Subota, 15.12.2018.

17:08

Princ Stefan Karađorđević kršten danas u Beogradu FOTO

Izvor: Tanjug

Princ Stefan Karaðorðeviæ kršten danas u Beogradu FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

184 Komentari

Sortiraj po:

Tvoj narod

pre 5 godina

Nadam se da ce ovaj Stefan za jedno 15-20 godina da krene da cita komentare sa svog krstenja i da ce sam da abdicira i da ukine dinastiju. Hvala ti unaped, Stefane!

A.

pre 5 godina

@ (A., 15. decembar 2018 20:45)

On nije potomak kralja. Njegov otac nije kralj, mi smo republika.
(Aghxvbn, 16. decembar 2018 01:43)

Vi ste potomak vašeg oca i njegovih predaka (vaši deda, baba, pradeda, prababa ...) i vaše majke i njenih predaka. Tzv kolena u rodoslovu.

Deo rodoslova Karađorđevića:
kralj Petar II Karađorđević - princ Aleksandar - princ Filip - princ Stefan (pradeda - deda - otac - sin).

Junosa

pre 5 godina

Ne moram da budem komunista da bih bio republikanac. Monarhisti navode koje su sve države kraljevine u Evropi ali zaboravljaju da navedu da one koje su republike nisu komunisticke. Uostalom, monarhije su relikt prošlosti, i danasnje su sve realno parlamentarne demokratije u kojoj monarh ne igra nikakvu ulogu.
Drugo, nazivati one sa kojima se ne slažeš botovima samo pokazuje da nemaš nikakve argumente.

Mirko

pre 5 godina

Najveci neprijatelj srba, nisu komunjare,kako ih neko ovdje naziva, niti je to bio Broz, to su sami srbi.
Svi su se otimali za vlast pa posto svi nisu mogli da sednu u istu fotelju ili da stanu u istu palatu, rasparcali su zemlju da bi sto vise vladara moglo da zivi na grbaci tog jadnog naroda.
Kad bi sutra neko ponudio krunu jednom od tih princeva, verujem da bi odmah podigli sablje jedni na druge u borbi za vlast.

Aleksandar

pre 5 godina

Pitaj najrazvijenije zemlje evrope koje su monarhije u kom veku zive.
(kimi, 15. decembar 2018 22:18)

Nemačku? Švajcarsku? Francusku?

Spasovdan 1220.

pre 5 godina

Svi građani Srbije koji žele da žive dobro kao u evropskim kraljevinama , glasaće za OBNOVU Parlamentarne Kraljevine Srbije, čije temelje smo dobili na Spasovdan 20.maja 1220. kada je Sveti Sava u Žiči krunisao brata Stefana, koji je od tada PRVOVENČANI !

jabreja

pre 5 godina

Kraljevine i carevine su drustveni sistemi iz robovlasnickog i feudalnog sistema, a neke monarhije, koje se pitaju u vlasti ko pijan s gacama, su "prezivele" do danas. To sto su po zapadnoj Evropi neke formalne monarhije, njihov problem. Na Balkanu se niko nije ovajdio s monarhom, a svakako najtragicnije iskustvo imaju Srbi: za 20 godina su se napljackali koliko drugi za milenium! Na kraju pobegli, ostavivsi narod nacistima i domacem sljamu, ciji potomci grakcu o "komunjarama", a u vreme okupacije su dokazali nozem i crnim trojkama sta ceka posten svet da su dosli na vlast.
Sto su im se posle surovo osvetili - nije fer, ali je razumljivo.
Greske su nam pravili domaci Brozo-dupeljupci, ali ne i Broz! Cak je oterao Karadjordjevicku granicu gde je i danas, a bila je na Savi...
Srecom, i ako imamo danas nekrunisanog suverena, ali krunisanog - nikad vise!
Monarhisticki botovi - puknite, ali - NIKAD VISE!

Peace brother

pre 5 godina

Nema nam spasa. I u Božijem carstvu postoji hijerarhija. Samo se nadam onoj Hristovoj: "Prvi će biti poslednji, a poslednji prvi."

Petar

pre 5 godina

Koji brw Karadjordjevici. Genocidna nazovi dinastija prema svom narodu. Tu bagru treba isterati nazad u Englesku pa neka tamo glume princeve

Бојан

pre 5 godina

Комунизам је толико уништио Србе,да смо постали изгледа безнадежан случај(народ).Прво,Карађорђевићи су ослободили све Србе туђег јарма,а успут и ове остале.То што су нас Титови комунисти и усташе Анте Павелића(погледати антисрпски споразум КПЈ и усташа пре 2.свј.рата)превеслали,је други пар опанака.Сво злато о ком полусвијет пише је остао Титу.Тито нас је разбио на некакву ужу Србију и покрајине.Врбашка и Дринска бановина су требала припасти Србији.Комунисти су направили Македонску ПЦ и ЦПЦ .Комунисти су владали и 1989-2002.Послије њихови клонови и унуци.Зашто вам је дијете криво?Зар мислите да већи углед у свијету имају ови наши политичари од Карађорђевића?

Srbilana Debilana

pre 5 godina

Davno nisu sisali Srpsku krv...pa bi opet? Hrabro, ali ne i pametno. Narodu samo fali još i Kralj, pored ovih SNS demokrata - kraljevoj sabraći po strasti za sisanjem.

Dark

pre 5 godina

Ljudi,čemu ovolika mržnja? Znamo da Srbija nije monarhija,ali su lijepe ovakve stvari. Uostalom,ne žive na račun naroda,koliko ja znam.

ugasio sam TV da se presednik malo odmori.

pre 5 godina

pa valjda je princ trebao da se krsti prvo u pravoslavnoj crkvi pa tek onda da krsti sina(posto je krsten u katolickoj).

karma

pre 5 godina

volim ove što gotive monarhiju i kraljeviće... rođeni poltroni i podanici iako su možda i pametniji i sposobniji od tih kojima bi bili sluge... ne razlikuju se mnogo od komunističkih poltrona

momke

pre 5 godina

@ Ivana 
Da, u sred posta. Da se krsti moze kada god hoces, na svaki verski praznik i u toku posta. 
Da si neki vernik mozda bi i znala, ovako ti ostaje samo da pljujes po boljima od sebe.
(Ja sam ja Jeremija, 15. decembar 2018 20:33)

A sto su oni bolji od nje? Zato sto su odneli zlato iz zemlje? Ili zbog onoga sto su uradili Obrenovicima?

nomen est omen

pre 5 godina

Kod Andreja Samozvanca nepostojeci princ se krstio. Uh kakav dogadjaj. Samo da se zna, princeva nema jer je Srbija odavno republika, a kralju je takodje odavno, kada je pobegao 1941. sa zlatnim polugama zemlje, zabranjen povratak. Znaci, gradjanin obican, dosta vise te halabuke.

e

pre 5 godina

Ajd sad i ja da kažem nešto za verovali ili ne? Kada bi Srbija postala parlamentarna monarhija sa kraljem (ali ne Vučićem) Karađorđevićem politički odnosi prema Srbiji bi se iz temelja promenili na bolje prema nama. Nebi me čak iznenadila ni ponovna ponuda sveta da postanemo Kraljevina Jugoslavija.

Nudls iz Njujorka

pre 5 godina

Vučića za princa pa za kralja, da sve bude po p.s-u.
Titula: Alek I Veliki, kralj Srbljem i dži di pijem, kreator Savamale i Bg na vodi, ktitor gomile nacionalnih stadiona, uništitelj zle opozicione nejači, kontrolor svekolike medijske Vaseljene

Milan ns

pre 5 godina

Tako nas za...le sto se krstio. Neka prvo vrate svo zlato odneto i nauce srpski jezik da pricaju kako vi i dolikovalo. Zamisli da Elizabeta ne ume da prica srpski kako treba!?

sašavac

pre 5 godina

Može se krstiti kad god je zgodno, nevezano za post. Problem je što se kod nas uz krštenje vezuju bahanalije i neumereno konzumiranje hrane i pića, kao i za bilo koji događaj, sahranu, slavu, venčanje etc. Sam čin krštenja može obaviti bilo ko, dovoljno je da je i sam kršten.

pismeni Srbin

pre 5 godina

@dejan petrovic

Dobro bi bilo da se prvo opismenite a a zatim, koliko-toliko, obrazujete da ne biste lupetali koješta u komentaru.

Milenko

pre 5 godina

komentatoru -Milosu- na znanje!
U vreme posta je dozvoljena sveta tajna krstenja, ali niposto i vencanja.
Znaci krstiti se mozes uvek. Vencati nikad u postu, sto smo mnogi uzgred budi receno u vreme komunista radili!

Blah

pre 5 godina

Ja se najezim kad vidim ove bradate, matore vladike blizu dece, a ovi klovnovi jos zvali jednog takvog da im krsti dete! Prava elita, nema sta, gde je plava krv tu je i Cepter, a naravno i Maja Gojkovic, samo je zaboravila da se maskira shodno prilici. Odlicna ekipa, nemam zamerke...mozda je trebalo dodati Karica, Vesnu od Vince i Kaludjerice ili mozda Ivu Strljic, sto da ne. I gde je, pobogu, bio nas predsednik?!

Aghxvbn

pre 5 godina

Pročitajte malo o titulama. I na koji način se ispred imena dobija doktor, major, princ ...

Da ste POTOMAK kralja, ne biste imali ništa protiv da imate titulu princ ili princeza. I to nema veze sa tim što Srbija sada nije kraljevina.

Princu Stefanu Karađorđeviću želim sve najbolje u životu.
(A., 15. decembar 2018 20:45)
On nije potomak kralja. Njegov otac nije kralj, mi smo republika.

