Petak, 16.02.2007.

11:25

Dečiji ekcem

Izvor: B92

Deèiji ekcem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Tijana

pre 13 godina

Moj sin ima 3 godine.Pre godinu dana nokti na rukicama su poceli da se listaju a koza oko tih noktiju da se ljuspa.Doktorica nam je rekla da je to ekcem noktiju i dala nam terapiju ELIDEL kremom koja nam nije pomogla.Ako neko ima takvo ili slicno iskustvo molim za pomoc!

Zeka

pre 14 godina

Nisam, nažalost, imala priliku da pronađem bilo šta od navedenih kozmetičkih preparata, ali iskreno da vam kažem, mojoj ćerkici su pomogle niveine vlažne maramice (Nivea baby, Soft & Care, svetlo plave - sa uljem nevena). U toku dana joj nekoliko puta obrišem lice tim maramicama, a kada je kupam, samo je umijem vodom i ne mažem nikakvu kremu. A i sunce nam je pomoglo...iako hoće ponekad da ide u oči ali pronađite neki ugao da je detetu lice osunčano a da mu ne ide baš u oči.
Takođe jedan lekar mi je preporučo didermal losion koji je opet malo blaže opcija od same masti.
Eto, toliko od mene...
:)

ivana nikolic

pre 15 godina

moja devojcica pati od ekcema od treceg meseca,sada ima godinu dana i povukao se dosta.Sklona je alergijama jer smo i ja i suprug,kravlje mleko je takodje ono sto joj ne odgovara.Koristili smo svakojake kreme za ekcem ali njoj se iznova i iznova pojavljivao,do sest meseci nije jela nista sem mleka i to vestackog jer je sisala do 4 meseca i imala je alergiju.Oko 10 meseca pocela sam da joj dajem grasak,boraniju,pasulj samo vodicu i njoj se ekcem povecavao nisam obracala paznju jer sam mislila dosao je period kada joj bukne,saznala sam da sve to iritira ekcem i prestala je i to da jede.Sada ima 13 meseci i oije hipoalergeno mleko,jede samo junece meso.krompir,sargarepu i pirinac,grickamo plazmu i grisine,kaamak....to i jos neke stvari jedemo i nama je koza sada ok,BITNO pre svakog spavanja namazem joj puder sa anestetikom a ujtru joj namazem obicnu pavlovicevu mast,to nam je veoma pomoglo,kupamo se na 5 dana,leti svakog dana ali sa hladnijom vodom,pokusajte na ovaj nacin i videcete pomak...ivana iz vranja

jsna

pre 15 godina

Jedina krema koja je pomogla mojoj bebi je bila iz programa mustela ,,STELATOPIA,,prezadovoljna sam sa njihovom kozmetikom i svako ko ima problem sa ekcemom bih preporucila nece se pokajati !!! Da nisam pronasla ,,MUSTELU ,,zaista ne znam sta bih radila posto nema kreme koju nisam probala za moju princezu!!!

licka

pre 15 godina

Dragi roditelji,

moja devojcica ima ekcem od rodjenja, sve apsolutno sve smo probali..
Ono sto stvarno pomaze jeste Elocom krema da smiri kozu kada je jako upaljena i nakom toga Mustela krema za lice i telo, naravno izbacila sam mleko, kikiriki , i cokoladu u najmanjim kolicinama.
Sto se tice opstrukcija tj. cestih gusenja probajte i pitajte lekara za lek Galitifen koji proizvodi Galenika i jedina mana mu je sto je JEFTIN, inace sluzi za jacanje bronhija i dete moze da ga pije mesecima.

medilink

pre 15 godina

Postovana Bondy,
ako se radi o dijagnostifikovanom ekcemu na glavi savetujemo vam upotrebu stelatopia tecnog sindeta za pranje.Ako ste u mogusnosti mozete se javiti dr Trojanovicu sredom od 17-30 do 20-30 u ap.Sanolabor tc Novi merkator u Beogradu kada doktor radi besplatno dermatolosko savetovaliste
srdacan pozdrav,
Medilink

bondy

pre 15 godina

jako me interesuje kako mogu umanjiti ekcem koji se javlja mojij trogodisnjoj devojcici na kozi glave,jako je svrbi,cese se,koza je crvena i suva a najvise joj smeta kada se oznoji,strasno se cese i cak se i male kraste javljaju.Koji bi od Mustela preparata trebalo da koristim? Hvala.

medilink

pre 15 godina

Postovana Mila,
Stelatopia emolijentna krema je namenjena za negu koze kod atopijskog dermatitisa.U slucaju pogorsanja trebalo bi da se koristi odgovarajuca terapija.Ako zivite u Beogradu savetujemo Vam da se javite dr Milosu Trojanovicu koji svake srede od 17-30 do 20-30 radi besplatno dermatolosko savetovaliste u ap.Sanolabor TC novi Merkator
Srdacan pozdrav,
Medilink

mila

pre 15 godina

Mojoj bebi je mnogo pomogla Mustelina stelatopia emolijentna krema.Ekcem se povukao u potunosti , medjutim opet se pojavio na drugom mestu na bradi i nausnici.Krema vise ne pomaze.Da li kremu treba iskoristiti u odredjenom periodu posle otvaranja i da li moze da izgubi svojstvo ili koza postane prezasicena?

medilink

pre 16 godina

Postovana Dina,
predlazemo vam da se javite dr MIlosu Trojanovicu kada sredom od 17:30-20:30 radi besplatno savetovaliste u ap.Sanolabor TC Novi Merkator
Pozdrav,
Medilink

Drina

pre 16 godina

Imam devojcicu od 20 meseci, koja je dobila ekcem sa 6 meseci i to iskljucivo na delu genitalija i na guzi. Uspevali smo da ga nekako saniramo elokomom, ali u poslednjih nekoliko nedelja nista nam ne pomaze, a koristili smo i elidel. I dalje nosi pelene, i ako se ukaki posle samo nekoliko minuta ona se ojede. Trenutno su se pojavile sitne bubuljice, koje joj ne smetaju, u delovima guze i butina gde sedi na nosi. Pomozite! Ne znam da li je to ekcem, ali mnogo ruzno izgleda.
Hvala

Keti

pre 16 godina

Ja sam jedna od onih koji su prosli golgotu sa ekcemom koji je kcerka dobila u prvim mesecima zivota. Mogla bih, cini mi se, da doktorirram na ovoj temi! Tada sam i zaratila sa nasom zvanicnom medicinom, jer su mi u Domu zdravlja tvrdili da je to "firciger" i da nema neki poseban uzrok (!), posebno jer je dete isljucivo dojeno... Sva ga deca imaju, proci ce... Srecom, naletela sam na na penzionisanu lekarku - pedijatra (privatno), koja mi je otkrila da je u pitanju alergija na kravlje mleko. Testirala sam i uverila se! Izbacila sam sve alergene iz svoje ishrane (kad se samo setim sta sam mesecima jela, tj. koliko sam bila zeljna svega...) i sve se povuklo za 5-6 dana! Probala sam jos jednom - uvela mleko, pa izbacila - isto! Kasnije, pazljivom selekcijom njene ishrane (mleko, mlecni proizvodi, pri cemu je jogurt ok, ali slatko mleko je vrlo rizicno),i vrlo laganim uvodjenjem ishrane koja nosi opasnost od alergija, ekcem se potpuno povukao. U Nemackoj sam se informisala, citala - kravlje mleko je, po njima, za bebe tabu!! To je cak i najcesi uzrok grceva kod beba (naravno, racuna se i kad majka dojenog deteta uzima mlecne prozvode, posebno obicno, slatko mleko), sto smo u krugu prijatelja testirali i pokazalo se kao tacno! Kreme i sl. - u redu, potrebno, je, ali to je samo lecenje simptoma i osnovna nega ("Linola fet" je npr ok, Saljic i sl.). Redje kupanje, bez mnogo sampona, sapuna i slicnih stvari... Naravno, deca sa istorijom ekcema imaju jaku predispoziciju ze astmu (bravo za ovog oca iz jednog komentara koji ocigledno zna vise od mnogih lekara...), i tu postoji samo jedno - jacajte imunitet. Moja princeza ima danas nepunih sest godina, malo suvu kozu, ali inace je sasvim ok, jede i pije sve normalno i ima dosta jak imunitet. Mislim da je pri tom vazno je i ovo: jede puno voca i povrca (ni dan bez jedne jabuke!), minimalno slatkisa, puno zitarica (dobra strana je sto se svo troje sad tako hranimo), i naravno - puno veselja, radosti, opustenosti, bez frke, velike galame i stresa (jer i to mogu biti "okidaci"), I jos jedan savet za roditelje beba sa ekcemom (nije reklama, jer je ovaj proizvod veoma tesko naci) - veoma alergicnoj deci ne pomazu cak ni ona poznata hipoalergijska mleka (kad se pocne sa dodatnom ishranom), reaguju na sve! Spas je mleko u prahu NUTRAMIGEN - kod nas ga nema, veoma je skupo, ali je cudesno (nabaviti ga iz Evrope, bolje je nego iz USA). Potpuno razbijen kazein ga cini podnosljivim i za najalergicnijnu decu i svarljivim i za najosetljivije stomake (vazno kod grceva!).
Dakle, nista protiv kozmetike, ali to je palijativno - leciti uzroke, jacati imunitet deteta... Eto kratkog izvoda iz moje "roditeljske doktorske teze" . nadam se da ce ovo iskustvo nekome pomoci. Pozdrav, K.

vanja

pre 16 godina

moj sin ima ekcem svuda po teu.cula sam da bi bilo dobro da ga odvedem na terapiju na "mrtvo more".ima li nekoga od vas, dragi roditelji,ko je vodio dete tamo???kakva su iskustva???znate li nekoga ko je bio tamo.....?hvala

Ana NS

pre 16 godina

Moje dete takođe ima ekcem,nema gde je nisam vodila i šta sve nismo probali.Od regulisanja ishrane,do isprobavanja kojekakvih krema.Nedavno sam kupila Mustelinu kremu i posle dve nedelje uočila sam da joj se ekcem povlači.Tako da sam ja veoma zadovoljna sa njom.A vi koji mislite da lekari i farmaceuti imaju procenat od toga što vam "uvaljuju"proizvod veoma grešite.Vi sigurno nemate takvih problema,hvala Bogu,pa i možete to da govorite.Ja kao majka najviše bih volela da moje dete nema ekcem i da ne moram koristiti kojekakve kreme i kupke i da ironično i cinično dajem koje kakve komentare.

melita moritz-karabas

pre 16 godina

Moj sin ima 3,5 meseca i od prvog dana je imao ekcem koji se prvo pojavio iza usiju. U savetovalistu su nam uporno govorili da je to ojed od sapunice te da bolje ispiramo bebu nakon kupanja kao i to da mazemo "ojedena" mesta. Sada kada se ekcem prosirio po celom licu, celu, rukama i nogama, u Decjoj bolnici nam je kozni lekar rekao da se zapravo radi o decjem ekcemu i da moramo menjati hranu (do tada smo koristili Humanu) kao i citavu kozmetiku. Sada koristimo Mustela kremu i sapun u kombinaciji sa oblizima borne kiseline i hidrociklina. Za samo jedan dan ekcem se povukao, a ostaci suve i ispucale koze nestaju s oblozima 3% borne kiseline. Dakle: 3 puta dnevno staviti obloke borne kis. po 10 minuta, ujutru i uvece namazati hidrociklin mast, a pre izlaska na vetar, lice obavezno namazati "Mustela" kremom!!!

medilink

pre 16 godina

Postovana SARA-MATEJA,najbolje bi bilo da Vase dete dovedete kod dr MIlosa Trojanovica u savetovaliste svake srede od 18:30-20:30 u apoteku Sanolabor TC Novi Merkator gde ce doktor pregledati dete u dati adekvatnu preporuku za Musteline preparate.
Pozdrav,
Medilink

sara-mateja KV

pre 16 godina

Zdravo,vidim da ima dosta roditelja kojima bebe imaju atopijski dermatitis,kao i moj sin Mateja.Mateji se lisaj javlja oko ugla usana i nigde drugde.Kada se javi dermatolog nam prepise didermal ili elokom,medjutim 15-ak dana posle zavrsene terapije ponovo se javi.Da li te mustela kreme smem da koristim bez saveta dr.(koristili smo AVEN kozm.ali nije bilo vidnih promena).

medilink

pre 16 godina

Postovana Ana,
najbolje bi bilo da dovedete dete kod dr Milosa Trojanovica u ap.Sanolabor TC Novi Merkator kada doktor radi besplatno savetovaliste sredom od 17:30-20:30
pozdrav,
Medilink

