Subota, 25.04.2015.

09:05

Liberland: Himnu komponuje reper, a prijave stižu svake sekunde

Izvor: Dnevnik

Liberland: Himnu komponuje reper, a prijave stižu svake sekunde IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 8 godina

gde su liberlandske zemlje, tu su liberlandski radikali.

liberland se saginjati nece.

nije liberland saka zobi, pa da je svaka godzila pozobe.

liberland je najskuplja liberlandska rec.

Nenad

pre 8 godina

Covek stvarno treba postovati Ameriku. Svoje nedaju a tudje kako bude...Da je neka budaletina napravila slicno u USA digli bi 30 komada F-16 i napravili totalnu pepeljaru od podrucja. Balkan je ko kanta za nabijanje,svak se sprda sa zemljom i ljudima. Liberland? komedija! Ili je HR ili je SRB odlucite.
God bless America...
(51 cent, 25. april 2015 14:55)

Slažem se da Amerika nije "zemlja mira", ali nisi u pravu da bi bombardovali područje, jednostavno bi ga ignorisali. Potraži na internetu Republic of Lakotah, i videćeš o čemu se radi.

51 cent

pre 8 godina

Covek stvarno treba postovati Ameriku. Svoje nedaju a tudje kako bude...Da je neka budaletina napravila slicno u USA digli bi 30 komada F-16 i napravili totalnu pepeljaru od podrucja. Balkan je ko kanta za nabijanje,svak se sprda sa zemljom i ljudima. Liberland? komedija! Ili je HR ili je SRB odlucite.
God bless America...

Ive

pre 8 godina

Sve je to lepo, ne bih da se upuštam u teoretisanja, samo bih istakao da "a ne da mi govoriš češki u sred Balkana", Siga iliti tzv. Liberland se ne nalazi na Balkanu, već u Panoniji, tu se može i češki pričati :)

sSs

pre 8 godina

Sve je to super, ali za porezom nece trcati obicni smrtnici, nego bogatasi i kriminalci, tako da ce tu sve biti samo postenjacina jok, kao sto mu je bila zamisao....

pre 8 godina

@EU (Na)Citizen
Europljani pokazuju pravo lice. Znaci komunisticko kaznjavanje nepostovanja zakona (inace SVE drzave imaju politicke logore, od Svedske do S.Koreje) ti smatras gorim od NACIZMA gde bivas ubijen zbog toga, i samo zbog toga kom narodu pripadas ili cije gene nosis?! Zbog necega sto nisi ni birao?!
(Nindza, 25. april 2015 12:20)

петиција да се комунизам забрани у Србији а свако ко се успротиви пошаље у рудник, комунистима неће сметати они такво државно уређење подржавају

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Cini mi se da ovakve sulude ideje mogu da se "prime" i rasire, poput korova, jedino medju slovenskim narodima?! Fasizam nije prosao samo yahvaljujuci tome sto je nudio stroga i striktna pravila. Medutim, komunizam je medju Slovenima buknuo kao "ambrozija". Nema granica, nema nejednakosti, nema prisile, radi se koliko se moze a trosi koliko hoce, svi imaju ista prava pred zakonom, nema religije, nema nacije, ljudi ce ziveti u raju odnosno, skoro kao u ovom Liberlandu. Sa danasnje distance, nije mi samo jasno zasto Fridrih Engels i Karl Marks tu ideologiju nisu implementirali u Nemackoj? Mora da su Nemci bili mnogo zaostali i glupi?! Evo sada, opet, jedne maloumne i bolesne ideje, koja u ovom narodu pali ono protajeno ludilo, koje traje stotinama godina, uprkos tome sto su nas, pretezno nasi susedi, "lecili" neoliko puta. Evo Liberlanda na stotinak kilometara. Srbi mogu i peske do "Eldorada". Svi oni koji su sanjali svedski standar a nisu mogli ili umeli da dodju do Svedske evo, "Svedska" je dosla do njih. Da li nam se smeju okolni narodi ili su vec navikli na ovakve nesuvislosti?

Nadrogirana gibanica

pre 8 godina

Sve je to lepo,samo da se gradi na hrvatskoj strani,tamo neka se rasire dok ne dobiju 7km i sluzbeni jezici srpski i hrvatski i ajde nesluzbeno engleski kad je vec zapeo.

