Sreda, 19.02.2020.

14:15

"Tesla je Hrvat", najviše iznervira Srbe: Evo šta to još živcira Evropljane

Izvor: B92

"Tesla je Hrvat", najviše iznervira Srbe: Evo šta to još živcira Evropljane IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

188 Komentari

Sortiraj po:

ivan

pre 4 godine

Moj kolega u inozemstvu je Srbin sa hrvatskom putovnicom koji je pobjegao 1995 iz Knina u Srbiju. On Hrvatsku i Hrvate ne može da smisli ali je zbog EU i ubog toga što lakše može putovati izabrao da bude politički Hrvat. Znači na svim formularima i na svim papirima on je Hrvat jer je sam tako izabrao. Firmu za koju oboje radimo ne interesira njegovo porijeklo ni kako se on osjeća. Po putovnici je Hrvat.

...

pre 4 godine

Tesla je putovao u Ameriku sa Pasosem izdanim u Zagrebu u kojm se navodi njegova pripadnost Kraljevini Hrvatske Slavonije i Dalmacije. A vi se sada ljutite koliko hocete!
(Kristijan, 20. februar 2020 18:27)

Znaci pobili ste mu pola familije i digli kucu u vazduh, iako je hrvat?! Zanimljivo...to se naziva licemerstvo.

Mario Marengo

pre 4 godine

Tesla je bio državljanin ondašnje Hrvatske (dela Austrougarske), poreklom Srbin. Kasnije je bio državljanin SAD, poreklom Srbin. Dosta mešanja baba i žaba i ispraznog naklapanja.

Kristijan

pre 4 godine

Tesla je putovao u Ameriku sa Pasosem izdanim u Zagrebu u kojm se navodi njegova pripadnost Kraljevini Hrvatske Slavonije i Dalmacije. A vi se sada ljutite koliko hocete!

interno

pre 4 godine

Zaista mi nije jasno zašto Srbi očajnički žele da budu braća sa svakim ,brača su Crno Gorci Makedonci Hrvati Slovenci Rusi Česi ,zašto ne žele da budu samo oni Srbi šta je to loše kod Srba kao da se stide nečega.

Realno

pre 4 godine

od kada se nacionalnost vodi po mestu rodjenja ?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!

rodjen sam u becu...
ali sam Srbin!!!!!!!
hrvata ima u srbiji, srba u hrvatskoj
sto ne znaci da su hrvati u srbiji, srbijanci i obrnuto

a o hrvatima i njihovom kompleksu nize vrednosti.... ne vredi govoriti ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aleksa, 19. februar 2020 23:10) # Link komentara

Znači ovako, rođen si u jednoj državi, ta te država odgoji (ti si druge nacionalnosti od države u kojoj si rođen, ali si državljanin te države - u tvom slučaju Austrije), napraviš nešto bitno i onda zasluge daješ Srbiji...haha, pa onda se nemojte čuditi kada vas svako malo neko "torpedira" iz svoje države. Idi u Srbiju onda ako je npr. Austrija bezveze i ne smatraš je svojom državom. Sva sreća Tesla nije bio taj lik kao ti...Bolio ga je K za Austriju, Srbiju i Hrvatsku...ništa mu niti jedni nisu dali...jedini tko mu je nešto omogućio je USA...toliko

Ненад

pre 4 godine

Народи Балкана не требају да се мрзе јер су сви постали плен моћника. Мржња мора једном да престане. Ако се баш и не волимо можемо да се уважавамо.

gluposti

pre 4 godine

Formalno-pravno gledano, Tesla je bio Amerikanac. Bio je americki drzavljanin. Jednom kada prihvatis americko drzavljanstvo ti za Ameriku i vasceli svet postajes Amerikanac, tvoja deca postaju Amerikanci i to je to. Bas kao sto je i Arnold Svarceneger takodje Amerikanac. Samo se na Balkanu ljude bave glupim tricama i kucinama i gledaju ko je ciji pradeda po ocu, majci, dedama, babama, pa govore kako je neko 3/8 Bosanac, 1/8 Crnogorac, a 1/4 Hrvat, 1/4 Srbin ... Normalnim narodima je to nebitno. Primera radi, holandski kralj je 3/4 Nemac i 1/4 Holandjanin. To verovatno niste ni znali. A njegova najstarija cerka koja ce jednog dana da nasledi i holandski presto je 1/2 Argentinka, 3/8 Nemica i 1/8 Holandjanka, a bice holandska kraljica. Pa Holandjanima to opet nije bitno. Samo su nama bitne neke gluposti oko kojih vodimo ratove i u 21. veku!

cross

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

Hrvatska tada vec stotinama godina nije postojala niti je bilo naznaka da ce postojati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ej bre, 19. februar 2020 23:27)

Pa onda su ti Milos Obrenovic i Karadjordje Turci, jer Srbija tada stotinama godina nije postojala niti je bilo naznaka da ce postojati.

Bata Sale

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

Ako su mi roditelji Srbi, a ja rodjen u Kini, proveo detinjstvo u Kini i celog zivota zivim u Kini jesam li ja Kinez?

Realno, tip je Amer.

pre 4 godine

(ej bre, 19. februar 2020 23:27)

Kaj niste vi bili turski pašaluk s odličnim školstvom u to vrijeme?!
Super bi se proslavio Tesla da je tam rođen. Bio bi nepismenjak jadan.

bas cete objaviti... istina boli

pre 4 godine

... Tesla je pravoslavni Srbin rođen u Austrougarskoj a hrvati su pokatoličeni Srbi ....
(s, 19. februar 2020 23:27)

A Srbi su luzeri koji svojataju sve jer sto ovde nikne prosto ne valja

Miki

pre 4 godine

Eto skoro odgledah neki prilog gde je navedeno da je pred smrt trazio da mu na sahrani sviraju "Tamo daleko". Nisam znala da se ta pesma svidja Hrvatima.
(Hmm, 19. februar 2020 23:40)

Na Teslinoj sahrani je tu melodiju odsvirao violinista Zlatko Baloković, Hrvat. Gradonačelnik Njujorka je pročitao nekrolog koji je napisao književnik Luj Adamič, Slovenac. Zapravo su i Tesla i Baloković i Adamič bili Amerikanci jugoslovenskog porekla...

Бурек са сиром, бре!

pre 4 godine

Босанце највише изнервира моје корисничко име на сајту Б-92.....

Milan_PT

pre 4 godine

Ne govori se o nacionalnosti, jasno da je Srbin, nego je rođen u Austro -Ugarskoj, današnjoj Hrvatskoj.. znači,"državljanstvo." Naučite napokon..
(Pogled sa strane, 19. februar 2020 20:38)

Da bi imao državljanstvo Hrvatske, potrebno je da u trenutku rođenja ta oblast bude država. Hrvatska je u tom trenutku bila jedna od 18 pokrajina Austro-Ugarskog carstva, tačnija jedna od 3 pokrajine ugarskog dela monarhije: uža Ugarska, Hrvatska i Slavonija, Rijeka. Kasnije (1868) se Hrvatska i Slavonija razdvajaju na 2 pokrajine, a 1882. se formira nova pokrajina Vojna Krajina. Ako su tada Rijeka i Vojna krajina bile nezavisne države, onda je i Hrvatska bila. Tada bi ti bio u pravu. Pasoš koji mu je izdat 1883 i sa kojim je otputovao u Ameriku, izdala mu je Zemaljska vlada (Landes-Regierung), što i dan danas u Austriji i Nemačkoj označava Pokrajinsku vladu. Kad se govori o državnoj vladi, onda se koristi izraz Staads-Regierung (danas se to piše bez crtice). Pogledaj njegov pasoš, imaš ga u Zagrebu u muzeju. Kad je stigao u Ameriku, zaveden je kao austro-ugarski državljanin, a ne hrvatski, i to je bio sve dok nije primio američko državljanstvo.
A to da je on Hrvat zato što je to danas država Hrvatska, to je isto kao da mi rimske careve rođene na teritorije Srbije proglasimo Srbima...

Loki

pre 4 godine

Eto skoro odgledah neki prilog gde je navedeno da je pred smrt trazio da mu na sahrani sviraju "Tamo daleko". Nisam znala da se ta pesma svidja Hrvatima.
 (Hmm, 19. februar 2020 23:40) 

Jesi znala da je poslao telegram odgovor na cestitku iz Hrvatske gdje je napisao kako se ponosi hrvatskom domovinom.

Milutin

pre 4 godine

Ako se nacionalnost odredjuje po mestu rodjenja molim da mi kazete sta je moj otac. Elem, rodjen je u jeku rata, baka se porodila u štali, tako da je moj otac rodjen u štali.

Dečko koji obećava

pre 4 godine

Šta drugo mogu da serviraju,mržnju,svadju....A kad će povećanje plate ili šta ste uradili u vezi odlaska omladine ?!

kako da ne

pre 4 godine

Obožavam portulacu da kazem ‘sto vi pricate Brazilski jezik’, da vidite vi te face. Portugalci su najbrojniji stranci u Švajcarskoj posle italijana, francuza i nemaca, što znaci da ih je mnogo, preko 450.000. Tako da sam ih upoznao mnogo, a vecini sa kojima sam bio malo blizi, voleo sam to da im kazem. Te face su nezaboravne, spremni su da se naljute, a neki su pricali odmah kako su oni nekada osvajali i tako nametali svoj jezik sto ja sve to znam, ali to peckanje portugalaca da su brazilci ili da pricaju brazilski jezik, fantasticno :)

Ja

pre 4 godine

Zato sto ne mogu da prodju njhove istorjske i naionalno-identitetske lazi, zato nas i mrze! Na tom prostoru nisu ziveli samo Hrvati, nije taj Tesla tamo s Marsa pao, nego se rodio kao i svi oni, da bi danas to bilo samo hrvatsko, a Tesla Hrvat. A znamo i kojom politikom se doslo do toga da oni sebi daju za pravo tako nesto i dan danas!

only fools and horses

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)

A svo troje su imali jednu zajedničku osobinu, izjašnjavali su se kao Srbi.

Fakat

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

U Austrougarskoj je rodjen.

Vojvođanski

pre 4 godine

Tesla je Rođen u Hrvatskoj kao i svi njegovi preci, to što je religija bila Pravoslavna nema veze sa nacionalnosti! Zašto je teško prihvatiti to. Amerikanci, Evropljani nazivaju svojim svakog ko je rođen u njihovoj zemlji i ako su mu roditelji rođ u Ukrajini npr.

CROmanjonac

pre 4 godine

Mislim da prosjecnog Srbina mnogo vise iznervira ,,Djokovic je poluHrvat,, sto je istina,a to pokazuje stanje svijesti na balkanu o tome sto je uspjeh a sto ne. za razliku od Tesle (koji doduse sigurno ima i hrvatske krvi sobzirom da stoljecima zive tamo).Na stranu sad teorije da li su pravoslavci u Hrvatskoj Srbi ili posrbljeni.Ali zalosno je to prisvajanje uspjeha.Ako je Tesla nesto postigao postigao je bez ikakve pomoci Srba i Srbije.Da je bio u Srbiji zavrsio bi kao sluga nekom stranackom papku.Ili bi bio proglasen ludakom i cudakom.Isto se odnosininda je ostao u Hrvatskoj.Lijepo je sto ga sada priznajemonda je dao doprinos covjecanstvu ali trebali bismo da ga ostavimo na miru i Srbini i Hrvati.On sigorno nike zelio da se sada Srbi(i Hrvati) hvale da je on od njih postao a istovremeno nemaju pojma o njegovom djelu..cast izuzecima.

Milan_PT

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)

Meša Selimović, Ivo Andrić, kao i Emir Kusturica nisu rođeni kao etnički Srbi, ali su u poodmakloj dobi, apsolutni svesni svojih odluka i bez ikakvih spoljašnjih pritisaka, odlučili da se samoinicijativno deklarišu kao Srbi.
Tu nema nikakve paralele sa Teslom, jer on nikad nije izjavio da nije Srbin, već Hrvat. Uostalom, Tesla se u svakoj ozbiljnijoj publikaciji vodi kao američki inženjer austro-ugarskog porekla. Tek u opisu njegovog detinjstva se navodi da je iz srpske porodice (mada ima slučajeva da se porodica ne pominje, već se naglašava da su Smiljani u Hrvatskoj, čime se neupućeni čitalac navodi na pogrešno mišljenje). A tome doprinosi i novohrvatska istorija, koja nigde ne pominje Tesline korene, tako da mi se desilo da me je jedna Hrvatica, inače sa vrlo visokim nivoom obrazovanja, upitala zašto Srbi svojataju Teslu. Kad sam joj rekao da je Nikolin otac bio pravoslavni sveštenik, prota u Gospiću, a da mu je majka Georgina, takođe iz svešteničke porodice, imala jednog brata sveštenika, a drugog koji je postao mitropolit dabrobosanski, ona je zinula od iznenađenja, jer je rekla da se kod njih nikad ne spominju nikakvi Teslini članovi porodice, koji su bili pravoslavni sveštenici.
Tako da kad Hrvati kažu da je i Tesla Hrvat, oni to stvarno misle i ne kažu to samo da bi iritirali nas...

bok

pre 4 godine

haha ispada da dođe Šveđanin, amer, danac i pita "jeste li vi katolički srbi" što je naravno nikad zabilježeno, pa mi i naša zemlja smo možda i poznatiji. ova mapa samo govori ko su srbi za one koji ne znaju i koliko je prokleto graničiti s vama

Da se zna

pre 4 godine

Nacionalnost je ona ciju putovnicu nosite, a etnicko porijeklo je ono za sto mnogi misle da je nacionalnost. Tako da je i ovaj Srbin iz Beca zapravo Austrijanac srpskog porijekla.

est

pre 4 godine

nemate ni malo obraza.Mozete sami da odete na famillysearch pronadjete mesto,datum,pravoslavna knjiga rodjenih.izvod iz maticne knjige krstenih i uverite se sami.A mozete i da ne verujete svojim ocima.

