Subota, 23.05.2015.

19:48

Zašto muškarci ne žele da koriste kondome?

Izvor: B92

Zašto muškarci ne žele da koriste kondome? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Djordje

pre 8 godina

Imam 21 godinu i NIKADA nemam seks bez kondoma, i to onog extra safe! Bolje da osećaj bude slabiji (bolje bi bilo čak i da živim bez seksa), nego da dođe do neželjene trudnoće i da mi to upropasti ceo život! A tek polno prenosive bolesti...

Vlada

pre 8 godina

meni isto i sa i bez, ne znam što svirate ovoliko. Probao sam jednom onaj neki što kao produžava zadovoljstvo, bla truć, ortak mi ga pozajmio jer nisam imao kod sebe i taj me tako brzoolabavi da ga vise nisam ni pgledao na polici a kamli navukao, ali ovi ostali mi ne smetaju bas nista, niti miposebno menjaju užitak. Trenutno sa dugogodišnjom partnerkom i nadam se budućom suprugom ne koristim kondom, na njen zahtev. I ona kaže da nema neke velike rezlike, ali da hoće malo i bez. A iskreno ako i zatrudni ja ću biti jako jako srećan!
Bem li ga možda je to zato što imamo tek 26, ko će ga znati, možda nam u kasnijoj životnoj dobi bude smetao...

does it matter

pre 8 godina

Dragi moji,

koristila sam kondom gotovo uvek. Samo sam par puta izbegla i to zato sto nisam ni znala da ga nikad nije ni stavio iz tog vaseg razloga uzivanja koji pominjete. Za uzvrat sam dobila hpv. Taj virus nije opasan po muskarce, ne postoji ni test kojim se utvrdjuje kod muskaraca. Sanse da napravi problem muskarcu su jedno 100 puta manje nego meni kao zeni. Tako da je vama savest cista, jer ni ne znate sta nosite sa sobom. Velika vecina seksualno aktivnih ljudi ima ovaj virus i obicno je neaktivan, ali ja sam ta koja sada zna zahvaljujuci redovnim ginekoloskim pregledima i koja sada treba da vodi ovaj razgovor sa potencijalnim buducim momkom. Ili je mozda bolje da precutim i ignorisem kao sto je i moj bivsi ignorisao moj uslov za sex. Ipak ja sam samo zena i potcinjena sam vasem zadovoljstvu.

Kole

pre 8 godina

Jednostavno, nisu svi muskarci Roko Sifredi, mnogima kondom smeta da postignu erekciju ili je zbog kondoma izgube.
To je cela prica. Muskarci ne zele da se blamiraju, bas cudno?

Smorko

pre 8 godina

Fantasticno je to kad zena hoce da ti objasni kakav je osecaj sa kondomom. Sta mislite da mi vama objasnimo kakav je osecaj prilikom poroda?

Nismo doziveli ne znamo. Niste dozivele, ne znate.

Izgubi se puno od onoga sta mi osecamo prilikom penetracije, a to dovodi do smanjenja uzbudjenja, a to dovodi do postepenog opustanja i omeksavanja, a to onda dovodi do gomile unutrasnjih rasprava u nasim glavama dok se spremamo na to kako da vam objasnimo zasto se spusta, a od tog momenta covek moze da zaboravi na erekciju. A da ne pricam o tome kolika je sansa da kondom pukne ako se ta opustanja i ponovna dizanja dese par put.

Naravno nije uvek ni problem, ali kada jeste onda stvarno jeste. A sam problem napravi problem za narednih mesec dana.

NS BOY

pre 8 godina

@iskusna, nauci nas, ovaj oplemeni nas sa svojim iskustvom. haha
Kada su ovakve teme u pitanju, potrebno je samo ispisivati gluposti.

NS BOY

pre 8 godina

Ne pominji mi kabanicu,
sutnucu te u cevanicu. xD

Dovoljno je samo zamisliti da jedete rol virsle sa "omotacem" koji pomenute poseduju.
Vestacki tokovi u ovom slucaju ne vode ka nicemu dobrom, i ne iznenadjuje me "spustanje".
Kupujem kondome koji lako pucaju. Iako, nikada nisam imao problema tokom intimnih odnosa. Ne odgovaraju mi, zato sto unistavaju trenutak koji je poseban.
Niko od nas na kraju ne zeli da oseti, miris spaljenih guma. xD
Naravno, nakon odnosa devojka na mene vice govoreci kako ce mi zivot zagorcati ako ostane u drugome stanju, kao da to sa svojim prisustvom vec nije ucinila. : ))
Ne gledam tenis, fudbal, kosarku, Formulu jedan....
Osudjen sam na indijke koje ne znaju da nose tanjir sa pirincem. Da, kada im tanjir ispadne kamera zumira 25 glavnih likova i 15 sporednih. Dok zumiraju, odspavam deset minuta, a onda me probudi instruemntalna podloga tog dogadjaja, kao iz horor filmova. Trgnem se, pomislim: "Sta se dogadja?", dok indijka i dalje djelja onaj pirinac sa plocica. Idi bre... Da li je potrebno da pominjem Dilu ili neku drugu tursku seriju? Nije, jer sam siguran da i vi imate slicnih problema.
Sta muskarci ne cine zbog ljubavi, a zene i dalje nisu zadovoljne. Odoh da jedem trljanu salatu. : ))
Izbegavajte kondome! Neka se deca radjaju.
Ako ste ocajnik, tako cete zadrzati devojku koju volite. ;)

SofronijeTheGreat

pre 8 godina

Prosto i jednostavno. Sa kondomom mi se ne dize, a o orgazmu i da ne pricam, jer ga i bez njega tesko dozivljavam.

