Petak, 06.10.2017.

11:30

Britanski komičar opleo po svetskim zastavama, na tapetu i srpska

Izvor: B92

Britanski komièar opleo po svetskim zastavama, na tapetu i srpska IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

232 Komentari

Sortiraj po:

stevica

pre 6 godina

Zastava još i đene-đene, ali himna nam je užas... Dosadna popovska pesmica kojom se forsira religija onako kako bi i sami Saudijci i Pakistanci pozavideli. Mora se menjati ovavezno. Hvala Bogu u Srbiji se još uvek velika većina ljudi protivi tome da postanemo nekakva pravoslavna džamahirija.

Laza

pre 6 godina

Fore su na nivou starijih razreda osnovne škole, eventualno prva godina srednje, ali nisu bas inspirativne... U tom maniru Engleska zastava više liči na pokrov za pokojnika, a Britanska kao da izjavljuje "nisam vernik".

nisam ja, ja je

pre 6 godina

Nikakav problem sto se sprda sa zastavama, samo... bar da ima neka zastava sa dzakom brasna kao grbom, pa da i razumemo zasto se toliko smeje.

neutralni felsh

pre 6 godina

Ovom treba zabraniti ulazak u Srbiju! (Vlada, 6. oktobar 2017 17:32)

e sad si mu unistio smisao zivota. ko tebi da zabrane ulazak u sijera leone.

Budi kreativan

pre 6 godina

Ovom treba zabraniti ulazak u Srbiju! (Vlada, 6. oktobar 2017 17:32)

A sta onda treba raditi sa onima na nasoj strani koji neprestano zvizde tudjoj himni na utakmicama?

B

pre 6 godina

Da se sprdao s britanskom zastavom: uzeli bi mu drzavljanstvo i proterali ga.
Da se sprdao sa americkom: vodjena raketa namenjena sefu Al Kaide u Jemenu bi "malo" promasila metu i aterirala mu na glavu. Kolateralna steta...
Da se sprdao sa kineskom zastavom streljali bi ga, izvadili mu organe koji se mogu prodati na crno (ne nuzno tim redom i ne nuzno uz anesteziju). Naplatili bi vrednost metka kojim su ga streljali.

josip_zg

pre 6 godina

Nije da trolavam, ali me zanima zasto albanija i srbija imaju dvoglavog orla na zastavama. Kakve veze mitoloska bica imaju veze sa stvarnim drzavama.

Zoran

pre 6 godina

Mali moras prvo da znas da je ta srbija imala na kraljevskom dvoru upravo ovog dvoglavog orla jos dok tvoj pra pra pra pra pra deda nije jo ni bio u planu.Zato idi uci za ispite i smiri hormone uz neki pornic danas.
(Milan Novi Sad, 6. oktobar 2017 16:14)

Zaboravio si viljuške i noževe!

Italijanka srpskog porekla

pre 6 godina

Ne znam da li je smesno ili tuzno koliko Srbi i sebe i sve oko sebe uzimaju za ozbiljno.Opustite se malo ljudi! A druga smesna stvar je sto do srpskog mozga uopste ne moze da dopre cinjenica da je moguce biti pripadnik nekog naroda,iako poreklom iz nekog drugog naroda.

DaLanik

pre 6 godina

Daj narode kulirajte, lik se samo zeza uostalom nije ni rekao nista uvredljivo, nije neki super ultra dobar fazon ali treba izmisliti o svakoj zastavi nesto, simpaticno je. Uopste nije neukusno.

Krivi Kurjak

pre 6 godina

Pa, ako vam je svejedno, sto se javljate? Nama je "vizantijski orao", sa ocilima, sasvim u redu. Uostalom i mi smo deo te kulture. Ako Vam vise odgovara dvoglavi ili troglavi Arapin, izvolite. To je pravo koje Vam niko ne moze oduzeti.
(Mladen Mladenovic, 6. oktobar 2017 17:03)
Ma meni je samo važno da mi ga niko ne može oduzeti, a za ostalo ću se već nekako snaći. Lepi Pozdrav.;)

dekameron

pre 6 godina

Čovek je samo prokomentarisao izgled naše zastave, ništa komično niti uvredljivo. Mnogi su i kod nas bili protiv dvoglavog orla jer on predstavlja podeljenost i stalni dualizam. Ja sam protiv one krune jer mi nismo monarhija. Kada budemo onda može kruna.

boris

pre 6 godina

Nije toliki problem pojedinačni slučaj ismevanja zastave, grba i sl. Ovde je dublji i globalniji problem što se niskointeligentne fore forsiraju u mainstream.
Pogledajte film Idiocracy, posle nekog vremena nije više komedija.

