Utorak, 25.02.2020.

10:45

Nakon skandala zbog pesme, Bora Dugić ne nastupa na Beoviziji

Izvor: B92

Nakon skandala zbog pesme, Bora Dugiæ ne nastupa na Beoviziji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

Јабучило

pre 4 godine

Da nije NVO, ti bi mislio da žene treba lešiti od batina.
Da mi je znati tvoju IP adresu da te nađem...
(daywalker, 25. februar 2020 13:08)

А ти би и даље људе "налазио"? Исти си.

Desiderio

pre 4 godine

Iskopirali smo gomile debilnih stvari sa Zapada. Politička korektnost je jedna od tih. Pesmu nisam čuo, a nemam ni želju. MuŸička scena u Srbiji je već decenijama puna kiča i amaterizma. Tu se ništa ne menja.

Bruka

pre 4 godine

Pesma ce dobiti po 4-5 bodova iz zemalja tipa Azerbejdzan, i 2-3 boda iz zemalja sa jakom srpskom dijasporom i to je to. Moja prognoza, 17-18 bodova. Inace pesma je dobra dobra da bude himna neke zapustene deponije koja se pomalo pusi od smrdljivog dima.

muzičar

pre 4 godine

koja je ovo sprdnja od pesme?!... dečija pesmica. Zar nije niko mogao da napiše dobru pesmu zs Eurosong?...pa EU-song nije frstival folklora.

Šone

pre 4 godine

Ovo je za Pink i Grand, nije ova retard pesma za Eurosong.
Bolje što neće otići, a Bora da se smiri i da cepa frulu, on je tu KING!

Летећи одред

pre 4 godine

Бора је легендаран.
У најмању руку.
Једва чекам да дође Сотоновизија, па да вас подспрдам кад на бину пошаљемо неког чочета типа Кончита, неког у српском духу двојке и нво јбт.

da pokusam

pre 4 godine

Samo ako nas "ženski centri" (ne) moći ne učine boljim očevima,muzevima, braćom.... Odavno tvrdim da je ženska emancipacija pogrešno nasadjena kod nas! Aus vinkl...
Uzdravlje svima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (eeeee, 25. februar 2020 16:42)

Verovatno mi nece objaviti, ali moram da pokusam. Prvo da kazem da sam uvek bio zgadjen primitivnim macoizmom koji je bio dosta prisutan u Srbiji cak i srecnim 80-tim, a nekmoli sada. Zbog toga sam se i sa 15 godina i danas sa 57 uvek ponasao kao dzentlmen prema svakoj zenskoj osobi u zivotu, pa cak i prema nekima koje, realno, nisu zasluzivale dzentlmensko ponasanje (jer su same bile daleko od damskog ponasanja).
Ipak, moram da kazem, jednako sam zgadjen svetskom kampanjom medijskog kastriranja normalnih muskaraca. Obzirom da zivim na zapadu poslednjih 20 godina mogu da vidim kontra-efekte prenaglasenog feminizma - mislim da njima nisu zadovoljne ni zene ni muskarci - sve je postalo apsolutno sterilno, sve je vise zena, u severno-evropskoj zemlji u kojoj zivim, koje se okrecu nekakvim juznjacima i ostalim egzoticnim tipovima. A, pazite, taj feminizam je cak bio sasvim OK u poredjenju sa ovim medijskim kampanjama koje se desavaju poslednjih par godina.
Idealna situacija je negde na sredini izmedju onog sto cini srpski maco negativac i onog sto se masovno gura poslednjih godina. Sve preterano se pre ili kasnije vraca kao bumerang, to je sigurno.

matematika i muzika

pre 4 godine

Interesuje me ko osporava lik i delo umetnika kakav je Bora?A gledamo na TV razne bizarne sekte koje nam donosi zapad i gledaju nasa deca.Ovaj makar u pesmi je zdrav covek koji voli zenu.Verovatno cudno,zar ne?Kakav poziv na nasilje.Pa zar se ne vidi da je pesma saljiva.A slazem se da za Evroviziju nije,mada Evrovizija je krajnje diskutabilna zadnjih 20 godina
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rekurens, 25. februar 2020 14:39)

Otvorio sam komentare i naleteo prvo na vas. Ne znam tekst pesme i ne bih se upustao u komentarisanje istog. Ali, iz vaseg komentara zakljucujem da ima onih koji osporavaju Boru Dugica kao muzicara. Njima samo mogu da kazem da je covek super-klasa za 95% danasnje muzicke scene. Vrhunski instrumentalista, pri tome studirao matematiku - koliko je danasnjih "zvezda" za estrade moglo da dobaci do gimnazije, a da upisu matematiku bi mogli u nekom drugom zivotu!?
Napadi na Boru Dugica su potvrda svega onoga sto se svakodnevno desava u Srbiji - neznanje, arogancija i spin unistavaju i ono malo sto valja... a veliki deo toga je uvezen, da budemo jasni!

Le Scorpion Serbe

pre 4 godine

Dok pesma bez spora jeste retardirana, njen nastanak je čist prirodan sled događaja unutar patrijarhalne civilizacije. Lupam: svi mi muški, uključujući mene, uživamo u pornografskim filmovima i fotosesijama, zar ne? Obožavamo da zurimo u ženu u njenoj obnaženosti, poniženosti, potčinjenosti našim očima i fantazijama, i, bar samo utoliko, potčinjenosti nama samima. E, a rodbina te žene i neki njeni prijatelji možda baš i ne pucaju od ponosa zbog svega toga što ona čini. Nas nije briga kako će se njeno dete sutra osećati zbog majčine bivše karijere, a možda će ono imati trajne traume.

U ISTOM KOŠU sa tim je i ubeđenje da se ženama treba komandovati, da ih treba tući, da ako imaju svoje "ja" zaslužuju kaznu. Patrijarhatski sistem, u kom je muškarac sve, pruža prostor za razvoj skoro čisto muške kulture, ali utoliko i ovlašćuje muškarca da čini sa ženom šta mu volja. Slična vrsta istorijske deformacije kroz koju su prošli kapitalizam, socijalizam, neoliberalizam...

Dakle, dok s jedne strane nikako ne podržavam nasilje nad ženama, ono jeste kulminacija sistema koji smo MI podržavali i pothranjivali. I koji još pothranjujemo, favorizujući ne samo muškarce već specifičan prototip muškarca. Da ne obrazlažem sad kakav.

Nevinost nije na ceni

pre 4 godine

"rođen si sa greškom
sve je to u genima
ceo život sa kretenima"

NIJE IMALO PROBLEMA SA NVO
A tekst je pun uvreda i devalviranja bolesnih

eeeee

pre 4 godine

A "ženski centar", nije slušao Partibrejkerse?
"kupio sam prsten, kupio sam pušku, jedno od ta dva bacicu u reku..."
Probajte da ih retroaktivno cenzurisete....
Mislim...
Samo ako nas "ženski centri" (ne) moći ne učine boljim očevima,muzevima, braćom.... Odavno tvrdim da je ženska emancipacija pogrešno nasadjena kod nas! Aus vinkl...
Uzdravlje svima!

Gde zivim

pre 4 godine

Covek peva o tome da ukoliko ga voljena zena ne prihvati ili ne daj Boze, bude tudja (il si moja ili nicija), da ce ubiti i nju i sve sto stigne! I sad se neko pita, u ovoj zemlji treceg sveta, gde je mentalitet takav kakav jeste, sta je tu uvredljivo?! Pa evo reci cu, vase pitanje je uvredljivo.

Јанке

pre 4 godine

А што се не побуните против јужног ветра? Смета вам једна песма а не смета дугометражни филм + 10-епизодна серија? Па онда сенке над балканом, убице мог оца итд.. Ако ова песма "позива на насиље", шта је са овим наведеним серијама? Све оне позивају на диловање, убиства, одсецање глава, проституцију... Немојте бити глупи.

ikac klisa

pre 4 godine

Lepa pesma. Zaista mi nije jasno u čemu je problem.
(samo velim, 25. februar 2020 11:13)

Tekst je sad promenjen prva verzija je bila "ako kazes ne raznecu ja sve" (bombu je poneo na prosidbu).

nikol dz feimija

pre 4 godine

(Ja, 25. februar 2020 13:50) #

ŠUMADIja uvek NAIVNA.

DA JE PEVAO O KOKAINU KAO ONI "Kralj kokaina" ili ona "Metak sa posvetom" VEROVATNO BI za NVO bilo sasvim "oukej" !

ALI ETO, ON ONAKO POD UTICAJEM 1999. GODINE PONADAO SE DA ĆE PROĆI ...JER KLAR REČE NE KAJE SE..
.A" NVO " SEDE NA DVE STOLICE, JASNO JE...

kadnezelispriznatiistinu...

pre 4 godine

Dok ovdasnji "reperi" imaju izuztno poucne tekstove.... Pa niko nista ne prica o tome a bez k...., droge, ekipe, pancira i sto sta jos nema ni jedne "pesme"...

kralj

pre 4 godine

Jedino sto je ovde uvredljivo je pesma,odavno nesto losije nisam cuo,kazna za usi.Bora je veliki umetnik ali ovde je definitivno napravio veliku gresku jer je ovo neslusljivo.

daTiObjasnim

pre 4 godine

Dozvolili smo da nam državu vode NVO.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ferdinand, 25. februar 2020 12:18) # Link komentara

Ta NVO trenutno protestvuje protiv zakona o nestalim bebama koji predvidja da se roditeljima da deset hiljada evra da prestanu da traze svoju decu. Kamo srece da ove zene stvarno vode drzavu. Ovako uzivajte u trenutnoj muskoj ekipi vladalaca. Vidim dokle su nas doveli.

HanSolo

pre 4 godine

Pa sa ovim nećemo uzeti jedan jedini poen.. Mi smo stvarno čudni.. Bolje da se ništa ne šalje ako hoćemo da se osramotimo.. Pošto.. Ovo muzika nije.. Ovo je samo pokazatelj da nemamo svoju kulturu.. Ovo više liči na neku tursku muziku nego našu..
UŽAS!!

Porucnik Drebin

pre 4 godine

Ukinite Beovizije, putovanja na Evrovizije, ulozite taj novac u obrazovne i decije programe, promovisite nesto lepo i pametno a ne ovo nakaradno takmicenje. Ili, ko zeli neka sam plati, pa neka vidi kako to izgleda. Jel se iko seca bar 5 nasih ucesnika na Evroviziji?

Arthammer

pre 4 godine

Pa zar ni pesme vise ne znamo da pisemo a da se ne pominje nasilje, ubistva, kriminal, droga?! Nacisto smo uronuli.
(sasa, 25. februar 2020 12:03)


Ali stvarno ću da odlepim više od likova koji komentarišu tekst na osnovu naslova. Poslušajte prvo pesmu, valjda je to najelementarnija stvar. Gde se to u pesmi pominje nasilje? Ja to u ovoj pesmi nisam čuo. Ako je sporan stih "ako kažeš ne, srce boleće", onda sam ja verovatno sa druge planete pa ne razumem. Uzgred, pesma mi se ne dopada, ovo nije fazon koji treba da prođe na Beoviziji, ali ovde definitivno nema ni reči o nasilju nad ženama.

kele®

pre 4 godine

Ovi su pobrkali Evroviziju sa vašarom u Šapcu. Mogu shvatiti pop sa elementima folk muzike, ali ovo je teški narodnjak, na granici turbo folka ala Miligram.

