Da li muškarci vole mršave devojke?

Kada pogledamo statistike i količinu novca koja se troši godišnje (40 milijardi dolara) na preparate za skidanje kilograma, slobodno možemo da kažemo da žene osećaju pritisak i moranje da budu mršave.

Život

Izvor: B92

Sreda, 09.03.2011.

17:15

Default images

Odakle ide opsesija malim brojem kilograma? Priča koja sledi će objasniti da to ne ide od muškaraca.

Koeficijent struka i bokova

Kada podelite obim struka sa obimom bokova dobijate količnik-koeficijent koji određeuje privlačnost ženskog tela. Na Zapadu, 0.7 je najpoželjniji količnik, a dokazano je i da on govori o tome da žena ima odlične reproduktivne hormone kao i da nije sklona bolestima.

U Aziji, taj koeficijent je 0.6, dok u Africi i latinoameričkim zemljama on iznosi oko 0.8. Ono što je zanimljivo je da je Merlinka imala manji koeficijent od prelepe Žizel. Izgleda da su muškarci svojevremeno više „balavili“ nad zaobljenim nego nad koščatim ženama.

Masnoća znači plodnost

Pošto je žensko telo pretpostavljeno da nosi plod u sebi dosta duže od ostalih živih bića (uz izuzetke), sasvim je prirodno da ima prirodnu sklonost da taloži masnoće. Izgleda i da je vrlo važno na kom mestu žena čuva te masnoće jer ako ih taloži oko bokova, to znači da će imati dosta energije dok bude u sebi nosi plod.

Naučno je dokazano da su polinezasićene masne kiseline iz masnoća oko bokova vrlo važne za zdrav razvoj mozga kod fetusa. Ta masnoća, s tim u vezi, govori muškarcima da je žena odličan izbor za nastavak vrste.

Normalni indeks telesne mase

Dok se dugo smatralo da je koeficijent struka i bokova preduslov za privlačnost, nova istraživanja savetuju da je indeks telesne mase mnogo bolji znak. Izračunava se tako što se podeli težina tela sa visinom na kvadrat.

Svaka žena koja ima indeks preko 25 je gojazna a sve ispod 18 je previše mršavo. Normalan indeks govori i da je žena zdrava kao i da može da da zdrav plod. One koje imaju indeks oko 19 imaju značajno manji prosek smrtnosti i plodnije su od ostalih. Svaki nizak indeks označava da žena nije dobrog zdravlja, da ima poremećaj ishrane i umanjenu plodnost.

Muškarci vole grudi (i guzu)

Naučno je dokazano. Istraživanje iz 2004. je pokazalo da su velike grudi i uzak struk usko povezani sa nivoom estradiola i progesterona. Žene koje imaju visok nivo ovih hormona u vreme oko ovulacije imaju i veće šanse da začnu.

Zbog toga su žene sa nešto masnih naslaga na telu privlačnije muškarcima jer odaju jasne signale da su plodnije od drugih. Vrlo je retko da mršava žena ima velike grudi, i nažalost, prvo što se topi kada žena gubi kilograme su grudi.

Zdravo a ne mršavo

Svi muškarci vole kada žena izgleda zdravo, a to znači da ima lepu, zaobljenu zadnjicu. Međutim, u SAD-u je preko 50 odsto žena gojazno. Najbitnije je da žena vodi računa o sebi, da ima uravnoteženu mišićnu masu i masti, i to više nego da se izgladnjuje dijetama i uskraćuje sebi zdrav način života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: