Nedelja, 16.09.2012.

16:31

Ženski magazini seksualno osnažuju žene

Izvor: B92

Ženski magazini seksualno osnažuju žene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Opet si me bacila u dilemu.To je za razmisljanje,jer nema jedostavnog i lakog recepta.Ajde da su muskarci u pitanju,oni pogledaju pornic,pa odmah dobiju podsticaj(mada mislim da i to vise nije delotvorno).Kad su zene u pitanju,iako se radi o istim stvarima one dozivljavaju eroticnost i seksualnost drugacije.To se najbolje vidi cak i u tim filmovima za odrasle,jedno je kad rezira muskarac,drugo je kad rezira zena.Imao sam u skoli druga koji je citao takvu vrstu literature(mozda mu je trebao podsticaj,s obizirom na pubertet i tinejdzersko stanje svesti)i zvi smo ga prozvali u razredu "Buzdovan" jer je knjiga u sebi sadrzala taj naziv,ne mogu sad da se tacno setim koji je.E sad,kako zena da bude "samosvesna" i podstaknuta da misli o tome,do tog "kriticnog trenutka" ne znam,ima sigurno dosta nacina.Sto kazes,litaratura,soft erotika,ne znam nisam pametan.Sve na neki nacin ima svoj intezitet,ne mozes stalno ni da budes podstaknut/a.Bitno je da je u pravom momentu,da ne dodje do kasnog paljenja.Ali da se vratim na temu,nekako mi vise smisla ima citanje te literature,nego prelistavanje zenskih casopisa.Mozda gresim dusu,ali tako je.A sad kad su dvoje u vezi,to je "lakse",postoje sredstva komunikacije,sms poruke,fini ugodni razgovori,ne mozes da "omasis" tj da nisi podstaknut/a.Ali kad si sam/a,onda treba vise izvora tih "podsticaja".Dakle na kraju,odgovor je da nema jednostavnog odgovora(crno-belo),mada uvek sam otvoren i za drugacje misljenje,pogotovo iz zenskog ugla.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Druga polovina i njen značaj se uopšte ne dovode u pitanje, pojedinka u dvojcu eventualnu erotičnu inspiraciju može pronalaziti na svim onim mestima gde joj je to „prijemčivo“.. muzika, film, moda, književnost, fine tkanine, mirisi, boje, ukusi, probrani tekstovi u časopisima koji su stecišta svega i svačega, kao što već rekoh, ima pisaca i pisaca. Ako par sam po sebi nije „dream team“ , takav da partner izazziva najveći „inspirium“, zaista ništa ne pomaže, spoljni uticaji su samo spoljni. Ali pravi parovi taj „zapećak“ ne bi smeli sebi da dozvole, zar ne ? Za njih nema opravdanja. I tu su različite kategorije, isto kao i sa ovim tvojim target grupama.U tom smislu single „samosvesne“ žene ne bih posavetovala na „seksuckanje“, možda može da im kratkodometno prija, ali mislim da nije to to.Bolje im je konzumiranje određene vrste lepe svakodnevnice i kontrolisanog maštanja ( da sluti na radost ) nego pošto poto „parenje“. A to za drugu polovinu, šta ti misliš kako pospešiti ta dešavanja u „zbilji“ da do takvog susreta ( ono pravo ) i dođe, pa da onda negovana i osnažena, samonikla ženska seksualnost konačno oseti njegov puls i upari se sa svojim jang „uvirom“ i „žiškom“ ? Onako kako to logika nalaže od kad je sveta i veka. Može li se „to“ podstaknuti ? Ima li odgovora na to pitanje, ako ne u različitim časopisima, ono u svetskoj i domaćoj literaturi ?

I tvoj stav konačno bi bio ..

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Ponekad se pitam,da li ima smisla komentarisati bilo sta,jer uvek mderatori ili "zaspu" ili im se "nesto" ne svidi u tekstu,pa ne objave,a upravo se onda gubi nit misli.Jer covek ako vec pise makar i na ove teme,mora da ima neku ideju,poput pisca,da je oblikuje.Svako drugo pisanje je drugacije i remeti neku koncentraciju.Ali nevezano za to nije ni lako dati odgovor sve i da sam skoncentrisan.Muskarci uglavnom sve sto rade na tom planu rade u cilju zadovoljenja zena,jer njihovo zadovoljstvo je okidac za zadovoljstvo muskaraca.Ali ima jednostavno parova gde ta komunikacija ne ide glat,ili nekih zivotnih situacija kada prosto nikakvi podsticaji te ne mogu motivisati da se ponasas drugacije,da ti seks bude na prvom mestu.Nekad je u "zapecku" i to je tako, ne pomazu casopisi. Na to sam mislio.Mada iskreno govoreci,ne znam zasto bi zene bile po tom pitanju"samosvesne" ako to ne mogu u praksi da manifestuju.Ipak je dakle to usmereno na drugu polovinu,ali po autorima teksta izgleda da nije.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Eh, da, sve je lepše u „dvojkama“, ali ne i „trojkama“. Ima viškova od kojih glavica ume da zaboli, „ a trojke su .. osnovne jedinice diverzantskih grupa“. Hmmm, inače sam veoma radoznala po prirodi, pa sa sve rizikom da se „upecam“ na neku novu temu, se nadam da ti neće teško pasti da mi pojasniš malo na kakve konkretne okolnosti misliš kad kažeš da svedočimo situacije kada nekakvi ““podsticaji““ ne pomažu ? Kod kakvih to ne pomažu i koji to tačno podsticaji ? I po čemu znaš da ne pomažu ? Mislim kako si siguran da ne pomažu ? Evo malo da se a priori „razotkrijem“, što se tiče dobrousmerenog uticaja na voljeno biće, tu se nikako i nikada ne smemo dekuražirati..dokasaće, to je izvesno,,u svakom započetom smislu. Otpor nekih drugih bića, ako si i na takve mislio, ima svoju svrsishodnost, al to je tema sa nešto „misticizma“, ne znam da l si voljan da idemo tako „duboko“ ? Sa matičnom temom uvek možemo uhvatiti „zakačaljku“. ;)

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
I za tango,a i sve ostalo je izgleda mi potrebno dvoje.Nekako se udvoje,lakse razumeju ti i kodirani i nekodirani signali.Ponekad ta vrsta literature moze da pruzi neku vrstu podsticaja,ali ne zadugo i ne uvek.Ipak treba ta "lovina" koja se upecala u vasu mrezu da da pravi"podsticaj".Ali svedoci smo da na zalost ima i zena i muskaraca kojima nikakvi podsticaji ne pomazu.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Pa i vi umete da se nosite sa svim tim sasvim dobro, tu i tamo neki stalno bacaju udice, neki frontalno love „divljač“ nakon istraživanja i „njušenja“, al´ često bude da baš najbolji lovci i ribolovci završe u elastičnoj mrežici svoje sopstvene lovine i što je najlepše zbog toga se posle ni najmanje ne bune :) Biće da su to an ženeral slatke muke za vas muške.. i ove fizičke i psihičke. Što se časopisa tiče kao i sve drugo što je napisano, to je samo „kodirani produžetak/sažetak“ života od duha, krvi i mesa. Goes without saying. Naravno da je u pitanju dijalektički relativitet .. dokazi se prosto podastiru sami od sebe, i za tango je uvek potrebno dvoje, na ovaj ili onaj način..