Mile

pre 8 godina

Dajte bre cime se mi mlatimo. Pa dovoljn je da svoju opstinu u svojoj glavi proglasite drzavom i svako od nas da pocne da cini ono najbolje za svoju "domovinu" i ima da budemo kao Svajcarska. Svi bi kao pobegli iz Srbije, a ne shvatamo da je mi cinimo takvom kakva jeste. Prirode imamo na izobilje, a vidite kakav je odnos prema njoj, a pogledajte bilo koju razvijeniju zemlju. Sami smo odgovorni za haos u kome zivimo. To sto nemamo novca ne znaci da treba da se zatrpavamo u smecu.

Jegulja

pre 8 godina

covek je majstor jer je uspeo u nameri da bude malo eksponiran u javnosti, a cak je uspeo i da natera neke ovde komentatore da zapene sta je cije.

vrhunac majstorluka ce biti ako natera vlade srbije i hrvatske da se oglase po ovom pitanju jer se, logicno, ne radi o nicijoj zemlji nego o teritoriji koja pripada srbiji ili hrvatskoj zavisno od resenja razgranicenja - dogovor/arbitraza.

Nindza

pre 8 godina

@EU (Na)Citizen
Europljani pokazuju pravo lice. Znaci komunisticko kaznjavanje nepostovanja zakona (inace SVE drzave imaju politicke logore, od Svedske do S.Koreje) ti smatras gorim od NACIZMA gde bivas ubijen zbog toga, i samo zbog toga kom narodu pripadas ili cije gene nosis?! Zbog necega sto nisi ni birao?!

X

pre 8 godina

Liberland je prevara ! Ako sud presudi da granica ide sredinom Dunava (sto zeli Srbija) ta teritorija(tzv.Liberland) pripada Hrvatskoj ,a ako presudi da granica prelazi sa jedne na drugu obalu Dunava(sto zeli Hrvatska),ta teritorija na kojoj je tzv.Liberland pripada Srbiji.

http://en.wikipedia.org/wiki/Croatia%E2%80%93Serbia_border_dispute

na karti je tzv. Liberland oznacen sa Siga(to je pravo ime tog mijesta). Siga(tzv.Liberland) bi trebala da je pod kontolom Hrvatske,ali oni kazu da ona ne pripada njima nego Srbiji . Na drugoj obali, sve one teritorije koje Hrvatska smatra svojima su pod kontrolom srbijanskih drzavnih organa (oznaceno zutom bojom).

NokiJa

pre 8 godina

Uvazenog gospodina proglasiti za Persona non grata u Srbiji, svakome ko uzme drzavljanstvo Liberlanda oduzeti nase drzavljanstvo, zabraniti bilo kakvu lekarsku pomoc, spreciti kradju struje, obustaviti izvestavanje o ovom izmotavanju.
BAS SI NASAO NA MOJOJ ZEMLJI DA PRAVIS ZEMLJ!?
P.S. Ako se neko napravi mudar da mi odgovori kako to nije moja zemlja, molim samo da mi navede razlog zasto to zemljiste sa ove strane Dunava ne pripada Srbiji? Logican razlog, a ne price Milosevic, 90ete, Krivi smo mi!

voša

pre 8 godina

ma od te države nema ništa ...neće on smeti da tamo dodje ...to jeste bila Jugoslovenska teritorija ...a vodi se kao katastarsko zemljište Srbije tj. Vojvodine ali niko to ne pretendira pošto sa obe strane dunava ima sličnih teritorija a Jedlička (jelka)može da se posadi u Češkoj :-)

Aнархиста

pre 8 godina

Не сме да има комунистичку прошлост, нема српскохрватског… Овај баш не жели да му се ми Балканци доселимо у ту његову државицу?

Benny Hill

pre 8 godina

Separatista....ako bi Albanac ili Hrvat to radio u Srbiji,odmah bi ga nazvali teroristom i separatistom i hapsili,a ovako nema veze to jw samo glupi ček.

dex

pre 8 godina

Formiracemo gardu za oslobodjenje Liberlanda, vekovne srpske teritorije! Nemojte da vas deca pitaju gde ste bili 2015. Dogodine u Liberlandu i Karlovim Varima. Seti se ko ti je bio djed!

Aleksandar

pre 8 godina

Jel moguće da smo toliki papani da postoji rupa od ko zna koliko kilometara pored naše granice koji su ničiji. Nikom ne treba plovni put dunava ili obala ili neka zemlja obradiva ili ne? Niko nikad nije potegao priču ni arbitraže nad njom.