Ana

pre 16 godina

Postovane mame,tate i lekari,imam devojcicu od 8 godina koja ima suvu i crvenu kozu na sakama do iznad rucnog zgloba.U pocetku sve promene sam resavala pantenolom ali u poslednje vreme je sve gore i gore.Ekcem se javio prosle godine a kao beba nije imala nikakve promene po kozi.Moje pitanje je da li se tu jos radi o decijem ekcemu da li je Musala efikasna i za veliku decu i ako mora koji kortikosteroid je najbolje koristiti.Hvala

vanja

pre 16 godina

moje dete vec 4 godine se pati sa ekzemom.i nema sta nismo probali.mnogo toga je kratkorocno davalo rezultate.
od svih "terapija" kremica ulja i sl
najdelotvornije je parafinsko ulje u kadu sa toplom vodom.ujutro i uvece.i peskirom samo nezno tapkati nikako brisati grubo.da se ne iritira koza.i antihistaminik ako se mnogo cese

nada

pre 16 godina

dragi roditelji,Ekcem je bio nas problem od 4 mjeseca rodjenja cerke koja sad ima 3 godine i 3 mjeseca,pojavljivao se na obrazima ,ispod vrata i na ramenima,dijete se cesalo do krvi bukvalno,pa smo je kupali svaki dan u linola kupkama dr.tajs po preporukama svih pedijatara u banjaluci,linola kupka i krema su prirodne bez dodataka hemije,medjutim bio bi to samo privid,sve dok ne bi smo upotrebili ono najgore ekcem se ne bi povlacio,ono najgore je nazalost kortikosteroid u vidu elocoma,sta da vam kazem mac sa dvije ostrice,al jedini koji za 2 dana mazanja po 3 puta dnevno ukloni i najmanji trag crvenila,suhe koze i svraba.inace radili smo i alergotest koji je pokazao da je alergicna na kikiriki,orase,ljesnjake i paradjz(nutritivni)koji inace nisu uobicajeni za ekcem,kao sto su alergije na polen,prasinu,i sta sve ne... A sto se tice doktorove konstatacije : "Deca sa dečijim ekcemom su izrazito lepa, natprosečne inteligencije, emocionalno nesugurna i razdražljiva."upravo je tako pogotovo ovo zadnje ,tako je kod mene i svih mojih prijateljica cija djeca imaju ekcem i ono sto je jos gore jeste da su nam djeca uglavnom sklona stalnim i cestim upalama disajnih puteva,iako sam znala da djeca sa ekcemom su sklona astmi i bronhitisu nas pedijatar to kod nje negira ,al ona je prakticno bolesna svake druge sedmice, i koliko god da se trudimo da se to ne lijeci antibioticima,vec prirodnim dodacima za imunitet i zdravom prehranom,nemoguce je.

Maja

pre 16 godina

Hvala Dr.Trojanoviću za savete u vezi sa dečjim ekcemom!Verovatno se sećate bebe, koju smo doveli u savetovalište u apoteci u Merkatoru.Moj sin je imao ekceme po telu i obrazima.Obrazi su bili crveni ,suvi i izgrebani od silnog češkanja.Uz pomoć Elocoma,uljane kupke Mustela i Uriage emolliente krema smo rešili bebine "muke".Ekcem je pod kontrolom,koža je dobila svoj sjaj i hidrantnost.
Inače smo vremenom utvrdili da je beba alergična na kravlje mleko,pa sam pretpostavila ,da je ekcem mogao nastati(pošto je beba dojena)dok sam ja konzumirala krav.mleko.
Puno pozdrava od mame i bebe!

katarina

pre 16 godina

Zanimljivo mi je da su ovo francuski proizvodi ali i da se bebe u Francuskoj kupaju isto svaki dan, bas kao i kod nas. Kao sto vec Dejan rece, u Nemackoj se preporucuje, i to ljudi rade, kupanje samo jednom nedeljno i to maltene samo u cistoj vodi sa par kapi maslinovog ulja, ili najvise da se doda malo neke uljane kupke. To mi rekose i sami Nemci ali sam to i procitala. Bas to silno kupanje svaki dan moze da bude jedan od glavnih uzrocnika pojave ekcema po ovdasnjim doktorima.

Dragana

pre 17 godina

Drage mame, u Nisu, nazalost ni jedna apoteka nema Mustela proizvode i svi apotekari su apsolutno sokirani kada ih pitam za nju, nikad niko nije cuo.

Dragana

pre 17 godina

Uspela sam sa jednom apotekom da se dogovorim oko naručivanja mustelinih proizvoda, sada samo da budem strpljiva. Imam još jedan problem kod starije ćerke koja ima 10 godina. Sa pojavom malo jačeg sunca, tako reći od proleća, gde god je sunce dohvati bilo na licu, rukama ili nogama pojavi se crvenilo sa sitnim bubuljicama i malo podnodulo. Kaže i da je užasno svrbi. Do sada sam joj mazala niveinu dečiju kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, ali nije nešto pomoglo. To stanje se smiri vremenom odnosno čim koža dobije malo boje. I da napomenem da ima izrazito osetljivu kožu.

glups

pre 17 godina

Za ovo jos nisam cula. U Madjarskoj, gde ja zivim, postoji posebna linija farmaceutskih proizvoda domace proizvodnje za negu bebe. Mogu se dobiti samo na recept. Za kupanje se koristi "sapun" u tubi koji se otopi u kljucaloj vodi ili se direktno nanese na kozu. Sapun je tzv. nonjonikum, ne sadrzi parfeme, konzervanse... Upotrebu bilo kakvih krema za negu koze ne preporucuju, osim na guzi i preponama. Ja sam ih poslusala i moja beba nema problema sa kozom.

calac

pre 17 godina

"Deca sa dečijim ekcemom su izrazito lepa, natprosečne inteligencije, emocionalno nesugurna i razdražljiva."
Bilo bi lepo ukoliko bi nas dr Trojanovic castio jednim tekstom u kom bi malo elaborirao ovu tvrdnju. Izuzetno me zanim veza izmedju ekcema sa jedne i fizickog izgleda, inteligencije i emotivnog stanja kod dece sa druge strane. Obecavam da cu kupiti citav set Mustela preparata.
Hvala

Calac

pre 17 godina

He, he, covek samo da se nasmeje, ali smeh od muke,,,
Da je gosn. doktor odvojio par sati pa da napise ljudski clanak na osnovu svog obrazovanja i iskustva pa nek na kraju diskretno i izreklamira Mustela proizvode, sve bi bilo u redu. Na ovaj nacin je odbio sve potencijalne musterije, one na koje je ova losa reklama ostavila utisak kakav je ostavila na mene.

Inace problem ekcema ili atopijskog dermatitisa sam apsolvirao tokom jednogodisnje borbe sa istim. Naime moja cerka ga je dobila sa tri meseca, ali u blazoj gotovo neprimetnoj formi. Tek sa sest meseci, nakon sto je okoncano dojenje dermatitis se intezivirao i zahvatio levi obraz i vrat u delu ispod brade. Poznato je da majcino mleko vrsi imunolosku funkciju kod beba te u tom periodu obicno dermatitis samo "tinja". Onog momenta kad se prestane sa dojenjem i kad imuni sistem same bebe preuzme funkciju, ukoliko je beba sklona atopijskim oboljenjima dermatitis se pojavi u punoj formi. Medjutim sa bebinim uzrastanjem imunoloski sistem sazreva, sve dolazi na svoje mesto i dermatitis se povlaci. Moguce je da se s vremena na vreme opet pojavi ali vrlo simbolicno i kratkotrajno. Ono sto moze da brine, ali nikako da izaziva paniku jeste mogucnost da do puberteta deca se atopijskim dermatitisom razviju alergijsku astmu. I astma je dakle alergijsko oboljenje s tim sto na alergene, obicno inhalatorne (prasina, polen) reaguju disajni putevi u vidu spazma -skupljanja. Vjerovatnoca da ce dermatitis prouzrokovati astmu jeste oko 30% ilit od tri bebe sa dermatitisom jedna do puberteta razvije astmu. Prevencija podrazumeva sve ono sto i onako pokusavamo da omogucimo za nasu decu, znaci more, suncanje na blagom suncu, planina, sveze voce i povrce, izbegavanje prasine.Znaci jacanje bebinog organizma ili preciznije imunoloskog sistema. Ekcem se najbolje leci na ovaj nacin. Crvenili na kozi je samo posledica unutrasnjeg problema.
Kod atopiskog dermatitisa nema nikakve posebne mudrolije. Tako da sam odlazak dermatologu ce verovatno zavrsiti sa receptom za kortikosteroidne ili cak neke imunosupresivne kreme. Doktore cete moci razlikovati po tome sto ce vam neki odmah propisati kortikosteroide i one koju ce insistirati da probate dermatitis kontrolisati prirodnim kremama. Kortikosteroidnu kremu treba imati pri ruci za kriticne faze dermatitisa. Tad se samo jednim tankim mazanjem i mozda sutradan jos jednim ugasi "pozar", a onda se opet prirodnim kremama odrzava stanje.
Nemojte zuriti i voditi decu na kojekakve alergo testove. Jako je tesko uloviti sta tacno pokrece alergisjku reakciju jer ponekad se ona ispolji bez ikakvog alergena. Takoreci sama od sebe.
I jos samo da kazem da dermatitis obicno pocinje na obrazu, posle se seli na pregibie ruku (iza lakta) i pregibe nogu (iza kolena). Moze ga biti i po vratu, celu, na sakama, a u retkim slucajevima i po celom telu.

medilink

pre 17 godina

Postovana Dragana,
Mustelini proizvodi nazalost nisu prisutni u apotekama u Boru.
Ukoliko vase dete zaista ima ekcem a na osnovu pregleda dermatologa, onda je kolekcija Mustela zaista indikovana - kako za poboljsanje postojeceg stanja, tako i za samu negu kako bi sprecili ponovni nastanak problema sa kozom vaseg deteta.
Opcije koje su na raspolaganju su da zamolite neku od apoteka u Boru da nas kontaktira povodom dostavljanja preparata koji vam trebaju, ili da nabavite preparate u gradovima gde smo prisutni - Nis, Leskovac, Cacak, Krusevac, Beograd...


Pozdrav,
Medilink
www.medilinkbg.co.yu
medilink@infosky.net

Dragana

pre 17 godina

Moja beba ima 6 meseci i vec tri meseca se borim protiv ekcema na obrazima ali do sada nista nije dalo trajnije rezultate. Pokusala bih sa Mustelinom kolekcijom pa me interesuje gde je mogu nabaviti. Zivim u Boru.

Medilink

pre 17 godina

Postovani Aleksandre,
ako mislite na mleka za negu, nekvalitetna mleka za negu i sredstva za pranje mogu prouzokovati ekcem,sto je i najcesci slucaj.
Ako mislite na mleka za ishranu ,vestacka ishrana-belancevine kravljeg mleka kao i majcino mleko ukoliko majka unosi npr.ribu,jaja,kostunjavo voce itd. mogu takodje prouzrokovati ekcem.
Pozdrav,
Medilink

Medilink

pre 17 godina

Postovana Maro,
u Nisu preparate Mustele treba da ima Apoteka "Dona", u Kopitarevoj 23, "Medis lek" Nikola Pasica 63. Ukoliko neke od njih nemaju,zamolite ih da trebuju te preparate ili nas kontaktirajte na tel.: 011 3232642, ili na mail: medilionk@infosky.net
S postovanjem,
Medilink

Mara

pre 17 godina

Gde u Nisu mogu nabaviti ove proizvode?Skoro sve apoteke sam obisla ,farmaceuti me belo gledaju i jos me neki prave ludom i drze predavanje da sam ja dobila pogresnu informaciju.Molim Vas da mi odgovorite.Hvala

Biljana

pre 17 godina

Moja kcerka ima ekcem na obrazima. Dva lekara su mi preporucila Mustela kozmetiku, koju koristimo vec 14 meseci. Verujem da lekar koji je preporucio ove proizvode ima nekakav procenat od reklamiranja ovih proizvoda. Mene se to ne tice! Mene, kao majku, zanima samo cinjenica da ova krema pomaze mome detetu. Prirodni melemi, jekoderm, bebi kreme nisu pomogli - ova krema jeste. Napominjem, da Mustela "drzi" ekcem pod kontrolom, ali ga nije izlecila.

Sasa

pre 17 godina

Ja jesam otac i hvala Bogu da moje dete nema ekceme tih razmera kao neka od dece (a iskreno se nadam da ce deci Mustela pomoci u toj meri da im se u daljem zivotu ekcemi povuku ili bar ublaze).
Pametne mame koje ste uputile kritiku na moj komentar: procitajte taj moj komentar jos jednom, ili par puta ako treba, pa cete shvatiti ako Bog da, da ja ni jednom recju nisam kritikovao proizvod, vec nacin na koji su pisani pocetni komentari hvale, i sam clanak, i prosto sam projektovao (cinicno naravno) mogucnost da se neko "ugradio" (sto morate priznati da je 99% slucaj u danasnjoj Srbiji u biznisu bilo kog tipa). Dakle, nemojte selektivno citati i vrsiti diskriminaciju zato sto sam musko t.j. otac. Zato sam i napisao da je dobro sto Srbija ima i vise od jednog doktora, pa samim tim i ako je proizvod odlican, svi ce ga i koristiti.
Za vasu informaciju: svoje dete ne volim nista manje nego vi svoju decu i za njega sam spreman svaku paru da dam, da bih mu osigurao zdrav zivot, fizicki i mentalno, obrazovanje i mogucnosti u zivotu i sposobnost da razmislja svojom glavom.

