Ponedeljak, 28.11.2022.

11:29

Hrvatska pevačica napala Borjana na Instagramu, pa izvređala Srbe: "Maligna tvorevina" FOTO

Izvor: J J

Hrvatska pevaèica napala Borjana na Instagramu, pa izvreðala Srbe: "Maligna tvorevina"  FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

340 Komentari

Sortiraj po:

Mala Krsna

pre 1 godinu

Isfrustrirani crompleksaši ne skidaju se sa srpskih portala, a ovamo nešto pametuju. Kiseli ko turšija. Šta očekivati od naroda koji je oduševljeno dočekao Hitlera.

Gaga

pre 1 godinu

To sto Hrvati rade je bolesno. Nenormalno je toliko mrzeti.Cast onima koji ne misle tako
Svi imamo ovaj jedan zivot i treba da zivimo onako kako dolikuje

Ranko

pre 1 godinu

Svedok Vremena svedok Bremena ne brani se sloboda i vera oruzjem vec Verom u Istog Isusa Hrista Hrvati? I Srbi! Ako smo braca a isti Bog cemu onda zal? Hrvati Umirite se Srbi smirite se Bog Vam je jedan a i vera Jedna Hriscanstvo!

nikoz

pre 1 godinu

Poznato je da je kralja Tomislava izmislio Miroslav Krleža kao jednu običnu bajku i po narudžbi...
Poznato je i da je Baščansku ploču krivotvorio Ivan Kukuljević
Poznato je da je Musolini dao nekakvu kamenčinu kao fol krstionicu nekog fol hrvatskog kralja
Poznato je da nema niti jedan pisani,materijalni ili bilo kakav dokaz o postojanju nekog hrvatskog kralja..
Danas mantraju o nekakvom kralju Tomislavu koji je Srbe spasio od Bugara,a taj neki srpski knez Zaharije je pisao zahvalnice Tomislavu,ne samo da je umeo pisati,nego je pisao ode zahvalnice i pesme ...dokle ide mašta???

Miloš

pre 1 godinu

@vDrug Tito - đe sam ja to rekao da su Osmanlije pokorile Zagreb? Ja sam govorio o 'ostacima ostataka'.
Kad već muljaš, barem muljaj malo inteligentnije. Mislim, ako možeš.

Drax

pre 1 godinu

Razlika izmedju nas Srba i vas Hrvata je u tome sto mi svoju decu od malena ucimo da vole sve , da postuju bliznkeg svoga , a vi svoju decu ucite da mrze Srbe .Imam podatak da ih o tome ucite i u svojim skolama.
Zivela Srbija i Srpski narod .
Hrvati, naplatice vam onaj gore sve to .Tiha voda breg roni .

jojo

pre 1 godinu

Džabe se busate sa vatikanskim prepisima dragi Hrvati.
Nigde van vatikanskih arhiva nema dokaza o državostovrsnoti Hrvatske. Nigde!
Samo prepisi dokumenata po 500 godina nakon događaja. Pisma, svedočanstva i mape. Samo papiri, ko zna ko i kad pisao.
Materijalnih dokaza nigde. Pokušali ste sa baščijskom pločom, nekom ogradom i onom musolinijevom krsitonicom i čitav akademski svet vas i danas ismejava zbog toga.
JOŠ JEDNOM: GROBOVI TZV KRALJEVA (može da fali jedan, ali ne 20 njih takozvanih, tj svima da fali), krune, pečati I HRVATSKI SREDNJEVEKOVNI NOVAC?!! GDE SU??
U Srbiji imamo koliko hoćete da vam pokažemo od našeg novca, od bar 5 dinastija različitih iz srednjeg veka samo, pritom nisu svi ni kraljevske dinastije ali ih imamo i takvih.
Imamo u ovom delu Evrope naravno i rimski novac, i mađarski i bugarski i vizantijski. Onih naroda i suverena koji su zapravo postojali i ostavili trag. Novac je odličan lakmus papir, jer označavaju suverenitet, lako se datiraju, ima ih u dosta primeraka... Nema šanse da nemate niti jednu kovanicu a da su postojali nekakvi kraljevi. Kako rimski novac i danas iskopavamo, a samo hrvatskog nigde. Lazarevići, Nemanjići, Mrnjavčevići, Brankovići, Crnojevići, Balšići... Samo hrvatskih niđe!!! Molim vas se nemojte brukati dalje dok ovo ne odgovorite, nikog normalnog ne interesuju sitnice (tzv pismo Pape), dok fundamentalne stvari nedostaju. Mi znamo gde je Nemanja, Bugari gde je Simeon, Mađari gde je Ištvan koji je još oko 1000. godine umro.

Drug Tito

pre 1 godinu

@Samo kažem - Hrvati su sami kukali kako je od nekad ponosnog hrvatskog kraljevstva ostao samo "reliqiae reliquiarum", odnosno ostaci ostataka.
Sve drugo su držali... TURCI!!!
To što vi Hrvati lažete sami sebe da nika nijeste bili pod Turcima stavite mačku za rep. Istina se lako nađe, obraz ne.
(Miloš, 29. novembar 2022 19:51) # Link komentara

@
Ajde Miloše pouči nas sve, kaži kad su to Osmanlije pokorile Zagreb i preuzeli institucije Hrvatske?
Moguč e da Hrvati fantaziraju i lazu jer nemaju obraza, pa pričaju kako su imali Sabor i neku vrstu drzavnosti u Austrougarskoj i da Turska noga nije stala u Zagreb. Priznali su da su pod Turke pali djelovi Slavonije, hrvatski kraljevski grad Jajce i Bihać/Bužim, ali Dubrovnik, Sinj, Split, Šibenik, Zadar, Rijeka i hrvatski otoci kao i Zagreb i Zagorje nikad nisu pali pod Turke. Ali su Turci vladali skoro 150 godina Budimpeštom i pali pod Bečom. Naravno Hrvati su bili strašni borci.

Kolektivna lobotomija

pre 1 godinu

Ne znam zašto uopšte raspravljate sa većim mitomanima od nas. Njih svakodnevno dolivaju najnovijim povjesnim otkrićima koje su tobož iskopali na dnu jadrana u izgubljenoj boci koju je pre tisuću godina bacio neki pijani domorodac iz dinarskog plemena kojeg je jedan Srbin prebio ko vola u kupusu jer nije hteo da se pomeri sa puta kada je ovaj hteo da prođe traktorom pa je sve to zabeležio i stavio u bocu pa pustio u vodu. Eto pronašli su i to kako bi imali još razloga da nas više mrze. Mislim bez šale, oni su još u ratu sa nama, samo mi još nismo obavešteni.

Marko

pre 1 godinu

Meni samo nije jasna jedna stvar a to je da Vi bas svakom šljamu dajete prostora i preuzimate njihove stavove koji normalnim ljudima ne znače ama baš ništa...Ko je uopšte dotična??? I zašto mislite da nam je bitna??

Miloš

pre 1 godinu

@Samo kažem - Hrvati su sami kukali kako je od nekad ponosnog hrvatskog kraljevstva ostao samo "reliqiae reliquiarum", odnosno ostaci ostataka.
Sve drugo su držali... TURCI!!!
To što vi Hrvati lažete sami sebe da nika nijeste bili pod Turcima stavite mačku za rep. Istina se lako nađe, obraz ne.

Nestor

pre 1 godinu

Kada su Srbi došli u Dalmaciju, Hrvatska nije postojala. Drugo veliki deo Srba je nastanjen u Dalmaciji nevezano od borbe protiv Turaka. A veliki deo je naseljen da brani granice od Turaka, jer Hrvati koji su živeli na toj teritoriji su bili kukavice. Tako da ova gospođa ima problem sa istorijom.
Drugo Knin nije bio nikakav Hrvatski kraljevski grad, jer su hrvatski kraljevi fikcija i lažna istorija bez ikakvih dokaza.
(Mile, 28. novembar 2022 21:24)

Nisu to bili Srbi nego Vlasi koji su došli na ta područja kao Osmanske pomočne čete,za njima je došla SPC koja ih je kasnije proglasila Srbima.
Pročitaj Vlaški Statut i ukidanje istog. Tek jako,jako mali dio Vojne Krajine su naseljavali Srbi koji su došli kao izbjeglice.Vlasi su promjenili stranu kada su im Hasburzi ponudili zemlju u vlasništvo i slobodu.
(vox, 28. novembar 2022 22:48) # Link komentara

Hrvati koji su živjeli na tom terotoriju - nisu bili kukavice, a još manje budale, pa da ginu za okupatora- Austriju. E pa su se onda Austrijanci dosjetili da dovuku prave budale, koji umiru, ginu - i ne pitaju zbog čega i zašto...slično kao i danas i 90-ih...Daš Srbinu pušku, kažeš pucaj - i pokažeš u kom pravcu..Zbog čega, zašto, kako - taj dio ne objašnjavaš, jer Srbina ne zanima...On je HRABAR (ne i pametan), pa eto da pokaže svima kako se gine...BRAVO momci, kao pravi Hrvat čestitam vam na hrabrosti!

Samo kažem

pre 1 godinu

Hrvati imaju ogroman kompleks od Srba i nikada nece da priznaju da su oni u stvari SRBI tj. da smo isti narod. Izmisljaju neke vlastodrsce, izmisljaju neku istoriju, ali dzbe. Samo su losa kopija Srba: pokvareniji, namazaniji, podliji (Srbi nikada nisu imali logore za DECU!).
(Saki, 28. novembar 2022 23:52) # Link komentara

Možda imamo od Srba kompleks, tko zna, možda je to istina, no ovo što sad živi u Srbiji nisu Srbi, već potomci TURAKA..Nemate vi nikakve veze sa Srbima od prije 600 - 700 godina, TURSKA je odradila posao ;)...a nama se ne sviđa TURSSKO - MUSLIMANSKA kultura na koju se "vozite" pod geslom "Srpstva" - koje ne postoji stoljećima (od invazije turaka točnije).

Panter

pre 1 godinu

Eeee...,kad bivši Srbi(najgori Srbi),sada ustaše,komentarišu jednu Srbiju,kojoj po ničemu ne mogu da prismrde,onda iz očaja tako reaguju.Crknite ustaše.Za vas je Srbija institucija sa istorijom i budućnosti.

Mario

pre 1 godinu

Manastir Krka je današnji manastir Srpske pravoslavne crkve, osnovan 1577. godine,koji se nalazi u dolini rijeke Krke, tri i pol kilometra istočno od naselja Kistanja, u širokoj dragi znanoj pod imenom Carigradska draga. Do 17. je stoljeća pripadao franjevcima.,koji su tamo boravili usprkos čestim napadima Turaka koji su ga nekoliko puta palili. Nakon preseljenja franjevaca u Zadar, samostan se uskoro daje na korištenje novopristiglom pravoslavnom stanovništvu.

Toma

pre 1 godinu

kad me lupi nostalgija za starim krajem, detinjstvom, društvom..,dođem ovde, pročitam komentare i zahvalim se dežurnim bogovima što sam par hiljada kilometara udaljen.
(dude i al stvarno, 28. novembar 2022 20:04)

I mi slavimo sto smo daleko od tebe

Dorcol ceo crno-beo

pre 1 godinu

Nekad sam zivio u Slav. Brodu. Kad su dosle 90te otac je prvi dobio otkaz, stan i auto su nam zaplijenili posto smo bili nepodobni Srbi (ili „srbovi“ od milja kako su to slavonci znali reci). Zavrsili smo u jednoj zapadnoevropskoj zemlji. Tu sam se skolovao, zavrsio fakultet i sad imam odlican zivot,familju i sto je najbitnije daleko sam od balkanskog primitivizma. Po komentarima i srba i hrvata se vidi da je ludilo ustvari svakim danom sve vece. Svake godine gledam kako sve veci broj porodica stize sa Balkana, usrecio se izgleda ipak nije niko. Mozda ovi sa zapada, ima ko da baustela, kopa kanale, razvozi pakete i cisti toalete. Pa se cesto moze sresti hrvat i srbin u istom kanalu, na istoj bausteli….
(vampir town, 28. novembar 2022 21:54)

Druze pobegao si iz svog sela Slavonskog Broda ali selo nikad nece pobeci iz tebe pa i da zivis u Bakingemskoj palati.Jednom seljak uvek seljak,nevazno da li si Srbin ili Hrvat.Zapad se bas usrecio sa takvima poput tebe

NN Belgrade

pre 1 godinu

Manastir Krka je bio poklon Mladena Šubića Jeleni sestri cara Dušana. Šubići sigurno nisu bili Srbi. Knjigu u ruke.
(Mile, 28. novembar 2022 23:38)

Janković Stojan i drugi Srbi su branili svoja ognjišta od Turaka, baš na prostorima Like i Dalmacije.

InvictusSRB

pre 1 godinu

Što se moramo opterecivsti oko jedne pro...njače, pa to je sto je i fizicki pa i mentalno...neka primi moje saucesce zbog nje same ...

Матори

pre 1 godinu

Ова баш нема посла у бутику па се расписала. Псује Канађанина. Шаљите је дома!

a

pre 1 godinu

Сад хрвати тврде како су и они писали ћирилицом.Па што су уништили 3 милиона ћириличних књига ?Ваљда би ценили своје писмо.

Maki

pre 1 godinu

Borjan je dečko koji ne može da razdvoji politiku i sport. A trebalo bi. I kapitenska traka u Zvezdi mu je sa znakom navijačke grupe sa severne tribine, umesto klupska. A zaista nije bitno šta o tome misli ova pevaljka koju ceo tekst omalovažava.

Krvati su konvertiti ko ih vas ne zna jadna mu je majka

pre 1 godinu

@(LuKa, to nije more to je bazen fekalija kojih je svake godine sve vise i vise, rastu.

Milinko

pre 1 godinu

Koja čemerna hrvatska? To i “država” mogu u istu rečenicu samo ako se u njoj nalaze i reči “Hitler”, “koncentracioni”, “kamp” i “genocid”.

povijesna mitologija

pre 1 godinu

Vi Srbi imate stvarno kompleks od nas Hrvata, shvatite za sva vremena Knin je Hrvatski Kraljevski grad!

Lijepi pozdrav svim normalnim ljudima!
(Jure, 28. novembar 2022 22:50)


A nijednog groba od tih famoznih kraljeva.

"Z"nalac

pre 1 godinu

Vrlo jednostavnom pretragom možete utvrditi da je Tesli pasoš za Ameriku izdala Kraljevina Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, nigdje se nikakva Austrougarska ne spominje!
(Sine ratio, 28. novembar 2022 20:17)

ahahaha joooj sta cu sve procitati ovde

Sine ratio

pre 1 godinu

Kada sam uzeo dvojno drzavljanstvo Srbije i Norveske u policiji sambdao izjavu da se stidim drzave u kojoj sam rodjen i da ne zelim da se spominje u mojim dokumentima.
(Dule, 28. novembar 2022 22:38)

Kako je to moguće, da ti policiji kažeš da nećeš da ti piše gde si rođen?!

I šta su ti stavili, da si iz Diznilenda?!

Korist Nick

pre 1 godinu

Ja sam rodjen u toj fasistickoj tvorevini zvana Hrvatska.
(Dule, 28. novembar 2022 22:38)

Ma bravo, iz fašističke Hrvatske si otišao u turbo ksenofobnu Norvešku koja je bila najkolaboracionističkija država u čitavom Hitlerovom Reichu, norveški firer je danas sinonim za izdajnika!

Моравац

pre 1 godinu

Igore normalno, istorija ne počinje od Kosovskog boja i Nemanjića (bosanski katolika), već davno prije, desetcima hiljada godina. Hrvati dolaze oko 7 stoljeća za vrijeme Rimskog carstva (Austro-Ugarska je postojala u tvojoj glavi).
(Šumadinac, 28. novembar 2022 20:32)

Еј Šumadinac, Косовски се пише са малим словом, Симеон и Сава не би били у ?хиландару да су католици, каке се десетинама а не десетцима , и век а не стољеће, и на крају врене а не вријеме. Е сад хрватијанац настави да посећујеш ивај портал можса још и научиш српски.

тачно

pre 1 godinu

Žena rekla sve toćno, u ćemu je problem
(Tomy, 28. novembar 2022 23:08)
Генерално, проблем је што је све нетачно. А ови твоји што се позивају на Википедију као релевантан извор... може, али у неком паралелном универзуму.
Додатни проблем је у томе што не знаш да користиш ч и ћ.

Моравац

pre 1 godinu

Nisu to bili Srbi nego Vlasi koji su došli na ta područja kao Osmanske pomočne čete,za njima je došla SPC koja ih je kasnije proglasila Srbima.
Pročitaj Vlaški Statut i ukidanje istog. Tek jako,jako mali dio Vojne Krajine su naseljavali Srbi koji su došli kao izbjeglice.Vlasi su promjenili stranu kada su im Hasburzi ponudili zemlju u vlasništvo i slobodu.
(vox, 28. novembar 2022 22:48)

Знам да би најрадије да Срби не постоје али на твоју несрећу ми смо ту и бићемо још дуго времена. А што се Влаха тиле они постоје али им је језик много ближи Румунском, него српском тако да нема разлофа са верујем овим глупостима којр се вођен својим шовинизмим овде изрекао. Погледај и ти неје друге књиге а и историјске споменике кроз векове уместо што сехраниш тим прпоагандним смећем неоусташке идеологије и историје.

Моравац

pre 1 godinu

Ако је манастир Крка у близини Кистања, 25 км од Книна саграђен 1352 године, градила га сестра цара Душана, Јелена. Опет се долази до тога да су Срби ту далеко пре дошли, а не бежећи од Отоманског царства. И тако може се то набрајати у недоглед, али кад је неко накриво насађен неће му ни ово допрети до мозга.
(Кутловић, 28. novembar 2022 21:34)

Bre na laži, svako vidi na sajtu PSC da je manastir Krka osnovan 1577. godina ali ne u celosti sagrađen.

Kutlane ne sramoti poštene Srbe i pravoslavce, svojim lažima.
(Šumadinac, 28. novembar 2022 22:20)

Ни ти не срамоти поштене Хрвате и католике кажно се представљујићи као Шумадинац. На страну што сестра цаеа Душана није могла да бхде жива два века касније од Душанове смрти, већ што у свом другом коментару овде користиш изразе које ми у Шумадији никада не користимо, па мајар ти БРЕ хиљафу пута употребио. Ево и овде на пример, ми не кажемо "Бре, не лажи!" већ " Не лажи, или што лажеш, бре! Још треба ти да учиш.

Ivan iz ZG

pre 1 godinu

Znaci Hrvatska je starija od Austo-Ugarske ... Wow ovi Hrvati stvarno slabo znaju historiju ...
(Igor M, 28. novembar 2022 20:02)

Hrvatsko kraljevstvo osnovano je 925 priznanjem Tomislava jao kralja od strane Pape. Austrija u to doba nije postojala kao država. Teritorij današnje Austrije bio je podijeljen izmedju Karantanije i Madjarske. U to doba nije postojala ni Srbije. Pola današnje Srbije bila je Bugarska, a u južnoj polovici Raška. Sve navedeno lako je provjeriti.

Aca

pre 1 godinu

Nikako da ljudi shvate da samo, na bilo koji način ujedinjeni možemo da napravimo ozbiljnu državu. To su nekada smislili pametni ljudi a ne ova nacionalistička, fašistička verska banda sa banana republikama.

Ivan iz ZG

pre 1 godinu

Manastir Krka je bio poklon Mladena Šubića Jeleni sestri cara Dušana. Šubići sigurno nisu bili Srbi. Knjigu u ruke.
(Mile, 28. novembar 2022 23:38)

Manastir Krka bio je franjevački samostan dok ga nisu zauzeli Turci i dali pravoslavcima. Pravoslavlje je bilo priznata i zaštićena religija u Otomanskom carstvu, za razliku od katoličanstva koje je smatrano neprijateljskim.

Dux

pre 1 godinu

Procitah I recite, molim vas, dje je ona vrijedjala Srbe? Nadjite mi tu recenicu!?
(Podgoricanin, 28. novembar 2022 19:07)

Pročitaj opet, pa onda ili brzo poseti logopeda ili obnovi gradivo osnovne škole da shvatiš šta znaci “maligna” tvorevina, misleći na Srpsku Krajinu. Cim sve to fino utvrdiš, vrati se pa ćemo imati test.

Uh

pre 1 godinu

Tehnicki govoreci, decko je rodjen u Jugoslaviji, kao i vecina nas tako da ste/smo svi zajedno gomila debila sa promasenim zivotima.

Saša

pre 1 godinu

Vlatka ko?Imamo mi te starlete,pevaljke i ostale prostituke na izvoz,koliko ste joj napravili reklamu malo fali da joj napravite koncert u Areni...Te neka Alka pa posle nje Tajči pa došla Nives Celzijus pa na kraju Severina jel ima neka da nas zaobiđe malo...Zaboravio sam da pomenemo Avu Karabatić...definitivno zaslužuje da se nađe na listi i ne brinite Hrvate ne možete postideti,oni ni ne znaju šta ta reč (sramota) znači.

Bure Baruta

pre 1 godinu

Pa sustinski lepo mu je rekla. Nema neke velike drame. On kaze, nisam rodjen u Hrvatskoj nego u srpskoj krajini. Naravno da ce reagovati.

Idemo dalje.

analiticar_amater

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49

Biti neobrazovan i ostrascen ne znaci biti poseten. Prvo su Srbi istorijski bili prisutni na teritoriji Dalmacija i danasnje Hrvatske mnogo pre dolaska Turaka. Drugo, ono sto i ti i ova pevacica namerno zaboravljate je razdoblje od 1905. do 1945. tokom god su hrvatski nacionalisti organizovali vise talasa nasil protiv Srba u Hrvatskoj, gde je sve pocelo masovnim napadima na Srbe u Zagrebu 1905. a kulminiralo genocidom i nezapamcenim pokoljem u NDH. Inace ti posteni, ajde objasni ako su Srbi dosli u Knin i Dalmaciju bezeci od Turaka, zasto su Hrvati nestali odatle, kad i kako? Od koga su oni to pobegli? Postenije je reci ne znam istoriju ali sam autosovinista (posten) pa cu reci da je sve ovo istina iako nemam pojma o cemu se tu radi.

Sjajno

pre 1 godinu

ahahah, ovakvu idiotariju, da osporava srednjovekovnu hrvatsku državu, ne tvrdi čak ni srpska vikipedija (a verovatno jedina luđa vikipedija je ona hrvatska).
A gde su ti hrvatski srednjevekovni "kraljevi" zakopani?
Di?

dude

pre 1 godinu

Ja sam rodjen u toj fasistickoj tvorevini zvana Hrvatska. Hvala dragom Bogu da smo otisli. Danas zivim vani i imam kucu u Srbiji. Kada sam uzeo dvojno drzavljanstvo Srbije i Norveske u policiji sambdao izjavu da se stidim drzave u kojoj sam rodjen i da ne zelim da se spominje u mojim dokumentima. Tako da na resenju o drzavljanstvu pise drzavljanin Srbije i Norveske,a doticna «cura» da se izrazim po hrvatski cak nije mogla biti ni «escort» pratnja nego njen nivo su bili pijandure, narkomani i ljudi koji su dolazili i prodavali robu na pijaci. Tako da frustrirana u Canadi ima barem dovoljan broj indijanaca naravno ako su uopste zainteresirani za jednu pohabanu i prejeftinu robu.
(Dule, 28. novembar 2022 22:38)

wtf?

Dusko Miami

pre 1 godinu

Manastir Krka je bio poklon Mladena Šubića Jeleni sestri cara Dušana. Šubići sigurno nisu bili Srbi. Knjigu u ruke.
(Mile, 28. novembar 2022 23:38)
A ni Mile nije srpsko ime, već japansko, zar ne?

dude i ćetiri sata ćamim ćekajući

pre 1 godinu

Žena rekla sve toćno, u ćemu je problem
(Tomy, 28. novembar 2022 23:08)

problem je što si nepismen.
time nebitan.
šic.

A vi da li ste?

pre 1 godinu

Hrvatski kraljevi su sahranjivani na Gospinom otoku u Solinu
(eto, sad znate, 28. novembar 2022 22:04)
E sledeće godine idem da posetim to groblje i zapalim im svakome sviću.

Djole

pre 1 godinu

Ovo mogu da kažem: vi Hrvati ste bolesni sindromom u mozgu ljubomore,zavisnosti...vi do 12 mrzite sebe a od 12 sve Srbe! Nemate gram mozga i to je previše
Što se tiče manjine Hrvata njima svaka čast...ma to su ljudine,drüžimo se,radimo ,pijemo zajedno...pametno razmišljaju i ne vredjaju jednim rečju svaka njima čast

A ovoj većini oni se kaju što su se i rodili...jednostavno mrze sami sebe do 12 a posle 12 i sebe i ceo svet

Pozdrav za sve dobre i normalne Hrvate
I poruka za sve: družite se i ne vredjajte jedni druge samo je jedan život na ovome svetu i on nema reprizu

Ne da mi se

pre 1 godinu

Vi hrvati...bas imate kompleks od nas SRBA...
(Snaga je u razumu, 28. novembar 2022 21:04)

Ubijamo se od kompleksa, posebna nam je želja da se uvučemo u Putinovo d**e, da nam zemlja izgleda kao odlagalište otpada i da radimo za 350 eura mjesečno, zavide vam i Nijemci.

Toliko o tome..

pre 1 godinu

"sve u svemu Pevaljka optužena za prostituciju odgovara mužu od ove sa slike što skida gaće ! a sve to povodom SP u fudbalu."
Bravooo.

jojo

pre 1 godinu

@eto sad znate
Vidiš to i jeste ono najstrašnije.
Što vi glasine proglasite za istorijske činjenice. Pritom sve jako jako lako proverljivo. Nema nikakve grobnice u Solinu, samo legenda, i ti to odlično znaš. Isto kao legenda o svim hrvatskim kraljevima. Može da se piše danima o vašoj mašti. Daj nam gde možemo videti grobnicu Tomislava, a gde Krešimira i njemu slične diznijevce. Gde im je novac, gde su im zadužbine, a gde životopisi???! Nema, pojela maca. Sve ono što Mađari, Srbi i Bugari i Grci na širem Balkanu jedini imaju.
Razotkrili vas Mađari za tzv Pax Conventu.
Italijani vas pokopali za one smehoteke: tzv krstionica i baščijska ploča.
Niko vas ne uzima za ozbiljno kad se priča o suverenim narodima Evrope i vašim upiranjem da tu nešto postoji.
Čoveče, vi imate, u celoj svojoj istoriji, jednu jedinu bunu da vam Srbi nisu pokrenuli u sred te Hrvatske, onu seljačku kmetsku, gde je valjda 12 (dvanaest) ljudi poginulo i to zajedno sa Slovencima, ludačke su to žrtve bile. Nema niti jedne jedine bitke dokazive, da ste je vodili za svoj groš, za sebe, sve do 1992. Srbija ima stotine bitaka u svim periodima od 12. veka do danas, lepo dokumentovanih, za svoj groš i za sebe, sa opravdanom pauzom od 1459. do 1804. A i u tom periodu su se borili za sebe, bar u Ugarskoj i uživali veliku autonomiju.

Gde ja zivim

pre 1 godinu

Koje smo paljevine i Srbi i Hrvati... Kad pomislim da smo mi vlasnici zastavice, Hrvati je vrlo brzo preuzmu. Ali ne bude dugo kod njih, brzo je vracamo i tako u krug godinama... Tesko, tesko trovanje i kontaminacija sa svih strana... Zalosno da nam zivot prolazi, a ovo isto se bez prestanka vrti.

xox

pre 1 godinu

Koje Hrvatske? Kada je Hrvatska bila država? N I K A D A.
Kada je postala država?
Onda kada su vlasnici štala dali malo podrške svojim konjušarima. Jedina istina, ostalo su fantazije, počevši od hrvatskog jezika do hrvatskih kraljeva.
(SRJ, Irak, Libija, Sirija, 28. novembar 2022 16:11)

ahahah, ovakvu idiotariju, da osporava srednjovekovnu hrvatsku državu, ne tvrdi čak ni srpska vikipedija (a verovatno jedina luđa vikipedija je ona hrvatska).

Neo@

pre 1 godinu

Knin i Dalmacija hrvatska zemlja?!?!?!?
Pa to može samo u snovima ovakvih neznalica biti, ali ok. Srbi i komunisti su im poklonili ono što nikad imali nisu, pa čak i u II svetskom ratu kada je Musolinijeva Italija držala celu Dalmaciju, a onda je većinske srpske partizanske jedinice oslobadjale, kojima su se od pocetka1943 u sve većem broju priključivali i Hrvati.
Zanimljivo je kako se Hrvati odriču od Tita i komunista, a ne odriču se komunističkih granica. Vi Hrvati koji čitate ovo, pogledajte šta ste uneli u Jugoslaviju 1918 kada ste molili Srbe da vas prime u Kraljevinu, pa onda kažite kako ste u pravu.
Ali ok, sada je Dalmacija vaša, a dok vam Italija to ne uzme. Samo neće vam Srbi više u pomoć doći da je odbranite!

Saki

pre 1 godinu

Hrvati imaju ogroman kompleks od Srba i nikada nece da priznaju da su oni u stvari SRBI tj. da smo isti narod. Izmisljaju neke vlastodrsce, izmisljaju neku istoriju, ali dzbe. Samo su losa kopija Srba: pokvareniji, namazaniji, podliji (Srbi nikada nisu imali logore za DECU!).

mario

pre 1 godinu

BORJANOVA BAKA rekla medijima da je bil ljuta na njega, zbog izjava o srpskoj Dalmaciji i Krajni. Zato jer je njegov otac iz mešanog braka, POLUHRVAT... e takvi su najgori.
(Milezg, 28. novembar 2022 21:42)
Baka mu se zove Štefica.
Upravo tako morao se je tamo dokazivati, a i u Srbiji da je on veliki Srbin

Šumadinac

pre 1 godinu

Ако је манастир Крупа недалеко од Обровца у кршном залеђу Далматинскоме саграђен 1317 године, а његов ктитор и градитељ био краљ Милутин, не може се рећи да су Срби дошли у хрватску бежећи од Отоманског царства. Јер тих година Отоманско царство није била претња за Балкан. Ако је манастир Крка у близини Кистања, 25 км од Книна саграђен 1352 године, градила га сестра цара Душана, Јелена. Опет се долази до тога да су Срби ту далеко пре дошли, а не бежећи од Отоманског царства. И тако може се то набрајати у недоглед, али кад је неко накриво насађен неће му ни ово допрети до мозга.
(Кутловић, 28. novembar 2022 21:34)

Bre na laži, svako vidi na sajtu PSC da je manastir Krka osnovan 1577. godina ali ne u celosti sagrađen.

Kutlane ne sramoti poštene Srbe i pravoslavce, svojim lažima.

Dule

pre 1 godinu

Ja sam rodjen u toj fasistickoj tvorevini zvana Hrvatska. Hvala dragom Bogu da smo otisli. Danas zivim vani i imam kucu u Srbiji. Kada sam uzeo dvojno drzavljanstvo Srbije i Norveske u policiji sambdao izjavu da se stidim drzave u kojoj sam rodjen i da ne zelim da se spominje u mojim dokumentima. Tako da na resenju o drzavljanstvu pise drzavljanin Srbije i Norveske,a doticna «cura» da se izrazim po hrvatski cak nije mogla biti ni «escort» pratnja nego njen nivo su bili pijandure, narkomani i ljudi koji su dolazili i prodavali robu na pijaci. Tako da frustrirana u Canadi ima barem dovoljan broj indijanaca naravno ako su uopste zainteresirani za jednu pohabanu i prejeftinu robu.

Dragan

pre 1 godinu

Intervju sa babom od Borjana: https://www.index.hr/mobile/magazin/clanak/baka-milana-borjana-bila-sam-ljuta-sto-ces-spominjati-krajinu-baba-ti-je-hrvatica/2416032.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_ostalo_m

LuKa

pre 1 godinu

Liberalni Srbi ce opet u Hrvatsku na more.Njima je sve jedno samo da su na moru.Pa makar hotel ili odmaraliste bilo pored jame.Ako neko ne zna kakve jame neka se raspita malo.

Petar

pre 1 godinu

To sto se danas zove HR, nije bilo Hrvatska vise 1000 godina.Nema materijalnih tragova nezavisne hrvatske drzave na tom prostoru.To je Ugarska ili Mletacka, kasnije AU monarhija. Kako se Srbi mogu pozivati npr na Mehmed Pasu Sokolovica, kad je on sve sto je postigao, postigao u slavu i za interes Osmanske imperije.btw.To nikad ne bi uspeo u srpskom carstvu da je opstalo. Tako i HR, nema hrvatskih teritorija, nezavisnih,razume se do '91.Nema ni bosanskih islamskih istorijsko-kulturnih objekata, jer je sve to podignuto u ime i u slavu Osmanske imperije, dakle osmanskih da, ali bosanskih nema.Nema ni Srbije, ni srpskog 350-500g na karti, jer ne postoji.Bosanska srednjovekovna drzava postoji, ali hrvatska ne, kako onda uopste moze ova osoba govoriti da je neko dosao na hrvatski teritorij.Manastir Krka je cist materijalni dokaz pravoslavnog naroda u Dalmaciji i nije jedini.

Djole

pre 1 godinu

Igore normalno, istorija ne počinje od Kosovskog boja i Nemanjića (bosanski katolika), već davno prije, desetcima hiljada godina. Hrvati dolaze oko 7 stoljeća za vrijeme Rimskog carstva (Austro-Ugarska je postojala u tvojoj glavi).
(Šumadinac, 28. novembar 2022 20:32)

Nisam znao da se Ribnica-Podgorica (Stefan Nemanja zacetnik loze Nemanjica) nalazi u Bosni. Takodje bih te podsetio na jos jednog cuvenog srpskog vladara pre Nemanjica koji se zove Jovan Vladimira, Ima serbskih vladara i pre Jovana Vla Pomenuo, jedan je recimo Aleksandar Makedonski. Rekao bih i to da su svi slovenski narodi u stvari jedan narod, srpski, a pomenuo bih ti i to da su narodi na apeninskom poluostrvu, pretece tvojih Rimljana ustvari EtRasi ili EtRusi, koji su tamo dosli sa Teritorije Raske, srpske Raske, inace su im tamo doneli pismenost tj. slova AZBUKE. Najstariji kameni spomenik u Rimu-Roma-Ruma je upravo na azbuci, koja je preslikana kopija slovnih simbola iz srpske Vince.
Posle su nastali svi modaliteti, latinica, rimski brojevi i sl. Elem prouci malo anticko doba jer koliko vidim nemas blage veze sa onim sto pises.