Vlajko

pre 6 godina

nije da sad nesto hejtujem zbog toga sto se sprda snasom zastavom, al brate mili nije ni malo smesno, ajd da je nesto reko i uvredljivo al da je smesno, al ovo je kanal duboki. nije on bas pod vaser vagu.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

@Krivi kurjak;
--------------------
Pa, ako vam je svejedno, sto se javljate? Nama je "vizantijski orao", sa ocilima, sasvim u redu. Uostalom i mi smo deo te kulture. Ako Vam vise odgovara dvoglavi ili troglavi Arapin, izvolite. To je pravo koje Vam niko ne moze oduzeti.

Posteno i haos je bolji

pre 6 godina

Po mom misljenju, covek je u pravu. Nasa zastava je neinspirativna. Trebalo bi je osavremeniti dodavanjem, u gornji levi ugao, lika Naseg Premudrog pogleda uperenog unapred. Koje bi to zadovoljstvo bilo slediti takav barjak.
Sto je od mene, dosta je. Zasluzio sam bar kilo jagnjetine i kilo i kilo. Kolege molim da navale sa plusevima, cekaju vas sendvici.

Gradjanin

pre 6 godina

Tragedija je što naši istoričari ne promovišu našu istoriju, nego se kao nagađa jeli to bilo ili nije! Kada je car Dušan uveo svoj Zakonik, onda je uveo i partijski sistem i tada su formirane i prve partije u evropi, odvojio je crkvu od države i formirao dvodomnu skupštinu. Po tom konceptu kraljevi, car i plemstvo dolaze od Boga i njihovi predstavnici su u gornjoj skupštini, a predstavnici naroda u donjoj! Kasnije je i Vizantija prihvatila partijsi sistem i dvodomnu skupštinu, i kuriozitet je da je pred napad Turaka na Konstantinopolj postojala Turska partija koja je bila druga po znazi u parlamentu!
Jedna glava je crkvena, a druga je narodna po sadašnjem tumačenju, a nekada je jedna glava bila crkvena i plemićka, a druga narodna, pri čemu su i plemići odgovarali pred istim sudovima kao i narod - po Dušanovom zakoniku! Tu je i onaj čuveni pečat na ćirilici pedeset godina pre Ćirila i Metodija, kao i onaj vikinški mač sa inskripcijom na tadašnjoj ćirilici, ali ko će to da obznani svetu!? (Anti)Srpska akademija nauka!? E, moji likovi! Ko je naša elita i gde se mi nalazimo - jadni mi ovako pametni sa ovako ... elitom! Zatupljuju nas na svaki moguć način, i korene nam zatiru!
Nije dvoglavi orao mutant bolesne srbijanske mašte, nego vrhunski domet razvoja demokratije! Englezi su tada imali neki prenos zemlje sa kralja na plemića, što je začetak tapijskog sistema, i to im je vrhunac demokratije - a šta su klozetske šolje u Smederevskoj tvrđavi iz toga perioda?!

Krivi Kurjak

pre 6 godina

Hahaha pazi likove što se vređaju. Evo vam jedna informacija koju možda niste znali, dvoglavi je pruzet od Vizantije, isto kao i ocila. A inače totemska životinja Srba je Vuk. Mislim meni je svejedno, mogli su da ture i dvoglavog arapina ili kafanski stolnjak , ah da...

Pera

pre 6 godina

Uvek sam se pitao sto dvoglavi orao, tako nesto ne postoji a i da postoji ne bi pozivelo bas dugo
(Nislija, 6. oktobar 2017 13:55)
Minut-dva guglovanja i naci ces odgovor. Zastave i grbovi su SIMBOLIKA tradicije, istorije, teznji jednog naroda.

srbin

pre 6 godina

a jeli imao .uda da komentariše.Britansku ili američku zastavu?
(Pera, 06. oktobar 2017 11:39)

A da pre nešto napišeš prvo proveriš? Kako li tek donosiš zaključke o nekim krupnijim stvarima, kad nisi samo mogao da otvoriš njegov Twitter?

BBP

pre 6 godina

@(Uvek sam se pitao sto dvoglavi orao, tako nesto ne postoji a i da postoji ne bi pozivelo bas dugo). Nislija
Dvoglavi orao predstavlja vladu i narod, koji su okrenuli glavu jedno od drugog.

