Četvrtak, 21.01.2021.

14:55

Milena Radulović: "U trenutku kada on sigurno pikira još 6 devojčica, dogovorile smo se da je vreme"

Izvor: B92

Milena Raduloviæ: "U trenutku kada on sigurno pikira još 6 devojèica, dogovorile smo se da je vreme" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

tribal

pre 3 godine

Nažalost, ja sam toliko primitivan da ne bih mogao živeti u miru dok mi ovaj izopačeni pedofil ne bi platio glavom. Kome da se ja obratim za pomoć?

Marijana

pre 3 godine

A ja kažem - JESAM KRIVA. Kriva sam jer sam nosila štiklice i miniće i haltere i providne majičice, DA, kriva sam jer sam to svesno radila i sa 15 i sa 16 i sa 22 godine, jer sam želela i pažnju i udvaranje i laskanje. E sad, jesam dobijala i neku neželjenu pažnju ali sam dobro umela da se odbranim od nje, isto svesno, i sa 15 i sa 30 godina, pa nisam baš toliko jadna i nemoćna. A ni ta neželjena pažnja mi nije smetala a vi mi lupajte minuse do prekosutra baš me briga, ŽENA sam, svesna svoje lepote i seksepila. Ne, neću nikog da tužim, ne pada mi na pamet, znala sam dobro kad treba da se osmehnem, kada da pomalo flertujem, i kada da stanem. Valjda neće neko mene da tuži kad malo bolje razmislim. U ovom naopakom svetu dovoljan je dodir pa da te neko proglasi za manijaka i perverznjaka. Malčice mi je muka od tih jadnih i nevinih devojčica. A još više mi je muka od siledžija i napasnika. Ko razume...

my way

pre 3 godine

Zasto nije rekla ranije. Pa evo devojcica od 10 godina je rekla odmah i ni njoj ocigledno ne veruju branioci lika i dela Mike Aleksica. Milena Radulovic je podrzala, stvari su se odmah zatim pokrenule i covek je u pritvoru. I gle sada, Milena je problem. I pitate se jos zasto, bas vi, zasto neke devojke i devojcice cute. Optuzujete jos zrtve maltene za saucesnistvo, a branite pocinitelja. Kao diplomirani pravnik jos da vam kazem nesto. Kakva god odluka suda bila, presuda nece biti da Mika nije pocinio to sto mu stavljaju na teret. Ona moze biti oslobadjajuca ako ne postoje neoborivi dokazi da je kriv i da ga se moze strpati u zatvor, ali jedno je oslobadjajuca presuda zbog nedostatka dokaza, a istina nesto sasvim drugo.

beni

pre 3 godine

Ovde je najvažnija stvar promena narativa mislim da one pokreću ne samo tužbu protiv Mike već protiv cele jedne postavke društva, pogrešne, zastarele destruktivne, gde je samo autoritativno ponašanje poželjno,gde je batina iz raja izašla, gde se žena isključivo seksualizuje i to prerano,gde se nameće submisivno ponašanje i niz drugih stvari. I zbog toga im hvala, hvala što su prekinule da je pipkanje, nabacivsnhe šefova, profesora nešto normalno sa čim treba živeti i samo moliti Boga da tebe preskoči.
(Maka@)

Bravo! Ovo je suština svega, slažem se od reci do reci. Zato se mnogi muškarci u komentarima i bune - ne brane oni Miku nego im je krivo sto žene više neće ćutati i trpeti bilo kakvo maltretiranje, zastrašivanje, ucenjivanje i ostale oblike ponašanja koji su na ovim prostorima duboko pustili korenje. Krivo je im jer su ih roditelji naučili da su oni najbolji, najpametniji, sve naj i da sve sto požele - pa makar to i bila maloletnica - to treba i dobiju.

Jozo

pre 3 godine

Pa sta ako urla na djecu!? U moje vrijeme su skoro svi nastavnici urlali! Po vasim kriterijama su Dule vujosevic i Zeljko Obradovic silovatelji! Ja ne kontam ni tu djecu ni roditelje, ako ti se negdje ne svidja pa idi dalje sta ces tu. Ne mogu svi biti uspjesni i poznati!

zdravko

pre 3 godine

Gospoda, mene zanima da li neko zna koliko su 3000 deca placali mesecno, i da li su dobili fiskalni racun ili kao po obicaju elita je placala u keshu...Neverovarno je da niko ne postavi pitanje kriminala koji je ocigledan...a to da li je silovanje ili ne, neka dokazuju institucije...Trivijalno je mediumi da bilo koga osudjuju ili oslobadjaju!

Sve neki fini ljudi

pre 3 godine

Fascinantno koliko muskaraca se izjasnjava da ako nije silovana devica to onda i nije neki zlocin, tj nije neka velika steta.
Kakvi buzdovani steta ako se neka prevarila te su imali neku priliku za seks u zivotu.

Deda Kreza

pre 3 godine

Znam, traume... Nego vreme i to stalozi, za 3-4, pa i 10 godine. Ne moze niko da me ubedi da to nije dovoljno da bi se pokupio, dogovorio sa vrsnjacima, podneo tuzbu i sve izneo u javnost! Onaj monstrum deluje vec od 90tih, koliko su deca izmaltretirana od tad? Kad pitam zasto se niko nije javio od tad, cesto kazu kako te nije sramota, ni nemas pojma. Znaci u redu bi bilo da se to cekanje nastavilo jos 20 god, jel da?

zex

pre 3 godine

Kako je moguce da taj covek toliko godina radi to sto radi a da ga ni jedna nije prijavila?Pa da je predsednik SAD pa Cia i FBI nebi zataskali tako nesto.Verovatno je kriv ali verovatno se to nece dokazati jer po tome moze se svako optuziti, skupis par osoba da svedoce bez dokaza.

nevski

pre 3 godine

Kompletno društvo se izopačilo,kao roditelja ženske dece pogodjen sam i uplašen....
Što se "učitelja" tiče zakon je loš,samo dve varijante za silovatelje....ili smrtna kazna momentalno,ili kastriranje,pa u ćeliju s okorelim kriminalcima,da bude "učenica" 12 godina...
sve ostalo je besmisleno.

I'll be there

pre 3 godine

Sa 17 nije još odrasla osoba.
Ne znam kakvu slavu spominjete, niko nije slavan niti će biti u zemlji Srbiji. Niko ovim neće dobkti nikakvu mazerijačnu vrednost, a od toga da su javno poznate će imati više lošeg nego dobrog.
Umišljate mnoge stvari, dragi komentatori, zavidite ovim devojkama, a verujte, nema na čemu da im se zavidi. Nije njima ni lepo, ni lako.
Što se tiče matore bolesne drtine, i to verujte da niko ne bi pored sebe, posebno ne devojčice, šta god da im se obeća. Pa ovim devojkama roditelji mogu kupiti bilo koju ulogu.

Nele

pre 3 godine

Ja sam resio da postsnem homseksualac. Brzbednije je a i modernije !
(Milance, 21. januar 2021 23:51

Samo napred drugarice Milanče i ne okreći se ni slučajno.

Bob

pre 3 godine

Kada procitam ove sve komentare ovde,povraca mi se. Drago mi je da moja cerka nece odrastati u ovoj zemlji gde je sve otislo daleko...Puna podrska ovim hrabrim devojkama.

Radiša

pre 3 godine

"I onda kada se to dete stvarno pojavilo, bilo je plana, ona nas je pogurala svojom hrabrošću. Ova devojka je heroj. Ona je maltene isto veče prenela šta joj se dogodilo..."

Sad je jasnije, ta klinka je heroj. Mala je carica, vi ste ...hmmm

Nije cudo sto te drustvo ismejava

pre 3 godine

@ "Ja sam resio da postsnem homseksualac. Brzbednije je a i modernije !"
(Milance, 21. januar 2021 23:51)

Bolje bi bilo da se nisi javio, jer ne bismo znali da pojma nemas o tome o cemu tandrces. Homoseksualizam nije stvar svojevoljnog izbora vec se takav/a radjas.

Milivoje

pre 3 godine

Zbog velikog interesovanja javnosti i uznemirenosti ovom temom, neka javno obave poligrafsko testiranje osumnjičenog u prenosu uživo. Pitanja jasna i nedvosmislena da se utvrdi da li je silovao devojke, odnosno svoje tadašnje učenice. Kompijuterski precizna mašina je jedini dokaz u ovoj situaciji za narodni Sud.

zone

pre 3 godine

Miro dragi, Vama mnogo dosadno tamo kod Vas, pa stalno visite na našim portalima. Evo ja Vas javno pozivam da dodjete u ovu našu nikad prezaljenu od bivših rep Srbiju i napokon počnete da živite život.

miro split

pre 3 godine

@ Tanja
Ma, pusti ih Tanja.
Ne moreš prominit svit. Pusti ih i na gubi vrime na izgubljene bitke. Čuvaj sebe, svoju obitelj. Okruži se dobrim ljudima i tako ćeš stvorit svoj svit po svojoj miri i dobroti.
To će bit dobar svit ka šta si ti sama.
Svako dobro u životu ti želin i ostani takva kakva jesi.
Oni neka uživaju u svom horor svitu.
Svitu dobrog čika Mike koju dicu priprema za kazališne daske ka da sutra nako balavi i maleni tribaju napravit desant na Normandiju.
Pusti ih jer to su ljudi koji žele sutra nekog novog diktatora na vlasti koji će ih ponižavat radi općeg dobra.
Vidiš da je ovdi puno kandidata za dobre građane Sjeverne Koreje.
Pusti ih i napravi svoj svit.

ghostdog

pre 3 godine

Da li bilo ko može da prokomentariše nešto objektivno a da nije automatski okarakterisan kao neko ko brani pedofile, silovatelje itd. Šta je silovanje? Silovanje je kada neko prisiljava neku osobu na seksualni čin. Prisila može biti u vidu fizičke pretnje, nanošenjem fizičkog bola, korišćenjem nekih opijata, onesposobljavanje žrtve na neki način. Dakle neki vid prinude. Sve ostalo pada pod ucenu. Nisam pravnik zaista, ali šta ćemo sa pretpostavkom nevinosti? Svako ima pravo da dokaže svoju nevinost. Ovde ulogu suda preuzima javno mnjenje i potencijalne žrtve. To mi bode oči jako. Uz dužno poštovanje ovih glumica, ni u najdaljim snovima ne želim da kažem da bilo šta izmišljaju ili tako nešto. Ali neki red valjda treba da postoji. Da sam neka javna ličnost koja poznaje dotične, okrenuo bih telefon i pružio podršku. Umesto toga imamo sijaset javnih ličnosti koji paralelno pružajući podršku koleginicama linčuju javno čoveka koji uopšte nije dokazani silovatelj i pedofil, još uvek. Da li mi živimo u kakvom takvom svetu koji ima neki pravni poredak ili se sudi na osnovu nečijeg svedočenja? Lično sam u detinjstvu bio izložen jako često vršnjačkom i vanvršnjačkom nasilju na razne načine. Nikoga nikada nije bilo briga, jer ja nisam javna ličnost. Tijana Jurić, Monika to su žrtve brutalnog nasilja od strane osoba koje samo imaju ljudski lik. Ovo mora da se dokaže na sudu. Ako se dokaže, u tamnicu i baciti ključ. Do tada...

Zoki

pre 3 godine

(nadležni organ, 21. januar 2021 23:04) To što si opisao nema veze sa seksualnim prestupima. Roditelji su mogli da povuku dete sa kursa kada su hteli, makar posle te emisije. Nemojte razvodnjavati priču o seksualnim prestupima.

Cinique

pre 3 godine

Uz svo dužno poštovanje prema žrtvama ovog udbaškog skota, sumnjam da je optužba potekla tako kako se plasira. Nikada to ni jedan medij u Srbiji ne bi objavio, a pogotovo ne ovako unisono. To naravno ne znači da su silovanja izmišljena, to je ionako bila javna tajna čitave branše, kako udbaške, tako i glumačke i cele te "beogradske elite".
Zašto je stvarno ovaj zglajzao i zapao u nemilost vlasti, to verovatno nikada nećemo saznati, kao što nismo ni za mnogo šta drugo jednako ogavno. Takođe ako neko misli da će zbog ovoga da padnu i neki drugi "zaštićeni i ugledni građani", unapred mu tvrdim da se vara ili da se zavarava. Nije ovo nikakav presedan nego redovan udbaški modus operandi. Bukvalno svi udbaši iz generacije ovoga imaju gomile "kostura u ormanima" da može da se izabere povoljan i dovoljan. Čak i ne mora da znači da je izabran baš "najgori kostur" iz asortimana, nego onaj koji u ovom već duboko korumpiranom društvu najteže može da se relativizuje zbog "emotivnog faktora".

Mada, kako vidimo, ovde je već i narod gori i od vlasti, neki su već ustrojeni ili uštrojeni od udbe tako da su im uvek žrtve krive, a zločinci im heroji. A žrtve naravno "lažu". I ubijeni "lažu".

nadležni organ

pre 3 godine

(Живи били па видели, 21. januar 2021 16:28) djordje, i svi ostali koji sumnjate da će uspeti nešto da dokažu

Ljudi, teško je dokazati silovanje posle toliko vremena, ali ako ima toliko svedoka, a ima ih više, pa i to su dokazi. I zaboravljate ključne dokaze - postoje video snimci, emisije, snimane, gde se jasno vidi kako taj idiot sadistički vređa decu i muči ih. Pogledajte snimak iz 98, BK, gde jednog dečaka mrcvari jer nije uspeo da nauči napamet pesmu jer je bile predugačka. Dečko od traume počinje da muca, ali Mika ne staje, nego ide dalje.
Ako vam taj snimak nije dokaz, ne znam šta je.
A najstrašnije je što su te snimke gledale hiljade gledalaca na televizijama, još devedesetih, što su emisije pravljene, dokazi pred nosom, i niko nije reagovao 35 godina, do ovih hrabrih devojaka sada?

L.

pre 3 godine

Naravno da je ogromna većina ljudi na strani ovih žena, ali komentari su nekako čudni. Prisetimo se onih političkih botova na komentarima vesti. Ovo je neka slična šema. I ja imam taj utisak da neko pokušava da zastraši žene koje bi izašle sa sličnim pričama.
(neko, 21. januar 2021 22:25)

Pa jeste ogromna vecina ljudi na strani devojaka, ali ta ogromna vecina se oglasila pre dva dana. Danas dominiraju ovi drugi i to me je bas zacudilo. Razumem ja pretpostavku nevinosti, ali ovo sto danas citamo nije to, vise lici na zastrasivanje devojcica koje tek treba da se jave policiji u vezi ovog slucaja ili bilo kog drugog slucaja u buducnosti.

bvb

pre 3 godine

Zasto je samo Milena ispala heroj, a cutala je dok devojcica od 10 godina nije progovorila? Meni ovo izgleda kao da su starije devojke cutale u svojoj slavi jer su dostigle taj svoj neki cilj i onda ispale nekakve heroine kad je devojcica od 10 godina raskrinkala manijaka.

John

pre 3 godine

(nadležni organ, 21. januar 2021 23:04)

Snimak kako neko vređa, maltretira, ponižava i dere se na decu nije dokaz da je on nekog silovao.
Eventualno, mogao bi biti posredan dokaz o "obrascu ponašanja".

Što se tiče silovanja i dokazivanja, naravno da je teško dokazati. Ali, zaboravljaju se (ili se ne znaju) neke stvari:
- narod previše gleda CSI i slične serije, pa uvek očekuje obilje dokaza ili da se iz minimalnih dokaza (fizičkih dokaza) osigura osuđujuća presuda - ne ide to tako u praksi
- kod silovanja retko kad i postoje fizički dokazi (a kad ih i ima, nestaju vrlo brzo)
- kod silovanja nikada nema svedoka
- jedino što ostaje su - izjave oštećenih
- ogromna većina se ponaša kao da je ovo prvi slučaj silovanja u Srbiji i "Jao, pa kako će sad?" - isto kao i u svim slučajevima do sada koji su završeni osuđujućom presudom, a nije bilo drugih dokaza osim iskaza oštećenih
- i iskaz oštećenih je dokaz tako da ne stoji tvrdnja da dokaza nema
- i taj iskaz se ceno po svim pravilima o oceni dokaza.

Igor

pre 3 godine

Na ovom primeru mozemo videti koliko je u Srbiji roditeljski odgoj u najmanju ruku problematican. Od malih nogu roditelj detetu usadjuje osnovne moralne vrednosti, pre svega kroz poverenje i sigurnost u porodicu. U takvom ambijentu tesko da se neka od tih devojaka ne bi poverila roditeljima, na stranu da su i roditelji morali da primete promenu u ponasanju deteta (nakon dozivljene traume), kada su vec nacinili gresku i poverili dete coveku (verovatno poremecenom) u ciji rad ne mogu da imaju uvid. Slika i prilika moralnog stanja Srbije!!! Optuzenom sudi javnost, roditelji cute, zrvtve se javljaju nakon nekog vremena, presuda je jos daleko, dok su sinovi pojednih mocnika, zbog gazenja devojke, na slobodi nakon godinu dana nosenja nanogice .. Poruka jasna: nisi kriv dok te javnost ne osudi. Svaka nam cast !!!

jasnovid

pre 3 godine

Jasno je zašto ima pokušaja da se žrtve zastraše i odvrate od svedočenja. Postoji mogućnost da se otkrije još ovakvih slučajeva gde su akteri jarani, kumovi, ortaci, braća i članovi biblioteke. Znači bolje sprečiti nego lečiti.

miro split

pre 3 godine

Najčešća pitanja dežurni policijski inspektora i forenzičara ovdi na B92 su:
Zašto ova dica nisu odma prijavila zlostavljanja i silovanja?
Vaš odgovor proizlazi iz vaše zloće i glasi da nisu bili silovani i da su svjesno priko prostitucije tražile uspjeh u životu.
Ja kažem da je to zato jer su neiskusna dica kojoj će trauma uništavat život sve dok ne smognu snage da kriknu i reču da im se zlo dogodilo.
Drugo vaše pitanje zašto su se vračali zlostavljaču?
Vaš odgovor je na to ponovo da su ta dica prostitutke i da nema silovanja.
Ja opet kažem da su to samo prestrašena i izgubljena dica ostavljena na milost i nemilost inteligentnoj zviri.
Treće vaše pitanje je di su im bili roditelji?
Vaš odgovor je da su svjesno i iz koristi podvodili svoju dicu.
Moj odgovor na to da su to glupi ljudi izbezumljeni lažnom slikom uspješni obitelji sa pametnom dicom koju serviraju zapadni mediji.
Ni cure, ni ova dica, a ni njihovi roditelji radi toga šta su slabi, bez iskustva ili možda glupi nisu zločinci.
Zločinac je onaj koji je ovo iskoristija.

kec

pre 3 godine

Milena (i ova druga) nije bila dete.Vec je mnogo toga znala jer znaju klinci iz osnovne skole pa i praktikuju.Zato mozda i nije bilo toliko strasno jer je konzumirano ranije a zelja za uspehom je bila ogromna.Moglo se podneti.Najvise mi se smuce odjednom izniknute tate.Gde ste dosad bili, terate nas da mislimo svasta.

Druga strana Psihologije.

pre 3 godine

Recite mi da niste mastali o strogoj profesorki kada ste bili klinci? Vidite, zene su iste, ali kad zatraze zastitu mi svi skocimo kao psi. Zene vole Sulejmane, u klubovima pevaju "Robinja sam tvojaa kazni mee"... Ovaj je vec mator izgubio dominaciju. A i presao na druge.
Ovaj covek je kriv po zakonu jer nikako nije smeo da zavodi ucenice, a bivse ucenice neka se ne prave danas svetice i govore da su zrtve. Bice osudjen svejedno.

miro split

pre 3 godine

@ Zone
Pitaš zašto su mu se vraćale?
Ja tebe pitam je li ti živiš otvoreni očiju i čistog mozga?
Nismo svi isti. Nismo svi jednako jaki i hrabri. To nije grih i zločin. To nije nešto šta triba osuđivati pogotovo kad pričamo o dici ili mladim ljudima bez životnog iskustva.
Zašto žena ostaje u braku sa zlostavljačem? Zašto trpi batine, silovanja i vriđanje?
Zato šta je loša osoba?
Nije istina. Ostaje zbog milion razloga, a sve se svodi na kukavičluk i strah od onoga šta dolazi nakon sukoba sa svakodnevicom zlostavljanja.
To nije zločin. To nije sramota. To je ljudska sudbina da nam je strah u kostima.
Zločin je koristit taj strah i manipulirat sa njim.
Ajmo moji Srbi sitite se čojstva i junaštva.
Čojstvo je kad branim drugog onog slabijeg od sebe koji sam jači.
Junaštvo je kad branim sebe od onog jačeg.
Cila filozofija poštenja je u tome.

Uzas, uzas

pre 3 godine

ja znam par drugarica koje su zavrsile faks seks putem. (silovanjem)
(dr psiho, 21. januar 2021 22:10)

Vidis i u toj situaciji glavni zlocinci su profesori a ne drugarice, to srpski muskarac nece da shvati jer:
1. I sam bi tako da je profa
2. Mrzi te zene sto njemu nisu dale
3. Ne shvata da je duznost profesora da obuci nove generacije lekara, pravnika, inzenjera koji ce znati svoj posao a ne da sebi pribavlja besplatan seks i deli diplome i ocene neznalicama.
Na zalost mi smo priglupo, primitivno, infantilno, sebicno i nadasve bedno drustvo i tebi i vecini su problem te drugarice a ne profani koji su omogucili da te sutra lece ili odlucuju o tebi potpune neznalice. Posledice svega ovoga su nesagledive. Propast drzave i naroda, zbog malo one stvari i love (prodaja ocena).
I opet svi krive te devojke, zbog svojih seksualnih frustracija, a ne odgovorne, odrasle ljude sto ne rade svoj posao odgovorno. Jer ne bi ni oni radili, ona stvar je ona stvar ipak.
Bas smo bedni, tuga.

Nata

pre 3 godine

Pa jeste trgovina. One su pristajale na sve radi uspeha a on je to koristio. Svaka devojka moze elegantno da otkaci matorca- samo ako hoce. A ove nisu htele. Nisu ni posle htele, sve dok se nisu posle osam godina potpuno osamostalile. A sada hoce da mu se osvete posto im vise nije potreban. Ne branim njega, ali ni one nisu bolje kao ni njihovi roditelji, koji su decu svesno gurali u to zbog svojih licnih bolesnih ambicija. Verujte, isto je to drustvo. Sta mislite kako se dobijaju uloge? Ili veze ili seks. Neznas koji je odvratniji nacin.

Tanja

pre 3 godine

Ja sam se zaista trudila da ne komentarišem ljudsku glupost i ne znam više ni kako bih nazvala to što se dešava svaki put kada neko javno kaže da je silovan ili seksualno zlostavljan.
Trudim se da me ne potrese salva komentara "šta je čekala" i "kako se baš sad setila" dušebrižnika, ali to je nemoguće. Strašno mi je žao što živim sada u ovakvom društvu, gde pojedince nije sramota da pored tako odvratnih stvari koje su se dešavale ovim devojkama prvo polete da pitaju šta su čekale, još jedan junak piše "ona je gora od Mike", sram te i stid bilo uzašna osobo. Da porediš osobu koju je minimum 20 žena optužilo za zlostavljanje i jednu od njegovih žrtava zato što se po tvom mišljenju, "eto sad setila" je nezamislivo svim normalnim ljudima, ne znam ko vas je vaspitavao takve da nemate zrnce empatije u svojim beskorisnim mozgovima niti malo osnovne kulture koja kaže da neke stvari koje mislite ne bi trebalo da budu izgovorene! Ne znam odakle vam pravo da postavljate to pitanje, shvatite već jednom!