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

Cime se mi jos zamaramo,majko moja mila,a plata 250 eura,eee zivote......na balkanu,baci kosku da se narod zabavlja.
(Miki, 19. februar 2020 23:04)

@miki
gde ti radis brate. ja €250 za dan zaradim. Za €25 po satu za 10 sati sam juce pocistio neke metadata fajlove liku iz Amerike. Hvala Tesli sta god da je, posto da njega nije bilo verovatno ne bi mi jos imali internet I ja bih zaradjivao kao ti.

Sasa

pre 4 godine

Zanimljivo je to da su mu Hrvati pobili skoro svu familiju za vreme WWII a 95-e su srusili crkvu u kojoj je njegov otac Bogu sluzio,eto toliko da vole i postuju ...
Da je 1995 bio ziv,bio bi u onoj koloni prema Srbiji...istina i Pravda je kod Hrvata selektivna pojava....Evo Srbija je dala 19 Rimskih careva i ako u to vreme nije Ni postojala kao Ni Hrvatska sto nije postojala kad se rodio Tesla....

Ohi

pre 4 godine

Srbi... Mislim, ako vas nije sramota što vas veliki dio zemalja u vašem okruženju ne može podnijeti, vi ste u velikoj zabludi.
Eto, i alpskim i katoličkim "srbima" ide puno bolje nego "original" srbima hahahahaha ironije...

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

reci Meksikancu da je Tex-Mex ili pitaj tamnoputog amerikanca odakle je poreklom, reci Srbinu da je Soroš filantrop, kazi Hrvatu da prica srpsko-hrvatski, pitaj Francuza nesto na engleskom,

sin lovca na medvede

pre 4 godine

A koga ovo najvise nervira: Sta bi radio Valter 1992?
Ili ovo: Koja je to drzava, cije se granice ni koncem ne mogu povuci?

papiri

pre 4 godine

od kada se nacionalnost vodi po mestu rodjenja ?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!

a otimate se za državljanstva,
imam samo srpske papire i moji su 200 godina u Srbiji,i sad smo kao svi Srbi

verba volant

pre 4 godine

Nervira me bahatost i odsustvo domaćeg vaspitanja, Naročito sam osetljiva kada me potpuno nepoznata osoba, često duplo mladja od mene, oslovi sa "ti".

Džoni

pre 4 godine

Tesla je Hrvat isto toliko koliko su Hrvati i onih 250 hiljada proteranih ljudi iz Like, Korduna i Banije u bljesku i oluji. Da je mogao i sam Tesla da se zatekne u rodnom Smiljanu te '95 i on bi na traktorskoj prikolici bio proteran u Srbiju? Ne znam zašto su ih terali odande ako ih smatraju Hrvatima? Ili je samo Tesla Hrvat, a ovi ostali pogani i kvarni Srbi?

delije konjanici

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

Onda je Ban Jelacic Srbin,rodjen je u Petrovaradinu. Kakva smesna logika.

Swiss

pre 4 godine

Kao da je bitno. Cinjenica je da ga ni Srbi ni Hrvati nisu podrzali u njegovom radu, pa se covek pokupio i otisao. To jos jednom u prilog cinjenici da koristimo potencijale i ulazemo u stvari koje vrede.

delije konjanici

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)

Nismo ih mi svojatali, nego su se sami izjasnjavali kao Srbi. Sedi, jedan.

Zoran

pre 4 godine

Boze kakvi komentari i koliko prozivki na racun Hrvata a i Slovenaca, Crnogoraca, Bosanaca i Makedonaca, cak i Estonce je jedan isprozivao kao da su olos najveca. Od negiranja njihovog identiteta do generalizovanja kao da su svi ti narodi samo zlo.

A mi? Mi smo bezgresni, divni i krasni? Nije ni cudo sta svi beze od nas, a ovaj se jos hvali kako je isprozivao Irce da su Englezi pa bezao iz puba. Svasta

tamo daleko

pre 4 godine

Eto skoro odgledah neki prilog gde je navedeno da je pred smrt trazio da mu na sahrani sviraju "Tamo daleko". Nisam znala da se ta pesma svidja Hrvatima.
Hmm

da, i ti svasta verujes?

дневна доза просечног Србенде

pre 4 godine

Тесла је Србин и српско амерички научник. Погледајте на Википедији сви језици пишу да је српски или српско амерички научник. Чак и на албанском пише да је српски научник. Само Википедија на једном језику каже да је он хрватски и амерички научник, походите која....

Damir

pre 4 godine

Ovo odgovorno tvrdim. Veće šanse ima Baja Mali Knindža da ga pozovu da nastupi u Širokom brijegu nego tomson da mu dopuste da peva u areni u Puli.

pepe

pre 4 godine

Sva sreca da se Tesla nije rodio u 15, 16 veku i da je toliko puta isticao srpsko poreklo, inače bi ga zaista i "ukrali". Kao i Dubrovnik, Marina Držića, Dživa Gundulića. Samo pogledati Austrougarske popise stanovništva iz 19. Veka u Dalmaciji. Hrvata - 0. Ne posto. 0000000000000

дневна доза просечног Србенде

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
(Nenad, 19. februar 2020 20:54)

Не брини нервира и њих кад ви Срби из Србије њих зовете Босанцима.

дневна доза просечног Србенде

pre 4 godine

Mene nervira kad sami za sebe kažemo da smo nebeski narod, da smo najpametniji i najbolji pa nas zato mrze i slične gluposti u koje većina Srba nažalost veruje...
(Randy Marsh, 19. februar 2020 22:29)

Ја у животу од неког Србина патриоте нисам чуо то за небески народ. Али јесам и од Хрвата и од Бошњака и ових аутошовиниста који то нон-стоп помињу.

Boske

pre 4 godine

Pa kaj Tesla nije Hrvat?!
Ja sam mislio da je rođen u Hrvatskoj i da je Hrvat!
Pa svi u svijetu govore Nikola Tesla was born in Croatia ili Nikola Tesla vos born in kroacija
(gorkipelin, 19. februar 2020 21:46)

Tesla je jednom boravio u Srbiji, a u Hrvatskoj nikad. Rođen je u Austriji, odrastao u Austro-Ugarskoj. Ali za utjehu, mislim da prilično dobro vladaš srpskim jezikom.

Schomi

pre 4 godine

Ne znam da li je Tesla bio Srbin, Hrvat, Jugosloven ili Austro-Ugarin, ali znam da danas niko ne bi znao za njega da nije otišao u Ameriku.

Jbnn

pre 4 godine

I da, zena mi je iz Hercegovine, kad smo se upoznali trazio sam joj da mi napravi burek sa sirom. Smrtno se uvredila, burek je samo sa mesom a sve ostalo su pite :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Elvis Prisli, 19. februar 2020 21:25)
Pita je sa jajima. Burek sa sirom nema jaja.

alkc

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
(Nenad, 19. februar 2020 20:54)
Zovemo cas Srbojancima zbog Vukive gramatike. Srbi-ja = Srbi-ja-nac.

alkc

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu. To je Kralj proglasio sve Hrvate pravoslavce u Hrvatskoj da su Srbi. To su čisti Hrvati.
(Marin, 19. februar 2020 20:47)
Slazem se. Da se tako delimi nikad rativsli ne bi

Hrvat

pre 4 godine

Hrvatska nije postojala kada je Telsa rođen? To je kao da netko tvrdi da Srbija nije bila jedna od 6 republika unutar SFRJ i da nije postojala u SFRJ. Naravno da je postojala i prije i nakon Jugoslavije.

Malo educiranosti ne skodi i malo proučiti Austrougarsku itd... i Hrvatsku sudbinu u istoj...

jasmina

pre 4 godine

Idite u Ameriku kod njegovog spomenika (Nole se Slikao pored njega)Pa pročizajte šta su Amerikanci napisali ....Amerikanac poreklo Srbin !!!!!!!!!!

alkc

pre 4 godine

Smešno mi je kako smo mi žulj svim ostalim komšijama :)Još malo pa će i Japancima najveća uvreda biti ''jeste li vi istočni Srbi? Kako to mislite niste?! A Srbija do Tokija?'' Onda se Amerikanac nasmeje na to, a ti dodaš ''preko Milvokija!'' pa mu više ne bude smešno.
(Stele, 19. februar 2020 20:42)
Nismo zulj nego nas niko ne smeka pa nece da budu mi.

kusavi

pre 4 godine

A što vas to vređa? Svakako zadnjih dana srbima s one strane drine govorite dalje prste od srbije, i da vas ne interesuju. Što vas to Tesla pa sad interesuje, nije rođen u beogradu? A da, on je beše poznat u svetu. Veliki ste vi licimuri.

Zagor

pre 4 godine

@Pero: A tvoje ime Pero je inace vojvodjansko ime, a? Kaze se Pera, a ne Pero. A sto si ti Bosanac ili Licanin, a mislis da si Vojvodjanin je prica za sebe. Ja barem imam izmisljeno ime, ali kada cujem da Pero iz Vojvodine, govori o Srbijancima, onda znam koliko je sati. Eto na primer, vi dosljaci, koji nemate pojma, vi mene nervirate.

alkc

pre 4 godine

Sin pravoslavnog srpskog popa nikada ne može biti Hrvat.Ali nikad.Čovek je 1000 puta u svojim memoarima napisao da je Srbin.Amerikaci ga isto oslovljavaju.
(dnevna doza prosecnog Srbende, 19. februar 2020 20:28)
Jeste bio Srbina ali nije Srbijanac bez obzira sto ga svojatate vi iz Srbije.

комша

pre 4 godine

Фрањо Туђман је по оцу Србин, а мајци Црногорац. Доказано 100%. Стјепан Радић је по пореклу Македонац.

idem da se besim

pre 4 godine

Aj nek neko objasni kako čovek rodjen u Hrvatskoj ili Austro-Ugarskoj moze biti Srbin. Tamo odrastao a iskole neke završio. Naučite već jednom da pravoslavlje sa Srbijom nema ništa to je veroispovest. Isto tako svi sto zive i nose srpski pasoš ne mogu biti nista drugo osim Stbi

morgen

pre 4 godine

Ko je pismen i ume da čita može potražiti pisma koja je Nikola slao svojoj sestri... gdje čovek izriče loše mišljenje o Hrvatima...

C i n i k

pre 4 godine

Tako vas zovemo i u Vojvodini. Kad se pominje nešto ispod Save, kaže se dole u Srbiji. Ne zbog toga što Vojvodina nije Srbija, već ljudi tako govore odvajkada, navikli. Pitaj koga hoćeš. E da, i Hrvati vas tako zovu :)
(Pero, 19. februar 2020 21:54)

1 x to cujem ..
Pretpostavljam da si hr iz Vojvodine pa tako pises,prepoznajete se na kilometar..

neutralni felsh

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu... (Marin, 19. februar 2020 20:47)

Tesla je u Srbiji boravio nekoliko puta. A u Hrvatskoj nije bio ni jednom je ta drzava nije postojala u to vreme.
(Mirko, 19. februar 2020 23:02)


netacno. bio je samo jednom, na nekoliko sati. da mu saopste da nije zadovoljio uslove za posao.

kiklop

pre 4 godine

Hrvat pravoslavne vjeroispovjesti je bio Tesla. Isto kao sto su srbi iz tkz. R Srpske ustvari Bosnjaci pravoslavne vjeroispovjesti htjeli to ili ne. Cak im se crkva razlikovala vjekovima kao i jezik,jer je Bosanski jezik ustvari stariji od ,,modifikovanog,, srpskog jezika.Bosna postojala prije nego li su stigle ,,monoteisticke,,religije u njoj i uvijek ce je biti u cijelosti.

dfghj

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)
Za Ivu Andrica ne znam ali za Mesu Selimovica znam 100% da se sam izjasnio Srbinom. Nekad je bilo mnogo muslimana koji su se osecali i izjasnjavali kao Srbi a onda je komunisticka partija preko nase crkve rasrbila sve koji nisu bili pravoslavni.

Giska

pre 4 godine

Ovo da je Tesla Hrvat je u rangu da je Jelacic Srbin, mada ovo prvo je apsurdnije jer Jelacicu niko nije ubijao rodbinu po jamama i logorima.

C i n i k

pre 4 godine

Cime se mi jos zamaramo,majko moja mila,a plata 250 eura,eee zivote......na balkanu,baci kosku da se narod zabavlja.
(Miki, 19. februar 2020 23:04)


Ko tebe primorava da komentarises?
Text je u formi zabave,takvi su i komentari.
Ujedno,bar zvanicno,plata je 530 e..
Ali,kakve su ti misli takvi su ti i komentari..

C i n i k

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)

Ivo Andric je sam za sebe napisao da je Srbin,dal zbog zene il zbog toga sto je ziveo u SRB nzn al je tako,Selimovic...pa procitaj malo nj memoare,da ne pisem ja..
Tesla?
Sin srpskog svestenika,naravno da je bio Srbin,sta bi drugo bio?

Bane

pre 4 godine

Srbe ipak najviše iznervira kada im kažeš da Vojvodina nije Srbija. To za Teslu... ni jedna laž ne može da iznervira koliko istina.

I još sam primetio da Srbe i sve druge u Srbiji i Vojvodini iznervira najviše kad im se kaže da "svoj" društveni stan nisu otkupili pravedno i pošteno. Tu već ne idu samo psovke, tu hoće i oči da ti iskopaju. Opet ono, istina boli.

Hmm

pre 4 godine

Eto skoro odgledah neki prilog gde je navedeno da je pred smrt trazio da mu na sahrani sviraju "Tamo daleko". Nisam znala da se ta pesma svidja Hrvatima.

Mirko

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu... (Marin, 19. februar 2020 20:47)

Tesla je u Srbiji boravio nekoliko puta. A u Hrvatskoj nije bio ni jednom je ta drzava nije postojala u to vreme.

ej bre

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

Hrvatska tada vec stotinama godina nije postojala niti je bilo naznaka da ce postojati.

bu2nin

pre 4 godine

Tesla se sam predstavljao kao Crnogorac. haha. Al fakat prvo je amer, pa hrvat.
nevjerovatno koliko se ljudi lože na to, a od plate sve manje može da se kupi

geopoliticki

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
(Nenad, 19. februar 2020 20:54)
Srbijanac kao i Bosanac su geografske odrednice, a ne etnicke. Dakle nisu Srbijanci Srbi iz Srbije, nego ljudi bilo koje nacije.