Zoki

pre 5 godina

Patrijarh kao pojedinac može da krštava koga god hoće. Mogu da zvone i zvona na Oplencu, to je zadužbina Karađorđevića. Ali odakle im ideja da zvone u Žiči i na Vračaru? Bojim se da mešaju žabe i babe, jedno je poštovanje potomaka Karađorđa i Kralja Petra, a drugo ponašanje kao u nekom paralelnom univerzumu, kao da je Srbija kraljevina, pa sada postoji neki posebni protokol za rođenje i krštenje malih Karađorđevića. Što se tiče Maje Gojković, nema ta veze ni sa Baba Višnjom ni sa Obrenovićima, imate na tabli u Baba Višnjinoj ulici ko je ona bila i odakle je. To sa Majom i Baba Višnjom je ujdurma nekih njenih rođaka, radi turističe promocije banje Gornje Trepče.

ja hocu da budem aMoniman

pre 5 godina

Sad ce komunobotovi da nam kazu...
(Dusan, 15. decembar 2018 19:06)

ti nisi cuo da postoji neki mentalni razvoj pa da ne moras biti komunjara ako vidis da je ovo pres***nje teski primitivizam.

lola

pre 5 godina

Srećno krštenje! Na osnovu toga ko mu kumuje jasno je da nisu više priznati u evropskim monarhijima. Nadam se da se na zakusci ili svečanom ručku služila posna hrana, ipak ga je Patrijarh srpski krsto. On je vođa srpskih hrišćana pravoslavne veroispovesti. A u ovo doba oni poste. Možete novinari i to da nam prenesete.
Inače beba je preslatka i želim mu sve najbolje

Anikomunista

pre 5 godina

Da je Obrenovic ili jos bolje da su nasli pravog Nemanjica pa krstili kao princa to bi bilo u redu. Karadjordevici su ukinuli Srbiju kao drzavu, a onda naredili svojim lojalnim podanicima da pridju titoistickoj paravojsci.
Priznali su rezim koji ih je ukinuo, kao sto su oni ukinuli Srbiju. Pa kako da budu srpska dinastija i koji to Srbi priznaju Karadjordjevice?

MaxBunker

pre 5 godina

Prestolonaslednik jugoslovenskog prestola a i prinčevi bi trebalo da odu u Jugoslaviju a ne da bleje po Srbiji. 1918. godine Srbiju kao državu ukinuli su upravo Karađorđevići.

Brozovići, marš u pm!

pre 5 godina

Koliko ima komunista u Beogradu?Sve vas je Tito naselio pa ste i dalje verni i odani.Komunizam je pao u celoj Evropi sem u Srbiji i jos nekim zemljama Balkana.Poslednji se oslobodismo Turaka,oslobodicemo se i ove crvene kuge.Sve vam smeta?Jedno krstenje ne mozete da pozdravite nego lajete.

рајко

pre 5 godina

и може крштење током поста и увек. венчање не може- али бренином синчини није важно

paraziti united

pre 5 godina

tradicionalno najveci neprijatelji progresa u srbiji - kraljevina i crkva, mada se nepismenjaci priblizavaju po kolicini nanete stete u jedinici vremena.

kimi

pre 5 godina

Dokon pop i jariće krsti. Ovaj bradonja em ne plaća porez em krši Ustav Republike Srbije. Ostatak planete planira da naseli Mars, sledeće godine bi trebalo da zažive mobilni telefoni sa savitljivim ekranom, a ovi naši i dalje mentalo u 13 veku, igraju se princeza i prinčeva. Mogli ste da krštenje organizujete u Gračanici i to je jedna od najznačajnih srpskih vreskih baština al vam bilo glupo da se cimate jel da?
(Bane, 15. decembar 2018 19:58)

Pa i Britanija, Svedska, Norveska... su monarhije pa ne vidim da su u 13. veku.

Saul Goodman

pre 5 godina

Ови Карађорђевићи ко украсна живина - у принципу не служе ни за шта.
(boomba, 15. decembar 2018 17:24)

Komentar godine. Bravo, svaka čast...

kimi

pre 5 godina

Princ, kralj... u kom mi veku zivimo??
(amerikano, 15. decembar 2018 19:56)

Pitaj najrazvijenije zemlje evrope koje su monarhije u kom veku zive.

kimi

pre 5 godina

Srbija je republika. Tačka.
(Predrag, 15. decembar 2018 19:01)

Bice Srbija Kraljevina kada se Beograd odvoji. U Beogradu su svi potomci komunista iz cele Jugoslavije.

dejan petrovic

pre 5 godina

pisu deca i unuci boljsevika... pisu deca bez svesti... pisu deca... Repubilka, e od kad smo republika niko nas ne ceni, svi nas ucenjuju, svi nas gaze... To nije bilo kad si imao rodjake za lobiranje-jadni smo. Dete se rodilo, kraljevic je. Ja licno kao kapiram istoriju pa mi je zao sto nema Obrenovica koji su Srbiju ucinili Srbijom a ne Karadjordjevici koji su nas unistili i otvorili prostor da banda boljsevika, kasnije udbasa dodje na vlast. Eto, lupajte minuse al pre toga se edukujte. Moš misliti republika hahahahaha, Titova republika sa dve pokrajne i izmisljenim narodnostima. Kako reče neko pametan "Knjige braćo a ne topuzi i praporci" :) jad i beda duhovnosti, al teraj mile-sto je on princ a ja nisam :) pa zato sto ti deda nije terao turke odavde

mile

pre 5 godina

Evo primjera,kako jedan patrijarh udaljava narod od crkve...kad vide da je ovaj kršten u sred posta,svi će tražiti isto i zato nema nama spasa..oni koji treba da nas spasavaju,oni nas vuku na dno

sturmmann

pre 5 godina

Irinej debeovski uživa u tome da bude u centru pažnje. Pompa mu prija. Karađorđevići su, sa svoje strane, debelo zadužili Srbiju (Bože sačuvaj!). Stoga me čudi što nisu organizovali direktan televizijski prenos nečega što smatram privatnom stvari, uz to i SAVRŠENO NEBITNOM za državu i narod.

NoName

pre 5 godina

@Predrag

Blago li se meni kada imamo ovako tupave ljude. Komunizam kod nas nikada nije ni postojao. Komunizam nigde u svetu nije postojao. Jedina stvar koja vlada dan danas je kapitalizam i robovlasnistvo, pod okriljem raznih imena. Socijalizam, komunizam, monarhija. Ne budite tupavi previse.

Ja sam ja Jeremija

pre 5 godina

@ Ivana
Da, u sred posta. Da se krsti moze kada god hoces, na svaki verski praznik i u toku posta.
Da si neki vernik mozda bi i znala, ovako ti ostaje samo da pljujes po boljima od sebe.

Joca

pre 5 godina

Princa krstava patrijarh a obican narod obican pop sto ne bi bilo obrnuto. Sta je princ bolji od druge dece a i vladika od popa...? Zar nije jos mali da mu se namece krstenjem nesto cega nije ni svestan...?

A.

pre 5 godina

Pročitajte malo o titulama. I na koji način se ispred imena dobija doktor, major, princ ...

Da ste POTOMAK kralja, ne biste imali ništa protiv da imate titulu princ ili princeza. I to nema veze sa tim što Srbija sada nije kraljevina.

Princu Stefanu Karađorđeviću želim sve najbolje u životu.

Za Kralja i Otadžbinu

pre 5 godina

U Evropi su Monarhije uglavnom bogate konzervativno-socijalne države. Velika Britanija, Norveška, Švedska, Danska, Holandija, Belgija, Luksemburg, Lihtenštajn, San Marino, Andora i Španija. Zato smatram da i Srbija mora da bude u ovom društvu, samo tako bi se odrekli Miloševićeve Jugoslavije i krenuli u novu modernu Evropsku Srbiju. Karađorđevići i Srpska Pravoslavna Crkva postoje, mi ih svakako plaćamo, pa zašto im ne dati šansu? Uvek se možemo vratiti na ovo staro, za koje smo ustanovili da nevalja.

jabreja

pre 5 godina

Prelepo. Svaka cast sto se mladi princevi vracaju korenima.
(miki, 15. decembar 2018 17:51)@,
Kamo srece da si u pravu..!
O korenima Karadjordjevica iz Klimenata, procitaj u Istorija Srba od Vl.Corovica, knj 2, strana 252.
Kad su katolici, kad su u Islamu su Keljmendi.
Srbiji je sudjeno - krinisani ili samozvani suvereni, ovako ili onako, korenima kod Albanaca...

Bossanac

pre 5 godina

Zanimljivo, vrlo zanimljivo, primijetio sam da je kod Srba mnogo toga "takozvano", sve je takozvano samo "princ" nije takozvani, samozvani ili pak imaginarni.? "princ", čega??

Br

pre 5 godina

Za ove sto “nije njihov princ”:
Vama bi mozda bolje bilo da vam je princ neki svabo ili madjar...njega biste mozda voljeli.. zaboravljate da su srbi ovdje jedini imali narodne dinastije i hiljadama godina bili drzavotvoran narod, za razliku od otpadnika naseg roda koji se vjekovima proglasavaju za nove narode i kojima je jedino sto u svom bicu imaju da budu sluge nekim stranim princevima i gospodarima..
Ali dobro, nije ni cudo, danasnji srbijanci su svojim jadnim duhom otprilike najblizi nekim hrvatima prije 70, 100 i vise godina.. sreca pa ti srbijanci u srbiji nisu vecina, srba jos ima i zdravog duha jos ima.

John

pre 5 godina

Uz cestitke i najlepse zelje malom Princu, ipak jedno pitanje za one koji se razumiju u ovo - kako stric moze biti krsni kum sinovcu ili bratancu (sta li mu vec didje)???!!
(irelandcalling, 15. decembar 2018 17:42)

Eh, kako...
Lepo su govorili stari Rimljani "Što je dopušteno Jupiteru, nije i volu". Ili malo savremeniji gospon Orvel "Svi su jednai, ali su neki malo jednakiji".

Pitam se da l' im je uzeo pare posle? Ono... koliko date, al' niko ne daje manje od...

Inače, pokojni Pavle kao patrijarh nikoga nije venčavao i krštavao. Smatrao je da patrijarh treba i može da venčava/krštava samo krunisane glave (ne i bivše krunisane ili pretendente).

Uskok

pre 5 godina

1. Kraljevina Srbija je bila relativno respektovana država, parlamentarna monarhija. Pažljivije je birala saveznike, od perioda do perioda, kako i treba.
2. Kraljevina Jugoslavija je bila relativno respektovana država. Parlamentarna monarhija.
3. SFRJ je bila relativno respektovana država, nastala NA DRŽAVNOSTI MRSKE JOJ KRALJEVINE. Suspendovani svi zakoni Kraljevine, uključujući i građanski zakon koji do 2018 još nije donešen.
Smeta vam kralj, princ, prestolonaslednik? stvar je tradicije, nasleđa, sećanja, poštovanja prošlosti, sa sve uspesima i greškama ( manje grešaka je pravila kraljevina nego SFRJ, dalo bi se zaključiti). Ovde je jedino smetnja Maja Gojković, ne pripada ovom društvu nikako.

seljadin

pre 5 godina

skinuli smo kralja. skinuli smo komuniste, skinuli smo Slobu i svakoga ko vodi u propast a ovi Karadjordjevici su nas zauvek upropastili i dolazano ne umeju da donesu nista dobro vec propadanje i ortacenje sa silama koje nam rade o glavi

jabreja

pre 5 godina

Upravo su Karadjordjevici UGASILI Srbiju kao kraljevinu, izdelili je na banovine po rekama, samo je Hrvatska bila po narodu!
U Srbiji je sve kic, imaginacija, apsurd: nepostojeca dinastija u republici, monstrum-ptica grb, krst u republici, vraca se opljackano, sef drzavene ne postuje ustav, begunac ministar vojske, muftija vodi skupstinski odbor za prosvetu... Ostali smo mi matori i bespomocni, i - polupismeno nepismeni!