Zuja

pre 3 godine

Ja nisam od onih sto pitaju zasto je čekala 5 ili 25 godina. Mene više zanima kako može neko da te siluje a ti se vraćaš još i to se ponavlja nekoliko puta? Ako je bilo više puta seksualnog odnosa to ne može biti silovanje ili pedofilija zbog njenih godina. Ali je zakonom zabranjeno učitelj i učenice da budu u bilo kakvoj vezi. To je tada već bila devojka od 17 godina od uspešnih i uticajnih roditelja a ne neko siroče bez igde ikoga. Isto tako čujem da je upisala i mlađu sestru kod Mike u školu glume. Mnoge ovde stvari zaista ne razume šira javnost, kada sa nekim pričam o ovome nikome ništa nije jasno. Zato nemojte da odmah osuđujete ljude kako navodno brane nekog silovatelja, zato što to jednostavno nije tačno. To samo lud čovek može da podržava.

neko

pre 3 godine

Gomila komentatora u stvari pokusava da zastrasi druge devojcice da se jave. Vecina osudjuje zrtve bez obzira na to da se kao, deklarativno, zgrazaju.
(L., 21. januar 2021 21:32)

Naravno da je ogromna većina ljudi na strani ovih žena, ali komentari su nekako čudni. Prisetimo se onih političkih botova na komentarima vesti. Ovo je neka slična šema. I ja imam taj utisak da neko pokušava da zastraši žene koje bi izašle sa sličnim pričama. To mogu biti baš likovi iz filmske branše kojima ne odgovara iznošenje istine jer imam utisak da neki komentatori lično poznaju Aleksića (komentari tipa "cenjeni pedagog").

ISKRENO

pre 3 godine

Hvala VELIKOM BOGU Sto nemam takvu decu ili bolje reci cerku, koja isla u skolu gde je silovana jednom pa opet pa opet sve do 8puta ,Onda moja cerka da dodze kuci i da mi kaze da pre 8 god. me silovao Profesor 7 ili 8 puta, Verujte u boga bi ga ubijo na licu mesta, jer 8 sati je mnogo da se ceka za tako nesto,a sta reci ejjj 8 godina. Ajde bree ne Z..BAVAJTE.

Flok

pre 3 godine

Nije bitno kako je bilo ,zašto je bilo,voljno ili ne.
Čovek je klasičan predator i za to mora da odgovara.
Roditelji su mu predavali decu u ruke i davali podršku tom sistemu rada nesvesni šta se iza toga krije.
Stavite se u ulogu deteta koje to preživljavalo a kod kuće ima roditelje koji se ponose time što su mu omogućili časove u najboljoj školici u gradu.

Lela

pre 3 godine

Koliko sam shvatila, lik ju je izmanipulisao, zaveo i na prevaru ubedio da imaju seks. Prvo je zadobio njeno poverenje, a onda ili ju je uverio da je posebbna, obećao ulogu, ubedio da je to način za uvežbavanje erotskih scena, ko zna šta ali.. Većina nas žena smo u ranoj mladosti, kad smo bile glupe i naivne imale nekog manipulativnog lažova koji nas je na foru strpao u krevet i sada ga mrzimo, ali ga ne optužujemo za silovanje.

filip cg

pre 3 godine

"Ниси сама" суд над судовима. Онда, право нам није потребно? Да распуштимо судове и те зграде да постану сједиште НВО и медијске инквизиције. Оптуживаће се и осуђивати на основу "часна реч" и "мајке ми". Судије, тужиоци, адвокати, спалите ваше дипломе. Закачите беџ "Ниси сама". Нешто је труло у "Ниси сама" држави.

S

pre 3 godine

.... imam 3 pitanja i jednu konstataciju ...

1. Kako li bi presudio Stefan Nemanja u ovakvoh situaciji .....?
2. Zbog ogavnih komentara upućenih na decu i devojke .... predlažem da ga puste na uslovnu slobodu .....?
3 . Koliko bi li dugo preteko na uslovnoj slobodi ....? .... Kladionice bi mogle i kvote da utvrde ...


Ovaj slučaj će vrlo precizno odrediti morbidnu dijagnozu našeg sveukupnog društva.

Za za 6 dana Bog stvori čoveka a sedmog dana đavo stvori advokata da brani sve krive protiv svih pravednih
....

Đole

pre 3 godine

@Glumica koja ce biti pamcena samo po jednoj ulozi zrtve. Ljudi ce samo da je sazaljevaju. I ko ce da joj da ulogu, kada ce posle da kaze da je bilo prinude da ide sa nekim i u krevet.
(Boza, 21. januar 2021 20:06)

Eto suštine zašto ne prijavljuju.
Ako prijavi profesora, ode joj 4-5 godina života školovanja na fakultetu. Niko neće da je zaposli jer je prijavila zlostavljanje. Da nije, možda bi je i zaposlili pa neka ona i dalje trpi od ostalih bolesnika.

Razumete li da ima previše žena kojima su uništeni životi jer su prijavile/odbile/prekinuče školovanje na samom kraju, ostavile svoj trud i rad po strani, obezvredile sebe i svoje uloge u život, jer im se neki seksualni napasnik umešao u život???

Moja prijateljica je, sa diplomom, dok je trpela verbalno seksualno nasilje, i jednom čak i fizičko, na svu sreću nije došlo do silovanja, ostala bez mogućnosti da se zaposli u struci za čije je obrazovanje dala nekoliko godina rada i života. Naravno, oni to ne rade odmah, nego kada je neko pri kraju studija, kada neće ostaviti fakultet, požalila se roditeljima a oni rekli da je lenja i da neće da uči.

Verujem svim ovim ženama. Imam nekoliko poznanika koji kažu da svaki mupkarac ima pravo da napadne ženu, a ona može da odbije sa posledicama. Ne znam ko vas je vaspitavao i kako.

L.

pre 3 godine

Gomila komentatora u stvari pokusava da zastrasi druge devojcice da se jave. Vecina osudjuje zrtve bez obzira na to da se kao, deklarativno, zgrazaju.

pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Iz razloga,,zbog kojih su Milena i Iva ‘silovane’,(spavale*) sa Mikom,,mozete li zamisliti koliko je djevojaka spavalo*, sa Erom Ojdanic ZBOG* besplatnog prenocista u njegovu hotelu,,progurivanja u Parove,, pomoci na izboru ljepote,,te zbog puta* da postanu pjevacice???Od tih hiljade djevojaka,,koliko njih bi Era odveo u krevet,,da je bio obican radnik u tvornici???
(ille, 21. januar 2021 20:19)

To nije isto. To o čemu ti pričaš je čista "trgovina", ti meni seks, ja tebi parove...slično kao "najstariji zanat", ja tebi seks, ti meni pare, usput obično su to punoletne osobe. Nažalost to je današnjica, recimo ja giljam 4 knjige 6 meseci i okinem, ona ode dva puta na konsultacije pred ispit i prođe..
Ovaj slučaj nema veze sa tim!
Ovde se radi o čoveku koji "obrađuje" decu od 9-te godine, da bi neke od njih posle 7-8 godina seksualno zlostavljao. Jedino gde ova stvar ima veze sa slučajem koji si naveo jesu roditelji, elita, koja daje decu na te časove bez prava da išta pita, i trguje njihovim detinjstvom zarad upisa na FDU, da im ćerka bude glumica. Dakle, krivi su roditelji, elita, ni ovaj Mika nije kriv, on je bolestan čovek, ni deca nisu kriva jer ne biraju roditelje, dakle jedini krivci u celoj priči su roditelji!

Vagica

pre 3 godine

Silovanje nije seks. Silovanje nije seks. SILOVANJE NIJE SEKS!!!

Silovanje je nasilje.
Nasiljem se kalja čast nasilnika, ne žrtve. Žrtva može biti bilo ko, neko ko je slučajbo na putu nadilnika, a nasilnik ostaje nasilnik. To je njegova sramota.

ille

pre 3 godine

Iz razloga,,zbog kojih su Milena i Iva ‘silovane’,(spavale*) sa Mikom,,mozete li zamisliti koliko je djevojaka spavalo*, sa Erom Ojdanic ZBOG* besplatnog prenocista u njegovu hotelu,,progurivanja u Parove,, pomoci na izboru ljepote,,te zbog puta* da postanu pjevacice???Od tih hiljade djevojaka,,koliko njih bi Era odveo u krevet,,da je bio obican radnik u tvornici???

Vladan R

pre 3 godine

"Daješ da te vole, glumci režiseri, novinari, ljudi, neznani i znani,..... trpeces staračke ruke na sebi, ali to je deo tvoje karijere, pa zašto onda otrpela ne bi". Da citiram reči poznate rok pesme, sa kraja 70tih, iz koje fali deo teksta radi konciznosti. Dobro je to sto su ga na kraju prijavile, da ga kad tad zaustave da radi takve stvari. Ali jedini heroj, je ova devojka koja se požalila posle prvog puta. Sve ostale, koliko god da jesu žrtve, time što su ne samo cutale, nego i nastavile da idu iznova i iznova zlostavljacu na noge, i nastavile da grade karijeru, bez obzira na svo zlostavljanje, i same snose na neki način, deo krivice za svaku buducu zlostavljanju devojku. Mogu psiholozi da pišu eseje i doktorske, u želji da sve objasne, ali ja ne mogu da shvatim da neko tek tako, može da iznova i iznova ide na zlostavljanje. Meni to više liči na ono sto je opisano u pesmi.

Milan

pre 3 godine

Svi se slažemo da je silovanje nešto najstrašnije što može nekome da se dogodi.Mene ipak brine na osnovu kojih dokaza će oni njega osude?Ne verujem da je čak i u ovoj našoj Srbiji dovoljan samo iskaz pa makar to bilo i deset svedoka.

Boza

pre 3 godine

Glumica koja ce biti pamcena samo po jednoj ulozi zrtve. Ljudi ce samo da je sazaljevaju. I ko ce da joj da ulogu, kada ce posle da kaze da je bilo prinude da ide sa nekim i u krevet.

Jare u mleku

pre 3 godine

Poprilično verujem da je dotični uradio mnoge gadosti ali jedno je problem. Koliko sam ispratio frka se digla najvise zbog silovanja devojke od 17 godina. Bez fizičkog nasilja i desilo se više puta. Po našem zakonu to je obostrano željen sex sa starijom maloletnicom. Dozvoljeno ako ona ima više od 16. A i za to nema fizičkih dokaza uz rekla kazala i uz dobrog advokata dotični će još dobiti odštetu. Za sad je bar izgubio ugled i verovatno porodicu. I još jedna sitnica. Šta ako stvarno nije bilo ničega osim verbalnog vredjanja dece. Razapeli čoveka. Ugled i porodica takodje otišli. Previše je ovo izašlo u etar. Ne valja ni za njega ako nije kriv a ni za žrtve, osim ako ne žele pažnju.

čuvari plaže u zimskom periodu

pre 3 godine

Sve više stičem utisak da su ove "glumice" besne zato što nikada nisu postale glumice, zato što kao trećerazredne voditeljke rade na režimskoj televiziji kao u fabrici od 5 ujutru, zato što im je ponovo neko nešto obećao za izlazak iz anonimnosti.

Počinjem da verujem da je i odlazak na Farmu i u Parove moralniji od ovoga!

I da se razumemo, uopšte ne branim čoveka i ne kažem da nije kriv, ali ga i ne žigošem dok se ne dokaže

Maka@

pre 3 godine

Ovde je najvažnija stvar promena narativa mislim da one pokreću ne samo tužbu protiv Mike već protiv cele jedne postavke društva, pogrešne, zastarele destruktivne, gde je samo autoritativno ponašanje poželjno,gde je batina iz raja izašla, gde se žena isključivo seksualizuje i to prerano,gde se nameće submisivno ponašanje i niz drugih stvari. I zbog toga im hvala, hvala što su prekinule da je pipkanje, nabacivsnhe šefova, profesora nešto normalno sa čim treba živeti i samo moliti Boga da tebe preskoči.

Ne znam

pre 3 godine

Ne znam, brate, i mi smo išli na časove kod jednog matorog manipulatora i perverznjaka. I znam da je kad smo imale 16, 17 godina mojoj drugarici uputio komentar na račun sekundarnih polnih karakteristika i ona više nikada nije došla na čas. Dakle, nije sebe dovela u situaciju da je neko pipa. Komentar je bio dovoljan. Ovaj njima sa 17 godina dodirivao grudi, gledao zadnjice, pitao za seks i one ostale. Silovao ih, one ostale da upišu akademiju, pa da završe akademiju... Stvarno ne razumem. Ne njega, on u svakom slučaju treba debelo da odgovara, naravno. Ali, brate, "ovde leži onaj što je imao prvenstvo prolaza". Moraš samu sebe da štitiš.

Ivan

pre 3 godine

jelena- Meni recimo to sto ga je doticna prijavila posle toliko vremena nema veze nikakve.Mogla je i posle 50 godina. OK. Nego doticna je silovana od 17-e godine vise puta!!! Pa nije bila zaroibljena u podrumu i ovaj je silovao.Znaci ona je silovana i isla je opet. E to je pitanje.Zasto si isla i dalje tamo .

II

pre 3 godine

(Mitar, 21. januar 2021 18:44)

Zar ih nije on skolovao i napravio takvima? Cim je odstranio roditelje, kad ih je zastrasivao, pretio, vredjao pa dizao u nebesa kako su posebne i elita, kako niko nije pametan i lep kao one itd, itd, on je postavio temelje te manipulacije u decjim psihama. Zreo covek je sve to radio deci a vi decu optuzujete zasto nisu ovo i zasto nisu ono.

Mare

pre 3 godine

Znači ipak ste se dogovorile... Tačno sam znao. Bice zanimljivo ako ispadne da nije bilo silivanja, pa će kontra-tužba da sevne za klevetu i uništen ugled.

Blek - Chicago

pre 3 godine

Bravo devojke! Jadnika i silovatelja u zatvor Ne znam što su ovi komentatori krenul da ga brane? Ili su kao on Ili su “beta” muškarci koji balave na normalne žene a nikad ih nisu i nikada neće imati (i to sami znaju pa im je krivo zbog toga). Još jednom veliko poštovanje i podrška za sve hrabre devojke!

jelena

pre 3 godine

Ako nekome nije jasno, ne moze da shvati zasto u ovakvim situacijama zrtvama treba mnogo vremena da progovore i kako predatori manipulisu tom decom, neka pogledaju fim Leaving Neverland, mozda ce im sa psiholoske strane biti jasnije kako to moze da deluje na zrtvu.

Sima Strahota

pre 3 godine

Svaka osoba iole razumnna, iole svesna, zna da je jako tesko dokazati nesto sto se desilo unutar 4 zida bez svedoka a potpuno nemoguce ako se slucaj prijavi nakon 10,15 godina(sve fizicke povrede su davno nestale). Jos je teze shvatiti da te neko maltretira, napada, siluje, a ti nastavljas ici tu i jos plus placas clanarinu . To su cinjenice koje se ne mogu pobiti.

Julius

pre 3 godine

Reagovala na vreme: nakion 35 godina.
Za reditelja Aleksica pase ona sintagma: ubio ga vuk, a pojeli ga psi!
Nasle se ne slabe studentkinje da ga osramite u stare dane, ili mu neko namestio.

hela

pre 3 godine

Ocekujem da se jave i ostale "vedete" srpskog glumista Milsa, Ivana Mihic, Brankica Sebastjanovic, Lidija Vukicevic, Dragana Micalovic, Marija Karan, Maja Mandzuka, koje su takodje bez trunke talenta...ali sam za njih makar cula.
Korona je...nema se posla!

veverica

pre 3 godine

da nije "otisla" u rusiju, tesko da bi ikada mogla da progovori. citajuci zutu stampu i drustvene mreze, ocigledno je zasto se zene plase da pricaju. zivimo u primitivnom drustvu punom bezvlasca i nasilja i kukavica. ovde kukavice lakse osudjuju zrtvu nego zlocinca, jer se vecim grehom smatra nesposobnost da se odbranis, nego pociniti najgnusniji zlocin.
moja majka je bila tuzilac celu karijeru. sada je u penziji. iz prve ruke znam kako su prolazile devojcice koje su prijavljivale silovanje. silovatelj ne bude osudjen, a njima kroz proces bude unisten zivot. znam za dva takva primera i detalje sudjenja. to su uzasne stvari. jedna od zrtava je imala 13 godina. silovao ju je "decko" koji je imao preko 20. vestak je cak rekao da ona sa 13 godina i svojim mentalnim sklopom nije bila u stanju ni da razmislja o seksualnom odnosu itd. ipak sudija muskarac je procenio da je ona k** i ovoga oslobodio. epilog, devojcica vise nije mogla da izlazi iz kuce narednih godina od sramote po varosi. drugi slucaj, epilepticna devojka dobija napad, domacin kod kojeg se to desava isteruje sve ostale prisutne da joj "pomogne" i koristi da je siluje. svedoci koji su bili ispred kuce culi su cak da joj silovatelj udara samare i preti joj, ali nisu usli da sprece. on je isto oslobodjen optuzbi...
ovakve uzasne stvari desavaju se u svuda gde muskarci imaju neku vlast i odlucuju o sudbinama. samo je to nekako drustveno prihvatljivo zbog primitivizma i kukavicluka. a krive su zene, naravno...

gagi4

pre 3 godine

Ako je teško doći do validnih dokaza zbog velike vremenske distance od učinjenog nedela ovog tipa treba kazniti zbog utaje poreza.Preneto je u medijima da je taj njegov čas naplaćivao 60 eura ali na ruke pa eto zgodne prilike da na osnovu tog prekršaja bude spakovan pod hitno u zatvor a paralelno da se vodi postupak za silovanje i sve ostalo što mu se pripisuje.Pa onda njegovi advokati neka razvlače slučaj koliko mogu ali protuva neće biti na slobodi do konačne presude.
(Boki Moravac, 21. januar 2021 17:20)

A odkud ti znas da je on utajio porez? Gomila delatnosti uslugu naplacuje na ruke, (mehanicari, frizeri, moleri, taksisti, auto prevoznici itd) a oni su pausalci, uredno izmiruju obaveze! Niti je ovo Amerika, niti je on Al Kapone, sve i da nije dinara poreza platio, bio bi kaznjen novcano, a za dobar deo vremenskog perioda bi imao zastarelost!

Srbin

pre 3 godine

Ja verujem da ih je on ucenjivao i slično, ali ne verujem da je to bilo "klasično" silovanje. Jednostavno nije logično da te neko siluje u kontinuitetu, i da se ti iznova i iznova vraćaš tamo. Pre će biti da je bilo "nećeš moći ovo ako ne uradiš to i to", što je takođe bedno. Možda grešim. Ovo je pouka za sve roditelje da više obrate pažnju i pažljivije posmatraju ponašanje svoje dece. Jednostavno namnožilo se tih skotova.

rani

pre 3 godine

Meni je ovo morbidno postalo.
On je medijski vec osudjen,a mislim da bi bilo fer da ta osuda krene tek posle pravosnazne presude.

Ta medijska osuda ce proci vec za nekoliko dana, a dok dodje do sudjenja, svi ce zaboraviti, osim te devojke i njihove porodice! Kako god, pravno gledano, ovo ce biti ozbiljan zadatak za tuzilastvo, jer materijalnih dokaza nema, niti mogu da se pribave posle toliko vremena, pitanje je da li ima svedoka, a neka dela su cak i zastarela! Bice to sudjenje vrlo traumaticno i neprijatno za te devojke, a ishod, vrlo neizvestan, ma kako to sad delovalo kao da je sve gotovo i da je on kriv!

Borg

pre 3 godine

----------------
Ja sam recimo u OŠ poznavao 4-5 dečaka-drugara koji su psihički i fizički maltretirani od 5 do 8 razreda svaki dan, ali bukvalno svaki dan....
-----------------
E , i ja sam poznavao, ali onda smo se dogovorili mi iz ostatka razreda , sačekali ih i ubili boga u njima i oni nikada više nisu pipnuli ta dva drugara koji su nam bili u odeljenju . A za sve to imali smo odobrenje razrednog i znaš šta , niko se od njihovih roditelja kabadahija nije pobunio već su dobili i od njih .
Ali bila neka druga vremena tamo generacija šesdeset i neke .

Maksim

pre 3 godine

Objaswnite - kako se žrtva ponovo raća silovatelju?
(distanca, 21. januar 2021 16:49)

To su klasicne sektaske metode, koje nisu neuobicajene. Ima dosta ovakvih slucajeva i uglavnom su vezani za sekte.

Ovaj je oformljavao grupe uzrasta 6-11 godina, a onda bi im u narednim godinama ispirao mozak i medju tom decom birao pogodne zrtve.

Mitar

pre 3 godine

Pre silovanja.Pred celim razredom te poljubi.Negde na pocetku...Jos nije stigao ni da ti ispere mozak,ni da ti postane guru..Ne odes,ne pozalis se nikome,ceo razred cuti pa i oni koji su u medjuvremenu i napustili skolu.Odes na individualni cas,pa na drugi,pa na treci....Silovanja...Upises FDU kod njegove zene,gledas je godinama u oci,tako tesko traumatizivana diplomiras kao djak generacije,nastavis konsultacije oko uloga..Zar se to ne zove manipulacija a ne hrabrost?

kico slabinac

pre 3 godine

Dijete voditi idiotu kojemu je naveci umjetincki rad režija arkanove svadbe, zapocinje svaku lekciju sa "Oče naš...", nema jedan posten film koji je napisao ili rezirao, a kao neki veliki balkanski glumacki guru... Ma gonite se roditelji u tri pm... Samo mi je zao ovih jadnica, koje nisu znale a niti mogle drugacije, izgleda.

Srba

pre 3 godine

@modesti, ne ulazim ja u te stvari oko toga sto je monstruozno i kroz sta je ko prolazio... Ja rodjena sestra da mi kaze da je silovana to bih prvo provjerio sto bolje mogu, pa onda lika odvojio od zivota. Ja kao veliki zastitnik svih svojih zena u zivotu itekako sam oprezan kad su ovakve stvari u pitanju. Konkretno, prica se o nekim traumama a iste glumice su kasnije bez ikakvih trauma snimale nage scene iz epizode u epizodu. Plus to sto su po njihovim ispovjestima isle po nekoliko puta dzelatu pod noz.
Ja ne mogu to mozda da shvatim, jer sam drugi pol, ali mene neko da siluje, pa mu podjem opet da me siluje, pa onda opet... To mi je nekako sci-fi sto se mog mentalnog sklopa tice.
Sad dislajkujte, znam da u ovakvim situacijama mi koji izbjegavamo ovakve teme i pridjemo malo s nekom skepsom, pa i neopravdanom, budemo oznaceni debilima. A opet, mnogo je bolje biti debil nego lovac na vjestice.

m

pre 3 godine

Još jednom, Milena, Iva i ostale devojke hvala vam u ime prošlosti, sadašnjosti i budućnosti vaših vršnjakinja a i mlađih devojčica, hvala za korenitu promenu nakaradno postavljenog i dopuštenog sistema obuke mladih u centru Beograda, (kako je ovo bolno!)Hvala Ti divna, nežna i suptilna Milena!!! Hvala Iva!!! Žao mi je kroz šta ste prošle i sa čime su vaše tanane duše morale da se bore u doba detinjstva!!!!!

pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Objaswnite - kako se žrtva ponovo raća silovatelju?
(distanca, 21. januar 2021 16:49)

Ja sam recimo u OŠ poznavao 4-5 dečaka-drugara koji su psihički i fizički maltretirani od 5 do 8 razreda svaki dan, ali bukvalno svaki dan. I oni su u školu dolazili svaki dan, bukvalno svaki dan bez bilo kakvih naznaka roditeljima, a mi sva ostala deca, svi smo to znali i niko nikada ni jednom roditelju nije rekao. Bilo je slučajeva da krene neko maltretiranje nekoga, pa on to kaže, i sad iz ovog ugla gledano to se završavalo dosta lagano...ali ovih 4-5 siguran sam da ni oni do dan danas to nisu rekli bilo kome, iako cela škola (4 generacije х 5 odeljenja x 30 ljudi) svi svez znaju dan danas.
E sad, zamisli da krene oblikovanje za maltretiranje u drugom razredu OŠ, jer su deca upisana sa 9 god. Šta se dešava kad krene ciljno oblikovanje od 9-te godine...šta onda ispadne posle 6-7 godina "oblikovanja"? A ovaj tip nije "seksualno" maltretirao sve, nego baš one za koje posle 6-7 godina zna da neće reći.
A svi iz grupe su bili dovoljno obrađeni da trpe "verbalno" maltretiranje bez pogovora.
Takođe, bilo je slučajeva da deca nisu trpela ni verbalno maltretiranje i da su odustajala od te "škole", recimo Lečićeva deca i slični, ali je to ispraćeno kao "odustajanje iz nepoznatih razloga". Jel sad malo jasnije?