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Nisam laskavac,zaista to mislim.Zene nije lako razumeti,a takodje sa nekima je tesko komunicirati ili bolje receno "parirati" kao sagovorniku/ci.Inace umete vi zene da nas stavite na muke bilo u ovom prenesenom,"psiholoskom" znacenju ili u realnom zuvotu...

Zorzo

pre 11 godina

Naravno da si me Neno bacila na muke,tebe nije lako pratiti.Ja sam se drzao "zadate teme" jer ipak me je to na neki nacin ponukalo da komentarisem.Ima tekstova i tekstova sto kazes,ali ipak ne znam za ono "tacka na i".Uglavnom zene vole ovakvu literaturu da citaju,a o onome sto si pisala nema se sta dodati.Sve si lepo rekla.Svako od nas ima razlicite afinitete,verovatno u nekoj licnoj komunikacij bi se iznenadila recimo,kad sam ja u pitanju,da nisam tako rigidan,vec da u meni ima mnogo vise imaginacije i osecaja za to o cemu govoris.A sada uvek je postojao taj odnos izmedju publike (zenske) i pisca, sve si to lepo opisala i analizirala.Dakle na nekom licnom planu,sve je tacno i slazem se,mada mislim da "istomisljenici" nemaju sta tu mnogo da dodaju,oni mogu samo da svoje neke stavove i razmisljanja razmene i upotpune.Ali ona pocetna teza clanka o vezi odredjenih casopisa i zenske seksualnosti pod tim "uticajem" probudjene mi je malo sumnjiva,tj tanka.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Pa ja nisam svoj odgovor uputila na račun istraživanja u članku, već tebi lično, jedan na jedan :) Deluješ kao opsesivni tip koji svoje štivo čita od korica do korica, e onda, a i sam kažeš da je tako, znaš o čemu pričam .. i znaš na šta mislim. Ima cosmopolitana i cosmopolitana .. neki se pišu sa tačkom na i. Je l sam te stvarno bacila na muke ?

Zorzo

pre 11 godina

Bas si me Neno bacila na teske muke,trebalo je da ulozim dosta truda i stvaralacke energije da odgovorim na pitanja.Cini mi se da mi mislimo o dve razlicite "kategorije".Sve ono o cemu ti govoris ja prihvatam i slazem se.Nemam tu nista da dodam,samo bih prepricavao.Ali cini mi se da neki od "profanisanih" glamuroznih casopisa nisu na tom nivou.Zene o kojima ti pricas su vec dovoljno samosvesne i znaju da cene i sebe,ali i svoje telo,seksualnost im nije u "zapecku" imaju i maste i eroticnosti i nekako mi ne spadaju u "krug zena" o kojima je rec u clanku.Dakle ovde je rec o razlicitim vrstama zena i casopisa,o tome da ce eto neki od tih listova da joj pobudi seksualnost.A ove zene o kojima govoris su "klasno svesne" tj seksualno svesne i njima ne treba mnogo stiva da nastave da govore tim jezikom.Sto kazes,ako neka zene "tresne" srce na sto,naci ce se neki muuzjak da ga "pokupi".Dakle ne osudjujem ja zene koje vole takvu vrstu literature (podrzavam ih da o tome razmisljaju) ali jednostavno ta vrsta "zenskih casopisa" barem meni ne moze da izazove paznju.MIslim da su zene daleko suptilnije i drugacije po tom "pitanju" i da za takvu vrstu stiva ipak treba nesto malo vise i takta a i kvaliteta napisane reci.A naravno svaka tema o kojoj recimo muskarac i zena pricaju,moze da dovede do tog "dijaloga" na vec poznate (seksualne)teme.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Neko „tresne“ srce na sto,ponese ga fantazija,a onda neko drugi to primeti pa razradi malo situaciju...u kontekstu svoje priče.Tresne se još i neki mangupski savet,ume da osokoli žensku senzualnu dušicu.Zašto da ne?Ja mislim da ova „momčad“ radi za ženski tim.Mislim da svi mi imamo potenciju za štošta,a oblikuje se tek ponešto,nije nezanimljivo pitanje šta sve zbirno utiče,a diskurs sa piscem mi je oduvek u tom kontekstu bio intrigantan.Pa nisu oni brigadiri samo spaljivali knjige nego su još i novine pretvorene u slikovnice.. Okej, nećemo to zvati „umetnost“ u strogom značenjskom smislu,al da je umetnost života i veze između recimo muškarca koji piše i salvi žena koje ga čitaju,vala jeste.Svaka čast „gradski oci“,bio bi moj panč lajn. Da ni ja ne budem pogrešno shvaćena, nemaju oni neki ultimativni uticaj, ali dobro je što postoje baš takvi, eto uživaaam u čituckanju. I još nešto, takvi muškarci „pripadaju“ čitavoj zajednici lokalnih žena/čitateljki i ako su neki od njih oženjeni, njihove supruge, mislim, to treba sa damskim i mirotočivim dostojanstvom da prihvate. Ništa njurenje.. ništa, on je moj, samo samo moj. A ovi jedino nek povedu računa da se baš bukvalno ne „raspolute“ na svoje čitalačko telo. :)

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Mislim da nekako nisam dovela u pitanje „svojeglavost“ naših čitateljki, a ni razvojnu prirodu ove „stvari“ pa ni značaj „iskustva od krvi i mesa“.Što se tiče pitanja šta jeste a šta nije umetnost,hmm..pa te standardizovane upute svakako da to nisu,al ja o njima nisam ni pisala.Navela sam neke gradske „tipuse“ koju su subverzivni u svom delovanju i bez obzira na prpošnost i lakaškost tema (petparačke nisu ni u najavi),mislim da su njihove kolumne i intimne ispovesti svakako umetnost diksursa, na to sam ciljala.Ma znaš šta,kada ovako malo bolje porazmislim,meni je to veća umetnost od ovog konceptualnog što se „danas“ prodaje da je umetnost.Ali valjda je to pitanje ukusa, za mene zaista jeste umetnost „umetnost dijaloga“, naročito ako isti ima potenciju da upali lampicu,prekopča i tako to.Ako inspiriše na neki način.Ne bih rekla da je konzumiranje ovih priča ugrožavajuće po ženski identitet.Zašto tako misliš?Pa nisu valjda žene ovih prostora do te mere „inelektualno/kreativno“ podatne?Meni se nešto ne čini tako.

