Ponedeljak, 02.03.2015.

10:45

Robert Mugabe jeo slona za 91. rođendan

Izvor: independent.co.uk

Robert Mugabe jeo slona za 91. roðendan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 9 godina

Ti mrzis "evropske matore kapitaliste" na isti nacin kako su ih mrzeli Hitler i Mussolini. I iz istih razloga.
(nisam ja, ja je, 03. mart 2015 00:29)


bravo, u sred srede.

posteni janjicar

pre 9 godina

Prijatelju, za domace "nacionaliste", patriJote i ostale kgb petokolonase, mugabe, gadafi, sadam, sloba, onaj bucko iz severne koreje su heroji, a zivot pod njihovom vladavinom im je san svih snova... (roto kos, 2. mart 2015 15:28)

To su naravno oni srpski "nacionalisti" (i njihov podmladak) koji su 90-te pobacali na smece slike Voljenog Marsala u formatu "sluzbena prostorija" i na njihovo mesto iznad kreveta okacili ikone iste velicine. Pravi srpski nacionalisti, oni od pre 88-me, meni su bili 100% politicki protivnici, ali su, barem, najcesce bili jako cestiti ljudi, koji su, ako se izuzmu izvesne zablude usadjene vaspitanjem i ogranicenja koja iz toga proizilaze, na skoro sve ostalo gledali vrlo trezveno i razumno. 90-te nisu njihova krivica, nego onih iz prve recenice - patriJota.

X=iks

pre 9 godina

Pa šta, i mi jedemo veprove, srnetinu, zečetinu itd. Jesmo li onda varvari u očima Afrikanaca? Tamo negde jedu zmije, žabe, puževe, paukove, rakove, mrave hobotnice, ajkule itd itd, i opet kažem PA ŠTA?! Sve je to u skladu sa lokalnom kulturom i gastronomskim nasleđem. (sorry, 2. mart 2015 14:46)

Ako je ista u skladu s dalmatinskom kulturom i gastronomskim nasledjem, onda su to prstaci na buzaru (za mladje - prstaci su vrsta skoljke, zive ukopavajuci se u kamen), pa su danas zabranjeni. Jer se vedjenjem prstaca razara obala. Sverc prstaca strogo se kaznjava, a restoran koji bi na crno nudio prstace riskirao bi zatvaranje. U Africi zivi nekoliko stotina hiljada slonova, a u Zimbabweu ih ima oko 50.000. Srbija ima oko 3 miliona "grla" svinja (i to posto je svinjogojstvo u krizi), koja su rezultat neprekidne *produkcije*, ne bere ih seljak s drveca dok seta sumom. Slonovi nisu rezultat produkcije, jednom sloncetu je potrebno mnogo godina dok stigne u reproduktivnu fazu, a slonica radje jedno jedino slonce. Nije "moralno" ubiti svinju a "nemoralno" slona, zato sto je to "moralno" ili "nemoralno" prema slonu ili svinji, nego prema ljudima i prema prirodi.

nisam ja, ja je

pre 9 godina

@Straitjackets
"Uglavnom najgori zločini su se dešavali na području današnje EU."
Uglavnom je to teski idiotizam. Danas narocito. Ali, stavise, svako ko nesto zaista zna o istoriji, a nije "istoriju" ucio samo iz propagandih pamfleta, zna da je to ne odgovara istini za bilo koji trenutak covecanstva, s izuzetkom 2.Sv.Rata (i mozda Rimskog Carstva).
"Dok su Francuzi vladali Saharom, belgijanci Kongom, portugalci Angolom, englezi i holanđani južnoafričkom republikom, Indijom, Indonezijom, nije bilo govora o ljudskim pravima."
Pre njihovog dolaska, ta drustva su, od uvek, bila robovlasnicka (Indija - kastinsko). Od uvek je trgovina robljem bila glavna privredna grana, ili jedna od glavnih. Ne moze biti trgovine, ako nema prodavca.
"Kada Masai ratnik ubije Lava da bi se pokazao kao čovek vredan da produži svoje gene na sledću generaciju, onda je to divljaštvo."
Jeste.
"Kada matori evropski kapitalista plati da mu se dovede nosorog ili slon da ga odstreli, onda to nije divljaštvo"
Jeste i to. Ali, istini za volju, obicno destinacija odstreljenih nosoroga nije Evropa i "evropski matori kapitalisti", nego Kina ili Indokina, gde prah nosorogovog roga koriste u onim njihovim vradzbinama.
Ti mrzis "evropske matore kapitaliste" na isti nacin kako su ih mrzeli Hitler i Mussolini. I iz istih razloga.

