Subota, 06.06.2020.

20:40

Amerikanac koji obožava našu zemlju dobio srpsko državljanstvo: "Sad sam ponosni Srbin" VIDEO/FOTO

Izvor: B92

Amerikanac koji obožava našu zemlju dobio srpsko državljanstvo: "Sad sam ponosni Srbin" VIDEO/FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 3 godine

".. Moja supruga sa hrvatskim državljanstvom, inače Srpkinja, evo već dve godine ne može da dobije srpski pasoš, a kada će moći, verovatno nikada. "

Ovo mi više liči na neku provokaciju i na neki komentar botovskog tipa, jer ko god poseduje pasoš neke od zemalja EU taj je neuporedivo u boljem položaju od bilo koga sa srpskim pasošem, počev od putovanja bilo gde, pa do zapošljavanja u neku od evropskih zemalja...Jovane, za tebe je savet da lepo ti uzmeš hrvatski pasoš i Bog da te vidi...zaboravi Srbiju, ovde je Bog odavno rekao "laku noć"

Ranger

pre 3 godine

@(Sto juznije to tuznije, 7. jun 2020 09:11)

Kruna na srpskoj zastavi NE simbolizuje monarhiju!Naučite to već jednom!

U heraldici kruna na grbu ili zastavi može imati više značenja.Može biti simbol monarhije ali i ne mora,može simbolizovati SUVERENOST kao u našem slučaju i još nekih zemalja,ali i ne mora i tako dalje...

Srpska zastava urađena je na takav način da sasvim pravilno reprezentuje srpsku državu,narode koje žive u joj uz potpuno poštovanje istorijskog nasleđa i heraldičkih pravila.

Lone Justice

pre 3 godine

Pratim Čarlsa na YT i smatram da je zaslužio naš pasoš. On nije aplicirao za pasoš, baš zato što se sramio jer nezna dobro Srpski. Ipak je na svom vblogu često isticao da ga želi i da bi bio ponosan da ga ima. Pasoš i naše državljanstvo je dobio na inicijativu naše vlade ili MIP. Uzgred naš pasoš bi mnogi zapadnjaci debelo platili da ga imaju, jer omogućava bez viza putovanja u zemlje kao što su Rusija, Kina, Kuba itd.

Mima

pre 3 godine

Bivsa zena mu je srpskinja. Zeli da ostane zbog deteta. Da moze daga gleda kako odrasta. Radi za amere onlajn, ima dobru platu boli ga uvo

Dozvolite čoveku da voli i poštuje vašu domovinu

pre 3 godine

Očigledno da i nije baš lako dobiti srpsko državljanstvo.
Srbi, Albanci i ostali Balkanci mogu očas posla da dobiju američko, englesko, kanadsko ili švajcarsko - kao recimo ona teniserka sa mađarskim prezimenom, ili onaj teniser crnogorskog porekla, a šta tek reći za muslimane -fudbalere.

Daj nama da disemo

pre 3 godine

Treba prvo dati Srpske pasose onima sto su zbog komunista rodjeni u diasporu i vole Srbiju,RS i Krajinu hiljada puta vise,i imadu razlog da ih vole,nego ovaj Amerikanac ko mi nista licno ne smeta,ali za mene nije ovo zasluzio.Ja sam trazio jednom da dobijem Srpski pasos i otiso u MUP na Vracaru,BG. Moji su roditelji oba Srbi( iz Bosne) i policija me pitaju "na koju osnavu ti to trazis?"i to posle bombardovanje kad sam skoro 3 meseca spavo na ulici u Londonu svakog vikend(tuj ne zivim) protestujuci sto diraju budale nasa otacbinu. Koju osnavu? Ostao sam bez reci. Pa Srbin sam isto kao hiljade i hiljade drugi rasuti preko citavoj zemaljskoj kugli.Pa u mesto da nama nude Srpsku drzavljanstvo (i da ne pitamo) daju ga nekom Amerikanacu koji licno mi ne smeta ali koji za te nezaboravna vremena nije ni spomeno Srbiju.Nek ceka u redu iza nas sto smo zasluzili ne samo sto su nam roditelji Srbi vec branimo nasu otacbinu kad god nam se pruzi priliku,i to na miran nacin.Ako Jevrej otidze u Tel Aviv dobice drazavljanstvo bez ikakavog problema,tako bi trebalo da i nasa vlast u Beograd cene narod sto je samo u diasporu zbog cudne politike prije i sada.Dadnite nama da disemo ne samo crncima,i mi imamo iste probleme veda promeninmo ime!

жикина династија

pre 3 godine

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?
(Goran, 6. jun 2020 23:08)

Информиши се мало боље. Многе државе дозвољавају двојно држављанство, између осталих и Америка. Познајем многе људе који живе у Америци, имају како амерички тако и српски пасош и путују без проблема. Једине земље за које знам да не одобравају двојно држављанство и да захтевају отпуст из српског држављанства су Немачка, Аустрија и Холандија.

Donglai Pei

pre 3 godine

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?
(Goran, 6. jun 2020 23:08)

Nije istina. Ja sam uzela strano drzavljanstvo,a nisam morala da se odreknem srpskog. Jugoslavija ranije nije dozvoljavala da se kao drugo drzavljanstvo uzme jugoslovensko i oni koji su ga hteli morali su da se odreknu svog prvog drzavljanstva. Sada sve zavisi sa kim Srbija ima sporazum o dvojnom drzavljanstvu ili da li neka drzava tolerise da njeno drzavljanstvo bude uzeto kao drugo.

C i n i k

pre 3 godine

Ne kritikujem čoveka ali zaradi lovu u Americi pa onda živi komotno u Srbiji. Može u Srbiji lepo da se živi ako imaš para, ako ne onda ti je kao tamnica.
(kzen, 06. jun 2020 23:57

A gde se to ne zivi lepo ako imas para?

Lela

pre 3 godine

Pa Gorane, ja nisam morala da vratim Srpski pasos kad sam dobila Svajcarski.

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?
(Goran, 06. jun 2020 23:08)

pozadinski ugao

pre 3 godine

Odličan je lik Čarls, zaslužio je! Pratim ga već preko 7-8 godina i nema greške on je stvarno zaslužio i voli Srbiju iz dubine duše! Baš mi je drago! Inače Čarls će uzeti i pravoslavnu veru, planira da se krsti po pravoslavnim običajima a čak smo mu predložili da uzme ime Časlav :)
Ako su dobili fudbaleri, košarkaši razni a on živi već 10 godina ovde i stvarno nas najiskrenije promoviše onda bez greške je zaslužio.
Svaka čast što ste mu dali pasoš ali i dalje neću glasati za vas.

Sto juznije to tuznije

pre 3 godine

Шта смо ми доживели да је странац поносан што је Србин, док се ми стидимо свега што је српско (Ћирилица, Застава,...)
(Kingsi Srbija, 6. jun 2020 21:17)

Pa kod zastave je problem ona kruna. Srbija je republika, a ne kraljevina. Ali, to smo mi, mi nista ne radimo konzekventno i korektno nego vise u stilu "Eee, a sta fali kruni? Ko ce sad s tim da se bakce da skida krunu sa zastave i grba? Kome smeta nemoj da gleda." Ozbiljnoj drzavi tako nesto ne moze da se desi. Simboli na zastavi i grbu drzave treba da reprezentuju ustavno uredjenje drzave i po potrebi se menjaju. Oni nisu jednom za do veka napravljeni... treba da budu podlozni promenama, a ono sto je bilo nekada treba da ide u muzej.

Bokan

pre 3 godine

Pitanje je zašto se srpsko državljanstvo tako teško dobija. Druge zemlje se takmiče ko će.privući produktivne strance i integrisati ih u društvo... a mi izgleda primamo samo migrante bez namere da se zadrže ili budu produktivni.

Јабучило

pre 3 godine

Mislim da je krajnje nepristojno za Batu Stojkovića reći "Onaj iz filma.".
(Jare u mleku, 06. jun 2020 23:43)

А ти никад ниси рекао "онај бре глумац, црнац, знаш га бре"?

Јабучило

pre 3 godine

E sad s bas usrecio + sto moze u kinu i rusiju bez vize...
(esi mi dobar !, 06. jun 2020 21:23)

Ццц... Битно је опљунути Србију, али не дај боже да изађеш на изборе или се побуниш у самопослузи? Мука ми је од фотељских негативаца.

Бурек са сиром, бре!

pre 3 godine

лепо.
него шта ћемо са руским добровољцима који су се борили за одбрану српског народа на КиМ?
дан данас им не дају држављанство.

Anoniman

pre 3 godine

Napokon,krajnje vreme je bilo.Mada ono plasi mi da to nije sada namerno zbog izbora,jer brat Carls nije imao najlepsereci za prvorodjenog.Ali vec preko 10 godina on na youtubeu promovise Srbiju.Cesto kaci snimke,pomaze studentima koji su u SAD,nagovara ljude izcelog sveta da dodju ovde.Zasluzio je ovaj pasos mnogo ranije.Jeste da,malo slabije sesnalazi sa jezikom,ali istoriju je dobro naucio i svake godine za godisnjicu bombardovanja iako ne mora,prica o tome kako ga je sramota svoje zemlje zbog onoga sto su uradili nama.

Eugen

pre 3 godine

Ne kritikujem čoveka ali zaradi lovu u Americi pa onda živi komotno u Srbiji. Može u Srbiji lepo da se živi ako imaš para, ako ne onda ti je kao tamnica.
(kzen, 6. jun 2020 23:57)

Svaka zemlja je tamnica ako nemas para, ne samo Srbija. A drugo, otkud znas da je ovaj toliko zaradio u Americi da sad moze u Srbiji da uziva? Covek je mlad, a ni Amerika nije poznata po tome da se neko kao mlad tamo moze obogatiti... osim ako ne dobije neke milione na lutriji. U Americi 2/3 stanovnistva zivi od prvog do prvog jedva otplacajuci racune i rate za kredite. Bilo bi zaista interesantno saznati od cega ovaj decko u stvari zivi. Gotovinu nema sigurno.

majmun bonobi

pre 3 godine

U istoriji Srbije je bilo vise takvih stranaca, da pomenem samo čuvenog Jašu Vajferta, koji je bio i veliki dobrotvot. Oni su nam za primer kako treba da volimo Srbiju.