Divac

pre 5 godina

Nadam se da ce objasniti malom "princu" kad poraste da se njegov predak Aleksandar "Unistitelj Srbije" Karadjordjevic odrekao srpskog prestola i postao kralj Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a kasnije Jugoslavije. Dakle drzava ovih "nasih" prestolonaslednika ne postoji vec 30 godina, tako da ako cemo da budemo kraljevina, onda treba demokratski da izaberemo kralja, sto znaci da svako moze da se kandiduje. Ja se evo prvi prijavljujem, ko mi sme na crtu :)

komunjare i kućno vaspitanje ne idu zajedno

pre 5 godina

"Kralj", princ, Maja Gojković, patrijarh krstio...zgrožen sam.
(O.T.A.N., 15. decembar 2018 17:25)

A nisi bio zgrožen titom? Sviđalo ti se da budeš komunjara? U principu si i dalje komunjara. Ali kome ja to pričam? Tebi koji se potpisuješ skraćenicom organizacije koja je ubila devojčicu na noši.

Bane

pre 5 godina

Dokon pop i jariće krsti. Ovaj bradonja em ne plaća porez em krši Ustav Republike Srbije. Ostatak planete planira da naseli Mars, sledeće godine bi trebalo da zažive mobilni telefoni sa savitljivim ekranom, a ovi naši i dalje mentalo u 13 veku, igraju se princeza i prinčeva. Mogli ste da krštenje organizujete u Gračanici i to je jedna od najznačajnih srpskih vreskih baština al vam bilo glupo da se cimate jel da?

Always look at the bright side of life

pre 5 godina

U bre! Zašto ne biste na B92 dali jedan tekst o titulama - koje su nasledne, koje nisu, kako, zašto...
Da se ljudi više ne zbunjuju.

Sasvim realno

pre 5 godina

Karađorđevići su ukinuli Kraljevinu Srbiju, zarad Jugoslavije. Onda je Jugoslavija ukinula samu sebe. Nema Jugoslavije, nema kralja, nema ni prinčeva i sve je ovo samo prvatna ceremonija.

Bgdanin

pre 5 godina

Pošto im je zvanična titula princ od Jugoslavije, ne znam što se motaju samo po Beogradu. Jugoslavija je bila i Zagreb, Ljubljana, Podgorica...eno, na Bledu imaju rezidenciju, neka je traže nazad kao Beli dvor.

m

pre 5 godina

Srećno Stefane!!! On je princ sam po sebi ovako sladak i naočit sa samo devet i po meseci! Neka je živ, zdrav, srećan i veseo zajedno sa svojim roditeljima!!!

DEX

pre 5 godina

Na grbaci naroda su predsednici, premijeri, zamenici, pomocnici, savetjici i ostali skorojevici koji su se docepali kakve takve vlasti pa izracunajte koliko oni kostaju ovaj narod. Jedan mandat i unuci obezdedjeni. Kraljevska dinastija nikako ne moze biti "na grbaci" naroda. To samo tako komentarisu potomci komunista. Izracunajte koliko bi Srbija bila bogatija samo kad ne bi bilo predsednickih izbora, koliko bi narod bio rasterecen od politike, koliko bi Srbija kao kraljevina imala iskrenih prijatelja u svetu. Bez Kralja ne valja!

Срба

pre 5 godina

Кога/ чега и који/чији принц?!? Србија нема монархију нити ће је имати- отарасили смо се тих паразита одавно, а они се сад као вашке опет довлаче и множе... иначе, ко је овај бркати турчин на првој фотографији? И, зар Маја није требало да обуче бурку од главе до пете- да буде у елементу...???

paja

pre 5 godina

A princ Aleksandar posle toliko godina jos nije naucio Srpski.Cini mi se da bi vecina Kineski tecno govorila za 17 godina koliko on vec zivi u Srbiji.

Peta

pre 5 godina

Da bi neko bio princ mora da ima oca kralja i majku kraljicu. Da bi neko bio kralj mora biti vladar u kraljevini. U kojoj kraljevini su oni prinčevi?
Red bi bio da kraljevi i kraljice, prinčevi i princeze znaju jezik države u kojoj žive, a ne da govore 'tarzanski' srpski.

Ateista

pre 5 godina

Ja sam mislio da su sva bozija stvorenja jednaka (tako govori crkva), ali izgleda da se drugačije ponaša. Za “kraljeve”, Karice i slične, patrijarh je uvek tu i da venčava i da krsti, a za druge teško.

(Vlast)a

pre 5 godina

Svecanost je lepa,ali ostaje otvoren problem:koga ili cega je to princ ako je Srbija republika?
Mislim da bi svi gradjani-ukljucujuci tzv.plemstvo i crkvu-trebalo da postuje Ustav!

idi bre

pre 5 godina

kakav bre princ, ovo je republika! sto bi neko po rodjenju imao takvu moć i privilegije o grbači naroda, kao i patrijarh i spc! porez da plaćate, sami da zarađujete, pa se igrajte i slikajte za bajke!1

Gong

pre 5 godina

U kojim smo mi sve kandžama... Naizmenično leva, pa desna. Nekad istovremeno. A sve vreme oni što su "pravo" kidaju nam meso zubima.

Mali nek je živ i zdrav, ali je on samo jedna "zazubica" ovom unesrećenom i siromašnom narodu, čija deca ni približno neće imati u svemu kao on.

irelandcalling

pre 5 godina

Uz cestitke i najlepse zelje malom Princu, ipak jedno pitanje za one koji se razumiju u ovo - kako stric moze biti krsni kum sinovcu ili bratancu (sta li mu vec didje)???!!

petar markovic

pre 5 godina

Krsten je i neki jovan jovanovic pa koga briga? ne vidim da je mali stefan vazniji od nekog malog pere, mike, laze... po bilo cemu. sta vise, verovatno da roditelji malog pere, mike, laze ne eksploatisu drzavu na osnovu toga sto su rodjeni sa odredjenim prezimenom. nek je ovaj mali ziv i zdrav ali gadi mi se sve to u vezi monarhije

НикОла

pre 5 godina

Дивна вест, која слави Бога и традицију, живот, рађање, пуна симболике и наде у обнову наше Србије!

Madlena Cepter

pre 5 godina

Madlena ima ljubicaste cipele
Madlena nosi ruzicaste carape
Madlena ima rokenrol u nogama
i sitnije probleme s lakim drogama

Madlena ima slike ispod temena
Madlena nikad, nikad nema vremena
Madlena ima rokenrol u nogama
i bele zube, ostre kao ajkula

Ref.
Madlena, kotrljaj se kao stena
osecam te ispod vena, bas te osecam
moja Madlena, od cipela do ramena
osecam te ispod vena, bas te osecam

Bahati pešak

pre 5 godina

Za koga je on princ, gde to? Mi nismo monarhija i nikad nećemo biti, Karađorđevići su nepopularni kod većine naroda iz raznih razloga. Ako treba referendum, nema problema, daj to da obavimo, pa da ih se otresemo jednom zauvek.

Bahati pešak

pre 5 godina

Za koga je on princ, gde to? Mi nismo monarhija i nikad nećemo biti, Karađorđevići su nepopularni kod većine naroda iz raznih razloga. Ako treba referendum, nema problema, daj to da obavimo, pa da ih se otresemo jednom zauvek.

idi bre

pre 5 godina

kakav bre princ, ovo je republika! sto bi neko po rodjenju imao takvu moć i privilegije o grbači naroda, kao i patrijarh i spc! porez da plaćate, sami da zarađujete, pa se igrajte i slikajte za bajke!1

(Vlast)a

pre 5 godina

Svecanost je lepa,ali ostaje otvoren problem:koga ili cega je to princ ako je Srbija republika?
Mislim da bi svi gradjani-ukljucujuci tzv.plemstvo i crkvu-trebalo da postuje Ustav!

petar markovic

pre 5 godina

Krsten je i neki jovan jovanovic pa koga briga? ne vidim da je mali stefan vazniji od nekog malog pere, mike, laze... po bilo cemu. sta vise, verovatno da roditelji malog pere, mike, laze ne eksploatisu drzavu na osnovu toga sto su rodjeni sa odredjenim prezimenom. nek je ovaj mali ziv i zdrav ali gadi mi se sve to u vezi monarhije

dejan petrovic

pre 5 godina

pisu deca i unuci boljsevika... pisu deca bez svesti... pisu deca... Repubilka, e od kad smo republika niko nas ne ceni, svi nas ucenjuju, svi nas gaze... To nije bilo kad si imao rodjake za lobiranje-jadni smo. Dete se rodilo, kraljevic je. Ja licno kao kapiram istoriju pa mi je zao sto nema Obrenovica koji su Srbiju ucinili Srbijom a ne Karadjordjevici koji su nas unistili i otvorili prostor da banda boljsevika, kasnije udbasa dodje na vlast. Eto, lupajte minuse al pre toga se edukujte. Moš misliti republika hahahahaha, Titova republika sa dve pokrajne i izmisljenim narodnostima. Kako reče neko pametan "Knjige braćo a ne topuzi i praporci" :) jad i beda duhovnosti, al teraj mile-sto je on princ a ja nisam :) pa zato sto ti deda nije terao turke odavde

mile

pre 5 godina

Evo primjera,kako jedan patrijarh udaljava narod od crkve...kad vide da je ovaj kršten u sred posta,svi će tražiti isto i zato nema nama spasa..oni koji treba da nas spasavaju,oni nas vuku na dno

John

pre 5 godina

Uz cestitke i najlepse zelje malom Princu, ipak jedno pitanje za one koji se razumiju u ovo - kako stric moze biti krsni kum sinovcu ili bratancu (sta li mu vec didje)???!!
(irelandcalling, 15. decembar 2018 17:42)

Eh, kako...
Lepo su govorili stari Rimljani "Što je dopušteno Jupiteru, nije i volu". Ili malo savremeniji gospon Orvel "Svi su jednai, ali su neki malo jednakiji".

Pitam se da l' im je uzeo pare posle? Ono... koliko date, al' niko ne daje manje od...

Inače, pokojni Pavle kao patrijarh nikoga nije venčavao i krštavao. Smatrao je da patrijarh treba i može da venčava/krštava samo krunisane glave (ne i bivše krunisane ili pretendente).