Мурта поново јаше

pre 4 godine

Ja sa Hrvat.Tesla je Hrvat.Ponosan sam na Teslu!
(Negativni, 19. februar 2020 22:34)

Зато сте му побили сву родбину.
Узгред, Тесла је православан Србин рођен у Аустроугарској.

aleksa

pre 4 godine

od kada se nacionalnost vodi po mestu rodjenja ?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!

rodjen sam u becu...
ali sam Srbin!!!!!!!
hrvata ima u srbiji, srba u hrvatskoj
sto ne znaci da su hrvati u srbiji, srbijanci i obrnuto

a o hrvatima i njihovom kompleksu nize vrednosti.... ne vredi govoriti ....

Duke

pre 4 godine

Tesla je Hrvat isto onoliko koliko je car Konstantin Srbin, tj. Tesla se rodio na teritoriji današnje Hrvatske, ali tadašnje Austrougarske, dok se car Konstantin rodio u Nišu, tadašnjem Naisusu, ali na teritoriji Rimskog carstva.

Randy Marsh

pre 4 godine

Mene nervira kad sami za sebe kažemo da smo nebeski narod, da smo najpametniji i najbolji pa nas zato mrze i slične gluposti u koje većina Srba nažalost veruje...

neutralni felsh

pre 4 godine

@Elvis Prisli

Estonci, kao i većina naroda sa Baltika su ti Ruski Hrvati. Ne zbog relgije, jer su prilično antireligiozni, koliko zbog ukorenjene mržnje prema Rusima. Cela istorija i kultura im je opsesivna i patološka negacija svega ruskog. Pročitaj šta su i gde su bili Estonci tokom oba rata i kome su sve služili. I kolika prava danas imaju Rusi u evropskoj Estoniji, kao najveća nacionalna manjina.

To što su dobili po ušima za vreme staljinista, je bilo retroaktivno i vaspitno. Odlično su prošli jer da su hteli, mogli bi da ih izbrišu sa lica zemlje u jednom danu.
(prijatelj nekih prijatelja, 19. februar 2020 21:58)


jeste tako je. rusi su prema njima uvek bili superiska a ovi ih omrznuli iz cista mira.

Ante

pre 4 godine

Nije istina. Mene nervira to što vi mislite da me to nervira.
Nervira me koštica u štrudli od višanja. I gaće kad uđu.. Di već uđu.
Pošto smo utvrdili gradivo za namčore, može li koja lista kako razveseliti nekog?

Eldorado

pre 4 godine

Uz dužno poštovanje Švajcarcima, i meni su Belgijske čokolade bolje. :-D
A za Austrijance sam iskusio kada sam radio u Americi, kolegu aus. su svi redom oslovljavali kao nemca, svaki put je pravio grimase i gunđao.

Boske

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
(Nenad, 19. februar 2020 20:54)

Meni evo ne smeta kad nas vi Srbi iz Srbije zovete Bosancima kako si i sam napisao u komentaru ali ja svakog ko mene nazove Bosanac zovem Srbijanac. To je obicna geografska odrednica i valjda je to jasno svakome ko ima vise od 16 godina. Svi smo Srbi a po necemu se i razlikujemo nista strasno. Hrvati mogu i mene da zovu Srbijanac ako im je tako lakse da prezive komplekse.

Upoznat

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat.

Naravno - zato su mu najčistiji Hrvati kao "četniku" uništili roditeljsku kuću u Smiljanu u "Imovinskom ratu" - i dan danas sve preostale Srbe u HR nazivaju tako.

Dijaspora

pre 4 godine

Ili kad Ircu, Skotu ili Velsaninu kazes da je Englez...
Jednom sam cak morao uteci iz paba zbog ovakvog zadirkivanja, bas se bili primili.

prijatelj nekih prijatelja

pre 4 godine

@Elvis Prisli

Estonci, kao i većina naroda sa Baltika su ti Ruski Hrvati. Ne zbog relgije, jer su prilično antireligiozni, koliko zbog ukorenjene mržnje prema Rusima. Cela istorija i kultura im je opsesivna i patološka negacija svega ruskog. Pročitaj šta su i gde su bili Estonci tokom oba rata i kome su sve služili. I kolika prava danas imaju Rusi u evropskoj Estoniji, kao najveća nacionalna manjina.

To što su dobili po ušima za vreme staljinista, je bilo retroaktivno i vaspitno. Odlično su prošli jer da su hteli, mogli bi da ih izbrišu sa lica zemlje u jednom danu.

Bobi B.

pre 4 godine

Da,da Tesla je Hrvat iako mu je otac bio Pravoslavni sveštenik.Tada i nije postojala Hrvatska već je to bila Austrougarska monarhija ali dobro ako baš komšije toliko žele Teslu neka malo maštaju.

Јабучило

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu. To je Kralj proglasio sve Hrvate pravoslavce u Hrvatskoj da su Srbi. To su čisti Hrvati.
(Marin, 19. februar 2020 20:47)

Добар, добар :) Успећеш да изнервираш.

Pero

pre 4 godine

"Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nenad, 19. februar 2020 20:54) # Link komentara"

Tako vas zovemo i u Vojvodini. Kad se pominje nešto ispod Save, kaže se dole u Srbiji. Ne zbog toga što Vojvodina nije Srbija, već ljudi tako govore odvajkada, navikli. Pitaj koga hoćeš. E da, i Hrvati vas tako zovu :)

gorkipelin

pre 4 godine

Pa kaj Tesla nije Hrvat?!
Ja sam mislio da je rođen u Hrvatskoj i da je Hrvat!
Pa svi u svijetu govore Nikola Tesla was born in Croatia ili Nikola Tesla vos born in kroacija

Elvis Prisli

pre 4 godine

Ja na moru davno upoznao predivnu curu iz Estonije. Kad mi je rekla odakle je, ja onako pripit prokomentarisao... Aha, bivsi sovjeti, Rusi,, nesto slicno. Da je imala noz ubola bi me garant, takvu mrznju prema nekom nisam video u zivotu. Ko zna sta su im Rusi radili kad ih toliko mrze.
I da, zena mi je iz Hercegovine, kad smo se upoznali trazio sam joj da mi napravi burek sa sirom. Smrtno se uvredila, burek je samo sa mesom a sve ostalo su pite :)

Mladen

pre 4 godine

Mene najvise nervira kada nas navijace Liverpula nazivaju sektom i luzerima, internet je postao mesto gde se vidi koliko su ljudi zapravo ogorceni.

C i n i k

pre 4 godine

Sve ok jedino ne kapiram ljutnju turaka za arpaski jer su oni do 1923 pisali arapskim,s leva na desno,onda je Ataturk promenio azbuku uveo im latinicu, i ne kapiram hr sto se ljute kad im se kaze da su Srbi,samo druge vere?
Pa zar nisu?
Sta bi bili drugo?

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Rečenica "Tesla je Hrvat" može samo da rastuži, jer je tužno živeti u spoznaji da postoje ljudi tu u blizini koji slave i pravdaju pokolj familije Tesla, spaljivanje roditeljske kuće a istovremeno prekrajaju poreklo jednog člana bez imalo stida.

Ako ćemo po toj analogiji, čudno da ne prisvojiše i Mileta Martića. Ako je i ljudski i biljni i životinjski svet u današnjoj Hrvatskoj odvajkada svehrvatski, onda se ratovi nisu ni desili. Nema sukoba. Šibali se tako neki Hrvati međusobno. Eto rešeno je, kaj ne.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Sin pravoslavnog srpskog popa nikada ne može biti Hrvat.Ali nikad.Čovek je 1000 puta u svojim memoarima napisao da je Srbin.Amerikaci ga isto oslovljavaju.Gledao sam na hiljade dokumentarnih i više holivudskih ostvarenja svud je Srbin.U svakom tekstu.Ružno je “svojatati” jednog od 5 najvećih umova svih vremena.Na posletku imaju Pavelića,Stepinca pa neka njih “svojataju”!

Pogled sa strane

pre 4 godine

Ne govori se o nacionalnosti, jasno da je Srbin, nego je rođen u Austro -Ugarskoj, današnjoj Hrvatskoj.. znači,"državljanstvo." Naučite napokon..

Stele

pre 4 godine

Smešno mi je kako smo mi žulj svim ostalim komšijama :)
Još malo pa će i Japancima najveća uvreda biti ''jeste li vi istočni Srbi? Kako to mislite niste?! A Srbija do Tokija?'' Onda se Amerikanac nasmeje na to, a ti dodaš ''preko Milvokija!'' pa mu više ne bude smešno.

japanac iz Moskve

pre 4 godine

To je to?!Inace sam obisao poprilican deo Evrope i sveta....potvrdjujem.Ponekad i namerno zadirkujem kolege i poznanike iz celog sveta..pozzzz

danko

pre 4 godine

Ovo za Nemacku (this video is not available in your country) je bilo tacno do pre dve godine. Od tada je sve na YouTube-u dostupno. Najvise ih iznerviras kad tvrdis da je Hitler bio Nemac.

Marin

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu. To je Kralj proglasio sve Hrvate pravoslavce u Hrvatskoj da su Srbi. To su čisti Hrvati.

Nenad

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.

Јабучило

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu. To je Kralj proglasio sve Hrvate pravoslavce u Hrvatskoj da su Srbi. To su čisti Hrvati.
(Marin, 19. februar 2020 20:47)

Добар, добар :) Успећеш да изнервираш.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Rečenica "Tesla je Hrvat" može samo da rastuži, jer je tužno živeti u spoznaji da postoje ljudi tu u blizini koji slave i pravdaju pokolj familije Tesla, spaljivanje roditeljske kuće a istovremeno prekrajaju poreklo jednog člana bez imalo stida.

Ako ćemo po toj analogiji, čudno da ne prisvojiše i Mileta Martića. Ako je i ljudski i biljni i životinjski svet u današnjoj Hrvatskoj odvajkada svehrvatski, onda se ratovi nisu ni desili. Nema sukoba. Šibali se tako neki Hrvati međusobno. Eto rešeno je, kaj ne.

Stele

pre 4 godine

Smešno mi je kako smo mi žulj svim ostalim komšijama :)
Još malo pa će i Japancima najveća uvreda biti ''jeste li vi istočni Srbi? Kako to mislite niste?! A Srbija do Tokija?'' Onda se Amerikanac nasmeje na to, a ti dodaš ''preko Milvokija!'' pa mu više ne bude smešno.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Sin pravoslavnog srpskog popa nikada ne može biti Hrvat.Ali nikad.Čovek je 1000 puta u svojim memoarima napisao da je Srbin.Amerikaci ga isto oslovljavaju.Gledao sam na hiljade dokumentarnih i više holivudskih ostvarenja svud je Srbin.U svakom tekstu.Ružno je “svojatati” jednog od 5 najvećih umova svih vremena.Na posletku imaju Pavelića,Stepinca pa neka njih “svojataju”!

ej bre

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

Hrvatska tada vec stotinama godina nije postojala niti je bilo naznaka da ce postojati.

Nenad

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.

Elvis Prisli

pre 4 godine

Ja na moru davno upoznao predivnu curu iz Estonije. Kad mi je rekla odakle je, ja onako pripit prokomentarisao... Aha, bivsi sovjeti, Rusi,, nesto slicno. Da je imala noz ubola bi me garant, takvu mrznju prema nekom nisam video u zivotu. Ko zna sta su im Rusi radili kad ih toliko mrze.
I da, zena mi je iz Hercegovine, kad smo se upoznali trazio sam joj da mi napravi burek sa sirom. Smrtno se uvredila, burek je samo sa mesom a sve ostalo su pite :)

Mirko

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu... (Marin, 19. februar 2020 20:47)

Tesla je u Srbiji boravio nekoliko puta. A u Hrvatskoj nije bio ni jednom je ta drzava nije postojala u to vreme.

Мурта поново јаше

pre 4 godine

Ja sa Hrvat.Tesla je Hrvat.Ponosan sam na Teslu!
(Negativni, 19. februar 2020 22:34)

Зато сте му побили сву родбину.
Узгред, Тесла је православан Србин рођен у Аустроугарској.

aleksa

pre 4 godine

od kada se nacionalnost vodi po mestu rodjenja ?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!

rodjen sam u becu...
ali sam Srbin!!!!!!!
hrvata ima u srbiji, srba u hrvatskoj
sto ne znaci da su hrvati u srbiji, srbijanci i obrnuto

a o hrvatima i njihovom kompleksu nize vrednosti.... ne vredi govoriti ....

Duke

pre 4 godine

Tesla je Hrvat isto onoliko koliko je car Konstantin Srbin, tj. Tesla se rodio na teritoriji današnje Hrvatske, ali tadašnje Austrougarske, dok se car Konstantin rodio u Nišu, tadašnjem Naisusu, ali na teritoriji Rimskog carstva.

Hmm

pre 4 godine

Eto skoro odgledah neki prilog gde je navedeno da je pred smrt trazio da mu na sahrani sviraju "Tamo daleko". Nisam znala da se ta pesma svidja Hrvatima.

C i n i k

pre 4 godine

Sve ok jedino ne kapiram ljutnju turaka za arpaski jer su oni do 1923 pisali arapskim,s leva na desno,onda je Ataturk promenio azbuku uveo im latinicu, i ne kapiram hr sto se ljute kad im se kaze da su Srbi,samo druge vere?
Pa zar nisu?
Sta bi bili drugo?

Upoznat

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat.

Naravno - zato su mu najčistiji Hrvati kao "četniku" uništili roditeljsku kuću u Smiljanu u "Imovinskom ratu" - i dan danas sve preostale Srbe u HR nazivaju tako.

Ante

pre 4 godine

Nije istina. Mene nervira to što vi mislite da me to nervira.
Nervira me koštica u štrudli od višanja. I gaće kad uđu.. Di već uđu.
Pošto smo utvrdili gradivo za namčore, može li koja lista kako razveseliti nekog?

danko

pre 4 godine

Ovo za Nemacku (this video is not available in your country) je bilo tacno do pre dve godine. Od tada je sve na YouTube-u dostupno. Najvise ih iznerviras kad tvrdis da je Hitler bio Nemac.

