Ponedeljak, 19.02.2018.

11:09

Odlučilo 100.000 ljudi, ovo je najbolja čokoladica na svetu

Izvor: Tanjug

Odluèilo 100.000 ljudi, ovo je najbolja èokoladica na svetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Sajla

pre 6 godina

Belgija ima najbolja piva i najbolju cokoladu na svetu.Svako ko je istinski ljubitelj jednog od ova dva ili oba to zna.
(Dusan, 19. februar 2018 17:45)

Za cokolade se slazem, stvarno su vrhunske.
Sto se tice piva, tu prednost dajem Cesima i Slovacima.

Deša

pre 6 godina

Ovo smeće koje je nabrojano ne bih dao ni neprijatelju da pojede. O deci i da ne govorim. Držim da su domaće čokolade boljeg kvaliteta od ovih koje prave velike MNK iako i one sadrže skrobni sirup, ali ipak imaju manje trans masti i sadrže više kakaoa. Ako već nemamo para za kvalitetne belgijske tipa Pierre Marcolini ili Galler uvek glasam za domaći slatkiš.

Љубиша

pre 6 godina

Cokoladice sa GMO sastojcima: ne kupujem ih poslednjih 5. godina. Naravno, i decu sam informisao o tome. Za te proizvode sam ' uticajna osoba' u kuci i sire.

Strokavi mozak

pre 6 godina

Ko se seca Vigvam braon omot sa malim indijancem.Vrh vrhova a cak ni cokolada nije bila nego neka secerna tabla.Kakva ova uvozna smeca.

Vlada

pre 6 godina

Od kad je napolitanka sa prelivom “cokoladica”. Mada ako je prevedeno sa engleskog onda je candy bar, a tu soada sve slatko maltene.

EU Citizen

pre 6 godina

Ovo je čist populizam, :) sve što je navedeno pravi se, otprilike, od nafte i trans-masnoća nedefinisanog biljnog porekla, kao i većina proizvoda multinacioanlnih koncerna, dakle, zabava za sirotinju koja skraćuje život. Najukusnije čokolade se kupuju kod majstora čokoladera sa stoletnom tradicijom i ne koštaju ni pola evra, ni evro za sto grama :)

croata

pre 6 godina

Postoje male kompanije u Svajcarskoj koje prave cokolade kao da nisu sa ovog sveta. To nisu ove komercijalne Nestle vec nesto specijalno.
Meni licno najbolja je bela cokolada sa kokosom, ko nije probao obavezno da proba! Ima je ponekad u Tempu, Delhaize je pravi a stalno je ima u Nemackoj.
(Tester njam, 19. februar 2018 17:58)

U zenevi,u centru ima specijalizirana prodavaonica cokolade uz svega jos par u cijeloj ch. Prodaju se kockice cokolade,malo vece od kockica u normalnoj cokoladi. Cijena prava sitnica,kockica cokolade je od 5chf na vise. Kupio dvije! kockice turbo crne cokolade i minijaturni bijeli cokoladni medaljon koji je kostao 10chf. Zapakiraju ti u kutiju gdje pise sve zivo o toj cokoladi i uz koje pice se uziva u njoj. Tako za crnu cokoladu je bilo crno vino, a uz bijeli medaljon viski. Naveli su i imena sorti vina i viskija,ali vise se ne sjecam. Cisti hedonizam koji je na zalost kratko trajao. Iako nisam preveliki ljubitelj cokolade na to bih se bez problema mogao navuci. Ako vas put nanese u zenevu, odvojite ipak pozamasan iznos za tu deliciju,isplati se probati..
Sto se tice komercijalne cokolade ferrero rocher je broj jedan.

nevera

pre 6 godina

Ako je lindt na 19. ondah masa ljudi nema pojma sta je prava cokolada, läderach (bilo koja), je vrh vrhova...mada uvek prednost dajem cailler cokoladicama

sasa jokic

pre 6 godina

Ovo je konkurencja, kao kada bi u tekstilu ocenjivali Zaru, H&M, C&A, a izostavili Gucci, Louis vitton, Boss, ...ovde je jedino Lindt od ozbiljnijih cokoladnih brendova spomenut, ali je nisko plasiran jer je skup za siroke mase.
Kit-kat, Mars, Twix, bueno i slicni su konfekcija, cenovno pristupacni masama, pa odatle ova lista.

Tester njam

pre 6 godina

Postoje male kompanije u Svajcarskoj koje prave cokolade kao da nisu sa ovog sveta. To nisu ove komercijalne Nestle vec nesto specijalno.
Meni licno najbolja je bela cokolada sa kokosom, ko nije probao obavezno da proba! Ima je ponekad u Tempu, Delhaize je pravi a stalno je ima u Nemackoj.

Saša

pre 6 godina

Možda ja nisam normalan ali i u ovoj konkurenciji - išleri swisslion takovo su mi u poslednje vreme glavni čokoladni slatkiš. Probao za novu godinu (dao mi sin jedan iz paketića od deda mraza) i od tada se ne zaustavljam, sjajno!

Име

pre 6 godina

БАЈАДЕРА је прецењена у Срба. Тај посни слаткиш је (можда) некада имао укус нугата, лешника, бадема... сад је то шећерна табла са минималном количином поменутих састојака, а превише заслађивача. Можда је увек било тако... али смо живели у дебелом социјализму и на Еуро блоку, па нам Бајадера била врх. Заиста, немам осећај кад је једем.

РОШЕР чоколадице су ми мистерија. Толико хваљене... ништа специјално.

МОЦАРТ КУГЛЕ (оригинал) су лепе. Иначе, волим марципан у слаткишу, па ми РИТЕР СПОРТ црвени прија...

ПОБЕДНИК је ЧОКОЛАДНА БАНАНИЦА. Једноставно, није ми досадила ни после 39 година. Могу сваки дан да је једем. Иако се и она променила (доњи слој чоколаде истањен).

Хвала.

