Nedelja, 08.10.2017.

09:48

Selfi koji je razbesneo Saudijsku Arabiju / FOTO

Izvor: indy100.com

Selfi koji je razbesneo Saudijsku Arabiju / FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Hari

pre 6 godina

Hvala na ispravci, nesvesna greska, lice i SAKE su dozvoljene.
"Majstore" hahah okej pa super, eto odmah kontas i sta sam ja i na koga sam ustvari mislio.., bravo. Radi se o kralju Austrije iz prve polovine 20. veka, nebitna su imena, sustina je recena, a to je da je covek privilegovan time sto je jedini koji moze da bidi atribute svoje zene, a tebi kvazi evropljaninu ako me smeta da si mozda 5.-10. muskarac koji je sa tvojom zenom delio njemu intimu onda uzivaj nemam nista protiv ali dalje sa blacenjem religije koja je osnovala zenski univerzitet u Egiptu jos.u nekom 15.-16. veku dok je zena u toj tvojoj Evropi tretirana kao nize bice i koja i dan danas trazi spas u sigurnim kucama a 8. vas mart dozivljava ko praznik haha pa mozel vece ponizenje za zenu..ee ono, to je ugrozena vrsta i aaajde da joj damo.jedan dan neki cvet da je ispostujemo za toliko..."Jebao vas 21. vek, jebala vas Evropa" sto bi reko Marcelo.
Nebitno je na kraju krajeva sva ova prica, i pored silne islamofobije, milioni ljudi godisnje prelazi na Islam. Opet moram da kazem, ne vezano za ovih par propisa, ne stajte dok ne nadjete odgovor na pitanje STA NAKON SMRTI, nismo stvoreni sa razumom da bi jeli pili, reprodukovali se i umrli nakon prosecnih 50-60 god, e zato iskreno savwtujem MEDIJE batalite, a procite malo KUR'AN, batalimo nacije i bilo kakve razlicitosti, iskren savet... pozddrav, postovanje, mir.

objavite i moj komentar?

pre 6 godina

"Kuran, umesto da propoveda izgradnju vrline kod svakog coveka, kaze "pokrijte zeni lice da lepotom ne izaziva muskarce". "
(Milanus)@

U kom delu Kur'ana tako nešto piše, može li naziv Sure da proverimo?
To, koliko je meni poznato (a muslimanka sam) NIJE CITAT iz Kur'ana. Koliko je meni poznato (a može se, verujem, lako i istražiti iz pouzdanih izvora na internetu), NIGDE u Kur'anu ne piše da žene treba da pokrivaju LICE, već kosu i da navlače svoje marame (pokrivaju njima) i na grudi (tako nešto, ako dobro pamtim, piše u Suri "an-Nisa" ("Žene")).

Hari @

Ne smeju ruke biti otkrivene, već ŠAKE.

Micho

pre 6 godina

@rex:ako je tako kao sto mislis kad je Islam bio dominantan ,neko se nije kupao i imao kanalizaciju,pa osnove sudstva neko je palio zena na lomaci,pa osnove medicine , pa astronomije i matematike,itd.
Isad ste kao dosli da nekom pricate o islamu halo veze

Dule Pop

pre 6 godina

Licemerne budale...čovek je objavio sliku na kojoj su oboje tako kamuflirani da ih samo najbliža rodbina može prepoznati...al i to neke vređa. Srednji vek !

KliftonToni

pre 6 godina

naidjem na sliku kralja Austrije kako sa svojom zenom. kraljicom seta kroz masu svog naroda a kraljica- pokrivena od glave do pete, zbog cega?

(Hari, 8. oktobar 2017 12:02)

Хари, мајсторе, мислио си на краљицу Аустралије, пошто је Гаврило посредно окончао ове друге....

njenog vodju kroz zivot zbog njene inferiornosti u mentalnom i fizickom smislu u odnosu na muskarca koja proizilazi iz njene njene krhkosti, neznosti, neodlucnosti, labilnosti itd

(Hari, 8. oktobar 2017 12:02)

То Хари, заиста си врх. Ево ја мојој жени деценијама покушавам да објасним да је инфериорна...

Шалу на страну, свака култура има своје зато и ја немам ништа против што Саудијци прописују ствари у складу са својом културом. Треба поштовати обичаје, настајали су вековима кроз праксу хиљада људи. Али то значи и да не можеш да будеш део европске културе и да фураш саудијски фазон. Ако желиш да практикујеш своју веру на начин на који то захтевају саудијски обичаји, пресели се у СА, покриј жену и штити њену посебност и менталну инфериорност. У Европи углавном за пара бирамо равноправног партнера, не ментално инфериорну особу.
ПС
Да ме питаш искрено, да ли бих могао да родим двоје деце, да их гајим уз пуно љубави, да држим кућу на окупу и још на посао да идем, слагао бих на кеца....

Harii

pre 6 godina

@Vladimir
Postovanje Vladimire, inferiornost zena u pogledu sposobnosti fizicke ilimentelne prirode sam pomenuo u globalu, a naravno da ima zena koje su ekstra sposobne. sposobnije od mase muskaraca. narocito danasnjih, opet ponavljam JEDAN KORAK ISPRED, NE da bi glumio diktatora i tretirao zenu kao nize bice, vec naprotiv, da bi istakao svoje liderstvo. radi hijerarhije, svaki tim mora da ima svog vodju, kapitena, koji ce da stane ispred kad je najteze itd a porodica i bracni drugovi svakako da jesu tim i u tom timu covek je taj koji treba bude lider, naravno, danas su uloge zamenjene pa smo zato toliko i zalutali ko drustvo. Covek je vizuelno bice i naravno da zenski atrinuti bude strasti kod njega i to je nesto najnormalnije i ne treba bezati zbog toga, i upravo iz tog razloga je i ostavljen propis pokrivanja zenskih oblina i ovom prilikom odgovaram i Milanu, propis se odnosi na pokrivanje oblina i kose, lice i ruke su dozvoljene da se vide, nemam prostora za odgovor vezan za pokrivanje lica ali i to ima svoju opravdanost...Radi se o tome jednostavno da je covek strastveno bice i da se bez nekog uzvisenog ideala ne moze odupreti strastima, nakon cega zapada u mnogobrojne probleme u kakvim se nalazi nase drustvo...Svi mi kad ovako ladno pricamo o zlobi ne bismo ni takli neku ekstra ribu dok ne spoznamo njenu unutrasnu lepotu, ne bismo zloupotrebljavali vlast, polozaj itd itd ali u praksi se pokazalo da bas bez tog uzvisenog ideala sve pada u vodu i covek postaje zivotinja

Jo

pre 6 godina

Sve oni rade samo krišom. Idu u susedni Bahrein da piju i plaćaju za kojekakve usluge. Imaju momke i devojke - sve tajno, a svi brakovi su namešteni i to sa rodjakama često, a ako nije rodjaka onda je prvi put vide, jos imaju prava na 4 žene. Mnogi kada odu u drugu zemlju piju i drogiraju se i jedu, zamislite, slaninu. Tako da je u ljudskoj prirodi da se sve to radi a to što su oni majstori obmane pa se svima lažno predstavljaju, i to je deo ljudske prirode, samo sigurno ne one koju Kuran ili Biblija propovedaju

Milanus

pre 6 godina

@Hari
Kuran, umesto da propoveda izgradnju vrline kod svakog coveka, kaze "pokrijte zeni lice da lepotom ne izaziva muskarce". Kuran bi trebalo da muskarce nauci tome da ne gledaju svaku zenu kao seksualni objekat, vec kao svog brata, sebi ravna. Tada zene ne bi trebalo da pokrivaju lice.