Pametnom i iskusnom dosta.

I da se razumemo, voleo bih da mi se dize i da dozivljavam brze orgazme i sa njim, ali nazalost to nije slucaj. Imam 28 god, koristio sam ga do svoje 21.

Scandal

pre 8 godina

Od 18-te sam poceo da koristim kondom, a imam 39, i nije isti osecaj. Par puta mi se desilo da mi se ne digne zbog kondoma, tako da kondomi nisu pozeljni. Nemojte pricati da je isto kad nije. Hvala Bogu pa sam prestao sa 25, i vise mi ne pada.

Ahah

pre 8 godina

Кakvi crni kondomi, nisam lud da dajem svaki dan za 2-3 kondoma kolko puta imam seks, vi samo gledajte s kim ste da ne naletite na neku strokavu i zaraznu, ako znate da se kontrolisete to je to rokaj snimaj :)

Swedenonline

pre 8 godina

ko je potentan, njemu kondom ne smeta. to važi i za žene. one koje nisu nikada napaljene, njima i kondom smeta.
(iskusna, 24. maj 2015 11:32)

Samo lošem i dlake smetaju :-)

mladjani keramicar - totalno moderan

pre 8 godina

@henk mudi

Mozda si i u pravu, ali cemu takav stav prema ostalim komentatorima. Ti se rugas balkanskim sovinistima a ti pises gore od njih. Plus, obrati paznju na pravopis. Ćao.

Vskusan

pre 8 godina

Meni licno najvise smeta zavrsnica sa kondomom, dok ga skines i uradis taj poslednji korak pola uzitka se izgubi. Inace kondomi su sada super u odnosu na ranije, setite se romeda i sanitmetar debljine ( malko sam stariji pa se secam). Danas imas ultra thin koji ne smeta ni meni ni partnerki. Ali opet, zavsrnica je zestok thrill killer.

henk mudi

pre 8 godina

vi ste svi toliko "muzevni"..."obdareni" da vas "steze" i istrajni da vas stavljanje kondoma toliko omete da opadne erekcija ...hahaha cuj ovog .."to treba da bude odgovornost zene" tipican balkanski sovinizam prema zenama hahah..to isto ko da si rekao ..idem na maraton...a organizator treba da mi obezbedi patike ....hahaha ...balkanski primitivci...sta reci....

Kalindi

pre 8 godina

Tako je jedan meni objasnjavao zasto nece. Kasnije je rekao da ni ne primeti razliku. Ne znam sta i kako radite, ali gresite u necemu. Najgore je kad pukne u sred akcije....a desava se.

Vlada

pre 8 godina

Šta ste zapeli, pa nije smak sveta staviti kondom. Ako ga pripremite pre da vam bude pri ruci (pa valjda to radite, ne ulazite u seks kao pali s' marsa?) treba vam čitavih 7 sekundi da ga stavite. Plus možete tom prilikom omot da zavodljivo cepate zubima dok se mačkica ispod vas uvija od želje i slično.... :-)
Jeste lepše bez ali su meni barem nijanse u pitanju. Sa druge strane kada imam kondom ne moram da mislim da li ću prekinuti snošaj na vreme, tako da sa te strane i opuštaju.
Dakle, dok ne smisle bolje sredstvo za kontracepciju/higijenu meni je i ovako sasvim dobro, sve dok imam za šta da ga stavljam....
Uživajte ljudi!

zenska

pre 8 godina

Zar nije bolje navuci ga pa bez razmisljanja odraditi stvar do kraja?
Meni je nelogicnije prestati kad je najsladje, nego zastati i staviti ga

M.Cs

pre 8 godina

Nepotrebne su: samo sa svojom zenom spavam, nikoga sem nas nemamo, dakle nema opasnosti od infekcije. A posto sam u stabilnoj vezi, znamo koji su dani osetljivi.

vlada

pre 8 godina

Koja gomila gluposti. Ako su partneri noramlni i koliko toliko obrazovani, onda se ovo pitanje ni ne postavlja! S vremenom se možda postavi pitanje "a oćemo malo bez, da ti uzmeš pilule" ili slično...

Imao odnose i sa i bez i sve mi isto dragi moji, uživam podjednako u obe varijante!