Fica

pre 8 godina

a srpsko-hrvatski? ako nista bar imas od nicega posecen vebsajt mozes sa zaradjujes od reklama. Ako bi krenuo da gradi i Hrvati npr ga sprece onda je to priznanje da je granica po sredini Dunava , moguce bitan argument protiv njih na eventualnoj arbitrazi

NY

pre 8 godina

Ti ćeš u MOJOJ Jugoslaviji da mi braniš da budem komunista i da govorim srpskohrvatski? Gubi se!
(Tito's Boy, 25. april 2015 10:01)
Jugoslavija je mrtva deal with it.

my way

pre 8 godina

Dobro, bilo je zanimljivo dan-dva, sad zaista vredja inteligenciju ovoliko forsiranje cele price. Mislim i ovo, ceski i engleski kao sluzbeni jezici, ajde voznja. Ako se nesto tu prepoznaje to su diktatura i nacionalizam. Zamisli neki Srbin pravi foricu izmedju Ceske i Slovacke i srpski i engleski kao proglasi za sluzbene jezike, prvi bi ga ovi koji se Liberlandom odusevljavaju popljuvali. No, to je kad mediji od neceg poluduhovitog forsiranjem naprave tezak smor.

EU Citizen

pre 8 godina

@Deda Rale
Poptuno ste u pravu, mladić je neiskusan, te dve zločinačke ideologije su, doduše, po velikoj većini ekonomskih i socijalnih dogmi i principa skoro identične, ali uvek treba naglasiti da je komunizam po broju žrtava i pričinjenoj materijalnoj šeti višestruko gora i zločinačkija ideologija od nacizma, a takođe i mnogo perfidnija od iz današnje perspektive prilično naivnog i primitivnog nacizma.

obako usput

pre 8 godina

A hoce li neko da stvarno kaze odakle ovaj idiotluk. Ta drzava je napravljena u Hrvatskoj na teritoriji koju potrazuje Srbija. Hrvatska potrazuje 10X vise teritorije na srpskoj strani. Ovo je projekat hrvatske obavestajne sluzbe da nam jednog dana kaze " granica ne ide sredinom Dunava nrgo dajte vi nama nase" a ta zemlja na nasoj strani Dunava to je druga drzava mi sa tim nemamo nista. Ovo je jako ozbiljna i lukavo pripremljena zamka za Srbiju. Drzavo ukljuci mozak!!!

avanti

pre 8 godina

Ljudi, pa zar nije luda ideja? :-) Sto da ne proba covek, nek se zeza malo, sta nam smeta, isto tako ni Hrvatima ne smeta...ako uspe, svaka mu cast, ako ne uspe, ni prvi ni poslednji. Jos ce pare da dovuce na tih 7km2, ako bogatasi zagrizu. Posmatrajmo to vise kao neki politicki eksperiment...

c/p

pre 8 godina

Sjajno. Nije nam dosta što imamo ovakvu vladu nego nas još mora snaći jedan ovakav lik ničim izazvan. Ako već želi raditi "sprdačine" predlažem fiktivnu državu Sudetenland koja bi podijelila fiktivna državljanstva tri milijuna njemačkih on-line članova na facebooku a nakon nekog vremena neka se održi virtualni referendum o odcjepljenju putem lajkanja. Za zastavu nek si uzme japansku s obrnutim bojama, onako bez razloga.

c/p

pre 8 godina

Sjajno. Nije nam dosta što imamo ovakvu vladu nego nas još mora snaći jedan ovakav lik ničim izazvan. Ako već želi raditi "sprdačine" predlažem fiktivnu državu Sudetenland koja bi podijelila fiktivna državljanstva tri milijuna njemačkih on-line članova na facebooku a nakon nekog vremena neka se održi virtualni referendum o odcjepljenju putem lajkanja. Za zastavu nek si uzme japansku s obrnutim bojama, onako bez razloga.

my way

pre 8 godina

Dobro, bilo je zanimljivo dan-dva, sad zaista vredja inteligenciju ovoliko forsiranje cele price. Mislim i ovo, ceski i engleski kao sluzbeni jezici, ajde voznja. Ako se nesto tu prepoznaje to su diktatura i nacionalizam. Zamisli neki Srbin pravi foricu izmedju Ceske i Slovacke i srpski i engleski kao proglasi za sluzbene jezike, prvi bi ga ovi koji se Liberlandom odusevljavaju popljuvali. No, to je kad mediji od neceg poluduhovitog forsiranjem naprave tezak smor.

obako usput

pre 8 godina

A hoce li neko da stvarno kaze odakle ovaj idiotluk. Ta drzava je napravljena u Hrvatskoj na teritoriji koju potrazuje Srbija. Hrvatska potrazuje 10X vise teritorije na srpskoj strani. Ovo je projekat hrvatske obavestajne sluzbe da nam jednog dana kaze " granica ne ide sredinom Dunava nrgo dajte vi nama nase" a ta zemlja na nasoj strani Dunava to je druga drzava mi sa tim nemamo nista. Ovo je jako ozbiljna i lukavo pripremljena zamka za Srbiju. Drzavo ukljuci mozak!!!