Maximus Decimus Meridius

pre 3 godine

Dobio i on pasoš države Srbije, samo naši Srbi sa Kosova i Metohije dobijaju pasoše na kojima piše Kordinaciona uprava i sa njim mogu da putuju samo po Srbiji jer za ostale zemlje ne važi ili treba viza. Ovaj je veći Srbin od svih Srba koji žive na svetoj Srpskoj zemlji .

Zvezda

pre 3 godine

Ova vest mi deluje tako razočaravajuće i strašno da ja nemam reči...

Pre svega, ne znate pozadinu priče: Ovaj čovek dugo radi u Srbiji za neku veliku platu, i naravno da mu je ovde lepo kada je sve jeftino i na tacni i plus s obzirom da ima kintu svi mu povlađuju na konto toga, plus što je Amerikanac i po ovome se vidi koliko mi Srbi imamo komplexe niže vrednosti u odnosu na tamo neke Amerikance koji su 10inama hiljada kilometara udaljeni od nas... Zaštrašujuće

Pre nego što počnete da mi lupate minuse, proširite malo vidike sa strane i nemojte da gledate na Ameriku kao najbolju zemlju na svetu iz koje teče med i mleko, i zapitajte se da li bi ovo bila tako bitna vest da je u pitanju neki Letonac, Gruzijac, Slovak i tome slično??

Jovan

pre 3 godine

Moja supruga sa hrvatskim državljanstvom, inače Srpkinja, evo već dve godine ne može da dobije srpski pasoš, a kada će moći, verovatno nikada.

Zemljoradnik

pre 3 godine

@ (Goran, 06. jun 2020 23:08) - Srbin ne mora da se odrekne srpskog državljanstva da bi dobio američko državljanstvo (živim u SAD i imam i američko i srpsko državljanstvo). Američki zakon je po tom pitanju u stvari strožiji od srpskog. Rodjeni Amerikanac koji lično traži strano državljanstvo automatski gubi američko. Čarls je u ovom videu objasnio da on nikad nije ni aplicirao za srpsko nego je njemu naš pasoš dodeljen odlukom Vlade Srbije kao počasnom državljaninu (kao što je državljanstvo dato i Ralfu Hejnsu, Stivenu Sigalu na primer). U stvari jedino na taj način je i mogao da zadrži državljanstvo SAD. Da je LIČNO tražio naše ili bilo koje drugo državljanstvo američki zakon bi protumačio kao lični akt odricanja od američkog (primer je pevačica Tina Tarner koja je tražila i dobila švajcarsko državljanstvo i tako izgubila državljanstvo SAD). Čarlsu od sveg srca čestitam. Ovo je najpovoljnije rešenje za njega. Izvanredan je promoter za Srbiju, koji našu zemlju iskreno voli. Na youtube ima kanal gde možete pogledati brdo njegovih snimaka posvećenih našoj zemlji. On Srbiju voli ISTINSKI iz srca, bez ikakvih rezervi, verovatno više nego mnogi od nas, i puno je uradio za promociju.

pejo

pre 3 godine

Zasluženo 100% ! Srbija je lepa zemlja ,mada toga mnogi nisu svesni . Ja sam putovao i mogu to da kažem . Da imamo dobre plate ovde bi bilo divno !
Ko ne želi da živi ovde uvek može da ode. Sada je to bar lako. Svako ko voli Srbiju i tako je promoviše kao ovaj čovek treba da dobije pasoš. Više bi njega voleo za komšiju ,nego Srbu Petrovića autošovinistu koji ne voli ni sebe ,ni Srbiju .

key and peele

pre 3 godine

@nepoznanica - ajd ne lupaj. sto mora da nauci srpski? prvo, pola godine je u americi covek. dugo, ovde radi u work snd travel agenciju i sudeluje u ugovaranju poslova za studente sa poslodavcima iz sad, tako da opet treba engleski. studentima daje savete kako da se postave na intervjuima i drzi im casove konverzacije, opet engleski. video snimke koje kaci namenio je strancima koji upravo zbog toga sto su na engleskom i kaci ih amer dolaze ovde. skoro je primorao univerzitet u australiji da izbace iz nastavnog programa kvalifikaciju da su sebi genocidni, opet engleski. koja crna cia njega salje kad ti je pola bivse i sadasnje vlasti zavrbovano i ucenjeno? i u slobodanovo vreme: prvi vojnik perisic radio za ciu, i prvi pandur stanisic. o cemu ti tupis?

Sibirac

pre 3 godine

Francuz Julien Philippe na Quora sajtu takođe izuzetan promoter Srbije.

Hvala ovim dobrim ljudima što pomažu da istina izađe na videlo. Previše nam je nepravde učinjeno u poslednjih par decenija.

Gde ja zivim

pre 3 godine

@Branko

Mi smo narod slobode, samo u epskim pesmama, legendama, bajkama i pricama za malu decu. To je jednostavno tako... Dignemo se mi na oruzje i bunu protiv okupatora ili bilo koga ko nas napadne, sto je zaista odlika slobodarskog naroda. I onda dopustimo da nas godinama i decenijama jase neki domaci diktator. UVEK, ali celu istoriju svoju nam se to desava. Da imamo velikog vodju, da se neko drugi brine o nama, da slepo verujemo i sledimo nekog, da budemo opijeni obecanjima i velikim idejama, eto to je urezano u nas genetski kod. Nesposobni smo da uzmemo stvari u svoje ruke i da sami stvaramo svoju buducnost, mi to prepustamo vrhovnim komandantima i kao ovce idemo za njim, pa cak i u propast... Nema tu slobode prijatelju, to je samo privid.

Toliko

pre 3 godine

"Nelegalno bombardovanje ubilo je 2.500 nevinih ljudi, žena i dece. Osakatilo je ekonomiju i nateralo mnoge da napuste svoju zemlju. Veoma je loše to što se velike zapadne sile neće naći pred međunarodnim sudovima zbog kršenja međunarodnog prava."

Covek objasnio u jednoj recenici zasto i kako. Ne volim strance koji hvale srbiju, obicno je neki banalni razlog, ali izgleda da je covek i vise nego zasluzio drzavljanstvo.

Milos

pre 3 godine

"Arno Gujon je veci Arcibald Rajs od ovog amera.... ako vec poredis tako.."

Pomenuti gospodin je van svake konkurencije, i zasluzio je da mu Srbi podignu spomenik vec sada...

Calm Like a Bomb

pre 3 godine

Ali, naravno, uvek ima nekih koji će da nađu način da i na ovakvu vest ostave negativan komentar..
Treba svi da učimo od njega kako se promoviše Srbija.

Vojkan

pre 3 godine

moja prijateljica poreklom.iz ukrajine zivi ovde 20 godina... udata za naseg coveka...dvoje dece jos ni licnu kartu ne moze da dobije svaka cast ..bravo bravo..aplauz...svaki murta dobije drzavljanstvo kako hoce ...samo nikako onima kojima je potrebno da ostvare osnovna ljudska prava u zemlji u kojoj zive
(bata, 06. jun 2020 23:24)
Pa neka muz i ona nadju nekoga da joj popuni formulare , taksu od 2500 dinara cu evo platiti ja. Sta sve necete ovde napisati bogomoj....

Vlada

pre 3 godine

A,Rus koji je izgubio oko na Košarama,boreći se na Srpskoj strani,od 1999. ne može da dobije Srpski pasoš i pored svega šta je učinio za našu državu? Srbija je,bruka,od države.

Vojkan

pre 3 godine

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?
(Goran, 06. jun 2020 23:08)
Dve lazi u jednoj recenici.

Dragan

pre 3 godine

inokosni, 06. jun 2020 21:45
Ne bih se u potpunosti složio s tobom.
Ne mrze nas oni po "default",već jedino što ne znaju istinu.Sticajem okolnosti,zbog posla,srećem dosta njih.Zapitaćete se,pa dobro,verovatno su glupi.Nije ni to.Zamisli kad živiš negde vani,i sistem te nikad ne prevari.Da li bi sumnjao u nešto što si video,na tv recimo?
Ima u Bg dosta stranaca koji vole Srbiju.Tu rade u njihovim prestavništvima.Najinteresantniji slučajevi?
-Peruanac koji voli maratone i istrcao sve veće,i beogradski naravno,istetovirao na listu noge "rođen da trči,umesto "born to run" i to starocrkvenom ćirilicom.
-Amerikanka,radi u predstavništvu jedne kompanije ne razume sintagmu "ljubi brat" i traži pojašnjenje.Žarko želi da nauči srpski.A ni drugoj ne ide loše.
-Holanđanin,mašinski inženjer,za nekih 2h razgovora nije napravio ni jednu jedinu grešku u govoru.Savršen srpski.Iskreno,mislio sam neki "naš" koji živi tamo.Čoveku se pokvario motor na putu za Grčku pre 30g.Ostalo je istorija.
Najjača izjava:"Častila me avio-kompanija
jednom kartom,tako da ću ove godine dolaziti triput,izusti sav ushićen"

Dobronamernik

pre 3 godine

Neka mu je sa srećom i u zdravlju i veselju da koristi srpski pasoš. Čovek voli i ponosan je na ono što mi podrazumevamo i redovno pljujemo. Baš me dobro zamislio lik.

bata

pre 3 godine

a moja prijateljica poreklom.iz ukrajine zivi ovde 20 godina... udata za naseg coveka...dvoje dece jos ni licnu kartu ne moze da dobije svaka cast ..bravo bravo..aplauz...svaki murta dobije drzavljanstvo kako hoce ...samo nikako onima kojima je potrebno da ostvare osnovna ljudska prava u zemlji u kojoj zive

Branko

pre 3 godine

Gledam ove komentare koji ismevaju coveka pa time i sami sebe i ko su i odakle su. Jadan smo mi narod kada stranci vide ko smom i sta smo a koliko naseg sveta je slepo i malodusno. Kome se ne svidja neka ide i neka zaboravi odakle je. Ima nas dovoljno da sa ponosom nosimo tu privilegiju da smo narod slobde.

felna

pre 3 godine

Nemojte tako, ovaj covjek je zasluzio. Ko ga prati na YT zna sve. Vise je uradio za nasu zemlju nego 90% nas. Koliko je samo turista doveo za ovih 10 godina koji su potrosili u Srbiji ko zna koliko novca. A najvaznije ono sto se ne mjeri novcem. Ispromovisao je nas narod i drzavu po svim meridijanima i unistio demonizaciju Srba. Nek ti je srecno brate.

