Subota, 15.03.2014.

15:47

Može li brak opstati posle prevare?

Izvor: News.com.au

Može li brak opstati posle prevare? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Svetlana

pre 5 godina

Ne znam sta da radim. Muz me prevario. Imamo sina i dete na putu, priznao mi je za to jer ga uhvatila panika da ne saznam. A takode se izblanuo da je jos jednom to bilo al s nekom drugom... ja sam nesto sumnjala al nisam znala istinu. I tad sam bila trudna. Ne znam jer ga strah deteta pa radi gluparije? Osecam se glupo. Kako to nisam primetila? :(

Lidija

pre 5 godina

Ko se maca lati od maca ce i poginuti....Oko za oko zub za zub,nikom nisam ostala duzna....Muskarci zive u velikoj iluziji ako misle da je seksualni promiskuitet dozvoljen samo njima....i to je svojevrstan primitivizam balkana,cuvajte zene i devojke i one ce vas

komarac

pre 10 godina

Za Zivot u lazi od komarca
Pa poenta je sto su svi takvi, kad tad prevare. Posle par godina sve ti to dosadi i zelis da promenis. Samo sto muskarci misle da samo njima treba neka promena, samo su oni slabi na lepsi pol. Budalastine, i ja volim lepog muskarca, novog, mladjeg koji moze sve sto moj ne moze. Pa ako on moze da gleda na brak tako, mogu onda i ja. Ako je muskarcima poenta zivot u laznom braku onda je i meni. Nema tu razlike. Eto, ja dok sam bila mladja i verovala u pravu, lepu ljubav imala sam totalno drugacije misljenje. A sad, kad vidim kakvi su oko nas ljudi, sta se desava morala sam nesto promeniti da ne bih propala u moru zlih i neiskrenih ljudi.

komarac

pre 10 godina

Bila sam prevarena, ali i prevarila vise puta. Ja sam saznala za njegove, on nije za moje. I dalje misli da sam svetica. Zakljucak muskarci su mnogo glupi po tom pitanju. Kao i uvek samo misle na sebe, zato ih i treba varati!

Anuska

pre 10 godina

Da meni Bog/sudbina/ko god da muza i porodicu,ne bi mi palo na pamet da ga prevarim.Svi vi koji varate ste besni! Mislite da je ta neka,mladja,mozda i lepsa ipak bolja o vase zene?! Pa nije!!! I ona ce da ostari,da se opusti,kada preuzme obaveze koje vasa zena sada radi,da pere za vama,da kuva i td...A i vi zene koje varate,mislite da je ON bolji od vaseg muza?! Mislite da ce vas uvek obasipati komplimentima,sto vas muz ne radi?! Mislite da ce vam uvek poklanjati paznju i izvoditi vas?! Pa nece!!! I on ce to da radi,dok ne pocne da deli sa vama svakodnevne probleme,a onda ce i da vam ljubomorise da cete i njega varati,kao sto ste i muza sa njim... Cuvajte se ljudi.Volite se . Setite se zasto ste se i zavoleli i probajte to da gajite. Eeee...da meni Bog da muza i porodicu...

Mimoza

pre 10 godina

Kada žena prevari svog muža koji je iskreno voli - bojim se da ga uništi nepovratno. Nije samo u pitanju povrijeđen muški ego, već njegovo samopouzdanje, povjerenje u druge žene, naruši mu temelje njegovog postojanja. Strašno je samo čak i gledati patnju muškarca samog sa sobom! A žene koje ga sreću on nesvjesno povrijeđuje. I niko sretan.

John

pre 10 godina

Gdja Hilari Klinton je oprostila prevaru. Njena porodica je bila uzdrmana, ali se nije urusila. Sacuvala je zajednicu, i izgradila uspesnu karijeru posle citave te bruke. Takodje bih dodala da je drugacije kad zena prevari od kada muskarac prevari. Ta razlika je zasnovana na bioloskim i socijalnim razlikama podjednako.

Oprost?NE

pre 10 godina

Ha ha ha! Oprostiti? Kome?
Vuk dlaku menja ali narav nikada!!!
Prevaranti obicno ostaju uz partnerke koje oprastaju jer su zavisne od muskarca uglavnom materijalno ili su nesposobne da se brinu same o sebi i deci. Muskarci skloni varanju ili jednostavno nesrecno ozenjeni takve i biraju za bracnog druga da bi mogli i dalje da se bave svojim hobijem.
Budimo ljudi i nemojmo im zameriti jer nije ni njima lako -varaju jer su nesrecni...prevareni koji trpe oprastaju ser su tako srecni.

prevarena

pre 10 godina

Paralelna veza gde naravno ima emocija nemoze da se poredi sa jednonocnom prevarom!!!!!Prva se ne oprasta jer tu vise nema srece, druga mozda mada tesko.

Dragana

pre 10 godina

Prevara je izdaja, neko reče i tu se slažem. Problem je u laži, i to je neko rekao. Povjerenje se naruši, i tu se slažem da je to ono što te jede iznutra i vremenom može samo da te dotuče. Ali dodala bih i taj fizički odnos - samo i da pomislim da je neku drugu "obrtao" u rukama sa svih strana i položaja - život mi se smuči!!!! Ne kažem "nikad ne bih oprostila" ali znam da NIŠTA poslije toga ne bi bilo isto. Tako mislim i za prevaru žene prema muškarcu - to mi je druga kategorija gađenja. I još kad se sve to lijepo prešuti - ma zdravo đaci! Ko je karakter i drži do sebe i partnera - opraštati neće!GRE3
Reče jedna dama ovdje - napustila muža sa jednim djetetom i djetetom na putu - MOJ IDOL! Samo tako priznajem borbu za životom!

Ana

pre 10 godina

Moje misljenje je da treba pokusati da se brak ili veza sacuva i posle prevare.Nije nemoguce.Ali oba partnera moraju da budu za to i da uloze maksimalno truda da bi to uspeli.Ako se ipak desi da ne uspete,bar znate da ste sve probali..i to je nesto.Moze svima da se desi da pogresimo,samo je pianje koliko cemo se kajati,koju lekciju smo naucili i sta smo sve spremni da uradimo da to popravimo.

Zbunjen

pre 10 godina

Pokusacu ukratko da opisem svoju situaciju: Bio sam u braku 2.5 godine, kada sam morao da odem na odsluzenje kazne koja je potrajala deceniju. U to vreme imao sam sina od 1.5 godine i zenu u 5. mesecu trudnoce. Nakon dve godine mog odsustva, zena je nasla drugog, nije htela da se javi, razgovara sa mnom, dozvoli mi da razgovaram sa decom. Nakon dve godine provedene sa njim, dodje kod mene kaze da hoce da se vrati, da je pogresila, da zaboravimo sto se desilo. Ja, da ne pricam kako sam se osecao sve vreme znajuci da je sa drugim, zbog dece oprostim, pristanem da sve zaboravimo, i posle nedelju dana, opet krece prica iznova, ona se vrati kuci i tom drugom coveku i tako narednih cetiri godina. Opet ne mogu cuti svoju decu, opet ne smem ih videti, njeni roditelji cepaju moja pisma poslata deci, kada odem kod njih zovu policiju da ne bih video decu, dva puta trazi razvod koji ja nisam hteo da prihvatim jer mi je pretila da nikada necu videti decu. Za sve vreme znala je samo jedno-da saljem novac deci jer sam to duzan. Kada je tip ostavi uz reci da se vrati svom muzu, ona je eto, dolazi, sada se setila da deci trebaju oba roditelja, sada me voli, pogresila je, roditelji joj ispirali mozak. Ne volim je, ne verujem joj, nemamo nikakvu komunikaciju, trpim je samo zbog dece i zato sto mi rodbina puni glavu da se zrtvujem zbog dece. I sta bi covek na mom mestu trebalo da uradi? Ako je uopste vazno, ne, nisam je varao za vreme dok sam bio sa njom, posle i nisam mogao.

Mara

pre 10 godina

Ja sam svog bivseg muza ostavila posle prevare. Imali smo jedno dete od 2 god i drugo na putu kada sam za prevaru saznala. Nikada necu razumeti kako neko moze da oprosti prevaru. Izneverio je mene, nasu vezu, decu. Ljudi, ne plasite se da odete, ima i drugih muskaraca i zena, vrednih vasih osecanja. Ja sam 4 godine u vezi sa divnim muskarcem sa kojim sam dozivela divne stvari. Da nisam napustila prevaranta, nikada mi se moj sadasnji partner ne bi desio.

Montenegro

pre 10 godina

Moj brak je sve jaci,kako koju djevojku nalazim sa strane.Ne biste mi vjerovali ljudi,zato mnogo volim svoju zenu!Sve vise i sve jace.

Kvalitet sexa u braku presudjuje izgleda.Pozdrav za ovu Sandru...i ako hoce,da napravimo varijantu za vidjanje :)

4 real

pre 10 godina

Nisam ozenjen, niti planiram uskoro, inace 27 mi je godina. Ni jednoj svojoj djevojci nisam bio vjeran, ne zato sto sam neki bezosjecajan tip ili ne znam sta, nego zato sto previse volim zgodne zene, prosto poludim kada vidim atraktivnu zenu na ulici, i prilazim im cesto i svuda, potpuno nevezano od toga da li sam u vezi ili ne. To je prosto jace od mene, to je "krik prirode" kako je rekao Dostojevski. Brak je nesto drugo, smatram da ne moze da trpi prevaru, medjutim poucen relativno bogatim zivotnim iskustvom za svoje godine, nikada se ne bih usudio da kazem "nikada". Zato sam ja davno odlucio da proslavljam civot i pijem njegove najsladje sokove, jer kako kaze Rambo Amadeus, "pitace vas starost gdje vam je bila mladost".

radoslav

pre 10 godina

Svi mi varamo .. kada nam se ukaže prilika i niko ne razmišlja. I svi to radimo dok nas ne navataju. Tada nastaju problemi. Mi muškarci teže podnosimo, a lakše ulazimo u prevaru. Većina ne oprašta. Treba napraviti kompromis, ako su deca mala razvestit se, ako su u pubertetu, oročiti razvod na par godinia. Prevara nikada ne zaceljuje rane, i ne oprašta. Šta se lažemo.

mimi

pre 10 godina

@Maksa ti 100% imas 15 godina ... ako volis neces prevariti ma 100 golih zena da je oko tebe i tvoja ljubav neces je prevariti.... nema tu velike filozofije... ja prevarantu ne bih dozvolila ni da se opravdava nekim glupim izgovorima, jer time bih mu dozvolila da mi uvredi iunteligenciju osim sto me je vec ponizio prevarom. I nikad ne slusajte ono ''pa ti si se ugojila/izgubila zelju za seksom/ promenila si se''. Ako zbog necega mu vise ne odgovarate, zreo muskarac ce vam to PRVO reci a ne otici kod druge.

