Sreda, 11.12.2019.

13:27

Greta Tunberg besna: "Gde su lideri, gde su odrasli u sali"

Izvor: B92

Greta Tunberg besna: "Gde su lideri, gde su odrasli u sali" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

c i t i z e n

pre 4 godine

У Шведској, где живим, друштвено је неприхватљиво афективно показивати емоције тако да смо ми, досељеници са Балкана, принуђени да се прилагодимо. Они који подижу глас и живахно гестикулишу бивају учтиво изопштени (читај: игнорисани и изоловани), без обзира на животно доба. Грета је, дакле, једно јадно, изманипулисано, дисфункционално дете и то од стране својих родитеља (нарочито своје хистеричне мајке, оперске певачице Малене Ернман) и локалног климатског лобија.

Igor

pre 4 godine

Da dodju lideri tebe da gledaju? Tu smo, jedina ambicija je publicitet i licno bogacenje. E to se mrstenjem i pricama kako "ako jedes hranu sit ces biti" odavno vise ne dobija. MOzda na IG i slicnim platformama, ali vi mastate o milijardama... POyy

17 godina NIJE DETE

pre 4 godine

Meni je ona simpa i ako je običan projekat nwo i Soroša. Mene živcira to što je zovete dete.Mene vi živcirate.

c i t i z e n

pre 4 godine

Грета је малолетна па је све њене наступе и иступе планирао неко ко је пунолетан. Будући да Грета не иде због тога у школу и не дружи се са вршњацима ради се о злоупотреби детета. Дакле, социјалне службе?

Nikola

pre 4 godine

Koliko ja vidim, mržnja izbija samo iz komentara većine ljudi na Gretu. Mržnja zbog toga što mi ne radimo ništa da pomognemo svetu i iz griže savesti. U Gretinom pogledu vidim samo hrabrost i želju da se uradi nešto dobro. Ipak mi je teško shvatiti zašto se na nju ljute prosečni ljudi. Ona napada vodeće ljude sveta, napada one u industriji fosilnih goriva, zašto li iko ima potrenu njih da brani? I to od jednog deteta sa dobrim namerama.

Fizicar

pre 4 godine

Niko nece preduzeti nista zato sto je vodeci uzrok klimatskih promena elektromagnetno zagadjenje planete. Vilhelm Rajh davno predvideo. Ne gomila se u atmosferi CO2 nego tzv. "mrtvi orgon", a glavni gas hipoteticke staklene baste je inace vodena para.

Boca

pre 4 godine

Draga Greta, malo je osvjescenih ljudi. Vidis da i ovde u komentarima su vecina odmah skocila da te pljunu, bas kao sto su pljuvali Djokovica kada je rekao da meso ne valja za ljudski duh. Zlo vlada zemljom.

goran

pre 4 godine

Mala je toliko odvratna da nema dalje, marketing je cudo pa od dakle mala putuje roditelji burzuji a ona soli pamet drugima, da je u pitanju neka siromasna osoba pitam se dal bi bilo ovako.

Глас разума

pre 4 godine

Малој очито треба лекарска помоћ у некој специјализованој установи за лечење шизофреније. Питам се да ли то дете уопште има родитеље и да ли док дете пролази кроз све ово уз лако уочљиве хистеричне нападе имају неко друго поље интересовања од клађења, коцкања или гледања латиноамеричких сапуница и такозваног Reality програма јер очито за рођено дете их боли уво?!

Zarko

pre 4 godine

Sve te price oko klimatskih promena i ekologije treba pricati vlasnicima krupnog kapitala a ne nama obicnim smrtnicima, nece moja plasticna kesa ili automobil ni da unisti ni da spase ovu planetu ali bi gasenje jedne naftne kompanije bas mnogo pomoglo... nije mi jasno zasto nam vise ispiraju mozak sa ovim glupostima jedino sto mi pada na pamet da ce na ovim pricama neko jako dobro zaraditi u buducnosti!

Diploma za potkusurivanje

pre 4 godine

Ja, fakultetski obrazovan, smatram da je ovo toliko nenormalno i bolesno. (Nenad, 11. decembar 2019 20:15)

A ja, isto fakultetski obrazovan, smatram da je Greta Tunberg jedna od top 10 vaznih stvari koje su se dogodile svetu u 2019. Smatram da je bolesno sto je niko ni ne saslusa, vec odmah osudjuje. I sta cemo sad?

Toni

pre 4 godine

Greta će dobiti Nobelovu nagradu uskoro. Zapamtite šta vam rekao.
(Rodžer - švajcarski, a naš (svetski), 11. decembar 2019 17:14)

Dobio je i Barak Obama, tako da je očekivano da je i ona dobije, kao i niz drugih klovnova.

dr magistar

pre 4 godine

Kad homoseksualnost nije bolest, što bi onda i ludilo bilo bolest ?
Ili recimo šizofrenija pa to je samo ljudsko pravo na neopredeljenje između više osoba u jednoj glavi - kakva crna bolest !

Riki

pre 4 godine

Malo brojeva nije na odmet. Pri sadasnjem nivou topljenja leda grenland ce ozeleneti za 13000 godina a antarktik za 100-200 000 godina. Logicno je da ce proces topljenja da se ubrza, ali ne mnogo. Aj da kazemo da se ubrza i 5 puta a nece ni 2 puta. Imamo znaci jos hiljade godina bez brige. Da se razumemo ne treba silovati planetu ali mnogo smo mi mali i nebitni. Iza klimatskih promena se kriju nege druge stvari i ticu se novca. A svedska je svetu u zadnjih 20-30 godina dala najmonstruoznije zakone koji se namecu svima pa i nama ovde. Kod njih svedjani traze ugovor pre seksa a svedjanke nose narukvice please dont rape me kako bi ih migranti bolje razumeli. Duboko bolesno drustvo koje je moralo da nametne stroge zakone svom stanovnistu i iz tog ludila proistice 90% neoliberalnih gluposti.

Marko

pre 4 godine

Za one koji ne veruju u klimatska promene, evo lake tablice:
Dim iz TE Obrenovac = otrovno
Dim iz auspuha = otrovno
Smanjenje dima iz TA Obrenovac = dobro
Elekricni automobili = dobro

Dakle, dete se bori za sve nas, da udisemo cistiji vazduh i da se manje zagadjuje priroda.

Nenad

pre 4 godine

@CCCC. Ja, fakultetski obrazovan, smatram da je ovo toliko nenormalno i bolesno. Ovom detetu je mesto u školi, medju drugarima, najlepši period života će provesti na ovaj način, a svesna je da ništa neće moći da promeni i da na bilo šta utiče. Može da se mrsti dokle hoce, ovo dete je nesrećno i vrlo verovatno sa psihijatrijskom dijagnozom.

zoka

pre 4 godine

Sledi najnovija srpska kletva.Dabogdati Greta bila snaja!Ako smo kao civilizacija spali na to da ovaj devojcurak bude predvodnik njegovog spasavanja,onda bolje da nas i nema.