Divac

pre 5 godina

Nadam se da ce objasniti malom "princu" kad poraste da se njegov predak Aleksandar "Unistitelj Srbije" Karadjordjevic odrekao srpskog prestola i postao kralj Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a kasnije Jugoslavije. Dakle drzava ovih "nasih" prestolonaslednika ne postoji vec 30 godina, tako da ako cemo da budemo kraljevina, onda treba demokratski da izaberemo kralja, sto znaci da svako moze da se kandiduje. Ja se evo prvi prijavljujem, ko mi sme na crtu :)

A.

pre 5 godina

Pročitajte malo o titulama. I na koji način se ispred imena dobija doktor, major, princ ...

Da ste POTOMAK kralja, ne biste imali ništa protiv da imate titulu princ ili princeza. I to nema veze sa tim što Srbija sada nije kraljevina.

Princu Stefanu Karađorđeviću želim sve najbolje u životu.

Bgdanin

pre 5 godina

Pošto im je zvanična titula princ od Jugoslavije, ne znam što se motaju samo po Beogradu. Jugoslavija je bila i Zagreb, Ljubljana, Podgorica...eno, na Bledu imaju rezidenciju, neka je traže nazad kao Beli dvor.

Joca

pre 5 godina

Princa krstava patrijarh a obican narod obican pop sto ne bi bilo obrnuto. Sta je princ bolji od druge dece a i vladika od popa...? Zar nije jos mali da mu se namece krstenjem nesto cega nije ni svestan...?

Bane

pre 5 godina

Dokon pop i jariće krsti. Ovaj bradonja em ne plaća porez em krši Ustav Republike Srbije. Ostatak planete planira da naseli Mars, sledeće godine bi trebalo da zažive mobilni telefoni sa savitljivim ekranom, a ovi naši i dalje mentalo u 13 veku, igraju se princeza i prinčeva. Mogli ste da krštenje organizujete u Gračanici i to je jedna od najznačajnih srpskih vreskih baština al vam bilo glupo da se cimate jel da?

jabreja

pre 5 godina

Upravo su Karadjordjevici UGASILI Srbiju kao kraljevinu, izdelili je na banovine po rekama, samo je Hrvatska bila po narodu!
U Srbiji je sve kic, imaginacija, apsurd: nepostojeca dinastija u republici, monstrum-ptica grb, krst u republici, vraca se opljackano, sef drzavene ne postuje ustav, begunac ministar vojske, muftija vodi skupstinski odbor za prosvetu... Ostali smo mi matori i bespomocni, i - polupismeno nepismeni!

Za Kralja i Otadžbinu

pre 5 godina

U Evropi su Monarhije uglavnom bogate konzervativno-socijalne države. Velika Britanija, Norveška, Švedska, Danska, Holandija, Belgija, Luksemburg, Lihtenštajn, San Marino, Andora i Španija. Zato smatram da i Srbija mora da bude u ovom društvu, samo tako bi se odrekli Miloševićeve Jugoslavije i krenuli u novu modernu Evropsku Srbiju. Karađorđevići i Srpska Pravoslavna Crkva postoje, mi ih svakako plaćamo, pa zašto im ne dati šansu? Uvek se možemo vratiti na ovo staro, za koje smo ustanovili da nevalja.

Ja sam ja Jeremija

pre 5 godina

@ Ivana
Da, u sred posta. Da se krsti moze kada god hoces, na svaki verski praznik i u toku posta.
Da si neki vernik mozda bi i znala, ovako ti ostaje samo da pljujes po boljima od sebe.

sturmmann

pre 5 godina

Irinej debeovski uživa u tome da bude u centru pažnje. Pompa mu prija. Karađorđevići su, sa svoje strane, debelo zadužili Srbiju (Bože sačuvaj!). Stoga me čudi što nisu organizovali direktan televizijski prenos nečega što smatram privatnom stvari, uz to i SAVRŠENO NEBITNOM za državu i narod.

Peta

pre 5 godina

Da bi neko bio princ mora da ima oca kralja i majku kraljicu. Da bi neko bio kralj mora biti vladar u kraljevini. U kojoj kraljevini su oni prinčevi?
Red bi bio da kraljevi i kraljice, prinčevi i princeze znaju jezik države u kojoj žive, a ne da govore 'tarzanski' srpski.

Gong

pre 5 godina

U kojim smo mi sve kandžama... Naizmenično leva, pa desna. Nekad istovremeno. A sve vreme oni što su "pravo" kidaju nam meso zubima.

Mali nek je živ i zdrav, ali je on samo jedna "zazubica" ovom unesrećenom i siromašnom narodu, čija deca ni približno neće imati u svemu kao on.

Sasvim realno

pre 5 godina

Karađorđevići su ukinuli Kraljevinu Srbiju, zarad Jugoslavije. Onda je Jugoslavija ukinula samu sebe. Nema Jugoslavije, nema kralja, nema ni prinčeva i sve je ovo samo prvatna ceremonija.

Ateista

pre 5 godina

Ja sam mislio da su sva bozija stvorenja jednaka (tako govori crkva), ali izgleda da se drugačije ponaša. Za “kraljeve”, Karice i slične, patrijarh je uvek tu i da venčava i da krsti, a za druge teško.

paja

pre 5 godina

A princ Aleksandar posle toliko godina jos nije naucio Srpski.Cini mi se da bi vecina Kineski tecno govorila za 17 godina koliko on vec zivi u Srbiji.

komunjare i kućno vaspitanje ne idu zajedno

pre 5 godina

"Kralj", princ, Maja Gojković, patrijarh krstio...zgrožen sam.
(O.T.A.N., 15. decembar 2018 17:25)

A nisi bio zgrožen titom? Sviđalo ti se da budeš komunjara? U principu si i dalje komunjara. Ali kome ja to pričam? Tebi koji se potpisuješ skraćenicom organizacije koja je ubila devojčicu na noši.

НикОла

pre 5 godina

Дивна вест, која слави Бога и традицију, живот, рађање, пуна симболике и наде у обнову наше Србије!

Срба

pre 5 godina

Кога/ чега и који/чији принц?!? Србија нема монархију нити ће је имати- отарасили смо се тих паразита одавно, а они се сад као вашке опет довлаче и множе... иначе, ко је овај бркати турчин на првој фотографији? И, зар Маја није требало да обуче бурку од главе до пете- да буде у елементу...???

Br

pre 5 godina

Za ove sto “nije njihov princ”:
Vama bi mozda bolje bilo da vam je princ neki svabo ili madjar...njega biste mozda voljeli.. zaboravljate da su srbi ovdje jedini imali narodne dinastije i hiljadama godina bili drzavotvoran narod, za razliku od otpadnika naseg roda koji se vjekovima proglasavaju za nove narode i kojima je jedino sto u svom bicu imaju da budu sluge nekim stranim princevima i gospodarima..
Ali dobro, nije ni cudo, danasnji srbijanci su svojim jadnim duhom otprilike najblizi nekim hrvatima prije 70, 100 i vise godina.. sreca pa ti srbijanci u srbiji nisu vecina, srba jos ima i zdravog duha jos ima.

NoName

pre 5 godina

@Predrag

Blago li se meni kada imamo ovako tupave ljude. Komunizam kod nas nikada nije ni postojao. Komunizam nigde u svetu nije postojao. Jedina stvar koja vlada dan danas je kapitalizam i robovlasnistvo, pod okriljem raznih imena. Socijalizam, komunizam, monarhija. Ne budite tupavi previse.

irelandcalling

pre 5 godina

Uz cestitke i najlepse zelje malom Princu, ipak jedno pitanje za one koji se razumiju u ovo - kako stric moze biti krsni kum sinovcu ili bratancu (sta li mu vec didje)???!!

seljadin

pre 5 godina

skinuli smo kralja. skinuli smo komuniste, skinuli smo Slobu i svakoga ko vodi u propast a ovi Karadjordjevici su nas zauvek upropastili i dolazano ne umeju da donesu nista dobro vec propadanje i ortacenje sa silama koje nam rade o glavi

Bossanac

pre 5 godina

Zanimljivo, vrlo zanimljivo, primijetio sam da je kod Srba mnogo toga "takozvano", sve je takozvano samo "princ" nije takozvani, samozvani ili pak imaginarni.? "princ", čega??

Madlena Cepter

pre 5 godina

Madlena ima ljubicaste cipele
Madlena nosi ruzicaste carape
Madlena ima rokenrol u nogama
i sitnije probleme s lakim drogama

Madlena ima slike ispod temena
Madlena nikad, nikad nema vremena
Madlena ima rokenrol u nogama
i bele zube, ostre kao ajkula

Ref.
Madlena, kotrljaj se kao stena
osecam te ispod vena, bas te osecam
moja Madlena, od cipela do ramena
osecam te ispod vena, bas te osecam

Always look at the bright side of life

pre 5 godina

U bre! Zašto ne biste na B92 dali jedan tekst o titulama - koje su nasledne, koje nisu, kako, zašto...
Da se ljudi više ne zbunjuju.

Uskok

pre 5 godina

1. Kraljevina Srbija je bila relativno respektovana država, parlamentarna monarhija. Pažljivije je birala saveznike, od perioda do perioda, kako i treba.
2. Kraljevina Jugoslavija je bila relativno respektovana država. Parlamentarna monarhija.
3. SFRJ je bila relativno respektovana država, nastala NA DRŽAVNOSTI MRSKE JOJ KRALJEVINE. Suspendovani svi zakoni Kraljevine, uključujući i građanski zakon koji do 2018 još nije donešen.
Smeta vam kralj, princ, prestolonaslednik? stvar je tradicije, nasleđa, sećanja, poštovanja prošlosti, sa sve uspesima i greškama ( manje grešaka je pravila kraljevina nego SFRJ, dalo bi se zaključiti). Ovde je jedino smetnja Maja Gojković, ne pripada ovom društvu nikako.

m

pre 5 godina

Srećno Stefane!!! On je princ sam po sebi ovako sladak i naočit sa samo devet i po meseci! Neka je živ, zdrav, srećan i veseo zajedno sa svojim roditeljima!!!

DEX

pre 5 godina

Na grbaci naroda su predsednici, premijeri, zamenici, pomocnici, savetjici i ostali skorojevici koji su se docepali kakve takve vlasti pa izracunajte koliko oni kostaju ovaj narod. Jedan mandat i unuci obezdedjeni. Kraljevska dinastija nikako ne moze biti "na grbaci" naroda. To samo tako komentarisu potomci komunista. Izracunajte koliko bi Srbija bila bogatija samo kad ne bi bilo predsednickih izbora, koliko bi narod bio rasterecen od politike, koliko bi Srbija kao kraljevina imala iskrenih prijatelja u svetu. Bez Kralja ne valja!