ShoneNI

pre 3 godine

Video sam nekoliko klipova na YouTube..
Dopao mi se odmah, ne samo zato što govori lepo o mojoj zemlji, već zato što govori odmereno i ljudski, iz srca nekako..
Drago mi je što je dobio pasoš.
Dobro nam došao!

kzen

pre 3 godine

Ne kritikujem čoveka ali zaradi lovu u Americi pa onda živi komotno u Srbiji. Može u Srbiji lepo da se živi ako imaš para, ako ne onda ti je kao tamnica.

Goran

pre 3 godine

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?

Dejan_zr

pre 3 godine

Upoznao sam Carlsa pre skoro 7 godina, znam da voli Srbiju i da mu je ovo bila velika zelja. Al takodje znam da ima malo laznu sliku o zivotu u Srbiji, posto zivi ovde po srpskim troskivima sa americkom platom. Cak tad kad smo se upoznali imao je frku, nije mu bas sve bilo sjajno posto je potrosio ustedjevinu, al je onda krenuo da radi za nekog lika u NS da sredjuje poslove za studente u SAD i sebi isto nasao posao da moze da ode preko leta i radi u SAD i vrati 30000 dolara sa kojima posle uziva 8 meseci ovde.

Nepoznanica

pre 3 godine

Sve je to lepo, ako je istina? Cudi me, da zivi 10 godina u Srbiji, a ne govori
srpski, sto je osnovno za nekog stranca. Ako mogu kinezi (prijasnji kineski
ambasador i sadasnja ambasadorka, amerikanci, rusi, isto tako fracuz
koji ne zive u Srbiji nauciti nas jezik, onda bi bilo vreme da i Charls nauci
sprski, kao Arno Gujon. Bojim se, kako pise jedan komentator, da tu nije
umesana CIA, a Charls je vrlo dobar glumac.
Poznam mnoge Krajisnike koji su proterani iz svoje zemlje, jer su Srbi, te
ne mogu dobiti srpski pasos. Zasto?

Mandrak

pre 3 godine

Zar ne možete da budete srećni zbog njegove sreće? Pustite ga da on kroji svoju, a vi vašu. Meni je drago da je Srbija bogatija za jednog čoveka koji u njoj ume da nadje lepotu koju vi uzimate zdravo za gotovo.

Sta ti trpis "Srbine" sto je neko ko 10 godinazivi ovde dobio pasos?

pre 3 godine

Samo zatrazis i dobijes drzajanstvo.. Srbijo medju sljivama... U katsru kuvajtu itd.. Ljudi rade po 30 godina i ne mogu da poseduju garsonjeru.. Mogu samo podstanari da budu
.. Dokle ces da trpis Srbine
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stefan, 6. jun 2020 21:35)

Da, samo trazis i dobijes posle 10 godina promocije Srbije po drustvenim mrezama... Za mnoge koji su direkt sa aerodroma sisli i dobili pasos se to moze reci, ali za ovog coveka ne. I da... ovi sto su ga dobili preko noci nisu ga ni trazili. Ovaj covek zivi ovde. Sramota bi bilo da ga nije dobio, kao sto je sramota i za pokojnog Timoti Dzon Bajfroda.

Prijatelj

pre 3 godine

Ima par tih stranaca na youtube koji promovišu srbiju. Onaj kanađanin je već počeo da kapira gde je i vidi se da je počeo da trza i probija na masu, ona afroamerikanka što je došla zbog kafana i narodne muzike je nešto nestala, a Čarli je definitivno najuporniji i najluđi. I zaslužio je taj pasoš jer je pravi ambasador Srbije.

miki

pre 3 godine

Samo zatrazis i dobijes drzajanstvo.. Srbijo medju sljivama... U katsru kuvajtu itd.. Ljudi rade po 30 godina i ne mogu da poseduju garsonjeru.. Mogu samo podstanari da budu
.. Dokle ces da trpis Srbine
(stefan, 06. jun 2020 21:35)
kako samo trazis i dobijes kad covek zivi ovde vec 10godina, sto mislim da je dovoljan period za dobijanja drzavljanstva pogotovu u zemljama kao sto je Srbija koje nisu bas primamljive za imigraciju. Uostalom samo je dobio drzavljanstvo nije kao da mu je neko poklonio deo tvog stana ili dedovine

Marko99

pre 3 godine

Шта смо ми доживели да је странац поносан што је Србин, док се ми стидимо свега што је српско (Ћирилица, Застава,...)
(Kingsi Srbija, 06. jun 2020 21:17)

Dok mjesecno stotinjak Srba preda zahtjev za drzavljanstvo u nekoj drugoj drzavi.

Ja jos nisam sreo Srbina koji se stidi cirilice ili zastave. A i zasto bi?

Cheers

pre 3 godine

Charli čestitamo, čudi me da nije ranije, ma bitno da si sad jedan od nas. Čuvaj se političara, gori su nego rijaliti... a ni haltere nemaju pa da im oprostimo.
p.s.
Kad je slavlje?

stefan

pre 3 godine

Samo zatrazis i dobijes drzajanstvo.. Srbijo medju sljivama... U katsru kuvajtu itd.. Ljudi rade po 30 godina i ne mogu da poseduju garsonjeru.. Mogu samo podstanari da budu
.. Dokle ces da trpis Srbine

Sasa

pre 3 godine

Bravo druze,apsolutno zasluzeno.
Meni je zena amerikanka a dete pola-pola. Oboje pricaju srpski.
Zivimo u Filadelfiji a nadam se jednog dana i u Srbiji.
Bilo bi mi drago da se upoznamo.

Djido

pre 3 godine

Pa, bravo Čarls, svaka ti čast! Ulepšao si mi veče.
Da je više Srba kao što si ti, takvih koji vole svoju zemlju i ponose se njome, bolje bi nam bilo. Želim ti, prijatelju, sve najbolje i da čuvaš i gajiš ljubav za obe tvoje zemlje.

Zurkolomac

pre 3 godine

Bravo brate Charles, dobio si jedan od jako retkih anti-fasistickih pasosa koji postoje.
Uzivaj u Srbiji, majka Srbija te voli.
Rock n' roll...

inokosni

pre 3 godine

zvucacu kao onaj iz filma koji kaze cia snajka cia, ali slucajno u pivari u BG upoznah neku amerikanku Hanu iz Masacusetsa preklanjske zime, prica naski kao da je odrasla ovde. tako dobro ih pripreme tamo da rovare po Srbiji.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Bravo za Čarlija ljudeskaru! Od danas može bude i Časlav Katić komotno. Ako je neko zaslužio tu našu mučenu sošku, to je on.

Zamislite samo da jedan fino situirani Amerikanac, direktno iz Ilinoisa svake godine dolazi i živi ovde, stvara brda kontakata, pomaže studentima, običnim ljudima u Srbiji i Americi istovremeno. I da takav želi samo pasoš da se ne aka sa vizama na 90 dana i ostalim čudima papirologije. Godinama, deceniju već. Srećan sam zbog njega kao za člana familije, života mi. Još da ga oženimo valjano i završilo smo posa'.

Bog dao sreće i zdravlja našem bratu Čarlsu.

Kingsi Srbija

pre 3 godine

Шта смо ми доживели да је странац поносан што је Србин, док се ми стидимо свега што је српско (Ћирилица, Застава,...)

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Bravo za Čarlija ljudeskaru! Od danas može bude i Časlav Katić komotno. Ako je neko zaslužio tu našu mučenu sošku, to je on.

Zamislite samo da jedan fino situirani Amerikanac, direktno iz Ilinoisa svake godine dolazi i živi ovde, stvara brda kontakata, pomaže studentima, običnim ljudima u Srbiji i Americi istovremeno. I da takav želi samo pasoš da se ne aka sa vizama na 90 dana i ostalim čudima papirologije. Godinama, deceniju već. Srećan sam zbog njega kao za člana familije, života mi. Još da ga oženimo valjano i završilo smo posa'.

Bog dao sreće i zdravlja našem bratu Čarlsu.

ShoneNI

pre 3 godine

Video sam nekoliko klipova na YouTube..
Dopao mi se odmah, ne samo zato što govori lepo o mojoj zemlji, već zato što govori odmereno i ljudski, iz srca nekako..
Drago mi je što je dobio pasoš.
Dobro nam došao!

felna

pre 3 godine

Nemojte tako, ovaj covjek je zasluzio. Ko ga prati na YT zna sve. Vise je uradio za nasu zemlju nego 90% nas. Koliko je samo turista doveo za ovih 10 godina koji su potrosili u Srbiji ko zna koliko novca. A najvaznije ono sto se ne mjeri novcem. Ispromovisao je nas narod i drzavu po svim meridijanima i unistio demonizaciju Srba. Nek ti je srecno brate.

Sasa

pre 3 godine

Bravo druze,apsolutno zasluzeno.
Meni je zena amerikanka a dete pola-pola. Oboje pricaju srpski.
Zivimo u Filadelfiji a nadam se jednog dana i u Srbiji.
Bilo bi mi drago da se upoznamo.

Dejan_zr

pre 3 godine

Upoznao sam Carlsa pre skoro 7 godina, znam da voli Srbiju i da mu je ovo bila velika zelja. Al takodje znam da ima malo laznu sliku o zivotu u Srbiji, posto zivi ovde po srpskim troskivima sa americkom platom. Cak tad kad smo se upoznali imao je frku, nije mu bas sve bilo sjajno posto je potrosio ustedjevinu, al je onda krenuo da radi za nekog lika u NS da sredjuje poslove za studente u SAD i sebi isto nasao posao da moze da ode preko leta i radi u SAD i vrati 30000 dolara sa kojima posle uziva 8 meseci ovde.

Cheers

pre 3 godine

Charli čestitamo, čudi me da nije ranije, ma bitno da si sad jedan od nas. Čuvaj se političara, gori su nego rijaliti... a ni haltere nemaju pa da im oprostimo.
p.s.
Kad je slavlje?

kzen

pre 3 godine

Ne kritikujem čoveka ali zaradi lovu u Americi pa onda živi komotno u Srbiji. Može u Srbiji lepo da se živi ako imaš para, ako ne onda ti je kao tamnica.