Aнархиста

pre 8 godina

Не сме да има комунистичку прошлост, нема српскохрватског… Овај баш не жели да му се ми Балканци доселимо у ту његову државицу?

Fica

pre 8 godina

a srpsko-hrvatski? ako nista bar imas od nicega posecen vebsajt mozes sa zaradjujes od reklama. Ako bi krenuo da gradi i Hrvati npr ga sprece onda je to priznanje da je granica po sredini Dunava , moguce bitan argument protiv njih na eventualnoj arbitrazi

dex

pre 8 godina

Formiracemo gardu za oslobodjenje Liberlanda, vekovne srpske teritorije! Nemojte da vas deca pitaju gde ste bili 2015. Dogodine u Liberlandu i Karlovim Varima. Seti se ko ti je bio djed!

Benny Hill

pre 8 godina

Separatista....ako bi Albanac ili Hrvat to radio u Srbiji,odmah bi ga nazvali teroristom i separatistom i hapsili,a ovako nema veze to jw samo glupi ček.

NY

pre 8 godina

Ti ćeš u MOJOJ Jugoslaviji da mi braniš da budem komunista i da govorim srpskohrvatski? Gubi se!
(Tito's Boy, 25. april 2015 10:01)
Jugoslavija je mrtva deal with it.

Aleksandar

pre 8 godina

Jel moguće da smo toliki papani da postoji rupa od ko zna koliko kilometara pored naše granice koji su ničiji. Nikom ne treba plovni put dunava ili obala ili neka zemlja obradiva ili ne? Niko nikad nije potegao priču ni arbitraže nad njom.

Mile

pre 8 godina

Dajte bre cime se mi mlatimo. Pa dovoljn je da svoju opstinu u svojoj glavi proglasite drzavom i svako od nas da pocne da cini ono najbolje za svoju "domovinu" i ima da budemo kao Svajcarska. Svi bi kao pobegli iz Srbije, a ne shvatamo da je mi cinimo takvom kakva jeste. Prirode imamo na izobilje, a vidite kakav je odnos prema njoj, a pogledajte bilo koju razvijeniju zemlju. Sami smo odgovorni za haos u kome zivimo. To sto nemamo novca ne znaci da treba da se zatrpavamo u smecu.

avanti

pre 8 godina

Ljudi, pa zar nije luda ideja? :-) Sto da ne proba covek, nek se zeza malo, sta nam smeta, isto tako ni Hrvatima ne smeta...ako uspe, svaka mu cast, ako ne uspe, ni prvi ni poslednji. Jos ce pare da dovuce na tih 7km2, ako bogatasi zagrizu. Posmatrajmo to vise kao neki politicki eksperiment...

EU Citizen

pre 8 godina

@Deda Rale
Poptuno ste u pravu, mladić je neiskusan, te dve zločinačke ideologije su, doduše, po velikoj većini ekonomskih i socijalnih dogmi i principa skoro identične, ali uvek treba naglasiti da je komunizam po broju žrtava i pričinjenoj materijalnoj šeti višestruko gora i zločinačkija ideologija od nacizma, a takođe i mnogo perfidnija od iz današnje perspektive prilično naivnog i primitivnog nacizma.

Ive

pre 8 godina

Sve je to lepo, ne bih da se upuštam u teoretisanja, samo bih istakao da "a ne da mi govoriš češki u sred Balkana", Siga iliti tzv. Liberland se ne nalazi na Balkanu, već u Panoniji, tu se može i češki pričati :)

Nindza

pre 8 godina

@EU (Na)Citizen
Europljani pokazuju pravo lice. Znaci komunisticko kaznjavanje nepostovanja zakona (inace SVE drzave imaju politicke logore, od Svedske do S.Koreje) ti smatras gorim od NACIZMA gde bivas ubijen zbog toga, i samo zbog toga kom narodu pripadas ili cije gene nosis?! Zbog necega sto nisi ni birao?!