Комша

pre 1 godinu

Ако су Срби дошли код Хрвата у Дамацију зашто онда Срби имају манастире Крка из 1350. и манастир Крупа из 1317. године? Где се то на тим просторима налази ишта са хрватским именом старије? О овој бутикашици, а својевремено проститутки не треба више трошити речи.

Toliko

pre 1 godinu

Razumem strah hrvata. Nikad nisu imali svoju naciju i državu, do formiranja bivše Jugoslavije. Nema ih ni na jednoj mapi u prošlosti, ni u jednoj bitki (kao nacije, a ne računam muškarce koji su ratovali za interese Hitlera i Austrougarske), nemaju nijednu zadužbinu iza svojih "kraljeva", niko iz okruženja ih ne voli (srbi, muslimani, mađari, italijani,..) a slovenci i austrijanci ih smatraju nižim bićima. Sve što imaju, izgradili su im mleci, rimljani, austrougari i jugosloveni. Pogledajte im imena i prezimena, sve italijanska, mađarska, austrijska, srpska,... pa oni su voćni miks svih okolnih naroda. Pogledajte im reči, stalno uvode neke nove. Prisvajanje i prekrajanje istorije je posebna tema. Oni za jednu Gertrudu od Andechs-Meraniju nazivaju hrvatsko-ugarskom princezom. Žena je inače čista mađarice, od oba roditelja mađara. Svojataju Teslu kom su pobili celu familiju, a tokom rata 90-ih porušili spomenike. Kažu da je Tesla rođen na njihovoj teritoriji, ali ne pominju da je ta teritorija tada bila u sklopu Austrougarske. Pa jel to znaci da i mi za sve rimske careve koji su se rodili na teritoriji današnje Srbije, možemo da kažemo da su oni zapravo srbi!? Poznati HR istoričar Goran Šarić je sve lepo povezao, ali mu ne dozvoljavaju da gostuje u sredstvima informisanja. Demokratski, nema šta. Mogu ovako do sutra.

Milence

pre 1 godinu

Vlatki je pametnije da nađe bilo kakvog muškarca i ostvari se kao majka umesto što se bavi tuđim životima, ako joj već nije dockan. I Hrvatska i Srbija se danas brane natalitetom. Na žalost od Vlatke nema ništa. Šta Hrvatska ima od nacionalizma Vlatke pokos? Promašen život.

vox

pre 1 godinu

Kada su Srbi došli u Dalmaciju, Hrvatska nije postojala. Drugo veliki deo Srba je nastanjen u Dalmaciji nevezano od borbe protiv Turaka. A veliki deo je naseljen da brani granice od Turaka, jer Hrvati koji su živeli na toj teritoriji su bili kukavice. Tako da ova gospođa ima problem sa istorijom.
Drugo Knin nije bio nikakav Hrvatski kraljevski grad, jer su hrvatski kraljevi fikcija i lažna istorija bez ikakvih dokaza.
(Mile, 28. novembar 2022 21:24)

Nisu to bili Srbi nego Vlasi koji su došli na ta područja kao Osmanske pomočne čete,za njima je došla SPC koja ih je kasnije proglasila Srbima.
Pročitaj Vlaški Statut i ukidanje istog. Tek jako,jako mali dio Vojne Krajine su naseljavali Srbi koji su došli kao izbjeglice.Vlasi su promjenili stranu kada su im Hasburzi ponudili zemlju u vlasništvo i slobodu.

vampir town

pre 1 godinu

Nekad sam zivio u Slav. Brodu. Kad su dosle 90te otac je prvi dobio otkaz, stan i auto su nam zaplijenili posto smo bili nepodobni Srbi (ili „srbovi“ od milja kako su to slavonci znali reci). Zavrsili smo u jednoj zapadnoevropskoj zemlji. Tu sam se skolovao, zavrsio fakultet i sad imam odlican zivot,familju i sto je najbitnije daleko sam od balkanskog primitivizma. Po komentarima i srba i hrvata se vidi da je ludilo ustvari svakim danom sve vece. Svake godine gledam kako sve veci broj porodica stize sa Balkana, usrecio se izgleda ipak nije niko. Mozda ovi sa zapada, ima ko da baustela, kopa kanale, razvozi pakete i cisti toalete. Pa se cesto moze sresti hrvat i srbin u istom kanalu, na istoj bausteli….

Кутловић

pre 1 godinu

Ако је манастир Крупа недалеко од Обровца у кршном залеђу Далматинскоме саграђен 1317 године, а његов ктитор и градитељ био краљ Милутин, не може се рећи да су Срби дошли у хрватску бежећи од Отоманског царства. Јер тих година Отоманско царство није била претња за Балкан. Ако је манастир Крка у близини Кистања, 25 км од Книна саграђен 1352 године, градила га сестра цара Душана, Јелена. Опет се долази до тога да су Срби ту далеко пре дошли, а не бежећи од Отоманског царства. И тако може се то набрајати у недоглед, али кад је неко накриво насађен неће му ни ово допрети до мозга.

dude i čudnovata reč ALI

pre 1 godinu

Kod mene je upravo obrnuto. Hrvate kao naciju ne mrzim ali da ih volim sigurno ne mada imam hrvata u “ obitelji” i među poznanicima. Isto tako u hrvatsku ne idem niti planiram da odem.
(Amsterdam, 28. novembar 2022 21:11)

ja ne mrzim ALI
nisam rasista ali
volim životinje ali
nastavi niz…

Inače

pre 1 godinu

Znate li koliko ludosti piše u prvoj rečenici hrvatskog ustava?
...Izražavajući tisuljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda, potvrđenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u različitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo:
– u stvaranju hrvatskih kneževina u VII. stoljeću;
– u srednjovjekovnoj samostalnoj državi Hrvatskoj utemeljenoj u IX. stoljeću;
– u Kraljevstvu Hrvata uspostavljenome u X. stoljeću;
– u održanju hrvatskoga državnog subjektiviteta u hrvatsko-ugarskoj personalnoj uniji;..

Mile

pre 1 godinu

Hrvatski kraljevi...koji kraljevi??? Hrvati, većinu istorije ste izmislili, većinu običaja ste prisvojili od Srba iz Dalmacije, kao što je alka, narodna nošnja i ojkanje...Srbi vas nekoliko puta kroz istoriju spašavali jer ste uvek bili na pogrešnoj strani ili ste bili kukavice. Šta reći dalje....vi i dalje verujte u bajke, valjda tako mora jer nemate ni istoriju ni kulturu.

Amsterdam

pre 1 godinu

“ Ja bre sve nacije volim. I Hrvate i Albance i sve! Ako nekoga i ne volim to je na licnoj osnovi a ne na nacionalnoj. Treba prestati mrzeti zato dto je neko u doba moga dede nekom vrsnjaku moga dede naneo zlo. Ovo su nove generacije i treba graditi nove odnose bazirane na aktuelnom stanju.
(Rusohejter, 28. novembar 2022 19:57)”

Kod mene je upravo obrnuto. Hrvate kao naciju ne mrzim ali da ih volim sigurno ne mada imam hrvata u “ obitelji” i među poznanicima. Isto tako u hrvatsku ne idem niti planiram da odem.

Milezg

pre 1 godinu

BORJANOVA BAKA rekla medijima da je bil ljuta na njega, zbog izjava o srpskoj Dalmaciji i Krajni. Zato jer je njegov otac iz mešanog braka, POLUHRVAT... e takvi su najgori.

Borjanova baka zbori

pre 1 godinu

Borjanova baka se uzrujala: ‘Ljuta sam! Što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica!‘
Tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli? - rekla je uzrujana starica

Nakon velike pobjede Hrvatske nad Kanadom u Dohi (4-1) jedna od glavnih tema regionalnih, pa čak i svjetskih medija, bio je kanadski vratar Milan Borjan. Golmana rođenog u Kninu hrvatski navijači su poprilično izvrijeđali, a on se nakon utakmice žalio da mu je na WhatsApp stiglo više od 2.000 uvredljivih poruka i prijetnji.
Cijelu ovu priču zakuhao je zapravo golman Crvene zvezde koji je u danima dok nije mogao ni sanjati da će jednog dana igrati protiv Hrvatske javno govorio kako nije rođen u Hrvatskoj nego u ‘Krajini‘ i ‘srpskoj Dalmaciji‘. Naravno, to mu Hrvati nisu zaboravili i sve je završilo poprilično neugodno.
Povodom toga novinari Nove TV su otišli u selo Kričke kod Drniša i porazgovarali s njegovom bakom, Šteficom Borjan. Njezina reakcija je bila poprilično zanimljiva.
- Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli? - rekla je uzrujana starica dodavši da u toj obitelji nema mržnje. Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire - zaključila je Štefica u kratkoj izjavi za Dnevnik.hr.

Mile

pre 1 godinu

Kada su Srbi došli u Dalmaciju, Hrvatska nije postojala. Drugo veliki deo Srba je nastanjen u Dalmaciji nevezano od borbe protiv Turaka. A veliki deo je naseljen da brani granice od Turaka, jer Hrvati koji su živeli na toj teritoriji su bili kukavice. Tako da ova gospođa ima problem sa istorijom.
Drugo Knin nije bio nikakav Hrvatski kraljevski grad, jer su hrvatski kraljevi fikcija i lažna istorija bez ikakvih dokaza.

Amos Dundee

pre 1 godinu

@garavi sokak, turski vojnik u svom vojnom pohodu sa jednom zenom moze da spava eventualno jednom, dok njen muz sa njom spava svaku noc. Kolika je vjerovatnoca da doticna dama rodi turcina umjesto srbina? Eto cemu vas uce vasi klerofasisticki nastavnici.. jedan iz biologije, nula iz zivota!

Karlo Veliki

pre 1 godinu

Šta ste se toliko uzrujali šta ova koza priča i izjavljuje, šta je sve izjavljivala Borjanova žena pa nas to uopće ne zanima, baš nas briga!

izNenada

pre 1 godinu

Srbi ce uvijek biti Srbi, tj. napale se na izjavu neke pevaljke koju niko vise ne dozivljava u Hrvatskoj i van nje i koja samo ovakvim i slicnim izjavama moze skrenuti paznju na sebe. A vi se upalili ko hepo kocka.
(Hajdukovac, 28. novembar 2022 18:51)

Ma kako to vama hrvatskim komentatorima uvek prvo na pamet padne da pravdate ovako ustaške izjave kao da je to u pitanju pojedinac a skoro na svaku vest ispadi vaših poznatih ličnosti.

divljan

pre 1 godinu

Vrhuska u Hr uvek nadje dezurnog idiota, koji ce da potpali vatru. Na ovim prostorima uvek ce se naci 10% “ljudi” koji jedva cekaju datu situaciju!
Doticna je totalno nebitna u bilo kom segmentu nasih zivota. Bitna je gospodi koja kreira ovakve situacije da bi sa strane mogla da radi ono sto se ne vidi (kradja, prevara….)
Dokle ce bre vise gluposti da vladaju nasim zivotima!

Sine ratio

pre 1 godinu

Znaci Hrvatska je starija od Austo-Ugarske ... Wow ovi Hrvati stvarno slabo znaju historiju ...
(Igor M, 28. novembar 2022 20:02)

Ti pojma nemaš o istoriji, Austrougarska je nastala 1867. godine!
Tom nagodbom Franz Josef je postao austrijski car i mađarski i hrvatski kralj, a Hrvatska je postala Kraljevina Hrvatske, Slavonije i Dalmacije.

Vrlo jednostavnom pretragom možete utvrditi da je Tesli pasoš za Ameriku izdala Kraljevina Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, nigdje se nikakva Austrougarska ne spominje!

liman

pre 1 godinu

@Alka 308
Pusti alku koju ste od Srba krajišnika prisvojoli.
Nego nam kao pripadnik naroda koji je imao suverenu državu (ali po miki maus kartama i prepisima iz 16. veka) pokaži kovani novac hrvatskih kraljeva?? Jedan novčić?! Nema? Bili švorc kraljevi izgleda.
Braća Grim povijest.
Daj jedan materijalni dokaz koji je proverljiv i neosporavan. Jedan jedini za bilo kog kralja?

Lea USA

pre 1 godinu

Evo zbog ovakve svi misle da u Americi i Kanadi svi koji dodjemo ovde cistimo i peremo sudove. Evo ona vam je primer da ovakvi neobrazovani kao ona mogu “ dogurati “ do butika u kojih se ovih dana bukvalno prima sa ulice jer nemamo radne snage. Drzim se dalje od takvih kao sto je ona bilo da su Srbi ili Hrvati koji sve znaju. Jadnica ne moze vise prostitucijom da se bavi pa da tako zaradjuje posto ocigledno nema nikakvo obrazovanje. Ostarila dosle mladje

dude i al stvarno

pre 1 godinu

kad me lupi nostalgija za starim krajem, detinjstvom, društvom..,dođem ovde, pročitam komentare i zahvalim se dežurnim bogovima što sam par hiljada kilometara udaljen.

trigger

pre 1 godinu

tito nas je uništio
(iskvarena verzija austrijskog, 28. novembar 2022 17:25
tito vas nije uništio, pružio vam je priliku da živite u uređenoj, modernoj zajednici sa vama najbližim narodima...

Marko

pre 1 godinu

Luda zemska.
Milan je rodjen u Jugoslaviji.
Hr je bila samo republika tada.
Igra za koga hoce i voli koga hoce.
Njen stepen primitivizma ispod svih granica.

sojka

pre 1 godinu

Današnji tkz. Srbi su potomci Osmanskih vojnika i nikakva mitomanskana istorija to ne može sakrit... Ako laže Koza ne laze rog.
(Garavi Sokak, 28. novembar 2022 18:07)

pa tako je, ovo sa kozom i rogom. I da zanemarimo nauku i genetska istraživanja, jer zašto bi zaboga nauku konstatovali kada sami možemo da izmislimo sta nam se svidja, Srbi i turci ne liče uopste. Jedino što po vama "lici" je tamna kosa koju imamo sličnu i sa argentincima, pa nismo s njima rod. A autohtono stanovništvo koje je u Srbiji bilo pre slovena i imalo ozbiljno razvijenu civilizaciju je inače isparilo. Za vašu informaciju, u Srbiji postoji izreka "prvi mačići se u vodu bacaju" zbog čega ne ličimo na turke, za razliku od bosnjaka i siptara koji nisu imali problem s tim da prime taj lepi turski gen. Ne znam sta su vaše pretkinje primale, ali po vašem uvlakackom mentalitetu da se zaključiti zašto su se "prvi mačići" samo u Srbiji bacali.

bikkojileži

pre 1 godinu

ova bivsa ..braca.. su bas genijalci.kad im prigovoris na zlocine koje su činili u Mačvi tokom I sv.rata onda kazu to je uradila austro-ugarska.a onda kazu Tesla je Hrvat jer je rodjen na teritoriji Hrvatske 60 god.pre zlocina u Mačvi.ispada da je austrougarska naslednica Hrvatske tj.da 1856 austrougarska nije pistojala- samo Hrvatska.Sve po potrebi.

Mige

pre 1 godinu

Hrvatska kao pojam postoji, ali joj je veći deo davne istorije (povijesti) fabrikovan u relativno skorije vreme. Mršavi pisani dokazi, nedostatak grobova "hrvatskih kraljeva"... Teško je nad tim zatvoriti oči i uši.

Knjigovođa

pre 1 godinu

Ja ne znam šta sve takve "napade" perifernih praznoglavaca tako lično shvaćate.

Šta su sve izjavljivali Borjan i njegova žena pa nas baš briga za to, isfrustrirani su jer ga Piksi nije uzeo da brani za Srbiju!

Luka

pre 1 godinu

Borjanova baba Štefica Borjan je danas dala izjavu da se ne slaže s njegovim spominjanjem Krajine i pitala ga javno jel mu ništa ne znači što mu je baba Hrvatica!

Šumadinac

pre 1 godinu

Znaci Hrvatska je starija od Austo-Ugarske ... Wow ovi Hrvati stvarno slabo znaju historiju ...
(Igor M, 28. novembar 2022 20:02)

Igore normalno, istorija ne počinje od Kosovskog boja i Nemanjića (bosanski katolika), već davno prije, desetcima hiljada godina. Hrvati dolaze oko 7 stoljeća za vrijeme Rimskog carstva (Austro-Ugarska je postojala u tvojoj glavi). Jedno pleme Lužički Srba (katolika) dolazi između 10 i 11. Veka na područje Sandžaka, Zete i stare Hercegovine.
Vidi se ko je prije došao ali na tuđe (oba naroda).

In flagranti

pre 1 godinu

Daj bre Hajdukovac, oladi malo vise sa prozivkama. Poslali ste coveku 2000 poruka, alo. Vi Hrvati ste ozbiljan feler od naroda.
(Zvezdas, 28. novembar 2022 19:44)

Daj si malo razmisli umjesto sve da vjeruješ u sve šta vam NKVD propagandna služba servira!

To je stari marketinški trik, namjerno neku štetu sam sebi da napraviš i onda pokriviš drugu stranu, to su radili nebrojeno puta u istoriji, od Nerona do Hitlera.

Cilj operacije je bio upravo taj, da takvi ko ti u to povjeruju a oni su sebi digli rejting kako se o njima piše da im Hrvati šalju uvredljive poruke!

Krepos

pre 1 godinu

...Naravno, stvarali su ih od onih koji su tu ziveli hiljadama godina, a to su Srbi. Da je to tako moze posluziti i ime i prezime srbskog pukovnika Jovana Horvata pod cijim vodjstvom se iz austro ugarske 1752g. na podrucije danasnje Ukrajine doselio veliki broj Srba, na zahtev tadasnje ruske Carice. Kasnije je ovaj Srbin, Horvat, unapredjen u ruskog generala. I ovo mozes naci na internetu ako budes htela i narocito ako budes znala.
(Pera, 28. novembar 2022 18:13)

Tipično. Dovoljan je jedan Jovan Horvat da to bude dokaz da su svi Horvati Srbi. OMG!

Dres

pre 1 godinu

BRITANSKA VIDOVNJAKINJA PROREKLA: Hrvatska će biti prvak sveta u Kataru!
Vatreni imaju najbolji dres do sada, ma baš za prvaka sveta! Plavi dres izgleda ko u moru uronjena šahovnica, negde kod Karlobaga. Beli dres sa šahovnicom je najprepoznatljiviji na svetu, od naroda koji je ratničko i sportsko ČUDO! Brojevi su stilski pisani po uzoru na hrvatsku glagoljicu! Šahovnica je nastala u Vinkovcima od najstarijeg indoevropskog kalendara ORION, starog oko 5000g iz hrvatske Vučedolske kulture. Grad Vinkovci je najstariji evropski grad, dokazano sa arheološkim nalazima sustavnog života unazad 8.200g a i dan danas Hrvati imaju šahovnicu ko svoj simbol. Dvoglavi orao i 4c su simboli Rimskog carstva, a Srbi su ih preuzeli od Vizantije zajedno sa pravoslavljem.

Miks

pre 1 godinu

Današnji tkz. Srbi su potomci Osmanskih vojnika i nikakva mitomanskana istorija to ne može sakrit... dzaba Deretici, Seselji i kojekakvi "akademici" Ako laže Koza ne laze rog.
(Garavi Sokak, 28. novembar 2022 18:07)

Genetika je dokazala da je ova tvrdnja potpuna besmislica i plod jedne zlobne i podle klerofašističke propagande za niže sojeve. A genetika je prava naučna disciplina, a ne kvazinauka kao što je hrvatska istorija.

red star

pre 1 godinu

Ali pazite dokle to ide…..kad ona bez stida kaze da je 1987 to bila Socijalisticka Republika Hrvatska…..ja vam kazem zbog ovih nasih politicara kakvu mudru politiku vode i koga biraju za saveznike jos malo pa ce biti da su Ustase nas oslobodile u Drugom Svetskom ratu…..

Kroata Kravata

pre 1 godinu

Nije toliki problem što su hrvatski navijači skandirali nacističke parole, koliko to što ih ni jedna uticajna osoba iz sveta šoubiznisa ili sa vrha politike nije javno osudila i jasno dala do znanja hrvatskoj javnosti da to nije normalno.
(Vincent, 28. novembar 2022 19:44)

Da su naši zaista skandirali nacističke parole ne bi trebalo to da neko iz šoubiznisa ili politike to osuđuje, to bi FIFA već danas kaznila, s nekom multimilionskom kaznom, i/ili zabranom hrvatskim navijačima na stadion!

gox

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Istina ! A ona ponekad jako boli !
(Panac, 28. novembar 2022 15:57)

Nemate vi pojma, dal zato sto ste zatucani ili namerno prosipate lazi jer ste Hrvati pa vam odgovara.

Taj deo teritorije je bio Austro-Ugarska, i zvao se VOJNA KRAJINA, otud je i ostao naziv KRAJINA, a naseljavali su je kolonisti, vecinom Srbi.
Ima i popis neke 1850 recimo, gde preko 50% stanovnista cine SRBI, i taj popis je radila Austro-Ugarska monarhija.
Znate onog poznatog svetskog naucnika, onog ciku Licacina Srbina Nikolu Teslu, sve vam je to povezano lazljivi Hrvacijanci.
Austro-Ugarska je tim ljudima davala besplatnu zemlju u zamenu za odbranu od Osmanlijskog carstva u prvim borbenim linijama.
Sto se vase Hrvatske tice, ona tada nije postojala, osim u krugu Zagreba, i imala je neku sitnu autonomiju unutar Ugarske monarhije.
Sve sto ste dobili od teritorija, dobili ste od komunjara, na izvolte, i na ustrb Srba i Srbije koji su ginuli za vase oslobadjanje i oslobadjanje svih tih krajeva.
Sav taj srpski narod tamo se nije teleportovao iz Kragujevca, nego je ziveo tu vekovima dok niste pocinili najocigledniji genocid.

Trivium

pre 1 godinu

Ovi su dibidus prsli, mrze nas iz dna duse malo im je Jasenovca, Jadovna i drugih logora za istrebljenje Srba, malo im i 90tih kad su civile gonili i ubijali, i dalje je ta mrznja u njima zeljni su krvi hoce jos. Najgori su narod na svetu kao sto u Nemackoj na nekom kamenu davno zapisano u 17 veku, ,,Gott schütze uns vor Pest, Hunger und Kroaten. Sacuvaj nas Boze kuge, gladi i hrvata. Pamet u glavu Srbi nisu oni komsije i nemojte ih tako nazivati !

Balkanski mitovi i legende

pre 1 godinu

У данашњој Хрватској(Далмација,Крајина,...)
гомиле споменика на глагољици,претечи ћирилице.Нису Срби дошли у Далмацију,они су ту одувек и били.На западу су Србе дуго звали Илири.Онда је Беч 1900. створио Албанце.Остало су одрадили западни папагаји...... SVI slavenski narodi su u najranijoj fazi koristili ćirilićno pismo. Znaš ono iz škole,Kiril (kirilica,ćirilica) i Metodije,grčki monasi..pa do Ćeške i Moravske. A to pismo još koristi "pola sveta" a samo Srbi tripuju da je isključivo njihovo.

my way

pre 1 godinu

"Dragi Milane, imam dovoljno godina da se malo bolje sjecam povijesti i zemljopisa ovih prostora pa Vam mogu sa sigurnoscu reci da ste 1987. godine rodjeni u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj"

Godine je stigle izgleda pa Jugoslaviju ne pamti. A o kakvoj crnom hrvatskom tlu i hrvatskoj domovini u koju su "Borjanovi preci pobegli" prica iluzorno je i polemisati. Zna se dobro i kako je i zasto prva, a i druga Jugoslavija nastala.

Goran

pre 1 godinu

Ima jedan članak u B92 koji glasi : SRBIMA NEPRIJATELJ NIJE POTTEBAN
Nažalost Srbi su sami sebi najveći neprijatelji.
Šta će Vam vise nego Borjan koji reklamira Srbiju i na kraju ostane usr.n

super

pre 1 godinu

Vlatka je rekla istinu.
(Jovana, 28. novembar 2022 18:07)
nije zašto?
1) pogledaj pod car Dušan i njegovo Carstvo odakle se prostirao
2) Austrougarska monarhija
3) država Srba Hrvata i Slovenaca
4) Jugoslavija
5) Hrvatska 90 prošlog veka tad je tek nastala samostalna onu fašističku NDH niko nije priznao

Goran

pre 1 godinu

Jeste mi se ljutimo al pijemo njihovu kafu,srcemo supu i umesto voca koristimo onaj cdv prasak njihov.Koliko smo mi sebe obezvredili kad na picu za nase trziste pise naranča.Al nasi vole i treba tako.
(Eko smederevac, 28. novembar 2022 17:44)

Kada bismo izbacili sve strane reci iz naseg jezika, ostali bismo na 300, maksimalno 400 reci. Kada bismo izbacili sve strane proizvode iz nasih radnji ostali bismo na 50 proizvoda od kojih ni jedan jedini nije bakterioloski ispravan. Na reci ove internet pojave mogu reagovati ljudi koji, kao i ona, pojam nemaju ni o svom jeziku, ni o istoriji ili bilo cemu. Borjan da je pametan, bar zbog Srba koji zive tamo, zacepio bi svoju neobrazovanu sivu masu izmedju usiju i prestao sa udaljenosti od par hiljada km davati povod Hrvatima da maltretiraju ono malo hrabrih Srba sto je ostalo da zivi u Hrvatskoj. Poruka svim samoprozvanim braniteljima Srba van Srbije: prekinite! Ako ne mozete pomoci ljudima, ne odmazite majmunskim izjavama. Ova zena je samo slika i prilika Borjana u ogledalu. Otisao je na nacin na koji je otisao iz Hrvatkse, kao i ja i kao mnogi prognani Srbi, ali ne svadjamo ljude vec pokusavamo popraviti odnose. Pozdrav Srbima i Hrvatima koji ne nasedaju na gluposti dva idiota.

liman

pre 1 godinu

@Aja sofija
Grohotom se smejem!!!
Izmišljeni kraljevi kojima se ne zna ni gde su stolovali, gde su im krune, gde su im pečati, gde su im zadužbine, gde su venčavani, gde su im žitija (životopisi).
Gde su im grobovi?!!
Gde im je jedan jedini novčić kovanica? Jedan jedini???!
Srbi imaju jedini iz bivše Jugoslavije takve dokaze. Nemanjići, Brankovići, Lazarevići, Mrnjavčevići... svi su imali novac.
Izgleda da su nam susedi odmah prešli na hartiju. hahahaha
Osim pisama i to prepisa iz 16. veka. i to nekompletnih, nema ni pisanih dokaza o njima. Eto gde stane dokaz hrvatske povijesti, u tri dokumenta i dve mape i jednom pismu. I to sve iz 16. veka. Mađarski istoričari se smeju na pomen tzv pax convente.
Materijalne dokaze koje sam gore pominjao možete da sanjate ili napravite sami. Kao baščijsku ploču ili musolinijevu krstionicu pa da vam se celi akademski svet smeje.
Nemojte o istoriji, mnoooogo ste tanki. Poslastica je prava kad krenete o njoj.

Vincent

pre 1 godinu

Nije toliki problem što su hrvatski navijači skandirali nacističke parole, koliko to što ih ni jedna uticajna osoba iz sveta šoubiznisa ili sa vrha politike nije javno osudila i jasno dala do znanja hrvatskoj javnosti da to nije normalno.

Zvezdas

pre 1 godinu

Srbi ce uvijek biti Srbi, tj. napale se na izjavu neke pevaljke koju niko vise ne dozivljava u Hrvatskoj i van nje i koja samo ovakvim i slicnim izjavama moze skrenuti paznju na sebe. A vi se upalili ko hepo kocka.
(Hajdukovac, 28. novembar 2022 18:51)

Daj bre Hajdukovac, oladi malo vise sa prozivkama. Poslali ste coveku 2000 poruka, alo. Vi Hrvati ste ozbiljan feler od naroda. Visite po našim sajtovima vise nego k***a na cosku. Aman bre, promenite cosak pa neka vas neko drugi tovari. Nama vise niste interesantni pa makar to radili za upola cene.

super

pre 1 godinu

Vlatkice a i je oslobodio Dalmaciju od Italijana? Da nisu možda Rusi ..neeee
Da nisu možda Amerikanci...neee
pogađaš? Srbi tj Partizani jer 99% su bili Srbi jer Hrvati su bili u Ustašama i Domobranima većinom a posle se presvukli u Partizane...

iskvarena verzija turskog

pre 1 godinu

tito nas je uništio
(iskvarena verzija austrijskog, 28. novembar 2022 17:25)

sami smo se uništili. I takvi kao ti su nas najviše uništili. Tzv patriJote iz fotelje.

ZooM Indjija

pre 1 godinu

"Borjan, iako tagovan na ovom postu, nije se upuštao u rasprave sa Vlatkom, evidentno vođen mudrom poslovicom - nije bitno šta priča, već ko priča"

Pa sta i da kaze, kada je zena rekla istinu, ma kako neko to razumeo i shvatio. Rodjen u Hrvatskoj, ima hrvatski pasos, drzavljanstvo...a pljuje po Hrvatskoj. Pa vrati pasos buraz i odrekni se drzavljanstva. U stvari, bolje igraj fudbal i cuti

sedam sekretara

pre 1 godinu

Hrvati rado zaboravljaju da to tada nihe bila Hrvatska, jer je tada nije bilo kao drzave.
(fmo, 28. novembar 2022 16:05) #

Po toj logici nije bilo ni Češke, ni Slovačke, ni Bavarske ... Sve je to bila Austro-Ugarske a onda tom logikom ni Srbije jer je bila Osmansko Carstvo.
(BP, 28. novembar 2022 16:35)

Srbija je postojala i pre dolaska Turaka, e te sitnice zivot znace, ali ti si covek od logike ahahaaa

Deep Throat

pre 1 godinu

Ma šta na nju pažnju obraćata, kakva crna pjevačica?!

Profiesionalna konkubina koja lovi bogatašku gerijatriju, starce kojima ni čitava kutija Viagre više ne pomaže, jer je niko drugi neće!

liman

pre 1 godinu

@308 Alka
i tu Alku ste od Srba krajišnika pokupili.
Idi nađi mi hrvatske srednjevekovne kovanice, novćiće?
Svaki narod ih ima ako je imao svoju suverenu državu...
Srbija ima iz gomile dinastija takve dokaze:
Nemanjići, Lazarevići, Brankovići, Mrnjavćevići...
Hrvati tačno 0.
Svi vi izmišljeni imate tačno 0.

Rusohejter

pre 1 godinu

Ja bre sve nacije volim. I Hrvate i Albance i sve! Ako nekoga i ne volim to je na licnoj osnovi a ne na nacionalnoj. Treba prestati mrzeti zato dto je neko u doba moga dede nekom vrsnjaku moga dede naneo zlo. Ovo su nove generacije i treba graditi nove odnose bazirane na aktuelnom stanju.

Aja Sofija

pre 1 godinu

Hammerbi.....Hrvatska je nastala 925g a Srbija tek 1217g i to samo zato jer su Srbi izdali papu i braću Hrvate i prodali veru za večeru Vizntiji, koja im onda dala Srbiju na tri mora, a Bog im dao ropstvo 500g i tu Vizantiju izbrisa sa lica zemlje, koju je poklonio svojim slugama muslimnima.

Dux

pre 1 godinu

Eto, lepo i kulturno i istorijski tačno, od prodavačice!?
Borjane jadni, na šta si spao....
Bravo Vlatka, bravo!
Čekam Rudanku.
(Vera, 28. novembar 2022 17:40)

Pusti ti Borjana, nego crna Vera na sta si ti pala?!
Komentarises anonimuse.
Rudanka je za tebe i doticnu "prodavacicu" magle, pojam intelekta i kulture.

Hajdukovac

pre 1 godinu

Srbi ce uvijek biti Srbi, tj. napale se na izjavu neke pevaljke koju niko vise ne dozivljava u Hrvatskoj i van nje i koja samo ovakvim i slicnim izjavama moze skrenuti paznju na sebe. A vi se upalili ko hepo kocka.

Baka legenda

pre 1 godinu

A što kaže Borjanova baka:
"- Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli? - kazala je Štefica Borjan nakon čega je potvrdila da mržnje u obitelji nema:

- Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire - kazala je. "

Garavi Sokak

pre 1 godinu

Današnji tkz. Srbi su potomci Osmanskih vojnika i nikakva mitomanskana istorija to ne može sakrit... dzaba Deretici, Seselji i kojekakvi "akademici" Ako laže Koza ne laze rog.

šumadinac

pre 1 godinu

Hrvatići, ludi ste ko struje, nekada me nerviralo, ovo vaše, kako god da se zove...sada je počelo da me zabavlja!
Nedajte nase, živi bili, konjušari! ???

Pera

pre 1 godinu

Ti prodavacice iz butika ocigledno ucis iz Vatikanskih knjiga ili si ,,vaspitana" u katolickoj crkvi. Za tvoju informaciju Srbi su oduvek ziveli u Kninu i casni i jaki Srbi su to ostali da danas, a od srbskog otpada postojali su t.z. Hrvati, a Hrvati nisu nista drugo nego srbsko pleme Horvati koje je kao neko malo jezgro posluzilo Vatikanu i vecnim srbskim neprijateljima Nemcima sa sedistem u Becu da malo pomalo prekrstavaju Srbe i stvaraju t.z. Hrvate. Na internetu se moze naci izjava austrougarskog diplomate, ako umes da se snadjes na internetu, Lajosa Talocija koja glasi: ,,I tako smo mi (Vatikan i Bec) 1836g. poceli da stvaramo hrvatski narod". Naravno, stvarali su ih od onih koji su tu ziveli hiljadama godina, a to su Srbi. Da je to tako moze posluziti i ime i prezime srbskog pukovnika Jovana Horvata pod cijim vodjstvom se iz austro ugarske 1752g. na podrucije danasnje Ukrajine doselio veliki broj Srba, na zahtev tadasnje ruske Carice. Kasnije je ovaj Srbin, Horvat, unapredjen u ruskog generala. I ovo mozes naci na internetu ako budes htela i narocito ako budes znala.

sram te bilo

pre 1 godinu

Vuk Karađić,naša crkva je toliko dobra da je mnoge čak možda i te delove izbacila...Toliko!
(nišlija, 28. novembar 2022 16:06)

Nišlije, niti Srbi u globalu, ne pišu Karađić. Zna se ko meša č i ć, dž i đ. Odao si se Mislave, Stjepane, Hrvoje, Franjo ili kako se veČ zoveš. Pozivaš se na Bibliju, a lažno se predstavljaš, Sotono!

a

pre 1 godinu

У данашњој Хрватској(Далмација,Крајина,...)
гомиле споменика на глагољици,претечи ћирилице.Нису Срби дошли у Далмацију,они су ту одувек и били.На западу су Србе дуго звали Илири.Онда је Беч 1900. створио Албанце.Остало су одрадили западни папагаји.