Slavek

pre 4 godine

Strasno je sto zloupotrebljavaju decu, da ovo dete bude izbezumljeno u borbi sa vetrenjačama izmedju industrijskog kapitalistickog lobija i ekoloskog, umesto da odrasta kao i sva druga deca i bavi se ovim pitanjima u skladu sa svojom uzrasti. Vidi se da ne prica nista iz svoje glave, vec su je instruisali oni koji stoje iza nje. Ipak, tacna je prica koju ona govori.

mmmm

pre 4 godine

Bitka za klimu ce po svemu sudeci biti izgubljena... steta za covecanstvo, imali smo potencijal za velike stvari, ali izgleda da kolektivno ne mozemo da se pomerimo od osnovnih nagona

genius

pre 4 godine

Cenim da svaki socijalni radnik može da zaključi da je ovo dete zlostavljano. Oduzeto joj je pravo na školovanje. I pored toga što već ima ozbiljnu psihijatrijsku dijagnozu, neko hrani njeno ludilo i strahove. I tako dalje.
Šta rade socijalne službe države Švedske?

Ivan

pre 4 godine

'Smeta vam dete koje se bori protiv klimatskih promena jer sami niste sposobni za to'
Ne - smeta mi to sto je cela prica o 'klimatskim promenama' - ovako kako je predstavljena - obicna prevara i kradja!
Ono sto nisam sposoban, za cime jako zalim, je da Gretu, njene roditelje, Al Gora i Sorosa stavim u zatvore do kraja zivota!
No, borim se - i znam da ce ili oni zavrsiti u zatvoru - ili nas nece biti!

CCCC

pre 4 godine

Koliko primitivnih komentara i primitivnog omalovazavanja ovde. Govorite da treba da ide u skolu, a vi verovatno nemate vise od osnovne ili neke srednje zanatske. Da imate imalo obrazovanja i zdrave pameti shvatili bi da covek svojim dejstvom sigurno negativno utice na zivotnu sredinu. Sve je vise obolelih od raka, a sve vise spaljivanja fosilnih goriva. Sume se seku brze nego sto mogu da se obnove. Da li je i to izmisljotina?

Bruder

pre 4 godine

Cuj besna, pa i ja sam besan na mnogo sosta. Pa nikom nista, ali koliko vidim, dete pravi sebi prostor za nekog politicara koja ce da prica u prazno kao i svi. Znaci bolje zivi svoj zivot punim plucima i ne bodi se sa rogatima jer se neces dobro provesti. Previse si ti mala da bi promenila ovaj svet... Jos puno pasulja moras pojesti da bi te neko cuo.

БобмаркСРБ "Којекуде чиниш 'волико"

pre 4 godine

Ocigledno da je ovo dete iz epruvete...eksperiment je uspeo...zavlada ce svetom...

simpo

pre 4 godine

Mala Greta Srbima smeta.
(Dobro Informisan, 11. decembar 2019 14:01)
Nikom ona ne smeta,nego veću pažnju zaslužuju bolesni i gladni i izbegli iz domova,kao i SRbi sa KiM-a koji žive kao u logorima nacističkim

hmmm

pre 4 godine

Kako su je provalili za onu fensi stolicu od skoro 10000e na slikama kod kuce sa mamicom. Dobro ce se ta familija opariti od nje, mnogo ste vi naivni. I kod nas razne NVO se bave prvo sobom i svojim platama a ono o cemu "brinu" im je samo izvor prihoda.

xxoo

pre 4 godine

I pored svih negativnih komentara, Srbija je kud i kamo više ekološka nego razvijene zemlje. Zašto? Zato što se upola manje vozi auto nego na Zapadu, zato što nema mornaricu koja truje dizelom, i zato što su privreda i turizam jedno pet puta manje razvijeni nego na Zapadu. Razvoj bez zagađenja/emisije CO2 je nešto što bi trebalo da bude u srcu Srbije, a ne samo kopija Zapada. Kako? Pa ebusovi, bicikli u centru BG umesto GSP i automobila, i energija iz obnovljivih izvora. Kopiranje Kine i njihovih ekoloskih inicijativa, a ne Zapad. I pozovite Gretu u Srbiju da održi par predavanja, naravno sa visokim obezbedjenjem.

Timocanin

pre 4 godine

Auuuu....pa mala se u sve razume. U saobraćaj, svetsku trgovinu, resurse, hemiju. Pa kad će da upozna momka i da krene da živi.
(Nebojša, 11. decembar 2019 14:52)

Eto klasicnog srbende koji se razume u sve vise i od same Grete.

Trovach

pre 4 godine

Vecina razmislja u stilu "Posle mene Potop" i bas ih je briga kakvu ce planetu ostaviti svojoj deci, unucima... Supruga i ja nemamo dece, ali nam nije svejedno sta ce iza nas ostati. Svako zagadjuje po malo. Svako bi i to malo mogao smanjiti. Pored toga, svako bi morao izvrsiti pritisak na svoju vlast da se smanji zagadjenje i da se resursi koriste racionalno.

Vlada

pre 4 godine

Pokusajte da zanemarite njenu pojavu ako vam iz nekog neobicnog razloga smeta, i poslusajte samo njene reci, i trebalo bi da uvidite da je u pravu oko svega sto kaze.

Darko

pre 4 godine

Čista manipulacija. Nasilje nad djetetom. Ko dozvoljava da se ova djevojčica uopšte pojavljuje na nekim skupovima i još kao drži predavanja o nečemu. Ovo je bolesno.

nedostizni

pre 4 godine

tako sam se i ja ljutio na kevu i ćaleta što neće da gledaju sa mnom Kockicu i ne veruju mi da je Zagor jači od Bleka Stene.
(Komša, 11. decembar 2019 14:43)

Zagor nije jači od Bleka Stene!

dimitrije

pre 4 godine

Zapadnom spinovanju nikad kraja i ova Greta je izmišljena kao i atmosversko zagrevanje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zoran K, 11. decembar 2019 13:45)

Najbolji komentar danas. Pogodak u oba navoda.

Mladen

pre 4 godine

@Za sve koji pričaju o zloupotrebi deteta, nazivaju je bolesnom i slično

Jel vi shvatate da je Greta simbol, potreban da bi poruka stigla bilo gde?

Ona možda nije u stanju sama da najbolje odgovara na pitanja ili drži govore ako nije pripremljena, i tu joj pomažu. Ali je dovoljno bistra da shvati da uništavani planetu i klimu, i to je pogađa, za razliku od većine vas i političara koje zabole levi đon.

Gretina uloga je da usadi svima u svest ideju o budućim generacijama koje dolaze.
Sasvim je jedno slušati sirove podatke i zaključke o posledicama koje slede, priče koje smo svi već čuli i nažalost oguglali, pa tako i ovi političari koji se sastaju na skupovima o klimi i pokušavaju da što jeftinije prođu a kao prikažu neki trud i rad na zaštiti zemlje kad se u suštini ništa ne menja ni izbliza dovoljno brzo.
Zato kad vide jednu takvu klnku možda bar malo proradi neki klik u njima i javnosti, i krivica.

