Petak, 15.08.2014.

22:08

Nindža kornjače: Da li ste znali da…

Izvor: B92

Nindža kornjaèe: Da li ste znali da… IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Jerina

pre 8 godina

Ma najbolji su filmovi Nindza kornjace iz 1990/91, a najbolji crtani 1987/96. Sve ovo posle je kopija na istu temu i sve vise izvestaceno, naduvano i unakazeno.
Inace, ja sam bila Sekac, a moje drustvo kornjace. Po ceo dan smo se makljali stapovima.

Danijela

pre 8 godina

Iskreno, najbolje su nindža kornjače od 2003-2007, sinhronizacija u kojoj Ivan Bosiljčić daje glas. Nindža kornjače na nikelodionu kao da su pravljene za decu do 7 godina, nisu ništa posebno. Film još uvek nisam ogledala, nadam se da me neće razočarati jer celog života gledam nindža kornjače i imam ogromnu ljubav prema njima. Kada bi se brat i ja igrali nindža kornjača, uvek sam bila Rafaelo, valjda zbog toga što su nam ličnosti slične. Nedavno sam ponovo ogledala svih 7 sezona nindža kornjača 2003-2007, i opet, na osnovu toga zaključujem da su najbolje. Mada ni stare nindža kornjače nisu loše, poprilično su dobre. Ali, ipak mi je detinjstvo prošlo uz napade triceratonaca na Zemlju ili recimo agenta Bišopa.

Nenad

pre 9 godina

Na kraju je izasao kao jedan filmic o njima Kornjace Zauvek to mi se svidelo tu su prve kornjace i kornjace 2003 bili zajedno i svidelo mi se kako je ispalo :)

stefko

pre 9 godina

ta nova animirana serija je nista u odnosu na stare koje su se prikazivale ranije kod nas.naravno,sinhronizacija ne moze da se poredi.ove nove nemaju izrazen humor i zabavu kao stare i u novom crtanom filmu kornjace izgledaju kao da su zle i slepe sa onim belim ocima :)

asdf

pre 9 godina

Treba biti talentovan da ovako s... fransizu koja postoji toliko dugo, ima toliko inkarnacija... Ne kazem da sve mora da prati istu formulu, a nije ni da su kornjace neko remek delo ciji je uspeh ne moguce ponoviti. Kroz decenije kornjace su dobijale razne forme, od mracnih pocetaka na stripu (sa socijalnim komentarima i ostrim dijalozima u fazonu Frank Millera) do crtanog koji svi znamo, do verzije 2003 koja je nesto izmedju do ovih novih od pre par godina i gomile spin off verzija izmedju. Samo je trebalo da uzmu vec gotovu stvar i urade je ponovo, naravno neke promene su pozeljne i potrebne za nove generacije ali cemu sve te izmene. Ovo vise lici na The Amazing Spiderman (film koji je takodje pljunuo na svoj izvorni materijal), i kao sto ni prica o Peter Parkeru nije prica o sudbini i kako je sve povezano (Star Wars je izasao pre trideset godina, ostavite ga na miru) nego prica o nasumicnosti univerzuma i koliko je on samo mali u osnosu na svet koji pokusava da promeni, tako su kornjace to ali postoji potencijal za mnogo vise. Imate cetiri kornjace koje su pubertetlije i pacova za oca, pa ako emo klinac u potpuno funkcionalnoj porodici ima egzistencijalnu krizu ne mogu da zamislim kroz sta te kornjace prolaze. Ako ljudi nisu u stanju da sami sebi objasne egzistenciju sta da kaze kornjaca koja hoda na dve noge... Sta je sa mutagenom, kakava je to psudo nauka...? Cemu citav plot oko toga kako je otac od April umesan u experimente i kako je ona njih spasla... O Srederu mecu ni da pricam, najgluplja verzija Sredera sto na velikim sto na malim ekranima.Prica je sama nula, rezija i kamera su -5 (Transrformers tim filma, vidi se ko je producent), gluma je ocajna, muzika je ocajna... Kornjace na trenutke deluju kao likovi koji imaju neki arc ali nista ni od toga, Splinter je skroz promasen, bio je ona malo udaren i u oroginalnom stripu ali ovde je promasen. Na koju foru to pacov procita casopis i tako nauci kornjace nindzicu...? Sta vi sa Hamato Yoshi arc-om, ne mora sve da bude isto ali ako nije pokvareno ne treba ga popravljati. Toliko potencijala za ovu fransizu, i niko ne ide dublje, kao i sa Transformersima uopstalom. Zasto gledam u vazi April i kvazi Vernona u filmu o kornjacama? Kao sto me zavrseno ne zanimaju roditelji Sije LeBufa u Transformersima.