X=iks

pre 9 godina

"Predsednik i njegovi gosti su jeli mladog slona, a na stolu je još bilo meso bivola, samura i impale." Samura??? Samur je mala zverka, velicine macke, iz porodice kuna, koja zivi u Sibiru i koja je cuvena po krznu koje je u Srednjem Veku bilo privilegija najviseg plemstva (a Rusima bilo glavni motiv za osvajanje Sibira). Koliko god krzno bilo luksuzno, nije mi poznato da meso sluzi za jelo.

neutralni felsh

pre 9 godina

Pa šta, i mi jedemo veprove, srnetinu, zečetinu itd. Jesmo li onda varvari u očima Afrikanaca? Tamo negde jedu zmije, žabe, puževe, paukove, rakove, mrave hobotnice, ajkule itd itd, i opet kažem PA ŠTA?! Sve je to u skladu sa lokalnom kulturom i gastronomskim nasleđem.
(sorry, 02. mart 2015 14:46)


posto si ti "odavde", jedes li ti orlove, rode, caplje, vrapce, vukove, sove, laste, vrane, pacove zato sto su ovdasnje zivotinjske vrste. jedes li beloglavog supa? lavovi i slonovi su vrlo ugrozene vrste, i opravdavati ovu raskalasnu gresnu gozbu "lokalnom kulturom i gastronomskim nasledjem" je vrlo mizerno.

Straitjackets

pre 9 godina

Evropljani uvek vole svima da popuju: ljudska prava, prava životinja, prava novinara, čak i pojedinci u Srbiji vole da sude ljudima i državama koje nikada nisu videli.
Uglavnom najgori zločini su se dešavali na području današnje EU. Ipak svi građani te Eu vole da sa nipodaštavanjem gledaju na građane AU(Afričke Unije). Dok su Francuzi vladali Saharom, belgijanci Kongom, portugalci Angolom, englezi i holanđani južnoafričkom republikom, Indijom, Indonezijom, nije bilo govora o ljudskim pravima.

Kada Masai ratnik ubije Lava da bi se pokazao kao čovek vredan da produži svoje gene na sledću generaciju, onda je to divljaštvo.
Kada matori evropski kapitalista plati da mu se dovede nosorog ili slon da ga odstreli, onda to nije divljaštvo, to se zove turizam koji će pomoći da se očuva taj Nosorog.

Profka

pre 9 godina

Kako možete porediti slona sa prasetom, jagnjetom? Da li se slonovi gaje kao i pomenuti ili im preti izumiranje? A da malo razmislite pre nego što ostavite komentar?

otac Makarije

pre 9 godina

Sram ga bilo. Koliko ima gladnih u Zimbabveu, koji nemaju ni za kolace, a kamoli za hleb?

Ono sto me cudi je da neki u Srbiji znaju da koriste Internet, a da ne razlijuju kineskog skakavca od africkog slona.

vaske

pre 9 godina

Kakvo antikomunisti cmizdre sto im nisu ostali stari beli rasisti na vlasti u Zimbabveu.
To je i razlog sto posle 25 godina antikomunisticke diktature od svetski priznate drzave napravili Somaliju Evrope, a zna za Zimbabve nesto beda da prica.

Zajedljivost, podrugivanje, licemerje....sve su to karakterne osobine koje "krase' svakog antikomunistu, a komentari to dokazuju.

idc

pre 9 godina

Zatvorio bi ga sa mamom tog slončeta i premazao kikriki puterom.
Punjeni lav još odvratnije zvuči,poznato je da meso mesoždera ima kiseli ukus i slabu nutritivnu vrednost.

roto kos

pre 9 godina

(Get Down To Whiskey, 02. mart 2015 14:10)

Prijatelju, za domace "nacionaliste", patriJote i ostale kgb petokolonase, mugabe, gadafi, sadam, sloba, onaj bucko iz severne koreje su heroji, a zivot pod njihovom vladavinom im je san svih snova...

Sto se slona tice, africki slonovi su ugrozena vrsta i preti im istrebljenje... Zasticeni su od izlovljavanja svim mogucim lokalnim i medjunarodnim zakonima i konvencijama i to je ovde problem... Prekrsiti gomilu zakona, ubiti mladunce ugrozene zivotinje, samo da bi se udovoljilo izlapelom krvniku...

I srBske patriJote ne vide nista u tome...

Branko

pre 9 godina

Da li mi sada treba da mrzimo, preziremo i napadamo starog coveka samo zato sto tako zele najvece svetske siledzije? On nije nikakav svetac, ali uporedimo samo malo ko je kriv za smrt vise ljudi: da li Mugabe ili Obama, ciji su dronovi pobili mnogo vise nevine dece nego sto Mugabe ima godina. Hocemo li da ga uporedimo sa Blerom i njegovim upornim lazima oko Iraka? Ciji je veci doprinos u ponistavanju ljudskih zivota, mahom nekih jadnika i puke sirotinje? I da se zna: ovo nema veze ni sa Srbijom, ni Vucicem, nego sa principijelnoscu i besprincipijelnoscu!