Jelena

pre 6 godina

Nisu probali najlepse zelje i krem bananice :-) Sta znam, jela sam ni sama ne znam koliko vrsta cokoladi iz švajcarske i Belgije. Moja nela procena da su daleko ukusnije od ove pobednicke. Ali stvar ukusa. I da, obožavam najlepše želje i krem bananice :-)

croata

pre 6 godina

Za najbolje čokoladice većina nas nije ni čula, a ne probala. Nekoliko puta mi se desilo da kod nekoga probam neku čokoladu za koju nikad nisam čuo, a bude preukusna. Posle saznam da je skupa kao sv. Petra kajgana i da nije namenjena širokom tržištu.
(brm, 19. februar 2018 13:13)

U centru geneve ima specijalizirana prodavaonica vrhunskih cokolada,mislim da ih ima samo par u ch. Cokolada se prodaje na kockice,malo vece od obicnih kockica u normalnoj cokoladi. Cijena,od 5 chf po kockici na vise. Kupio sam dvije kockice turbo crne cokolade i nekakav minijaturni bijeli cokoladni medaljon koji kosta 10 chf. Spakiraju ti u kutijicu u kojoj dobijes sve zivo o toj cokoladi i uputstva s cim ih je najbolje jesti. Tako po uputstvu pise da crnu cokoladu,tj te dvije kockice najbolje pojesti uz crno vino, a bijeli medaljon uz viski. Napisali su tocno i koja vrsta crnog vina i viskija najbolje pase,al vise se ne sjecam. Dao sam si oduska i pripremio se za kusanje takve delicije,cak nisam ni pljugu zapalio sat vremena da sto bolje mogu osjetit cokoladu. Cisti hedonizam koji je na zalost kratko trajao. Inace nisam neki pretjerani ljubitelj cokolade,al na te cokolade bih se mogao navuc bez pardona. Ako vas put nanese do geneve, nemojte propustit taj dozivljaj. Ove normalne cokolade,najbolje su mi ferrero rocher

ja

pre 6 godina

u ideji se do prosle godinw prodavala srpska cokoladica kokos slicna kao bounty ali mnogo mnogo ukusnija. i pogodite sta se desilo? nestala je sa trzista. bicu uporna i pratiti ko se sa tim receptom da se okiti.

marko

pre 6 godina

Frey Pralinor cokolada je po meni najbolja cak bolja od Lindtt
Steta sto nema uvoznik za Srbiju...
A Kit Ket kao najbolja cokolada je smesno...

ma

pre 6 godina

moze ako racunamo samo cokoladice iz masovne proizvodnje. kinder bueono inace je precenjena cokoladica , kod nas 2-3x skuplja od ovih prvih sa liste i jos 2x manja gramaza a kvalitet nista bolji, nek sisaju neke druge ovce...

probao sam toliko puta kad sam putovao po evropi po manjim radnjama i poslasticarnicama koje imaju handmade cokoladu i to ne moze da se meri sa mass produkcijom gde je pola secer i ko zna sta jos. ali kao sto drugi komentari kazu, kvalitetna cokolada (a realno i bilo koji drugi proizvod) imaju jacu cenu pa nisu ni dostupni vecinskoj populaciji i tu su relevantna samo takmicenja gde su u ziriju pravi strucnjaci sa istancanim ukusom i znanjem sta je prava cokolada.

megatronman

pre 6 godina

To je napolitanka sa čokoladom, taj Kite Kat. Jedan je pametno napisao KRAŠ Životinjsko carstvo a ja sam dodao srpska čokolada Sigma (istina, ne znam ima li je još, kupio sam je 2015.). Lindt je fantastičan kao i obična Milka (ali ne ona poljska).

Eh da mi je

pre 6 godina

Glasali samo Amerikanci i ponovo objavili da je glasanje bilo međunarodnog karaktera.

Isto kao kad imaju “svetsko prvenstvo u fudbalu” na kom samo oni učestvuju.

žele zeka

pre 6 godina

To nisu čokoladice to su preslatki slatkiši (mars pogotovo, twix, bounty)... Probajte samo nestle kids onu žutu čokoladu sa mlečnim punjenjem, groznije nešto nisam u životu probao, peku usta od šećera, završila je u kanti. Ferrero ih realno šije od tih komercijalnih slatkiša. Krašova bajadera je isto više mit koji gajimo iz onih vremana, kad god je dobijem na poklon deluje mi kao neki preslatki lepljivi nugat.

Lela

pre 6 godina

Côte D'or Belgijska čokolada svih ukusa. Odlične su. Tesko ih je naći kod nas ali bilo koja crna čokolada za mene ima prednost pred svim navedenim cokoladama u članku

schokolade

pre 6 godina

najlepsu notu, za nas obicne smrtnike, imaju lindt cokolade..pogotovo mlecna..mada, ni lindt nisu mnogi probali...a ko zna kakvi li su ukusi cokolada koke jedu milioneri..ako ih uopste i jednu :)

Za sve je kriv brat Grim!

pre 6 godina

Na sajmu čokolade u Novom Sadu prošle godine sam kupio belu čokoladu sa algama i crnom morskom soli, nikada ništa ukusnije nisam probao!

Gagi

pre 6 godina

Nije to kit kat cokoladica koju ste Vi probali. Ispitiivanje je radjeno u normalnim zemljama,a tamo je to druga cokolada.U zemlje treceg sveta gde smo mi,se prodaje nesto drugo.I da, nek jedemo skart, nisu nam oni krivi, sami smo.

GMO

pre 6 godina

Snickers, Mars, Twix, Milky Way, Bounti, Ferrero (Nutela, Kinder jaje, Kinder bueno), Nestle čokolada, Nestle Nesquik, Coca-Cola, Sprite, Fanta, Pepsi, 7-up, Kraft (omiljena čokolada Milka, čips, Jacobs kafa, dečiji napitak...
U gotovo svim Frikomovim sladoledima nalazi se kancerogeni Karagenan, jedan od najštetnijih aditiva (oznaka mu je E407). Zabranjen je u Evropskoj uniji jer izaziva rak debelog creva, ali nije zabranjen u tkz. neelitnim državama u kojima su Klinike za dečiju onkologiju prepune smrtno zatrovane dece. (Niko u ovoj sramnoj državi ne sme da postavi i da odgovori na pitanje: odakle tumor u detetu od nepune tri godine?)