Eldorado

pre 4 godine

Uz dužno poštovanje Švajcarcima, i meni su Belgijske čokolade bolje. :-D
A za Austrijance sam iskusio kada sam radio u Americi, kolegu aus. su svi redom oslovljavali kao nemca, svaki put je pravio grimase i gunđao.

Randy Marsh

pre 4 godine

Mene nervira kad sami za sebe kažemo da smo nebeski narod, da smo najpametniji i najbolji pa nas zato mrze i slične gluposti u koje većina Srba nažalost veruje...

Pero

pre 4 godine

"Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nenad, 19. februar 2020 20:54) # Link komentara"

Tako vas zovemo i u Vojvodini. Kad se pominje nešto ispod Save, kaže se dole u Srbiji. Ne zbog toga što Vojvodina nije Srbija, već ljudi tako govore odvajkada, navikli. Pitaj koga hoćeš. E da, i Hrvati vas tako zovu :)

Bobi B.

pre 4 godine

Da,da Tesla je Hrvat iako mu je otac bio Pravoslavni sveštenik.Tada i nije postojala Hrvatska već je to bila Austrougarska monarhija ali dobro ako baš komšije toliko žele Teslu neka malo maštaju.

neutralni felsh

pre 4 godine

@Elvis Prisli

Estonci, kao i većina naroda sa Baltika su ti Ruski Hrvati. Ne zbog relgije, jer su prilično antireligiozni, koliko zbog ukorenjene mržnje prema Rusima. Cela istorija i kultura im je opsesivna i patološka negacija svega ruskog. Pročitaj šta su i gde su bili Estonci tokom oba rata i kome su sve služili. I kolika prava danas imaju Rusi u evropskoj Estoniji, kao najveća nacionalna manjina.

To što su dobili po ušima za vreme staljinista, je bilo retroaktivno i vaspitno. Odlično su prošli jer da su hteli, mogli bi da ih izbrišu sa lica zemlje u jednom danu.
(prijatelj nekih prijatelja, 19. februar 2020 21:58)


jeste tako je. rusi su prema njima uvek bili superiska a ovi ih omrznuli iz cista mira.

Dijaspora

pre 4 godine

Ili kad Ircu, Skotu ili Velsaninu kazes da je Englez...
Jednom sam cak morao uteci iz paba zbog ovakvog zadirkivanja, bas se bili primili.

Boske

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
(Nenad, 19. februar 2020 20:54)

Meni evo ne smeta kad nas vi Srbi iz Srbije zovete Bosancima kako si i sam napisao u komentaru ali ja svakog ko mene nazove Bosanac zovem Srbijanac. To je obicna geografska odrednica i valjda je to jasno svakome ko ima vise od 16 godina. Svi smo Srbi a po necemu se i razlikujemo nista strasno. Hrvati mogu i mene da zovu Srbijanac ako im je tako lakse da prezive komplekse.

prijatelj nekih prijatelja

pre 4 godine

@Elvis Prisli

Estonci, kao i većina naroda sa Baltika su ti Ruski Hrvati. Ne zbog relgije, jer su prilično antireligiozni, koliko zbog ukorenjene mržnje prema Rusima. Cela istorija i kultura im je opsesivna i patološka negacija svega ruskog. Pročitaj šta su i gde su bili Estonci tokom oba rata i kome su sve služili. I kolika prava danas imaju Rusi u evropskoj Estoniji, kao najveća nacionalna manjina.

To što su dobili po ušima za vreme staljinista, je bilo retroaktivno i vaspitno. Odlično su prošli jer da su hteli, mogli bi da ih izbrišu sa lica zemlje u jednom danu.

geopoliticki

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
(Nenad, 19. februar 2020 20:54)
Srbijanac kao i Bosanac su geografske odrednice, a ne etnicke. Dakle nisu Srbijanci Srbi iz Srbije, nego ljudi bilo koje nacije.

Marin

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu. To je Kralj proglasio sve Hrvate pravoslavce u Hrvatskoj da su Srbi. To su čisti Hrvati.

Pogled sa strane

pre 4 godine

Ne govori se o nacionalnosti, jasno da je Srbin, nego je rođen u Austro -Ugarskoj, današnjoj Hrvatskoj.. znači,"državljanstvo." Naučite napokon..

japanac iz Moskve

pre 4 godine

To je to?!Inace sam obisao poprilican deo Evrope i sveta....potvrdjujem.Ponekad i namerno zadirkujem kolege i poznanike iz celog sveta..pozzzz

bu2nin

pre 4 godine

Tesla se sam predstavljao kao Crnogorac. haha. Al fakat prvo je amer, pa hrvat.
nevjerovatno koliko se ljudi lože na to, a od plate sve manje može da se kupi

gorkipelin

pre 4 godine

Pa kaj Tesla nije Hrvat?!
Ja sam mislio da je rođen u Hrvatskoj i da je Hrvat!
Pa svi u svijetu govore Nikola Tesla was born in Croatia ili Nikola Tesla vos born in kroacija

Mladen

pre 4 godine

Mene najvise nervira kada nas navijace Liverpula nazivaju sektom i luzerima, internet je postao mesto gde se vidi koliko su ljudi zapravo ogorceni.

Milan_PT

pre 4 godine

Ne govori se o nacionalnosti, jasno da je Srbin, nego je rođen u Austro -Ugarskoj, današnjoj Hrvatskoj.. znači,"državljanstvo." Naučite napokon..
(Pogled sa strane, 19. februar 2020 20:38)

Da bi imao državljanstvo Hrvatske, potrebno je da u trenutku rođenja ta oblast bude država. Hrvatska je u tom trenutku bila jedna od 18 pokrajina Austro-Ugarskog carstva, tačnija jedna od 3 pokrajine ugarskog dela monarhije: uža Ugarska, Hrvatska i Slavonija, Rijeka. Kasnije (1868) se Hrvatska i Slavonija razdvajaju na 2 pokrajine, a 1882. se formira nova pokrajina Vojna Krajina. Ako su tada Rijeka i Vojna krajina bile nezavisne države, onda je i Hrvatska bila. Tada bi ti bio u pravu. Pasoš koji mu je izdat 1883 i sa kojim je otputovao u Ameriku, izdala mu je Zemaljska vlada (Landes-Regierung), što i dan danas u Austriji i Nemačkoj označava Pokrajinsku vladu. Kad se govori o državnoj vladi, onda se koristi izraz Staads-Regierung (danas se to piše bez crtice). Pogledaj njegov pasoš, imaš ga u Zagrebu u muzeju. Kad je stigao u Ameriku, zaveden je kao austro-ugarski državljanin, a ne hrvatski, i to je bio sve dok nije primio američko državljanstvo.
A to da je on Hrvat zato što je to danas država Hrvatska, to je isto kao da mi rimske careve rođene na teritorije Srbije proglasimo Srbima...

cross

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

Hrvatska tada vec stotinama godina nije postojala niti je bilo naznaka da ce postojati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ej bre, 19. februar 2020 23:27)

Pa onda su ti Milos Obrenovic i Karadjordje Turci, jer Srbija tada stotinama godina nije postojala niti je bilo naznaka da ce postojati.

Bata Sale

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

Ako su mi roditelji Srbi, a ja rodjen u Kini, proveo detinjstvo u Kini i celog zivota zivim u Kini jesam li ja Kinez?

Бурек са сиром, бре!

pre 4 godine

Босанце највише изнервира моје корисничко име на сајту Б-92.....

only fools and horses

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)

A svo troje su imali jednu zajedničku osobinu, izjašnjavali su se kao Srbi.

Milan_PT

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)

Meša Selimović, Ivo Andrić, kao i Emir Kusturica nisu rođeni kao etnički Srbi, ali su u poodmakloj dobi, apsolutni svesni svojih odluka i bez ikakvih spoljašnjih pritisaka, odlučili da se samoinicijativno deklarišu kao Srbi.
Tu nema nikakve paralele sa Teslom, jer on nikad nije izjavio da nije Srbin, već Hrvat. Uostalom, Tesla se u svakoj ozbiljnijoj publikaciji vodi kao američki inženjer austro-ugarskog porekla. Tek u opisu njegovog detinjstva se navodi da je iz srpske porodice (mada ima slučajeva da se porodica ne pominje, već se naglašava da su Smiljani u Hrvatskoj, čime se neupućeni čitalac navodi na pogrešno mišljenje). A tome doprinosi i novohrvatska istorija, koja nigde ne pominje Tesline korene, tako da mi se desilo da me je jedna Hrvatica, inače sa vrlo visokim nivoom obrazovanja, upitala zašto Srbi svojataju Teslu. Kad sam joj rekao da je Nikolin otac bio pravoslavni sveštenik, prota u Gospiću, a da mu je majka Georgina, takođe iz svešteničke porodice, imala jednog brata sveštenika, a drugog koji je postao mitropolit dabrobosanski, ona je zinula od iznenađenja, jer je rekla da se kod njih nikad ne spominju nikakvi Teslini članovi porodice, koji su bili pravoslavni sveštenici.
Tako da kad Hrvati kažu da je i Tesla Hrvat, oni to stvarno misle i ne kažu to samo da bi iritirali nas...

delije konjanici

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)

Nismo ih mi svojatali, nego su se sami izjasnjavali kao Srbi. Sedi, jedan.

bas cete objaviti... istina boli

pre 4 godine

... Tesla je pravoslavni Srbin rođen u Austrougarskoj a hrvati su pokatoličeni Srbi ....
(s, 19. februar 2020 23:27)

A Srbi su luzeri koji svojataju sve jer sto ovde nikne prosto ne valja

Realno, tip je Amer.

pre 4 godine

(ej bre, 19. februar 2020 23:27)

Kaj niste vi bili turski pašaluk s odličnim školstvom u to vrijeme?!
Super bi se proslavio Tesla da je tam rođen. Bio bi nepismenjak jadan.

Miki

pre 4 godine

Eto skoro odgledah neki prilog gde je navedeno da je pred smrt trazio da mu na sahrani sviraju "Tamo daleko". Nisam znala da se ta pesma svidja Hrvatima.
(Hmm, 19. februar 2020 23:40)

Na Teslinoj sahrani je tu melodiju odsvirao violinista Zlatko Baloković, Hrvat. Gradonačelnik Njujorka je pročitao nekrolog koji je napisao književnik Luj Adamič, Slovenac. Zapravo su i Tesla i Baloković i Adamič bili Amerikanci jugoslovenskog porekla...

Sasa

pre 4 godine

Zanimljivo je to da su mu Hrvati pobili skoro svu familiju za vreme WWII a 95-e su srusili crkvu u kojoj je njegov otac Bogu sluzio,eto toliko da vole i postuju ...
Da je 1995 bio ziv,bio bi u onoj koloni prema Srbiji...istina i Pravda je kod Hrvata selektivna pojava....Evo Srbija je dala 19 Rimskih careva i ako u to vreme nije Ni postojala kao Ni Hrvatska sto nije postojala kad se rodio Tesla....

Realno

pre 4 godine

od kada se nacionalnost vodi po mestu rodjenja ?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!

rodjen sam u becu...
ali sam Srbin!!!!!!!
hrvata ima u srbiji, srba u hrvatskoj
sto ne znaci da su hrvati u srbiji, srbijanci i obrnuto

a o hrvatima i njihovom kompleksu nize vrednosti.... ne vredi govoriti ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aleksa, 19. februar 2020 23:10) # Link komentara

Znači ovako, rođen si u jednoj državi, ta te država odgoji (ti si druge nacionalnosti od države u kojoj si rođen, ali si državljanin te države - u tvom slučaju Austrije), napraviš nešto bitno i onda zasluge daješ Srbiji...haha, pa onda se nemojte čuditi kada vas svako malo neko "torpedira" iz svoje države. Idi u Srbiju onda ako je npr. Austrija bezveze i ne smatraš je svojom državom. Sva sreća Tesla nije bio taj lik kao ti...Bolio ga je K za Austriju, Srbiju i Hrvatsku...ništa mu niti jedni nisu dali...jedini tko mu je nešto omogućio je USA...toliko

дневна доза просечног Србенде

pre 4 godine

Тесла је Србин и српско амерички научник. Погледајте на Википедији сви језици пишу да је српски или српско амерички научник. Чак и на албанском пише да је српски научник. Само Википедија на једном језику каже да је он хрватски и амерички научник, походите која....

delije konjanici

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

Onda je Ban Jelacic Srbin,rodjen je u Petrovaradinu. Kakva smesna logika.

...

pre 4 godine

Tesla je putovao u Ameriku sa Pasosem izdanim u Zagrebu u kojm se navodi njegova pripadnost Kraljevini Hrvatske Slavonije i Dalmacije. A vi se sada ljutite koliko hocete!
(Kristijan, 20. februar 2020 18:27)

Znaci pobili ste mu pola familije i digli kucu u vazduh, iako je hrvat?! Zanimljivo...to se naziva licemerstvo.

Boske

pre 4 godine

Pa kaj Tesla nije Hrvat?!
Ja sam mislio da je rođen u Hrvatskoj i da je Hrvat!
Pa svi u svijetu govore Nikola Tesla was born in Croatia ili Nikola Tesla vos born in kroacija
(gorkipelin, 19. februar 2020 21:46)

Tesla je jednom boravio u Srbiji, a u Hrvatskoj nikad. Rođen je u Austriji, odrastao u Austro-Ugarskoj. Ali za utjehu, mislim da prilično dobro vladaš srpskim jezikom.

дневна доза просечног Србенде

pre 4 godine

Mene nervira kad sami za sebe kažemo da smo nebeski narod, da smo najpametniji i najbolji pa nas zato mrze i slične gluposti u koje većina Srba nažalost veruje...
(Randy Marsh, 19. februar 2020 22:29)

Ја у животу од неког Србина патриоте нисам чуо то за небески народ. Али јесам и од Хрвата и од Бошњака и ових аутошовиниста који то нон-стоп помињу.