Sale

pre 9 godina

Zimbabwe, kao i Kenija gde sam dugo živeo, bile su 'raj na zemlji' do 80-i-neke.... Likovi kao Mugabe, i Arap Moi su unistili te lepe zemlje, i te dobre ljude koji tamo žive. Dokaz da se sve može upropastiti, nismo mi jedine štetočine, na žalost.

Som

pre 9 godina

"Mugabe je za svoj rođendan napravio proslavu koja je koštala oko milion dolara i na kojoj je bilo preko 20.000 zvanica"

Posle kada narod uzme stvari u svoje ruke budu krivi CIA i Vatikan.

glishon

pre 9 godina

bogata zemlja taj Zimbabve pa predsednik moze da prijusti sebi rodjendansku zurku od milion dolara i slona i lava i ostale zivotinje koje se inace ne jedu... ali sta sad jednom se slavi 91 rodjendan. politicari su nista drugo nego drustveni paraziti. Da je vise politicara poput Urugvajskog Muhike ova planeta bi zaista bila jako lepa za zivot, ovako...

Get Down To Whiskey

pre 9 godina

"Diktatorska matora bagra kojoj se dive domaci nacionalisti..."
Saul Goodman, 2. mart 2015 11:51
Ta "diktatorska matora bagra" je bila na sahrani našeg dobrog diktatora Tita, i uz Sadama i Gadafija ubedljivo najduže stajao uz odar.
I tada, kao i danas, nacionalistima u Srbiji se gadi ta "diktatorska matora bagra", kao što su se gadile i ostale diktatorske bagre na sahrani našeg dobrog diktatora Tita u maju 1980. godine.
Uključujući i pokojnika.

ladovina

pre 9 godina

To kakav je covek i predsednik/vodja/diktator ili sta vec, ostavimo po strani... Ali zasto pljuvati coveka koji je pojeo slona? Zasto se ne pljuju Kinezi kada jedu skakavce, zabe, zmije, isto tako Italijane ili nas Srbe koji jedemo prasetinu? Sto je slon vredniji od jedne svinje, nekog vola ili neke druge zivotinje? Niste mi jasni, ali nikako...

sorry

pre 9 godina

Pa šta, i mi jedemo veprove, srnetinu, zečetinu itd. Jesmo li onda varvari u očima Afrikanaca? Tamo negde jedu zmije, žabe, puževe, paukove, rakove, mrave hobotnice, ajkule itd itd, i opet kažem PA ŠTA?! Sve je to u skladu sa lokalnom kulturom i gastronomskim nasleđem.

ajronik-supersonik

pre 9 godina

specijalitet zimbabveanske kujne(takozvane ZIMBE):pechena slonetina ispod sacha...oooogromnog sacha,u garnirungu od paniranih krokodilskih kotleta i sosu od zzirafine jetrice,i pohovane nosorozzje butkice sa prelivom od hijenine dzigerice i potazzom od nojetine-lesho!.....PRAVDA ZA SLONA!.....ZZ SUI SLON!!!

Sale

pre 9 godina

Zimbabwe, kao i Kenija gde sam dugo živeo, bile su 'raj na zemlji' do 80-i-neke.... Likovi kao Mugabe, i Arap Moi su unistili te lepe zemlje, i te dobre ljude koji tamo žive. Dokaz da se sve može upropastiti, nismo mi jedine štetočine, na žalost.

ajronik-supersonik

pre 9 godina

specijalitet zimbabveanske kujne(takozvane ZIMBE):pechena slonetina ispod sacha...oooogromnog sacha,u garnirungu od paniranih krokodilskih kotleta i sosu od zzirafine jetrice,i pohovane nosorozzje butkice sa prelivom od hijenine dzigerice i potazzom od nojetine-lesho!.....PRAVDA ZA SLONA!.....ZZ SUI SLON!!!

roto kos

pre 9 godina

(Get Down To Whiskey, 02. mart 2015 14:10)

Prijatelju, za domace "nacionaliste", patriJote i ostale kgb petokolonase, mugabe, gadafi, sadam, sloba, onaj bucko iz severne koreje su heroji, a zivot pod njihovom vladavinom im je san svih snova...

Sto se slona tice, africki slonovi su ugrozena vrsta i preti im istrebljenje... Zasticeni su od izlovljavanja svim mogucim lokalnim i medjunarodnim zakonima i konvencijama i to je ovde problem... Prekrsiti gomilu zakona, ubiti mladunce ugrozene zivotinje, samo da bi se udovoljilo izlapelom krvniku...