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Mislim da je problem u tome sto ta vrsta literature,(casopisi)ne spada u literarnu umetnost.Naprotiv.Citali smo i mi "literarnu umetnost",protiv koje nemam nista,stavise rado je se secam.Jasno je da postoji razlika izmedju muskaraca i zena kako oni dozivljavaju seksualnost,sta ih uzbudjuje,a sta ne.Ja sam samo hteo da kazem da mi je to pre svega jedna vrsta "uputstva za upotrebu" i to dosta lose napisanog.Pre sam za onu "literarnu umetnost" koju ne nipodastavam.Ima tu lepih knjiga.Ali svaka zena (pa i muskarac) treba sama da otkrije svoju seksualnost, da vidi na kome mestu u zivotu se nalazi.Mislim da je to jedan proces koji traje,ne bih da kazem celog zivota,ali dobar deo zivota.Ova "uputstva" koja se povremeno ili stalno objavljuju u tim casopisima,samo su za podizanje tiraza.Treba biti svoj(a) i misliti svojom glavom,slediti neke sovoje instikte..

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Fudbalica i vizuelna umetnost sa elementima koreodrame, su d*pe i oko, a tek literarana umetnost .. diskurs između pisca i one koja čita, to je čudo druge vrste.

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Ne slazu se izgleda ni moderatori,pa nikako da probijem "spoljni zid sankcija" i da odgovorim na tvoju dilemu.Nisam mislio da omalovazavam zenske casopise,a pogotovo cuveni casopis,da ga ne "imentujem",ali jednostavno namece se neki zakljucak,koliko je to stvarno tacno?Zaista bih voleo da se javi neka dama,da kaze kako je eto zivela u neznanju i "mraku" kad je seks u pitanju i da je docepavsi se tako uglednih casopisa prosto "progledala" i postala nova Emanuela.Ja sam nesto skeptican.Po meni zene to imaju u sebi ili ne.Nekima je na prvom mestu,nekima nije.Slicno je i kod muskaraca.Kao u onom vicu o cigi,kada praktikuju ta "otkrica",pa u jednom momentu ciga lupi samar zeni:"Gde si to naucila?!" ljutito upita on."Pa gledala sam pornici" rece ona u svoju odbranu."Pa i ja gledam italijanski fudbal,pa nisam postao Maradona!"

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Bogme, "Zverka", a ni "Molder" mislim da se ne bi složili sa tobom. A ni onaj "Autor tupog muškog ugla", ni "Dr SkiDaM" .. a ja, pa šta znam,, ambivalentna sam prema temi.. iz očiglednih razloga.

Zorzo

pre 11 godina

E pa ako su "spale" zene na to da ih takvi casopisi seksualno osnazuju,onda nije ni cudo sto mnoge od njih imaju problema sa seksom.Nisam protivnik zenskih casopisa, kao sto bi se to moglo zakljuciti,u nekima je ranije bilo mnogo zanimljivih stvari za citanje,a ne mislim da su zene tada bile manje seksualno osnazene i "osvescene" sto se nije zalazilo u "detalje" kada je seks u pitanju.Ali neki danasnji casopisi koji se ovde uglavnom samo prevode i prestampavaju nisu me bas nesto odusevili.Mislim da mnogi tekstovi mogu da imaju oznaku "xxx" za losu pornografiju,pre nego za neki dobar savet.Sta tu moze da "osnazi" ili da osvesti ne znam ni sam.Verovatno ima dosta dama koje ne misle tako,ali dobro,uvek imate argumente za i protiv.Uvek postoji nacin da nesto kazete,a da opet to ne bude na nivou nekog jeftinog pornica ili takve vrste literature.Nego jedostavno,plasira se nesto sto prodaje tiraz,pa se to posle proglasi "in" i kao super glamurozno,a ono kad zagrebete po povrsini nista, ni forma a ni sustina. Da ne kazem da dosta tih "tekstova" koji seksualno osnazuju zene izgledaju smesni,da ne kazem glupi.

Bela

pre 11 godina

Zenski casopisi su jedna od najsmesnijih pojava pod kapom nebeskom. Prodaju naivnima virtuelni svet naspram koga Crvenkapa i Alisa u zemlji cuda deluju kao susti realizam.

Aleksandar

pre 11 godina

Bullshit! Zene su se oduvek seksali i uvek ce se seksati. Kao i muskarci. Casopisi koji non-stop pisu o seksu su casopisi koji nemaju sta pametno da ispricaju, pa vrte istu pricu iznova i iznova, usput prodajuci seks. Seks je postao komercijala.

Aleksandar

pre 11 godina

Bullshit! Zene su se oduvek seksali i uvek ce se seksati. Kao i muskarci. Casopisi koji non-stop pisu o seksu su casopisi koji nemaju sta pametno da ispricaju, pa vrte istu pricu iznova i iznova, usput prodajuci seks. Seks je postao komercijala.

Bela

pre 11 godina

Zenski casopisi su jedna od najsmesnijih pojava pod kapom nebeskom. Prodaju naivnima virtuelni svet naspram koga Crvenkapa i Alisa u zemlji cuda deluju kao susti realizam.

Zorzo

pre 11 godina

E pa ako su "spale" zene na to da ih takvi casopisi seksualno osnazuju,onda nije ni cudo sto mnoge od njih imaju problema sa seksom.Nisam protivnik zenskih casopisa, kao sto bi se to moglo zakljuciti,u nekima je ranije bilo mnogo zanimljivih stvari za citanje,a ne mislim da su zene tada bile manje seksualno osnazene i "osvescene" sto se nije zalazilo u "detalje" kada je seks u pitanju.Ali neki danasnji casopisi koji se ovde uglavnom samo prevode i prestampavaju nisu me bas nesto odusevili.Mislim da mnogi tekstovi mogu da imaju oznaku "xxx" za losu pornografiju,pre nego za neki dobar savet.Sta tu moze da "osnazi" ili da osvesti ne znam ni sam.Verovatno ima dosta dama koje ne misle tako,ali dobro,uvek imate argumente za i protiv.Uvek postoji nacin da nesto kazete,a da opet to ne bude na nivou nekog jeftinog pornica ili takve vrste literature.Nego jedostavno,plasira se nesto sto prodaje tiraz,pa se to posle proglasi "in" i kao super glamurozno,a ono kad zagrebete po povrsini nista, ni forma a ni sustina. Da ne kazem da dosta tih "tekstova" koji seksualno osnazuju zene izgledaju smesni,da ne kazem glupi.