Vizionar

pre 1 godinu

alek, 28. novembar 2022 16:52)
Austrougarska nije nikog naselila, Srbi su ziveli na prostorima Dubrovacke republike, Dalmacije, Hercegovine i zahumlja, Vojne krajine, Slavonije i Baranje vekovima i te zemlje su se zvale, srpske krunske zemlje u sastavu Austrougarske. Preko 90 procenata stanovnika na tim podrucjima bili su Srbi sve do 1918 kad kralj menja strukturu nacija i oblik srpskih krunskih zemalja, te po zelji hrvatskih nacionalista stvara banovine.
Inace Zapadna Srbija se prostirala do Lepavine a Zagreb je pripadao zapadnoj Srbiji. Za sve ovo postoje dokumenti u Vatikanu, Berlinu, Becu. Ima tih dokumenata u hrvatskim arhivima ali ih sakrivaju kao zmija noge.
Ovu radnicu u butiku necu ni da komentarisem, bolest ne bira.

vladans

pre 1 godinu

Verujem da postoji mnoštvo bitnijih, lepših i potrebniji vesti od ove da neko proziva našeg čoveka na nacionalnoj osnovi.
Svaka čast za Milana Borjana na ponašanju i dostojanstvu i što ne naseda na ovakve provokacije.
SLOŽNO ZA SRBIJU!!!

VKroz Vlaku govori Ndh 2

pre 1 godinu

Ovo nam misli 9 od 10 Hrvata, a mi i dalje imamo likove koji tamo idu na more, govore nam da smo braća, ili drve o srpskoj krivici, da je ta njihova mržnja kao zakuvana od političara, kao nije narod takav...

Douglas Bader

pre 1 godinu

Gospodzo, kad su primitivni Srbi dosli na sveto hrvatsko tlo, hrvatskim se zvalo 10km oko Sljemena. A sto se tice krvi...pa vise je srpske krvi na hrvatskoj zemlji, tako da se taj argument moze okrenuti poput bumeranga.

Hammarbi

pre 1 godinu

Lekcija iz povijesti: Hrvatima su Srbi poklonili drzavu. One bajke o tzv."kraljevima iz nultog stolijeca" zaboravite, ili prihvatite da su jedine zapise ostavili na cirilici. Dalmacija je uvijek bila vecinski srska ( i pre i posle genocida ).

1970

pre 1 godinu

Srbi nikad nisu bezali u Hrvatsku, vec u civilizovano Austro-Ugarsko carstvo. Ali zato jesu bezali iz Hrvatske oba puta kad se domogla prilike da bude drzava, zato sto u njoj za srbe nema zivota. Rodjen je u SFRJ, federacija je jedna zemlja, za razliku od konfederacije. Po ustavu SFRJ, republika hrvatska je imala 2 konstitutivna naroda, hrvatski i srpski, a onda su posle pada berlinskog zida necivilizovani opet dobili priliku da prave svoju drzavu. Cestitam hrvatskoj reprezentaciji - odlicno igraju fudbal, nadam se da ce daleko stici.

Vojkan

pre 1 godinu

Kada Hrvati ne znaju istoriju to razumem,teško je prihvatiti da ti je otac,deda,pradeda bio ustaša i monstrum.
Kada Srbi neznaju svoju istoriju to je strašno.
Poruka za Srbe:branite svoju istoriju.
Poruka Hrvatima:Da nije bilo Srba ne bi postojala ta vaša lepa.

Samo jako i snazno

pre 1 godinu

Zeludac mi se okrene kada mi EU, hrvat, bosnjak i autosovinista kazu da su srbi i Srbija najveci nacionalisti i sovinisti. Juce gledam hrvate i na stadionu se ori "u boj, u boj, za narod svoj". Nisu oni krivi, vec smo mi krivi sta smo sebi dozvolili 1918..

USsss

pre 1 godinu

I sad lepo report post za govor mrznje i njen profil pa neka toj zvezdi ugase Instagram. Razmisljam cak i YouTube da prijavim sa screenshot-om ovog govora mrznje. Manite se proslosti, kratak je zivot...

WD40

pre 1 godinu

@

slažem se i nije me sramota da izjavim u društvu, al me kritikuju odma, klasika. problem je da (mnogo) ljudi to ne vide,jer ne znaju za drugo.

Zak De La...

pre 1 godinu

Toliko!
(nišlija, 28. novembar 2022 16:06)

Rođače, ne jede se sve što leti. Pogledaj ti druge Severine snimke kad nije Božić.

Toliko ! Naziv "drugo Srbijanac" objedinjuje i takve kao ti... mada si ti više treća klasa Srbina.

Gledaj Severinin Pornić, i to ti je od prilike i vrhunski domet hrvatskog JAZZ-a.

gagan

pre 1 godinu

Vlatka Pokos, hrvatska pevačica na privremenom radu u butiku

bez da vrijedjam bilo cije profesije, ali doticna u medijima treba da bude bitna koliko opisuje i prva recenica

malina

pre 1 godinu

Samo prijavti post instagramu i gotovo. Hrvati inace misle da imaju pravo da govore sta hoce jer se oni osecaju kao zrtve rata. Radila sam sa jednom doktorkom iz Hrvatske u Americi. Ona je bila toliko veliki rasista, ne samo protiv Srba vec inace, ali je mislila da je moderna, zapadna zena. Zao mi je sto sam bila toliko mlada pa nisam razmisljala, sada bi je prijavila za takvo ponasanje. Ova pevacica nema prava da coveku govori ko je i odakle je. Mi takodje nemamo to pravo.

Eko smederevac

pre 1 godinu

Jeste mi se ljutimo al pijemo njihovu kafu,srcemo supu i umesto voca koristimo onaj cdv prasak njihov.Koliko smo mi sebe obezvredili kad na picu za nase trziste pise naranča.Al nasi vole i treba tako.

ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ

pre 1 godinu

Samo ovo mogu reći "Sve po spisku: kralju Aleksandru, Nikoli Pašiću i njihovoj alavosti kombinovanom sa bolesnom ambicijom,Srpskim komunistima prodanim dušama i dupe uvlakačima,Lažnim Srbima u obliku Crnogorskih komunista, onoj četvorici što leže na kalemegdanu a ni jedan od njih nije Srbin, ....." svi su oni krivi što se ovo danas Srbima dešava.....

kiki

pre 1 godinu

Црква Светог Марка Венеција(978-1092),византијски стил,византијски вазал.Книн је много јужније.Турци 2 пута под Бечом(1529 и 1683)Загреб је много јужније(и Будимпешта).Сви прасловци између те две опсаде су били под СПЦ из Пећке Партријаршије.Срби католици у Далмацији Дубровнику,хрвата ни у историји.
(a, 28. novembar 2022 16:00)

često se smejem hrvatskoj "povijesti", ali mi zaista dođe da se grohotom smejem kada čitam srpsku "istoriju".

SRJ, Irak, Libija, Sirija

pre 1 godinu

sem što je bio prva prestonica hrvatske, knin se bukvalno, ali najbukvalnije, nikada nije nalazio u sastavu srbije.
(xox, 28. novembar 2022 16:04)

Koje Hrvatske? Kada je Hrvatska bila država? N I K A D A.
Kada je postala država?
Onda kada su vlasnici štala dali malo podrške svojim konjušarima. Jedina istina, ostalo su fantazije, počevši od hrvatskog jezika do hrvatskih kraljeva.

Povijest ili istorija, pitanje je sad

pre 1 godinu

Hrvati i njihova "povjest"...
(Bozza, 28. novembar 2022 16:03)

Oni za razliku od nas imaju skromnu, takvu kakva je, ali istinitu "povijest", dok je nasa istorija naduvana do pucanja mitovima i vrlo sumnjivim informacijama. Mi smo majstori u izmisljanju, duvanju i puvanju, a da iza toga malo cinjenica stoji.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Da se ne lažemo,srbin sam i umro bih za srbiju al teško nas je voleti čak i mi sami sebe koji smo iole malo pametni,kamoli druge nacije u okruženju.Brate mi smo hard kor šund i kič nacija postali od kako nam je hard kor sloboda data zadnjih dvadesetak god.Ima je jedna nacionanalnost kod nas i šire ista takva ne bi da je imenujem...Meni samo žao,što oni malobrojni koji se broje bukvalno u promilima bivaju izvrgnuti ruklu,podsmehu,MRŽNJI...!O Hrvatima ću Vam reći samo pre nego što počnete da ih pljujete jedan primer-pre neku godinu pustim HRT za božić i Severina tamo peva JAZZ u svečanoj haljini,zakopčana do grla a kod nas braćo srbi kako!?Još da ne govorim kako slavimo te praznike sa prasetinom...Nisam ni Ja fanatik al za praznike makar verske se ne jede prasetina,piše u Bibliji koju imam od jedne bake koju je preveo Vuk Karađić,naša crkva je toliko dobra da je mnoge čak možda i te delove izbacila...Toliko!
(nišlija, 28. novembar 2022 16:06)
--------------------
U Nišu se kaže Vuk Karadžić, a u Tuzli Vuk Karadjić. Radi se o istom Vuku ali o dva različita naroda. Mi ne možemo, niti želimo, da budemo kao Hrvati a još manje kao arnauti.

ZoranK

pre 1 godinu

Ljudi, Vlatka se nasla da kaze nesto. Zena koja je preteca starleta, nedefinisane profesije, ponizavana od muza, a sto se tice skole, osnovnu je savladala, vidimo iz izjave. Niko ne spori gde je ko rodjen i kako se to zvalo, ali Vlatka molim te, ti poslednja bi trebala da dajes neku izjavu na ovu temu, s obzirom da si u zemlji koju branis predstavljena kao zena lakog morala, zena matorog dripca s kojim si provela vreme zbog para, diskutabilnih vokalnih sposobnosti, a kad je i ono malo svezine isparilo iz tebe...savetnica za stil...cak i u buticima ekskluzivne garderobe, to se zove, prodavacica. Ne sanjaj dalje od toga. Borjan barem zna da brani, a sta prica, pa ne zamerite, covek je fudbaler.

nišlija

pre 1 godinu

Da se ne lažemo,srbin sam i umro bih za srbiju al teško nas je voleti čak i mi sami sebe koji smo iole malo pametni,kamoli druge nacije u okruženju.Brate mi smo hard kor šund i kič nacija postali od kako nam je hard kor sloboda data zadnjih dvadesetak god.Ima je jedna nacionanalnost kod nas i šire ista takva ne bi da je imenujem...Meni samo žao,što oni malobrojni koji se broje bukvalno u promilima bivaju izvrgnuti ruklu,podsmehu,MRŽNJI...!O Hrvatima ću Vam reći samo pre nego što počnete da ih pljujete jedan primer-pre neku godinu pustim HRT za božić i Severina tamo peva JAZZ u svečanoj haljini,zakopčana do grla a kod nas braćo srbi kako!?Još da ne govorim kako slavimo te praznike sa prasetinom...Nisam ni Ja fanatik al za praznike makar verske se ne jede prasetina,piše u Bibliji koju imam od jedne bake koju je preveo Vuk Karađić,naša crkva je toliko dobra da je mnoge čak možda i te delove izbacila...Toliko!

Music

pre 1 godinu

Prvo skoči pa kaži hop, Vlatka. Videćemo čija je Dalmacija i grad Knin. Samo polako...

Ne priliči osobi koja se bavi takvim zanatom da se meša u teške istorijske teme...Drži se ti...znaš već čega ....

a

pre 1 godinu

Црква Светог Марка Венеција(978-1092),византијски стил,византијски вазал.Книн је много јужније.Турци 2 пута под Бечом(1529 и 1683)Загреб је много јужније(и Будимпешта).Сви прасловци између те две опсаде су били под СПЦ из Пећке Партријаршије.Срби католици у Далмацији Дубровнику,хрвата ни у историји.

alek

pre 1 godinu

Srbe je Austrougarska naseljavala, dala im zemlju da podignu imanja i služe austrugarskom caru kao krajiška vojska u odbrani od Turaka.Zato se i zovu krajišnici jer su se te oblasti nazivale krajinama (pogledajte i dan danas zidine u Karlovcima gde sam nekada služio vojsku i mnogim drugim hrvatskim krajevima).Hrvatska tada kao država nije ni pistojala ali to ova starleta nije mogla da uči u njihovoj povijesti koja je falsifikovana...

fmo

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)
Nista pogresno nije rekla?? Kada su njegovi preci dosli na tu teritoriju to nije bila Hrvatska, i samo je sticajem okolnosti (i pogresnim potezima Srbije) postala Hrvatska. Hrvati rado zaboravljaju da to tada nihe bila Hrvatska, jer je tada nije bilo kao drzave.

hoćeš iskreno ?!

pre 1 godinu

Pošto se Istorija ponavlja , a Hrvati su uvek na pogrešnoj strani , genocidnoj , nakon što Rusi oslobode Ukrajnu od neofašista , preći će i na Srbiju , pa idemo redom . :)

Živela Srbija !

dusam

pre 1 godinu

koliko dugo i kada je dalmacija bila pod hrvatskom
..od svih ovih prohujalih vekova , stoljeca , dalmacija je 30 godina pod hrvatskom.hvatska povjest , hrvatski junaci , bitke plovane krvlju , hvatski kraljevi , hrvatska kultura ....aj mene , pa gde to postoji ?!

нс бој

pre 1 godinu

Лепо му је рекла,дечко не бламирај нас.Такво србовање нам доноси само штету,каква крајина,какве глупости.Ми морамо пресећи са политиком 90их,ово више нема смисла.Српски национализам мора бити породица,деца,живот,никаква мржња и болесне претензије на туђе земље.

nikos

pre 1 godinu

"1987. godine rodjeni u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj, u HRVATSKOJ prelijepoj Dalmaciji i HRVATSKOM gradu Kninu."
Kokosko jedna, zaboravila si (slucajno) da se to "hrvatsko" zvalo SFRJ.

Maligna tvorevina koju spominjete kao mjesto svog rodjenja, nikad nije postojala"

Ako nesto nije postojalo, kako kokosko znas da je maligno?

ps. nisi ti badava u toj butigi. To ti je domet.

Ivan

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Ona nije rekla da su dosli na teritoriju DANASNJE Hrvatske, vec na teritoriju Hrvatske Oni su dosli na teritoriju jedne druge drzave, zar ne? Kako je ovo pogresno, tako je i sve ostalo sto je rekla. Pozdrav neposteni Hrvoje. Prepoznali smo te.

posmatrac

pre 1 godinu

Ona misli da su naši stigli tamo, a ja znam da su naši oduvek tamo. Nemaju veze sa današnjom Skučenom Srbijom, već žive u tom delu Srbije otkad je Bog stvorio čoveka. To što ona forsira okupatorsku tezu o doseljavanju je njen politički pogrešan stav i ništa više.

goran...

pre 1 godinu

Guska bi trebalo da zna da je Milan rodjen 1987 u SFRJ,ali objasnjavati nekom nesto,ko ima IQ kao sobna temperatura sto je,stvarno nema potrebe...

bl

pre 1 godinu

a ti ces da nam.kazes jesi u jugi ucila povijest ili istoriju ti ces da pricas o Srbima kurava obicna pa sto dolazis u BG kad mrzis pa da bi se provela i da bi te opet ti Srbi proveli haha koje ti mrzis

Dubioza

pre 1 godinu

Ovi Hrvati kao da plaćaju ove Titove blizance da nas kanale. Svi kao neki veliki Srbi, a ono ćorak. Uništavaju nam reprezentaciju, pljačkaju državu, prave skandale, sve gradove išvrljali, nema zgrade i tuđe imovine koju nisu uništili.

copa_cabana

pre 1 godinu

"Knin bukvalno nikad u istoriji nije bio hrvatski, sve do genocida 1995"
(četnik, 28. novembar 2022 15:43)

Tako je, a London nikad nije bio engleski. Srbija do Kentuckyja a bogami i do Teksasa !

xox

pre 1 godinu

Knin bukvalno nikad u istoriji nije bio hrvatski, sve do genocida 1995
(četnik, 28. novembar 2022 15:43)

sem što je bio prva prestonica hrvatske, knin se bukvalno, ali najbukvalnije, nikada nije nalazio u sastavu srbije.

samurai

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Srbi su se na taj prostor doselili u dogovoru sa Becom i Budimpestom. Bez Srba bi ta Dalmacija bila u Italiji, ali to se ne uci u butiku.

Danilo

pre 1 godinu

1987. je mogao biti rođen samo u SFRJ, ne Hrvatskoj.
(Očisti butik, mala, 28. novembar 2022 15:57)

Ima jedna zanimljivost, radnu knjižicu sam dobio 1985.i u njoj piše Socijalistička Republika Srbija. U prvom izvodu iz matične knjige mog prvog deteta iz 1988.u zaglavlju stoji isto Socijalistička Republika Srbija. U ličnim kartama isto. Zanimljivo, ali već tada je svaka republika izgleda imala svoje različite obrasce.

Amos Dundee

pre 1 godinu

Prvo srbi su dosli u Habzbursko carstvo, ne u nekakvu izmisljenu hrvatsku. Da li doticna zna da odgovori na pitanje zasto su srbi dovedeni da brane granice Habzburskog carstva i zasto im je car Leopold dao zemlju i privilegije dok su se "hrabri" hrvati razbjezali sirom carstva ko macke s j...lista?

liman

pre 1 godinu

@xox
hahahaha
još čekamo dokaz o postojanju jedne jedine dinastije hrvatske, i dokaza nezavisnosti nekakve države hrvatske, a da nije neko pismo pape ili mape i dokumenti iz 16. veka a pišu o vremenu iz 9. veka.
Gde su grobovi kraljeva, gde su krune, gde su prestoni gradovi??!
I ONO NAJVAŽNIJE: GDE JE JEDAN JEDINI SREDNJEVEKOVNI NOVČIĆ HRVATSKI? Jedan jedini?
Toliko je lako osporiti ikakvo postojanje nekakve hrvatske nezavisne države da više nije ni zanimljivo.
Za baščijske ploče i musolinijeve krstionice nekakve kojima se smeju istoričari širom evrope ne treba trošiti reči. Apsolutno dokazani falsifikati.

Otorinolaringolog

pre 1 godinu

Hrvatska po jest počinje 92 godine, a Srpska država je postojala i pre skoro 1000 godina.
Otuda Hrvacka frustracija Srbijom. Kasne jedan milenijum sa njihovom lepom.

srda

pre 1 godinu

Pa u právu je. samo sto je zaboravila da prije te istorije ima I dalja istorija. A to je da su Hrvati uzeli tudju zemlju..o istorijama tako u nedogled

mr

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Слабо ти знаш историју сопственог народа. Срби су широм данашње Хрватске живели најмање пре 1400 година од данас. Доказа за то имаш више него довољно, већ од 600 и неке године, па на даље. Осим тога Срби су дошли међу Србе, који су били под окупацијом Аустрије. Ови што су дошли из Србије пре око 300 и нешто година су то урадили по дозволи и позиву Аустријског Царства, и имали су због тога и своје обавезе. Дакле више него очигледно је ствар договора. О Хрватима не желим да пишем, већ само наглашавам оно што је опште позната историје Аустрије и Срба. Аи ти слободно учи историју од певаљке, далеко ћеш да догураш.

Micko Pg

pre 1 godinu

Sta hoće Borjan, neka sada podje u Knin, Knin je bio i ostao Hrvatski, vi ste jedna ttkz nacija isfrustrirana 600 godisnjim ropstvom pod Turcima, sa izmisljenom istorijom i krsdjom junacke Crnogorske istorije!

Sabre

pre 1 godinu

Klasicna Hrvatica, nema se sta dodati. Treba ovakve stvari negde staviti na javno mesto da se glupi Srbi nikada opet ne zajebu i ne pomisle da sa Hrvatima moze drugacije nego preko nisana.

BP

pre 1 godinu

Hrvati rado zaboravljaju da to tada nihe bila Hrvatska, jer je tada nije bilo kao drzave.
(fmo, 28. novembar 2022 16:05) #

Po toj logici nije bilo ni Češke, ni Slovačke, ni Bavarske ... Sve je to bila Austro-Ugarske a onda tom logikom ni Srbije jer je bila Osmansko Carstvo.

orao s visine

pre 1 godinu

Ajd da probamo da makar jedanput budemo objektivni i neostrašćeni.
Naime dotična g-dja u svom postu ukazuje na realne činjenice.
Borjan tvrdi da je rodjen 87g u "Republici srpska krajina " ?
Činjenica je da ta tvorevina nije postojala već u to doba SFR Jugoslavija
a Knin u SR Hrvatska ..
Vi tvrdite manjak činjenica i animozitet ?
Činjenice su neoborive a ne vidim ni animozitet već naprotiv želju da dotični izadje iz tog vrtloga mržnje i okrene pozitivnom i lepom

nada

pre 1 godinu

sve sto je napisala je govori samo o njoj.Nije vazno sto je prodavacica vec zato sto licne frustracije i neostvarenost u zivotu leci mrznjom prema jednom srbinu.Mnogo nesrecna i pomalo bolesna zena.

KKK-666

pre 1 godinu

Neverovatan izliv mržnje prema Srbinu koji je pretekao u ustaškom genocidu. Njima smeta jer je on veoma poznat i preko njega Kanada i ceo svet mogu da saznaju kakvi su monstrumi ustaše
(četnik, 28. novembar 2022 15:40)

Jako je poznat! Prvi put u zivotu cujem za tog muflona.

Panac

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Istina ! A ona ponekad jako boli !

Liga šampiona

pre 1 godinu

Zvezdaši seju mržnju i ovde po Srbiji uništavajući sve sportove samo zvezdaška javnost ne sme da objavi ni komentar na tu temu a kamo li da potegne pitanje kriminala vođa klanova zvezdaša.

Danas

pre 1 godinu

Koliko smaraju ovi Hrvati! Ajde paljba i vi i Borjan koji igra za reprezentaciju Kanade i nagovara i druge Srbe koji su rođeni tamo da igraju za Kanadu. To sam čuo iz usta jednog od igrača. Da ne kažem šta je to, ne bi mi objavili komentar. Svi ste zadojeni mržnjom prema jednom narodu. Ma koji to narod da je, mnogo je bolesno. Neprosvećeni ljudi, a taj osećaj samo uništava onog ko ga ima.

ko

pre 1 godinu

Država Srbija treba da se udruži sa Kanadom i kontaktura Fifu. Ljudi koji su imali nacrtan traktor i ostale provokacije moraju biti žestoko kažnjeni.
Ovo je bukvalno isto kao kad bi Jevreju golmanu mahao sa zastavom na kojoj je boca sa plinom.

m

pre 1 godinu

Pa nije baš mnogo promašila. Knin je i onda i tada bio u Hrvatskoj. Pretpostavljam da je on hteo da kaže hrvatski grad sa srpskom većinom, ali nije tako rekao, već da je to bio srpski grad. Iz ovog prepucavanja ćemo i mi i Hrvati izaći kao primitivci, bolje je ne upuštati se u tako šta.

četnik

pre 1 godinu

Neverovatan izliv mržnje prema Srbinu koji je pretekao u ustaškom genocidu. Njima smeta jer je on veoma poznat i preko njega Kanada i ceo svet mogu da saznaju kakvi su monstrumi ustaše

Srbin, ali posten

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.

četnik

pre 1 godinu

Neverovatan izliv mržnje prema Srbinu koji je pretekao u ustaškom genocidu. Njima smeta jer je on veoma poznat i preko njega Kanada i ceo svet mogu da saznaju kakvi su monstrumi ustaše

fmo

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)
Nista pogresno nije rekla?? Kada su njegovi preci dosli na tu teritoriju to nije bila Hrvatska, i samo je sticajem okolnosti (i pogresnim potezima Srbije) postala Hrvatska. Hrvati rado zaboravljaju da to tada nihe bila Hrvatska, jer je tada nije bilo kao drzave.

ko

pre 1 godinu

Država Srbija treba da se udruži sa Kanadom i kontaktura Fifu. Ljudi koji su imali nacrtan traktor i ostale provokacije moraju biti žestoko kažnjeni.
Ovo je bukvalno isto kao kad bi Jevreju golmanu mahao sa zastavom na kojoj je boca sa plinom.

nikos

pre 1 godinu

"1987. godine rodjeni u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj, u HRVATSKOJ prelijepoj Dalmaciji i HRVATSKOM gradu Kninu."
Kokosko jedna, zaboravila si (slucajno) da se to "hrvatsko" zvalo SFRJ.

Maligna tvorevina koju spominjete kao mjesto svog rodjenja, nikad nije postojala"

Ako nesto nije postojalo, kako kokosko znas da je maligno?

ps. nisi ti badava u toj butigi. To ti je domet.

Saki

pre 1 godinu

Hrvati imaju ogroman kompleks od Srba i nikada nece da priznaju da su oni u stvari SRBI tj. da smo isti narod. Izmisljaju neke vlastodrsce, izmisljaju neku istoriju, ali dzbe. Samo su losa kopija Srba: pokvareniji, namazaniji, podliji (Srbi nikada nisu imali logore za DECU!).

Neo@

pre 1 godinu

Knin i Dalmacija hrvatska zemlja?!?!?!?
Pa to može samo u snovima ovakvih neznalica biti, ali ok. Srbi i komunisti su im poklonili ono što nikad imali nisu, pa čak i u II svetskom ratu kada je Musolinijeva Italija držala celu Dalmaciju, a onda je većinske srpske partizanske jedinice oslobadjale, kojima su se od pocetka1943 u sve većem broju priključivali i Hrvati.
Zanimljivo je kako se Hrvati odriču od Tita i komunista, a ne odriču se komunističkih granica. Vi Hrvati koji čitate ovo, pogledajte šta ste uneli u Jugoslaviju 1918 kada ste molili Srbe da vas prime u Kraljevinu, pa onda kažite kako ste u pravu.
Ali ok, sada je Dalmacija vaša, a dok vam Italija to ne uzme. Samo neće vam Srbi više u pomoć doći da je odbranite!

a

pre 1 godinu

Црква Светог Марка Венеција(978-1092),византијски стил,византијски вазал.Книн је много јужније.Турци 2 пута под Бечом(1529 и 1683)Загреб је много јужније(и Будимпешта).Сви прасловци између те две опсаде су били под СПЦ из Пећке Партријаршије.Срби католици у Далмацији Дубровнику,хрвата ни у историји.

xox

pre 1 godinu

Knin bukvalno nikad u istoriji nije bio hrvatski, sve do genocida 1995
(četnik, 28. novembar 2022 15:43)

sem što je bio prva prestonica hrvatske, knin se bukvalno, ali najbukvalnije, nikada nije nalazio u sastavu srbije.

Srbin, ali posten

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.

Toliko

pre 1 godinu

Razumem strah hrvata. Nikad nisu imali svoju naciju i državu, do formiranja bivše Jugoslavije. Nema ih ni na jednoj mapi u prošlosti, ni u jednoj bitki (kao nacije, a ne računam muškarce koji su ratovali za interese Hitlera i Austrougarske), nemaju nijednu zadužbinu iza svojih "kraljeva", niko iz okruženja ih ne voli (srbi, muslimani, mađari, italijani,..) a slovenci i austrijanci ih smatraju nižim bićima. Sve što imaju, izgradili su im mleci, rimljani, austrougari i jugosloveni. Pogledajte im imena i prezimena, sve italijanska, mađarska, austrijska, srpska,... pa oni su voćni miks svih okolnih naroda. Pogledajte im reči, stalno uvode neke nove. Prisvajanje i prekrajanje istorije je posebna tema. Oni za jednu Gertrudu od Andechs-Meraniju nazivaju hrvatsko-ugarskom princezom. Žena je inače čista mađarice, od oba roditelja mađara. Svojataju Teslu kom su pobili celu familiju, a tokom rata 90-ih porušili spomenike. Kažu da je Tesla rođen na njihovoj teritoriji, ali ne pominju da je ta teritorija tada bila u sklopu Austrougarske. Pa jel to znaci da i mi za sve rimske careve koji su se rodili na teritoriji današnje Srbije, možemo da kažemo da su oni zapravo srbi!? Poznati HR istoričar Goran Šarić je sve lepo povezao, ali mu ne dozvoljavaju da gostuje u sredstvima informisanja. Demokratski, nema šta. Mogu ovako do sutra.

Кутловић

pre 1 godinu

Ако је манастир Крупа недалеко од Обровца у кршном залеђу Далматинскоме саграђен 1317 године, а његов ктитор и градитељ био краљ Милутин, не може се рећи да су Срби дошли у хрватску бежећи од Отоманског царства. Јер тих година Отоманско царство није била претња за Балкан. Ако је манастир Крка у близини Кистања, 25 км од Книна саграђен 1352 године, градила га сестра цара Душана, Јелена. Опет се долази до тога да су Срби ту далеко пре дошли, а не бежећи од Отоманског царства. И тако може се то набрајати у недоглед, али кад је неко накриво насађен неће му ни ово допрети до мозга.

nišlija

pre 1 godinu

Da se ne lažemo,srbin sam i umro bih za srbiju al teško nas je voleti čak i mi sami sebe koji smo iole malo pametni,kamoli druge nacije u okruženju.Brate mi smo hard kor šund i kič nacija postali od kako nam je hard kor sloboda data zadnjih dvadesetak god.Ima je jedna nacionanalnost kod nas i šire ista takva ne bi da je imenujem...Meni samo žao,što oni malobrojni koji se broje bukvalno u promilima bivaju izvrgnuti ruklu,podsmehu,MRŽNJI...!O Hrvatima ću Vam reći samo pre nego što počnete da ih pljujete jedan primer-pre neku godinu pustim HRT za božić i Severina tamo peva JAZZ u svečanoj haljini,zakopčana do grla a kod nas braćo srbi kako!?Još da ne govorim kako slavimo te praznike sa prasetinom...Nisam ni Ja fanatik al za praznike makar verske se ne jede prasetina,piše u Bibliji koju imam od jedne bake koju je preveo Vuk Karađić,naša crkva je toliko dobra da je mnoge čak možda i te delove izbacila...Toliko!

ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ

pre 1 godinu

Samo ovo mogu reći "Sve po spisku: kralju Aleksandru, Nikoli Pašiću i njihovoj alavosti kombinovanom sa bolesnom ambicijom,Srpskim komunistima prodanim dušama i dupe uvlakačima,Lažnim Srbima u obliku Crnogorskih komunista, onoj četvorici što leže na kalemegdanu a ni jedan od njih nije Srbin, ....." svi su oni krivi što se ovo danas Srbima dešava.....

vampir town

pre 1 godinu

Nekad sam zivio u Slav. Brodu. Kad su dosle 90te otac je prvi dobio otkaz, stan i auto su nam zaplijenili posto smo bili nepodobni Srbi (ili „srbovi“ od milja kako su to slavonci znali reci). Zavrsili smo u jednoj zapadnoevropskoj zemlji. Tu sam se skolovao, zavrsio fakultet i sad imam odlican zivot,familju i sto je najbitnije daleko sam od balkanskog primitivizma. Po komentarima i srba i hrvata se vidi da je ludilo ustvari svakim danom sve vece. Svake godine gledam kako sve veci broj porodica stize sa Balkana, usrecio se izgleda ipak nije niko. Mozda ovi sa zapada, ima ko da baustela, kopa kanale, razvozi pakete i cisti toalete. Pa se cesto moze sresti hrvat i srbin u istom kanalu, na istoj bausteli….

Milence

pre 1 godinu

Vlatki je pametnije da nađe bilo kakvog muškarca i ostvari se kao majka umesto što se bavi tuđim životima, ako joj već nije dockan. I Hrvatska i Srbija se danas brane natalitetom. Na žalost od Vlatke nema ništa. Šta Hrvatska ima od nacionalizma Vlatke pokos? Promašen život.

Gde ja zivim

pre 1 godinu

Koje smo paljevine i Srbi i Hrvati... Kad pomislim da smo mi vlasnici zastavice, Hrvati je vrlo brzo preuzmu. Ali ne bude dugo kod njih, brzo je vracamo i tako u krug godinama... Tesko, tesko trovanje i kontaminacija sa svih strana... Zalosno da nam zivot prolazi, a ovo isto se bez prestanka vrti.

LuKa

pre 1 godinu

Liberalni Srbi ce opet u Hrvatsku na more.Njima je sve jedno samo da su na moru.Pa makar hotel ili odmaraliste bilo pored jame.Ako neko ne zna kakve jame neka se raspita malo.

m

pre 1 godinu

Pa nije baš mnogo promašila. Knin je i onda i tada bio u Hrvatskoj. Pretpostavljam da je on hteo da kaže hrvatski grad sa srpskom većinom, ali nije tako rekao, već da je to bio srpski grad. Iz ovog prepucavanja ćemo i mi i Hrvati izaći kao primitivci, bolje je ne upuštati se u tako šta.

Hammarbi

pre 1 godinu

Lekcija iz povijesti: Hrvatima su Srbi poklonili drzavu. One bajke o tzv."kraljevima iz nultog stolijeca" zaboravite, ili prihvatite da su jedine zapise ostavili na cirilici. Dalmacija je uvijek bila vecinski srska ( i pre i posle genocida ).

Panac

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Istina ! A ona ponekad jako boli !

Mile

pre 1 godinu

Hrvatski kraljevi...koji kraljevi??? Hrvati, većinu istorije ste izmislili, većinu običaja ste prisvojili od Srba iz Dalmacije, kao što je alka, narodna nošnja i ojkanje...Srbi vas nekoliko puta kroz istoriju spašavali jer ste uvek bili na pogrešnoj strani ili ste bili kukavice. Šta reći dalje....vi i dalje verujte u bajke, valjda tako mora jer nemate ni istoriju ni kulturu.

Douglas Bader

pre 1 godinu

Gospodzo, kad su primitivni Srbi dosli na sveto hrvatsko tlo, hrvatskim se zvalo 10km oko Sljemena. A sto se tice krvi...pa vise je srpske krvi na hrvatskoj zemlji, tako da se taj argument moze okrenuti poput bumeranga.

Liga šampiona

pre 1 godinu

Zvezdaši seju mržnju i ovde po Srbiji uništavajući sve sportove samo zvezdaška javnost ne sme da objavi ni komentar na tu temu a kamo li da potegne pitanje kriminala vođa klanova zvezdaša.