Loki

pre 4 godine

Eto skoro odgledah neki prilog gde je navedeno da je pred smrt trazio da mu na sahrani sviraju "Tamo daleko". Nisam znala da se ta pesma svidja Hrvatima.
 (Hmm, 19. februar 2020 23:40) 

Jesi znala da je poslao telegram odgovor na cestitku iz Hrvatske gdje je napisao kako se ponosi hrvatskom domovinom.

Džoni

pre 4 godine

Tesla je Hrvat isto toliko koliko su Hrvati i onih 250 hiljada proteranih ljudi iz Like, Korduna i Banije u bljesku i oluji. Da je mogao i sam Tesla da se zatekne u rodnom Smiljanu te '95 i on bi na traktorskoj prikolici bio proteran u Srbiju? Ne znam zašto su ih terali odande ako ih smatraju Hrvatima? Ili je samo Tesla Hrvat, a ovi ostali pogani i kvarni Srbi?

neutralni felsh

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu... (Marin, 19. februar 2020 20:47)

Tesla je u Srbiji boravio nekoliko puta. A u Hrvatskoj nije bio ni jednom je ta drzava nije postojala u to vreme.
(Mirko, 19. februar 2020 23:02)


netacno. bio je samo jednom, na nekoliko sati. da mu saopste da nije zadovoljio uslove za posao.

Giska

pre 4 godine

Ovo da je Tesla Hrvat je u rangu da je Jelacic Srbin, mada ovo prvo je apsurdnije jer Jelacicu niko nije ubijao rodbinu po jamama i logorima.

dfghj

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)
Za Ivu Andrica ne znam ali za Mesu Selimovica znam 100% da se sam izjasnio Srbinom. Nekad je bilo mnogo muslimana koji su se osecali i izjasnjavali kao Srbi a onda je komunisticka partija preko nase crkve rasrbila sve koji nisu bili pravoslavni.

Schomi

pre 4 godine

Ne znam da li je Tesla bio Srbin, Hrvat, Jugosloven ili Austro-Ugarin, ali znam da danas niko ne bi znao za njega da nije otišao u Ameriku.

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

reci Meksikancu da je Tex-Mex ili pitaj tamnoputog amerikanca odakle je poreklom, reci Srbinu da je Soroš filantrop, kazi Hrvatu da prica srpsko-hrvatski, pitaj Francuza nesto na engleskom,

est

pre 4 godine

nemate ni malo obraza.Mozete sami da odete na famillysearch pronadjete mesto,datum,pravoslavna knjiga rodjenih.izvod iz maticne knjige krstenih i uverite se sami.A mozete i da ne verujete svojim ocima.

Fakat

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

U Austrougarskoj je rodjen.

Milutin

pre 4 godine

Ako se nacionalnost odredjuje po mestu rodjenja molim da mi kazete sta je moj otac. Elem, rodjen je u jeku rata, baka se porodila u štali, tako da je moj otac rodjen u štali.

interno

pre 4 godine

Zaista mi nije jasno zašto Srbi očajnički žele da budu braća sa svakim ,brača su Crno Gorci Makedonci Hrvati Slovenci Rusi Česi ,zašto ne žele da budu samo oni Srbi šta je to loše kod Srba kao da se stide nečega.

C i n i k

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)

Ivo Andric je sam za sebe napisao da je Srbin,dal zbog zene il zbog toga sto je ziveo u SRB nzn al je tako,Selimovic...pa procitaj malo nj memoare,da ne pisem ja..
Tesla?
Sin srpskog svestenika,naravno da je bio Srbin,sta bi drugo bio?

jasmina

pre 4 godine

Idite u Ameriku kod njegovog spomenika (Nole se Slikao pored njega)Pa pročizajte šta su Amerikanci napisali ....Amerikanac poreklo Srbin !!!!!!!!!!

дневна доза просечног Србенде

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
(Nenad, 19. februar 2020 20:54)

Не брини нервира и њих кад ви Срби из Србије њих зовете Босанцима.

Zoran

pre 4 godine

Boze kakvi komentari i koliko prozivki na racun Hrvata a i Slovenaca, Crnogoraca, Bosanaca i Makedonaca, cak i Estonce je jedan isprozivao kao da su olos najveca. Od negiranja njihovog identiteta do generalizovanja kao da su svi ti narodi samo zlo.

A mi? Mi smo bezgresni, divni i krasni? Nije ni cudo sta svi beze od nas, a ovaj se jos hvali kako je isprozivao Irce da su Englezi pa bezao iz puba. Svasta

Swiss

pre 4 godine

Kao da je bitno. Cinjenica je da ga ni Srbi ni Hrvati nisu podrzali u njegovom radu, pa se covek pokupio i otisao. To jos jednom u prilog cinjenici da koristimo potencijale i ulazemo u stvari koje vrede.

verba volant

pre 4 godine

Nervira me bahatost i odsustvo domaćeg vaspitanja, Naročito sam osetljiva kada me potpuno nepoznata osoba, često duplo mladja od mene, oslovi sa "ti".

Ohi

pre 4 godine

Srbi... Mislim, ako vas nije sramota što vas veliki dio zemalja u vašem okruženju ne može podnijeti, vi ste u velikoj zabludi.
Eto, i alpskim i katoličkim "srbima" ide puno bolje nego "original" srbima hahahahaha ironije...

CROmanjonac

pre 4 godine

Mislim da prosjecnog Srbina mnogo vise iznervira ,,Djokovic je poluHrvat,, sto je istina,a to pokazuje stanje svijesti na balkanu o tome sto je uspjeh a sto ne. za razliku od Tesle (koji doduse sigurno ima i hrvatske krvi sobzirom da stoljecima zive tamo).Na stranu sad teorije da li su pravoslavci u Hrvatskoj Srbi ili posrbljeni.Ali zalosno je to prisvajanje uspjeha.Ako je Tesla nesto postigao postigao je bez ikakve pomoci Srba i Srbije.Da je bio u Srbiji zavrsio bi kao sluga nekom stranackom papku.Ili bi bio proglasen ludakom i cudakom.Isto se odnosininda je ostao u Hrvatskoj.Lijepo je sto ga sada priznajemonda je dao doprinos covjecanstvu ali trebali bismo da ga ostavimo na miru i Srbini i Hrvati.On sigorno nike zelio da se sada Srbi(i Hrvati) hvale da je on od njih postao a istovremeno nemaju pojma o njegovom djelu..cast izuzecima.

gluposti

pre 4 godine

Formalno-pravno gledano, Tesla je bio Amerikanac. Bio je americki drzavljanin. Jednom kada prihvatis americko drzavljanstvo ti za Ameriku i vasceli svet postajes Amerikanac, tvoja deca postaju Amerikanci i to je to. Bas kao sto je i Arnold Svarceneger takodje Amerikanac. Samo se na Balkanu ljude bave glupim tricama i kucinama i gledaju ko je ciji pradeda po ocu, majci, dedama, babama, pa govore kako je neko 3/8 Bosanac, 1/8 Crnogorac, a 1/4 Hrvat, 1/4 Srbin ... Normalnim narodima je to nebitno. Primera radi, holandski kralj je 3/4 Nemac i 1/4 Holandjanin. To verovatno niste ni znali. A njegova najstarija cerka koja ce jednog dana da nasledi i holandski presto je 1/2 Argentinka, 3/8 Nemica i 1/8 Holandjanka, a bice holandska kraljica. Pa Holandjanima to opet nije bitno. Samo su nama bitne neke gluposti oko kojih vodimo ratove i u 21. veku!

morgen

pre 4 godine

Ko je pismen i ume da čita može potražiti pisma koja je Nikola slao svojoj sestri... gdje čovek izriče loše mišljenje o Hrvatima...

Zagor

pre 4 godine

@Pero: A tvoje ime Pero je inace vojvodjansko ime, a? Kaze se Pera, a ne Pero. A sto si ti Bosanac ili Licanin, a mislis da si Vojvodjanin je prica za sebe. Ja barem imam izmisljeno ime, ali kada cujem da Pero iz Vojvodine, govori o Srbijancima, onda znam koliko je sati. Eto na primer, vi dosljaci, koji nemate pojma, vi mene nervirate.

pepe

pre 4 godine

Sva sreca da se Tesla nije rodio u 15, 16 veku i da je toliko puta isticao srpsko poreklo, inače bi ga zaista i "ukrali". Kao i Dubrovnik, Marina Držića, Dživa Gundulića. Samo pogledati Austrougarske popise stanovništva iz 19. Veka u Dalmaciji. Hrvata - 0. Ne posto. 0000000000000

kako da ne

pre 4 godine

Obožavam portulacu da kazem ‘sto vi pricate Brazilski jezik’, da vidite vi te face. Portugalci su najbrojniji stranci u Švajcarskoj posle italijana, francuza i nemaca, što znaci da ih je mnogo, preko 450.000. Tako da sam ih upoznao mnogo, a vecini sa kojima sam bio malo blizi, voleo sam to da im kazem. Te face su nezaboravne, spremni su da se naljute, a neki su pricali odmah kako su oni nekada osvajali i tako nametali svoj jezik sto ja sve to znam, ali to peckanje portugalaca da su brazilci ili da pricaju brazilski jezik, fantasticno :)

Hrvat

pre 4 godine

Hrvatska nije postojala kada je Telsa rođen? To je kao da netko tvrdi da Srbija nije bila jedna od 6 republika unutar SFRJ i da nije postojala u SFRJ. Naravno da je postojala i prije i nakon Jugoslavije.

Malo educiranosti ne skodi i malo proučiti Austrougarsku itd... i Hrvatsku sudbinu u istoj...

Jbnn

pre 4 godine

I da, zena mi je iz Hercegovine, kad smo se upoznali trazio sam joj da mi napravi burek sa sirom. Smrtno se uvredila, burek je samo sa mesom a sve ostalo su pite :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Elvis Prisli, 19. februar 2020 21:25)
Pita je sa jajima. Burek sa sirom nema jaja.

Damir

pre 4 godine

Ovo odgovorno tvrdim. Veće šanse ima Baja Mali Knindža da ga pozovu da nastupi u Širokom brijegu nego tomson da mu dopuste da peva u areni u Puli.

Vojvođanski

pre 4 godine

Tesla je Rođen u Hrvatskoj kao i svi njegovi preci, to što je religija bila Pravoslavna nema veze sa nacionalnosti! Zašto je teško prihvatiti to. Amerikanci, Evropljani nazivaju svojim svakog ko je rođen u njihovoj zemlji i ako su mu roditelji rođ u Ukrajini npr.

bok

pre 4 godine

haha ispada da dođe Šveđanin, amer, danac i pita "jeste li vi katolički srbi" što je naravno nikad zabilježeno, pa mi i naša zemlja smo možda i poznatiji. ova mapa samo govori ko su srbi za one koji ne znaju i koliko je prokleto graničiti s vama

Ненад

pre 4 godine

Народи Балкана не требају да се мрзе јер су сви постали плен моћника. Мржња мора једном да престане. Ако се баш и не волимо можемо да се уважавамо.

Mario Marengo

pre 4 godine

Tesla je bio državljanin ondašnje Hrvatske (dela Austrougarske), poreklom Srbin. Kasnije je bio državljanin SAD, poreklom Srbin. Dosta mešanja baba i žaba i ispraznog naklapanja.

kusavi

pre 4 godine

A što vas to vređa? Svakako zadnjih dana srbima s one strane drine govorite dalje prste od srbije, i da vas ne interesuju. Što vas to Tesla pa sad interesuje, nije rođen u beogradu? A da, on je beše poznat u svetu. Veliki ste vi licimuri.

Bane

pre 4 godine

Srbe ipak najviše iznervira kada im kažeš da Vojvodina nije Srbija. To za Teslu... ni jedna laž ne može da iznervira koliko istina.

I još sam primetio da Srbe i sve druge u Srbiji i Vojvodini iznervira najviše kad im se kaže da "svoj" društveni stan nisu otkupili pravedno i pošteno. Tu već ne idu samo psovke, tu hoće i oči da ti iskopaju. Opet ono, istina boli.

комша

pre 4 godine

Фрањо Туђман је по оцу Србин, а мајци Црногорац. Доказано 100%. Стјепан Радић је по пореклу Македонац.

Da se zna

pre 4 godine

Nacionalnost je ona ciju putovnicu nosite, a etnicko porijeklo je ono za sto mnogi misle da je nacionalnost. Tako da je i ovaj Srbin iz Beca zapravo Austrijanac srpskog porijekla.

Kristijan

pre 4 godine

Tesla je putovao u Ameriku sa Pasosem izdanim u Zagrebu u kojm se navodi njegova pripadnost Kraljevini Hrvatske Slavonije i Dalmacije. A vi se sada ljutite koliko hocete!

C i n i k

pre 4 godine

Tako vas zovemo i u Vojvodini. Kad se pominje nešto ispod Save, kaže se dole u Srbiji. Ne zbog toga što Vojvodina nije Srbija, već ljudi tako govore odvajkada, navikli. Pitaj koga hoćeš. E da, i Hrvati vas tako zovu :)
(Pero, 19. februar 2020 21:54)

1 x to cujem ..
Pretpostavljam da si hr iz Vojvodine pa tako pises,prepoznajete se na kilometar..

kiklop

pre 4 godine

Hrvat pravoslavne vjeroispovjesti je bio Tesla. Isto kao sto su srbi iz tkz. R Srpske ustvari Bosnjaci pravoslavne vjeroispovjesti htjeli to ili ne. Cak im se crkva razlikovala vjekovima kao i jezik,jer je Bosanski jezik ustvari stariji od ,,modifikovanog,, srpskog jezika.Bosna postojala prije nego li su stigle ,,monoteisticke,,religije u njoj i uvijek ce je biti u cijelosti.

alkc

pre 4 godine

Sin pravoslavnog srpskog popa nikada ne može biti Hrvat.Ali nikad.Čovek je 1000 puta u svojim memoarima napisao da je Srbin.Amerikaci ga isto oslovljavaju.
(dnevna doza prosecnog Srbende, 19. februar 2020 20:28)
Jeste bio Srbina ali nije Srbijanac bez obzira sto ga svojatate vi iz Srbije.

alkc

pre 4 godine

Smešno mi je kako smo mi žulj svim ostalim komšijama :)Još malo pa će i Japancima najveća uvreda biti ''jeste li vi istočni Srbi? Kako to mislite niste?! A Srbija do Tokija?'' Onda se Amerikanac nasmeje na to, a ti dodaš ''preko Milvokija!'' pa mu više ne bude smešno.
(Stele, 19. februar 2020 20:42)
Nismo zulj nego nas niko ne smeka pa nece da budu mi.