Branko

pre 3 godine

Gledam ove komentare koji ismevaju coveka pa time i sami sebe i ko su i odakle su. Jadan smo mi narod kada stranci vide ko smom i sta smo a koliko naseg sveta je slepo i malodusno. Kome se ne svidja neka ide i neka zaboravi odakle je. Ima nas dovoljno da sa ponosom nosimo tu privilegiju da smo narod slobde.

bata

pre 3 godine

a moja prijateljica poreklom.iz ukrajine zivi ovde 20 godina... udata za naseg coveka...dvoje dece jos ni licnu kartu ne moze da dobije svaka cast ..bravo bravo..aplauz...svaki murta dobije drzavljanstvo kako hoce ...samo nikako onima kojima je potrebno da ostvare osnovna ljudska prava u zemlji u kojoj zive

Zurkolomac

pre 3 godine

Bravo brate Charles, dobio si jedan od jako retkih anti-fasistickih pasosa koji postoje.
Uzivaj u Srbiji, majka Srbija te voli.
Rock n' roll...

Kingsi Srbija

pre 3 godine

Шта смо ми доживели да је странац поносан што је Србин, док се ми стидимо свега што је српско (Ћирилица, Застава,...)

Djido

pre 3 godine

Pa, bravo Čarls, svaka ti čast! Ulepšao si mi veče.
Da je više Srba kao što si ti, takvih koji vole svoju zemlju i ponose se njome, bolje bi nam bilo. Želim ti, prijatelju, sve najbolje i da čuvaš i gajiš ljubav za obe tvoje zemlje.

Mandrak

pre 3 godine

Zar ne možete da budete srećni zbog njegove sreće? Pustite ga da on kroji svoju, a vi vašu. Meni je drago da je Srbija bogatija za jednog čoveka koji u njoj ume da nadje lepotu koju vi uzimate zdravo za gotovo.

Prijatelj

pre 3 godine

Ima par tih stranaca na youtube koji promovišu srbiju. Onaj kanađanin je već počeo da kapira gde je i vidi se da je počeo da trza i probija na masu, ona afroamerikanka što je došla zbog kafana i narodne muzike je nešto nestala, a Čarli je definitivno najuporniji i najluđi. I zaslužio je taj pasoš jer je pravi ambasador Srbije.

miki

pre 3 godine

Samo zatrazis i dobijes drzajanstvo.. Srbijo medju sljivama... U katsru kuvajtu itd.. Ljudi rade po 30 godina i ne mogu da poseduju garsonjeru.. Mogu samo podstanari da budu
.. Dokle ces da trpis Srbine
(stefan, 06. jun 2020 21:35)
kako samo trazis i dobijes kad covek zivi ovde vec 10godina, sto mislim da je dovoljan period za dobijanja drzavljanstva pogotovu u zemljama kao sto je Srbija koje nisu bas primamljive za imigraciju. Uostalom samo je dobio drzavljanstvo nije kao da mu je neko poklonio deo tvog stana ili dedovine

Sta ti trpis "Srbine" sto je neko ko 10 godinazivi ovde dobio pasos?

pre 3 godine

Samo zatrazis i dobijes drzajanstvo.. Srbijo medju sljivama... U katsru kuvajtu itd.. Ljudi rade po 30 godina i ne mogu da poseduju garsonjeru.. Mogu samo podstanari da budu
.. Dokle ces da trpis Srbine
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stefan, 6. jun 2020 21:35)

Da, samo trazis i dobijes posle 10 godina promocije Srbije po drustvenim mrezama... Za mnoge koji su direkt sa aerodroma sisli i dobili pasos se to moze reci, ali za ovog coveka ne. I da... ovi sto su ga dobili preko noci nisu ga ni trazili. Ovaj covek zivi ovde. Sramota bi bilo da ga nije dobio, kao sto je sramota i za pokojnog Timoti Dzon Bajfroda.

Marko99

pre 3 godine

Шта смо ми доживели да је странац поносан што је Србин, док се ми стидимо свега што је српско (Ћирилица, Застава,...)
(Kingsi Srbija, 06. jun 2020 21:17)

Dok mjesecno stotinjak Srba preda zahtjev za drzavljanstvo u nekoj drugoj drzavi.

Ja jos nisam sreo Srbina koji se stidi cirilice ili zastave. A i zasto bi?

Dobronamernik

pre 3 godine

Neka mu je sa srećom i u zdravlju i veselju da koristi srpski pasoš. Čovek voli i ponosan je na ono što mi podrazumevamo i redovno pljujemo. Baš me dobro zamislio lik.

Nepoznanica

pre 3 godine

Sve je to lepo, ako je istina? Cudi me, da zivi 10 godina u Srbiji, a ne govori
srpski, sto je osnovno za nekog stranca. Ako mogu kinezi (prijasnji kineski
ambasador i sadasnja ambasadorka, amerikanci, rusi, isto tako fracuz
koji ne zive u Srbiji nauciti nas jezik, onda bi bilo vreme da i Charls nauci
sprski, kao Arno Gujon. Bojim se, kako pise jedan komentator, da tu nije
umesana CIA, a Charls je vrlo dobar glumac.
Poznam mnoge Krajisnike koji su proterani iz svoje zemlje, jer su Srbi, te
ne mogu dobiti srpski pasos. Zasto?

inokosni

pre 3 godine

zvucacu kao onaj iz filma koji kaze cia snajka cia, ali slucajno u pivari u BG upoznah neku amerikanku Hanu iz Masacusetsa preklanjske zime, prica naski kao da je odrasla ovde. tako dobro ih pripreme tamo da rovare po Srbiji.

stefan

pre 3 godine

Samo zatrazis i dobijes drzajanstvo.. Srbijo medju sljivama... U katsru kuvajtu itd.. Ljudi rade po 30 godina i ne mogu da poseduju garsonjeru.. Mogu samo podstanari da budu
.. Dokle ces da trpis Srbine

C i n i k

pre 3 godine

Ne kritikujem čoveka ali zaradi lovu u Americi pa onda živi komotno u Srbiji. Može u Srbiji lepo da se živi ako imaš para, ako ne onda ti je kao tamnica.
(kzen, 06. jun 2020 23:57

A gde se to ne zivi lepo ako imas para?

Goran

pre 3 godine

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?

Mima

pre 3 godine

Bivsa zena mu je srpskinja. Zeli da ostane zbog deteta. Da moze daga gleda kako odrasta. Radi za amere onlajn, ima dobru platu boli ga uvo

Lone Justice

pre 3 godine

Pratim Čarlsa na YT i smatram da je zaslužio naš pasoš. On nije aplicirao za pasoš, baš zato što se sramio jer nezna dobro Srpski. Ipak je na svom vblogu često isticao da ga želi i da bi bio ponosan da ga ima. Pasoš i naše državljanstvo je dobio na inicijativu naše vlade ili MIP. Uzgred naš pasoš bi mnogi zapadnjaci debelo platili da ga imaju, jer omogućava bez viza putovanja u zemlje kao što su Rusija, Kina, Kuba itd.

pozadinski ugao

pre 3 godine

Odličan je lik Čarls, zaslužio je! Pratim ga već preko 7-8 godina i nema greške on je stvarno zaslužio i voli Srbiju iz dubine duše! Baš mi je drago! Inače Čarls će uzeti i pravoslavnu veru, planira da se krsti po pravoslavnim običajima a čak smo mu predložili da uzme ime Časlav :)
Ako su dobili fudbaleri, košarkaši razni a on živi već 10 godina ovde i stvarno nas najiskrenije promoviše onda bez greške je zaslužio.
Svaka čast što ste mu dali pasoš ali i dalje neću glasati za vas.

жикина династија

pre 3 godine

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?
(Goran, 6. jun 2020 23:08)

Информиши се мало боље. Многе државе дозвољавају двојно држављанство, између осталих и Америка. Познајем многе људе који живе у Америци, имају како амерички тако и српски пасош и путују без проблема. Једине земље за које знам да не одобравају двојно држављанство и да захтевају отпуст из српског држављанства су Немачка, Аустрија и Холандија.

Anoniman

pre 3 godine

Napokon,krajnje vreme je bilo.Mada ono plasi mi da to nije sada namerno zbog izbora,jer brat Carls nije imao najlepsereci za prvorodjenog.Ali vec preko 10 godina on na youtubeu promovise Srbiju.Cesto kaci snimke,pomaze studentima koji su u SAD,nagovara ljude izcelog sveta da dodju ovde.Zasluzio je ovaj pasos mnogo ranije.Jeste da,malo slabije sesnalazi sa jezikom,ali istoriju je dobro naucio i svake godine za godisnjicu bombardovanja iako ne mora,prica o tome kako ga je sramota svoje zemlje zbog onoga sto su uradili nama.

Daj nama da disemo

pre 3 godine

Treba prvo dati Srpske pasose onima sto su zbog komunista rodjeni u diasporu i vole Srbiju,RS i Krajinu hiljada puta vise,i imadu razlog da ih vole,nego ovaj Amerikanac ko mi nista licno ne smeta,ali za mene nije ovo zasluzio.Ja sam trazio jednom da dobijem Srpski pasos i otiso u MUP na Vracaru,BG. Moji su roditelji oba Srbi( iz Bosne) i policija me pitaju "na koju osnavu ti to trazis?"i to posle bombardovanje kad sam skoro 3 meseca spavo na ulici u Londonu svakog vikend(tuj ne zivim) protestujuci sto diraju budale nasa otacbinu. Koju osnavu? Ostao sam bez reci. Pa Srbin sam isto kao hiljade i hiljade drugi rasuti preko citavoj zemaljskoj kugli.Pa u mesto da nama nude Srpsku drzavljanstvo (i da ne pitamo) daju ga nekom Amerikanacu koji licno mi ne smeta ali koji za te nezaboravna vremena nije ni spomeno Srbiju.Nek ceka u redu iza nas sto smo zasluzili ne samo sto su nam roditelji Srbi vec branimo nasu otacbinu kad god nam se pruzi priliku,i to na miran nacin.Ako Jevrej otidze u Tel Aviv dobice drazavljanstvo bez ikakavog problema,tako bi trebalo da i nasa vlast u Beograd cene narod sto je samo u diasporu zbog cudne politike prije i sada.Dadnite nama da disemo ne samo crncima,i mi imamo iste probleme veda promeninmo ime!

key and peele

pre 3 godine

@nepoznanica - ajd ne lupaj. sto mora da nauci srpski? prvo, pola godine je u americi covek. dugo, ovde radi u work snd travel agenciju i sudeluje u ugovaranju poslova za studente sa poslodavcima iz sad, tako da opet treba engleski. studentima daje savete kako da se postave na intervjuima i drzi im casove konverzacije, opet engleski. video snimke koje kaci namenio je strancima koji upravo zbog toga sto su na engleskom i kaci ih amer dolaze ovde. skoro je primorao univerzitet u australiji da izbace iz nastavnog programa kvalifikaciju da su sebi genocidni, opet engleski. koja crna cia njega salje kad ti je pola bivse i sadasnje vlasti zavrbovano i ucenjeno? i u slobodanovo vreme: prvi vojnik perisic radio za ciu, i prvi pandur stanisic. o cemu ti tupis?