Србин атеист

pre 9 godina

Зар скроз у почетку није било 5 корњача тј. Венус?? Њихова сестра.

A

pre 9 godina

Deci 90ih ce se svideti film, dobre su kornjace, jedino sto Ejpril O'Nil nema crvenu kosu i ne nosi skafander :( I da, Sreder nema ogrtac :(

Splinter

pre 9 godina

Donatelo mi je bio najomiljeniji! Super sa tehnikom, najpametniji i sa oružjem koji su uvek mogao da nabaviš kući u vidu metli, granja i sl.

SM

pre 9 godina

Toplo preporučujem ovu novu seriju koja se emituje na Nickolodeon-u. Može se lako pronaći na netu i verovatno je najbolja "stvar" ikada kada su kornjače u pitanju.

extremesportist

pre 9 godina

Na prvi pogled lose su ih napravili. Jedini od dugometraznih filmova koji mi se bas svideo je onaj iz 2007. kada se bore protiv Maxa Vintersa, mada i filmovi iz devedesetih nisu losi.

Gledao sam verziju serije iz 90-ih i odlicna je ali mi se jos vise svidela ona koja je emitovana na Happy-ju pre 6-7 godina, gde su sinhronizaciju radili Sinisa Ubovic i Ivan Bosiljcic. Ove nove na Nickelodeon-u mi se ne svidjaju, kao da su pravljene za decu do 8 godina.

rafa!!!

pre 9 godina

gledao film juce- krs nevidjeni... bacene pare.
Sekac lici na mix Transformers/Predator, kornjace ko mini Godzile... Rafaelo Kvazimodo. Mikelandjelo muva Ejpril ceo film. uzas

Донатело

pre 9 godina

Многи од нас старијих одрасли смо на коферњачама и то оним старим, са РТБ. Гледах ја и филмове о њима, добро један је ваљда био. Док су се други отимали да буду Лео или Мајки, ја са увек био Дони...

Било је ту и других цртаних филмова, попут сабље и звезданих шерифа, затим су ту били трансформерси, па је био ту и волтрон и други цртаћи, али коферњаче су ми некако увек биле омиљене и број један цртаћ....

Отићи ћу у биоскоп са друштвом, да одгледамо филм, надам се да се нећемо разочарати па и трансформерси си били добри.....

mh

pre 9 godina

po kornjacama se moglo reci ko kako sebe vidi. leonarda vole vodje I oni koji vole 'glavne', donatela geekovi I streberi, mikelandjela komedijasi I trablmejkeri, a rafaela cinici I satiricari :-)

nostalgičar

pre 9 godina

Preveo : Goran Kričković
Tekst interpretirali: Ljubiša Bačić, Nada Blam, Vladimir Djuza Stoiljković i Nikola Simić
Magnetoskop: Predrag Jeremić
Ton majstor: Miodrag Ž. Vučković
Realizacija: Slavko Tatić

Denver

pre 9 godina

Obožavao sam nindža kornjače ali one originalne, a ne ove nabudžene. Mislim da su potpuno promenili njihov karakter i svrhu. Od simpatičnih i duhovitih likova koji se bore za pravdu i jedu picu su postali, koliko vidim, džinovski bilderi mrkog pogleda. Ne sviđa mi se. Za devojku koja kaže da joj je brat bio Rafaelo - onda je on jedan od retkih jer je Rafaelo kod mnogih bio najmanje popularan. Moj omiljeni je bio Mikelanđelo :D. Šteta što sad deluju toliko mračno, to mi se potpuno kosi sa onim što su za mene bile nindža kornjače.