Milan

pre 4 godine

Ne znam za vas, ali mene ovo dete plasi. Puna je mrznje, izgleda kao neko ko jedva ceka da dodje u poziciju moci, kako bi izbacio svoju frustraciju muceci druge ljude oko sebe. Osetim jezu svaki put kad procitam njeno ime u medijima.

ivan

pre 4 godine

Nije ova devojčica baš sva svoja... Ne mogu da poverujem da je normalno da se jedna tinejdžerka ovako ponasa... Pogledajte taj pogled na fotki... Ona kao nesto viče, preti al bre dete idi u školu gde ti je i mesto, a ne da se smucaš po belom svetu...

marica, kriv, razumevanje...

pre 4 godine

gde su "investitori" koji treba da odrese budzetske kese i prebace pare njoj i slicnim organizacijama koje se navodno bore za klimu??? smesne su price i predvidjanja buducnosti kad je klimatski model toliko slozena stvar da ne mogu da predvide vrmensku prognozu za mesec dana tacno a kamoli sta ce biti za nekoliko godina

Test1 Test2

pre 4 godine

Ok Greta i sve, ali na drugoj strani imate onog holandskog tinejdžera koji je izmislio način da se otarasimo plastike iz okeana, samo njega slabo nešto viđam po medijima, jer nedo ti bog da radiš nešto konkretno

mitel026

pre 4 godine

Svaki komentar je kontraproduktivan. Ako posvecujemo paznju ovoj devojcici podrzavamo ociglednu zloupotrebu ljudi koji su spremni toliko nisko da se spuste i zloupotrebe decu poput nje kako bi se obogatili na strahovima od "sudnjeg dana" na lakovernima. Jedno je ekolosko osvescivanje, a nesto sasvim drugo formiranje sekte pred kojom predsednici drzava treba da puze i mole.

acca

pre 4 godine

Kada citam tekstove od ove blago retke devojcice, osecam se tako u mozak odradjen, al ako i treba nam, uvek te budale odradjuju u mozak!
Da nije mozda ona "Oni" jer mozda su oni zaduzeni da odrade mene kao "One" i njih kao "One"
Osecam se tako zbunjeno a ludaka kolko hoces!

Dunster

pre 4 godine

Mene je iskreno žao ovog deteta. Upala je u "kandže globalnih klimatologa" koji koriste njen nesporni intelekt i najiskreni (dečji) pristup ovom nesumnjivo velikom globalnom problemu.

Komša

pre 4 godine

Eee ćero,tako sam se i ja ljutio na kevu i ćaleta što neće da gledaju sa mnom Kockicu i ne veruju mi da je Zagor jači od Bleka Stene.
A onda sam porastao pa me ljutnja prošla.Rekoh sebi - neću valjda da se ljutim na roditelje zbog Kockice i stripova u koje ni sam ne verujem.

Bojan

pre 4 godine

Bravo Greta, tako se bori za svoju generaciju i dobrobit mlafih na kojima ovaj svet ostaje. Matorci su previse ususkani u svoj komfor koji ne daju ni po koju cenu i njih briga. Inace od komentara ocekujem pljuvacinu po Greti, jer se drznula da se bori za sebe i svoja prava, to je nesto cega u Stbiji nema ni u tragovima.

Pantagruel

pre 4 godine

Она има 16 година. Ја је више не бих сматрао дететом. У том узрасту био сам у другом разреду гимназије и већ имао искуство учешћа на демонстрацијама против Милошевића. Неколико месеци раније почео је рат у Словенији и Хрватској, био сам потпуно свестан шта се око мене дешава (примили смо у стан шесторо избеглих из Вуковара који су остали са нама до краја битке за тај град). Наши дедовим су у ти годинама већ одлазили у партизане или оне друге. Тако да није у реду потцењивати је због младости.

Master Yoda

pre 4 godine

Greta je zrtva bezkrajne zedji njenih roditelja za profitom. Oni su joj upropastili detinjstvo a ne globalna politika, kao sto ona to histericno zna da iznese.

kralj

pre 4 godine

Da je moje dete,ja bih se izbiljno zabrinuo za njeno psihicko stanje dok jos moze dete da se vrati u normalu,manite pare I lagodan zivot,putovanja o tudjem trosku,zdravlje je najbitnije.

miodrag

pre 4 godine

Ajde ti zlocesta devojcice u cosak I odatle ces izaci tek kada tvoji mentori shvate da ces tamo da isparis zbog ogromne vrucine izazvane klimatskim promenama.

Pera

pre 4 godine

Kako li izgleda detinjstvo provedeno po konferencijama, forumima i mitinzima.

U stvari bilo je toga i kod nas, pionirskih i omladinskih rukovodilaca koliko hoćeš. I svi izrasli u nove bogataše, predsednike političkih stranaka ili medijske urednike.

A možda će i Greta u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti postati menadžer neke nove globalne kompanije koja će uvoditi svetski red i naplaćivati tantijeme po pitanju ekologije, održivog razvoja, i čega još sve ne

kokoške i krv

pre 4 godine

Odrasli su se pobrinuli da klimatsko pitanje postane nekakva dečja igra, gde ko polići skakuću im okolo vodjeni bojama koja ih zanima.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Greta Tunberg besna: "Gde su lideri, gde su odrasli u sali"...
-Odrasli u školi a deca u sali u vezi klimatskih promena ahhahaha.Kud ide ovaj svet??!!??

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Greta Tunberg besna: "Gde su lideri, gde su odrasli u sali"...
-Odrasli u školi a deca u sali u vezi klimatskih promena ahhahaha.Kud ide ovaj svet??!!??

Pera

pre 4 godine

Kako li izgleda detinjstvo provedeno po konferencijama, forumima i mitinzima.

U stvari bilo je toga i kod nas, pionirskih i omladinskih rukovodilaca koliko hoćeš. I svi izrasli u nove bogataše, predsednike političkih stranaka ili medijske urednike.

A možda će i Greta u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti postati menadžer neke nove globalne kompanije koja će uvoditi svetski red i naplaćivati tantijeme po pitanju ekologije, održivog razvoja, i čega još sve ne

hmmm

pre 4 godine

Kako su je provalili za onu fensi stolicu od skoro 10000e na slikama kod kuce sa mamicom. Dobro ce se ta familija opariti od nje, mnogo ste vi naivni. I kod nas razne NVO se bave prvo sobom i svojim platama a ono o cemu "brinu" im je samo izvor prihoda.

Milan

pre 4 godine

Ne znam za vas, ali mene ovo dete plasi. Puna je mrznje, izgleda kao neko ko jedva ceka da dodje u poziciju moci, kako bi izbacio svoju frustraciju muceci druge ljude oko sebe. Osetim jezu svaki put kad procitam njeno ime u medijima.

Master Yoda

pre 4 godine

Greta je zrtva bezkrajne zedji njenih roditelja za profitom. Oni su joj upropastili detinjstvo a ne globalna politika, kao sto ona to histericno zna da iznese.

kokoške i krv

pre 4 godine

Odrasli su se pobrinuli da klimatsko pitanje postane nekakva dečja igra, gde ko polići skakuću im okolo vodjeni bojama koja ih zanima.

ivan

pre 4 godine

Nije ova devojčica baš sva svoja... Ne mogu da poverujem da je normalno da se jedna tinejdžerka ovako ponasa... Pogledajte taj pogled na fotki... Ona kao nesto viče, preti al bre dete idi u školu gde ti je i mesto, a ne da se smucaš po belom svetu...