Zoran

pre 4 godine

1. Pesma je tezak trash. Nije ni za radio.
2. Kao sto je neko vec napisao, bolje bi proslo sve da je on dosao da prosi njega. Evrovizijski sindrom.

Boze me sacuvaj gde zivimo. Tolerancija i politicka korektnost je neophodna u zemljama sa vecom populacijom, jer tako sami sebe kontrolisu. U sredinama kao sto je Srbija, to je garancija da cemo biti istrebljeni.

sasa

pre 4 godine

Politička korektnost će na kraju, na ovaj ili onaj način, svima da nam dođe glave.
(Petar, 25. februar 2020 11:32)

Politicka korektnost ako se ne dozvoljava velicanje ubistva i nasilje nad zenama?! Sta se desilo sa muskarcima u ovoj zemlji?! Ovoliko zenomrzaca cak ni u gay populaciji nema sigurno!

Pera Kojot Stariji

pre 4 godine

Pretpostavljam da je pesme birao neki žiri ili nešto slično. Ako je ova pesma (u ovoj ili originalnoj varijanti, svejedno) prošla, pitam se kakve li su bile one koje nisu prošle?

Inače tekstopisca i izvođače treba kazniti zbog nasilja nad dobrim ukusom i zdravim razumom.

ccc

pre 4 godine

90% danasnjih pesama poziva na nasilje, ubistva, kriminal itd. zanima me zasto se te pesme svakodnevno vrte u etru na IDJ tv-u, i nikog to ne zanima, inace ova pesma je kriminal nevezano za sam tekst... Bora Dugic je veliki umetnik ali ne znam sta mu je ovo trebalo...

dodji sebi

pre 4 godine

I meni je skocio pritisak kad sam videla sta pevaju pa ko sta mene pita. Bice pre da su se malo zapetljali a sad ne znaju kako da se otpetljaju. Verovatno su jedva smislili i onaj glupi tekst a sad treba jos da ga menjaju. Pa mnogo je kume.

djuro

pre 4 godine

@Dozvolili smo da nam državu vode NVO.
(ferdinand, 25. februar 2020 12:18)



Ima ljudi bez časti i stida, koji rade za njih..
Malo ih je i Strasno galame..
Pristojni ljudi se sklanjaju i ne znaju šta ih je snašlo, kad se već nešto desi..
neće ni njihova do zore...

ccc

pre 4 godine

90% danasnjih pesama poziva na nasilje, ubistva, kriminal itd. zanima me zasto se te pesme svakodnevno vrte u etru na IDJ tv-u, i nikog to ne zanima, inace ova pesma je kriminal nevezano za sam tekst... Bora Dugic je veliki umetnik ali ne znam sta mu je ovo trebalo...

čobani zbor!

pre 4 godine

Šta je drugovi, nema umetničke slobode? Hoćete zabraniti filmove gde muškarac puca na muškarca i propagira nasilje nad muškarcima koji i u realnom životu više ginu?

mislilac

pre 4 godine

Ovo je pesma za šatru na sred livade i ljuljaaaaaaaj! Ako treba ovo da nas predstavlja na evroviziji , bolje da ne učastvujemo jer ovakvu trešinu odavno nisam čuo.Pa za ovo je Bregović filharmonija!!!!

sale iracionale

pre 4 godine

Pa se vi posle kacite sa gej i feministickim lobijem. Salu na stranu, klatno je isuvise otislo na jednu stranu. Posto ce po svim prirodnim zakonima uskoro da krene ka suprotnoj krajnosti, ocekujmo velike promene i potrese u svim zemljama gde vlada diktatura politicke korektnosti.

Kliker

pre 4 godine

"Kupio sam pištolj od švercera na crno
na tebe cu rado potrošiti zrno
stvarno, nemoj da ideš mojom ulicom..."

"u kafanu pušu marihuanu
ili neku drogu piju s nogu
te sam noci spavalo pod šankom
da se ne bi osecalo strankom..."

Umetnička sloboda se očigledno u to doba više cenila nego sada pa su za to vreme cenzure prošli ovako opasni tekstovi.

Петар

pre 4 godine

Пааа чекајте, шта је у овој песми толико скандалозно? Јел то што девојку назива Цицо? Мислим, ништа ми није јасно, о чему се овде ради?

Mandrak

pre 4 godine

Gde mozemo da apliciramo da se ukinu feministkinje i bljuvotine koje one prosipaju jer nisu daleko od ove pesme samo na drugoj strani spektra. Upravo zbog ovakvih situacija nikada ali NIKADA ne treba uzmicati pred njima jer kad jednom das prst otici ce i saka. Je l losa pesma? Neka izgubi i tacka, a ne ovako.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Do kada više teror političke korektnosti od strane onih koji još i imaju platu za to da glume našu "savest"?!

Zar treba zabraniti Partibrejkerse zbog "kupio sam prsten, kupio sam pušku"?
Zar treba zabraniti Snežanu jer govori o zloj maćehi?
(Tetka Stana, 25. februar 2020 11:21)

Ko jos sluša Brejkerse? Davno zaboravljen i nebitan bend.

Rekurens

pre 4 godine

Interesuje me ko osporava lik i delo umetnika kakav je Bora?A gledamo na TV razne bizarne sekte koje nam donosi zapad i gledaju nasa deca.Ovaj makar u pesmi je zdrav covek koji voli zenu.Verovatno cudno,zar ne?Kakav poziv na nasilje.Pa zar se ne vidi da je pesma saljiva.A slazem se da za Evroviziju nije,mada Evrovizija je krajnje diskutabilna zadnjih 20 godina

prosto ko pasulj

pre 4 godine

Pesma je za tranziciju iz vremena kada su se zene kupovale na pijaci u vreme kada se ipak trazio usmeni pristanak.

Pre jedno 6000 godina? Uz tač besa i ubijanja okolo neduznih.

Петар

pre 4 godine

На страну то што ово благе везе нема са никаквим шовинизмом, морам да се сложим са вечином да је песма више него безвезна и до крајности неодговарајућа за Беовизију. Али то треба жири да каже а неки тамо НВО да измишљају глупости.

Monte

pre 4 godine

Maestralan komentar Tetka Stane. Trivijalne stvari se izdizu na nivo kao da su primarni problemi drustva. Feministicki i svi slicni ultraski pokreti su extremna lijeva/desna skretanja, kroz koja pojedinci zaljecuju sopstvene frustracije. Imali smo izuzetan sistem vrijednosti, dovoljno je da mu se, za pocetak vratimo, naucimo djecu (i sami sebe) kucnom vaspitanju, pa onda krenemo dalje. Od modernog svijeta uzmeno to sto valja, disciplinu, eticnost, odgovorbost, postovanje zakona, a ne silikone i oslivljavanje zena sa kucko... Srbijo, otrijezni se malo ili cea nestat...

Maja

pre 4 godine

Strasno je sto niko ne reaguje na pesme koje se naširoko snimaju, a pune su vulgarnosti i nasilja nad ženama a od danasnje dece praveći nasilnike, sirovine i nedzentlmene, proste, nagonski nastrojene.
To je sramota.
A ova pesma mi realno nije nivo za Beoviziju

Srbenda

pre 4 godine

Sama po sebi pesma je tesko sr..e! Ne znam sta je jednom vrhunskom umetniku trebalo da se upusta u nesto ovakvo. Sto se tice nasilja, voleo bih da mi neko citira tekst koji poziva na nasilje u ivoj pesmi. Nasilje je to sto nama rade NVO organizacije, i torture koje nad vecinom stanovnistva iste sprovode u jednoj državi. Jadna je zemlja u kojoj toliku vlast imaju NVO, da mogu da je uredjuju!

Realno stanje raspada

pre 4 godine

podrska za Boru, ko su bre one da ista kazu, ko i kakva je to organizacija ??? ko to placa ??? naravno amerika i zapad...sve je receno sa tim...

Mozak

pre 4 godine

Dozvolili smo da nam državu vode NVO.
(ferdinand, 25. februar 2020 12:18)

NVO su osnova civilnog drustva, Zbog anti-propagande, gradjani u Srbiji imaju potpuno pogresan utisak o njihovoj funkciji i delovanju. Obrazujte se malo, procitajte nesto, nemojte stalno o nekim zaverama, to je obelezje neukih i prostih. NVO predstavljaju legalan nacin udruzivanja gradjana radi ostvarivanja drustvenih ciljeva. Od ocuvanja starih obicaja i slava, pa do zastite savremenih zakona o ljudskim pravima, NVO bukvalno pokrivaju svaku interesnu sferu drustva. Ako vam se delovanje neke NVO ne svidja, a vi osnujte vasu NVO koja se se zalagati za drugacije ideje. Ali, sve civilizovano i argumentovano. Toljage pripadaju pecinama, no, no!

Neox

pre 4 godine

Za one koji se pitaju na koji deo pesme se odnosi zabrana, ovo je preciscena/modifikovana verzija. U orginalu umesto "poneo sam burmu" ide "poneo sam bombu" i umesto "srce bolece" ide "raznecu ja sve".

Ne znam sta je ovo Bori Dugicu trebalo. On je iznad Beoivizije, Evrovizije i slicnih kic manifestacija.

Markus1975

pre 4 godine

A kako beše onaj narodnjak što ga je pevala jedna žena "Oboje ću da odležim!", jel tako? I šta sad ono kao to nije vredno protesta, jer propagira nasilje žene nad muškarcem i žene nad drugom ženom ???
Niko ko probleme rešava batinama i ubistvima, nije postao takav od pesama koje čuje, već od vaspitanja koje (ni)je dobio kao dete.

Ђурађ Курјак

pre 4 godine

Феминисти успешно цензурисали још једног човека. То се зове напредак.

What about the Dome

pre 4 godine

Prvo, smatram da je ovo takmicenje kao i Evrovizija postala lakrdija i politicka pozornica za promociju antivrednosti.
Drugo, pre par godina pobedili oni Lordi sa otvoreno satanistickim performansom. Jel ih neko zabranio ili ih uslovio da promene performans? Osim ako ne mislite da satanizam nema nikakve veze s nasiljem nad zenama.
Trece, svakodnevno se na SVIM televizijama vrte filmovi sa eksplicitnim scensma nasilja i prema zenama i muskarcima i decom i niko od ovih sad dusebriznica i dusebriznika da pisne o tome. Nece ili ne sme, pitanje je. Ali Borina frula i pesma je opasna po bezbednost zena.

Ovo je nasilje nad zdravim razumom.

Boro prijatelju... znas sta ti je (ne)ciniti.

daywalker

pre 4 godine

Dozvolili smo da nam državu vode NVO.
(ferdinand, 25. februar 2020 12:18)

Da nije NVO, ti bi mislio da žene treba lešiti od batina.
Da mi je znati tvoju IP adresu da te nađem...

EU Citizen

pre 4 godine

Neomarkstičke moralne nakaze iz NVO na Soroševom i briselsko-berlinskom platnom spisku maltretiraju ljude kako im se ushte, a srpske vlasti im za sada u tome povlađuju, i stavljaju na ministarske položaje ljude sa sličnim bilesnim uverenjima. Ljudima poput mene koji naeu političku scenu prate duže vreme, naravno, savršeno je jasno da ni predsednik ni vladajuća stranka ta uverenja usitinu ne dele, ali to ovo ulizivanje bolesnoj levičarskoj ideologiji čini još nedostojnijim. Šta fali Mađarskoj, članici EU ili Poljskoj, pa se ne saginju i ne trpe diktat neomarkista i crony megakorporacija.