anonimus

pre 9 godina

gledao. nisam oduševljen. još su ubacili ovu megan koja nema ništa slično sa pravom ejpril. slaba priča maskirana dobrim efektima.

vlada_Bor

pre 9 godina

Meni je ovaj crtani obelezio detinjstvo zajedno sa Mocnim Rendzerima,onako kad se sa drustvom bacamo po snegu ja sam uvek bio Leonardo a sto rece ova iznad mene ostalo nije ni bitno... PS crtani je bio tada exstra a i glumacke velicine koje su davale glasove kornjacama xaxxa... PRELEPO!!!

nikola

pre 9 godina

Ne znam,meni ove kompjuterske obrade uopste nisu privlacne.Bio sam veliki fan onih starih animiranih nindza kornjaca,90-tih, cak su i oni filmovi koji su izasli posle toga bili ok,ali ove nove... Meni realniji i bolji izgleda na primer onaj stari film "King Kong" ,nego onaj novi kasnije u koji je ulozeno stotine miliona evra i brdo specijalnih efekata gde mi ono izgleda vise komicno,kao video igra.Isto i ove Nindza kornjace,Transformersi,Supermen(novi),Spajdermen(novi)...znaci smesno,vise lici na crtani film.Ne znam otkud tolika potreba za tim kompjuterskim tehnikama za neke scene koje su i pre 30 godina mogle da se snime bez njih i da izgledaju sasvim realno.Pre 30-40 godina je sniman Supermen i scene kako on leti,pomera krivi toranj u Pizi,nosi stene ili sta vec,a ovo sada kada pogledam,kao sto rekoh,kao video igrica.

TMNT

pre 9 godina

Odgledao sam film i mogu vam reći da je odlično urađen i šta čak više ima i komičnih scena nije samo nasilje. Zadovoljan sam sa filmom i toplo ga preporučujem za gledanje.

DarkoM

pre 9 godina

Ja sam bio Mikelandjelo, dok stari buraz Leonardo, to mi je bio omiljeni crtani, uz transformerse i evokse....Od fima ne ocekujem nista, jer i transformersi su bezveze ispali, tako da ce i ovo najvjerovatnije biti lose, nesto tu ne stima, mozda se ostarilo...

lucifer

pre 9 godina

covece ako su kornjace ovoliko velike i nabiladane koli ce tek da bude slash (peta kornjaca sa crnom maskom), on ce morati da bude bar 3 metra

Ironije Mudri

pre 9 godina

Ja sam bio Rafaelo! Usput, meni su interesantnije bile one stare kornjace sa rtb-a. Ovo su neke demonizacije mog lepog detinjstva

nostalgičar

pre 9 godina

Preveo : Goran Kričković
Tekst interpretirali: Ljubiša Bačić, Nada Blam, Vladimir Djuza Stoiljković i Nikola Simić
Magnetoskop: Predrag Jeremić
Ton majstor: Miodrag Ž. Vučković
Realizacija: Slavko Tatić

Ironije Mudri

pre 9 godina

Ja sam bio Rafaelo! Usput, meni su interesantnije bile one stare kornjace sa rtb-a. Ovo su neke demonizacije mog lepog detinjstva

mh

pre 9 godina

po kornjacama se moglo reci ko kako sebe vidi. leonarda vole vodje I oni koji vole 'glavne', donatela geekovi I streberi, mikelandjela komedijasi I trablmejkeri, a rafaela cinici I satiricari :-)

Denver

pre 9 godina

Obožavao sam nindža kornjače ali one originalne, a ne ove nabudžene. Mislim da su potpuno promenili njihov karakter i svrhu. Od simpatičnih i duhovitih likova koji se bore za pravdu i jedu picu su postali, koliko vidim, džinovski bilderi mrkog pogleda. Ne sviđa mi se. Za devojku koja kaže da joj je brat bio Rafaelo - onda je on jedan od retkih jer je Rafaelo kod mnogih bio najmanje popularan. Moj omiljeni je bio Mikelanđelo :D. Šteta što sad deluju toliko mračno, to mi se potpuno kosi sa onim što su za mene bile nindža kornjače.