Milan Novi Sad

pre 6 godina

Mali moras prvo da znas da je ta srbija imala na kraljevskom dvoru upravo ovog dvoglavog orla jos dok tvoj pra pra pra pra pra deda nije jo ni bio u planu.Zato idi uci za ispite i smiri hormone uz neki pornic danas.

anbeast

pre 6 godina

Aj sto se podsmeva zastavama - briga me, ionako nema na svetu gotovo nicega sto bi trebalo da bude tabu za dobru sprdnju. Volim I humor koji dotice stereotipe (doduse, tu ima fina linija dobrog ukusa koju ne valja prelaziti), ali ovo je bas smesno koliko nije smesno. Cak nije u pitanju ni los prevod, I na engleskom su "sale" glupe. Dostojne trogodisnjaka (izvinjavam se duhovitijim trogodisnjaka) :) E sad nesto drugo, kad god bude neka ovakva vest, dogadjaj, pa se ovi ozbiljni uvrede sto se neko sali sa "svetinjama" ja se setim Ekovog Imena ruze I "izgubljene" druge knjige Aristotelove Poetike :) Opasniji su ovi ozbiljni I "puni pijeteta".....

Maxx

pre 6 godina

Nasa zastava je naopako okrenuta Ruska zastava. A grb predstavlja zajednicku moc vladanja narodom , crkva + drzava pod krunom na vrhu naravno.

ŠKK

pre 6 godina

a jeli imao .uda da komentariše.Britansku ili američku zastavu?
(Pera, 6. oktobar 2017 11:39)

Mislim da nije imao šta ružno da kaže na nešto što je lepo. Svidelo se to tebi ili ne, i američka i britanska zastava su jedne od lepših.

Pera

pre 6 godina

A mene zanima zbog čega je srpska zastava uopšte promenjena i zašto nije ostala prosto crveno/plavo/bela, već smo morali da dodajemo na nju i te orlove? Valjda su nas na to naterali svetski moćnici da bi se razlikovala od ruske? Ili da raskinemo sa tradicijom srpske post-turske države?

Ako može neko da pojasni. Hvala.

genius

pre 6 godina

Ja stvarno ne razumem šta je smešno ni u jednom od ovih fazona, a britanski humor mi je blizak.
Osim toga, gospodinu je heraldika jača strana, koliko i humor, očigledno...

Istina najviše boli. Očekujem puno minusa.

pre 6 godina

Objektivno zastava nam i nije neka lepotica. Dovoljno je videti boje koje deluju kao da su stare i isprane.

Zastava je jedan od najvažnijih simbola države i trebalo bi da bude lepa i da ostaje urezana u sećanje svakom ko je vidi. Naravno, mi baš i nemamo ukusa za lepo, pa nam je takva i zastava. Da smo pametni menjali bi simbole na bolje, ali ovde će stručnjaci za heraldiku da raspredaju o važnosti autentičnosti simbola što je potpuna besmislica, jer su i ti simboli nasledili neke prethodne simbole. Ne daj bože da se pomene promena boja i dvoglavih orlova, Srbende će odmah da te linčuju, jer su veoma vezani za svoje simbole. A kada ih pitaš kako to da je orao Krstaš, koji se nalazi na grbu i za kojega su svi tako vezani, pred izumiranjem, rekli bi ti da nemaju trenutno vremena da se bave tom tematikom.

E to se zove licemerje.

Da se ja pitam, a nažalost se ne pitam, promenio bih i zastavu i grb, a promenio bih i himnu (previše je depresivna), saobraćajne tablice i još mnogo toga.

Washington

pre 6 godina

Pa dobro uspeo je da dobije medijski prostor. Ali iskreno sale su amaterske, ja sam se bas ponadao da nas je dobro sprzio nekom forom. Pih.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Meni najlepsa zastava BiH. Lepa i jednostavna, upecatljiva i jasna. Ove ostale sa krunama, gde spada i nasa, su prevazidjene i dosadne, kic.
(Nk)
------
Gospodine, nije zastava umetničko delo pa da nam bude interesantna i upečatljiva?! Zašto sebi ne priznate jednostavnu činjenicu da, ako volite bosansku zastavu, sasvim sigurno vam se neće svideti srpska niti zastava Republike Srpske. Za mene je najlepša, naša, srpska zastava, mada će to nekim "ultramodernistima" zvučati retrogradno i iznad svega uvredljivo?!

aha

pre 6 godina

hahaha pa dobar je za hrvatsku, bosansku i vijetnamsku :D
sto se nase tice mogao je da se sprda sto se tice mnogih drugih stvari, ovo sto je izabrao i nije toliko smesno