voša

pre 8 godina

ma od te države nema ništa ...neće on smeti da tamo dodje ...to jeste bila Jugoslovenska teritorija ...a vodi se kao katastarsko zemljište Srbije tj. Vojvodine ali niko to ne pretendira pošto sa obe strane dunava ima sličnih teritorija a Jedlička (jelka)može da se posadi u Češkoj :-)

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Cini mi se da ovakve sulude ideje mogu da se "prime" i rasire, poput korova, jedino medju slovenskim narodima?! Fasizam nije prosao samo yahvaljujuci tome sto je nudio stroga i striktna pravila. Medutim, komunizam je medju Slovenima buknuo kao "ambrozija". Nema granica, nema nejednakosti, nema prisile, radi se koliko se moze a trosi koliko hoce, svi imaju ista prava pred zakonom, nema religije, nema nacije, ljudi ce ziveti u raju odnosno, skoro kao u ovom Liberlandu. Sa danasnje distance, nije mi samo jasno zasto Fridrih Engels i Karl Marks tu ideologiju nisu implementirali u Nemackoj? Mora da su Nemci bili mnogo zaostali i glupi?! Evo sada, opet, jedne maloumne i bolesne ideje, koja u ovom narodu pali ono protajeno ludilo, koje traje stotinama godina, uprkos tome sto su nas, pretezno nasi susedi, "lecili" neoliko puta. Evo Liberlanda na stotinak kilometara. Srbi mogu i peske do "Eldorada". Svi oni koji su sanjali svedski standar a nisu mogli ili umeli da dodju do Svedske evo, "Svedska" je dosla do njih. Da li nam se smeju okolni narodi ili su vec navikli na ovakve nesuvislosti?

Jegulja

pre 8 godina

covek je majstor jer je uspeo u nameri da bude malo eksponiran u javnosti, a cak je uspeo i da natera neke ovde komentatore da zapene sta je cije.

vrhunac majstorluka ce biti ako natera vlade srbije i hrvatske da se oglase po ovom pitanju jer se, logicno, ne radi o nicijoj zemlji nego o teritoriji koja pripada srbiji ili hrvatskoj zavisno od resenja razgranicenja - dogovor/arbitraza.

sSs

pre 8 godina

Sve je to super, ali za porezom nece trcati obicni smrtnici, nego bogatasi i kriminalci, tako da ce tu sve biti samo postenjacina jok, kao sto mu je bila zamisao....

51 cent

pre 8 godina

Covek stvarno treba postovati Ameriku. Svoje nedaju a tudje kako bude...Da je neka budaletina napravila slicno u USA digli bi 30 komada F-16 i napravili totalnu pepeljaru od podrucja. Balkan je ko kanta za nabijanje,svak se sprda sa zemljom i ljudima. Liberland? komedija! Ili je HR ili je SRB odlucite.
God bless America...

Nadrogirana gibanica

pre 8 godina

Sve je to lepo,samo da se gradi na hrvatskoj strani,tamo neka se rasire dok ne dobiju 7km i sluzbeni jezici srpski i hrvatski i ajde nesluzbeno engleski kad je vec zapeo.

X

pre 8 godina

Liberland je prevara ! Ako sud presudi da granica ide sredinom Dunava (sto zeli Srbija) ta teritorija(tzv.Liberland) pripada Hrvatskoj ,a ako presudi da granica prelazi sa jedne na drugu obalu Dunava(sto zeli Hrvatska),ta teritorija na kojoj je tzv.Liberland pripada Srbiji.

http://en.wikipedia.org/wiki/Croatia%E2%80%93Serbia_border_dispute

na karti je tzv. Liberland oznacen sa Siga(to je pravo ime tog mijesta). Siga(tzv.Liberland) bi trebala da je pod kontolom Hrvatske,ali oni kazu da ona ne pripada njima nego Srbiji . Na drugoj obali, sve one teritorije koje Hrvatska smatra svojima su pod kontrolom srbijanskih drzavnih organa (oznaceno zutom bojom).

pre 8 godina

@EU (Na)Citizen
Europljani pokazuju pravo lice. Znaci komunisticko kaznjavanje nepostovanja zakona (inace SVE drzave imaju politicke logore, od Svedske do S.Koreje) ti smatras gorim od NACIZMA gde bivas ubijen zbog toga, i samo zbog toga kom narodu pripadas ili cije gene nosis?! Zbog necega sto nisi ni birao?!
(Nindza, 25. april 2015 12:20)

петиција да се комунизам забрани у Србији а свако ко се успротиви пошаље у рудник, комунистима неће сметати они такво државно уређење подржавају

NokiJa

pre 8 godina

Uvazenog gospodina proglasiti za Persona non grata u Srbiji, svakome ko uzme drzavljanstvo Liberlanda oduzeti nase drzavljanstvo, zabraniti bilo kakvu lekarsku pomoc, spreciti kradju struje, obustaviti izvestavanje o ovom izmotavanju.
BAS SI NASAO NA MOJOJ ZEMLJI DA PRAVIS ZEMLJ!?
P.S. Ako se neko napravi mudar da mi odgovori kako to nije moja zemlja, molim samo da mi navede razlog zasto to zemljiste sa ove strane Dunava ne pripada Srbiji? Logican razlog, a ne price Milosevic, 90ete, Krivi smo mi!