Devojke bezite odavde

pre 3 godine

Konkretno, prica se o nekim traumama a iste glumice su kasnije bez ikakvih trauma snimale nage scene iz epizode u epizodu.
(Srba, 21. januar 2021 18:02)

Kakve veze imaju scene u filmu sa silovanjem? I muskarci su u tim scenama nagi sta zakljucujes o njima, vidim neki zakljucak o nagim zenama na filmu si izvukao?

Gile

pre 3 godine

Neverovatno, on ih siluje, a one onda dodju opet i jos mu plate, pa ja stvarno ne znam sta da kazem. Bukvalno tema za doktorat iz psihologije.

Mordor

pre 3 godine

Jedna zanimljiva scena vidjena je u hotelu Interkontinental davne 1995.Kadar u jednom trenutku zumira dolazak vladike Kačavende.Mlada i mladoženja oduševljeni njegovim dolaskom zajedno sa njim kreću kroz halu, a za njima trubači izvode "Marš na Drinu"? Krimos, pevaljka i bludni vladika.I sve to u režiji jednog dugogodišnjeg predatora, i opasnog manipulatora.I posle su svi u čudu kada se otkriju javne tajne, o kojima samo hrabr(e)i smeju da govore.

alek

pre 3 godine

Meni je ovo morbidno postalo.
On je medijski vec osudjen,a mislim da bi bilo fer da ta osuda krene tek posle pravosnazne presude.
Pa onda podrska hrabrim devojkama,onda svakodnevne izjave kolega koje su znala kakav je bio i sva naknadna pamet.

Analitičar amater

pre 3 godine

Devojkama treba odati priznanje za odluku i hrabrost da iznesu svoja bolna iskustva ali trebalo je postupiti mudrije.Manijaku,bolesnom čoveku, je trebalo postaviti kamere u tu njegovu školu i uhvatiti ga na delu.Onda nijedan advokat ili sudija nebi mogao ni da pokuša da ga brani a ovako već naslućujem da će se na neki način izvući ili biti minimalno kažnjen.Siguran sam da postoje klanovi i sekte ovih bolesnika i da je nasilje u našem društvu mnogo više zastupljeno nego što možemo i da naslutimo a ima ih verovatno i među političarima koji ne preduzimaju ništa da se zakoni i kontrola ovih prestupnika pooštri.

Tumba

pre 3 godine

Ja nekako nisam siguran da su tu cista posla... Naravno, on je zlikovac, ali mora da se nekom zamefio pa se odjednom pojavljuje dvadeset i nesto devojaka.... ko je ovde lud..

Armsta

pre 3 godine

Ipak je do tih žena a ne do Mike. Ako je jedno dete od 10 godina moglo da mu se suprostavi i odmah ga prijavi, te devojke od 17 i 18 godina su morale da to učine još mnogo pre. A zašto nisu, odgovor je u tekstu, zato što su im kod kuće majke izbacile očinsku figuru iz vaspitanja da bi im deca mogla da budu samoživa da rade šta hoće u životu. Zato danas imamo toliko bestidnih i promiskuitetnih žena i devojaka jer nemaju u glavi kočnicu da im kaže stani, a koju kod ženske dece predstavlja otac. Svaka čast roditeljima devojčice koja je odmah prijavila silovatelja i na tome kako su je vaspitali, ona je sa 10 godina znala šta su ženska čast i obraz, a Milena i njene koleginice to nisu znale ni sa 17 i 18 godina.

Dzouni

pre 3 godine

"Bilo je važno reagovati brzo", kaže Milena Radulović.

Ok necu da biram strane ovde i ne pratim slucaj preterano, jasni su mi svi razlozi zasto se ponekad ovakve stvari ne prijavljuju odmah. Iako bi ranije prijavljivanje spasilo ko zna koliko unistenih detinjstava i problema, ne ocekujem da Milena moli za oprostaj sto nije ranije pokrenula sve ovo. Ali da ovo izjavi? Ne znam jel sam ja lud ili, kako ce da reaguje neko ko je zlostavljan nakon nje kada procita ovo, 'bilo je vazno brzo reagovati'? Kad brzo, pre sledece reinkarnacije?

Deli

pre 3 godine

Koliko bednika ima ovde ,sramota me je od vas ,bedni crvi stavite se u kožu zrtve ,umboli ,one su bile deca kada su ga upoznali ,a silovanja su se dešavala kasnije pred kraj ,kad oceni da je pravo vreme kad su najslabije . Kako vas nije sramota ,kao imate mišljenje !? Ono je kao straznjica ,svako ga ima.

seljadin

pre 3 godine

a da je odbila da bude silovana, i prijavila odmah sta bi onda bilo ? kako su se osecale one glumice koje nisu mogle doci do izrazaja jer su pojedine isle stalno da ih siluju, pa su tako i dobijale FDU, i uloge u filmovima ?
Mogu li one koje su odbile da budu silovane da se obestete ?

Boki Moravac

pre 3 godine

Ako je teško doći do validnih dokaza zbog velike vremenske distance od učinjenog nedela ovog tipa treba kazniti zbog utaje poreza.Preneto je u medijima da je taj njegov čas naplaćivao 60 eura ali na ruke pa eto zgodne prilike da na osnovu tog prekršaja bude spakovan pod hitno u zatvor a paralelno da se vodi postupak za silovanje i sve ostalo što mu se pripisuje.Pa onda njegovi advokati neka razvlače slučaj koliko mogu ali protuva neće biti na slobodi do konačne presude.

Nije časno i hrabro ćutati

pre 3 godine

Ovo nije hrabrost.
To se zove LICEMERJE a i podmuklost ili podlost...
Nije časno ćutati tolike godine, u medjuvremenu "znati" a čekati, koristiti "status" pri upisu na FDU, polagati ispite, i to uspešno, bez trauma kod žene "silovatelja", dobijati uloge...
MADA nisu same...

aabb

pre 3 godine

Svaka cast Mileni i svim devojkama na hrabrosti. Imaju svo pravo i svu podrsku ovog sveta i nadam se da ce ovaj zavrsiti iza resetaka.
Medjutim, pocela je da mi smeta Milenina samopromicija na njenom instagram nalogu. Kaci sve naslovne novine, sve izjave, sve pohvale, sve njene slike sa sve krunom na glavi.
Zasto to? Cemu to toliko potenciranje i predstavljanje sebe kao heroine?
U ovom trenutku, slikanje i poze za fotografisanje?
Ne znam, mozda gresim, ali mi je malo neukusno.

my way

pre 3 godine

Bravo, Milena! Puna podrska tebi i devojkama! Za ove koji pitaju sto nisu ranije rekle, kao da uopste imaju pravo na to? Zbog sramote. Zbog straha da im se nece verovati. Da njihovi ocevi ne roknu ovoga i pogode u zatvor. Zbog traume. Krivice. Straha od zigosanja. Straha da ce unistiti svoje i zivote svoje porodice. Straha od osvete... Da li stvarno neko ne razume zasto ove devojke, maloletnice, nisu tada pomislile "bolje cutati i trpiti, pa ce biti kao da se nista nije ni desilo"? Hvala Mileni Radulovic sto je pokrenula stvari i spasila mnoge devojke iste sudbine, kao i Ivi i ostalima koji su joj se pridruzili.

ne negiram zlocin samo kazem

pre 3 godine

da se ti malo manes promocije sebe kao heroja.

razumem ja silovao te i sad ce na sud pa u zatvor i sta sad jer treba svi sad da ti se klanjamo sto si bila zrtva?

pa onu malu curicu onaj berberin vodao danima zlostavljao i ko zna sta joj je sve radio pa je ne videsmo ni jedan dan na tv a ova se raspricala ko da je pobedila za mis univerzuma.

jedan savet mala sto vise pricas po novinama sve ti narod manje veruje u te price.

Живи били па видели

pre 3 godine

Све лоше што ће да му се деси је управо то - затвориће му школу и више никад неће никог "учити" глуми. Како доказати силовање после толико времена? Нисам судски вештак, али претпостављам да нема скоро никакве шансе. Такође, њен исказ "није било једном, понављало се" је потпуни дебакл за потенцијалну оптужницу.

Maja

pre 3 godine

Svima koji ne shvataju zasto maloletne zrtve dugo skrivaju i cak podrzavaju svog idola koji ih zlostavlja preporucujem da pogledaju film Leaving Neverland. I da dok slusaju price ta dva coveka imaju na umu da je akter njihovih prica maloletno dete, a ne oni kao odrasli. Jednostavno zamislite nekog svog idola iz detinjstva i sebe sa 10 godina u toj prici... Na primer: vi kao decak i Maradona 1989...

Mozda ce vam onda biti jasno zasto zrtve toliko dugo cute. Ako nista drugo, deca nisu svesna da je ponasanje koje trpe nenormalno. Mi kao odrasli to shvatamo, deca ne, a pogotovu ne kad im to radi neko koga oni mnogo vole/postuju/dive mu se.

Mnnopq

pre 3 godine

Ne sporim da je nedelo moguce ucinjeno.
Spirim pravo bilo kome na linc (za sada) neosudhenog.
A i pitanje za navodne zrtve: gde ste bile do sada?

kraja

pre 3 godine

""U trenutku kada on sigurno pikira još šest devojčica koje se spremaju za FDU, a nije isključeno i ove koje ne, jer bilo je i takvih slučajeva, smatrale smo da, ako dozvolimo da se nastavi, da ćemo doslovno biti saučesnici u zločinu…"

...kako ste kvantifikovali i kvalifikovali trenutak u kojem vase saznanje prelazi u saucesnistvo...???
...dosadasnje cutanje se ne racuna...???

filip cg

pre 3 godine

Нека си ти гламурозна на најновијој насловној Story-a. Сад ће каријера да цвијета.

Vladan R

pre 3 godine

Bolje je naravno prijaviti, ikad nego nikad, i kad tad zaustaviti manijaka. Sva cast devojci koja se nakon prvog puta pozalila, i ona je junak, ali sa druge strane sve koje su cutale i godinama trpele, koliko su zrtve, u odredjenoj meri su i saucesnice. Da su se ranije javile, i sebe bi postedele daljih muka, ali spasile i sve buduce zrtve, ali je pitanje sta biim bilo sa karijerom. Znao sam da u recima pesme: "dajes da te vole glumci, reziseri, novinari, ljudi, neznani i znani, ali to je deo tvoje karijere, pa zasto onda otrpela ne bi"..., ima odredjene istine, ali na zalost, ne i u tolikoj meri.

Nemanja

pre 3 godine

Znaci zbog nekog vaseg tripovanja ste cekale, a on je nastavio da radi sta je hteo. I posle se usudjujete da kritikujete ljude kad vam kazu sto ste cutale, sto sad govorite. Ajde malo prst na celo i razmislite sto vam je to receno. Sad da se izvinjavate svakoj devojci koja je propatila isto sto i vi posle vas. Mogli ste sve to da zaustavite jos onda. Sta je bio problem, sta ce aelo da kaze, to je bio problem. Taj mentalitet je duboko u nasem drustvu i vreme je da se sa tim prekine.

Kowalski

pre 3 godine

Sud je tu da osudi nismo na nivou plemena i lincovanja. Svi ovo koriste za samoreklamu a sobzirom da nemaju posla ni pozorista onda glumataju po forumima.
Sada definitivno Sud ne sme da odugovlači i treba da resi po hitnom postupku slučaj.

Sasa

pre 3 godine

Ljudi koji rade takve stvari su predatori, to je valjda svima jasno. Ako bude pravde svaki ce robijati. Ali sada zamislite ko ide kod takvih predatora i ko ima takve bolesne ambicije, da istrpi svo sikaniranje za koje su znali da postoji tzv. "celicenje". Ljudi koji idu tamoi koji salju svoju djecu tamo imaju "bolesnu" ambiciju da po svaku cijenu ispune cilj. Nemaju oni nekih posebnih moralnih vrijednosti. Predatori biraju svoje zrtve, a ovaj ih je birao po tome koja "ce mu dozvoliti" da radi sto je naumio. A taj isti predator im je vec rekao da "ne idu s..... kroz svijet"...

nenad

pre 3 godine

Tebi samo nedostaje pažnje i popularnosti! Da si htela, čim se to desilo otišla bi u policiju i prijavila. A ne sada posle toliko godina. Mika je obecavao velike uloge ne tako dobrim glumcima, i sada se sve ovo radi da bi mu se svetili. Da ste kvalitetni glumci zavrsili bi se u drzavnoj ustanovi a ne privatno a sad vam kriv djavo sto vam niko ne daje uloge.

prototip

pre 3 godine

Lose su mediji postupili, trebalo je cekati trenutak, a onda na delu uhvatiti barabu, ovako necete uspeti na zalost, jer je mnogo vremena proslo :(

Djordje

pre 3 godine

Sta ste cekale 35 godina!? Koliko je devojcica stradalo zbog vaseg cutanja od 35 godina!? Koliko ste ih mogli spasti da ste prijavili na vreme!? Znam da je strasno izaci na videlo s tim ali pobogu zar vam nije jasno da je toliko nevinih devojaka napastvovano dok se u vama kuraz kuvao! Znale ste da niste jedine i zasto se niste sve skupile i otisle u policiju!? Mnogi su znali o tome sta se desava napastvovani, a i oni koji nisu napastvovani! Tolike godine.

petao Sofronije

pre 3 godine

"U trenutku kada on sigurno pikira još šest devojčica koje se spremaju za FDU..." Ova recenica baca malo drugacije svetlo na cele pricu. Nema sumnje da je u pitanju covek koji je zloupotrebljavao svoj uticaj u filmskoj industriji da bi vrbovao mlade buduce glumice ali da li je u pitanju silovanje ili su one stupale u odnose sa njim iz koristoljublja da bi im zavrsio upis na FDU? Budimo iskreni i priznajmo koliko puta smo culi za slucajeve da je neko dobio posao/mesto na fakultetu... preko kreveta. Svakako da takvi postupci coveka koji je imao uticaj nisu moralni, ali da li se mogu smatrati silovanjem, pa ne mogu. Mnoge mlade devojke nisu bas patrijarhalno vaspitane i nisu bas gadljive da prekrse neke moralne norme kako bi dobile nesto sto zele. Ne kazem da je ovde to slucaj, ali svakako treba sagledati iz vise uglova pre donosenja zakljucaka. Na kraju, svako je nevin dok se na sudu ne dokaze krivica.

Modesti

pre 3 godine

uf najezila sam se samo citajuci... a jos kada neko ovako precizno objasni kroz sta je prolazio stvarno je to tragedija za ceo zivot... u sustini svako od nas ima neke tuge i tragedije...ali ove devojke su za mene heroji.

Modesti

pre 3 godine

uf najezila sam se samo citajuci... a jos kada neko ovako precizno objasni kroz sta je prolazio stvarno je to tragedija za ceo zivot... u sustini svako od nas ima neke tuge i tragedije...ali ove devojke su za mene heroji.

pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Objaswnite - kako se žrtva ponovo raća silovatelju?
(distanca, 21. januar 2021 16:49)

Ja sam recimo u OŠ poznavao 4-5 dečaka-drugara koji su psihički i fizički maltretirani od 5 do 8 razreda svaki dan, ali bukvalno svaki dan. I oni su u školu dolazili svaki dan, bukvalno svaki dan bez bilo kakvih naznaka roditeljima, a mi sva ostala deca, svi smo to znali i niko nikada ni jednom roditelju nije rekao. Bilo je slučajeva da krene neko maltretiranje nekoga, pa on to kaže, i sad iz ovog ugla gledano to se završavalo dosta lagano...ali ovih 4-5 siguran sam da ni oni do dan danas to nisu rekli bilo kome, iako cela škola (4 generacije х 5 odeljenja x 30 ljudi) svi svez znaju dan danas.
E sad, zamisli da krene oblikovanje za maltretiranje u drugom razredu OŠ, jer su deca upisana sa 9 god. Šta se dešava kad krene ciljno oblikovanje od 9-te godine...šta onda ispadne posle 6-7 godina "oblikovanja"? A ovaj tip nije "seksualno" maltretirao sve, nego baš one za koje posle 6-7 godina zna da neće reći.
A svi iz grupe su bili dovoljno obrađeni da trpe "verbalno" maltretiranje bez pogovora.
Takođe, bilo je slučajeva da deca nisu trpela ni verbalno maltretiranje i da su odustajala od te "škole", recimo Lečićeva deca i slični, ali je to ispraćeno kao "odustajanje iz nepoznatih razloga". Jel sad malo jasnije?

Mordor

pre 3 godine

Jedna zanimljiva scena vidjena je u hotelu Interkontinental davne 1995.Kadar u jednom trenutku zumira dolazak vladike Kačavende.Mlada i mladoženja oduševljeni njegovim dolaskom zajedno sa njim kreću kroz halu, a za njima trubači izvode "Marš na Drinu"? Krimos, pevaljka i bludni vladika.I sve to u režiji jednog dugogodišnjeg predatora, i opasnog manipulatora.I posle su svi u čudu kada se otkriju javne tajne, o kojima samo hrabr(e)i smeju da govore.

Ivan

pre 3 godine

jelena- Meni recimo to sto ga je doticna prijavila posle toliko vremena nema veze nikakve.Mogla je i posle 50 godina. OK. Nego doticna je silovana od 17-e godine vise puta!!! Pa nije bila zaroibljena u podrumu i ovaj je silovao.Znaci ona je silovana i isla je opet. E to je pitanje.Zasto si isla i dalje tamo .

Armsta

pre 3 godine

Ipak je do tih žena a ne do Mike. Ako je jedno dete od 10 godina moglo da mu se suprostavi i odmah ga prijavi, te devojke od 17 i 18 godina su morale da to učine još mnogo pre. A zašto nisu, odgovor je u tekstu, zato što su im kod kuće majke izbacile očinsku figuru iz vaspitanja da bi im deca mogla da budu samoživa da rade šta hoće u životu. Zato danas imamo toliko bestidnih i promiskuitetnih žena i devojaka jer nemaju u glavi kočnicu da im kaže stani, a koju kod ženske dece predstavlja otac. Svaka čast roditeljima devojčice koja je odmah prijavila silovatelja i na tome kako su je vaspitali, ona je sa 10 godina znala šta su ženska čast i obraz, a Milena i njene koleginice to nisu znale ni sa 17 i 18 godina.

Gile

pre 3 godine

Neverovatno, on ih siluje, a one onda dodju opet i jos mu plate, pa ja stvarno ne znam sta da kazem. Bukvalno tema za doktorat iz psihologije.

Mitar

pre 3 godine

Pre silovanja.Pred celim razredom te poljubi.Negde na pocetku...Jos nije stigao ni da ti ispere mozak,ni da ti postane guru..Ne odes,ne pozalis se nikome,ceo razred cuti pa i oni koji su u medjuvremenu i napustili skolu.Odes na individualni cas,pa na drugi,pa na treci....Silovanja...Upises FDU kod njegove zene,gledas je godinama u oci,tako tesko traumatizivana diplomiras kao djak generacije,nastavis konsultacije oko uloga..Zar se to ne zove manipulacija a ne hrabrost?

Живи били па видели

pre 3 godine

Све лоше што ће да му се деси је управо то - затвориће му школу и више никад неће никог "учити" глуми. Како доказати силовање после толико времена? Нисам судски вештак, али претпостављам да нема скоро никакве шансе. Такође, њен исказ "није било једном, понављало се" је потпуни дебакл за потенцијалну оптужницу.

aabb

pre 3 godine

Svaka cast Mileni i svim devojkama na hrabrosti. Imaju svo pravo i svu podrsku ovog sveta i nadam se da ce ovaj zavrsiti iza resetaka.
Medjutim, pocela je da mi smeta Milenina samopromicija na njenom instagram nalogu. Kaci sve naslovne novine, sve izjave, sve pohvale, sve njene slike sa sve krunom na glavi.
Zasto to? Cemu to toliko potenciranje i predstavljanje sebe kao heroine?
U ovom trenutku, slikanje i poze za fotografisanje?
Ne znam, mozda gresim, ali mi je malo neukusno.

kico slabinac

pre 3 godine

Dijete voditi idiotu kojemu je naveci umjetincki rad režija arkanove svadbe, zapocinje svaku lekciju sa "Oče naš...", nema jedan posten film koji je napisao ili rezirao, a kao neki veliki balkanski glumacki guru... Ma gonite se roditelji u tri pm... Samo mi je zao ovih jadnica, koje nisu znale a niti mogle drugacije, izgleda.

Maksim

pre 3 godine

Objaswnite - kako se žrtva ponovo raća silovatelju?
(distanca, 21. januar 2021 16:49)

To su klasicne sektaske metode, koje nisu neuobicajene. Ima dosta ovakvih slucajeva i uglavnom su vezani za sekte.

Ovaj je oformljavao grupe uzrasta 6-11 godina, a onda bi im u narednim godinama ispirao mozak i medju tom decom birao pogodne zrtve.

Ne znam

pre 3 godine

Ne znam, brate, i mi smo išli na časove kod jednog matorog manipulatora i perverznjaka. I znam da je kad smo imale 16, 17 godina mojoj drugarici uputio komentar na račun sekundarnih polnih karakteristika i ona više nikada nije došla na čas. Dakle, nije sebe dovela u situaciju da je neko pipa. Komentar je bio dovoljan. Ovaj njima sa 17 godina dodirivao grudi, gledao zadnjice, pitao za seks i one ostale. Silovao ih, one ostale da upišu akademiju, pa da završe akademiju... Stvarno ne razumem. Ne njega, on u svakom slučaju treba debelo da odgovara, naravno. Ali, brate, "ovde leži onaj što je imao prvenstvo prolaza". Moraš samu sebe da štitiš.

Vladan R

pre 3 godine

"Daješ da te vole, glumci režiseri, novinari, ljudi, neznani i znani,..... trpeces staračke ruke na sebi, ali to je deo tvoje karijere, pa zašto onda otrpela ne bi". Da citiram reči poznate rok pesme, sa kraja 70tih, iz koje fali deo teksta radi konciznosti. Dobro je to sto su ga na kraju prijavile, da ga kad tad zaustave da radi takve stvari. Ali jedini heroj, je ova devojka koja se požalila posle prvog puta. Sve ostale, koliko god da jesu žrtve, time što su ne samo cutale, nego i nastavile da idu iznova i iznova zlostavljacu na noge, i nastavile da grade karijeru, bez obzira na svo zlostavljanje, i same snose na neki način, deo krivice za svaku buducu zlostavljanju devojku. Mogu psiholozi da pišu eseje i doktorske, u želji da sve objasne, ali ja ne mogu da shvatim da neko tek tako, može da iznova i iznova ide na zlostavljanje. Meni to više liči na ono sto je opisano u pesmi.