I srBske patriJote ne vide nista u tome...

Get Down To Whiskey

pre 9 godina

"Diktatorska matora bagra kojoj se dive domaci nacionalisti..."
Saul Goodman, 2. mart 2015 11:51
Ta "diktatorska matora bagra" je bila na sahrani našeg dobrog diktatora Tita, i uz Sadama i Gadafija ubedljivo najduže stajao uz odar.
I tada, kao i danas, nacionalistima u Srbiji se gadi ta "diktatorska matora bagra", kao što su se gadile i ostale diktatorske bagre na sahrani našeg dobrog diktatora Tita u maju 1980. godine.
Uključujući i pokojnika.

glishon

pre 9 godina

bogata zemlja taj Zimbabve pa predsednik moze da prijusti sebi rodjendansku zurku od milion dolara i slona i lava i ostale zivotinje koje se inace ne jedu... ali sta sad jednom se slavi 91 rodjendan. politicari su nista drugo nego drustveni paraziti. Da je vise politicara poput Urugvajskog Muhike ova planeta bi zaista bila jako lepa za zivot, ovako...

idc

pre 9 godina

Zatvorio bi ga sa mamom tog slončeta i premazao kikriki puterom.
Punjeni lav još odvratnije zvuči,poznato je da meso mesoždera ima kiseli ukus i slabu nutritivnu vrednost.

Som

pre 9 godina

"Mugabe je za svoj rođendan napravio proslavu koja je koštala oko milion dolara i na kojoj je bilo preko 20.000 zvanica"

Posle kada narod uzme stvari u svoje ruke budu krivi CIA i Vatikan.

Straitjackets

pre 9 godina

Evropljani uvek vole svima da popuju: ljudska prava, prava životinja, prava novinara, čak i pojedinci u Srbiji vole da sude ljudima i državama koje nikada nisu videli.
Uglavnom najgori zločini su se dešavali na području današnje EU. Ipak svi građani te Eu vole da sa nipodaštavanjem gledaju na građane AU(Afričke Unije). Dok su Francuzi vladali Saharom, belgijanci Kongom, portugalci Angolom, englezi i holanđani južnoafričkom republikom, Indijom, Indonezijom, nije bilo govora o ljudskim pravima.

Kada Masai ratnik ubije Lava da bi se pokazao kao čovek vredan da produži svoje gene na sledću generaciju, onda je to divljaštvo.
Kada matori evropski kapitalista plati da mu se dovede nosorog ili slon da ga odstreli, onda to nije divljaštvo, to se zove turizam koji će pomoći da se očuva taj Nosorog.

Profka

pre 9 godina

Kako možete porediti slona sa prasetom, jagnjetom? Da li se slonovi gaje kao i pomenuti ili im preti izumiranje? A da malo razmislite pre nego što ostavite komentar?

neutralni felsh

pre 9 godina

Pa šta, i mi jedemo veprove, srnetinu, zečetinu itd. Jesmo li onda varvari u očima Afrikanaca? Tamo negde jedu zmije, žabe, puževe, paukove, rakove, mrave hobotnice, ajkule itd itd, i opet kažem PA ŠTA?! Sve je to u skladu sa lokalnom kulturom i gastronomskim nasleđem.
(sorry, 02. mart 2015 14:46)


posto si ti "odavde", jedes li ti orlove, rode, caplje, vrapce, vukove, sove, laste, vrane, pacove zato sto su ovdasnje zivotinjske vrste. jedes li beloglavog supa? lavovi i slonovi su vrlo ugrozene vrste, i opravdavati ovu raskalasnu gresnu gozbu "lokalnom kulturom i gastronomskim nasledjem" je vrlo mizerno.

otac Makarije

pre 9 godina

Sram ga bilo. Koliko ima gladnih u Zimbabveu, koji nemaju ni za kolace, a kamoli za hleb?

Ono sto me cudi je da neki u Srbiji znaju da koriste Internet, a da ne razlijuju kineskog skakavca od africkog slona.