Sandra

pre 17 godina

Da, da to su najverovatnije ocevi. Imam i ja slicna iskustva. Nek se cese, sta mu fali...kupi Niveu mnogo je jeftinija, a naravno ima je i dva puta manje. Dete nek se cese. MUSTELA JE ZAKON!!! Vredi svaki ulozeni dinar!

jovana

pre 17 godina

Samo me zanima da li su osobe koje pisu negativne stavove o Musteli ocevi?

Ako jesu, verujem da nisu bas mnogo vremena proveli sa “svojim” bebama,

ili su bili srecnici pa i ne znaju sta su ekcemi.

Mi ostali smo „samo” zahvalni Musteli sto postoji.

Zivela MUSTELA.

Jovana

Milina

pre 17 godina

Pretpostavljam da su doktori i sestre u porodilistu u Beogradu takodje bili placeni da mi preporuce ove proizvode. Ustvari mom atropicnom detetu je dobro iz reklamnih razloga. I ja sam najverovatnije jedan od placenika. Ustavri najbolje resenje da se o ovim proizvodima nista ne zna, da se bolest i dalje leci kortikosteroidima koji su uzasno zdravi i da svi kupujemo jeftinu deciju kozmetiku. Zivela Srbija!!!

Sasa

pre 17 godina

Ne osporavam kvalitet proizvoda koji se ovde reklamiraju, stavise, verujem da su efikasni (normalno - treba isprobati). Medjutim, zaista je ocigledno da je sve namesteno, a komentare je pisala samo jedna osoba. Treba samo procitati 3 komentara potpisana od strane "navodno" razlicitih osoba, a sa identicnom konstrukcijom: "TOPLO VAM PREPORUCUJEM". Dakle, ne treba vredjati inteligenciju citalaca, koja je na dovoljno visokom nivou da moze da prozri da doktor/ordinacija nemaju profita od besplatnih pregleda, ali ce, kakav god bio ishod pregleda, doktor uputiti majku/oca malog pacijenta u najblizu apoteku da bi roditelj potrazio ove proizvode. Ne bi me ni cudilo da doktor dobija procenat od prodaje, ili cak da je doktor i sam uvoznik ovih proizvoda. Nacija treba malo da se osvesti. Ziveo sam i radio u Beogradu 3 godine pre nego sto sam otisao da radim u Engleskoj. Za te 3 godine sam se nagledao takvih stvari i korupcije da sam morao da odem, jer jedini nacin da se danas prezivi u Srbiji je upravo ovaj - uzmi i otmi gde i kako mozes. I tuzno je to sto je korupcija difundovala u zdravstvo i farmaciju koje treba da brinu o covekovom zdravlju i uopste zivotu. Moguce je da gresim, i da ovaj doktor ne dobija ni paru od proizvodjaca ili apoteka, ali mu je ovaj clanak bio bar reklama. Mada, sve mi mirise na to da sam ipak u pravu. Imamo i druge dermatologe, i to vrsne, pa hvala Bogu, roditelji mogu da idu i kod drugog doktora.

Dejan

pre 17 godina

Dobra samoreklama, kao i reklama proizvoda od kojih chika doktor ima profita. takodje me zanima zasto se kod nas potencira na kupanju beba jednom ili vise puta dnevno dok u Nemackoj doktori preporucuju kupanje beba jednom nedeljno i to bez sapuna, samo sa toplom vodom sa par kapi maslinovog ulja. Pa nisu nemci ludi! U cemu je fora? Opet profit of prodaje kojekakvih preparata?

Chele

pre 17 godina

"Verujem da ovi proizvodi pomazu, ali ovo nije nista drugo do reklama od koje najvise koristi od strane farmaceutske kuce ima doticni doktor."

Potpuno se slazem. Cak su i svi komentari, osim ovog gornjeg, "namesteni". Zaposleni iz te kuce su danas ocigledno imali dodatni radni zadatak.

Srdjana

pre 17 godina

Doticni doktor svake srede i subote drži BESPLATNO SAVETOVALISTE za svu decu sa ekcemom, ne vidim licnu korist koju od toga ima. Naravno, u Srbiji cim neko pokusa nesto da uradi nesto dobro, odmah je osudjen. Niko ne sprecava roditelje da odvedu svoju decu kod doktora, kao sto ih niko ni ne tera da kupe proizvode Mustela.

Dusan

pre 17 godina

Pa ovo je sramota, mislio sam da citam strucni clanak a ono reklama. Nisam siguran ali mislim da ste ovo trebali da obelezite kao oglas ili reklamu, jer to i jeste.

Mirjana

pre 17 godina

Drage majke, nemojte leciti posledice nego uzroke. Jednan od uzroka ekcema je nedovoljno razvijen imuni sistem. U svetu se preporucuje tretman probiotskim bakterijama kao Bifidobacterium lactis, BB-12 Lactobacillus rhamnosus LGG. Te blagotvorne mikroorganizme mozete naci u nasim mlecnim proizvodima Jogurt Plus (BB-12 i LA-5) i u Somboledovom jogurtu (LGG). Ako hocete da proverite nauku koja stoji iza probiotika idite na PubMed site i otkucajte Lactobacillus LGG ili Bifidobacterium BB-12. Takodje pogledajte http://nutrition.med.harvard.edu/

dijaspora

pre 17 godina

za one koji nemaju novac za ove preparate predlazem kupke sa mekinjama. ovde u americi se preporucuju za suvu i svrabu sklonu kozu. probala sam na svom detetu i zasta radi. u ciklusima od 7 dana vecernja kupka u mekinjama i dobra krema posle togs zaista pozmazu. sveojevremeno mi je bila efikasan i jekoderm mast.

NekoIzGomile

pre 17 godina

Da li negde mogu da se nadju
svi, a ne samo glavni sastojci Mustele krema? Sta u ovim kremama sluzi kao konzervans?

Zivim u Kanadi i nisam imala priliku da probam Mustela kreme, ali su mom detetu jako pomogle dve potpuno prirodne kreme u kojima kao konzervans sluze vitamini A, C i E:
- DermaMed Natural Healing Cream with Calendula
- Baby Avalon Organics Protective A,D&E Ointment

Ako ovo cita neko iz Kanade ili Amerike, ove kreme mogu da se nadju u prodavnicama zdrave hrane i na ebay-u. Takodje pomazu i kupke sa zobenim pahuljicama:
http://babyparenting.about.com/cs/healthissues/a/oatmealbath.htm

Moj savet je da probate sa kremama pre nego sto poslusate vecinu severnoamerickih lekara koji odmah savetuju upotrebu kortikosteroida.

Medilink

pre 17 godina

Postovana Milina,
problem pelenskog dermatitisa je sve cesce prisutan u decijoj populaciji.Enzimi koji se oslobadjaju iz stolice i urina koji su zadrzani u pelenama predstavljaju glavni problem u nastanku pelenskog dermatitisa.Najtoplije Vam preporucujemo preparat STELACTIV iz kolekcije Mustela koji se aplikuje na kozu 2 do 3 puta dnevno.
Pozdrav,
Medilink

Medilink

pre 17 godina

Postovana Anka,
preparati iz kolekcije Mustela su prisutni u svim bolje snabdevenim apotekama.Javite se na telefon 3232642 ili kontaktirajte na medilink@infosky.net da bi ste bili upuceni na konkretnu Vama najblizu apoteku.
Pozdrav,
Medilink

Srdjana

pre 17 godina

Kad sam videla Mustelu u nasim apotekama veoma sam se obradovala. Ranije su mi je slali iz Francuske. Moja iskustva su stvarno veoma pozitivna!!!!

Bojana

pre 17 godina

Meni su u nasem porodilistu preporucili Mustela proizvode. Rekli su da boljih na trzistu nema. Cela porodica koristi njihove proizvode za kupanje, veoma su blagi i sto je najvaznije nemaju sapuna!

Sanja

pre 17 godina

Moja starija devojcica koja ima cetiri godine od rodjenja ima suvu atopicnu kozu sklonu ekcemima.Vise puta smo posetili razne dermatologe i koristili razne kreme i kupke ali smo najbolji efekat postigli sa kremom Stelatopia iz kolekcije Mustela. S obzirom da joj i dalje na pojedinim mestima izlaze ekcemi voleli bi da posetimo doktora Trojanovica radi saveta za dalju negu.Mladja devojcica koja ima samo cetiri meseca takodje ima suvu kozu koju negujemo hidratantnim mlekom iz kolekcije Mustela.Iako su proizvodi malo skuplji od ostalih toplo ih preporucujem

cate

pre 17 godina

koristila sam mustelinu cold cream za moju cerku i stvarno je toplo preporucujem. ona nema ekcem ,ali joj se kada je hladno i kada ima vetra pojavljivalo crvenilo na obrazima. farmaceuti u apoteci gde ja kupujem su stvarno bili ljubazni i dali mi korisne savete po pitanju pravog izbora proizvoda.

Milina

pre 17 godina

Pretpostavljam da su doktori i sestre u porodilistu u Beogradu takodje bili placeni da mi preporuce ove proizvode. Ustvari mom atropicnom detetu je dobro iz reklamnih razloga. I ja sam najverovatnije jedan od placenika. Ustavri najbolje resenje da se o ovim proizvodima nista ne zna, da se bolest i dalje leci kortikosteroidima koji su uzasno zdravi i da svi kupujemo jeftinu deciju kozmetiku. Zivela Srbija!!!

katarina

pre 16 godina

Zanimljivo mi je da su ovo francuski proizvodi ali i da se bebe u Francuskoj kupaju isto svaki dan, bas kao i kod nas. Kao sto vec Dejan rece, u Nemackoj se preporucuje, i to ljudi rade, kupanje samo jednom nedeljno i to maltene samo u cistoj vodi sa par kapi maslinovog ulja, ili najvise da se doda malo neke uljane kupke. To mi rekose i sami Nemci ali sam to i procitala. Bas to silno kupanje svaki dan moze da bude jedan od glavnih uzrocnika pojave ekcema po ovdasnjim doktorima.

Ana NS

pre 16 godina

Moje dete takođe ima ekcem,nema gde je nisam vodila i šta sve nismo probali.Od regulisanja ishrane,do isprobavanja kojekakvih krema.Nedavno sam kupila Mustelinu kremu i posle dve nedelje uočila sam da joj se ekcem povlači.Tako da sam ja veoma zadovoljna sa njom.A vi koji mislite da lekari i farmaceuti imaju procenat od toga što vam "uvaljuju"proizvod veoma grešite.Vi sigurno nemate takvih problema,hvala Bogu,pa i možete to da govorite.Ja kao majka najviše bih volela da moje dete nema ekcem i da ne moram koristiti kojekakve kreme i kupke i da ironično i cinično dajem koje kakve komentare.

Calac

pre 17 godina

He, he, covek samo da se nasmeje, ali smeh od muke,,,
Da je gosn. doktor odvojio par sati pa da napise ljudski clanak na osnovu svog obrazovanja i iskustva pa nek na kraju diskretno i izreklamira Mustela proizvode, sve bi bilo u redu. Na ovaj nacin je odbio sve potencijalne musterije, one na koje je ova losa reklama ostavila utisak kakav je ostavila na mene.

Inace problem ekcema ili atopijskog dermatitisa sam apsolvirao tokom jednogodisnje borbe sa istim. Naime moja cerka ga je dobila sa tri meseca, ali u blazoj gotovo neprimetnoj formi. Tek sa sest meseci, nakon sto je okoncano dojenje dermatitis se intezivirao i zahvatio levi obraz i vrat u delu ispod brade. Poznato je da majcino mleko vrsi imunolosku funkciju kod beba te u tom periodu obicno dermatitis samo "tinja". Onog momenta kad se prestane sa dojenjem i kad imuni sistem same bebe preuzme funkciju, ukoliko je beba sklona atopijskim oboljenjima dermatitis se pojavi u punoj formi. Medjutim sa bebinim uzrastanjem imunoloski sistem sazreva, sve dolazi na svoje mesto i dermatitis se povlaci. Moguce je da se s vremena na vreme opet pojavi ali vrlo simbolicno i kratkotrajno. Ono sto moze da brine, ali nikako da izaziva paniku jeste mogucnost da do puberteta deca se atopijskim dermatitisom razviju alergijsku astmu. I astma je dakle alergijsko oboljenje s tim sto na alergene, obicno inhalatorne (prasina, polen) reaguju disajni putevi u vidu spazma -skupljanja. Vjerovatnoca da ce dermatitis prouzrokovati astmu jeste oko 30% ilit od tri bebe sa dermatitisom jedna do puberteta razvije astmu. Prevencija podrazumeva sve ono sto i onako pokusavamo da omogucimo za nasu decu, znaci more, suncanje na blagom suncu, planina, sveze voce i povrce, izbegavanje prasine.Znaci jacanje bebinog organizma ili preciznije imunoloskog sistema. Ekcem se najbolje leci na ovaj nacin. Crvenili na kozi je samo posledica unutrasnjeg problema.
Kod atopiskog dermatitisa nema nikakve posebne mudrolije. Tako da sam odlazak dermatologu ce verovatno zavrsiti sa receptom za kortikosteroidne ili cak neke imunosupresivne kreme. Doktore cete moci razlikovati po tome sto ce vam neki odmah propisati kortikosteroide i one koju ce insistirati da probate dermatitis kontrolisati prirodnim kremama. Kortikosteroidnu kremu treba imati pri ruci za kriticne faze dermatitisa. Tad se samo jednim tankim mazanjem i mozda sutradan jos jednim ugasi "pozar", a onda se opet prirodnim kremama odrzava stanje.
Nemojte zuriti i voditi decu na kojekakve alergo testove. Jako je tesko uloviti sta tacno pokrece alergisjku reakciju jer ponekad se ona ispolji bez ikakvog alergena. Takoreci sama od sebe.
I jos samo da kazem da dermatitis obicno pocinje na obrazu, posle se seli na pregibie ruku (iza lakta) i pregibe nogu (iza kolena). Moze ga biti i po vratu, celu, na sakama, a u retkim slucajevima i po celom telu.