Иду дани...

pre 4 godine

Велики сам поштовалац дјела Боре Дугића.Сматрам га у Топ 5 музичара са ових простора. Толико ремек дјела од овог човека.
АЛИ ова пјесма није достојна ни репертоара једне кафане у околини Бабушнице а камоли Беовизије.Еуросонг да не помињемо...
Не знам шта му је све ово требало.Притом не мислим на текст пјесме.Можда није прикладан због данашње цензуре али га треба схватити искључиво као шалу.Зашто се нико није бунио због пјесме Ивана Гавриловића "200 на сат" ?! Незванична химна смрти...

demarn

pre 4 godine

Gospode bože koji treš. On došao da je prosi ni ne zna je baš najbolje, ali ako pristane svadba pod šatorom, 300 zvanica pijančenje dok svi ne popadaju.

Judge Dredd

pre 4 godine

Hajde, uključite malo moždane ćelije! Spot uz članak je iz izmenjene verzije. Originalna verzija je za zatvor! Ako ga odbije dići će devojku u vazduh bombom koju je poneo zajedno sa prstenom!!! Bože budale.

Randy Marsh

pre 4 godine

Nije mu smetalo da propagira ubistvo žene koja odbije muškarca, al mu jako smeta kad se skrene pažnja na to.
Zanimljivo baš... A možda je samo klasična muškarčina, jak protiv slabih, a kad mu neko pokaže zube odmah se razboli.

Алекса

pre 4 godine

РТС нема пара за редовни програм али има за Беовизију и Евровизију...

Некад је сваки дан ишао Опстанак, Коларићу панићу, Бранко, неко је снимио Бољи живот....а сад....Беовизија....

Само...зашто Беовизија, провинцијалци ништа? РТС нас не броји? Ал' претплату 'оће?

mikac678

pre 4 godine

Skup plagijatora i diletanata, ništa drugo. Ovi bi da bacaju bombe, uz to je muzika teška ciganija. Neka druga grupa uzela muzičku temu iz X mena, komotno može Dizni da ih tuži

zaJečaraC

pre 4 godine

sad sam preslusao pesmu po prvi put , i nace ne pratim eurosong i tkt...
ali ja stvarno ne znam sta u ovoj pesmi poziva na nasilje bilo kakvo ???
mozda nesto vezano za nastup , zna li iko ?
Ili opet sprdnja neka ...

Mici

pre 4 godine

Reci idu " Poneo sam bombu ako kazes ne raznecu ja sve " Stvarno ne mogu da verujem da ove neko moze da shvata kao salu ! Ovo je u rangu Baja mali knindza...

Dusan K.

pre 4 godine

"Poneo sam bombu, poneo sam draga
Jer te ludo volim, jer te ludo volim
Došao sa kumom, došao i sa bratom
Da te zaprosim tu pred tvojim tatom

Ako kažeš ne, ako kažeš ne, ako kažeš ne
Razneću ja sve
Ako kažeš da, ako kažeš da, ako kažeš da
Svadba velika"

Oni sa ovim hteli da osvoje svet??? Daj ne brukajte nas vise! Ovo je nasilje nad kulturom svoje drzave, sto nazalost jednima postaje normalno, a ostalima sramota jer delimo isto ime drzave.

hm...

pre 4 godine

Ljudi moji, ovde je tema reci pesme i zdravlje autora (ako je Bora autor). Reci pesme su katastrofa zato što pozivaju na nasilje prema ženama. Zbog toga pesmu treba diskvalifikivati što pre da se ne pojavi ponovo slična. Nema tu promene teksta! U tome je poenta.
A to što se Bora razboleo, to nam je žao i želimo mu brzo ozdravljenje. Ako ima problema sa povišenim pritiskom onda je bolje da ne nastupa, nego da se odmara. I da mu više ne padaju na pamet takvi tekstovi!

Ljubezni Haralampije

pre 4 godine

Preslušao pesmu i ne mogu da se načudim kakve glupe pesme s narodnjačkim melosom se takmiče za Evroviziju. Pitam se ko li je selektor.

Zanimljivo

pre 4 godine

Istom ovom logikom austrijske, nemačke i mađarske nvo mogu da traže promenu teksta "marš na drinu", ili da se zabrani, jer poziva u boj (protiv njih).

Bob

pre 4 godine

Samo bez veliko uzbuđavanje i hipertenziju. Sve je ovo normalno za jednu dobrouređenu masovnu ludnicu. Koj ne svata, da nauči zaubuduće, da se ne nervira i ne psuje na glas.
Sve će da bude sređeno, ljudi.

mare

pre 4 godine

mnogi dobri ljudicsu se zbog feministkinja razboleli .. U Srbiji je mnogo vise nasilja psihivkog nad muskarcima nego fizickog nad zenama .. u 80% domacinstava zene vode glavnu rec odredjuju kontrolisu i zabranjuju muskarcima da zive svoj zivot ..
moj prijatelj dok je bio ziv nije smeo od zene na pecanje da ode bukvalno joj je bio rob ..

Tetka Stana

pre 4 godine

Do kada više teror političke korektnosti od strane onih koji još i imaju platu za to da glume našu "savest"?!

Zar treba zabraniti Partibrejkerse zbog "kupio sam prsten, kupio sam pušku"?
Zar treba zabraniti Snežanu jer govori o zloj maćehi?

Groyd

pre 4 godine

Pesma je očajna, kako muzika tako i tekst. Jeftino da jeftinije ne može biti. Zaista ne znam šta je Bori trebalo da se blamira sa ovakvom pesmom.

'de lako matori

pre 4 godine

Da tekst pesme podrzava gay populaciju pre bi prosao, a sa ovakvim tekstom koji je po meni hipoteticki( stara verzija) tesko da mogu nesto da urade. Inace mi je jako glupa pesma.

s1pac

pre 4 godine

Pesma je blago rečeno užasna,ali samo to,tako da...uaaa taj neki centar sa svojim glupim idejama i stavovima. Ako vam je dosadno idite radite nešto dokoni ljudi.

Pedja J7

pre 4 godine

Evrovizije se gadim, sad sam cisto onako procitao tekst pesme...

Burovac i Djuric, u iole normalnoj zemlji, ne bi mogli ni kod kuce da pisu pesme i sviraju, bilo bi im zakonom zabranjeno, a kamoli da ucestvuju na nekom takmicenju.

Muziku nisam cuo, ali tekst je sramotan, tupav, i pre svega na nivou petog razreda. Kakvo odsustvo recitosti, smisla, jezickog bogatstva???
Ove rime i sadrzaj, mogu da izazovu simpatije samo kod izuzetno glupog coveka.
Plus, u zemlji gde kriminal i nasilje cvetaju, promovisati ovu vrstu sirovog nagona, je strasno opasno. Zamislite nekog tupsona, koji u ovome nadje poruku, i sa tim motivima planira svoje vencanje?
Propast nacije, srozavanje morala i svih kodeksa, etike i postenja.
Srbija 2020. Necemo jos dugo da postojimo...cinjenica.

Kolega, daj jedno topče da se ispalim

pre 4 godine

Ja sam bila ubeđena da je prva verzija pesme puštena da bi se o njoj pričalo u medijima i da bi se povećalo interesovanje za Beoviziju, a da je prava verzija ova normalna!

Košarkaš

pre 4 godine

Poslušao sam pesmu, jedini greh ove pesme jer je očajna i kao takva ne zaslužuje da je iko sluša, a ne cela Evropa. Nigde nema bilo kakve diskriminaciji a tek nasilja. . .glupost živa od pesme i za to se bunite

Košarkaš

pre 4 godine

Poslušao sam pesmu, jedini greh ove pesme jer je očajna i kao takva ne zaslužuje da je iko sluša, a ne cela Evropa. Nigde nema bilo kakve diskriminaciji a tek nasilja. . .glupost živa od pesme i za to se bunite

Groyd

pre 4 godine

Pesma je očajna, kako muzika tako i tekst. Jeftino da jeftinije ne može biti. Zaista ne znam šta je Bori trebalo da se blamira sa ovakvom pesmom.

Pedja J7

pre 4 godine

Evrovizije se gadim, sad sam cisto onako procitao tekst pesme...

Burovac i Djuric, u iole normalnoj zemlji, ne bi mogli ni kod kuce da pisu pesme i sviraju, bilo bi im zakonom zabranjeno, a kamoli da ucestvuju na nekom takmicenju.

Muziku nisam cuo, ali tekst je sramotan, tupav, i pre svega na nivou petog razreda. Kakvo odsustvo recitosti, smisla, jezickog bogatstva???
Ove rime i sadrzaj, mogu da izazovu simpatije samo kod izuzetno glupog coveka.
Plus, u zemlji gde kriminal i nasilje cvetaju, promovisati ovu vrstu sirovog nagona, je strasno opasno. Zamislite nekog tupsona, koji u ovome nadje poruku, i sa tim motivima planira svoje vencanje?
Propast nacije, srozavanje morala i svih kodeksa, etike i postenja.
Srbija 2020. Necemo jos dugo da postojimo...cinjenica.

s1pac

pre 4 godine

Pesma je blago rečeno užasna,ali samo to,tako da...uaaa taj neki centar sa svojim glupim idejama i stavovima. Ako vam je dosadno idite radite nešto dokoni ljudi.

Randy Marsh

pre 4 godine

Nije mu smetalo da propagira ubistvo žene koja odbije muškarca, al mu jako smeta kad se skrene pažnja na to.
Zanimljivo baš... A možda je samo klasična muškarčina, jak protiv slabih, a kad mu neko pokaže zube odmah se razboli.

'de lako matori

pre 4 godine

Da tekst pesme podrzava gay populaciju pre bi prosao, a sa ovakvim tekstom koji je po meni hipoteticki( stara verzija) tesko da mogu nesto da urade. Inace mi je jako glupa pesma.

Tetka Stana

pre 4 godine

Do kada više teror političke korektnosti od strane onih koji još i imaju platu za to da glume našu "savest"?!

Zar treba zabraniti Partibrejkerse zbog "kupio sam prsten, kupio sam pušku"?
Zar treba zabraniti Snežanu jer govori o zloj maćehi?

mare

pre 4 godine

mnogi dobri ljudicsu se zbog feministkinja razboleli .. U Srbiji je mnogo vise nasilja psihivkog nad muskarcima nego fizickog nad zenama .. u 80% domacinstava zene vode glavnu rec odredjuju kontrolisu i zabranjuju muskarcima da zive svoj zivot ..
moj prijatelj dok je bio ziv nije smeo od zene na pecanje da ode bukvalno joj je bio rob ..