Mladen

pre 8 godina

Ne nosim ga jer trenutno nemam devojku . Devojka koja želi seks treba da nosi kondome sa sobom , prvo jer ionako viče torbu svuda , a drugo jer je mnogo zabavnije kada ga stavlja devojka . U današnjem svetu se mnogo očekuje od muškaraca da iniciraju , pa nešto da ostane ženama .
A zašto bez kondoma . Pa prvo , stvar poverenja ; ako ste u dugoj vezi očekuje te da vas parner ne vara , pa samim tim nemate razloga da se brinete za boleštine . Drugo je stvar spontanosti , ondnosno činjenica da ste planirali da to uradite nekako kvari ugođaj . I poslednje naravno ima veze sa instiktom - jedinku čija je jedina svrha da oplodi što više jedinki suprotnog pola veštački ograničavate u ispunjenju osnognog zivotnog nagona . To bi bilo kao da terate zdravog čoveka da nosi pelene i posle svake nužde da mora i da se okupa (nije problem u kupanju , već u peleni) .
A problem je i cena . Jednostavno , oko 200 dinara koliko koštaju na trafici je mnogo za naše standarde . Ako imate odnose jednom dvevno svaka 2-3 dana , to je 2000 dinara mesečno ; a seksualno najugroženije je stanovništvo je ono bez stalnih prihoda kome je to previše . Postoje i u apotekama , ali i matore apotekarke koje vas mrko gledaju . I mnogo me nervira što ih nema nigde po kafićima i splavovima , i dele se samo na tematskim žurkama .
Da se ogradim , uvek ga koristim , nikada nisam bez kondoma , mada mi je želja da nađem devojku sa kojom mi neće trebati .

zex

pre 8 godina

osecaj je stvarno bezveze sa kondomom,ja ga nevolim ali koristan je.secam se jednom na jednom sastanku za vreme sexa negde u pola posla devojkami trazi kondom a ja nemam kaze je necu viseo ovako i na kraju mi propade posao a to nemogu da prezalim nikada.

Pantagruel

pre 8 godina

Зато што кад кренеш да га стављаш и мисли ти са жене скрену на дилему хоћеш ли га навући брзо и спретно, а он се баш тада залепи и неће да се одмота (или схватиш да си кренуо да га стављаш наопако, то јест да би страна која је до тебе требало да буде напољу), ерекција оде до ђавола. Још кад се на све то дода блам због свести да си испао смотан, мале су шансе да те вечери до секса више уопште и дође, осим ако партнерка не би била изузетно стрпљива и упорна (а обично не буде).

29

pre 8 godina

zato sto steze penis,umanjuje erekciju pogotovu kod neiskusnih,umanjuje osecaj koji moze dovesti do pada penisa...ali isto tako vam moze sacuvati glavu i zastiti vas od bolestina kojih ima dosta..treba ga koristiti pogotovu kad ste neiskusni radi sprecavanja trudnoce i pogotovu ako menjate cesto partnere..medjitim ukoliko imate neku ozbiljnu vezu i duzu vezu sex bez kondoma mislim da svi praktikuju i da je lepse i bolje...citao sam da ovi homoseksualci se najbrze zaraze hiv-om pa bi njima preporucio da ga uvek koriste i sprece i sebe i druge od inficiranja.i ovi sto su rizicne grupe treba uvek da insistiraju na kondomu kako bi druge zastitili ako nisu uspeli sebe...

hm

pre 8 godina

Na zapadu su ljudi civilizovani pa odrade testove pre seksa i ne hvataju se na bebu. Kod nas kada nekome pomenes testiranje gleda te kao tele jer on je zdrav boze moj, jest da nikada ne koristi kondom i nikada se nije testirao i voli neobavezan seks ali on prosto ZNA da je zdrav jer ga nista ne boli. Seljaci

hm

pre 8 godina

Na zapadu su ljudi civilizovani pa odrade testove pre seksa i ne hvataju se na bebu. Kod nas kada nekome pomenes testiranje gleda te kao tele jer on je zdrav boze moj, jest da nikada ne koristi kondom i nikada se nije testirao i voli neobavezan seks ali on prosto ZNA da je zdrav jer ga nista ne boli. Seljaci

Pantagruel

pre 8 godina

Зато што кад кренеш да га стављаш и мисли ти са жене скрену на дилему хоћеш ли га навући брзо и спретно, а он се баш тада залепи и неће да се одмота (или схватиш да си кренуо да га стављаш наопако, то јест да би страна која је до тебе требало да буде напољу), ерекција оде до ђавола. Још кад се на све то дода блам због свести да си испао смотан, мале су шансе да те вечери до секса више уопште и дође, осим ако партнерка не би била изузетно стрпљива и упорна (а обично не буде).

Vlada

pre 8 godina

Šta ste zapeli, pa nije smak sveta staviti kondom. Ako ga pripremite pre da vam bude pri ruci (pa valjda to radite, ne ulazite u seks kao pali s' marsa?) treba vam čitavih 7 sekundi da ga stavite. Plus možete tom prilikom omot da zavodljivo cepate zubima dok se mačkica ispod vas uvija od želje i slično.... :-)
Jeste lepše bez ali su meni barem nijanse u pitanju. Sa druge strane kada imam kondom ne moram da mislim da li ću prekinuti snošaj na vreme, tako da sa te strane i opuštaju.
Dakle, dok ne smisle bolje sredstvo za kontracepciju/higijenu meni je i ovako sasvim dobro, sve dok imam za šta da ga stavljam....
Uživajte ljudi!

henk mudi

pre 8 godina

vi ste svi toliko "muzevni"..."obdareni" da vas "steze" i istrajni da vas stavljanje kondoma toliko omete da opadne erekcija ...hahaha cuj ovog .."to treba da bude odgovornost zene" tipican balkanski sovinizam prema zenama hahah..to isto ko da si rekao ..idem na maraton...a organizator treba da mi obezbedi patike ....hahaha ...balkanski primitivci...sta reci....