Komša

pre 4 godine

Eee ćero,tako sam se i ja ljutio na kevu i ćaleta što neće da gledaju sa mnom Kockicu i ne veruju mi da je Zagor jači od Bleka Stene.
A onda sam porastao pa me ljutnja prošla.Rekoh sebi - neću valjda da se ljutim na roditelje zbog Kockice i stripova u koje ni sam ne verujem.

genius

pre 4 godine

Cenim da svaki socijalni radnik može da zaključi da je ovo dete zlostavljano. Oduzeto joj je pravo na školovanje. I pored toga što već ima ozbiljnu psihijatrijsku dijagnozu, neko hrani njeno ludilo i strahove. I tako dalje.
Šta rade socijalne službe države Švedske?

Test1 Test2

pre 4 godine

Ok Greta i sve, ali na drugoj strani imate onog holandskog tinejdžera koji je izmislio način da se otarasimo plastike iz okeana, samo njega slabo nešto viđam po medijima, jer nedo ti bog da radiš nešto konkretno

kralj

pre 4 godine

Da je moje dete,ja bih se izbiljno zabrinuo za njeno psihicko stanje dok jos moze dete da se vrati u normalu,manite pare I lagodan zivot,putovanja o tudjem trosku,zdravlje je najbitnije.

mitel026

pre 4 godine

Svaki komentar je kontraproduktivan. Ako posvecujemo paznju ovoj devojcici podrzavamo ociglednu zloupotrebu ljudi koji su spremni toliko nisko da se spuste i zloupotrebe decu poput nje kako bi se obogatili na strahovima od "sudnjeg dana" na lakovernima. Jedno je ekolosko osvescivanje, a nesto sasvim drugo formiranje sekte pred kojom predsednici drzava treba da puze i mole.

Nenad

pre 4 godine

@CCCC. Ja, fakultetski obrazovan, smatram da je ovo toliko nenormalno i bolesno. Ovom detetu je mesto u školi, medju drugarima, najlepši period života će provesti na ovaj način, a svesna je da ništa neće moći da promeni i da na bilo šta utiče. Može da se mrsti dokle hoce, ovo dete je nesrećno i vrlo verovatno sa psihijatrijskom dijagnozom.

nedostizni

pre 4 godine

tako sam se i ja ljutio na kevu i ćaleta što neće da gledaju sa mnom Kockicu i ne veruju mi da je Zagor jači od Bleka Stene.
(Komša, 11. decembar 2019 14:43)

Zagor nije jači od Bleka Stene!

Darko

pre 4 godine

Čista manipulacija. Nasilje nad djetetom. Ko dozvoljava da se ova djevojčica uopšte pojavljuje na nekim skupovima i još kao drži predavanja o nečemu. Ovo je bolesno.

Riki

pre 4 godine

Malo brojeva nije na odmet. Pri sadasnjem nivou topljenja leda grenland ce ozeleneti za 13000 godina a antarktik za 100-200 000 godina. Logicno je da ce proces topljenja da se ubrza, ali ne mnogo. Aj da kazemo da se ubrza i 5 puta a nece ni 2 puta. Imamo znaci jos hiljade godina bez brige. Da se razumemo ne treba silovati planetu ali mnogo smo mi mali i nebitni. Iza klimatskih promena se kriju nege druge stvari i ticu se novca. A svedska je svetu u zadnjih 20-30 godina dala najmonstruoznije zakone koji se namecu svima pa i nama ovde. Kod njih svedjani traze ugovor pre seksa a svedjanke nose narukvice please dont rape me kako bi ih migranti bolje razumeli. Duboko bolesno drustvo koje je moralo da nametne stroge zakone svom stanovnistu i iz tog ludila proistice 90% neoliberalnih gluposti.

Slavek

pre 4 godine

Strasno je sto zloupotrebljavaju decu, da ovo dete bude izbezumljeno u borbi sa vetrenjačama izmedju industrijskog kapitalistickog lobija i ekoloskog, umesto da odrasta kao i sva druga deca i bavi se ovim pitanjima u skladu sa svojom uzrasti. Vidi se da ne prica nista iz svoje glave, vec su je instruisali oni koji stoje iza nje. Ipak, tacna je prica koju ona govori.

Ivan

pre 4 godine

'Smeta vam dete koje se bori protiv klimatskih promena jer sami niste sposobni za to'
Ne - smeta mi to sto je cela prica o 'klimatskim promenama' - ovako kako je predstavljena - obicna prevara i kradja!
Ono sto nisam sposoban, za cime jako zalim, je da Gretu, njene roditelje, Al Gora i Sorosa stavim u zatvore do kraja zivota!
No, borim se - i znam da ce ili oni zavrsiti u zatvoru - ili nas nece biti!

simpo

pre 4 godine

Mala Greta Srbima smeta.
(Dobro Informisan, 11. decembar 2019 14:01)
Nikom ona ne smeta,nego veću pažnju zaslužuju bolesni i gladni i izbegli iz domova,kao i SRbi sa KiM-a koji žive kao u logorima nacističkim

zoka

pre 4 godine

Sledi najnovija srpska kletva.Dabogdati Greta bila snaja!Ako smo kao civilizacija spali na to da ovaj devojcurak bude predvodnik njegovog spasavanja,onda bolje da nas i nema.

Pantagruel

pre 4 godine

Она има 16 година. Ја је више не бих сматрао дететом. У том узрасту био сам у другом разреду гимназије и већ имао искуство учешћа на демонстрацијама против Милошевића. Неколико месеци раније почео је рат у Словенији и Хрватској, био сам потпуно свестан шта се око мене дешава (примили смо у стан шесторо избеглих из Вуковара који су остали са нама до краја битке за тај град). Наши дедовим су у ти годинама већ одлазили у партизане или оне друге. Тако да није у реду потцењивати је због младости.

Bruder

pre 4 godine

Cuj besna, pa i ja sam besan na mnogo sosta. Pa nikom nista, ali koliko vidim, dete pravi sebi prostor za nekog politicara koja ce da prica u prazno kao i svi. Znaci bolje zivi svoj zivot punim plucima i ne bodi se sa rogatima jer se neces dobro provesti. Previse si ti mala da bi promenila ovaj svet... Jos puno pasulja moras pojesti da bi te neko cuo.

miodrag

pre 4 godine

Ajde ti zlocesta devojcice u cosak I odatle ces izaci tek kada tvoji mentori shvate da ces tamo da isparis zbog ogromne vrucine izazvane klimatskim promenama.

dimitrije

pre 4 godine

Zapadnom spinovanju nikad kraja i ova Greta je izmišljena kao i atmosversko zagrevanje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zoran K, 11. decembar 2019 13:45)

Najbolji komentar danas. Pogodak u oba navoda.

Dunster

pre 4 godine

Mene je iskreno žao ovog deteta. Upala je u "kandže globalnih klimatologa" koji koriste njen nesporni intelekt i najiskreni (dečji) pristup ovom nesumnjivo velikom globalnom problemu.

marica, kriv, razumevanje...

pre 4 godine

gde su "investitori" koji treba da odrese budzetske kese i prebace pare njoj i slicnim organizacijama koje se navodno bore za klimu??? smesne su price i predvidjanja buducnosti kad je klimatski model toliko slozena stvar da ne mogu da predvide vrmensku prognozu za mesec dana tacno a kamoli sta ce biti za nekoliko godina

Bojan

pre 4 godine

Bravo Greta, tako se bori za svoju generaciju i dobrobit mlafih na kojima ovaj svet ostaje. Matorci su previse ususkani u svoj komfor koji ne daju ni po koju cenu i njih briga. Inace od komentara ocekujem pljuvacinu po Greti, jer se drznula da se bori za sebe i svoja prava, to je nesto cega u Stbiji nema ni u tragovima.