Povijest ili istorija, pitanje je sad

pre 1 godinu

Hrvati i njihova "povjest"...
(Bozza, 28. novembar 2022 16:03)

Oni za razliku od nas imaju skromnu, takvu kakva je, ali istinitu "povijest", dok je nasa istorija naduvana do pucanja mitovima i vrlo sumnjivim informacijama. Mi smo majstori u izmisljanju, duvanju i puvanju, a da iza toga malo cinjenica stoji.

orao s visine

pre 1 godinu

Ajd da probamo da makar jedanput budemo objektivni i neostrašćeni.
Naime dotična g-dja u svom postu ukazuje na realne činjenice.
Borjan tvrdi da je rodjen 87g u "Republici srpska krajina " ?
Činjenica je da ta tvorevina nije postojala već u to doba SFR Jugoslavija
a Knin u SR Hrvatska ..
Vi tvrdite manjak činjenica i animozitet ?
Činjenice su neoborive a ne vidim ni animozitet već naprotiv želju da dotični izadje iz tog vrtloga mržnje i okrene pozitivnom i lepom

Dule

pre 1 godinu

Ja sam rodjen u toj fasistickoj tvorevini zvana Hrvatska. Hvala dragom Bogu da smo otisli. Danas zivim vani i imam kucu u Srbiji. Kada sam uzeo dvojno drzavljanstvo Srbije i Norveske u policiji sambdao izjavu da se stidim drzave u kojoj sam rodjen i da ne zelim da se spominje u mojim dokumentima. Tako da na resenju o drzavljanstvu pise drzavljanin Srbije i Norveske,a doticna «cura» da se izrazim po hrvatski cak nije mogla biti ni «escort» pratnja nego njen nivo su bili pijandure, narkomani i ljudi koji su dolazili i prodavali robu na pijaci. Tako da frustrirana u Canadi ima barem dovoljan broj indijanaca naravno ako su uopste zainteresirani za jednu pohabanu i prejeftinu robu.

Vojkan

pre 1 godinu

Kada Hrvati ne znaju istoriju to razumem,teško je prihvatiti da ti je otac,deda,pradeda bio ustaša i monstrum.
Kada Srbi neznaju svoju istoriju to je strašno.
Poruka za Srbe:branite svoju istoriju.
Poruka Hrvatima:Da nije bilo Srba ne bi postojala ta vaša lepa.

KKK-666

pre 1 godinu

Neverovatan izliv mržnje prema Srbinu koji je pretekao u ustaškom genocidu. Njima smeta jer je on veoma poznat i preko njega Kanada i ceo svet mogu da saznaju kakvi su monstrumi ustaše
(četnik, 28. novembar 2022 15:40)

Jako je poznat! Prvi put u zivotu cujem za tog muflona.

BP

pre 1 godinu

Hrvati rado zaboravljaju da to tada nihe bila Hrvatska, jer je tada nije bilo kao drzave.
(fmo, 28. novembar 2022 16:05) #

Po toj logici nije bilo ni Češke, ni Slovačke, ni Bavarske ... Sve je to bila Austro-Ugarske a onda tom logikom ni Srbije jer je bila Osmansko Carstvo.

Aja Sofija

pre 1 godinu

Hammerbi.....Hrvatska je nastala 925g a Srbija tek 1217g i to samo zato jer su Srbi izdali papu i braću Hrvate i prodali veru za večeru Vizntiji, koja im onda dala Srbiju na tri mora, a Bog im dao ropstvo 500g i tu Vizantiju izbrisa sa lica zemlje, koju je poklonio svojim slugama muslimnima.

Комша

pre 1 godinu

Ако су Срби дошли код Хрвата у Дамацију зашто онда Срби имају манастире Крка из 1350. и манастир Крупа из 1317. године? Где се то на тим просторима налази ишта са хрватским именом старије? О овој бутикашици, а својевремено проститутки не треба више трошити речи.

Eko smederevac

pre 1 godinu

Jeste mi se ljutimo al pijemo njihovu kafu,srcemo supu i umesto voca koristimo onaj cdv prasak njihov.Koliko smo mi sebe obezvredili kad na picu za nase trziste pise naranča.Al nasi vole i treba tako.

Mile

pre 1 godinu

Kada su Srbi došli u Dalmaciju, Hrvatska nije postojala. Drugo veliki deo Srba je nastanjen u Dalmaciji nevezano od borbe protiv Turaka. A veliki deo je naseljen da brani granice od Turaka, jer Hrvati koji su živeli na toj teritoriji su bili kukavice. Tako da ova gospođa ima problem sa istorijom.
Drugo Knin nije bio nikakav Hrvatski kraljevski grad, jer su hrvatski kraljevi fikcija i lažna istorija bez ikakvih dokaza.

gagan

pre 1 godinu

Vlatka Pokos, hrvatska pevačica na privremenom radu u butiku

bez da vrijedjam bilo cije profesije, ali doticna u medijima treba da bude bitna koliko opisuje i prva recenica

Marko

pre 1 godinu

Luda zemska.
Milan je rodjen u Jugoslaviji.
Hr je bila samo republika tada.
Igra za koga hoce i voli koga hoce.
Njen stepen primitivizma ispod svih granica.

Samo jako i snazno

pre 1 godinu

Zeludac mi se okrene kada mi EU, hrvat, bosnjak i autosovinista kazu da su srbi i Srbija najveci nacionalisti i sovinisti. Juce gledam hrvate i na stadionu se ori "u boj, u boj, za narod svoj". Nisu oni krivi, vec smo mi krivi sta smo sebi dozvolili 1918..

Micko Pg

pre 1 godinu

Sta hoće Borjan, neka sada podje u Knin, Knin je bio i ostao Hrvatski, vi ste jedna ttkz nacija isfrustrirana 600 godisnjim ropstvom pod Turcima, sa izmisljenom istorijom i krsdjom junacke Crnogorske istorije!

1970

pre 1 godinu

Srbi nikad nisu bezali u Hrvatsku, vec u civilizovano Austro-Ugarsko carstvo. Ali zato jesu bezali iz Hrvatske oba puta kad se domogla prilike da bude drzava, zato sto u njoj za srbe nema zivota. Rodjen je u SFRJ, federacija je jedna zemlja, za razliku od konfederacije. Po ustavu SFRJ, republika hrvatska je imala 2 konstitutivna naroda, hrvatski i srpski, a onda su posle pada berlinskog zida necivilizovani opet dobili priliku da prave svoju drzavu. Cestitam hrvatskoj reprezentaciji - odlicno igraju fudbal, nadam se da ce daleko stici.

Drax

pre 1 godinu

Razlika izmedju nas Srba i vas Hrvata je u tome sto mi svoju decu od malena ucimo da vole sve , da postuju bliznkeg svoga , a vi svoju decu ucite da mrze Srbe .Imam podatak da ih o tome ucite i u svojim skolama.
Zivela Srbija i Srpski narod .
Hrvati, naplatice vam onaj gore sve to .Tiha voda breg roni .

gox

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Istina ! A ona ponekad jako boli !
(Panac, 28. novembar 2022 15:57)

Nemate vi pojma, dal zato sto ste zatucani ili namerno prosipate lazi jer ste Hrvati pa vam odgovara.

Taj deo teritorije je bio Austro-Ugarska, i zvao se VOJNA KRAJINA, otud je i ostao naziv KRAJINA, a naseljavali su je kolonisti, vecinom Srbi.
Ima i popis neke 1850 recimo, gde preko 50% stanovnista cine SRBI, i taj popis je radila Austro-Ugarska monarhija.
Znate onog poznatog svetskog naucnika, onog ciku Licacina Srbina Nikolu Teslu, sve vam je to povezano lazljivi Hrvacijanci.
Austro-Ugarska je tim ljudima davala besplatnu zemlju u zamenu za odbranu od Osmanlijskog carstva u prvim borbenim linijama.
Sto se vase Hrvatske tice, ona tada nije postojala, osim u krugu Zagreba, i imala je neku sitnu autonomiju unutar Ugarske monarhije.
Sve sto ste dobili od teritorija, dobili ste od komunjara, na izvolte, i na ustrb Srba i Srbije koji su ginuli za vase oslobadjanje i oslobadjanje svih tih krajeva.
Sav taj srpski narod tamo se nije teleportovao iz Kragujevca, nego je ziveo tu vekovima dok niste pocinili najocigledniji genocid.

Danas

pre 1 godinu

Koliko smaraju ovi Hrvati! Ajde paljba i vi i Borjan koji igra za reprezentaciju Kanade i nagovara i druge Srbe koji su rođeni tamo da igraju za Kanadu. To sam čuo iz usta jednog od igrača. Da ne kažem šta je to, ne bi mi objavili komentar. Svi ste zadojeni mržnjom prema jednom narodu. Ma koji to narod da je, mnogo je bolesno. Neprosvećeni ljudi, a taj osećaj samo uništava onog ko ga ima.

copa_cabana

pre 1 godinu

"Knin bukvalno nikad u istoriji nije bio hrvatski, sve do genocida 1995"
(četnik, 28. novembar 2022 15:43)

Tako je, a London nikad nije bio engleski. Srbija do Kentuckyja a bogami i do Teksasa !

vox

pre 1 godinu

Kada su Srbi došli u Dalmaciju, Hrvatska nije postojala. Drugo veliki deo Srba je nastanjen u Dalmaciji nevezano od borbe protiv Turaka. A veliki deo je naseljen da brani granice od Turaka, jer Hrvati koji su živeli na toj teritoriji su bili kukavice. Tako da ova gospođa ima problem sa istorijom.
Drugo Knin nije bio nikakav Hrvatski kraljevski grad, jer su hrvatski kraljevi fikcija i lažna istorija bez ikakvih dokaza.
(Mile, 28. novembar 2022 21:24)

Nisu to bili Srbi nego Vlasi koji su došli na ta područja kao Osmanske pomočne čete,za njima je došla SPC koja ih je kasnije proglasila Srbima.
Pročitaj Vlaški Statut i ukidanje istog. Tek jako,jako mali dio Vojne Krajine su naseljavali Srbi koji su došli kao izbjeglice.Vlasi su promjenili stranu kada su im Hasburzi ponudili zemlju u vlasništvo i slobodu.

bikkojileži

pre 1 godinu

ova bivsa ..braca.. su bas genijalci.kad im prigovoris na zlocine koje su činili u Mačvi tokom I sv.rata onda kazu to je uradila austro-ugarska.a onda kazu Tesla je Hrvat jer je rodjen na teritoriji Hrvatske 60 god.pre zlocina u Mačvi.ispada da je austrougarska naslednica Hrvatske tj.da 1856 austrougarska nije pistojala- samo Hrvatska.Sve po potrebi.

VKroz Vlaku govori Ndh 2

pre 1 godinu

Ovo nam misli 9 od 10 Hrvata, a mi i dalje imamo likove koji tamo idu na more, govore nam da smo braća, ili drve o srpskoj krivici, da je ta njihova mržnja kao zakuvana od političara, kao nije narod takav...

jojo

pre 1 godinu

Džabe se busate sa vatikanskim prepisima dragi Hrvati.
Nigde van vatikanskih arhiva nema dokaza o državostovrsnoti Hrvatske. Nigde!
Samo prepisi dokumenata po 500 godina nakon događaja. Pisma, svedočanstva i mape. Samo papiri, ko zna ko i kad pisao.
Materijalnih dokaza nigde. Pokušali ste sa baščijskom pločom, nekom ogradom i onom musolinijevom krsitonicom i čitav akademski svet vas i danas ismejava zbog toga.
JOŠ JEDNOM: GROBOVI TZV KRALJEVA (može da fali jedan, ali ne 20 njih takozvanih, tj svima da fali), krune, pečati I HRVATSKI SREDNJEVEKOVNI NOVAC?!! GDE SU??
U Srbiji imamo koliko hoćete da vam pokažemo od našeg novca, od bar 5 dinastija različitih iz srednjeg veka samo, pritom nisu svi ni kraljevske dinastije ali ih imamo i takvih.
Imamo u ovom delu Evrope naravno i rimski novac, i mađarski i bugarski i vizantijski. Onih naroda i suverena koji su zapravo postojali i ostavili trag. Novac je odličan lakmus papir, jer označavaju suverenitet, lako se datiraju, ima ih u dosta primeraka... Nema šanse da nemate niti jednu kovanicu a da su postojali nekakvi kraljevi. Kako rimski novac i danas iskopavamo, a samo hrvatskog nigde. Lazarevići, Nemanjići, Mrnjavčevići, Brankovići, Crnojevići, Balšići... Samo hrvatskih niđe!!! Molim vas se nemojte brukati dalje dok ovo ne odgovorite, nikog normalnog ne interesuju sitnice (tzv pismo Pape), dok fundamentalne stvari nedostaju. Mi znamo gde je Nemanja, Bugari gde je Simeon, Mađari gde je Ištvan koji je još oko 1000. godine umro.

dude i čudnovata reč ALI

pre 1 godinu

Kod mene je upravo obrnuto. Hrvate kao naciju ne mrzim ali da ih volim sigurno ne mada imam hrvata u “ obitelji” i među poznanicima. Isto tako u hrvatsku ne idem niti planiram da odem.
(Amsterdam, 28. novembar 2022 21:11)

ja ne mrzim ALI
nisam rasista ali
volim životinje ali
nastavi niz…

xox

pre 1 godinu

Koje Hrvatske? Kada je Hrvatska bila država? N I K A D A.
Kada je postala država?
Onda kada su vlasnici štala dali malo podrške svojim konjušarima. Jedina istina, ostalo su fantazije, počevši od hrvatskog jezika do hrvatskih kraljeva.
(SRJ, Irak, Libija, Sirija, 28. novembar 2022 16:11)

ahahah, ovakvu idiotariju, da osporava srednjovekovnu hrvatsku državu, ne tvrdi čak ni srpska vikipedija (a verovatno jedina luđa vikipedija je ona hrvatska).

Luka

pre 1 godinu

Borjanova baba Štefica Borjan je danas dala izjavu da se ne slaže s njegovim spominjanjem Krajine i pitala ga javno jel mu ništa ne znači što mu je baba Hrvatica!

a

pre 1 godinu

У данашњој Хрватској(Далмација,Крајина,...)
гомиле споменика на глагољици,претечи ћирилице.Нису Срби дошли у Далмацију,они су ту одувек и били.На западу су Србе дуго звали Илири.Онда је Беч 1900. створио Албанце.Остало су одрадили западни папагаји.

Baka legenda

pre 1 godinu

A što kaže Borjanova baka:
"- Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli? - kazala je Štefica Borjan nakon čega je potvrdila da mržnje u obitelji nema:

- Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire - kazala je. "

Sine ratio

pre 1 godinu

Znaci Hrvatska je starija od Austo-Ugarske ... Wow ovi Hrvati stvarno slabo znaju historiju ...
(Igor M, 28. novembar 2022 20:02)

Ti pojma nemaš o istoriji, Austrougarska je nastala 1867. godine!
Tom nagodbom Franz Josef je postao austrijski car i mađarski i hrvatski kralj, a Hrvatska je postala Kraljevina Hrvatske, Slavonije i Dalmacije.

Vrlo jednostavnom pretragom možete utvrditi da je Tesli pasoš za Ameriku izdala Kraljevina Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, nigdje se nikakva Austrougarska ne spominje!

Milezg

pre 1 godinu

BORJANOVA BAKA rekla medijima da je bil ljuta na njega, zbog izjava o srpskoj Dalmaciji i Krajni. Zato jer je njegov otac iz mešanog braka, POLUHRVAT... e takvi su najgori.

ZooM Indjija

pre 1 godinu

"Borjan, iako tagovan na ovom postu, nije se upuštao u rasprave sa Vlatkom, evidentno vođen mudrom poslovicom - nije bitno šta priča, već ko priča"

Pa sta i da kaze, kada je zena rekla istinu, ma kako neko to razumeo i shvatio. Rodjen u Hrvatskoj, ima hrvatski pasos, drzavljanstvo...a pljuje po Hrvatskoj. Pa vrati pasos buraz i odrekni se drzavljanstva. U stvari, bolje igraj fudbal i cuti

Inače

pre 1 godinu

Znate li koliko ludosti piše u prvoj rečenici hrvatskog ustava?
...Izražavajući tisuljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda, potvrđenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u različitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo:
– u stvaranju hrvatskih kneževina u VII. stoljeću;
– u srednjovjekovnoj samostalnoj državi Hrvatskoj utemeljenoj u IX. stoljeću;
– u Kraljevstvu Hrvata uspostavljenome u X. stoljeću;
– u održanju hrvatskoga državnog subjektiviteta u hrvatsko-ugarskoj personalnoj uniji;..

šumadinac

pre 1 godinu

Hrvatići, ludi ste ko struje, nekada me nerviralo, ovo vaše, kako god da se zove...sada je počelo da me zabavlja!
Nedajte nase, živi bili, konjušari! ???

super

pre 1 godinu

Vlatkice a i je oslobodio Dalmaciju od Italijana? Da nisu možda Rusi ..neeee
Da nisu možda Amerikanci...neee
pogađaš? Srbi tj Partizani jer 99% su bili Srbi jer Hrvati su bili u Ustašama i Domobranima većinom a posle se presvukli u Partizane...

Hajdukovac

pre 1 godinu

Srbi ce uvijek biti Srbi, tj. napale se na izjavu neke pevaljke koju niko vise ne dozivljava u Hrvatskoj i van nje i koja samo ovakvim i slicnim izjavama moze skrenuti paznju na sebe. A vi se upalili ko hepo kocka.

Zvezdas

pre 1 godinu

Srbi ce uvijek biti Srbi, tj. napale se na izjavu neke pevaljke koju niko vise ne dozivljava u Hrvatskoj i van nje i koja samo ovakvim i slicnim izjavama moze skrenuti paznju na sebe. A vi se upalili ko hepo kocka.
(Hajdukovac, 28. novembar 2022 18:51)

Daj bre Hajdukovac, oladi malo vise sa prozivkama. Poslali ste coveku 2000 poruka, alo. Vi Hrvati ste ozbiljan feler od naroda. Visite po našim sajtovima vise nego k***a na cosku. Aman bre, promenite cosak pa neka vas neko drugi tovari. Nama vise niste interesantni pa makar to radili za upola cene.

Borjanova baka zbori

pre 1 godinu

Borjanova baka se uzrujala: ‘Ljuta sam! Što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica!‘
Tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli? - rekla je uzrujana starica

Nakon velike pobjede Hrvatske nad Kanadom u Dohi (4-1) jedna od glavnih tema regionalnih, pa čak i svjetskih medija, bio je kanadski vratar Milan Borjan. Golmana rođenog u Kninu hrvatski navijači su poprilično izvrijeđali, a on se nakon utakmice žalio da mu je na WhatsApp stiglo više od 2.000 uvredljivih poruka i prijetnji.
Cijelu ovu priču zakuhao je zapravo golman Crvene zvezde koji je u danima dok nije mogao ni sanjati da će jednog dana igrati protiv Hrvatske javno govorio kako nije rođen u Hrvatskoj nego u ‘Krajini‘ i ‘srpskoj Dalmaciji‘. Naravno, to mu Hrvati nisu zaboravili i sve je završilo poprilično neugodno.
Povodom toga novinari Nove TV su otišli u selo Kričke kod Drniša i porazgovarali s njegovom bakom, Šteficom Borjan. Njezina reakcija je bila poprilično zanimljiva.
- Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli? - rekla je uzrujana starica dodavši da u toj obitelji nema mržnje. Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire - zaključila je Štefica u kratkoj izjavi za Dnevnik.hr.

kiki

pre 1 godinu

Црква Светог Марка Венеција(978-1092),византијски стил,византијски вазал.Книн је много јужније.Турци 2 пута под Бечом(1529 и 1683)Загреб је много јужније(и Будимпешта).Сви прасловци између те две опсаде су били под СПЦ из Пећке Партријаршије.Срби католици у Далмацији Дубровнику,хрвата ни у историји.
(a, 28. novembar 2022 16:00)

često se smejem hrvatskoj "povijesti", ali mi zaista dođe da se grohotom smejem kada čitam srpsku "istoriju".

Miks

pre 1 godinu

Današnji tkz. Srbi su potomci Osmanskih vojnika i nikakva mitomanskana istorija to ne može sakrit... dzaba Deretici, Seselji i kojekakvi "akademici" Ako laže Koza ne laze rog.
(Garavi Sokak, 28. novembar 2022 18:07)

Genetika je dokazala da je ova tvrdnja potpuna besmislica i plod jedne zlobne i podle klerofašističke propagande za niže sojeve. A genetika je prava naučna disciplina, a ne kvazinauka kao što je hrvatska istorija.

Rusohejter

pre 1 godinu

Ja bre sve nacije volim. I Hrvate i Albance i sve! Ako nekoga i ne volim to je na licnoj osnovi a ne na nacionalnoj. Treba prestati mrzeti zato dto je neko u doba moga dede nekom vrsnjaku moga dede naneo zlo. Ovo su nove generacije i treba graditi nove odnose bazirane na aktuelnom stanju.

alek

pre 1 godinu

Srbe je Austrougarska naseljavala, dala im zemlju da podignu imanja i služe austrugarskom caru kao krajiška vojska u odbrani od Turaka.Zato se i zovu krajišnici jer su se te oblasti nazivale krajinama (pogledajte i dan danas zidine u Karlovcima gde sam nekada služio vojsku i mnogim drugim hrvatskim krajevima).Hrvatska tada kao država nije ni pistojala ali to ova starleta nije mogla da uči u njihovoj povijesti koja je falsifikovana...

нс бој

pre 1 godinu

Лепо му је рекла,дечко не бламирај нас.Такво србовање нам доноси само штету,каква крајина,какве глупости.Ми морамо пресећи са политиком 90их,ово више нема смисла.Српски национализам мора бити породица,деца,живот,никаква мржња и болесне претензије на туђе земље.

Krepos

pre 1 godinu

...Naravno, stvarali su ih od onih koji su tu ziveli hiljadama godina, a to su Srbi. Da je to tako moze posluziti i ime i prezime srbskog pukovnika Jovana Horvata pod cijim vodjstvom se iz austro ugarske 1752g. na podrucije danasnje Ukrajine doselio veliki broj Srba, na zahtev tadasnje ruske Carice. Kasnije je ovaj Srbin, Horvat, unapredjen u ruskog generala. I ovo mozes naci na internetu ako budes htela i narocito ako budes znala.
(Pera, 28. novembar 2022 18:13)

Tipično. Dovoljan je jedan Jovan Horvat da to bude dokaz da su svi Horvati Srbi. OMG!

Amos Dundee

pre 1 godinu

Prvo srbi su dosli u Habzbursko carstvo, ne u nekakvu izmisljenu hrvatsku. Da li doticna zna da odgovori na pitanje zasto su srbi dovedeni da brane granice Habzburskog carstva i zasto im je car Leopold dao zemlju i privilegije dok su se "hrabri" hrvati razbjezali sirom carstva ko macke s j...lista?

Amos Dundee

pre 1 godinu

@garavi sokak, turski vojnik u svom vojnom pohodu sa jednom zenom moze da spava eventualno jednom, dok njen muz sa njom spava svaku noc. Kolika je vjerovatnoca da doticna dama rodi turcina umjesto srbina? Eto cemu vas uce vasi klerofasisticki nastavnici.. jedan iz biologije, nula iz zivota!

USsss

pre 1 godinu

I sad lepo report post za govor mrznje i njen profil pa neka toj zvezdi ugase Instagram. Razmisljam cak i YouTube da prijavim sa screenshot-om ovog govora mrznje. Manite se proslosti, kratak je zivot...

sram te bilo

pre 1 godinu

Vuk Karađić,naša crkva je toliko dobra da je mnoge čak možda i te delove izbacila...Toliko!
(nišlija, 28. novembar 2022 16:06)

Nišlije, niti Srbi u globalu, ne pišu Karađić. Zna se ko meša č i ć, dž i đ. Odao si se Mislave, Stjepane, Hrvoje, Franjo ili kako se veČ zoveš. Pozivaš se na Bibliju, a lažno se predstavljaš, Sotono!

Deep Throat

pre 1 godinu

Ma šta na nju pažnju obraćata, kakva crna pjevačica?!

Profiesionalna konkubina koja lovi bogatašku gerijatriju, starce kojima ni čitava kutija Viagre više ne pomaže, jer je niko drugi neće!

izNenada

pre 1 godinu

Srbi ce uvijek biti Srbi, tj. napale se na izjavu neke pevaljke koju niko vise ne dozivljava u Hrvatskoj i van nje i koja samo ovakvim i slicnim izjavama moze skrenuti paznju na sebe. A vi se upalili ko hepo kocka.
(Hajdukovac, 28. novembar 2022 18:51)

Ma kako to vama hrvatskim komentatorima uvek prvo na pamet padne da pravdate ovako ustaške izjave kao da je to u pitanju pojedinac a skoro na svaku vest ispadi vaših poznatih ličnosti.

Otorinolaringolog

pre 1 godinu

Hrvatska po jest počinje 92 godine, a Srpska država je postojala i pre skoro 1000 godina.
Otuda Hrvacka frustracija Srbijom. Kasne jedan milenijum sa njihovom lepom.

Trivium

pre 1 godinu

Ovi su dibidus prsli, mrze nas iz dna duse malo im je Jasenovca, Jadovna i drugih logora za istrebljenje Srba, malo im i 90tih kad su civile gonili i ubijali, i dalje je ta mrznja u njima zeljni su krvi hoce jos. Najgori su narod na svetu kao sto u Nemackoj na nekom kamenu davno zapisano u 17 veku, ,,Gott schütze uns vor Pest, Hunger und Kroaten. Sacuvaj nas Boze kuge, gladi i hrvata. Pamet u glavu Srbi nisu oni komsije i nemojte ih tako nazivati !

liman

pre 1 godinu

@Alka 308
Pusti alku koju ste od Srba krajišnika prisvojoli.
Nego nam kao pripadnik naroda koji je imao suverenu državu (ali po miki maus kartama i prepisima iz 16. veka) pokaži kovani novac hrvatskih kraljeva?? Jedan novčić?! Nema? Bili švorc kraljevi izgleda.
Braća Grim povijest.
Daj jedan materijalni dokaz koji je proverljiv i neosporavan. Jedan jedini za bilo kog kralja?

Music

pre 1 godinu

Prvo skoči pa kaži hop, Vlatka. Videćemo čija je Dalmacija i grad Knin. Samo polako...

Ne priliči osobi koja se bavi takvim zanatom da se meša u teške istorijske teme...Drži se ti...znaš već čega ....

Dres

pre 1 godinu

BRITANSKA VIDOVNJAKINJA PROREKLA: Hrvatska će biti prvak sveta u Kataru!
Vatreni imaju najbolji dres do sada, ma baš za prvaka sveta! Plavi dres izgleda ko u moru uronjena šahovnica, negde kod Karlobaga. Beli dres sa šahovnicom je najprepoznatljiviji na svetu, od naroda koji je ratničko i sportsko ČUDO! Brojevi su stilski pisani po uzoru na hrvatsku glagoljicu! Šahovnica je nastala u Vinkovcima od najstarijeg indoevropskog kalendara ORION, starog oko 5000g iz hrvatske Vučedolske kulture. Grad Vinkovci je najstariji evropski grad, dokazano sa arheološkim nalazima sustavnog života unazad 8.200g a i dan danas Hrvati imaju šahovnicu ko svoj simbol. Dvoglavi orao i 4c su simboli Rimskog carstva, a Srbi su ih preuzeli od Vizantije zajedno sa pravoslavljem.

my way

pre 1 godinu

"Dragi Milane, imam dovoljno godina da se malo bolje sjecam povijesti i zemljopisa ovih prostora pa Vam mogu sa sigurnoscu reci da ste 1987. godine rodjeni u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj"

Godine je stigle izgleda pa Jugoslaviju ne pamti. A o kakvoj crnom hrvatskom tlu i hrvatskoj domovini u koju su "Borjanovi preci pobegli" prica iluzorno je i polemisati. Zna se dobro i kako je i zasto prva, a i druga Jugoslavija nastala.

Marko

pre 1 godinu

Meni samo nije jasna jedna stvar a to je da Vi bas svakom šljamu dajete prostora i preuzimate njihove stavove koji normalnim ljudima ne znače ama baš ništa...Ko je uopšte dotična??? I zašto mislite da nam je bitna??

liman

pre 1 godinu

@Aja sofija
Grohotom se smejem!!!
Izmišljeni kraljevi kojima se ne zna ni gde su stolovali, gde su im krune, gde su im pečati, gde su im zadužbine, gde su venčavani, gde su im žitija (životopisi).
Gde su im grobovi?!!
Gde im je jedan jedini novčić kovanica? Jedan jedini???!
Srbi imaju jedini iz bivše Jugoslavije takve dokaze. Nemanjići, Brankovići, Lazarevići, Mrnjavčevići... svi su imali novac.
Izgleda da su nam susedi odmah prešli na hartiju. hahahaha
Osim pisama i to prepisa iz 16. veka. i to nekompletnih, nema ni pisanih dokaza o njima. Eto gde stane dokaz hrvatske povijesti, u tri dokumenta i dve mape i jednom pismu. I to sve iz 16. veka. Mađarski istoričari se smeju na pomen tzv pax convente.
Materijalne dokaze koje sam gore pominjao možete da sanjate ili napravite sami. Kao baščijsku ploču ili musolinijevu krstionicu pa da vam se celi akademski svet smeje.
Nemojte o istoriji, mnoooogo ste tanki. Poslastica je prava kad krenete o njoj.

Dux

pre 1 godinu

Eto, lepo i kulturno i istorijski tačno, od prodavačice!?
Borjane jadni, na šta si spao....
Bravo Vlatka, bravo!
Čekam Rudanku.
(Vera, 28. novembar 2022 17:40)

Pusti ti Borjana, nego crna Vera na sta si ti pala?!
Komentarises anonimuse.
Rudanka je za tebe i doticnu "prodavacicu" magle, pojam intelekta i kulture.

Goran

pre 1 godinu

Jeste mi se ljutimo al pijemo njihovu kafu,srcemo supu i umesto voca koristimo onaj cdv prasak njihov.Koliko smo mi sebe obezvredili kad na picu za nase trziste pise naranča.Al nasi vole i treba tako.
(Eko smederevac, 28. novembar 2022 17:44)

Kada bismo izbacili sve strane reci iz naseg jezika, ostali bismo na 300, maksimalno 400 reci. Kada bismo izbacili sve strane proizvode iz nasih radnji ostali bismo na 50 proizvoda od kojih ni jedan jedini nije bakterioloski ispravan. Na reci ove internet pojave mogu reagovati ljudi koji, kao i ona, pojam nemaju ni o svom jeziku, ni o istoriji ili bilo cemu. Borjan da je pametan, bar zbog Srba koji zive tamo, zacepio bi svoju neobrazovanu sivu masu izmedju usiju i prestao sa udaljenosti od par hiljada km davati povod Hrvatima da maltretiraju ono malo hrabrih Srba sto je ostalo da zivi u Hrvatskoj. Poruka svim samoprozvanim braniteljima Srba van Srbije: prekinite! Ako ne mozete pomoci ljudima, ne odmazite majmunskim izjavama. Ova zena je samo slika i prilika Borjana u ogledalu. Otisao je na nacin na koji je otisao iz Hrvatkse, kao i ja i kao mnogi prognani Srbi, ali ne svadjamo ljude vec pokusavamo popraviti odnose. Pozdrav Srbima i Hrvatima koji ne nasedaju na gluposti dva idiota.

Šumadinac

pre 1 godinu

Ако је манастир Крупа недалеко од Обровца у кршном залеђу Далматинскоме саграђен 1317 године, а његов ктитор и градитељ био краљ Милутин, не може се рећи да су Срби дошли у хрватску бежећи од Отоманског царства. Јер тих година Отоманско царство није била претња за Балкан. Ако је манастир Крка у близини Кистања, 25 км од Книна саграђен 1352 године, градила га сестра цара Душана, Јелена. Опет се долази до тога да су Срби ту далеко пре дошли, а не бежећи од Отоманског царства. И тако може се то набрајати у недоглед, али кад је неко накриво насађен неће му ни ово допрети до мозга.
(Кутловић, 28. novembar 2022 21:34)

Bre na laži, svako vidi na sajtu PSC da je manastir Krka osnovan 1577. godina ali ne u celosti sagrađen.

Kutlane ne sramoti poštene Srbe i pravoslavce, svojim lažima.

Garavi Sokak

pre 1 godinu

Današnji tkz. Srbi su potomci Osmanskih vojnika i nikakva mitomanskana istorija to ne može sakrit... dzaba Deretici, Seselji i kojekakvi "akademici" Ako laže Koza ne laze rog.

Petar

pre 1 godinu

To sto se danas zove HR, nije bilo Hrvatska vise 1000 godina.Nema materijalnih tragova nezavisne hrvatske drzave na tom prostoru.To je Ugarska ili Mletacka, kasnije AU monarhija. Kako se Srbi mogu pozivati npr na Mehmed Pasu Sokolovica, kad je on sve sto je postigao, postigao u slavu i za interes Osmanske imperije.btw.To nikad ne bi uspeo u srpskom carstvu da je opstalo. Tako i HR, nema hrvatskih teritorija, nezavisnih,razume se do '91.Nema ni bosanskih islamskih istorijsko-kulturnih objekata, jer je sve to podignuto u ime i u slavu Osmanske imperije, dakle osmanskih da, ali bosanskih nema.Nema ni Srbije, ni srpskog 350-500g na karti, jer ne postoji.Bosanska srednjovekovna drzava postoji, ali hrvatska ne, kako onda uopste moze ova osoba govoriti da je neko dosao na hrvatski teritorij.Manastir Krka je cist materijalni dokaz pravoslavnog naroda u Dalmaciji i nije jedini.

mario

pre 1 godinu

BORJANOVA BAKA rekla medijima da je bil ljuta na njega, zbog izjava o srpskoj Dalmaciji i Krajni. Zato jer je njegov otac iz mešanog braka, POLUHRVAT... e takvi su najgori.
(Milezg, 28. novembar 2022 21:42)
Baka mu se zove Štefica.
Upravo tako morao se je tamo dokazivati, a i u Srbiji da je on veliki Srbin

hoćeš iskreno ?!

pre 1 godinu

Pošto se Istorija ponavlja , a Hrvati su uvek na pogrešnoj strani , genocidnoj , nakon što Rusi oslobode Ukrajnu od neofašista , preći će i na Srbiju , pa idemo redom . :)

Živela Srbija !