Zeleni Zub

pre 10 godina

Sve zavisi kakva je veza bez te prevare. Na cemu se zasniva, kako funkcionisete, sta su prioriteti. Kakav ste dogovor postigli. Ako je neko konstantno nesrecan u vezi/braku, gde je poenta istog? Ja licno imam potencijal da "oprostim", ukoliko nam se dublji interesi poklapaju. Idealista sam, hedonista, i verujem u ljubav. Ali takodje verujem da brak moze da funkcionise savrseno i bez ljubavi ako je nema, tj ako je interes na prvom mestu. Ako je takva situacija, i brak gledamo kao partnerstvo, ortacko udruzenje ili "firmu", cija je glavna funkcija lagodniji zajednicki zivot i zajednicko podizanje dece (kao glavni interes), onda, da. Sve dok je "firma" tj porodica na 1. mestu, i ne ispasta u bilo kom pogledu. Bitno je da bude dobar i pouzdan partner, dobra i odgovorna majka (iz muske perspektive gledano), a to sto ce se pocesati kad je zasvrbi, nije problem, sve dok je diskretno. Mozda imam suvise moderna shvatanja za srbiju, ali kao neko ko sa 30 godina vec ima jedan brak iza sebe, znam da ljubav sama po sebi, ma koliko velika, nije dovoljna za srecan i dugotrajan brak. Neke druge stvari su bitnije, kao zajednicki ciljevi, dobra komunikacija, uzajamno postovanje, pozrtvovanje/odricanja itd. Ako ima i ljubavi, tim bolje.

Sandra

pre 10 godina

@ de em
Meni se iz tvog komentara cini da ti uopste ne zalis i nemas krivicu sto si ti nju prevario,vec jedino zalis i ne mozes da prezalis to sto je ona tebe prevarila. Jel kako se samo usudila da ti vrati istom merom i povredi tvoju sujetu i muskost? A to sto si ti nju prevario,pa musko si jel,muskom to pristaje??? Za razliku od tvoje zene ja sam svog muza(sada vec bivseg) nakon njegove prevare prevarila( a bila sam mu verna svih 8 godina braka) sa njegovim "dobrim" drugom koji mi se uvek nabacivao i potrudila sam se da to saznaju svi u okruzenju ,a isti dan nakon toga sam predala zahtev za razvod. Izgubio je i druga i zenu. Vi muski mislite da mozete da varate bez posledica i da sve treba da vam se oprosti. E pa ne-nikada prevaru ne bih oprostila,ako dam sve od sebe da brak bude dobar,onda ocekujem da se muskarac izdigne i pocne da razmislja gornjom a ne donjom glavom.A tvoja zena je uradila dobar potez,sad znas kako je biti prevaren,pa ces dobro razmisliti dal ces sledeci put prevariti.

Marchelius

pre 10 godina

Nije prevara problem. Problem je laz. A sve se moze sanirati dobrom komunikacijom. Pa cak i o povremenim "seksualnim izletima" koji mogu poboljsati seksualni zivot i raspaliti strasti

Ana

pre 10 godina

Najrealnije je napisao DeEm. Pretpostavljam da su ostali komentatori mladji i jos puni iluzija. Nije vazno zasto i kako, ali da, moguce je da brak prezivi i posle prevare. Bolje receno, vecina brakova prezivi prevaru, jer da nije tako, bilo bi 60 -70% razvoda, a ipak nije tako. Neki prezive zbog komoditeta, neki zato sto se radi o izolovanom slucaju, neki zbog forme...ali ako se neko razvodiposle 1 prevare, bolje da se nije ni zenio/udavao. Naravno, ovo se ne odnosi na slucajeve u kojima se onaj koji vara zaljubio i inicijativa za razilazenje je njegova. Tu nema pomoci.

muskarac

pre 10 godina

@de em

lep komentar druze... hvala ti!
od prlilike smo ista generacija. meni se desavalo cesce, ali nikad neka paralelna veza... nego samo seks. nemam odgovora na "zasto"? imam drugova koji nikad nisu nista sa strane... pojma nemam neko je ovakav neko onakav.. ne bi mogao neku paralelnu vezu i nikad nisam skrivao burmu...ali eto takav sam izgleda

brak nam je sasvim ok, zena "riba ipo" deca...

mozda nema odgovora...

maki

pre 10 godina

na zalost tako je... prvi put ako se prevari, bice i drugi, treci... ja sam bio sa devojkom 7 i po godina... ni jedna ne moze da izdrzi sa jednom... eno je sad sa nekim drugim koji ju je smandrljao sa jednom recenicom. bezite od vezivanja

otkucano 888 od ukupno 1500 karaktera.

pre 10 godina

brak nije za one koji ne shvataju da prevara je deo igre,braka, bez prevare ce se brak takodje raspasti.
(Raul 7 Madrid, 15. mart 2014 16:17)
To nije prevara, ako se dvoje dogovore da tako zive. Ima jedan mali procenat ljudi kojima izgleda prija takav zivot. Ja ih zovem tinejdzeri u braku. To je bolja opcija od loseg braka u kojem se supruznici varaju iza ledja i kriju, a prave se jedno pred drugim da se nista ne desava, pa ako neko sazna vade nozeve od besa , iako su oni mozda bili i gori, ali opet nista lepse od normalnog braka bez prevara, gde je seks podcinjen nekim mnogo vaznijim stvarima. Ko to ne kapira i za koga je seks smisao zivota najverovatnije nije za brak, vec treba da ode na neku plazu, gde su diskoteke non stop otvorene i da zivi zivotom koji mu odgovara, a ne da nepromisljenim i nezrelim ulaskom u brak unesrecuje ljude koji imaju potpuno suprotna shvatanja.

Milan

pre 10 godina

Svi koji "oproste" prevaru,to rade iz 5 razloga - prevara ih nije emotivno dotakla,zbog nekog "materijalnog" interesa, i oni su prevarili (ali partner to ne zna ili zna), zbog straha izlaska iz toplog doma ili zbog opsesivne ljubavi.
Da li sam nešto preskočio?

kosta

pre 10 godina

prevariti/izdati partnera, prijatelja, drzavu, decu, bilo koga, sve je to isto... mogu donekle da razumem izdajnike, negde su osteceni i ne mogu tu nista da urade... ali kako neko moze da ima postovanja za lazova, muljatora, klasicnog sibicara i da ga/je voli posle svega... prevara nije nesto sto se desilo slucajno, za prevaru covek mora da ima specifican sklop licnosti a to se ne menja, prevarant ce uvek biti prevarant...
cesto kod prevare, kao i kod mnogih drugih stvari, ljudi mesaju uzrok i povod... povod za prevaru moze biti pijanstvo, privlacna osoba, potreba, sta god vec izmisljaju prevaranti... uzrok je dublji, uzrok je sklop licnosti... uzrok je preduslov za povod... znaci, nisi ti prevario/prevarila sto ti partner ne da ili sto ti se moze, nego zato sto si piiip...

dragana

pre 10 godina

@ de em
Ok,svaka cast sto ste uspeli.Ali koliko god se trudila da se otmem takvom utisku,ne uspevam a da ne primetim da je tvoj komentar pomalo i sebican.Zasto?Previse se fokusiras na njenu prevaru a svojoj bas i ne pridajes neki znacaj,kao desilo se sta se desilo,to sto si joj slomio srce nije toliko strasno.Al kad ti je ona vratila e onda si osetio svu frustraciju i bol.Kao da je njena prevara gora i jaca nego tvoja.Imam utisak da da ona tebe nije prevarila da ti uopste ne bi znao i shvatio koliku si ti bol njoj priredio svojom prevarom.Mozda je i bolje sto te je prevarila,sad znas sta mozes izgubiti.Sve se vraca i placa.Sa srecom i pamet u glavu od sada.

Jelena

pre 10 godina

@ de em - Ja mislim da je Vaš slučaj izuzetak koji potvrdjuje pravilo. To je bio veliki test za Vašu vezu i Vi ste ga položili. Malo brakova generalno opstaje i u mnogo manjim krizama. Pogledajte samo komentare ovde. Svi osudju. Svi kažu to čuveno "nikada". Niko ne pamti "nikad ne reci nikad". Najlakše je osuditi. Mnogo je teže razumeti. Ja, iskreno, da me muž prevari, a ja saznam, ne znam kako bih reagovala. Ne mogu da kažem "sigurno bih ga ostavila" ili "sigurno bih oprostila". Ne mogu da se stavim na to mesto. Nadam se i da neću morati.

Tradicionalista

pre 10 godina

Zenama ne bi smelo da padne na pamet da varaju. One su predodredjene da sede kuci, cuvaju decu i muza. A muskarci su muskarci, to im je u prirodi i zene bi za prevaru morale da imaju razumevanja.