Miki

pre 6 godina

Nije preterano duhovit, ali ni zastave zapravo nisu nešto preterano ozbiljno.
Za preporuku su oporo duhoviti satirični komentari uz pojedine zastave, koje je svojevremeno uradio portugalski list "Grande Reportagem". Projekat su nazvali "Meet the World"

Goran

pre 6 godina

A na Engleskom grbu postoji jednorog koji kao postoji. I sada se uhvatio dvoglavog orla a ne vidi jednoroga na Engleskom grbu. Ali, pardon. On sigurno nije cuo da postoje grbovi jer rekao bih da mu licno obrazovanje nije jaca strana.

logical scepticism

pre 6 godina

I nije narocito duhovito. Da jeste, onda bi se Beni Hill, Pajtonovci ili Mister Bin odavno zezali sa zastavama. Pre je nedostatak komicne kreativnosti ovde slucaj.

Vatri

pre 6 godina

@(Pera, 6. oktobar 2017 11:39)

Da imao je mu*a, americka zastava je bila prva koju je komentarisao komentarom "The US flag: god it's shite", izvor je njegov twitter ;)

polo

pre 6 godina

Evo kako se pali narod... nije ni cudo sto Srbi misle da je ceo svet protiv nas

Kazu ljudi, cudo da nije isprozivao americku, britansku i ostalo... A covek se nasalio sa svim zastavama. Ako pogledate statuse videcete brojeve 73/195, 74/195 itd znaci da je svih 195 zastava predstavio. A b92 je samo nama zanimljive stavio u rubriku i onda ljudi pomisle kako ceo svet samo o nama prica i kako samo nas mrzi. I covek naravno ne misli da su zastave smesne nego je samo mastom izvukao nesto smesno. Iz svake stvari koja postoji na ovom svetu mastom mozemo da izvucemo nesto smesno. Ljudi su pravili smesne stvari sa Ajnstajnom, papom pa i samim Isusom Hristom

mile tranzicija

pre 6 godina

Da je ikada ucio bilo sta shvatio bi poente zastava. One govore mnogo vise od boje i nisu tako jednostavne kao americka ili engleska. U njima je istorija. Ovome mogu da se smeju samo budale.

brm

pre 6 godina

Britanski komicar ? Valjda, britanski komican ! Cudno da nije komentarisao britansku zastavu koja je olicenje ponistenja krstacama.
(buki, 6. oktobar 2017 12:44)

Naravno da je komentarisao britansku zastavu, i to drugu po redu. Prvu je komentarisao američku...američku je zapravo i pinnovao na svom profilu tako da se taj post prvi vidi kada odeš na njegov tviter.

Goran

pre 6 godina

"Englez...Ken Cheng...nemam sta da citam, sve mi je jasno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan_C, 6. oktobar 2017 12:26) "

Objasni nama, sa jevtinijim kartama, bar jednu stvar (od tih svih) koja ti je jasna. Hajde, majke ti, šta ti pametno govori to što je on Britanac koji se zove Ken Chang (osim toga da je čovek Kinez, da se odselio, on ili njegovi roditelji, u Britaniju i da tamo živi)?

A za humor ... pa, nekome je smešno ... meni nije, tupavo je. Ali, pazi, ni naše urnebesne komedije negde ne mogu da razumeju, uopšte.

Barjak

pre 6 godina

Duhovito. Jeste kao sijamski blizanac. Nasmejao sam se na svaki komentar zastava , a ovi koji govore da nije smešno verovatno ne znaju da se smeju na bilo šta !

panco

pre 6 godina

Hajmo realno. Da nije prokomentarisao nasu zastavu, smejali bi se. Medjutim, proradili nam komplakesi cim je nasu spomenuo. Inace sve je u pravu.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Dobro je da je njemu smesno, bar ce nekog ovim humorom da nasmeje-sebe, elem evo jedan savet, moze ujutru sebe da gleda u ogledalo-ima ce zasto da se smeje i bez stranih zastava...

lal

pre 6 godina

meni je paradoksalno da je engleski humor toliko "raznovrstan"... od chenga do del boja...
mada ni kod nas nije bolje... od kursadzija do balkanskog spijuna...

đole

pre 6 godina

Pazi ove što se kao sprdaju da nije smeo da isproziva američku i britansku, a zapravo je te dve zastave prve isprozivao. Američka mu je pinovana na profilu, tako da nju vidite prvu. Dovoljno je bilo da samo odete na njegov tviter nalog i proverite.