Nenad

pre 8 godina

Covek stvarno treba postovati Ameriku. Svoje nedaju a tudje kako bude...Da je neka budaletina napravila slicno u USA digli bi 30 komada F-16 i napravili totalnu pepeljaru od podrucja. Balkan je ko kanta za nabijanje,svak se sprda sa zemljom i ljudima. Liberland? komedija! Ili je HR ili je SRB odlucite.
God bless America...
(51 cent, 25. april 2015 14:55)

Slažem se da Amerika nije "zemlja mira", ali nisi u pravu da bi bombardovali područje, jednostavno bi ga ignorisali. Potraži na internetu Republic of Lakotah, i videćeš o čemu se radi.

neutralni felsh

pre 8 godina

gde su liberlandske zemlje, tu su liberlandski radikali.

liberland se saginjati nece.

nije liberland saka zobi, pa da je svaka godzila pozobe.

liberland je najskuplja liberlandska rec.

EU Citizen

pre 8 godina

@Deda Rale
Poptuno ste u pravu, mladić je neiskusan, te dve zločinačke ideologije su, doduše, po velikoj većini ekonomskih i socijalnih dogmi i principa skoro identične, ali uvek treba naglasiti da je komunizam po broju žrtava i pričinjenoj materijalnoj šeti višestruko gora i zločinačkija ideologija od nacizma, a takođe i mnogo perfidnija od iz današnje perspektive prilično naivnog i primitivnog nacizma.

NY

pre 8 godina

Ti ćeš u MOJOJ Jugoslaviji da mi braniš da budem komunista i da govorim srpskohrvatski? Gubi se!
(Tito's Boy, 25. april 2015 10:01)
Jugoslavija je mrtva deal with it.

obako usput

pre 8 godina

A hoce li neko da stvarno kaze odakle ovaj idiotluk. Ta drzava je napravljena u Hrvatskoj na teritoriji koju potrazuje Srbija. Hrvatska potrazuje 10X vise teritorije na srpskoj strani. Ovo je projekat hrvatske obavestajne sluzbe da nam jednog dana kaze " granica ne ide sredinom Dunava nrgo dajte vi nama nase" a ta zemlja na nasoj strani Dunava to je druga drzava mi sa tim nemamo nista. Ovo je jako ozbiljna i lukavo pripremljena zamka za Srbiju. Drzavo ukljuci mozak!!!

avanti

pre 8 godina

Ljudi, pa zar nije luda ideja? :-) Sto da ne proba covek, nek se zeza malo, sta nam smeta, isto tako ni Hrvatima ne smeta...ako uspe, svaka mu cast, ako ne uspe, ni prvi ni poslednji. Jos ce pare da dovuce na tih 7km2, ako bogatasi zagrizu. Posmatrajmo to vise kao neki politicki eksperiment...

51 cent

pre 8 godina

Covek stvarno treba postovati Ameriku. Svoje nedaju a tudje kako bude...Da je neka budaletina napravila slicno u USA digli bi 30 komada F-16 i napravili totalnu pepeljaru od podrucja. Balkan je ko kanta za nabijanje,svak se sprda sa zemljom i ljudima. Liberland? komedija! Ili je HR ili je SRB odlucite.
God bless America...

NokiJa

pre 8 godina

Uvazenog gospodina proglasiti za Persona non grata u Srbiji, svakome ko uzme drzavljanstvo Liberlanda oduzeti nase drzavljanstvo, zabraniti bilo kakvu lekarsku pomoc, spreciti kradju struje, obustaviti izvestavanje o ovom izmotavanju.
BAS SI NASAO NA MOJOJ ZEMLJI DA PRAVIS ZEMLJ!?
P.S. Ako se neko napravi mudar da mi odgovori kako to nije moja zemlja, molim samo da mi navede razlog zasto to zemljiste sa ove strane Dunava ne pripada Srbiji? Logican razlog, a ne price Milosevic, 90ete, Krivi smo mi!

c/p

pre 8 godina

Sjajno. Nije nam dosta što imamo ovakvu vladu nego nas još mora snaći jedan ovakav lik ničim izazvan. Ako već želi raditi "sprdačine" predlažem fiktivnu državu Sudetenland koja bi podijelila fiktivna državljanstva tri milijuna njemačkih on-line članova na facebooku a nakon nekog vremena neka se održi virtualni referendum o odcjepljenju putem lajkanja. Za zastavu nek si uzme japansku s obrnutim bojama, onako bez razloga.