 Gde je granica naše ravnodušnosti?

Gde je početak naše odgovornosti?

Pa nije valjda da su na odeljenju za onkologiju?!

radica

pre 6 godina

Pre dvadesetak godina Soko Štark je pravila predivnu čokoladu koja se zvala "Melody". Imala je ljubičasti omot i diskretan ukus pomorandže. Mnogo sam je volela.

Salle

pre 6 godina

Obožavam svaki vid čokolade, ali kitket ispred toblerone je nezamisliv po mojim kriterijumima. Čak mi je nestleov lion bolji od kitija.

Mitko

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem da je Twiks jos na listi. Pa ko to jos jede? Ja sam ubedjen da je svim onim twiksovima na rafovima supermarketa istekao rok trajanja, jer ce to kupiti kad isto kosta kao snickers, bounty, mars, milkyway, kitkat, itd.

Stiv

pre 6 godina

Kit kat je cudno gorak, a ta gorcina ne potice od kakaa, tako da ne razumem odakle ova pobeda. Mada je i gorak samo u nama zemljama van EU. Meni je Kinder Delice favorit

Kaboom

pre 6 godina

Ako neko kaže za KitKet, twix, mars, milku i ostalu konditorsku konfekciju da je čokolada... taj stvarno mora barem jednom da proba pravu čokoladu i onda sigurno neće biti u teškoj zabludi.

Pater

pre 6 godina

Imao sam priliku da uporedim Kinder čokoladicu kupljenu kod nas sa onom kupljenoj u Nemačkoj. Jedna je bila ko da sam margarin stavio u usta.

Mealy

pre 6 godina

U Norveskoj postoji cokoladica Kvikk Lunsj (Quick Lunch) gotovo identicna Kit Ketu, koja je mnogo ukusnija i zato u Norveskoj Kit Keta da gotovo i nema

smajli

pre 6 godina

Sve šo je nabrojano (osim Lindt-a, mada je pitanje šta Lindt-ovo,Toblerona, kranča i možda još jednog) nisu čokolade. Isto kao i Bajadere, čokoladne bananice, itd.
Najbolje čokolade koje sam jeo jesu ručno pravljene, a od ovih dostupnih široj publici mlečne čokolade sa rižom, novi Pionir Galeb Mint...ima ih dosta... Ali ubedljivo najgore su mi Štark čokolade, a od deserta sam se razočarao u Ferero (sve moguće njihove kuglice, bacanje para) i Mocart kugle (normalno ima i odličnih), onaj (mislim Nemački) marcipan preliven čokoladom ih pojede za doručak kao i pojedini domaći proizvođači. I maksimalno izbegavajte razne šećerne table, niti su zdrave niti ukusne.

neko iz mase

pre 6 godina

beli kinder bueno je mnogo dobra i naravno najbolja ikada je Kinder King!!! retko gde kod nas ima da se kupi a ko ima priliku neka proba.. sve ostalo je smesno u odnosu na nju!! pogotovo u odnosu na ove navedene, cuj kit kat???

Choko Chef

pre 6 godina

Nijedna od pomenutih nije cokolada. To je secerna tabla. Cokolada mora da ima bar 62% kakao, a ove ga imaju u tragovima. Plus imaju tone aditiva, vestackih zasladjivaca itd. Razlika izmedju cokolade i secerne table ( koja se lazno reklamira kao cokolada) je kao kad bi neko uporedio ribu potopljenu u vrelo ulje sa sushi.

Nebojša

pre 6 godina

Beli kit kat milka sa suvim grožđem i lešnicima kinder čokoladice onda domaće rum čokoladica čokoladica sa kokosom kesten čokoladica jahu čokoladice pored ovih koje su na ovoj listi iz teksta toliko ih ima nemoguće odabrati.

brm

pre 6 godina

Za najbolje čokoladice većina nas nije ni čula, a ne probala. Nekoliko puta mi se desilo da kod nekoga probam neku čokoladu za koju nikad nisam čuo, a bude preukusna. Posle saznam da je skupa kao sv. Petra kajgana i da nije namenjena širokom tržištu.

Kaboom

pre 6 godina

Ako neko kaže za KitKet, twix, mars, milku i ostalu konditorsku konfekciju da je čokolada... taj stvarno mora barem jednom da proba pravu čokoladu i onda sigurno neće biti u teškoj zabludi.

brm

pre 6 godina

Za najbolje čokoladice većina nas nije ni čula, a ne probala. Nekoliko puta mi se desilo da kod nekoga probam neku čokoladu za koju nikad nisam čuo, a bude preukusna. Posle saznam da je skupa kao sv. Petra kajgana i da nije namenjena širokom tržištu.

Mealy

pre 6 godina

U Norveskoj postoji cokoladica Kvikk Lunsj (Quick Lunch) gotovo identicna Kit Ketu, koja je mnogo ukusnija i zato u Norveskoj Kit Keta da gotovo i nema

Pater

pre 6 godina

Imao sam priliku da uporedim Kinder čokoladicu kupljenu kod nas sa onom kupljenoj u Nemačkoj. Jedna je bila ko da sam margarin stavio u usta.

sasa jokic

pre 6 godina

Ovo je konkurencja, kao kada bi u tekstilu ocenjivali Zaru, H&M, C&A, a izostavili Gucci, Louis vitton, Boss, ...ovde je jedino Lindt od ozbiljnijih cokoladnih brendova spomenut, ali je nisko plasiran jer je skup za siroke mase.
Kit-kat, Mars, Twix, bueno i slicni su konfekcija, cenovno pristupacni masama, pa odatle ova lista.

croata

pre 6 godina

Za najbolje čokoladice većina nas nije ni čula, a ne probala. Nekoliko puta mi se desilo da kod nekoga probam neku čokoladu za koju nikad nisam čuo, a bude preukusna. Posle saznam da je skupa kao sv. Petra kajgana i da nije namenjena širokom tržištu.
(brm, 19. februar 2018 13:13)