Zemljoradnik

pre 3 godine

@ (Goran, 06. jun 2020 23:08) - Srbin ne mora da se odrekne srpskog državljanstva da bi dobio američko državljanstvo (živim u SAD i imam i američko i srpsko državljanstvo). Američki zakon je po tom pitanju u stvari strožiji od srpskog. Rodjeni Amerikanac koji lično traži strano državljanstvo automatski gubi američko. Čarls je u ovom videu objasnio da on nikad nije ni aplicirao za srpsko nego je njemu naš pasoš dodeljen odlukom Vlade Srbije kao počasnom državljaninu (kao što je državljanstvo dato i Ralfu Hejnsu, Stivenu Sigalu na primer). U stvari jedino na taj način je i mogao da zadrži državljanstvo SAD. Da je LIČNO tražio naše ili bilo koje drugo državljanstvo američki zakon bi protumačio kao lični akt odricanja od američkog (primer je pevačica Tina Tarner koja je tražila i dobila švajcarsko državljanstvo i tako izgubila državljanstvo SAD). Čarlsu od sveg srca čestitam. Ovo je najpovoljnije rešenje za njega. Izvanredan je promoter za Srbiju, koji našu zemlju iskreno voli. Na youtube ima kanal gde možete pogledati brdo njegovih snimaka posvećenih našoj zemlji. On Srbiju voli ISTINSKI iz srca, bez ikakvih rezervi, verovatno više nego mnogi od nas, i puno je uradio za promociju.

Donglai Pei

pre 3 godine

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?
(Goran, 6. jun 2020 23:08)

Nije istina. Ja sam uzela strano drzavljanstvo,a nisam morala da se odreknem srpskog. Jugoslavija ranije nije dozvoljavala da se kao drugo drzavljanstvo uzme jugoslovensko i oni koji su ga hteli morali su da se odreknu svog prvog drzavljanstva. Sada sve zavisi sa kim Srbija ima sporazum o dvojnom drzavljanstvu ili da li neka drzava tolerise da njeno drzavljanstvo bude uzeto kao drugo.

Sibirac

pre 3 godine

Francuz Julien Philippe na Quora sajtu takođe izuzetan promoter Srbije.

Hvala ovim dobrim ljudima što pomažu da istina izađe na videlo. Previše nam je nepravde učinjeno u poslednjih par decenija.

Јабучило

pre 3 godine

E sad s bas usrecio + sto moze u kinu i rusiju bez vize...
(esi mi dobar !, 06. jun 2020 21:23)

Ццц... Битно је опљунути Србију, али не дај боже да изађеш на изборе или се побуниш у самопослузи? Мука ми је од фотељских негативаца.

Eugen

pre 3 godine

Ne kritikujem čoveka ali zaradi lovu u Americi pa onda živi komotno u Srbiji. Može u Srbiji lepo da se živi ako imaš para, ako ne onda ti je kao tamnica.
(kzen, 6. jun 2020 23:57)

Svaka zemlja je tamnica ako nemas para, ne samo Srbija. A drugo, otkud znas da je ovaj toliko zaradio u Americi da sad moze u Srbiji da uziva? Covek je mlad, a ni Amerika nije poznata po tome da se neko kao mlad tamo moze obogatiti... osim ako ne dobije neke milione na lutriji. U Americi 2/3 stanovnistva zivi od prvog do prvog jedva otplacajuci racune i rate za kredite. Bilo bi zaista interesantno saznati od cega ovaj decko u stvari zivi. Gotovinu nema sigurno.

pejo

pre 3 godine

Zasluženo 100% ! Srbija je lepa zemlja ,mada toga mnogi nisu svesni . Ja sam putovao i mogu to da kažem . Da imamo dobre plate ovde bi bilo divno !
Ko ne želi da živi ovde uvek može da ode. Sada je to bar lako. Svako ko voli Srbiju i tako je promoviše kao ovaj čovek treba da dobije pasoš. Više bi njega voleo za komšiju ,nego Srbu Petrovića autošovinistu koji ne voli ni sebe ,ni Srbiju .

Sto juznije to tuznije

pre 3 godine

Шта смо ми доживели да је странац поносан што је Србин, док се ми стидимо свега што је српско (Ћирилица, Застава,...)
(Kingsi Srbija, 6. jun 2020 21:17)

Pa kod zastave je problem ona kruna. Srbija je republika, a ne kraljevina. Ali, to smo mi, mi nista ne radimo konzekventno i korektno nego vise u stilu "Eee, a sta fali kruni? Ko ce sad s tim da se bakce da skida krunu sa zastave i grba? Kome smeta nemoj da gleda." Ozbiljnoj drzavi tako nesto ne moze da se desi. Simboli na zastavi i grbu drzave treba da reprezentuju ustavno uredjenje drzave i po potrebi se menjaju. Oni nisu jednom za do veka napravljeni... treba da budu podlozni promenama, a ono sto je bilo nekada treba da ide u muzej.

Milos

pre 3 godine

"Arno Gujon je veci Arcibald Rajs od ovog amera.... ako vec poredis tako.."

Pomenuti gospodin je van svake konkurencije, i zasluzio je da mu Srbi podignu spomenik vec sada...

Toliko

pre 3 godine

"Nelegalno bombardovanje ubilo je 2.500 nevinih ljudi, žena i dece. Osakatilo je ekonomiju i nateralo mnoge da napuste svoju zemlju. Veoma je loše to što se velike zapadne sile neće naći pred međunarodnim sudovima zbog kršenja međunarodnog prava."

Covek objasnio u jednoj recenici zasto i kako. Ne volim strance koji hvale srbiju, obicno je neki banalni razlog, ali izgleda da je covek i vise nego zasluzio drzavljanstvo.

Бурек са сиром, бре!

pre 3 godine

лепо.
него шта ћемо са руским добровољцима који су се борили за одбрану српског народа на КиМ?
дан данас им не дају држављанство.

Vojkan

pre 3 godine

moja prijateljica poreklom.iz ukrajine zivi ovde 20 godina... udata za naseg coveka...dvoje dece jos ni licnu kartu ne moze da dobije svaka cast ..bravo bravo..aplauz...svaki murta dobije drzavljanstvo kako hoce ...samo nikako onima kojima je potrebno da ostvare osnovna ljudska prava u zemlji u kojoj zive
(bata, 06. jun 2020 23:24)
Pa neka muz i ona nadju nekoga da joj popuni formulare , taksu od 2500 dinara cu evo platiti ja. Sta sve necete ovde napisati bogomoj....

Lela

pre 3 godine

Pa Gorane, ja nisam morala da vratim Srpski pasos kad sam dobila Svajcarski.

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?
(Goran, 06. jun 2020 23:08)

Dragan

pre 3 godine

inokosni, 06. jun 2020 21:45
Ne bih se u potpunosti složio s tobom.
Ne mrze nas oni po "default",već jedino što ne znaju istinu.Sticajem okolnosti,zbog posla,srećem dosta njih.Zapitaćete se,pa dobro,verovatno su glupi.Nije ni to.Zamisli kad živiš negde vani,i sistem te nikad ne prevari.Da li bi sumnjao u nešto što si video,na tv recimo?
Ima u Bg dosta stranaca koji vole Srbiju.Tu rade u njihovim prestavništvima.Najinteresantniji slučajevi?
-Peruanac koji voli maratone i istrcao sve veće,i beogradski naravno,istetovirao na listu noge "rođen da trči,umesto "born to run" i to starocrkvenom ćirilicom.
-Amerikanka,radi u predstavništvu jedne kompanije ne razume sintagmu "ljubi brat" i traži pojašnjenje.Žarko želi da nauči srpski.A ni drugoj ne ide loše.
-Holanđanin,mašinski inženjer,za nekih 2h razgovora nije napravio ni jednu jedinu grešku u govoru.Savršen srpski.Iskreno,mislio sam neki "naš" koji živi tamo.Čoveku se pokvario motor na putu za Grčku pre 30g.Ostalo je istorija.
Najjača izjava:"Častila me avio-kompanija
jednom kartom,tako da ću ove godine dolaziti triput,izusti sav ushićen"

majmun bonobi

pre 3 godine

U istoriji Srbije je bilo vise takvih stranaca, da pomenem samo čuvenog Jašu Vajferta, koji je bio i veliki dobrotvot. Oni su nam za primer kako treba da volimo Srbiju.

Gde ja zivim

pre 3 godine

@Branko

Mi smo narod slobode, samo u epskim pesmama, legendama, bajkama i pricama za malu decu. To je jednostavno tako... Dignemo se mi na oruzje i bunu protiv okupatora ili bilo koga ko nas napadne, sto je zaista odlika slobodarskog naroda. I onda dopustimo da nas godinama i decenijama jase neki domaci diktator. UVEK, ali celu istoriju svoju nam se to desava. Da imamo velikog vodju, da se neko drugi brine o nama, da slepo verujemo i sledimo nekog, da budemo opijeni obecanjima i velikim idejama, eto to je urezano u nas genetski kod. Nesposobni smo da uzmemo stvari u svoje ruke i da sami stvaramo svoju buducnost, mi to prepustamo vrhovnim komandantima i kao ovce idemo za njim, pa cak i u propast... Nema tu slobode prijatelju, to je samo privid.

Calm Like a Bomb

pre 3 godine

Ali, naravno, uvek ima nekih koji će da nađu način da i na ovakvu vest ostave negativan komentar..
Treba svi da učimo od njega kako se promoviše Srbija.

Jovan

pre 3 godine

Moja supruga sa hrvatskim državljanstvom, inače Srpkinja, evo već dve godine ne može da dobije srpski pasoš, a kada će moći, verovatno nikada.

Bokan

pre 3 godine

Pitanje je zašto se srpsko državljanstvo tako teško dobija. Druge zemlje se takmiče ko će.privući produktivne strance i integrisati ih u društvo... a mi izgleda primamo samo migrante bez namere da se zadrže ili budu produktivni.

Vlada

pre 3 godine

A,Rus koji je izgubio oko na Košarama,boreći se na Srpskoj strani,od 1999. ne može da dobije Srpski pasoš i pored svega šta je učinio za našu državu? Srbija je,bruka,od države.