DarkoM

pre 9 godina

Ja sam bio Mikelandjelo, dok stari buraz Leonardo, to mi je bio omiljeni crtani, uz transformerse i evokse....Od fima ne ocekujem nista, jer i transformersi su bezveze ispali, tako da ce i ovo najvjerovatnije biti lose, nesto tu ne stima, mozda se ostarilo...

lucifer

pre 9 godina

covece ako su kornjace ovoliko velike i nabiladane koli ce tek da bude slash (peta kornjaca sa crnom maskom), on ce morati da bude bar 3 metra

vlada_Bor

pre 9 godina

Meni je ovaj crtani obelezio detinjstvo zajedno sa Mocnim Rendzerima,onako kad se sa drustvom bacamo po snegu ja sam uvek bio Leonardo a sto rece ova iznad mene ostalo nije ni bitno... PS crtani je bio tada exstra a i glumacke velicine koje su davale glasove kornjacama xaxxa... PRELEPO!!!

anonimus

pre 9 godina

gledao. nisam oduševljen. još su ubacili ovu megan koja nema ništa slično sa pravom ejpril. slaba priča maskirana dobrim efektima.

nikola

pre 9 godina

Ne znam,meni ove kompjuterske obrade uopste nisu privlacne.Bio sam veliki fan onih starih animiranih nindza kornjaca,90-tih, cak su i oni filmovi koji su izasli posle toga bili ok,ali ove nove... Meni realniji i bolji izgleda na primer onaj stari film "King Kong" ,nego onaj novi kasnije u koji je ulozeno stotine miliona evra i brdo specijalnih efekata gde mi ono izgleda vise komicno,kao video igra.Isto i ove Nindza kornjace,Transformersi,Supermen(novi),Spajdermen(novi)...znaci smesno,vise lici na crtani film.Ne znam otkud tolika potreba za tim kompjuterskim tehnikama za neke scene koje su i pre 30 godina mogle da se snime bez njih i da izgledaju sasvim realno.Pre 30-40 godina je sniman Supermen i scene kako on leti,pomera krivi toranj u Pizi,nosi stene ili sta vec,a ovo sada kada pogledam,kao sto rekoh,kao video igrica.

rafa!!!

pre 9 godina

gledao film juce- krs nevidjeni... bacene pare.
Sekac lici na mix Transformers/Predator, kornjace ko mini Godzile... Rafaelo Kvazimodo. Mikelandjelo muva Ejpril ceo film. uzas

Донатело

pre 9 godina

Многи од нас старијих одрасли смо на коферњачама и то оним старим, са РТБ. Гледах ја и филмове о њима, добро један је ваљда био. Док су се други отимали да буду Лео или Мајки, ја са увек био Дони...

Било је ту и других цртаних филмова, попут сабље и звезданих шерифа, затим су ту били трансформерси, па је био ту и волтрон и други цртаћи, али коферњаче су ми некако увек биле омиљене и број један цртаћ....

Отићи ћу у биоскоп са друштвом, да одгледамо филм, надам се да се нећемо разочарати па и трансформерси си били добри.....

Splinter

pre 9 godina

Donatelo mi je bio najomiljeniji! Super sa tehnikom, najpametniji i sa oružjem koji su uvek mogao da nabaviš kući u vidu metli, granja i sl.

SM

pre 9 godina

Toplo preporučujem ovu novu seriju koja se emituje na Nickolodeon-u. Može se lako pronaći na netu i verovatno je najbolja "stvar" ikada kada su kornjače u pitanju.

A

pre 9 godina

Deci 90ih ce se svideti film, dobre su kornjace, jedino sto Ejpril O'Nil nema crvenu kosu i ne nosi skafander :( I da, Sreder nema ogrtac :(

TMNT

pre 9 godina

Odgledao sam film i mogu vam reći da je odlično urađen i šta čak više ima i komičnih scena nije samo nasilje. Zadovoljan sam sa filmom i toplo ga preporučujem za gledanje.