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Ne slazu se izgleda ni moderatori,pa nikako da probijem "spoljni zid sankcija" i da odgovorim na tvoju dilemu.Nisam mislio da omalovazavam zenske casopise,a pogotovo cuveni casopis,da ga ne "imentujem",ali jednostavno namece se neki zakljucak,koliko je to stvarno tacno?Zaista bih voleo da se javi neka dama,da kaze kako je eto zivela u neznanju i "mraku" kad je seks u pitanju i da je docepavsi se tako uglednih casopisa prosto "progledala" i postala nova Emanuela.Ja sam nesto skeptican.Po meni zene to imaju u sebi ili ne.Nekima je na prvom mestu,nekima nije.Slicno je i kod muskaraca.Kao u onom vicu o cigi,kada praktikuju ta "otkrica",pa u jednom momentu ciga lupi samar zeni:"Gde si to naucila?!" ljutito upita on."Pa gledala sam pornici" rece ona u svoju odbranu."Pa i ja gledam italijanski fudbal,pa nisam postao Maradona!"

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Bogme, "Zverka", a ni "Molder" mislim da se ne bi složili sa tobom. A ni onaj "Autor tupog muškog ugla", ni "Dr SkiDaM" .. a ja, pa šta znam,, ambivalentna sam prema temi.. iz očiglednih razloga.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Fudbalica i vizuelna umetnost sa elementima koreodrame, su d*pe i oko, a tek literarana umetnost .. diskurs između pisca i one koja čita, to je čudo druge vrste.

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Mislim da je problem u tome sto ta vrsta literature,(casopisi)ne spada u literarnu umetnost.Naprotiv.Citali smo i mi "literarnu umetnost",protiv koje nemam nista,stavise rado je se secam.Jasno je da postoji razlika izmedju muskaraca i zena kako oni dozivljavaju seksualnost,sta ih uzbudjuje,a sta ne.Ja sam samo hteo da kazem da mi je to pre svega jedna vrsta "uputstva za upotrebu" i to dosta lose napisanog.Pre sam za onu "literarnu umetnost" koju ne nipodastavam.Ima tu lepih knjiga.Ali svaka zena (pa i muskarac) treba sama da otkrije svoju seksualnost, da vidi na kome mestu u zivotu se nalazi.Mislim da je to jedan proces koji traje,ne bih da kazem celog zivota,ali dobar deo zivota.Ova "uputstva" koja se povremeno ili stalno objavljuju u tim casopisima,samo su za podizanje tiraza.Treba biti svoj(a) i misliti svojom glavom,slediti neke sovoje instikte..

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Mislim da nekako nisam dovela u pitanje „svojeglavost“ naših čitateljki, a ni razvojnu prirodu ove „stvari“ pa ni značaj „iskustva od krvi i mesa“.Što se tiče pitanja šta jeste a šta nije umetnost,hmm..pa te standardizovane upute svakako da to nisu,al ja o njima nisam ni pisala.Navela sam neke gradske „tipuse“ koju su subverzivni u svom delovanju i bez obzira na prpošnost i lakaškost tema (petparačke nisu ni u najavi),mislim da su njihove kolumne i intimne ispovesti svakako umetnost diksursa, na to sam ciljala.Ma znaš šta,kada ovako malo bolje porazmislim,meni je to veća umetnost od ovog konceptualnog što se „danas“ prodaje da je umetnost.Ali valjda je to pitanje ukusa, za mene zaista jeste umetnost „umetnost dijaloga“, naročito ako isti ima potenciju da upali lampicu,prekopča i tako to.Ako inspiriše na neki način.Ne bih rekla da je konzumiranje ovih priča ugrožavajuće po ženski identitet.Zašto tako misliš?Pa nisu valjda žene ovih prostora do te mere „inelektualno/kreativno“ podatne?Meni se nešto ne čini tako.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Neko „tresne“ srce na sto,ponese ga fantazija,a onda neko drugi to primeti pa razradi malo situaciju...u kontekstu svoje priče.Tresne se još i neki mangupski savet,ume da osokoli žensku senzualnu dušicu.Zašto da ne?Ja mislim da ova „momčad“ radi za ženski tim.Mislim da svi mi imamo potenciju za štošta,a oblikuje se tek ponešto,nije nezanimljivo pitanje šta sve zbirno utiče,a diskurs sa piscem mi je oduvek u tom kontekstu bio intrigantan.Pa nisu oni brigadiri samo spaljivali knjige nego su još i novine pretvorene u slikovnice.. Okej, nećemo to zvati „umetnost“ u strogom značenjskom smislu,al da je umetnost života i veze između recimo muškarca koji piše i salvi žena koje ga čitaju,vala jeste.Svaka čast „gradski oci“,bio bi moj panč lajn. Da ni ja ne budem pogrešno shvaćena, nemaju oni neki ultimativni uticaj, ali dobro je što postoje baš takvi, eto uživaaam u čituckanju. I još nešto, takvi muškarci „pripadaju“ čitavoj zajednici lokalnih žena/čitateljki i ako su neki od njih oženjeni, njihove supruge, mislim, to treba sa damskim i mirotočivim dostojanstvom da prihvate. Ništa njurenje.. ništa, on je moj, samo samo moj. A ovi jedino nek povedu računa da se baš bukvalno ne „raspolute“ na svoje čitalačko telo. :)

Zorzo

pre 11 godina

Bas si me Neno bacila na teske muke,trebalo je da ulozim dosta truda i stvaralacke energije da odgovorim na pitanja.Cini mi se da mi mislimo o dve razlicite "kategorije".Sve ono o cemu ti govoris ja prihvatam i slazem se.Nemam tu nista da dodam,samo bih prepricavao.Ali cini mi se da neki od "profanisanih" glamuroznih casopisa nisu na tom nivou.Zene o kojima ti pricas su vec dovoljno samosvesne i znaju da cene i sebe,ali i svoje telo,seksualnost im nije u "zapecku" imaju i maste i eroticnosti i nekako mi ne spadaju u "krug zena" o kojima je rec u clanku.Dakle ovde je rec o razlicitim vrstama zena i casopisa,o tome da ce eto neki od tih listova da joj pobudi seksualnost.A ove zene o kojima govoris su "klasno svesne" tj seksualno svesne i njima ne treba mnogo stiva da nastave da govore tim jezikom.Sto kazes,ako neka zene "tresne" srce na sto,naci ce se neki muuzjak da ga "pokupi".Dakle ne osudjujem ja zene koje vole takvu vrstu literature (podrzavam ih da o tome razmisljaju) ali jednostavno ta vrsta "zenskih casopisa" barem meni ne moze da izazove paznju.MIslim da su zene daleko suptilnije i drugacije po tom "pitanju" i da za takvu vrstu stiva ipak treba nesto malo vise i takta a i kvaliteta napisane reci.A naravno svaka tema o kojoj recimo muskarac i zena pricaju,moze da dovede do tog "dijaloga" na vec poznate (seksualne)teme.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Pa ja nisam svoj odgovor uputila na račun istraživanja u članku, već tebi lično, jedan na jedan :) Deluješ kao opsesivni tip koji svoje štivo čita od korica do korica, e onda, a i sam kažeš da je tako, znaš o čemu pričam .. i znaš na šta mislim. Ima cosmopolitana i cosmopolitana .. neki se pišu sa tačkom na i. Je l sam te stvarno bacila na muke ?