Joe

pre 10 godina

Žena je stvorenje sklono sujeti, to je njihov prvi greh i odatle kreće prevara u žene. Osećanje nesigurnosti, što u sebe, svoju lepotu, osećaj prolaznosti... sve to je učini lakom metom. Ona skoro nikad ne vara sa boljim od svog čoveka, već nekim ko joj je dao malo pažnje, primetio je i na tren izdvojio iz gomile ostalih. To je Dučić najbolje opisao. A mi, muškarci, varamo iz požude, naš glavni greh je polnog karaktera, nikad ne odrastemo i ceo život nešto sakupljamo, pa i žene postaju deo toga... Jedan prijatelj, mudar čovek, jednom reče nama momcima: "Je..ča ne čini kvalitet, nego situacija..."! Velika istina.

de em

pre 10 godina

Sta da Vam kazem. Da vam pisem o licnom iskustvu koje je neverovatno. Bilo je i bola i tuge i nanosenja bola. Voleo bih i Vase komentare. Imam 41 godinu sada i u najlepsem i najdivnijem odnosu sam sa suprugom za svih ovih 12 godina braka. A prevario sam je... saznala je, srce sam joj slomio, pogubio svo poverenje... a onda je onda mene prevarila, saznao sam, bog nekako sve namesti da se sazna, sa nekim likom koji je nju godinama voleo... ja mogu samo da pricam o mojim frustracijama, povredjenom muskom sujetom i svemu ostlom sto nenormalno boli. Dok je meni bilo lepo, nisam bio svestan sta mogu izgubiti. Ah da, nisam rekao da immo dvoje dece 12 i 8 godina. Rekla je, posusala je drugarice i vratila mi, mada fb dopisivanje njeno zvuci drugacije. Kazu, zene varaju srcem a muskarci onom stvari. Da na duzim, tri meseca odvratnog pakla, zivota gde se preispitujes sta si, zasto si, kuda stvari idu. Oboje smo oprostili, dugo smo prezivljavali pakao, neko je ovde napisao da se cesto vracaju traume.Tacno! Obecas da neces, ali jace od tebe, da prebacis, da prozoves, da krenes sa obicnom raspravom i zavrsis u grotlu prisecanja prevare... Sada smo to prevazisli. Dragi moji, trebalo nam je vise od godinu dana da se vratimo u normalu, da se poverenje postepeno vrati. I sada nam je lepse nego ikada. I bolji sex, i odnos i konverzacija i pazljiv odnos. Sada znamo sta smo propustali jedno drugom pruzati, a to su, veruje, sitnice, ne materijalne,nego zivotne. Sta Vi mislite o mom slucaju?

znam

pre 10 godina

@ ###
Svaka cast burazeru, ja nisam te srece. Imam pricu, imam sirinu u svakom pogledu sto se tice price, izgled se podrazumeva, ali brate, kao i da ne posaljem poruku, iskuliraju samo tako. Takvo foliranje postoji samo ovde. Neverovatne su, bilo koje dobi da su.

Petar

pre 10 godina

Brak može opstati posle prevare, ali ja mislim da ne bi trebao.
Pogotovu ako još nemate dece, onda bez razmišljanja prekidajte taj brak.
Iskreno, ko vara žene, muževe? Ko, tj kakva osoba? Pa nezrela, ili ona koja ne može prosto bez toga, i te priče nikad više i obećanja su smešna, mogu potrajati neko vreme dok se ne ohladi situacija pa onda jovo nanovo.
Mislim ne možete slučajno prevariti. Joj izvini sapleo sam se pa sam pao na nju, ili na njegov.... i eto, desilo se, slučajno, oprosti mi...
Znači svesno se to radi. Razloga može biti milion, ali bez obzira kakav je razlog vi ako ste čovek prekinućete vezu-brak, i onda biti sa tom drugom osobom.
To je makar ljudski, a ne da iza leđa spavate sa drugim a onda se kunete kako volite i poštujete svoju ženu, ili muža, to je toliko bedno....
Zato ne treba oprostiti prevaru jer nema smisla. I zato ne žurite u brak, ne srljajte, brže bolje da se udate ili oženite. Polako.... Birate životnog saputnika a ne nove cipele. Neko je ludo vreme došlo, ljudi žive u nekim filmovima i serijama a ne u realnosti. Ljudi su željni mnogo toga, i maštaju o raznim glupostima i čim im se ukaže prilika oni hrle za svojim porivima i ne pitaju za cenu. Zato polako, ako niste sigurni sačekajte, pa nije uostalom ni moranje taj Brak, nije zakonom obavezan, i nije svako za brak i porodicu, nismo baš svi isti.

Lenka

pre 10 godina

Ne,nikako ne produžavati agoniju! Ne mučite sebe ni zbog kakvih okolnosti! Znam o čemu pričam! Imam brak iza sebe,ćerku sa njim. A on,on je hteo da ga i dalje sve žene vole,a i on je ostao da voli iste više od svega!

###

pre 10 godina

Znam da ću ispasti neki Don Žuan, i da ću ispasti neki svetac, i boli me uvo, ali ja vam iz iskustva svoga kažem da je lakše spavati sa udatom ženom.
Zašto?,... ne znam. Prvo je bila jedna od kolege sa posla, imali su sina od 2 god., par poruka preko FB i ona je pristala da dođem po nju, kolima, i da odemo u vikendicu blizu Bg-a, u moje selo, da kažem... Nisam to uradio ipak.
Nisam mogao. Druga je bila u mom kraju, verila se tek, bila je sa tim momkom 6,7 god. Opet preko FB sam ugovorio sastanak nedaleko od moje kuće, i posle tog prvog sastanka kad sam joj šrišao, odmah sam je poljubio i aj kod mene, ćutala je i sa osmehom pristala...
Da ne dužim, ali bilo je još 5,6 slučajeva sa udatim ženama, i dan danas preko FB posle par ''pravih'' poruka one pristaju na sve.
Ne znam kako ali mi je lakše da nađem udatu nego slobodnu. Imam 30 god. ne mislim na ženidbu, tj mislim ali ne planiram uskoro jer eto, šta sam sve doživeo, ne ulivaju mi poverenje današnje devojke, kao da se preobraze posle
Da li posle nekog vremena žene shvataju da su pogrešile?, ili im se smuči muž, ili se uplaše da nisu više poželjne, ne znam, ali eto, vrlo lako ih je navesti na prevaru. Ne sve, hvala bogu, ali realno ja koju sam napao ta mi je dala, opet kažem, nisam ja nikakav Kazanova (kakvih ima), ali to vam je što vam je....

bla

pre 10 godina

ko oprosti prevaru i treba ga varati... mislim, kad moze da oprosti jednom, nek oprosti jos koji put... treba udomiti i prevarante negde, kud bi oni inace...

Kol

pre 10 godina

Nisam jos imao tu srecu da zavrsim u braku, tako da iz tog ugla bas i ne mogu da kazem! Ali ovako sada kako razmisljam ne prevaru nikad ne bi oprostio isto ne bi ni od nje ocekivao da mi oprosti, jednostavno to je zaista previse i ne konkretno zbog cina prevare vec zbog toga sto bi poverenje bilo nepovratno izgubljeno!

grdana

pre 10 godina

Nikad ne bih oprstila prevaru, a isto tako nikada ne bih ni prevarila. Moj muz to zna, zato i ne zivimo u strahu da ce se to desiti. Ako jedno od nas pozeli da krene drugim putem, prvo cemo to jedno drugom saopstiti, i u miru se rastati. Prevara nije i ne moze da bude deo zdrave veze.

grdana

pre 10 godina

Nikad ne bih oprstila prevaru, a isto tako nikada ne bih ni prevarila. Moj muz to zna, zato i ne zivimo u strahu da ce se to desiti. Ako jedno od nas pozeli da krene drugim putem, prvo cemo to jedno drugom saopstiti, i u miru se rastati. Prevara nije i ne moze da bude deo zdrave veze.

Petar

pre 10 godina

Brak može opstati posle prevare, ali ja mislim da ne bi trebao.
Pogotovu ako još nemate dece, onda bez razmišljanja prekidajte taj brak.
Iskreno, ko vara žene, muževe? Ko, tj kakva osoba? Pa nezrela, ili ona koja ne može prosto bez toga, i te priče nikad više i obećanja su smešna, mogu potrajati neko vreme dok se ne ohladi situacija pa onda jovo nanovo.
Mislim ne možete slučajno prevariti. Joj izvini sapleo sam se pa sam pao na nju, ili na njegov.... i eto, desilo se, slučajno, oprosti mi...
Znači svesno se to radi. Razloga može biti milion, ali bez obzira kakav je razlog vi ako ste čovek prekinućete vezu-brak, i onda biti sa tom drugom osobom.
To je makar ljudski, a ne da iza leđa spavate sa drugim a onda se kunete kako volite i poštujete svoju ženu, ili muža, to je toliko bedno....
Zato ne treba oprostiti prevaru jer nema smisla. I zato ne žurite u brak, ne srljajte, brže bolje da se udate ili oženite. Polako.... Birate životnog saputnika a ne nove cipele. Neko je ludo vreme došlo, ljudi žive u nekim filmovima i serijama a ne u realnosti. Ljudi su željni mnogo toga, i maštaju o raznim glupostima i čim im se ukaže prilika oni hrle za svojim porivima i ne pitaju za cenu. Zato polako, ako niste sigurni sačekajte, pa nije uostalom ni moranje taj Brak, nije zakonom obavezan, i nije svako za brak i porodicu, nismo baš svi isti.

de em

pre 10 godina

Sta da Vam kazem. Da vam pisem o licnom iskustvu koje je neverovatno. Bilo je i bola i tuge i nanosenja bola. Voleo bih i Vase komentare. Imam 41 godinu sada i u najlepsem i najdivnijem odnosu sam sa suprugom za svih ovih 12 godina braka. A prevario sam je... saznala je, srce sam joj slomio, pogubio svo poverenje... a onda je onda mene prevarila, saznao sam, bog nekako sve namesti da se sazna, sa nekim likom koji je nju godinama voleo... ja mogu samo da pricam o mojim frustracijama, povredjenom muskom sujetom i svemu ostlom sto nenormalno boli. Dok je meni bilo lepo, nisam bio svestan sta mogu izgubiti. Ah da, nisam rekao da immo dvoje dece 12 i 8 godina. Rekla je, posusala je drugarice i vratila mi, mada fb dopisivanje njeno zvuci drugacije. Kazu, zene varaju srcem a muskarci onom stvari. Da na duzim, tri meseca odvratnog pakla, zivota gde se preispitujes sta si, zasto si, kuda stvari idu. Oboje smo oprostili, dugo smo prezivljavali pakao, neko je ovde napisao da se cesto vracaju traume.Tacno! Obecas da neces, ali jace od tebe, da prebacis, da prozoves, da krenes sa obicnom raspravom i zavrsis u grotlu prisecanja prevare... Sada smo to prevazisli. Dragi moji, trebalo nam je vise od godinu dana da se vratimo u normalu, da se poverenje postepeno vrati. I sada nam je lepse nego ikada. I bolji sex, i odnos i konverzacija i pazljiv odnos. Sada znamo sta smo propustali jedno drugom pruzati, a to su, veruje, sitnice, ne materijalne,nego zivotne. Sta Vi mislite o mom slucaju?

bla

pre 10 godina

ko oprosti prevaru i treba ga varati... mislim, kad moze da oprosti jednom, nek oprosti jos koji put... treba udomiti i prevarante negde, kud bi oni inace...