U centru geneve ima specijalizirana prodavaonica vrhunskih cokolada,mislim da ih ima samo par u ch. Cokolada se prodaje na kockice,malo vece od obicnih kockica u normalnoj cokoladi. Cijena,od 5 chf po kockici na vise. Kupio sam dvije kockice turbo crne cokolade i nekakav minijaturni bijeli cokoladni medaljon koji kosta 10 chf. Spakiraju ti u kutijicu u kojoj dobijes sve zivo o toj cokoladi i uputstva s cim ih je najbolje jesti. Tako po uputstvu pise da crnu cokoladu,tj te dvije kockice najbolje pojesti uz crno vino, a bijeli medaljon uz viski. Napisali su tocno i koja vrsta crnog vina i viskija najbolje pase,al vise se ne sjecam. Dao sam si oduska i pripremio se za kusanje takve delicije,cak nisam ni pljugu zapalio sat vremena da sto bolje mogu osjetit cokoladu. Cisti hedonizam koji je na zalost kratko trajao. Inace nisam neki pretjerani ljubitelj cokolade,al na te cokolade bih se mogao navuc bez pardona. Ako vas put nanese do geneve, nemojte propustit taj dozivljaj. Ove normalne cokolade,najbolje su mi ferrero rocher

Име

pre 6 godina

БАЈАДЕРА је прецењена у Срба. Тај посни слаткиш је (можда) некада имао укус нугата, лешника, бадема... сад је то шећерна табла са минималном количином поменутих састојака, а превише заслађивача. Можда је увек било тако... али смо живели у дебелом социјализму и на Еуро блоку, па нам Бајадера била врх. Заиста, немам осећај кад је једем.

РОШЕР чоколадице су ми мистерија. Толико хваљене... ништа специјално.

МОЦАРТ КУГЛЕ (оригинал) су лепе. Иначе, волим марципан у слаткишу, па ми РИТЕР СПОРТ црвени прија...

ПОБЕДНИК је ЧОКОЛАДНА БАНАНИЦА. Једноставно, није ми досадила ни после 39 година. Могу сваки дан да је једем. Иако се и она променила (доњи слој чоколаде истањен).

Хвала.

nevera

pre 6 godina

Ako je lindt na 19. ondah masa ljudi nema pojma sta je prava cokolada, läderach (bilo koja), je vrh vrhova...mada uvek prednost dajem cailler cokoladicama

GMO

pre 6 godina

Snickers, Mars, Twix, Milky Way, Bounti, Ferrero (Nutela, Kinder jaje, Kinder bueno), Nestle čokolada, Nestle Nesquik, Coca-Cola, Sprite, Fanta, Pepsi, 7-up, Kraft (omiljena čokolada Milka, čips, Jacobs kafa, dečiji napitak...
U gotovo svim Frikomovim sladoledima nalazi se kancerogeni Karagenan, jedan od najštetnijih aditiva (oznaka mu je E407). Zabranjen je u Evropskoj uniji jer izaziva rak debelog creva, ali nije zabranjen u tkz. neelitnim državama u kojima su Klinike za dečiju onkologiju prepune smrtno zatrovane dece. (Niko u ovoj sramnoj državi ne sme da postavi i da odgovori na pitanje: odakle tumor u detetu od nepune tri godine?)

 Gde je granica naše ravnodušnosti?

Gde je početak naše odgovornosti?

Pa nije valjda da su na odeljenju za onkologiju?!

EU Citizen

pre 6 godina

Ovo je čist populizam, :) sve što je navedeno pravi se, otprilike, od nafte i trans-masnoća nedefinisanog biljnog porekla, kao i većina proizvoda multinacioanlnih koncerna, dakle, zabava za sirotinju koja skraćuje život. Najukusnije čokolade se kupuju kod majstora čokoladera sa stoletnom tradicijom i ne koštaju ni pola evra, ni evro za sto grama :)

Tester njam

pre 6 godina

Postoje male kompanije u Svajcarskoj koje prave cokolade kao da nisu sa ovog sveta. To nisu ove komercijalne Nestle vec nesto specijalno.
Meni licno najbolja je bela cokolada sa kokosom, ko nije probao obavezno da proba! Ima je ponekad u Tempu, Delhaize je pravi a stalno je ima u Nemackoj.

žele zeka

pre 6 godina

To nisu čokoladice to su preslatki slatkiši (mars pogotovo, twix, bounty)... Probajte samo nestle kids onu žutu čokoladu sa mlečnim punjenjem, groznije nešto nisam u životu probao, peku usta od šećera, završila je u kanti. Ferrero ih realno šije od tih komercijalnih slatkiša. Krašova bajadera je isto više mit koji gajimo iz onih vremana, kad god je dobijem na poklon deluje mi kao neki preslatki lepljivi nugat.

Choko Chef

pre 6 godina

Nijedna od pomenutih nije cokolada. To je secerna tabla. Cokolada mora da ima bar 62% kakao, a ove ga imaju u tragovima. Plus imaju tone aditiva, vestackih zasladjivaca itd. Razlika izmedju cokolade i secerne table ( koja se lazno reklamira kao cokolada) je kao kad bi neko uporedio ribu potopljenu u vrelo ulje sa sushi.

Љубиша

pre 6 godina

Cokoladice sa GMO sastojcima: ne kupujem ih poslednjih 5. godina. Naravno, i decu sam informisao o tome. Za te proizvode sam ' uticajna osoba' u kuci i sire.

Jelena

pre 6 godina

Nisu probali najlepse zelje i krem bananice :-) Sta znam, jela sam ni sama ne znam koliko vrsta cokoladi iz švajcarske i Belgije. Moja nela procena da su daleko ukusnije od ove pobednicke. Ali stvar ukusa. I da, obožavam najlepše želje i krem bananice :-)

ja

pre 6 godina

u ideji se do prosle godinw prodavala srpska cokoladica kokos slicna kao bounty ali mnogo mnogo ukusnija. i pogodite sta se desilo? nestala je sa trzista. bicu uporna i pratiti ko se sa tim receptom da se okiti.