Dusan K.

pre 4 godine

"Poneo sam bombu, poneo sam draga
Jer te ludo volim, jer te ludo volim
Došao sa kumom, došao i sa bratom
Da te zaprosim tu pred tvojim tatom

Ako kažeš ne, ako kažeš ne, ako kažeš ne
Razneću ja sve
Ako kažeš da, ako kažeš da, ako kažeš da
Svadba velika"

Oni sa ovim hteli da osvoje svet??? Daj ne brukajte nas vise! Ovo je nasilje nad kulturom svoje drzave, sto nazalost jednima postaje normalno, a ostalima sramota jer delimo isto ime drzave.

da pokusam

pre 4 godine

Samo ako nas "ženski centri" (ne) moći ne učine boljim očevima,muzevima, braćom.... Odavno tvrdim da je ženska emancipacija pogrešno nasadjena kod nas! Aus vinkl...
Uzdravlje svima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (eeeee, 25. februar 2020 16:42)

Verovatno mi nece objaviti, ali moram da pokusam. Prvo da kazem da sam uvek bio zgadjen primitivnim macoizmom koji je bio dosta prisutan u Srbiji cak i srecnim 80-tim, a nekmoli sada. Zbog toga sam se i sa 15 godina i danas sa 57 uvek ponasao kao dzentlmen prema svakoj zenskoj osobi u zivotu, pa cak i prema nekima koje, realno, nisu zasluzivale dzentlmensko ponasanje (jer su same bile daleko od damskog ponasanja).
Ipak, moram da kazem, jednako sam zgadjen svetskom kampanjom medijskog kastriranja normalnih muskaraca. Obzirom da zivim na zapadu poslednjih 20 godina mogu da vidim kontra-efekte prenaglasenog feminizma - mislim da njima nisu zadovoljne ni zene ni muskarci - sve je postalo apsolutno sterilno, sve je vise zena, u severno-evropskoj zemlji u kojoj zivim, koje se okrecu nekakvim juznjacima i ostalim egzoticnim tipovima. A, pazite, taj feminizam je cak bio sasvim OK u poredjenju sa ovim medijskim kampanjama koje se desavaju poslednjih par godina.
Idealna situacija je negde na sredini izmedju onog sto cini srpski maco negativac i onog sto se masovno gura poslednjih godina. Sve preterano se pre ili kasnije vraca kao bumerang, to je sigurno.

Kolega, daj jedno topče da se ispalim

pre 4 godine

Ja sam bila ubeđena da je prva verzija pesme puštena da bi se o njoj pričalo u medijima i da bi se povećalo interesovanje za Beoviziju, a da je prava verzija ova normalna!

Judge Dredd

pre 4 godine

Hajde, uključite malo moždane ćelije! Spot uz članak je iz izmenjene verzije. Originalna verzija je za zatvor! Ako ga odbije dići će devojku u vazduh bombom koju je poneo zajedno sa prstenom!!! Bože budale.

Mici

pre 4 godine

Reci idu " Poneo sam bombu ako kazes ne raznecu ja sve " Stvarno ne mogu da verujem da ove neko moze da shvata kao salu ! Ovo je u rangu Baja mali knindza...

Ljubezni Haralampije

pre 4 godine

Preslušao pesmu i ne mogu da se načudim kakve glupe pesme s narodnjačkim melosom se takmiče za Evroviziju. Pitam se ko li je selektor.

Gde zivim

pre 4 godine

Covek peva o tome da ukoliko ga voljena zena ne prihvati ili ne daj Boze, bude tudja (il si moja ili nicija), da ce ubiti i nju i sve sto stigne! I sad se neko pita, u ovoj zemlji treceg sveta, gde je mentalitet takav kakav jeste, sta je tu uvredljivo?! Pa evo reci cu, vase pitanje je uvredljivo.

mikac678

pre 4 godine

Skup plagijatora i diletanata, ništa drugo. Ovi bi da bacaju bombe, uz to je muzika teška ciganija. Neka druga grupa uzela muzičku temu iz X mena, komotno može Dizni da ih tuži

Le Scorpion Serbe

pre 4 godine

Dok pesma bez spora jeste retardirana, njen nastanak je čist prirodan sled događaja unutar patrijarhalne civilizacije. Lupam: svi mi muški, uključujući mene, uživamo u pornografskim filmovima i fotosesijama, zar ne? Obožavamo da zurimo u ženu u njenoj obnaženosti, poniženosti, potčinjenosti našim očima i fantazijama, i, bar samo utoliko, potčinjenosti nama samima. E, a rodbina te žene i neki njeni prijatelji možda baš i ne pucaju od ponosa zbog svega toga što ona čini. Nas nije briga kako će se njeno dete sutra osećati zbog majčine bivše karijere, a možda će ono imati trajne traume.

U ISTOM KOŠU sa tim je i ubeđenje da se ženama treba komandovati, da ih treba tući, da ako imaju svoje "ja" zaslužuju kaznu. Patrijarhatski sistem, u kom je muškarac sve, pruža prostor za razvoj skoro čisto muške kulture, ali utoliko i ovlašćuje muškarca da čini sa ženom šta mu volja. Slična vrsta istorijske deformacije kroz koju su prošli kapitalizam, socijalizam, neoliberalizam...

Dakle, dok s jedne strane nikako ne podržavam nasilje nad ženama, ono jeste kulminacija sistema koji smo MI podržavali i pothranjivali. I koji još pothranjujemo, favorizujući ne samo muškarce već specifičan prototip muškarca. Da ne obrazlažem sad kakav.

Srbenda

pre 4 godine

Sama po sebi pesma je tesko sr..e! Ne znam sta je jednom vrhunskom umetniku trebalo da se upusta u nesto ovakvo. Sto se tice nasilja, voleo bih da mi neko citira tekst koji poziva na nasilje u ivoj pesmi. Nasilje je to sto nama rade NVO organizacije, i torture koje nad vecinom stanovnistva iste sprovode u jednoj državi. Jadna je zemlja u kojoj toliku vlast imaju NVO, da mogu da je uredjuju!

daywalker

pre 4 godine

Dozvolili smo da nam državu vode NVO.
(ferdinand, 25. februar 2020 12:18)

Da nije NVO, ti bi mislio da žene treba lešiti od batina.
Da mi je znati tvoju IP adresu da te nađem...

ikac klisa

pre 4 godine

Lepa pesma. Zaista mi nije jasno u čemu je problem.
(samo velim, 25. februar 2020 11:13)

Tekst je sad promenjen prva verzija je bila "ako kazes ne raznecu ja sve" (bombu je poneo na prosidbu).

Pera Kojot Stariji

pre 4 godine

Pretpostavljam da je pesme birao neki žiri ili nešto slično. Ako je ova pesma (u ovoj ili originalnoj varijanti, svejedno) prošla, pitam se kakve li su bile one koje nisu prošle?

Inače tekstopisca i izvođače treba kazniti zbog nasilja nad dobrim ukusom i zdravim razumom.

Ђурађ Курјак

pre 4 godine

Феминисти успешно цензурисали још једног човека. То се зове напредак.

daTiObjasnim

pre 4 godine

Dozvolili smo da nam državu vode NVO.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ferdinand, 25. februar 2020 12:18) # Link komentara

Ta NVO trenutno protestvuje protiv zakona o nestalim bebama koji predvidja da se roditeljima da deset hiljada evra da prestanu da traze svoju decu. Kamo srece da ove zene stvarno vode drzavu. Ovako uzivajte u trenutnoj muskoj ekipi vladalaca. Vidim dokle su nas doveli.

HanSolo

pre 4 godine

Pa sa ovim nećemo uzeti jedan jedini poen.. Mi smo stvarno čudni.. Bolje da se ništa ne šalje ako hoćemo da se osramotimo.. Pošto.. Ovo muzika nije.. Ovo je samo pokazatelj da nemamo svoju kulturu.. Ovo više liči na neku tursku muziku nego našu..
UŽAS!!

Nevinost nije na ceni

pre 4 godine

"rođen si sa greškom
sve je to u genima
ceo život sa kretenima"

NIJE IMALO PROBLEMA SA NVO
A tekst je pun uvreda i devalviranja bolesnih

muzičar

pre 4 godine

koja je ovo sprdnja od pesme?!... dečija pesmica. Zar nije niko mogao da napiše dobru pesmu zs Eurosong?...pa EU-song nije frstival folklora.

hm...

pre 4 godine

Ljudi moji, ovde je tema reci pesme i zdravlje autora (ako je Bora autor). Reci pesme su katastrofa zato što pozivaju na nasilje prema ženama. Zbog toga pesmu treba diskvalifikivati što pre da se ne pojavi ponovo slična. Nema tu promene teksta! U tome je poenta.
A to što se Bora razboleo, to nam je žao i želimo mu brzo ozdravljenje. Ako ima problema sa povišenim pritiskom onda je bolje da ne nastupa, nego da se odmara. I da mu više ne padaju na pamet takvi tekstovi!

Šone

pre 4 godine

Ovo je za Pink i Grand, nije ova retard pesma za Eurosong.
Bolje što neće otići, a Bora da se smiri i da cepa frulu, on je tu KING!

dodji sebi

pre 4 godine

I meni je skocio pritisak kad sam videla sta pevaju pa ko sta mene pita. Bice pre da su se malo zapetljali a sad ne znaju kako da se otpetljaju. Verovatno su jedva smislili i onaj glupi tekst a sad treba jos da ga menjaju. Pa mnogo je kume.

eeeee

pre 4 godine

A "ženski centar", nije slušao Partibrejkerse?
"kupio sam prsten, kupio sam pušku, jedno od ta dva bacicu u reku..."
Probajte da ih retroaktivno cenzurisete....
Mislim...
Samo ako nas "ženski centri" (ne) moći ne učine boljim očevima,muzevima, braćom.... Odavno tvrdim da je ženska emancipacija pogrešno nasadjena kod nas! Aus vinkl...
Uzdravlje svima!

kele®

pre 4 godine

Ovi su pobrkali Evroviziju sa vašarom u Šapcu. Mogu shvatiti pop sa elementima folk muzike, ali ovo je teški narodnjak, na granici turbo folka ala Miligram.

Летећи одред

pre 4 godine

Бора је легендаран.
У најмању руку.
Једва чекам да дође Сотоновизија, па да вас подспрдам кад на бину пошаљемо неког чочета типа Кончита, неког у српском духу двојке и нво јбт.

demarn

pre 4 godine

Gospode bože koji treš. On došao da je prosi ni ne zna je baš najbolje, ali ako pristane svadba pod šatorom, 300 zvanica pijančenje dok svi ne popadaju.

Петар

pre 4 godine

На страну то што ово благе везе нема са никаквим шовинизмом, морам да се сложим са вечином да је песма више него безвезна и до крајности неодговарајућа за Беовизију. Али то треба жири да каже а неки тамо НВО да измишљају глупости.

Zanimljivo

pre 4 godine

Istom ovom logikom austrijske, nemačke i mađarske nvo mogu da traže promenu teksta "marš na drinu", ili da se zabrani, jer poziva u boj (protiv njih).

sasa

pre 4 godine

Politička korektnost će na kraju, na ovaj ili onaj način, svima da nam dođe glave.
(Petar, 25. februar 2020 11:32)

Politicka korektnost ako se ne dozvoljava velicanje ubistva i nasilje nad zenama?! Sta se desilo sa muskarcima u ovoj zemlji?! Ovoliko zenomrzaca cak ni u gay populaciji nema sigurno!