Saul Goodman

pre 5 godina

Ови Карађорђевићи ко украсна живина - у принципу не служе ни за шта.
(boomba, 15. decembar 2018 17:24)

Komentar godine. Bravo, svaka čast...

paraziti united

pre 5 godina

tradicionalno najveci neprijatelji progresa u srbiji - kraljevina i crkva, mada se nepismenjaci priblizavaju po kolicini nanete stete u jedinici vremena.

jabreja

pre 5 godina

Prelepo. Svaka cast sto se mladi princevi vracaju korenima.
(miki, 15. decembar 2018 17:51)@,
Kamo srece da si u pravu..!
O korenima Karadjordjevica iz Klimenata, procitaj u Istorija Srba od Vl.Corovica, knj 2, strana 252.
Kad su katolici, kad su u Islamu su Keljmendi.
Srbiji je sudjeno - krinisani ili samozvani suvereni, ovako ili onako, korenima kod Albanaca...

kimi

pre 5 godina

Princ, kralj... u kom mi veku zivimo??
(amerikano, 15. decembar 2018 19:56)

Pitaj najrazvijenije zemlje evrope koje su monarhije u kom veku zive.

рајко

pre 5 godina

и може крштење током поста и увек. венчање не може- али бренином синчини није важно

kimi

pre 5 godina

Dokon pop i jariće krsti. Ovaj bradonja em ne plaća porez em krši Ustav Republike Srbije. Ostatak planete planira da naseli Mars, sledeće godine bi trebalo da zažive mobilni telefoni sa savitljivim ekranom, a ovi naši i dalje mentalo u 13 veku, igraju se princeza i prinčeva. Mogli ste da krštenje organizujete u Gračanici i to je jedna od najznačajnih srpskih vreskih baština al vam bilo glupo da se cimate jel da?
(Bane, 15. decembar 2018 19:58)

Pa i Britanija, Svedska, Norveska... su monarhije pa ne vidim da su u 13. veku.

kimi

pre 5 godina

Srbija je republika. Tačka.
(Predrag, 15. decembar 2018 19:01)

Bice Srbija Kraljevina kada se Beograd odvoji. U Beogradu su svi potomci komunista iz cele Jugoslavije.

jabreja

pre 5 godina

Kraljevine i carevine su drustveni sistemi iz robovlasnickog i feudalnog sistema, a neke monarhije, koje se pitaju u vlasti ko pijan s gacama, su "prezivele" do danas. To sto su po zapadnoj Evropi neke formalne monarhije, njihov problem. Na Balkanu se niko nije ovajdio s monarhom, a svakako najtragicnije iskustvo imaju Srbi: za 20 godina su se napljackali koliko drugi za milenium! Na kraju pobegli, ostavivsi narod nacistima i domacem sljamu, ciji potomci grakcu o "komunjarama", a u vreme okupacije su dokazali nozem i crnim trojkama sta ceka posten svet da su dosli na vlast.
Sto su im se posle surovo osvetili - nije fer, ali je razumljivo.
Greske su nam pravili domaci Brozo-dupeljupci, ali ne i Broz! Cak je oterao Karadjordjevicku granicu gde je i danas, a bila je na Savi...
Srecom, i ako imamo danas nekrunisanog suverena, ali krunisanog - nikad vise!
Monarhisticki botovi - puknite, ali - NIKAD VISE!

Dark

pre 5 godina

Ljudi,čemu ovolika mržnja? Znamo da Srbija nije monarhija,ali su lijepe ovakve stvari. Uostalom,ne žive na račun naroda,koliko ja znam.

Бојан

pre 5 godina

Комунизам је толико уништио Србе,да смо постали изгледа безнадежан случај(народ).Прво,Карађорђевићи су ослободили све Србе туђег јарма,а успут и ове остале.То што су нас Титови комунисти и усташе Анте Павелића(погледати антисрпски споразум КПЈ и усташа пре 2.свј.рата)превеслали,је други пар опанака.Сво злато о ком полусвијет пише је остао Титу.Тито нас је разбио на некакву ужу Србију и покрајине.Врбашка и Дринска бановина су требала припасти Србији.Комунисти су направили Македонску ПЦ и ЦПЦ .Комунисти су владали и 1989-2002.Послије њихови клонови и унуци.Зашто вам је дијете криво?Зар мислите да већи углед у свијету имају ови наши политичари од Карађорђевића?

Nudls iz Njujorka

pre 5 godina

Vučića za princa pa za kralja, da sve bude po p.s-u.
Titula: Alek I Veliki, kralj Srbljem i dži di pijem, kreator Savamale i Bg na vodi, ktitor gomile nacionalnih stadiona, uništitelj zle opozicione nejači, kontrolor svekolike medijske Vaseljene

Petar

pre 5 godina

Koji brw Karadjordjevici. Genocidna nazovi dinastija prema svom narodu. Tu bagru treba isterati nazad u Englesku pa neka tamo glume princeve

Spasovdan 1220.

pre 5 godina

Svi građani Srbije koji žele da žive dobro kao u evropskim kraljevinama , glasaće za OBNOVU Parlamentarne Kraljevine Srbije, čije temelje smo dobili na Spasovdan 20.maja 1220. kada je Sveti Sava u Žiči krunisao brata Stefana, koji je od tada PRVOVENČANI !

Aghxvbn

pre 5 godina

Pročitajte malo o titulama. I na koji način se ispred imena dobija doktor, major, princ ...

Da ste POTOMAK kralja, ne biste imali ništa protiv da imate titulu princ ili princeza. I to nema veze sa tim što Srbija sada nije kraljevina.

Princu Stefanu Karađorđeviću želim sve najbolje u životu.
(A., 15. decembar 2018 20:45)
On nije potomak kralja. Njegov otac nije kralj, mi smo republika.

Blah

pre 5 godina

Ja se najezim kad vidim ove bradate, matore vladike blizu dece, a ovi klovnovi jos zvali jednog takvog da im krsti dete! Prava elita, nema sta, gde je plava krv tu je i Cepter, a naravno i Maja Gojkovic, samo je zaboravila da se maskira shodno prilici. Odlicna ekipa, nemam zamerke...mozda je trebalo dodati Karica, Vesnu od Vince i Kaludjerice ili mozda Ivu Strljic, sto da ne. I gde je, pobogu, bio nas predsednik?!

sašavac

pre 5 godina

Može se krstiti kad god je zgodno, nevezano za post. Problem je što se kod nas uz krštenje vezuju bahanalije i neumereno konzumiranje hrane i pića, kao i za bilo koji događaj, sahranu, slavu, venčanje etc. Sam čin krštenja može obaviti bilo ko, dovoljno je da je i sam kršten.

ja hocu da budem aMoniman

pre 5 godina

Sad ce komunobotovi da nam kazu...
(Dusan, 15. decembar 2018 19:06)

ti nisi cuo da postoji neki mentalni razvoj pa da ne moras biti komunjara ako vidis da je ovo pres***nje teski primitivizam.

Brozovići, marš u pm!

pre 5 godina

Koliko ima komunista u Beogradu?Sve vas je Tito naselio pa ste i dalje verni i odani.Komunizam je pao u celoj Evropi sem u Srbiji i jos nekim zemljama Balkana.Poslednji se oslobodismo Turaka,oslobodicemo se i ove crvene kuge.Sve vam smeta?Jedno krstenje ne mozete da pozdravite nego lajete.

karma

pre 5 godina

volim ove što gotive monarhiju i kraljeviće... rođeni poltroni i podanici iako su možda i pametniji i sposobniji od tih kojima bi bili sluge... ne razlikuju se mnogo od komunističkih poltrona

Milenko

pre 5 godina

komentatoru -Milosu- na znanje!
U vreme posta je dozvoljena sveta tajna krstenja, ali niposto i vencanja.
Znaci krstiti se mozes uvek. Vencati nikad u postu, sto smo mnogi uzgred budi receno u vreme komunista radili!

momke

pre 5 godina

@ Ivana 
Da, u sred posta. Da se krsti moze kada god hoces, na svaki verski praznik i u toku posta. 
Da si neki vernik mozda bi i znala, ovako ti ostaje samo da pljujes po boljima od sebe.
(Ja sam ja Jeremija, 15. decembar 2018 20:33)

A sto su oni bolji od nje? Zato sto su odneli zlato iz zemlje? Ili zbog onoga sto su uradili Obrenovicima?

nomen est omen

pre 5 godina

Kod Andreja Samozvanca nepostojeci princ se krstio. Uh kakav dogadjaj. Samo da se zna, princeva nema jer je Srbija odavno republika, a kralju je takodje odavno, kada je pobegao 1941. sa zlatnim polugama zemlje, zabranjen povratak. Znaci, gradjanin obican, dosta vise te halabuke.

MaxBunker

pre 5 godina

Prestolonaslednik jugoslovenskog prestola a i prinčevi bi trebalo da odu u Jugoslaviju a ne da bleje po Srbiji. 1918. godine Srbiju kao državu ukinuli su upravo Karađorđevići.

Anikomunista

pre 5 godina

Da je Obrenovic ili jos bolje da su nasli pravog Nemanjica pa krstili kao princa to bi bilo u redu. Karadjordevici su ukinuli Srbiju kao drzavu, a onda naredili svojim lojalnim podanicima da pridju titoistickoj paravojsci.
Priznali su rezim koji ih je ukinuo, kao sto su oni ukinuli Srbiju. Pa kako da budu srpska dinastija i koji to Srbi priznaju Karadjordjevice?

Zoki

pre 5 godina

Patrijarh kao pojedinac može da krštava koga god hoće. Mogu da zvone i zvona na Oplencu, to je zadužbina Karađorđevića. Ali odakle im ideja da zvone u Žiči i na Vračaru? Bojim se da mešaju žabe i babe, jedno je poštovanje potomaka Karađorđa i Kralja Petra, a drugo ponašanje kao u nekom paralelnom univerzumu, kao da je Srbija kraljevina, pa sada postoji neki posebni protokol za rođenje i krštenje malih Karađorđevića. Što se tiče Maje Gojković, nema ta veze ni sa Baba Višnjom ni sa Obrenovićima, imate na tabli u Baba Višnjinoj ulici ko je ona bila i odakle je. To sa Majom i Baba Višnjom je ujdurma nekih njenih rođaka, radi turističe promocije banje Gornje Trepče.

ugasio sam TV da se presednik malo odmori.

pre 5 godina

pa valjda je princ trebao da se krsti prvo u pravoslavnoj crkvi pa tek onda da krsti sina(posto je krsten u katolickoj).