Eh da mi je

pre 6 godina

Glasali samo Amerikanci i ponovo objavili da je glasanje bilo međunarodnog karaktera.

Isto kao kad imaju “svetsko prvenstvo u fudbalu” na kom samo oni učestvuju.

Nebojša

pre 6 godina

Beli kit kat milka sa suvim grožđem i lešnicima kinder čokoladice onda domaće rum čokoladica čokoladica sa kokosom kesten čokoladica jahu čokoladice pored ovih koje su na ovoj listi iz teksta toliko ih ima nemoguće odabrati.

Deša

pre 6 godina

Ovo smeće koje je nabrojano ne bih dao ni neprijatelju da pojede. O deci i da ne govorim. Držim da su domaće čokolade boljeg kvaliteta od ovih koje prave velike MNK iako i one sadrže skrobni sirup, ali ipak imaju manje trans masti i sadrže više kakaoa. Ako već nemamo para za kvalitetne belgijske tipa Pierre Marcolini ili Galler uvek glasam za domaći slatkiš.

Lela

pre 6 godina

Côte D'or Belgijska čokolada svih ukusa. Odlične su. Tesko ih je naći kod nas ali bilo koja crna čokolada za mene ima prednost pred svim navedenim cokoladama u članku

megatronman

pre 6 godina

To je napolitanka sa čokoladom, taj Kite Kat. Jedan je pametno napisao KRAŠ Životinjsko carstvo a ja sam dodao srpska čokolada Sigma (istina, ne znam ima li je još, kupio sam je 2015.). Lindt je fantastičan kao i obična Milka (ali ne ona poljska).

marko

pre 6 godina

Frey Pralinor cokolada je po meni najbolja cak bolja od Lindtt
Steta sto nema uvoznik za Srbiju...
A Kit Ket kao najbolja cokolada je smesno...

Salle

pre 6 godina

Obožavam svaki vid čokolade, ali kitket ispred toblerone je nezamisliv po mojim kriterijumima. Čak mi je nestleov lion bolji od kitija.

Gagi

pre 6 godina

Nije to kit kat cokoladica koju ste Vi probali. Ispitiivanje je radjeno u normalnim zemljama,a tamo je to druga cokolada.U zemlje treceg sveta gde smo mi,se prodaje nesto drugo.I da, nek jedemo skart, nisu nam oni krivi, sami smo.

ma

pre 6 godina

moze ako racunamo samo cokoladice iz masovne proizvodnje. kinder bueono inace je precenjena cokoladica , kod nas 2-3x skuplja od ovih prvih sa liste i jos 2x manja gramaza a kvalitet nista bolji, nek sisaju neke druge ovce...

probao sam toliko puta kad sam putovao po evropi po manjim radnjama i poslasticarnicama koje imaju handmade cokoladu i to ne moze da se meri sa mass produkcijom gde je pola secer i ko zna sta jos. ali kao sto drugi komentari kazu, kvalitetna cokolada (a realno i bilo koji drugi proizvod) imaju jacu cenu pa nisu ni dostupni vecinskoj populaciji i tu su relevantna samo takmicenja gde su u ziriju pravi strucnjaci sa istancanim ukusom i znanjem sta je prava cokolada.

Mitko

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem da je Twiks jos na listi. Pa ko to jos jede? Ja sam ubedjen da je svim onim twiksovima na rafovima supermarketa istekao rok trajanja, jer ce to kupiti kad isto kosta kao snickers, bounty, mars, milkyway, kitkat, itd.

radica

pre 6 godina

Pre dvadesetak godina Soko Štark je pravila predivnu čokoladu koja se zvala "Melody". Imala je ljubičasti omot i diskretan ukus pomorandže. Mnogo sam je volela.

schokolade

pre 6 godina

najlepsu notu, za nas obicne smrtnike, imaju lindt cokolade..pogotovo mlecna..mada, ni lindt nisu mnogi probali...a ko zna kakvi li su ukusi cokolada koke jedu milioneri..ako ih uopste i jednu :)

Vlada

pre 6 godina

Od kad je napolitanka sa prelivom “cokoladica”. Mada ako je prevedeno sa engleskog onda je candy bar, a tu soada sve slatko maltene.

Za sve je kriv brat Grim!

pre 6 godina

Na sajmu čokolade u Novom Sadu prošle godine sam kupio belu čokoladu sa algama i crnom morskom soli, nikada ništa ukusnije nisam probao!

croata

pre 6 godina

Postoje male kompanije u Svajcarskoj koje prave cokolade kao da nisu sa ovog sveta. To nisu ove komercijalne Nestle vec nesto specijalno.
Meni licno najbolja je bela cokolada sa kokosom, ko nije probao obavezno da proba! Ima je ponekad u Tempu, Delhaize je pravi a stalno je ima u Nemackoj.
(Tester njam, 19. februar 2018 17:58)

U zenevi,u centru ima specijalizirana prodavaonica cokolade uz svega jos par u cijeloj ch. Prodaju se kockice cokolade,malo vece od kockica u normalnoj cokoladi. Cijena prava sitnica,kockica cokolade je od 5chf na vise. Kupio dvije! kockice turbo crne cokolade i minijaturni bijeli cokoladni medaljon koji je kostao 10chf. Zapakiraju ti u kutiju gdje pise sve zivo o toj cokoladi i uz koje pice se uziva u njoj. Tako za crnu cokoladu je bilo crno vino, a uz bijeli medaljon viski. Naveli su i imena sorti vina i viskija,ali vise se ne sjecam. Cisti hedonizam koji je na zalost kratko trajao. Iako nisam preveliki ljubitelj cokolade na to bih se bez problema mogao navuci. Ako vas put nanese u zenevu, odvojite ipak pozamasan iznos za tu deliciju,isplati se probati..
Sto se tice komercijalne cokolade ferrero rocher je broj jedan.