bondy

pre 15 godina

jako me interesuje kako mogu umanjiti ekcem koji se javlja mojij trogodisnjoj devojcici na kozi glave,jako je svrbi,cese se,koza je crvena i suva a najvise joj smeta kada se oznoji,strasno se cese i cak se i male kraste javljaju.Koji bi od Mustela preparata trebalo da koristim? Hvala.

cate

pre 17 godina

koristila sam mustelinu cold cream za moju cerku i stvarno je toplo preporucujem. ona nema ekcem ,ali joj se kada je hladno i kada ima vetra pojavljivalo crvenilo na obrazima. farmaceuti u apoteci gde ja kupujem su stvarno bili ljubazni i dali mi korisne savete po pitanju pravog izbora proizvoda.

calac

pre 17 godina

"Deca sa dečijim ekcemom su izrazito lepa, natprosečne inteligencije, emocionalno nesugurna i razdražljiva."
Bilo bi lepo ukoliko bi nas dr Trojanovic castio jednim tekstom u kom bi malo elaborirao ovu tvrdnju. Izuzetno me zanim veza izmedju ekcema sa jedne i fizickog izgleda, inteligencije i emotivnog stanja kod dece sa druge strane. Obecavam da cu kupiti citav set Mustela preparata.
Hvala

Keti

pre 16 godina

Ja sam jedna od onih koji su prosli golgotu sa ekcemom koji je kcerka dobila u prvim mesecima zivota. Mogla bih, cini mi se, da doktorirram na ovoj temi! Tada sam i zaratila sa nasom zvanicnom medicinom, jer su mi u Domu zdravlja tvrdili da je to "firciger" i da nema neki poseban uzrok (!), posebno jer je dete isljucivo dojeno... Sva ga deca imaju, proci ce... Srecom, naletela sam na na penzionisanu lekarku - pedijatra (privatno), koja mi je otkrila da je u pitanju alergija na kravlje mleko. Testirala sam i uverila se! Izbacila sam sve alergene iz svoje ishrane (kad se samo setim sta sam mesecima jela, tj. koliko sam bila zeljna svega...) i sve se povuklo za 5-6 dana! Probala sam jos jednom - uvela mleko, pa izbacila - isto! Kasnije, pazljivom selekcijom njene ishrane (mleko, mlecni proizvodi, pri cemu je jogurt ok, ali slatko mleko je vrlo rizicno),i vrlo laganim uvodjenjem ishrane koja nosi opasnost od alergija, ekcem se potpuno povukao. U Nemackoj sam se informisala, citala - kravlje mleko je, po njima, za bebe tabu!! To je cak i najcesi uzrok grceva kod beba (naravno, racuna se i kad majka dojenog deteta uzima mlecne prozvode, posebno obicno, slatko mleko), sto smo u krugu prijatelja testirali i pokazalo se kao tacno! Kreme i sl. - u redu, potrebno, je, ali to je samo lecenje simptoma i osnovna nega ("Linola fet" je npr ok, Saljic i sl.). Redje kupanje, bez mnogo sampona, sapuna i slicnih stvari... Naravno, deca sa istorijom ekcema imaju jaku predispoziciju ze astmu (bravo za ovog oca iz jednog komentara koji ocigledno zna vise od mnogih lekara...), i tu postoji samo jedno - jacajte imunitet. Moja princeza ima danas nepunih sest godina, malo suvu kozu, ali inace je sasvim ok, jede i pije sve normalno i ima dosta jak imunitet. Mislim da je pri tom vazno je i ovo: jede puno voca i povrca (ni dan bez jedne jabuke!), minimalno slatkisa, puno zitarica (dobra strana je sto se svo troje sad tako hranimo), i naravno - puno veselja, radosti, opustenosti, bez frke, velike galame i stresa (jer i to mogu biti "okidaci"), I jos jedan savet za roditelje beba sa ekcemom (nije reklama, jer je ovaj proizvod veoma tesko naci) - veoma alergicnoj deci ne pomazu cak ni ona poznata hipoalergijska mleka (kad se pocne sa dodatnom ishranom), reaguju na sve! Spas je mleko u prahu NUTRAMIGEN - kod nas ga nema, veoma je skupo, ali je cudesno (nabaviti ga iz Evrope, bolje je nego iz USA). Potpuno razbijen kazein ga cini podnosljivim i za najalergicnijnu decu i svarljivim i za najosetljivije stomake (vazno kod grceva!).
Dakle, nista protiv kozmetike, ali to je palijativno - leciti uzroke, jacati imunitet deteta... Eto kratkog izvoda iz moje "roditeljske doktorske teze" . nadam se da ce ovo iskustvo nekome pomoci. Pozdrav, K.

jsna

pre 15 godina

Jedina krema koja je pomogla mojoj bebi je bila iz programa mustela ,,STELATOPIA,,prezadovoljna sam sa njihovom kozmetikom i svako ko ima problem sa ekcemom bih preporucila nece se pokajati !!! Da nisam pronasla ,,MUSTELU ,,zaista ne znam sta bih radila posto nema kreme koju nisam probala za moju princezu!!!

Tijana

pre 13 godina

Moj sin ima 3 godine.Pre godinu dana nokti na rukicama su poceli da se listaju a koza oko tih noktiju da se ljuspa.Doktorica nam je rekla da je to ekcem noktiju i dala nam terapiju ELIDEL kremom koja nam nije pomogla.Ako neko ima takvo ili slicno iskustvo molim za pomoc!

Srdjana

pre 17 godina

Kad sam videla Mustelu u nasim apotekama veoma sam se obradovala. Ranije su mi je slali iz Francuske. Moja iskustva su stvarno veoma pozitivna!!!!

Drina

pre 16 godina

Imam devojcicu od 20 meseci, koja je dobila ekcem sa 6 meseci i to iskljucivo na delu genitalija i na guzi. Uspevali smo da ga nekako saniramo elokomom, ali u poslednjih nekoliko nedelja nista nam ne pomaze, a koristili smo i elidel. I dalje nosi pelene, i ako se ukaki posle samo nekoliko minuta ona se ojede. Trenutno su se pojavile sitne bubuljice, koje joj ne smetaju, u delovima guze i butina gde sedi na nosi. Pomozite! Ne znam da li je to ekcem, ali mnogo ruzno izgleda.
Hvala

Sanja

pre 17 godina

Moja starija devojcica koja ima cetiri godine od rodjenja ima suvu atopicnu kozu sklonu ekcemima.Vise puta smo posetili razne dermatologe i koristili razne kreme i kupke ali smo najbolji efekat postigli sa kremom Stelatopia iz kolekcije Mustela. S obzirom da joj i dalje na pojedinim mestima izlaze ekcemi voleli bi da posetimo doktora Trojanovica radi saveta za dalju negu.Mladja devojcica koja ima samo cetiri meseca takodje ima suvu kozu koju negujemo hidratantnim mlekom iz kolekcije Mustela.Iako su proizvodi malo skuplji od ostalih toplo ih preporucujem

Maja

pre 16 godina

Hvala Dr.Trojanoviću za savete u vezi sa dečjim ekcemom!Verovatno se sećate bebe, koju smo doveli u savetovalište u apoteci u Merkatoru.Moj sin je imao ekceme po telu i obrazima.Obrazi su bili crveni ,suvi i izgrebani od silnog češkanja.Uz pomoć Elocoma,uljane kupke Mustela i Uriage emolliente krema smo rešili bebine "muke".Ekcem je pod kontrolom,koža je dobila svoj sjaj i hidrantnost.
Inače smo vremenom utvrdili da je beba alergična na kravlje mleko,pa sam pretpostavila ,da je ekcem mogao nastati(pošto je beba dojena)dok sam ja konzumirala krav.mleko.
Puno pozdrava od mame i bebe!

jovana

pre 17 godina

Samo me zanima da li su osobe koje pisu negativne stavove o Musteli ocevi?

Ako jesu, verujem da nisu bas mnogo vremena proveli sa “svojim” bebama,

ili su bili srecnici pa i ne znaju sta su ekcemi.

Mi ostali smo „samo” zahvalni Musteli sto postoji.

Zivela MUSTELA.

Jovana

Ana

pre 16 godina

Postovane mame,tate i lekari,imam devojcicu od 8 godina koja ima suvu i crvenu kozu na sakama do iznad rucnog zgloba.U pocetku sve promene sam resavala pantenolom ali u poslednje vreme je sve gore i gore.Ekcem se javio prosle godine a kao beba nije imala nikakve promene po kozi.Moje pitanje je da li se tu jos radi o decijem ekcemu da li je Musala efikasna i za veliku decu i ako mora koji kortikosteroid je najbolje koristiti.Hvala

mila

pre 15 godina

Mojoj bebi je mnogo pomogla Mustelina stelatopia emolijentna krema.Ekcem se povukao u potunosti , medjutim opet se pojavio na drugom mestu na bradi i nausnici.Krema vise ne pomaze.Da li kremu treba iskoristiti u odredjenom periodu posle otvaranja i da li moze da izgubi svojstvo ili koza postane prezasicena?

ivana nikolic

pre 15 godina

moja devojcica pati od ekcema od treceg meseca,sada ima godinu dana i povukao se dosta.Sklona je alergijama jer smo i ja i suprug,kravlje mleko je takodje ono sto joj ne odgovara.Koristili smo svakojake kreme za ekcem ali njoj se iznova i iznova pojavljivao,do sest meseci nije jela nista sem mleka i to vestackog jer je sisala do 4 meseca i imala je alergiju.Oko 10 meseca pocela sam da joj dajem grasak,boraniju,pasulj samo vodicu i njoj se ekcem povecavao nisam obracala paznju jer sam mislila dosao je period kada joj bukne,saznala sam da sve to iritira ekcem i prestala je i to da jede.Sada ima 13 meseci i oije hipoalergeno mleko,jede samo junece meso.krompir,sargarepu i pirinac,grickamo plazmu i grisine,kaamak....to i jos neke stvari jedemo i nama je koza sada ok,BITNO pre svakog spavanja namazem joj puder sa anestetikom a ujtru joj namazem obicnu pavlovicevu mast,to nam je veoma pomoglo,kupamo se na 5 dana,leti svakog dana ali sa hladnijom vodom,pokusajte na ovaj nacin i videcete pomak...ivana iz vranja

Sandra

pre 17 godina

Da, da to su najverovatnije ocevi. Imam i ja slicna iskustva. Nek se cese, sta mu fali...kupi Niveu mnogo je jeftinija, a naravno ima je i dva puta manje. Dete nek se cese. MUSTELA JE ZAKON!!! Vredi svaki ulozeni dinar!

vanja

pre 16 godina

moj sin ima ekcem svuda po teu.cula sam da bi bilo dobro da ga odvedem na terapiju na "mrtvo more".ima li nekoga od vas, dragi roditelji,ko je vodio dete tamo???kakva su iskustva???znate li nekoga ko je bio tamo.....?hvala

Sasa

pre 17 godina

Ja jesam otac i hvala Bogu da moje dete nema ekceme tih razmera kao neka od dece (a iskreno se nadam da ce deci Mustela pomoci u toj meri da im se u daljem zivotu ekcemi povuku ili bar ublaze).
Pametne mame koje ste uputile kritiku na moj komentar: procitajte taj moj komentar jos jednom, ili par puta ako treba, pa cete shvatiti ako Bog da, da ja ni jednom recju nisam kritikovao proizvod, vec nacin na koji su pisani pocetni komentari hvale, i sam clanak, i prosto sam projektovao (cinicno naravno) mogucnost da se neko "ugradio" (sto morate priznati da je 99% slucaj u danasnjoj Srbiji u biznisu bilo kog tipa). Dakle, nemojte selektivno citati i vrsiti diskriminaciju zato sto sam musko t.j. otac. Zato sam i napisao da je dobro sto Srbija ima i vise od jednog doktora, pa samim tim i ako je proizvod odlican, svi ce ga i koristiti.
Za vasu informaciju: svoje dete ne volim nista manje nego vi svoju decu i za njega sam spreman svaku paru da dam, da bih mu osigurao zdrav zivot, fizicki i mentalno, obrazovanje i mogucnosti u zivotu i sposobnost da razmislja svojom glavom.