Srbilana Debilana

pre 5 godina

Davno nisu sisali Srpsku krv...pa bi opet? Hrabro, ali ne i pametno. Narodu samo fali još i Kralj, pored ovih SNS demokrata - kraljevoj sabraći po strasti za sisanjem.

e

pre 5 godina

Ajd sad i ja da kažem nešto za verovali ili ne? Kada bi Srbija postala parlamentarna monarhija sa kraljem (ali ne Vučićem) Karađorđevićem politički odnosi prema Srbiji bi se iz temelja promenili na bolje prema nama. Nebi me čak iznenadila ni ponovna ponuda sveta da postanemo Kraljevina Jugoslavija.

pismeni Srbin

pre 5 godina

@dejan petrovic

Dobro bi bilo da se prvo opismenite a a zatim, koliko-toliko, obrazujete da ne biste lupetali koješta u komentaru.

lola

pre 5 godina

Srećno krštenje! Na osnovu toga ko mu kumuje jasno je da nisu više priznati u evropskim monarhijima. Nadam se da se na zakusci ili svečanom ručku služila posna hrana, ipak ga je Patrijarh srpski krsto. On je vođa srpskih hrišćana pravoslavne veroispovesti. A u ovo doba oni poste. Možete novinari i to da nam prenesete.
Inače beba je preslatka i želim mu sve najbolje

A.

pre 5 godina

@ (A., 15. decembar 2018 20:45)

On nije potomak kralja. Njegov otac nije kralj, mi smo republika.
(Aghxvbn, 16. decembar 2018 01:43)

Vi ste potomak vašeg oca i njegovih predaka (vaši deda, baba, pradeda, prababa ...) i vaše majke i njenih predaka. Tzv kolena u rodoslovu.

Deo rodoslova Karađorđevića:
kralj Petar II Karađorđević - princ Aleksandar - princ Filip - princ Stefan (pradeda - deda - otac - sin).

Mirko

pre 5 godina

Najveci neprijatelj srba, nisu komunjare,kako ih neko ovdje naziva, niti je to bio Broz, to su sami srbi.
Svi su se otimali za vlast pa posto svi nisu mogli da sednu u istu fotelju ili da stanu u istu palatu, rasparcali su zemlju da bi sto vise vladara moglo da zivi na grbaci tog jadnog naroda.
Kad bi sutra neko ponudio krunu jednom od tih princeva, verujem da bi odmah podigli sablje jedni na druge u borbi za vlast.

Junosa

pre 5 godina

Ne moram da budem komunista da bih bio republikanac. Monarhisti navode koje su sve države kraljevine u Evropi ali zaboravljaju da navedu da one koje su republike nisu komunisticke. Uostalom, monarhije su relikt prošlosti, i danasnje su sve realno parlamentarne demokratije u kojoj monarh ne igra nikakvu ulogu.
Drugo, nazivati one sa kojima se ne slažeš botovima samo pokazuje da nemaš nikakve argumente.

Tvoj narod

pre 5 godina

Nadam se da ce ovaj Stefan za jedno 15-20 godina da krene da cita komentare sa svog krstenja i da ce sam da abdicira i da ukine dinastiju. Hvala ti unaped, Stefane!

Milan ns

pre 5 godina

Tako nas za...le sto se krstio. Neka prvo vrate svo zlato odneto i nauce srpski jezik da pricaju kako vi i dolikovalo. Zamisli da Elizabeta ne ume da prica srpski kako treba!?

Aleksandar

pre 5 godina

Pitaj najrazvijenije zemlje evrope koje su monarhije u kom veku zive.
(kimi, 15. decembar 2018 22:18)

Nemačku? Švajcarsku? Francusku?

Peace brother

pre 5 godina

Nema nam spasa. I u Božijem carstvu postoji hijerarhija. Samo se nadam onoj Hristovoj: "Prvi će biti poslednji, a poslednji prvi."

dejan petrovic

pre 5 godina

pisu deca i unuci boljsevika... pisu deca bez svesti... pisu deca... Repubilka, e od kad smo republika niko nas ne ceni, svi nas ucenjuju, svi nas gaze... To nije bilo kad si imao rodjake za lobiranje-jadni smo. Dete se rodilo, kraljevic je. Ja licno kao kapiram istoriju pa mi je zao sto nema Obrenovica koji su Srbiju ucinili Srbijom a ne Karadjordjevici koji su nas unistili i otvorili prostor da banda boljsevika, kasnije udbasa dodje na vlast. Eto, lupajte minuse al pre toga se edukujte. Moš misliti republika hahahahaha, Titova republika sa dve pokrajne i izmisljenim narodnostima. Kako reče neko pametan "Knjige braćo a ne topuzi i praporci" :) jad i beda duhovnosti, al teraj mile-sto je on princ a ja nisam :) pa zato sto ti deda nije terao turke odavde

Za Kralja i Otadžbinu

pre 5 godina

U Evropi su Monarhije uglavnom bogate konzervativno-socijalne države. Velika Britanija, Norveška, Švedska, Danska, Holandija, Belgija, Luksemburg, Lihtenštajn, San Marino, Andora i Španija. Zato smatram da i Srbija mora da bude u ovom društvu, samo tako bi se odrekli Miloševićeve Jugoslavije i krenuli u novu modernu Evropsku Srbiju. Karađorđevići i Srpska Pravoslavna Crkva postoje, mi ih svakako plaćamo, pa zašto im ne dati šansu? Uvek se možemo vratiti na ovo staro, za koje smo ustanovili da nevalja.

НикОла

pre 5 godina

Дивна вест, која слави Бога и традицију, живот, рађање, пуна симболике и наде у обнову наше Србије!

idi bre

pre 5 godina

kakav bre princ, ovo je republika! sto bi neko po rodjenju imao takvu moć i privilegije o grbači naroda, kao i patrijarh i spc! porez da plaćate, sami da zarađujete, pa se igrajte i slikajte za bajke!1

Bahati pešak

pre 5 godina

Za koga je on princ, gde to? Mi nismo monarhija i nikad nećemo biti, Karađorđevići su nepopularni kod većine naroda iz raznih razloga. Ako treba referendum, nema problema, daj to da obavimo, pa da ih se otresemo jednom zauvek.

komunjare i kućno vaspitanje ne idu zajedno

pre 5 godina

"Kralj", princ, Maja Gojković, patrijarh krstio...zgrožen sam.
(O.T.A.N., 15. decembar 2018 17:25)

A nisi bio zgrožen titom? Sviđalo ti se da budeš komunjara? U principu si i dalje komunjara. Ali kome ja to pričam? Tebi koji se potpisuješ skraćenicom organizacije koja je ubila devojčicu na noši.

Br

pre 5 godina

Za ove sto “nije njihov princ”:
Vama bi mozda bolje bilo da vam je princ neki svabo ili madjar...njega biste mozda voljeli.. zaboravljate da su srbi ovdje jedini imali narodne dinastije i hiljadama godina bili drzavotvoran narod, za razliku od otpadnika naseg roda koji se vjekovima proglasavaju za nove narode i kojima je jedino sto u svom bicu imaju da budu sluge nekim stranim princevima i gospodarima..
Ali dobro, nije ni cudo, danasnji srbijanci su svojim jadnim duhom otprilike najblizi nekim hrvatima prije 70, 100 i vise godina.. sreca pa ti srbijanci u srbiji nisu vecina, srba jos ima i zdravog duha jos ima.

(Vlast)a

pre 5 godina

Svecanost je lepa,ali ostaje otvoren problem:koga ili cega je to princ ako je Srbija republika?
Mislim da bi svi gradjani-ukljucujuci tzv.plemstvo i crkvu-trebalo da postuje Ustav!

petar markovic

pre 5 godina

Krsten je i neki jovan jovanovic pa koga briga? ne vidim da je mali stefan vazniji od nekog malog pere, mike, laze... po bilo cemu. sta vise, verovatno da roditelji malog pere, mike, laze ne eksploatisu drzavu na osnovu toga sto su rodjeni sa odredjenim prezimenom. nek je ovaj mali ziv i zdrav ali gadi mi se sve to u vezi monarhije

Joca

pre 5 godina

Princa krstava patrijarh a obican narod obican pop sto ne bi bilo obrnuto. Sta je princ bolji od druge dece a i vladika od popa...? Zar nije jos mali da mu se namece krstenjem nesto cega nije ni svestan...?

A.

pre 5 godina

Pročitajte malo o titulama. I na koji način se ispred imena dobija doktor, major, princ ...

Da ste POTOMAK kralja, ne biste imali ništa protiv da imate titulu princ ili princeza. I to nema veze sa tim što Srbija sada nije kraljevina.

Princu Stefanu Karađorđeviću želim sve najbolje u životu.

Ja sam ja Jeremija

pre 5 godina

@ Ivana
Da, u sred posta. Da se krsti moze kada god hoces, na svaki verski praznik i u toku posta.
Da si neki vernik mozda bi i znala, ovako ti ostaje samo da pljujes po boljima od sebe.

mile

pre 5 godina

Evo primjera,kako jedan patrijarh udaljava narod od crkve...kad vide da je ovaj kršten u sred posta,svi će tražiti isto i zato nema nama spasa..oni koji treba da nas spasavaju,oni nas vuku na dno

jabreja

pre 5 godina

Prelepo. Svaka cast sto se mladi princevi vracaju korenima.
(miki, 15. decembar 2018 17:51)@,
Kamo srece da si u pravu..!
O korenima Karadjordjevica iz Klimenata, procitaj u Istorija Srba od Vl.Corovica, knj 2, strana 252.
Kad su katolici, kad su u Islamu su Keljmendi.
Srbiji je sudjeno - krinisani ili samozvani suvereni, ovako ili onako, korenima kod Albanaca...

Bane

pre 5 godina

Dokon pop i jariće krsti. Ovaj bradonja em ne plaća porez em krši Ustav Republike Srbije. Ostatak planete planira da naseli Mars, sledeće godine bi trebalo da zažive mobilni telefoni sa savitljivim ekranom, a ovi naši i dalje mentalo u 13 veku, igraju se princeza i prinčeva. Mogli ste da krštenje organizujete u Gračanici i to je jedna od najznačajnih srpskih vreskih baština al vam bilo glupo da se cimate jel da?

Divac

pre 5 godina

Nadam se da ce objasniti malom "princu" kad poraste da se njegov predak Aleksandar "Unistitelj Srbije" Karadjordjevic odrekao srpskog prestola i postao kralj Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a kasnije Jugoslavije. Dakle drzava ovih "nasih" prestolonaslednika ne postoji vec 30 godina, tako da ako cemo da budemo kraljevina, onda treba demokratski da izaberemo kralja, sto znaci da svako moze da se kandiduje. Ja se evo prvi prijavljujem, ko mi sme na crtu :)

Bossanac

pre 5 godina

Zanimljivo, vrlo zanimljivo, primijetio sam da je kod Srba mnogo toga "takozvano", sve je takozvano samo "princ" nije takozvani, samozvani ili pak imaginarni.? "princ", čega??