Dečko koji obećava

pre 4 godine

Šta drugo mogu da serviraju,mržnju,svadju....A kad će povećanje plate ili šta ste uradili u vezi odlaska omladine ?!

C i n i k

pre 4 godine

Cime se mi jos zamaramo,majko moja mila,a plata 250 eura,eee zivote......na balkanu,baci kosku da se narod zabavlja.
(Miki, 19. februar 2020 23:04)


Ko tebe primorava da komentarises?
Text je u formi zabave,takvi su i komentari.
Ujedno,bar zvanicno,plata je 530 e..
Ali,kakve su ti misli takvi su ti i komentari..

idem da se besim

pre 4 godine

Aj nek neko objasni kako čovek rodjen u Hrvatskoj ili Austro-Ugarskoj moze biti Srbin. Tamo odrastao a iskole neke završio. Naučite već jednom da pravoslavlje sa Srbijom nema ništa to je veroispovest. Isto tako svi sto zive i nose srpski pasoš ne mogu biti nista drugo osim Stbi

tamo daleko

pre 4 godine

Eto skoro odgledah neki prilog gde je navedeno da je pred smrt trazio da mu na sahrani sviraju "Tamo daleko". Nisam znala da se ta pesma svidja Hrvatima.
Hmm

da, i ti svasta verujes?

papiri

pre 4 godine

od kada se nacionalnost vodi po mestu rodjenja ?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!

a otimate se za državljanstva,
imam samo srpske papire i moji su 200 godina u Srbiji,i sad smo kao svi Srbi

Ja

pre 4 godine

Zato sto ne mogu da prodju njhove istorjske i naionalno-identitetske lazi, zato nas i mrze! Na tom prostoru nisu ziveli samo Hrvati, nije taj Tesla tamo s Marsa pao, nego se rodio kao i svi oni, da bi danas to bilo samo hrvatsko, a Tesla Hrvat. A znamo i kojom politikom se doslo do toga da oni sebi daju za pravo tako nesto i dan danas!

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

Cime se mi jos zamaramo,majko moja mila,a plata 250 eura,eee zivote......na balkanu,baci kosku da se narod zabavlja.
(Miki, 19. februar 2020 23:04)

@miki
gde ti radis brate. ja €250 za dan zaradim. Za €25 po satu za 10 sati sam juce pocistio neke metadata fajlove liku iz Amerike. Hvala Tesli sta god da je, posto da njega nije bilo verovatno ne bi mi jos imali internet I ja bih zaradjivao kao ti.

alkc

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu. To je Kralj proglasio sve Hrvate pravoslavce u Hrvatskoj da su Srbi. To su čisti Hrvati.
(Marin, 19. februar 2020 20:47)
Slazem se. Da se tako delimi nikad rativsli ne bi

sin lovca na medvede

pre 4 godine

A koga ovo najvise nervira: Sta bi radio Valter 1992?
Ili ovo: Koja je to drzava, cije se granice ni koncem ne mogu povuci?

ivan

pre 4 godine

Moj kolega u inozemstvu je Srbin sa hrvatskom putovnicom koji je pobjegao 1995 iz Knina u Srbiju. On Hrvatsku i Hrvate ne može da smisli ali je zbog EU i ubog toga što lakše može putovati izabrao da bude politički Hrvat. Znači na svim formularima i na svim papirima on je Hrvat jer je sam tako izabrao. Firmu za koju oboje radimo ne interesira njegovo porijeklo ni kako se on osjeća. Po putovnici je Hrvat.

alkc

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
(Nenad, 19. februar 2020 20:54)
Zovemo cas Srbojancima zbog Vukive gramatike. Srbi-ja = Srbi-ja-nac.

Marin

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu. To je Kralj proglasio sve Hrvate pravoslavce u Hrvatskoj da su Srbi. To su čisti Hrvati.

bu2nin

pre 4 godine

Tesla se sam predstavljao kao Crnogorac. haha. Al fakat prvo je amer, pa hrvat.
nevjerovatno koliko se ljudi lože na to, a od plate sve manje može da se kupi

gorkipelin

pre 4 godine

Pa kaj Tesla nije Hrvat?!
Ja sam mislio da je rođen u Hrvatskoj i da je Hrvat!
Pa svi u svijetu govore Nikola Tesla was born in Croatia ili Nikola Tesla vos born in kroacija

Pogled sa strane

pre 4 godine

Ne govori se o nacionalnosti, jasno da je Srbin, nego je rođen u Austro -Ugarskoj, današnjoj Hrvatskoj.. znači,"državljanstvo." Naučite napokon..

C i n i k

pre 4 godine

Sve ok jedino ne kapiram ljutnju turaka za arpaski jer su oni do 1923 pisali arapskim,s leva na desno,onda je Ataturk promenio azbuku uveo im latinicu, i ne kapiram hr sto se ljute kad im se kaze da su Srbi,samo druge vere?
Pa zar nisu?
Sta bi bili drugo?

neutralni felsh

pre 4 godine

@Elvis Prisli

Estonci, kao i većina naroda sa Baltika su ti Ruski Hrvati. Ne zbog relgije, jer su prilično antireligiozni, koliko zbog ukorenjene mržnje prema Rusima. Cela istorija i kultura im je opsesivna i patološka negacija svega ruskog. Pročitaj šta su i gde su bili Estonci tokom oba rata i kome su sve služili. I kolika prava danas imaju Rusi u evropskoj Estoniji, kao najveća nacionalna manjina.

To što su dobili po ušima za vreme staljinista, je bilo retroaktivno i vaspitno. Odlično su prošli jer da su hteli, mogli bi da ih izbrišu sa lica zemlje u jednom danu.
(prijatelj nekih prijatelja, 19. februar 2020 21:58)


jeste tako je. rusi su prema njima uvek bili superiska a ovi ih omrznuli iz cista mira.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Sin pravoslavnog srpskog popa nikada ne može biti Hrvat.Ali nikad.Čovek je 1000 puta u svojim memoarima napisao da je Srbin.Amerikaci ga isto oslovljavaju.Gledao sam na hiljade dokumentarnih i više holivudskih ostvarenja svud je Srbin.U svakom tekstu.Ružno je “svojatati” jednog od 5 najvećih umova svih vremena.Na posletku imaju Pavelića,Stepinca pa neka njih “svojataju”!

Nenad

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.

ej bre

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

Hrvatska tada vec stotinama godina nije postojala niti je bilo naznaka da ce postojati.

aleksa

pre 4 godine

od kada se nacionalnost vodi po mestu rodjenja ?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!

rodjen sam u becu...
ali sam Srbin!!!!!!!
hrvata ima u srbiji, srba u hrvatskoj
sto ne znaci da su hrvati u srbiji, srbijanci i obrnuto

a o hrvatima i njihovom kompleksu nize vrednosti.... ne vredi govoriti ....

prijatelj nekih prijatelja

pre 4 godine

@Elvis Prisli

Estonci, kao i većina naroda sa Baltika su ti Ruski Hrvati. Ne zbog relgije, jer su prilično antireligiozni, koliko zbog ukorenjene mržnje prema Rusima. Cela istorija i kultura im je opsesivna i patološka negacija svega ruskog. Pročitaj šta su i gde su bili Estonci tokom oba rata i kome su sve služili. I kolika prava danas imaju Rusi u evropskoj Estoniji, kao najveća nacionalna manjina.

To što su dobili po ušima za vreme staljinista, je bilo retroaktivno i vaspitno. Odlično su prošli jer da su hteli, mogli bi da ih izbrišu sa lica zemlje u jednom danu.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Rečenica "Tesla je Hrvat" može samo da rastuži, jer je tužno živeti u spoznaji da postoje ljudi tu u blizini koji slave i pravdaju pokolj familije Tesla, spaljivanje roditeljske kuće a istovremeno prekrajaju poreklo jednog člana bez imalo stida.

Ako ćemo po toj analogiji, čudno da ne prisvojiše i Mileta Martića. Ako je i ljudski i biljni i životinjski svet u današnjoj Hrvatskoj odvajkada svehrvatski, onda se ratovi nisu ni desili. Nema sukoba. Šibali se tako neki Hrvati međusobno. Eto rešeno je, kaj ne.

Mladen

pre 4 godine

Mene najvise nervira kada nas navijace Liverpula nazivaju sektom i luzerima, internet je postao mesto gde se vidi koliko su ljudi zapravo ogorceni.

Pero

pre 4 godine

"Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nenad, 19. februar 2020 20:54) # Link komentara"

Tako vas zovemo i u Vojvodini. Kad se pominje nešto ispod Save, kaže se dole u Srbiji. Ne zbog toga što Vojvodina nije Srbija, već ljudi tako govore odvajkada, navikli. Pitaj koga hoćeš. E da, i Hrvati vas tako zovu :)

Mirko

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu... (Marin, 19. februar 2020 20:47)

Tesla je u Srbiji boravio nekoliko puta. A u Hrvatskoj nije bio ni jednom je ta drzava nije postojala u to vreme.

Randy Marsh

pre 4 godine

Mene nervira kad sami za sebe kažemo da smo nebeski narod, da smo najpametniji i najbolji pa nas zato mrze i slične gluposti u koje većina Srba nažalost veruje...

Elvis Prisli

pre 4 godine

Ja na moru davno upoznao predivnu curu iz Estonije. Kad mi je rekla odakle je, ja onako pripit prokomentarisao... Aha, bivsi sovjeti, Rusi,, nesto slicno. Da je imala noz ubola bi me garant, takvu mrznju prema nekom nisam video u zivotu. Ko zna sta su im Rusi radili kad ih toliko mrze.
I da, zena mi je iz Hercegovine, kad smo se upoznali trazio sam joj da mi napravi burek sa sirom. Smrtno se uvredila, burek je samo sa mesom a sve ostalo su pite :)

Hmm

pre 4 godine

Eto skoro odgledah neki prilog gde je navedeno da je pred smrt trazio da mu na sahrani sviraju "Tamo daleko". Nisam znala da se ta pesma svidja Hrvatima.

Boske

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
(Nenad, 19. februar 2020 20:54)

Meni evo ne smeta kad nas vi Srbi iz Srbije zovete Bosancima kako si i sam napisao u komentaru ali ja svakog ko mene nazove Bosanac zovem Srbijanac. To je obicna geografska odrednica i valjda je to jasno svakome ko ima vise od 16 godina. Svi smo Srbi a po necemu se i razlikujemo nista strasno. Hrvati mogu i mene da zovu Srbijanac ako im je tako lakse da prezive komplekse.

Мурта поново јаше

pre 4 godine

Ja sa Hrvat.Tesla je Hrvat.Ponosan sam na Teslu!
(Negativni, 19. februar 2020 22:34)

Зато сте му побили сву родбину.
Узгред, Тесла је православан Србин рођен у Аустроугарској.

Stele

pre 4 godine

Smešno mi je kako smo mi žulj svim ostalim komšijama :)
Još malo pa će i Japancima najveća uvreda biti ''jeste li vi istočni Srbi? Kako to mislite niste?! A Srbija do Tokija?'' Onda se Amerikanac nasmeje na to, a ti dodaš ''preko Milvokija!'' pa mu više ne bude smešno.

geopoliticki

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
(Nenad, 19. februar 2020 20:54)
Srbijanac kao i Bosanac su geografske odrednice, a ne etnicke. Dakle nisu Srbijanci Srbi iz Srbije, nego ljudi bilo koje nacije.

Upoznat

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat.

Naravno - zato su mu najčistiji Hrvati kao "četniku" uništili roditeljsku kuću u Smiljanu u "Imovinskom ratu" - i dan danas sve preostale Srbe u HR nazivaju tako.

Јабучило

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu. To je Kralj proglasio sve Hrvate pravoslavce u Hrvatskoj da su Srbi. To su čisti Hrvati.
(Marin, 19. februar 2020 20:47)

Добар, добар :) Успећеш да изнервираш.

Bobi B.

pre 4 godine

Da,da Tesla je Hrvat iako mu je otac bio Pravoslavni sveštenik.Tada i nije postojala Hrvatska već je to bila Austrougarska monarhija ali dobro ako baš komšije toliko žele Teslu neka malo maštaju.

Duke

pre 4 godine

Tesla je Hrvat isto onoliko koliko je car Konstantin Srbin, tj. Tesla se rodio na teritoriji današnje Hrvatske, ali tadašnje Austrougarske, dok se car Konstantin rodio u Nišu, tadašnjem Naisusu, ali na teritoriji Rimskog carstva.

Realno, tip je Amer.

pre 4 godine

(ej bre, 19. februar 2020 23:27)

Kaj niste vi bili turski pašaluk s odličnim školstvom u to vrijeme?!
Super bi se proslavio Tesla da je tam rođen. Bio bi nepismenjak jadan.

bas cete objaviti... istina boli

pre 4 godine

... Tesla je pravoslavni Srbin rođen u Austrougarskoj a hrvati su pokatoličeni Srbi ....
(s, 19. februar 2020 23:27)

A Srbi su luzeri koji svojataju sve jer sto ovde nikne prosto ne valja

cross

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

Hrvatska tada vec stotinama godina nije postojala niti je bilo naznaka da ce postojati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ej bre, 19. februar 2020 23:27)

Pa onda su ti Milos Obrenovic i Karadjordje Turci, jer Srbija tada stotinama godina nije postojala niti je bilo naznaka da ce postojati.