Kol

pre 10 godina

Nisam jos imao tu srecu da zavrsim u braku, tako da iz tog ugla bas i ne mogu da kazem! Ali ovako sada kako razmisljam ne prevaru nikad ne bi oprostio isto ne bi ni od nje ocekivao da mi oprosti, jednostavno to je zaista previse i ne konkretno zbog cina prevare vec zbog toga sto bi poverenje bilo nepovratno izgubljeno!

Mara

pre 10 godina

Ja sam svog bivseg muza ostavila posle prevare. Imali smo jedno dete od 2 god i drugo na putu kada sam za prevaru saznala. Nikada necu razumeti kako neko moze da oprosti prevaru. Izneverio je mene, nasu vezu, decu. Ljudi, ne plasite se da odete, ima i drugih muskaraca i zena, vrednih vasih osecanja. Ja sam 4 godine u vezi sa divnim muskarcem sa kojim sam dozivela divne stvari. Da nisam napustila prevaranta, nikada mi se moj sadasnji partner ne bi desio.

###

pre 10 godina

Znam da ću ispasti neki Don Žuan, i da ću ispasti neki svetac, i boli me uvo, ali ja vam iz iskustva svoga kažem da je lakše spavati sa udatom ženom.
Zašto?,... ne znam. Prvo je bila jedna od kolege sa posla, imali su sina od 2 god., par poruka preko FB i ona je pristala da dođem po nju, kolima, i da odemo u vikendicu blizu Bg-a, u moje selo, da kažem... Nisam to uradio ipak.
Nisam mogao. Druga je bila u mom kraju, verila se tek, bila je sa tim momkom 6,7 god. Opet preko FB sam ugovorio sastanak nedaleko od moje kuće, i posle tog prvog sastanka kad sam joj šrišao, odmah sam je poljubio i aj kod mene, ćutala je i sa osmehom pristala...
Da ne dužim, ali bilo je još 5,6 slučajeva sa udatim ženama, i dan danas preko FB posle par ''pravih'' poruka one pristaju na sve.
Ne znam kako ali mi je lakše da nađem udatu nego slobodnu. Imam 30 god. ne mislim na ženidbu, tj mislim ali ne planiram uskoro jer eto, šta sam sve doživeo, ne ulivaju mi poverenje današnje devojke, kao da se preobraze posle
Da li posle nekog vremena žene shvataju da su pogrešile?, ili im se smuči muž, ili se uplaše da nisu više poželjne, ne znam, ali eto, vrlo lako ih je navesti na prevaru. Ne sve, hvala bogu, ali realno ja koju sam napao ta mi je dala, opet kažem, nisam ja nikakav Kazanova (kakvih ima), ali to vam je što vam je....

Anuska

pre 10 godina

Da meni Bog/sudbina/ko god da muza i porodicu,ne bi mi palo na pamet da ga prevarim.Svi vi koji varate ste besni! Mislite da je ta neka,mladja,mozda i lepsa ipak bolja o vase zene?! Pa nije!!! I ona ce da ostari,da se opusti,kada preuzme obaveze koje vasa zena sada radi,da pere za vama,da kuva i td...A i vi zene koje varate,mislite da je ON bolji od vaseg muza?! Mislite da ce vas uvek obasipati komplimentima,sto vas muz ne radi?! Mislite da ce vam uvek poklanjati paznju i izvoditi vas?! Pa nece!!! I on ce to da radi,dok ne pocne da deli sa vama svakodnevne probleme,a onda ce i da vam ljubomorise da cete i njega varati,kao sto ste i muza sa njim... Cuvajte se ljudi.Volite se . Setite se zasto ste se i zavoleli i probajte to da gajite. Eeee...da meni Bog da muza i porodicu...

Lenka

pre 10 godina

Ne,nikako ne produžavati agoniju! Ne mučite sebe ni zbog kakvih okolnosti! Znam o čemu pričam! Imam brak iza sebe,ćerku sa njim. A on,on je hteo da ga i dalje sve žene vole,a i on je ostao da voli iste više od svega!

Milan

pre 10 godina

Svi koji "oproste" prevaru,to rade iz 5 razloga - prevara ih nije emotivno dotakla,zbog nekog "materijalnog" interesa, i oni su prevarili (ali partner to ne zna ili zna), zbog straha izlaska iz toplog doma ili zbog opsesivne ljubavi.
Da li sam nešto preskočio?

Zbunjen

pre 10 godina

Pokusacu ukratko da opisem svoju situaciju: Bio sam u braku 2.5 godine, kada sam morao da odem na odsluzenje kazne koja je potrajala deceniju. U to vreme imao sam sina od 1.5 godine i zenu u 5. mesecu trudnoce. Nakon dve godine mog odsustva, zena je nasla drugog, nije htela da se javi, razgovara sa mnom, dozvoli mi da razgovaram sa decom. Nakon dve godine provedene sa njim, dodje kod mene kaze da hoce da se vrati, da je pogresila, da zaboravimo sto se desilo. Ja, da ne pricam kako sam se osecao sve vreme znajuci da je sa drugim, zbog dece oprostim, pristanem da sve zaboravimo, i posle nedelju dana, opet krece prica iznova, ona se vrati kuci i tom drugom coveku i tako narednih cetiri godina. Opet ne mogu cuti svoju decu, opet ne smem ih videti, njeni roditelji cepaju moja pisma poslata deci, kada odem kod njih zovu policiju da ne bih video decu, dva puta trazi razvod koji ja nisam hteo da prihvatim jer mi je pretila da nikada necu videti decu. Za sve vreme znala je samo jedno-da saljem novac deci jer sam to duzan. Kada je tip ostavi uz reci da se vrati svom muzu, ona je eto, dolazi, sada se setila da deci trebaju oba roditelja, sada me voli, pogresila je, roditelji joj ispirali mozak. Ne volim je, ne verujem joj, nemamo nikakvu komunikaciju, trpim je samo zbog dece i zato sto mi rodbina puni glavu da se zrtvujem zbog dece. I sta bi covek na mom mestu trebalo da uradi? Ako je uopste vazno, ne, nisam je varao za vreme dok sam bio sa njom, posle i nisam mogao.

Dragana

pre 10 godina

Prevara je izdaja, neko reče i tu se slažem. Problem je u laži, i to je neko rekao. Povjerenje se naruši, i tu se slažem da je to ono što te jede iznutra i vremenom može samo da te dotuče. Ali dodala bih i taj fizički odnos - samo i da pomislim da je neku drugu "obrtao" u rukama sa svih strana i položaja - život mi se smuči!!!! Ne kažem "nikad ne bih oprostila" ali znam da NIŠTA poslije toga ne bi bilo isto. Tako mislim i za prevaru žene prema muškarcu - to mi je druga kategorija gađenja. I još kad se sve to lijepo prešuti - ma zdravo đaci! Ko je karakter i drži do sebe i partnera - opraštati neće!GRE3
Reče jedna dama ovdje - napustila muža sa jednim djetetom i djetetom na putu - MOJ IDOL! Samo tako priznajem borbu za životom!

komarac

pre 10 godina

Bila sam prevarena, ali i prevarila vise puta. Ja sam saznala za njegove, on nije za moje. I dalje misli da sam svetica. Zakljucak muskarci su mnogo glupi po tom pitanju. Kao i uvek samo misle na sebe, zato ih i treba varati!

Sandra

pre 10 godina

@ de em
Meni se iz tvog komentara cini da ti uopste ne zalis i nemas krivicu sto si ti nju prevario,vec jedino zalis i ne mozes da prezalis to sto je ona tebe prevarila. Jel kako se samo usudila da ti vrati istom merom i povredi tvoju sujetu i muskost? A to sto si ti nju prevario,pa musko si jel,muskom to pristaje??? Za razliku od tvoje zene ja sam svog muza(sada vec bivseg) nakon njegove prevare prevarila( a bila sam mu verna svih 8 godina braka) sa njegovim "dobrim" drugom koji mi se uvek nabacivao i potrudila sam se da to saznaju svi u okruzenju ,a isti dan nakon toga sam predala zahtev za razvod. Izgubio je i druga i zenu. Vi muski mislite da mozete da varate bez posledica i da sve treba da vam se oprosti. E pa ne-nikada prevaru ne bih oprostila,ako dam sve od sebe da brak bude dobar,onda ocekujem da se muskarac izdigne i pocne da razmislja gornjom a ne donjom glavom.A tvoja zena je uradila dobar potez,sad znas kako je biti prevaren,pa ces dobro razmisliti dal ces sledeci put prevariti.

prevarena

pre 10 godina

Paralelna veza gde naravno ima emocija nemoze da se poredi sa jednonocnom prevarom!!!!!Prva se ne oprasta jer tu vise nema srece, druga mozda mada tesko.