Nije časno i hrabro ćutati

pre 3 godine

Ovo nije hrabrost.
To se zove LICEMERJE a i podmuklost ili podlost...
Nije časno ćutati tolike godine, u medjuvremenu "znati" a čekati, koristiti "status" pri upisu na FDU, polagati ispite, i to uspešno, bez trauma kod žene "silovatelja", dobijati uloge...
MADA nisu same...

Srba

pre 3 godine

@modesti, ne ulazim ja u te stvari oko toga sto je monstruozno i kroz sta je ko prolazio... Ja rodjena sestra da mi kaze da je silovana to bih prvo provjerio sto bolje mogu, pa onda lika odvojio od zivota. Ja kao veliki zastitnik svih svojih zena u zivotu itekako sam oprezan kad su ovakve stvari u pitanju. Konkretno, prica se o nekim traumama a iste glumice su kasnije bez ikakvih trauma snimale nage scene iz epizode u epizodu. Plus to sto su po njihovim ispovjestima isle po nekoliko puta dzelatu pod noz.
Ja ne mogu to mozda da shvatim, jer sam drugi pol, ali mene neko da siluje, pa mu podjem opet da me siluje, pa onda opet... To mi je nekako sci-fi sto se mog mentalnog sklopa tice.
Sad dislajkujte, znam da u ovakvim situacijama mi koji izbjegavamo ovakve teme i pridjemo malo s nekom skepsom, pa i neopravdanom, budemo oznaceni debilima. A opet, mnogo je bolje biti debil nego lovac na vjestice.

Borg

pre 3 godine

----------------
Ja sam recimo u OŠ poznavao 4-5 dečaka-drugara koji su psihički i fizički maltretirani od 5 do 8 razreda svaki dan, ali bukvalno svaki dan....
-----------------
E , i ja sam poznavao, ali onda smo se dogovorili mi iz ostatka razreda , sačekali ih i ubili boga u njima i oni nikada više nisu pipnuli ta dva drugara koji su nam bili u odeljenju . A za sve to imali smo odobrenje razrednog i znaš šta , niko se od njihovih roditelja kabadahija nije pobunio već su dobili i od njih .
Ali bila neka druga vremena tamo generacija šesdeset i neke .

Lela

pre 3 godine

Koliko sam shvatila, lik ju je izmanipulisao, zaveo i na prevaru ubedio da imaju seks. Prvo je zadobio njeno poverenje, a onda ili ju je uverio da je posebbna, obećao ulogu, ubedio da je to način za uvežbavanje erotskih scena, ko zna šta ali.. Većina nas žena smo u ranoj mladosti, kad smo bile glupe i naivne imale nekog manipulativnog lažova koji nas je na foru strpao u krevet i sada ga mrzimo, ali ga ne optužujemo za silovanje.

Nata

pre 3 godine

Pa jeste trgovina. One su pristajale na sve radi uspeha a on je to koristio. Svaka devojka moze elegantno da otkaci matorca- samo ako hoce. A ove nisu htele. Nisu ni posle htele, sve dok se nisu posle osam godina potpuno osamostalile. A sada hoce da mu se osvete posto im vise nije potreban. Ne branim njega, ali ni one nisu bolje kao ni njihovi roditelji, koji su decu svesno gurali u to zbog svojih licnih bolesnih ambicija. Verujte, isto je to drustvo. Sta mislite kako se dobijaju uloge? Ili veze ili seks. Neznas koji je odvratniji nacin.

Vagica

pre 3 godine

Silovanje nije seks. Silovanje nije seks. SILOVANJE NIJE SEKS!!!

Silovanje je nasilje.
Nasiljem se kalja čast nasilnika, ne žrtve. Žrtva može biti bilo ko, neko ko je slučajbo na putu nadilnika, a nasilnik ostaje nasilnik. To je njegova sramota.

ille

pre 3 godine

Iz razloga,,zbog kojih su Milena i Iva ‘silovane’,(spavale*) sa Mikom,,mozete li zamisliti koliko je djevojaka spavalo*, sa Erom Ojdanic ZBOG* besplatnog prenocista u njegovu hotelu,,progurivanja u Parove,, pomoci na izboru ljepote,,te zbog puta* da postanu pjevacice???Od tih hiljade djevojaka,,koliko njih bi Era odveo u krevet,,da je bio obican radnik u tvornici???

Đole

pre 3 godine

@Glumica koja ce biti pamcena samo po jednoj ulozi zrtve. Ljudi ce samo da je sazaljevaju. I ko ce da joj da ulogu, kada ce posle da kaze da je bilo prinude da ide sa nekim i u krevet.
(Boza, 21. januar 2021 20:06)

Eto suštine zašto ne prijavljuju.
Ako prijavi profesora, ode joj 4-5 godina života školovanja na fakultetu. Niko neće da je zaposli jer je prijavila zlostavljanje. Da nije, možda bi je i zaposlili pa neka ona i dalje trpi od ostalih bolesnika.

Razumete li da ima previše žena kojima su uništeni životi jer su prijavile/odbile/prekinuče školovanje na samom kraju, ostavile svoj trud i rad po strani, obezvredile sebe i svoje uloge u život, jer im se neki seksualni napasnik umešao u život???

Moja prijateljica je, sa diplomom, dok je trpela verbalno seksualno nasilje, i jednom čak i fizičko, na svu sreću nije došlo do silovanja, ostala bez mogućnosti da se zaposli u struci za čije je obrazovanje dala nekoliko godina rada i života. Naravno, oni to ne rade odmah, nego kada je neko pri kraju studija, kada neće ostaviti fakultet, požalila se roditeljima a oni rekli da je lenja i da neće da uči.

Verujem svim ovim ženama. Imam nekoliko poznanika koji kažu da svaki mupkarac ima pravo da napadne ženu, a ona može da odbije sa posledicama. Ne znam ko vas je vaspitavao i kako.

Jare u mleku

pre 3 godine

Poprilično verujem da je dotični uradio mnoge gadosti ali jedno je problem. Koliko sam ispratio frka se digla najvise zbog silovanja devojke od 17 godina. Bez fizičkog nasilja i desilo se više puta. Po našem zakonu to je obostrano željen sex sa starijom maloletnicom. Dozvoljeno ako ona ima više od 16. A i za to nema fizičkih dokaza uz rekla kazala i uz dobrog advokata dotični će još dobiti odštetu. Za sad je bar izgubio ugled i verovatno porodicu. I još jedna sitnica. Šta ako stvarno nije bilo ničega osim verbalnog vredjanja dece. Razapeli čoveka. Ugled i porodica takodje otišli. Previše je ovo izašlo u etar. Ne valja ni za njega ako nije kriv a ni za žrtve, osim ako ne žele pažnju.

miro split

pre 3 godine

Najčešća pitanja dežurni policijski inspektora i forenzičara ovdi na B92 su:
Zašto ova dica nisu odma prijavila zlostavljanja i silovanja?
Vaš odgovor proizlazi iz vaše zloće i glasi da nisu bili silovani i da su svjesno priko prostitucije tražile uspjeh u životu.
Ja kažem da je to zato jer su neiskusna dica kojoj će trauma uništavat život sve dok ne smognu snage da kriknu i reču da im se zlo dogodilo.
Drugo vaše pitanje zašto su se vračali zlostavljaču?
Vaš odgovor je na to ponovo da su ta dica prostitutke i da nema silovanja.
Ja opet kažem da su to samo prestrašena i izgubljena dica ostavljena na milost i nemilost inteligentnoj zviri.
Treće vaše pitanje je di su im bili roditelji?
Vaš odgovor je da su svjesno i iz koristi podvodili svoju dicu.
Moj odgovor na to da su to glupi ljudi izbezumljeni lažnom slikom uspješni obitelji sa pametnom dicom koju serviraju zapadni mediji.
Ni cure, ni ova dica, a ni njihovi roditelji radi toga šta su slabi, bez iskustva ili možda glupi nisu zločinci.
Zločinac je onaj koji je ovo iskoristija.

seljadin

pre 3 godine

a da je odbila da bude silovana, i prijavila odmah sta bi onda bilo ? kako su se osecale one glumice koje nisu mogle doci do izrazaja jer su pojedine isle stalno da ih siluju, pa su tako i dobijale FDU, i uloge u filmovima ?
Mogu li one koje su odbile da budu silovane da se obestete ?

bvb

pre 3 godine

Zasto je samo Milena ispala heroj, a cutala je dok devojcica od 10 godina nije progovorila? Meni ovo izgleda kao da su starije devojke cutale u svojoj slavi jer su dostigle taj svoj neki cilj i onda ispale nekakve heroine kad je devojcica od 10 godina raskrinkala manijaka.

Dzouni

pre 3 godine

"Bilo je važno reagovati brzo", kaže Milena Radulović.

Ok necu da biram strane ovde i ne pratim slucaj preterano, jasni su mi svi razlozi zasto se ponekad ovakve stvari ne prijavljuju odmah. Iako bi ranije prijavljivanje spasilo ko zna koliko unistenih detinjstava i problema, ne ocekujem da Milena moli za oprostaj sto nije ranije pokrenula sve ovo. Ali da ovo izjavi? Ne znam jel sam ja lud ili, kako ce da reaguje neko ko je zlostavljan nakon nje kada procita ovo, 'bilo je vazno brzo reagovati'? Kad brzo, pre sledece reinkarnacije?

čuvari plaže u zimskom periodu

pre 3 godine

Sve više stičem utisak da su ove "glumice" besne zato što nikada nisu postale glumice, zato što kao trećerazredne voditeljke rade na režimskoj televiziji kao u fabrici od 5 ujutru, zato što im je ponovo neko nešto obećao za izlazak iz anonimnosti.

Počinjem da verujem da je i odlazak na Farmu i u Parove moralniji od ovoga!

I da se razumemo, uopšte ne branim čoveka i ne kažem da nije kriv, ali ga i ne žigošem dok se ne dokaže

m

pre 3 godine

Još jednom, Milena, Iva i ostale devojke hvala vam u ime prošlosti, sadašnjosti i budućnosti vaših vršnjakinja a i mlađih devojčica, hvala za korenitu promenu nakaradno postavljenog i dopuštenog sistema obuke mladih u centru Beograda, (kako je ovo bolno!)Hvala Ti divna, nežna i suptilna Milena!!! Hvala Iva!!! Žao mi je kroz šta ste prošle i sa čime su vaše tanane duše morale da se bore u doba detinjstva!!!!!

Cinique

pre 3 godine

Uz svo dužno poštovanje prema žrtvama ovog udbaškog skota, sumnjam da je optužba potekla tako kako se plasira. Nikada to ni jedan medij u Srbiji ne bi objavio, a pogotovo ne ovako unisono. To naravno ne znači da su silovanja izmišljena, to je ionako bila javna tajna čitave branše, kako udbaške, tako i glumačke i cele te "beogradske elite".
Zašto je stvarno ovaj zglajzao i zapao u nemilost vlasti, to verovatno nikada nećemo saznati, kao što nismo ni za mnogo šta drugo jednako ogavno. Takođe ako neko misli da će zbog ovoga da padnu i neki drugi "zaštićeni i ugledni građani", unapred mu tvrdim da se vara ili da se zavarava. Nije ovo nikakav presedan nego redovan udbaški modus operandi. Bukvalno svi udbaši iz generacije ovoga imaju gomile "kostura u ormanima" da može da se izabere povoljan i dovoljan. Čak i ne mora da znači da je izabran baš "najgori kostur" iz asortimana, nego onaj koji u ovom već duboko korumpiranom društvu najteže može da se relativizuje zbog "emotivnog faktora".

Mada, kako vidimo, ovde je već i narod gori i od vlasti, neki su već ustrojeni ili uštrojeni od udbe tako da su im uvek žrtve krive, a zločinci im heroji. A žrtve naravno "lažu". I ubijeni "lažu".

Devojke bezite odavde

pre 3 godine

Konkretno, prica se o nekim traumama a iste glumice su kasnije bez ikakvih trauma snimale nage scene iz epizode u epizodu.
(Srba, 21. januar 2021 18:02)

Kakve veze imaju scene u filmu sa silovanjem? I muskarci su u tim scenama nagi sta zakljucujes o njima, vidim neki zakljucak o nagim zenama na filmu si izvukao?

Druga strana Psihologije.

pre 3 godine

Recite mi da niste mastali o strogoj profesorki kada ste bili klinci? Vidite, zene su iste, ali kad zatraze zastitu mi svi skocimo kao psi. Zene vole Sulejmane, u klubovima pevaju "Robinja sam tvojaa kazni mee"... Ovaj je vec mator izgubio dominaciju. A i presao na druge.
Ovaj covek je kriv po zakonu jer nikako nije smeo da zavodi ucenice, a bivse ucenice neka se ne prave danas svetice i govore da su zrtve. Bice osudjen svejedno.

Nemanja

pre 3 godine

Znaci zbog nekog vaseg tripovanja ste cekale, a on je nastavio da radi sta je hteo. I posle se usudjujete da kritikujete ljude kad vam kazu sto ste cutale, sto sad govorite. Ajde malo prst na celo i razmislite sto vam je to receno. Sad da se izvinjavate svakoj devojci koja je propatila isto sto i vi posle vas. Mogli ste sve to da zaustavite jos onda. Sta je bio problem, sta ce aelo da kaze, to je bio problem. Taj mentalitet je duboko u nasem drustvu i vreme je da se sa tim prekine.

II

pre 3 godine

(Mitar, 21. januar 2021 18:44)

Zar ih nije on skolovao i napravio takvima? Cim je odstranio roditelje, kad ih je zastrasivao, pretio, vredjao pa dizao u nebesa kako su posebne i elita, kako niko nije pametan i lep kao one itd, itd, on je postavio temelje te manipulacije u decjim psihama. Zreo covek je sve to radio deci a vi decu optuzujete zasto nisu ovo i zasto nisu ono.

alek

pre 3 godine

Meni je ovo morbidno postalo.
On je medijski vec osudjen,a mislim da bi bilo fer da ta osuda krene tek posle pravosnazne presude.
Pa onda podrska hrabrim devojkama,onda svakodnevne izjave kolega koje su znala kakav je bio i sva naknadna pamet.

veverica

pre 3 godine

da nije "otisla" u rusiju, tesko da bi ikada mogla da progovori. citajuci zutu stampu i drustvene mreze, ocigledno je zasto se zene plase da pricaju. zivimo u primitivnom drustvu punom bezvlasca i nasilja i kukavica. ovde kukavice lakse osudjuju zrtvu nego zlocinca, jer se vecim grehom smatra nesposobnost da se odbranis, nego pociniti najgnusniji zlocin.
moja majka je bila tuzilac celu karijeru. sada je u penziji. iz prve ruke znam kako su prolazile devojcice koje su prijavljivale silovanje. silovatelj ne bude osudjen, a njima kroz proces bude unisten zivot. znam za dva takva primera i detalje sudjenja. to su uzasne stvari. jedna od zrtava je imala 13 godina. silovao ju je "decko" koji je imao preko 20. vestak je cak rekao da ona sa 13 godina i svojim mentalnim sklopom nije bila u stanju ni da razmislja o seksualnom odnosu itd. ipak sudija muskarac je procenio da je ona k** i ovoga oslobodio. epilog, devojcica vise nije mogla da izlazi iz kuce narednih godina od sramote po varosi. drugi slucaj, epilepticna devojka dobija napad, domacin kod kojeg se to desava isteruje sve ostale prisutne da joj "pomogne" i koristi da je siluje. svedoci koji su bili ispred kuce culi su cak da joj silovatelj udara samare i preti joj, ali nisu usli da sprece. on je isto oslobodjen optuzbi...
ovakve uzasne stvari desavaju se u svuda gde muskarci imaju neku vlast i odlucuju o sudbinama. samo je to nekako drustveno prihvatljivo zbog primitivizma i kukavicluka. a krive su zene, naravno...

Tumba

pre 3 godine

Ja nekako nisam siguran da su tu cista posla... Naravno, on je zlikovac, ali mora da se nekom zamefio pa se odjednom pojavljuje dvadeset i nesto devojaka.... ko je ovde lud..

miro split

pre 3 godine

@ Zone
Pitaš zašto su mu se vraćale?
Ja tebe pitam je li ti živiš otvoreni očiju i čistog mozga?
Nismo svi isti. Nismo svi jednako jaki i hrabri. To nije grih i zločin. To nije nešto šta triba osuđivati pogotovo kad pričamo o dici ili mladim ljudima bez životnog iskustva.
Zašto žena ostaje u braku sa zlostavljačem? Zašto trpi batine, silovanja i vriđanje?
Zato šta je loša osoba?
Nije istina. Ostaje zbog milion razloga, a sve se svodi na kukavičluk i strah od onoga šta dolazi nakon sukoba sa svakodnevicom zlostavljanja.
To nije zločin. To nije sramota. To je ljudska sudbina da nam je strah u kostima.
Zločin je koristit taj strah i manipulirat sa njim.
Ajmo moji Srbi sitite se čojstva i junaštva.
Čojstvo je kad branim drugog onog slabijeg od sebe koji sam jači.
Junaštvo je kad branim sebe od onog jačeg.
Cila filozofija poštenja je u tome.

John

pre 3 godine

(nadležni organ, 21. januar 2021 23:04)

Snimak kako neko vređa, maltretira, ponižava i dere se na decu nije dokaz da je on nekog silovao.
Eventualno, mogao bi biti posredan dokaz o "obrascu ponašanja".

Što se tiče silovanja i dokazivanja, naravno da je teško dokazati. Ali, zaboravljaju se (ili se ne znaju) neke stvari:
- narod previše gleda CSI i slične serije, pa uvek očekuje obilje dokaza ili da se iz minimalnih dokaza (fizičkih dokaza) osigura osuđujuća presuda - ne ide to tako u praksi
- kod silovanja retko kad i postoje fizički dokazi (a kad ih i ima, nestaju vrlo brzo)
- kod silovanja nikada nema svedoka
- jedino što ostaje su - izjave oštećenih
- ogromna većina se ponaša kao da je ovo prvi slučaj silovanja u Srbiji i "Jao, pa kako će sad?" - isto kao i u svim slučajevima do sada koji su završeni osuđujućom presudom, a nije bilo drugih dokaza osim iskaza oštećenih
- i iskaz oštećenih je dokaz tako da ne stoji tvrdnja da dokaza nema
- i taj iskaz se ceno po svim pravilima o oceni dokaza.

Zuja

pre 3 godine

Ja nisam od onih sto pitaju zasto je čekala 5 ili 25 godina. Mene više zanima kako može neko da te siluje a ti se vraćaš još i to se ponavlja nekoliko puta? Ako je bilo više puta seksualnog odnosa to ne može biti silovanje ili pedofilija zbog njenih godina. Ali je zakonom zabranjeno učitelj i učenice da budu u bilo kakvoj vezi. To je tada već bila devojka od 17 godina od uspešnih i uticajnih roditelja a ne neko siroče bez igde ikoga. Isto tako čujem da je upisala i mlađu sestru kod Mike u školu glume. Mnoge ovde stvari zaista ne razume šira javnost, kada sa nekim pričam o ovome nikome ništa nije jasno. Zato nemojte da odmah osuđujete ljude kako navodno brane nekog silovatelja, zato što to jednostavno nije tačno. To samo lud čovek može da podržava.

Sima Strahota

pre 3 godine

Svaka osoba iole razumnna, iole svesna, zna da je jako tesko dokazati nesto sto se desilo unutar 4 zida bez svedoka a potpuno nemoguce ako se slucaj prijavi nakon 10,15 godina(sve fizicke povrede su davno nestale). Jos je teze shvatiti da te neko maltretira, napada, siluje, a ti nastavljas ici tu i jos plus placas clanarinu . To su cinjenice koje se ne mogu pobiti.

Maka@

pre 3 godine

Ovde je najvažnija stvar promena narativa mislim da one pokreću ne samo tužbu protiv Mike već protiv cele jedne postavke društva, pogrešne, zastarele destruktivne, gde je samo autoritativno ponašanje poželjno,gde je batina iz raja izašla, gde se žena isključivo seksualizuje i to prerano,gde se nameće submisivno ponašanje i niz drugih stvari. I zbog toga im hvala, hvala što su prekinule da je pipkanje, nabacivsnhe šefova, profesora nešto normalno sa čim treba živeti i samo moliti Boga da tebe preskoči.

ne negiram zlocin samo kazem

pre 3 godine

da se ti malo manes promocije sebe kao heroja.

razumem ja silovao te i sad ce na sud pa u zatvor i sta sad jer treba svi sad da ti se klanjamo sto si bila zrtva?

pa onu malu curicu onaj berberin vodao danima zlostavljao i ko zna sta joj je sve radio pa je ne videsmo ni jedan dan na tv a ova se raspricala ko da je pobedila za mis univerzuma.

jedan savet mala sto vise pricas po novinama sve ti narod manje veruje u te price.

Deli

pre 3 godine

Koliko bednika ima ovde ,sramota me je od vas ,bedni crvi stavite se u kožu zrtve ,umboli ,one su bile deca kada su ga upoznali ,a silovanja su se dešavala kasnije pred kraj ,kad oceni da je pravo vreme kad su najslabije . Kako vas nije sramota ,kao imate mišljenje !? Ono je kao straznjica ,svako ga ima.

ghostdog

pre 3 godine

Da li bilo ko može da prokomentariše nešto objektivno a da nije automatski okarakterisan kao neko ko brani pedofile, silovatelje itd. Šta je silovanje? Silovanje je kada neko prisiljava neku osobu na seksualni čin. Prisila može biti u vidu fizičke pretnje, nanošenjem fizičkog bola, korišćenjem nekih opijata, onesposobljavanje žrtve na neki način. Dakle neki vid prinude. Sve ostalo pada pod ucenu. Nisam pravnik zaista, ali šta ćemo sa pretpostavkom nevinosti? Svako ima pravo da dokaže svoju nevinost. Ovde ulogu suda preuzima javno mnjenje i potencijalne žrtve. To mi bode oči jako. Uz dužno poštovanje ovih glumica, ni u najdaljim snovima ne želim da kažem da bilo šta izmišljaju ili tako nešto. Ali neki red valjda treba da postoji. Da sam neka javna ličnost koja poznaje dotične, okrenuo bih telefon i pružio podršku. Umesto toga imamo sijaset javnih ličnosti koji paralelno pružajući podršku koleginicama linčuju javno čoveka koji uopšte nije dokazani silovatelj i pedofil, još uvek. Da li mi živimo u kakvom takvom svetu koji ima neki pravni poredak ili se sudi na osnovu nečijeg svedočenja? Lično sam u detinjstvu bio izložen jako često vršnjačkom i vanvršnjačkom nasilju na razne načine. Nikoga nikada nije bilo briga, jer ja nisam javna ličnost. Tijana Jurić, Monika to su žrtve brutalnog nasilja od strane osoba koje samo imaju ljudski lik. Ovo mora da se dokaže na sudu. Ako se dokaže, u tamnicu i baciti ključ. Do tada...

filip cg

pre 3 godine

"Ниси сама" суд над судовима. Онда, право нам није потребно? Да распуштимо судове и те зграде да постану сједиште НВО и медијске инквизиције. Оптуживаће се и осуђивати на основу "часна реч" и "мајке ми". Судије, тужиоци, адвокати, спалите ваше дипломе. Закачите беџ "Ниси сама". Нешто је труло у "Ниси сама" држави.

hela

pre 3 godine

Ocekujem da se jave i ostale "vedete" srpskog glumista Milsa, Ivana Mihic, Brankica Sebastjanovic, Lidija Vukicevic, Dragana Micalovic, Marija Karan, Maja Mandzuka, koje su takodje bez trunke talenta...ali sam za njih makar cula.
Korona je...nema se posla!