Strokavi mozak

pre 6 godina

Ko se seca Vigvam braon omot sa malim indijancem.Vrh vrhova a cak ni cokolada nije bila nego neka secerna tabla.Kakva ova uvozna smeca.

smajli

pre 6 godina

Sve šo je nabrojano (osim Lindt-a, mada je pitanje šta Lindt-ovo,Toblerona, kranča i možda još jednog) nisu čokolade. Isto kao i Bajadere, čokoladne bananice, itd.
Najbolje čokolade koje sam jeo jesu ručno pravljene, a od ovih dostupnih široj publici mlečne čokolade sa rižom, novi Pionir Galeb Mint...ima ih dosta... Ali ubedljivo najgore su mi Štark čokolade, a od deserta sam se razočarao u Ferero (sve moguće njihove kuglice, bacanje para) i Mocart kugle (normalno ima i odličnih), onaj (mislim Nemački) marcipan preliven čokoladom ih pojede za doručak kao i pojedini domaći proizvođači. I maksimalno izbegavajte razne šećerne table, niti su zdrave niti ukusne.

Saša

pre 6 godina

Možda ja nisam normalan ali i u ovoj konkurenciji - išleri swisslion takovo su mi u poslednje vreme glavni čokoladni slatkiš. Probao za novu godinu (dao mi sin jedan iz paketića od deda mraza) i od tada se ne zaustavljam, sjajno!

Sajla

pre 6 godina

Belgija ima najbolja piva i najbolju cokoladu na svetu.Svako ko je istinski ljubitelj jednog od ova dva ili oba to zna.
(Dusan, 19. februar 2018 17:45)

Za cokolade se slazem, stvarno su vrhunske.
Sto se tice piva, tu prednost dajem Cesima i Slovacima.

neko iz mase

pre 6 godina

beli kinder bueno je mnogo dobra i naravno najbolja ikada je Kinder King!!! retko gde kod nas ima da se kupi a ko ima priliku neka proba.. sve ostalo je smesno u odnosu na nju!! pogotovo u odnosu na ove navedene, cuj kit kat???

Stiv

pre 6 godina

Kit kat je cudno gorak, a ta gorcina ne potice od kakaa, tako da ne razumem odakle ova pobeda. Mada je i gorak samo u nama zemljama van EU. Meni je Kinder Delice favorit

Nebojša

pre 6 godina

Beli kit kat milka sa suvim grožđem i lešnicima kinder čokoladice onda domaće rum čokoladica čokoladica sa kokosom kesten čokoladica jahu čokoladice pored ovih koje su na ovoj listi iz teksta toliko ih ima nemoguće odabrati.

Kaboom

pre 6 godina

Ako neko kaže za KitKet, twix, mars, milku i ostalu konditorsku konfekciju da je čokolada... taj stvarno mora barem jednom da proba pravu čokoladu i onda sigurno neće biti u teškoj zabludi.

brm

pre 6 godina

Za najbolje čokoladice većina nas nije ni čula, a ne probala. Nekoliko puta mi se desilo da kod nekoga probam neku čokoladu za koju nikad nisam čuo, a bude preukusna. Posle saznam da je skupa kao sv. Petra kajgana i da nije namenjena širokom tržištu.

EU Citizen

pre 6 godina

Ovo je čist populizam, :) sve što je navedeno pravi se, otprilike, od nafte i trans-masnoća nedefinisanog biljnog porekla, kao i većina proizvoda multinacioanlnih koncerna, dakle, zabava za sirotinju koja skraćuje život. Najukusnije čokolade se kupuju kod majstora čokoladera sa stoletnom tradicijom i ne koštaju ni pola evra, ni evro za sto grama :)

Pater

pre 6 godina

Imao sam priliku da uporedim Kinder čokoladicu kupljenu kod nas sa onom kupljenoj u Nemačkoj. Jedna je bila ko da sam margarin stavio u usta.

Име

pre 6 godina

БАЈАДЕРА је прецењена у Срба. Тај посни слаткиш је (можда) некада имао укус нугата, лешника, бадема... сад је то шећерна табла са минималном количином поменутих састојака, а превише заслађивача. Можда је увек било тако... али смо живели у дебелом социјализму и на Еуро блоку, па нам Бајадера била врх. Заиста, немам осећај кад је једем.

РОШЕР чоколадице су ми мистерија. Толико хваљене... ништа специјално.

МОЦАРТ КУГЛЕ (оригинал) су лепе. Иначе, волим марципан у слаткишу, па ми РИТЕР СПОРТ црвени прија...

ПОБЕДНИК је ЧОКОЛАДНА БАНАНИЦА. Једноставно, није ми досадила ни после 39 година. Могу сваки дан да је једем. Иако се и она променила (доњи слој чоколаде истањен).

Хвала.

Saša

pre 6 godina

Možda ja nisam normalan ali i u ovoj konkurenciji - išleri swisslion takovo su mi u poslednje vreme glavni čokoladni slatkiš. Probao za novu godinu (dao mi sin jedan iz paketića od deda mraza) i od tada se ne zaustavljam, sjajno!

Jelena

pre 6 godina

Nisu probali najlepse zelje i krem bananice :-) Sta znam, jela sam ni sama ne znam koliko vrsta cokoladi iz švajcarske i Belgije. Moja nela procena da su daleko ukusnije od ove pobednicke. Ali stvar ukusa. I da, obožavam najlepše želje i krem bananice :-)

neko iz mase

pre 6 godina

beli kinder bueno je mnogo dobra i naravno najbolja ikada je Kinder King!!! retko gde kod nas ima da se kupi a ko ima priliku neka proba.. sve ostalo je smesno u odnosu na nju!! pogotovo u odnosu na ove navedene, cuj kit kat???

Stiv

pre 6 godina

Kit kat je cudno gorak, a ta gorcina ne potice od kakaa, tako da ne razumem odakle ova pobeda. Mada je i gorak samo u nama zemljama van EU. Meni je Kinder Delice favorit

ja

pre 6 godina

u ideji se do prosle godinw prodavala srpska cokoladica kokos slicna kao bounty ali mnogo mnogo ukusnija. i pogodite sta se desilo? nestala je sa trzista. bicu uporna i pratiti ko se sa tim receptom da se okiti.