29

pre 8 godina

zato sto steze penis,umanjuje erekciju pogotovu kod neiskusnih,umanjuje osecaj koji moze dovesti do pada penisa...ali isto tako vam moze sacuvati glavu i zastiti vas od bolestina kojih ima dosta..treba ga koristiti pogotovu kad ste neiskusni radi sprecavanja trudnoce i pogotovu ako menjate cesto partnere..medjitim ukoliko imate neku ozbiljnu vezu i duzu vezu sex bez kondoma mislim da svi praktikuju i da je lepse i bolje...citao sam da ovi homoseksualci se najbrze zaraze hiv-om pa bi njima preporucio da ga uvek koriste i sprece i sebe i druge od inficiranja.i ovi sto su rizicne grupe treba uvek da insistiraju na kondomu kako bi druge zastitili ako nisu uspeli sebe...

zex

pre 8 godina

osecaj je stvarno bezveze sa kondomom,ja ga nevolim ali koristan je.secam se jednom na jednom sastanku za vreme sexa negde u pola posla devojkami trazi kondom a ja nemam kaze je necu viseo ovako i na kraju mi propade posao a to nemogu da prezalim nikada.

zenska

pre 8 godina

Zar nije bolje navuci ga pa bez razmisljanja odraditi stvar do kraja?
Meni je nelogicnije prestati kad je najsladje, nego zastati i staviti ga

M.Cs

pre 8 godina

Nepotrebne su: samo sa svojom zenom spavam, nikoga sem nas nemamo, dakle nema opasnosti od infekcije. A posto sam u stabilnoj vezi, znamo koji su dani osetljivi.

vlada

pre 8 godina

Koja gomila gluposti. Ako su partneri noramlni i koliko toliko obrazovani, onda se ovo pitanje ni ne postavlja! S vremenom se možda postavi pitanje "a oćemo malo bez, da ti uzmeš pilule" ili slično...

Imao odnose i sa i bez i sve mi isto dragi moji, uživam podjednako u obe varijante!

Swedenonline

pre 8 godina

ko je potentan, njemu kondom ne smeta. to važi i za žene. one koje nisu nikada napaljene, njima i kondom smeta.
(iskusna, 24. maj 2015 11:32)

Samo lošem i dlake smetaju :-)

does it matter

pre 8 godina

Dragi moji,

koristila sam kondom gotovo uvek. Samo sam par puta izbegla i to zato sto nisam ni znala da ga nikad nije ni stavio iz tog vaseg razloga uzivanja koji pominjete. Za uzvrat sam dobila hpv. Taj virus nije opasan po muskarce, ne postoji ni test kojim se utvrdjuje kod muskaraca. Sanse da napravi problem muskarcu su jedno 100 puta manje nego meni kao zeni. Tako da je vama savest cista, jer ni ne znate sta nosite sa sobom. Velika vecina seksualno aktivnih ljudi ima ovaj virus i obicno je neaktivan, ali ja sam ta koja sada zna zahvaljujuci redovnim ginekoloskim pregledima i koja sada treba da vodi ovaj razgovor sa potencijalnim buducim momkom. Ili je mozda bolje da precutim i ignorisem kao sto je i moj bivsi ignorisao moj uslov za sex. Ipak ja sam samo zena i potcinjena sam vasem zadovoljstvu.

Kalindi

pre 8 godina

Tako je jedan meni objasnjavao zasto nece. Kasnije je rekao da ni ne primeti razliku. Ne znam sta i kako radite, ali gresite u necemu. Najgore je kad pukne u sred akcije....a desava se.

Mladen

pre 8 godina

Ne nosim ga jer trenutno nemam devojku . Devojka koja želi seks treba da nosi kondome sa sobom , prvo jer ionako viče torbu svuda , a drugo jer je mnogo zabavnije kada ga stavlja devojka . U današnjem svetu se mnogo očekuje od muškaraca da iniciraju , pa nešto da ostane ženama .
A zašto bez kondoma . Pa prvo , stvar poverenja ; ako ste u dugoj vezi očekuje te da vas parner ne vara , pa samim tim nemate razloga da se brinete za boleštine . Drugo je stvar spontanosti , ondnosno činjenica da ste planirali da to uradite nekako kvari ugođaj . I poslednje naravno ima veze sa instiktom - jedinku čija je jedina svrha da oplodi što više jedinki suprotnog pola veštački ograničavate u ispunjenju osnognog zivotnog nagona . To bi bilo kao da terate zdravog čoveka da nosi pelene i posle svake nužde da mora i da se okupa (nije problem u kupanju , već u peleni) .
A problem je i cena . Jednostavno , oko 200 dinara koliko koštaju na trafici je mnogo za naše standarde . Ako imate odnose jednom dvevno svaka 2-3 dana , to je 2000 dinara mesečno ; a seksualno najugroženije je stanovništvo je ono bez stalnih prihoda kome je to previše . Postoje i u apotekama , ali i matore apotekarke koje vas mrko gledaju . I mnogo me nervira što ih nema nigde po kafićima i splavovima , i dele se samo na tematskim žurkama .
Da se ogradim , uvek ga koristim , nikada nisam bez kondoma , mada mi je želja da nađem devojku sa kojom mi neće trebati .