Danijela

pre 8 godina

Iskreno, najbolje su nindža kornjače od 2003-2007, sinhronizacija u kojoj Ivan Bosiljčić daje glas. Nindža kornjače na nikelodionu kao da su pravljene za decu do 7 godina, nisu ništa posebno. Film još uvek nisam ogledala, nadam se da me neće razočarati jer celog života gledam nindža kornjače i imam ogromnu ljubav prema njima. Kada bi se brat i ja igrali nindža kornjača, uvek sam bila Rafaelo, valjda zbog toga što su nam ličnosti slične. Nedavno sam ponovo ogledala svih 7 sezona nindža kornjača 2003-2007, i opet, na osnovu toga zaključujem da su najbolje. Mada ni stare nindža kornjače nisu loše, poprilično su dobre. Ali, ipak mi je detinjstvo prošlo uz napade triceratonaca na Zemlju ili recimo agenta Bišopa.

Jerina

pre 8 godina

Ma najbolji su filmovi Nindza kornjace iz 1990/91, a najbolji crtani 1987/96. Sve ovo posle je kopija na istu temu i sve vise izvestaceno, naduvano i unakazeno.
Inace, ja sam bila Sekac, a moje drustvo kornjace. Po ceo dan smo se makljali stapovima.

extremesportist

pre 9 godina

Na prvi pogled lose su ih napravili. Jedini od dugometraznih filmova koji mi se bas svideo je onaj iz 2007. kada se bore protiv Maxa Vintersa, mada i filmovi iz devedesetih nisu losi.

Gledao sam verziju serije iz 90-ih i odlicna je ali mi se jos vise svidela ona koja je emitovana na Happy-ju pre 6-7 godina, gde su sinhronizaciju radili Sinisa Ubovic i Ivan Bosiljcic. Ove nove na Nickelodeon-u mi se ne svidjaju, kao da su pravljene za decu do 8 godina.

stefko

pre 9 godina

ta nova animirana serija je nista u odnosu na stare koje su se prikazivale ranije kod nas.naravno,sinhronizacija ne moze da se poredi.ove nove nemaju izrazen humor i zabavu kao stare i u novom crtanom filmu kornjace izgledaju kao da su zle i slepe sa onim belim ocima :)

asdf

pre 9 godina

Treba biti talentovan da ovako s... fransizu koja postoji toliko dugo, ima toliko inkarnacija... Ne kazem da sve mora da prati istu formulu, a nije ni da su kornjace neko remek delo ciji je uspeh ne moguce ponoviti. Kroz decenije kornjace su dobijale razne forme, od mracnih pocetaka na stripu (sa socijalnim komentarima i ostrim dijalozima u fazonu Frank Millera) do crtanog koji svi znamo, do verzije 2003 koja je nesto izmedju do ovih novih od pre par godina i gomile spin off verzija izmedju. Samo je trebalo da uzmu vec gotovu stvar i urade je ponovo, naravno neke promene su pozeljne i potrebne za nove generacije ali cemu sve te izmene. Ovo vise lici na The Amazing Spiderman (film koji je takodje pljunuo na svoj izvorni materijal), i kao sto ni prica o Peter Parkeru nije prica o sudbini i kako je sve povezano (Star Wars je izasao pre trideset godina, ostavite ga na miru) nego prica o nasumicnosti univerzuma i koliko je on samo mali u osnosu na svet koji pokusava da promeni, tako su kornjace to ali postoji potencijal za mnogo vise. Imate cetiri kornjace koje su pubertetlije i pacova za oca, pa ako emo klinac u potpuno funkcionalnoj porodici ima egzistencijalnu krizu ne mogu da zamislim kroz sta te kornjace prolaze. Ako ljudi nisu u stanju da sami sebi objasne egzistenciju sta da kaze kornjaca koja hoda na dve noge... Sta je sa mutagenom, kakava je to psudo nauka...? Cemu citav plot oko toga kako je otac od April umesan u experimente i kako je ona njih spasla... O Srederu mecu ni da pricam, najgluplja verzija Sredera sto na velikim sto na malim ekranima.Prica je sama nula, rezija i kamera su -5 (Transrformers tim filma, vidi se ko je producent), gluma je ocajna, muzika je ocajna... Kornjace na trenutke deluju kao likovi koji imaju neki arc ali nista ni od toga, Splinter je skroz promasen, bio je ona malo udaren i u oroginalnom stripu ali ovde je promasen. Na koju foru to pacov procita casopis i tako nauci kornjace nindzicu...? Sta vi sa Hamato Yoshi arc-om, ne mora sve da bude isto ali ako nije pokvareno ne treba ga popravljati. Toliko potencijala za ovu fransizu, i niko ne ide dublje, kao i sa Transformersima uopstalom. Zasto gledam u vazi April i kvazi Vernona u filmu o kornjacama? Kao sto me zavrseno ne zanimaju roditelji Sije LeBufa u Transformersima.