Fica

pre 8 godina

a srpsko-hrvatski? ako nista bar imas od nicega posecen vebsajt mozes sa zaradjujes od reklama. Ako bi krenuo da gradi i Hrvati npr ga sprece onda je to priznanje da je granica po sredini Dunava , moguce bitan argument protiv njih na eventualnoj arbitrazi

dex

pre 8 godina

Formiracemo gardu za oslobodjenje Liberlanda, vekovne srpske teritorije! Nemojte da vas deca pitaju gde ste bili 2015. Dogodine u Liberlandu i Karlovim Varima. Seti se ko ti je bio djed!

Benny Hill

pre 8 godina

Separatista....ako bi Albanac ili Hrvat to radio u Srbiji,odmah bi ga nazvali teroristom i separatistom i hapsili,a ovako nema veze to jw samo glupi ček.

my way

pre 8 godina

Dobro, bilo je zanimljivo dan-dva, sad zaista vredja inteligenciju ovoliko forsiranje cele price. Mislim i ovo, ceski i engleski kao sluzbeni jezici, ajde voznja. Ako se nesto tu prepoznaje to su diktatura i nacionalizam. Zamisli neki Srbin pravi foricu izmedju Ceske i Slovacke i srpski i engleski kao proglasi za sluzbene jezike, prvi bi ga ovi koji se Liberlandom odusevljavaju popljuvali. No, to je kad mediji od neceg poluduhovitog forsiranjem naprave tezak smor.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Cini mi se da ovakve sulude ideje mogu da se "prime" i rasire, poput korova, jedino medju slovenskim narodima?! Fasizam nije prosao samo yahvaljujuci tome sto je nudio stroga i striktna pravila. Medutim, komunizam je medju Slovenima buknuo kao "ambrozija". Nema granica, nema nejednakosti, nema prisile, radi se koliko se moze a trosi koliko hoce, svi imaju ista prava pred zakonom, nema religije, nema nacije, ljudi ce ziveti u raju odnosno, skoro kao u ovom Liberlandu. Sa danasnje distance, nije mi samo jasno zasto Fridrih Engels i Karl Marks tu ideologiju nisu implementirali u Nemackoj? Mora da su Nemci bili mnogo zaostali i glupi?! Evo sada, opet, jedne maloumne i bolesne ideje, koja u ovom narodu pali ono protajeno ludilo, koje traje stotinama godina, uprkos tome sto su nas, pretezno nasi susedi, "lecili" neoliko puta. Evo Liberlanda na stotinak kilometara. Srbi mogu i peske do "Eldorada". Svi oni koji su sanjali svedski standar a nisu mogli ili umeli da dodju do Svedske evo, "Svedska" je dosla do njih. Da li nam se smeju okolni narodi ili su vec navikli na ovakve nesuvislosti?

Aleksandar

pre 8 godina

Jel moguće da smo toliki papani da postoji rupa od ko zna koliko kilometara pored naše granice koji su ničiji. Nikom ne treba plovni put dunava ili obala ili neka zemlja obradiva ili ne? Niko nikad nije potegao priču ni arbitraže nad njom.

Aнархиста

pre 8 godina

Не сме да има комунистичку прошлост, нема српскохрватског… Овај баш не жели да му се ми Балканци доселимо у ту његову државицу?

pre 8 godina

@EU (Na)Citizen
Europljani pokazuju pravo lice. Znaci komunisticko kaznjavanje nepostovanja zakona (inace SVE drzave imaju politicke logore, od Svedske do S.Koreje) ti smatras gorim od NACIZMA gde bivas ubijen zbog toga, i samo zbog toga kom narodu pripadas ili cije gene nosis?! Zbog necega sto nisi ni birao?!
(Nindza, 25. april 2015 12:20)

петиција да се комунизам забрани у Србији а свако ко се успротиви пошаље у рудник, комунистима неће сметати они такво државно уређење подржавају

Jegulja

pre 8 godina

covek je majstor jer je uspeo u nameri da bude malo eksponiran u javnosti, a cak je uspeo i da natera neke ovde komentatore da zapene sta je cije.

vrhunac majstorluka ce biti ako natera vlade srbije i hrvatske da se oglase po ovom pitanju jer se, logicno, ne radi o nicijoj zemlji nego o teritoriji koja pripada srbiji ili hrvatskoj zavisno od resenja razgranicenja - dogovor/arbitraza.