Scandal

pre 8 godina

Od 18-te sam poceo da koristim kondom, a imam 39, i nije isti osecaj. Par puta mi se desilo da mi se ne digne zbog kondoma, tako da kondomi nisu pozeljni. Nemojte pricati da je isto kad nije. Hvala Bogu pa sam prestao sa 25, i vise mi ne pada.

SofronijeTheGreat

pre 8 godina

Prosto i jednostavno. Sa kondomom mi se ne dize, a o orgazmu i da ne pricam, jer ga i bez njega tesko dozivljavam.

Pametnom i iskusnom dosta.

I da se razumemo, voleo bih da mi se dize i da dozivljavam brze orgazme i sa njim, ali nazalost to nije slucaj. Imam 28 god, koristio sam ga do svoje 21.

Smorko

pre 8 godina

Fantasticno je to kad zena hoce da ti objasni kakav je osecaj sa kondomom. Sta mislite da mi vama objasnimo kakav je osecaj prilikom poroda?

Nismo doziveli ne znamo. Niste dozivele, ne znate.

Izgubi se puno od onoga sta mi osecamo prilikom penetracije, a to dovodi do smanjenja uzbudjenja, a to dovodi do postepenog opustanja i omeksavanja, a to onda dovodi do gomile unutrasnjih rasprava u nasim glavama dok se spremamo na to kako da vam objasnimo zasto se spusta, a od tog momenta covek moze da zaboravi na erekciju. A da ne pricam o tome kolika je sansa da kondom pukne ako se ta opustanja i ponovna dizanja dese par put.

Naravno nije uvek ni problem, ali kada jeste onda stvarno jeste. A sam problem napravi problem za narednih mesec dana.

mladjani keramicar - totalno moderan

pre 8 godina

@henk mudi

Mozda si i u pravu, ali cemu takav stav prema ostalim komentatorima. Ti se rugas balkanskim sovinistima a ti pises gore od njih. Plus, obrati paznju na pravopis. Ćao.

NS BOY

pre 8 godina

Ne pominji mi kabanicu,
sutnucu te u cevanicu. xD

Dovoljno je samo zamisliti da jedete rol virsle sa "omotacem" koji pomenute poseduju.
Vestacki tokovi u ovom slucaju ne vode ka nicemu dobrom, i ne iznenadjuje me "spustanje".
Kupujem kondome koji lako pucaju. Iako, nikada nisam imao problema tokom intimnih odnosa. Ne odgovaraju mi, zato sto unistavaju trenutak koji je poseban.
Niko od nas na kraju ne zeli da oseti, miris spaljenih guma. xD
Naravno, nakon odnosa devojka na mene vice govoreci kako ce mi zivot zagorcati ako ostane u drugome stanju, kao da to sa svojim prisustvom vec nije ucinila. : ))
Ne gledam tenis, fudbal, kosarku, Formulu jedan....
Osudjen sam na indijke koje ne znaju da nose tanjir sa pirincem. Da, kada im tanjir ispadne kamera zumira 25 glavnih likova i 15 sporednih. Dok zumiraju, odspavam deset minuta, a onda me probudi instruemntalna podloga tog dogadjaja, kao iz horor filmova. Trgnem se, pomislim: "Sta se dogadja?", dok indijka i dalje djelja onaj pirinac sa plocica. Idi bre... Da li je potrebno da pominjem Dilu ili neku drugu tursku seriju? Nije, jer sam siguran da i vi imate slicnih problema.
Sta muskarci ne cine zbog ljubavi, a zene i dalje nisu zadovoljne. Odoh da jedem trljanu salatu. : ))
Izbegavajte kondome! Neka se deca radjaju.
Ako ste ocajnik, tako cete zadrzati devojku koju volite. ;)

Vlada

pre 8 godina

meni isto i sa i bez, ne znam što svirate ovoliko. Probao sam jednom onaj neki što kao produžava zadovoljstvo, bla truć, ortak mi ga pozajmio jer nisam imao kod sebe i taj me tako brzoolabavi da ga vise nisam ni pgledao na polici a kamli navukao, ali ovi ostali mi ne smetaju bas nista, niti miposebno menjaju užitak. Trenutno sa dugogodišnjom partnerkom i nadam se budućom suprugom ne koristim kondom, na njen zahtev. I ona kaže da nema neke velike rezlike, ali da hoće malo i bez. A iskreno ako i zatrudni ja ću biti jako jako srećan!
Bem li ga možda je to zato što imamo tek 26, ko će ga znati, možda nam u kasnijoj životnoj dobi bude smetao...