Mirjana

pre 17 godina

Drage majke, nemojte leciti posledice nego uzroke. Jednan od uzroka ekcema je nedovoljno razvijen imuni sistem. U svetu se preporucuje tretman probiotskim bakterijama kao Bifidobacterium lactis, BB-12 Lactobacillus rhamnosus LGG. Te blagotvorne mikroorganizme mozete naci u nasim mlecnim proizvodima Jogurt Plus (BB-12 i LA-5) i u Somboledovom jogurtu (LGG). Ako hocete da proverite nauku koja stoji iza probiotika idite na PubMed site i otkucajte Lactobacillus LGG ili Bifidobacterium BB-12. Takodje pogledajte http://nutrition.med.harvard.edu/

Srdjana

pre 17 godina

Doticni doktor svake srede i subote drži BESPLATNO SAVETOVALISTE za svu decu sa ekcemom, ne vidim licnu korist koju od toga ima. Naravno, u Srbiji cim neko pokusa nesto da uradi nesto dobro, odmah je osudjen. Niko ne sprecava roditelje da odvedu svoju decu kod doktora, kao sto ih niko ni ne tera da kupe proizvode Mustela.

Sasa

pre 17 godina

Ne osporavam kvalitet proizvoda koji se ovde reklamiraju, stavise, verujem da su efikasni (normalno - treba isprobati). Medjutim, zaista je ocigledno da je sve namesteno, a komentare je pisala samo jedna osoba. Treba samo procitati 3 komentara potpisana od strane "navodno" razlicitih osoba, a sa identicnom konstrukcijom: "TOPLO VAM PREPORUCUJEM". Dakle, ne treba vredjati inteligenciju citalaca, koja je na dovoljno visokom nivou da moze da prozri da doktor/ordinacija nemaju profita od besplatnih pregleda, ali ce, kakav god bio ishod pregleda, doktor uputiti majku/oca malog pacijenta u najblizu apoteku da bi roditelj potrazio ove proizvode. Ne bi me ni cudilo da doktor dobija procenat od prodaje, ili cak da je doktor i sam uvoznik ovih proizvoda. Nacija treba malo da se osvesti. Ziveo sam i radio u Beogradu 3 godine pre nego sto sam otisao da radim u Engleskoj. Za te 3 godine sam se nagledao takvih stvari i korupcije da sam morao da odem, jer jedini nacin da se danas prezivi u Srbiji je upravo ovaj - uzmi i otmi gde i kako mozes. I tuzno je to sto je korupcija difundovala u zdravstvo i farmaciju koje treba da brinu o covekovom zdravlju i uopste zivotu. Moguce je da gresim, i da ovaj doktor ne dobija ni paru od proizvodjaca ili apoteka, ali mu je ovaj clanak bio bar reklama. Mada, sve mi mirise na to da sam ipak u pravu. Imamo i druge dermatologe, i to vrsne, pa hvala Bogu, roditelji mogu da idu i kod drugog doktora.

Bojana

pre 17 godina

Meni su u nasem porodilistu preporucili Mustela proizvode. Rekli su da boljih na trzistu nema. Cela porodica koristi njihove proizvode za kupanje, veoma su blagi i sto je najvaznije nemaju sapuna!

sara-mateja KV

pre 16 godina

Zdravo,vidim da ima dosta roditelja kojima bebe imaju atopijski dermatitis,kao i moj sin Mateja.Mateji se lisaj javlja oko ugla usana i nigde drugde.Kada se javi dermatolog nam prepise didermal ili elokom,medjutim 15-ak dana posle zavrsene terapije ponovo se javi.Da li te mustela kreme smem da koristim bez saveta dr.(koristili smo AVEN kozm.ali nije bilo vidnih promena).

Chele

pre 17 godina

"Verujem da ovi proizvodi pomazu, ali ovo nije nista drugo do reklama od koje najvise koristi od strane farmaceutske kuce ima doticni doktor."

Potpuno se slazem. Cak su i svi komentari, osim ovog gornjeg, "namesteni". Zaposleni iz te kuce su danas ocigledno imali dodatni radni zadatak.

medilink

pre 15 godina

Postovana Mila,
Stelatopia emolijentna krema je namenjena za negu koze kod atopijskog dermatitisa.U slucaju pogorsanja trebalo bi da se koristi odgovarajuca terapija.Ako zivite u Beogradu savetujemo Vam da se javite dr Milosu Trojanovicu koji svake srede od 17-30 do 20-30 radi besplatno dermatolosko savetovaliste u ap.Sanolabor TC novi Merkator
Srdacan pozdrav,
Medilink

medilink

pre 15 godina

Postovana Bondy,
ako se radi o dijagnostifikovanom ekcemu na glavi savetujemo vam upotrebu stelatopia tecnog sindeta za pranje.Ako ste u mogusnosti mozete se javiti dr Trojanovicu sredom od 17-30 do 20-30 u ap.Sanolabor tc Novi merkator u Beogradu kada doktor radi besplatno dermatolosko savetovaliste
srdacan pozdrav,
Medilink

glups

pre 17 godina

Za ovo jos nisam cula. U Madjarskoj, gde ja zivim, postoji posebna linija farmaceutskih proizvoda domace proizvodnje za negu bebe. Mogu se dobiti samo na recept. Za kupanje se koristi "sapun" u tubi koji se otopi u kljucaloj vodi ili se direktno nanese na kozu. Sapun je tzv. nonjonikum, ne sadrzi parfeme, konzervanse... Upotrebu bilo kakvih krema za negu koze ne preporucuju, osim na guzi i preponama. Ja sam ih poslusala i moja beba nema problema sa kozom.

licka

pre 15 godina

Dragi roditelji,

moja devojcica ima ekcem od rodjenja, sve apsolutno sve smo probali..
Ono sto stvarno pomaze jeste Elocom krema da smiri kozu kada je jako upaljena i nakom toga Mustela krema za lice i telo, naravno izbacila sam mleko, kikiriki , i cokoladu u najmanjim kolicinama.
Sto se tice opstrukcija tj. cestih gusenja probajte i pitajte lekara za lek Galitifen koji proizvodi Galenika i jedina mana mu je sto je JEFTIN, inace sluzi za jacanje bronhija i dete moze da ga pije mesecima.

Dusan

pre 17 godina

Pa ovo je sramota, mislio sam da citam strucni clanak a ono reklama. Nisam siguran ali mislim da ste ovo trebali da obelezite kao oglas ili reklamu, jer to i jeste.

Dejan

pre 17 godina

Dobra samoreklama, kao i reklama proizvoda od kojih chika doktor ima profita. takodje me zanima zasto se kod nas potencira na kupanju beba jednom ili vise puta dnevno dok u Nemackoj doktori preporucuju kupanje beba jednom nedeljno i to bez sapuna, samo sa toplom vodom sa par kapi maslinovog ulja. Pa nisu nemci ludi! U cemu je fora? Opet profit of prodaje kojekakvih preparata?

Zeka

pre 14 godina

Nisam, nažalost, imala priliku da pronađem bilo šta od navedenih kozmetičkih preparata, ali iskreno da vam kažem, mojoj ćerkici su pomogle niveine vlažne maramice (Nivea baby, Soft & Care, svetlo plave - sa uljem nevena). U toku dana joj nekoliko puta obrišem lice tim maramicama, a kada je kupam, samo je umijem vodom i ne mažem nikakvu kremu. A i sunce nam je pomoglo...iako hoće ponekad da ide u oči ali pronađite neki ugao da je detetu lice osunčano a da mu ne ide baš u oči.
Takođe jedan lekar mi je preporučo didermal losion koji je opet malo blaže opcija od same masti.
Eto, toliko od mene...
:)

Dragana

pre 17 godina

Moja beba ima 6 meseci i vec tri meseca se borim protiv ekcema na obrazima ali do sada nista nije dalo trajnije rezultate. Pokusala bih sa Mustelinom kolekcijom pa me interesuje gde je mogu nabaviti. Zivim u Boru.

nada

pre 16 godina

dragi roditelji,Ekcem je bio nas problem od 4 mjeseca rodjenja cerke koja sad ima 3 godine i 3 mjeseca,pojavljivao se na obrazima ,ispod vrata i na ramenima,dijete se cesalo do krvi bukvalno,pa smo je kupali svaki dan u linola kupkama dr.tajs po preporukama svih pedijatara u banjaluci,linola kupka i krema su prirodne bez dodataka hemije,medjutim bio bi to samo privid,sve dok ne bi smo upotrebili ono najgore ekcem se ne bi povlacio,ono najgore je nazalost kortikosteroid u vidu elocoma,sta da vam kazem mac sa dvije ostrice,al jedini koji za 2 dana mazanja po 3 puta dnevno ukloni i najmanji trag crvenila,suhe koze i svraba.inace radili smo i alergotest koji je pokazao da je alergicna na kikiriki,orase,ljesnjake i paradjz(nutritivni)koji inace nisu uobicajeni za ekcem,kao sto su alergije na polen,prasinu,i sta sve ne... A sto se tice doktorove konstatacije : "Deca sa dečijim ekcemom su izrazito lepa, natprosečne inteligencije, emocionalno nesugurna i razdražljiva."upravo je tako pogotovo ovo zadnje ,tako je kod mene i svih mojih prijateljica cija djeca imaju ekcem i ono sto je jos gore jeste da su nam djeca uglavnom sklona stalnim i cestim upalama disajnih puteva,iako sam znala da djeca sa ekcemom su sklona astmi i bronhitisu nas pedijatar to kod nje negira ,al ona je prakticno bolesna svake druge sedmice, i koliko god da se trudimo da se to ne lijeci antibioticima,vec prirodnim dodacima za imunitet i zdravom prehranom,nemoguce je.

medilink

pre 16 godina

Postovana Ana,
najbolje bi bilo da dovedete dete kod dr Milosa Trojanovica u ap.Sanolabor TC Novi Merkator kada doktor radi besplatno savetovaliste sredom od 17:30-20:30
pozdrav,
Medilink

Mara

pre 17 godina

Gde u Nisu mogu nabaviti ove proizvode?Skoro sve apoteke sam obisla ,farmaceuti me belo gledaju i jos me neki prave ludom i drze predavanje da sam ja dobila pogresnu informaciju.Molim Vas da mi odgovorite.Hvala

Dragana

pre 17 godina

Drage mame, u Nisu, nazalost ni jedna apoteka nema Mustela proizvode i svi apotekari su apsolutno sokirani kada ih pitam za nju, nikad niko nije cuo.

Medilink

pre 17 godina

Postovana Milina,
problem pelenskog dermatitisa je sve cesce prisutan u decijoj populaciji.Enzimi koji se oslobadjaju iz stolice i urina koji su zadrzani u pelenama predstavljaju glavni problem u nastanku pelenskog dermatitisa.Najtoplije Vam preporucujemo preparat STELACTIV iz kolekcije Mustela koji se aplikuje na kozu 2 do 3 puta dnevno.
Pozdrav,
Medilink

dijaspora

pre 17 godina

za one koji nemaju novac za ove preparate predlazem kupke sa mekinjama. ovde u americi se preporucuju za suvu i svrabu sklonu kozu. probala sam na svom detetu i zasta radi. u ciklusima od 7 dana vecernja kupka u mekinjama i dobra krema posle togs zaista pozmazu. sveojevremeno mi je bila efikasan i jekoderm mast.

Biljana

pre 17 godina

Moja kcerka ima ekcem na obrazima. Dva lekara su mi preporucila Mustela kozmetiku, koju koristimo vec 14 meseci. Verujem da lekar koji je preporucio ove proizvode ima nekakav procenat od reklamiranja ovih proizvoda. Mene se to ne tice! Mene, kao majku, zanima samo cinjenica da ova krema pomaze mome detetu. Prirodni melemi, jekoderm, bebi kreme nisu pomogli - ova krema jeste. Napominjem, da Mustela "drzi" ekcem pod kontrolom, ali ga nije izlecila.

Dragana

pre 17 godina

Uspela sam sa jednom apotekom da se dogovorim oko naručivanja mustelinih proizvoda, sada samo da budem strpljiva. Imam još jedan problem kod starije ćerke koja ima 10 godina. Sa pojavom malo jačeg sunca, tako reći od proleća, gde god je sunce dohvati bilo na licu, rukama ili nogama pojavi se crvenilo sa sitnim bubuljicama i malo podnodulo. Kaže i da je užasno svrbi. Do sada sam joj mazala niveinu dečiju kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, ali nije nešto pomoglo. To stanje se smiri vremenom odnosno čim koža dobije malo boje. I da napomenem da ima izrazito osetljivu kožu.

melita moritz-karabas

pre 16 godina

Moj sin ima 3,5 meseca i od prvog dana je imao ekcem koji se prvo pojavio iza usiju. U savetovalistu su nam uporno govorili da je to ojed od sapunice te da bolje ispiramo bebu nakon kupanja kao i to da mazemo "ojedena" mesta. Sada kada se ekcem prosirio po celom licu, celu, rukama i nogama, u Decjoj bolnici nam je kozni lekar rekao da se zapravo radi o decjem ekcemu i da moramo menjati hranu (do tada smo koristili Humanu) kao i citavu kozmetiku. Sada koristimo Mustela kremu i sapun u kombinaciji sa oblizima borne kiseline i hidrociklina. Za samo jedan dan ekcem se povukao, a ostaci suve i ispucale koze nestaju s oblozima 3% borne kiseline. Dakle: 3 puta dnevno staviti obloke borne kis. po 10 minuta, ujutru i uvece namazati hidrociklin mast, a pre izlaska na vetar, lice obavezno namazati "Mustela" kremom!!!

medilink

pre 17 godina

Postovana Dragana,
Mustelini proizvodi nazalost nisu prisutni u apotekama u Boru.
Ukoliko vase dete zaista ima ekcem a na osnovu pregleda dermatologa, onda je kolekcija Mustela zaista indikovana - kako za poboljsanje postojeceg stanja, tako i za samu negu kako bi sprecili ponovni nastanak problema sa kozom vaseg deteta.
Opcije koje su na raspolaganju su da zamolite neku od apoteka u Boru da nas kontaktira povodom dostavljanja preparata koji vam trebaju, ili da nabavite preparate u gradovima gde smo prisutni - Nis, Leskovac, Cacak, Krusevac, Beograd...