Mimoza

pre 10 godina

Kada žena prevari svog muža koji je iskreno voli - bojim se da ga uništi nepovratno. Nije samo u pitanju povrijeđen muški ego, već njegovo samopouzdanje, povjerenje u druge žene, naruši mu temelje njegovog postojanja. Strašno je samo čak i gledati patnju muškarca samog sa sobom! A žene koje ga sreću on nesvjesno povrijeđuje. I niko sretan.

otkucano 888 od ukupno 1500 karaktera.

pre 10 godina

brak nije za one koji ne shvataju da prevara je deo igre,braka, bez prevare ce se brak takodje raspasti.
(Raul 7 Madrid, 15. mart 2014 16:17)
To nije prevara, ako se dvoje dogovore da tako zive. Ima jedan mali procenat ljudi kojima izgleda prija takav zivot. Ja ih zovem tinejdzeri u braku. To je bolja opcija od loseg braka u kojem se supruznici varaju iza ledja i kriju, a prave se jedno pred drugim da se nista ne desava, pa ako neko sazna vade nozeve od besa , iako su oni mozda bili i gori, ali opet nista lepse od normalnog braka bez prevara, gde je seks podcinjen nekim mnogo vaznijim stvarima. Ko to ne kapira i za koga je seks smisao zivota najverovatnije nije za brak, vec treba da ode na neku plazu, gde su diskoteke non stop otvorene i da zivi zivotom koji mu odgovara, a ne da nepromisljenim i nezrelim ulaskom u brak unesrecuje ljude koji imaju potpuno suprotna shvatanja.

mimi

pre 10 godina

@Maksa ti 100% imas 15 godina ... ako volis neces prevariti ma 100 golih zena da je oko tebe i tvoja ljubav neces je prevariti.... nema tu velike filozofije... ja prevarantu ne bih dozvolila ni da se opravdava nekim glupim izgovorima, jer time bih mu dozvolila da mi uvredi iunteligenciju osim sto me je vec ponizio prevarom. I nikad ne slusajte ono ''pa ti si se ugojila/izgubila zelju za seksom/ promenila si se''. Ako zbog necega mu vise ne odgovarate, zreo muskarac ce vam to PRVO reci a ne otici kod druge.

Oprost?NE

pre 10 godina

Ha ha ha! Oprostiti? Kome?
Vuk dlaku menja ali narav nikada!!!
Prevaranti obicno ostaju uz partnerke koje oprastaju jer su zavisne od muskarca uglavnom materijalno ili su nesposobne da se brinu same o sebi i deci. Muskarci skloni varanju ili jednostavno nesrecno ozenjeni takve i biraju za bracnog druga da bi mogli i dalje da se bave svojim hobijem.
Budimo ljudi i nemojmo im zameriti jer nije ni njima lako -varaju jer su nesrecni...prevareni koji trpe oprastaju ser su tako srecni.

kosta

pre 10 godina

prevariti/izdati partnera, prijatelja, drzavu, decu, bilo koga, sve je to isto... mogu donekle da razumem izdajnike, negde su osteceni i ne mogu tu nista da urade... ali kako neko moze da ima postovanja za lazova, muljatora, klasicnog sibicara i da ga/je voli posle svega... prevara nije nesto sto se desilo slucajno, za prevaru covek mora da ima specifican sklop licnosti a to se ne menja, prevarant ce uvek biti prevarant...
cesto kod prevare, kao i kod mnogih drugih stvari, ljudi mesaju uzrok i povod... povod za prevaru moze biti pijanstvo, privlacna osoba, potreba, sta god vec izmisljaju prevaranti... uzrok je dublji, uzrok je sklop licnosti... uzrok je preduslov za povod... znaci, nisi ti prevario/prevarila sto ti partner ne da ili sto ti se moze, nego zato sto si piiip...

Jelena

pre 10 godina

@ de em - Ja mislim da je Vaš slučaj izuzetak koji potvrdjuje pravilo. To je bio veliki test za Vašu vezu i Vi ste ga položili. Malo brakova generalno opstaje i u mnogo manjim krizama. Pogledajte samo komentare ovde. Svi osudju. Svi kažu to čuveno "nikada". Niko ne pamti "nikad ne reci nikad". Najlakše je osuditi. Mnogo je teže razumeti. Ja, iskreno, da me muž prevari, a ja saznam, ne znam kako bih reagovala. Ne mogu da kažem "sigurno bih ga ostavila" ili "sigurno bih oprostila". Ne mogu da se stavim na to mesto. Nadam se i da neću morati.

dragana

pre 10 godina

@ de em
Ok,svaka cast sto ste uspeli.Ali koliko god se trudila da se otmem takvom utisku,ne uspevam a da ne primetim da je tvoj komentar pomalo i sebican.Zasto?Previse se fokusiras na njenu prevaru a svojoj bas i ne pridajes neki znacaj,kao desilo se sta se desilo,to sto si joj slomio srce nije toliko strasno.Al kad ti je ona vratila e onda si osetio svu frustraciju i bol.Kao da je njena prevara gora i jaca nego tvoja.Imam utisak da da ona tebe nije prevarila da ti uopste ne bi znao i shvatio koliku si ti bol njoj priredio svojom prevarom.Mozda je i bolje sto te je prevarila,sad znas sta mozes izgubiti.Sve se vraca i placa.Sa srecom i pamet u glavu od sada.

komarac

pre 10 godina

Za Zivot u lazi od komarca
Pa poenta je sto su svi takvi, kad tad prevare. Posle par godina sve ti to dosadi i zelis da promenis. Samo sto muskarci misle da samo njima treba neka promena, samo su oni slabi na lepsi pol. Budalastine, i ja volim lepog muskarca, novog, mladjeg koji moze sve sto moj ne moze. Pa ako on moze da gleda na brak tako, mogu onda i ja. Ako je muskarcima poenta zivot u laznom braku onda je i meni. Nema tu razlike. Eto, ja dok sam bila mladja i verovala u pravu, lepu ljubav imala sam totalno drugacije misljenje. A sad, kad vidim kakvi su oko nas ljudi, sta se desava morala sam nesto promeniti da ne bih propala u moru zlih i neiskrenih ljudi.

Zeleni Zub

pre 10 godina

Sve zavisi kakva je veza bez te prevare. Na cemu se zasniva, kako funkcionisete, sta su prioriteti. Kakav ste dogovor postigli. Ako je neko konstantno nesrecan u vezi/braku, gde je poenta istog? Ja licno imam potencijal da "oprostim", ukoliko nam se dublji interesi poklapaju. Idealista sam, hedonista, i verujem u ljubav. Ali takodje verujem da brak moze da funkcionise savrseno i bez ljubavi ako je nema, tj ako je interes na prvom mestu. Ako je takva situacija, i brak gledamo kao partnerstvo, ortacko udruzenje ili "firmu", cija je glavna funkcija lagodniji zajednicki zivot i zajednicko podizanje dece (kao glavni interes), onda, da. Sve dok je "firma" tj porodica na 1. mestu, i ne ispasta u bilo kom pogledu. Bitno je da bude dobar i pouzdan partner, dobra i odgovorna majka (iz muske perspektive gledano), a to sto ce se pocesati kad je zasvrbi, nije problem, sve dok je diskretno. Mozda imam suvise moderna shvatanja za srbiju, ali kao neko ko sa 30 godina vec ima jedan brak iza sebe, znam da ljubav sama po sebi, ma koliko velika, nije dovoljna za srecan i dugotrajan brak. Neke druge stvari su bitnije, kao zajednicki ciljevi, dobra komunikacija, uzajamno postovanje, pozrtvovanje/odricanja itd. Ako ima i ljubavi, tim bolje.

Ana

pre 10 godina

Najrealnije je napisao DeEm. Pretpostavljam da su ostali komentatori mladji i jos puni iluzija. Nije vazno zasto i kako, ali da, moguce je da brak prezivi i posle prevare. Bolje receno, vecina brakova prezivi prevaru, jer da nije tako, bilo bi 60 -70% razvoda, a ipak nije tako. Neki prezive zbog komoditeta, neki zato sto se radi o izolovanom slucaju, neki zbog forme...ali ako se neko razvodiposle 1 prevare, bolje da se nije ni zenio/udavao. Naravno, ovo se ne odnosi na slucajeve u kojima se onaj koji vara zaljubio i inicijativa za razilazenje je njegova. Tu nema pomoci.

Ana

pre 10 godina

Moje misljenje je da treba pokusati da se brak ili veza sacuva i posle prevare.Nije nemoguce.Ali oba partnera moraju da budu za to i da uloze maksimalno truda da bi to uspeli.Ako se ipak desi da ne uspete,bar znate da ste sve probali..i to je nesto.Moze svima da se desi da pogresimo,samo je pianje koliko cemo se kajati,koju lekciju smo naucili i sta smo sve spremni da uradimo da to popravimo.

znam

pre 10 godina

@ ###
Svaka cast burazeru, ja nisam te srece. Imam pricu, imam sirinu u svakom pogledu sto se tice price, izgled se podrazumeva, ali brate, kao i da ne posaljem poruku, iskuliraju samo tako. Takvo foliranje postoji samo ovde. Neverovatne su, bilo koje dobi da su.

Joe

pre 10 godina

Žena je stvorenje sklono sujeti, to je njihov prvi greh i odatle kreće prevara u žene. Osećanje nesigurnosti, što u sebe, svoju lepotu, osećaj prolaznosti... sve to je učini lakom metom. Ona skoro nikad ne vara sa boljim od svog čoveka, već nekim ko joj je dao malo pažnje, primetio je i na tren izdvojio iz gomile ostalih. To je Dučić najbolje opisao. A mi, muškarci, varamo iz požude, naš glavni greh je polnog karaktera, nikad ne odrastemo i ceo život nešto sakupljamo, pa i žene postaju deo toga... Jedan prijatelj, mudar čovek, jednom reče nama momcima: "Je..ča ne čini kvalitet, nego situacija..."! Velika istina.

radoslav

pre 10 godina

Svi mi varamo .. kada nam se ukaže prilika i niko ne razmišlja. I svi to radimo dok nas ne navataju. Tada nastaju problemi. Mi muškarci teže podnosimo, a lakše ulazimo u prevaru. Većina ne oprašta. Treba napraviti kompromis, ako su deca mala razvestit se, ako su u pubertetu, oročiti razvod na par godinia. Prevara nikada ne zaceljuje rane, i ne oprašta. Šta se lažemo.