Kole

pre 8 godina

Jednostavno, nisu svi muskarci Roko Sifredi, mnogima kondom smeta da postignu erekciju ili je zbog kondoma izgube.
To je cela prica. Muskarci ne zele da se blamiraju, bas cudno?

Djordje

pre 8 godina

Imam 21 godinu i NIKADA nemam seks bez kondoma, i to onog extra safe! Bolje da osećaj bude slabiji (bolje bi bilo čak i da živim bez seksa), nego da dođe do neželjene trudnoće i da mi to upropasti ceo život! A tek polno prenosive bolesti...

Ahah

pre 8 godina

Кakvi crni kondomi, nisam lud da dajem svaki dan za 2-3 kondoma kolko puta imam seks, vi samo gledajte s kim ste da ne naletite na neku strokavu i zaraznu, ako znate da se kontrolisete to je to rokaj snimaj :)

Vskusan

pre 8 godina

Meni licno najvise smeta zavrsnica sa kondomom, dok ga skines i uradis taj poslednji korak pola uzitka se izgubi. Inace kondomi su sada super u odnosu na ranije, setite se romeda i sanitmetar debljine ( malko sam stariji pa se secam). Danas imas ultra thin koji ne smeta ni meni ni partnerki. Ali opet, zavsrnica je zestok thrill killer.

NS BOY

pre 8 godina

@iskusna, nauci nas, ovaj oplemeni nas sa svojim iskustvom. haha
Kada su ovakve teme u pitanju, potrebno je samo ispisivati gluposti.

Mladen

pre 8 godina

Ne nosim ga jer trenutno nemam devojku . Devojka koja želi seks treba da nosi kondome sa sobom , prvo jer ionako viče torbu svuda , a drugo jer je mnogo zabavnije kada ga stavlja devojka . U današnjem svetu se mnogo očekuje od muškaraca da iniciraju , pa nešto da ostane ženama .
A zašto bez kondoma . Pa prvo , stvar poverenja ; ako ste u dugoj vezi očekuje te da vas parner ne vara , pa samim tim nemate razloga da se brinete za boleštine . Drugo je stvar spontanosti , ondnosno činjenica da ste planirali da to uradite nekako kvari ugođaj . I poslednje naravno ima veze sa instiktom - jedinku čija je jedina svrha da oplodi što više jedinki suprotnog pola veštački ograničavate u ispunjenju osnognog zivotnog nagona . To bi bilo kao da terate zdravog čoveka da nosi pelene i posle svake nužde da mora i da se okupa (nije problem u kupanju , već u peleni) .
A problem je i cena . Jednostavno , oko 200 dinara koliko koštaju na trafici je mnogo za naše standarde . Ako imate odnose jednom dvevno svaka 2-3 dana , to je 2000 dinara mesečno ; a seksualno najugroženije je stanovništvo je ono bez stalnih prihoda kome je to previše . Postoje i u apotekama , ali i matore apotekarke koje vas mrko gledaju . I mnogo me nervira što ih nema nigde po kafićima i splavovima , i dele se samo na tematskim žurkama .
Da se ogradim , uvek ga koristim , nikada nisam bez kondoma , mada mi je želja da nađem devojku sa kojom mi neće trebati .

Pantagruel

pre 8 godina

Зато што кад кренеш да га стављаш и мисли ти са жене скрену на дилему хоћеш ли га навући брзо и спретно, а он се баш тада залепи и неће да се одмота (или схватиш да си кренуо да га стављаш наопако, то јест да би страна која је до тебе требало да буде напољу), ерекција оде до ђавола. Још кад се на све то дода блам због свести да си испао смотан, мале су шансе да те вечери до секса више уопште и дође, осим ако партнерка не би била изузетно стрпљива и упорна (а обично не буде).

Ahah

pre 8 godina

Кakvi crni kondomi, nisam lud da dajem svaki dan za 2-3 kondoma kolko puta imam seks, vi samo gledajte s kim ste da ne naletite na neku strokavu i zaraznu, ako znate da se kontrolisete to je to rokaj snimaj :)

29

pre 8 godina

zato sto steze penis,umanjuje erekciju pogotovu kod neiskusnih,umanjuje osecaj koji moze dovesti do pada penisa...ali isto tako vam moze sacuvati glavu i zastiti vas od bolestina kojih ima dosta..treba ga koristiti pogotovu kad ste neiskusni radi sprecavanja trudnoce i pogotovu ako menjate cesto partnere..medjitim ukoliko imate neku ozbiljnu vezu i duzu vezu sex bez kondoma mislim da svi praktikuju i da je lepse i bolje...citao sam da ovi homoseksualci se najbrze zaraze hiv-om pa bi njima preporucio da ga uvek koriste i sprece i sebe i druge od inficiranja.i ovi sto su rizicne grupe treba uvek da insistiraju na kondomu kako bi druge zastitili ako nisu uspeli sebe...