Zorzo

pre 11 godina

Naravno da si me Neno bacila na muke,tebe nije lako pratiti.Ja sam se drzao "zadate teme" jer ipak me je to na neki nacin ponukalo da komentarisem.Ima tekstova i tekstova sto kazes,ali ipak ne znam za ono "tacka na i".Uglavnom zene vole ovakvu literaturu da citaju,a o onome sto si pisala nema se sta dodati.Sve si lepo rekla.Svako od nas ima razlicite afinitete,verovatno u nekoj licnoj komunikacij bi se iznenadila recimo,kad sam ja u pitanju,da nisam tako rigidan,vec da u meni ima mnogo vise imaginacije i osecaja za to o cemu govoris.A sada uvek je postojao taj odnos izmedju publike (zenske) i pisca, sve si to lepo opisala i analizirala.Dakle na nekom licnom planu,sve je tacno i slazem se,mada mislim da "istomisljenici" nemaju sta tu mnogo da dodaju,oni mogu samo da svoje neke stavove i razmisljanja razmene i upotpune.Ali ona pocetna teza clanka o vezi odredjenih casopisa i zenske seksualnosti pod tim "uticajem" probudjene mi je malo sumnjiva,tj tanka.

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Nisam laskavac,zaista to mislim.Zene nije lako razumeti,a takodje sa nekima je tesko komunicirati ili bolje receno "parirati" kao sagovorniku/ci.Inace umete vi zene da nas stavite na muke bilo u ovom prenesenom,"psiholoskom" znacenju ili u realnom zuvotu...

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Pa i vi umete da se nosite sa svim tim sasvim dobro, tu i tamo neki stalno bacaju udice, neki frontalno love „divljač“ nakon istraživanja i „njušenja“, al´ često bude da baš najbolji lovci i ribolovci završe u elastičnoj mrežici svoje sopstvene lovine i što je najlepše zbog toga se posle ni najmanje ne bune :) Biće da su to an ženeral slatke muke za vas muške.. i ove fizičke i psihičke. Što se časopisa tiče kao i sve drugo što je napisano, to je samo „kodirani produžetak/sažetak“ života od duha, krvi i mesa. Goes without saying. Naravno da je u pitanju dijalektički relativitet .. dokazi se prosto podastiru sami od sebe, i za tango je uvek potrebno dvoje, na ovaj ili onaj način..

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
I za tango,a i sve ostalo je izgleda mi potrebno dvoje.Nekako se udvoje,lakse razumeju ti i kodirani i nekodirani signali.Ponekad ta vrsta literature moze da pruzi neku vrstu podsticaja,ali ne zadugo i ne uvek.Ipak treba ta "lovina" koja se upecala u vasu mrezu da da pravi"podsticaj".Ali svedoci smo da na zalost ima i zena i muskaraca kojima nikakvi podsticaji ne pomazu.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Eh, da, sve je lepše u „dvojkama“, ali ne i „trojkama“. Ima viškova od kojih glavica ume da zaboli, „ a trojke su .. osnovne jedinice diverzantskih grupa“. Hmmm, inače sam veoma radoznala po prirodi, pa sa sve rizikom da se „upecam“ na neku novu temu, se nadam da ti neće teško pasti da mi pojasniš malo na kakve konkretne okolnosti misliš kad kažeš da svedočimo situacije kada nekakvi ““podsticaji““ ne pomažu ? Kod kakvih to ne pomažu i koji to tačno podsticaji ? I po čemu znaš da ne pomažu ? Mislim kako si siguran da ne pomažu ? Evo malo da se a priori „razotkrijem“, što se tiče dobrousmerenog uticaja na voljeno biće, tu se nikako i nikada ne smemo dekuražirati..dokasaće, to je izvesno,,u svakom započetom smislu. Otpor nekih drugih bića, ako si i na takve mislio, ima svoju svrsishodnost, al to je tema sa nešto „misticizma“, ne znam da l si voljan da idemo tako „duboko“ ? Sa matičnom temom uvek možemo uhvatiti „zakačaljku“. ;)

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Ponekad se pitam,da li ima smisla komentarisati bilo sta,jer uvek mderatori ili "zaspu" ili im se "nesto" ne svidi u tekstu,pa ne objave,a upravo se onda gubi nit misli.Jer covek ako vec pise makar i na ove teme,mora da ima neku ideju,poput pisca,da je oblikuje.Svako drugo pisanje je drugacije i remeti neku koncentraciju.Ali nevezano za to nije ni lako dati odgovor sve i da sam skoncentrisan.Muskarci uglavnom sve sto rade na tom planu rade u cilju zadovoljenja zena,jer njihovo zadovoljstvo je okidac za zadovoljstvo muskaraca.Ali ima jednostavno parova gde ta komunikacija ne ide glat,ili nekih zivotnih situacija kada prosto nikakvi podsticaji te ne mogu motivisati da se ponasas drugacije,da ti seks bude na prvom mestu.Nekad je u "zapecku" i to je tako, ne pomazu casopisi. Na to sam mislio.Mada iskreno govoreci,ne znam zasto bi zene bile po tom pitanju"samosvesne" ako to ne mogu u praksi da manifestuju.Ipak je dakle to usmereno na drugu polovinu,ali po autorima teksta izgleda da nije.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Druga polovina i njen značaj se uopšte ne dovode u pitanje, pojedinka u dvojcu eventualnu erotičnu inspiraciju može pronalaziti na svim onim mestima gde joj je to „prijemčivo“.. muzika, film, moda, književnost, fine tkanine, mirisi, boje, ukusi, probrani tekstovi u časopisima koji su stecišta svega i svačega, kao što već rekoh, ima pisaca i pisaca. Ako par sam po sebi nije „dream team“ , takav da partner izazziva najveći „inspirium“, zaista ništa ne pomaže, spoljni uticaji su samo spoljni. Ali pravi parovi taj „zapećak“ ne bi smeli sebi da dozvole, zar ne ? Za njih nema opravdanja. I tu su različite kategorije, isto kao i sa ovim tvojim target grupama.U tom smislu single „samosvesne“ žene ne bih posavetovala na „seksuckanje“, možda može da im kratkodometno prija, ali mislim da nije to to.Bolje im je konzumiranje određene vrste lepe svakodnevnice i kontrolisanog maštanja ( da sluti na radost ) nego pošto poto „parenje“. A to za drugu polovinu, šta ti misliš kako pospešiti ta dešavanja u „zbilji“ da do takvog susreta ( ono pravo ) i dođe, pa da onda negovana i osnažena, samonikla ženska seksualnost konačno oseti njegov puls i upari se sa svojim jang „uvirom“ i „žiškom“ ? Onako kako to logika nalaže od kad je sveta i veka. Može li se „to“ podstaknuti ? Ima li odgovora na to pitanje, ako ne u različitim časopisima, ono u svetskoj i domaćoj literaturi ?