Uzas, uzas

pre 3 godine

ja znam par drugarica koje su zavrsile faks seks putem. (silovanjem)
(dr psiho, 21. januar 2021 22:10)

Vidis i u toj situaciji glavni zlocinci su profesori a ne drugarice, to srpski muskarac nece da shvati jer:
1. I sam bi tako da je profa
2. Mrzi te zene sto njemu nisu dale
3. Ne shvata da je duznost profesora da obuci nove generacije lekara, pravnika, inzenjera koji ce znati svoj posao a ne da sebi pribavlja besplatan seks i deli diplome i ocene neznalicama.
Na zalost mi smo priglupo, primitivno, infantilno, sebicno i nadasve bedno drustvo i tebi i vecini su problem te drugarice a ne profani koji su omogucili da te sutra lece ili odlucuju o tebi potpune neznalice. Posledice svega ovoga su nesagledive. Propast drzave i naroda, zbog malo one stvari i love (prodaja ocena).
I opet svi krive te devojke, zbog svojih seksualnih frustracija, a ne odgovorne, odrasle ljude sto ne rade svoj posao odgovorno. Jer ne bi ni oni radili, ona stvar je ona stvar ipak.
Bas smo bedni, tuga.

Kowalski

pre 3 godine

Sud je tu da osudi nismo na nivou plemena i lincovanja. Svi ovo koriste za samoreklamu a sobzirom da nemaju posla ni pozorista onda glumataju po forumima.
Sada definitivno Sud ne sme da odugovlači i treba da resi po hitnom postupku slučaj.

kec

pre 3 godine

Milena (i ova druga) nije bila dete.Vec je mnogo toga znala jer znaju klinci iz osnovne skole pa i praktikuju.Zato mozda i nije bilo toliko strasno jer je konzumirano ranije a zelja za uspehom je bila ogromna.Moglo se podneti.Najvise mi se smuce odjednom izniknute tate.Gde ste dosad bili, terate nas da mislimo svasta.

Igor

pre 3 godine

Na ovom primeru mozemo videti koliko je u Srbiji roditeljski odgoj u najmanju ruku problematican. Od malih nogu roditelj detetu usadjuje osnovne moralne vrednosti, pre svega kroz poverenje i sigurnost u porodicu. U takvom ambijentu tesko da se neka od tih devojaka ne bi poverila roditeljima, na stranu da su i roditelji morali da primete promenu u ponasanju deteta (nakon dozivljene traume), kada su vec nacinili gresku i poverili dete coveku (verovatno poremecenom) u ciji rad ne mogu da imaju uvid. Slika i prilika moralnog stanja Srbije!!! Optuzenom sudi javnost, roditelji cute, zrvtve se javljaju nakon nekog vremena, presuda je jos daleko, dok su sinovi pojednih mocnika, zbog gazenja devojke, na slobodi nakon godinu dana nosenja nanogice .. Poruka jasna: nisi kriv dok te javnost ne osudi. Svaka nam cast !!!

pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Iz razloga,,zbog kojih su Milena i Iva ‘silovane’,(spavale*) sa Mikom,,mozete li zamisliti koliko je djevojaka spavalo*, sa Erom Ojdanic ZBOG* besplatnog prenocista u njegovu hotelu,,progurivanja u Parove,, pomoci na izboru ljepote,,te zbog puta* da postanu pjevacice???Od tih hiljade djevojaka,,koliko njih bi Era odveo u krevet,,da je bio obican radnik u tvornici???
(ille, 21. januar 2021 20:19)

To nije isto. To o čemu ti pričaš je čista "trgovina", ti meni seks, ja tebi parove...slično kao "najstariji zanat", ja tebi seks, ti meni pare, usput obično su to punoletne osobe. Nažalost to je današnjica, recimo ja giljam 4 knjige 6 meseci i okinem, ona ode dva puta na konsultacije pred ispit i prođe..
Ovaj slučaj nema veze sa tim!
Ovde se radi o čoveku koji "obrađuje" decu od 9-te godine, da bi neke od njih posle 7-8 godina seksualno zlostavljao. Jedino gde ova stvar ima veze sa slučajem koji si naveo jesu roditelji, elita, koja daje decu na te časove bez prava da išta pita, i trguje njihovim detinjstvom zarad upisa na FDU, da im ćerka bude glumica. Dakle, krivi su roditelji, elita, ni ovaj Mika nije kriv, on je bolestan čovek, ni deca nisu kriva jer ne biraju roditelje, dakle jedini krivci u celoj priči su roditelji!

petao Sofronije

pre 3 godine

"U trenutku kada on sigurno pikira još šest devojčica koje se spremaju za FDU..." Ova recenica baca malo drugacije svetlo na cele pricu. Nema sumnje da je u pitanju covek koji je zloupotrebljavao svoj uticaj u filmskoj industriji da bi vrbovao mlade buduce glumice ali da li je u pitanju silovanje ili su one stupale u odnose sa njim iz koristoljublja da bi im zavrsio upis na FDU? Budimo iskreni i priznajmo koliko puta smo culi za slucajeve da je neko dobio posao/mesto na fakultetu... preko kreveta. Svakako da takvi postupci coveka koji je imao uticaj nisu moralni, ali da li se mogu smatrati silovanjem, pa ne mogu. Mnoge mlade devojke nisu bas patrijarhalno vaspitane i nisu bas gadljive da prekrse neke moralne norme kako bi dobile nesto sto zele. Ne kazem da je ovde to slucaj, ali svakako treba sagledati iz vise uglova pre donosenja zakljucaka. Na kraju, svako je nevin dok se na sudu ne dokaze krivica.

L.

pre 3 godine

Gomila komentatora u stvari pokusava da zastrasi druge devojcice da se jave. Vecina osudjuje zrtve bez obzira na to da se kao, deklarativno, zgrazaju.

Mare

pre 3 godine

Znači ipak ste se dogovorile... Tačno sam znao. Bice zanimljivo ako ispadne da nije bilo silivanja, pa će kontra-tužba da sevne za klevetu i uništen ugled.

filip cg

pre 3 godine

Нека си ти гламурозна на најновијој насловној Story-a. Сад ће каријера да цвијета.

jelena

pre 3 godine

Ako nekome nije jasno, ne moze da shvati zasto u ovakvim situacijama zrtvama treba mnogo vremena da progovore i kako predatori manipulisu tom decom, neka pogledaju fim Leaving Neverland, mozda ce im sa psiholoske strane biti jasnije kako to moze da deluje na zrtvu.

Flok

pre 3 godine

Nije bitno kako je bilo ,zašto je bilo,voljno ili ne.
Čovek je klasičan predator i za to mora da odgovara.
Roditelji su mu predavali decu u ruke i davali podršku tom sistemu rada nesvesni šta se iza toga krije.
Stavite se u ulogu deteta koje to preživljavalo a kod kuće ima roditelje koji se ponose time što su mu omogućili časove u najboljoj školici u gradu.

Srbin

pre 3 godine

Ja verujem da ih je on ucenjivao i slično, ali ne verujem da je to bilo "klasično" silovanje. Jednostavno nije logično da te neko siluje u kontinuitetu, i da se ti iznova i iznova vraćaš tamo. Pre će biti da je bilo "nećeš moći ovo ako ne uradiš to i to", što je takođe bedno. Možda grešim. Ovo je pouka za sve roditelje da više obrate pažnju i pažljivije posmatraju ponašanje svoje dece. Jednostavno namnožilo se tih skotova.

kraja

pre 3 godine

""U trenutku kada on sigurno pikira još šest devojčica koje se spremaju za FDU, a nije isključeno i ove koje ne, jer bilo je i takvih slučajeva, smatrale smo da, ako dozvolimo da se nastavi, da ćemo doslovno biti saučesnici u zločinu…"

...kako ste kvantifikovali i kvalifikovali trenutak u kojem vase saznanje prelazi u saucesnistvo...???
...dosadasnje cutanje se ne racuna...???

Milan

pre 3 godine

Svi se slažemo da je silovanje nešto najstrašnije što može nekome da se dogodi.Mene ipak brine na osnovu kojih dokaza će oni njega osude?Ne verujem da je čak i u ovoj našoj Srbiji dovoljan samo iskaz pa makar to bilo i deset svedoka.

my way

pre 3 godine

Bravo, Milena! Puna podrska tebi i devojkama! Za ove koji pitaju sto nisu ranije rekle, kao da uopste imaju pravo na to? Zbog sramote. Zbog straha da im se nece verovati. Da njihovi ocevi ne roknu ovoga i pogode u zatvor. Zbog traume. Krivice. Straha od zigosanja. Straha da ce unistiti svoje i zivote svoje porodice. Straha od osvete... Da li stvarno neko ne razume zasto ove devojke, maloletnice, nisu tada pomislile "bolje cutati i trpiti, pa ce biti kao da se nista nije ni desilo"? Hvala Mileni Radulovic sto je pokrenula stvari i spasila mnoge devojke iste sudbine, kao i Ivi i ostalima koji su joj se pridruzili.

Sasa

pre 3 godine

Ljudi koji rade takve stvari su predatori, to je valjda svima jasno. Ako bude pravde svaki ce robijati. Ali sada zamislite ko ide kod takvih predatora i ko ima takve bolesne ambicije, da istrpi svo sikaniranje za koje su znali da postoji tzv. "celicenje". Ljudi koji idu tamoi koji salju svoju djecu tamo imaju "bolesnu" ambiciju da po svaku cijenu ispune cilj. Nemaju oni nekih posebnih moralnih vrijednosti. Predatori biraju svoje zrtve, a ovaj ih je birao po tome koja "ce mu dozvoliti" da radi sto je naumio. A taj isti predator im je vec rekao da "ne idu s..... kroz svijet"...

jasnovid

pre 3 godine

Jasno je zašto ima pokušaja da se žrtve zastraše i odvrate od svedočenja. Postoji mogućnost da se otkrije još ovakvih slučajeva gde su akteri jarani, kumovi, ortaci, braća i članovi biblioteke. Znači bolje sprečiti nego lečiti.

Blek - Chicago

pre 3 godine

Bravo devojke! Jadnika i silovatelja u zatvor Ne znam što su ovi komentatori krenul da ga brane? Ili su kao on Ili su “beta” muškarci koji balave na normalne žene a nikad ih nisu i nikada neće imati (i to sami znaju pa im je krivo zbog toga). Još jednom veliko poštovanje i podrška za sve hrabre devojke!

neko

pre 3 godine

Gomila komentatora u stvari pokusava da zastrasi druge devojcice da se jave. Vecina osudjuje zrtve bez obzira na to da se kao, deklarativno, zgrazaju.
(L., 21. januar 2021 21:32)

Naravno da je ogromna većina ljudi na strani ovih žena, ali komentari su nekako čudni. Prisetimo se onih političkih botova na komentarima vesti. Ovo je neka slična šema. I ja imam taj utisak da neko pokušava da zastraši žene koje bi izašle sa sličnim pričama. To mogu biti baš likovi iz filmske branše kojima ne odgovara iznošenje istine jer imam utisak da neki komentatori lično poznaju Aleksića (komentari tipa "cenjeni pedagog").

Zoki

pre 3 godine

(nadležni organ, 21. januar 2021 23:04) To što si opisao nema veze sa seksualnim prestupima. Roditelji su mogli da povuku dete sa kursa kada su hteli, makar posle te emisije. Nemojte razvodnjavati priču o seksualnim prestupima.

Maja

pre 3 godine

Svima koji ne shvataju zasto maloletne zrtve dugo skrivaju i cak podrzavaju svog idola koji ih zlostavlja preporucujem da pogledaju film Leaving Neverland. I da dok slusaju price ta dva coveka imaju na umu da je akter njihovih prica maloletno dete, a ne oni kao odrasli. Jednostavno zamislite nekog svog idola iz detinjstva i sebe sa 10 godina u toj prici... Na primer: vi kao decak i Maradona 1989...

Mozda ce vam onda biti jasno zasto zrtve toliko dugo cute. Ako nista drugo, deca nisu svesna da je ponasanje koje trpe nenormalno. Mi kao odrasli to shvatamo, deca ne, a pogotovu ne kad im to radi neko koga oni mnogo vole/postuju/dive mu se.

prototip

pre 3 godine

Lose su mediji postupili, trebalo je cekati trenutak, a onda na delu uhvatiti barabu, ovako necete uspeti na zalost, jer je mnogo vremena proslo :(

L.

pre 3 godine

Naravno da je ogromna većina ljudi na strani ovih žena, ali komentari su nekako čudni. Prisetimo se onih političkih botova na komentarima vesti. Ovo je neka slična šema. I ja imam taj utisak da neko pokušava da zastraši žene koje bi izašle sa sličnim pričama.
(neko, 21. januar 2021 22:25)

Pa jeste ogromna vecina ljudi na strani devojaka, ali ta ogromna vecina se oglasila pre dva dana. Danas dominiraju ovi drugi i to me je bas zacudilo. Razumem ja pretpostavku nevinosti, ali ovo sto danas citamo nije to, vise lici na zastrasivanje devojcica koje tek treba da se jave policiji u vezi ovog slucaja ili bilo kog drugog slucaja u buducnosti.

nenad

pre 3 godine

Tebi samo nedostaje pažnje i popularnosti! Da si htela, čim se to desilo otišla bi u policiju i prijavila. A ne sada posle toliko godina. Mika je obecavao velike uloge ne tako dobrim glumcima, i sada se sve ovo radi da bi mu se svetili. Da ste kvalitetni glumci zavrsili bi se u drzavnoj ustanovi a ne privatno a sad vam kriv djavo sto vam niko ne daje uloge.

Mnnopq

pre 3 godine

Ne sporim da je nedelo moguce ucinjeno.
Spirim pravo bilo kome na linc (za sada) neosudhenog.
A i pitanje za navodne zrtve: gde ste bile do sada?

Julius

pre 3 godine

Reagovala na vreme: nakion 35 godina.
Za reditelja Aleksica pase ona sintagma: ubio ga vuk, a pojeli ga psi!
Nasle se ne slabe studentkinje da ga osramite u stare dane, ili mu neko namestio.

Tanja

pre 3 godine

Ja sam se zaista trudila da ne komentarišem ljudsku glupost i ne znam više ni kako bih nazvala to što se dešava svaki put kada neko javno kaže da je silovan ili seksualno zlostavljan.
Trudim se da me ne potrese salva komentara "šta je čekala" i "kako se baš sad setila" dušebrižnika, ali to je nemoguće. Strašno mi je žao što živim sada u ovakvom društvu, gde pojedince nije sramota da pored tako odvratnih stvari koje su se dešavale ovim devojkama prvo polete da pitaju šta su čekale, još jedan junak piše "ona je gora od Mike", sram te i stid bilo uzašna osobo. Da porediš osobu koju je minimum 20 žena optužilo za zlostavljanje i jednu od njegovih žrtava zato što se po tvom mišljenju, "eto sad setila" je nezamislivo svim normalnim ljudima, ne znam ko vas je vaspitavao takve da nemate zrnce empatije u svojim beskorisnim mozgovima niti malo osnovne kulture koja kaže da neke stvari koje mislite ne bi trebalo da budu izgovorene! Ne znam odakle vam pravo da postavljate to pitanje, shvatite već jednom!

rani

pre 3 godine

Meni je ovo morbidno postalo.
On je medijski vec osudjen,a mislim da bi bilo fer da ta osuda krene tek posle pravosnazne presude.

Ta medijska osuda ce proci vec za nekoliko dana, a dok dodje do sudjenja, svi ce zaboraviti, osim te devojke i njihove porodice! Kako god, pravno gledano, ovo ce biti ozbiljan zadatak za tuzilastvo, jer materijalnih dokaza nema, niti mogu da se pribave posle toliko vremena, pitanje je da li ima svedoka, a neka dela su cak i zastarela! Bice to sudjenje vrlo traumaticno i neprijatno za te devojke, a ishod, vrlo neizvestan, ma kako to sad delovalo kao da je sve gotovo i da je on kriv!

gagi4

pre 3 godine

Ako je teško doći do validnih dokaza zbog velike vremenske distance od učinjenog nedela ovog tipa treba kazniti zbog utaje poreza.Preneto je u medijima da je taj njegov čas naplaćivao 60 eura ali na ruke pa eto zgodne prilike da na osnovu tog prekršaja bude spakovan pod hitno u zatvor a paralelno da se vodi postupak za silovanje i sve ostalo što mu se pripisuje.Pa onda njegovi advokati neka razvlače slučaj koliko mogu ali protuva neće biti na slobodi do konačne presude.
(Boki Moravac, 21. januar 2021 17:20)

A odkud ti znas da je on utajio porez? Gomila delatnosti uslugu naplacuje na ruke, (mehanicari, frizeri, moleri, taksisti, auto prevoznici itd) a oni su pausalci, uredno izmiruju obaveze! Niti je ovo Amerika, niti je on Al Kapone, sve i da nije dinara poreza platio, bio bi kaznjen novcano, a za dobar deo vremenskog perioda bi imao zastarelost!

Vladan R

pre 3 godine

Bolje je naravno prijaviti, ikad nego nikad, i kad tad zaustaviti manijaka. Sva cast devojci koja se nakon prvog puta pozalila, i ona je junak, ali sa druge strane sve koje su cutale i godinama trpele, koliko su zrtve, u odredjenoj meri su i saucesnice. Da su se ranije javile, i sebe bi postedele daljih muka, ali spasile i sve buduce zrtve, ali je pitanje sta biim bilo sa karijerom. Znao sam da u recima pesme: "dajes da te vole glumci, reziseri, novinari, ljudi, neznani i znani, ali to je deo tvoje karijere, pa zasto onda otrpela ne bi"..., ima odredjene istine, ali na zalost, ne i u tolikoj meri.

Boza

pre 3 godine

Glumica koja ce biti pamcena samo po jednoj ulozi zrtve. Ljudi ce samo da je sazaljevaju. I ko ce da joj da ulogu, kada ce posle da kaze da je bilo prinude da ide sa nekim i u krevet.

ISKRENO

pre 3 godine

Hvala VELIKOM BOGU Sto nemam takvu decu ili bolje reci cerku, koja isla u skolu gde je silovana jednom pa opet pa opet sve do 8puta ,Onda moja cerka da dodze kuci i da mi kaze da pre 8 god. me silovao Profesor 7 ili 8 puta, Verujte u boga bi ga ubijo na licu mesta, jer 8 sati je mnogo da se ceka za tako nesto,a sta reci ejjj 8 godina. Ajde bree ne Z..BAVAJTE.

nadležni organ

pre 3 godine

(Живи били па видели, 21. januar 2021 16:28) djordje, i svi ostali koji sumnjate da će uspeti nešto da dokažu

Ljudi, teško je dokazati silovanje posle toliko vremena, ali ako ima toliko svedoka, a ima ih više, pa i to su dokazi. I zaboravljate ključne dokaze - postoje video snimci, emisije, snimane, gde se jasno vidi kako taj idiot sadistički vređa decu i muči ih. Pogledajte snimak iz 98, BK, gde jednog dečaka mrcvari jer nije uspeo da nauči napamet pesmu jer je bile predugačka. Dečko od traume počinje da muca, ali Mika ne staje, nego ide dalje.
Ako vam taj snimak nije dokaz, ne znam šta je.
A najstrašnije je što su te snimke gledale hiljade gledalaca na televizijama, još devedesetih, što su emisije pravljene, dokazi pred nosom, i niko nije reagovao 35 godina, do ovih hrabrih devojaka sada?

Analitičar amater

pre 3 godine

Devojkama treba odati priznanje za odluku i hrabrost da iznesu svoja bolna iskustva ali trebalo je postupiti mudrije.Manijaku,bolesnom čoveku, je trebalo postaviti kamere u tu njegovu školu i uhvatiti ga na delu.Onda nijedan advokat ili sudija nebi mogao ni da pokuša da ga brani a ovako već naslućujem da će se na neki način izvući ili biti minimalno kažnjen.Siguran sam da postoje klanovi i sekte ovih bolesnika i da je nasilje u našem društvu mnogo više zastupljeno nego što možemo i da naslutimo a ima ih verovatno i među političarima koji ne preduzimaju ništa da se zakoni i kontrola ovih prestupnika pooštri.

Boki Moravac

pre 3 godine

Ako je teško doći do validnih dokaza zbog velike vremenske distance od učinjenog nedela ovog tipa treba kazniti zbog utaje poreza.Preneto je u medijima da je taj njegov čas naplaćivao 60 eura ali na ruke pa eto zgodne prilike da na osnovu tog prekršaja bude spakovan pod hitno u zatvor a paralelno da se vodi postupak za silovanje i sve ostalo što mu se pripisuje.Pa onda njegovi advokati neka razvlače slučaj koliko mogu ali protuva neće biti na slobodi do konačne presude.

Bob

pre 3 godine

Kada procitam ove sve komentare ovde,povraca mi se. Drago mi je da moja cerka nece odrastati u ovoj zemlji gde je sve otislo daleko...Puna podrska ovim hrabrim devojkama.

Djordje

pre 3 godine

Sta ste cekale 35 godina!? Koliko je devojcica stradalo zbog vaseg cutanja od 35 godina!? Koliko ste ih mogli spasti da ste prijavili na vreme!? Znam da je strasno izaci na videlo s tim ali pobogu zar vam nije jasno da je toliko nevinih devojaka napastvovano dok se u vama kuraz kuvao! Znale ste da niste jedine i zasto se niste sve skupile i otisle u policiju!? Mnogi su znali o tome sta se desava napastvovani, a i oni koji nisu napastvovani! Tolike godine.

S

pre 3 godine

.... imam 3 pitanja i jednu konstataciju ...

1. Kako li bi presudio Stefan Nemanja u ovakvoh situaciji .....?
2. Zbog ogavnih komentara upućenih na decu i devojke .... predlažem da ga puste na uslovnu slobodu .....?
3 . Koliko bi li dugo preteko na uslovnoj slobodi ....? .... Kladionice bi mogle i kvote da utvrde ...


Ovaj slučaj će vrlo precizno odrediti morbidnu dijagnozu našeg sveukupnog društva.