Vladimir

pre 6 godina

@Hari: Zena ima prava isto koliko i duznosti, ali je covek jedan korak ispred" Kur'an.
Ovde Bog, Allah dz.s., ne stavlja coveka ispred zene kao grubijana, tlacitelja i diktatora, vec kao zastitnika ispred zene i njenog vodju kroz zivot zbog njene inferiornosti u mentalnom i fizickom smislu u odnosu na muskarca koja proizilazi iz njene njene krhkosti, neznosti, neodlucnosti, labilnosti itd..

Poštovani Hari, da li ste svesni da ova rečenica smešta žene u istu kategoriju sa kućnim ljubimcima? Da li stvarno mislite da su žene mentalno inferiorne? Jedino što je manje netačno je da je fizička konstitucija žene, u opštem slučaju, slabija ali to nikako nije inferiornost. Da li vam postaje jasan problem što je takav stav jasno izražen i u knjizi koja utiče na mnoge osobe? Na taj način bilo koji muškarac sebe "opravdano" postavlja iznad (daleko iznad) bilo koje žene bez obzira ne njihove kvalitete. I daje sebi za pravo da se ponaša na određeni način jer je tako rečeno u Kur'an-u.

Prosto je neverovatno da je nemogućnost pojedinih muškaraca da kontrolišu svoj seksualni nagon dovela do toga da u bazičnom religijskom zapisu postoji ovako nešto. Činjenica jeste da žene i muškarci nisu isto, da sam pogled na žene izaziva određene reakcije u muškom organizmu (i obrnuto naravno) ali, zapitajmo se, da li smo i dalje samo životinje ili nam je ovaj mozak dat i za nešto drugo osim da na bolji način uhvatimo mamuta.

tosa

pre 6 godina

Ma ovo su provokatori saudijske bezbednosne sluzbe. Ubacili ovo dvoje jer su ocekivali ovakvu reakciju pa ce tako saudijska vlast reci da narod u njihovoj zemlji jos uvek nije spreman na ovako "velike" i "znacajne" promene pa ce dozvola da zene voze biti suspendovana na neodredjeno vreme (citaj nece biti stavljena na snagu nikada).

komunista, antisocijaldemokrata

pre 6 godina

@Risbo

Istini za volju u srednjem veku je zenama, cak i na Bliskom Istoku, bilo dozvoljeno da jasu konje a to je u to vreme bilo otprilike isto kao sto je danas voznja automobila. Dakle, zakljucak je da je ovo u Saudijskog Arabiji jos gore nego srednji vek...

drmr

pre 6 godina

ode bezbednost u saobraćaju...
(karma, 08. oktobar 2017 09:59)

85% saobracajnih nesreca u Srbiji izazivaju muskarci. Toliko o tvom komentaru i srozavanju zena kao vozaca. Ja ti ovo kazem kao muskarac.

Coco Bill

pre 6 godina

To su Americki prijatelji / saveznici.
(Mica, 8. oktobar 2017 15:14)

Ma važno je da su Sirija, Azerbejdžan, Kazahstan...itd "puni" demokratije sveopšteg prava. a oni su čiji ?!

beži_bre

pre 6 godina

Država sa primitivnim zakonima.
Ograničili žene maksimalno jer kao plaše se da ce se naci pametne i nece ih slusati.
More da nemaju nafte bili bi kao plemena u Africi i niko za njih ne bi cuo.

Mare

pre 6 godina

Zašto Amerikancima nikada nije palo na pamet da se bore za ljudska prava i demokratiju u Saudijskoj Arabiji? Nigde na svetu, kao tamo, nisu toliko pogažena prava žena.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vladimir, 8. oktobar 2017 10:27)

Zato sto im SA daje jeftinu naftu i kupuje od njih naouruzanje. Demokratske vrednosti... Dajte i ispodprosecnom obrazovanom stanovniku zemlje je jasno sta su demokratske vrednosti koje propagira US.

Berlusconi

pre 6 godina

Невезано за тему , али доста интересантно...

Јуче видим слику на Facebook , од стране породице из Србије која живи у Швајцарску и при повратку у Србији пре који дан постирали слику са брзином од 220 километара на час... Унутра " муж " , жена и двоје деце од 3 и 5 година.... А испод коментари : " То царе " " гас , гас ... " " браво мајсторе , само гас" ..... Уместо осуде и паљбе ми још подржавамо те " људе " које угрожавају наше животе и животе својих најближих.... Тако да нисмо ни ми доста одмакли од Саудијаца , чак што и гори смо у неким аспектима , нажалост....

А ја " глуп " па када попијем коју чашицу оставим ауто и фино , лепо узмем такси , платим ко човек и идем на спавање мирне главе.... Штета што само " живимо " у западним земљама , а не учимо њихову културу , обичаје , храну итд. и тако придоносимо развитка наше земље , нашој култури , развитку...

jos jedan

pre 6 godina

E bas lepo,kritike na racun SA i njihovo vidjene prava prema zenama.Ali zato ovde vlada "demokratija" pa su nam zato potrebne sigurne kuce i razna sklonista od muzeva nasilnika.

rex

pre 6 godina

al tako je u vecini muslimanskih zemalja. kad bi islam bio dominantna religija. svet bi polako al sigurmo dosao do stagnacije a onda do nazadenja civizilacije

Hari

pre 6 godina

"Zena ima prava isto koliko i duznosti, ali je covek jedan korak ispred" Kur'an.
Ovde Bog, Allah dz.s., ne stavlja coveka ispred zene kao grubijana, tlacitelja i diktatora, vec kao zastitnika ispred zene i njenog vodju kroz zivot zbog njene inferiornosti u mentalnom i fizickom smislu u odnosu na muskarca koja proizilazi iz njene njene krhkosti, neznosti, neodlucnosti, labilnosti itd... Niko time ne zeli da obezvredi i omalovazi zenu vec se time postuje i stiti njena priroda koja je zavisno od ugla gledanja stavlja u inferiorni polozaj ili je krasi i cini je tako posebnom kakva ona u biti i jeste. Otkriveno lice i kritike? Haha pa dajte ljudi... u danasnjem svijetu, kad strasti vladaju kao nikad prije u covecanstvu, svaki segment ljudske licnosti je izopacen i izgubljen, pa i kad govorimo o najnormalnijem prirodnom osecaju, osecaju ljubomore...Skoro listam fejs i naidjem na sliku kralja Austrije kako sa svojom zenom. kraljicom seta kroz masu svog naroda a kraljica- pokrivena od glave do pete, zbog cega? Pa zato sto je ona kraljica i ne moze svako da ima tu privilegiju nju da gleda. Tako se svaka zena po pravilu tretira kod nas muslimana, samo njen muskarac moze videti njene lepote i u tom smislu ima privilegiju kralja, dok sa druge strane je ona zasticena prljavih pogleda misli i komentara i opet-tretirana ko kraljica.
Proucavajte ljudsku prirodu i Bozje propise pa ce sve imat smisla, ne dozvolite ispiranje mozgova od strane zapada.
Trazite istinu i smisao zivota.
Mir!