Fore mu jesu glupe, ali i vi imate komplekse kada mislite da nije vređao svoje a da niste ni proverili. Jedino dobra fora, od ovih koje sam mu video, je sa norveškom zastavom u kojoj je pronašao 7-8 zastava drugih država. Ostalo je uglavnom vređanje da privuče pažnju.

pera

pre 6 godina

au, koje ste vi iskompleksirane balkanske paljevine... te, sto nije englesku, te sto nije americku... i jos branite nasu zastavu, te kakva je ova zastava a kakva je ona... ko deca od 5 godina "moj tata je jaci od tvog"... prvo, "opleo" je po svim zastavama (195 zastava) i, da, i po americkoj, i to je nju prvu opleo jednostavno rekavsi da je s**nje... i po britanskoj (ona je druga poredu), i albanskoj i saudijskoj itd... drugo, tacno, nije smesan, mnogi komentari su mu bezidejni i glupi, ali sam siguran da se ne biste toliko gicali da vas nije dirnuo u nacionalni ponos... sto bi rekao ralphie may "it's just a f**king joke"... i kako vam nije glupo da kao "branite" zastavu svoje drzave od komentara nekog ispodprosecnog komicara...?

mali je mozak

pre 6 godina

Koji smo mi plicak od naroda! Neko se nasalio na racun naseg 'ponosa' a mi udarili po rasnoj osnovi. Kakvi smo, grb nam je jos i super...

To me jedino nasmeja...

pre 6 godina

"Ken Čeng, britanski komičar"?!?!?

Zar ovo već nije vic?

Šta je ovaj rodom, kelt odgajan na pirinču?

Inače kafanski stoljnaci stavili za grb kuhinjksu rukavicu!

zauvek Cigan a ne Delija

pre 6 godina

Vrhunski humor za ograničene ljude.... kao u američkom sitkomu kad izlazi neki ružni muškarac preobučen u ženu, a ovaj pored kaže: Šta je ovo, miss jugoslavije? Ili ono u Mućkama sa jugoslovenskim vinom (u fazonu ima u garaži neko najgore i najjeftinije)... za zapadnog gledaoca sa svim ograničenjima i predrasudama prema istoku i "zemljama trećeg sveta" sasvim dovoljno za smeh
(Zlatko, 06. oktobar 2017 11:42)

U Mućkama nije bilo Jugoslovensko vino nego Rumunski rizling...i da meni je smešan Engleski humor (Mućke, Crna guja, Nepristojni ljudi...), samo što ovaj veze sa tim humorom nema...

Gaston

pre 6 godina

Ovaj se predstavlja za komičara??? Sa ovakvim kvalitetom fora? Udjite u bilo koje školsko dvorište u Srbiji za vreme velikog odmora i čućete jedno 10 puta bolje fazone nego što ih ima ovaj "komičar".

loki

pre 6 godina

ovi "komicari" retko kad su smesni. za srbijanski grb koji je plagijat vizantijskog i veze nema sa srbima mozes svasta reci. amerikanci zaista imaju retardiran humor ako im je ovo smesno.

Vanja

pre 6 godina

Nije mnogo ni pogrešio što se tiče naše zastave. Redizajnom 2010.su mesto orlova napravili papige. Užas. Prešaren grb previše detalja. Sve to isto može ali pojednostavljeno.

Vlada

pre 6 godina

Dakle, britanski komicar azijskog ili juzno-azijskog porekla se podsmeva onome za sta su mnogi dali svoje zivote. A kada bih sada na ovom portalu napisao neku neslanu salu o njemu vi taj komentar nikako ne biste objavili ili bih bio optuzen za rasizam ili tako nesto. To je ta sloboda govora i demokratija.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Jako duhovito?! Na Zapadu je veoma popularno kada frustrirane osobe sa ideoloski suparnicke strane, odnosno Istoka, osetivsi se dovoljno udsljenima i bezbednima, kake po obelezjima tih drzava ali, kada su u pitanju njihova znamenja prica je sasvim drugacija?!

veljo gegelj

pre 6 godina

uvek su mi se gadili smradovi koji se bave ovim kvazi poslom. britanski komicar ceng???? i jos pokeras. nasa zastava ima istoriju a ti si svoju pos*o onog trenutka kad si postao britanac. ceng. britanac. britanci cak i ne postoje.mesavina engleza,skota,velsana i iraca i ko zna cega sve ne u zadnjih pedesetak godina.