Mozak

pre 4 godine

Dozvolili smo da nam državu vode NVO.
(ferdinand, 25. februar 2020 12:18)

NVO su osnova civilnog drustva, Zbog anti-propagande, gradjani u Srbiji imaju potpuno pogresan utisak o njihovoj funkciji i delovanju. Obrazujte se malo, procitajte nesto, nemojte stalno o nekim zaverama, to je obelezje neukih i prostih. NVO predstavljaju legalan nacin udruzivanja gradjana radi ostvarivanja drustvenih ciljeva. Od ocuvanja starih obicaja i slava, pa do zastite savremenih zakona o ljudskim pravima, NVO bukvalno pokrivaju svaku interesnu sferu drustva. Ako vam se delovanje neke NVO ne svidja, a vi osnujte vasu NVO koja se se zalagati za drugacije ideje. Ali, sve civilizovano i argumentovano. Toljage pripadaju pecinama, no, no!

Maja

pre 4 godine

Strasno je sto niko ne reaguje na pesme koje se naširoko snimaju, a pune su vulgarnosti i nasilja nad ženama a od danasnje dece praveći nasilnike, sirovine i nedzentlmene, proste, nagonski nastrojene.
To je sramota.
A ova pesma mi realno nije nivo za Beoviziju

Porucnik Drebin

pre 4 godine

Ukinite Beovizije, putovanja na Evrovizije, ulozite taj novac u obrazovne i decije programe, promovisite nesto lepo i pametno a ne ovo nakaradno takmicenje. Ili, ko zeli neka sam plati, pa neka vidi kako to izgleda. Jel se iko seca bar 5 nasih ucesnika na Evroviziji?

zaJečaraC

pre 4 godine

sad sam preslusao pesmu po prvi put , i nace ne pratim eurosong i tkt...
ali ja stvarno ne znam sta u ovoj pesmi poziva na nasilje bilo kakvo ???
mozda nesto vezano za nastup , zna li iko ?
Ili opet sprdnja neka ...

kralj

pre 4 godine

Jedino sto je ovde uvredljivo je pesma,odavno nesto losije nisam cuo,kazna za usi.Bora je veliki umetnik ali ovde je definitivno napravio veliku gresku jer je ovo neslusljivo.

mislilac

pre 4 godine

Ovo je pesma za šatru na sred livade i ljuljaaaaaaaj! Ako treba ovo da nas predstavlja na evroviziji , bolje da ne učastvujemo jer ovakvu trešinu odavno nisam čuo.Pa za ovo je Bregović filharmonija!!!!

Јанке

pre 4 godine

А што се не побуните против јужног ветра? Смета вам једна песма а не смета дугометражни филм + 10-епизодна серија? Па онда сенке над балканом, убице мог оца итд.. Ако ова песма "позива на насиље", шта је са овим наведеним серијама? Све оне позивају на диловање, убиства, одсецање глава, проституцију... Немојте бити глупи.

Bob

pre 4 godine

Samo bez veliko uzbuđavanje i hipertenziju. Sve je ovo normalno za jednu dobrouređenu masovnu ludnicu. Koj ne svata, da nauči zaubuduće, da se ne nervira i ne psuje na glas.
Sve će da bude sređeno, ljudi.

matematika i muzika

pre 4 godine

Interesuje me ko osporava lik i delo umetnika kakav je Bora?A gledamo na TV razne bizarne sekte koje nam donosi zapad i gledaju nasa deca.Ovaj makar u pesmi je zdrav covek koji voli zenu.Verovatno cudno,zar ne?Kakav poziv na nasilje.Pa zar se ne vidi da je pesma saljiva.A slazem se da za Evroviziju nije,mada Evrovizija je krajnje diskutabilna zadnjih 20 godina
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rekurens, 25. februar 2020 14:39)

Otvorio sam komentare i naleteo prvo na vas. Ne znam tekst pesme i ne bih se upustao u komentarisanje istog. Ali, iz vaseg komentara zakljucujem da ima onih koji osporavaju Boru Dugica kao muzicara. Njima samo mogu da kazem da je covek super-klasa za 95% danasnje muzicke scene. Vrhunski instrumentalista, pri tome studirao matematiku - koliko je danasnjih "zvezda" za estrade moglo da dobaci do gimnazije, a da upisu matematiku bi mogli u nekom drugom zivotu!?
Napadi na Boru Dugica su potvrda svega onoga sto se svakodnevno desava u Srbiji - neznanje, arogancija i spin unistavaju i ono malo sto valja... a veliki deo toga je uvezen, da budemo jasni!

ccc

pre 4 godine

90% danasnjih pesama poziva na nasilje, ubistva, kriminal itd. zanima me zasto se te pesme svakodnevno vrte u etru na IDJ tv-u, i nikog to ne zanima, inace ova pesma je kriminal nevezano za sam tekst... Bora Dugic je veliki umetnik ali ne znam sta mu je ovo trebalo...

nikol dz feimija

pre 4 godine

(Ja, 25. februar 2020 13:50) #

ŠUMADIja uvek NAIVNA.

DA JE PEVAO O KOKAINU KAO ONI "Kralj kokaina" ili ona "Metak sa posvetom" VEROVATNO BI za NVO bilo sasvim "oukej" !

ALI ETO, ON ONAKO POD UTICAJEM 1999. GODINE PONADAO SE DA ĆE PROĆI ...JER KLAR REČE NE KAJE SE..
.A" NVO " SEDE NA DVE STOLICE, JASNO JE...

Kliker

pre 4 godine

"Kupio sam pištolj od švercera na crno
na tebe cu rado potrošiti zrno
stvarno, nemoj da ideš mojom ulicom..."

"u kafanu pušu marihuanu
ili neku drogu piju s nogu
te sam noci spavalo pod šankom
da se ne bi osecalo strankom..."

Umetnička sloboda se očigledno u to doba više cenila nego sada pa su za to vreme cenzure prošli ovako opasni tekstovi.

kadnezelispriznatiistinu...

pre 4 godine

Dok ovdasnji "reperi" imaju izuztno poucne tekstove.... Pa niko nista ne prica o tome a bez k...., droge, ekipe, pancira i sto sta jos nema ni jedne "pesme"...

Neox

pre 4 godine

Za one koji se pitaju na koji deo pesme se odnosi zabrana, ovo je preciscena/modifikovana verzija. U orginalu umesto "poneo sam burmu" ide "poneo sam bombu" i umesto "srce bolece" ide "raznecu ja sve".

Ne znam sta je ovo Bori Dugicu trebalo. On je iznad Beoivizije, Evrovizije i slicnih kic manifestacija.

Markus1975

pre 4 godine

A kako beše onaj narodnjak što ga je pevala jedna žena "Oboje ću da odležim!", jel tako? I šta sad ono kao to nije vredno protesta, jer propagira nasilje žene nad muškarcem i žene nad drugom ženom ???
Niko ko probleme rešava batinama i ubistvima, nije postao takav od pesama koje čuje, već od vaspitanja koje (ni)je dobio kao dete.

prosto ko pasulj

pre 4 godine

Pesma je za tranziciju iz vremena kada su se zene kupovale na pijaci u vreme kada se ipak trazio usmeni pristanak.

Pre jedno 6000 godina? Uz tač besa i ubijanja okolo neduznih.

Monte

pre 4 godine

Maestralan komentar Tetka Stane. Trivijalne stvari se izdizu na nivo kao da su primarni problemi drustva. Feministicki i svi slicni ultraski pokreti su extremna lijeva/desna skretanja, kroz koja pojedinci zaljecuju sopstvene frustracije. Imali smo izuzetan sistem vrijednosti, dovoljno je da mu se, za pocetak vratimo, naucimo djecu (i sami sebe) kucnom vaspitanju, pa onda krenemo dalje. Od modernog svijeta uzmeno to sto valja, disciplinu, eticnost, odgovorbost, postovanje zakona, a ne silikone i oslivljavanje zena sa kucko... Srbijo, otrijezni se malo ili cea nestat...

Алекса

pre 4 godine

РТС нема пара за редовни програм али има за Беовизију и Евровизију...

Некад је сваки дан ишао Опстанак, Коларићу панићу, Бранко, неко је снимио Бољи живот....а сад....Беовизија....

Само...зашто Беовизија, провинцијалци ништа? РТС нас не броји? Ал' претплату 'оће?

Zoran

pre 4 godine

1. Pesma je tezak trash. Nije ni za radio.
2. Kao sto je neko vec napisao, bolje bi proslo sve da je on dosao da prosi njega. Evrovizijski sindrom.

Boze me sacuvaj gde zivimo. Tolerancija i politicka korektnost je neophodna u zemljama sa vecom populacijom, jer tako sami sebe kontrolisu. U sredinama kao sto je Srbija, to je garancija da cemo biti istrebljeni.

Rekurens

pre 4 godine

Interesuje me ko osporava lik i delo umetnika kakav je Bora?A gledamo na TV razne bizarne sekte koje nam donosi zapad i gledaju nasa deca.Ovaj makar u pesmi je zdrav covek koji voli zenu.Verovatno cudno,zar ne?Kakav poziv na nasilje.Pa zar se ne vidi da je pesma saljiva.A slazem se da za Evroviziju nije,mada Evrovizija je krajnje diskutabilna zadnjih 20 godina

Иду дани...

pre 4 godine

Велики сам поштовалац дјела Боре Дугића.Сматрам га у Топ 5 музичара са ових простора. Толико ремек дјела од овог човека.
АЛИ ова пјесма није достојна ни репертоара једне кафане у околини Бабушнице а камоли Беовизије.Еуросонг да не помињемо...
Не знам шта му је све ово требало.Притом не мислим на текст пјесме.Можда није прикладан због данашње цензуре али га треба схватити искључиво као шалу.Зашто се нико није бунио због пјесме Ивана Гавриловића "200 на сат" ?! Незванична химна смрти...

čobani zbor!

pre 4 godine

Šta je drugovi, nema umetničke slobode? Hoćete zabraniti filmove gde muškarac puca na muškarca i propagira nasilje nad muškarcima koji i u realnom životu više ginu?

djuro

pre 4 godine

@Dozvolili smo da nam državu vode NVO.
(ferdinand, 25. februar 2020 12:18)



Ima ljudi bez časti i stida, koji rade za njih..
Malo ih je i Strasno galame..
Pristojni ljudi se sklanjaju i ne znaju šta ih je snašlo, kad se već nešto desi..
neće ni njihova do zore...

sale iracionale

pre 4 godine

Pa se vi posle kacite sa gej i feministickim lobijem. Salu na stranu, klatno je isuvise otislo na jednu stranu. Posto ce po svim prirodnim zakonima uskoro da krene ka suprotnoj krajnosti, ocekujmo velike promene i potrese u svim zemljama gde vlada diktatura politicke korektnosti.

ccc

pre 4 godine

90% danasnjih pesama poziva na nasilje, ubistva, kriminal itd. zanima me zasto se te pesme svakodnevno vrte u etru na IDJ tv-u, i nikog to ne zanima, inace ova pesma je kriminal nevezano za sam tekst... Bora Dugic je veliki umetnik ali ne znam sta mu je ovo trebalo...

What about the Dome

pre 4 godine

Prvo, smatram da je ovo takmicenje kao i Evrovizija postala lakrdija i politicka pozornica za promociju antivrednosti.
Drugo, pre par godina pobedili oni Lordi sa otvoreno satanistickim performansom. Jel ih neko zabranio ili ih uslovio da promene performans? Osim ako ne mislite da satanizam nema nikakve veze s nasiljem nad zenama.
Trece, svakodnevno se na SVIM televizijama vrte filmovi sa eksplicitnim scensma nasilja i prema zenama i muskarcima i decom i niko od ovih sad dusebriznica i dusebriznika da pisne o tome. Nece ili ne sme, pitanje je. Ali Borina frula i pesma je opasna po bezbednost zena.