Lea USA

pre 1 godinu

Evo zbog ovakve svi misle da u Americi i Kanadi svi koji dodjemo ovde cistimo i peremo sudove. Evo ona vam je primer da ovakvi neobrazovani kao ona mogu “ dogurati “ do butika u kojih se ovih dana bukvalno prima sa ulice jer nemamo radne snage. Drzim se dalje od takvih kao sto je ona bilo da su Srbi ili Hrvati koji sve znaju. Jadnica ne moze vise prostitucijom da se bavi pa da tako zaradjuje posto ocigledno nema nikakvo obrazovanje. Ostarila dosle mladje

Šumadinac

pre 1 godinu

Znaci Hrvatska je starija od Austo-Ugarske ... Wow ovi Hrvati stvarno slabo znaju historiju ...
(Igor M, 28. novembar 2022 20:02)

Igore normalno, istorija ne počinje od Kosovskog boja i Nemanjića (bosanski katolika), već davno prije, desetcima hiljada godina. Hrvati dolaze oko 7 stoljeća za vrijeme Rimskog carstva (Austro-Ugarska je postojala u tvojoj glavi). Jedno pleme Lužički Srba (katolika) dolazi između 10 i 11. Veka na područje Sandžaka, Zete i stare Hercegovine.
Vidi se ko je prije došao ali na tuđe (oba naroda).

Kroata Kravata

pre 1 godinu

Nije toliki problem što su hrvatski navijači skandirali nacističke parole, koliko to što ih ni jedna uticajna osoba iz sveta šoubiznisa ili sa vrha politike nije javno osudila i jasno dala do znanja hrvatskoj javnosti da to nije normalno.
(Vincent, 28. novembar 2022 19:44)

Da su naši zaista skandirali nacističke parole ne bi trebalo to da neko iz šoubiznisa ili politike to osuđuje, to bi FIFA već danas kaznila, s nekom multimilionskom kaznom, i/ili zabranom hrvatskim navijačima na stadion!

trigger

pre 1 godinu

tito nas je uništio
(iskvarena verzija austrijskog, 28. novembar 2022 17:25
tito vas nije uništio, pružio vam je priliku da živite u uređenoj, modernoj zajednici sa vama najbližim narodima...

Pera

pre 1 godinu

Ti prodavacice iz butika ocigledno ucis iz Vatikanskih knjiga ili si ,,vaspitana" u katolickoj crkvi. Za tvoju informaciju Srbi su oduvek ziveli u Kninu i casni i jaki Srbi su to ostali da danas, a od srbskog otpada postojali su t.z. Hrvati, a Hrvati nisu nista drugo nego srbsko pleme Horvati koje je kao neko malo jezgro posluzilo Vatikanu i vecnim srbskim neprijateljima Nemcima sa sedistem u Becu da malo pomalo prekrstavaju Srbe i stvaraju t.z. Hrvate. Na internetu se moze naci izjava austrougarskog diplomate, ako umes da se snadjes na internetu, Lajosa Talocija koja glasi: ,,I tako smo mi (Vatikan i Bec) 1836g. poceli da stvaramo hrvatski narod". Naravno, stvarali su ih od onih koji su tu ziveli hiljadama godina, a to su Srbi. Da je to tako moze posluziti i ime i prezime srbskog pukovnika Jovana Horvata pod cijim vodjstvom se iz austro ugarske 1752g. na podrucije danasnje Ukrajine doselio veliki broj Srba, na zahtev tadasnje ruske Carice. Kasnije je ovaj Srbin, Horvat, unapredjen u ruskog generala. I ovo mozes naci na internetu ako budes htela i narocito ako budes znala.

Amsterdam

pre 1 godinu

“ Ja bre sve nacije volim. I Hrvate i Albance i sve! Ako nekoga i ne volim to je na licnoj osnovi a ne na nacionalnoj. Treba prestati mrzeti zato dto je neko u doba moga dede nekom vrsnjaku moga dede naneo zlo. Ovo su nove generacije i treba graditi nove odnose bazirane na aktuelnom stanju.
(Rusohejter, 28. novembar 2022 19:57)”

Kod mene je upravo obrnuto. Hrvate kao naciju ne mrzim ali da ih volim sigurno ne mada imam hrvata u “ obitelji” i među poznanicima. Isto tako u hrvatsku ne idem niti planiram da odem.

liman

pre 1 godinu

@xox
hahahaha
još čekamo dokaz o postojanju jedne jedine dinastije hrvatske, i dokaza nezavisnosti nekakve države hrvatske, a da nije neko pismo pape ili mape i dokumenti iz 16. veka a pišu o vremenu iz 9. veka.
Gde su grobovi kraljeva, gde su krune, gde su prestoni gradovi??!
I ONO NAJVAŽNIJE: GDE JE JEDAN JEDINI SREDNJEVEKOVNI NOVČIĆ HRVATSKI? Jedan jedini?
Toliko je lako osporiti ikakvo postojanje nekakve hrvatske nezavisne države da više nije ni zanimljivo.
Za baščijske ploče i musolinijeve krstionice nekakve kojima se smeju istoričari širom evrope ne treba trošiti reči. Apsolutno dokazani falsifikati.

Vincent

pre 1 godinu

Nije toliki problem što su hrvatski navijači skandirali nacističke parole, koliko to što ih ni jedna uticajna osoba iz sveta šoubiznisa ili sa vrha politike nije javno osudila i jasno dala do znanja hrvatskoj javnosti da to nije normalno.

Danilo

pre 1 godinu

1987. je mogao biti rođen samo u SFRJ, ne Hrvatskoj.
(Očisti butik, mala, 28. novembar 2022 15:57)

Ima jedna zanimljivost, radnu knjižicu sam dobio 1985.i u njoj piše Socijalistička Republika Srbija. U prvom izvodu iz matične knjige mog prvog deteta iz 1988.u zaglavlju stoji isto Socijalistička Republika Srbija. U ličnim kartama isto. Zanimljivo, ali već tada je svaka republika izgleda imala svoje različite obrasce.

dude i al stvarno

pre 1 godinu

kad me lupi nostalgija za starim krajem, detinjstvom, društvom..,dođem ovde, pročitam komentare i zahvalim se dežurnim bogovima što sam par hiljada kilometara udaljen.

Kolektivna lobotomija

pre 1 godinu

Ne znam zašto uopšte raspravljate sa većim mitomanima od nas. Njih svakodnevno dolivaju najnovijim povjesnim otkrićima koje su tobož iskopali na dnu jadrana u izgubljenoj boci koju je pre tisuću godina bacio neki pijani domorodac iz dinarskog plemena kojeg je jedan Srbin prebio ko vola u kupusu jer nije hteo da se pomeri sa puta kada je ovaj hteo da prođe traktorom pa je sve to zabeležio i stavio u bocu pa pustio u vodu. Eto pronašli su i to kako bi imali još razloga da nas više mrze. Mislim bez šale, oni su još u ratu sa nama, samo mi još nismo obavešteni.

super

pre 1 godinu

Vlatka je rekla istinu.
(Jovana, 28. novembar 2022 18:07)
nije zašto?
1) pogledaj pod car Dušan i njegovo Carstvo odakle se prostirao
2) Austrougarska monarhija
3) država Srba Hrvata i Slovenaca
4) Jugoslavija
5) Hrvatska 90 prošlog veka tad je tek nastala samostalna onu fašističku NDH niko nije priznao

Mige

pre 1 godinu

Hrvatska kao pojam postoji, ali joj je veći deo davne istorije (povijesti) fabrikovan u relativno skorije vreme. Mršavi pisani dokazi, nedostatak grobova "hrvatskih kraljeva"... Teško je nad tim zatvoriti oči i uši.

Zak De La...

pre 1 godinu

Toliko!
(nišlija, 28. novembar 2022 16:06)

Rođače, ne jede se sve što leti. Pogledaj ti druge Severine snimke kad nije Božić.

Toliko ! Naziv "drugo Srbijanac" objedinjuje i takve kao ti... mada si ti više treća klasa Srbina.

Gledaj Severinin Pornić, i to ti je od prilike i vrhunski domet hrvatskog JAZZ-a.

ZoranK

pre 1 godinu

Ljudi, Vlatka se nasla da kaze nesto. Zena koja je preteca starleta, nedefinisane profesije, ponizavana od muza, a sto se tice skole, osnovnu je savladala, vidimo iz izjave. Niko ne spori gde je ko rodjen i kako se to zvalo, ali Vlatka molim te, ti poslednja bi trebala da dajes neku izjavu na ovu temu, s obzirom da si u zemlji koju branis predstavljena kao zena lakog morala, zena matorog dripca s kojim si provela vreme zbog para, diskutabilnih vokalnih sposobnosti, a kad je i ono malo svezine isparilo iz tebe...savetnica za stil...cak i u buticima ekskluzivne garderobe, to se zove, prodavacica. Ne sanjaj dalje od toga. Borjan barem zna da brani, a sta prica, pa ne zamerite, covek je fudbaler.

bl

pre 1 godinu

a ti ces da nam.kazes jesi u jugi ucila povijest ili istoriju ti ces da pricas o Srbima kurava obicna pa sto dolazis u BG kad mrzis pa da bi se provela i da bi te opet ti Srbi proveli haha koje ti mrzis

vladans

pre 1 godinu

Verujem da postoji mnoštvo bitnijih, lepših i potrebniji vesti od ove da neko proziva našeg čoveka na nacionalnoj osnovi.
Svaka čast za Milana Borjana na ponašanju i dostojanstvu i što ne naseda na ovakve provokacije.
SLOŽNO ZA SRBIJU!!!

liman

pre 1 godinu

@308 Alka
i tu Alku ste od Srba krajišnika pokupili.
Idi nađi mi hrvatske srednjevekovne kovanice, novćiće?
Svaki narod ih ima ako je imao svoju suverenu državu...
Srbija ima iz gomile dinastija takve dokaze:
Nemanjići, Lazarevići, Brankovići, Mrnjavćevići...
Hrvati tačno 0.
Svi vi izmišljeni imate tačno 0.

iskvarena verzija turskog

pre 1 godinu

tito nas je uništio
(iskvarena verzija austrijskog, 28. novembar 2022 17:25)

sami smo se uništili. I takvi kao ti su nas najviše uništili. Tzv patriJote iz fotelje.

Djole

pre 1 godinu

Igore normalno, istorija ne počinje od Kosovskog boja i Nemanjića (bosanski katolika), već davno prije, desetcima hiljada godina. Hrvati dolaze oko 7 stoljeća za vrijeme Rimskog carstva (Austro-Ugarska je postojala u tvojoj glavi).
(Šumadinac, 28. novembar 2022 20:32)

Nisam znao da se Ribnica-Podgorica (Stefan Nemanja zacetnik loze Nemanjica) nalazi u Bosni. Takodje bih te podsetio na jos jednog cuvenog srpskog vladara pre Nemanjica koji se zove Jovan Vladimira, Ima serbskih vladara i pre Jovana Vla Pomenuo, jedan je recimo Aleksandar Makedonski. Rekao bih i to da su svi slovenski narodi u stvari jedan narod, srpski, a pomenuo bih ti i to da su narodi na apeninskom poluostrvu, pretece tvojih Rimljana ustvari EtRasi ili EtRusi, koji su tamo dosli sa Teritorije Raske, srpske Raske, inace su im tamo doneli pismenost tj. slova AZBUKE. Najstariji kameni spomenik u Rimu-Roma-Ruma je upravo na azbuci, koja je preslikana kopija slovnih simbola iz srpske Vince.
Posle su nastali svi modaliteti, latinica, rimski brojevi i sl. Elem prouci malo anticko doba jer koliko vidim nemas blage veze sa onim sto pises.

Panter

pre 1 godinu

Eeee...,kad bivši Srbi(najgori Srbi),sada ustaše,komentarišu jednu Srbiju,kojoj po ničemu ne mogu da prismrde,onda iz očaja tako reaguju.Crknite ustaše.Za vas je Srbija institucija sa istorijom i budućnosti.

goran...

pre 1 godinu

Guska bi trebalo da zna da je Milan rodjen 1987 u SFRJ,ali objasnjavati nekom nesto,ko ima IQ kao sobna temperatura sto je,stvarno nema potrebe...

sojka

pre 1 godinu

Današnji tkz. Srbi su potomci Osmanskih vojnika i nikakva mitomanskana istorija to ne može sakrit... Ako laže Koza ne laze rog.
(Garavi Sokak, 28. novembar 2022 18:07)

pa tako je, ovo sa kozom i rogom. I da zanemarimo nauku i genetska istraživanja, jer zašto bi zaboga nauku konstatovali kada sami možemo da izmislimo sta nam se svidja, Srbi i turci ne liče uopste. Jedino što po vama "lici" je tamna kosa koju imamo sličnu i sa argentincima, pa nismo s njima rod. A autohtono stanovništvo koje je u Srbiji bilo pre slovena i imalo ozbiljno razvijenu civilizaciju je inače isparilo. Za vašu informaciju, u Srbiji postoji izreka "prvi mačići se u vodu bacaju" zbog čega ne ličimo na turke, za razliku od bosnjaka i siptara koji nisu imali problem s tim da prime taj lepi turski gen. Ne znam sta su vaše pretkinje primale, ali po vašem uvlakackom mentalitetu da se zaključiti zašto su se "prvi mačići" samo u Srbiji bacali.

Balkanski mitovi i legende

pre 1 godinu

У данашњој Хрватској(Далмација,Крајина,...)
гомиле споменика на глагољици,претечи ћирилице.Нису Срби дошли у Далмацију,они су ту одувек и били.На западу су Србе дуго звали Илири.Онда је Беч 1900. створио Албанце.Остало су одрадили западни папагаји...... SVI slavenski narodi su u najranijoj fazi koristili ćirilićno pismo. Znaš ono iz škole,Kiril (kirilica,ćirilica) i Metodije,grčki monasi..pa do Ćeške i Moravske. A to pismo još koristi "pola sveta" a samo Srbi tripuju da je isključivo njihovo.

dusam

pre 1 godinu

koliko dugo i kada je dalmacija bila pod hrvatskom
..od svih ovih prohujalih vekova , stoljeca , dalmacija je 30 godina pod hrvatskom.hvatska povjest , hrvatski junaci , bitke plovane krvlju , hvatski kraljevi , hrvatska kultura ....aj mene , pa gde to postoji ?!

nada

pre 1 godinu

sve sto je napisala je govori samo o njoj.Nije vazno sto je prodavacica vec zato sto licne frustracije i neostvarenost u zivotu leci mrznjom prema jednom srbinu.Mnogo nesrecna i pomalo bolesna zena.

Karlo Veliki

pre 1 godinu

Šta ste se toliko uzrujali šta ova koza priča i izjavljuje, šta je sve izjavljivala Borjanova žena pa nas to uopće ne zanima, baš nas briga!

samurai

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Srbi su se na taj prostor doselili u dogovoru sa Becom i Budimpestom. Bez Srba bi ta Dalmacija bila u Italiji, ali to se ne uci u butiku.

Sabre

pre 1 godinu

Klasicna Hrvatica, nema se sta dodati. Treba ovakve stvari negde staviti na javno mesto da se glupi Srbi nikada opet ne zajebu i ne pomisle da sa Hrvatima moze drugacije nego preko nisana.

red star

pre 1 godinu

Ali pazite dokle to ide…..kad ona bez stida kaze da je 1987 to bila Socijalisticka Republika Hrvatska…..ja vam kazem zbog ovih nasih politicara kakvu mudru politiku vode i koga biraju za saveznike jos malo pa ce biti da su Ustase nas oslobodile u Drugom Svetskom ratu…..

malina

pre 1 godinu

Samo prijavti post instagramu i gotovo. Hrvati inace misle da imaju pravo da govore sta hoce jer se oni osecaju kao zrtve rata. Radila sam sa jednom doktorkom iz Hrvatske u Americi. Ona je bila toliko veliki rasista, ne samo protiv Srba vec inace, ali je mislila da je moderna, zapadna zena. Zao mi je sto sam bila toliko mlada pa nisam razmisljala, sada bi je prijavila za takvo ponasanje. Ova pevacica nema prava da coveku govori ko je i odakle je. Mi takodje nemamo to pravo.

sedam sekretara

pre 1 godinu

Hrvati rado zaboravljaju da to tada nihe bila Hrvatska, jer je tada nije bilo kao drzave.
(fmo, 28. novembar 2022 16:05) #

Po toj logici nije bilo ni Češke, ni Slovačke, ni Bavarske ... Sve je to bila Austro-Ugarske a onda tom logikom ni Srbije jer je bila Osmansko Carstvo.
(BP, 28. novembar 2022 16:35)

Srbija je postojala i pre dolaska Turaka, e te sitnice zivot znace, ali ti si covek od logike ahahaaa

Dragan

pre 1 godinu

Intervju sa babom od Borjana: https://www.index.hr/mobile/magazin/clanak/baka-milana-borjana-bila-sam-ljuta-sto-ces-spominjati-krajinu-baba-ti-je-hrvatica/2416032.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_ostalo_m

Drug Tito

pre 1 godinu

@Samo kažem - Hrvati su sami kukali kako je od nekad ponosnog hrvatskog kraljevstva ostao samo "reliqiae reliquiarum", odnosno ostaci ostataka.
Sve drugo su držali... TURCI!!!
To što vi Hrvati lažete sami sebe da nika nijeste bili pod Turcima stavite mačku za rep. Istina se lako nađe, obraz ne.
(Miloš, 29. novembar 2022 19:51) # Link komentara

@
Ajde Miloše pouči nas sve, kaži kad su to Osmanlije pokorile Zagreb i preuzeli institucije Hrvatske?
Moguč e da Hrvati fantaziraju i lazu jer nemaju obraza, pa pričaju kako su imali Sabor i neku vrstu drzavnosti u Austrougarskoj i da Turska noga nije stala u Zagreb. Priznali su da su pod Turke pali djelovi Slavonije, hrvatski kraljevski grad Jajce i Bihać/Bužim, ali Dubrovnik, Sinj, Split, Šibenik, Zadar, Rijeka i hrvatski otoci kao i Zagreb i Zagorje nikad nisu pali pod Turke. Ali su Turci vladali skoro 150 godina Budimpeštom i pali pod Bečom. Naravno Hrvati su bili strašni borci.

SRJ, Irak, Libija, Sirija

pre 1 godinu

sem što je bio prva prestonica hrvatske, knin se bukvalno, ali najbukvalnije, nikada nije nalazio u sastavu srbije.
(xox, 28. novembar 2022 16:04)

Koje Hrvatske? Kada je Hrvatska bila država? N I K A D A.
Kada je postala država?
Onda kada su vlasnici štala dali malo podrške svojim konjušarima. Jedina istina, ostalo su fantazije, počevši od hrvatskog jezika do hrvatskih kraljeva.

Knjigovođa

pre 1 godinu

Ja ne znam šta sve takve "napade" perifernih praznoglavaca tako lično shvaćate.

Šta su sve izjavljivali Borjan i njegova žena pa nas baš briga za to, isfrustrirani su jer ga Piksi nije uzeo da brani za Srbiju!

Samo kažem

pre 1 godinu

Hrvati imaju ogroman kompleks od Srba i nikada nece da priznaju da su oni u stvari SRBI tj. da smo isti narod. Izmisljaju neke vlastodrsce, izmisljaju neku istoriju, ali dzbe. Samo su losa kopija Srba: pokvareniji, namazaniji, podliji (Srbi nikada nisu imali logore za DECU!).
(Saki, 28. novembar 2022 23:52) # Link komentara

Možda imamo od Srba kompleks, tko zna, možda je to istina, no ovo što sad živi u Srbiji nisu Srbi, već potomci TURAKA..Nemate vi nikakve veze sa Srbima od prije 600 - 700 godina, TURSKA je odradila posao ;)...a nama se ne sviđa TURSSKO - MUSLIMANSKA kultura na koju se "vozite" pod geslom "Srpstva" - koje ne postoji stoljećima (od invazije turaka točnije).

Nestor

pre 1 godinu

Kada su Srbi došli u Dalmaciju, Hrvatska nije postojala. Drugo veliki deo Srba je nastanjen u Dalmaciji nevezano od borbe protiv Turaka. A veliki deo je naseljen da brani granice od Turaka, jer Hrvati koji su živeli na toj teritoriji su bili kukavice. Tako da ova gospođa ima problem sa istorijom.
Drugo Knin nije bio nikakav Hrvatski kraljevski grad, jer su hrvatski kraljevi fikcija i lažna istorija bez ikakvih dokaza.
(Mile, 28. novembar 2022 21:24)

Nisu to bili Srbi nego Vlasi koji su došli na ta područja kao Osmanske pomočne čete,za njima je došla SPC koja ih je kasnije proglasila Srbima.
Pročitaj Vlaški Statut i ukidanje istog. Tek jako,jako mali dio Vojne Krajine su naseljavali Srbi koji su došli kao izbjeglice.Vlasi su promjenili stranu kada su im Hasburzi ponudili zemlju u vlasništvo i slobodu.
(vox, 28. novembar 2022 22:48) # Link komentara

Hrvati koji su živjeli na tom terotoriju - nisu bili kukavice, a još manje budale, pa da ginu za okupatora- Austriju. E pa su se onda Austrijanci dosjetili da dovuku prave budale, koji umiru, ginu - i ne pitaju zbog čega i zašto...slično kao i danas i 90-ih...Daš Srbinu pušku, kažeš pucaj - i pokažeš u kom pravcu..Zbog čega, zašto, kako - taj dio ne objašnjavaš, jer Srbina ne zanima...On je HRABAR (ne i pametan), pa eto da pokaže svima kako se gine...BRAVO momci, kao pravi Hrvat čestitam vam na hrabrosti!

srda

pre 1 godinu

Pa u právu je. samo sto je zaboravila da prije te istorije ima I dalja istorija. A to je da su Hrvati uzeli tudju zemlju..o istorijama tako u nedogled

Ivan

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Ona nije rekla da su dosli na teritoriju DANASNJE Hrvatske, vec na teritoriju Hrvatske Oni su dosli na teritoriju jedne druge drzave, zar ne? Kako je ovo pogresno, tako je i sve ostalo sto je rekla. Pozdrav neposteni Hrvoje. Prepoznali smo te.

Goran

pre 1 godinu

Ima jedan članak u B92 koji glasi : SRBIMA NEPRIJATELJ NIJE POTTEBAN
Nažalost Srbi su sami sebi najveći neprijatelji.
Šta će Vam vise nego Borjan koji reklamira Srbiju i na kraju ostane usr.n

mr

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Слабо ти знаш историју сопственог народа. Срби су широм данашње Хрватске живели најмање пре 1400 година од данас. Доказа за то имаш више него довољно, већ од 600 и неке године, па на даље. Осим тога Срби су дошли међу Србе, који су били под окупацијом Аустрије. Ови што су дошли из Србије пре око 300 и нешто година су то урадили по дозволи и позиву Аустријског Царства, и имали су због тога и своје обавезе. Дакле више него очигледно је ствар договора. О Хрватима не желим да пишем, већ само наглашавам оно што је опште позната историје Аустрије и Срба. Аи ти слободно учи историју од певаљке, далеко ћеш да догураш.

Mario

pre 1 godinu

Manastir Krka je današnji manastir Srpske pravoslavne crkve, osnovan 1577. godine,koji se nalazi u dolini rijeke Krke, tri i pol kilometra istočno od naselja Kistanja, u širokoj dragi znanoj pod imenom Carigradska draga. Do 17. je stoljeća pripadao franjevcima.,koji su tamo boravili usprkos čestim napadima Turaka koji su ga nekoliko puta palili. Nakon preseljenja franjevaca u Zadar, samostan se uskoro daje na korištenje novopristiglom pravoslavnom stanovništvu.

In flagranti

pre 1 godinu

Daj bre Hajdukovac, oladi malo vise sa prozivkama. Poslali ste coveku 2000 poruka, alo. Vi Hrvati ste ozbiljan feler od naroda.
(Zvezdas, 28. novembar 2022 19:44)

Daj si malo razmisli umjesto sve da vjeruješ u sve šta vam NKVD propagandna služba servira!

To je stari marketinški trik, namjerno neku štetu sam sebi da napraviš i onda pokriviš drugu stranu, to su radili nebrojeno puta u istoriji, od Nerona do Hitlera.

Cilj operacije je bio upravo taj, da takvi ko ti u to povjeruju a oni su sebi digli rejting kako se o njima piše da im Hrvati šalju uvredljive poruke!

WD40

pre 1 godinu

@

slažem se i nije me sramota da izjavim u društvu, al me kritikuju odma, klasika. problem je da (mnogo) ljudi to ne vide,jer ne znaju za drugo.

divljan

pre 1 godinu

Vrhuska u Hr uvek nadje dezurnog idiota, koji ce da potpali vatru. Na ovim prostorima uvek ce se naci 10% “ljudi” koji jedva cekaju datu situaciju!
Doticna je totalno nebitna u bilo kom segmentu nasih zivota. Bitna je gospodi koja kreira ovakve situacije da bi sa strane mogla da radi ono sto se ne vidi (kradja, prevara….)
Dokle ce bre vise gluposti da vladaju nasim zivotima!

a

pre 1 godinu

Сад хрвати тврде како су и они писали ћирилицом.Па што су уништили 3 милиона ћириличних књига ?Ваљда би ценили своје писмо.

Miloš

pre 1 godinu

@Samo kažem - Hrvati su sami kukali kako je od nekad ponosnog hrvatskog kraljevstva ostao samo "reliqiae reliquiarum", odnosno ostaci ostataka.
Sve drugo su držali... TURCI!!!
To što vi Hrvati lažete sami sebe da nika nijeste bili pod Turcima stavite mačku za rep. Istina se lako nađe, obraz ne.

Dubioza

pre 1 godinu

Ovi Hrvati kao da plaćaju ove Titove blizance da nas kanale. Svi kao neki veliki Srbi, a ono ćorak. Uništavaju nam reprezentaciju, pljačkaju državu, prave skandale, sve gradove išvrljali, nema zgrade i tuđe imovine koju nisu uništili.

Vizionar

pre 1 godinu

alek, 28. novembar 2022 16:52)
Austrougarska nije nikog naselila, Srbi su ziveli na prostorima Dubrovacke republike, Dalmacije, Hercegovine i zahumlja, Vojne krajine, Slavonije i Baranje vekovima i te zemlje su se zvale, srpske krunske zemlje u sastavu Austrougarske. Preko 90 procenata stanovnika na tim podrucjima bili su Srbi sve do 1918 kad kralj menja strukturu nacija i oblik srpskih krunskih zemalja, te po zelji hrvatskih nacionalista stvara banovine.
Inace Zapadna Srbija se prostirala do Lepavine a Zagreb je pripadao zapadnoj Srbiji. Za sve ovo postoje dokumenti u Vatikanu, Berlinu, Becu. Ima tih dokumenata u hrvatskim arhivima ali ih sakrivaju kao zmija noge.
Ovu radnicu u butiku necu ni da komentarisem, bolest ne bira.

Dorcol ceo crno-beo

pre 1 godinu

Nekad sam zivio u Slav. Brodu. Kad su dosle 90te otac je prvi dobio otkaz, stan i auto su nam zaplijenili posto smo bili nepodobni Srbi (ili „srbovi“ od milja kako su to slavonci znali reci). Zavrsili smo u jednoj zapadnoevropskoj zemlji. Tu sam se skolovao, zavrsio fakultet i sad imam odlican zivot,familju i sto je najbitnije daleko sam od balkanskog primitivizma. Po komentarima i srba i hrvata se vidi da je ludilo ustvari svakim danom sve vece. Svake godine gledam kako sve veci broj porodica stize sa Balkana, usrecio se izgleda ipak nije niko. Mozda ovi sa zapada, ima ko da baustela, kopa kanale, razvozi pakete i cisti toalete. Pa se cesto moze sresti hrvat i srbin u istom kanalu, na istoj bausteli….
(vampir town, 28. novembar 2022 21:54)

Druze pobegao si iz svog sela Slavonskog Broda ali selo nikad nece pobeci iz tebe pa i da zivis u Bakingemskoj palati.Jednom seljak uvek seljak,nevazno da li si Srbin ili Hrvat.Zapad se bas usrecio sa takvima poput tebe

posmatrac

pre 1 godinu

Ona misli da su naši stigli tamo, a ja znam da su naši oduvek tamo. Nemaju veze sa današnjom Skučenom Srbijom, već žive u tom delu Srbije otkad je Bog stvorio čoveka. To što ona forsira okupatorsku tezu o doseljavanju je njen politički pogrešan stav i ništa više.

Матори

pre 1 godinu

Ова баш нема посла у бутику па се расписала. Псује Канађанина. Шаљите је дома!

InvictusSRB

pre 1 godinu

Što se moramo opterecivsti oko jedne pro...njače, pa to je sto je i fizicki pa i mentalno...neka primi moje saucesce zbog nje same ...

Toma

pre 1 godinu

kad me lupi nostalgija za starim krajem, detinjstvom, društvom..,dođem ovde, pročitam komentare i zahvalim se dežurnim bogovima što sam par hiljada kilometara udaljen.
(dude i al stvarno, 28. novembar 2022 20:04)

I mi slavimo sto smo daleko od tebe

Gaga

pre 1 godinu

To sto Hrvati rade je bolesno. Nenormalno je toliko mrzeti.Cast onima koji ne misle tako
Svi imamo ovaj jedan zivot i treba da zivimo onako kako dolikuje

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Da se ne lažemo,srbin sam i umro bih za srbiju al teško nas je voleti čak i mi sami sebe koji smo iole malo pametni,kamoli druge nacije u okruženju.Brate mi smo hard kor šund i kič nacija postali od kako nam je hard kor sloboda data zadnjih dvadesetak god.Ima je jedna nacionanalnost kod nas i šire ista takva ne bi da je imenujem...Meni samo žao,što oni malobrojni koji se broje bukvalno u promilima bivaju izvrgnuti ruklu,podsmehu,MRŽNJI...!O Hrvatima ću Vam reći samo pre nego što počnete da ih pljujete jedan primer-pre neku godinu pustim HRT za božić i Severina tamo peva JAZZ u svečanoj haljini,zakopčana do grla a kod nas braćo srbi kako!?Još da ne govorim kako slavimo te praznike sa prasetinom...Nisam ni Ja fanatik al za praznike makar verske se ne jede prasetina,piše u Bibliji koju imam od jedne bake koju je preveo Vuk Karađić,naša crkva je toliko dobra da je mnoge čak možda i te delove izbacila...Toliko!
(nišlija, 28. novembar 2022 16:06)
--------------------
U Nišu se kaže Vuk Karadžić, a u Tuzli Vuk Karadjić. Radi se o istom Vuku ali o dva različita naroda. Mi ne možemo, niti želimo, da budemo kao Hrvati a još manje kao arnauti.

тачно

pre 1 godinu

Žena rekla sve toćno, u ćemu je problem
(Tomy, 28. novembar 2022 23:08)
Генерално, проблем је што је све нетачно. А ови твоји што се позивају на Википедију као релевантан извор... може, али у неком паралелном универзуму.
Додатни проблем је у томе што не знаш да користиш ч и ћ.

povijesna mitologija

pre 1 godinu

Vi Srbi imate stvarno kompleks od nas Hrvata, shvatite za sva vremena Knin je Hrvatski Kraljevski grad!

Lijepi pozdrav svim normalnim ljudima!
(Jure, 28. novembar 2022 22:50)


A nijednog groba od tih famoznih kraljeva.

NN Belgrade

pre 1 godinu

Manastir Krka je bio poklon Mladena Šubića Jeleni sestri cara Dušana. Šubići sigurno nisu bili Srbi. Knjigu u ruke.
(Mile, 28. novembar 2022 23:38)

Janković Stojan i drugi Srbi su branili svoja ognjišta od Turaka, baš na prostorima Like i Dalmacije.

analiticar_amater

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49

Biti neobrazovan i ostrascen ne znaci biti poseten. Prvo su Srbi istorijski bili prisutni na teritoriji Dalmacija i danasnje Hrvatske mnogo pre dolaska Turaka. Drugo, ono sto i ti i ova pevacica namerno zaboravljate je razdoblje od 1905. do 1945. tokom god su hrvatski nacionalisti organizovali vise talasa nasil protiv Srba u Hrvatskoj, gde je sve pocelo masovnim napadima na Srbe u Zagrebu 1905. a kulminiralo genocidom i nezapamcenim pokoljem u NDH. Inace ti posteni, ajde objasni ako su Srbi dosli u Knin i Dalmaciju bezeci od Turaka, zasto su Hrvati nestali odatle, kad i kako? Od koga su oni to pobegli? Postenije je reci ne znam istoriju ali sam autosovinista (posten) pa cu reci da je sve ovo istina iako nemam pojma o cemu se tu radi.

Ivan iz ZG

pre 1 godinu

Manastir Krka je bio poklon Mladena Šubića Jeleni sestri cara Dušana. Šubići sigurno nisu bili Srbi. Knjigu u ruke.
(Mile, 28. novembar 2022 23:38)

Manastir Krka bio je franjevački samostan dok ga nisu zauzeli Turci i dali pravoslavcima. Pravoslavlje je bilo priznata i zaštićena religija u Otomanskom carstvu, za razliku od katoličanstva koje je smatrano neprijateljskim.

Korist Nick

pre 1 godinu

Ja sam rodjen u toj fasistickoj tvorevini zvana Hrvatska.
(Dule, 28. novembar 2022 22:38)

Ma bravo, iz fašističke Hrvatske si otišao u turbo ksenofobnu Norvešku koja je bila najkolaboracionističkija država u čitavom Hitlerovom Reichu, norveški firer je danas sinonim za izdajnika!

"Z"nalac

pre 1 godinu

Vrlo jednostavnom pretragom možete utvrditi da je Tesli pasoš za Ameriku izdala Kraljevina Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, nigdje se nikakva Austrougarska ne spominje!
(Sine ratio, 28. novembar 2022 20:17)

ahahaha joooj sta cu sve procitati ovde

Maki

pre 1 godinu

Borjan je dečko koji ne može da razdvoji politiku i sport. A trebalo bi. I kapitenska traka u Zvezdi mu je sa znakom navijačke grupe sa severne tribine, umesto klupska. A zaista nije bitno šta o tome misli ova pevaljka koju ceo tekst omalovažava.

Ne da mi se

pre 1 godinu

Vi hrvati...bas imate kompleks od nas SRBA...
(Snaga je u razumu, 28. novembar 2022 21:04)

Ubijamo se od kompleksa, posebna nam je želja da se uvučemo u Putinovo d**e, da nam zemlja izgleda kao odlagalište otpada i da radimo za 350 eura mjesečno, zavide vam i Nijemci.

Saša

pre 1 godinu

Vlatka ko?Imamo mi te starlete,pevaljke i ostale prostituke na izvoz,koliko ste joj napravili reklamu malo fali da joj napravite koncert u Areni...Te neka Alka pa posle nje Tajči pa došla Nives Celzijus pa na kraju Severina jel ima neka da nas zaobiđe malo...Zaboravio sam da pomenemo Avu Karabatić...definitivno zaslužuje da se nađe na listi i ne brinite Hrvate ne možete postideti,oni ni ne znaju šta ta reč (sramota) znači.