mich

pre 6 godina

Mogao je da iskomentarise zastavu neke "ozbiljnije" drzave...ah da zaboravio sam licemeri su to teski, inace na Engleskom grbu su lavovi koji lice na geparda...

boris

pre 6 godina

Neobrazovano govedo koje nikada nije čulo za srednji vek niti gledalo umetnička dela iz tog perioda. Ne razume neko podneblje pa ismeva.
Mogu i ja da kažem da je vezan za kontinent sa koga etnički potiče pa zato zna za sijamske blizance, ali ne i za težnju za simetrijom u Evropi.
Očito mnogo vremena provodi u kuhinji i nikada nije igrao nijednu logičku igru kad ima takav komentar za HR zastavu.

Još jedan od plitkoumnih željnih brze slave. Ima na YT onih koji imaju neka znanja i suptilnije komentare, pa bi bilo lepo da malo njih forsirate - zdravije je.

n6

pre 6 godina

mislim da je srpska zastava najkompleksnija i najzahtevnija na svetu u grafičkom smislu. čik probaj da je nacrtaš slobodnom rukom... dok su većina njih u par boja i to je to.

Frere Jacques

pre 6 godina

Nemam nikakav problem da se neko za*ebava na račun hrvatske zastave i grba, ali pod uslovom da je stvarno smiješan, a ovaj to nije!

Вук Шетоња

pre 6 godina

Кад сам био омладинац, за неког ко није разумео виц коме се друштво смеје - рекло би се да се смеје "на мобу". Овим духовитостима иоле образован човек може да се cмеје само "на мобу"... На страну мањкавост духовитости "комичара", али овакав однос према симболима нација показује тешку мањкавост васпитања и велику бахатост... Типично за празноглавце које "избацила поплава"... То што се на исти начин односи и према застави своје нације ни мало га не оправдава. Напротив...

ovaj_narod_ne_zaslužuje_bolje

pre 6 godina

U pravu je čovek. To sam i ja komentarisao pre mnogo mnogo godina.... dvoglavi orao, moš misliti. Gde to ima pa još u Srbiji?

Smesan je,u stvari kada bolje razmislim...nije

pre 6 godina

Ako je ovaj profesionalni komicar ovako komican i duhovit i na sceni nece se 'leba najesti od tog zanata..

KG

pre 6 godina

Naša ptica je malkice neuhranjena
Ali, ovaj Kinez je kreten. Ko mu daje za pravo da ismeva tudje simbole? Ne valja mu zastava sopstvene zemlje samo je kineska dobra. BudaletNina.

Obren

pre 6 godina

Ako je ovaj komičar ja sam astonaut. Apsolutno ništa smešno, svaki dan sretneš bar 10 ljudi sa boljim smislom za humor. I još glumi neko ludilo, vređa svoje, tužan lik a ne smešan...

Goran

pre 6 godina

Britansku zastavu nosim na svojim gacama(imam ih nekoliko sa tim motivom kupljene kod Kineza), taman pozadi da na nju sednem ili ispustim svoje gasove. Za to je odlicna. Imam i jedan stoljnjak sa motivima njihove zastave. Mislim da je odlican dezen za stoljnjak, cak bolji od hrvatske.

BAKI

pre 6 godina

Svako li se danas zove "komičarem"...Stvarno sam umro od smeha,posebno što je tema stvarno smešna.Šta te briga za istoriju i za značenje pojedinih simbola na obeležjima jedne države,jedne nacije.Mi u našoj maloj Srbiji imamo izreku za to :".... ko lud na brašno".

Aleksandar

pre 6 godina

Ako je ovaj debil komicar, koliki li su tek debili oni koji se smeju ovim njegovim "Posalicama"
Svaki "Crap" se danas zove komicarem.

mala

pre 6 godina

Mozda ja nemam smisla za humor pa mi ovo nije smesno. A i mislim da je uvredljivo i zakonom zabranjeno da se ljudi sprdaju sa himnom, grbom i zastavom neke drzave. Da li je napravio neku "duhovitu" dosetku na racun britanske ili kineske zastave? (cini mi se da je kinez poreklom ako ne gresim).

Kalimero

pre 6 godina

Ha ha ha, ovo treba da bude smesno?
Omalovazavati nesto a nemas apsolutno nikakvu ideju o istoriji grba i zastave je isto kao kad bih ja omalovazavao neciju nobelovu nagradu za knjizevnost....