Србин атеист

pre 9 godina

Зар скроз у почетку није било 5 корњача тј. Венус?? Њихова сестра.

Nenad

pre 9 godina

Na kraju je izasao kao jedan filmic o njima Kornjace Zauvek to mi se svidelo tu su prve kornjace i kornjace 2003 bili zajedno i svidelo mi se kako je ispalo :)

TMNT

pre 9 godina

Odgledao sam film i mogu vam reći da je odlično urađen i šta čak više ima i komičnih scena nije samo nasilje. Zadovoljan sam sa filmom i toplo ga preporučujem za gledanje.

Србин атеист

pre 9 godina

Зар скроз у почетку није било 5 корњача тј. Венус?? Њихова сестра.

Донатело

pre 9 godina

Многи од нас старијих одрасли смо на коферњачама и то оним старим, са РТБ. Гледах ја и филмове о њима, добро један је ваљда био. Док су се други отимали да буду Лео или Мајки, ја са увек био Дони...

Било је ту и других цртаних филмова, попут сабље и звезданих шерифа, затим су ту били трансформерси, па је био ту и волтрон и други цртаћи, али коферњаче су ми некако увек биле омиљене и број један цртаћ....

Отићи ћу у биоскоп са друштвом, да одгледамо филм, надам се да се нећемо разочарати па и трансформерси си били добри.....

mh

pre 9 godina

po kornjacama se moglo reci ko kako sebe vidi. leonarda vole vodje I oni koji vole 'glavne', donatela geekovi I streberi, mikelandjela komedijasi I trablmejkeri, a rafaela cinici I satiricari :-)

SM

pre 9 godina

Toplo preporučujem ovu novu seriju koja se emituje na Nickolodeon-u. Može se lako pronaći na netu i verovatno je najbolja "stvar" ikada kada su kornjače u pitanju.

extremesportist

pre 9 godina

Na prvi pogled lose su ih napravili. Jedini od dugometraznih filmova koji mi se bas svideo je onaj iz 2007. kada se bore protiv Maxa Vintersa, mada i filmovi iz devedesetih nisu losi.

Gledao sam verziju serije iz 90-ih i odlicna je ali mi se jos vise svidela ona koja je emitovana na Happy-ju pre 6-7 godina, gde su sinhronizaciju radili Sinisa Ubovic i Ivan Bosiljcic. Ove nove na Nickelodeon-u mi se ne svidjaju, kao da su pravljene za decu do 8 godina.

nikola

pre 9 godina

Ne znam,meni ove kompjuterske obrade uopste nisu privlacne.Bio sam veliki fan onih starih animiranih nindza kornjaca,90-tih, cak su i oni filmovi koji su izasli posle toga bili ok,ali ove nove... Meni realniji i bolji izgleda na primer onaj stari film "King Kong" ,nego onaj novi kasnije u koji je ulozeno stotine miliona evra i brdo specijalnih efekata gde mi ono izgleda vise komicno,kao video igra.Isto i ove Nindza kornjace,Transformersi,Supermen(novi),Spajdermen(novi)...znaci smesno,vise lici na crtani film.Ne znam otkud tolika potreba za tim kompjuterskim tehnikama za neke scene koje su i pre 30 godina mogle da se snime bez njih i da izgledaju sasvim realno.Pre 30-40 godina je sniman Supermen i scene kako on leti,pomera krivi toranj u Pizi,nosi stene ili sta vec,a ovo sada kada pogledam,kao sto rekoh,kao video igrica.