Nindza

pre 8 godina

@EU (Na)Citizen
Europljani pokazuju pravo lice. Znaci komunisticko kaznjavanje nepostovanja zakona (inace SVE drzave imaju politicke logore, od Svedske do S.Koreje) ti smatras gorim od NACIZMA gde bivas ubijen zbog toga, i samo zbog toga kom narodu pripadas ili cije gene nosis?! Zbog necega sto nisi ni birao?!

Ive

pre 8 godina

Sve je to lepo, ne bih da se upuštam u teoretisanja, samo bih istakao da "a ne da mi govoriš češki u sred Balkana", Siga iliti tzv. Liberland se ne nalazi na Balkanu, već u Panoniji, tu se može i češki pričati :)

voša

pre 8 godina

ma od te države nema ništa ...neće on smeti da tamo dodje ...to jeste bila Jugoslovenska teritorija ...a vodi se kao katastarsko zemljište Srbije tj. Vojvodine ali niko to ne pretendira pošto sa obe strane dunava ima sličnih teritorija a Jedlička (jelka)može da se posadi u Češkoj :-)

Nadrogirana gibanica

pre 8 godina

Sve je to lepo,samo da se gradi na hrvatskoj strani,tamo neka se rasire dok ne dobiju 7km i sluzbeni jezici srpski i hrvatski i ajde nesluzbeno engleski kad je vec zapeo.

X

pre 8 godina

Liberland je prevara ! Ako sud presudi da granica ide sredinom Dunava (sto zeli Srbija) ta teritorija(tzv.Liberland) pripada Hrvatskoj ,a ako presudi da granica prelazi sa jedne na drugu obalu Dunava(sto zeli Hrvatska),ta teritorija na kojoj je tzv.Liberland pripada Srbiji.

http://en.wikipedia.org/wiki/Croatia%E2%80%93Serbia_border_dispute

na karti je tzv. Liberland oznacen sa Siga(to je pravo ime tog mijesta). Siga(tzv.Liberland) bi trebala da je pod kontolom Hrvatske,ali oni kazu da ona ne pripada njima nego Srbiji . Na drugoj obali, sve one teritorije koje Hrvatska smatra svojima su pod kontrolom srbijanskih drzavnih organa (oznaceno zutom bojom).

Nenad

pre 8 godina

Covek stvarno treba postovati Ameriku. Svoje nedaju a tudje kako bude...Da je neka budaletina napravila slicno u USA digli bi 30 komada F-16 i napravili totalnu pepeljaru od podrucja. Balkan je ko kanta za nabijanje,svak se sprda sa zemljom i ljudima. Liberland? komedija! Ili je HR ili je SRB odlucite.
God bless America...
(51 cent, 25. april 2015 14:55)

Slažem se da Amerika nije "zemlja mira", ali nisi u pravu da bi bombardovali područje, jednostavno bi ga ignorisali. Potraži na internetu Republic of Lakotah, i videćeš o čemu se radi.

neutralni felsh

pre 8 godina

gde su liberlandske zemlje, tu su liberlandski radikali.

liberland se saginjati nece.

nije liberland saka zobi, pa da je svaka godzila pozobe.

liberland je najskuplja liberlandska rec.

Mile

pre 8 godina

Dajte bre cime se mi mlatimo. Pa dovoljn je da svoju opstinu u svojoj glavi proglasite drzavom i svako od nas da pocne da cini ono najbolje za svoju "domovinu" i ima da budemo kao Svajcarska. Svi bi kao pobegli iz Srbije, a ne shvatamo da je mi cinimo takvom kakva jeste. Prirode imamo na izobilje, a vidite kakav je odnos prema njoj, a pogledajte bilo koju razvijeniju zemlju. Sami smo odgovorni za haos u kome zivimo. To sto nemamo novca ne znaci da treba da se zatrpavamo u smecu.

sSs

pre 8 godina

Sve je to super, ali za porezom nece trcati obicni smrtnici, nego bogatasi i kriminalci, tako da ce tu sve biti samo postenjacina jok, kao sto mu je bila zamisao....