Pozdrav,
Medilink
www.medilinkbg.co.yu
medilink@infosky.net

vanja

pre 16 godina

moje dete vec 4 godine se pati sa ekzemom.i nema sta nismo probali.mnogo toga je kratkorocno davalo rezultate.
od svih "terapija" kremica ulja i sl
najdelotvornije je parafinsko ulje u kadu sa toplom vodom.ujutro i uvece.i peskirom samo nezno tapkati nikako brisati grubo.da se ne iritira koza.i antihistaminik ako se mnogo cese

medilink

pre 16 godina

Postovana Dina,
predlazemo vam da se javite dr MIlosu Trojanovicu kada sredom od 17:30-20:30 radi besplatno savetovaliste u ap.Sanolabor TC Novi Merkator
Pozdrav,
Medilink

Medilink

pre 17 godina

Postovani Aleksandre,
ako mislite na mleka za negu, nekvalitetna mleka za negu i sredstva za pranje mogu prouzokovati ekcem,sto je i najcesci slucaj.
Ako mislite na mleka za ishranu ,vestacka ishrana-belancevine kravljeg mleka kao i majcino mleko ukoliko majka unosi npr.ribu,jaja,kostunjavo voce itd. mogu takodje prouzrokovati ekcem.
Pozdrav,
Medilink

medilink

pre 16 godina

Postovana SARA-MATEJA,najbolje bi bilo da Vase dete dovedete kod dr MIlosa Trojanovica u savetovaliste svake srede od 18:30-20:30 u apoteku Sanolabor TC Novi Merkator gde ce doktor pregledati dete u dati adekvatnu preporuku za Musteline preparate.
Pozdrav,
Medilink

Medilink

pre 17 godina

Postovana Anka,
preparati iz kolekcije Mustela su prisutni u svim bolje snabdevenim apotekama.Javite se na telefon 3232642 ili kontaktirajte na medilink@infosky.net da bi ste bili upuceni na konkretnu Vama najblizu apoteku.
Pozdrav,
Medilink

NekoIzGomile

pre 17 godina

Da li negde mogu da se nadju
svi, a ne samo glavni sastojci Mustele krema? Sta u ovim kremama sluzi kao konzervans?

Zivim u Kanadi i nisam imala priliku da probam Mustela kreme, ali su mom detetu jako pomogle dve potpuno prirodne kreme u kojima kao konzervans sluze vitamini A, C i E:
- DermaMed Natural Healing Cream with Calendula
- Baby Avalon Organics Protective A,D&E Ointment

Ako ovo cita neko iz Kanade ili Amerike, ove kreme mogu da se nadju u prodavnicama zdrave hrane i na ebay-u. Takodje pomazu i kupke sa zobenim pahuljicama:
http://babyparenting.about.com/cs/healthissues/a/oatmealbath.htm

Moj savet je da probate sa kremama pre nego sto poslusate vecinu severnoamerickih lekara koji odmah savetuju upotrebu kortikosteroida.

Medilink

pre 17 godina

Postovana Maro,
u Nisu preparate Mustele treba da ima Apoteka "Dona", u Kopitarevoj 23, "Medis lek" Nikola Pasica 63. Ukoliko neke od njih nemaju,zamolite ih da trebuju te preparate ili nas kontaktirajte na tel.: 011 3232642, ili na mail: medilionk@infosky.net
S postovanjem,
Medilink

jsna

pre 15 godina

Jedina krema koja je pomogla mojoj bebi je bila iz programa mustela ,,STELATOPIA,,prezadovoljna sam sa njihovom kozmetikom i svako ko ima problem sa ekcemom bih preporucila nece se pokajati !!! Da nisam pronasla ,,MUSTELU ,,zaista ne znam sta bih radila posto nema kreme koju nisam probala za moju princezu!!!

Sasa

pre 17 godina

Ne osporavam kvalitet proizvoda koji se ovde reklamiraju, stavise, verujem da su efikasni (normalno - treba isprobati). Medjutim, zaista je ocigledno da je sve namesteno, a komentare je pisala samo jedna osoba. Treba samo procitati 3 komentara potpisana od strane "navodno" razlicitih osoba, a sa identicnom konstrukcijom: "TOPLO VAM PREPORUCUJEM". Dakle, ne treba vredjati inteligenciju citalaca, koja je na dovoljno visokom nivou da moze da prozri da doktor/ordinacija nemaju profita od besplatnih pregleda, ali ce, kakav god bio ishod pregleda, doktor uputiti majku/oca malog pacijenta u najblizu apoteku da bi roditelj potrazio ove proizvode. Ne bi me ni cudilo da doktor dobija procenat od prodaje, ili cak da je doktor i sam uvoznik ovih proizvoda. Nacija treba malo da se osvesti. Ziveo sam i radio u Beogradu 3 godine pre nego sto sam otisao da radim u Engleskoj. Za te 3 godine sam se nagledao takvih stvari i korupcije da sam morao da odem, jer jedini nacin da se danas prezivi u Srbiji je upravo ovaj - uzmi i otmi gde i kako mozes. I tuzno je to sto je korupcija difundovala u zdravstvo i farmaciju koje treba da brinu o covekovom zdravlju i uopste zivotu. Moguce je da gresim, i da ovaj doktor ne dobija ni paru od proizvodjaca ili apoteka, ali mu je ovaj clanak bio bar reklama. Mada, sve mi mirise na to da sam ipak u pravu. Imamo i druge dermatologe, i to vrsne, pa hvala Bogu, roditelji mogu da idu i kod drugog doktora.

Dejan

pre 17 godina

Dobra samoreklama, kao i reklama proizvoda od kojih chika doktor ima profita. takodje me zanima zasto se kod nas potencira na kupanju beba jednom ili vise puta dnevno dok u Nemackoj doktori preporucuju kupanje beba jednom nedeljno i to bez sapuna, samo sa toplom vodom sa par kapi maslinovog ulja. Pa nisu nemci ludi! U cemu je fora? Opet profit of prodaje kojekakvih preparata?

Chele

pre 17 godina

"Verujem da ovi proizvodi pomazu, ali ovo nije nista drugo do reklama od koje najvise koristi od strane farmaceutske kuce ima doticni doktor."

Potpuno se slazem. Cak su i svi komentari, osim ovog gornjeg, "namesteni". Zaposleni iz te kuce su danas ocigledno imali dodatni radni zadatak.

cate

pre 17 godina

koristila sam mustelinu cold cream za moju cerku i stvarno je toplo preporucujem. ona nema ekcem ,ali joj se kada je hladno i kada ima vetra pojavljivalo crvenilo na obrazima. farmaceuti u apoteci gde ja kupujem su stvarno bili ljubazni i dali mi korisne savete po pitanju pravog izbora proizvoda.

Dusan

pre 17 godina

Pa ovo je sramota, mislio sam da citam strucni clanak a ono reklama. Nisam siguran ali mislim da ste ovo trebali da obelezite kao oglas ili reklamu, jer to i jeste.

ivana nikolic

pre 15 godina

moja devojcica pati od ekcema od treceg meseca,sada ima godinu dana i povukao se dosta.Sklona je alergijama jer smo i ja i suprug,kravlje mleko je takodje ono sto joj ne odgovara.Koristili smo svakojake kreme za ekcem ali njoj se iznova i iznova pojavljivao,do sest meseci nije jela nista sem mleka i to vestackog jer je sisala do 4 meseca i imala je alergiju.Oko 10 meseca pocela sam da joj dajem grasak,boraniju,pasulj samo vodicu i njoj se ekcem povecavao nisam obracala paznju jer sam mislila dosao je period kada joj bukne,saznala sam da sve to iritira ekcem i prestala je i to da jede.Sada ima 13 meseci i oije hipoalergeno mleko,jede samo junece meso.krompir,sargarepu i pirinac,grickamo plazmu i grisine,kaamak....to i jos neke stvari jedemo i nama je koza sada ok,BITNO pre svakog spavanja namazem joj puder sa anestetikom a ujtru joj namazem obicnu pavlovicevu mast,to nam je veoma pomoglo,kupamo se na 5 dana,leti svakog dana ali sa hladnijom vodom,pokusajte na ovaj nacin i videcete pomak...ivana iz vranja

Zeka

pre 14 godina

Nisam, nažalost, imala priliku da pronađem bilo šta od navedenih kozmetičkih preparata, ali iskreno da vam kažem, mojoj ćerkici su pomogle niveine vlažne maramice (Nivea baby, Soft & Care, svetlo plave - sa uljem nevena). U toku dana joj nekoliko puta obrišem lice tim maramicama, a kada je kupam, samo je umijem vodom i ne mažem nikakvu kremu. A i sunce nam je pomoglo...iako hoće ponekad da ide u oči ali pronađite neki ugao da je detetu lice osunčano a da mu ne ide baš u oči.
Takođe jedan lekar mi je preporučo didermal losion koji je opet malo blaže opcija od same masti.
Eto, toliko od mene...
:)

Tijana

pre 13 godina

Moj sin ima 3 godine.Pre godinu dana nokti na rukicama su poceli da se listaju a koza oko tih noktiju da se ljuspa.Doktorica nam je rekla da je to ekcem noktiju i dala nam terapiju ELIDEL kremom koja nam nije pomogla.Ako neko ima takvo ili slicno iskustvo molim za pomoc!

Sasa

pre 17 godina

Ja jesam otac i hvala Bogu da moje dete nema ekceme tih razmera kao neka od dece (a iskreno se nadam da ce deci Mustela pomoci u toj meri da im se u daljem zivotu ekcemi povuku ili bar ublaze).
Pametne mame koje ste uputile kritiku na moj komentar: procitajte taj moj komentar jos jednom, ili par puta ako treba, pa cete shvatiti ako Bog da, da ja ni jednom recju nisam kritikovao proizvod, vec nacin na koji su pisani pocetni komentari hvale, i sam clanak, i prosto sam projektovao (cinicno naravno) mogucnost da se neko "ugradio" (sto morate priznati da je 99% slucaj u danasnjoj Srbiji u biznisu bilo kog tipa). Dakle, nemojte selektivno citati i vrsiti diskriminaciju zato sto sam musko t.j. otac. Zato sam i napisao da je dobro sto Srbija ima i vise od jednog doktora, pa samim tim i ako je proizvod odlican, svi ce ga i koristiti.
Za vasu informaciju: svoje dete ne volim nista manje nego vi svoju decu i za njega sam spreman svaku paru da dam, da bih mu osigurao zdrav zivot, fizicki i mentalno, obrazovanje i mogucnosti u zivotu i sposobnost da razmislja svojom glavom.

Calac

pre 17 godina

He, he, covek samo da se nasmeje, ali smeh od muke,,,
Da je gosn. doktor odvojio par sati pa da napise ljudski clanak na osnovu svog obrazovanja i iskustva pa nek na kraju diskretno i izreklamira Mustela proizvode, sve bi bilo u redu. Na ovaj nacin je odbio sve potencijalne musterije, one na koje je ova losa reklama ostavila utisak kakav je ostavila na mene.