Zvezda

pre 3 godine

Ova vest mi deluje tako razočaravajuće i strašno da ja nemam reči...

Pre svega, ne znate pozadinu priče: Ovaj čovek dugo radi u Srbiji za neku veliku platu, i naravno da mu je ovde lepo kada je sve jeftino i na tacni i plus s obzirom da ima kintu svi mu povlađuju na konto toga, plus što je Amerikanac i po ovome se vidi koliko mi Srbi imamo komplexe niže vrednosti u odnosu na tamo neke Amerikance koji su 10inama hiljada kilometara udaljeni od nas... Zaštrašujuće

Pre nego što počnete da mi lupate minuse, proširite malo vidike sa strane i nemojte da gledate na Ameriku kao najbolju zemlju na svetu iz koje teče med i mleko, i zapitajte se da li bi ovo bila tako bitna vest da je u pitanju neki Letonac, Gruzijac, Slovak i tome slično??

Vojkan

pre 3 godine

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?
(Goran, 06. jun 2020 23:08)
Dve lazi u jednoj recenici.

Maximus Decimus Meridius

pre 3 godine

Dobio i on pasoš države Srbije, samo naši Srbi sa Kosova i Metohije dobijaju pasoše na kojima piše Kordinaciona uprava i sa njim mogu da putuju samo po Srbiji jer za ostale zemlje ne važi ili treba viza. Ovaj je veći Srbin od svih Srba koji žive na svetoj Srpskoj zemlji .

Јабучило

pre 3 godine

Mislim da je krajnje nepristojno za Batu Stojkovića reći "Onaj iz filma.".
(Jare u mleku, 06. jun 2020 23:43)

А ти никад ниси рекао "онај бре глумац, црнац, знаш га бре"?

Dozvolite čoveku da voli i poštuje vašu domovinu

pre 3 godine

Očigledno da i nije baš lako dobiti srpsko državljanstvo.
Srbi, Albanci i ostali Balkanci mogu očas posla da dobiju američko, englesko, kanadsko ili švajcarsko - kao recimo ona teniserka sa mađarskim prezimenom, ili onaj teniser crnogorskog porekla, a šta tek reći za muslimane -fudbalere.

Ranger

pre 3 godine

@(Sto juznije to tuznije, 7. jun 2020 09:11)

Kruna na srpskoj zastavi NE simbolizuje monarhiju!Naučite to već jednom!

U heraldici kruna na grbu ili zastavi može imati više značenja.Može biti simbol monarhije ali i ne mora,može simbolizovati SUVERENOST kao u našem slučaju i još nekih zemalja,ali i ne mora i tako dalje...

Srpska zastava urađena je na takav način da sasvim pravilno reprezentuje srpsku državu,narode koje žive u joj uz potpuno poštovanje istorijskog nasleđa i heraldičkih pravila.

Nikola

pre 3 godine

".. Moja supruga sa hrvatskim državljanstvom, inače Srpkinja, evo već dve godine ne može da dobije srpski pasoš, a kada će moći, verovatno nikada. "

Ovo mi više liči na neku provokaciju i na neki komentar botovskog tipa, jer ko god poseduje pasoš neke od zemalja EU taj je neuporedivo u boljem položaju od bilo koga sa srpskim pasošem, počev od putovanja bilo gde, pa do zapošljavanja u neku od evropskih zemalja...Jovane, za tebe je savet da lepo ti uzmeš hrvatski pasoš i Bog da te vidi...zaboravi Srbiju, ovde je Bog odavno rekao "laku noć"

stefan

pre 3 godine

Samo zatrazis i dobijes drzajanstvo.. Srbijo medju sljivama... U katsru kuvajtu itd.. Ljudi rade po 30 godina i ne mogu da poseduju garsonjeru.. Mogu samo podstanari da budu
.. Dokle ces da trpis Srbine

inokosni

pre 3 godine

zvucacu kao onaj iz filma koji kaze cia snajka cia, ali slucajno u pivari u BG upoznah neku amerikanku Hanu iz Masacusetsa preklanjske zime, prica naski kao da je odrasla ovde. tako dobro ih pripreme tamo da rovare po Srbiji.

Goran

pre 3 godine

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?

Nepoznanica

pre 3 godine

Sve je to lepo, ako je istina? Cudi me, da zivi 10 godina u Srbiji, a ne govori
srpski, sto je osnovno za nekog stranca. Ako mogu kinezi (prijasnji kineski
ambasador i sadasnja ambasadorka, amerikanci, rusi, isto tako fracuz
koji ne zive u Srbiji nauciti nas jezik, onda bi bilo vreme da i Charls nauci
sprski, kao Arno Gujon. Bojim se, kako pise jedan komentator, da tu nije
umesana CIA, a Charls je vrlo dobar glumac.
Poznam mnoge Krajisnike koji su proterani iz svoje zemlje, jer su Srbi, te
ne mogu dobiti srpski pasos. Zasto?

kzen

pre 3 godine

Ne kritikujem čoveka ali zaradi lovu u Americi pa onda živi komotno u Srbiji. Može u Srbiji lepo da se živi ako imaš para, ako ne onda ti je kao tamnica.

Branko

pre 3 godine

Gledam ove komentare koji ismevaju coveka pa time i sami sebe i ko su i odakle su. Jadan smo mi narod kada stranci vide ko smom i sta smo a koliko naseg sveta je slepo i malodusno. Kome se ne svidja neka ide i neka zaboravi odakle je. Ima nas dovoljno da sa ponosom nosimo tu privilegiju da smo narod slobde.

bata

pre 3 godine

a moja prijateljica poreklom.iz ukrajine zivi ovde 20 godina... udata za naseg coveka...dvoje dece jos ni licnu kartu ne moze da dobije svaka cast ..bravo bravo..aplauz...svaki murta dobije drzavljanstvo kako hoce ...samo nikako onima kojima je potrebno da ostvare osnovna ljudska prava u zemlji u kojoj zive

Kingsi Srbija

pre 3 godine

Шта смо ми доживели да је странац поносан што је Србин, док се ми стидимо свега што је српско (Ћирилица, Застава,...)

ShoneNI

pre 3 godine

Video sam nekoliko klipova na YouTube..
Dopao mi se odmah, ne samo zato što govori lepo o mojoj zemlji, već zato što govori odmereno i ljudski, iz srca nekako..
Drago mi je što je dobio pasoš.
Dobro nam došao!

Zurkolomac

pre 3 godine

Bravo brate Charles, dobio si jedan od jako retkih anti-fasistickih pasosa koji postoje.
Uzivaj u Srbiji, majka Srbija te voli.
Rock n' roll...

Dejan_zr

pre 3 godine

Upoznao sam Carlsa pre skoro 7 godina, znam da voli Srbiju i da mu je ovo bila velika zelja. Al takodje znam da ima malo laznu sliku o zivotu u Srbiji, posto zivi ovde po srpskim troskivima sa americkom platom. Cak tad kad smo se upoznali imao je frku, nije mu bas sve bilo sjajno posto je potrosio ustedjevinu, al je onda krenuo da radi za nekog lika u NS da sredjuje poslove za studente u SAD i sebi isto nasao posao da moze da ode preko leta i radi u SAD i vrati 30000 dolara sa kojima posle uziva 8 meseci ovde.

felna

pre 3 godine

Nemojte tako, ovaj covjek je zasluzio. Ko ga prati na YT zna sve. Vise je uradio za nasu zemlju nego 90% nas. Koliko je samo turista doveo za ovih 10 godina koji su potrosili u Srbiji ko zna koliko novca. A najvaznije ono sto se ne mjeri novcem. Ispromovisao je nas narod i drzavu po svim meridijanima i unistio demonizaciju Srba. Nek ti je srecno brate.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Bravo za Čarlija ljudeskaru! Od danas može bude i Časlav Katić komotno. Ako je neko zaslužio tu našu mučenu sošku, to je on.

Zamislite samo da jedan fino situirani Amerikanac, direktno iz Ilinoisa svake godine dolazi i živi ovde, stvara brda kontakata, pomaže studentima, običnim ljudima u Srbiji i Americi istovremeno. I da takav želi samo pasoš da se ne aka sa vizama na 90 dana i ostalim čudima papirologije. Godinama, deceniju već. Srećan sam zbog njega kao za člana familije, života mi. Još da ga oženimo valjano i završilo smo posa'.

Bog dao sreće i zdravlja našem bratu Čarlsu.

Zvezda

pre 3 godine

Ova vest mi deluje tako razočaravajuće i strašno da ja nemam reči...

Pre svega, ne znate pozadinu priče: Ovaj čovek dugo radi u Srbiji za neku veliku platu, i naravno da mu je ovde lepo kada je sve jeftino i na tacni i plus s obzirom da ima kintu svi mu povlađuju na konto toga, plus što je Amerikanac i po ovome se vidi koliko mi Srbi imamo komplexe niže vrednosti u odnosu na tamo neke Amerikance koji su 10inama hiljada kilometara udaljeni od nas... Zaštrašujuće

Pre nego što počnete da mi lupate minuse, proširite malo vidike sa strane i nemojte da gledate na Ameriku kao najbolju zemlju na svetu iz koje teče med i mleko, i zapitajte se da li bi ovo bila tako bitna vest da je u pitanju neki Letonac, Gruzijac, Slovak i tome slično??

miki

pre 3 godine

Samo zatrazis i dobijes drzajanstvo.. Srbijo medju sljivama... U katsru kuvajtu itd.. Ljudi rade po 30 godina i ne mogu da poseduju garsonjeru.. Mogu samo podstanari da budu
.. Dokle ces da trpis Srbine
(stefan, 06. jun 2020 21:35)
kako samo trazis i dobijes kad covek zivi ovde vec 10godina, sto mislim da je dovoljan period za dobijanja drzavljanstva pogotovu u zemljama kao sto je Srbija koje nisu bas primamljive za imigraciju. Uostalom samo je dobio drzavljanstvo nije kao da mu je neko poklonio deo tvog stana ili dedovine

Sasa

pre 3 godine

Bravo druze,apsolutno zasluzeno.
Meni je zena amerikanka a dete pola-pola. Oboje pricaju srpski.
Zivimo u Filadelfiji a nadam se jednog dana i u Srbiji.
Bilo bi mi drago da se upoznamo.

Mandrak

pre 3 godine

Zar ne možete da budete srećni zbog njegove sreće? Pustite ga da on kroji svoju, a vi vašu. Meni je drago da je Srbija bogatija za jednog čoveka koji u njoj ume da nadje lepotu koju vi uzimate zdravo za gotovo.