Vskusan

pre 8 godina

Meni licno najvise smeta zavrsnica sa kondomom, dok ga skines i uradis taj poslednji korak pola uzitka se izgubi. Inace kondomi su sada super u odnosu na ranije, setite se romeda i sanitmetar debljine ( malko sam stariji pa se secam). Danas imas ultra thin koji ne smeta ni meni ni partnerki. Ali opet, zavsrnica je zestok thrill killer.

M.Cs

pre 8 godina

Nepotrebne su: samo sa svojom zenom spavam, nikoga sem nas nemamo, dakle nema opasnosti od infekcije. A posto sam u stabilnoj vezi, znamo koji su dani osetljivi.

zex

pre 8 godina

osecaj je stvarno bezveze sa kondomom,ja ga nevolim ali koristan je.secam se jednom na jednom sastanku za vreme sexa negde u pola posla devojkami trazi kondom a ja nemam kaze je necu viseo ovako i na kraju mi propade posao a to nemogu da prezalim nikada.

henk mudi

pre 8 godina

vi ste svi toliko "muzevni"..."obdareni" da vas "steze" i istrajni da vas stavljanje kondoma toliko omete da opadne erekcija ...hahaha cuj ovog .."to treba da bude odgovornost zene" tipican balkanski sovinizam prema zenama hahah..to isto ko da si rekao ..idem na maraton...a organizator treba da mi obezbedi patike ....hahaha ...balkanski primitivci...sta reci....

NS BOY

pre 8 godina

Ne pominji mi kabanicu,
sutnucu te u cevanicu. xD

Dovoljno je samo zamisliti da jedete rol virsle sa "omotacem" koji pomenute poseduju.
Vestacki tokovi u ovom slucaju ne vode ka nicemu dobrom, i ne iznenadjuje me "spustanje".
Kupujem kondome koji lako pucaju. Iako, nikada nisam imao problema tokom intimnih odnosa. Ne odgovaraju mi, zato sto unistavaju trenutak koji je poseban.
Niko od nas na kraju ne zeli da oseti, miris spaljenih guma. xD
Naravno, nakon odnosa devojka na mene vice govoreci kako ce mi zivot zagorcati ako ostane u drugome stanju, kao da to sa svojim prisustvom vec nije ucinila. : ))
Ne gledam tenis, fudbal, kosarku, Formulu jedan....
Osudjen sam na indijke koje ne znaju da nose tanjir sa pirincem. Da, kada im tanjir ispadne kamera zumira 25 glavnih likova i 15 sporednih. Dok zumiraju, odspavam deset minuta, a onda me probudi instruemntalna podloga tog dogadjaja, kao iz horor filmova. Trgnem se, pomislim: "Sta se dogadja?", dok indijka i dalje djelja onaj pirinac sa plocica. Idi bre... Da li je potrebno da pominjem Dilu ili neku drugu tursku seriju? Nije, jer sam siguran da i vi imate slicnih problema.
Sta muskarci ne cine zbog ljubavi, a zene i dalje nisu zadovoljne. Odoh da jedem trljanu salatu. : ))
Izbegavajte kondome! Neka se deca radjaju.
Ako ste ocajnik, tako cete zadrzati devojku koju volite. ;)

vlada

pre 8 godina

Koja gomila gluposti. Ako su partneri noramlni i koliko toliko obrazovani, onda se ovo pitanje ni ne postavlja! S vremenom se možda postavi pitanje "a oćemo malo bez, da ti uzmeš pilule" ili slično...

Imao odnose i sa i bez i sve mi isto dragi moji, uživam podjednako u obe varijante!

Scandal

pre 8 godina

Od 18-te sam poceo da koristim kondom, a imam 39, i nije isti osecaj. Par puta mi se desilo da mi se ne digne zbog kondoma, tako da kondomi nisu pozeljni. Nemojte pricati da je isto kad nije. Hvala Bogu pa sam prestao sa 25, i vise mi ne pada.

Kole

pre 8 godina

Jednostavno, nisu svi muskarci Roko Sifredi, mnogima kondom smeta da postignu erekciju ili je zbog kondoma izgube.
To je cela prica. Muskarci ne zele da se blamiraju, bas cudno?

Vlada

pre 8 godina

Šta ste zapeli, pa nije smak sveta staviti kondom. Ako ga pripremite pre da vam bude pri ruci (pa valjda to radite, ne ulazite u seks kao pali s' marsa?) treba vam čitavih 7 sekundi da ga stavite. Plus možete tom prilikom omot da zavodljivo cepate zubima dok se mačkica ispod vas uvija od želje i slično.... :-)
Jeste lepše bez ali su meni barem nijanse u pitanju. Sa druge strane kada imam kondom ne moram da mislim da li ću prekinuti snošaj na vreme, tako da sa te strane i opuštaju.
Dakle, dok ne smisle bolje sredstvo za kontracepciju/higijenu meni je i ovako sasvim dobro, sve dok imam za šta da ga stavljam....
Uživajte ljudi!