Marchelius

pre 10 godina

Nije prevara problem. Problem je laz. A sve se moze sanirati dobrom komunikacijom. Pa cak i o povremenim "seksualnim izletima" koji mogu poboljsati seksualni zivot i raspaliti strasti

4 real

pre 10 godina

Nisam ozenjen, niti planiram uskoro, inace 27 mi je godina. Ni jednoj svojoj djevojci nisam bio vjeran, ne zato sto sam neki bezosjecajan tip ili ne znam sta, nego zato sto previse volim zgodne zene, prosto poludim kada vidim atraktivnu zenu na ulici, i prilazim im cesto i svuda, potpuno nevezano od toga da li sam u vezi ili ne. To je prosto jace od mene, to je "krik prirode" kako je rekao Dostojevski. Brak je nesto drugo, smatram da ne moze da trpi prevaru, medjutim poucen relativno bogatim zivotnim iskustvom za svoje godine, nikada se ne bih usudio da kazem "nikada". Zato sam ja davno odlucio da proslavljam civot i pijem njegove najsladje sokove, jer kako kaze Rambo Amadeus, "pitace vas starost gdje vam je bila mladost".

Tradicionalista

pre 10 godina

Zenama ne bi smelo da padne na pamet da varaju. One su predodredjene da sede kuci, cuvaju decu i muza. A muskarci su muskarci, to im je u prirodi i zene bi za prevaru morale da imaju razumevanja.

maki

pre 10 godina

na zalost tako je... prvi put ako se prevari, bice i drugi, treci... ja sam bio sa devojkom 7 i po godina... ni jedna ne moze da izdrzi sa jednom... eno je sad sa nekim drugim koji ju je smandrljao sa jednom recenicom. bezite od vezivanja

Svetlana

pre 5 godina

Ne znam sta da radim. Muz me prevario. Imamo sina i dete na putu, priznao mi je za to jer ga uhvatila panika da ne saznam. A takode se izblanuo da je jos jednom to bilo al s nekom drugom... ja sam nesto sumnjala al nisam znala istinu. I tad sam bila trudna. Ne znam jer ga strah deteta pa radi gluparije? Osecam se glupo. Kako to nisam primetila? :(

John

pre 10 godina

Gdja Hilari Klinton je oprostila prevaru. Njena porodica je bila uzdrmana, ali se nije urusila. Sacuvala je zajednicu, i izgradila uspesnu karijeru posle citave te bruke. Takodje bih dodala da je drugacije kad zena prevari od kada muskarac prevari. Ta razlika je zasnovana na bioloskim i socijalnim razlikama podjednako.

Montenegro

pre 10 godina

Moj brak je sve jaci,kako koju djevojku nalazim sa strane.Ne biste mi vjerovali ljudi,zato mnogo volim svoju zenu!Sve vise i sve jace.

Kvalitet sexa u braku presudjuje izgleda.Pozdrav za ovu Sandru...i ako hoce,da napravimo varijantu za vidjanje :)

Lidija

pre 5 godina

Ko se maca lati od maca ce i poginuti....Oko za oko zub za zub,nikom nisam ostala duzna....Muskarci zive u velikoj iluziji ako misle da je seksualni promiskuitet dozvoljen samo njima....i to je svojevrstan primitivizam balkana,cuvajte zene i devojke i one ce vas

muskarac

pre 10 godina

@de em

lep komentar druze... hvala ti!
od prlilike smo ista generacija. meni se desavalo cesce, ali nikad neka paralelna veza... nego samo seks. nemam odgovora na "zasto"? imam drugova koji nikad nisu nista sa strane... pojma nemam neko je ovakav neko onakav.. ne bi mogao neku paralelnu vezu i nikad nisam skrivao burmu...ali eto takav sam izgleda

brak nam je sasvim ok, zena "riba ipo" deca...

mozda nema odgovora...

Tradicionalista

pre 10 godina

Zenama ne bi smelo da padne na pamet da varaju. One su predodredjene da sede kuci, cuvaju decu i muza. A muskarci su muskarci, to im je u prirodi i zene bi za prevaru morale da imaju razumevanja.

Montenegro

pre 10 godina

Moj brak je sve jaci,kako koju djevojku nalazim sa strane.Ne biste mi vjerovali ljudi,zato mnogo volim svoju zenu!Sve vise i sve jace.

Kvalitet sexa u braku presudjuje izgleda.Pozdrav za ovu Sandru...i ako hoce,da napravimo varijantu za vidjanje :)

komarac

pre 10 godina

Bila sam prevarena, ali i prevarila vise puta. Ja sam saznala za njegove, on nije za moje. I dalje misli da sam svetica. Zakljucak muskarci su mnogo glupi po tom pitanju. Kao i uvek samo misle na sebe, zato ih i treba varati!

4 real

pre 10 godina

Nisam ozenjen, niti planiram uskoro, inace 27 mi je godina. Ni jednoj svojoj djevojci nisam bio vjeran, ne zato sto sam neki bezosjecajan tip ili ne znam sta, nego zato sto previse volim zgodne zene, prosto poludim kada vidim atraktivnu zenu na ulici, i prilazim im cesto i svuda, potpuno nevezano od toga da li sam u vezi ili ne. To je prosto jace od mene, to je "krik prirode" kako je rekao Dostojevski. Brak je nesto drugo, smatram da ne moze da trpi prevaru, medjutim poucen relativno bogatim zivotnim iskustvom za svoje godine, nikada se ne bih usudio da kazem "nikada". Zato sam ja davno odlucio da proslavljam civot i pijem njegove najsladje sokove, jer kako kaze Rambo Amadeus, "pitace vas starost gdje vam je bila mladost".

John

pre 10 godina

Gdja Hilari Klinton je oprostila prevaru. Njena porodica je bila uzdrmana, ali se nije urusila. Sacuvala je zajednicu, i izgradila uspesnu karijeru posle citave te bruke. Takodje bih dodala da je drugacije kad zena prevari od kada muskarac prevari. Ta razlika je zasnovana na bioloskim i socijalnim razlikama podjednako.

bla

pre 10 godina

ko oprosti prevaru i treba ga varati... mislim, kad moze da oprosti jednom, nek oprosti jos koji put... treba udomiti i prevarante negde, kud bi oni inace...

###

pre 10 godina

Znam da ću ispasti neki Don Žuan, i da ću ispasti neki svetac, i boli me uvo, ali ja vam iz iskustva svoga kažem da je lakše spavati sa udatom ženom.
Zašto?,... ne znam. Prvo je bila jedna od kolege sa posla, imali su sina od 2 god., par poruka preko FB i ona je pristala da dođem po nju, kolima, i da odemo u vikendicu blizu Bg-a, u moje selo, da kažem... Nisam to uradio ipak.
Nisam mogao. Druga je bila u mom kraju, verila se tek, bila je sa tim momkom 6,7 god. Opet preko FB sam ugovorio sastanak nedaleko od moje kuće, i posle tog prvog sastanka kad sam joj šrišao, odmah sam je poljubio i aj kod mene, ćutala je i sa osmehom pristala...
Da ne dužim, ali bilo je još 5,6 slučajeva sa udatim ženama, i dan danas preko FB posle par ''pravih'' poruka one pristaju na sve.
Ne znam kako ali mi je lakše da nađem udatu nego slobodnu. Imam 30 god. ne mislim na ženidbu, tj mislim ali ne planiram uskoro jer eto, šta sam sve doživeo, ne ulivaju mi poverenje današnje devojke, kao da se preobraze posle
Da li posle nekog vremena žene shvataju da su pogrešile?, ili im se smuči muž, ili se uplaše da nisu više poželjne, ne znam, ali eto, vrlo lako ih je navesti na prevaru. Ne sve, hvala bogu, ali realno ja koju sam napao ta mi je dala, opet kažem, nisam ja nikakav Kazanova (kakvih ima), ali to vam je što vam je....

muskarac

pre 10 godina

@de em

lep komentar druze... hvala ti!
od prlilike smo ista generacija. meni se desavalo cesce, ali nikad neka paralelna veza... nego samo seks. nemam odgovora na "zasto"? imam drugova koji nikad nisu nista sa strane... pojma nemam neko je ovakav neko onakav.. ne bi mogao neku paralelnu vezu i nikad nisam skrivao burmu...ali eto takav sam izgleda

brak nam je sasvim ok, zena "riba ipo" deca...

mozda nema odgovora...

grdana

pre 10 godina

Nikad ne bih oprstila prevaru, a isto tako nikada ne bih ni prevarila. Moj muz to zna, zato i ne zivimo u strahu da ce se to desiti. Ako jedno od nas pozeli da krene drugim putem, prvo cemo to jedno drugom saopstiti, i u miru se rastati. Prevara nije i ne moze da bude deo zdrave veze.

radoslav

pre 10 godina

Svi mi varamo .. kada nam se ukaže prilika i niko ne razmišlja. I svi to radimo dok nas ne navataju. Tada nastaju problemi. Mi muškarci teže podnosimo, a lakše ulazimo u prevaru. Većina ne oprašta. Treba napraviti kompromis, ako su deca mala razvestit se, ako su u pubertetu, oročiti razvod na par godinia. Prevara nikada ne zaceljuje rane, i ne oprašta. Šta se lažemo.

znam

pre 10 godina

@ ###
Svaka cast burazeru, ja nisam te srece. Imam pricu, imam sirinu u svakom pogledu sto se tice price, izgled se podrazumeva, ali brate, kao i da ne posaljem poruku, iskuliraju samo tako. Takvo foliranje postoji samo ovde. Neverovatne su, bilo koje dobi da su.

Joe

pre 10 godina

Žena je stvorenje sklono sujeti, to je njihov prvi greh i odatle kreće prevara u žene. Osećanje nesigurnosti, što u sebe, svoju lepotu, osećaj prolaznosti... sve to je učini lakom metom. Ona skoro nikad ne vara sa boljim od svog čoveka, već nekim ko joj je dao malo pažnje, primetio je i na tren izdvojio iz gomile ostalih. To je Dučić najbolje opisao. A mi, muškarci, varamo iz požude, naš glavni greh je polnog karaktera, nikad ne odrastemo i ceo život nešto sakupljamo, pa i žene postaju deo toga... Jedan prijatelj, mudar čovek, jednom reče nama momcima: "Je..ča ne čini kvalitet, nego situacija..."! Velika istina.