Ovo je nasilje nad zdravim razumom.

Boro prijatelju... znas sta ti je (ne)ciniti.

EU Citizen

pre 4 godine

Neomarkstičke moralne nakaze iz NVO na Soroševom i briselsko-berlinskom platnom spisku maltretiraju ljude kako im se ushte, a srpske vlasti im za sada u tome povlađuju, i stavljaju na ministarske položaje ljude sa sličnim bilesnim uverenjima. Ljudima poput mene koji naeu političku scenu prate duže vreme, naravno, savršeno je jasno da ni predsednik ni vladajuća stranka ta uverenja usitinu ne dele, ali to ovo ulizivanje bolesnoj levičarskoj ideologiji čini još nedostojnijim. Šta fali Mađarskoj, članici EU ili Poljskoj, pa se ne saginju i ne trpe diktat neomarkista i crony megakorporacija.

Realno stanje raspada

pre 4 godine

podrska za Boru, ko su bre one da ista kazu, ko i kakva je to organizacija ??? ko to placa ??? naravno amerika i zapad...sve je receno sa tim...

Bruka

pre 4 godine

Pesma ce dobiti po 4-5 bodova iz zemalja tipa Azerbejdzan, i 2-3 boda iz zemalja sa jakom srpskom dijasporom i to je to. Moja prognoza, 17-18 bodova. Inace pesma je dobra dobra da bude himna neke zapustene deponije koja se pomalo pusi od smrdljivog dima.

Mandrak

pre 4 godine

Gde mozemo da apliciramo da se ukinu feministkinje i bljuvotine koje one prosipaju jer nisu daleko od ove pesme samo na drugoj strani spektra. Upravo zbog ovakvih situacija nikada ali NIKADA ne treba uzmicati pred njima jer kad jednom das prst otici ce i saka. Je l losa pesma? Neka izgubi i tacka, a ne ovako.

Петар

pre 4 godine

Пааа чекајте, шта је у овој песми толико скандалозно? Јел то што девојку назива Цицо? Мислим, ништа ми није јасно, о чему се овде ради?

Arthammer

pre 4 godine

Pa zar ni pesme vise ne znamo da pisemo a da se ne pominje nasilje, ubistva, kriminal, droga?! Nacisto smo uronuli.
(sasa, 25. februar 2020 12:03)


Ali stvarno ću da odlepim više od likova koji komentarišu tekst na osnovu naslova. Poslušajte prvo pesmu, valjda je to najelementarnija stvar. Gde se to u pesmi pominje nasilje? Ja to u ovoj pesmi nisam čuo. Ako je sporan stih "ako kažeš ne, srce boleće", onda sam ja verovatno sa druge planete pa ne razumem. Uzgred, pesma mi se ne dopada, ovo nije fazon koji treba da prođe na Beoviziji, ali ovde definitivno nema ni reči o nasilju nad ženama.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Do kada više teror političke korektnosti od strane onih koji još i imaju platu za to da glume našu "savest"?!

Zar treba zabraniti Partibrejkerse zbog "kupio sam prsten, kupio sam pušku"?
Zar treba zabraniti Snežanu jer govori o zloj maćehi?
(Tetka Stana, 25. februar 2020 11:21)

Ko jos sluša Brejkerse? Davno zaboravljen i nebitan bend.

Јабучило

pre 4 godine

Da nije NVO, ti bi mislio da žene treba lešiti od batina.
Da mi je znati tvoju IP adresu da te nađem...
(daywalker, 25. februar 2020 13:08)

А ти би и даље људе "налазио"? Исти си.

Desiderio

pre 4 godine

Iskopirali smo gomile debilnih stvari sa Zapada. Politička korektnost je jedna od tih. Pesmu nisam čuo, a nemam ni želju. MuŸička scena u Srbiji je već decenijama puna kiča i amaterizma. Tu se ništa ne menja.

Randy Marsh

pre 4 godine

Nije mu smetalo da propagira ubistvo žene koja odbije muškarca, al mu jako smeta kad se skrene pažnja na to.
Zanimljivo baš... A možda je samo klasična muškarčina, jak protiv slabih, a kad mu neko pokaže zube odmah se razboli.

mare

pre 4 godine

mnogi dobri ljudicsu se zbog feministkinja razboleli .. U Srbiji je mnogo vise nasilja psihivkog nad muskarcima nego fizickog nad zenama .. u 80% domacinstava zene vode glavnu rec odredjuju kontrolisu i zabranjuju muskarcima da zive svoj zivot ..
moj prijatelj dok je bio ziv nije smeo od zene na pecanje da ode bukvalno joj je bio rob ..

Tetka Stana

pre 4 godine

Do kada više teror političke korektnosti od strane onih koji još i imaju platu za to da glume našu "savest"?!

Zar treba zabraniti Partibrejkerse zbog "kupio sam prsten, kupio sam pušku"?
Zar treba zabraniti Snežanu jer govori o zloj maćehi?

'de lako matori

pre 4 godine

Da tekst pesme podrzava gay populaciju pre bi prosao, a sa ovakvim tekstom koji je po meni hipoteticki( stara verzija) tesko da mogu nesto da urade. Inace mi je jako glupa pesma.

Košarkaš

pre 4 godine

Poslušao sam pesmu, jedini greh ove pesme jer je očajna i kao takva ne zaslužuje da je iko sluša, a ne cela Evropa. Nigde nema bilo kakve diskriminaciji a tek nasilja. . .glupost živa od pesme i za to se bunite

s1pac

pre 4 godine

Pesma je blago rečeno užasna,ali samo to,tako da...uaaa taj neki centar sa svojim glupim idejama i stavovima. Ako vam je dosadno idite radite nešto dokoni ljudi.

daywalker

pre 4 godine

Dozvolili smo da nam državu vode NVO.
(ferdinand, 25. februar 2020 12:18)

Da nije NVO, ti bi mislio da žene treba lešiti od batina.
Da mi je znati tvoju IP adresu da te nađem...

Ђурађ Курјак

pre 4 godine

Феминисти успешно цензурисали још једног човека. То се зове напредак.

Летећи одред

pre 4 godine

Бора је легендаран.
У најмању руку.
Једва чекам да дође Сотоновизија, па да вас подспрдам кад на бину пошаљемо неког чочета типа Кончита, неког у српском духу двојке и нво јбт.

Rekurens

pre 4 godine

Interesuje me ko osporava lik i delo umetnika kakav je Bora?A gledamo na TV razne bizarne sekte koje nam donosi zapad i gledaju nasa deca.Ovaj makar u pesmi je zdrav covek koji voli zenu.Verovatno cudno,zar ne?Kakav poziv na nasilje.Pa zar se ne vidi da je pesma saljiva.A slazem se da za Evroviziju nije,mada Evrovizija je krajnje diskutabilna zadnjih 20 godina

Zanimljivo

pre 4 godine

Istom ovom logikom austrijske, nemačke i mađarske nvo mogu da traže promenu teksta "marš na drinu", ili da se zabrani, jer poziva u boj (protiv njih).

eeeee

pre 4 godine

A "ženski centar", nije slušao Partibrejkerse?
"kupio sam prsten, kupio sam pušku, jedno od ta dva bacicu u reku..."
Probajte da ih retroaktivno cenzurisete....
Mislim...
Samo ako nas "ženski centri" (ne) moći ne učine boljim očevima,muzevima, braćom.... Odavno tvrdim da je ženska emancipacija pogrešno nasadjena kod nas! Aus vinkl...
Uzdravlje svima!

Pedja J7

pre 4 godine

Evrovizije se gadim, sad sam cisto onako procitao tekst pesme...

Burovac i Djuric, u iole normalnoj zemlji, ne bi mogli ni kod kuce da pisu pesme i sviraju, bilo bi im zakonom zabranjeno, a kamoli da ucestvuju na nekom takmicenju.

Muziku nisam cuo, ali tekst je sramotan, tupav, i pre svega na nivou petog razreda. Kakvo odsustvo recitosti, smisla, jezickog bogatstva???
Ove rime i sadrzaj, mogu da izazovu simpatije samo kod izuzetno glupog coveka.
Plus, u zemlji gde kriminal i nasilje cvetaju, promovisati ovu vrstu sirovog nagona, je strasno opasno. Zamislite nekog tupsona, koji u ovome nadje poruku, i sa tim motivima planira svoje vencanje?
Propast nacije, srozavanje morala i svih kodeksa, etike i postenja.
Srbija 2020. Necemo jos dugo da postojimo...cinjenica.

Јанке

pre 4 godine

А што се не побуните против јужног ветра? Смета вам једна песма а не смета дугометражни филм + 10-епизодна серија? Па онда сенке над балканом, убице мог оца итд.. Ако ова песма "позива на насиље", шта је са овим наведеним серијама? Све оне позивају на диловање, убиства, одсецање глава, проституцију... Немојте бити глупи.

nikol dz feimija

pre 4 godine

(Ja, 25. februar 2020 13:50) #

ŠUMADIja uvek NAIVNA.

DA JE PEVAO O KOKAINU KAO ONI "Kralj kokaina" ili ona "Metak sa posvetom" VEROVATNO BI za NVO bilo sasvim "oukej" !

ALI ETO, ON ONAKO POD UTICAJEM 1999. GODINE PONADAO SE DA ĆE PROĆI ...JER KLAR REČE NE KAJE SE..
.A" NVO " SEDE NA DVE STOLICE, JASNO JE...

Srbenda

pre 4 godine

Sama po sebi pesma je tesko sr..e! Ne znam sta je jednom vrhunskom umetniku trebalo da se upusta u nesto ovakvo. Sto se tice nasilja, voleo bih da mi neko citira tekst koji poziva na nasilje u ivoj pesmi. Nasilje je to sto nama rade NVO organizacije, i torture koje nad vecinom stanovnistva iste sprovode u jednoj državi. Jadna je zemlja u kojoj toliku vlast imaju NVO, da mogu da je uredjuju!

zaJečaraC

pre 4 godine

sad sam preslusao pesmu po prvi put , i nace ne pratim eurosong i tkt...
ali ja stvarno ne znam sta u ovoj pesmi poziva na nasilje bilo kakvo ???
mozda nesto vezano za nastup , zna li iko ?
Ili opet sprdnja neka ...

Arthammer

pre 4 godine

Pa zar ni pesme vise ne znamo da pisemo a da se ne pominje nasilje, ubistva, kriminal, droga?! Nacisto smo uronuli.
(sasa, 25. februar 2020 12:03)


Ali stvarno ću da odlepim više od likova koji komentarišu tekst na osnovu naslova. Poslušajte prvo pesmu, valjda je to najelementarnija stvar. Gde se to u pesmi pominje nasilje? Ja to u ovoj pesmi nisam čuo. Ako je sporan stih "ako kažeš ne, srce boleće", onda sam ja verovatno sa druge planete pa ne razumem. Uzgred, pesma mi se ne dopada, ovo nije fazon koji treba da prođe na Beoviziji, ali ovde definitivno nema ni reči o nasilju nad ženama.

matematika i muzika

pre 4 godine

Interesuje me ko osporava lik i delo umetnika kakav je Bora?A gledamo na TV razne bizarne sekte koje nam donosi zapad i gledaju nasa deca.Ovaj makar u pesmi je zdrav covek koji voli zenu.Verovatno cudno,zar ne?Kakav poziv na nasilje.Pa zar se ne vidi da je pesma saljiva.A slazem se da za Evroviziju nije,mada Evrovizija je krajnje diskutabilna zadnjih 20 godina
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rekurens, 25. februar 2020 14:39)

Otvorio sam komentare i naleteo prvo na vas. Ne znam tekst pesme i ne bih se upustao u komentarisanje istog. Ali, iz vaseg komentara zakljucujem da ima onih koji osporavaju Boru Dugica kao muzicara. Njima samo mogu da kazem da je covek super-klasa za 95% danasnje muzicke scene. Vrhunski instrumentalista, pri tome studirao matematiku - koliko je danasnjih "zvezda" za estrade moglo da dobaci do gimnazije, a da upisu matematiku bi mogli u nekom drugom zivotu!?
Napadi na Boru Dugica su potvrda svega onoga sto se svakodnevno desava u Srbiji - neznanje, arogancija i spin unistavaju i ono malo sto valja... a veliki deo toga je uvezen, da budemo jasni!