Za za 6 dana Bog stvori čoveka a sedmog dana đavo stvori advokata da brani sve krive protiv svih pravednih
....

beni

pre 3 godine

Ovde je najvažnija stvar promena narativa mislim da one pokreću ne samo tužbu protiv Mike već protiv cele jedne postavke društva, pogrešne, zastarele destruktivne, gde je samo autoritativno ponašanje poželjno,gde je batina iz raja izašla, gde se žena isključivo seksualizuje i to prerano,gde se nameće submisivno ponašanje i niz drugih stvari. I zbog toga im hvala, hvala što su prekinule da je pipkanje, nabacivsnhe šefova, profesora nešto normalno sa čim treba živeti i samo moliti Boga da tebe preskoči.
(Maka@)

Bravo! Ovo je suština svega, slažem se od reci do reci. Zato se mnogi muškarci u komentarima i bune - ne brane oni Miku nego im je krivo sto žene više neće ćutati i trpeti bilo kakvo maltretiranje, zastrašivanje, ucenjivanje i ostale oblike ponašanja koji su na ovim prostorima duboko pustili korenje. Krivo je im jer su ih roditelji naučili da su oni najbolji, najpametniji, sve naj i da sve sto požele - pa makar to i bila maloletnica - to treba i dobiju.

miro split

pre 3 godine

@ Tanja
Ma, pusti ih Tanja.
Ne moreš prominit svit. Pusti ih i na gubi vrime na izgubljene bitke. Čuvaj sebe, svoju obitelj. Okruži se dobrim ljudima i tako ćeš stvorit svoj svit po svojoj miri i dobroti.
To će bit dobar svit ka šta si ti sama.
Svako dobro u životu ti želin i ostani takva kakva jesi.
Oni neka uživaju u svom horor svitu.
Svitu dobrog čika Mike koju dicu priprema za kazališne daske ka da sutra nako balavi i maleni tribaju napravit desant na Normandiju.
Pusti ih jer to su ljudi koji žele sutra nekog novog diktatora na vlasti koji će ih ponižavat radi općeg dobra.
Vidiš da je ovdi puno kandidata za dobre građane Sjeverne Koreje.
Pusti ih i napravi svoj svit.

my way

pre 3 godine

Zasto nije rekla ranije. Pa evo devojcica od 10 godina je rekla odmah i ni njoj ocigledno ne veruju branioci lika i dela Mike Aleksica. Milena Radulovic je podrzala, stvari su se odmah zatim pokrenule i covek je u pritvoru. I gle sada, Milena je problem. I pitate se jos zasto, bas vi, zasto neke devojke i devojcice cute. Optuzujete jos zrtve maltene za saucesnistvo, a branite pocinitelja. Kao diplomirani pravnik jos da vam kazem nesto. Kakva god odluka suda bila, presuda nece biti da Mika nije pocinio to sto mu stavljaju na teret. Ona moze biti oslobadjajuca ako ne postoje neoborivi dokazi da je kriv i da ga se moze strpati u zatvor, ali jedno je oslobadjajuca presuda zbog nedostatka dokaza, a istina nesto sasvim drugo.

Marijana

pre 3 godine

A ja kažem - JESAM KRIVA. Kriva sam jer sam nosila štiklice i miniće i haltere i providne majičice, DA, kriva sam jer sam to svesno radila i sa 15 i sa 16 i sa 22 godine, jer sam želela i pažnju i udvaranje i laskanje. E sad, jesam dobijala i neku neželjenu pažnju ali sam dobro umela da se odbranim od nje, isto svesno, i sa 15 i sa 30 godina, pa nisam baš toliko jadna i nemoćna. A ni ta neželjena pažnja mi nije smetala a vi mi lupajte minuse do prekosutra baš me briga, ŽENA sam, svesna svoje lepote i seksepila. Ne, neću nikog da tužim, ne pada mi na pamet, znala sam dobro kad treba da se osmehnem, kada da pomalo flertujem, i kada da stanem. Valjda neće neko mene da tuži kad malo bolje razmislim. U ovom naopakom svetu dovoljan je dodir pa da te neko proglasi za manijaka i perverznjaka. Malčice mi je muka od tih jadnih i nevinih devojčica. A još više mi je muka od siledžija i napasnika. Ko razume...

Nele

pre 3 godine

Ja sam resio da postsnem homseksualac. Brzbednije je a i modernije !
(Milance, 21. januar 2021 23:51

Samo napred drugarice Milanče i ne okreći se ni slučajno.

Radiša

pre 3 godine

"I onda kada se to dete stvarno pojavilo, bilo je plana, ona nas je pogurala svojom hrabrošću. Ova devojka je heroj. Ona je maltene isto veče prenela šta joj se dogodilo..."

Sad je jasnije, ta klinka je heroj. Mala je carica, vi ste ...hmmm

Sve neki fini ljudi

pre 3 godine

Fascinantno koliko muskaraca se izjasnjava da ako nije silovana devica to onda i nije neki zlocin, tj nije neka velika steta.
Kakvi buzdovani steta ako se neka prevarila te su imali neku priliku za seks u zivotu.

Nije cudo sto te drustvo ismejava

pre 3 godine

@ "Ja sam resio da postsnem homseksualac. Brzbednije je a i modernije !"
(Milance, 21. januar 2021 23:51)

Bolje bi bilo da se nisi javio, jer ne bismo znali da pojma nemas o tome o cemu tandrces. Homoseksualizam nije stvar svojevoljnog izbora vec se takav/a radjas.

Jozo

pre 3 godine

Pa sta ako urla na djecu!? U moje vrijeme su skoro svi nastavnici urlali! Po vasim kriterijama su Dule vujosevic i Zeljko Obradovic silovatelji! Ja ne kontam ni tu djecu ni roditelje, ako ti se negdje ne svidja pa idi dalje sta ces tu. Ne mogu svi biti uspjesni i poznati!

I'll be there

pre 3 godine

Sa 17 nije još odrasla osoba.
Ne znam kakvu slavu spominjete, niko nije slavan niti će biti u zemlji Srbiji. Niko ovim neće dobkti nikakvu mazerijačnu vrednost, a od toga da su javno poznate će imati više lošeg nego dobrog.
Umišljate mnoge stvari, dragi komentatori, zavidite ovim devojkama, a verujte, nema na čemu da im se zavidi. Nije njima ni lepo, ni lako.
Što se tiče matore bolesne drtine, i to verujte da niko ne bi pored sebe, posebno ne devojčice, šta god da im se obeća. Pa ovim devojkama roditelji mogu kupiti bilo koju ulogu.

nevski

pre 3 godine

Kompletno društvo se izopačilo,kao roditelja ženske dece pogodjen sam i uplašen....
Što se "učitelja" tiče zakon je loš,samo dve varijante za silovatelje....ili smrtna kazna momentalno,ili kastriranje,pa u ćeliju s okorelim kriminalcima,da bude "učenica" 12 godina...
sve ostalo je besmisleno.

zone

pre 3 godine

Miro dragi, Vama mnogo dosadno tamo kod Vas, pa stalno visite na našim portalima. Evo ja Vas javno pozivam da dodjete u ovu našu nikad prezaljenu od bivših rep Srbiju i napokon počnete da živite život.

Milivoje

pre 3 godine

Zbog velikog interesovanja javnosti i uznemirenosti ovom temom, neka javno obave poligrafsko testiranje osumnjičenog u prenosu uživo. Pitanja jasna i nedvosmislena da se utvrdi da li je silovao devojke, odnosno svoje tadašnje učenice. Kompijuterski precizna mašina je jedini dokaz u ovoj situaciji za narodni Sud.

zex

pre 3 godine

Kako je moguce da taj covek toliko godina radi to sto radi a da ga ni jedna nije prijavila?Pa da je predsednik SAD pa Cia i FBI nebi zataskali tako nesto.Verovatno je kriv ali verovatno se to nece dokazati jer po tome moze se svako optuziti, skupis par osoba da svedoce bez dokaza.

Deda Kreza

pre 3 godine

Znam, traume... Nego vreme i to stalozi, za 3-4, pa i 10 godine. Ne moze niko da me ubedi da to nije dovoljno da bi se pokupio, dogovorio sa vrsnjacima, podneo tuzbu i sve izneo u javnost! Onaj monstrum deluje vec od 90tih, koliko su deca izmaltretirana od tad? Kad pitam zasto se niko nije javio od tad, cesto kazu kako te nije sramota, ni nemas pojma. Znaci u redu bi bilo da se to cekanje nastavilo jos 20 god, jel da?

tribal

pre 3 godine

Nažalost, ja sam toliko primitivan da ne bih mogao živeti u miru dok mi ovaj izopačeni pedofil ne bi platio glavom. Kome da se ja obratim za pomoć?

zdravko

pre 3 godine

Gospoda, mene zanima da li neko zna koliko su 3000 deca placali mesecno, i da li su dobili fiskalni racun ili kao po obicaju elita je placala u keshu...Neverovarno je da niko ne postavi pitanje kriminala koji je ocigledan...a to da li je silovanje ili ne, neka dokazuju institucije...Trivijalno je mediumi da bilo koga osudjuju ili oslobadjaju!

prototip

pre 3 godine

Lose su mediji postupili, trebalo je cekati trenutak, a onda na delu uhvatiti barabu, ovako necete uspeti na zalost, jer je mnogo vremena proslo :(

Armsta

pre 3 godine

Ipak je do tih žena a ne do Mike. Ako je jedno dete od 10 godina moglo da mu se suprostavi i odmah ga prijavi, te devojke od 17 i 18 godina su morale da to učine još mnogo pre. A zašto nisu, odgovor je u tekstu, zato što su im kod kuće majke izbacile očinsku figuru iz vaspitanja da bi im deca mogla da budu samoživa da rade šta hoće u životu. Zato danas imamo toliko bestidnih i promiskuitetnih žena i devojaka jer nemaju u glavi kočnicu da im kaže stani, a koju kod ženske dece predstavlja otac. Svaka čast roditeljima devojčice koja je odmah prijavila silovatelja i na tome kako su je vaspitali, ona je sa 10 godina znala šta su ženska čast i obraz, a Milena i njene koleginice to nisu znale ni sa 17 i 18 godina.

Druga strana Psihologije.

pre 3 godine

Recite mi da niste mastali o strogoj profesorki kada ste bili klinci? Vidite, zene su iste, ali kad zatraze zastitu mi svi skocimo kao psi. Zene vole Sulejmane, u klubovima pevaju "Robinja sam tvojaa kazni mee"... Ovaj je vec mator izgubio dominaciju. A i presao na druge.
Ovaj covek je kriv po zakonu jer nikako nije smeo da zavodi ucenice, a bivse ucenice neka se ne prave danas svetice i govore da su zrtve. Bice osudjen svejedno.

čuvari plaže u zimskom periodu

pre 3 godine

Sve više stičem utisak da su ove "glumice" besne zato što nikada nisu postale glumice, zato što kao trećerazredne voditeljke rade na režimskoj televiziji kao u fabrici od 5 ujutru, zato što im je ponovo neko nešto obećao za izlazak iz anonimnosti.

Počinjem da verujem da je i odlazak na Farmu i u Parove moralniji od ovoga!

I da se razumemo, uopšte ne branim čoveka i ne kažem da nije kriv, ali ga i ne žigošem dok se ne dokaže

Nemanja

pre 3 godine

Znaci zbog nekog vaseg tripovanja ste cekale, a on je nastavio da radi sta je hteo. I posle se usudjujete da kritikujete ljude kad vam kazu sto ste cutale, sto sad govorite. Ajde malo prst na celo i razmislite sto vam je to receno. Sad da se izvinjavate svakoj devojci koja je propatila isto sto i vi posle vas. Mogli ste sve to da zaustavite jos onda. Sta je bio problem, sta ce aelo da kaze, to je bio problem. Taj mentalitet je duboko u nasem drustvu i vreme je da se sa tim prekine.

Ivan

pre 3 godine

jelena- Meni recimo to sto ga je doticna prijavila posle toliko vremena nema veze nikakve.Mogla je i posle 50 godina. OK. Nego doticna je silovana od 17-e godine vise puta!!! Pa nije bila zaroibljena u podrumu i ovaj je silovao.Znaci ona je silovana i isla je opet. E to je pitanje.Zasto si isla i dalje tamo .

Deli

pre 3 godine

Koliko bednika ima ovde ,sramota me je od vas ,bedni crvi stavite se u kožu zrtve ,umboli ,one su bile deca kada su ga upoznali ,a silovanja su se dešavala kasnije pred kraj ,kad oceni da je pravo vreme kad su najslabije . Kako vas nije sramota ,kao imate mišljenje !? Ono je kao straznjica ,svako ga ima.

Srba

pre 3 godine

@modesti, ne ulazim ja u te stvari oko toga sto je monstruozno i kroz sta je ko prolazio... Ja rodjena sestra da mi kaze da je silovana to bih prvo provjerio sto bolje mogu, pa onda lika odvojio od zivota. Ja kao veliki zastitnik svih svojih zena u zivotu itekako sam oprezan kad su ovakve stvari u pitanju. Konkretno, prica se o nekim traumama a iste glumice su kasnije bez ikakvih trauma snimale nage scene iz epizode u epizodu. Plus to sto su po njihovim ispovjestima isle po nekoliko puta dzelatu pod noz.
Ja ne mogu to mozda da shvatim, jer sam drugi pol, ali mene neko da siluje, pa mu podjem opet da me siluje, pa onda opet... To mi je nekako sci-fi sto se mog mentalnog sklopa tice.
Sad dislajkujte, znam da u ovakvim situacijama mi koji izbjegavamo ovakve teme i pridjemo malo s nekom skepsom, pa i neopravdanom, budemo oznaceni debilima. A opet, mnogo je bolje biti debil nego lovac na vjestice.

Modesti

pre 3 godine

uf najezila sam se samo citajuci... a jos kada neko ovako precizno objasni kroz sta je prolazio stvarno je to tragedija za ceo zivot... u sustini svako od nas ima neke tuge i tragedije...ali ove devojke su za mene heroji.

nenad

pre 3 godine

Tebi samo nedostaje pažnje i popularnosti! Da si htela, čim se to desilo otišla bi u policiju i prijavila. A ne sada posle toliko godina. Mika je obecavao velike uloge ne tako dobrim glumcima, i sada se sve ovo radi da bi mu se svetili. Da ste kvalitetni glumci zavrsili bi se u drzavnoj ustanovi a ne privatno a sad vam kriv djavo sto vam niko ne daje uloge.

Живи били па видели

pre 3 godine

Све лоше што ће да му се деси је управо то - затвориће му школу и више никад неће никог "учити" глуми. Како доказати силовање после толико времена? Нисам судски вештак, али претпостављам да нема скоро никакве шансе. Такође, њен исказ "није било једном, понављало се" је потпуни дебакл за потенцијалну оптужницу.

kec

pre 3 godine

Milena (i ova druga) nije bila dete.Vec je mnogo toga znala jer znaju klinci iz osnovne skole pa i praktikuju.Zato mozda i nije bilo toliko strasno jer je konzumirano ranije a zelja za uspehom je bila ogromna.Moglo se podneti.Najvise mi se smuce odjednom izniknute tate.Gde ste dosad bili, terate nas da mislimo svasta.

Jare u mleku

pre 3 godine

Poprilično verujem da je dotični uradio mnoge gadosti ali jedno je problem. Koliko sam ispratio frka se digla najvise zbog silovanja devojke od 17 godina. Bez fizičkog nasilja i desilo se više puta. Po našem zakonu to je obostrano željen sex sa starijom maloletnicom. Dozvoljeno ako ona ima više od 16. A i za to nema fizičkih dokaza uz rekla kazala i uz dobrog advokata dotični će još dobiti odštetu. Za sad je bar izgubio ugled i verovatno porodicu. I još jedna sitnica. Šta ako stvarno nije bilo ničega osim verbalnog vredjanja dece. Razapeli čoveka. Ugled i porodica takodje otišli. Previše je ovo izašlo u etar. Ne valja ni za njega ako nije kriv a ni za žrtve, osim ako ne žele pažnju.

Nije časno i hrabro ćutati

pre 3 godine

Ovo nije hrabrost.
To se zove LICEMERJE a i podmuklost ili podlost...
Nije časno ćutati tolike godine, u medjuvremenu "znati" a čekati, koristiti "status" pri upisu na FDU, polagati ispite, i to uspešno, bez trauma kod žene "silovatelja", dobijati uloge...
MADA nisu same...

Boza

pre 3 godine

Glumica koja ce biti pamcena samo po jednoj ulozi zrtve. Ljudi ce samo da je sazaljevaju. I ko ce da joj da ulogu, kada ce posle da kaze da je bilo prinude da ide sa nekim i u krevet.

Nata

pre 3 godine

Pa jeste trgovina. One su pristajale na sve radi uspeha a on je to koristio. Svaka devojka moze elegantno da otkaci matorca- samo ako hoce. A ove nisu htele. Nisu ni posle htele, sve dok se nisu posle osam godina potpuno osamostalile. A sada hoce da mu se osvete posto im vise nije potreban. Ne branim njega, ali ni one nisu bolje kao ni njihovi roditelji, koji su decu svesno gurali u to zbog svojih licnih bolesnih ambicija. Verujte, isto je to drustvo. Sta mislite kako se dobijaju uloge? Ili veze ili seks. Neznas koji je odvratniji nacin.

Lela

pre 3 godine

Koliko sam shvatila, lik ju je izmanipulisao, zaveo i na prevaru ubedio da imaju seks. Prvo je zadobio njeno poverenje, a onda ili ju je uverio da je posebbna, obećao ulogu, ubedio da je to način za uvežbavanje erotskih scena, ko zna šta ali.. Većina nas žena smo u ranoj mladosti, kad smo bile glupe i naivne imale nekog manipulativnog lažova koji nas je na foru strpao u krevet i sada ga mrzimo, ali ga ne optužujemo za silovanje.

Tumba

pre 3 godine

Ja nekako nisam siguran da su tu cista posla... Naravno, on je zlikovac, ali mora da se nekom zamefio pa se odjednom pojavljuje dvadeset i nesto devojaka.... ko je ovde lud..

ille

pre 3 godine

Iz razloga,,zbog kojih su Milena i Iva ‘silovane’,(spavale*) sa Mikom,,mozete li zamisliti koliko je djevojaka spavalo*, sa Erom Ojdanic ZBOG* besplatnog prenocista u njegovu hotelu,,progurivanja u Parove,, pomoci na izboru ljepote,,te zbog puta* da postanu pjevacice???Od tih hiljade djevojaka,,koliko njih bi Era odveo u krevet,,da je bio obican radnik u tvornici???

ne negiram zlocin samo kazem

pre 3 godine

da se ti malo manes promocije sebe kao heroja.

razumem ja silovao te i sad ce na sud pa u zatvor i sta sad jer treba svi sad da ti se klanjamo sto si bila zrtva?

pa onu malu curicu onaj berberin vodao danima zlostavljao i ko zna sta joj je sve radio pa je ne videsmo ni jedan dan na tv a ova se raspricala ko da je pobedila za mis univerzuma.

jedan savet mala sto vise pricas po novinama sve ti narod manje veruje u te price.

Julius

pre 3 godine

Reagovala na vreme: nakion 35 godina.
Za reditelja Aleksica pase ona sintagma: ubio ga vuk, a pojeli ga psi!
Nasle se ne slabe studentkinje da ga osramite u stare dane, ili mu neko namestio.

Mitar

pre 3 godine

Pre silovanja.Pred celim razredom te poljubi.Negde na pocetku...Jos nije stigao ni da ti ispere mozak,ni da ti postane guru..Ne odes,ne pozalis se nikome,ceo razred cuti pa i oni koji su u medjuvremenu i napustili skolu.Odes na individualni cas,pa na drugi,pa na treci....Silovanja...Upises FDU kod njegove zene,gledas je godinama u oci,tako tesko traumatizivana diplomiras kao djak generacije,nastavis konsultacije oko uloga..Zar se to ne zove manipulacija a ne hrabrost?

seljadin

pre 3 godine

a da je odbila da bude silovana, i prijavila odmah sta bi onda bilo ? kako su se osecale one glumice koje nisu mogle doci do izrazaja jer su pojedine isle stalno da ih siluju, pa su tako i dobijale FDU, i uloge u filmovima ?
Mogu li one koje su odbile da budu silovane da se obestete ?

Vladan R

pre 3 godine

"Daješ da te vole, glumci režiseri, novinari, ljudi, neznani i znani,..... trpeces staračke ruke na sebi, ali to je deo tvoje karijere, pa zašto onda otrpela ne bi". Da citiram reči poznate rok pesme, sa kraja 70tih, iz koje fali deo teksta radi konciznosti. Dobro je to sto su ga na kraju prijavile, da ga kad tad zaustave da radi takve stvari. Ali jedini heroj, je ova devojka koja se požalila posle prvog puta. Sve ostale, koliko god da jesu žrtve, time što su ne samo cutale, nego i nastavile da idu iznova i iznova zlostavljacu na noge, i nastavile da grade karijeru, bez obzira na svo zlostavljanje, i same snose na neki način, deo krivice za svaku buducu zlostavljanju devojku. Mogu psiholozi da pišu eseje i doktorske, u želji da sve objasne, ali ja ne mogu da shvatim da neko tek tako, može da iznova i iznova ide na zlostavljanje. Meni to više liči na ono sto je opisano u pesmi.

Kowalski

pre 3 godine

Sud je tu da osudi nismo na nivou plemena i lincovanja. Svi ovo koriste za samoreklamu a sobzirom da nemaju posla ni pozorista onda glumataju po forumima.
Sada definitivno Sud ne sme da odugovlači i treba da resi po hitnom postupku slučaj.

ISKRENO

pre 3 godine

Hvala VELIKOM BOGU Sto nemam takvu decu ili bolje reci cerku, koja isla u skolu gde je silovana jednom pa opet pa opet sve do 8puta ,Onda moja cerka da dodze kuci i da mi kaze da pre 8 god. me silovao Profesor 7 ili 8 puta, Verujte u boga bi ga ubijo na licu mesta, jer 8 sati je mnogo da se ceka za tako nesto,a sta reci ejjj 8 godina. Ajde bree ne Z..BAVAJTE.

my way

pre 3 godine

Bravo, Milena! Puna podrska tebi i devojkama! Za ove koji pitaju sto nisu ranije rekle, kao da uopste imaju pravo na to? Zbog sramote. Zbog straha da im se nece verovati. Da njihovi ocevi ne roknu ovoga i pogode u zatvor. Zbog traume. Krivice. Straha od zigosanja. Straha da ce unistiti svoje i zivote svoje porodice. Straha od osvete... Da li stvarno neko ne razume zasto ove devojke, maloletnice, nisu tada pomislile "bolje cutati i trpiti, pa ce biti kao da se nista nije ni desilo"? Hvala Mileni Radulovic sto je pokrenula stvari i spasila mnoge devojke iste sudbine, kao i Ivi i ostalima koji su joj se pridruzili.

Mare

pre 3 godine

Znači ipak ste se dogovorile... Tačno sam znao. Bice zanimljivo ako ispadne da nije bilo silivanja, pa će kontra-tužba da sevne za klevetu i uništen ugled.

Gile

pre 3 godine

Neverovatno, on ih siluje, a one onda dodju opet i jos mu plate, pa ja stvarno ne znam sta da kazem. Bukvalno tema za doktorat iz psihologije.

Djordje

pre 3 godine

Sta ste cekale 35 godina!? Koliko je devojcica stradalo zbog vaseg cutanja od 35 godina!? Koliko ste ih mogli spasti da ste prijavili na vreme!? Znam da je strasno izaci na videlo s tim ali pobogu zar vam nije jasno da je toliko nevinih devojaka napastvovano dok se u vama kuraz kuvao! Znale ste da niste jedine i zasto se niste sve skupile i otisle u policiju!? Mnogi su znali o tome sta se desava napastvovani, a i oni koji nisu napastvovani! Tolike godine.

filip cg

pre 3 godine

"Ниси сама" суд над судовима. Онда, право нам није потребно? Да распуштимо судове и те зграде да постану сједиште НВО и медијске инквизиције. Оптуживаће се и осуђивати на основу "часна реч" и "мајке ми". Судије, тужиоци, адвокати, спалите ваше дипломе. Закачите беџ "Ниси сама". Нешто је труло у "Ниси сама" држави.

filip cg

pre 3 godine

Нека си ти гламурозна на најновијој насловној Story-a. Сад ће каријера да цвијета.

aabb

pre 3 godine

Svaka cast Mileni i svim devojkama na hrabrosti. Imaju svo pravo i svu podrsku ovog sveta i nadam se da ce ovaj zavrsiti iza resetaka.
Medjutim, pocela je da mi smeta Milenina samopromicija na njenom instagram nalogu. Kaci sve naslovne novine, sve izjave, sve pohvale, sve njene slike sa sve krunom na glavi.
Zasto to? Cemu to toliko potenciranje i predstavljanje sebe kao heroine?
U ovom trenutku, slikanje i poze za fotografisanje?
Ne znam, mozda gresim, ali mi je malo neukusno.