поп Ћира

pre 6 godina

Можда је комичар, али уопште није смешан, чак шта више, испао је прилично глуп

Zlatko

pre 6 godina

Vrhunski humor za ograničene ljude.... kao u američkom sitkomu kad izlazi neki ružni muškarac preobučen u ženu, a ovaj pored kaže: Šta je ovo, miss jugoslavije? Ili ono u Mućkama sa jugoslovenskim vinom (u fazonu ima u garaži neko najgore i najjeftinije)... za zapadnog gledaoca sa svim ograničenjima i predrasudama prema istoku i "zemljama trećeg sveta" sasvim dovoljno za smeh

rocky balboa

pre 6 godina

Blago ti je njemu kad nema pametnijeg posla. Da mi je njegov mozak na 2-3 dana da se malo odmorim.

A komentari su mu...ma nemam komentara, grohotom se smejem.

BLJAK

Fei Li

pre 6 godina

Ubedljivo najčudnije stvar u vezi naše zastave je što na njoj imamo krunu, a nismo monarhija.

Mislim da smo po tom detalju mi i Crnogorci jedinstveni na svetu.

Soprano

pre 6 godina

Dečko se sprda. To je razumljivo za njegovu profesiju, iako se meni lično takva šala ne dopada. No, ono što zapada za oči, jeste papagajski kljun na našem dvoglavom orlu.

Zlatko

pre 6 godina

Vrhunski humor za ograničene ljude.... kao u američkom sitkomu kad izlazi neki ružni muškarac preobučen u ženu, a ovaj pored kaže: Šta je ovo, miss jugoslavije? Ili ono u Mućkama sa jugoslovenskim vinom (u fazonu ima u garaži neko najgore i najjeftinije)... za zapadnog gledaoca sa svim ograničenjima i predrasudama prema istoku i "zemljama trećeg sveta" sasvim dovoljno za smeh

veljo gegelj

pre 6 godina

uvek su mi se gadili smradovi koji se bave ovim kvazi poslom. britanski komicar ceng???? i jos pokeras. nasa zastava ima istoriju a ti si svoju pos*o onog trenutka kad si postao britanac. ceng. britanac. britanci cak i ne postoje.mesavina engleza,skota,velsana i iraca i ko zna cega sve ne u zadnjih pedesetak godina.

Vlada

pre 6 godina

Dakle, britanski komicar azijskog ili juzno-azijskog porekla se podsmeva onome za sta su mnogi dali svoje zivote. A kada bih sada na ovom portalu napisao neku neslanu salu o njemu vi taj komentar nikako ne biste objavili ili bih bio optuzen za rasizam ili tako nesto. To je ta sloboda govora i demokratija.

zauvek Cigan a ne Delija

pre 6 godina

Vrhunski humor za ograničene ljude.... kao u američkom sitkomu kad izlazi neki ružni muškarac preobučen u ženu, a ovaj pored kaže: Šta je ovo, miss jugoslavije? Ili ono u Mućkama sa jugoslovenskim vinom (u fazonu ima u garaži neko najgore i najjeftinije)... za zapadnog gledaoca sa svim ograničenjima i predrasudama prema istoku i "zemljama trećeg sveta" sasvim dovoljno za smeh
(Zlatko, 06. oktobar 2017 11:42)

U Mućkama nije bilo Jugoslovensko vino nego Rumunski rizling...i da meni je smešan Engleski humor (Mućke, Crna guja, Nepristojni ljudi...), samo što ovaj veze sa tim humorom nema...

polo

pre 6 godina

Evo kako se pali narod... nije ni cudo sto Srbi misle da je ceo svet protiv nas

Kazu ljudi, cudo da nije isprozivao americku, britansku i ostalo... A covek se nasalio sa svim zastavama. Ako pogledate statuse videcete brojeve 73/195, 74/195 itd znaci da je svih 195 zastava predstavio. A b92 je samo nama zanimljive stavio u rubriku i onda ljudi pomisle kako ceo svet samo o nama prica i kako samo nas mrzi. I covek naravno ne misli da su zastave smesne nego je samo mastom izvukao nesto smesno. Iz svake stvari koja postoji na ovom svetu mastom mozemo da izvucemo nesto smesno. Ljudi su pravili smesne stvari sa Ajnstajnom, papom pa i samim Isusom Hristom

Krivi Kurjak

pre 6 godina

Hahaha pazi likove što se vređaju. Evo vam jedna informacija koju možda niste znali, dvoglavi je pruzet od Vizantije, isto kao i ocila. A inače totemska životinja Srba je Vuk. Mislim meni je svejedno, mogli su da ture i dvoglavog arapina ili kafanski stolnjak , ah da...