Mealy

pre 6 godina

U Norveskoj postoji cokoladica Kvikk Lunsj (Quick Lunch) gotovo identicna Kit Ketu, koja je mnogo ukusnija i zato u Norveskoj Kit Keta da gotovo i nema

Deša

pre 6 godina

Ovo smeće koje je nabrojano ne bih dao ni neprijatelju da pojede. O deci i da ne govorim. Držim da su domaće čokolade boljeg kvaliteta od ovih koje prave velike MNK iako i one sadrže skrobni sirup, ali ipak imaju manje trans masti i sadrže više kakaoa. Ako već nemamo para za kvalitetne belgijske tipa Pierre Marcolini ili Galler uvek glasam za domaći slatkiš.

Љубиша

pre 6 godina

Cokoladice sa GMO sastojcima: ne kupujem ih poslednjih 5. godina. Naravno, i decu sam informisao o tome. Za te proizvode sam ' uticajna osoba' u kuci i sire.

nevera

pre 6 godina

Ako je lindt na 19. ondah masa ljudi nema pojma sta je prava cokolada, läderach (bilo koja), je vrh vrhova...mada uvek prednost dajem cailler cokoladicama

Strokavi mozak

pre 6 godina

Ko se seca Vigvam braon omot sa malim indijancem.Vrh vrhova a cak ni cokolada nije bila nego neka secerna tabla.Kakva ova uvozna smeca.

smajli

pre 6 godina

Sve šo je nabrojano (osim Lindt-a, mada je pitanje šta Lindt-ovo,Toblerona, kranča i možda još jednog) nisu čokolade. Isto kao i Bajadere, čokoladne bananice, itd.
Najbolje čokolade koje sam jeo jesu ručno pravljene, a od ovih dostupnih široj publici mlečne čokolade sa rižom, novi Pionir Galeb Mint...ima ih dosta... Ali ubedljivo najgore su mi Štark čokolade, a od deserta sam se razočarao u Ferero (sve moguće njihove kuglice, bacanje para) i Mocart kugle (normalno ima i odličnih), onaj (mislim Nemački) marcipan preliven čokoladom ih pojede za doručak kao i pojedini domaći proizvođači. I maksimalno izbegavajte razne šećerne table, niti su zdrave niti ukusne.

žele zeka

pre 6 godina

To nisu čokoladice to su preslatki slatkiši (mars pogotovo, twix, bounty)... Probajte samo nestle kids onu žutu čokoladu sa mlečnim punjenjem, groznije nešto nisam u životu probao, peku usta od šećera, završila je u kanti. Ferrero ih realno šije od tih komercijalnih slatkiša. Krašova bajadera je isto više mit koji gajimo iz onih vremana, kad god je dobijem na poklon deluje mi kao neki preslatki lepljivi nugat.

Mitko

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem da je Twiks jos na listi. Pa ko to jos jede? Ja sam ubedjen da je svim onim twiksovima na rafovima supermarketa istekao rok trajanja, jer ce to kupiti kad isto kosta kao snickers, bounty, mars, milkyway, kitkat, itd.

Gagi

pre 6 godina

Nije to kit kat cokoladica koju ste Vi probali. Ispitiivanje je radjeno u normalnim zemljama,a tamo je to druga cokolada.U zemlje treceg sveta gde smo mi,se prodaje nesto drugo.I da, nek jedemo skart, nisu nam oni krivi, sami smo.

croata

pre 6 godina

Za najbolje čokoladice većina nas nije ni čula, a ne probala. Nekoliko puta mi se desilo da kod nekoga probam neku čokoladu za koju nikad nisam čuo, a bude preukusna. Posle saznam da je skupa kao sv. Petra kajgana i da nije namenjena širokom tržištu.
(brm, 19. februar 2018 13:13)

U centru geneve ima specijalizirana prodavaonica vrhunskih cokolada,mislim da ih ima samo par u ch. Cokolada se prodaje na kockice,malo vece od obicnih kockica u normalnoj cokoladi. Cijena,od 5 chf po kockici na vise. Kupio sam dvije kockice turbo crne cokolade i nekakav minijaturni bijeli cokoladni medaljon koji kosta 10 chf. Spakiraju ti u kutijicu u kojoj dobijes sve zivo o toj cokoladi i uputstva s cim ih je najbolje jesti. Tako po uputstvu pise da crnu cokoladu,tj te dvije kockice najbolje pojesti uz crno vino, a bijeli medaljon uz viski. Napisali su tocno i koja vrsta crnog vina i viskija najbolje pase,al vise se ne sjecam. Dao sam si oduska i pripremio se za kusanje takve delicije,cak nisam ni pljugu zapalio sat vremena da sto bolje mogu osjetit cokoladu. Cisti hedonizam koji je na zalost kratko trajao. Inace nisam neki pretjerani ljubitelj cokolade,al na te cokolade bih se mogao navuc bez pardona. Ako vas put nanese do geneve, nemojte propustit taj dozivljaj. Ove normalne cokolade,najbolje su mi ferrero rocher

GMO

pre 6 godina

Snickers, Mars, Twix, Milky Way, Bounti, Ferrero (Nutela, Kinder jaje, Kinder bueno), Nestle čokolada, Nestle Nesquik, Coca-Cola, Sprite, Fanta, Pepsi, 7-up, Kraft (omiljena čokolada Milka, čips, Jacobs kafa, dečiji napitak...
U gotovo svim Frikomovim sladoledima nalazi se kancerogeni Karagenan, jedan od najštetnijih aditiva (oznaka mu je E407). Zabranjen je u Evropskoj uniji jer izaziva rak debelog creva, ali nije zabranjen u tkz. neelitnim državama u kojima su Klinike za dečiju onkologiju prepune smrtno zatrovane dece. (Niko u ovoj sramnoj državi ne sme da postavi i da odgovori na pitanje: odakle tumor u detetu od nepune tri godine?)

 Gde je granica naše ravnodušnosti?

Gde je početak naše odgovornosti?

