U Milice duge trepavice

‘’Dužina mi je uvek bila važna. Mislim, dužina trepavica!’’ rekla je jednom u šali Za Za Gabor. Dugačke i lepo raspoređene trepavice uvek su bile pojam lepote, pa su žene kroz istoriju činile sve da povećaju njihov volumen, a kao glavno sredstvo su koristile razne uvijače, koji su, umesto da ih povećaju, često - čupali.

Piše: Jasmina Gavrilović feat. Danijela Simonović, salon Jasna

Život

Izvor: B92

Nedelja, 13.05.2007.

14:25

Default images

Kao i kosa i trepavice imaju svoj ciklus rasta, tako da je opadanje normalna pojava.  Ako jedna opadne,  druga zauzima to mesto. Na ivici kapka nalaze se tri ili četiri reda svetlih, gotovo nevidljivih dlačica. To su trepavice u prvoj fazi rasta. S trepavicama morate postupati nežno i nipošto ne smete da ih čupate. Poremećaj čupanja trepavica naziva se trikotilomanija.

Evo predloga za poboljšani rast trepavica iz kućne radinosti:
  • 10 kapi lavandinog ulja
  • 10 kapi ricinusovog ulja
Ovom mešavinom mazati trepavice pre spavanja.

U predstojećoj proleće/leto sezoni svetski modni dizajneri nagalašavaju veštačke trepavice kao potpuni modni hit. One će biti u centru pažnje dok će ostatak lica biti prekriven minimalnom šminkom, što je i ideja ove akcije.

Mark Džejkobs i modna kuća Versaći promovisali su glamurozan pogled kroz duge i guste trepavice. Takođe, Dženifer Lopez je na dodeli najprestižnijih filmskih nagrada nosila veštačke trepavice napravljene od prave životinjske dlake. Dakle, veštačke trepavice su ponovo ušle u svet mode i to na velika vrata. To naravno ne znači da morate da presudite jadnim živoinjama, osim toga obične veštačke trepavice napravljene od ljudske kose ili od lateksa su i mnogo su pristupačnije.

Minival trepavica

Minival za trepavice obavlja se na sličan način kao i minival za kosu. Postupak je jednostavan i lak.

Da bi sam tretman da bi bio efikasniji potrebno je doći bez maskare, šminke i bez kreme. Za početak na trepavice se pomoću štapića nanose uvijači sa lepkom. Potom se pomoću štapića nanese gel za trajnu i oči se pokriju folijom, te se tako drže 20 minuta. Po isteku 20 minuta, gel za trajnu se ukloni čistom vodom i nakon toga se nanese fiksator koji mora na trepavicama stajati barem 10 minuta. Zatim se čistom vodom trepavice isperu, osuše papirnatom maramicom i nanese se regenerator. Celokupni tretman za minival trepavica traje 40-50 minuta, a trepavice po završetku tretmana mogu biti uvijene do 2 meseca. Ono što je veoma bitno naglasiti je da ne postoji nikakav rizik za oči pri tretmanu jer su svi preparati na biljnoj bazi i sa veoma niskom koncentacijom kiseline. Vikleri se prave u 4 veličine tako da za svaku dužinu trepavica postoji mogućnost lepo uvijenog efekta. Nakon odrađenog tretmana nemate nikakve obaveze za kućno održavanje, normalno se umivate, spavate, šminkate i sve ostalo.

Pogodnost minivala je prvenstveno u tome što se nakon njega ne mora stavljati maskara, obzirom da su trepavice lepo uvijene, pa čak i one najkraće izgledaju duže. Da bi se upotpunio efekat može se doći i na farbanje trepavica čime one postaju vidljivije, jer ih kiselina blago izbeli.

Od čega zavisi trajnost minivala?

Trajnost minivala trepavica zavisi, isto kao i kod svakog drugog vida ulepšavanja, od klijenta tj. od PH vrednosti kože i lučenja lojnica. Najbitnije je biti pažljiv, što manje trljati i šminkati oko maskarom. Takođe potrebno je izbegavati uljane preparate.

Da li se sa minivalom trepavica može ići na more?

Minival trepavica se i preporučuje pred odlazak na more da bi oči i lice oslobodili šminkanja i time bezbrižno uživali na suncu.

Nadogradnja trepavica

Pri nadogradnji trepavica veoma je bitno odlučiti se za odgovarajuću dužinu koja će biti estetski lepša i prilagođena oku. Raspon dužina trepavica se kreće od short (kratke),  medium (srednje), long(duge) i extra long(extra duge). Efekat naglašenih očiju je moguće postići lepljenjem veštačkih trepavica pri uglovima istih. Time se postiže jedan lep, mačkast izgled, a opet ne toliko napadan. Cela nadogradnja vam može produžiti trepavice za 50 %, dok će gustina porasti za 30 do 50 %. Možete birati i različite boje u zavisnosti od efekta koji želite da postignete.

Tretman traje od 40 minuta do sat vremena. Prvo legnete na kozmetički sto kako bi vam specijalista za nadogradnju zalepio hiruški selotejp na donje trepavice na kojima se ekstenzija ne radi. Potom, između 25 i 40 individualnih trepavica umaču se u smesu za pričvršćivanje i lepe na vaše postojeće trepavice. Procedura je bezbolna.

Veoma je važno da se trepavice ne kvase vodom, uljima ili kremama u prvih 24 do 48 sati. Vaše nove trepavice će trajati od 4 do 6 nedelja, ali za maksimalne rezultate preporučuje se da na svake dve nedelje dopunite one dlačice koje su ispale. Izbegavajte da vučete i trljate trepavice kada se umivate. Izbacite maskaru i uvijač, takođe. Uvijači mogu da ih oštete, a pošto je najveći broj maskara baziran na petroleumskim uljima, ona će rastvoriti lepak i uništiti trepavice. Kada imate ekstenzije, maskara nije potrebna.

Nemojte koristiti ni ajlajnere i olovke bazirane na uljima. Što se tiče skidanja šminke, koristite odstranjivač baziran na vodi. Nadogradnja trepavica je bezbedna jer lepak ne dodiruje oko ili očni kapak i ne postoji nikakva kontraindikacija nošenju sočiva.

Koja vrsta dlake se stavlja?

U svetu je aktuelna nadogradnja prirodnom, nercovom dlakom. Ovaj ekskluzivan tretman sebi mogu priuštiti samo osobe sa dubljim džepom ili poznate ličnosti jer je cena oko 2000$. Kod nas se koristi tehnika nadogradnje sa sintetičkim pramenovima koji deluju vrlo prirodno i zavodljivo.

 Da li se sa nadogradnjom trepavica može ići na more?

Na samu morsku so nadograđene trepavice ne reaguju ali je neophodno paziti, ne trljati oči i ne mazati kremu na kapke.           

Dakle, tonirana krema umesto slojeva i slojeva, minival, nadogradnja ili farbanje trepavica umesto maskare i sjaj za usne je sve što je potrebno tokom dana. Egzibicije ostavljamo za uveče!

Kad smo se pozabavili licem na redu je telo i akcija - u leto bez celulita (kako i da li je uopšte moguće)!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: