Nedelja, 17.08.2014.

09:52

Ovo su najmiroljubivije zemlje na svetu

Izvor: Dnevnik.hr

Ovo su najmiroljubivije zemlje na svetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

amir

pre 9 godina

srbi su unazad 20 godina ratovali 4 puta i nijedanput na svom teritoriju (i svaki rat izgubili), i sad se čudite?? Zaglupljivali su vas vlastite vođe još od 18. vijeka i sad slijepo vjerujete svemu što vaši mediji propagiraju, a svi ostali su po vama manipulatori.

eeee

pre 9 godina

Navedi 3 zemlje koje su rusi porobili, opljackali, spalili, kolonizovali, oteli, urnisali ili koji god hoces izraz
(dal si ozbiljan?, 17. avgust 2014 17:10)

Ukrajina, Estonija, Letonija, Litvanija, Finska, Jermenija, Azerbejdzan, Gruzija, Poljska, Madjarska, Cehoslovacka, Rumunija, Moldavija, Bugarska, Avganistan, Mongolija (neke od ovih i po 3-4 puta)... Pored toga su ucestvovali u vise ratova daleko od svojih granica (protiv Izraela, Eritreje, Somalije...), u toku Hladnog rata su besplatno naoruzavali na desetine militantnih grupa i drzava sirom sveta... Ovo je samo u poslednjih 100 godina, i pre toga Rusko carstvo nije nastalo tako sto su vodili odbrambene vec osvajacke ratove.

Rusofil a dusa

pre 9 godina

@dal si ozbiljan?, 17. avgust 2014 17:10
Covece, dosta trolovanja. Ti stvarno mislis da se Rusija prosirila do svoje sadasnje velicine (a da ne pricamo o SSSRu koji je kontrolisao jos vece teritorije i istocnu Evropu, ratovao u Avganistanu itd.) tako sto je bila miroljubiva?

dal si ozbiljan?

pre 9 godina

Kakve god mape crtali, Vassington i Moskva su najvece zlo po svetski mir. Em su ratovali, osvajali, tlacili, em su prodavali i poklanjali oruzje svakakvim zlocincima, diktatorima i tiranima.
(Antifa, 17. avgust 2014 11:48)
Rusi osvajali? -.- jel si ti ikada proctiao bilo kakvu knjigu iz istorije... US dok nije postojala, VB je zaratila sa prakticno svakom drzavom na planeti, onda je od sredine 50ih amerika preuzela "inicijativu" u svetskom miru... Navedi 3 zemlje koje su rusi porobili, opljackali, spalili, kolonizovali, oteli, urnisali ili koji god hoces izraz, a pogledaj sa druge strane britaniju kao i druge kolonijalne "sile" koje su pokazivali svoju nadmoc na slabijima od njih, a posto je najveci sljam svih tik kolonijalnih sila otisao u ameriku, danas imamo njih kao modernu kolonijalnu silu

novosadjan

pre 9 godina

Opet Srbin kroz politicke tamne naocare gleda ka zapadu i istoku, izgubljen ko zalutalo kuce. Alo prijatelji, gledajte malo na sever, kako se to radi, umesto sto zverate u laznu bracu i lazne saveznike koji glume demokrate. Muka mi vas je, koliko ste slepi, samo dve opcije za vas uzak vidik postoje kanda.

Latino

pre 9 godina

"Pred onima koji žele da žive u potpuno mirnoj zemlji je mršav izbor - samo je 11 zemalja koje su postigle najniže rezulate za sve oblike sukoba , a to su Švajcarska, Japan, Katar, Mauricijus, Urugvaj, ČILE, Bocvana, Kostarika, Vijetnam, Panama i BRAZIL. Tako barem tvrdi studija IEP instituta uz naglasak da čak ni te zemlje nisu u potpunosti izuzete od problema koji bi mogli dovesti do sukoba".
Autor teksta na srpskom sigurno je ponavaljač iz geografije - Čile i Brazil nisu obeleženi istom bojom na karti pa ne mogu biti u istoj kategoriji!!!

Stavros84

pre 9 godina

Boze koja propaganda.
Brazil hmm tenkovi na ulicama pre svetskog prvenstva da bi se borili sa direlima. u 10% teritorije ne sme ni vojska da se pojavi. Kuba? Od nje su svi digli ruke tamo nece biti rata sledecih par vekova jer su svi zaboravili za tu zemlju. Niti uopste imaju neke resurse niti se kace sa nekim po nacionalnoj pripadnosti. Da odes u Francusku pitas koga mrze, recice nemce. Slovenija-Hrvate, Hrv - Srbe, Poljaci - Ruse, Nemci - Sve zivo, Turci sve susede, Izrael - Iran i tako u nedogled. Kada bi npr svaka drzava smela da napadne drugu bez posledica, sankcija i da niko drugi ne sme da se umesa u konflik bilo bi barem 20 razlicitih ratova.

Garbage collector

pre 9 godina

Rusija crvena, a SAD zuta???
(forever alone, 17. avgust 2014 10:18)
Po meni, obe zemlje treba da su crvene boje. Ali Rusija je opravdano crvena.
Između ostalog radi se i o bezbednosti u zemlji, a Rusija nekoliko teritorija poseduje pod vojnom huntom, gde vojska a ne narod drži vlast. Tipa Čečenija, Osetija, Dagestan Abhazija... A polovina njenih republika ima pokrete koji se zalažu za otcepljenje. Nad Krimom još nije potpuno preuzeta vlast. Tu su još i vojne baze van zemlje. Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Vijetnam...

korea severna

pre 9 godina

ironicno je to sto su, po ovom "istrazivanju", clanice NATO vecinski miroljubive zemlje, a u poslednjih pola veka na prste se mogu nabrojati konflikti u kojima direktno ili indirektno nisu sudelovali...

ana

pre 9 godina

Neverovatno je koliko Srbi imaju iskrivljenu sliku i o svetu i o sebi. Pritom je "Zapadno javno mnenje izmanipulisno." Zemlja od 6 miliona stanovnika (pa onda pola od toga, jer srecom, nije bas toliko jednoumlje), drzi tapiju nad istinom. Kakva suluda ideja!

Ja

pre 9 godina

Belorusija agresivnija od Velike Britanije? Zemlja koja nikada nije ratovala agresivnija od zemlje koja je samo u prethodnih 10 godina zapocela makar 5 ratova i koja ima svoju vojsku po celom svetu? Zanimljivo.

miki

pre 9 godina

Kaljevic,
zaboravio si da su Rusi osim napada i ubijanja po Afganistanu, Čečeniji, Kavkazu, sada Ukrajini isto to napravile i u Moldaviji (uzeli dio njihove zemlje na pokvaren način) kao i u Gruziji, što su napravili od Južne Osetije... to svi normalni znaju, Putin je jedan veliki terorist i bandit koji samo surađuje sa sebi sličnima a sve ga pomaže ruska crkva koja pere lovu mafijaša, kao ne znate koliko se para opralo na pozlaćivanju ruske pravoslavne crkve u Nici ili one u San Remu, da ne govorimo što su Francuzi doživjeli pa nakraju na miran način rastjerali... pa pogledajte film o ruskoj mafiji koji su napravili francuzi pa će biti jasno kolika je to svjetska mafija koja skida legitimno izabrane predsjednike država...

samo da mozemo

pre 9 godina

Bili bi mi mnogo losije plasirani da je po volji naroda. Ali su nam zube izbili a pare smo sami procerdali pa ne mozemo kako bi zeleli. To se vidi po veoma strastvenom najivanju u raznoraznim konfliktima sirom sveta.

M.V.

pre 9 godina

USA bi trebala biti na ovoj karti toliko crna, kao ona nova crns boja sto se od crnine ne vidi. Pa u vise od 70 % sukoba u svijetu oni imaju upetljane ruke, kako podsticanjem jedne od strana na rat, tako isporukom oruzija ili direktnim vojnim ucescem.

Ццц

pre 9 godina

Бразил међу 11 најмирнијих земаља, а тамо криминал на сваком ћошку, о фавелама боље и да не причам, то морате видети својим очима!!! А што се тиче Украјине тамо је велики немир само у центру земље као и на истоку то већ сви знате, на западу је мирно то сам се лично уверио!!!

NIkola

pre 9 godina

Rusija crveno Libija zeleno ..mislim pocnite da pisete sami neki tekstove..muka nam je odavno od prenosenja americke propagande koja vredja mozak.

Milan86

pre 9 godina

Ovo je potpuno arbitrarno i neobjektivno!
Npr. Srbija nije uključena ni u kakav konflikt već 15 godina, nismo reagovali ni na nasilje na Kosovu marta 2004. već smo mirno protestovali, sad oko paljenja ambasade 2008. taj "konflikt" jednak hrvatskim ispadima na njihovoj teritorija prema manjinama, a oni su plasirani bolje od nas, zatim Japan je u prvih 10 a od početka godine zveckaju oružjem oko Senkaku ostrva, isto se može reći i za zemlje beneluxa koje učestvuju u intervencijama raznih vrsta pa i njihovom otpornošću prema novim manjinama i džihadistima na sopstvenoj teritoriji. I da te zemlje su manje uvučene u konflikt od Srbije, jer eto srpski plaćenici ratuju tamo negde (a pazite ne deo države, administracije ili tako nešto već zalutali pojedinci) dok privatne bezbednosne kompanije što američke što evropske što ruske rade šta već rade po Africi i Aziji ali ajde neka im bude Srbija je večito u konfiktu i kad ćuti i kad ne radi ništa...

svasta

pre 9 godina

Cista glupost - drzava koja ima vise vojske van svojih granica nego sve drzave sveta zajedno na 101. mestu - a trebalo bi da bude oznacena crnom bojom na mapi.

Mihailo

pre 9 godina

Zašto prevodimo Zapadne vesti bukvalno? Pa ovo su vesti za njihov izmanipulisan narod! Objavljivati ovakve vesti našim ljudima, koji više, ako su uopšte bili, nisu naivni je direktno bacanje soli na rane.

Srđan

pre 9 godina

I u starom Rimu je bio mir, pa su taj pax romana širili 'civilizovano' po svetu, u Berlinu u vreme Hitlera, a danas u glavnim gradovima Zapada...ali nije trajalo, niti će.

Nisam osvetoljubiv, ali Šta su nam uradili, vratiće im se.

3pr

pre 9 godina

srpska posla.. kako vam ne promakne to da su prvih 15 najmirnijih zemalja mahom skandinavske zemlje, i umesto da krenemo njihovim putem, mi tapkamo u mestu i drzimo stranu kome? silama koje zaziru jedna od druge citavu vecnost, a nismo im nista bitniji od prljavstine ispod noktiju..

Zoks

pre 9 godina

Svet danas nema neki ozbiljan problem, svega im au izobilju, ali to ratnicima dokolicarima nikada nije bila smetnja. Kada se iskljuce religiozni i gradjanski ratovi, onda nema bas tako mnogo sukoba. Uzmite gradjanski rat u Jugoslaviji. Bez ikakve stvarne potrebe i bez ikakvog stvarnog rezultata po bilo koga.

Antifa

pre 9 godina

Kakve god mape crtali, Vassington i Moskva su najvece zlo po svetski mir. Em su ratovali, osvajali, tlacili, em su prodavali i poklanjali oruzje svakakvim zlocincima, diktatorima i tiranima.

Kaljevic

pre 9 godina

@anonimni: Pobogu, anonimni! Pa nije Ukrajina ratovala u Avganistanu, nije Ukrajina pocinila zlocine protiv covecnosti u Ceceniji, zarila i palila po Kavkazu, nego je sve to bilo maslo Kremlja. Naravno, ne zaboravimo "doprinos" SAD zlocinima u svetu. Zlikovci su i jedni i drugi, a Ukrajina zrtva.

milan

pre 9 godina

bože, kakav jeftin propagandni pamflet! USA ratuje na nekoliko ratišta po svetu, ubija ljude svakodnevno već desetlećima, a prikazani ko hipici koji goli, sa vencima od cveća u kosi, trče razdragano livadama...naravno, Rusi su "oličenje zla", koji spin....

Lista kako da ne

pre 9 godina

Island...kada su "okupirani" od strane saveznika u WW2 lokalni taksisti su pomagali da se istovari oruzje. :D Island je inace bio neutralan pa otud i okupacija.
Brazil miroljubiv? Mozda prema drugima, ali turiste deru kada god stignu, zabranjenih zona ima koliko hoces, a da ne pricam o preporuci da se ne nose skupi satovi jer zbog istog mozete ostati bez ruke.

mile kontras

pre 9 godina

Nisam rusofil ali ovako ocriniti Rusiju je stvarno sramota. Trebali su poci od toga ko je sve clanica NATO-a pa njih zacrveniti i sve one koje indirektno ucestvuju u ratovima. PS uvek mi je bio san ziveti u Brazilu ili Cileu, ljudi istog temperamenta kao i mi samo sto je sve nekako sporije.

Unity3D

pre 9 godina

Nije mi jasno u kojе је sukobe umešan Island - em su prvi na listi, em su zemlja koja uopšte nema vojsku (samo neku priobalnu jedinicu od par ljudi)? :)

realno

pre 9 godina

Moze li mi neko objasniti zasto SAD nije crvena? Uključeni su u više sukoba u svijetu i imaju vojne baze po citavom. Ako je to po podacima od ranije isto bi mi bilo logicnije da boju zamijeni sa Rusijom.

mos` mislit

pre 9 godina

hm,znaci li to da bi svica dobila malo vise bodova (jaka stvar) na listi "mucak" trebalo bi biti budala,i prepustiti poslove vredne milijardi i mnogih radnih mesta nekome koje vec na losem glasu,..

мир у свету

pre 9 godina

Не видим како су земље које започињу економски рат против Русије мирољубиве.

lucifer

pre 9 godina

Zato sto je amerika tako miroljubiva mi imamo desetak godisnje masovnih pucnjava, takodje ovi iz Fergusona sto protestuju zbog ubistva onog momka vjerovatno nisu dobili ovaj izvjestaj. A tek spoljna politika i izvoz demokratije je prica za sebe, evo u iraku bas prave paradu u cast Bush-a i Obame, ameru su cak bili toliko dobri i donirali nekoliko hiljada tona vatrometa

milan

pre 9 godina

bože, kakav jeftin propagandni pamflet! USA ratuje na nekoliko ratišta po svetu, ubija ljude svakodnevno već desetlećima, a prikazani ko hipici koji goli, sa vencima od cveća u kosi, trče razdragano livadama...naravno, Rusi su "oličenje zla", koji spin....

realno

pre 9 godina

Moze li mi neko objasniti zasto SAD nije crvena? Uključeni su u više sukoba u svijetu i imaju vojne baze po citavom. Ako je to po podacima od ranije isto bi mi bilo logicnije da boju zamijeni sa Rusijom.

NIkola

pre 9 godina

Rusija crveno Libija zeleno ..mislim pocnite da pisete sami neki tekstove..muka nam je odavno od prenosenja americke propagande koja vredja mozak.

mile kontras

pre 9 godina

Nisam rusofil ali ovako ocriniti Rusiju je stvarno sramota. Trebali su poci od toga ko je sve clanica NATO-a pa njih zacrveniti i sve one koje indirektno ucestvuju u ratovima. PS uvek mi je bio san ziveti u Brazilu ili Cileu, ljudi istog temperamenta kao i mi samo sto je sve nekako sporije.

мир у свету

pre 9 godina

Не видим како су земље које започињу економски рат против Русије мирољубиве.

lucifer

pre 9 godina

Zato sto je amerika tako miroljubiva mi imamo desetak godisnje masovnih pucnjava, takodje ovi iz Fergusona sto protestuju zbog ubistva onog momka vjerovatno nisu dobili ovaj izvjestaj. A tek spoljna politika i izvoz demokratije je prica za sebe, evo u iraku bas prave paradu u cast Bush-a i Obame, ameru su cak bili toliko dobri i donirali nekoliko hiljada tona vatrometa

M.V.

pre 9 godina

USA bi trebala biti na ovoj karti toliko crna, kao ona nova crns boja sto se od crnine ne vidi. Pa u vise od 70 % sukoba u svijetu oni imaju upetljane ruke, kako podsticanjem jedne od strana na rat, tako isporukom oruzija ili direktnim vojnim ucescem.

Unity3D

pre 9 godina

Nije mi jasno u kojе је sukobe umešan Island - em su prvi na listi, em su zemlja koja uopšte nema vojsku (samo neku priobalnu jedinicu od par ljudi)? :)

svasta

pre 9 godina

Cista glupost - drzava koja ima vise vojske van svojih granica nego sve drzave sveta zajedno na 101. mestu - a trebalo bi da bude oznacena crnom bojom na mapi.

Ццц

pre 9 godina

Бразил међу 11 најмирнијих земаља, а тамо криминал на сваком ћошку, о фавелама боље и да не причам, то морате видети својим очима!!! А што се тиче Украјине тамо је велики немир само у центру земље као и на истоку то већ сви знате, на западу је мирно то сам се лично уверио!!!

Mihailo

pre 9 godina

Zašto prevodimo Zapadne vesti bukvalno? Pa ovo su vesti za njihov izmanipulisan narod! Objavljivati ovakve vesti našim ljudima, koji više, ako su uopšte bili, nisu naivni je direktno bacanje soli na rane.

Ja

pre 9 godina

Belorusija agresivnija od Velike Britanije? Zemlja koja nikada nije ratovala agresivnija od zemlje koja je samo u prethodnih 10 godina zapocela makar 5 ratova i koja ima svoju vojsku po celom svetu? Zanimljivo.

korea severna

pre 9 godina

ironicno je to sto su, po ovom "istrazivanju", clanice NATO vecinski miroljubive zemlje, a u poslednjih pola veka na prste se mogu nabrojati konflikti u kojima direktno ili indirektno nisu sudelovali...

Garbage collector

pre 9 godina

Rusija crvena, a SAD zuta???
(forever alone, 17. avgust 2014 10:18)
Po meni, obe zemlje treba da su crvene boje. Ali Rusija je opravdano crvena.
Između ostalog radi se i o bezbednosti u zemlji, a Rusija nekoliko teritorija poseduje pod vojnom huntom, gde vojska a ne narod drži vlast. Tipa Čečenija, Osetija, Dagestan Abhazija... A polovina njenih republika ima pokrete koji se zalažu za otcepljenje. Nad Krimom još nije potpuno preuzeta vlast. Tu su još i vojne baze van zemlje. Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Vijetnam...

Milan86

pre 9 godina

Ovo je potpuno arbitrarno i neobjektivno!
Npr. Srbija nije uključena ni u kakav konflikt već 15 godina, nismo reagovali ni na nasilje na Kosovu marta 2004. već smo mirno protestovali, sad oko paljenja ambasade 2008. taj "konflikt" jednak hrvatskim ispadima na njihovoj teritorija prema manjinama, a oni su plasirani bolje od nas, zatim Japan je u prvih 10 a od početka godine zveckaju oružjem oko Senkaku ostrva, isto se može reći i za zemlje beneluxa koje učestvuju u intervencijama raznih vrsta pa i njihovom otpornošću prema novim manjinama i džihadistima na sopstvenoj teritoriji. I da te zemlje su manje uvučene u konflikt od Srbije, jer eto srpski plaćenici ratuju tamo negde (a pazite ne deo države, administracije ili tako nešto već zalutali pojedinci) dok privatne bezbednosne kompanije što američke što evropske što ruske rade šta već rade po Africi i Aziji ali ajde neka im bude Srbija je večito u konfiktu i kad ćuti i kad ne radi ništa...

eeee

pre 9 godina

Navedi 3 zemlje koje su rusi porobili, opljackali, spalili, kolonizovali, oteli, urnisali ili koji god hoces izraz
(dal si ozbiljan?, 17. avgust 2014 17:10)

Ukrajina, Estonija, Letonija, Litvanija, Finska, Jermenija, Azerbejdzan, Gruzija, Poljska, Madjarska, Cehoslovacka, Rumunija, Moldavija, Bugarska, Avganistan, Mongolija (neke od ovih i po 3-4 puta)... Pored toga su ucestvovali u vise ratova daleko od svojih granica (protiv Izraela, Eritreje, Somalije...), u toku Hladnog rata su besplatno naoruzavali na desetine militantnih grupa i drzava sirom sveta... Ovo je samo u poslednjih 100 godina, i pre toga Rusko carstvo nije nastalo tako sto su vodili odbrambene vec osvajacke ratove.

3pr

pre 9 godina

srpska posla.. kako vam ne promakne to da su prvih 15 najmirnijih zemalja mahom skandinavske zemlje, i umesto da krenemo njihovim putem, mi tapkamo u mestu i drzimo stranu kome? silama koje zaziru jedna od druge citavu vecnost, a nismo im nista bitniji od prljavstine ispod noktiju..

Srđan

pre 9 godina

I u starom Rimu je bio mir, pa su taj pax romana širili 'civilizovano' po svetu, u Berlinu u vreme Hitlera, a danas u glavnim gradovima Zapada...ali nije trajalo, niti će.

Nisam osvetoljubiv, ali Šta su nam uradili, vratiće im se.

mos` mislit

pre 9 godina

hm,znaci li to da bi svica dobila malo vise bodova (jaka stvar) na listi "mucak" trebalo bi biti budala,i prepustiti poslove vredne milijardi i mnogih radnih mesta nekome koje vec na losem glasu,..

Antifa

pre 9 godina

Kakve god mape crtali, Vassington i Moskva su najvece zlo po svetski mir. Em su ratovali, osvajali, tlacili, em su prodavali i poklanjali oruzje svakakvim zlocincima, diktatorima i tiranima.

Stavros84

pre 9 godina

Boze koja propaganda.
Brazil hmm tenkovi na ulicama pre svetskog prvenstva da bi se borili sa direlima. u 10% teritorije ne sme ni vojska da se pojavi. Kuba? Od nje su svi digli ruke tamo nece biti rata sledecih par vekova jer su svi zaboravili za tu zemlju. Niti uopste imaju neke resurse niti se kace sa nekim po nacionalnoj pripadnosti. Da odes u Francusku pitas koga mrze, recice nemce. Slovenija-Hrvate, Hrv - Srbe, Poljaci - Ruse, Nemci - Sve zivo, Turci sve susede, Izrael - Iran i tako u nedogled. Kada bi npr svaka drzava smela da napadne drugu bez posledica, sankcija i da niko drugi ne sme da se umesa u konflik bilo bi barem 20 razlicitih ratova.

ana

pre 9 godina

Neverovatno je koliko Srbi imaju iskrivljenu sliku i o svetu i o sebi. Pritom je "Zapadno javno mnenje izmanipulisno." Zemlja od 6 miliona stanovnika (pa onda pola od toga, jer srecom, nije bas toliko jednoumlje), drzi tapiju nad istinom. Kakva suluda ideja!

dal si ozbiljan?

pre 9 godina

Kakve god mape crtali, Vassington i Moskva su najvece zlo po svetski mir. Em su ratovali, osvajali, tlacili, em su prodavali i poklanjali oruzje svakakvim zlocincima, diktatorima i tiranima.
(Antifa, 17. avgust 2014 11:48)
Rusi osvajali? -.- jel si ti ikada proctiao bilo kakvu knjigu iz istorije... US dok nije postojala, VB je zaratila sa prakticno svakom drzavom na planeti, onda je od sredine 50ih amerika preuzela "inicijativu" u svetskom miru... Navedi 3 zemlje koje su rusi porobili, opljackali, spalili, kolonizovali, oteli, urnisali ili koji god hoces izraz, a pogledaj sa druge strane britaniju kao i druge kolonijalne "sile" koje su pokazivali svoju nadmoc na slabijima od njih, a posto je najveci sljam svih tik kolonijalnih sila otisao u ameriku, danas imamo njih kao modernu kolonijalnu silu

Kaljevic

pre 9 godina

@anonimni: Pobogu, anonimni! Pa nije Ukrajina ratovala u Avganistanu, nije Ukrajina pocinila zlocine protiv covecnosti u Ceceniji, zarila i palila po Kavkazu, nego je sve to bilo maslo Kremlja. Naravno, ne zaboravimo "doprinos" SAD zlocinima u svetu. Zlikovci su i jedni i drugi, a Ukrajina zrtva.

Zoks

pre 9 godina

Svet danas nema neki ozbiljan problem, svega im au izobilju, ali to ratnicima dokolicarima nikada nije bila smetnja. Kada se iskljuce religiozni i gradjanski ratovi, onda nema bas tako mnogo sukoba. Uzmite gradjanski rat u Jugoslaviji. Bez ikakve stvarne potrebe i bez ikakvog stvarnog rezultata po bilo koga.

miki

pre 9 godina

Kaljevic,
zaboravio si da su Rusi osim napada i ubijanja po Afganistanu, Čečeniji, Kavkazu, sada Ukrajini isto to napravile i u Moldaviji (uzeli dio njihove zemlje na pokvaren način) kao i u Gruziji, što su napravili od Južne Osetije... to svi normalni znaju, Putin je jedan veliki terorist i bandit koji samo surađuje sa sebi sličnima a sve ga pomaže ruska crkva koja pere lovu mafijaša, kao ne znate koliko se para opralo na pozlaćivanju ruske pravoslavne crkve u Nici ili one u San Remu, da ne govorimo što su Francuzi doživjeli pa nakraju na miran način rastjerali... pa pogledajte film o ruskoj mafiji koji su napravili francuzi pa će biti jasno kolika je to svjetska mafija koja skida legitimno izabrane predsjednike država...

amir

pre 9 godina

srbi su unazad 20 godina ratovali 4 puta i nijedanput na svom teritoriju (i svaki rat izgubili), i sad se čudite?? Zaglupljivali su vas vlastite vođe još od 18. vijeka i sad slijepo vjerujete svemu što vaši mediji propagiraju, a svi ostali su po vama manipulatori.

Lista kako da ne

pre 9 godina

Island...kada su "okupirani" od strane saveznika u WW2 lokalni taksisti su pomagali da se istovari oruzje. :D Island je inace bio neutralan pa otud i okupacija.
Brazil miroljubiv? Mozda prema drugima, ali turiste deru kada god stignu, zabranjenih zona ima koliko hoces, a da ne pricam o preporuci da se ne nose skupi satovi jer zbog istog mozete ostati bez ruke.

novosadjan

pre 9 godina

Opet Srbin kroz politicke tamne naocare gleda ka zapadu i istoku, izgubljen ko zalutalo kuce. Alo prijatelji, gledajte malo na sever, kako se to radi, umesto sto zverate u laznu bracu i lazne saveznike koji glume demokrate. Muka mi vas je, koliko ste slepi, samo dve opcije za vas uzak vidik postoje kanda.

Rusofil a dusa

pre 9 godina

@dal si ozbiljan?, 17. avgust 2014 17:10
Covece, dosta trolovanja. Ti stvarno mislis da se Rusija prosirila do svoje sadasnje velicine (a da ne pricamo o SSSRu koji je kontrolisao jos vece teritorije i istocnu Evropu, ratovao u Avganistanu itd.) tako sto je bila miroljubiva?

Latino

pre 9 godina

"Pred onima koji žele da žive u potpuno mirnoj zemlji je mršav izbor - samo je 11 zemalja koje su postigle najniže rezulate za sve oblike sukoba , a to su Švajcarska, Japan, Katar, Mauricijus, Urugvaj, ČILE, Bocvana, Kostarika, Vijetnam, Panama i BRAZIL. Tako barem tvrdi studija IEP instituta uz naglasak da čak ni te zemlje nisu u potpunosti izuzete od problema koji bi mogli dovesti do sukoba".
Autor teksta na srpskom sigurno je ponavaljač iz geografije - Čile i Brazil nisu obeleženi istom bojom na karti pa ne mogu biti u istoj kategoriji!!!

samo da mozemo

pre 9 godina

Bili bi mi mnogo losije plasirani da je po volji naroda. Ali su nam zube izbili a pare smo sami procerdali pa ne mozemo kako bi zeleli. To se vidi po veoma strastvenom najivanju u raznoraznim konfliktima sirom sveta.

milan

pre 9 godina

bože, kakav jeftin propagandni pamflet! USA ratuje na nekoliko ratišta po svetu, ubija ljude svakodnevno već desetlećima, a prikazani ko hipici koji goli, sa vencima od cveća u kosi, trče razdragano livadama...naravno, Rusi su "oličenje zla", koji spin....

amir

pre 9 godina

srbi su unazad 20 godina ratovali 4 puta i nijedanput na svom teritoriju (i svaki rat izgubili), i sad se čudite?? Zaglupljivali su vas vlastite vođe još od 18. vijeka i sad slijepo vjerujete svemu što vaši mediji propagiraju, a svi ostali su po vama manipulatori.

ana

pre 9 godina

Neverovatno je koliko Srbi imaju iskrivljenu sliku i o svetu i o sebi. Pritom je "Zapadno javno mnenje izmanipulisno." Zemlja od 6 miliona stanovnika (pa onda pola od toga, jer srecom, nije bas toliko jednoumlje), drzi tapiju nad istinom. Kakva suluda ideja!

miki

pre 9 godina

Kaljevic,
zaboravio si da su Rusi osim napada i ubijanja po Afganistanu, Čečeniji, Kavkazu, sada Ukrajini isto to napravile i u Moldaviji (uzeli dio njihove zemlje na pokvaren način) kao i u Gruziji, što su napravili od Južne Osetije... to svi normalni znaju, Putin je jedan veliki terorist i bandit koji samo surađuje sa sebi sličnima a sve ga pomaže ruska crkva koja pere lovu mafijaša, kao ne znate koliko se para opralo na pozlaćivanju ruske pravoslavne crkve u Nici ili one u San Remu, da ne govorimo što su Francuzi doživjeli pa nakraju na miran način rastjerali... pa pogledajte film o ruskoj mafiji koji su napravili francuzi pa će biti jasno kolika je to svjetska mafija koja skida legitimno izabrane predsjednike država...

dal si ozbiljan?

pre 9 godina

Kakve god mape crtali, Vassington i Moskva su najvece zlo po svetski mir. Em su ratovali, osvajali, tlacili, em su prodavali i poklanjali oruzje svakakvim zlocincima, diktatorima i tiranima.
(Antifa, 17. avgust 2014 11:48)
Rusi osvajali? -.- jel si ti ikada proctiao bilo kakvu knjigu iz istorije... US dok nije postojala, VB je zaratila sa prakticno svakom drzavom na planeti, onda je od sredine 50ih amerika preuzela "inicijativu" u svetskom miru... Navedi 3 zemlje koje su rusi porobili, opljackali, spalili, kolonizovali, oteli, urnisali ili koji god hoces izraz, a pogledaj sa druge strane britaniju kao i druge kolonijalne "sile" koje su pokazivali svoju nadmoc na slabijima od njih, a posto je najveci sljam svih tik kolonijalnih sila otisao u ameriku, danas imamo njih kao modernu kolonijalnu silu

Garbage collector

pre 9 godina

Rusija crvena, a SAD zuta???
(forever alone, 17. avgust 2014 10:18)
Po meni, obe zemlje treba da su crvene boje. Ali Rusija je opravdano crvena.
Između ostalog radi se i o bezbednosti u zemlji, a Rusija nekoliko teritorija poseduje pod vojnom huntom, gde vojska a ne narod drži vlast. Tipa Čečenija, Osetija, Dagestan Abhazija... A polovina njenih republika ima pokrete koji se zalažu za otcepljenje. Nad Krimom još nije potpuno preuzeta vlast. Tu su još i vojne baze van zemlje. Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Vijetnam...

Milan86

pre 9 godina

Ovo je potpuno arbitrarno i neobjektivno!
Npr. Srbija nije uključena ni u kakav konflikt već 15 godina, nismo reagovali ni na nasilje na Kosovu marta 2004. već smo mirno protestovali, sad oko paljenja ambasade 2008. taj "konflikt" jednak hrvatskim ispadima na njihovoj teritorija prema manjinama, a oni su plasirani bolje od nas, zatim Japan je u prvih 10 a od početka godine zveckaju oružjem oko Senkaku ostrva, isto se može reći i za zemlje beneluxa koje učestvuju u intervencijama raznih vrsta pa i njihovom otpornošću prema novim manjinama i džihadistima na sopstvenoj teritoriji. I da te zemlje su manje uvučene u konflikt od Srbije, jer eto srpski plaćenici ratuju tamo negde (a pazite ne deo države, administracije ili tako nešto već zalutali pojedinci) dok privatne bezbednosne kompanije što američke što evropske što ruske rade šta već rade po Africi i Aziji ali ajde neka im bude Srbija je večito u konfiktu i kad ćuti i kad ne radi ništa...

M.V.

pre 9 godina

USA bi trebala biti na ovoj karti toliko crna, kao ona nova crns boja sto se od crnine ne vidi. Pa u vise od 70 % sukoba u svijetu oni imaju upetljane ruke, kako podsticanjem jedne od strana na rat, tako isporukom oruzija ili direktnim vojnim ucescem.

mile kontras

pre 9 godina

Nisam rusofil ali ovako ocriniti Rusiju je stvarno sramota. Trebali su poci od toga ko je sve clanica NATO-a pa njih zacrveniti i sve one koje indirektno ucestvuju u ratovima. PS uvek mi je bio san ziveti u Brazilu ili Cileu, ljudi istog temperamenta kao i mi samo sto je sve nekako sporije.

Kaljevic

pre 9 godina

@anonimni: Pobogu, anonimni! Pa nije Ukrajina ratovala u Avganistanu, nije Ukrajina pocinila zlocine protiv covecnosti u Ceceniji, zarila i palila po Kavkazu, nego je sve to bilo maslo Kremlja. Naravno, ne zaboravimo "doprinos" SAD zlocinima u svetu. Zlikovci su i jedni i drugi, a Ukrajina zrtva.

novosadjan

pre 9 godina

Opet Srbin kroz politicke tamne naocare gleda ka zapadu i istoku, izgubljen ko zalutalo kuce. Alo prijatelji, gledajte malo na sever, kako se to radi, umesto sto zverate u laznu bracu i lazne saveznike koji glume demokrate. Muka mi vas je, koliko ste slepi, samo dve opcije za vas uzak vidik postoje kanda.

мир у свету

pre 9 godina

Не видим како су земље које започињу економски рат против Русије мирољубиве.

NIkola

pre 9 godina

Rusija crveno Libija zeleno ..mislim pocnite da pisete sami neki tekstove..muka nam je odavno od prenosenja americke propagande koja vredja mozak.

Ццц

pre 9 godina

Бразил међу 11 најмирнијих земаља, а тамо криминал на сваком ћошку, о фавелама боље и да не причам, то морате видети својим очима!!! А што се тиче Украјине тамо је велики немир само у центру земље као и на истоку то већ сви знате, на западу је мирно то сам се лично уверио!!!

realno

pre 9 godina

Moze li mi neko objasniti zasto SAD nije crvena? Uključeni su u više sukoba u svijetu i imaju vojne baze po citavom. Ako je to po podacima od ranije isto bi mi bilo logicnije da boju zamijeni sa Rusijom.

Mihailo

pre 9 godina

Zašto prevodimo Zapadne vesti bukvalno? Pa ovo su vesti za njihov izmanipulisan narod! Objavljivati ovakve vesti našim ljudima, koji više, ako su uopšte bili, nisu naivni je direktno bacanje soli na rane.

Unity3D

pre 9 godina

Nije mi jasno u kojе је sukobe umešan Island - em su prvi na listi, em su zemlja koja uopšte nema vojsku (samo neku priobalnu jedinicu od par ljudi)? :)

3pr

pre 9 godina

srpska posla.. kako vam ne promakne to da su prvih 15 najmirnijih zemalja mahom skandinavske zemlje, i umesto da krenemo njihovim putem, mi tapkamo u mestu i drzimo stranu kome? silama koje zaziru jedna od druge citavu vecnost, a nismo im nista bitniji od prljavstine ispod noktiju..

svasta

pre 9 godina

Cista glupost - drzava koja ima vise vojske van svojih granica nego sve drzave sveta zajedno na 101. mestu - a trebalo bi da bude oznacena crnom bojom na mapi.

Stavros84

pre 9 godina

Boze koja propaganda.
Brazil hmm tenkovi na ulicama pre svetskog prvenstva da bi se borili sa direlima. u 10% teritorije ne sme ni vojska da se pojavi. Kuba? Od nje su svi digli ruke tamo nece biti rata sledecih par vekova jer su svi zaboravili za tu zemlju. Niti uopste imaju neke resurse niti se kace sa nekim po nacionalnoj pripadnosti. Da odes u Francusku pitas koga mrze, recice nemce. Slovenija-Hrvate, Hrv - Srbe, Poljaci - Ruse, Nemci - Sve zivo, Turci sve susede, Izrael - Iran i tako u nedogled. Kada bi npr svaka drzava smela da napadne drugu bez posledica, sankcija i da niko drugi ne sme da se umesa u konflik bilo bi barem 20 razlicitih ratova.

eeee

pre 9 godina

Navedi 3 zemlje koje su rusi porobili, opljackali, spalili, kolonizovali, oteli, urnisali ili koji god hoces izraz
(dal si ozbiljan?, 17. avgust 2014 17:10)

Ukrajina, Estonija, Letonija, Litvanija, Finska, Jermenija, Azerbejdzan, Gruzija, Poljska, Madjarska, Cehoslovacka, Rumunija, Moldavija, Bugarska, Avganistan, Mongolija (neke od ovih i po 3-4 puta)... Pored toga su ucestvovali u vise ratova daleko od svojih granica (protiv Izraela, Eritreje, Somalije...), u toku Hladnog rata su besplatno naoruzavali na desetine militantnih grupa i drzava sirom sveta... Ovo je samo u poslednjih 100 godina, i pre toga Rusko carstvo nije nastalo tako sto su vodili odbrambene vec osvajacke ratove.

lucifer

pre 9 godina

Zato sto je amerika tako miroljubiva mi imamo desetak godisnje masovnih pucnjava, takodje ovi iz Fergusona sto protestuju zbog ubistva onog momka vjerovatno nisu dobili ovaj izvjestaj. A tek spoljna politika i izvoz demokratije je prica za sebe, evo u iraku bas prave paradu u cast Bush-a i Obame, ameru su cak bili toliko dobri i donirali nekoliko hiljada tona vatrometa

Srđan

pre 9 godina

I u starom Rimu je bio mir, pa su taj pax romana širili 'civilizovano' po svetu, u Berlinu u vreme Hitlera, a danas u glavnim gradovima Zapada...ali nije trajalo, niti će.

Nisam osvetoljubiv, ali Šta su nam uradili, vratiće im se.

Ja

pre 9 godina

Belorusija agresivnija od Velike Britanije? Zemlja koja nikada nije ratovala agresivnija od zemlje koja je samo u prethodnih 10 godina zapocela makar 5 ratova i koja ima svoju vojsku po celom svetu? Zanimljivo.

korea severna

pre 9 godina

ironicno je to sto su, po ovom "istrazivanju", clanice NATO vecinski miroljubive zemlje, a u poslednjih pola veka na prste se mogu nabrojati konflikti u kojima direktno ili indirektno nisu sudelovali...

Rusofil a dusa

pre 9 godina

@dal si ozbiljan?, 17. avgust 2014 17:10
Covece, dosta trolovanja. Ti stvarno mislis da se Rusija prosirila do svoje sadasnje velicine (a da ne pricamo o SSSRu koji je kontrolisao jos vece teritorije i istocnu Evropu, ratovao u Avganistanu itd.) tako sto je bila miroljubiva?

Lista kako da ne

pre 9 godina

Island...kada su "okupirani" od strane saveznika u WW2 lokalni taksisti su pomagali da se istovari oruzje. :D Island je inace bio neutralan pa otud i okupacija.
Brazil miroljubiv? Mozda prema drugima, ali turiste deru kada god stignu, zabranjenih zona ima koliko hoces, a da ne pricam o preporuci da se ne nose skupi satovi jer zbog istog mozete ostati bez ruke.

Antifa

pre 9 godina

Kakve god mape crtali, Vassington i Moskva su najvece zlo po svetski mir. Em su ratovali, osvajali, tlacili, em su prodavali i poklanjali oruzje svakakvim zlocincima, diktatorima i tiranima.

samo da mozemo

pre 9 godina

Bili bi mi mnogo losije plasirani da je po volji naroda. Ali su nam zube izbili a pare smo sami procerdali pa ne mozemo kako bi zeleli. To se vidi po veoma strastvenom najivanju u raznoraznim konfliktima sirom sveta.

mos` mislit

pre 9 godina

hm,znaci li to da bi svica dobila malo vise bodova (jaka stvar) na listi "mucak" trebalo bi biti budala,i prepustiti poslove vredne milijardi i mnogih radnih mesta nekome koje vec na losem glasu,..

Zoks

pre 9 godina

Svet danas nema neki ozbiljan problem, svega im au izobilju, ali to ratnicima dokolicarima nikada nije bila smetnja. Kada se iskljuce religiozni i gradjanski ratovi, onda nema bas tako mnogo sukoba. Uzmite gradjanski rat u Jugoslaviji. Bez ikakve stvarne potrebe i bez ikakvog stvarnog rezultata po bilo koga.

Latino

pre 9 godina

"Pred onima koji žele da žive u potpuno mirnoj zemlji je mršav izbor - samo je 11 zemalja koje su postigle najniže rezulate za sve oblike sukoba , a to su Švajcarska, Japan, Katar, Mauricijus, Urugvaj, ČILE, Bocvana, Kostarika, Vijetnam, Panama i BRAZIL. Tako barem tvrdi studija IEP instituta uz naglasak da čak ni te zemlje nisu u potpunosti izuzete od problema koji bi mogli dovesti do sukoba".
Autor teksta na srpskom sigurno je ponavaljač iz geografije - Čile i Brazil nisu obeleženi istom bojom na karti pa ne mogu biti u istoj kategoriji!!!