Loki

pre 4 godine

Eto skoro odgledah neki prilog gde je navedeno da je pred smrt trazio da mu na sahrani sviraju "Tamo daleko". Nisam znala da se ta pesma svidja Hrvatima.
 (Hmm, 19. februar 2020 23:40) 

Jesi znala da je poslao telegram odgovor na cestitku iz Hrvatske gdje je napisao kako se ponosi hrvatskom domovinom.

Ohi

pre 4 godine

Srbi... Mislim, ako vas nije sramota što vas veliki dio zemalja u vašem okruženju ne može podnijeti, vi ste u velikoj zabludi.
Eto, i alpskim i katoličkim "srbima" ide puno bolje nego "original" srbima hahahahaha ironije...

japanac iz Moskve

pre 4 godine

To je to?!Inace sam obisao poprilican deo Evrope i sveta....potvrdjujem.Ponekad i namerno zadirkujem kolege i poznanike iz celog sveta..pozzzz

kiklop

pre 4 godine

Hrvat pravoslavne vjeroispovjesti je bio Tesla. Isto kao sto su srbi iz tkz. R Srpske ustvari Bosnjaci pravoslavne vjeroispovjesti htjeli to ili ne. Cak im se crkva razlikovala vjekovima kao i jezik,jer je Bosanski jezik ustvari stariji od ,,modifikovanog,, srpskog jezika.Bosna postojala prije nego li su stigle ,,monoteisticke,,religije u njoj i uvijek ce je biti u cijelosti.

Vojvođanski

pre 4 godine

Tesla je Rođen u Hrvatskoj kao i svi njegovi preci, to što je religija bila Pravoslavna nema veze sa nacionalnosti! Zašto je teško prihvatiti to. Amerikanci, Evropljani nazivaju svojim svakog ko je rođen u njihovoj zemlji i ako su mu roditelji rođ u Ukrajini npr.

Realno

pre 4 godine

od kada se nacionalnost vodi po mestu rodjenja ?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!

rodjen sam u becu...
ali sam Srbin!!!!!!!
hrvata ima u srbiji, srba u hrvatskoj
sto ne znaci da su hrvati u srbiji, srbijanci i obrnuto

a o hrvatima i njihovom kompleksu nize vrednosti.... ne vredi govoriti ....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aleksa, 19. februar 2020 23:10) # Link komentara

Znači ovako, rođen si u jednoj državi, ta te država odgoji (ti si druge nacionalnosti od države u kojoj si rođen, ali si državljanin te države - u tvom slučaju Austrije), napraviš nešto bitno i onda zasluge daješ Srbiji...haha, pa onda se nemojte čuditi kada vas svako malo neko "torpedira" iz svoje države. Idi u Srbiju onda ako je npr. Austrija bezveze i ne smatraš je svojom državom. Sva sreća Tesla nije bio taj lik kao ti...Bolio ga je K za Austriju, Srbiju i Hrvatsku...ništa mu niti jedni nisu dali...jedini tko mu je nešto omogućio je USA...toliko

danko

pre 4 godine

Ovo za Nemacku (this video is not available in your country) je bilo tacno do pre dve godine. Od tada je sve na YouTube-u dostupno. Najvise ih iznerviras kad tvrdis da je Hitler bio Nemac.

Hrvat

pre 4 godine

Hrvatska nije postojala kada je Telsa rođen? To je kao da netko tvrdi da Srbija nije bila jedna od 6 republika unutar SFRJ i da nije postojala u SFRJ. Naravno da je postojala i prije i nakon Jugoslavije.

Malo educiranosti ne skodi i malo proučiti Austrougarsku itd... i Hrvatsku sudbinu u istoj...

Fakat

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

U Austrougarskoj je rodjen.

idem da se besim

pre 4 godine

Aj nek neko objasni kako čovek rodjen u Hrvatskoj ili Austro-Ugarskoj moze biti Srbin. Tamo odrastao a iskole neke završio. Naučite već jednom da pravoslavlje sa Srbijom nema ništa to je veroispovest. Isto tako svi sto zive i nose srpski pasoš ne mogu biti nista drugo osim Stbi

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

Cime se mi jos zamaramo,majko moja mila,a plata 250 eura,eee zivote......na balkanu,baci kosku da se narod zabavlja.
(Miki, 19. februar 2020 23:04)

@miki
gde ti radis brate. ja €250 za dan zaradim. Za €25 po satu za 10 sati sam juce pocistio neke metadata fajlove liku iz Amerike. Hvala Tesli sta god da je, posto da njega nije bilo verovatno ne bi mi jos imali internet I ja bih zaradjivao kao ti.

only fools and horses

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)

A svo troje su imali jednu zajedničku osobinu, izjašnjavali su se kao Srbi.

Ja

pre 4 godine

Zato sto ne mogu da prodju njhove istorjske i naionalno-identitetske lazi, zato nas i mrze! Na tom prostoru nisu ziveli samo Hrvati, nije taj Tesla tamo s Marsa pao, nego se rodio kao i svi oni, da bi danas to bilo samo hrvatsko, a Tesla Hrvat. A znamo i kojom politikom se doslo do toga da oni sebi daju za pravo tako nesto i dan danas!

bok

pre 4 godine

haha ispada da dođe Šveđanin, amer, danac i pita "jeste li vi katolički srbi" što je naravno nikad zabilježeno, pa mi i naša zemlja smo možda i poznatiji. ova mapa samo govori ko su srbi za one koji ne znaju i koliko je prokleto graničiti s vama

Kristijan

pre 4 godine

Tesla je putovao u Ameriku sa Pasosem izdanim u Zagrebu u kojm se navodi njegova pripadnost Kraljevini Hrvatske Slavonije i Dalmacije. A vi se sada ljutite koliko hocete!

Ante

pre 4 godine

Nije istina. Mene nervira to što vi mislite da me to nervira.
Nervira me koštica u štrudli od višanja. I gaće kad uđu.. Di već uđu.
Pošto smo utvrdili gradivo za namčore, može li koja lista kako razveseliti nekog?

Miki

pre 4 godine

Eto skoro odgledah neki prilog gde je navedeno da je pred smrt trazio da mu na sahrani sviraju "Tamo daleko". Nisam znala da se ta pesma svidja Hrvatima.
(Hmm, 19. februar 2020 23:40)

Na Teslinoj sahrani je tu melodiju odsvirao violinista Zlatko Baloković, Hrvat. Gradonačelnik Njujorka je pročitao nekrolog koji je napisao književnik Luj Adamič, Slovenac. Zapravo su i Tesla i Baloković i Adamič bili Amerikanci jugoslovenskog porekla...

gluposti

pre 4 godine

Formalno-pravno gledano, Tesla je bio Amerikanac. Bio je americki drzavljanin. Jednom kada prihvatis americko drzavljanstvo ti za Ameriku i vasceli svet postajes Amerikanac, tvoja deca postaju Amerikanci i to je to. Bas kao sto je i Arnold Svarceneger takodje Amerikanac. Samo se na Balkanu ljude bave glupim tricama i kucinama i gledaju ko je ciji pradeda po ocu, majci, dedama, babama, pa govore kako je neko 3/8 Bosanac, 1/8 Crnogorac, a 1/4 Hrvat, 1/4 Srbin ... Normalnim narodima je to nebitno. Primera radi, holandski kralj je 3/4 Nemac i 1/4 Holandjanin. To verovatno niste ni znali. A njegova najstarija cerka koja ce jednog dana da nasledi i holandski presto je 1/2 Argentinka, 3/8 Nemica i 1/8 Holandjanka, a bice holandska kraljica. Pa Holandjanima to opet nije bitno. Samo su nama bitne neke gluposti oko kojih vodimo ratove i u 21. veku!

pepe

pre 4 godine

Sva sreca da se Tesla nije rodio u 15, 16 veku i da je toliko puta isticao srpsko poreklo, inače bi ga zaista i "ukrali". Kao i Dubrovnik, Marina Držića, Dživa Gundulića. Samo pogledati Austrougarske popise stanovništva iz 19. Veka u Dalmaciji. Hrvata - 0. Ne posto. 0000000000000

дневна доза просечног Србенде

pre 4 godine

Mene nervira kad sami za sebe kažemo da smo nebeski narod, da smo najpametniji i najbolji pa nas zato mrze i slične gluposti u koje većina Srba nažalost veruje...
(Randy Marsh, 19. februar 2020 22:29)

Ја у животу од неког Србина патриоте нисам чуо то за небески народ. Али јесам и од Хрвата и од Бошњака и ових аутошовиниста који то нон-стоп помињу.

CROmanjonac

pre 4 godine

Mislim da prosjecnog Srbina mnogo vise iznervira ,,Djokovic je poluHrvat,, sto je istina,a to pokazuje stanje svijesti na balkanu o tome sto je uspjeh a sto ne. za razliku od Tesle (koji doduse sigurno ima i hrvatske krvi sobzirom da stoljecima zive tamo).Na stranu sad teorije da li su pravoslavci u Hrvatskoj Srbi ili posrbljeni.Ali zalosno je to prisvajanje uspjeha.Ako je Tesla nesto postigao postigao je bez ikakve pomoci Srba i Srbije.Da je bio u Srbiji zavrsio bi kao sluga nekom stranackom papku.Ili bi bio proglasen ludakom i cudakom.Isto se odnosininda je ostao u Hrvatskoj.Lijepo je sto ga sada priznajemonda je dao doprinos covjecanstvu ali trebali bismo da ga ostavimo na miru i Srbini i Hrvati.On sigorno nike zelio da se sada Srbi(i Hrvati) hvale da je on od njih postao a istovremeno nemaju pojma o njegovom djelu..cast izuzecima.

Milan_PT

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)

Meša Selimović, Ivo Andrić, kao i Emir Kusturica nisu rođeni kao etnički Srbi, ali su u poodmakloj dobi, apsolutni svesni svojih odluka i bez ikakvih spoljašnjih pritisaka, odlučili da se samoinicijativno deklarišu kao Srbi.
Tu nema nikakve paralele sa Teslom, jer on nikad nije izjavio da nije Srbin, već Hrvat. Uostalom, Tesla se u svakoj ozbiljnijoj publikaciji vodi kao američki inženjer austro-ugarskog porekla. Tek u opisu njegovog detinjstva se navodi da je iz srpske porodice (mada ima slučajeva da se porodica ne pominje, već se naglašava da su Smiljani u Hrvatskoj, čime se neupućeni čitalac navodi na pogrešno mišljenje). A tome doprinosi i novohrvatska istorija, koja nigde ne pominje Tesline korene, tako da mi se desilo da me je jedna Hrvatica, inače sa vrlo visokim nivoom obrazovanja, upitala zašto Srbi svojataju Teslu. Kad sam joj rekao da je Nikolin otac bio pravoslavni sveštenik, prota u Gospiću, a da mu je majka Georgina, takođe iz svešteničke porodice, imala jednog brata sveštenika, a drugog koji je postao mitropolit dabrobosanski, ona je zinula od iznenađenja, jer je rekla da se kod njih nikad ne spominju nikakvi Teslini članovi porodice, koji su bili pravoslavni sveštenici.
Tako da kad Hrvati kažu da je i Tesla Hrvat, oni to stvarno misle i ne kažu to samo da bi iritirali nas...

tamo daleko

pre 4 godine

Eto skoro odgledah neki prilog gde je navedeno da je pred smrt trazio da mu na sahrani sviraju "Tamo daleko". Nisam znala da se ta pesma svidja Hrvatima.
Hmm

da, i ti svasta verujes?

delije konjanici

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)

Nismo ih mi svojatali, nego su se sami izjasnjavali kao Srbi. Sedi, jedan.

alkc

pre 4 godine

Sin pravoslavnog srpskog popa nikada ne može biti Hrvat.Ali nikad.Čovek je 1000 puta u svojim memoarima napisao da je Srbin.Amerikaci ga isto oslovljavaju.
(dnevna doza prosecnog Srbende, 19. februar 2020 20:28)
Jeste bio Srbina ali nije Srbijanac bez obzira sto ga svojatate vi iz Srbije.

alkc

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
(Nenad, 19. februar 2020 20:54)
Zovemo cas Srbojancima zbog Vukive gramatike. Srbi-ja = Srbi-ja-nac.

Zoran

pre 4 godine

Boze kakvi komentari i koliko prozivki na racun Hrvata a i Slovenaca, Crnogoraca, Bosanaca i Makedonaca, cak i Estonce je jedan isprozivao kao da su olos najveca. Od negiranja njihovog identiteta do generalizovanja kao da su svi ti narodi samo zlo.

A mi? Mi smo bezgresni, divni i krasni? Nije ni cudo sta svi beze od nas, a ovaj se jos hvali kako je isprozivao Irce da su Englezi pa bezao iz puba. Svasta

Bata Sale

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

Ako su mi roditelji Srbi, a ja rodjen u Kini, proveo detinjstvo u Kini i celog zivota zivim u Kini jesam li ja Kinez?

C i n i k

pre 4 godine

Tako vas zovemo i u Vojvodini. Kad se pominje nešto ispod Save, kaže se dole u Srbiji. Ne zbog toga što Vojvodina nije Srbija, već ljudi tako govore odvajkada, navikli. Pitaj koga hoćeš. E da, i Hrvati vas tako zovu :)
(Pero, 19. februar 2020 21:54)

1 x to cujem ..
Pretpostavljam da si hr iz Vojvodine pa tako pises,prepoznajete se na kilometar..

alkc

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu. To je Kralj proglasio sve Hrvate pravoslavce u Hrvatskoj da su Srbi. To su čisti Hrvati.
(Marin, 19. februar 2020 20:47)
Slazem se. Da se tako delimi nikad rativsli ne bi

Sasa

pre 4 godine

Zanimljivo je to da su mu Hrvati pobili skoro svu familiju za vreme WWII a 95-e su srusili crkvu u kojoj je njegov otac Bogu sluzio,eto toliko da vole i postuju ...
Da je 1995 bio ziv,bio bi u onoj koloni prema Srbiji...istina i Pravda je kod Hrvata selektivna pojava....Evo Srbija je dala 19 Rimskih careva i ako u to vreme nije Ni postojala kao Ni Hrvatska sto nije postojala kad se rodio Tesla....

interno

pre 4 godine

Zaista mi nije jasno zašto Srbi očajnički žele da budu braća sa svakim ,brača su Crno Gorci Makedonci Hrvati Slovenci Rusi Česi ,zašto ne žele da budu samo oni Srbi šta je to loše kod Srba kao da se stide nečega.