Devojke bezite odavde

pre 3 godine

Konkretno, prica se o nekim traumama a iste glumice su kasnije bez ikakvih trauma snimale nage scene iz epizode u epizodu.
(Srba, 21. januar 2021 18:02)

Kakve veze imaju scene u filmu sa silovanjem? I muskarci su u tim scenama nagi sta zakljucujes o njima, vidim neki zakljucak o nagim zenama na filmu si izvukao?

m

pre 3 godine

Još jednom, Milena, Iva i ostale devojke hvala vam u ime prošlosti, sadašnjosti i budućnosti vaših vršnjakinja a i mlađih devojčica, hvala za korenitu promenu nakaradno postavljenog i dopuštenog sistema obuke mladih u centru Beograda, (kako je ovo bolno!)Hvala Ti divna, nežna i suptilna Milena!!! Hvala Iva!!! Žao mi je kroz šta ste prošle i sa čime su vaše tanane duše morale da se bore u doba detinjstva!!!!!

hela

pre 3 godine

Ocekujem da se jave i ostale "vedete" srpskog glumista Milsa, Ivana Mihic, Brankica Sebastjanovic, Lidija Vukicevic, Dragana Micalovic, Marija Karan, Maja Mandzuka, koje su takodje bez trunke talenta...ali sam za njih makar cula.
Korona je...nema se posla!

Sima Strahota

pre 3 godine

Svaka osoba iole razumnna, iole svesna, zna da je jako tesko dokazati nesto sto se desilo unutar 4 zida bez svedoka a potpuno nemoguce ako se slucaj prijavi nakon 10,15 godina(sve fizicke povrede su davno nestale). Jos je teze shvatiti da te neko maltretira, napada, siluje, a ti nastavljas ici tu i jos plus placas clanarinu . To su cinjenice koje se ne mogu pobiti.

Blek - Chicago

pre 3 godine

Bravo devojke! Jadnika i silovatelja u zatvor Ne znam što su ovi komentatori krenul da ga brane? Ili su kao on Ili su “beta” muškarci koji balave na normalne žene a nikad ih nisu i nikada neće imati (i to sami znaju pa im je krivo zbog toga). Još jednom veliko poštovanje i podrška za sve hrabre devojke!

L.

pre 3 godine

Gomila komentatora u stvari pokusava da zastrasi druge devojcice da se jave. Vecina osudjuje zrtve bez obzira na to da se kao, deklarativno, zgrazaju.

Ne znam

pre 3 godine

Ne znam, brate, i mi smo išli na časove kod jednog matorog manipulatora i perverznjaka. I znam da je kad smo imale 16, 17 godina mojoj drugarici uputio komentar na račun sekundarnih polnih karakteristika i ona više nikada nije došla na čas. Dakle, nije sebe dovela u situaciju da je neko pipa. Komentar je bio dovoljan. Ovaj njima sa 17 godina dodirivao grudi, gledao zadnjice, pitao za seks i one ostale. Silovao ih, one ostale da upišu akademiju, pa da završe akademiju... Stvarno ne razumem. Ne njega, on u svakom slučaju treba debelo da odgovara, naravno. Ali, brate, "ovde leži onaj što je imao prvenstvo prolaza". Moraš samu sebe da štitiš.

Mnnopq

pre 3 godine

Ne sporim da je nedelo moguce ucinjeno.
Spirim pravo bilo kome na linc (za sada) neosudhenog.
A i pitanje za navodne zrtve: gde ste bile do sada?

bvb

pre 3 godine

Zasto je samo Milena ispala heroj, a cutala je dok devojcica od 10 godina nije progovorila? Meni ovo izgleda kao da su starije devojke cutale u svojoj slavi jer su dostigle taj svoj neki cilj i onda ispale nekakve heroine kad je devojcica od 10 godina raskrinkala manijaka.

nadležni organ

pre 3 godine

(Живи били па видели, 21. januar 2021 16:28) djordje, i svi ostali koji sumnjate da će uspeti nešto da dokažu

Ljudi, teško je dokazati silovanje posle toliko vremena, ali ako ima toliko svedoka, a ima ih više, pa i to su dokazi. I zaboravljate ključne dokaze - postoje video snimci, emisije, snimane, gde se jasno vidi kako taj idiot sadistički vređa decu i muči ih. Pogledajte snimak iz 98, BK, gde jednog dečaka mrcvari jer nije uspeo da nauči napamet pesmu jer je bile predugačka. Dečko od traume počinje da muca, ali Mika ne staje, nego ide dalje.
Ako vam taj snimak nije dokaz, ne znam šta je.
A najstrašnije je što su te snimke gledale hiljade gledalaca na televizijama, još devedesetih, što su emisije pravljene, dokazi pred nosom, i niko nije reagovao 35 godina, do ovih hrabrih devojaka sada?

L.

pre 3 godine

Naravno da je ogromna većina ljudi na strani ovih žena, ali komentari su nekako čudni. Prisetimo se onih političkih botova na komentarima vesti. Ovo je neka slična šema. I ja imam taj utisak da neko pokušava da zastraši žene koje bi izašle sa sličnim pričama.
(neko, 21. januar 2021 22:25)

Pa jeste ogromna vecina ljudi na strani devojaka, ali ta ogromna vecina se oglasila pre dva dana. Danas dominiraju ovi drugi i to me je bas zacudilo. Razumem ja pretpostavku nevinosti, ali ovo sto danas citamo nije to, vise lici na zastrasivanje devojcica koje tek treba da se jave policiji u vezi ovog slucaja ili bilo kog drugog slucaja u buducnosti.

petao Sofronije

pre 3 godine

"U trenutku kada on sigurno pikira još šest devojčica koje se spremaju za FDU..." Ova recenica baca malo drugacije svetlo na cele pricu. Nema sumnje da je u pitanju covek koji je zloupotrebljavao svoj uticaj u filmskoj industriji da bi vrbovao mlade buduce glumice ali da li je u pitanju silovanje ili su one stupale u odnose sa njim iz koristoljublja da bi im zavrsio upis na FDU? Budimo iskreni i priznajmo koliko puta smo culi za slucajeve da je neko dobio posao/mesto na fakultetu... preko kreveta. Svakako da takvi postupci coveka koji je imao uticaj nisu moralni, ali da li se mogu smatrati silovanjem, pa ne mogu. Mnoge mlade devojke nisu bas patrijarhalno vaspitane i nisu bas gadljive da prekrse neke moralne norme kako bi dobile nesto sto zele. Ne kazem da je ovde to slucaj, ali svakako treba sagledati iz vise uglova pre donosenja zakljucaka. Na kraju, svako je nevin dok se na sudu ne dokaze krivica.

S

pre 3 godine

.... imam 3 pitanja i jednu konstataciju ...

1. Kako li bi presudio Stefan Nemanja u ovakvoh situaciji .....?
2. Zbog ogavnih komentara upućenih na decu i devojke .... predlažem da ga puste na uslovnu slobodu .....?
3 . Koliko bi li dugo preteko na uslovnoj slobodi ....? .... Kladionice bi mogle i kvote da utvrde ...


Ovaj slučaj će vrlo precizno odrediti morbidnu dijagnozu našeg sveukupnog društva.

Za za 6 dana Bog stvori čoveka a sedmog dana đavo stvori advokata da brani sve krive protiv svih pravednih
....

pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Iz razloga,,zbog kojih su Milena i Iva ‘silovane’,(spavale*) sa Mikom,,mozete li zamisliti koliko je djevojaka spavalo*, sa Erom Ojdanic ZBOG* besplatnog prenocista u njegovu hotelu,,progurivanja u Parove,, pomoci na izboru ljepote,,te zbog puta* da postanu pjevacice???Od tih hiljade djevojaka,,koliko njih bi Era odveo u krevet,,da je bio obican radnik u tvornici???
(ille, 21. januar 2021 20:19)

To nije isto. To o čemu ti pričaš je čista "trgovina", ti meni seks, ja tebi parove...slično kao "najstariji zanat", ja tebi seks, ti meni pare, usput obično su to punoletne osobe. Nažalost to je današnjica, recimo ja giljam 4 knjige 6 meseci i okinem, ona ode dva puta na konsultacije pred ispit i prođe..
Ovaj slučaj nema veze sa tim!
Ovde se radi o čoveku koji "obrađuje" decu od 9-te godine, da bi neke od njih posle 7-8 godina seksualno zlostavljao. Jedino gde ova stvar ima veze sa slučajem koji si naveo jesu roditelji, elita, koja daje decu na te časove bez prava da išta pita, i trguje njihovim detinjstvom zarad upisa na FDU, da im ćerka bude glumica. Dakle, krivi su roditelji, elita, ni ovaj Mika nije kriv, on je bolestan čovek, ni deca nisu kriva jer ne biraju roditelje, dakle jedini krivci u celoj priči su roditelji!

Tanja

pre 3 godine

Ja sam se zaista trudila da ne komentarišem ljudsku glupost i ne znam više ni kako bih nazvala to što se dešava svaki put kada neko javno kaže da je silovan ili seksualno zlostavljan.
Trudim se da me ne potrese salva komentara "šta je čekala" i "kako se baš sad setila" dušebrižnika, ali to je nemoguće. Strašno mi je žao što živim sada u ovakvom društvu, gde pojedince nije sramota da pored tako odvratnih stvari koje su se dešavale ovim devojkama prvo polete da pitaju šta su čekale, još jedan junak piše "ona je gora od Mike", sram te i stid bilo uzašna osobo. Da porediš osobu koju je minimum 20 žena optužilo za zlostavljanje i jednu od njegovih žrtava zato što se po tvom mišljenju, "eto sad setila" je nezamislivo svim normalnim ljudima, ne znam ko vas je vaspitavao takve da nemate zrnce empatije u svojim beskorisnim mozgovima niti malo osnovne kulture koja kaže da neke stvari koje mislite ne bi trebalo da budu izgovorene! Ne znam odakle vam pravo da postavljate to pitanje, shvatite već jednom!

Dzouni

pre 3 godine

"Bilo je važno reagovati brzo", kaže Milena Radulović.

Ok necu da biram strane ovde i ne pratim slucaj preterano, jasni su mi svi razlozi zasto se ponekad ovakve stvari ne prijavljuju odmah. Iako bi ranije prijavljivanje spasilo ko zna koliko unistenih detinjstava i problema, ne ocekujem da Milena moli za oprostaj sto nije ranije pokrenula sve ovo. Ali da ovo izjavi? Ne znam jel sam ja lud ili, kako ce da reaguje neko ko je zlostavljan nakon nje kada procita ovo, 'bilo je vazno brzo reagovati'? Kad brzo, pre sledece reinkarnacije?

alek

pre 3 godine

Meni je ovo morbidno postalo.
On je medijski vec osudjen,a mislim da bi bilo fer da ta osuda krene tek posle pravosnazne presude.
Pa onda podrska hrabrim devojkama,onda svakodnevne izjave kolega koje su znala kakav je bio i sva naknadna pamet.

jelena

pre 3 godine

Ako nekome nije jasno, ne moze da shvati zasto u ovakvim situacijama zrtvama treba mnogo vremena da progovore i kako predatori manipulisu tom decom, neka pogledaju fim Leaving Neverland, mozda ce im sa psiholoske strane biti jasnije kako to moze da deluje na zrtvu.

miro split

pre 3 godine

@ Zone
Pitaš zašto su mu se vraćale?
Ja tebe pitam je li ti živiš otvoreni očiju i čistog mozga?
Nismo svi isti. Nismo svi jednako jaki i hrabri. To nije grih i zločin. To nije nešto šta triba osuđivati pogotovo kad pričamo o dici ili mladim ljudima bez životnog iskustva.
Zašto žena ostaje u braku sa zlostavljačem? Zašto trpi batine, silovanja i vriđanje?
Zato šta je loša osoba?
Nije istina. Ostaje zbog milion razloga, a sve se svodi na kukavičluk i strah od onoga šta dolazi nakon sukoba sa svakodnevicom zlostavljanja.
To nije zločin. To nije sramota. To je ljudska sudbina da nam je strah u kostima.
Zločin je koristit taj strah i manipulirat sa njim.
Ajmo moji Srbi sitite se čojstva i junaštva.
Čojstvo je kad branim drugog onog slabijeg od sebe koji sam jači.
Junaštvo je kad branim sebe od onog jačeg.
Cila filozofija poštenja je u tome.

neko

pre 3 godine

Gomila komentatora u stvari pokusava da zastrasi druge devojcice da se jave. Vecina osudjuje zrtve bez obzira na to da se kao, deklarativno, zgrazaju.
(L., 21. januar 2021 21:32)

Naravno da je ogromna većina ljudi na strani ovih žena, ali komentari su nekako čudni. Prisetimo se onih političkih botova na komentarima vesti. Ovo je neka slična šema. I ja imam taj utisak da neko pokušava da zastraši žene koje bi izašle sa sličnim pričama. To mogu biti baš likovi iz filmske branše kojima ne odgovara iznošenje istine jer imam utisak da neki komentatori lično poznaju Aleksića (komentari tipa "cenjeni pedagog").

miro split

pre 3 godine

Najčešća pitanja dežurni policijski inspektora i forenzičara ovdi na B92 su:
Zašto ova dica nisu odma prijavila zlostavljanja i silovanja?
Vaš odgovor proizlazi iz vaše zloće i glasi da nisu bili silovani i da su svjesno priko prostitucije tražile uspjeh u životu.
Ja kažem da je to zato jer su neiskusna dica kojoj će trauma uništavat život sve dok ne smognu snage da kriknu i reču da im se zlo dogodilo.
Drugo vaše pitanje zašto su se vračali zlostavljaču?
Vaš odgovor je na to ponovo da su ta dica prostitutke i da nema silovanja.
Ja opet kažem da su to samo prestrašena i izgubljena dica ostavljena na milost i nemilost inteligentnoj zviri.
Treće vaše pitanje je di su im bili roditelji?
Vaš odgovor je da su svjesno i iz koristi podvodili svoju dicu.
Moj odgovor na to da su to glupi ljudi izbezumljeni lažnom slikom uspješni obitelji sa pametnom dicom koju serviraju zapadni mediji.
Ni cure, ni ova dica, a ni njihovi roditelji radi toga šta su slabi, bez iskustva ili možda glupi nisu zločinci.
Zločinac je onaj koji je ovo iskoristija.

pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Objaswnite - kako se žrtva ponovo raća silovatelju?
(distanca, 21. januar 2021 16:49)

Ja sam recimo u OŠ poznavao 4-5 dečaka-drugara koji su psihički i fizički maltretirani od 5 do 8 razreda svaki dan, ali bukvalno svaki dan. I oni su u školu dolazili svaki dan, bukvalno svaki dan bez bilo kakvih naznaka roditeljima, a mi sva ostala deca, svi smo to znali i niko nikada ni jednom roditelju nije rekao. Bilo je slučajeva da krene neko maltretiranje nekoga, pa on to kaže, i sad iz ovog ugla gledano to se završavalo dosta lagano...ali ovih 4-5 siguran sam da ni oni do dan danas to nisu rekli bilo kome, iako cela škola (4 generacije х 5 odeljenja x 30 ljudi) svi svez znaju dan danas.
E sad, zamisli da krene oblikovanje za maltretiranje u drugom razredu OŠ, jer su deca upisana sa 9 god. Šta se dešava kad krene ciljno oblikovanje od 9-te godine...šta onda ispadne posle 6-7 godina "oblikovanja"? A ovaj tip nije "seksualno" maltretirao sve, nego baš one za koje posle 6-7 godina zna da neće reći.
A svi iz grupe su bili dovoljno obrađeni da trpe "verbalno" maltretiranje bez pogovora.
Takođe, bilo je slučajeva da deca nisu trpela ni verbalno maltretiranje i da su odustajala od te "škole", recimo Lečićeva deca i slični, ali je to ispraćeno kao "odustajanje iz nepoznatih razloga". Jel sad malo jasnije?

Zuja

pre 3 godine

Ja nisam od onih sto pitaju zasto je čekala 5 ili 25 godina. Mene više zanima kako može neko da te siluje a ti se vraćaš još i to se ponavlja nekoliko puta? Ako je bilo više puta seksualnog odnosa to ne može biti silovanje ili pedofilija zbog njenih godina. Ali je zakonom zabranjeno učitelj i učenice da budu u bilo kakvoj vezi. To je tada već bila devojka od 17 godina od uspešnih i uticajnih roditelja a ne neko siroče bez igde ikoga. Isto tako čujem da je upisala i mlađu sestru kod Mike u školu glume. Mnoge ovde stvari zaista ne razume šira javnost, kada sa nekim pričam o ovome nikome ništa nije jasno. Zato nemojte da odmah osuđujete ljude kako navodno brane nekog silovatelja, zato što to jednostavno nije tačno. To samo lud čovek može da podržava.

Maka@

pre 3 godine

Ovde je najvažnija stvar promena narativa mislim da one pokreću ne samo tužbu protiv Mike već protiv cele jedne postavke društva, pogrešne, zastarele destruktivne, gde je samo autoritativno ponašanje poželjno,gde je batina iz raja izašla, gde se žena isključivo seksualizuje i to prerano,gde se nameće submisivno ponašanje i niz drugih stvari. I zbog toga im hvala, hvala što su prekinule da je pipkanje, nabacivsnhe šefova, profesora nešto normalno sa čim treba živeti i samo moliti Boga da tebe preskoči.

kraja

pre 3 godine

""U trenutku kada on sigurno pikira još šest devojčica koje se spremaju za FDU, a nije isključeno i ove koje ne, jer bilo je i takvih slučajeva, smatrale smo da, ako dozvolimo da se nastavi, da ćemo doslovno biti saučesnici u zločinu…"

...kako ste kvantifikovali i kvalifikovali trenutak u kojem vase saznanje prelazi u saucesnistvo...???
...dosadasnje cutanje se ne racuna...???

Marijana

pre 3 godine

A ja kažem - JESAM KRIVA. Kriva sam jer sam nosila štiklice i miniće i haltere i providne majičice, DA, kriva sam jer sam to svesno radila i sa 15 i sa 16 i sa 22 godine, jer sam želela i pažnju i udvaranje i laskanje. E sad, jesam dobijala i neku neželjenu pažnju ali sam dobro umela da se odbranim od nje, isto svesno, i sa 15 i sa 30 godina, pa nisam baš toliko jadna i nemoćna. A ni ta neželjena pažnja mi nije smetala a vi mi lupajte minuse do prekosutra baš me briga, ŽENA sam, svesna svoje lepote i seksepila. Ne, neću nikog da tužim, ne pada mi na pamet, znala sam dobro kad treba da se osmehnem, kada da pomalo flertujem, i kada da stanem. Valjda neće neko mene da tuži kad malo bolje razmislim. U ovom naopakom svetu dovoljan je dodir pa da te neko proglasi za manijaka i perverznjaka. Malčice mi je muka od tih jadnih i nevinih devojčica. A još više mi je muka od siledžija i napasnika. Ko razume...

Sasa

pre 3 godine

Ljudi koji rade takve stvari su predatori, to je valjda svima jasno. Ako bude pravde svaki ce robijati. Ali sada zamislite ko ide kod takvih predatora i ko ima takve bolesne ambicije, da istrpi svo sikaniranje za koje su znali da postoji tzv. "celicenje". Ljudi koji idu tamoi koji salju svoju djecu tamo imaju "bolesnu" ambiciju da po svaku cijenu ispune cilj. Nemaju oni nekih posebnih moralnih vrijednosti. Predatori biraju svoje zrtve, a ovaj ih je birao po tome koja "ce mu dozvoliti" da radi sto je naumio. A taj isti predator im je vec rekao da "ne idu s..... kroz svijet"...

Milan

pre 3 godine

Svi se slažemo da je silovanje nešto najstrašnije što može nekome da se dogodi.Mene ipak brine na osnovu kojih dokaza će oni njega osude?Ne verujem da je čak i u ovoj našoj Srbiji dovoljan samo iskaz pa makar to bilo i deset svedoka.

Mordor

pre 3 godine

Jedna zanimljiva scena vidjena je u hotelu Interkontinental davne 1995.Kadar u jednom trenutku zumira dolazak vladike Kačavende.Mlada i mladoženja oduševljeni njegovim dolaskom zajedno sa njim kreću kroz halu, a za njima trubači izvode "Marš na Drinu"? Krimos, pevaljka i bludni vladika.I sve to u režiji jednog dugogodišnjeg predatora, i opasnog manipulatora.I posle su svi u čudu kada se otkriju javne tajne, o kojima samo hrabr(e)i smeju da govore.

John

pre 3 godine

(nadležni organ, 21. januar 2021 23:04)

Snimak kako neko vređa, maltretira, ponižava i dere se na decu nije dokaz da je on nekog silovao.
Eventualno, mogao bi biti posredan dokaz o "obrascu ponašanja".

Što se tiče silovanja i dokazivanja, naravno da je teško dokazati. Ali, zaboravljaju se (ili se ne znaju) neke stvari:
- narod previše gleda CSI i slične serije, pa uvek očekuje obilje dokaza ili da se iz minimalnih dokaza (fizičkih dokaza) osigura osuđujuća presuda - ne ide to tako u praksi
- kod silovanja retko kad i postoje fizički dokazi (a kad ih i ima, nestaju vrlo brzo)
- kod silovanja nikada nema svedoka
- jedino što ostaje su - izjave oštećenih
- ogromna većina se ponaša kao da je ovo prvi slučaj silovanja u Srbiji i "Jao, pa kako će sad?" - isto kao i u svim slučajevima do sada koji su završeni osuđujućom presudom, a nije bilo drugih dokaza osim iskaza oštećenih
- i iskaz oštećenih je dokaz tako da ne stoji tvrdnja da dokaza nema
- i taj iskaz se ceno po svim pravilima o oceni dokaza.

Đole

pre 3 godine

@Glumica koja ce biti pamcena samo po jednoj ulozi zrtve. Ljudi ce samo da je sazaljevaju. I ko ce da joj da ulogu, kada ce posle da kaze da je bilo prinude da ide sa nekim i u krevet.
(Boza, 21. januar 2021 20:06)

Eto suštine zašto ne prijavljuju.
Ako prijavi profesora, ode joj 4-5 godina života školovanja na fakultetu. Niko neće da je zaposli jer je prijavila zlostavljanje. Da nije, možda bi je i zaposlili pa neka ona i dalje trpi od ostalih bolesnika.

Razumete li da ima previše žena kojima su uništeni životi jer su prijavile/odbile/prekinuče školovanje na samom kraju, ostavile svoj trud i rad po strani, obezvredile sebe i svoje uloge u život, jer im se neki seksualni napasnik umešao u život???

Moja prijateljica je, sa diplomom, dok je trpela verbalno seksualno nasilje, i jednom čak i fizičko, na svu sreću nije došlo do silovanja, ostala bez mogućnosti da se zaposli u struci za čije je obrazovanje dala nekoliko godina rada i života. Naravno, oni to ne rade odmah, nego kada je neko pri kraju studija, kada neće ostaviti fakultet, požalila se roditeljima a oni rekli da je lenja i da neće da uči.

Verujem svim ovim ženama. Imam nekoliko poznanika koji kažu da svaki mupkarac ima pravo da napadne ženu, a ona može da odbije sa posledicama. Ne znam ko vas je vaspitavao i kako.