Pa nije valjda da su na odeljenju za onkologiju?!

croata

pre 6 godina

Postoje male kompanije u Svajcarskoj koje prave cokolade kao da nisu sa ovog sveta. To nisu ove komercijalne Nestle vec nesto specijalno.
Meni licno najbolja je bela cokolada sa kokosom, ko nije probao obavezno da proba! Ima je ponekad u Tempu, Delhaize je pravi a stalno je ima u Nemackoj.
(Tester njam, 19. februar 2018 17:58)

U zenevi,u centru ima specijalizirana prodavaonica cokolade uz svega jos par u cijeloj ch. Prodaju se kockice cokolade,malo vece od kockica u normalnoj cokoladi. Cijena prava sitnica,kockica cokolade je od 5chf na vise. Kupio dvije! kockice turbo crne cokolade i minijaturni bijeli cokoladni medaljon koji je kostao 10chf. Zapakiraju ti u kutiju gdje pise sve zivo o toj cokoladi i uz koje pice se uziva u njoj. Tako za crnu cokoladu je bilo crno vino, a uz bijeli medaljon viski. Naveli su i imena sorti vina i viskija,ali vise se ne sjecam. Cisti hedonizam koji je na zalost kratko trajao. Iako nisam preveliki ljubitelj cokolade na to bih se bez problema mogao navuci. Ako vas put nanese u zenevu, odvojite ipak pozamasan iznos za tu deliciju,isplati se probati..
Sto se tice komercijalne cokolade ferrero rocher je broj jedan.

Salle

pre 6 godina

Obožavam svaki vid čokolade, ali kitket ispred toblerone je nezamisliv po mojim kriterijumima. Čak mi je nestleov lion bolji od kitija.

Za sve je kriv brat Grim!

pre 6 godina

Na sajmu čokolade u Novom Sadu prošle godine sam kupio belu čokoladu sa algama i crnom morskom soli, nikada ništa ukusnije nisam probao!

radica

pre 6 godina

Pre dvadesetak godina Soko Štark je pravila predivnu čokoladu koja se zvala "Melody". Imala je ljubičasti omot i diskretan ukus pomorandže. Mnogo sam je volela.

schokolade

pre 6 godina

najlepsu notu, za nas obicne smrtnike, imaju lindt cokolade..pogotovo mlecna..mada, ni lindt nisu mnogi probali...a ko zna kakvi li su ukusi cokolada koke jedu milioneri..ako ih uopste i jednu :)

marko

pre 6 godina

Frey Pralinor cokolada je po meni najbolja cak bolja od Lindtt
Steta sto nema uvoznik za Srbiju...
A Kit Ket kao najbolja cokolada je smesno...

sasa jokic

pre 6 godina

Ovo je konkurencja, kao kada bi u tekstilu ocenjivali Zaru, H&M, C&A, a izostavili Gucci, Louis vitton, Boss, ...ovde je jedino Lindt od ozbiljnijih cokoladnih brendova spomenut, ali je nisko plasiran jer je skup za siroke mase.
Kit-kat, Mars, Twix, bueno i slicni su konfekcija, cenovno pristupacni masama, pa odatle ova lista.

Tester njam

pre 6 godina

Postoje male kompanije u Svajcarskoj koje prave cokolade kao da nisu sa ovog sveta. To nisu ove komercijalne Nestle vec nesto specijalno.
Meni licno najbolja je bela cokolada sa kokosom, ko nije probao obavezno da proba! Ima je ponekad u Tempu, Delhaize je pravi a stalno je ima u Nemackoj.

Lela

pre 6 godina

Côte D'or Belgijska čokolada svih ukusa. Odlične su. Tesko ih je naći kod nas ali bilo koja crna čokolada za mene ima prednost pred svim navedenim cokoladama u članku

megatronman

pre 6 godina

To je napolitanka sa čokoladom, taj Kite Kat. Jedan je pametno napisao KRAŠ Životinjsko carstvo a ja sam dodao srpska čokolada Sigma (istina, ne znam ima li je još, kupio sam je 2015.). Lindt je fantastičan kao i obična Milka (ali ne ona poljska).

Sajla

pre 6 godina

Belgija ima najbolja piva i najbolju cokoladu na svetu.Svako ko je istinski ljubitelj jednog od ova dva ili oba to zna.
(Dusan, 19. februar 2018 17:45)

Za cokolade se slazem, stvarno su vrhunske.
Sto se tice piva, tu prednost dajem Cesima i Slovacima.

Choko Chef

pre 6 godina

Nijedna od pomenutih nije cokolada. To je secerna tabla. Cokolada mora da ima bar 62% kakao, a ove ga imaju u tragovima. Plus imaju tone aditiva, vestackih zasladjivaca itd. Razlika izmedju cokolade i secerne table ( koja se lazno reklamira kao cokolada) je kao kad bi neko uporedio ribu potopljenu u vrelo ulje sa sushi.

Eh da mi je

pre 6 godina

Glasali samo Amerikanci i ponovo objavili da je glasanje bilo međunarodnog karaktera.

Isto kao kad imaju “svetsko prvenstvo u fudbalu” na kom samo oni učestvuju.

ma

pre 6 godina

moze ako racunamo samo cokoladice iz masovne proizvodnje. kinder bueono inace je precenjena cokoladica , kod nas 2-3x skuplja od ovih prvih sa liste i jos 2x manja gramaza a kvalitet nista bolji, nek sisaju neke druge ovce...

probao sam toliko puta kad sam putovao po evropi po manjim radnjama i poslasticarnicama koje imaju handmade cokoladu i to ne moze da se meri sa mass produkcijom gde je pola secer i ko zna sta jos. ali kao sto drugi komentari kazu, kvalitetna cokolada (a realno i bilo koji drugi proizvod) imaju jacu cenu pa nisu ni dostupni vecinskoj populaciji i tu su relevantna samo takmicenja gde su u ziriju pravi strucnjaci sa istancanim ukusom i znanjem sta je prava cokolada.

Vlada

pre 6 godina

Od kad je napolitanka sa prelivom “cokoladica”. Mada ako je prevedeno sa engleskog onda je candy bar, a tu soada sve slatko maltene.