Bane

pre 4 godine

Srbe ipak najviše iznervira kada im kažeš da Vojvodina nije Srbija. To za Teslu... ni jedna laž ne može da iznervira koliko istina.

I još sam primetio da Srbe i sve druge u Srbiji i Vojvodini iznervira najviše kad im se kaže da "svoj" društveni stan nisu otkupili pravedno i pošteno. Tu već ne idu samo psovke, tu hoće i oči da ti iskopaju. Opet ono, istina boli.

Da se zna

pre 4 godine

Nacionalnost je ona ciju putovnicu nosite, a etnicko porijeklo je ono za sto mnogi misle da je nacionalnost. Tako da je i ovaj Srbin iz Beca zapravo Austrijanac srpskog porijekla.

Boske

pre 4 godine

Pa kaj Tesla nije Hrvat?!
Ja sam mislio da je rođen u Hrvatskoj i da je Hrvat!
Pa svi u svijetu govore Nikola Tesla was born in Croatia ili Nikola Tesla vos born in kroacija
(gorkipelin, 19. februar 2020 21:46)

Tesla je jednom boravio u Srbiji, a u Hrvatskoj nikad. Rođen je u Austriji, odrastao u Austro-Ugarskoj. Ali za utjehu, mislim da prilično dobro vladaš srpskim jezikom.

Damir

pre 4 godine

Ovo odgovorno tvrdim. Veće šanse ima Baja Mali Knindža da ga pozovu da nastupi u Širokom brijegu nego tomson da mu dopuste da peva u areni u Puli.

Džoni

pre 4 godine

Tesla je Hrvat isto toliko koliko su Hrvati i onih 250 hiljada proteranih ljudi iz Like, Korduna i Banije u bljesku i oluji. Da je mogao i sam Tesla da se zatekne u rodnom Smiljanu te '95 i on bi na traktorskoj prikolici bio proteran u Srbiju? Ne znam zašto su ih terali odande ako ih smatraju Hrvatima? Ili je samo Tesla Hrvat, a ovi ostali pogani i kvarni Srbi?

Milan_PT

pre 4 godine

Ne govori se o nacionalnosti, jasno da je Srbin, nego je rođen u Austro -Ugarskoj, današnjoj Hrvatskoj.. znači,"državljanstvo." Naučite napokon..
(Pogled sa strane, 19. februar 2020 20:38)

Da bi imao državljanstvo Hrvatske, potrebno je da u trenutku rođenja ta oblast bude država. Hrvatska je u tom trenutku bila jedna od 18 pokrajina Austro-Ugarskog carstva, tačnija jedna od 3 pokrajine ugarskog dela monarhije: uža Ugarska, Hrvatska i Slavonija, Rijeka. Kasnije (1868) se Hrvatska i Slavonija razdvajaju na 2 pokrajine, a 1882. se formira nova pokrajina Vojna Krajina. Ako su tada Rijeka i Vojna krajina bile nezavisne države, onda je i Hrvatska bila. Tada bi ti bio u pravu. Pasoš koji mu je izdat 1883 i sa kojim je otputovao u Ameriku, izdala mu je Zemaljska vlada (Landes-Regierung), što i dan danas u Austriji i Nemačkoj označava Pokrajinsku vladu. Kad se govori o državnoj vladi, onda se koristi izraz Staads-Regierung (danas se to piše bez crtice). Pogledaj njegov pasoš, imaš ga u Zagrebu u muzeju. Kad je stigao u Ameriku, zaveden je kao austro-ugarski državljanin, a ne hrvatski, i to je bio sve dok nije primio američko državljanstvo.
A to da je on Hrvat zato što je to danas država Hrvatska, to je isto kao da mi rimske careve rođene na teritorije Srbije proglasimo Srbima...

Milutin

pre 4 godine

Ako se nacionalnost odredjuje po mestu rodjenja molim da mi kazete sta je moj otac. Elem, rodjen je u jeku rata, baka se porodila u štali, tako da je moj otac rodjen u štali.

Eldorado

pre 4 godine

Uz dužno poštovanje Švajcarcima, i meni su Belgijske čokolade bolje. :-D
A za Austrijance sam iskusio kada sam radio u Americi, kolegu aus. su svi redom oslovljavali kao nemca, svaki put je pravio grimase i gunđao.

Dijaspora

pre 4 godine

Ili kad Ircu, Skotu ili Velsaninu kazes da je Englez...
Jednom sam cak morao uteci iz paba zbog ovakvog zadirkivanja, bas se bili primili.

Giska

pre 4 godine

Ovo da je Tesla Hrvat je u rangu da je Jelacic Srbin, mada ovo prvo je apsurdnije jer Jelacicu niko nije ubijao rodbinu po jamama i logorima.

morgen

pre 4 godine

Ko je pismen i ume da čita može potražiti pisma koja je Nikola slao svojoj sestri... gdje čovek izriče loše mišljenje o Hrvatima...

neutralni felsh

pre 4 godine

Pa Tesla je čisti Hrvat. O čemu pričate, kakav Srbin? Pravoslavni Hrvat iz Hrvatske. Srbiju nije vidio u životu... (Marin, 19. februar 2020 20:47)

Tesla je u Srbiji boravio nekoliko puta. A u Hrvatskoj nije bio ni jednom je ta drzava nije postojala u to vreme.
(Mirko, 19. februar 2020 23:02)


netacno. bio je samo jednom, na nekoliko sati. da mu saopste da nije zadovoljio uslove za posao.

kusavi

pre 4 godine

A što vas to vređa? Svakako zadnjih dana srbima s one strane drine govorite dalje prste od srbije, i da vas ne interesuju. Što vas to Tesla pa sad interesuje, nije rođen u beogradu? A da, on je beše poznat u svetu. Veliki ste vi licimuri.

delije konjanici

pre 4 godine

Pa normalno da je Hrvat.Rodjen u Hrvatskoj,proveo detinjstvo u Hrvatskoj.Hrvat od glave do pete!
(posmatrac, 19. februar 2020 23:18)

Onda je Ban Jelacic Srbin,rodjen je u Petrovaradinu. Kakva smesna logika.

...

pre 4 godine

Tesla je putovao u Ameriku sa Pasosem izdanim u Zagrebu u kojm se navodi njegova pripadnost Kraljevini Hrvatske Slavonije i Dalmacije. A vi se sada ljutite koliko hocete!
(Kristijan, 20. februar 2020 18:27)

Znaci pobili ste mu pola familije i digli kucu u vazduh, iako je hrvat?! Zanimljivo...to se naziva licemerstvo.

C i n i k

pre 4 godine

Cime se mi jos zamaramo,majko moja mila,a plata 250 eura,eee zivote......na balkanu,baci kosku da se narod zabavlja.
(Miki, 19. februar 2020 23:04)


Ko tebe primorava da komentarises?
Text je u formi zabave,takvi su i komentari.
Ujedno,bar zvanicno,plata je 530 e..
Ali,kakve su ti misli takvi su ti i komentari..

комша

pre 4 godine

Фрањо Туђман је по оцу Србин, а мајци Црногорац. Доказано 100%. Стјепан Радић је по пореклу Македонац.

alkc

pre 4 godine

Smešno mi je kako smo mi žulj svim ostalim komšijama :)Još malo pa će i Japancima najveća uvreda biti ''jeste li vi istočni Srbi? Kako to mislite niste?! A Srbija do Tokija?'' Onda se Amerikanac nasmeje na to, a ti dodaš ''preko Milvokija!'' pa mu više ne bude smešno.
(Stele, 19. februar 2020 20:42)
Nismo zulj nego nas niko ne smeka pa nece da budu mi.

дневна доза просечног Србенде

pre 4 godine

Тесла је Србин и српско амерички научник. Погледајте на Википедији сви језици пишу да је српски или српско амерички научник. Чак и на албанском пише да је српски научник. Само Википедија на једном језику каже да је он хрватски и амерички научник, походите која....

Swiss

pre 4 godine

Kao da je bitno. Cinjenica je da ga ni Srbi ni Hrvati nisu podrzali u njegovom radu, pa se covek pokupio i otisao. To jos jednom u prilog cinjenici da koristimo potencijale i ulazemo u stvari koje vrede.

C i n i k

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)

Ivo Andric je sam za sebe napisao da je Srbin,dal zbog zene il zbog toga sto je ziveo u SRB nzn al je tako,Selimovic...pa procitaj malo nj memoare,da ne pisem ja..
Tesla?
Sin srpskog svestenika,naravno da je bio Srbin,sta bi drugo bio?

dfghj

pre 4 godine

Nikola Tesla je Hrvat isto koliko su Mesa Selimovic i Ivo Andric Srbi , a mi ih dosta cesto svojatamo.
(nikolai valuev, 19. februar 2020 23:27)
Za Ivu Andrica ne znam ali za Mesu Selimovica znam 100% da se sam izjasnio Srbinom. Nekad je bilo mnogo muslimana koji su se osecali i izjasnjavali kao Srbi a onda je komunisticka partija preko nase crkve rasrbila sve koji nisu bili pravoslavni.

Schomi

pre 4 godine

Ne znam da li je Tesla bio Srbin, Hrvat, Jugosloven ili Austro-Ugarin, ali znam da danas niko ne bi znao za njega da nije otišao u Ameriku.

дневна доза просечног Србенде

pre 4 godine

Nervira me kad Srbi iz Bosne, tj. Republike Srpske, nazivaju nas Srbe iz Srbije Srbijancima, kad se o autu govori u srednjem rodu, što je u krvi Bosancima.
(Nenad, 19. februar 2020 20:54)

Не брини нервира и њих кад ви Срби из Србије њих зовете Босанцима.

est

pre 4 godine

nemate ni malo obraza.Mozete sami da odete na famillysearch pronadjete mesto,datum,pravoslavna knjiga rodjenih.izvod iz maticne knjige krstenih i uverite se sami.A mozete i da ne verujete svojim ocima.

Бурек са сиром, бре!

pre 4 godine

Босанце највише изнервира моје корисничко име на сајту Б-92.....

Ненад

pre 4 godine

Народи Балкана не требају да се мрзе јер су сви постали плен моћника. Мржња мора једном да престане. Ако се баш и не волимо можемо да се уважавамо.

Mario Marengo

pre 4 godine

Tesla je bio državljanin ondašnje Hrvatske (dela Austrougarske), poreklom Srbin. Kasnije je bio državljanin SAD, poreklom Srbin. Dosta mešanja baba i žaba i ispraznog naklapanja.

ivan

pre 4 godine

Moj kolega u inozemstvu je Srbin sa hrvatskom putovnicom koji je pobjegao 1995 iz Knina u Srbiju. On Hrvatsku i Hrvate ne može da smisli ali je zbog EU i ubog toga što lakše može putovati izabrao da bude politički Hrvat. Znači na svim formularima i na svim papirima on je Hrvat jer je sam tako izabrao. Firmu za koju oboje radimo ne interesira njegovo porijeklo ni kako se on osjeća. Po putovnici je Hrvat.

Zagor

pre 4 godine

@Pero: A tvoje ime Pero je inace vojvodjansko ime, a? Kaze se Pera, a ne Pero. A sto si ti Bosanac ili Licanin, a mislis da si Vojvodjanin je prica za sebe. Ja barem imam izmisljeno ime, ali kada cujem da Pero iz Vojvodine, govori o Srbijancima, onda znam koliko je sati. Eto na primer, vi dosljaci, koji nemate pojma, vi mene nervirate.

verba volant

pre 4 godine

Nervira me bahatost i odsustvo domaćeg vaspitanja, Naročito sam osetljiva kada me potpuno nepoznata osoba, često duplo mladja od mene, oslovi sa "ti".

sin lovca na medvede

pre 4 godine

A koga ovo najvise nervira: Sta bi radio Valter 1992?
Ili ovo: Koja je to drzava, cije se granice ni koncem ne mogu povuci?

jasmina

pre 4 godine

Idite u Ameriku kod njegovog spomenika (Nole se Slikao pored njega)Pa pročizajte šta su Amerikanci napisali ....Amerikanac poreklo Srbin !!!!!!!!!!

Jbnn

pre 4 godine

I da, zena mi je iz Hercegovine, kad smo se upoznali trazio sam joj da mi napravi burek sa sirom. Smrtno se uvredila, burek je samo sa mesom a sve ostalo su pite :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Elvis Prisli, 19. februar 2020 21:25)
Pita je sa jajima. Burek sa sirom nema jaja.

Jeremy (grobar Jefimije)

pre 4 godine

reci Meksikancu da je Tex-Mex ili pitaj tamnoputog amerikanca odakle je poreklom, reci Srbinu da je Soroš filantrop, kazi Hrvatu da prica srpsko-hrvatski, pitaj Francuza nesto na engleskom,

papiri

pre 4 godine

od kada se nacionalnost vodi po mestu rodjenja ?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!

a otimate se za državljanstva,
imam samo srpske papire i moji su 200 godina u Srbiji,i sad smo kao svi Srbi

kako da ne

pre 4 godine

Obožavam portulacu da kazem ‘sto vi pricate Brazilski jezik’, da vidite vi te face. Portugalci su najbrojniji stranci u Švajcarskoj posle italijana, francuza i nemaca, što znaci da ih je mnogo, preko 450.000. Tako da sam ih upoznao mnogo, a vecini sa kojima sam bio malo blizi, voleo sam to da im kazem. Te face su nezaboravne, spremni su da se naljute, a neki su pricali odmah kako su oni nekada osvajali i tako nametali svoj jezik sto ja sve to znam, ali to peckanje portugalaca da su brazilci ili da pricaju brazilski jezik, fantasticno :)

Dečko koji obećava

pre 4 godine

Šta drugo mogu da serviraju,mržnju,svadju....A kad će povećanje plate ili šta ste uradili u vezi odlaska omladine ?!