Петар

pre 4 godine

Пааа чекајте, шта је у овој песми толико скандалозно? Јел то што девојку назива Цицо? Мислим, ништа ми није јасно, о чему се овде ради?

Realno stanje raspada

pre 4 godine

podrska za Boru, ko su bre one da ista kazu, ko i kakva je to organizacija ??? ko to placa ??? naravno amerika i zapad...sve je receno sa tim...

hm...

pre 4 godine

Ljudi moji, ovde je tema reci pesme i zdravlje autora (ako je Bora autor). Reci pesme su katastrofa zato što pozivaju na nasilje prema ženama. Zbog toga pesmu treba diskvalifikivati što pre da se ne pojavi ponovo slična. Nema tu promene teksta! U tome je poenta.
A to što se Bora razboleo, to nam je žao i želimo mu brzo ozdravljenje. Ako ima problema sa povišenim pritiskom onda je bolje da ne nastupa, nego da se odmara. I da mu više ne padaju na pamet takvi tekstovi!

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Do kada više teror političke korektnosti od strane onih koji još i imaju platu za to da glume našu "savest"?!

Zar treba zabraniti Partibrejkerse zbog "kupio sam prsten, kupio sam pušku"?
Zar treba zabraniti Snežanu jer govori o zloj maćehi?
(Tetka Stana, 25. februar 2020 11:21)

Ko jos sluša Brejkerse? Davno zaboravljen i nebitan bend.

Mici

pre 4 godine

Reci idu " Poneo sam bombu ako kazes ne raznecu ja sve " Stvarno ne mogu da verujem da ove neko moze da shvata kao salu ! Ovo je u rangu Baja mali knindza...

Mozak

pre 4 godine

Dozvolili smo da nam državu vode NVO.
(ferdinand, 25. februar 2020 12:18)

NVO su osnova civilnog drustva, Zbog anti-propagande, gradjani u Srbiji imaju potpuno pogresan utisak o njihovoj funkciji i delovanju. Obrazujte se malo, procitajte nesto, nemojte stalno o nekim zaverama, to je obelezje neukih i prostih. NVO predstavljaju legalan nacin udruzivanja gradjana radi ostvarivanja drustvenih ciljeva. Od ocuvanja starih obicaja i slava, pa do zastite savremenih zakona o ljudskim pravima, NVO bukvalno pokrivaju svaku interesnu sferu drustva. Ako vam se delovanje neke NVO ne svidja, a vi osnujte vasu NVO koja se se zalagati za drugacije ideje. Ali, sve civilizovano i argumentovano. Toljage pripadaju pecinama, no, no!

djuro

pre 4 godine

@Dozvolili smo da nam državu vode NVO.
(ferdinand, 25. februar 2020 12:18)



Ima ljudi bez časti i stida, koji rade za njih..
Malo ih je i Strasno galame..
Pristojni ljudi se sklanjaju i ne znaju šta ih je snašlo, kad se već nešto desi..
neće ni njihova do zore...

EU Citizen

pre 4 godine

Neomarkstičke moralne nakaze iz NVO na Soroševom i briselsko-berlinskom platnom spisku maltretiraju ljude kako im se ushte, a srpske vlasti im za sada u tome povlađuju, i stavljaju na ministarske položaje ljude sa sličnim bilesnim uverenjima. Ljudima poput mene koji naeu političku scenu prate duže vreme, naravno, savršeno je jasno da ni predsednik ni vladajuća stranka ta uverenja usitinu ne dele, ali to ovo ulizivanje bolesnoj levičarskoj ideologiji čini još nedostojnijim. Šta fali Mađarskoj, članici EU ili Poljskoj, pa se ne saginju i ne trpe diktat neomarkista i crony megakorporacija.

sale iracionale

pre 4 godine

Pa se vi posle kacite sa gej i feministickim lobijem. Salu na stranu, klatno je isuvise otislo na jednu stranu. Posto ce po svim prirodnim zakonima uskoro da krene ka suprotnoj krajnosti, ocekujmo velike promene i potrese u svim zemljama gde vlada diktatura politicke korektnosti.

Mandrak

pre 4 godine

Gde mozemo da apliciramo da se ukinu feministkinje i bljuvotine koje one prosipaju jer nisu daleko od ove pesme samo na drugoj strani spektra. Upravo zbog ovakvih situacija nikada ali NIKADA ne treba uzmicati pred njima jer kad jednom das prst otici ce i saka. Je l losa pesma? Neka izgubi i tacka, a ne ovako.

čobani zbor!

pre 4 godine

Šta je drugovi, nema umetničke slobode? Hoćete zabraniti filmove gde muškarac puca na muškarca i propagira nasilje nad muškarcima koji i u realnom životu više ginu?

Nevinost nije na ceni

pre 4 godine

"rođen si sa greškom
sve je to u genima
ceo život sa kretenima"

NIJE IMALO PROBLEMA SA NVO
A tekst je pun uvreda i devalviranja bolesnih

Judge Dredd

pre 4 godine

Hajde, uključite malo moždane ćelije! Spot uz članak je iz izmenjene verzije. Originalna verzija je za zatvor! Ako ga odbije dići će devojku u vazduh bombom koju je poneo zajedno sa prstenom!!! Bože budale.

da pokusam

pre 4 godine

Samo ako nas "ženski centri" (ne) moći ne učine boljim očevima,muzevima, braćom.... Odavno tvrdim da je ženska emancipacija pogrešno nasadjena kod nas! Aus vinkl...
Uzdravlje svima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (eeeee, 25. februar 2020 16:42)

Verovatno mi nece objaviti, ali moram da pokusam. Prvo da kazem da sam uvek bio zgadjen primitivnim macoizmom koji je bio dosta prisutan u Srbiji cak i srecnim 80-tim, a nekmoli sada. Zbog toga sam se i sa 15 godina i danas sa 57 uvek ponasao kao dzentlmen prema svakoj zenskoj osobi u zivotu, pa cak i prema nekima koje, realno, nisu zasluzivale dzentlmensko ponasanje (jer su same bile daleko od damskog ponasanja).
Ipak, moram da kazem, jednako sam zgadjen svetskom kampanjom medijskog kastriranja normalnih muskaraca. Obzirom da zivim na zapadu poslednjih 20 godina mogu da vidim kontra-efekte prenaglasenog feminizma - mislim da njima nisu zadovoljne ni zene ni muskarci - sve je postalo apsolutno sterilno, sve je vise zena, u severno-evropskoj zemlji u kojoj zivim, koje se okrecu nekakvim juznjacima i ostalim egzoticnim tipovima. A, pazite, taj feminizam je cak bio sasvim OK u poredjenju sa ovim medijskim kampanjama koje se desavaju poslednjih par godina.
Idealna situacija je negde na sredini izmedju onog sto cini srpski maco negativac i onog sto se masovno gura poslednjih godina. Sve preterano se pre ili kasnije vraca kao bumerang, to je sigurno.

Groyd

pre 4 godine

Pesma je očajna, kako muzika tako i tekst. Jeftino da jeftinije ne može biti. Zaista ne znam šta je Bori trebalo da se blamira sa ovakvom pesmom.

Markus1975

pre 4 godine

A kako beše onaj narodnjak što ga je pevala jedna žena "Oboje ću da odležim!", jel tako? I šta sad ono kao to nije vredno protesta, jer propagira nasilje žene nad muškarcem i žene nad drugom ženom ???
Niko ko probleme rešava batinama i ubistvima, nije postao takav od pesama koje čuje, već od vaspitanja koje (ni)je dobio kao dete.

Le Scorpion Serbe

pre 4 godine

Dok pesma bez spora jeste retardirana, njen nastanak je čist prirodan sled događaja unutar patrijarhalne civilizacije. Lupam: svi mi muški, uključujući mene, uživamo u pornografskim filmovima i fotosesijama, zar ne? Obožavamo da zurimo u ženu u njenoj obnaženosti, poniženosti, potčinjenosti našim očima i fantazijama, i, bar samo utoliko, potčinjenosti nama samima. E, a rodbina te žene i neki njeni prijatelji možda baš i ne pucaju od ponosa zbog svega toga što ona čini. Nas nije briga kako će se njeno dete sutra osećati zbog majčine bivše karijere, a možda će ono imati trajne traume.

U ISTOM KOŠU sa tim je i ubeđenje da se ženama treba komandovati, da ih treba tući, da ako imaju svoje "ja" zaslužuju kaznu. Patrijarhatski sistem, u kom je muškarac sve, pruža prostor za razvoj skoro čisto muške kulture, ali utoliko i ovlašćuje muškarca da čini sa ženom šta mu volja. Slična vrsta istorijske deformacije kroz koju su prošli kapitalizam, socijalizam, neoliberalizam...

Dakle, dok s jedne strane nikako ne podržavam nasilje nad ženama, ono jeste kulminacija sistema koji smo MI podržavali i pothranjivali. I koji još pothranjujemo, favorizujući ne samo muškarce već specifičan prototip muškarca. Da ne obrazlažem sad kakav.

Петар

pre 4 godine

На страну то што ово благе везе нема са никаквим шовинизмом, морам да се сложим са вечином да је песма више него безвезна и до крајности неодговарајућа за Беовизију. Али то треба жири да каже а неки тамо НВО да измишљају глупости.

sasa

pre 4 godine

Politička korektnost će na kraju, na ovaj ili onaj način, svima da nam dođe glave.
(Petar, 25. februar 2020 11:32)

Politicka korektnost ako se ne dozvoljava velicanje ubistva i nasilje nad zenama?! Sta se desilo sa muskarcima u ovoj zemlji?! Ovoliko zenomrzaca cak ni u gay populaciji nema sigurno!

Kolega, daj jedno topče da se ispalim

pre 4 godine

Ja sam bila ubeđena da je prva verzija pesme puštena da bi se o njoj pričalo u medijima i da bi se povećalo interesovanje za Beoviziju, a da je prava verzija ova normalna!

Kliker

pre 4 godine

"Kupio sam pištolj od švercera na crno
na tebe cu rado potrošiti zrno
stvarno, nemoj da ideš mojom ulicom..."

"u kafanu pušu marihuanu
ili neku drogu piju s nogu
te sam noci spavalo pod šankom
da se ne bi osecalo strankom..."

Umetnička sloboda se očigledno u to doba više cenila nego sada pa su za to vreme cenzure prošli ovako opasni tekstovi.