Bob

pre 6 godina

Gotovo pa nestvarno kad ovako nesto procitate, iako znamo kako kod njih stvari stoje. Ali, ipak, nije normalno stvarno. Valjda to jos vise dobije na tezini kad mi za nekog tako nesto kazemo :D Vreme im odavno stalo, nevidjeni primitivizam.

neutralni felsh

pre 6 godina

ali usa ne vidi problem u demokratiji tog drustva sve dok novac od nafte ulaze kod njih.
(milan, 08. oktobar 2017 10:23)

nije valjda?

Gogi

pre 6 godina

i srbi dok su vjerovali u crkvu i Boga su bili normalniji i pristojni od kad su ateisti i komunisti dosli sve je visr bluda i razvrata u svemu

drmr

pre 6 godina

Od kakve je važnosti podatak da je analitičar u jednoj naftnoj kompaniji? Hahahahahaha... inače besmisleno sve, po meni ga osuđuju bez potrebe.

Boban

pre 6 godina

Nevezano za verska ubeđenja, trebalo bi im svuda zabraniti da voze. A i nekim muškarcima, bezbednost učesnika u saobraćaju je na prvom mestu!

djoledjole

pre 6 godina

Сад ће да се усреће. Стоп насилном надметању туђих вредности другима. Мени је цео живот сан да одем у Саудијску Арабију, изнајмим ауто и уживам у савршеном саобраћају. Нигде више неће моћи да се нормално вози.

Geopolitika

pre 6 godina

Radi se o zemlji koja je aktuelni predsedavajuci na celu komiteta za ljudska prava pri UN. Cisto da konstatujem, koliko je svet danas otisao u aut i koliko ova organizacija ima smisla.

Milan

pre 6 godina

Nije to toliko do Saudijske Arabije, koliko do samog islama. Oni samo striktno tumace Kuran. Tamo se za javno citanje Biblije ruka hirurski reze na froncle, a egzekucije su redovna pojava za ozbiljnije stvari. Postoji i roblje, naravno nezvanicno. Serijat.

Dunny On The World

pre 6 godina

@Vladimir

Iz prostog razloga jer imaju sa njima dil oko nafte. Osama Bin Laden je bio Saudijac, vehabijski pokret je potekao odatle i finansira se širom sveta...
Pre izvesnog vremena sam video šokantan snimak na kom službenik verske policije na sred ulice odseca glavu ženi optuženoj za prevaru.
E sad može da se vidi koliko daleko ide licemerje zapada.

Nebojša

pre 6 godina

Nenormalni ljudi ali ovaj čovek pokazuje da nisu baš svi toliko zatucani deluje da se ne ponaša prema ženi kao prema krpi bravo za oboje.

Vladimir

pre 6 godina

Zašto Amerikancima nikada nije palo na pamet da se bore za ljudska prava i demokratiju u Saudijskoj Arabiji? Nigde na svetu, kao tamo, nisu toliko pogažena prava žena.

milan

pre 6 godina

Sve zabrane saudiskim ženama od strane muškaraca u svojoj zemlji treba primeniti muškarcima saudiske arabije kad borave u evropi ......itd

Al Fatah Bin Zakavi Nur Halifi

pre 6 godina

Samo prosvećene, pametne i visokoobrazovane žene mogu da spreče širenje islama, neka se zapitaju sve ovdašnje muslimanke bilo koje nacije da su,
da li žele da žive u haremima sa drugim ženama, da svaki dan po ceo dan budu umotane u čeršafe kao mumije, da pokrivaju lice kao nindze, da nemaju pravo da voze auto, da nemaju pravo da glasaju i da nemaju pravo na još puno koječega, osim da služe kao mašine za rađanje na desetina dece nekom Abdulahu kome bi trebale i noge da peru.

LesMiserables

pre 6 godina

Reklo bi se da su najprimitivnija plemena Afrike i Amazonije civilizovanija od jedne Saudijske Arabije.
Ako igde u svetu postoji krsenje ljudskih prava, to je ovde. Strasno je da se ovako nesto desava u 21. veku!

Miloslav

pre 6 godina

Koliko neznanja o jednoj zemlji. Saudijska Arabija se promenila u poslednje dve godine više nego za prethodnih 20. A Srbija? Samo u rikverc, već 27 godina...

Pickle Rick

pre 6 godina

Nema ništa bolje nego da se čovek oženi sposobnom ženom(kao ja) koja mnoge stvari može sama da odradi bez da cima muža, a ne da sedi kući kao ikebana,jer život je danas jako brz i ne može samo jedan supružnik da završi sve obaveze. Vremena se menjaju, hvala Bogu nabolje.

Klej

pre 6 godina

I sta kazu: "Zene pokrivaju lice svojevoljno. Njih niko nije natjerao na to."
Jos je tuznije sto zenski clanovi feministickih pokreta u SAD i zapadnoj Evropi pokrivaju lice u znak "solidarnosti" sa zenama na Bliskom Istoku.

dzoni

pre 6 godina

Zabranjeno im i da piju i gutalj piva a neverstvo dobijaju smrtnu kaznu..praktično zemlja gde su sve žene robovi ali o kojoj mediji svih ovih decenija ne smeju ni da pričaju ..pogoditi zasto.

Vladimir

pre 6 godina

Zašto Amerikancima nikada nije palo na pamet da se bore za ljudska prava i demokratiju u Saudijskoj Arabiji? Nigde na svetu, kao tamo, nisu toliko pogažena prava žena.

milan

pre 6 godina

Sve zabrane saudiskim ženama od strane muškaraca u svojoj zemlji treba primeniti muškarcima saudiske arabije kad borave u evropi ......itd

LesMiserables

pre 6 godina

Reklo bi se da su najprimitivnija plemena Afrike i Amazonije civilizovanija od jedne Saudijske Arabije.
Ako igde u svetu postoji krsenje ljudskih prava, to je ovde. Strasno je da se ovako nesto desava u 21. veku!

dzoni

pre 6 godina

Zabranjeno im i da piju i gutalj piva a neverstvo dobijaju smrtnu kaznu..praktično zemlja gde su sve žene robovi ali o kojoj mediji svih ovih decenija ne smeju ni da pričaju ..pogoditi zasto.

Klej

pre 6 godina

I sta kazu: "Zene pokrivaju lice svojevoljno. Njih niko nije natjerao na to."
Jos je tuznije sto zenski clanovi feministickih pokreta u SAD i zapadnoj Evropi pokrivaju lice u znak "solidarnosti" sa zenama na Bliskom Istoku.

Pickle Rick

pre 6 godina

Nema ništa bolje nego da se čovek oženi sposobnom ženom(kao ja) koja mnoge stvari može sama da odradi bez da cima muža, a ne da sedi kući kao ikebana,jer život je danas jako brz i ne može samo jedan supružnik da završi sve obaveze. Vremena se menjaju, hvala Bogu nabolje.

Geopolitika

pre 6 godina

Radi se o zemlji koja je aktuelni predsedavajuci na celu komiteta za ljudska prava pri UN. Cisto da konstatujem, koliko je svet danas otisao u aut i koliko ova organizacija ima smisla.

Mare

pre 6 godina

Zašto Amerikancima nikada nije palo na pamet da se bore za ljudska prava i demokratiju u Saudijskoj Arabiji? Nigde na svetu, kao tamo, nisu toliko pogažena prava žena.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vladimir, 8. oktobar 2017 10:27)

Zato sto im SA daje jeftinu naftu i kupuje od njih naouruzanje. Demokratske vrednosti... Dajte i ispodprosecnom obrazovanom stanovniku zemlje je jasno sta su demokratske vrednosti koje propagira US.