Inace problem ekcema ili atopijskog dermatitisa sam apsolvirao tokom jednogodisnje borbe sa istim. Naime moja cerka ga je dobila sa tri meseca, ali u blazoj gotovo neprimetnoj formi. Tek sa sest meseci, nakon sto je okoncano dojenje dermatitis se intezivirao i zahvatio levi obraz i vrat u delu ispod brade. Poznato je da majcino mleko vrsi imunolosku funkciju kod beba te u tom periodu obicno dermatitis samo "tinja". Onog momenta kad se prestane sa dojenjem i kad imuni sistem same bebe preuzme funkciju, ukoliko je beba sklona atopijskim oboljenjima dermatitis se pojavi u punoj formi. Medjutim sa bebinim uzrastanjem imunoloski sistem sazreva, sve dolazi na svoje mesto i dermatitis se povlaci. Moguce je da se s vremena na vreme opet pojavi ali vrlo simbolicno i kratkotrajno. Ono sto moze da brine, ali nikako da izaziva paniku jeste mogucnost da do puberteta deca se atopijskim dermatitisom razviju alergijsku astmu. I astma je dakle alergijsko oboljenje s tim sto na alergene, obicno inhalatorne (prasina, polen) reaguju disajni putevi u vidu spazma -skupljanja. Vjerovatnoca da ce dermatitis prouzrokovati astmu jeste oko 30% ilit od tri bebe sa dermatitisom jedna do puberteta razvije astmu. Prevencija podrazumeva sve ono sto i onako pokusavamo da omogucimo za nasu decu, znaci more, suncanje na blagom suncu, planina, sveze voce i povrce, izbegavanje prasine.Znaci jacanje bebinog organizma ili preciznije imunoloskog sistema. Ekcem se najbolje leci na ovaj nacin. Crvenili na kozi je samo posledica unutrasnjeg problema.
Kod atopiskog dermatitisa nema nikakve posebne mudrolije. Tako da sam odlazak dermatologu ce verovatno zavrsiti sa receptom za kortikosteroidne ili cak neke imunosupresivne kreme. Doktore cete moci razlikovati po tome sto ce vam neki odmah propisati kortikosteroide i one koju ce insistirati da probate dermatitis kontrolisati prirodnim kremama. Kortikosteroidnu kremu treba imati pri ruci za kriticne faze dermatitisa. Tad se samo jednim tankim mazanjem i mozda sutradan jos jednim ugasi "pozar", a onda se opet prirodnim kremama odrzava stanje.
Nemojte zuriti i voditi decu na kojekakve alergo testove. Jako je tesko uloviti sta tacno pokrece alergisjku reakciju jer ponekad se ona ispolji bez ikakvog alergena. Takoreci sama od sebe.
I jos samo da kazem da dermatitis obicno pocinje na obrazu, posle se seli na pregibie ruku (iza lakta) i pregibe nogu (iza kolena). Moze ga biti i po vratu, celu, na sakama, a u retkim slucajevima i po celom telu.

medilink

pre 16 godina

Postovana Ana,
najbolje bi bilo da dovedete dete kod dr Milosa Trojanovica u ap.Sanolabor TC Novi Merkator kada doktor radi besplatno savetovaliste sredom od 17:30-20:30
pozdrav,
Medilink

Keti

pre 16 godina

Ja sam jedna od onih koji su prosli golgotu sa ekcemom koji je kcerka dobila u prvim mesecima zivota. Mogla bih, cini mi se, da doktorirram na ovoj temi! Tada sam i zaratila sa nasom zvanicnom medicinom, jer su mi u Domu zdravlja tvrdili da je to "firciger" i da nema neki poseban uzrok (!), posebno jer je dete isljucivo dojeno... Sva ga deca imaju, proci ce... Srecom, naletela sam na na penzionisanu lekarku - pedijatra (privatno), koja mi je otkrila da je u pitanju alergija na kravlje mleko. Testirala sam i uverila se! Izbacila sam sve alergene iz svoje ishrane (kad se samo setim sta sam mesecima jela, tj. koliko sam bila zeljna svega...) i sve se povuklo za 5-6 dana! Probala sam jos jednom - uvela mleko, pa izbacila - isto! Kasnije, pazljivom selekcijom njene ishrane (mleko, mlecni proizvodi, pri cemu je jogurt ok, ali slatko mleko je vrlo rizicno),i vrlo laganim uvodjenjem ishrane koja nosi opasnost od alergija, ekcem se potpuno povukao. U Nemackoj sam se informisala, citala - kravlje mleko je, po njima, za bebe tabu!! To je cak i najcesi uzrok grceva kod beba (naravno, racuna se i kad majka dojenog deteta uzima mlecne prozvode, posebno obicno, slatko mleko), sto smo u krugu prijatelja testirali i pokazalo se kao tacno! Kreme i sl. - u redu, potrebno, je, ali to je samo lecenje simptoma i osnovna nega ("Linola fet" je npr ok, Saljic i sl.). Redje kupanje, bez mnogo sampona, sapuna i slicnih stvari... Naravno, deca sa istorijom ekcema imaju jaku predispoziciju ze astmu (bravo za ovog oca iz jednog komentara koji ocigledno zna vise od mnogih lekara...), i tu postoji samo jedno - jacajte imunitet. Moja princeza ima danas nepunih sest godina, malo suvu kozu, ali inace je sasvim ok, jede i pije sve normalno i ima dosta jak imunitet. Mislim da je pri tom vazno je i ovo: jede puno voca i povrca (ni dan bez jedne jabuke!), minimalno slatkisa, puno zitarica (dobra strana je sto se svo troje sad tako hranimo), i naravno - puno veselja, radosti, opustenosti, bez frke, velike galame i stresa (jer i to mogu biti "okidaci"), I jos jedan savet za roditelje beba sa ekcemom (nije reklama, jer je ovaj proizvod veoma tesko naci) - veoma alergicnoj deci ne pomazu cak ni ona poznata hipoalergijska mleka (kad se pocne sa dodatnom ishranom), reaguju na sve! Spas je mleko u prahu NUTRAMIGEN - kod nas ga nema, veoma je skupo, ali je cudesno (nabaviti ga iz Evrope, bolje je nego iz USA). Potpuno razbijen kazein ga cini podnosljivim i za najalergicnijnu decu i svarljivim i za najosetljivije stomake (vazno kod grceva!).
Dakle, nista protiv kozmetike, ali to je palijativno - leciti uzroke, jacati imunitet deteta... Eto kratkog izvoda iz moje "roditeljske doktorske teze" . nadam se da ce ovo iskustvo nekome pomoci. Pozdrav, K.

medilink

pre 15 godina

Postovana Mila,
Stelatopia emolijentna krema je namenjena za negu koze kod atopijskog dermatitisa.U slucaju pogorsanja trebalo bi da se koristi odgovarajuca terapija.Ako zivite u Beogradu savetujemo Vam da se javite dr Milosu Trojanovicu koji svake srede od 17-30 do 20-30 radi besplatno dermatolosko savetovaliste u ap.Sanolabor TC novi Merkator
Srdacan pozdrav,
Medilink

Sanja

pre 17 godina

Moja starija devojcica koja ima cetiri godine od rodjenja ima suvu atopicnu kozu sklonu ekcemima.Vise puta smo posetili razne dermatologe i koristili razne kreme i kupke ali smo najbolji efekat postigli sa kremom Stelatopia iz kolekcije Mustela. S obzirom da joj i dalje na pojedinim mestima izlaze ekcemi voleli bi da posetimo doktora Trojanovica radi saveta za dalju negu.Mladja devojcica koja ima samo cetiri meseca takodje ima suvu kozu koju negujemo hidratantnim mlekom iz kolekcije Mustela.Iako su proizvodi malo skuplji od ostalih toplo ih preporucujem

Milina

pre 17 godina

Pretpostavljam da su doktori i sestre u porodilistu u Beogradu takodje bili placeni da mi preporuce ove proizvode. Ustvari mom atropicnom detetu je dobro iz reklamnih razloga. I ja sam najverovatnije jedan od placenika. Ustavri najbolje resenje da se o ovim proizvodima nista ne zna, da se bolest i dalje leci kortikosteroidima koji su uzasno zdravi i da svi kupujemo jeftinu deciju kozmetiku. Zivela Srbija!!!

jovana

pre 17 godina

Samo me zanima da li su osobe koje pisu negativne stavove o Musteli ocevi?

Ako jesu, verujem da nisu bas mnogo vremena proveli sa “svojim” bebama,

ili su bili srecnici pa i ne znaju sta su ekcemi.

Mi ostali smo „samo” zahvalni Musteli sto postoji.

Zivela MUSTELA.

Jovana

medilink

pre 16 godina

Postovana SARA-MATEJA,najbolje bi bilo da Vase dete dovedete kod dr MIlosa Trojanovica u savetovaliste svake srede od 18:30-20:30 u apoteku Sanolabor TC Novi Merkator gde ce doktor pregledati dete u dati adekvatnu preporuku za Musteline preparate.
Pozdrav,
Medilink

medilink

pre 15 godina

Postovana Bondy,
ako se radi o dijagnostifikovanom ekcemu na glavi savetujemo vam upotrebu stelatopia tecnog sindeta za pranje.Ako ste u mogusnosti mozete se javiti dr Trojanovicu sredom od 17-30 do 20-30 u ap.Sanolabor tc Novi merkator u Beogradu kada doktor radi besplatno dermatolosko savetovaliste
srdacan pozdrav,
Medilink

Srdjana

pre 17 godina

Kad sam videla Mustelu u nasim apotekama veoma sam se obradovala. Ranije su mi je slali iz Francuske. Moja iskustva su stvarno veoma pozitivna!!!!

Mirjana

pre 17 godina

Drage majke, nemojte leciti posledice nego uzroke. Jednan od uzroka ekcema je nedovoljno razvijen imuni sistem. U svetu se preporucuje tretman probiotskim bakterijama kao Bifidobacterium lactis, BB-12 Lactobacillus rhamnosus LGG. Te blagotvorne mikroorganizme mozete naci u nasim mlecnim proizvodima Jogurt Plus (BB-12 i LA-5) i u Somboledovom jogurtu (LGG). Ako hocete da proverite nauku koja stoji iza probiotika idite na PubMed site i otkucajte Lactobacillus LGG ili Bifidobacterium BB-12. Takodje pogledajte http://nutrition.med.harvard.edu/

Medilink

pre 17 godina

Postovana Maro,
u Nisu preparate Mustele treba da ima Apoteka "Dona", u Kopitarevoj 23, "Medis lek" Nikola Pasica 63. Ukoliko neke od njih nemaju,zamolite ih da trebuju te preparate ili nas kontaktirajte na tel.: 011 3232642, ili na mail: medilionk@infosky.net
S postovanjem,
Medilink

glups

pre 17 godina

Za ovo jos nisam cula. U Madjarskoj, gde ja zivim, postoji posebna linija farmaceutskih proizvoda domace proizvodnje za negu bebe. Mogu se dobiti samo na recept. Za kupanje se koristi "sapun" u tubi koji se otopi u kljucaloj vodi ili se direktno nanese na kozu. Sapun je tzv. nonjonikum, ne sadrzi parfeme, konzervanse... Upotrebu bilo kakvih krema za negu koze ne preporucuju, osim na guzi i preponama. Ja sam ih poslusala i moja beba nema problema sa kozom.

Drina

pre 16 godina

Imam devojcicu od 20 meseci, koja je dobila ekcem sa 6 meseci i to iskljucivo na delu genitalija i na guzi. Uspevali smo da ga nekako saniramo elokomom, ali u poslednjih nekoliko nedelja nista nam ne pomaze, a koristili smo i elidel. I dalje nosi pelene, i ako se ukaki posle samo nekoliko minuta ona se ojede. Trenutno su se pojavile sitne bubuljice, koje joj ne smetaju, u delovima guze i butina gde sedi na nosi. Pomozite! Ne znam da li je to ekcem, ali mnogo ruzno izgleda.
Hvala

Medilink

pre 17 godina

Postovana Milina,
problem pelenskog dermatitisa je sve cesce prisutan u decijoj populaciji.Enzimi koji se oslobadjaju iz stolice i urina koji su zadrzani u pelenama predstavljaju glavni problem u nastanku pelenskog dermatitisa.Najtoplije Vam preporucujemo preparat STELACTIV iz kolekcije Mustela koji se aplikuje na kozu 2 do 3 puta dnevno.
Pozdrav,
Medilink

Sandra

pre 17 godina

Da, da to su najverovatnije ocevi. Imam i ja slicna iskustva. Nek se cese, sta mu fali...kupi Niveu mnogo je jeftinija, a naravno ima je i dva puta manje. Dete nek se cese. MUSTELA JE ZAKON!!! Vredi svaki ulozeni dinar!

calac

pre 17 godina

"Deca sa dečijim ekcemom su izrazito lepa, natprosečne inteligencije, emocionalno nesugurna i razdražljiva."
Bilo bi lepo ukoliko bi nas dr Trojanovic castio jednim tekstom u kom bi malo elaborirao ovu tvrdnju. Izuzetno me zanim veza izmedju ekcema sa jedne i fizickog izgleda, inteligencije i emotivnog stanja kod dece sa druge strane. Obecavam da cu kupiti citav set Mustela preparata.
Hvala

katarina

pre 16 godina

Zanimljivo mi je da su ovo francuski proizvodi ali i da se bebe u Francuskoj kupaju isto svaki dan, bas kao i kod nas. Kao sto vec Dejan rece, u Nemackoj se preporucuje, i to ljudi rade, kupanje samo jednom nedeljno i to maltene samo u cistoj vodi sa par kapi maslinovog ulja, ili najvise da se doda malo neke uljane kupke. To mi rekose i sami Nemci ali sam to i procitala. Bas to silno kupanje svaki dan moze da bude jedan od glavnih uzrocnika pojave ekcema po ovdasnjim doktorima.

sara-mateja KV

pre 16 godina

Zdravo,vidim da ima dosta roditelja kojima bebe imaju atopijski dermatitis,kao i moj sin Mateja.Mateji se lisaj javlja oko ugla usana i nigde drugde.Kada se javi dermatolog nam prepise didermal ili elokom,medjutim 15-ak dana posle zavrsene terapije ponovo se javi.Da li te mustela kreme smem da koristim bez saveta dr.(koristili smo AVEN kozm.ali nije bilo vidnih promena).