Gde zivim

pre 4 godine

Covek peva o tome da ukoliko ga voljena zena ne prihvati ili ne daj Boze, bude tudja (il si moja ili nicija), da ce ubiti i nju i sve sto stigne! I sad se neko pita, u ovoj zemlji treceg sveta, gde je mentalitet takav kakav jeste, sta je tu uvredljivo?! Pa evo reci cu, vase pitanje je uvredljivo.

Bob

pre 4 godine

Samo bez veliko uzbuđavanje i hipertenziju. Sve je ovo normalno za jednu dobrouređenu masovnu ludnicu. Koj ne svata, da nauči zaubuduće, da se ne nervira i ne psuje na glas.
Sve će da bude sređeno, ljudi.

daTiObjasnim

pre 4 godine

Dozvolili smo da nam državu vode NVO.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ferdinand, 25. februar 2020 12:18) # Link komentara

Ta NVO trenutno protestvuje protiv zakona o nestalim bebama koji predvidja da se roditeljima da deset hiljada evra da prestanu da traze svoju decu. Kamo srece da ove zene stvarno vode drzavu. Ovako uzivajte u trenutnoj muskoj ekipi vladalaca. Vidim dokle su nas doveli.

Zoran

pre 4 godine

1. Pesma je tezak trash. Nije ni za radio.
2. Kao sto je neko vec napisao, bolje bi proslo sve da je on dosao da prosi njega. Evrovizijski sindrom.

Boze me sacuvaj gde zivimo. Tolerancija i politicka korektnost je neophodna u zemljama sa vecom populacijom, jer tako sami sebe kontrolisu. U sredinama kao sto je Srbija, to je garancija da cemo biti istrebljeni.

Dusan K.

pre 4 godine

"Poneo sam bombu, poneo sam draga
Jer te ludo volim, jer te ludo volim
Došao sa kumom, došao i sa bratom
Da te zaprosim tu pred tvojim tatom

Ako kažeš ne, ako kažeš ne, ako kažeš ne
Razneću ja sve
Ako kažeš da, ako kažeš da, ako kažeš da
Svadba velika"

Oni sa ovim hteli da osvoje svet??? Daj ne brukajte nas vise! Ovo je nasilje nad kulturom svoje drzave, sto nazalost jednima postaje normalno, a ostalima sramota jer delimo isto ime drzave.

Monte

pre 4 godine

Maestralan komentar Tetka Stane. Trivijalne stvari se izdizu na nivo kao da su primarni problemi drustva. Feministicki i svi slicni ultraski pokreti su extremna lijeva/desna skretanja, kroz koja pojedinci zaljecuju sopstvene frustracije. Imali smo izuzetan sistem vrijednosti, dovoljno je da mu se, za pocetak vratimo, naucimo djecu (i sami sebe) kucnom vaspitanju, pa onda krenemo dalje. Od modernog svijeta uzmeno to sto valja, disciplinu, eticnost, odgovorbost, postovanje zakona, a ne silikone i oslivljavanje zena sa kucko... Srbijo, otrijezni se malo ili cea nestat...

kadnezelispriznatiistinu...

pre 4 godine

Dok ovdasnji "reperi" imaju izuztno poucne tekstove.... Pa niko nista ne prica o tome a bez k...., droge, ekipe, pancira i sto sta jos nema ni jedne "pesme"...

ikac klisa

pre 4 godine

Lepa pesma. Zaista mi nije jasno u čemu je problem.
(samo velim, 25. februar 2020 11:13)

Tekst je sad promenjen prva verzija je bila "ako kazes ne raznecu ja sve" (bombu je poneo na prosidbu).

What about the Dome

pre 4 godine

Prvo, smatram da je ovo takmicenje kao i Evrovizija postala lakrdija i politicka pozornica za promociju antivrednosti.
Drugo, pre par godina pobedili oni Lordi sa otvoreno satanistickim performansom. Jel ih neko zabranio ili ih uslovio da promene performans? Osim ako ne mislite da satanizam nema nikakve veze s nasiljem nad zenama.
Trece, svakodnevno se na SVIM televizijama vrte filmovi sa eksplicitnim scensma nasilja i prema zenama i muskarcima i decom i niko od ovih sad dusebriznica i dusebriznika da pisne o tome. Nece ili ne sme, pitanje je. Ali Borina frula i pesma je opasna po bezbednost zena.

Ovo je nasilje nad zdravim razumom.

Boro prijatelju... znas sta ti je (ne)ciniti.

Ljubezni Haralampije

pre 4 godine

Preslušao pesmu i ne mogu da se načudim kakve glupe pesme s narodnjačkim melosom se takmiče za Evroviziju. Pitam se ko li je selektor.

mikac678

pre 4 godine

Skup plagijatora i diletanata, ništa drugo. Ovi bi da bacaju bombe, uz to je muzika teška ciganija. Neka druga grupa uzela muzičku temu iz X mena, komotno može Dizni da ih tuži

prosto ko pasulj

pre 4 godine

Pesma je za tranziciju iz vremena kada su se zene kupovale na pijaci u vreme kada se ipak trazio usmeni pristanak.

Pre jedno 6000 godina? Uz tač besa i ubijanja okolo neduznih.

kele®

pre 4 godine

Ovi su pobrkali Evroviziju sa vašarom u Šapcu. Mogu shvatiti pop sa elementima folk muzike, ali ovo je teški narodnjak, na granici turbo folka ala Miligram.

dodji sebi

pre 4 godine

I meni je skocio pritisak kad sam videla sta pevaju pa ko sta mene pita. Bice pre da su se malo zapetljali a sad ne znaju kako da se otpetljaju. Verovatno su jedva smislili i onaj glupi tekst a sad treba jos da ga menjaju. Pa mnogo je kume.

HanSolo

pre 4 godine

Pa sa ovim nećemo uzeti jedan jedini poen.. Mi smo stvarno čudni.. Bolje da se ništa ne šalje ako hoćemo da se osramotimo.. Pošto.. Ovo muzika nije.. Ovo je samo pokazatelj da nemamo svoju kulturu.. Ovo više liči na neku tursku muziku nego našu..
UŽAS!!

muzičar

pre 4 godine

koja je ovo sprdnja od pesme?!... dečija pesmica. Zar nije niko mogao da napiše dobru pesmu zs Eurosong?...pa EU-song nije frstival folklora.

ccc

pre 4 godine

90% danasnjih pesama poziva na nasilje, ubistva, kriminal itd. zanima me zasto se te pesme svakodnevno vrte u etru na IDJ tv-u, i nikog to ne zanima, inace ova pesma je kriminal nevezano za sam tekst... Bora Dugic je veliki umetnik ali ne znam sta mu je ovo trebalo...

Šone

pre 4 godine

Ovo je za Pink i Grand, nije ova retard pesma za Eurosong.
Bolje što neće otići, a Bora da se smiri i da cepa frulu, on je tu KING!

demarn

pre 4 godine

Gospode bože koji treš. On došao da je prosi ni ne zna je baš najbolje, ali ako pristane svadba pod šatorom, 300 zvanica pijančenje dok svi ne popadaju.

Maja

pre 4 godine

Strasno je sto niko ne reaguje na pesme koje se naširoko snimaju, a pune su vulgarnosti i nasilja nad ženama a od danasnje dece praveći nasilnike, sirovine i nedzentlmene, proste, nagonski nastrojene.
To je sramota.
A ova pesma mi realno nije nivo za Beoviziju

mislilac

pre 4 godine

Ovo je pesma za šatru na sred livade i ljuljaaaaaaaj! Ako treba ovo da nas predstavlja na evroviziji , bolje da ne učastvujemo jer ovakvu trešinu odavno nisam čuo.Pa za ovo je Bregović filharmonija!!!!

ccc

pre 4 godine

90% danasnjih pesama poziva na nasilje, ubistva, kriminal itd. zanima me zasto se te pesme svakodnevno vrte u etru na IDJ tv-u, i nikog to ne zanima, inace ova pesma je kriminal nevezano za sam tekst... Bora Dugic je veliki umetnik ali ne znam sta mu je ovo trebalo...

Pera Kojot Stariji

pre 4 godine

Pretpostavljam da je pesme birao neki žiri ili nešto slično. Ako je ova pesma (u ovoj ili originalnoj varijanti, svejedno) prošla, pitam se kakve li su bile one koje nisu prošle?

Inače tekstopisca i izvođače treba kazniti zbog nasilja nad dobrim ukusom i zdravim razumom.

Bruka

pre 4 godine

Pesma ce dobiti po 4-5 bodova iz zemalja tipa Azerbejdzan, i 2-3 boda iz zemalja sa jakom srpskom dijasporom i to je to. Moja prognoza, 17-18 bodova. Inace pesma je dobra dobra da bude himna neke zapustene deponije koja se pomalo pusi od smrdljivog dima.

Desiderio

pre 4 godine

Iskopirali smo gomile debilnih stvari sa Zapada. Politička korektnost je jedna od tih. Pesmu nisam čuo, a nemam ni želju. MuŸička scena u Srbiji je već decenijama puna kiča i amaterizma. Tu se ništa ne menja.

Алекса

pre 4 godine

РТС нема пара за редовни програм али има за Беовизију и Евровизију...

Некад је сваки дан ишао Опстанак, Коларићу панићу, Бранко, неко је снимио Бољи живот....а сад....Беовизија....

Само...зашто Беовизија, провинцијалци ништа? РТС нас не броји? Ал' претплату 'оће?

Porucnik Drebin

pre 4 godine

Ukinite Beovizije, putovanja na Evrovizije, ulozite taj novac u obrazovne i decije programe, promovisite nesto lepo i pametno a ne ovo nakaradno takmicenje. Ili, ko zeli neka sam plati, pa neka vidi kako to izgleda. Jel se iko seca bar 5 nasih ucesnika na Evroviziji?

kralj

pre 4 godine

Jedino sto je ovde uvredljivo je pesma,odavno nesto losije nisam cuo,kazna za usi.Bora je veliki umetnik ali ovde je definitivno napravio veliku gresku jer je ovo neslusljivo.

Иду дани...

pre 4 godine

Велики сам поштовалац дјела Боре Дугића.Сматрам га у Топ 5 музичара са ових простора. Толико ремек дјела од овог човека.
АЛИ ова пјесма није достојна ни репертоара једне кафане у околини Бабушнице а камоли Беовизије.Еуросонг да не помињемо...
Не знам шта му је све ово требало.Притом не мислим на текст пјесме.Можда није прикладан због данашње цензуре али га треба схватити искључиво као шалу.Зашто се нико није бунио због пјесме Ивана Гавриловића "200 на сат" ?! Незванична химна смрти...

Neox

pre 4 godine

Za one koji se pitaju na koji deo pesme se odnosi zabrana, ovo je preciscena/modifikovana verzija. U orginalu umesto "poneo sam burmu" ide "poneo sam bombu" i umesto "srce bolece" ide "raznecu ja sve".

Ne znam sta je ovo Bori Dugicu trebalo. On je iznad Beoivizije, Evrovizije i slicnih kic manifestacija.

Јабучило

pre 4 godine

Da nije NVO, ti bi mislio da žene treba lešiti od batina.
Da mi je znati tvoju IP adresu da te nađem...
(daywalker, 25. februar 2020 13:08)

А ти би и даље људе "налазио"? Исти си.