Toni

pre 4 godine

Greta će dobiti Nobelovu nagradu uskoro. Zapamtite šta vam rekao.
(Rodžer - švajcarski, a naš (svetski), 11. decembar 2019 17:14)

Dobio je i Barak Obama, tako da je očekivano da je i ona dobije, kao i niz drugih klovnova.

Marko

pre 4 godine

Za one koji ne veruju u klimatska promene, evo lake tablice:
Dim iz TE Obrenovac = otrovno
Dim iz auspuha = otrovno
Smanjenje dima iz TA Obrenovac = dobro
Elekricni automobili = dobro

Dakle, dete se bori za sve nas, da udisemo cistiji vazduh i da se manje zagadjuje priroda.

CCCC

pre 4 godine

Koliko primitivnih komentara i primitivnog omalovazavanja ovde. Govorite da treba da ide u skolu, a vi verovatno nemate vise od osnovne ili neke srednje zanatske. Da imate imalo obrazovanja i zdrave pameti shvatili bi da covek svojim dejstvom sigurno negativno utice na zivotnu sredinu. Sve je vise obolelih od raka, a sve vise spaljivanja fosilnih goriva. Sume se seku brze nego sto mogu da se obnove. Da li je i to izmisljotina?

Timocanin

pre 4 godine

Auuuu....pa mala se u sve razume. U saobraćaj, svetsku trgovinu, resurse, hemiju. Pa kad će da upozna momka i da krene da živi.
(Nebojša, 11. decembar 2019 14:52)

Eto klasicnog srbende koji se razume u sve vise i od same Grete.

mmmm

pre 4 godine

Bitka za klimu ce po svemu sudeci biti izgubljena... steta za covecanstvo, imali smo potencijal za velike stvari, ali izgleda da kolektivno ne mozemo da se pomerimo od osnovnih nagona

dr magistar

pre 4 godine

Kad homoseksualnost nije bolest, što bi onda i ludilo bilo bolest ?
Ili recimo šizofrenija pa to je samo ljudsko pravo na neopredeljenje između više osoba u jednoj glavi - kakva crna bolest !

БобмаркСРБ "Којекуде чиниш 'волико"

pre 4 godine

Ocigledno da je ovo dete iz epruvete...eksperiment je uspeo...zavlada ce svetom...

acca

pre 4 godine

Kada citam tekstove od ove blago retke devojcice, osecam se tako u mozak odradjen, al ako i treba nam, uvek te budale odradjuju u mozak!
Da nije mozda ona "Oni" jer mozda su oni zaduzeni da odrade mene kao "One" i njih kao "One"
Osecam se tako zbunjeno a ludaka kolko hoces!

Diploma za potkusurivanje

pre 4 godine

Ja, fakultetski obrazovan, smatram da je ovo toliko nenormalno i bolesno. (Nenad, 11. decembar 2019 20:15)

A ja, isto fakultetski obrazovan, smatram da je Greta Tunberg jedna od top 10 vaznih stvari koje su se dogodile svetu u 2019. Smatram da je bolesno sto je niko ni ne saslusa, vec odmah osudjuje. I sta cemo sad?

Vlada

pre 4 godine

Pokusajte da zanemarite njenu pojavu ako vam iz nekog neobicnog razloga smeta, i poslusajte samo njene reci, i trebalo bi da uvidite da je u pravu oko svega sto kaze.

Mladen

pre 4 godine

@Za sve koji pričaju o zloupotrebi deteta, nazivaju je bolesnom i slično

Jel vi shvatate da je Greta simbol, potreban da bi poruka stigla bilo gde?

Ona možda nije u stanju sama da najbolje odgovara na pitanja ili drži govore ako nije pripremljena, i tu joj pomažu. Ali je dovoljno bistra da shvati da uništavani planetu i klimu, i to je pogađa, za razliku od većine vas i političara koje zabole levi đon.

Gretina uloga je da usadi svima u svest ideju o budućim generacijama koje dolaze.
Sasvim je jedno slušati sirove podatke i zaključke o posledicama koje slede, priče koje smo svi već čuli i nažalost oguglali, pa tako i ovi političari koji se sastaju na skupovima o klimi i pokušavaju da što jeftinije prođu a kao prikažu neki trud i rad na zaštiti zemlje kad se u suštini ništa ne menja ni izbliza dovoljno brzo.
Zato kad vide jednu takvu klnku možda bar malo proradi neki klik u njima i javnosti, i krivica.

Trovach

pre 4 godine

Vecina razmislja u stilu "Posle mene Potop" i bas ih je briga kakvu ce planetu ostaviti svojoj deci, unucima... Supruga i ja nemamo dece, ali nam nije svejedno sta ce iza nas ostati. Svako zagadjuje po malo. Svako bi i to malo mogao smanjiti. Pored toga, svako bi morao izvrsiti pritisak na svoju vlast da se smanji zagadjenje i da se resursi koriste racionalno.

Zarko

pre 4 godine

Sve te price oko klimatskih promena i ekologije treba pricati vlasnicima krupnog kapitala a ne nama obicnim smrtnicima, nece moja plasticna kesa ili automobil ni da unisti ni da spase ovu planetu ali bi gasenje jedne naftne kompanije bas mnogo pomoglo... nije mi jasno zasto nam vise ispiraju mozak sa ovim glupostima jedino sto mi pada na pamet da ce na ovim pricama neko jako dobro zaraditi u buducnosti!

xxoo

pre 4 godine

I pored svih negativnih komentara, Srbija je kud i kamo više ekološka nego razvijene zemlje. Zašto? Zato što se upola manje vozi auto nego na Zapadu, zato što nema mornaricu koja truje dizelom, i zato što su privreda i turizam jedno pet puta manje razvijeni nego na Zapadu. Razvoj bez zagađenja/emisije CO2 je nešto što bi trebalo da bude u srcu Srbije, a ne samo kopija Zapada. Kako? Pa ebusovi, bicikli u centru BG umesto GSP i automobila, i energija iz obnovljivih izvora. Kopiranje Kine i njihovih ekoloskih inicijativa, a ne Zapad. I pozovite Gretu u Srbiju da održi par predavanja, naravno sa visokim obezbedjenjem.

goran

pre 4 godine

Mala je toliko odvratna da nema dalje, marketing je cudo pa od dakle mala putuje roditelji burzuji a ona soli pamet drugima, da je u pitanju neka siromasna osoba pitam se dal bi bilo ovako.

c i t i z e n

pre 4 godine

Грета је малолетна па је све њене наступе и иступе планирао неко ко је пунолетан. Будући да Грета не иде због тога у школу и не дружи се са вршњацима ради се о злоупотреби детета. Дакле, социјалне службе?

c i t i z e n

pre 4 godine

У Шведској, где живим, друштвено је неприхватљиво афективно показивати емоције тако да смо ми, досељеници са Балкана, принуђени да се прилагодимо. Они који подижу глас и живахно гестикулишу бивају учтиво изопштени (читај: игнорисани и изоловани), без обзира на животно доба. Грета је, дакле, једно јадно, изманипулисано, дисфункционално дете и то од стране својих родитеља (нарочито своје хистеричне мајке, оперске певачице Малене Ернман) и локалног климатског лобија.