Sine ratio

pre 1 godinu

Kada sam uzeo dvojno drzavljanstvo Srbije i Norveske u policiji sambdao izjavu da se stidim drzave u kojoj sam rodjen i da ne zelim da se spominje u mojim dokumentima.
(Dule, 28. novembar 2022 22:38)

Kako je to moguće, da ti policiji kažeš da nećeš da ti piše gde si rođen?!

I šta su ti stavili, da si iz Diznilenda?!

Milinko

pre 1 godinu

Koja čemerna hrvatska? To i “država” mogu u istu rečenicu samo ako se u njoj nalaze i reči “Hitler”, “koncentracioni”, “kamp” i “genocid”.

Uh

pre 1 godinu

Tehnicki govoreci, decko je rodjen u Jugoslaviji, kao i vecina nas tako da ste/smo svi zajedno gomila debila sa promasenim zivotima.

Dux

pre 1 godinu

Procitah I recite, molim vas, dje je ona vrijedjala Srbe? Nadjite mi tu recenicu!?
(Podgoricanin, 28. novembar 2022 19:07)

Pročitaj opet, pa onda ili brzo poseti logopeda ili obnovi gradivo osnovne škole da shvatiš šta znaci “maligna” tvorevina, misleći na Srpsku Krajinu. Cim sve to fino utvrdiš, vrati se pa ćemo imati test.

Моравац

pre 1 godinu

Nisu to bili Srbi nego Vlasi koji su došli na ta područja kao Osmanske pomočne čete,za njima je došla SPC koja ih je kasnije proglasila Srbima.
Pročitaj Vlaški Statut i ukidanje istog. Tek jako,jako mali dio Vojne Krajine su naseljavali Srbi koji su došli kao izbjeglice.Vlasi su promjenili stranu kada su im Hasburzi ponudili zemlju u vlasništvo i slobodu.
(vox, 28. novembar 2022 22:48)

Знам да би најрадије да Срби не постоје али на твоју несрећу ми смо ту и бићемо још дуго времена. А што се Влаха тиле они постоје али им је језик много ближи Румунском, него српском тако да нема разлофа са верујем овим глупостима којр се вођен својим шовинизмим овде изрекао. Погледај и ти неје друге књиге а и историјске споменике кроз векове уместо што сехраниш тим прпоагандним смећем неоусташке идеологије и историје.

Моравац

pre 1 godinu

Igore normalno, istorija ne počinje od Kosovskog boja i Nemanjića (bosanski katolika), već davno prije, desetcima hiljada godina. Hrvati dolaze oko 7 stoljeća za vrijeme Rimskog carstva (Austro-Ugarska je postojala u tvojoj glavi).
(Šumadinac, 28. novembar 2022 20:32)

Еј Šumadinac, Косовски се пише са малим словом, Симеон и Сава не би били у ?хиландару да су католици, каке се десетинама а не десетцима , и век а не стољеће, и на крају врене а не вријеме. Е сад хрватијанац настави да посећујеш ивај портал можса још и научиш српски.

jojo

pre 1 godinu

@eto sad znate
Vidiš to i jeste ono najstrašnije.
Što vi glasine proglasite za istorijske činjenice. Pritom sve jako jako lako proverljivo. Nema nikakve grobnice u Solinu, samo legenda, i ti to odlično znaš. Isto kao legenda o svim hrvatskim kraljevima. Može da se piše danima o vašoj mašti. Daj nam gde možemo videti grobnicu Tomislava, a gde Krešimira i njemu slične diznijevce. Gde im je novac, gde su im zadužbine, a gde životopisi???! Nema, pojela maca. Sve ono što Mađari, Srbi i Bugari i Grci na širem Balkanu jedini imaju.
Razotkrili vas Mađari za tzv Pax Conventu.
Italijani vas pokopali za one smehoteke: tzv krstionica i baščijska ploča.
Niko vas ne uzima za ozbiljno kad se priča o suverenim narodima Evrope i vašim upiranjem da tu nešto postoji.
Čoveče, vi imate, u celoj svojoj istoriji, jednu jedinu bunu da vam Srbi nisu pokrenuli u sred te Hrvatske, onu seljačku kmetsku, gde je valjda 12 (dvanaest) ljudi poginulo i to zajedno sa Slovencima, ludačke su to žrtve bile. Nema niti jedne jedine bitke dokazive, da ste je vodili za svoj groš, za sebe, sve do 1992. Srbija ima stotine bitaka u svim periodima od 12. veka do danas, lepo dokumentovanih, za svoj groš i za sebe, sa opravdanom pauzom od 1459. do 1804. A i u tom periodu su se borili za sebe, bar u Ugarskoj i uživali veliku autonomiju.

Ivan iz ZG

pre 1 godinu

Znaci Hrvatska je starija od Austo-Ugarske ... Wow ovi Hrvati stvarno slabo znaju historiju ...
(Igor M, 28. novembar 2022 20:02)

Hrvatsko kraljevstvo osnovano je 925 priznanjem Tomislava jao kralja od strane Pape. Austrija u to doba nije postojala kao država. Teritorij današnje Austrije bio je podijeljen izmedju Karantanije i Madjarske. U to doba nije postojala ni Srbije. Pola današnje Srbije bila je Bugarska, a u južnoj polovici Raška. Sve navedeno lako je provjeriti.

Toliko o tome..

pre 1 godinu

"sve u svemu Pevaljka optužena za prostituciju odgovara mužu od ove sa slike što skida gaće ! a sve to povodom SP u fudbalu."
Bravooo.

Mala Krsna

pre 1 godinu

Isfrustrirani crompleksaši ne skidaju se sa srpskih portala, a ovamo nešto pametuju. Kiseli ko turšija. Šta očekivati od naroda koji je oduševljeno dočekao Hitlera.

Dusko Miami

pre 1 godinu

Manastir Krka je bio poklon Mladena Šubića Jeleni sestri cara Dušana. Šubići sigurno nisu bili Srbi. Knjigu u ruke.
(Mile, 28. novembar 2022 23:38)
A ni Mile nije srpsko ime, već japansko, zar ne?

nikoz

pre 1 godinu

Poznato je da je kralja Tomislava izmislio Miroslav Krleža kao jednu običnu bajku i po narudžbi...
Poznato je i da je Baščansku ploču krivotvorio Ivan Kukuljević
Poznato je da je Musolini dao nekakvu kamenčinu kao fol krstionicu nekog fol hrvatskog kralja
Poznato je da nema niti jedan pisani,materijalni ili bilo kakav dokaz o postojanju nekog hrvatskog kralja..
Danas mantraju o nekakvom kralju Tomislavu koji je Srbe spasio od Bugara,a taj neki srpski knez Zaharije je pisao zahvalnice Tomislavu,ne samo da je umeo pisati,nego je pisao ode zahvalnice i pesme ...dokle ide mašta???

Sjajno

pre 1 godinu

ahahah, ovakvu idiotariju, da osporava srednjovekovnu hrvatsku državu, ne tvrdi čak ni srpska vikipedija (a verovatno jedina luđa vikipedija je ona hrvatska).
A gde su ti hrvatski srednjevekovni "kraljevi" zakopani?
Di?

Моравац

pre 1 godinu

Ако је манастир Крка у близини Кистања, 25 км од Книна саграђен 1352 године, градила га сестра цара Душана, Јелена. Опет се долази до тога да су Срби ту далеко пре дошли, а не бежећи од Отоманског царства. И тако може се то набрајати у недоглед, али кад је неко накриво насађен неће му ни ово допрети до мозга.
(Кутловић, 28. novembar 2022 21:34)

Bre na laži, svako vidi na sajtu PSC da je manastir Krka osnovan 1577. godina ali ne u celosti sagrađen.

Kutlane ne sramoti poštene Srbe i pravoslavce, svojim lažima.
(Šumadinac, 28. novembar 2022 22:20)

Ни ти не срамоти поштене Хрвате и католике кажно се представљујићи као Шумадинац. На страну што сестра цаеа Душана није могла да бхде жива два века касније од Душанове смрти, већ што у свом другом коментару овде користиш изразе које ми у Шумадији никада не користимо, па мајар ти БРЕ хиљафу пута употребио. Ево и овде на пример, ми не кажемо "Бре, не лажи!" већ " Не лажи, или што лажеш, бре! Још треба ти да учиш.

dude i ćetiri sata ćamim ćekajući

pre 1 godinu

Žena rekla sve toćno, u ćemu je problem
(Tomy, 28. novembar 2022 23:08)

problem je što si nepismen.
time nebitan.
šic.

dude

pre 1 godinu

Ja sam rodjen u toj fasistickoj tvorevini zvana Hrvatska. Hvala dragom Bogu da smo otisli. Danas zivim vani i imam kucu u Srbiji. Kada sam uzeo dvojno drzavljanstvo Srbije i Norveske u policiji sambdao izjavu da se stidim drzave u kojoj sam rodjen i da ne zelim da se spominje u mojim dokumentima. Tako da na resenju o drzavljanstvu pise drzavljanin Srbije i Norveske,a doticna «cura» da se izrazim po hrvatski cak nije mogla biti ni «escort» pratnja nego njen nivo su bili pijandure, narkomani i ljudi koji su dolazili i prodavali robu na pijaci. Tako da frustrirana u Canadi ima barem dovoljan broj indijanaca naravno ako su uopste zainteresirani za jednu pohabanu i prejeftinu robu.
(Dule, 28. novembar 2022 22:38)

wtf?

A vi da li ste?

pre 1 godinu

Hrvatski kraljevi su sahranjivani na Gospinom otoku u Solinu
(eto, sad znate, 28. novembar 2022 22:04)
E sledeće godine idem da posetim to groblje i zapalim im svakome sviću.

Bure Baruta

pre 1 godinu

Pa sustinski lepo mu je rekla. Nema neke velike drame. On kaze, nisam rodjen u Hrvatskoj nego u srpskoj krajini. Naravno da ce reagovati.

Idemo dalje.

Krvati su konvertiti ko ih vas ne zna jadna mu je majka

pre 1 godinu

@(LuKa, to nije more to je bazen fekalija kojih je svake godine sve vise i vise, rastu.

Ranko

pre 1 godinu

Svedok Vremena svedok Bremena ne brani se sloboda i vera oruzjem vec Verom u Istog Isusa Hrista Hrvati? I Srbi! Ako smo braca a isti Bog cemu onda zal? Hrvati Umirite se Srbi smirite se Bog Vam je jedan a i vera Jedna Hriscanstvo!

Djole

pre 1 godinu

Ovo mogu da kažem: vi Hrvati ste bolesni sindromom u mozgu ljubomore,zavisnosti...vi do 12 mrzite sebe a od 12 sve Srbe! Nemate gram mozga i to je previše
Što se tiče manjine Hrvata njima svaka čast...ma to su ljudine,drüžimo se,radimo ,pijemo zajedno...pametno razmišljaju i ne vredjaju jednim rečju svaka njima čast

A ovoj većini oni se kaju što su se i rodili...jednostavno mrze sami sebe do 12 a posle 12 i sebe i ceo svet

Pozdrav za sve dobre i normalne Hrvate
I poruka za sve: družite se i ne vredjajte jedni druge samo je jedan život na ovome svetu i on nema reprizu

Aca

pre 1 godinu

Nikako da ljudi shvate da samo, na bilo koji način ujedinjeni možemo da napravimo ozbiljnu državu. To su nekada smislili pametni ljudi a ne ova nacionalistička, fašistička verska banda sa banana republikama.

Miloš

pre 1 godinu

@vDrug Tito - đe sam ja to rekao da su Osmanlije pokorile Zagreb? Ja sam govorio o 'ostacima ostataka'.
Kad već muljaš, barem muljaj malo inteligentnije. Mislim, ako možeš.

Srbin, ali posten

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.

xox

pre 1 godinu

Knin bukvalno nikad u istoriji nije bio hrvatski, sve do genocida 1995
(četnik, 28. novembar 2022 15:43)

sem što je bio prva prestonica hrvatske, knin se bukvalno, ali najbukvalnije, nikada nije nalazio u sastavu srbije.

nišlija

pre 1 godinu

Da se ne lažemo,srbin sam i umro bih za srbiju al teško nas je voleti čak i mi sami sebe koji smo iole malo pametni,kamoli druge nacije u okruženju.Brate mi smo hard kor šund i kič nacija postali od kako nam je hard kor sloboda data zadnjih dvadesetak god.Ima je jedna nacionanalnost kod nas i šire ista takva ne bi da je imenujem...Meni samo žao,što oni malobrojni koji se broje bukvalno u promilima bivaju izvrgnuti ruklu,podsmehu,MRŽNJI...!O Hrvatima ću Vam reći samo pre nego što počnete da ih pljujete jedan primer-pre neku godinu pustim HRT za božić i Severina tamo peva JAZZ u svečanoj haljini,zakopčana do grla a kod nas braćo srbi kako!?Još da ne govorim kako slavimo te praznike sa prasetinom...Nisam ni Ja fanatik al za praznike makar verske se ne jede prasetina,piše u Bibliji koju imam od jedne bake koju je preveo Vuk Karađić,naša crkva je toliko dobra da je mnoge čak možda i te delove izbacila...Toliko!

m

pre 1 godinu

Pa nije baš mnogo promašila. Knin je i onda i tada bio u Hrvatskoj. Pretpostavljam da je on hteo da kaže hrvatski grad sa srpskom većinom, ali nije tako rekao, već da je to bio srpski grad. Iz ovog prepucavanja ćemo i mi i Hrvati izaći kao primitivci, bolje je ne upuštati se u tako šta.

fmo

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)
Nista pogresno nije rekla?? Kada su njegovi preci dosli na tu teritoriju to nije bila Hrvatska, i samo je sticajem okolnosti (i pogresnim potezima Srbije) postala Hrvatska. Hrvati rado zaboravljaju da to tada nihe bila Hrvatska, jer je tada nije bilo kao drzave.

četnik

pre 1 godinu

Neverovatan izliv mržnje prema Srbinu koji je pretekao u ustaškom genocidu. Njima smeta jer je on veoma poznat i preko njega Kanada i ceo svet mogu da saznaju kakvi su monstrumi ustaše

KKK-666

pre 1 godinu

Neverovatan izliv mržnje prema Srbinu koji je pretekao u ustaškom genocidu. Njima smeta jer je on veoma poznat i preko njega Kanada i ceo svet mogu da saznaju kakvi su monstrumi ustaše
(četnik, 28. novembar 2022 15:40)

Jako je poznat! Prvi put u zivotu cujem za tog muflona.

Saki

pre 1 godinu

Hrvati imaju ogroman kompleks od Srba i nikada nece da priznaju da su oni u stvari SRBI tj. da smo isti narod. Izmisljaju neke vlastodrsce, izmisljaju neku istoriju, ali dzbe. Samo su losa kopija Srba: pokvareniji, namazaniji, podliji (Srbi nikada nisu imali logore za DECU!).

xox

pre 1 godinu

Koje Hrvatske? Kada je Hrvatska bila država? N I K A D A.
Kada je postala država?
Onda kada su vlasnici štala dali malo podrške svojim konjušarima. Jedina istina, ostalo su fantazije, počevši od hrvatskog jezika do hrvatskih kraljeva.
(SRJ, Irak, Libija, Sirija, 28. novembar 2022 16:11)

ahahah, ovakvu idiotariju, da osporava srednjovekovnu hrvatsku državu, ne tvrdi čak ni srpska vikipedija (a verovatno jedina luđa vikipedija je ona hrvatska).

nikos

pre 1 godinu

"1987. godine rodjeni u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj, u HRVATSKOJ prelijepoj Dalmaciji i HRVATSKOM gradu Kninu."
Kokosko jedna, zaboravila si (slucajno) da se to "hrvatsko" zvalo SFRJ.

Maligna tvorevina koju spominjete kao mjesto svog rodjenja, nikad nije postojala"

Ako nesto nije postojalo, kako kokosko znas da je maligno?

ps. nisi ti badava u toj butigi. To ti je domet.

Liga šampiona

pre 1 godinu

Zvezdaši seju mržnju i ovde po Srbiji uništavajući sve sportove samo zvezdaška javnost ne sme da objavi ni komentar na tu temu a kamo li da potegne pitanje kriminala vođa klanova zvezdaša.

Panac

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Istina ! A ona ponekad jako boli !

Hammarbi

pre 1 godinu

Lekcija iz povijesti: Hrvatima su Srbi poklonili drzavu. One bajke o tzv."kraljevima iz nultog stolijeca" zaboravite, ili prihvatite da su jedine zapise ostavili na cirilici. Dalmacija je uvijek bila vecinski srska ( i pre i posle genocida ).

Aja Sofija

pre 1 godinu

Hammerbi.....Hrvatska je nastala 925g a Srbija tek 1217g i to samo zato jer su Srbi izdali papu i braću Hrvate i prodali veru za večeru Vizntiji, koja im onda dala Srbiju na tri mora, a Bog im dao ropstvo 500g i tu Vizantiju izbrisa sa lica zemlje, koju je poklonio svojim slugama muslimnima.

vox

pre 1 godinu

Kada su Srbi došli u Dalmaciju, Hrvatska nije postojala. Drugo veliki deo Srba je nastanjen u Dalmaciji nevezano od borbe protiv Turaka. A veliki deo je naseljen da brani granice od Turaka, jer Hrvati koji su živeli na toj teritoriji su bili kukavice. Tako da ova gospođa ima problem sa istorijom.
Drugo Knin nije bio nikakav Hrvatski kraljevski grad, jer su hrvatski kraljevi fikcija i lažna istorija bez ikakvih dokaza.
(Mile, 28. novembar 2022 21:24)

Nisu to bili Srbi nego Vlasi koji su došli na ta područja kao Osmanske pomočne čete,za njima je došla SPC koja ih je kasnije proglasila Srbima.
Pročitaj Vlaški Statut i ukidanje istog. Tek jako,jako mali dio Vojne Krajine su naseljavali Srbi koji su došli kao izbjeglice.Vlasi su promjenili stranu kada su im Hasburzi ponudili zemlju u vlasništvo i slobodu.

Mile

pre 1 godinu

Hrvatski kraljevi...koji kraljevi??? Hrvati, većinu istorije ste izmislili, većinu običaja ste prisvojili od Srba iz Dalmacije, kao što je alka, narodna nošnja i ojkanje...Srbi vas nekoliko puta kroz istoriju spašavali jer ste uvek bili na pogrešnoj strani ili ste bili kukavice. Šta reći dalje....vi i dalje verujte u bajke, valjda tako mora jer nemate ni istoriju ni kulturu.

Neo@

pre 1 godinu

Knin i Dalmacija hrvatska zemlja?!?!?!?
Pa to može samo u snovima ovakvih neznalica biti, ali ok. Srbi i komunisti su im poklonili ono što nikad imali nisu, pa čak i u II svetskom ratu kada je Musolinijeva Italija držala celu Dalmaciju, a onda je većinske srpske partizanske jedinice oslobadjale, kojima su se od pocetka1943 u sve većem broju priključivali i Hrvati.
Zanimljivo je kako se Hrvati odriču od Tita i komunista, a ne odriču se komunističkih granica. Vi Hrvati koji čitate ovo, pogledajte šta ste uneli u Jugoslaviju 1918 kada ste molili Srbe da vas prime u Kraljevinu, pa onda kažite kako ste u pravu.
Ali ok, sada je Dalmacija vaša, a dok vam Italija to ne uzme. Samo neće vam Srbi više u pomoć doći da je odbranite!

ko

pre 1 godinu

Država Srbija treba da se udruži sa Kanadom i kontaktura Fifu. Ljudi koji su imali nacrtan traktor i ostale provokacije moraju biti žestoko kažnjeni.
Ovo je bukvalno isto kao kad bi Jevreju golmanu mahao sa zastavom na kojoj je boca sa plinom.

Vojkan

pre 1 godinu

Kada Hrvati ne znaju istoriju to razumem,teško je prihvatiti da ti je otac,deda,pradeda bio ustaša i monstrum.
Kada Srbi neznaju svoju istoriju to je strašno.
Poruka za Srbe:branite svoju istoriju.
Poruka Hrvatima:Da nije bilo Srba ne bi postojala ta vaša lepa.

Mile

pre 1 godinu

Kada su Srbi došli u Dalmaciju, Hrvatska nije postojala. Drugo veliki deo Srba je nastanjen u Dalmaciji nevezano od borbe protiv Turaka. A veliki deo je naseljen da brani granice od Turaka, jer Hrvati koji su živeli na toj teritoriji su bili kukavice. Tako da ova gospođa ima problem sa istorijom.
Drugo Knin nije bio nikakav Hrvatski kraljevski grad, jer su hrvatski kraljevi fikcija i lažna istorija bez ikakvih dokaza.

Toliko

pre 1 godinu

Razumem strah hrvata. Nikad nisu imali svoju naciju i državu, do formiranja bivše Jugoslavije. Nema ih ni na jednoj mapi u prošlosti, ni u jednoj bitki (kao nacije, a ne računam muškarce koji su ratovali za interese Hitlera i Austrougarske), nemaju nijednu zadužbinu iza svojih "kraljeva", niko iz okruženja ih ne voli (srbi, muslimani, mađari, italijani,..) a slovenci i austrijanci ih smatraju nižim bićima. Sve što imaju, izgradili su im mleci, rimljani, austrougari i jugosloveni. Pogledajte im imena i prezimena, sve italijanska, mađarska, austrijska, srpska,... pa oni su voćni miks svih okolnih naroda. Pogledajte im reči, stalno uvode neke nove. Prisvajanje i prekrajanje istorije je posebna tema. Oni za jednu Gertrudu od Andechs-Meraniju nazivaju hrvatsko-ugarskom princezom. Žena je inače čista mađarice, od oba roditelja mađara. Svojataju Teslu kom su pobili celu familiju, a tokom rata 90-ih porušili spomenike. Kažu da je Tesla rođen na njihovoj teritoriji, ali ne pominju da je ta teritorija tada bila u sklopu Austrougarske. Pa jel to znaci da i mi za sve rimske careve koji su se rodili na teritoriji današnje Srbije, možemo da kažemo da su oni zapravo srbi!? Poznati HR istoričar Goran Šarić je sve lepo povezao, ali mu ne dozvoljavaju da gostuje u sredstvima informisanja. Demokratski, nema šta. Mogu ovako do sutra.

dude i čudnovata reč ALI

pre 1 godinu

Kod mene je upravo obrnuto. Hrvate kao naciju ne mrzim ali da ih volim sigurno ne mada imam hrvata u “ obitelji” i među poznanicima. Isto tako u hrvatsku ne idem niti planiram da odem.
(Amsterdam, 28. novembar 2022 21:11)

ja ne mrzim ALI
nisam rasista ali
volim životinje ali
nastavi niz…

Douglas Bader

pre 1 godinu

Gospodzo, kad su primitivni Srbi dosli na sveto hrvatsko tlo, hrvatskim se zvalo 10km oko Sljemena. A sto se tice krvi...pa vise je srpske krvi na hrvatskoj zemlji, tako da se taj argument moze okrenuti poput bumeranga.

Otorinolaringolog

pre 1 godinu

Hrvatska po jest počinje 92 godine, a Srpska država je postojala i pre skoro 1000 godina.
Otuda Hrvacka frustracija Srbijom. Kasne jedan milenijum sa njihovom lepom.

hoćeš iskreno ?!

pre 1 godinu

Pošto se Istorija ponavlja , a Hrvati su uvek na pogrešnoj strani , genocidnoj , nakon što Rusi oslobode Ukrajnu od neofašista , preći će i na Srbiju , pa idemo redom . :)

Živela Srbija !

a

pre 1 godinu

Црква Светог Марка Венеција(978-1092),византијски стил,византијски вазал.Книн је много јужније.Турци 2 пута под Бечом(1529 и 1683)Загреб је много јужније(и Будимпешта).Сви прасловци између те две опсаде су били под СПЦ из Пећке Партријаршије.Срби католици у Далмацији Дубровнику,хрвата ни у историји.

Milezg

pre 1 godinu

BORJANOVA BAKA rekla medijima da je bil ljuta na njega, zbog izjava o srpskoj Dalmaciji i Krajni. Zato jer je njegov otac iz mešanog braka, POLUHRVAT... e takvi su najgori.

Micko Pg

pre 1 godinu

Sta hoće Borjan, neka sada podje u Knin, Knin je bio i ostao Hrvatski, vi ste jedna ttkz nacija isfrustrirana 600 godisnjim ropstvom pod Turcima, sa izmisljenom istorijom i krsdjom junacke Crnogorske istorije!

Music

pre 1 godinu

Prvo skoči pa kaži hop, Vlatka. Videćemo čija je Dalmacija i grad Knin. Samo polako...

Ne priliči osobi koja se bavi takvim zanatom da se meša u teške istorijske teme...Drži se ti...znaš već čega ....

gox

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Istina ! A ona ponekad jako boli !
(Panac, 28. novembar 2022 15:57)

Nemate vi pojma, dal zato sto ste zatucani ili namerno prosipate lazi jer ste Hrvati pa vam odgovara.

Taj deo teritorije je bio Austro-Ugarska, i zvao se VOJNA KRAJINA, otud je i ostao naziv KRAJINA, a naseljavali su je kolonisti, vecinom Srbi.
Ima i popis neke 1850 recimo, gde preko 50% stanovnista cine SRBI, i taj popis je radila Austro-Ugarska monarhija.
Znate onog poznatog svetskog naucnika, onog ciku Licacina Srbina Nikolu Teslu, sve vam je to povezano lazljivi Hrvacijanci.
Austro-Ugarska je tim ljudima davala besplatnu zemlju u zamenu za odbranu od Osmanlijskog carstva u prvim borbenim linijama.
Sto se vase Hrvatske tice, ona tada nije postojala, osim u krugu Zagreba, i imala je neku sitnu autonomiju unutar Ugarske monarhije.
Sve sto ste dobili od teritorija, dobili ste od komunjara, na izvolte, i na ustrb Srba i Srbije koji su ginuli za vase oslobadjanje i oslobadjanje svih tih krajeva.
Sav taj srpski narod tamo se nije teleportovao iz Kragujevca, nego je ziveo tu vekovima dok niste pocinili najocigledniji genocid.

LuKa

pre 1 godinu

Liberalni Srbi ce opet u Hrvatsku na more.Njima je sve jedno samo da su na moru.Pa makar hotel ili odmaraliste bilo pored jame.Ako neko ne zna kakve jame neka se raspita malo.

Povijest ili istorija, pitanje je sad

pre 1 godinu

Hrvati i njihova "povjest"...
(Bozza, 28. novembar 2022 16:03)

Oni za razliku od nas imaju skromnu, takvu kakva je, ali istinitu "povijest", dok je nasa istorija naduvana do pucanja mitovima i vrlo sumnjivim informacijama. Mi smo majstori u izmisljanju, duvanju i puvanju, a da iza toga malo cinjenica stoji.

alek

pre 1 godinu

Srbe je Austrougarska naseljavala, dala im zemlju da podignu imanja i služe austrugarskom caru kao krajiška vojska u odbrani od Turaka.Zato se i zovu krajišnici jer su se te oblasti nazivale krajinama (pogledajte i dan danas zidine u Karlovcima gde sam nekada služio vojsku i mnogim drugim hrvatskim krajevima).Hrvatska tada kao država nije ni pistojala ali to ova starleta nije mogla da uči u njihovoj povijesti koja je falsifikovana...

Amos Dundee

pre 1 godinu

Prvo srbi su dosli u Habzbursko carstvo, ne u nekakvu izmisljenu hrvatsku. Da li doticna zna da odgovori na pitanje zasto su srbi dovedeni da brane granice Habzburskog carstva i zasto im je car Leopold dao zemlju i privilegije dok su se "hrabri" hrvati razbjezali sirom carstva ko macke s j...lista?

Samo jako i snazno

pre 1 godinu

Zeludac mi se okrene kada mi EU, hrvat, bosnjak i autosovinista kazu da su srbi i Srbija najveci nacionalisti i sovinisti. Juce gledam hrvate i na stadionu se ori "u boj, u boj, za narod svoj". Nisu oni krivi, vec smo mi krivi sta smo sebi dozvolili 1918..

liman

pre 1 godinu

@xox
hahahaha
još čekamo dokaz o postojanju jedne jedine dinastije hrvatske, i dokaza nezavisnosti nekakve države hrvatske, a da nije neko pismo pape ili mape i dokumenti iz 16. veka a pišu o vremenu iz 9. veka.
Gde su grobovi kraljeva, gde su krune, gde su prestoni gradovi??!
I ONO NAJVAŽNIJE: GDE JE JEDAN JEDINI SREDNJEVEKOVNI NOVČIĆ HRVATSKI? Jedan jedini?
Toliko je lako osporiti ikakvo postojanje nekakve hrvatske nezavisne države da više nije ni zanimljivo.
Za baščijske ploče i musolinijeve krstionice nekakve kojima se smeju istoričari širom evrope ne treba trošiti reči. Apsolutno dokazani falsifikati.

Dule

pre 1 godinu

Ja sam rodjen u toj fasistickoj tvorevini zvana Hrvatska. Hvala dragom Bogu da smo otisli. Danas zivim vani i imam kucu u Srbiji. Kada sam uzeo dvojno drzavljanstvo Srbije i Norveske u policiji sambdao izjavu da se stidim drzave u kojoj sam rodjen i da ne zelim da se spominje u mojim dokumentima. Tako da na resenju o drzavljanstvu pise drzavljanin Srbije i Norveske,a doticna «cura» da se izrazim po hrvatski cak nije mogla biti ni «escort» pratnja nego njen nivo su bili pijandure, narkomani i ljudi koji su dolazili i prodavali robu na pijaci. Tako da frustrirana u Canadi ima barem dovoljan broj indijanaca naravno ako su uopste zainteresirani za jednu pohabanu i prejeftinu robu.

super

pre 1 godinu

Vlatkice a i je oslobodio Dalmaciju od Italijana? Da nisu možda Rusi ..neeee
Da nisu možda Amerikanci...neee
pogađaš? Srbi tj Partizani jer 99% su bili Srbi jer Hrvati su bili u Ustašama i Domobranima većinom a posle se presvukli u Partizane...

a

pre 1 godinu

У данашњој Хрватској(Далмација,Крајина,...)
гомиле споменика на глагољици,претечи ћирилице.Нису Срби дошли у Далмацију,они су ту одувек и били.На западу су Србе дуго звали Илири.Онда је Беч 1900. створио Албанце.Остало су одрадили западни папагаји.

Šumadinac

pre 1 godinu

Ако је манастир Крупа недалеко од Обровца у кршном залеђу Далматинскоме саграђен 1317 године, а његов ктитор и градитељ био краљ Милутин, не може се рећи да су Срби дошли у хрватску бежећи од Отоманског царства. Јер тих година Отоманско царство није била претња за Балкан. Ако је манастир Крка у близини Кистања, 25 км од Книна саграђен 1352 године, градила га сестра цара Душана, Јелена. Опет се долази до тога да су Срби ту далеко пре дошли, а не бежећи од Отоманског царства. И тако може се то набрајати у недоглед, али кад је неко накриво насађен неће му ни ово допрети до мозга.
(Кутловић, 28. novembar 2022 21:34)

Bre na laži, svako vidi na sajtu PSC da je manastir Krka osnovan 1577. godina ali ne u celosti sagrađen.

Kutlane ne sramoti poštene Srbe i pravoslavce, svojim lažima.

kiki

pre 1 godinu

Црква Светог Марка Венеција(978-1092),византијски стил,византијски вазал.Книн је много јужније.Турци 2 пута под Бечом(1529 и 1683)Загреб је много јужније(и Будимпешта).Сви прасловци између те две опсаде су били под СПЦ из Пећке Партријаршије.Срби католици у Далмацији Дубровнику,хрвата ни у историји.
(a, 28. novembar 2022 16:00)

često se smejem hrvatskoj "povijesti", ali mi zaista dođe da se grohotom smejem kada čitam srpsku "istoriju".

Garavi Sokak

pre 1 godinu

Današnji tkz. Srbi su potomci Osmanskih vojnika i nikakva mitomanskana istorija to ne može sakrit... dzaba Deretici, Seselji i kojekakvi "akademici" Ako laže Koza ne laze rog.

Eko smederevac

pre 1 godinu

Jeste mi se ljutimo al pijemo njihovu kafu,srcemo supu i umesto voca koristimo onaj cdv prasak njihov.Koliko smo mi sebe obezvredili kad na picu za nase trziste pise naranča.Al nasi vole i treba tako.

Pera

pre 1 godinu

Ti prodavacice iz butika ocigledno ucis iz Vatikanskih knjiga ili si ,,vaspitana" u katolickoj crkvi. Za tvoju informaciju Srbi su oduvek ziveli u Kninu i casni i jaki Srbi su to ostali da danas, a od srbskog otpada postojali su t.z. Hrvati, a Hrvati nisu nista drugo nego srbsko pleme Horvati koje je kao neko malo jezgro posluzilo Vatikanu i vecnim srbskim neprijateljima Nemcima sa sedistem u Becu da malo pomalo prekrstavaju Srbe i stvaraju t.z. Hrvate. Na internetu se moze naci izjava austrougarskog diplomate, ako umes da se snadjes na internetu, Lajosa Talocija koja glasi: ,,I tako smo mi (Vatikan i Bec) 1836g. poceli da stvaramo hrvatski narod". Naravno, stvarali su ih od onih koji su tu ziveli hiljadama godina, a to su Srbi. Da je to tako moze posluziti i ime i prezime srbskog pukovnika Jovana Horvata pod cijim vodjstvom se iz austro ugarske 1752g. na podrucije danasnje Ukrajine doselio veliki broj Srba, na zahtev tadasnje ruske Carice. Kasnije je ovaj Srbin, Horvat, unapredjen u ruskog generala. I ovo mozes naci na internetu ako budes htela i narocito ako budes znala.

1970

pre 1 godinu

Srbi nikad nisu bezali u Hrvatsku, vec u civilizovano Austro-Ugarsko carstvo. Ali zato jesu bezali iz Hrvatske oba puta kad se domogla prilike da bude drzava, zato sto u njoj za srbe nema zivota. Rodjen je u SFRJ, federacija je jedna zemlja, za razliku od konfederacije. Po ustavu SFRJ, republika hrvatska je imala 2 konstitutivna naroda, hrvatski i srpski, a onda su posle pada berlinskog zida necivilizovani opet dobili priliku da prave svoju drzavu. Cestitam hrvatskoj reprezentaciji - odlicno igraju fudbal, nadam se da ce daleko stici.

goran...

pre 1 godinu

Guska bi trebalo da zna da je Milan rodjen 1987 u SFRJ,ali objasnjavati nekom nesto,ko ima IQ kao sobna temperatura sto je,stvarno nema potrebe...