Al Fatah Bin Zakavi Nur Halifi

pre 6 godina

Samo prosvećene, pametne i visokoobrazovane žene mogu da spreče širenje islama, neka se zapitaju sve ovdašnje muslimanke bilo koje nacije da su,
da li žele da žive u haremima sa drugim ženama, da svaki dan po ceo dan budu umotane u čeršafe kao mumije, da pokrivaju lice kao nindze, da nemaju pravo da voze auto, da nemaju pravo da glasaju i da nemaju pravo na još puno koječega, osim da služe kao mašine za rađanje na desetina dece nekom Abdulahu kome bi trebale i noge da peru.

Nebojša

pre 6 godina

Nenormalni ljudi ali ovaj čovek pokazuje da nisu baš svi toliko zatucani deluje da se ne ponaša prema ženi kao prema krpi bravo za oboje.

Milan

pre 6 godina

Nije to toliko do Saudijske Arabije, koliko do samog islama. Oni samo striktno tumace Kuran. Tamo se za javno citanje Biblije ruka hirurski reze na froncle, a egzekucije su redovna pojava za ozbiljnije stvari. Postoji i roblje, naravno nezvanicno. Serijat.

Dunny On The World

pre 6 godina

@Vladimir

Iz prostog razloga jer imaju sa njima dil oko nafte. Osama Bin Laden je bio Saudijac, vehabijski pokret je potekao odatle i finansira se širom sveta...
Pre izvesnog vremena sam video šokantan snimak na kom službenik verske policije na sred ulice odseca glavu ženi optuženoj za prevaru.
E sad može da se vidi koliko daleko ide licemerje zapada.

drmr

pre 6 godina

ode bezbednost u saobraćaju...
(karma, 08. oktobar 2017 09:59)

85% saobracajnih nesreca u Srbiji izazivaju muskarci. Toliko o tvom komentaru i srozavanju zena kao vozaca. Ja ti ovo kazem kao muskarac.

beži_bre

pre 6 godina

Država sa primitivnim zakonima.
Ograničili žene maksimalno jer kao plaše se da ce se naci pametne i nece ih slusati.
More da nemaju nafte bili bi kao plemena u Africi i niko za njih ne bi cuo.

Berlusconi

pre 6 godina

Невезано за тему , али доста интересантно...

Јуче видим слику на Facebook , од стране породице из Србије која живи у Швајцарску и при повратку у Србији пре који дан постирали слику са брзином од 220 километара на час... Унутра " муж " , жена и двоје деце од 3 и 5 година.... А испод коментари : " То царе " " гас , гас ... " " браво мајсторе , само гас" ..... Уместо осуде и паљбе ми још подржавамо те " људе " које угрожавају наше животе и животе својих најближих.... Тако да нисмо ни ми доста одмакли од Саудијаца , чак што и гори смо у неким аспектима , нажалост....

А ја " глуп " па када попијем коју чашицу оставим ауто и фино , лепо узмем такси , платим ко човек и идем на спавање мирне главе.... Штета што само " живимо " у западним земљама , а не учимо њихову културу , обичаје , храну итд. и тако придоносимо развитка наше земље , нашој култури , развитку...

drmr

pre 6 godina

Od kakve je važnosti podatak da je analitičar u jednoj naftnoj kompaniji? Hahahahahaha... inače besmisleno sve, po meni ga osuđuju bez potrebe.

rex

pre 6 godina

al tako je u vecini muslimanskih zemalja. kad bi islam bio dominantna religija. svet bi polako al sigurmo dosao do stagnacije a onda do nazadenja civizilacije

Milanus

pre 6 godina

@Hari
Kuran, umesto da propoveda izgradnju vrline kod svakog coveka, kaze "pokrijte zeni lice da lepotom ne izaziva muskarce". Kuran bi trebalo da muskarce nauci tome da ne gledaju svaku zenu kao seksualni objekat, vec kao svog brata, sebi ravna. Tada zene ne bi trebalo da pokrivaju lice.

Vladimir

pre 6 godina

@Hari: Zena ima prava isto koliko i duznosti, ali je covek jedan korak ispred" Kur'an.
Ovde Bog, Allah dz.s., ne stavlja coveka ispred zene kao grubijana, tlacitelja i diktatora, vec kao zastitnika ispred zene i njenog vodju kroz zivot zbog njene inferiornosti u mentalnom i fizickom smislu u odnosu na muskarca koja proizilazi iz njene njene krhkosti, neznosti, neodlucnosti, labilnosti itd..

Poštovani Hari, da li ste svesni da ova rečenica smešta žene u istu kategoriju sa kućnim ljubimcima? Da li stvarno mislite da su žene mentalno inferiorne? Jedino što je manje netačno je da je fizička konstitucija žene, u opštem slučaju, slabija ali to nikako nije inferiornost. Da li vam postaje jasan problem što je takav stav jasno izražen i u knjizi koja utiče na mnoge osobe? Na taj način bilo koji muškarac sebe "opravdano" postavlja iznad (daleko iznad) bilo koje žene bez obzira ne njihove kvalitete. I daje sebi za pravo da se ponaša na određeni način jer je tako rečeno u Kur'an-u.

Prosto je neverovatno da je nemogućnost pojedinih muškaraca da kontrolišu svoj seksualni nagon dovela do toga da u bazičnom religijskom zapisu postoji ovako nešto. Činjenica jeste da žene i muškarci nisu isto, da sam pogled na žene izaziva određene reakcije u muškom organizmu (i obrnuto naravno) ali, zapitajmo se, da li smo i dalje samo životinje ili nam je ovaj mozak dat i za nešto drugo osim da na bolji način uhvatimo mamuta.

Jo

pre 6 godina

Sve oni rade samo krišom. Idu u susedni Bahrein da piju i plaćaju za kojekakve usluge. Imaju momke i devojke - sve tajno, a svi brakovi su namešteni i to sa rodjakama često, a ako nije rodjaka onda je prvi put vide, jos imaju prava na 4 žene. Mnogi kada odu u drugu zemlju piju i drogiraju se i jedu, zamislite, slaninu. Tako da je u ljudskoj prirodi da se sve to radi a to što su oni majstori obmane pa se svima lažno predstavljaju, i to je deo ljudske prirode, samo sigurno ne one koju Kuran ili Biblija propovedaju

komunista, antisocijaldemokrata

pre 6 godina

@Risbo

Istini za volju u srednjem veku je zenama, cak i na Bliskom Istoku, bilo dozvoljeno da jasu konje a to je u to vreme bilo otprilike isto kao sto je danas voznja automobila. Dakle, zakljucak je da je ovo u Saudijskog Arabiji jos gore nego srednji vek...