I tvoj stav konačno bi bio ..

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Opet si me bacila u dilemu.To je za razmisljanje,jer nema jedostavnog i lakog recepta.Ajde da su muskarci u pitanju,oni pogledaju pornic,pa odmah dobiju podsticaj(mada mislim da i to vise nije delotvorno).Kad su zene u pitanju,iako se radi o istim stvarima one dozivljavaju eroticnost i seksualnost drugacije.To se najbolje vidi cak i u tim filmovima za odrasle,jedno je kad rezira muskarac,drugo je kad rezira zena.Imao sam u skoli druga koji je citao takvu vrstu literature(mozda mu je trebao podsticaj,s obizirom na pubertet i tinejdzersko stanje svesti)i zvi smo ga prozvali u razredu "Buzdovan" jer je knjiga u sebi sadrzala taj naziv,ne mogu sad da se tacno setim koji je.E sad,kako zena da bude "samosvesna" i podstaknuta da misli o tome,do tog "kriticnog trenutka" ne znam,ima sigurno dosta nacina.Sto kazes,litaratura,soft erotika,ne znam nisam pametan.Sve na neki nacin ima svoj intezitet,ne mozes stalno ni da budes podstaknut/a.Bitno je da je u pravom momentu,da ne dodje do kasnog paljenja.Ali da se vratim na temu,nekako mi vise smisla ima citanje te literature,nego prelistavanje zenskih casopisa.Mozda gresim dusu,ali tako je.A sad kad su dvoje u vezi,to je "lakse",postoje sredstva komunikacije,sms poruke,fini ugodni razgovori,ne mozes da "omasis" tj da nisi podstaknut/a.Ali kad si sam/a,onda treba vise izvora tih "podsticaja".Dakle na kraju,odgovor je da nema jednostavnog odgovora(crno-belo),mada uvek sam otvoren i za drugacje misljenje,pogotovo iz zenskog ugla.

Aleksandar

pre 11 godina

Bullshit! Zene su se oduvek seksali i uvek ce se seksati. Kao i muskarci. Casopisi koji non-stop pisu o seksu su casopisi koji nemaju sta pametno da ispricaju, pa vrte istu pricu iznova i iznova, usput prodajuci seks. Seks je postao komercijala.

Bela

pre 11 godina

Zenski casopisi su jedna od najsmesnijih pojava pod kapom nebeskom. Prodaju naivnima virtuelni svet naspram koga Crvenkapa i Alisa u zemlji cuda deluju kao susti realizam.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Bogme, "Zverka", a ni "Molder" mislim da se ne bi složili sa tobom. A ni onaj "Autor tupog muškog ugla", ni "Dr SkiDaM" .. a ja, pa šta znam,, ambivalentna sam prema temi.. iz očiglednih razloga.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Fudbalica i vizuelna umetnost sa elementima koreodrame, su d*pe i oko, a tek literarana umetnost .. diskurs između pisca i one koja čita, to je čudo druge vrste.

Zorzo

pre 11 godina

E pa ako su "spale" zene na to da ih takvi casopisi seksualno osnazuju,onda nije ni cudo sto mnoge od njih imaju problema sa seksom.Nisam protivnik zenskih casopisa, kao sto bi se to moglo zakljuciti,u nekima je ranije bilo mnogo zanimljivih stvari za citanje,a ne mislim da su zene tada bile manje seksualno osnazene i "osvescene" sto se nije zalazilo u "detalje" kada je seks u pitanju.Ali neki danasnji casopisi koji se ovde uglavnom samo prevode i prestampavaju nisu me bas nesto odusevili.Mislim da mnogi tekstovi mogu da imaju oznaku "xxx" za losu pornografiju,pre nego za neki dobar savet.Sta tu moze da "osnazi" ili da osvesti ne znam ni sam.Verovatno ima dosta dama koje ne misle tako,ali dobro,uvek imate argumente za i protiv.Uvek postoji nacin da nesto kazete,a da opet to ne bude na nivou nekog jeftinog pornica ili takve vrste literature.Nego jedostavno,plasira se nesto sto prodaje tiraz,pa se to posle proglasi "in" i kao super glamurozno,a ono kad zagrebete po povrsini nista, ni forma a ni sustina. Da ne kazem da dosta tih "tekstova" koji seksualno osnazuju zene izgledaju smesni,da ne kazem glupi.

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Ne slazu se izgleda ni moderatori,pa nikako da probijem "spoljni zid sankcija" i da odgovorim na tvoju dilemu.Nisam mislio da omalovazavam zenske casopise,a pogotovo cuveni casopis,da ga ne "imentujem",ali jednostavno namece se neki zakljucak,koliko je to stvarno tacno?Zaista bih voleo da se javi neka dama,da kaze kako je eto zivela u neznanju i "mraku" kad je seks u pitanju i da je docepavsi se tako uglednih casopisa prosto "progledala" i postala nova Emanuela.Ja sam nesto skeptican.Po meni zene to imaju u sebi ili ne.Nekima je na prvom mestu,nekima nije.Slicno je i kod muskaraca.Kao u onom vicu o cigi,kada praktikuju ta "otkrica",pa u jednom momentu ciga lupi samar zeni:"Gde si to naucila?!" ljutito upita on."Pa gledala sam pornici" rece ona u svoju odbranu."Pa i ja gledam italijanski fudbal,pa nisam postao Maradona!"

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Mislim da je problem u tome sto ta vrsta literature,(casopisi)ne spada u literarnu umetnost.Naprotiv.Citali smo i mi "literarnu umetnost",protiv koje nemam nista,stavise rado je se secam.Jasno je da postoji razlika izmedju muskaraca i zena kako oni dozivljavaju seksualnost,sta ih uzbudjuje,a sta ne.Ja sam samo hteo da kazem da mi je to pre svega jedna vrsta "uputstva za upotrebu" i to dosta lose napisanog.Pre sam za onu "literarnu umetnost" koju ne nipodastavam.Ima tu lepih knjiga.Ali svaka zena (pa i muskarac) treba sama da otkrije svoju seksualnost, da vidi na kome mestu u zivotu se nalazi.Mislim da je to jedan proces koji traje,ne bih da kazem celog zivota,ali dobar deo zivota.Ova "uputstva" koja se povremeno ili stalno objavljuju u tim casopisima,samo su za podizanje tiraza.Treba biti svoj(a) i misliti svojom glavom,slediti neke sovoje instikte..