Amsterdam

pre 1 godinu

“ Ja bre sve nacije volim. I Hrvate i Albance i sve! Ako nekoga i ne volim to je na licnoj osnovi a ne na nacionalnoj. Treba prestati mrzeti zato dto je neko u doba moga dede nekom vrsnjaku moga dede naneo zlo. Ovo su nove generacije i treba graditi nove odnose bazirane na aktuelnom stanju.
(Rusohejter, 28. novembar 2022 19:57)”

Kod mene je upravo obrnuto. Hrvate kao naciju ne mrzim ali da ih volim sigurno ne mada imam hrvata u “ obitelji” i među poznanicima. Isto tako u hrvatsku ne idem niti planiram da odem.

Danas

pre 1 godinu

Koliko smaraju ovi Hrvati! Ajde paljba i vi i Borjan koji igra za reprezentaciju Kanade i nagovara i druge Srbe koji su rođeni tamo da igraju za Kanadu. To sam čuo iz usta jednog od igrača. Da ne kažem šta je to, ne bi mi objavili komentar. Svi ste zadojeni mržnjom prema jednom narodu. Ma koji to narod da je, mnogo je bolesno. Neprosvećeni ljudi, a taj osećaj samo uništava onog ko ga ima.

Šumadinac

pre 1 godinu

Znaci Hrvatska je starija od Austo-Ugarske ... Wow ovi Hrvati stvarno slabo znaju historiju ...
(Igor M, 28. novembar 2022 20:02)

Igore normalno, istorija ne počinje od Kosovskog boja i Nemanjića (bosanski katolika), već davno prije, desetcima hiljada godina. Hrvati dolaze oko 7 stoljeća za vrijeme Rimskog carstva (Austro-Ugarska je postojala u tvojoj glavi). Jedno pleme Lužički Srba (katolika) dolazi između 10 i 11. Veka na područje Sandžaka, Zete i stare Hercegovine.
Vidi se ko je prije došao ali na tuđe (oba naroda).

dusam

pre 1 godinu

koliko dugo i kada je dalmacija bila pod hrvatskom
..od svih ovih prohujalih vekova , stoljeca , dalmacija je 30 godina pod hrvatskom.hvatska povjest , hrvatski junaci , bitke plovane krvlju , hvatski kraljevi , hrvatska kultura ....aj mene , pa gde to postoji ?!

Zvezdas

pre 1 godinu

Srbi ce uvijek biti Srbi, tj. napale se na izjavu neke pevaljke koju niko vise ne dozivljava u Hrvatskoj i van nje i koja samo ovakvim i slicnim izjavama moze skrenuti paznju na sebe. A vi se upalili ko hepo kocka.
(Hajdukovac, 28. novembar 2022 18:51)

Daj bre Hajdukovac, oladi malo vise sa prozivkama. Poslali ste coveku 2000 poruka, alo. Vi Hrvati ste ozbiljan feler od naroda. Visite po našim sajtovima vise nego k***a na cosku. Aman bre, promenite cosak pa neka vas neko drugi tovari. Nama vise niste interesantni pa makar to radili za upola cene.

liman

pre 1 godinu

@Aja sofija
Grohotom se smejem!!!
Izmišljeni kraljevi kojima se ne zna ni gde su stolovali, gde su im krune, gde su im pečati, gde su im zadužbine, gde su venčavani, gde su im žitija (životopisi).
Gde su im grobovi?!!
Gde im je jedan jedini novčić kovanica? Jedan jedini???!
Srbi imaju jedini iz bivše Jugoslavije takve dokaze. Nemanjići, Brankovići, Lazarevići, Mrnjavčevići... svi su imali novac.
Izgleda da su nam susedi odmah prešli na hartiju. hahahaha
Osim pisama i to prepisa iz 16. veka. i to nekompletnih, nema ni pisanih dokaza o njima. Eto gde stane dokaz hrvatske povijesti, u tri dokumenta i dve mape i jednom pismu. I to sve iz 16. veka. Mađarski istoričari se smeju na pomen tzv pax convente.
Materijalne dokaze koje sam gore pominjao možete da sanjate ili napravite sami. Kao baščijsku ploču ili musolinijevu krstionicu pa da vam se celi akademski svet smeje.
Nemojte o istoriji, mnoooogo ste tanki. Poslastica je prava kad krenete o njoj.

izNenada

pre 1 godinu

Srbi ce uvijek biti Srbi, tj. napale se na izjavu neke pevaljke koju niko vise ne dozivljava u Hrvatskoj i van nje i koja samo ovakvim i slicnim izjavama moze skrenuti paznju na sebe. A vi se upalili ko hepo kocka.
(Hajdukovac, 28. novembar 2022 18:51)

Ma kako to vama hrvatskim komentatorima uvek prvo na pamet padne da pravdate ovako ustaške izjave kao da je to u pitanju pojedinac a skoro na svaku vest ispadi vaših poznatih ličnosti.

vampir town

pre 1 godinu

Nekad sam zivio u Slav. Brodu. Kad su dosle 90te otac je prvi dobio otkaz, stan i auto su nam zaplijenili posto smo bili nepodobni Srbi (ili „srbovi“ od milja kako su to slavonci znali reci). Zavrsili smo u jednoj zapadnoevropskoj zemlji. Tu sam se skolovao, zavrsio fakultet i sad imam odlican zivot,familju i sto je najbitnije daleko sam od balkanskog primitivizma. Po komentarima i srba i hrvata se vidi da je ludilo ustvari svakim danom sve vece. Svake godine gledam kako sve veci broj porodica stize sa Balkana, usrecio se izgleda ipak nije niko. Mozda ovi sa zapada, ima ko da baustela, kopa kanale, razvozi pakete i cisti toalete. Pa se cesto moze sresti hrvat i srbin u istom kanalu, na istoj bausteli….

super

pre 1 godinu

Vlatka je rekla istinu.
(Jovana, 28. novembar 2022 18:07)
nije zašto?
1) pogledaj pod car Dušan i njegovo Carstvo odakle se prostirao
2) Austrougarska monarhija
3) država Srba Hrvata i Slovenaca
4) Jugoslavija
5) Hrvatska 90 prošlog veka tad je tek nastala samostalna onu fašističku NDH niko nije priznao

VKroz Vlaku govori Ndh 2

pre 1 godinu

Ovo nam misli 9 od 10 Hrvata, a mi i dalje imamo likove koji tamo idu na more, govore nam da smo braća, ili drve o srpskoj krivici, da je ta njihova mržnja kao zakuvana od političara, kao nije narod takav...

ZooM Indjija

pre 1 godinu

"Borjan, iako tagovan na ovom postu, nije se upuštao u rasprave sa Vlatkom, evidentno vođen mudrom poslovicom - nije bitno šta priča, već ko priča"

Pa sta i da kaze, kada je zena rekla istinu, ma kako neko to razumeo i shvatio. Rodjen u Hrvatskoj, ima hrvatski pasos, drzavljanstvo...a pljuje po Hrvatskoj. Pa vrati pasos buraz i odrekni se drzavljanstva. U stvari, bolje igraj fudbal i cuti

srda

pre 1 godinu

Pa u právu je. samo sto je zaboravila da prije te istorije ima I dalja istorija. A to je da su Hrvati uzeli tudju zemlju..o istorijama tako u nedogled

Vincent

pre 1 godinu

Nije toliki problem što su hrvatski navijači skandirali nacističke parole, koliko to što ih ni jedna uticajna osoba iz sveta šoubiznisa ili sa vrha politike nije javno osudila i jasno dala do znanja hrvatskoj javnosti da to nije normalno.

my way

pre 1 godinu

"Dragi Milane, imam dovoljno godina da se malo bolje sjecam povijesti i zemljopisa ovih prostora pa Vam mogu sa sigurnoscu reci da ste 1987. godine rodjeni u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj"

Godine je stigle izgleda pa Jugoslaviju ne pamti. A o kakvoj crnom hrvatskom tlu i hrvatskoj domovini u koju su "Borjanovi preci pobegli" prica iluzorno je i polemisati. Zna se dobro i kako je i zasto prva, a i druga Jugoslavija nastala.

bikkojileži

pre 1 godinu

ova bivsa ..braca.. su bas genijalci.kad im prigovoris na zlocine koje su činili u Mačvi tokom I sv.rata onda kazu to je uradila austro-ugarska.a onda kazu Tesla je Hrvat jer je rodjen na teritoriji Hrvatske 60 god.pre zlocina u Mačvi.ispada da je austrougarska naslednica Hrvatske tj.da 1856 austrougarska nije pistojala- samo Hrvatska.Sve po potrebi.

Кутловић

pre 1 godinu

Ако је манастир Крупа недалеко од Обровца у кршном залеђу Далматинскоме саграђен 1317 године, а његов ктитор и градитељ био краљ Милутин, не може се рећи да су Срби дошли у хрватску бежећи од Отоманског царства. Јер тих година Отоманско царство није била претња за Балкан. Ако је манастир Крка у близини Кистања, 25 км од Книна саграђен 1352 године, градила га сестра цара Душана, Јелена. Опет се долази до тога да су Срби ту далеко пре дошли, а не бежећи од Отоманског царства. И тако може се то набрајати у недоглед, али кад је неко накриво насађен неће му ни ово допрети до мозга.

sedam sekretara

pre 1 godinu

Hrvati rado zaboravljaju da to tada nihe bila Hrvatska, jer je tada nije bilo kao drzave.
(fmo, 28. novembar 2022 16:05) #

Po toj logici nije bilo ni Češke, ni Slovačke, ni Bavarske ... Sve je to bila Austro-Ugarske a onda tom logikom ni Srbije jer je bila Osmansko Carstvo.
(BP, 28. novembar 2022 16:35)

Srbija je postojala i pre dolaska Turaka, e te sitnice zivot znace, ali ti si covek od logike ahahaaa

Sine ratio

pre 1 godinu

Znaci Hrvatska je starija od Austo-Ugarske ... Wow ovi Hrvati stvarno slabo znaju historiju ...
(Igor M, 28. novembar 2022 20:02)

Ti pojma nemaš o istoriji, Austrougarska je nastala 1867. godine!
Tom nagodbom Franz Josef je postao austrijski car i mađarski i hrvatski kralj, a Hrvatska je postala Kraljevina Hrvatske, Slavonije i Dalmacije.

Vrlo jednostavnom pretragom možete utvrditi da je Tesli pasoš za Ameriku izdala Kraljevina Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, nigdje se nikakva Austrougarska ne spominje!

posmatrac

pre 1 godinu

Ona misli da su naši stigli tamo, a ja znam da su naši oduvek tamo. Nemaju veze sa današnjom Skučenom Srbijom, već žive u tom delu Srbije otkad je Bog stvorio čoveka. To što ona forsira okupatorsku tezu o doseljavanju je njen politički pogrešan stav i ništa više.

USsss

pre 1 godinu

I sad lepo report post za govor mrznje i njen profil pa neka toj zvezdi ugase Instagram. Razmisljam cak i YouTube da prijavim sa screenshot-om ovog govora mrznje. Manite se proslosti, kratak je zivot...

ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ

pre 1 godinu

Samo ovo mogu reći "Sve po spisku: kralju Aleksandru, Nikoli Pašiću i njihovoj alavosti kombinovanom sa bolesnom ambicijom,Srpskim komunistima prodanim dušama i dupe uvlakačima,Lažnim Srbima u obliku Crnogorskih komunista, onoj četvorici što leže na kalemegdanu a ni jedan od njih nije Srbin, ....." svi su oni krivi što se ovo danas Srbima dešava.....

Miks

pre 1 godinu

Današnji tkz. Srbi su potomci Osmanskih vojnika i nikakva mitomanskana istorija to ne može sakrit... dzaba Deretici, Seselji i kojekakvi "akademici" Ako laže Koza ne laze rog.
(Garavi Sokak, 28. novembar 2022 18:07)

Genetika je dokazala da je ova tvrdnja potpuna besmislica i plod jedne zlobne i podle klerofašističke propagande za niže sojeve. A genetika je prava naučna disciplina, a ne kvazinauka kao što je hrvatska istorija.

Sabre

pre 1 godinu

Klasicna Hrvatica, nema se sta dodati. Treba ovakve stvari negde staviti na javno mesto da se glupi Srbi nikada opet ne zajebu i ne pomisle da sa Hrvatima moze drugacije nego preko nisana.

bl

pre 1 godinu

a ti ces da nam.kazes jesi u jugi ucila povijest ili istoriju ti ces da pricas o Srbima kurava obicna pa sto dolazis u BG kad mrzis pa da bi se provela i da bi te opet ti Srbi proveli haha koje ti mrzis

Trivium

pre 1 godinu

Ovi su dibidus prsli, mrze nas iz dna duse malo im je Jasenovca, Jadovna i drugih logora za istrebljenje Srba, malo im i 90tih kad su civile gonili i ubijali, i dalje je ta mrznja u njima zeljni su krvi hoce jos. Najgori su narod na svetu kao sto u Nemackoj na nekom kamenu davno zapisano u 17 veku, ,,Gott schütze uns vor Pest, Hunger und Kroaten. Sacuvaj nas Boze kuge, gladi i hrvata. Pamet u glavu Srbi nisu oni komsije i nemojte ih tako nazivati !

Mige

pre 1 godinu

Hrvatska kao pojam postoji, ali joj je veći deo davne istorije (povijesti) fabrikovan u relativno skorije vreme. Mršavi pisani dokazi, nedostatak grobova "hrvatskih kraljeva"... Teško je nad tim zatvoriti oči i uši.

нс бој

pre 1 godinu

Лепо му је рекла,дечко не бламирај нас.Такво србовање нам доноси само штету,каква крајина,какве глупости.Ми морамо пресећи са политиком 90их,ово више нема смисла.Српски национализам мора бити породица,деца,живот,никаква мржња и болесне претензије на туђе земље.

šumadinac

pre 1 godinu

Hrvatići, ludi ste ko struje, nekada me nerviralo, ovo vaše, kako god da se zove...sada je počelo da me zabavlja!
Nedajte nase, živi bili, konjušari! ???

liman

pre 1 godinu

@308 Alka
i tu Alku ste od Srba krajišnika pokupili.
Idi nađi mi hrvatske srednjevekovne kovanice, novćiće?
Svaki narod ih ima ako je imao svoju suverenu državu...
Srbija ima iz gomile dinastija takve dokaze:
Nemanjići, Lazarevići, Brankovići, Mrnjavćevići...
Hrvati tačno 0.
Svi vi izmišljeni imate tačno 0.

Inače

pre 1 godinu

Znate li koliko ludosti piše u prvoj rečenici hrvatskog ustava?
...Izražavajući tisuljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda, potvrđenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u različitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo:
– u stvaranju hrvatskih kneževina u VII. stoljeću;
– u srednjovjekovnoj samostalnoj državi Hrvatskoj utemeljenoj u IX. stoljeću;
– u Kraljevstvu Hrvata uspostavljenome u X. stoljeću;
– u održanju hrvatskoga državnog subjektiviteta u hrvatsko-ugarskoj personalnoj uniji;..

Petar

pre 1 godinu

To sto se danas zove HR, nije bilo Hrvatska vise 1000 godina.Nema materijalnih tragova nezavisne hrvatske drzave na tom prostoru.To je Ugarska ili Mletacka, kasnije AU monarhija. Kako se Srbi mogu pozivati npr na Mehmed Pasu Sokolovica, kad je on sve sto je postigao, postigao u slavu i za interes Osmanske imperije.btw.To nikad ne bi uspeo u srpskom carstvu da je opstalo. Tako i HR, nema hrvatskih teritorija, nezavisnih,razume se do '91.Nema ni bosanskih islamskih istorijsko-kulturnih objekata, jer je sve to podignuto u ime i u slavu Osmanske imperije, dakle osmanskih da, ali bosanskih nema.Nema ni Srbije, ni srpskog 350-500g na karti, jer ne postoji.Bosanska srednjovekovna drzava postoji, ali hrvatska ne, kako onda uopste moze ova osoba govoriti da je neko dosao na hrvatski teritorij.Manastir Krka je cist materijalni dokaz pravoslavnog naroda u Dalmaciji i nije jedini.

mario

pre 1 godinu

BORJANOVA BAKA rekla medijima da je bil ljuta na njega, zbog izjava o srpskoj Dalmaciji i Krajni. Zato jer je njegov otac iz mešanog braka, POLUHRVAT... e takvi su najgori.
(Milezg, 28. novembar 2022 21:42)
Baka mu se zove Štefica.
Upravo tako morao se je tamo dokazivati, a i u Srbiji da je on veliki Srbin

Djole

pre 1 godinu

Igore normalno, istorija ne počinje od Kosovskog boja i Nemanjića (bosanski katolika), već davno prije, desetcima hiljada godina. Hrvati dolaze oko 7 stoljeća za vrijeme Rimskog carstva (Austro-Ugarska je postojala u tvojoj glavi).
(Šumadinac, 28. novembar 2022 20:32)

Nisam znao da se Ribnica-Podgorica (Stefan Nemanja zacetnik loze Nemanjica) nalazi u Bosni. Takodje bih te podsetio na jos jednog cuvenog srpskog vladara pre Nemanjica koji se zove Jovan Vladimira, Ima serbskih vladara i pre Jovana Vla Pomenuo, jedan je recimo Aleksandar Makedonski. Rekao bih i to da su svi slovenski narodi u stvari jedan narod, srpski, a pomenuo bih ti i to da su narodi na apeninskom poluostrvu, pretece tvojih Rimljana ustvari EtRasi ili EtRusi, koji su tamo dosli sa Teritorije Raske, srpske Raske, inace su im tamo doneli pismenost tj. slova AZBUKE. Najstariji kameni spomenik u Rimu-Roma-Ruma je upravo na azbuci, koja je preslikana kopija slovnih simbola iz srpske Vince.
Posle su nastali svi modaliteti, latinica, rimski brojevi i sl. Elem prouci malo anticko doba jer koliko vidim nemas blage veze sa onim sto pises.

Vizionar

pre 1 godinu

alek, 28. novembar 2022 16:52)
Austrougarska nije nikog naselila, Srbi su ziveli na prostorima Dubrovacke republike, Dalmacije, Hercegovine i zahumlja, Vojne krajine, Slavonije i Baranje vekovima i te zemlje su se zvale, srpske krunske zemlje u sastavu Austrougarske. Preko 90 procenata stanovnika na tim podrucjima bili su Srbi sve do 1918 kad kralj menja strukturu nacija i oblik srpskih krunskih zemalja, te po zelji hrvatskih nacionalista stvara banovine.
Inace Zapadna Srbija se prostirala do Lepavine a Zagreb je pripadao zapadnoj Srbiji. Za sve ovo postoje dokumenti u Vatikanu, Berlinu, Becu. Ima tih dokumenata u hrvatskim arhivima ali ih sakrivaju kao zmija noge.
Ovu radnicu u butiku necu ni da komentarisem, bolest ne bira.

Marko

pre 1 godinu

Luda zemska.
Milan je rodjen u Jugoslaviji.
Hr je bila samo republika tada.
Igra za koga hoce i voli koga hoce.
Njen stepen primitivizma ispod svih granica.

Milence

pre 1 godinu

Vlatki je pametnije da nađe bilo kakvog muškarca i ostvari se kao majka umesto što se bavi tuđim životima, ako joj već nije dockan. I Hrvatska i Srbija se danas brane natalitetom. Na žalost od Vlatke nema ništa. Šta Hrvatska ima od nacionalizma Vlatke pokos? Promašen život.

trigger

pre 1 godinu

tito nas je uništio
(iskvarena verzija austrijskog, 28. novembar 2022 17:25
tito vas nije uništio, pružio vam je priliku da živite u uređenoj, modernoj zajednici sa vama najbližim narodima...

SRJ, Irak, Libija, Sirija

pre 1 godinu

sem što je bio prva prestonica hrvatske, knin se bukvalno, ali najbukvalnije, nikada nije nalazio u sastavu srbije.
(xox, 28. novembar 2022 16:04)

Koje Hrvatske? Kada je Hrvatska bila država? N I K A D A.
Kada je postala država?
Onda kada su vlasnici štala dali malo podrške svojim konjušarima. Jedina istina, ostalo su fantazije, počevši od hrvatskog jezika do hrvatskih kraljeva.

Amos Dundee

pre 1 godinu

@garavi sokak, turski vojnik u svom vojnom pohodu sa jednom zenom moze da spava eventualno jednom, dok njen muz sa njom spava svaku noc. Kolika je vjerovatnoca da doticna dama rodi turcina umjesto srbina? Eto cemu vas uce vasi klerofasisticki nastavnici.. jedan iz biologije, nula iz zivota!

copa_cabana

pre 1 godinu

"Knin bukvalno nikad u istoriji nije bio hrvatski, sve do genocida 1995"
(četnik, 28. novembar 2022 15:43)

Tako je, a London nikad nije bio engleski. Srbija do Kentuckyja a bogami i do Teksasa !

liman

pre 1 godinu

@Alka 308
Pusti alku koju ste od Srba krajišnika prisvojoli.
Nego nam kao pripadnik naroda koji je imao suverenu državu (ali po miki maus kartama i prepisima iz 16. veka) pokaži kovani novac hrvatskih kraljeva?? Jedan novčić?! Nema? Bili švorc kraljevi izgleda.
Braća Grim povijest.
Daj jedan materijalni dokaz koji je proverljiv i neosporavan. Jedan jedini za bilo kog kralja?

orao s visine

pre 1 godinu

Ajd da probamo da makar jedanput budemo objektivni i neostrašćeni.
Naime dotična g-dja u svom postu ukazuje na realne činjenice.
Borjan tvrdi da je rodjen 87g u "Republici srpska krajina " ?
Činjenica je da ta tvorevina nije postojala već u to doba SFR Jugoslavija
a Knin u SR Hrvatska ..
Vi tvrdite manjak činjenica i animozitet ?
Činjenice su neoborive a ne vidim ni animozitet već naprotiv želju da dotični izadje iz tog vrtloga mržnje i okrene pozitivnom i lepom

Krepos

pre 1 godinu

...Naravno, stvarali su ih od onih koji su tu ziveli hiljadama godina, a to su Srbi. Da je to tako moze posluziti i ime i prezime srbskog pukovnika Jovana Horvata pod cijim vodjstvom se iz austro ugarske 1752g. na podrucije danasnje Ukrajine doselio veliki broj Srba, na zahtev tadasnje ruske Carice. Kasnije je ovaj Srbin, Horvat, unapredjen u ruskog generala. I ovo mozes naci na internetu ako budes htela i narocito ako budes znala.
(Pera, 28. novembar 2022 18:13)

Tipično. Dovoljan je jedan Jovan Horvat da to bude dokaz da su svi Horvati Srbi. OMG!

Комша

pre 1 godinu

Ако су Срби дошли код Хрвата у Дамацију зашто онда Срби имају манастире Крка из 1350. и манастир Крупа из 1317. године? Где се то на тим просторима налази ишта са хрватским именом старије? О овој бутикашици, а својевремено проститутки не треба више трошити речи.

Hajdukovac

pre 1 godinu

Srbi ce uvijek biti Srbi, tj. napale se na izjavu neke pevaljke koju niko vise ne dozivljava u Hrvatskoj i van nje i koja samo ovakvim i slicnim izjavama moze skrenuti paznju na sebe. A vi se upalili ko hepo kocka.

BP

pre 1 godinu

Hrvati rado zaboravljaju da to tada nihe bila Hrvatska, jer je tada nije bilo kao drzave.
(fmo, 28. novembar 2022 16:05) #

Po toj logici nije bilo ni Češke, ni Slovačke, ni Bavarske ... Sve je to bila Austro-Ugarske a onda tom logikom ni Srbije jer je bila Osmansko Carstvo.

Zak De La...

pre 1 godinu

Toliko!
(nišlija, 28. novembar 2022 16:06)

Rođače, ne jede se sve što leti. Pogledaj ti druge Severine snimke kad nije Božić.

Toliko ! Naziv "drugo Srbijanac" objedinjuje i takve kao ti... mada si ti više treća klasa Srbina.

Gledaj Severinin Pornić, i to ti je od prilike i vrhunski domet hrvatskog JAZZ-a.

malina

pre 1 godinu

Samo prijavti post instagramu i gotovo. Hrvati inace misle da imaju pravo da govore sta hoce jer se oni osecaju kao zrtve rata. Radila sam sa jednom doktorkom iz Hrvatske u Americi. Ona je bila toliko veliki rasista, ne samo protiv Srba vec inace, ali je mislila da je moderna, zapadna zena. Zao mi je sto sam bila toliko mlada pa nisam razmisljala, sada bi je prijavila za takvo ponasanje. Ova pevacica nema prava da coveku govori ko je i odakle je. Mi takodje nemamo to pravo.

Dux

pre 1 godinu

Eto, lepo i kulturno i istorijski tačno, od prodavačice!?
Borjane jadni, na šta si spao....
Bravo Vlatka, bravo!
Čekam Rudanku.
(Vera, 28. novembar 2022 17:40)

Pusti ti Borjana, nego crna Vera na sta si ti pala?!
Komentarises anonimuse.
Rudanka je za tebe i doticnu "prodavacicu" magle, pojam intelekta i kulture.

Drug Tito

pre 1 godinu

@Samo kažem - Hrvati su sami kukali kako je od nekad ponosnog hrvatskog kraljevstva ostao samo "reliqiae reliquiarum", odnosno ostaci ostataka.
Sve drugo su držali... TURCI!!!
To što vi Hrvati lažete sami sebe da nika nijeste bili pod Turcima stavite mačku za rep. Istina se lako nađe, obraz ne.
(Miloš, 29. novembar 2022 19:51) # Link komentara

@
Ajde Miloše pouči nas sve, kaži kad su to Osmanlije pokorile Zagreb i preuzeli institucije Hrvatske?
Moguč e da Hrvati fantaziraju i lazu jer nemaju obraza, pa pričaju kako su imali Sabor i neku vrstu drzavnosti u Austrougarskoj i da Turska noga nije stala u Zagreb. Priznali su da su pod Turke pali djelovi Slavonije, hrvatski kraljevski grad Jajce i Bihać/Bužim, ali Dubrovnik, Sinj, Split, Šibenik, Zadar, Rijeka i hrvatski otoci kao i Zagreb i Zagorje nikad nisu pali pod Turke. Ali su Turci vladali skoro 150 godina Budimpeštom i pali pod Bečom. Naravno Hrvati su bili strašni borci.

vladans

pre 1 godinu

Verujem da postoji mnoštvo bitnijih, lepših i potrebniji vesti od ove da neko proziva našeg čoveka na nacionalnoj osnovi.
Svaka čast za Milana Borjana na ponašanju i dostojanstvu i što ne naseda na ovakve provokacije.
SLOŽNO ZA SRBIJU!!!

Gde ja zivim

pre 1 godinu

Koje smo paljevine i Srbi i Hrvati... Kad pomislim da smo mi vlasnici zastavice, Hrvati je vrlo brzo preuzmu. Ali ne bude dugo kod njih, brzo je vracamo i tako u krug godinama... Tesko, tesko trovanje i kontaminacija sa svih strana... Zalosno da nam zivot prolazi, a ovo isto se bez prestanka vrti.

nada

pre 1 godinu

sve sto je napisala je govori samo o njoj.Nije vazno sto je prodavacica vec zato sto licne frustracije i neostvarenost u zivotu leci mrznjom prema jednom srbinu.Mnogo nesrecna i pomalo bolesna zena.

gagan

pre 1 godinu

Vlatka Pokos, hrvatska pevačica na privremenom radu u butiku

bez da vrijedjam bilo cije profesije, ali doticna u medijima treba da bude bitna koliko opisuje i prva recenica

Samo kažem

pre 1 godinu

Hrvati imaju ogroman kompleks od Srba i nikada nece da priznaju da su oni u stvari SRBI tj. da smo isti narod. Izmisljaju neke vlastodrsce, izmisljaju neku istoriju, ali dzbe. Samo su losa kopija Srba: pokvareniji, namazaniji, podliji (Srbi nikada nisu imali logore za DECU!).
(Saki, 28. novembar 2022 23:52) # Link komentara

Možda imamo od Srba kompleks, tko zna, možda je to istina, no ovo što sad živi u Srbiji nisu Srbi, već potomci TURAKA..Nemate vi nikakve veze sa Srbima od prije 600 - 700 godina, TURSKA je odradila posao ;)...a nama se ne sviđa TURSSKO - MUSLIMANSKA kultura na koju se "vozite" pod geslom "Srpstva" - koje ne postoji stoljećima (od invazije turaka točnije).

Rusohejter

pre 1 godinu

Ja bre sve nacije volim. I Hrvate i Albance i sve! Ako nekoga i ne volim to je na licnoj osnovi a ne na nacionalnoj. Treba prestati mrzeti zato dto je neko u doba moga dede nekom vrsnjaku moga dede naneo zlo. Ovo su nove generacije i treba graditi nove odnose bazirane na aktuelnom stanju.

Dres

pre 1 godinu

BRITANSKA VIDOVNJAKINJA PROREKLA: Hrvatska će biti prvak sveta u Kataru!
Vatreni imaju najbolji dres do sada, ma baš za prvaka sveta! Plavi dres izgleda ko u moru uronjena šahovnica, negde kod Karlobaga. Beli dres sa šahovnicom je najprepoznatljiviji na svetu, od naroda koji je ratničko i sportsko ČUDO! Brojevi su stilski pisani po uzoru na hrvatsku glagoljicu! Šahovnica je nastala u Vinkovcima od najstarijeg indoevropskog kalendara ORION, starog oko 5000g iz hrvatske Vučedolske kulture. Grad Vinkovci je najstariji evropski grad, dokazano sa arheološkim nalazima sustavnog života unazad 8.200g a i dan danas Hrvati imaju šahovnicu ko svoj simbol. Dvoglavi orao i 4c su simboli Rimskog carstva, a Srbi su ih preuzeli od Vizantije zajedno sa pravoslavljem.

sojka

pre 1 godinu

Današnji tkz. Srbi su potomci Osmanskih vojnika i nikakva mitomanskana istorija to ne može sakrit... Ako laže Koza ne laze rog.
(Garavi Sokak, 28. novembar 2022 18:07)

pa tako je, ovo sa kozom i rogom. I da zanemarimo nauku i genetska istraživanja, jer zašto bi zaboga nauku konstatovali kada sami možemo da izmislimo sta nam se svidja, Srbi i turci ne liče uopste. Jedino što po vama "lici" je tamna kosa koju imamo sličnu i sa argentincima, pa nismo s njima rod. A autohtono stanovništvo koje je u Srbiji bilo pre slovena i imalo ozbiljno razvijenu civilizaciju je inače isparilo. Za vašu informaciju, u Srbiji postoji izreka "prvi mačići se u vodu bacaju" zbog čega ne ličimo na turke, za razliku od bosnjaka i siptara koji nisu imali problem s tim da prime taj lepi turski gen. Ne znam sta su vaše pretkinje primale, ali po vašem uvlakackom mentalitetu da se zaključiti zašto su se "prvi mačići" samo u Srbiji bacali.

red star

pre 1 godinu

Ali pazite dokle to ide…..kad ona bez stida kaze da je 1987 to bila Socijalisticka Republika Hrvatska…..ja vam kazem zbog ovih nasih politicara kakvu mudru politiku vode i koga biraju za saveznike jos malo pa ce biti da su Ustase nas oslobodile u Drugom Svetskom ratu…..

samurai

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Srbi su se na taj prostor doselili u dogovoru sa Becom i Budimpestom. Bez Srba bi ta Dalmacija bila u Italiji, ali to se ne uci u butiku.

sram te bilo

pre 1 godinu

Vuk Karađić,naša crkva je toliko dobra da je mnoge čak možda i te delove izbacila...Toliko!
(nišlija, 28. novembar 2022 16:06)

Nišlije, niti Srbi u globalu, ne pišu Karađić. Zna se ko meša č i ć, dž i đ. Odao si se Mislave, Stjepane, Hrvoje, Franjo ili kako se veČ zoveš. Pozivaš se na Bibliju, a lažno se predstavljaš, Sotono!

Lea USA

pre 1 godinu

Evo zbog ovakve svi misle da u Americi i Kanadi svi koji dodjemo ovde cistimo i peremo sudove. Evo ona vam je primer da ovakvi neobrazovani kao ona mogu “ dogurati “ do butika u kojih se ovih dana bukvalno prima sa ulice jer nemamo radne snage. Drzim se dalje od takvih kao sto je ona bilo da su Srbi ili Hrvati koji sve znaju. Jadnica ne moze vise prostitucijom da se bavi pa da tako zaradjuje posto ocigledno nema nikakvo obrazovanje. Ostarila dosle mladje

Knjigovođa

pre 1 godinu

Ja ne znam šta sve takve "napade" perifernih praznoglavaca tako lično shvaćate.

Šta su sve izjavljivali Borjan i njegova žena pa nas baš briga za to, isfrustrirani su jer ga Piksi nije uzeo da brani za Srbiju!

Nestor

pre 1 godinu

Kada su Srbi došli u Dalmaciju, Hrvatska nije postojala. Drugo veliki deo Srba je nastanjen u Dalmaciji nevezano od borbe protiv Turaka. A veliki deo je naseljen da brani granice od Turaka, jer Hrvati koji su živeli na toj teritoriji su bili kukavice. Tako da ova gospođa ima problem sa istorijom.
Drugo Knin nije bio nikakav Hrvatski kraljevski grad, jer su hrvatski kraljevi fikcija i lažna istorija bez ikakvih dokaza.
(Mile, 28. novembar 2022 21:24)

Nisu to bili Srbi nego Vlasi koji su došli na ta područja kao Osmanske pomočne čete,za njima je došla SPC koja ih je kasnije proglasila Srbima.
Pročitaj Vlaški Statut i ukidanje istog. Tek jako,jako mali dio Vojne Krajine su naseljavali Srbi koji su došli kao izbjeglice.Vlasi su promjenili stranu kada su im Hasburzi ponudili zemlju u vlasništvo i slobodu.
(vox, 28. novembar 2022 22:48) # Link komentara

Hrvati koji su živjeli na tom terotoriju - nisu bili kukavice, a još manje budale, pa da ginu za okupatora- Austriju. E pa su se onda Austrijanci dosjetili da dovuku prave budale, koji umiru, ginu - i ne pitaju zbog čega i zašto...slično kao i danas i 90-ih...Daš Srbinu pušku, kažeš pucaj - i pokažeš u kom pravcu..Zbog čega, zašto, kako - taj dio ne objašnjavaš, jer Srbina ne zanima...On je HRABAR (ne i pametan), pa eto da pokaže svima kako se gine...BRAVO momci, kao pravi Hrvat čestitam vam na hrabrosti!

mr

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Слабо ти знаш историју сопственог народа. Срби су широм данашње Хрватске живели најмање пре 1400 година од данас. Доказа за то имаш више него довољно, већ од 600 и неке године, па на даље. Осим тога Срби су дошли међу Србе, који су били под окупацијом Аустрије. Ови што су дошли из Србије пре око 300 и нешто година су то урадили по дозволи и позиву Аустријског Царства, и имали су због тога и своје обавезе. Дакле више него очигледно је ствар договора. О Хрватима не желим да пишем, већ само наглашавам оно што је опште позната историје Аустрије и Срба. Аи ти слободно учи историју од певаљке, далеко ћеш да догураш.