17 godina NIJE DETE

pre 4 godine

Meni je ona simpa i ako je običan projekat nwo i Soroša. Mene živcira to što je zovete dete.Mene vi živcirate.

Глас разума

pre 4 godine

Малој очито треба лекарска помоћ у некој специјализованој установи за лечење шизофреније. Питам се да ли то дете уопште има родитеље и да ли док дете пролази кроз све ово уз лако уочљиве хистеричне нападе имају неко друго поље интересовања од клађења, коцкања или гледања латиноамеричких сапуница и такозваног Reality програма јер очито за рођено дете их боли уво?!

Igor

pre 4 godine

Da dodju lideri tebe da gledaju? Tu smo, jedina ambicija je publicitet i licno bogacenje. E to se mrstenjem i pricama kako "ako jedes hranu sit ces biti" odavno vise ne dobija. MOzda na IG i slicnim platformama, ali vi mastate o milijardama... POyy

Nikola

pre 4 godine

Koliko ja vidim, mržnja izbija samo iz komentara većine ljudi na Gretu. Mržnja zbog toga što mi ne radimo ništa da pomognemo svetu i iz griže savesti. U Gretinom pogledu vidim samo hrabrost i želju da se uradi nešto dobro. Ipak mi je teško shvatiti zašto se na nju ljute prosečni ljudi. Ona napada vodeće ljude sveta, napada one u industriji fosilnih goriva, zašto li iko ima potrenu njih da brani? I to od jednog deteta sa dobrim namerama.

Boca

pre 4 godine

Draga Greta, malo je osvjescenih ljudi. Vidis da i ovde u komentarima su vecina odmah skocila da te pljunu, bas kao sto su pljuvali Djokovica kada je rekao da meso ne valja za ljudski duh. Zlo vlada zemljom.

Fizicar

pre 4 godine

Niko nece preduzeti nista zato sto je vodeci uzrok klimatskih promena elektromagnetno zagadjenje planete. Vilhelm Rajh davno predvideo. Ne gomila se u atmosferi CO2 nego tzv. "mrtvi orgon", a glavni gas hipoteticke staklene baste je inace vodena para.

Bojan

pre 4 godine

Bravo Greta, tako se bori za svoju generaciju i dobrobit mlafih na kojima ovaj svet ostaje. Matorci su previse ususkani u svoj komfor koji ne daju ni po koju cenu i njih briga. Inace od komentara ocekujem pljuvacinu po Greti, jer se drznula da se bori za sebe i svoja prava, to je nesto cega u Stbiji nema ni u tragovima.

CCCC

pre 4 godine

Koliko primitivnih komentara i primitivnog omalovazavanja ovde. Govorite da treba da ide u skolu, a vi verovatno nemate vise od osnovne ili neke srednje zanatske. Da imate imalo obrazovanja i zdrave pameti shvatili bi da covek svojim dejstvom sigurno negativno utice na zivotnu sredinu. Sve je vise obolelih od raka, a sve vise spaljivanja fosilnih goriva. Sume se seku brze nego sto mogu da se obnove. Da li je i to izmisljotina?

Marko

pre 4 godine

Za one koji ne veruju u klimatska promene, evo lake tablice:
Dim iz TE Obrenovac = otrovno
Dim iz auspuha = otrovno
Smanjenje dima iz TA Obrenovac = dobro
Elekricni automobili = dobro

Dakle, dete se bori za sve nas, da udisemo cistiji vazduh i da se manje zagadjuje priroda.

Timocanin

pre 4 godine

Auuuu....pa mala se u sve razume. U saobraćaj, svetsku trgovinu, resurse, hemiju. Pa kad će da upozna momka i da krene da živi.
(Nebojša, 11. decembar 2019 14:52)

Eto klasicnog srbende koji se razume u sve vise i od same Grete.

Mladen

pre 4 godine

@Za sve koji pričaju o zloupotrebi deteta, nazivaju je bolesnom i slično

Jel vi shvatate da je Greta simbol, potreban da bi poruka stigla bilo gde?

Ona možda nije u stanju sama da najbolje odgovara na pitanja ili drži govore ako nije pripremljena, i tu joj pomažu. Ali je dovoljno bistra da shvati da uništavani planetu i klimu, i to je pogađa, za razliku od većine vas i političara koje zabole levi đon.

Gretina uloga je da usadi svima u svest ideju o budućim generacijama koje dolaze.
Sasvim je jedno slušati sirove podatke i zaključke o posledicama koje slede, priče koje smo svi već čuli i nažalost oguglali, pa tako i ovi političari koji se sastaju na skupovima o klimi i pokušavaju da što jeftinije prođu a kao prikažu neki trud i rad na zaštiti zemlje kad se u suštini ništa ne menja ni izbliza dovoljno brzo.
Zato kad vide jednu takvu klnku možda bar malo proradi neki klik u njima i javnosti, i krivica.

Vlada

pre 4 godine

Pokusajte da zanemarite njenu pojavu ako vam iz nekog neobicnog razloga smeta, i poslusajte samo njene reci, i trebalo bi da uvidite da je u pravu oko svega sto kaze.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

“Greta Tunberg besna: "Gde su lideri, gde su odrasli u sali"...
-Odrasli u školi a deca u sali u vezi klimatskih promena ahhahaha.Kud ide ovaj svet??!!??

Pantagruel

pre 4 godine

Она има 16 година. Ја је више не бих сматрао дететом. У том узрасту био сам у другом разреду гимназије и већ имао искуство учешћа на демонстрацијама против Милошевића. Неколико месеци раније почео је рат у Словенији и Хрватској, био сам потпуно свестан шта се око мене дешава (примили смо у стан шесторо избеглих из Вуковара који су остали са нама до краја битке за тај град). Наши дедовим су у ти годинама већ одлазили у партизане или оне друге. Тако да није у реду потцењивати је због младости.

Diploma za potkusurivanje

pre 4 godine

Ja, fakultetski obrazovan, smatram da je ovo toliko nenormalno i bolesno. (Nenad, 11. decembar 2019 20:15)

A ja, isto fakultetski obrazovan, smatram da je Greta Tunberg jedna od top 10 vaznih stvari koje su se dogodile svetu u 2019. Smatram da je bolesno sto je niko ni ne saslusa, vec odmah osudjuje. I sta cemo sad?

Pera

pre 4 godine

Kako li izgleda detinjstvo provedeno po konferencijama, forumima i mitinzima.

U stvari bilo je toga i kod nas, pionirskih i omladinskih rukovodilaca koliko hoćeš. I svi izrasli u nove bogataše, predsednike političkih stranaka ili medijske urednike.