Denver

pre 9 godina

Obožavao sam nindža kornjače ali one originalne, a ne ove nabudžene. Mislim da su potpuno promenili njihov karakter i svrhu. Od simpatičnih i duhovitih likova koji se bore za pravdu i jedu picu su postali, koliko vidim, džinovski bilderi mrkog pogleda. Ne sviđa mi se. Za devojku koja kaže da joj je brat bio Rafaelo - onda je on jedan od retkih jer je Rafaelo kod mnogih bio najmanje popularan. Moj omiljeni je bio Mikelanđelo :D. Šteta što sad deluju toliko mračno, to mi se potpuno kosi sa onim što su za mene bile nindža kornjače.

DarkoM

pre 9 godina

Ja sam bio Mikelandjelo, dok stari buraz Leonardo, to mi je bio omiljeni crtani, uz transformerse i evokse....Od fima ne ocekujem nista, jer i transformersi su bezveze ispali, tako da ce i ovo najvjerovatnije biti lose, nesto tu ne stima, mozda se ostarilo...

rafa!!!

pre 9 godina

gledao film juce- krs nevidjeni... bacene pare.
Sekac lici na mix Transformers/Predator, kornjace ko mini Godzile... Rafaelo Kvazimodo. Mikelandjelo muva Ejpril ceo film. uzas

asdf

pre 9 godina

Treba biti talentovan da ovako s... fransizu koja postoji toliko dugo, ima toliko inkarnacija... Ne kazem da sve mora da prati istu formulu, a nije ni da su kornjace neko remek delo ciji je uspeh ne moguce ponoviti. Kroz decenije kornjace su dobijale razne forme, od mracnih pocetaka na stripu (sa socijalnim komentarima i ostrim dijalozima u fazonu Frank Millera) do crtanog koji svi znamo, do verzije 2003 koja je nesto izmedju do ovih novih od pre par godina i gomile spin off verzija izmedju. Samo je trebalo da uzmu vec gotovu stvar i urade je ponovo, naravno neke promene su pozeljne i potrebne za nove generacije ali cemu sve te izmene. Ovo vise lici na The Amazing Spiderman (film koji je takodje pljunuo na svoj izvorni materijal), i kao sto ni prica o Peter Parkeru nije prica o sudbini i kako je sve povezano (Star Wars je izasao pre trideset godina, ostavite ga na miru) nego prica o nasumicnosti univerzuma i koliko je on samo mali u osnosu na svet koji pokusava da promeni, tako su kornjace to ali postoji potencijal za mnogo vise. Imate cetiri kornjace koje su pubertetlije i pacova za oca, pa ako emo klinac u potpuno funkcionalnoj porodici ima egzistencijalnu krizu ne mogu da zamislim kroz sta te kornjace prolaze. Ako ljudi nisu u stanju da sami sebi objasne egzistenciju sta da kaze kornjaca koja hoda na dve noge... Sta je sa mutagenom, kakava je to psudo nauka...? Cemu citav plot oko toga kako je otac od April umesan u experimente i kako je ona njih spasla... O Srederu mecu ni da pricam, najgluplja verzija Sredera sto na velikim sto na malim ekranima.Prica je sama nula, rezija i kamera su -5 (Transrformers tim filma, vidi se ko je producent), gluma je ocajna, muzika je ocajna... Kornjace na trenutke deluju kao likovi koji imaju neki arc ali nista ni od toga, Splinter je skroz promasen, bio je ona malo udaren i u oroginalnom stripu ali ovde je promasen. Na koju foru to pacov procita casopis i tako nauci kornjace nindzicu...? Sta vi sa Hamato Yoshi arc-om, ne mora sve da bude isto ali ako nije pokvareno ne treba ga popravljati. Toliko potencijala za ovu fransizu, i niko ne ide dublje, kao i sa Transformersima uopstalom. Zasto gledam u vazi April i kvazi Vernona u filmu o kornjacama? Kao sto me zavrseno ne zanimaju roditelji Sije LeBufa u Transformersima.