melita moritz-karabas

pre 16 godina

Moj sin ima 3,5 meseca i od prvog dana je imao ekcem koji se prvo pojavio iza usiju. U savetovalistu su nam uporno govorili da je to ojed od sapunice te da bolje ispiramo bebu nakon kupanja kao i to da mazemo "ojedena" mesta. Sada kada se ekcem prosirio po celom licu, celu, rukama i nogama, u Decjoj bolnici nam je kozni lekar rekao da se zapravo radi o decjem ekcemu i da moramo menjati hranu (do tada smo koristili Humanu) kao i citavu kozmetiku. Sada koristimo Mustela kremu i sapun u kombinaciji sa oblizima borne kiseline i hidrociklina. Za samo jedan dan ekcem se povukao, a ostaci suve i ispucale koze nestaju s oblozima 3% borne kiseline. Dakle: 3 puta dnevno staviti obloke borne kis. po 10 minuta, ujutru i uvece namazati hidrociklin mast, a pre izlaska na vetar, lice obavezno namazati "Mustela" kremom!!!

mila

pre 15 godina

Mojoj bebi je mnogo pomogla Mustelina stelatopia emolijentna krema.Ekcem se povukao u potunosti , medjutim opet se pojavio na drugom mestu na bradi i nausnici.Krema vise ne pomaze.Da li kremu treba iskoristiti u odredjenom periodu posle otvaranja i da li moze da izgubi svojstvo ili koza postane prezasicena?

licka

pre 15 godina

Dragi roditelji,

moja devojcica ima ekcem od rodjenja, sve apsolutno sve smo probali..
Ono sto stvarno pomaze jeste Elocom krema da smiri kozu kada je jako upaljena i nakom toga Mustela krema za lice i telo, naravno izbacila sam mleko, kikiriki , i cokoladu u najmanjim kolicinama.
Sto se tice opstrukcija tj. cestih gusenja probajte i pitajte lekara za lek Galitifen koji proizvodi Galenika i jedina mana mu je sto je JEFTIN, inace sluzi za jacanje bronhija i dete moze da ga pije mesecima.

Biljana

pre 17 godina

Moja kcerka ima ekcem na obrazima. Dva lekara su mi preporucila Mustela kozmetiku, koju koristimo vec 14 meseci. Verujem da lekar koji je preporucio ove proizvode ima nekakav procenat od reklamiranja ovih proizvoda. Mene se to ne tice! Mene, kao majku, zanima samo cinjenica da ova krema pomaze mome detetu. Prirodni melemi, jekoderm, bebi kreme nisu pomogli - ova krema jeste. Napominjem, da Mustela "drzi" ekcem pod kontrolom, ali ga nije izlecila.

Dragana

pre 17 godina

Uspela sam sa jednom apotekom da se dogovorim oko naručivanja mustelinih proizvoda, sada samo da budem strpljiva. Imam još jedan problem kod starije ćerke koja ima 10 godina. Sa pojavom malo jačeg sunca, tako reći od proleća, gde god je sunce dohvati bilo na licu, rukama ili nogama pojavi se crvenilo sa sitnim bubuljicama i malo podnodulo. Kaže i da je užasno svrbi. Do sada sam joj mazala niveinu dečiju kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, ali nije nešto pomoglo. To stanje se smiri vremenom odnosno čim koža dobije malo boje. I da napomenem da ima izrazito osetljivu kožu.

Dragana

pre 17 godina

Drage mame, u Nisu, nazalost ni jedna apoteka nema Mustela proizvode i svi apotekari su apsolutno sokirani kada ih pitam za nju, nikad niko nije cuo.

Ana NS

pre 16 godina

Moje dete takođe ima ekcem,nema gde je nisam vodila i šta sve nismo probali.Od regulisanja ishrane,do isprobavanja kojekakvih krema.Nedavno sam kupila Mustelinu kremu i posle dve nedelje uočila sam da joj se ekcem povlači.Tako da sam ja veoma zadovoljna sa njom.A vi koji mislite da lekari i farmaceuti imaju procenat od toga što vam "uvaljuju"proizvod veoma grešite.Vi sigurno nemate takvih problema,hvala Bogu,pa i možete to da govorite.Ja kao majka najviše bih volela da moje dete nema ekcem i da ne moram koristiti kojekakve kreme i kupke i da ironično i cinično dajem koje kakve komentare.

medilink

pre 16 godina

Postovana Dina,
predlazemo vam da se javite dr MIlosu Trojanovicu kada sredom od 17:30-20:30 radi besplatno savetovaliste u ap.Sanolabor TC Novi Merkator
Pozdrav,
Medilink

bondy

pre 15 godina

jako me interesuje kako mogu umanjiti ekcem koji se javlja mojij trogodisnjoj devojcici na kozi glave,jako je svrbi,cese se,koza je crvena i suva a najvise joj smeta kada se oznoji,strasno se cese i cak se i male kraste javljaju.Koji bi od Mustela preparata trebalo da koristim? Hvala.

Medilink

pre 17 godina

Postovana Anka,
preparati iz kolekcije Mustela su prisutni u svim bolje snabdevenim apotekama.Javite se na telefon 3232642 ili kontaktirajte na medilink@infosky.net da bi ste bili upuceni na konkretnu Vama najblizu apoteku.
Pozdrav,
Medilink

NekoIzGomile

pre 17 godina

Da li negde mogu da se nadju
svi, a ne samo glavni sastojci Mustele krema? Sta u ovim kremama sluzi kao konzervans?

Zivim u Kanadi i nisam imala priliku da probam Mustela kreme, ali su mom detetu jako pomogle dve potpuno prirodne kreme u kojima kao konzervans sluze vitamini A, C i E:
- DermaMed Natural Healing Cream with Calendula
- Baby Avalon Organics Protective A,D&E Ointment

Ako ovo cita neko iz Kanade ili Amerike, ove kreme mogu da se nadju u prodavnicama zdrave hrane i na ebay-u. Takodje pomazu i kupke sa zobenim pahuljicama:
http://babyparenting.about.com/cs/healthissues/a/oatmealbath.htm

Moj savet je da probate sa kremama pre nego sto poslusate vecinu severnoamerickih lekara koji odmah savetuju upotrebu kortikosteroida.

Srdjana

pre 17 godina

Doticni doktor svake srede i subote drži BESPLATNO SAVETOVALISTE za svu decu sa ekcemom, ne vidim licnu korist koju od toga ima. Naravno, u Srbiji cim neko pokusa nesto da uradi nesto dobro, odmah je osudjen. Niko ne sprecava roditelje da odvedu svoju decu kod doktora, kao sto ih niko ni ne tera da kupe proizvode Mustela.

Medilink

pre 17 godina

Postovani Aleksandre,
ako mislite na mleka za negu, nekvalitetna mleka za negu i sredstva za pranje mogu prouzokovati ekcem,sto je i najcesci slucaj.
Ako mislite na mleka za ishranu ,vestacka ishrana-belancevine kravljeg mleka kao i majcino mleko ukoliko majka unosi npr.ribu,jaja,kostunjavo voce itd. mogu takodje prouzrokovati ekcem.
Pozdrav,
Medilink

Dragana

pre 17 godina

Moja beba ima 6 meseci i vec tri meseca se borim protiv ekcema na obrazima ali do sada nista nije dalo trajnije rezultate. Pokusala bih sa Mustelinom kolekcijom pa me interesuje gde je mogu nabaviti. Zivim u Boru.

medilink

pre 17 godina

Postovana Dragana,
Mustelini proizvodi nazalost nisu prisutni u apotekama u Boru.
Ukoliko vase dete zaista ima ekcem a na osnovu pregleda dermatologa, onda je kolekcija Mustela zaista indikovana - kako za poboljsanje postojeceg stanja, tako i za samu negu kako bi sprecili ponovni nastanak problema sa kozom vaseg deteta.
Opcije koje su na raspolaganju su da zamolite neku od apoteka u Boru da nas kontaktira povodom dostavljanja preparata koji vam trebaju, ili da nabavite preparate u gradovima gde smo prisutni - Nis, Leskovac, Cacak, Krusevac, Beograd...


Pozdrav,
Medilink
www.medilinkbg.co.yu
medilink@infosky.net

Ana

pre 16 godina

Postovane mame,tate i lekari,imam devojcicu od 8 godina koja ima suvu i crvenu kozu na sakama do iznad rucnog zgloba.U pocetku sve promene sam resavala pantenolom ali u poslednje vreme je sve gore i gore.Ekcem se javio prosle godine a kao beba nije imala nikakve promene po kozi.Moje pitanje je da li se tu jos radi o decijem ekcemu da li je Musala efikasna i za veliku decu i ako mora koji kortikosteroid je najbolje koristiti.Hvala

vanja

pre 16 godina

moj sin ima ekcem svuda po teu.cula sam da bi bilo dobro da ga odvedem na terapiju na "mrtvo more".ima li nekoga od vas, dragi roditelji,ko je vodio dete tamo???kakva su iskustva???znate li nekoga ko je bio tamo.....?hvala

Bojana

pre 17 godina

Meni su u nasem porodilistu preporucili Mustela proizvode. Rekli su da boljih na trzistu nema. Cela porodica koristi njihove proizvode za kupanje, veoma su blagi i sto je najvaznije nemaju sapuna!

dijaspora

pre 17 godina

za one koji nemaju novac za ove preparate predlazem kupke sa mekinjama. ovde u americi se preporucuju za suvu i svrabu sklonu kozu. probala sam na svom detetu i zasta radi. u ciklusima od 7 dana vecernja kupka u mekinjama i dobra krema posle togs zaista pozmazu. sveojevremeno mi je bila efikasan i jekoderm mast.

Mara

pre 17 godina

Gde u Nisu mogu nabaviti ove proizvode?Skoro sve apoteke sam obisla ,farmaceuti me belo gledaju i jos me neki prave ludom i drze predavanje da sam ja dobila pogresnu informaciju.Molim Vas da mi odgovorite.Hvala

Maja

pre 16 godina

Hvala Dr.Trojanoviću za savete u vezi sa dečjim ekcemom!Verovatno se sećate bebe, koju smo doveli u savetovalište u apoteci u Merkatoru.Moj sin je imao ekceme po telu i obrazima.Obrazi su bili crveni ,suvi i izgrebani od silnog češkanja.Uz pomoć Elocoma,uljane kupke Mustela i Uriage emolliente krema smo rešili bebine "muke".Ekcem je pod kontrolom,koža je dobila svoj sjaj i hidrantnost.
Inače smo vremenom utvrdili da je beba alergična na kravlje mleko,pa sam pretpostavila ,da je ekcem mogao nastati(pošto je beba dojena)dok sam ja konzumirala krav.mleko.
Puno pozdrava od mame i bebe!

nada

pre 16 godina

dragi roditelji,Ekcem je bio nas problem od 4 mjeseca rodjenja cerke koja sad ima 3 godine i 3 mjeseca,pojavljivao se na obrazima ,ispod vrata i na ramenima,dijete se cesalo do krvi bukvalno,pa smo je kupali svaki dan u linola kupkama dr.tajs po preporukama svih pedijatara u banjaluci,linola kupka i krema su prirodne bez dodataka hemije,medjutim bio bi to samo privid,sve dok ne bi smo upotrebili ono najgore ekcem se ne bi povlacio,ono najgore je nazalost kortikosteroid u vidu elocoma,sta da vam kazem mac sa dvije ostrice,al jedini koji za 2 dana mazanja po 3 puta dnevno ukloni i najmanji trag crvenila,suhe koze i svraba.inace radili smo i alergotest koji je pokazao da je alergicna na kikiriki,orase,ljesnjake i paradjz(nutritivni)koji inace nisu uobicajeni za ekcem,kao sto su alergije na polen,prasinu,i sta sve ne... A sto se tice doktorove konstatacije : "Deca sa dečijim ekcemom su izrazito lepa, natprosečne inteligencije, emocionalno nesugurna i razdražljiva."upravo je tako pogotovo ovo zadnje ,tako je kod mene i svih mojih prijateljica cija djeca imaju ekcem i ono sto je jos gore jeste da su nam djeca uglavnom sklona stalnim i cestim upalama disajnih puteva,iako sam znala da djeca sa ekcemom su sklona astmi i bronhitisu nas pedijatar to kod nje negira ,al ona je prakticno bolesna svake druge sedmice, i koliko god da se trudimo da se to ne lijeci antibioticima,vec prirodnim dodacima za imunitet i zdravom prehranom,nemoguce je.

vanja

pre 16 godina

moje dete vec 4 godine se pati sa ekzemom.i nema sta nismo probali.mnogo toga je kratkorocno davalo rezultate.
od svih "terapija" kremica ulja i sl
najdelotvornije je parafinsko ulje u kadu sa toplom vodom.ujutro i uvece.i peskirom samo nezno tapkati nikako brisati grubo.da se ne iritira koza.i antihistaminik ako se mnogo cese