SofronijeTheGreat

pre 8 godina

Prosto i jednostavno. Sa kondomom mi se ne dize, a o orgazmu i da ne pricam, jer ga i bez njega tesko dozivljavam.

Pametnom i iskusnom dosta.

I da se razumemo, voleo bih da mi se dize i da dozivljavam brze orgazme i sa njim, ali nazalost to nije slucaj. Imam 28 god, koristio sam ga do svoje 21.

hm

pre 8 godina

Na zapadu su ljudi civilizovani pa odrade testove pre seksa i ne hvataju se na bebu. Kod nas kada nekome pomenes testiranje gleda te kao tele jer on je zdrav boze moj, jest da nikada ne koristi kondom i nikada se nije testirao i voli neobavezan seks ali on prosto ZNA da je zdrav jer ga nista ne boli. Seljaci

mladjani keramicar - totalno moderan

pre 8 godina

@henk mudi

Mozda si i u pravu, ali cemu takav stav prema ostalim komentatorima. Ti se rugas balkanskim sovinistima a ti pises gore od njih. Plus, obrati paznju na pravopis. Ćao.

does it matter

pre 8 godina

Dragi moji,

koristila sam kondom gotovo uvek. Samo sam par puta izbegla i to zato sto nisam ni znala da ga nikad nije ni stavio iz tog vaseg razloga uzivanja koji pominjete. Za uzvrat sam dobila hpv. Taj virus nije opasan po muskarce, ne postoji ni test kojim se utvrdjuje kod muskaraca. Sanse da napravi problem muskarcu su jedno 100 puta manje nego meni kao zeni. Tako da je vama savest cista, jer ni ne znate sta nosite sa sobom. Velika vecina seksualno aktivnih ljudi ima ovaj virus i obicno je neaktivan, ali ja sam ta koja sada zna zahvaljujuci redovnim ginekoloskim pregledima i koja sada treba da vodi ovaj razgovor sa potencijalnim buducim momkom. Ili je mozda bolje da precutim i ignorisem kao sto je i moj bivsi ignorisao moj uslov za sex. Ipak ja sam samo zena i potcinjena sam vasem zadovoljstvu.

Swedenonline

pre 8 godina

ko je potentan, njemu kondom ne smeta. to važi i za žene. one koje nisu nikada napaljene, njima i kondom smeta.
(iskusna, 24. maj 2015 11:32)

Samo lošem i dlake smetaju :-)

Djordje

pre 8 godina

Imam 21 godinu i NIKADA nemam seks bez kondoma, i to onog extra safe! Bolje da osećaj bude slabiji (bolje bi bilo čak i da živim bez seksa), nego da dođe do neželjene trudnoće i da mi to upropasti ceo život! A tek polno prenosive bolesti...

zenska

pre 8 godina

Zar nije bolje navuci ga pa bez razmisljanja odraditi stvar do kraja?
Meni je nelogicnije prestati kad je najsladje, nego zastati i staviti ga

Smorko

pre 8 godina

Fantasticno je to kad zena hoce da ti objasni kakav je osecaj sa kondomom. Sta mislite da mi vama objasnimo kakav je osecaj prilikom poroda?

Nismo doziveli ne znamo. Niste dozivele, ne znate.

Izgubi se puno od onoga sta mi osecamo prilikom penetracije, a to dovodi do smanjenja uzbudjenja, a to dovodi do postepenog opustanja i omeksavanja, a to onda dovodi do gomile unutrasnjih rasprava u nasim glavama dok se spremamo na to kako da vam objasnimo zasto se spusta, a od tog momenta covek moze da zaboravi na erekciju. A da ne pricam o tome kolika je sansa da kondom pukne ako se ta opustanja i ponovna dizanja dese par put.

Naravno nije uvek ni problem, ali kada jeste onda stvarno jeste. A sam problem napravi problem za narednih mesec dana.

Kalindi

pre 8 godina

Tako je jedan meni objasnjavao zasto nece. Kasnije je rekao da ni ne primeti razliku. Ne znam sta i kako radite, ali gresite u necemu. Najgore je kad pukne u sred akcije....a desava se.

Vlada

pre 8 godina

meni isto i sa i bez, ne znam što svirate ovoliko. Probao sam jednom onaj neki što kao produžava zadovoljstvo, bla truć, ortak mi ga pozajmio jer nisam imao kod sebe i taj me tako brzoolabavi da ga vise nisam ni pgledao na polici a kamli navukao, ali ovi ostali mi ne smetaju bas nista, niti miposebno menjaju užitak. Trenutno sa dugogodišnjom partnerkom i nadam se budućom suprugom ne koristim kondom, na njen zahtev. I ona kaže da nema neke velike rezlike, ali da hoće malo i bez. A iskreno ako i zatrudni ja ću biti jako jako srećan!
Bem li ga možda je to zato što imamo tek 26, ko će ga znati, možda nam u kasnijoj životnoj dobi bude smetao...

NS BOY

pre 8 godina

@iskusna, nauci nas, ovaj oplemeni nas sa svojim iskustvom. haha
Kada su ovakve teme u pitanju, potrebno je samo ispisivati gluposti.