Danijela

pre 8 godina

Iskreno, najbolje su nindža kornjače od 2003-2007, sinhronizacija u kojoj Ivan Bosiljčić daje glas. Nindža kornjače na nikelodionu kao da su pravljene za decu do 7 godina, nisu ništa posebno. Film još uvek nisam ogledala, nadam se da me neće razočarati jer celog života gledam nindža kornjače i imam ogromnu ljubav prema njima. Kada bi se brat i ja igrali nindža kornjača, uvek sam bila Rafaelo, valjda zbog toga što su nam ličnosti slične. Nedavno sam ponovo ogledala svih 7 sezona nindža kornjača 2003-2007, i opet, na osnovu toga zaključujem da su najbolje. Mada ni stare nindža kornjače nisu loše, poprilično su dobre. Ali, ipak mi je detinjstvo prošlo uz napade triceratonaca na Zemlju ili recimo agenta Bišopa.

lucifer

pre 9 godina

covece ako su kornjace ovoliko velike i nabiladane koli ce tek da bude slash (peta kornjaca sa crnom maskom), on ce morati da bude bar 3 metra

Ironije Mudri

pre 9 godina

Ja sam bio Rafaelo! Usput, meni su interesantnije bile one stare kornjace sa rtb-a. Ovo su neke demonizacije mog lepog detinjstva

nostalgičar

pre 9 godina

Preveo : Goran Kričković
Tekst interpretirali: Ljubiša Bačić, Nada Blam, Vladimir Djuza Stoiljković i Nikola Simić
Magnetoskop: Predrag Jeremić
Ton majstor: Miodrag Ž. Vučković
Realizacija: Slavko Tatić

Splinter

pre 9 godina

Donatelo mi je bio najomiljeniji! Super sa tehnikom, najpametniji i sa oružjem koji su uvek mogao da nabaviš kući u vidu metli, granja i sl.

Jerina

pre 8 godina

Ma najbolji su filmovi Nindza kornjace iz 1990/91, a najbolji crtani 1987/96. Sve ovo posle je kopija na istu temu i sve vise izvestaceno, naduvano i unakazeno.
Inace, ja sam bila Sekac, a moje drustvo kornjace. Po ceo dan smo se makljali stapovima.

vlada_Bor

pre 9 godina

Meni je ovaj crtani obelezio detinjstvo zajedno sa Mocnim Rendzerima,onako kad se sa drustvom bacamo po snegu ja sam uvek bio Leonardo a sto rece ova iznad mene ostalo nije ni bitno... PS crtani je bio tada exstra a i glumacke velicine koje su davale glasove kornjacama xaxxa... PRELEPO!!!

anonimus

pre 9 godina

gledao. nisam oduševljen. još su ubacili ovu megan koja nema ništa slično sa pravom ejpril. slaba priča maskirana dobrim efektima.

stefko

pre 9 godina

ta nova animirana serija je nista u odnosu na stare koje su se prikazivale ranije kod nas.naravno,sinhronizacija ne moze da se poredi.ove nove nemaju izrazen humor i zabavu kao stare i u novom crtanom filmu kornjace izgledaju kao da su zle i slepe sa onim belim ocima :)

Nenad

pre 9 godina

Na kraju je izasao kao jedan filmic o njima Kornjace Zauvek to mi se svidelo tu su prve kornjace i kornjace 2003 bili zajedno i svidelo mi se kako je ispalo :)

A

pre 9 godina

Deci 90ih ce se svideti film, dobre su kornjace, jedino sto Ejpril O'Nil nema crvenu kosu i ne nosi skafander :( I da, Sreder nema ogrtac :(