Срба

pre 5 godina

Кога/ чега и који/чији принц?!? Србија нема монархију нити ће је имати- отарасили смо се тих паразита одавно, а они се сад као вашке опет довлаче и множе... иначе, ко је овај бркати турчин на првој фотографији? И, зар Маја није требало да обуче бурку од главе до пете- да буде у елементу...???

DEX

pre 5 godina

Na grbaci naroda su predsednici, premijeri, zamenici, pomocnici, savetjici i ostali skorojevici koji su se docepali kakve takve vlasti pa izracunajte koliko oni kostaju ovaj narod. Jedan mandat i unuci obezdedjeni. Kraljevska dinastija nikako ne moze biti "na grbaci" naroda. To samo tako komentarisu potomci komunista. Izracunajte koliko bi Srbija bila bogatija samo kad ne bi bilo predsednickih izbora, koliko bi narod bio rasterecen od politike, koliko bi Srbija kao kraljevina imala iskrenih prijatelja u svetu. Bez Kralja ne valja!

seljadin

pre 5 godina

skinuli smo kralja. skinuli smo komuniste, skinuli smo Slobu i svakoga ko vodi u propast a ovi Karadjordjevici su nas zauvek upropastili i dolazano ne umeju da donesu nista dobro vec propadanje i ortacenje sa silama koje nam rade o glavi

sturmmann

pre 5 godina

Irinej debeovski uživa u tome da bude u centru pažnje. Pompa mu prija. Karađorđevići su, sa svoje strane, debelo zadužili Srbiju (Bože sačuvaj!). Stoga me čudi što nisu organizovali direktan televizijski prenos nečega što smatram privatnom stvari, uz to i SAVRŠENO NEBITNOM za državu i narod.

Peta

pre 5 godina

Da bi neko bio princ mora da ima oca kralja i majku kraljicu. Da bi neko bio kralj mora biti vladar u kraljevini. U kojoj kraljevini su oni prinčevi?
Red bi bio da kraljevi i kraljice, prinčevi i princeze znaju jezik države u kojoj žive, a ne da govore 'tarzanski' srpski.

Gong

pre 5 godina

U kojim smo mi sve kandžama... Naizmenično leva, pa desna. Nekad istovremeno. A sve vreme oni što su "pravo" kidaju nam meso zubima.

Mali nek je živ i zdrav, ali je on samo jedna "zazubica" ovom unesrećenom i siromašnom narodu, čija deca ni približno neće imati u svemu kao on.

irelandcalling

pre 5 godina

Uz cestitke i najlepse zelje malom Princu, ipak jedno pitanje za one koji se razumiju u ovo - kako stric moze biti krsni kum sinovcu ili bratancu (sta li mu vec didje)???!!

Bgdanin

pre 5 godina

Pošto im je zvanična titula princ od Jugoslavije, ne znam što se motaju samo po Beogradu. Jugoslavija je bila i Zagreb, Ljubljana, Podgorica...eno, na Bledu imaju rezidenciju, neka je traže nazad kao Beli dvor.

paja

pre 5 godina

A princ Aleksandar posle toliko godina jos nije naucio Srpski.Cini mi se da bi vecina Kineski tecno govorila za 17 godina koliko on vec zivi u Srbiji.

kimi

pre 5 godina

Srbija je republika. Tačka.
(Predrag, 15. decembar 2018 19:01)

Bice Srbija Kraljevina kada se Beograd odvoji. U Beogradu su svi potomci komunista iz cele Jugoslavije.

Uskok

pre 5 godina

1. Kraljevina Srbija je bila relativno respektovana država, parlamentarna monarhija. Pažljivije je birala saveznike, od perioda do perioda, kako i treba.
2. Kraljevina Jugoslavija je bila relativno respektovana država. Parlamentarna monarhija.
3. SFRJ je bila relativno respektovana država, nastala NA DRŽAVNOSTI MRSKE JOJ KRALJEVINE. Suspendovani svi zakoni Kraljevine, uključujući i građanski zakon koji do 2018 još nije donešen.
Smeta vam kralj, princ, prestolonaslednik? stvar je tradicije, nasleđa, sećanja, poštovanja prošlosti, sa sve uspesima i greškama ( manje grešaka je pravila kraljevina nego SFRJ, dalo bi se zaključiti). Ovde je jedino smetnja Maja Gojković, ne pripada ovom društvu nikako.

John

pre 5 godina

Uz cestitke i najlepse zelje malom Princu, ipak jedno pitanje za one koji se razumiju u ovo - kako stric moze biti krsni kum sinovcu ili bratancu (sta li mu vec didje)???!!
(irelandcalling, 15. decembar 2018 17:42)

Eh, kako...
Lepo su govorili stari Rimljani "Što je dopušteno Jupiteru, nije i volu". Ili malo savremeniji gospon Orvel "Svi su jednai, ali su neki malo jednakiji".

Pitam se da l' im je uzeo pare posle? Ono... koliko date, al' niko ne daje manje od...

Inače, pokojni Pavle kao patrijarh nikoga nije venčavao i krštavao. Smatrao je da patrijarh treba i može da venčava/krštava samo krunisane glave (ne i bivše krunisane ili pretendente).

Sasvim realno

pre 5 godina

Karađorđevići su ukinuli Kraljevinu Srbiju, zarad Jugoslavije. Onda je Jugoslavija ukinula samu sebe. Nema Jugoslavije, nema kralja, nema ni prinčeva i sve je ovo samo prvatna ceremonija.

kimi

pre 5 godina

Princ, kralj... u kom mi veku zivimo??
(amerikano, 15. decembar 2018 19:56)

Pitaj najrazvijenije zemlje evrope koje su monarhije u kom veku zive.

jabreja

pre 5 godina

Upravo su Karadjordjevici UGASILI Srbiju kao kraljevinu, izdelili je na banovine po rekama, samo je Hrvatska bila po narodu!
U Srbiji je sve kic, imaginacija, apsurd: nepostojeca dinastija u republici, monstrum-ptica grb, krst u republici, vraca se opljackano, sef drzavene ne postuje ustav, begunac ministar vojske, muftija vodi skupstinski odbor za prosvetu... Ostali smo mi matori i bespomocni, i - polupismeno nepismeni!

Ateista

pre 5 godina

Ja sam mislio da su sva bozija stvorenja jednaka (tako govori crkva), ali izgleda da se drugačije ponaša. Za “kraljeve”, Karice i slične, patrijarh je uvek tu i da venčava i da krsti, a za druge teško.

kimi

pre 5 godina

Dokon pop i jariće krsti. Ovaj bradonja em ne plaća porez em krši Ustav Republike Srbije. Ostatak planete planira da naseli Mars, sledeće godine bi trebalo da zažive mobilni telefoni sa savitljivim ekranom, a ovi naši i dalje mentalo u 13 veku, igraju se princeza i prinčeva. Mogli ste da krštenje organizujete u Gračanici i to je jedna od najznačajnih srpskih vreskih baština al vam bilo glupo da se cimate jel da?
(Bane, 15. decembar 2018 19:58)

Pa i Britanija, Svedska, Norveska... su monarhije pa ne vidim da su u 13. veku.

Madlena Cepter

pre 5 godina

Madlena ima ljubicaste cipele
Madlena nosi ruzicaste carape
Madlena ima rokenrol u nogama
i sitnije probleme s lakim drogama

Madlena ima slike ispod temena
Madlena nikad, nikad nema vremena
Madlena ima rokenrol u nogama
i bele zube, ostre kao ajkula

Ref.
Madlena, kotrljaj se kao stena
osecam te ispod vena, bas te osecam
moja Madlena, od cipela do ramena
osecam te ispod vena, bas te osecam

jabreja

pre 5 godina

Kraljevine i carevine su drustveni sistemi iz robovlasnickog i feudalnog sistema, a neke monarhije, koje se pitaju u vlasti ko pijan s gacama, su "prezivele" do danas. To sto su po zapadnoj Evropi neke formalne monarhije, njihov problem. Na Balkanu se niko nije ovajdio s monarhom, a svakako najtragicnije iskustvo imaju Srbi: za 20 godina su se napljackali koliko drugi za milenium! Na kraju pobegli, ostavivsi narod nacistima i domacem sljamu, ciji potomci grakcu o "komunjarama", a u vreme okupacije su dokazali nozem i crnim trojkama sta ceka posten svet da su dosli na vlast.
Sto su im se posle surovo osvetili - nije fer, ali je razumljivo.
Greske su nam pravili domaci Brozo-dupeljupci, ali ne i Broz! Cak je oterao Karadjordjevicku granicu gde je i danas, a bila je na Savi...
Srecom, i ako imamo danas nekrunisanog suverena, ali krunisanog - nikad vise!
Monarhisticki botovi - puknite, ali - NIKAD VISE!

NoName

pre 5 godina

@Predrag

Blago li se meni kada imamo ovako tupave ljude. Komunizam kod nas nikada nije ni postojao. Komunizam nigde u svetu nije postojao. Jedina stvar koja vlada dan danas je kapitalizam i robovlasnistvo, pod okriljem raznih imena. Socijalizam, komunizam, monarhija. Ne budite tupavi previse.

paraziti united

pre 5 godina

tradicionalno najveci neprijatelji progresa u srbiji - kraljevina i crkva, mada se nepismenjaci priblizavaju po kolicini nanete stete u jedinici vremena.

Spasovdan 1220.

pre 5 godina

Svi građani Srbije koji žele da žive dobro kao u evropskim kraljevinama , glasaće za OBNOVU Parlamentarne Kraljevine Srbije, čije temelje smo dobili na Spasovdan 20.maja 1220. kada je Sveti Sava u Žiči krunisao brata Stefana, koji je od tada PRVOVENČANI !

m

pre 5 godina

Srećno Stefane!!! On je princ sam po sebi ovako sladak i naočit sa samo devet i po meseci! Neka je živ, zdrav, srećan i veseo zajedno sa svojim roditeljima!!!

Always look at the bright side of life

pre 5 godina

U bre! Zašto ne biste na B92 dali jedan tekst o titulama - koje su nasledne, koje nisu, kako, zašto...
Da se ljudi više ne zbunjuju.

e

pre 5 godina

Ajd sad i ja da kažem nešto za verovali ili ne? Kada bi Srbija postala parlamentarna monarhija sa kraljem (ali ne Vučićem) Karađorđevićem politički odnosi prema Srbiji bi se iz temelja promenili na bolje prema nama. Nebi me čak iznenadila ni ponovna ponuda sveta da postanemo Kraljevina Jugoslavija.