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Mislim da nekako nisam dovela u pitanje „svojeglavost“ naših čitateljki, a ni razvojnu prirodu ove „stvari“ pa ni značaj „iskustva od krvi i mesa“.Što se tiče pitanja šta jeste a šta nije umetnost,hmm..pa te standardizovane upute svakako da to nisu,al ja o njima nisam ni pisala.Navela sam neke gradske „tipuse“ koju su subverzivni u svom delovanju i bez obzira na prpošnost i lakaškost tema (petparačke nisu ni u najavi),mislim da su njihove kolumne i intimne ispovesti svakako umetnost diksursa, na to sam ciljala.Ma znaš šta,kada ovako malo bolje porazmislim,meni je to veća umetnost od ovog konceptualnog što se „danas“ prodaje da je umetnost.Ali valjda je to pitanje ukusa, za mene zaista jeste umetnost „umetnost dijaloga“, naročito ako isti ima potenciju da upali lampicu,prekopča i tako to.Ako inspiriše na neki način.Ne bih rekla da je konzumiranje ovih priča ugrožavajuće po ženski identitet.Zašto tako misliš?Pa nisu valjda žene ovih prostora do te mere „inelektualno/kreativno“ podatne?Meni se nešto ne čini tako.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Neko „tresne“ srce na sto,ponese ga fantazija,a onda neko drugi to primeti pa razradi malo situaciju...u kontekstu svoje priče.Tresne se još i neki mangupski savet,ume da osokoli žensku senzualnu dušicu.Zašto da ne?Ja mislim da ova „momčad“ radi za ženski tim.Mislim da svi mi imamo potenciju za štošta,a oblikuje se tek ponešto,nije nezanimljivo pitanje šta sve zbirno utiče,a diskurs sa piscem mi je oduvek u tom kontekstu bio intrigantan.Pa nisu oni brigadiri samo spaljivali knjige nego su još i novine pretvorene u slikovnice.. Okej, nećemo to zvati „umetnost“ u strogom značenjskom smislu,al da je umetnost života i veze između recimo muškarca koji piše i salvi žena koje ga čitaju,vala jeste.Svaka čast „gradski oci“,bio bi moj panč lajn. Da ni ja ne budem pogrešno shvaćena, nemaju oni neki ultimativni uticaj, ali dobro je što postoje baš takvi, eto uživaaam u čituckanju. I još nešto, takvi muškarci „pripadaju“ čitavoj zajednici lokalnih žena/čitateljki i ako su neki od njih oženjeni, njihove supruge, mislim, to treba sa damskim i mirotočivim dostojanstvom da prihvate. Ništa njurenje.. ništa, on je moj, samo samo moj. A ovi jedino nek povedu računa da se baš bukvalno ne „raspolute“ na svoje čitalačko telo. :)

Zorzo

pre 11 godina

Bas si me Neno bacila na teske muke,trebalo je da ulozim dosta truda i stvaralacke energije da odgovorim na pitanja.Cini mi se da mi mislimo o dve razlicite "kategorije".Sve ono o cemu ti govoris ja prihvatam i slazem se.Nemam tu nista da dodam,samo bih prepricavao.Ali cini mi se da neki od "profanisanih" glamuroznih casopisa nisu na tom nivou.Zene o kojima ti pricas su vec dovoljno samosvesne i znaju da cene i sebe,ali i svoje telo,seksualnost im nije u "zapecku" imaju i maste i eroticnosti i nekako mi ne spadaju u "krug zena" o kojima je rec u clanku.Dakle ovde je rec o razlicitim vrstama zena i casopisa,o tome da ce eto neki od tih listova da joj pobudi seksualnost.A ove zene o kojima govoris su "klasno svesne" tj seksualno svesne i njima ne treba mnogo stiva da nastave da govore tim jezikom.Sto kazes,ako neka zene "tresne" srce na sto,naci ce se neki muuzjak da ga "pokupi".Dakle ne osudjujem ja zene koje vole takvu vrstu literature (podrzavam ih da o tome razmisljaju) ali jednostavno ta vrsta "zenskih casopisa" barem meni ne moze da izazove paznju.MIslim da su zene daleko suptilnije i drugacije po tom "pitanju" i da za takvu vrstu stiva ipak treba nesto malo vise i takta a i kvaliteta napisane reci.A naravno svaka tema o kojoj recimo muskarac i zena pricaju,moze da dovede do tog "dijaloga" na vec poznate (seksualne)teme.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Pa ja nisam svoj odgovor uputila na račun istraživanja u članku, već tebi lično, jedan na jedan :) Deluješ kao opsesivni tip koji svoje štivo čita od korica do korica, e onda, a i sam kažeš da je tako, znaš o čemu pričam .. i znaš na šta mislim. Ima cosmopolitana i cosmopolitana .. neki se pišu sa tačkom na i. Je l sam te stvarno bacila na muke ?

Zorzo

pre 11 godina

Naravno da si me Neno bacila na muke,tebe nije lako pratiti.Ja sam se drzao "zadate teme" jer ipak me je to na neki nacin ponukalo da komentarisem.Ima tekstova i tekstova sto kazes,ali ipak ne znam za ono "tacka na i".Uglavnom zene vole ovakvu literaturu da citaju,a o onome sto si pisala nema se sta dodati.Sve si lepo rekla.Svako od nas ima razlicite afinitete,verovatno u nekoj licnoj komunikacij bi se iznenadila recimo,kad sam ja u pitanju,da nisam tako rigidan,vec da u meni ima mnogo vise imaginacije i osecaja za to o cemu govoris.A sada uvek je postojao taj odnos izmedju publike (zenske) i pisca, sve si to lepo opisala i analizirala.Dakle na nekom licnom planu,sve je tacno i slazem se,mada mislim da "istomisljenici" nemaju sta tu mnogo da dodaju,oni mogu samo da svoje neke stavove i razmisljanja razmene i upotpune.Ali ona pocetna teza clanka o vezi odredjenih casopisa i zenske seksualnosti pod tim "uticajem" probudjene mi je malo sumnjiva,tj tanka.

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Nisam laskavac,zaista to mislim.Zene nije lako razumeti,a takodje sa nekima je tesko komunicirati ili bolje receno "parirati" kao sagovorniku/ci.Inace umete vi zene da nas stavite na muke bilo u ovom prenesenom,"psiholoskom" znacenju ili u realnom zuvotu...

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Pa i vi umete da se nosite sa svim tim sasvim dobro, tu i tamo neki stalno bacaju udice, neki frontalno love „divljač“ nakon istraživanja i „njušenja“, al´ često bude da baš najbolji lovci i ribolovci završe u elastičnoj mrežici svoje sopstvene lovine i što je najlepše zbog toga se posle ni najmanje ne bune :) Biće da su to an ženeral slatke muke za vas muške.. i ove fizičke i psihičke. Što se časopisa tiče kao i sve drugo što je napisano, to je samo „kodirani produžetak/sažetak“ života od duha, krvi i mesa. Goes without saying. Naravno da je u pitanju dijalektički relativitet .. dokazi se prosto podastiru sami od sebe, i za tango je uvek potrebno dvoje, na ovaj ili onaj način..