Maksim

pre 3 godine

Objaswnite - kako se žrtva ponovo raća silovatelju?
(distanca, 21. januar 2021 16:49)

To su klasicne sektaske metode, koje nisu neuobicajene. Ima dosta ovakvih slucajeva i uglavnom su vezani za sekte.

Ovaj je oformljavao grupe uzrasta 6-11 godina, a onda bi im u narednim godinama ispirao mozak i medju tom decom birao pogodne zrtve.

ghostdog

pre 3 godine

Da li bilo ko može da prokomentariše nešto objektivno a da nije automatski okarakterisan kao neko ko brani pedofile, silovatelje itd. Šta je silovanje? Silovanje je kada neko prisiljava neku osobu na seksualni čin. Prisila može biti u vidu fizičke pretnje, nanošenjem fizičkog bola, korišćenjem nekih opijata, onesposobljavanje žrtve na neki način. Dakle neki vid prinude. Sve ostalo pada pod ucenu. Nisam pravnik zaista, ali šta ćemo sa pretpostavkom nevinosti? Svako ima pravo da dokaže svoju nevinost. Ovde ulogu suda preuzima javno mnjenje i potencijalne žrtve. To mi bode oči jako. Uz dužno poštovanje ovih glumica, ni u najdaljim snovima ne želim da kažem da bilo šta izmišljaju ili tako nešto. Ali neki red valjda treba da postoji. Da sam neka javna ličnost koja poznaje dotične, okrenuo bih telefon i pružio podršku. Umesto toga imamo sijaset javnih ličnosti koji paralelno pružajući podršku koleginicama linčuju javno čoveka koji uopšte nije dokazani silovatelj i pedofil, još uvek. Da li mi živimo u kakvom takvom svetu koji ima neki pravni poredak ili se sudi na osnovu nečijeg svedočenja? Lično sam u detinjstvu bio izložen jako često vršnjačkom i vanvršnjačkom nasilju na razne načine. Nikoga nikada nije bilo briga, jer ja nisam javna ličnost. Tijana Jurić, Monika to su žrtve brutalnog nasilja od strane osoba koje samo imaju ljudski lik. Ovo mora da se dokaže na sudu. Ako se dokaže, u tamnicu i baciti ključ. Do tada...

Vladan R

pre 3 godine

Bolje je naravno prijaviti, ikad nego nikad, i kad tad zaustaviti manijaka. Sva cast devojci koja se nakon prvog puta pozalila, i ona je junak, ali sa druge strane sve koje su cutale i godinama trpele, koliko su zrtve, u odredjenoj meri su i saucesnice. Da su se ranije javile, i sebe bi postedele daljih muka, ali spasile i sve buduce zrtve, ali je pitanje sta biim bilo sa karijerom. Znao sam da u recima pesme: "dajes da te vole glumci, reziseri, novinari, ljudi, neznani i znani, ali to je deo tvoje karijere, pa zasto onda otrpela ne bi"..., ima odredjene istine, ali na zalost, ne i u tolikoj meri.

veverica

pre 3 godine

da nije "otisla" u rusiju, tesko da bi ikada mogla da progovori. citajuci zutu stampu i drustvene mreze, ocigledno je zasto se zene plase da pricaju. zivimo u primitivnom drustvu punom bezvlasca i nasilja i kukavica. ovde kukavice lakse osudjuju zrtvu nego zlocinca, jer se vecim grehom smatra nesposobnost da se odbranis, nego pociniti najgnusniji zlocin.
moja majka je bila tuzilac celu karijeru. sada je u penziji. iz prve ruke znam kako su prolazile devojcice koje su prijavljivale silovanje. silovatelj ne bude osudjen, a njima kroz proces bude unisten zivot. znam za dva takva primera i detalje sudjenja. to su uzasne stvari. jedna od zrtava je imala 13 godina. silovao ju je "decko" koji je imao preko 20. vestak je cak rekao da ona sa 13 godina i svojim mentalnim sklopom nije bila u stanju ni da razmislja o seksualnom odnosu itd. ipak sudija muskarac je procenio da je ona k** i ovoga oslobodio. epilog, devojcica vise nije mogla da izlazi iz kuce narednih godina od sramote po varosi. drugi slucaj, epilepticna devojka dobija napad, domacin kod kojeg se to desava isteruje sve ostale prisutne da joj "pomogne" i koristi da je siluje. svedoci koji su bili ispred kuce culi su cak da joj silovatelj udara samare i preti joj, ali nisu usli da sprece. on je isto oslobodjen optuzbi...
ovakve uzasne stvari desavaju se u svuda gde muskarci imaju neku vlast i odlucuju o sudbinama. samo je to nekako drustveno prihvatljivo zbog primitivizma i kukavicluka. a krive su zene, naravno...

Analitičar amater

pre 3 godine

Devojkama treba odati priznanje za odluku i hrabrost da iznesu svoja bolna iskustva ali trebalo je postupiti mudrije.Manijaku,bolesnom čoveku, je trebalo postaviti kamere u tu njegovu školu i uhvatiti ga na delu.Onda nijedan advokat ili sudija nebi mogao ni da pokuša da ga brani a ovako već naslućujem da će se na neki način izvući ili biti minimalno kažnjen.Siguran sam da postoje klanovi i sekte ovih bolesnika i da je nasilje u našem društvu mnogo više zastupljeno nego što možemo i da naslutimo a ima ih verovatno i među političarima koji ne preduzimaju ništa da se zakoni i kontrola ovih prestupnika pooštri.

Uzas, uzas

pre 3 godine

ja znam par drugarica koje su zavrsile faks seks putem. (silovanjem)
(dr psiho, 21. januar 2021 22:10)

Vidis i u toj situaciji glavni zlocinci su profesori a ne drugarice, to srpski muskarac nece da shvati jer:
1. I sam bi tako da je profa
2. Mrzi te zene sto njemu nisu dale
3. Ne shvata da je duznost profesora da obuci nove generacije lekara, pravnika, inzenjera koji ce znati svoj posao a ne da sebi pribavlja besplatan seks i deli diplome i ocene neznalicama.
Na zalost mi smo priglupo, primitivno, infantilno, sebicno i nadasve bedno drustvo i tebi i vecini su problem te drugarice a ne profani koji su omogucili da te sutra lece ili odlucuju o tebi potpune neznalice. Posledice svega ovoga su nesagledive. Propast drzave i naroda, zbog malo one stvari i love (prodaja ocena).
I opet svi krive te devojke, zbog svojih seksualnih frustracija, a ne odgovorne, odrasle ljude sto ne rade svoj posao odgovorno. Jer ne bi ni oni radili, ona stvar je ona stvar ipak.
Bas smo bedni, tuga.

Cinique

pre 3 godine

Uz svo dužno poštovanje prema žrtvama ovog udbaškog skota, sumnjam da je optužba potekla tako kako se plasira. Nikada to ni jedan medij u Srbiji ne bi objavio, a pogotovo ne ovako unisono. To naravno ne znači da su silovanja izmišljena, to je ionako bila javna tajna čitave branše, kako udbaške, tako i glumačke i cele te "beogradske elite".
Zašto je stvarno ovaj zglajzao i zapao u nemilost vlasti, to verovatno nikada nećemo saznati, kao što nismo ni za mnogo šta drugo jednako ogavno. Takođe ako neko misli da će zbog ovoga da padnu i neki drugi "zaštićeni i ugledni građani", unapred mu tvrdim da se vara ili da se zavarava. Nije ovo nikakav presedan nego redovan udbaški modus operandi. Bukvalno svi udbaši iz generacije ovoga imaju gomile "kostura u ormanima" da može da se izabere povoljan i dovoljan. Čak i ne mora da znači da je izabran baš "najgori kostur" iz asortimana, nego onaj koji u ovom već duboko korumpiranom društvu najteže može da se relativizuje zbog "emotivnog faktora".

Mada, kako vidimo, ovde je već i narod gori i od vlasti, neki su već ustrojeni ili uštrojeni od udbe tako da su im uvek žrtve krive, a zločinci im heroji. A žrtve naravno "lažu". I ubijeni "lažu".

Srbin

pre 3 godine

Ja verujem da ih je on ucenjivao i slično, ali ne verujem da je to bilo "klasično" silovanje. Jednostavno nije logično da te neko siluje u kontinuitetu, i da se ti iznova i iznova vraćaš tamo. Pre će biti da je bilo "nećeš moći ovo ako ne uradiš to i to", što je takođe bedno. Možda grešim. Ovo je pouka za sve roditelje da više obrate pažnju i pažljivije posmatraju ponašanje svoje dece. Jednostavno namnožilo se tih skotova.

kico slabinac

pre 3 godine

Dijete voditi idiotu kojemu je naveci umjetincki rad režija arkanove svadbe, zapocinje svaku lekciju sa "Oče naš...", nema jedan posten film koji je napisao ili rezirao, a kao neki veliki balkanski glumacki guru... Ma gonite se roditelji u tri pm... Samo mi je zao ovih jadnica, koje nisu znale a niti mogle drugacije, izgleda.

Maja

pre 3 godine

Svima koji ne shvataju zasto maloletne zrtve dugo skrivaju i cak podrzavaju svog idola koji ih zlostavlja preporucujem da pogledaju film Leaving Neverland. I da dok slusaju price ta dva coveka imaju na umu da je akter njihovih prica maloletno dete, a ne oni kao odrasli. Jednostavno zamislite nekog svog idola iz detinjstva i sebe sa 10 godina u toj prici... Na primer: vi kao decak i Maradona 1989...

Mozda ce vam onda biti jasno zasto zrtve toliko dugo cute. Ako nista drugo, deca nisu svesna da je ponasanje koje trpe nenormalno. Mi kao odrasli to shvatamo, deca ne, a pogotovu ne kad im to radi neko koga oni mnogo vole/postuju/dive mu se.

Boki Moravac

pre 3 godine

Ako je teško doći do validnih dokaza zbog velike vremenske distance od učinjenog nedela ovog tipa treba kazniti zbog utaje poreza.Preneto je u medijima da je taj njegov čas naplaćivao 60 eura ali na ruke pa eto zgodne prilike da na osnovu tog prekršaja bude spakovan pod hitno u zatvor a paralelno da se vodi postupak za silovanje i sve ostalo što mu se pripisuje.Pa onda njegovi advokati neka razvlače slučaj koliko mogu ali protuva neće biti na slobodi do konačne presude.

Flok

pre 3 godine

Nije bitno kako je bilo ,zašto je bilo,voljno ili ne.
Čovek je klasičan predator i za to mora da odgovara.
Roditelji su mu predavali decu u ruke i davali podršku tom sistemu rada nesvesni šta se iza toga krije.
Stavite se u ulogu deteta koje to preživljavalo a kod kuće ima roditelje koji se ponose time što su mu omogućili časove u najboljoj školici u gradu.

jasnovid

pre 3 godine

Jasno je zašto ima pokušaja da se žrtve zastraše i odvrate od svedočenja. Postoji mogućnost da se otkrije još ovakvih slučajeva gde su akteri jarani, kumovi, ortaci, braća i članovi biblioteke. Znači bolje sprečiti nego lečiti.

rani

pre 3 godine

Meni je ovo morbidno postalo.
On je medijski vec osudjen,a mislim da bi bilo fer da ta osuda krene tek posle pravosnazne presude.

Ta medijska osuda ce proci vec za nekoliko dana, a dok dodje do sudjenja, svi ce zaboraviti, osim te devojke i njihove porodice! Kako god, pravno gledano, ovo ce biti ozbiljan zadatak za tuzilastvo, jer materijalnih dokaza nema, niti mogu da se pribave posle toliko vremena, pitanje je da li ima svedoka, a neka dela su cak i zastarela! Bice to sudjenje vrlo traumaticno i neprijatno za te devojke, a ishod, vrlo neizvestan, ma kako to sad delovalo kao da je sve gotovo i da je on kriv!

Bob

pre 3 godine

Kada procitam ove sve komentare ovde,povraca mi se. Drago mi je da moja cerka nece odrastati u ovoj zemlji gde je sve otislo daleko...Puna podrska ovim hrabrim devojkama.

Vagica

pre 3 godine

Silovanje nije seks. Silovanje nije seks. SILOVANJE NIJE SEKS!!!

Silovanje je nasilje.
Nasiljem se kalja čast nasilnika, ne žrtve. Žrtva može biti bilo ko, neko ko je slučajbo na putu nadilnika, a nasilnik ostaje nasilnik. To je njegova sramota.

zone

pre 3 godine

Miro dragi, Vama mnogo dosadno tamo kod Vas, pa stalno visite na našim portalima. Evo ja Vas javno pozivam da dodjete u ovu našu nikad prezaljenu od bivših rep Srbiju i napokon počnete da živite život.

Borg

pre 3 godine

----------------
Ja sam recimo u OŠ poznavao 4-5 dečaka-drugara koji su psihički i fizički maltretirani od 5 do 8 razreda svaki dan, ali bukvalno svaki dan....
-----------------
E , i ja sam poznavao, ali onda smo se dogovorili mi iz ostatka razreda , sačekali ih i ubili boga u njima i oni nikada više nisu pipnuli ta dva drugara koji su nam bili u odeljenju . A za sve to imali smo odobrenje razrednog i znaš šta , niko se od njihovih roditelja kabadahija nije pobunio već su dobili i od njih .
Ali bila neka druga vremena tamo generacija šesdeset i neke .

II

pre 3 godine

(Mitar, 21. januar 2021 18:44)

Zar ih nije on skolovao i napravio takvima? Cim je odstranio roditelje, kad ih je zastrasivao, pretio, vredjao pa dizao u nebesa kako su posebne i elita, kako niko nije pametan i lep kao one itd, itd, on je postavio temelje te manipulacije u decjim psihama. Zreo covek je sve to radio deci a vi decu optuzujete zasto nisu ovo i zasto nisu ono.

Nije cudo sto te drustvo ismejava

pre 3 godine

@ "Ja sam resio da postsnem homseksualac. Brzbednije je a i modernije !"
(Milance, 21. januar 2021 23:51)

Bolje bi bilo da se nisi javio, jer ne bismo znali da pojma nemas o tome o cemu tandrces. Homoseksualizam nije stvar svojevoljnog izbora vec se takav/a radjas.

Jozo

pre 3 godine

Pa sta ako urla na djecu!? U moje vrijeme su skoro svi nastavnici urlali! Po vasim kriterijama su Dule vujosevic i Zeljko Obradovic silovatelji! Ja ne kontam ni tu djecu ni roditelje, ako ti se negdje ne svidja pa idi dalje sta ces tu. Ne mogu svi biti uspjesni i poznati!

Igor

pre 3 godine

Na ovom primeru mozemo videti koliko je u Srbiji roditeljski odgoj u najmanju ruku problematican. Od malih nogu roditelj detetu usadjuje osnovne moralne vrednosti, pre svega kroz poverenje i sigurnost u porodicu. U takvom ambijentu tesko da se neka od tih devojaka ne bi poverila roditeljima, na stranu da su i roditelji morali da primete promenu u ponasanju deteta (nakon dozivljene traume), kada su vec nacinili gresku i poverili dete coveku (verovatno poremecenom) u ciji rad ne mogu da imaju uvid. Slika i prilika moralnog stanja Srbije!!! Optuzenom sudi javnost, roditelji cute, zrvtve se javljaju nakon nekog vremena, presuda je jos daleko, dok su sinovi pojednih mocnika, zbog gazenja devojke, na slobodi nakon godinu dana nosenja nanogice .. Poruka jasna: nisi kriv dok te javnost ne osudi. Svaka nam cast !!!

gagi4

pre 3 godine

Ako je teško doći do validnih dokaza zbog velike vremenske distance od učinjenog nedela ovog tipa treba kazniti zbog utaje poreza.Preneto je u medijima da je taj njegov čas naplaćivao 60 eura ali na ruke pa eto zgodne prilike da na osnovu tog prekršaja bude spakovan pod hitno u zatvor a paralelno da se vodi postupak za silovanje i sve ostalo što mu se pripisuje.Pa onda njegovi advokati neka razvlače slučaj koliko mogu ali protuva neće biti na slobodi do konačne presude.
(Boki Moravac, 21. januar 2021 17:20)

A odkud ti znas da je on utajio porez? Gomila delatnosti uslugu naplacuje na ruke, (mehanicari, frizeri, moleri, taksisti, auto prevoznici itd) a oni su pausalci, uredno izmiruju obaveze! Niti je ovo Amerika, niti je on Al Kapone, sve i da nije dinara poreza platio, bio bi kaznjen novcano, a za dobar deo vremenskog perioda bi imao zastarelost!

Milivoje

pre 3 godine

Zbog velikog interesovanja javnosti i uznemirenosti ovom temom, neka javno obave poligrafsko testiranje osumnjičenog u prenosu uživo. Pitanja jasna i nedvosmislena da se utvrdi da li je silovao devojke, odnosno svoje tadašnje učenice. Kompijuterski precizna mašina je jedini dokaz u ovoj situaciji za narodni Sud.

Zoki

pre 3 godine

(nadležni organ, 21. januar 2021 23:04) To što si opisao nema veze sa seksualnim prestupima. Roditelji su mogli da povuku dete sa kursa kada su hteli, makar posle te emisije. Nemojte razvodnjavati priču o seksualnim prestupima.

my way

pre 3 godine

Zasto nije rekla ranije. Pa evo devojcica od 10 godina je rekla odmah i ni njoj ocigledno ne veruju branioci lika i dela Mike Aleksica. Milena Radulovic je podrzala, stvari su se odmah zatim pokrenule i covek je u pritvoru. I gle sada, Milena je problem. I pitate se jos zasto, bas vi, zasto neke devojke i devojcice cute. Optuzujete jos zrtve maltene za saucesnistvo, a branite pocinitelja. Kao diplomirani pravnik jos da vam kazem nesto. Kakva god odluka suda bila, presuda nece biti da Mika nije pocinio to sto mu stavljaju na teret. Ona moze biti oslobadjajuca ako ne postoje neoborivi dokazi da je kriv i da ga se moze strpati u zatvor, ali jedno je oslobadjajuca presuda zbog nedostatka dokaza, a istina nesto sasvim drugo.

Radiša

pre 3 godine

"I onda kada se to dete stvarno pojavilo, bilo je plana, ona nas je pogurala svojom hrabrošću. Ova devojka je heroj. Ona je maltene isto veče prenela šta joj se dogodilo..."

Sad je jasnije, ta klinka je heroj. Mala je carica, vi ste ...hmmm

zex

pre 3 godine

Kako je moguce da taj covek toliko godina radi to sto radi a da ga ni jedna nije prijavila?Pa da je predsednik SAD pa Cia i FBI nebi zataskali tako nesto.Verovatno je kriv ali verovatno se to nece dokazati jer po tome moze se svako optuziti, skupis par osoba da svedoce bez dokaza.

I'll be there

pre 3 godine

Sa 17 nije još odrasla osoba.
Ne znam kakvu slavu spominjete, niko nije slavan niti će biti u zemlji Srbiji. Niko ovim neće dobkti nikakvu mazerijačnu vrednost, a od toga da su javno poznate će imati više lošeg nego dobrog.
Umišljate mnoge stvari, dragi komentatori, zavidite ovim devojkama, a verujte, nema na čemu da im se zavidi. Nije njima ni lepo, ni lako.
Što se tiče matore bolesne drtine, i to verujte da niko ne bi pored sebe, posebno ne devojčice, šta god da im se obeća. Pa ovim devojkama roditelji mogu kupiti bilo koju ulogu.

Sve neki fini ljudi

pre 3 godine

Fascinantno koliko muskaraca se izjasnjava da ako nije silovana devica to onda i nije neki zlocin, tj nije neka velika steta.
Kakvi buzdovani steta ako se neka prevarila te su imali neku priliku za seks u zivotu.

beni

pre 3 godine

Ovde je najvažnija stvar promena narativa mislim da one pokreću ne samo tužbu protiv Mike već protiv cele jedne postavke društva, pogrešne, zastarele destruktivne, gde je samo autoritativno ponašanje poželjno,gde je batina iz raja izašla, gde se žena isključivo seksualizuje i to prerano,gde se nameće submisivno ponašanje i niz drugih stvari. I zbog toga im hvala, hvala što su prekinule da je pipkanje, nabacivsnhe šefova, profesora nešto normalno sa čim treba živeti i samo moliti Boga da tebe preskoči.
(Maka@)

Bravo! Ovo je suština svega, slažem se od reci do reci. Zato se mnogi muškarci u komentarima i bune - ne brane oni Miku nego im je krivo sto žene više neće ćutati i trpeti bilo kakvo maltretiranje, zastrašivanje, ucenjivanje i ostale oblike ponašanja koji su na ovim prostorima duboko pustili korenje. Krivo je im jer su ih roditelji naučili da su oni najbolji, najpametniji, sve naj i da sve sto požele - pa makar to i bila maloletnica - to treba i dobiju.

nevski

pre 3 godine

Kompletno društvo se izopačilo,kao roditelja ženske dece pogodjen sam i uplašen....
Što se "učitelja" tiče zakon je loš,samo dve varijante za silovatelje....ili smrtna kazna momentalno,ili kastriranje,pa u ćeliju s okorelim kriminalcima,da bude "učenica" 12 godina...
sve ostalo je besmisleno.

Deda Kreza

pre 3 godine

Znam, traume... Nego vreme i to stalozi, za 3-4, pa i 10 godine. Ne moze niko da me ubedi da to nije dovoljno da bi se pokupio, dogovorio sa vrsnjacima, podneo tuzbu i sve izneo u javnost! Onaj monstrum deluje vec od 90tih, koliko su deca izmaltretirana od tad? Kad pitam zasto se niko nije javio od tad, cesto kazu kako te nije sramota, ni nemas pojma. Znaci u redu bi bilo da se to cekanje nastavilo jos 20 god, jel da?

miro split

pre 3 godine

@ Tanja
Ma, pusti ih Tanja.
Ne moreš prominit svit. Pusti ih i na gubi vrime na izgubljene bitke. Čuvaj sebe, svoju obitelj. Okruži se dobrim ljudima i tako ćeš stvorit svoj svit po svojoj miri i dobroti.
To će bit dobar svit ka šta si ti sama.
Svako dobro u životu ti želin i ostani takva kakva jesi.
Oni neka uživaju u svom horor svitu.
Svitu dobrog čika Mike koju dicu priprema za kazališne daske ka da sutra nako balavi i maleni tribaju napravit desant na Normandiju.
Pusti ih jer to su ljudi koji žele sutra nekog novog diktatora na vlasti koji će ih ponižavat radi općeg dobra.
Vidiš da je ovdi puno kandidata za dobre građane Sjeverne Koreje.
Pusti ih i napravi svoj svit.

tribal

pre 3 godine

Nažalost, ja sam toliko primitivan da ne bih mogao živeti u miru dok mi ovaj izopačeni pedofil ne bi platio glavom. Kome da se ja obratim za pomoć?

Nele

pre 3 godine

Ja sam resio da postsnem homseksualac. Brzbednije je a i modernije !
(Milance, 21. januar 2021 23:51

Samo napred drugarice Milanče i ne okreći se ni slučajno.

zdravko

pre 3 godine

Gospoda, mene zanima da li neko zna koliko su 3000 deca placali mesecno, i da li su dobili fiskalni racun ili kao po obicaju elita je placala u keshu...Neverovarno je da niko ne postavi pitanje kriminala koji je ocigledan...a to da li je silovanje ili ne, neka dokazuju institucije...Trivijalno je mediumi da bilo koga osudjuju ili oslobadjaju!