Ana

pre 10 godina

Najrealnije je napisao DeEm. Pretpostavljam da su ostali komentatori mladji i jos puni iluzija. Nije vazno zasto i kako, ali da, moguce je da brak prezivi i posle prevare. Bolje receno, vecina brakova prezivi prevaru, jer da nije tako, bilo bi 60 -70% razvoda, a ipak nije tako. Neki prezive zbog komoditeta, neki zato sto se radi o izolovanom slucaju, neki zbog forme...ali ako se neko razvodiposle 1 prevare, bolje da se nije ni zenio/udavao. Naravno, ovo se ne odnosi na slucajeve u kojima se onaj koji vara zaljubio i inicijativa za razilazenje je njegova. Tu nema pomoci.

Mimoza

pre 10 godina

Kada žena prevari svog muža koji je iskreno voli - bojim se da ga uništi nepovratno. Nije samo u pitanju povrijeđen muški ego, već njegovo samopouzdanje, povjerenje u druge žene, naruši mu temelje njegovog postojanja. Strašno je samo čak i gledati patnju muškarca samog sa sobom! A žene koje ga sreću on nesvjesno povrijeđuje. I niko sretan.

maki

pre 10 godina

na zalost tako je... prvi put ako se prevari, bice i drugi, treci... ja sam bio sa devojkom 7 i po godina... ni jedna ne moze da izdrzi sa jednom... eno je sad sa nekim drugim koji ju je smandrljao sa jednom recenicom. bezite od vezivanja

Marchelius

pre 10 godina

Nije prevara problem. Problem je laz. A sve se moze sanirati dobrom komunikacijom. Pa cak i o povremenim "seksualnim izletima" koji mogu poboljsati seksualni zivot i raspaliti strasti

Ana

pre 10 godina

Moje misljenje je da treba pokusati da se brak ili veza sacuva i posle prevare.Nije nemoguce.Ali oba partnera moraju da budu za to i da uloze maksimalno truda da bi to uspeli.Ako se ipak desi da ne uspete,bar znate da ste sve probali..i to je nesto.Moze svima da se desi da pogresimo,samo je pianje koliko cemo se kajati,koju lekciju smo naucili i sta smo sve spremni da uradimo da to popravimo.

Petar

pre 10 godina

Brak može opstati posle prevare, ali ja mislim da ne bi trebao.
Pogotovu ako još nemate dece, onda bez razmišljanja prekidajte taj brak.
Iskreno, ko vara žene, muževe? Ko, tj kakva osoba? Pa nezrela, ili ona koja ne može prosto bez toga, i te priče nikad više i obećanja su smešna, mogu potrajati neko vreme dok se ne ohladi situacija pa onda jovo nanovo.
Mislim ne možete slučajno prevariti. Joj izvini sapleo sam se pa sam pao na nju, ili na njegov.... i eto, desilo se, slučajno, oprosti mi...
Znači svesno se to radi. Razloga može biti milion, ali bez obzira kakav je razlog vi ako ste čovek prekinućete vezu-brak, i onda biti sa tom drugom osobom.
To je makar ljudski, a ne da iza leđa spavate sa drugim a onda se kunete kako volite i poštujete svoju ženu, ili muža, to je toliko bedno....
Zato ne treba oprostiti prevaru jer nema smisla. I zato ne žurite u brak, ne srljajte, brže bolje da se udate ili oženite. Polako.... Birate životnog saputnika a ne nove cipele. Neko je ludo vreme došlo, ljudi žive u nekim filmovima i serijama a ne u realnosti. Ljudi su željni mnogo toga, i maštaju o raznim glupostima i čim im se ukaže prilika oni hrle za svojim porivima i ne pitaju za cenu. Zato polako, ako niste sigurni sačekajte, pa nije uostalom ni moranje taj Brak, nije zakonom obavezan, i nije svako za brak i porodicu, nismo baš svi isti.

Sandra

pre 10 godina

@ de em
Meni se iz tvog komentara cini da ti uopste ne zalis i nemas krivicu sto si ti nju prevario,vec jedino zalis i ne mozes da prezalis to sto je ona tebe prevarila. Jel kako se samo usudila da ti vrati istom merom i povredi tvoju sujetu i muskost? A to sto si ti nju prevario,pa musko si jel,muskom to pristaje??? Za razliku od tvoje zene ja sam svog muza(sada vec bivseg) nakon njegove prevare prevarila( a bila sam mu verna svih 8 godina braka) sa njegovim "dobrim" drugom koji mi se uvek nabacivao i potrudila sam se da to saznaju svi u okruzenju ,a isti dan nakon toga sam predala zahtev za razvod. Izgubio je i druga i zenu. Vi muski mislite da mozete da varate bez posledica i da sve treba da vam se oprosti. E pa ne-nikada prevaru ne bih oprostila,ako dam sve od sebe da brak bude dobar,onda ocekujem da se muskarac izdigne i pocne da razmislja gornjom a ne donjom glavom.A tvoja zena je uradila dobar potez,sad znas kako je biti prevaren,pa ces dobro razmisliti dal ces sledeci put prevariti.

de em

pre 10 godina

Sta da Vam kazem. Da vam pisem o licnom iskustvu koje je neverovatno. Bilo je i bola i tuge i nanosenja bola. Voleo bih i Vase komentare. Imam 41 godinu sada i u najlepsem i najdivnijem odnosu sam sa suprugom za svih ovih 12 godina braka. A prevario sam je... saznala je, srce sam joj slomio, pogubio svo poverenje... a onda je onda mene prevarila, saznao sam, bog nekako sve namesti da se sazna, sa nekim likom koji je nju godinama voleo... ja mogu samo da pricam o mojim frustracijama, povredjenom muskom sujetom i svemu ostlom sto nenormalno boli. Dok je meni bilo lepo, nisam bio svestan sta mogu izgubiti. Ah da, nisam rekao da immo dvoje dece 12 i 8 godina. Rekla je, posusala je drugarice i vratila mi, mada fb dopisivanje njeno zvuci drugacije. Kazu, zene varaju srcem a muskarci onom stvari. Da na duzim, tri meseca odvratnog pakla, zivota gde se preispitujes sta si, zasto si, kuda stvari idu. Oboje smo oprostili, dugo smo prezivljavali pakao, neko je ovde napisao da se cesto vracaju traume.Tacno! Obecas da neces, ali jace od tebe, da prebacis, da prozoves, da krenes sa obicnom raspravom i zavrsis u grotlu prisecanja prevare... Sada smo to prevazisli. Dragi moji, trebalo nam je vise od godinu dana da se vratimo u normalu, da se poverenje postepeno vrati. I sada nam je lepse nego ikada. I bolji sex, i odnos i konverzacija i pazljiv odnos. Sada znamo sta smo propustali jedno drugom pruzati, a to su, veruje, sitnice, ne materijalne,nego zivotne. Sta Vi mislite o mom slucaju?

Zeleni Zub

pre 10 godina

Sve zavisi kakva je veza bez te prevare. Na cemu se zasniva, kako funkcionisete, sta su prioriteti. Kakav ste dogovor postigli. Ako je neko konstantno nesrecan u vezi/braku, gde je poenta istog? Ja licno imam potencijal da "oprostim", ukoliko nam se dublji interesi poklapaju. Idealista sam, hedonista, i verujem u ljubav. Ali takodje verujem da brak moze da funkcionise savrseno i bez ljubavi ako je nema, tj ako je interes na prvom mestu. Ako je takva situacija, i brak gledamo kao partnerstvo, ortacko udruzenje ili "firmu", cija je glavna funkcija lagodniji zajednicki zivot i zajednicko podizanje dece (kao glavni interes), onda, da. Sve dok je "firma" tj porodica na 1. mestu, i ne ispasta u bilo kom pogledu. Bitno je da bude dobar i pouzdan partner, dobra i odgovorna majka (iz muske perspektive gledano), a to sto ce se pocesati kad je zasvrbi, nije problem, sve dok je diskretno. Mozda imam suvise moderna shvatanja za srbiju, ali kao neko ko sa 30 godina vec ima jedan brak iza sebe, znam da ljubav sama po sebi, ma koliko velika, nije dovoljna za srecan i dugotrajan brak. Neke druge stvari su bitnije, kao zajednicki ciljevi, dobra komunikacija, uzajamno postovanje, pozrtvovanje/odricanja itd. Ako ima i ljubavi, tim bolje.

komarac

pre 10 godina

Za Zivot u lazi od komarca
Pa poenta je sto su svi takvi, kad tad prevare. Posle par godina sve ti to dosadi i zelis da promenis. Samo sto muskarci misle da samo njima treba neka promena, samo su oni slabi na lepsi pol. Budalastine, i ja volim lepog muskarca, novog, mladjeg koji moze sve sto moj ne moze. Pa ako on moze da gleda na brak tako, mogu onda i ja. Ako je muskarcima poenta zivot u laznom braku onda je i meni. Nema tu razlike. Eto, ja dok sam bila mladja i verovala u pravu, lepu ljubav imala sam totalno drugacije misljenje. A sad, kad vidim kakvi su oko nas ljudi, sta se desava morala sam nesto promeniti da ne bih propala u moru zlih i neiskrenih ljudi.

Kol

pre 10 godina

Nisam jos imao tu srecu da zavrsim u braku, tako da iz tog ugla bas i ne mogu da kazem! Ali ovako sada kako razmisljam ne prevaru nikad ne bi oprostio isto ne bi ni od nje ocekivao da mi oprosti, jednostavno to je zaista previse i ne konkretno zbog cina prevare vec zbog toga sto bi poverenje bilo nepovratno izgubljeno!

mimi

pre 10 godina

@Maksa ti 100% imas 15 godina ... ako volis neces prevariti ma 100 golih zena da je oko tebe i tvoja ljubav neces je prevariti.... nema tu velike filozofije... ja prevarantu ne bih dozvolila ni da se opravdava nekim glupim izgovorima, jer time bih mu dozvolila da mi uvredi iunteligenciju osim sto me je vec ponizio prevarom. I nikad ne slusajte ono ''pa ti si se ugojila/izgubila zelju za seksom/ promenila si se''. Ako zbog necega mu vise ne odgovarate, zreo muskarac ce vam to PRVO reci a ne otici kod druge.