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
I za tango,a i sve ostalo je izgleda mi potrebno dvoje.Nekako se udvoje,lakse razumeju ti i kodirani i nekodirani signali.Ponekad ta vrsta literature moze da pruzi neku vrstu podsticaja,ali ne zadugo i ne uvek.Ipak treba ta "lovina" koja se upecala u vasu mrezu da da pravi"podsticaj".Ali svedoci smo da na zalost ima i zena i muskaraca kojima nikakvi podsticaji ne pomazu.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Eh, da, sve je lepše u „dvojkama“, ali ne i „trojkama“. Ima viškova od kojih glavica ume da zaboli, „ a trojke su .. osnovne jedinice diverzantskih grupa“. Hmmm, inače sam veoma radoznala po prirodi, pa sa sve rizikom da se „upecam“ na neku novu temu, se nadam da ti neće teško pasti da mi pojasniš malo na kakve konkretne okolnosti misliš kad kažeš da svedočimo situacije kada nekakvi ““podsticaji““ ne pomažu ? Kod kakvih to ne pomažu i koji to tačno podsticaji ? I po čemu znaš da ne pomažu ? Mislim kako si siguran da ne pomažu ? Evo malo da se a priori „razotkrijem“, što se tiče dobrousmerenog uticaja na voljeno biće, tu se nikako i nikada ne smemo dekuražirati..dokasaće, to je izvesno,,u svakom započetom smislu. Otpor nekih drugih bića, ako si i na takve mislio, ima svoju svrsishodnost, al to je tema sa nešto „misticizma“, ne znam da l si voljan da idemo tako „duboko“ ? Sa matičnom temom uvek možemo uhvatiti „zakačaljku“. ;)

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Ponekad se pitam,da li ima smisla komentarisati bilo sta,jer uvek mderatori ili "zaspu" ili im se "nesto" ne svidi u tekstu,pa ne objave,a upravo se onda gubi nit misli.Jer covek ako vec pise makar i na ove teme,mora da ima neku ideju,poput pisca,da je oblikuje.Svako drugo pisanje je drugacije i remeti neku koncentraciju.Ali nevezano za to nije ni lako dati odgovor sve i da sam skoncentrisan.Muskarci uglavnom sve sto rade na tom planu rade u cilju zadovoljenja zena,jer njihovo zadovoljstvo je okidac za zadovoljstvo muskaraca.Ali ima jednostavno parova gde ta komunikacija ne ide glat,ili nekih zivotnih situacija kada prosto nikakvi podsticaji te ne mogu motivisati da se ponasas drugacije,da ti seks bude na prvom mestu.Nekad je u "zapecku" i to je tako, ne pomazu casopisi. Na to sam mislio.Mada iskreno govoreci,ne znam zasto bi zene bile po tom pitanju"samosvesne" ako to ne mogu u praksi da manifestuju.Ipak je dakle to usmereno na drugu polovinu,ali po autorima teksta izgleda da nije.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Druga polovina i njen značaj se uopšte ne dovode u pitanje, pojedinka u dvojcu eventualnu erotičnu inspiraciju može pronalaziti na svim onim mestima gde joj je to „prijemčivo“.. muzika, film, moda, književnost, fine tkanine, mirisi, boje, ukusi, probrani tekstovi u časopisima koji su stecišta svega i svačega, kao što već rekoh, ima pisaca i pisaca. Ako par sam po sebi nije „dream team“ , takav da partner izazziva najveći „inspirium“, zaista ništa ne pomaže, spoljni uticaji su samo spoljni. Ali pravi parovi taj „zapećak“ ne bi smeli sebi da dozvole, zar ne ? Za njih nema opravdanja. I tu su različite kategorije, isto kao i sa ovim tvojim target grupama.U tom smislu single „samosvesne“ žene ne bih posavetovala na „seksuckanje“, možda može da im kratkodometno prija, ali mislim da nije to to.Bolje im je konzumiranje određene vrste lepe svakodnevnice i kontrolisanog maštanja ( da sluti na radost ) nego pošto poto „parenje“. A to za drugu polovinu, šta ti misliš kako pospešiti ta dešavanja u „zbilji“ da do takvog susreta ( ono pravo ) i dođe, pa da onda negovana i osnažena, samonikla ženska seksualnost konačno oseti njegov puls i upari se sa svojim jang „uvirom“ i „žiškom“ ? Onako kako to logika nalaže od kad je sveta i veka. Može li se „to“ podstaknuti ? Ima li odgovora na to pitanje, ako ne u različitim časopisima, ono u svetskoj i domaćoj literaturi ?

I tvoj stav konačno bi bio ..

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
Opet si me bacila u dilemu.To je za razmisljanje,jer nema jedostavnog i lakog recepta.Ajde da su muskarci u pitanju,oni pogledaju pornic,pa odmah dobiju podsticaj(mada mislim da i to vise nije delotvorno).Kad su zene u pitanju,iako se radi o istim stvarima one dozivljavaju eroticnost i seksualnost drugacije.To se najbolje vidi cak i u tim filmovima za odrasle,jedno je kad rezira muskarac,drugo je kad rezira zena.Imao sam u skoli druga koji je citao takvu vrstu literature(mozda mu je trebao podsticaj,s obizirom na pubertet i tinejdzersko stanje svesti)i zvi smo ga prozvali u razredu "Buzdovan" jer je knjiga u sebi sadrzala taj naziv,ne mogu sad da se tacno setim koji je.E sad,kako zena da bude "samosvesna" i podstaknuta da misli o tome,do tog "kriticnog trenutka" ne znam,ima sigurno dosta nacina.Sto kazes,litaratura,soft erotika,ne znam nisam pametan.Sve na neki nacin ima svoj intezitet,ne mozes stalno ni da budes podstaknut/a.Bitno je da je u pravom momentu,da ne dodje do kasnog paljenja.Ali da se vratim na temu,nekako mi vise smisla ima citanje te literature,nego prelistavanje zenskih casopisa.Mozda gresim dusu,ali tako je.A sad kad su dvoje u vezi,to je "lakse",postoje sredstva komunikacije,sms poruke,fini ugodni razgovori,ne mozes da "omasis" tj da nisi podstaknut/a.Ali kad si sam/a,onda treba vise izvora tih "podsticaja".Dakle na kraju,odgovor je da nema jednostavnog odgovora(crno-belo),mada uvek sam otvoren i za drugacje misljenje,pogotovo iz zenskog ugla.