Hari

pre 6 godina

"Zena ima prava isto koliko i duznosti, ali je covek jedan korak ispred" Kur'an.
Ovde Bog, Allah dz.s., ne stavlja coveka ispred zene kao grubijana, tlacitelja i diktatora, vec kao zastitnika ispred zene i njenog vodju kroz zivot zbog njene inferiornosti u mentalnom i fizickom smislu u odnosu na muskarca koja proizilazi iz njene njene krhkosti, neznosti, neodlucnosti, labilnosti itd... Niko time ne zeli da obezvredi i omalovazi zenu vec se time postuje i stiti njena priroda koja je zavisno od ugla gledanja stavlja u inferiorni polozaj ili je krasi i cini je tako posebnom kakva ona u biti i jeste. Otkriveno lice i kritike? Haha pa dajte ljudi... u danasnjem svijetu, kad strasti vladaju kao nikad prije u covecanstvu, svaki segment ljudske licnosti je izopacen i izgubljen, pa i kad govorimo o najnormalnijem prirodnom osecaju, osecaju ljubomore...Skoro listam fejs i naidjem na sliku kralja Austrije kako sa svojom zenom. kraljicom seta kroz masu svog naroda a kraljica- pokrivena od glave do pete, zbog cega? Pa zato sto je ona kraljica i ne moze svako da ima tu privilegiju nju da gleda. Tako se svaka zena po pravilu tretira kod nas muslimana, samo njen muskarac moze videti njene lepote i u tom smislu ima privilegiju kralja, dok sa druge strane je ona zasticena prljavih pogleda misli i komentara i opet-tretirana ko kraljica.
Proucavajte ljudsku prirodu i Bozje propise pa ce sve imat smisla, ne dozvolite ispiranje mozgova od strane zapada.
Trazite istinu i smisao zivota.
Mir!

jos jedan

pre 6 godina

E bas lepo,kritike na racun SA i njihovo vidjene prava prema zenama.Ali zato ovde vlada "demokratija" pa su nam zato potrebne sigurne kuce i razna sklonista od muzeva nasilnika.

Miloslav

pre 6 godina

Koliko neznanja o jednoj zemlji. Saudijska Arabija se promenila u poslednje dve godine više nego za prethodnih 20. A Srbija? Samo u rikverc, već 27 godina...

djoledjole

pre 6 godina

Сад ће да се усреће. Стоп насилном надметању туђих вредности другима. Мени је цео живот сан да одем у Саудијску Арабију, изнајмим ауто и уживам у савршеном саобраћају. Нигде више неће моћи да се нормално вози.

Boban

pre 6 godina

Nevezano za verska ubeđenja, trebalo bi im svuda zabraniti da voze. A i nekim muškarcima, bezbednost učesnika u saobraćaju je na prvom mestu!

Coco Bill

pre 6 godina

To su Americki prijatelji / saveznici.
(Mica, 8. oktobar 2017 15:14)

Ma važno je da su Sirija, Azerbejdžan, Kazahstan...itd "puni" demokratije sveopšteg prava. a oni su čiji ?!

Dule Pop

pre 6 godina

Licemerne budale...čovek je objavio sliku na kojoj su oboje tako kamuflirani da ih samo najbliža rodbina može prepoznati...al i to neke vređa. Srednji vek !

neutralni felsh

pre 6 godina

ali usa ne vidi problem u demokratiji tog drustva sve dok novac od nafte ulaze kod njih.
(milan, 08. oktobar 2017 10:23)

nije valjda?

Gogi

pre 6 godina

i srbi dok su vjerovali u crkvu i Boga su bili normalniji i pristojni od kad su ateisti i komunisti dosli sve je visr bluda i razvrata u svemu

Bob

pre 6 godina

Gotovo pa nestvarno kad ovako nesto procitate, iako znamo kako kod njih stvari stoje. Ali, ipak, nije normalno stvarno. Valjda to jos vise dobije na tezini kad mi za nekog tako nesto kazemo :D Vreme im odavno stalo, nevidjeni primitivizam.

KliftonToni

pre 6 godina

naidjem na sliku kralja Austrije kako sa svojom zenom. kraljicom seta kroz masu svog naroda a kraljica- pokrivena od glave do pete, zbog cega?

(Hari, 8. oktobar 2017 12:02)

Хари, мајсторе, мислио си на краљицу Аустралије, пошто је Гаврило посредно окончао ове друге....

njenog vodju kroz zivot zbog njene inferiornosti u mentalnom i fizickom smislu u odnosu na muskarca koja proizilazi iz njene njene krhkosti, neznosti, neodlucnosti, labilnosti itd

(Hari, 8. oktobar 2017 12:02)

То Хари, заиста си врх. Ево ја мојој жени деценијама покушавам да објасним да је инфериорна...

Шалу на страну, свака култура има своје зато и ја немам ништа против што Саудијци прописују ствари у складу са својом културом. Треба поштовати обичаје, настајали су вековима кроз праксу хиљада људи. Али то значи и да не можеш да будеш део европске културе и да фураш саудијски фазон. Ако желиш да практикујеш своју веру на начин на који то захтевају саудијски обичаји, пресели се у СА, покриј жену и штити њену посебност и менталну инфериорност. У Европи углавном за пара бирамо равноправног партнера, не ментално инфериорну особу.
ПС
Да ме питаш искрено, да ли бих могао да родим двоје деце, да их гајим уз пуно љубави, да држим кућу на окупу и још на посао да идем, слагао бих на кеца....

tosa

pre 6 godina

Ma ovo su provokatori saudijske bezbednosne sluzbe. Ubacili ovo dvoje jer su ocekivali ovakvu reakciju pa ce tako saudijska vlast reci da narod u njihovoj zemlji jos uvek nije spreman na ovako "velike" i "znacajne" promene pa ce dozvola da zene voze biti suspendovana na neodredjeno vreme (citaj nece biti stavljena na snagu nikada).

Micho

pre 6 godina

@rex:ako je tako kao sto mislis kad je Islam bio dominantan ,neko se nije kupao i imao kanalizaciju,pa osnove sudstva neko je palio zena na lomaci,pa osnove medicine , pa astronomije i matematike,itd.
Isad ste kao dosli da nekom pricate o islamu halo veze

objavite i moj komentar?

pre 6 godina

"Kuran, umesto da propoveda izgradnju vrline kod svakog coveka, kaze "pokrijte zeni lice da lepotom ne izaziva muskarce". "
(Milanus)@

U kom delu Kur'ana tako nešto piše, može li naziv Sure da proverimo?
To, koliko je meni poznato (a muslimanka sam) NIJE CITAT iz Kur'ana. Koliko je meni poznato (a može se, verujem, lako i istražiti iz pouzdanih izvora na internetu), NIGDE u Kur'anu ne piše da žene treba da pokrivaju LICE, već kosu i da navlače svoje marame (pokrivaju njima) i na grudi (tako nešto, ako dobro pamtim, piše u Suri "an-Nisa" ("Žene")).

Hari @

Ne smeju ruke biti otkrivene, već ŠAKE.