Cheers

pre 3 godine

Charli čestitamo, čudi me da nije ranije, ma bitno da si sad jedan od nas. Čuvaj se političara, gori su nego rijaliti... a ni haltere nemaju pa da im oprostimo.
p.s.
Kad je slavlje?

Daj nama da disemo

pre 3 godine

Treba prvo dati Srpske pasose onima sto su zbog komunista rodjeni u diasporu i vole Srbiju,RS i Krajinu hiljada puta vise,i imadu razlog da ih vole,nego ovaj Amerikanac ko mi nista licno ne smeta,ali za mene nije ovo zasluzio.Ja sam trazio jednom da dobijem Srpski pasos i otiso u MUP na Vracaru,BG. Moji su roditelji oba Srbi( iz Bosne) i policija me pitaju "na koju osnavu ti to trazis?"i to posle bombardovanje kad sam skoro 3 meseca spavo na ulici u Londonu svakog vikend(tuj ne zivim) protestujuci sto diraju budale nasa otacbinu. Koju osnavu? Ostao sam bez reci. Pa Srbin sam isto kao hiljade i hiljade drugi rasuti preko citavoj zemaljskoj kugli.Pa u mesto da nama nude Srpsku drzavljanstvo (i da ne pitamo) daju ga nekom Amerikanacu koji licno mi ne smeta ali koji za te nezaboravna vremena nije ni spomeno Srbiju.Nek ceka u redu iza nas sto smo zasluzili ne samo sto su nam roditelji Srbi vec branimo nasu otacbinu kad god nam se pruzi priliku,i to na miran nacin.Ako Jevrej otidze u Tel Aviv dobice drazavljanstvo bez ikakavog problema,tako bi trebalo da i nasa vlast u Beograd cene narod sto je samo u diasporu zbog cudne politike prije i sada.Dadnite nama da disemo ne samo crncima,i mi imamo iste probleme veda promeninmo ime!

Dobronamernik

pre 3 godine

Neka mu je sa srećom i u zdravlju i veselju da koristi srpski pasoš. Čovek voli i ponosan je na ono što mi podrazumevamo i redovno pljujemo. Baš me dobro zamislio lik.

Prijatelj

pre 3 godine

Ima par tih stranaca na youtube koji promovišu srbiju. Onaj kanađanin je već počeo da kapira gde je i vidi se da je počeo da trza i probija na masu, ona afroamerikanka što je došla zbog kafana i narodne muzike je nešto nestala, a Čarli je definitivno najuporniji i najluđi. I zaslužio je taj pasoš jer je pravi ambasador Srbije.

Marko99

pre 3 godine

Шта смо ми доживели да је странац поносан што је Србин, док се ми стидимо свега што је српско (Ћирилица, Застава,...)
(Kingsi Srbija, 06. jun 2020 21:17)

Dok mjesecno stotinjak Srba preda zahtjev za drzavljanstvo u nekoj drugoj drzavi.

Ja jos nisam sreo Srbina koji se stidi cirilice ili zastave. A i zasto bi?

Mima

pre 3 godine

Bivsa zena mu je srpskinja. Zeli da ostane zbog deteta. Da moze daga gleda kako odrasta. Radi za amere onlajn, ima dobru platu boli ga uvo

Dozvolite čoveku da voli i poštuje vašu domovinu

pre 3 godine

Očigledno da i nije baš lako dobiti srpsko državljanstvo.
Srbi, Albanci i ostali Balkanci mogu očas posla da dobiju američko, englesko, kanadsko ili švajcarsko - kao recimo ona teniserka sa mađarskim prezimenom, ili onaj teniser crnogorskog porekla, a šta tek reći za muslimane -fudbalere.

Sta ti trpis "Srbine" sto je neko ko 10 godinazivi ovde dobio pasos?

pre 3 godine

Samo zatrazis i dobijes drzajanstvo.. Srbijo medju sljivama... U katsru kuvajtu itd.. Ljudi rade po 30 godina i ne mogu da poseduju garsonjeru.. Mogu samo podstanari da budu
.. Dokle ces da trpis Srbine
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stefan, 6. jun 2020 21:35)

Da, samo trazis i dobijes posle 10 godina promocije Srbije po drustvenim mrezama... Za mnoge koji su direkt sa aerodroma sisli i dobili pasos se to moze reci, ali za ovog coveka ne. I da... ovi sto su ga dobili preko noci nisu ga ni trazili. Ovaj covek zivi ovde. Sramota bi bilo da ga nije dobio, kao sto je sramota i za pokojnog Timoti Dzon Bajfroda.

Sto juznije to tuznije

pre 3 godine

Шта смо ми доживели да је странац поносан што је Србин, док се ми стидимо свега што је српско (Ћирилица, Застава,...)
(Kingsi Srbija, 6. jun 2020 21:17)

Pa kod zastave je problem ona kruna. Srbija je republika, a ne kraljevina. Ali, to smo mi, mi nista ne radimo konzekventno i korektno nego vise u stilu "Eee, a sta fali kruni? Ko ce sad s tim da se bakce da skida krunu sa zastave i grba? Kome smeta nemoj da gleda." Ozbiljnoj drzavi tako nesto ne moze da se desi. Simboli na zastavi i grbu drzave treba da reprezentuju ustavno uredjenje drzave i po potrebi se menjaju. Oni nisu jednom za do veka napravljeni... treba da budu podlozni promenama, a ono sto je bilo nekada treba da ide u muzej.

Djido

pre 3 godine

Pa, bravo Čarls, svaka ti čast! Ulepšao si mi veče.
Da je više Srba kao što si ti, takvih koji vole svoju zemlju i ponose se njome, bolje bi nam bilo. Želim ti, prijatelju, sve najbolje i da čuvaš i gajiš ljubav za obe tvoje zemlje.

Jovan

pre 3 godine

Moja supruga sa hrvatskim državljanstvom, inače Srpkinja, evo već dve godine ne može da dobije srpski pasoš, a kada će moći, verovatno nikada.

Lone Justice

pre 3 godine

Pratim Čarlsa na YT i smatram da je zaslužio naš pasoš. On nije aplicirao za pasoš, baš zato što se sramio jer nezna dobro Srpski. Ipak je na svom vblogu često isticao da ga želi i da bi bio ponosan da ga ima. Pasoš i naše državljanstvo je dobio na inicijativu naše vlade ili MIP. Uzgred naš pasoš bi mnogi zapadnjaci debelo platili da ga imaju, jer omogućava bez viza putovanja u zemlje kao što su Rusija, Kina, Kuba itd.

C i n i k

pre 3 godine

Ne kritikujem čoveka ali zaradi lovu u Americi pa onda živi komotno u Srbiji. Može u Srbiji lepo da se živi ako imaš para, ako ne onda ti je kao tamnica.
(kzen, 06. jun 2020 23:57

A gde se to ne zivi lepo ako imas para?

Maximus Decimus Meridius

pre 3 godine

Dobio i on pasoš države Srbije, samo naši Srbi sa Kosova i Metohije dobijaju pasoše na kojima piše Kordinaciona uprava i sa njim mogu da putuju samo po Srbiji jer za ostale zemlje ne važi ili treba viza. Ovaj je veći Srbin od svih Srba koji žive na svetoj Srpskoj zemlji .

Nikola

pre 3 godine

".. Moja supruga sa hrvatskim državljanstvom, inače Srpkinja, evo već dve godine ne može da dobije srpski pasoš, a kada će moći, verovatno nikada. "

Ovo mi više liči na neku provokaciju i na neki komentar botovskog tipa, jer ko god poseduje pasoš neke od zemalja EU taj je neuporedivo u boljem položaju od bilo koga sa srpskim pasošem, počev od putovanja bilo gde, pa do zapošljavanja u neku od evropskih zemalja...Jovane, za tebe je savet da lepo ti uzmeš hrvatski pasoš i Bog da te vidi...zaboravi Srbiju, ovde je Bog odavno rekao "laku noć"

pozadinski ugao

pre 3 godine

Odličan je lik Čarls, zaslužio je! Pratim ga već preko 7-8 godina i nema greške on je stvarno zaslužio i voli Srbiju iz dubine duše! Baš mi je drago! Inače Čarls će uzeti i pravoslavnu veru, planira da se krsti po pravoslavnim običajima a čak smo mu predložili da uzme ime Časlav :)
Ako su dobili fudbaleri, košarkaši razni a on živi već 10 godina ovde i stvarno nas najiskrenije promoviše onda bez greške je zaslužio.
Svaka čast što ste mu dali pasoš ali i dalje neću glasati za vas.

Vojkan

pre 3 godine

moja prijateljica poreklom.iz ukrajine zivi ovde 20 godina... udata za naseg coveka...dvoje dece jos ni licnu kartu ne moze da dobije svaka cast ..bravo bravo..aplauz...svaki murta dobije drzavljanstvo kako hoce ...samo nikako onima kojima je potrebno da ostvare osnovna ljudska prava u zemlji u kojoj zive
(bata, 06. jun 2020 23:24)
Pa neka muz i ona nadju nekoga da joj popuni formulare , taksu od 2500 dinara cu evo platiti ja. Sta sve necete ovde napisati bogomoj....

Anoniman

pre 3 godine

Napokon,krajnje vreme je bilo.Mada ono plasi mi da to nije sada namerno zbog izbora,jer brat Carls nije imao najlepsereci za prvorodjenog.Ali vec preko 10 godina on na youtubeu promovise Srbiju.Cesto kaci snimke,pomaze studentima koji su u SAD,nagovara ljude izcelog sveta da dodju ovde.Zasluzio je ovaj pasos mnogo ranije.Jeste da,malo slabije sesnalazi sa jezikom,ali istoriju je dobro naucio i svake godine za godisnjicu bombardovanja iako ne mora,prica o tome kako ga je sramota svoje zemlje zbog onoga sto su uradili nama.

жикина династија

pre 3 godine

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?
(Goran, 6. jun 2020 23:08)

Информиши се мало боље. Многе државе дозвољавају двојно држављанство, између осталих и Америка. Познајем многе људе који живе у Америци, имају како амерички тако и српски пасош и путују без проблема. Једине земље за које знам да не одобравају двојно држављанство и да захтевају отпуст из српског држављанства су Немачка, Аустрија и Холандија.