Branko

pre 9 godina

Da li mi sada treba da mrzimo, preziremo i napadamo starog coveka samo zato sto tako zele najvece svetske siledzije? On nije nikakav svetac, ali uporedimo samo malo ko je kriv za smrt vise ljudi: da li Mugabe ili Obama, ciji su dronovi pobili mnogo vise nevine dece nego sto Mugabe ima godina. Hocemo li da ga uporedimo sa Blerom i njegovim upornim lazima oko Iraka? Ciji je veci doprinos u ponistavanju ljudskih zivota, mahom nekih jadnika i puke sirotinje? I da se zna: ovo nema veze ni sa Srbijom, ni Vucicem, nego sa principijelnoscu i besprincipijelnoscu!

ladovina

pre 9 godina

To kakav je covek i predsednik/vodja/diktator ili sta vec, ostavimo po strani... Ali zasto pljuvati coveka koji je pojeo slona? Zasto se ne pljuju Kinezi kada jedu skakavce, zabe, zmije, isto tako Italijane ili nas Srbe koji jedemo prasetinu? Sto je slon vredniji od jedne svinje, nekog vola ili neke druge zivotinje? Niste mi jasni, ali nikako...

sorry

pre 9 godina

Pa šta, i mi jedemo veprove, srnetinu, zečetinu itd. Jesmo li onda varvari u očima Afrikanaca? Tamo negde jedu zmije, žabe, puževe, paukove, rakove, mrave hobotnice, ajkule itd itd, i opet kažem PA ŠTA?! Sve je to u skladu sa lokalnom kulturom i gastronomskim nasleđem.

vaske

pre 9 godina

Kakvo antikomunisti cmizdre sto im nisu ostali stari beli rasisti na vlasti u Zimbabveu.
To je i razlog sto posle 25 godina antikomunisticke diktature od svetski priznate drzave napravili Somaliju Evrope, a zna za Zimbabve nesto beda da prica.

Zajedljivost, podrugivanje, licemerje....sve su to karakterne osobine koje "krase' svakog antikomunistu, a komentari to dokazuju.

X=iks

pre 9 godina

Pa šta, i mi jedemo veprove, srnetinu, zečetinu itd. Jesmo li onda varvari u očima Afrikanaca? Tamo negde jedu zmije, žabe, puževe, paukove, rakove, mrave hobotnice, ajkule itd itd, i opet kažem PA ŠTA?! Sve je to u skladu sa lokalnom kulturom i gastronomskim nasleđem. (sorry, 2. mart 2015 14:46)

Ako je ista u skladu s dalmatinskom kulturom i gastronomskim nasledjem, onda su to prstaci na buzaru (za mladje - prstaci su vrsta skoljke, zive ukopavajuci se u kamen), pa su danas zabranjeni. Jer se vedjenjem prstaca razara obala. Sverc prstaca strogo se kaznjava, a restoran koji bi na crno nudio prstace riskirao bi zatvaranje. U Africi zivi nekoliko stotina hiljada slonova, a u Zimbabweu ih ima oko 50.000. Srbija ima oko 3 miliona "grla" svinja (i to posto je svinjogojstvo u krizi), koja su rezultat neprekidne *produkcije*, ne bere ih seljak s drveca dok seta sumom. Slonovi nisu rezultat produkcije, jednom sloncetu je potrebno mnogo godina dok stigne u reproduktivnu fazu, a slonica radje jedno jedino slonce. Nije "moralno" ubiti svinju a "nemoralno" slona, zato sto je to "moralno" ili "nemoralno" prema slonu ili svinji, nego prema ljudima i prema prirodi.

nisam ja, ja je

pre 9 godina

@Straitjackets
"Uglavnom najgori zločini su se dešavali na području današnje EU."
Uglavnom je to teski idiotizam. Danas narocito. Ali, stavise, svako ko nesto zaista zna o istoriji, a nije "istoriju" ucio samo iz propagandih pamfleta, zna da je to ne odgovara istini za bilo koji trenutak covecanstva, s izuzetkom 2.Sv.Rata (i mozda Rimskog Carstva).
"Dok su Francuzi vladali Saharom, belgijanci Kongom, portugalci Angolom, englezi i holanđani južnoafričkom republikom, Indijom, Indonezijom, nije bilo govora o ljudskim pravima."
Pre njihovog dolaska, ta drustva su, od uvek, bila robovlasnicka (Indija - kastinsko). Od uvek je trgovina robljem bila glavna privredna grana, ili jedna od glavnih. Ne moze biti trgovine, ako nema prodavca.
"Kada Masai ratnik ubije Lava da bi se pokazao kao čovek vredan da produži svoje gene na sledću generaciju, onda je to divljaštvo."
Jeste.
"Kada matori evropski kapitalista plati da mu se dovede nosorog ili slon da ga odstreli, onda to nije divljaštvo"
Jeste i to. Ali, istini za volju, obicno destinacija odstreljenih nosoroga nije Evropa i "evropski matori kapitalisti", nego Kina ili Indokina, gde prah nosorogovog roga koriste u onim njihovim vradzbinama.
Ti mrzis "evropske matore kapitaliste" na isti nacin kako su ih mrzeli Hitler i Mussolini. I iz istih razloga.

posteni janjicar

pre 9 godina

Prijatelju, za domace "nacionaliste", patriJote i ostale kgb petokolonase, mugabe, gadafi, sadam, sloba, onaj bucko iz severne koreje su heroji, a zivot pod njihovom vladavinom im je san svih snova... (roto kos, 2. mart 2015 15:28)

To su naravno oni srpski "nacionalisti" (i njihov podmladak) koji su 90-te pobacali na smece slike Voljenog Marsala u formatu "sluzbena prostorija" i na njihovo mesto iznad kreveta okacili ikone iste velicine. Pravi srpski nacionalisti, oni od pre 88-me, meni su bili 100% politicki protivnici, ali su, barem, najcesce bili jako cestiti ljudi, koji su, ako se izuzmu izvesne zablude usadjene vaspitanjem i ogranicenja koja iz toga proizilaze, na skoro sve ostalo gledali vrlo trezveno i razumno. 90-te nisu njihova krivica, nego onih iz prve recenice - patriJota.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ti mrzis "evropske matore kapitaliste" na isti nacin kako su ih mrzeli Hitler i Mussolini. I iz istih razloga.
(nisam ja, ja je, 03. mart 2015 00:29)


bravo, u sred srede.

X=iks

pre 9 godina

"Predsednik i njegovi gosti su jeli mladog slona, a na stolu je još bilo meso bivola, samura i impale." Samura??? Samur je mala zverka, velicine macke, iz porodice kuna, koja zivi u Sibiru i koja je cuvena po krznu koje je u Srednjem Veku bilo privilegija najviseg plemstva (a Rusima bilo glavni motiv za osvajanje Sibira). Koliko god krzno bilo luksuzno, nije mi poznato da meso sluzi za jelo.

ladovina

pre 9 godina

To kakav je covek i predsednik/vodja/diktator ili sta vec, ostavimo po strani... Ali zasto pljuvati coveka koji je pojeo slona? Zasto se ne pljuju Kinezi kada jedu skakavce, zabe, zmije, isto tako Italijane ili nas Srbe koji jedemo prasetinu? Sto je slon vredniji od jedne svinje, nekog vola ili neke druge zivotinje? Niste mi jasni, ali nikako...

sorry

pre 9 godina

Pa šta, i mi jedemo veprove, srnetinu, zečetinu itd. Jesmo li onda varvari u očima Afrikanaca? Tamo negde jedu zmije, žabe, puževe, paukove, rakove, mrave hobotnice, ajkule itd itd, i opet kažem PA ŠTA?! Sve je to u skladu sa lokalnom kulturom i gastronomskim nasleđem.

Get Down To Whiskey

pre 9 godina

"Diktatorska matora bagra kojoj se dive domaci nacionalisti..."
Saul Goodman, 2. mart 2015 11:51
Ta "diktatorska matora bagra" je bila na sahrani našeg dobrog diktatora Tita, i uz Sadama i Gadafija ubedljivo najduže stajao uz odar.
I tada, kao i danas, nacionalistima u Srbiji se gadi ta "diktatorska matora bagra", kao što su se gadile i ostale diktatorske bagre na sahrani našeg dobrog diktatora Tita u maju 1980. godine.
Uključujući i pokojnika.

Branko

pre 9 godina

Da li mi sada treba da mrzimo, preziremo i napadamo starog coveka samo zato sto tako zele najvece svetske siledzije? On nije nikakav svetac, ali uporedimo samo malo ko je kriv za smrt vise ljudi: da li Mugabe ili Obama, ciji su dronovi pobili mnogo vise nevine dece nego sto Mugabe ima godina. Hocemo li da ga uporedimo sa Blerom i njegovim upornim lazima oko Iraka? Ciji je veci doprinos u ponistavanju ljudskih zivota, mahom nekih jadnika i puke sirotinje? I da se zna: ovo nema veze ni sa Srbijom, ni Vucicem, nego sa principijelnoscu i besprincipijelnoscu!

roto kos

pre 9 godina

(Get Down To Whiskey, 02. mart 2015 14:10)

Prijatelju, za domace "nacionaliste", patriJote i ostale kgb petokolonase, mugabe, gadafi, sadam, sloba, onaj bucko iz severne koreje su heroji, a zivot pod njihovom vladavinom im je san svih snova...

Sto se slona tice, africki slonovi su ugrozena vrsta i preti im istrebljenje... Zasticeni su od izlovljavanja svim mogucim lokalnim i medjunarodnim zakonima i konvencijama i to je ovde problem... Prekrsiti gomilu zakona, ubiti mladunce ugrozene zivotinje, samo da bi se udovoljilo izlapelom krvniku...

I srBske patriJote ne vide nista u tome...

ajronik-supersonik

pre 9 godina

specijalitet zimbabveanske kujne(takozvane ZIMBE):pechena slonetina ispod sacha...oooogromnog sacha,u garnirungu od paniranih krokodilskih kotleta i sosu od zzirafine jetrice,i pohovane nosorozzje butkice sa prelivom od hijenine dzigerice i potazzom od nojetine-lesho!.....PRAVDA ZA SLONA!.....ZZ SUI SLON!!!

vaske

pre 9 godina

Kakvo antikomunisti cmizdre sto im nisu ostali stari beli rasisti na vlasti u Zimbabveu.
To je i razlog sto posle 25 godina antikomunisticke diktature od svetski priznate drzave napravili Somaliju Evrope, a zna za Zimbabve nesto beda da prica.

Zajedljivost, podrugivanje, licemerje....sve su to karakterne osobine koje "krase' svakog antikomunistu, a komentari to dokazuju.

Straitjackets

pre 9 godina

Evropljani uvek vole svima da popuju: ljudska prava, prava životinja, prava novinara, čak i pojedinci u Srbiji vole da sude ljudima i državama koje nikada nisu videli.
Uglavnom najgori zločini su se dešavali na području današnje EU. Ipak svi građani te Eu vole da sa nipodaštavanjem gledaju na građane AU(Afričke Unije). Dok su Francuzi vladali Saharom, belgijanci Kongom, portugalci Angolom, englezi i holanđani južnoafričkom republikom, Indijom, Indonezijom, nije bilo govora o ljudskim pravima.

Kada Masai ratnik ubije Lava da bi se pokazao kao čovek vredan da produži svoje gene na sledću generaciju, onda je to divljaštvo.
Kada matori evropski kapitalista plati da mu se dovede nosorog ili slon da ga odstreli, onda to nije divljaštvo, to se zove turizam koji će pomoći da se očuva taj Nosorog.

glishon

pre 9 godina

bogata zemlja taj Zimbabve pa predsednik moze da prijusti sebi rodjendansku zurku od milion dolara i slona i lava i ostale zivotinje koje se inace ne jedu... ali sta sad jednom se slavi 91 rodjendan. politicari su nista drugo nego drustveni paraziti. Da je vise politicara poput Urugvajskog Muhike ova planeta bi zaista bila jako lepa za zivot, ovako...

Som

pre 9 godina

"Mugabe je za svoj rođendan napravio proslavu koja je koštala oko milion dolara i na kojoj je bilo preko 20.000 zvanica"

Posle kada narod uzme stvari u svoje ruke budu krivi CIA i Vatikan.

Sale

pre 9 godina

Zimbabwe, kao i Kenija gde sam dugo živeo, bile su 'raj na zemlji' do 80-i-neke.... Likovi kao Mugabe, i Arap Moi su unistili te lepe zemlje, i te dobre ljude koji tamo žive. Dokaz da se sve može upropastiti, nismo mi jedine štetočine, na žalost.

otac Makarije

pre 9 godina

Sram ga bilo. Koliko ima gladnih u Zimbabveu, koji nemaju ni za kolace, a kamoli za hleb?

Ono sto me cudi je da neki u Srbiji znaju da koriste Internet, a da ne razlijuju kineskog skakavca od africkog slona.

idc

pre 9 godina

Zatvorio bi ga sa mamom tog slončeta i premazao kikriki puterom.
Punjeni lav još odvratnije zvuči,poznato je da meso mesoždera ima kiseli ukus i slabu nutritivnu vrednost.

Profka

pre 9 godina

Kako možete porediti slona sa prasetom, jagnjetom? Da li se slonovi gaje kao i pomenuti ili im preti izumiranje? A da malo razmislite pre nego što ostavite komentar?

neutralni felsh

pre 9 godina

Pa šta, i mi jedemo veprove, srnetinu, zečetinu itd. Jesmo li onda varvari u očima Afrikanaca? Tamo negde jedu zmije, žabe, puževe, paukove, rakove, mrave hobotnice, ajkule itd itd, i opet kažem PA ŠTA?! Sve je to u skladu sa lokalnom kulturom i gastronomskim nasleđem.
(sorry, 02. mart 2015 14:46)


posto si ti "odavde", jedes li ti orlove, rode, caplje, vrapce, vukove, sove, laste, vrane, pacove zato sto su ovdasnje zivotinjske vrste. jedes li beloglavog supa? lavovi i slonovi su vrlo ugrozene vrste, i opravdavati ovu raskalasnu gresnu gozbu "lokalnom kulturom i gastronomskim nasledjem" je vrlo mizerno.