Harii

pre 6 godina

@Vladimir
Postovanje Vladimire, inferiornost zena u pogledu sposobnosti fizicke ilimentelne prirode sam pomenuo u globalu, a naravno da ima zena koje su ekstra sposobne. sposobnije od mase muskaraca. narocito danasnjih, opet ponavljam JEDAN KORAK ISPRED, NE da bi glumio diktatora i tretirao zenu kao nize bice, vec naprotiv, da bi istakao svoje liderstvo. radi hijerarhije, svaki tim mora da ima svog vodju, kapitena, koji ce da stane ispred kad je najteze itd a porodica i bracni drugovi svakako da jesu tim i u tom timu covek je taj koji treba bude lider, naravno, danas su uloge zamenjene pa smo zato toliko i zalutali ko drustvo. Covek je vizuelno bice i naravno da zenski atrinuti bude strasti kod njega i to je nesto najnormalnije i ne treba bezati zbog toga, i upravo iz tog razloga je i ostavljen propis pokrivanja zenskih oblina i ovom prilikom odgovaram i Milanu, propis se odnosi na pokrivanje oblina i kose, lice i ruke su dozvoljene da se vide, nemam prostora za odgovor vezan za pokrivanje lica ali i to ima svoju opravdanost...Radi se o tome jednostavno da je covek strastveno bice i da se bez nekog uzvisenog ideala ne moze odupreti strastima, nakon cega zapada u mnogobrojne probleme u kakvim se nalazi nase drustvo...Svi mi kad ovako ladno pricamo o zlobi ne bismo ni takli neku ekstra ribu dok ne spoznamo njenu unutrasnu lepotu, ne bismo zloupotrebljavali vlast, polozaj itd itd ali u praksi se pokazalo da bas bez tog uzvisenog ideala sve pada u vodu i covek postaje zivotinja

Hari

pre 6 godina

Hvala na ispravci, nesvesna greska, lice i SAKE su dozvoljene.
"Majstore" hahah okej pa super, eto odmah kontas i sta sam ja i na koga sam ustvari mislio.., bravo. Radi se o kralju Austrije iz prve polovine 20. veka, nebitna su imena, sustina je recena, a to je da je covek privilegovan time sto je jedini koji moze da bidi atribute svoje zene, a tebi kvazi evropljaninu ako me smeta da si mozda 5.-10. muskarac koji je sa tvojom zenom delio njemu intimu onda uzivaj nemam nista protiv ali dalje sa blacenjem religije koja je osnovala zenski univerzitet u Egiptu jos.u nekom 15.-16. veku dok je zena u toj tvojoj Evropi tretirana kao nize bice i koja i dan danas trazi spas u sigurnim kucama a 8. vas mart dozivljava ko praznik haha pa mozel vece ponizenje za zenu..ee ono, to je ugrozena vrsta i aaajde da joj damo.jedan dan neki cvet da je ispostujemo za toliko..."Jebao vas 21. vek, jebala vas Evropa" sto bi reko Marcelo.
Nebitno je na kraju krajeva sva ova prica, i pored silne islamofobije, milioni ljudi godisnje prelazi na Islam. Opet moram da kazem, ne vezano za ovih par propisa, ne stajte dok ne nadjete odgovor na pitanje STA NAKON SMRTI, nismo stvoreni sa razumom da bi jeli pili, reprodukovali se i umrli nakon prosecnih 50-60 god, e zato iskreno savwtujem MEDIJE batalite, a procite malo KUR'AN, batalimo nacije i bilo kakve razlicitosti, iskren savet... pozddrav, postovanje, mir.

Hari

pre 6 godina

"Zena ima prava isto koliko i duznosti, ali je covek jedan korak ispred" Kur'an.
Ovde Bog, Allah dz.s., ne stavlja coveka ispred zene kao grubijana, tlacitelja i diktatora, vec kao zastitnika ispred zene i njenog vodju kroz zivot zbog njene inferiornosti u mentalnom i fizickom smislu u odnosu na muskarca koja proizilazi iz njene njene krhkosti, neznosti, neodlucnosti, labilnosti itd... Niko time ne zeli da obezvredi i omalovazi zenu vec se time postuje i stiti njena priroda koja je zavisno od ugla gledanja stavlja u inferiorni polozaj ili je krasi i cini je tako posebnom kakva ona u biti i jeste. Otkriveno lice i kritike? Haha pa dajte ljudi... u danasnjem svijetu, kad strasti vladaju kao nikad prije u covecanstvu, svaki segment ljudske licnosti je izopacen i izgubljen, pa i kad govorimo o najnormalnijem prirodnom osecaju, osecaju ljubomore...Skoro listam fejs i naidjem na sliku kralja Austrije kako sa svojom zenom. kraljicom seta kroz masu svog naroda a kraljica- pokrivena od glave do pete, zbog cega? Pa zato sto je ona kraljica i ne moze svako da ima tu privilegiju nju da gleda. Tako se svaka zena po pravilu tretira kod nas muslimana, samo njen muskarac moze videti njene lepote i u tom smislu ima privilegiju kralja, dok sa druge strane je ona zasticena prljavih pogleda misli i komentara i opet-tretirana ko kraljica.
Proucavajte ljudsku prirodu i Bozje propise pa ce sve imat smisla, ne dozvolite ispiranje mozgova od strane zapada.
Trazite istinu i smisao zivota.
Mir!

djoledjole

pre 6 godina

Сад ће да се усреће. Стоп насилном надметању туђих вредности другима. Мени је цео живот сан да одем у Саудијску Арабију, изнајмим ауто и уживам у савршеном саобраћају. Нигде више неће моћи да се нормално вози.

Boban

pre 6 godina

Nevezano za verska ubeđenja, trebalo bi im svuda zabraniti da voze. A i nekim muškarcima, bezbednost učesnika u saobraćaju je na prvom mestu!

Miloslav

pre 6 godina

Koliko neznanja o jednoj zemlji. Saudijska Arabija se promenila u poslednje dve godine više nego za prethodnih 20. A Srbija? Samo u rikverc, već 27 godina...

Gogi

pre 6 godina

i srbi dok su vjerovali u crkvu i Boga su bili normalniji i pristojni od kad su ateisti i komunisti dosli sve je visr bluda i razvrata u svemu

Vladimir

pre 6 godina

Zašto Amerikancima nikada nije palo na pamet da se bore za ljudska prava i demokratiju u Saudijskoj Arabiji? Nigde na svetu, kao tamo, nisu toliko pogažena prava žena.

jos jedan

pre 6 godina

E bas lepo,kritike na racun SA i njihovo vidjene prava prema zenama.Ali zato ovde vlada "demokratija" pa su nam zato potrebne sigurne kuce i razna sklonista od muzeva nasilnika.

Harii

pre 6 godina

@Vladimir
Postovanje Vladimire, inferiornost zena u pogledu sposobnosti fizicke ilimentelne prirode sam pomenuo u globalu, a naravno da ima zena koje su ekstra sposobne. sposobnije od mase muskaraca. narocito danasnjih, opet ponavljam JEDAN KORAK ISPRED, NE da bi glumio diktatora i tretirao zenu kao nize bice, vec naprotiv, da bi istakao svoje liderstvo. radi hijerarhije, svaki tim mora da ima svog vodju, kapitena, koji ce da stane ispred kad je najteze itd a porodica i bracni drugovi svakako da jesu tim i u tom timu covek je taj koji treba bude lider, naravno, danas su uloge zamenjene pa smo zato toliko i zalutali ko drustvo. Covek je vizuelno bice i naravno da zenski atrinuti bude strasti kod njega i to je nesto najnormalnije i ne treba bezati zbog toga, i upravo iz tog razloga je i ostavljen propis pokrivanja zenskih oblina i ovom prilikom odgovaram i Milanu, propis se odnosi na pokrivanje oblina i kose, lice i ruke su dozvoljene da se vide, nemam prostora za odgovor vezan za pokrivanje lica ali i to ima svoju opravdanost...Radi se o tome jednostavno da je covek strastveno bice i da se bez nekog uzvisenog ideala ne moze odupreti strastima, nakon cega zapada u mnogobrojne probleme u kakvim se nalazi nase drustvo...Svi mi kad ovako ladno pricamo o zlobi ne bismo ni takli neku ekstra ribu dok ne spoznamo njenu unutrasnu lepotu, ne bismo zloupotrebljavali vlast, polozaj itd itd ali u praksi se pokazalo da bas bez tog uzvisenog ideala sve pada u vodu i covek postaje zivotinja

Pickle Rick

pre 6 godina

Nema ništa bolje nego da se čovek oženi sposobnom ženom(kao ja) koja mnoge stvari može sama da odradi bez da cima muža, a ne da sedi kući kao ikebana,jer život je danas jako brz i ne može samo jedan supružnik da završi sve obaveze. Vremena se menjaju, hvala Bogu nabolje.

drmr

pre 6 godina

ode bezbednost u saobraćaju...
(karma, 08. oktobar 2017 09:59)

85% saobracajnih nesreca u Srbiji izazivaju muskarci. Toliko o tvom komentaru i srozavanju zena kao vozaca. Ja ti ovo kazem kao muskarac.

dzoni

pre 6 godina

Zabranjeno im i da piju i gutalj piva a neverstvo dobijaju smrtnu kaznu..praktično zemlja gde su sve žene robovi ali o kojoj mediji svih ovih decenija ne smeju ni da pričaju ..pogoditi zasto.