Balkanski mitovi i legende

pre 1 godinu

У данашњој Хрватској(Далмација,Крајина,...)
гомиле споменика на глагољици,претечи ћирилице.Нису Срби дошли у Далмацију,они су ту одувек и били.На западу су Србе дуго звали Илири.Онда је Беч 1900. створио Албанце.Остало су одрадили западни папагаји...... SVI slavenski narodi su u najranijoj fazi koristili ćirilićno pismo. Znaš ono iz škole,Kiril (kirilica,ćirilica) i Metodije,grčki monasi..pa do Ćeške i Moravske. A to pismo još koristi "pola sveta" a samo Srbi tripuju da je isključivo njihovo.

Borjanova baka zbori

pre 1 godinu

Borjanova baka se uzrujala: ‘Ljuta sam! Što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica!‘
Tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli? - rekla je uzrujana starica

Nakon velike pobjede Hrvatske nad Kanadom u Dohi (4-1) jedna od glavnih tema regionalnih, pa čak i svjetskih medija, bio je kanadski vratar Milan Borjan. Golmana rođenog u Kninu hrvatski navijači su poprilično izvrijeđali, a on se nakon utakmice žalio da mu je na WhatsApp stiglo više od 2.000 uvredljivih poruka i prijetnji.
Cijelu ovu priču zakuhao je zapravo golman Crvene zvezde koji je u danima dok nije mogao ni sanjati da će jednog dana igrati protiv Hrvatske javno govorio kako nije rođen u Hrvatskoj nego u ‘Krajini‘ i ‘srpskoj Dalmaciji‘. Naravno, to mu Hrvati nisu zaboravili i sve je završilo poprilično neugodno.
Povodom toga novinari Nove TV su otišli u selo Kričke kod Drniša i porazgovarali s njegovom bakom, Šteficom Borjan. Njezina reakcija je bila poprilično zanimljiva.
- Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli? - rekla je uzrujana starica dodavši da u toj obitelji nema mržnje. Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire - zaključila je Štefica u kratkoj izjavi za Dnevnik.hr.

Ivan

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49)

Ona nije rekla da su dosli na teritoriju DANASNJE Hrvatske, vec na teritoriju Hrvatske Oni su dosli na teritoriju jedne druge drzave, zar ne? Kako je ovo pogresno, tako je i sve ostalo sto je rekla. Pozdrav neposteni Hrvoje. Prepoznali smo te.

iskvarena verzija turskog

pre 1 godinu

tito nas je uništio
(iskvarena verzija austrijskog, 28. novembar 2022 17:25)

sami smo se uništili. I takvi kao ti su nas najviše uništili. Tzv patriJote iz fotelje.

In flagranti

pre 1 godinu

Daj bre Hajdukovac, oladi malo vise sa prozivkama. Poslali ste coveku 2000 poruka, alo. Vi Hrvati ste ozbiljan feler od naroda.
(Zvezdas, 28. novembar 2022 19:44)

Daj si malo razmisli umjesto sve da vjeruješ u sve šta vam NKVD propagandna služba servira!

To je stari marketinški trik, namjerno neku štetu sam sebi da napraviš i onda pokriviš drugu stranu, to su radili nebrojeno puta u istoriji, od Nerona do Hitlera.

Cilj operacije je bio upravo taj, da takvi ko ti u to povjeruju a oni su sebi digli rejting kako se o njima piše da im Hrvati šalju uvredljive poruke!

Luka

pre 1 godinu

Borjanova baba Štefica Borjan je danas dala izjavu da se ne slaže s njegovim spominjanjem Krajine i pitala ga javno jel mu ništa ne znači što mu je baba Hrvatica!

jojo

pre 1 godinu

Džabe se busate sa vatikanskim prepisima dragi Hrvati.
Nigde van vatikanskih arhiva nema dokaza o državostovrsnoti Hrvatske. Nigde!
Samo prepisi dokumenata po 500 godina nakon događaja. Pisma, svedočanstva i mape. Samo papiri, ko zna ko i kad pisao.
Materijalnih dokaza nigde. Pokušali ste sa baščijskom pločom, nekom ogradom i onom musolinijevom krsitonicom i čitav akademski svet vas i danas ismejava zbog toga.
JOŠ JEDNOM: GROBOVI TZV KRALJEVA (može da fali jedan, ali ne 20 njih takozvanih, tj svima da fali), krune, pečati I HRVATSKI SREDNJEVEKOVNI NOVAC?!! GDE SU??
U Srbiji imamo koliko hoćete da vam pokažemo od našeg novca, od bar 5 dinastija različitih iz srednjeg veka samo, pritom nisu svi ni kraljevske dinastije ali ih imamo i takvih.
Imamo u ovom delu Evrope naravno i rimski novac, i mađarski i bugarski i vizantijski. Onih naroda i suverena koji su zapravo postojali i ostavili trag. Novac je odličan lakmus papir, jer označavaju suverenitet, lako se datiraju, ima ih u dosta primeraka... Nema šanse da nemate niti jednu kovanicu a da su postojali nekakvi kraljevi. Kako rimski novac i danas iskopavamo, a samo hrvatskog nigde. Lazarevići, Nemanjići, Mrnjavčevići, Brankovići, Crnojevići, Balšići... Samo hrvatskih niđe!!! Molim vas se nemojte brukati dalje dok ovo ne odgovorite, nikog normalnog ne interesuju sitnice (tzv pismo Pape), dok fundamentalne stvari nedostaju. Mi znamo gde je Nemanja, Bugari gde je Simeon, Mađari gde je Ištvan koji je još oko 1000. godine umro.

Goran

pre 1 godinu

Jeste mi se ljutimo al pijemo njihovu kafu,srcemo supu i umesto voca koristimo onaj cdv prasak njihov.Koliko smo mi sebe obezvredili kad na picu za nase trziste pise naranča.Al nasi vole i treba tako.
(Eko smederevac, 28. novembar 2022 17:44)

Kada bismo izbacili sve strane reci iz naseg jezika, ostali bismo na 300, maksimalno 400 reci. Kada bismo izbacili sve strane proizvode iz nasih radnji ostali bismo na 50 proizvoda od kojih ni jedan jedini nije bakterioloski ispravan. Na reci ove internet pojave mogu reagovati ljudi koji, kao i ona, pojam nemaju ni o svom jeziku, ni o istoriji ili bilo cemu. Borjan da je pametan, bar zbog Srba koji zive tamo, zacepio bi svoju neobrazovanu sivu masu izmedju usiju i prestao sa udaljenosti od par hiljada km davati povod Hrvatima da maltretiraju ono malo hrabrih Srba sto je ostalo da zivi u Hrvatskoj. Poruka svim samoprozvanim braniteljima Srba van Srbije: prekinite! Ako ne mozete pomoci ljudima, ne odmazite majmunskim izjavama. Ova zena je samo slika i prilika Borjana u ogledalu. Otisao je na nacin na koji je otisao iz Hrvatkse, kao i ja i kao mnogi prognani Srbi, ali ne svadjamo ljude vec pokusavamo popraviti odnose. Pozdrav Srbima i Hrvatima koji ne nasedaju na gluposti dva idiota.

Deep Throat

pre 1 godinu

Ma šta na nju pažnju obraćata, kakva crna pjevačica?!

Profiesionalna konkubina koja lovi bogatašku gerijatriju, starce kojima ni čitava kutija Viagre više ne pomaže, jer je niko drugi neće!

WD40

pre 1 godinu

@

slažem se i nije me sramota da izjavim u društvu, al me kritikuju odma, klasika. problem je da (mnogo) ljudi to ne vide,jer ne znaju za drugo.

Goran

pre 1 godinu

Ima jedan članak u B92 koji glasi : SRBIMA NEPRIJATELJ NIJE POTTEBAN
Nažalost Srbi su sami sebi najveći neprijatelji.
Šta će Vam vise nego Borjan koji reklamira Srbiju i na kraju ostane usr.n

Drax

pre 1 godinu

Razlika izmedju nas Srba i vas Hrvata je u tome sto mi svoju decu od malena ucimo da vole sve , da postuju bliznkeg svoga , a vi svoju decu ucite da mrze Srbe .Imam podatak da ih o tome ucite i u svojim skolama.
Zivela Srbija i Srpski narod .
Hrvati, naplatice vam onaj gore sve to .Tiha voda breg roni .

Baka legenda

pre 1 godinu

A što kaže Borjanova baka:
"- Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli? - kazala je Štefica Borjan nakon čega je potvrdila da mržnje u obitelji nema:

- Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire - kazala je. "

ZoranK

pre 1 godinu

Ljudi, Vlatka se nasla da kaze nesto. Zena koja je preteca starleta, nedefinisane profesije, ponizavana od muza, a sto se tice skole, osnovnu je savladala, vidimo iz izjave. Niko ne spori gde je ko rodjen i kako se to zvalo, ali Vlatka molim te, ti poslednja bi trebala da dajes neku izjavu na ovu temu, s obzirom da si u zemlji koju branis predstavljena kao zena lakog morala, zena matorog dripca s kojim si provela vreme zbog para, diskutabilnih vokalnih sposobnosti, a kad je i ono malo svezine isparilo iz tebe...savetnica za stil...cak i u buticima ekskluzivne garderobe, to se zove, prodavacica. Ne sanjaj dalje od toga. Borjan barem zna da brani, a sta prica, pa ne zamerite, covek je fudbaler.

Karlo Veliki

pre 1 godinu

Šta ste se toliko uzrujali šta ova koza priča i izjavljuje, šta je sve izjavljivala Borjanova žena pa nas to uopće ne zanima, baš nas briga!

Kroata Kravata

pre 1 godinu

Nije toliki problem što su hrvatski navijači skandirali nacističke parole, koliko to što ih ni jedna uticajna osoba iz sveta šoubiznisa ili sa vrha politike nije javno osudila i jasno dala do znanja hrvatskoj javnosti da to nije normalno.
(Vincent, 28. novembar 2022 19:44)

Da su naši zaista skandirali nacističke parole ne bi trebalo to da neko iz šoubiznisa ili politike to osuđuje, to bi FIFA već danas kaznila, s nekom multimilionskom kaznom, i/ili zabranom hrvatskim navijačima na stadion!

Miloš

pre 1 godinu

@Samo kažem - Hrvati su sami kukali kako je od nekad ponosnog hrvatskog kraljevstva ostao samo "reliqiae reliquiarum", odnosno ostaci ostataka.
Sve drugo su držali... TURCI!!!
To što vi Hrvati lažete sami sebe da nika nijeste bili pod Turcima stavite mačku za rep. Istina se lako nađe, obraz ne.

Mario

pre 1 godinu

Manastir Krka je današnji manastir Srpske pravoslavne crkve, osnovan 1577. godine,koji se nalazi u dolini rijeke Krke, tri i pol kilometra istočno od naselja Kistanja, u širokoj dragi znanoj pod imenom Carigradska draga. Do 17. je stoljeća pripadao franjevcima.,koji su tamo boravili usprkos čestim napadima Turaka koji su ga nekoliko puta palili. Nakon preseljenja franjevaca u Zadar, samostan se uskoro daje na korištenje novopristiglom pravoslavnom stanovništvu.

Ivan iz ZG

pre 1 godinu

Znaci Hrvatska je starija od Austo-Ugarske ... Wow ovi Hrvati stvarno slabo znaju historiju ...
(Igor M, 28. novembar 2022 20:02)

Hrvatsko kraljevstvo osnovano je 925 priznanjem Tomislava jao kralja od strane Pape. Austrija u to doba nije postojala kao država. Teritorij današnje Austrije bio je podijeljen izmedju Karantanije i Madjarske. U to doba nije postojala ni Srbije. Pola današnje Srbije bila je Bugarska, a u južnoj polovici Raška. Sve navedeno lako je provjeriti.

dude i al stvarno

pre 1 godinu

kad me lupi nostalgija za starim krajem, detinjstvom, društvom..,dođem ovde, pročitam komentare i zahvalim se dežurnim bogovima što sam par hiljada kilometara udaljen.

Panter

pre 1 godinu

Eeee...,kad bivši Srbi(najgori Srbi),sada ustaše,komentarišu jednu Srbiju,kojoj po ničemu ne mogu da prismrde,onda iz očaja tako reaguju.Crknite ustaše.Za vas je Srbija institucija sa istorijom i budućnosti.

Dubioza

pre 1 godinu

Ovi Hrvati kao da plaćaju ove Titove blizance da nas kanale. Svi kao neki veliki Srbi, a ono ćorak. Uništavaju nam reprezentaciju, pljačkaju državu, prave skandale, sve gradove išvrljali, nema zgrade i tuđe imovine koju nisu uništili.

divljan

pre 1 godinu

Vrhuska u Hr uvek nadje dezurnog idiota, koji ce da potpali vatru. Na ovim prostorima uvek ce se naci 10% “ljudi” koji jedva cekaju datu situaciju!
Doticna je totalno nebitna u bilo kom segmentu nasih zivota. Bitna je gospodi koja kreira ovakve situacije da bi sa strane mogla da radi ono sto se ne vidi (kradja, prevara….)
Dokle ce bre vise gluposti da vladaju nasim zivotima!

Gaga

pre 1 godinu

To sto Hrvati rade je bolesno. Nenormalno je toliko mrzeti.Cast onima koji ne misle tako
Svi imamo ovaj jedan zivot i treba da zivimo onako kako dolikuje

Ivan iz ZG

pre 1 godinu

Manastir Krka je bio poklon Mladena Šubića Jeleni sestri cara Dušana. Šubići sigurno nisu bili Srbi. Knjigu u ruke.
(Mile, 28. novembar 2022 23:38)

Manastir Krka bio je franjevački samostan dok ga nisu zauzeli Turci i dali pravoslavcima. Pravoslavlje je bilo priznata i zaštićena religija u Otomanskom carstvu, za razliku od katoličanstva koje je smatrano neprijateljskim.

Dorcol ceo crno-beo

pre 1 godinu

Nekad sam zivio u Slav. Brodu. Kad su dosle 90te otac je prvi dobio otkaz, stan i auto su nam zaplijenili posto smo bili nepodobni Srbi (ili „srbovi“ od milja kako su to slavonci znali reci). Zavrsili smo u jednoj zapadnoevropskoj zemlji. Tu sam se skolovao, zavrsio fakultet i sad imam odlican zivot,familju i sto je najbitnije daleko sam od balkanskog primitivizma. Po komentarima i srba i hrvata se vidi da je ludilo ustvari svakim danom sve vece. Svake godine gledam kako sve veci broj porodica stize sa Balkana, usrecio se izgleda ipak nije niko. Mozda ovi sa zapada, ima ko da baustela, kopa kanale, razvozi pakete i cisti toalete. Pa se cesto moze sresti hrvat i srbin u istom kanalu, na istoj bausteli….
(vampir town, 28. novembar 2022 21:54)

Druze pobegao si iz svog sela Slavonskog Broda ali selo nikad nece pobeci iz tebe pa i da zivis u Bakingemskoj palati.Jednom seljak uvek seljak,nevazno da li si Srbin ili Hrvat.Zapad se bas usrecio sa takvima poput tebe

Ne da mi se

pre 1 godinu

Vi hrvati...bas imate kompleks od nas SRBA...
(Snaga je u razumu, 28. novembar 2022 21:04)

Ubijamo se od kompleksa, posebna nam je želja da se uvučemo u Putinovo d**e, da nam zemlja izgleda kao odlagalište otpada i da radimo za 350 eura mjesečno, zavide vam i Nijemci.

A vi da li ste?

pre 1 godinu

Hrvatski kraljevi su sahranjivani na Gospinom otoku u Solinu
(eto, sad znate, 28. novembar 2022 22:04)
E sledeće godine idem da posetim to groblje i zapalim im svakome sviću.

"Z"nalac

pre 1 godinu

Vrlo jednostavnom pretragom možete utvrditi da je Tesli pasoš za Ameriku izdala Kraljevina Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, nigdje se nikakva Austrougarska ne spominje!
(Sine ratio, 28. novembar 2022 20:17)

ahahaha joooj sta cu sve procitati ovde

Kolektivna lobotomija

pre 1 godinu

Ne znam zašto uopšte raspravljate sa većim mitomanima od nas. Njih svakodnevno dolivaju najnovijim povjesnim otkrićima koje su tobož iskopali na dnu jadrana u izgubljenoj boci koju je pre tisuću godina bacio neki pijani domorodac iz dinarskog plemena kojeg je jedan Srbin prebio ko vola u kupusu jer nije hteo da se pomeri sa puta kada je ovaj hteo da prođe traktorom pa je sve to zabeležio i stavio u bocu pa pustio u vodu. Eto pronašli su i to kako bi imali još razloga da nas više mrze. Mislim bez šale, oni su još u ratu sa nama, samo mi još nismo obavešteni.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Da se ne lažemo,srbin sam i umro bih za srbiju al teško nas je voleti čak i mi sami sebe koji smo iole malo pametni,kamoli druge nacije u okruženju.Brate mi smo hard kor šund i kič nacija postali od kako nam je hard kor sloboda data zadnjih dvadesetak god.Ima je jedna nacionanalnost kod nas i šire ista takva ne bi da je imenujem...Meni samo žao,što oni malobrojni koji se broje bukvalno u promilima bivaju izvrgnuti ruklu,podsmehu,MRŽNJI...!O Hrvatima ću Vam reći samo pre nego što počnete da ih pljujete jedan primer-pre neku godinu pustim HRT za božić i Severina tamo peva JAZZ u svečanoj haljini,zakopčana do grla a kod nas braćo srbi kako!?Još da ne govorim kako slavimo te praznike sa prasetinom...Nisam ni Ja fanatik al za praznike makar verske se ne jede prasetina,piše u Bibliji koju imam od jedne bake koju je preveo Vuk Karađić,naša crkva je toliko dobra da je mnoge čak možda i te delove izbacila...Toliko!
(nišlija, 28. novembar 2022 16:06)
--------------------
U Nišu se kaže Vuk Karadžić, a u Tuzli Vuk Karadjić. Radi se o istom Vuku ali o dva različita naroda. Mi ne možemo, niti želimo, da budemo kao Hrvati a još manje kao arnauti.

Bure Baruta

pre 1 godinu

Pa sustinski lepo mu je rekla. Nema neke velike drame. On kaze, nisam rodjen u Hrvatskoj nego u srpskoj krajini. Naravno da ce reagovati.

Idemo dalje.

povijesna mitologija

pre 1 godinu

Vi Srbi imate stvarno kompleks od nas Hrvata, shvatite za sva vremena Knin je Hrvatski Kraljevski grad!

Lijepi pozdrav svim normalnim ljudima!
(Jure, 28. novembar 2022 22:50)


A nijednog groba od tih famoznih kraljeva.

Marko

pre 1 godinu

Meni samo nije jasna jedna stvar a to je da Vi bas svakom šljamu dajete prostora i preuzimate njihove stavove koji normalnim ljudima ne znače ama baš ništa...Ko je uopšte dotična??? I zašto mislite da nam je bitna??

Dragan

pre 1 godinu

Intervju sa babom od Borjana: https://www.index.hr/mobile/magazin/clanak/baka-milana-borjana-bila-sam-ljuta-sto-ces-spominjati-krajinu-baba-ti-je-hrvatica/2416032.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_ostalo_m

Sjajno

pre 1 godinu

ahahah, ovakvu idiotariju, da osporava srednjovekovnu hrvatsku državu, ne tvrdi čak ni srpska vikipedija (a verovatno jedina luđa vikipedija je ona hrvatska).
A gde su ti hrvatski srednjevekovni "kraljevi" zakopani?
Di?

Milinko

pre 1 godinu

Koja čemerna hrvatska? To i “država” mogu u istu rečenicu samo ako se u njoj nalaze i reči “Hitler”, “koncentracioni”, “kamp” i “genocid”.

Dux

pre 1 godinu

Procitah I recite, molim vas, dje je ona vrijedjala Srbe? Nadjite mi tu recenicu!?
(Podgoricanin, 28. novembar 2022 19:07)

Pročitaj opet, pa onda ili brzo poseti logopeda ili obnovi gradivo osnovne škole da shvatiš šta znaci “maligna” tvorevina, misleći na Srpsku Krajinu. Cim sve to fino utvrdiš, vrati se pa ćemo imati test.

Korist Nick

pre 1 godinu

Ja sam rodjen u toj fasistickoj tvorevini zvana Hrvatska.
(Dule, 28. novembar 2022 22:38)

Ma bravo, iz fašističke Hrvatske si otišao u turbo ksenofobnu Norvešku koja je bila najkolaboracionističkija država u čitavom Hitlerovom Reichu, norveški firer je danas sinonim za izdajnika!

nikoz

pre 1 godinu

Poznato je da je kralja Tomislava izmislio Miroslav Krleža kao jednu običnu bajku i po narudžbi...
Poznato je i da je Baščansku ploču krivotvorio Ivan Kukuljević
Poznato je da je Musolini dao nekakvu kamenčinu kao fol krstionicu nekog fol hrvatskog kralja
Poznato je da nema niti jedan pisani,materijalni ili bilo kakav dokaz o postojanju nekog hrvatskog kralja..
Danas mantraju o nekakvom kralju Tomislavu koji je Srbe spasio od Bugara,a taj neki srpski knez Zaharije je pisao zahvalnice Tomislavu,ne samo da je umeo pisati,nego je pisao ode zahvalnice i pesme ...dokle ide mašta???

dude i ćetiri sata ćamim ćekajući

pre 1 godinu

Žena rekla sve toćno, u ćemu je problem
(Tomy, 28. novembar 2022 23:08)

problem je što si nepismen.
time nebitan.
šic.

jojo

pre 1 godinu

@eto sad znate
Vidiš to i jeste ono najstrašnije.
Što vi glasine proglasite za istorijske činjenice. Pritom sve jako jako lako proverljivo. Nema nikakve grobnice u Solinu, samo legenda, i ti to odlično znaš. Isto kao legenda o svim hrvatskim kraljevima. Može da se piše danima o vašoj mašti. Daj nam gde možemo videti grobnicu Tomislava, a gde Krešimira i njemu slične diznijevce. Gde im je novac, gde su im zadužbine, a gde životopisi???! Nema, pojela maca. Sve ono što Mađari, Srbi i Bugari i Grci na širem Balkanu jedini imaju.
Razotkrili vas Mađari za tzv Pax Conventu.
Italijani vas pokopali za one smehoteke: tzv krstionica i baščijska ploča.
Niko vas ne uzima za ozbiljno kad se priča o suverenim narodima Evrope i vašim upiranjem da tu nešto postoji.
Čoveče, vi imate, u celoj svojoj istoriji, jednu jedinu bunu da vam Srbi nisu pokrenuli u sred te Hrvatske, onu seljačku kmetsku, gde je valjda 12 (dvanaest) ljudi poginulo i to zajedno sa Slovencima, ludačke su to žrtve bile. Nema niti jedne jedine bitke dokazive, da ste je vodili za svoj groš, za sebe, sve do 1992. Srbija ima stotine bitaka u svim periodima od 12. veka do danas, lepo dokumentovanih, za svoj groš i za sebe, sa opravdanom pauzom od 1459. do 1804. A i u tom periodu su se borili za sebe, bar u Ugarskoj i uživali veliku autonomiju.

analiticar_amater

pre 1 godinu

Nista nije pogresno rekla, sve je istina, pocevsi od razloga dolaska Srba na tu teritoriju danasnje Hrvatske pa sve do pokusaja da se Hrvatskoj taj deo gde Srbi zive otme.
(Srbin, ali posten, 28. novembar 2022 15:49

Biti neobrazovan i ostrascen ne znaci biti poseten. Prvo su Srbi istorijski bili prisutni na teritoriji Dalmacija i danasnje Hrvatske mnogo pre dolaska Turaka. Drugo, ono sto i ti i ova pevacica namerno zaboravljate je razdoblje od 1905. do 1945. tokom god su hrvatski nacionalisti organizovali vise talasa nasil protiv Srba u Hrvatskoj, gde je sve pocelo masovnim napadima na Srbe u Zagrebu 1905. a kulminiralo genocidom i nezapamcenim pokoljem u NDH. Inace ti posteni, ajde objasni ako su Srbi dosli u Knin i Dalmaciju bezeci od Turaka, zasto su Hrvati nestali odatle, kad i kako? Od koga su oni to pobegli? Postenije je reci ne znam istoriju ali sam autosovinista (posten) pa cu reci da je sve ovo istina iako nemam pojma o cemu se tu radi.

Sine ratio

pre 1 godinu

Kada sam uzeo dvojno drzavljanstvo Srbije i Norveske u policiji sambdao izjavu da se stidim drzave u kojoj sam rodjen i da ne zelim da se spominje u mojim dokumentima.
(Dule, 28. novembar 2022 22:38)

Kako je to moguće, da ti policiji kažeš da nećeš da ti piše gde si rođen?!

I šta su ti stavili, da si iz Diznilenda?!

Krvati su konvertiti ko ih vas ne zna jadna mu je majka

pre 1 godinu

@(LuKa, to nije more to je bazen fekalija kojih je svake godine sve vise i vise, rastu.

InvictusSRB

pre 1 godinu

Što se moramo opterecivsti oko jedne pro...njače, pa to je sto je i fizicki pa i mentalno...neka primi moje saucesce zbog nje same ...

Toma

pre 1 godinu

kad me lupi nostalgija za starim krajem, detinjstvom, društvom..,dođem ovde, pročitam komentare i zahvalim se dežurnim bogovima što sam par hiljada kilometara udaljen.
(dude i al stvarno, 28. novembar 2022 20:04)

I mi slavimo sto smo daleko od tebe

Miloš

pre 1 godinu

@vDrug Tito - đe sam ja to rekao da su Osmanlije pokorile Zagreb? Ja sam govorio o 'ostacima ostataka'.
Kad već muljaš, barem muljaj malo inteligentnije. Mislim, ako možeš.

Ranko

pre 1 godinu

Svedok Vremena svedok Bremena ne brani se sloboda i vera oruzjem vec Verom u Istog Isusa Hrista Hrvati? I Srbi! Ako smo braca a isti Bog cemu onda zal? Hrvati Umirite se Srbi smirite se Bog Vam je jedan a i vera Jedna Hriscanstvo!

Danilo

pre 1 godinu

1987. je mogao biti rođen samo u SFRJ, ne Hrvatskoj.
(Očisti butik, mala, 28. novembar 2022 15:57)

Ima jedna zanimljivost, radnu knjižicu sam dobio 1985.i u njoj piše Socijalistička Republika Srbija. U prvom izvodu iz matične knjige mog prvog deteta iz 1988.u zaglavlju stoji isto Socijalistička Republika Srbija. U ličnim kartama isto. Zanimljivo, ali već tada je svaka republika izgleda imala svoje različite obrasce.

Djole

pre 1 godinu

Ovo mogu da kažem: vi Hrvati ste bolesni sindromom u mozgu ljubomore,zavisnosti...vi do 12 mrzite sebe a od 12 sve Srbe! Nemate gram mozga i to je previše
Što se tiče manjine Hrvata njima svaka čast...ma to su ljudine,drüžimo se,radimo ,pijemo zajedno...pametno razmišljaju i ne vredjaju jednim rečju svaka njima čast

A ovoj većini oni se kaju što su se i rodili...jednostavno mrze sami sebe do 12 a posle 12 i sebe i ceo svet

Pozdrav za sve dobre i normalne Hrvate
I poruka za sve: družite se i ne vredjajte jedni druge samo je jedan život na ovome svetu i on nema reprizu

Toliko o tome..

pre 1 godinu

"sve u svemu Pevaljka optužena za prostituciju odgovara mužu od ove sa slike što skida gaće ! a sve to povodom SP u fudbalu."
Bravooo.

Моравац

pre 1 godinu

Igore normalno, istorija ne počinje od Kosovskog boja i Nemanjića (bosanski katolika), već davno prije, desetcima hiljada godina. Hrvati dolaze oko 7 stoljeća za vrijeme Rimskog carstva (Austro-Ugarska je postojala u tvojoj glavi).
(Šumadinac, 28. novembar 2022 20:32)

Еј Šumadinac, Косовски се пише са малим словом, Симеон и Сава не би били у ?хиландару да су католици, каке се десетинама а не десетцима , и век а не стољеће, и на крају врене а не вријеме. Е сад хрватијанац настави да посећујеш ивај портал можса још и научиш српски.

тачно

pre 1 godinu

Žena rekla sve toćno, u ćemu je problem
(Tomy, 28. novembar 2022 23:08)
Генерално, проблем је што је све нетачно. А ови твоји што се позивају на Википедију као релевантан извор... може, али у неком паралелном универзуму.
Додатни проблем је у томе што не знаш да користиш ч и ћ.

NN Belgrade

pre 1 godinu

Manastir Krka je bio poklon Mladena Šubića Jeleni sestri cara Dušana. Šubići sigurno nisu bili Srbi. Knjigu u ruke.
(Mile, 28. novembar 2022 23:38)

Janković Stojan i drugi Srbi su branili svoja ognjišta od Turaka, baš na prostorima Like i Dalmacije.

dude

pre 1 godinu

Ja sam rodjen u toj fasistickoj tvorevini zvana Hrvatska. Hvala dragom Bogu da smo otisli. Danas zivim vani i imam kucu u Srbiji. Kada sam uzeo dvojno drzavljanstvo Srbije i Norveske u policiji sambdao izjavu da se stidim drzave u kojoj sam rodjen i da ne zelim da se spominje u mojim dokumentima. Tako da na resenju o drzavljanstvu pise drzavljanin Srbije i Norveske,a doticna «cura» da se izrazim po hrvatski cak nije mogla biti ni «escort» pratnja nego njen nivo su bili pijandure, narkomani i ljudi koji su dolazili i prodavali robu na pijaci. Tako da frustrirana u Canadi ima barem dovoljan broj indijanaca naravno ako su uopste zainteresirani za jednu pohabanu i prejeftinu robu.
(Dule, 28. novembar 2022 22:38)

wtf?

Saša

pre 1 godinu

Vlatka ko?Imamo mi te starlete,pevaljke i ostale prostituke na izvoz,koliko ste joj napravili reklamu malo fali da joj napravite koncert u Areni...Te neka Alka pa posle nje Tajči pa došla Nives Celzijus pa na kraju Severina jel ima neka da nas zaobiđe malo...Zaboravio sam da pomenemo Avu Karabatić...definitivno zaslužuje da se nađe na listi i ne brinite Hrvate ne možete postideti,oni ni ne znaju šta ta reč (sramota) znači.

Uh

pre 1 godinu

Tehnicki govoreci, decko je rodjen u Jugoslaviji, kao i vecina nas tako da ste/smo svi zajedno gomila debila sa promasenim zivotima.

Aca

pre 1 godinu

Nikako da ljudi shvate da samo, na bilo koji način ujedinjeni možemo da napravimo ozbiljnu državu. To su nekada smislili pametni ljudi a ne ova nacionalistička, fašistička verska banda sa banana republikama.

Моравац

pre 1 godinu

Nisu to bili Srbi nego Vlasi koji su došli na ta područja kao Osmanske pomočne čete,za njima je došla SPC koja ih je kasnije proglasila Srbima.
Pročitaj Vlaški Statut i ukidanje istog. Tek jako,jako mali dio Vojne Krajine su naseljavali Srbi koji su došli kao izbjeglice.Vlasi su promjenili stranu kada su im Hasburzi ponudili zemlju u vlasništvo i slobodu.
(vox, 28. novembar 2022 22:48)

Знам да би најрадије да Срби не постоје али на твоју несрећу ми смо ту и бићемо још дуго времена. А што се Влаха тиле они постоје али им је језик много ближи Румунском, него српском тако да нема разлофа са верујем овим глупостима којр се вођен својим шовинизмим овде изрекао. Погледај и ти неје друге књиге а и историјске споменике кроз векове уместо што сехраниш тим прпоагандним смећем неоусташке идеологије и историје.

Maki

pre 1 godinu

Borjan je dečko koji ne može da razdvoji politiku i sport. A trebalo bi. I kapitenska traka u Zvezdi mu je sa znakom navijačke grupe sa severne tribine, umesto klupska. A zaista nije bitno šta o tome misli ova pevaljka koju ceo tekst omalovažava.

a

pre 1 godinu

Сад хрвати тврде како су и они писали ћирилицом.Па што су уништили 3 милиона ћириличних књига ?Ваљда би ценили своје писмо.

Матори

pre 1 godinu

Ова баш нема посла у бутику па се расписала. Псује Канађанина. Шаљите је дома!

Mala Krsna

pre 1 godinu

Isfrustrirani crompleksaši ne skidaju se sa srpskih portala, a ovamo nešto pametuju. Kiseli ko turšija. Šta očekivati od naroda koji je oduševljeno dočekao Hitlera.

Dusko Miami

pre 1 godinu

Manastir Krka je bio poklon Mladena Šubića Jeleni sestri cara Dušana. Šubići sigurno nisu bili Srbi. Knjigu u ruke.
(Mile, 28. novembar 2022 23:38)
A ni Mile nije srpsko ime, već japansko, zar ne?

Моравац

pre 1 godinu

Ако је манастир Крка у близини Кистања, 25 км од Книна саграђен 1352 године, градила га сестра цара Душана, Јелена. Опет се долази до тога да су Срби ту далеко пре дошли, а не бежећи од Отоманског царства. И тако може се то набрајати у недоглед, али кад је неко накриво насађен неће му ни ово допрети до мозга.
(Кутловић, 28. novembar 2022 21:34)

Bre na laži, svako vidi na sajtu PSC da je manastir Krka osnovan 1577. godina ali ne u celosti sagrađen.

Kutlane ne sramoti poštene Srbe i pravoslavce, svojim lažima.
(Šumadinac, 28. novembar 2022 22:20)

Ни ти не срамоти поштене Хрвате и католике кажно се представљујићи као Шумадинац. На страну што сестра цаеа Душана није могла да бхде жива два века касније од Душанове смрти, већ што у свом другом коментару овде користиш изразе које ми у Шумадији никада не користимо, па мајар ти БРЕ хиљафу пута употребио. Ево и овде на пример, ми не кажемо "Бре, не лажи!" већ " Не лажи, или што лажеш, бре! Још треба ти да учиш.