Saul Goodman

pre 5 godina

Ови Карађорђевићи ко украсна живина - у принципу не служе ни за шта.
(boomba, 15. decembar 2018 17:24)

Komentar godine. Bravo, svaka čast...

Brozovići, marš u pm!

pre 5 godina

Koliko ima komunista u Beogradu?Sve vas je Tito naselio pa ste i dalje verni i odani.Komunizam je pao u celoj Evropi sem u Srbiji i jos nekim zemljama Balkana.Poslednji se oslobodismo Turaka,oslobodicemo se i ove crvene kuge.Sve vam smeta?Jedno krstenje ne mozete da pozdravite nego lajete.

Srbilana Debilana

pre 5 godina

Davno nisu sisali Srpsku krv...pa bi opet? Hrabro, ali ne i pametno. Narodu samo fali još i Kralj, pored ovih SNS demokrata - kraljevoj sabraći po strasti za sisanjem.

Бојан

pre 5 godina

Комунизам је толико уништио Србе,да смо постали изгледа безнадежан случај(народ).Прво,Карађорђевићи су ослободили све Србе туђег јарма,а успут и ове остале.То што су нас Титови комунисти и усташе Анте Павелића(погледати антисрпски споразум КПЈ и усташа пре 2.свј.рата)превеслали,је други пар опанака.Сво злато о ком полусвијет пише је остао Титу.Тито нас је разбио на некакву ужу Србију и покрајине.Врбашка и Дринска бановина су требала припасти Србији.Комунисти су направили Македонску ПЦ и ЦПЦ .Комунисти су владали и 1989-2002.Послије њихови клонови и унуци.Зашто вам је дијете криво?Зар мислите да већи углед у свијету имају ови наши политичари од Карађорђевића?

nomen est omen

pre 5 godina

Kod Andreja Samozvanca nepostojeci princ se krstio. Uh kakav dogadjaj. Samo da se zna, princeva nema jer je Srbija odavno republika, a kralju je takodje odavno, kada je pobegao 1941. sa zlatnim polugama zemlje, zabranjen povratak. Znaci, gradjanin obican, dosta vise te halabuke.

Petar

pre 5 godina

Koji brw Karadjordjevici. Genocidna nazovi dinastija prema svom narodu. Tu bagru treba isterati nazad u Englesku pa neka tamo glume princeve

Dark

pre 5 godina

Ljudi,čemu ovolika mržnja? Znamo da Srbija nije monarhija,ali su lijepe ovakve stvari. Uostalom,ne žive na račun naroda,koliko ja znam.

Blah

pre 5 godina

Ja se najezim kad vidim ove bradate, matore vladike blizu dece, a ovi klovnovi jos zvali jednog takvog da im krsti dete! Prava elita, nema sta, gde je plava krv tu je i Cepter, a naravno i Maja Gojkovic, samo je zaboravila da se maskira shodno prilici. Odlicna ekipa, nemam zamerke...mozda je trebalo dodati Karica, Vesnu od Vince i Kaludjerice ili mozda Ivu Strljic, sto da ne. I gde je, pobogu, bio nas predsednik?!

Aghxvbn

pre 5 godina

Pročitajte malo o titulama. I na koji način se ispred imena dobija doktor, major, princ ...

Da ste POTOMAK kralja, ne biste imali ništa protiv da imate titulu princ ili princeza. I to nema veze sa tim što Srbija sada nije kraljevina.

Princu Stefanu Karađorđeviću želim sve najbolje u životu.
(A., 15. decembar 2018 20:45)
On nije potomak kralja. Njegov otac nije kralj, mi smo republika.

Milan ns

pre 5 godina

Tako nas za...le sto se krstio. Neka prvo vrate svo zlato odneto i nauce srpski jezik da pricaju kako vi i dolikovalo. Zamisli da Elizabeta ne ume da prica srpski kako treba!?

ugasio sam TV da se presednik malo odmori.

pre 5 godina

pa valjda je princ trebao da se krsti prvo u pravoslavnoj crkvi pa tek onda da krsti sina(posto je krsten u katolickoj).

Peace brother

pre 5 godina

Nema nam spasa. I u Božijem carstvu postoji hijerarhija. Samo se nadam onoj Hristovoj: "Prvi će biti poslednji, a poslednji prvi."

Tvoj narod

pre 5 godina

Nadam se da ce ovaj Stefan za jedno 15-20 godina da krene da cita komentare sa svog krstenja i da ce sam da abdicira i da ukine dinastiju. Hvala ti unaped, Stefane!

рајко

pre 5 godina

и може крштење током поста и увек. венчање не може- али бренином синчини није важно

ja hocu da budem aMoniman

pre 5 godina

Sad ce komunobotovi da nam kazu...
(Dusan, 15. decembar 2018 19:06)

ti nisi cuo da postoji neki mentalni razvoj pa da ne moras biti komunjara ako vidis da je ovo pres***nje teski primitivizam.

momke

pre 5 godina

@ Ivana 
Da, u sred posta. Da se krsti moze kada god hoces, na svaki verski praznik i u toku posta. 
Da si neki vernik mozda bi i znala, ovako ti ostaje samo da pljujes po boljima od sebe.
(Ja sam ja Jeremija, 15. decembar 2018 20:33)

A sto su oni bolji od nje? Zato sto su odneli zlato iz zemlje? Ili zbog onoga sto su uradili Obrenovicima?

Aleksandar

pre 5 godina

Pitaj najrazvijenije zemlje evrope koje su monarhije u kom veku zive.
(kimi, 15. decembar 2018 22:18)

Nemačku? Švajcarsku? Francusku?

Zoki

pre 5 godina

Patrijarh kao pojedinac može da krštava koga god hoće. Mogu da zvone i zvona na Oplencu, to je zadužbina Karađorđevića. Ali odakle im ideja da zvone u Žiči i na Vračaru? Bojim se da mešaju žabe i babe, jedno je poštovanje potomaka Karađorđa i Kralja Petra, a drugo ponašanje kao u nekom paralelnom univerzumu, kao da je Srbija kraljevina, pa sada postoji neki posebni protokol za rođenje i krštenje malih Karađorđevića. Što se tiče Maje Gojković, nema ta veze ni sa Baba Višnjom ni sa Obrenovićima, imate na tabli u Baba Višnjinoj ulici ko je ona bila i odakle je. To sa Majom i Baba Višnjom je ujdurma nekih njenih rođaka, radi turističe promocije banje Gornje Trepče.

karma

pre 5 godina

volim ove što gotive monarhiju i kraljeviće... rođeni poltroni i podanici iako su možda i pametniji i sposobniji od tih kojima bi bili sluge... ne razlikuju se mnogo od komunističkih poltrona

Junosa

pre 5 godina

Ne moram da budem komunista da bih bio republikanac. Monarhisti navode koje su sve države kraljevine u Evropi ali zaboravljaju da navedu da one koje su republike nisu komunisticke. Uostalom, monarhije su relikt prošlosti, i danasnje su sve realno parlamentarne demokratije u kojoj monarh ne igra nikakvu ulogu.
Drugo, nazivati one sa kojima se ne slažeš botovima samo pokazuje da nemaš nikakve argumente.

Mirko

pre 5 godina

Najveci neprijatelj srba, nisu komunjare,kako ih neko ovdje naziva, niti je to bio Broz, to su sami srbi.
Svi su se otimali za vlast pa posto svi nisu mogli da sednu u istu fotelju ili da stanu u istu palatu, rasparcali su zemlju da bi sto vise vladara moglo da zivi na grbaci tog jadnog naroda.
Kad bi sutra neko ponudio krunu jednom od tih princeva, verujem da bi odmah podigli sablje jedni na druge u borbi za vlast.

A.

pre 5 godina

@ (A., 15. decembar 2018 20:45)

On nije potomak kralja. Njegov otac nije kralj, mi smo republika.
(Aghxvbn, 16. decembar 2018 01:43)

Vi ste potomak vašeg oca i njegovih predaka (vaši deda, baba, pradeda, prababa ...) i vaše majke i njenih predaka. Tzv kolena u rodoslovu.

Deo rodoslova Karađorđevića:
kralj Petar II Karađorđević - princ Aleksandar - princ Filip - princ Stefan (pradeda - deda - otac - sin).

pismeni Srbin

pre 5 godina

@dejan petrovic

Dobro bi bilo da se prvo opismenite a a zatim, koliko-toliko, obrazujete da ne biste lupetali koješta u komentaru.

Nudls iz Njujorka

pre 5 godina

Vučića za princa pa za kralja, da sve bude po p.s-u.
Titula: Alek I Veliki, kralj Srbljem i dži di pijem, kreator Savamale i Bg na vodi, ktitor gomile nacionalnih stadiona, uništitelj zle opozicione nejači, kontrolor svekolike medijske Vaseljene

MaxBunker

pre 5 godina

Prestolonaslednik jugoslovenskog prestola a i prinčevi bi trebalo da odu u Jugoslaviju a ne da bleje po Srbiji. 1918. godine Srbiju kao državu ukinuli su upravo Karađorđevići.

Anikomunista

pre 5 godina

Da je Obrenovic ili jos bolje da su nasli pravog Nemanjica pa krstili kao princa to bi bilo u redu. Karadjordevici su ukinuli Srbiju kao drzavu, a onda naredili svojim lojalnim podanicima da pridju titoistickoj paravojsci.
Priznali su rezim koji ih je ukinuo, kao sto su oni ukinuli Srbiju. Pa kako da budu srpska dinastija i koji to Srbi priznaju Karadjordjevice?

lola

pre 5 godina

Srećno krštenje! Na osnovu toga ko mu kumuje jasno je da nisu više priznati u evropskim monarhijima. Nadam se da se na zakusci ili svečanom ručku služila posna hrana, ipak ga je Patrijarh srpski krsto. On je vođa srpskih hrišćana pravoslavne veroispovesti. A u ovo doba oni poste. Možete novinari i to da nam prenesete.
Inače beba je preslatka i želim mu sve najbolje

Milenko

pre 5 godina

komentatoru -Milosu- na znanje!
U vreme posta je dozvoljena sveta tajna krstenja, ali niposto i vencanja.
Znaci krstiti se mozes uvek. Vencati nikad u postu, sto smo mnogi uzgred budi receno u vreme komunista radili!

sašavac

pre 5 godina

Može se krstiti kad god je zgodno, nevezano za post. Problem je što se kod nas uz krštenje vezuju bahanalije i neumereno konzumiranje hrane i pića, kao i za bilo koji događaj, sahranu, slavu, venčanje etc. Sam čin krštenja može obaviti bilo ko, dovoljno je da je i sam kršten.