Klej

pre 6 godina

I sta kazu: "Zene pokrivaju lice svojevoljno. Njih niko nije natjerao na to."
Jos je tuznije sto zenski clanovi feministickih pokreta u SAD i zapadnoj Evropi pokrivaju lice u znak "solidarnosti" sa zenama na Bliskom Istoku.

milan

pre 6 godina

Sve zabrane saudiskim ženama od strane muškaraca u svojoj zemlji treba primeniti muškarcima saudiske arabije kad borave u evropi ......itd

LesMiserables

pre 6 godina

Reklo bi se da su najprimitivnija plemena Afrike i Amazonije civilizovanija od jedne Saudijske Arabije.
Ako igde u svetu postoji krsenje ljudskih prava, to je ovde. Strasno je da se ovako nesto desava u 21. veku!

Hari

pre 6 godina

Hvala na ispravci, nesvesna greska, lice i SAKE su dozvoljene.
"Majstore" hahah okej pa super, eto odmah kontas i sta sam ja i na koga sam ustvari mislio.., bravo. Radi se o kralju Austrije iz prve polovine 20. veka, nebitna su imena, sustina je recena, a to je da je covek privilegovan time sto je jedini koji moze da bidi atribute svoje zene, a tebi kvazi evropljaninu ako me smeta da si mozda 5.-10. muskarac koji je sa tvojom zenom delio njemu intimu onda uzivaj nemam nista protiv ali dalje sa blacenjem religije koja je osnovala zenski univerzitet u Egiptu jos.u nekom 15.-16. veku dok je zena u toj tvojoj Evropi tretirana kao nize bice i koja i dan danas trazi spas u sigurnim kucama a 8. vas mart dozivljava ko praznik haha pa mozel vece ponizenje za zenu..ee ono, to je ugrozena vrsta i aaajde da joj damo.jedan dan neki cvet da je ispostujemo za toliko..."Jebao vas 21. vek, jebala vas Evropa" sto bi reko Marcelo.
Nebitno je na kraju krajeva sva ova prica, i pored silne islamofobije, milioni ljudi godisnje prelazi na Islam. Opet moram da kazem, ne vezano za ovih par propisa, ne stajte dok ne nadjete odgovor na pitanje STA NAKON SMRTI, nismo stvoreni sa razumom da bi jeli pili, reprodukovali se i umrli nakon prosecnih 50-60 god, e zato iskreno savwtujem MEDIJE batalite, a procite malo KUR'AN, batalimo nacije i bilo kakve razlicitosti, iskren savet... pozddrav, postovanje, mir.

Al Fatah Bin Zakavi Nur Halifi

pre 6 godina

Samo prosvećene, pametne i visokoobrazovane žene mogu da spreče širenje islama, neka se zapitaju sve ovdašnje muslimanke bilo koje nacije da su,
da li žele da žive u haremima sa drugim ženama, da svaki dan po ceo dan budu umotane u čeršafe kao mumije, da pokrivaju lice kao nindze, da nemaju pravo da voze auto, da nemaju pravo da glasaju i da nemaju pravo na još puno koječega, osim da služe kao mašine za rađanje na desetina dece nekom Abdulahu kome bi trebale i noge da peru.

Mare

pre 6 godina

Zašto Amerikancima nikada nije palo na pamet da se bore za ljudska prava i demokratiju u Saudijskoj Arabiji? Nigde na svetu, kao tamo, nisu toliko pogažena prava žena.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vladimir, 8. oktobar 2017 10:27)

Zato sto im SA daje jeftinu naftu i kupuje od njih naouruzanje. Demokratske vrednosti... Dajte i ispodprosecnom obrazovanom stanovniku zemlje je jasno sta su demokratske vrednosti koje propagira US.

Berlusconi

pre 6 godina

Невезано за тему , али доста интересантно...

Јуче видим слику на Facebook , од стране породице из Србије која живи у Швајцарску и при повратку у Србији пре који дан постирали слику са брзином од 220 километара на час... Унутра " муж " , жена и двоје деце од 3 и 5 година.... А испод коментари : " То царе " " гас , гас ... " " браво мајсторе , само гас" ..... Уместо осуде и паљбе ми још подржавамо те " људе " које угрожавају наше животе и животе својих најближих.... Тако да нисмо ни ми доста одмакли од Саудијаца , чак што и гори смо у неким аспектима , нажалост....

А ја " глуп " па када попијем коју чашицу оставим ауто и фино , лепо узмем такси , платим ко човек и идем на спавање мирне главе.... Штета што само " живимо " у западним земљама , а не учимо њихову културу , обичаје , храну итд. и тако придоносимо развитка наше земље , нашој култури , развитку...

Coco Bill

pre 6 godina

To su Americki prijatelji / saveznici.
(Mica, 8. oktobar 2017 15:14)

Ma važno je da su Sirija, Azerbejdžan, Kazahstan...itd "puni" demokratije sveopšteg prava. a oni su čiji ?!

rex

pre 6 godina

al tako je u vecini muslimanskih zemalja. kad bi islam bio dominantna religija. svet bi polako al sigurmo dosao do stagnacije a onda do nazadenja civizilacije

beži_bre

pre 6 godina

Država sa primitivnim zakonima.
Ograničili žene maksimalno jer kao plaše se da ce se naci pametne i nece ih slusati.
More da nemaju nafte bili bi kao plemena u Africi i niko za njih ne bi cuo.

Vladimir

pre 6 godina

@Hari: Zena ima prava isto koliko i duznosti, ali je covek jedan korak ispred" Kur'an.
Ovde Bog, Allah dz.s., ne stavlja coveka ispred zene kao grubijana, tlacitelja i diktatora, vec kao zastitnika ispred zene i njenog vodju kroz zivot zbog njene inferiornosti u mentalnom i fizickom smislu u odnosu na muskarca koja proizilazi iz njene njene krhkosti, neznosti, neodlucnosti, labilnosti itd..

Poštovani Hari, da li ste svesni da ova rečenica smešta žene u istu kategoriju sa kućnim ljubimcima? Da li stvarno mislite da su žene mentalno inferiorne? Jedino što je manje netačno je da je fizička konstitucija žene, u opštem slučaju, slabija ali to nikako nije inferiornost. Da li vam postaje jasan problem što je takav stav jasno izražen i u knjizi koja utiče na mnoge osobe? Na taj način bilo koji muškarac sebe "opravdano" postavlja iznad (daleko iznad) bilo koje žene bez obzira ne njihove kvalitete. I daje sebi za pravo da se ponaša na određeni način jer je tako rečeno u Kur'an-u.