Vlada

pre 3 godine

A,Rus koji je izgubio oko na Košarama,boreći se na Srpskoj strani,od 1999. ne može da dobije Srpski pasoš i pored svega šta je učinio za našu državu? Srbija je,bruka,od države.

key and peele

pre 3 godine

@nepoznanica - ajd ne lupaj. sto mora da nauci srpski? prvo, pola godine je u americi covek. dugo, ovde radi u work snd travel agenciju i sudeluje u ugovaranju poslova za studente sa poslodavcima iz sad, tako da opet treba engleski. studentima daje savete kako da se postave na intervjuima i drzi im casove konverzacije, opet engleski. video snimke koje kaci namenio je strancima koji upravo zbog toga sto su na engleskom i kaci ih amer dolaze ovde. skoro je primorao univerzitet u australiji da izbace iz nastavnog programa kvalifikaciju da su sebi genocidni, opet engleski. koja crna cia njega salje kad ti je pola bivse i sadasnje vlasti zavrbovano i ucenjeno? i u slobodanovo vreme: prvi vojnik perisic radio za ciu, i prvi pandur stanisic. o cemu ti tupis?

pejo

pre 3 godine

Zasluženo 100% ! Srbija je lepa zemlja ,mada toga mnogi nisu svesni . Ja sam putovao i mogu to da kažem . Da imamo dobre plate ovde bi bilo divno !
Ko ne želi da živi ovde uvek može da ode. Sada je to bar lako. Svako ko voli Srbiju i tako je promoviše kao ovaj čovek treba da dobije pasoš. Više bi njega voleo za komšiju ,nego Srbu Petrovića autošovinistu koji ne voli ni sebe ,ni Srbiju .

Јабучило

pre 3 godine

E sad s bas usrecio + sto moze u kinu i rusiju bez vize...
(esi mi dobar !, 06. jun 2020 21:23)

Ццц... Битно је опљунути Србију, али не дај боже да изађеш на изборе или се побуниш у самопослузи? Мука ми је од фотељских негативаца.

Gde ja zivim

pre 3 godine

@Branko

Mi smo narod slobode, samo u epskim pesmama, legendama, bajkama i pricama za malu decu. To je jednostavno tako... Dignemo se mi na oruzje i bunu protiv okupatora ili bilo koga ko nas napadne, sto je zaista odlika slobodarskog naroda. I onda dopustimo da nas godinama i decenijama jase neki domaci diktator. UVEK, ali celu istoriju svoju nam se to desava. Da imamo velikog vodju, da se neko drugi brine o nama, da slepo verujemo i sledimo nekog, da budemo opijeni obecanjima i velikim idejama, eto to je urezano u nas genetski kod. Nesposobni smo da uzmemo stvari u svoje ruke i da sami stvaramo svoju buducnost, mi to prepustamo vrhovnim komandantima i kao ovce idemo za njim, pa cak i u propast... Nema tu slobode prijatelju, to je samo privid.

Sibirac

pre 3 godine

Francuz Julien Philippe na Quora sajtu takođe izuzetan promoter Srbije.

Hvala ovim dobrim ljudima što pomažu da istina izađe na videlo. Previše nam je nepravde učinjeno u poslednjih par decenija.

majmun bonobi

pre 3 godine

U istoriji Srbije je bilo vise takvih stranaca, da pomenem samo čuvenog Jašu Vajferta, koji je bio i veliki dobrotvot. Oni su nam za primer kako treba da volimo Srbiju.

Bokan

pre 3 godine

Pitanje je zašto se srpsko državljanstvo tako teško dobija. Druge zemlje se takmiče ko će.privući produktivne strance i integrisati ih u društvo... a mi izgleda primamo samo migrante bez namere da se zadrže ili budu produktivni.

Бурек са сиром, бре!

pre 3 godine

лепо.
него шта ћемо са руским добровољцима који су се борили за одбрану српског народа на КиМ?
дан данас им не дају држављанство.

Eugen

pre 3 godine

Ne kritikujem čoveka ali zaradi lovu u Americi pa onda živi komotno u Srbiji. Može u Srbiji lepo da se živi ako imaš para, ako ne onda ti je kao tamnica.
(kzen, 6. jun 2020 23:57)

Svaka zemlja je tamnica ako nemas para, ne samo Srbija. A drugo, otkud znas da je ovaj toliko zaradio u Americi da sad moze u Srbiji da uziva? Covek je mlad, a ni Amerika nije poznata po tome da se neko kao mlad tamo moze obogatiti... osim ako ne dobije neke milione na lutriji. U Americi 2/3 stanovnistva zivi od prvog do prvog jedva otplacajuci racune i rate za kredite. Bilo bi zaista interesantno saznati od cega ovaj decko u stvari zivi. Gotovinu nema sigurno.

Donglai Pei

pre 3 godine

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?
(Goran, 6. jun 2020 23:08)

Nije istina. Ja sam uzela strano drzavljanstvo,a nisam morala da se odreknem srpskog. Jugoslavija ranije nije dozvoljavala da se kao drugo drzavljanstvo uzme jugoslovensko i oni koji su ga hteli morali su da se odreknu svog prvog drzavljanstva. Sada sve zavisi sa kim Srbija ima sporazum o dvojnom drzavljanstvu ili da li neka drzava tolerise da njeno drzavljanstvo bude uzeto kao drugo.

Ranger

pre 3 godine

@(Sto juznije to tuznije, 7. jun 2020 09:11)

Kruna na srpskoj zastavi NE simbolizuje monarhiju!Naučite to već jednom!

U heraldici kruna na grbu ili zastavi može imati više značenja.Može biti simbol monarhije ali i ne mora,može simbolizovati SUVERENOST kao u našem slučaju i još nekih zemalja,ali i ne mora i tako dalje...

Srpska zastava urađena je na takav način da sasvim pravilno reprezentuje srpsku državu,narode koje žive u joj uz potpuno poštovanje istorijskog nasleđa i heraldičkih pravila.

Calm Like a Bomb

pre 3 godine

Ali, naravno, uvek ima nekih koji će da nađu način da i na ovakvu vest ostave negativan komentar..
Treba svi da učimo od njega kako se promoviše Srbija.

Dragan

pre 3 godine

inokosni, 06. jun 2020 21:45
Ne bih se u potpunosti složio s tobom.
Ne mrze nas oni po "default",već jedino što ne znaju istinu.Sticajem okolnosti,zbog posla,srećem dosta njih.Zapitaćete se,pa dobro,verovatno su glupi.Nije ni to.Zamisli kad živiš negde vani,i sistem te nikad ne prevari.Da li bi sumnjao u nešto što si video,na tv recimo?
Ima u Bg dosta stranaca koji vole Srbiju.Tu rade u njihovim prestavništvima.Najinteresantniji slučajevi?
-Peruanac koji voli maratone i istrcao sve veće,i beogradski naravno,istetovirao na listu noge "rođen da trči,umesto "born to run" i to starocrkvenom ćirilicom.
-Amerikanka,radi u predstavništvu jedne kompanije ne razume sintagmu "ljubi brat" i traži pojašnjenje.Žarko želi da nauči srpski.A ni drugoj ne ide loše.
-Holanđanin,mašinski inženjer,za nekih 2h razgovora nije napravio ni jednu jedinu grešku u govoru.Savršen srpski.Iskreno,mislio sam neki "naš" koji živi tamo.Čoveku se pokvario motor na putu za Grčku pre 30g.Ostalo je istorija.
Najjača izjava:"Častila me avio-kompanija
jednom kartom,tako da ću ove godine dolaziti triput,izusti sav ushićen"

Vojkan

pre 3 godine

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?
(Goran, 06. jun 2020 23:08)
Dve lazi u jednoj recenici.

Milos

pre 3 godine

"Arno Gujon je veci Arcibald Rajs od ovog amera.... ako vec poredis tako.."

Pomenuti gospodin je van svake konkurencije, i zasluzio je da mu Srbi podignu spomenik vec sada...

Toliko

pre 3 godine

"Nelegalno bombardovanje ubilo je 2.500 nevinih ljudi, žena i dece. Osakatilo je ekonomiju i nateralo mnoge da napuste svoju zemlju. Veoma je loše to što se velike zapadne sile neće naći pred međunarodnim sudovima zbog kršenja međunarodnog prava."

Covek objasnio u jednoj recenici zasto i kako. Ne volim strance koji hvale srbiju, obicno je neki banalni razlog, ali izgleda da je covek i vise nego zasluzio drzavljanstvo.

Zemljoradnik

pre 3 godine

@ (Goran, 06. jun 2020 23:08) - Srbin ne mora da se odrekne srpskog državljanstva da bi dobio američko državljanstvo (živim u SAD i imam i američko i srpsko državljanstvo). Američki zakon je po tom pitanju u stvari strožiji od srpskog. Rodjeni Amerikanac koji lično traži strano državljanstvo automatski gubi američko. Čarls je u ovom videu objasnio da on nikad nije ni aplicirao za srpsko nego je njemu naš pasoš dodeljen odlukom Vlade Srbije kao počasnom državljaninu (kao što je državljanstvo dato i Ralfu Hejnsu, Stivenu Sigalu na primer). U stvari jedino na taj način je i mogao da zadrži državljanstvo SAD. Da je LIČNO tražio naše ili bilo koje drugo državljanstvo američki zakon bi protumačio kao lični akt odricanja od američkog (primer je pevačica Tina Tarner koja je tražila i dobila švajcarsko državljanstvo i tako izgubila državljanstvo SAD). Čarlsu od sveg srca čestitam. Ovo je najpovoljnije rešenje za njega. Izvanredan je promoter za Srbiju, koji našu zemlju iskreno voli. Na youtube ima kanal gde možete pogledati brdo njegovih snimaka posvećenih našoj zemlji. On Srbiju voli ISTINSKI iz srca, bez ikakvih rezervi, verovatno više nego mnogi od nas, i puno je uradio za promociju.

Јабучило

pre 3 godine

Mislim da je krajnje nepristojno za Batu Stojkovića reći "Onaj iz filma.".
(Jare u mleku, 06. jun 2020 23:43)

А ти никад ниси рекао "онај бре глумац, црнац, знаш га бре"?

Lela

pre 3 godine

Pa Gorane, ja nisam morala da vratim Srpski pasos kad sam dobila Svajcarski.

Da li si morao da se odrekneš američkog državljanstva? Nisi! Srpsko državljanstvo može da dobije svaki stranac a da pri tom ne mora da se odrekne srpskog, a Srbin da bi dobio strano državljanstvo mora da se odrekne srpskog. WTF!?
(Goran, 06. jun 2020 23:08)