A možda će i Greta u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti postati menadžer neke nove globalne kompanije koja će uvoditi svetski red i naplaćivati tantijeme po pitanju ekologije, održivog razvoja, i čega još sve ne

Trovach

pre 4 godine

Vecina razmislja u stilu "Posle mene Potop" i bas ih je briga kakvu ce planetu ostaviti svojoj deci, unucima... Supruga i ja nemamo dece, ali nam nije svejedno sta ce iza nas ostati. Svako zagadjuje po malo. Svako bi i to malo mogao smanjiti. Pored toga, svako bi morao izvrsiti pritisak na svoju vlast da se smanji zagadjenje i da se resursi koriste racionalno.

Riki

pre 4 godine

Malo brojeva nije na odmet. Pri sadasnjem nivou topljenja leda grenland ce ozeleneti za 13000 godina a antarktik za 100-200 000 godina. Logicno je da ce proces topljenja da se ubrza, ali ne mnogo. Aj da kazemo da se ubrza i 5 puta a nece ni 2 puta. Imamo znaci jos hiljade godina bez brige. Da se razumemo ne treba silovati planetu ali mnogo smo mi mali i nebitni. Iza klimatskih promena se kriju nege druge stvari i ticu se novca. A svedska je svetu u zadnjih 20-30 godina dala najmonstruoznije zakone koji se namecu svima pa i nama ovde. Kod njih svedjani traze ugovor pre seksa a svedjanke nose narukvice please dont rape me kako bi ih migranti bolje razumeli. Duboko bolesno drustvo koje je moralo da nametne stroge zakone svom stanovnistu i iz tog ludila proistice 90% neoliberalnih gluposti.

Milan

pre 4 godine

Ne znam za vas, ali mene ovo dete plasi. Puna je mrznje, izgleda kao neko ko jedva ceka da dodje u poziciju moci, kako bi izbacio svoju frustraciju muceci druge ljude oko sebe. Osetim jezu svaki put kad procitam njeno ime u medijima.

mmmm

pre 4 godine

Bitka za klimu ce po svemu sudeci biti izgubljena... steta za covecanstvo, imali smo potencijal za velike stvari, ali izgleda da kolektivno ne mozemo da se pomerimo od osnovnih nagona

Ivan

pre 4 godine

'Smeta vam dete koje se bori protiv klimatskih promena jer sami niste sposobni za to'
Ne - smeta mi to sto je cela prica o 'klimatskim promenama' - ovako kako je predstavljena - obicna prevara i kradja!
Ono sto nisam sposoban, za cime jako zalim, je da Gretu, njene roditelje, Al Gora i Sorosa stavim u zatvore do kraja zivota!
No, borim se - i znam da ce ili oni zavrsiti u zatvoru - ili nas nece biti!

Komša

pre 4 godine

Eee ćero,tako sam se i ja ljutio na kevu i ćaleta što neće da gledaju sa mnom Kockicu i ne veruju mi da je Zagor jači od Bleka Stene.
A onda sam porastao pa me ljutnja prošla.Rekoh sebi - neću valjda da se ljutim na roditelje zbog Kockice i stripova u koje ni sam ne verujem.

hmmm

pre 4 godine

Kako su je provalili za onu fensi stolicu od skoro 10000e na slikama kod kuce sa mamicom. Dobro ce se ta familija opariti od nje, mnogo ste vi naivni. I kod nas razne NVO se bave prvo sobom i svojim platama a ono o cemu "brinu" im je samo izvor prihoda.

miodrag

pre 4 godine

Ajde ti zlocesta devojcice u cosak I odatle ces izaci tek kada tvoji mentori shvate da ces tamo da isparis zbog ogromne vrucine izazvane klimatskim promenama.

Nenad

pre 4 godine

@CCCC. Ja, fakultetski obrazovan, smatram da je ovo toliko nenormalno i bolesno. Ovom detetu je mesto u školi, medju drugarima, najlepši period života će provesti na ovaj način, a svesna je da ništa neće moći da promeni i da na bilo šta utiče. Može da se mrsti dokle hoce, ovo dete je nesrećno i vrlo verovatno sa psihijatrijskom dijagnozom.

acca

pre 4 godine

Kada citam tekstove od ove blago retke devojcice, osecam se tako u mozak odradjen, al ako i treba nam, uvek te budale odradjuju u mozak!
Da nije mozda ona "Oni" jer mozda su oni zaduzeni da odrade mene kao "One" i njih kao "One"
Osecam se tako zbunjeno a ludaka kolko hoces!

kralj

pre 4 godine

Da je moje dete,ja bih se izbiljno zabrinuo za njeno psihicko stanje dok jos moze dete da se vrati u normalu,manite pare I lagodan zivot,putovanja o tudjem trosku,zdravlje je najbitnije.

xxoo

pre 4 godine

I pored svih negativnih komentara, Srbija je kud i kamo više ekološka nego razvijene zemlje. Zašto? Zato što se upola manje vozi auto nego na Zapadu, zato što nema mornaricu koja truje dizelom, i zato što su privreda i turizam jedno pet puta manje razvijeni nego na Zapadu. Razvoj bez zagađenja/emisije CO2 je nešto što bi trebalo da bude u srcu Srbije, a ne samo kopija Zapada. Kako? Pa ebusovi, bicikli u centru BG umesto GSP i automobila, i energija iz obnovljivih izvora. Kopiranje Kine i njihovih ekoloskih inicijativa, a ne Zapad. I pozovite Gretu u Srbiju da održi par predavanja, naravno sa visokim obezbedjenjem.

genius

pre 4 godine

Cenim da svaki socijalni radnik može da zaključi da je ovo dete zlostavljano. Oduzeto joj je pravo na školovanje. I pored toga što već ima ozbiljnu psihijatrijsku dijagnozu, neko hrani njeno ludilo i strahove. I tako dalje.
Šta rade socijalne službe države Švedske?

Dunster

pre 4 godine

Mene je iskreno žao ovog deteta. Upala je u "kandže globalnih klimatologa" koji koriste njen nesporni intelekt i najiskreni (dečji) pristup ovom nesumnjivo velikom globalnom problemu.

Master Yoda

pre 4 godine

Greta je zrtva bezkrajne zedji njenih roditelja za profitom. Oni su joj upropastili detinjstvo a ne globalna politika, kao sto ona to histericno zna da iznese.

dimitrije

pre 4 godine

Zapadnom spinovanju nikad kraja i ova Greta je izmišljena kao i atmosversko zagrevanje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zoran K, 11. decembar 2019 13:45)

Najbolji komentar danas. Pogodak u oba navoda.

kokoške i krv

pre 4 godine

Odrasli su se pobrinuli da klimatsko pitanje postane nekakva dečja igra, gde ko polići skakuću im okolo vodjeni bojama koja ih zanima.

marica, kriv, razumevanje...

pre 4 godine

gde su "investitori" koji treba da odrese budzetske kese i prebace pare njoj i slicnim organizacijama koje se navodno bore za klimu??? smesne su price i predvidjanja buducnosti kad je klimatski model toliko slozena stvar da ne mogu da predvide vrmensku prognozu za mesec dana tacno a kamoli sta ce biti za nekoliko godina

mitel026

pre 4 godine

Svaki komentar je kontraproduktivan. Ako posvecujemo paznju ovoj devojcici podrzavamo ociglednu zloupotrebu ljudi koji su spremni toliko nisko da se spuste i zloupotrebe decu poput nje kako bi se obogatili na strahovima od "sudnjeg dana" na lakovernima. Jedno je ekolosko osvescivanje, a nesto sasvim drugo formiranje sekte pred kojom predsednici drzava treba da puze i mole.