Prosto je neverovatno da je nemogućnost pojedinih muškaraca da kontrolišu svoj seksualni nagon dovela do toga da u bazičnom religijskom zapisu postoji ovako nešto. Činjenica jeste da žene i muškarci nisu isto, da sam pogled na žene izaziva određene reakcije u muškom organizmu (i obrnuto naravno) ali, zapitajmo se, da li smo i dalje samo životinje ili nam je ovaj mozak dat i za nešto drugo osim da na bolji način uhvatimo mamuta.

Milanus

pre 6 godina

@Hari
Kuran, umesto da propoveda izgradnju vrline kod svakog coveka, kaze "pokrijte zeni lice da lepotom ne izaziva muskarce". Kuran bi trebalo da muskarce nauci tome da ne gledaju svaku zenu kao seksualni objekat, vec kao svog brata, sebi ravna. Tada zene ne bi trebalo da pokrivaju lice.

Jo

pre 6 godina

Sve oni rade samo krišom. Idu u susedni Bahrein da piju i plaćaju za kojekakve usluge. Imaju momke i devojke - sve tajno, a svi brakovi su namešteni i to sa rodjakama često, a ako nije rodjaka onda je prvi put vide, jos imaju prava na 4 žene. Mnogi kada odu u drugu zemlju piju i drogiraju se i jedu, zamislite, slaninu. Tako da je u ljudskoj prirodi da se sve to radi a to što su oni majstori obmane pa se svima lažno predstavljaju, i to je deo ljudske prirode, samo sigurno ne one koju Kuran ili Biblija propovedaju

Milan

pre 6 godina

Nije to toliko do Saudijske Arabije, koliko do samog islama. Oni samo striktno tumace Kuran. Tamo se za javno citanje Biblije ruka hirurski reze na froncle, a egzekucije su redovna pojava za ozbiljnije stvari. Postoji i roblje, naravno nezvanicno. Serijat.

Dunny On The World

pre 6 godina

@Vladimir

Iz prostog razloga jer imaju sa njima dil oko nafte. Osama Bin Laden je bio Saudijac, vehabijski pokret je potekao odatle i finansira se širom sveta...
Pre izvesnog vremena sam video šokantan snimak na kom službenik verske policije na sred ulice odseca glavu ženi optuženoj za prevaru.
E sad može da se vidi koliko daleko ide licemerje zapada.

Nebojša

pre 6 godina

Nenormalni ljudi ali ovaj čovek pokazuje da nisu baš svi toliko zatucani deluje da se ne ponaša prema ženi kao prema krpi bravo za oboje.

KliftonToni

pre 6 godina

naidjem na sliku kralja Austrije kako sa svojom zenom. kraljicom seta kroz masu svog naroda a kraljica- pokrivena od glave do pete, zbog cega?

(Hari, 8. oktobar 2017 12:02)

Хари, мајсторе, мислио си на краљицу Аустралије, пошто је Гаврило посредно окончао ове друге....

njenog vodju kroz zivot zbog njene inferiornosti u mentalnom i fizickom smislu u odnosu na muskarca koja proizilazi iz njene njene krhkosti, neznosti, neodlucnosti, labilnosti itd

(Hari, 8. oktobar 2017 12:02)

То Хари, заиста си врх. Ево ја мојој жени деценијама покушавам да објасним да је инфериорна...

Шалу на страну, свака култура има своје зато и ја немам ништа против што Саудијци прописују ствари у складу са својом културом. Треба поштовати обичаје, настајали су вековима кроз праксу хиљада људи. Али то значи и да не можеш да будеш део европске културе и да фураш саудијски фазон. Ако желиш да практикујеш своју веру на начин на који то захтевају саудијски обичаји, пресели се у СА, покриј жену и штити њену посебност и менталну инфериорност. У Европи углавном за пара бирамо равноправног партнера, не ментално инфериорну особу.
ПС
Да ме питаш искрено, да ли бих могао да родим двоје деце, да их гајим уз пуно љубави, да држим кућу на окупу и још на посао да идем, слагао бих на кеца....

Geopolitika

pre 6 godina

Radi se o zemlji koja je aktuelni predsedavajuci na celu komiteta za ljudska prava pri UN. Cisto da konstatujem, koliko je svet danas otisao u aut i koliko ova organizacija ima smisla.

neutralni felsh

pre 6 godina

ali usa ne vidi problem u demokratiji tog drustva sve dok novac od nafte ulaze kod njih.
(milan, 08. oktobar 2017 10:23)

nije valjda?

komunista, antisocijaldemokrata

pre 6 godina

@Risbo

Istini za volju u srednjem veku je zenama, cak i na Bliskom Istoku, bilo dozvoljeno da jasu konje a to je u to vreme bilo otprilike isto kao sto je danas voznja automobila. Dakle, zakljucak je da je ovo u Saudijskog Arabiji jos gore nego srednji vek...

tosa

pre 6 godina

Ma ovo su provokatori saudijske bezbednosne sluzbe. Ubacili ovo dvoje jer su ocekivali ovakvu reakciju pa ce tako saudijska vlast reci da narod u njihovoj zemlji jos uvek nije spreman na ovako "velike" i "znacajne" promene pa ce dozvola da zene voze biti suspendovana na neodredjeno vreme (citaj nece biti stavljena na snagu nikada).

Micho

pre 6 godina

@rex:ako je tako kao sto mislis kad je Islam bio dominantan ,neko se nije kupao i imao kanalizaciju,pa osnove sudstva neko je palio zena na lomaci,pa osnove medicine , pa astronomije i matematike,itd.
Isad ste kao dosli da nekom pricate o islamu halo veze

drmr

pre 6 godina

Od kakve je važnosti podatak da je analitičar u jednoj naftnoj kompaniji? Hahahahahaha... inače besmisleno sve, po meni ga osuđuju bez potrebe.

objavite i moj komentar?

pre 6 godina

"Kuran, umesto da propoveda izgradnju vrline kod svakog coveka, kaze "pokrijte zeni lice da lepotom ne izaziva muskarce". "
(Milanus)@

U kom delu Kur'ana tako nešto piše, može li naziv Sure da proverimo?
To, koliko je meni poznato (a muslimanka sam) NIJE CITAT iz Kur'ana. Koliko je meni poznato (a može se, verujem, lako i istražiti iz pouzdanih izvora na internetu), NIGDE u Kur'anu ne piše da žene treba da pokrivaju LICE, već kosu i da navlače svoje marame (pokrivaju njima) i na grudi (tako nešto, ako dobro pamtim, piše u Suri "an-Nisa" ("Žene")).

Hari @

Ne smeju ruke biti otkrivene, već ŠAKE.

Bob

pre 6 godina

Gotovo pa nestvarno kad ovako nesto procitate, iako znamo kako kod njih stvari stoje. Ali, ipak, nije normalno stvarno. Valjda to jos vise dobije na tezini kad mi za nekog tako nesto kazemo :D Vreme im odavno stalo, nevidjeni primitivizam.

Dule Pop

pre 6 godina

Licemerne budale...čovek je objavio sliku na kojoj su oboje tako kamuflirani da ih samo najbliža rodbina može prepoznati...al i to neke vređa. Srednji vek !