Jelena

pre 10 godina

@ de em - Ja mislim da je Vaš slučaj izuzetak koji potvrdjuje pravilo. To je bio veliki test za Vašu vezu i Vi ste ga položili. Malo brakova generalno opstaje i u mnogo manjim krizama. Pogledajte samo komentare ovde. Svi osudju. Svi kažu to čuveno "nikada". Niko ne pamti "nikad ne reci nikad". Najlakše je osuditi. Mnogo je teže razumeti. Ja, iskreno, da me muž prevari, a ja saznam, ne znam kako bih reagovala. Ne mogu da kažem "sigurno bih ga ostavila" ili "sigurno bih oprostila". Ne mogu da se stavim na to mesto. Nadam se i da neću morati.

Mara

pre 10 godina

Ja sam svog bivseg muza ostavila posle prevare. Imali smo jedno dete od 2 god i drugo na putu kada sam za prevaru saznala. Nikada necu razumeti kako neko moze da oprosti prevaru. Izneverio je mene, nasu vezu, decu. Ljudi, ne plasite se da odete, ima i drugih muskaraca i zena, vrednih vasih osecanja. Ja sam 4 godine u vezi sa divnim muskarcem sa kojim sam dozivela divne stvari. Da nisam napustila prevaranta, nikada mi se moj sadasnji partner ne bi desio.

Anuska

pre 10 godina

Da meni Bog/sudbina/ko god da muza i porodicu,ne bi mi palo na pamet da ga prevarim.Svi vi koji varate ste besni! Mislite da je ta neka,mladja,mozda i lepsa ipak bolja o vase zene?! Pa nije!!! I ona ce da ostari,da se opusti,kada preuzme obaveze koje vasa zena sada radi,da pere za vama,da kuva i td...A i vi zene koje varate,mislite da je ON bolji od vaseg muza?! Mislite da ce vas uvek obasipati komplimentima,sto vas muz ne radi?! Mislite da ce vam uvek poklanjati paznju i izvoditi vas?! Pa nece!!! I on ce to da radi,dok ne pocne da deli sa vama svakodnevne probleme,a onda ce i da vam ljubomorise da cete i njega varati,kao sto ste i muza sa njim... Cuvajte se ljudi.Volite se . Setite se zasto ste se i zavoleli i probajte to da gajite. Eeee...da meni Bog da muza i porodicu...

dragana

pre 10 godina

@ de em
Ok,svaka cast sto ste uspeli.Ali koliko god se trudila da se otmem takvom utisku,ne uspevam a da ne primetim da je tvoj komentar pomalo i sebican.Zasto?Previse se fokusiras na njenu prevaru a svojoj bas i ne pridajes neki znacaj,kao desilo se sta se desilo,to sto si joj slomio srce nije toliko strasno.Al kad ti je ona vratila e onda si osetio svu frustraciju i bol.Kao da je njena prevara gora i jaca nego tvoja.Imam utisak da da ona tebe nije prevarila da ti uopste ne bi znao i shvatio koliku si ti bol njoj priredio svojom prevarom.Mozda je i bolje sto te je prevarila,sad znas sta mozes izgubiti.Sve se vraca i placa.Sa srecom i pamet u glavu od sada.

Oprost?NE

pre 10 godina

Ha ha ha! Oprostiti? Kome?
Vuk dlaku menja ali narav nikada!!!
Prevaranti obicno ostaju uz partnerke koje oprastaju jer su zavisne od muskarca uglavnom materijalno ili su nesposobne da se brinu same o sebi i deci. Muskarci skloni varanju ili jednostavno nesrecno ozenjeni takve i biraju za bracnog druga da bi mogli i dalje da se bave svojim hobijem.
Budimo ljudi i nemojmo im zameriti jer nije ni njima lako -varaju jer su nesrecni...prevareni koji trpe oprastaju ser su tako srecni.

kosta

pre 10 godina

prevariti/izdati partnera, prijatelja, drzavu, decu, bilo koga, sve je to isto... mogu donekle da razumem izdajnike, negde su osteceni i ne mogu tu nista da urade... ali kako neko moze da ima postovanja za lazova, muljatora, klasicnog sibicara i da ga/je voli posle svega... prevara nije nesto sto se desilo slucajno, za prevaru covek mora da ima specifican sklop licnosti a to se ne menja, prevarant ce uvek biti prevarant...
cesto kod prevare, kao i kod mnogih drugih stvari, ljudi mesaju uzrok i povod... povod za prevaru moze biti pijanstvo, privlacna osoba, potreba, sta god vec izmisljaju prevaranti... uzrok je dublji, uzrok je sklop licnosti... uzrok je preduslov za povod... znaci, nisi ti prevario/prevarila sto ti partner ne da ili sto ti se moze, nego zato sto si piiip...

Milan

pre 10 godina

Svi koji "oproste" prevaru,to rade iz 5 razloga - prevara ih nije emotivno dotakla,zbog nekog "materijalnog" interesa, i oni su prevarili (ali partner to ne zna ili zna), zbog straha izlaska iz toplog doma ili zbog opsesivne ljubavi.
Da li sam nešto preskočio?

Dragana

pre 10 godina

Prevara je izdaja, neko reče i tu se slažem. Problem je u laži, i to je neko rekao. Povjerenje se naruši, i tu se slažem da je to ono što te jede iznutra i vremenom može samo da te dotuče. Ali dodala bih i taj fizički odnos - samo i da pomislim da je neku drugu "obrtao" u rukama sa svih strana i položaja - život mi se smuči!!!! Ne kažem "nikad ne bih oprostila" ali znam da NIŠTA poslije toga ne bi bilo isto. Tako mislim i za prevaru žene prema muškarcu - to mi je druga kategorija gađenja. I još kad se sve to lijepo prešuti - ma zdravo đaci! Ko je karakter i drži do sebe i partnera - opraštati neće!GRE3
Reče jedna dama ovdje - napustila muža sa jednim djetetom i djetetom na putu - MOJ IDOL! Samo tako priznajem borbu za životom!

prevarena

pre 10 godina

Paralelna veza gde naravno ima emocija nemoze da se poredi sa jednonocnom prevarom!!!!!Prva se ne oprasta jer tu vise nema srece, druga mozda mada tesko.

Lenka

pre 10 godina

Ne,nikako ne produžavati agoniju! Ne mučite sebe ni zbog kakvih okolnosti! Znam o čemu pričam! Imam brak iza sebe,ćerku sa njim. A on,on je hteo da ga i dalje sve žene vole,a i on je ostao da voli iste više od svega!

Lidija

pre 5 godina

Ko se maca lati od maca ce i poginuti....Oko za oko zub za zub,nikom nisam ostala duzna....Muskarci zive u velikoj iluziji ako misle da je seksualni promiskuitet dozvoljen samo njima....i to je svojevrstan primitivizam balkana,cuvajte zene i devojke i one ce vas

Svetlana

pre 5 godina

Ne znam sta da radim. Muz me prevario. Imamo sina i dete na putu, priznao mi je za to jer ga uhvatila panika da ne saznam. A takode se izblanuo da je jos jednom to bilo al s nekom drugom... ja sam nesto sumnjala al nisam znala istinu. I tad sam bila trudna. Ne znam jer ga strah deteta pa radi gluparije? Osecam se glupo. Kako to nisam primetila? :(

otkucano 888 od ukupno 1500 karaktera.

pre 10 godina

brak nije za one koji ne shvataju da prevara je deo igre,braka, bez prevare ce se brak takodje raspasti.
(Raul 7 Madrid, 15. mart 2014 16:17)
To nije prevara, ako se dvoje dogovore da tako zive. Ima jedan mali procenat ljudi kojima izgleda prija takav zivot. Ja ih zovem tinejdzeri u braku. To je bolja opcija od loseg braka u kojem se supruznici varaju iza ledja i kriju, a prave se jedno pred drugim da se nista ne desava, pa ako neko sazna vade nozeve od besa , iako su oni mozda bili i gori, ali opet nista lepse od normalnog braka bez prevara, gde je seks podcinjen nekim mnogo vaznijim stvarima. Ko to ne kapira i za koga je seks smisao zivota najverovatnije nije za brak, vec treba da ode na neku plazu, gde su diskoteke non stop otvorene i da zivi zivotom koji mu odgovara, a ne da nepromisljenim i nezrelim ulaskom u brak unesrecuje ljude koji imaju potpuno suprotna shvatanja.

Zbunjen

pre 10 godina

Pokusacu ukratko da opisem svoju situaciju: Bio sam u braku 2.5 godine, kada sam morao da odem na odsluzenje kazne koja je potrajala deceniju. U to vreme imao sam sina od 1.5 godine i zenu u 5. mesecu trudnoce. Nakon dve godine mog odsustva, zena je nasla drugog, nije htela da se javi, razgovara sa mnom, dozvoli mi da razgovaram sa decom. Nakon dve godine provedene sa njim, dodje kod mene kaze da hoce da se vrati, da je pogresila, da zaboravimo sto se desilo. Ja, da ne pricam kako sam se osecao sve vreme znajuci da je sa drugim, zbog dece oprostim, pristanem da sve zaboravimo, i posle nedelju dana, opet krece prica iznova, ona se vrati kuci i tom drugom coveku i tako narednih cetiri godina. Opet ne mogu cuti svoju decu, opet ne smem ih videti, njeni roditelji cepaju moja pisma poslata deci, kada odem kod njih zovu policiju da ne bih video decu, dva puta trazi razvod koji ja nisam hteo da prihvatim jer mi je pretila da nikada necu videti decu. Za sve vreme znala je samo jedno-da saljem novac deci jer sam to duzan. Kada je tip ostavi uz reci da se vrati svom muzu, ona je eto, dolazi, sada se setila da deci trebaju oba roditelja, sada me voli, pogresila je, roditelji joj ispirali mozak. Ne volim je, ne verujem joj, nemamo nikakvu komunikaciju, trpim je samo zbog dece i zato sto mi rodbina puni glavu da se zrtvujem zbog dece. I sta bi covek na mom mestu trebalo da uradi? Ako je uopste vazno, ne, nisam je varao za vreme dok sam bio sa njom, posle i nisam mogao.