ivan

pre 4 godine

Nije ova devojčica baš sva svoja... Ne mogu da poverujem da je normalno da se jedna tinejdžerka ovako ponasa... Pogledajte taj pogled na fotki... Ona kao nesto viče, preti al bre dete idi u školu gde ti je i mesto, a ne da se smucaš po belom svetu...

simpo

pre 4 godine

Mala Greta Srbima smeta.
(Dobro Informisan, 11. decembar 2019 14:01)
Nikom ona ne smeta,nego veću pažnju zaslužuju bolesni i gladni i izbegli iz domova,kao i SRbi sa KiM-a koji žive kao u logorima nacističkim

Bruder

pre 4 godine

Cuj besna, pa i ja sam besan na mnogo sosta. Pa nikom nista, ali koliko vidim, dete pravi sebi prostor za nekog politicara koja ce da prica u prazno kao i svi. Znaci bolje zivi svoj zivot punim plucima i ne bodi se sa rogatima jer se neces dobro provesti. Previse si ti mala da bi promenila ovaj svet... Jos puno pasulja moras pojesti da bi te neko cuo.

dr magistar

pre 4 godine

Kad homoseksualnost nije bolest, što bi onda i ludilo bilo bolest ?
Ili recimo šizofrenija pa to je samo ljudsko pravo na neopredeljenje između više osoba u jednoj glavi - kakva crna bolest !

БобмаркСРБ "Којекуде чиниш 'волико"

pre 4 godine

Ocigledno da je ovo dete iz epruvete...eksperiment je uspeo...zavlada ce svetom...

Test1 Test2

pre 4 godine

Ok Greta i sve, ali na drugoj strani imate onog holandskog tinejdžera koji je izmislio način da se otarasimo plastike iz okeana, samo njega slabo nešto viđam po medijima, jer nedo ti bog da radiš nešto konkretno

zoka

pre 4 godine

Sledi najnovija srpska kletva.Dabogdati Greta bila snaja!Ako smo kao civilizacija spali na to da ovaj devojcurak bude predvodnik njegovog spasavanja,onda bolje da nas i nema.

Darko

pre 4 godine

Čista manipulacija. Nasilje nad djetetom. Ko dozvoljava da se ova djevojčica uopšte pojavljuje na nekim skupovima i još kao drži predavanja o nečemu. Ovo je bolesno.

Toni

pre 4 godine

Greta će dobiti Nobelovu nagradu uskoro. Zapamtite šta vam rekao.
(Rodžer - švajcarski, a naš (svetski), 11. decembar 2019 17:14)

Dobio je i Barak Obama, tako da je očekivano da je i ona dobije, kao i niz drugih klovnova.

Zarko

pre 4 godine

Sve te price oko klimatskih promena i ekologije treba pricati vlasnicima krupnog kapitala a ne nama obicnim smrtnicima, nece moja plasticna kesa ili automobil ni da unisti ni da spase ovu planetu ali bi gasenje jedne naftne kompanije bas mnogo pomoglo... nije mi jasno zasto nam vise ispiraju mozak sa ovim glupostima jedino sto mi pada na pamet da ce na ovim pricama neko jako dobro zaraditi u buducnosti!

Nikola

pre 4 godine

Koliko ja vidim, mržnja izbija samo iz komentara većine ljudi na Gretu. Mržnja zbog toga što mi ne radimo ništa da pomognemo svetu i iz griže savesti. U Gretinom pogledu vidim samo hrabrost i želju da se uradi nešto dobro. Ipak mi je teško shvatiti zašto se na nju ljute prosečni ljudi. Ona napada vodeće ljude sveta, napada one u industriji fosilnih goriva, zašto li iko ima potrenu njih da brani? I to od jednog deteta sa dobrim namerama.

17 godina NIJE DETE

pre 4 godine

Meni je ona simpa i ako je običan projekat nwo i Soroša. Mene živcira to što je zovete dete.Mene vi živcirate.

Slavek

pre 4 godine

Strasno je sto zloupotrebljavaju decu, da ovo dete bude izbezumljeno u borbi sa vetrenjačama izmedju industrijskog kapitalistickog lobija i ekoloskog, umesto da odrasta kao i sva druga deca i bavi se ovim pitanjima u skladu sa svojom uzrasti. Vidi se da ne prica nista iz svoje glave, vec su je instruisali oni koji stoje iza nje. Ipak, tacna je prica koju ona govori.

Boca

pre 4 godine

Draga Greta, malo je osvjescenih ljudi. Vidis da i ovde u komentarima su vecina odmah skocila da te pljunu, bas kao sto su pljuvali Djokovica kada je rekao da meso ne valja za ljudski duh. Zlo vlada zemljom.

nedostizni

pre 4 godine

tako sam se i ja ljutio na kevu i ćaleta što neće da gledaju sa mnom Kockicu i ne veruju mi da je Zagor jači od Bleka Stene.
(Komša, 11. decembar 2019 14:43)

Zagor nije jači od Bleka Stene!

goran

pre 4 godine

Mala je toliko odvratna da nema dalje, marketing je cudo pa od dakle mala putuje roditelji burzuji a ona soli pamet drugima, da je u pitanju neka siromasna osoba pitam se dal bi bilo ovako.

c i t i z e n

pre 4 godine

Грета је малолетна па је све њене наступе и иступе планирао неко ко је пунолетан. Будући да Грета не иде због тога у школу и не дружи се са вршњацима ради се о злоупотреби детета. Дакле, социјалне службе?

Глас разума

pre 4 godine

Малој очито треба лекарска помоћ у некој специјализованој установи за лечење шизофреније. Питам се да ли то дете уопште има родитеље и да ли док дете пролази кроз све ово уз лако уочљиве хистеричне нападе имају неко друго поље интересовања од клађења, коцкања или гледања латиноамеричких сапуница и такозваног Reality програма јер очито за рођено дете их боли уво?!

Igor

pre 4 godine

Da dodju lideri tebe da gledaju? Tu smo, jedina ambicija je publicitet i licno bogacenje. E to se mrstenjem i pricama kako "ako jedes hranu sit ces biti" odavno vise ne dobija. MOzda na IG i slicnim platformama, ali vi mastate o milijardama... POyy

c i t i z e n

pre 4 godine

У Шведској, где живим, друштвено је неприхватљиво афективно показивати емоције тако да смо ми, досељеници са Балкана, принуђени да се прилагодимо. Они који подижу глас и живахно гестикулишу бивају учтиво изопштени (читај: игнорисани и изоловани), без обзира на животно доба. Грета је, дакле, једно јадно, изманипулисано, дисфункционално дете и то од стране својих родитеља (нарочито своје хистеричне мајке, оперске певачице Малене Ернман) и локалног климатског лобија.

Fizicar

pre 4 godine

Niko nece preduzeti nista zato sto je vodeci uzrok klimatskih promena elektromagnetno zagadjenje planete. Vilhelm Rajh davno predvideo. Ne gomila se u atmosferi CO2 nego tzv. "mrtvi orgon", a glavni gas hipoteticke staklene baste je inace vodena para.