nisam ja, ja je

pre 9 godina

@Straitjackets
"Uglavnom najgori zločini su se dešavali na području današnje EU."
Uglavnom je to teski idiotizam. Danas narocito. Ali, stavise, svako ko nesto zaista zna o istoriji, a nije "istoriju" ucio samo iz propagandih pamfleta, zna da je to ne odgovara istini za bilo koji trenutak covecanstva, s izuzetkom 2.Sv.Rata (i mozda Rimskog Carstva).
"Dok su Francuzi vladali Saharom, belgijanci Kongom, portugalci Angolom, englezi i holanđani južnoafričkom republikom, Indijom, Indonezijom, nije bilo govora o ljudskim pravima."
Pre njihovog dolaska, ta drustva su, od uvek, bila robovlasnicka (Indija - kastinsko). Od uvek je trgovina robljem bila glavna privredna grana, ili jedna od glavnih. Ne moze biti trgovine, ako nema prodavca.
"Kada Masai ratnik ubije Lava da bi se pokazao kao čovek vredan da produži svoje gene na sledću generaciju, onda je to divljaštvo."
Jeste.
"Kada matori evropski kapitalista plati da mu se dovede nosorog ili slon da ga odstreli, onda to nije divljaštvo"
Jeste i to. Ali, istini za volju, obicno destinacija odstreljenih nosoroga nije Evropa i "evropski matori kapitalisti", nego Kina ili Indokina, gde prah nosorogovog roga koriste u onim njihovim vradzbinama.
Ti mrzis "evropske matore kapitaliste" na isti nacin kako su ih mrzeli Hitler i Mussolini. I iz istih razloga.

posteni janjicar

pre 9 godina

Prijatelju, za domace "nacionaliste", patriJote i ostale kgb petokolonase, mugabe, gadafi, sadam, sloba, onaj bucko iz severne koreje su heroji, a zivot pod njihovom vladavinom im je san svih snova... (roto kos, 2. mart 2015 15:28)

To su naravno oni srpski "nacionalisti" (i njihov podmladak) koji su 90-te pobacali na smece slike Voljenog Marsala u formatu "sluzbena prostorija" i na njihovo mesto iznad kreveta okacili ikone iste velicine. Pravi srpski nacionalisti, oni od pre 88-me, meni su bili 100% politicki protivnici, ali su, barem, najcesce bili jako cestiti ljudi, koji su, ako se izuzmu izvesne zablude usadjene vaspitanjem i ogranicenja koja iz toga proizilaze, na skoro sve ostalo gledali vrlo trezveno i razumno. 90-te nisu njihova krivica, nego onih iz prve recenice - patriJota.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ti mrzis "evropske matore kapitaliste" na isti nacin kako su ih mrzeli Hitler i Mussolini. I iz istih razloga.
(nisam ja, ja je, 03. mart 2015 00:29)


bravo, u sred srede.

X=iks

pre 9 godina

"Predsednik i njegovi gosti su jeli mladog slona, a na stolu je još bilo meso bivola, samura i impale." Samura??? Samur je mala zverka, velicine macke, iz porodice kuna, koja zivi u Sibiru i koja je cuvena po krznu koje je u Srednjem Veku bilo privilegija najviseg plemstva (a Rusima bilo glavni motiv za osvajanje Sibira). Koliko god krzno bilo luksuzno, nije mi poznato da meso sluzi za jelo.

X=iks

pre 9 godina

Pa šta, i mi jedemo veprove, srnetinu, zečetinu itd. Jesmo li onda varvari u očima Afrikanaca? Tamo negde jedu zmije, žabe, puževe, paukove, rakove, mrave hobotnice, ajkule itd itd, i opet kažem PA ŠTA?! Sve je to u skladu sa lokalnom kulturom i gastronomskim nasleđem. (sorry, 2. mart 2015 14:46)

Ako je ista u skladu s dalmatinskom kulturom i gastronomskim nasledjem, onda su to prstaci na buzaru (za mladje - prstaci su vrsta skoljke, zive ukopavajuci se u kamen), pa su danas zabranjeni. Jer se vedjenjem prstaca razara obala. Sverc prstaca strogo se kaznjava, a restoran koji bi na crno nudio prstace riskirao bi zatvaranje. U Africi zivi nekoliko stotina hiljada slonova, a u Zimbabweu ih ima oko 50.000. Srbija ima oko 3 miliona "grla" svinja (i to posto je svinjogojstvo u krizi), koja su rezultat neprekidne *produkcije*, ne bere ih seljak s drveca dok seta sumom. Slonovi nisu rezultat produkcije, jednom sloncetu je potrebno mnogo godina dok stigne u reproduktivnu fazu, a slonica radje jedno jedino slonce. Nije "moralno" ubiti svinju a "nemoralno" slona, zato sto je to "moralno" ili "nemoralno" prema slonu ili svinji, nego prema ljudima i prema prirodi.