Goran

pre 6 godina

A na Engleskom grbu postoji jednorog koji kao postoji. I sada se uhvatio dvoglavog orla a ne vidi jednoroga na Engleskom grbu. Ali, pardon. On sigurno nije cuo da postoje grbovi jer rekao bih da mu licno obrazovanje nije jaca strana.

Posteno i haos je bolji

pre 6 godina

Po mom misljenju, covek je u pravu. Nasa zastava je neinspirativna. Trebalo bi je osavremeniti dodavanjem, u gornji levi ugao, lika Naseg Premudrog pogleda uperenog unapred. Koje bi to zadovoljstvo bilo slediti takav barjak.
Sto je od mene, dosta je. Zasluzio sam bar kilo jagnjetine i kilo i kilo. Kolege molim da navale sa plusevima, cekaju vas sendvici.

Vatri

pre 6 godina

@(Pera, 6. oktobar 2017 11:39)

Da imao je mu*a, americka zastava je bila prva koju je komentarisao komentarom "The US flag: god it's shite", izvor je njegov twitter ;)

pera

pre 6 godina

au, koje ste vi iskompleksirane balkanske paljevine... te, sto nije englesku, te sto nije americku... i jos branite nasu zastavu, te kakva je ova zastava a kakva je ona... ko deca od 5 godina "moj tata je jaci od tvog"... prvo, "opleo" je po svim zastavama (195 zastava) i, da, i po americkoj, i to je nju prvu opleo jednostavno rekavsi da je s**nje... i po britanskoj (ona je druga poredu), i albanskoj i saudijskoj itd... drugo, tacno, nije smesan, mnogi komentari su mu bezidejni i glupi, ali sam siguran da se ne biste toliko gicali da vas nije dirnuo u nacionalni ponos... sto bi rekao ralphie may "it's just a f**king joke"... i kako vam nije glupo da kao "branite" zastavu svoje drzave od komentara nekog ispodprosecnog komicara...?

Вук Шетоња

pre 6 godina

Кад сам био омладинац, за неког ко није разумео виц коме се друштво смеје - рекло би се да се смеје "на мобу". Овим духовитостима иоле образован човек може да се cмеје само "на мобу"... На страну мањкавост духовитости "комичара", али овакав однос према симболима нација показује тешку мањкавост васпитања и велику бахатост... Типично за празноглавце које "избацила поплава"... То што се на исти начин односи и према застави своје нације ни мало га не оправдава. Напротив...

Aleksandar

pre 6 godina

Ako je ovaj debil komicar, koliki li su tek debili oni koji se smeju ovim njegovim "Posalicama"
Svaki "Crap" se danas zove komicarem.

logical scepticism

pre 6 godina

I nije narocito duhovito. Da jeste, onda bi se Beni Hill, Pajtonovci ili Mister Bin odavno zezali sa zastavama. Pre je nedostatak komicne kreativnosti ovde slucaj.

lal

pre 6 godina

meni je paradoksalno da je engleski humor toliko "raznovrstan"... od chenga do del boja...
mada ni kod nas nije bolje... od kursadzija do balkanskog spijuna...

Obren

pre 6 godina

Ako je ovaj komičar ja sam astonaut. Apsolutno ništa smešno, svaki dan sretneš bar 10 ljudi sa boljim smislom za humor. I još glumi neko ludilo, vređa svoje, tužan lik a ne smešan...

mala

pre 6 godina

Mozda ja nemam smisla za humor pa mi ovo nije smesno. A i mislim da je uvredljivo i zakonom zabranjeno da se ljudi sprdaju sa himnom, grbom i zastavom neke drzave. Da li je napravio neku "duhovitu" dosetku na racun britanske ili kineske zastave? (cini mi se da je kinez poreklom ako ne gresim).

Budi kreativan

pre 6 godina

Ovom treba zabraniti ulazak u Srbiju! (Vlada, 6. oktobar 2017 17:32)

A sta onda treba raditi sa onima na nasoj strani koji neprestano zvizde tudjoj himni na utakmicama?

Fei Li

pre 6 godina

Ubedljivo najčudnije stvar u vezi naše zastave je što na njoj imamo krunu, a nismo monarhija.

Mislim da smo po tom detalju mi i Crnogorci jedinstveni na svetu.

Italijanka srpskog porekla

pre 6 godina

Ne znam da li je smesno ili tuzno koliko Srbi i sebe i sve oko sebe uzimaju za ozbiljno.Opustite se malo ljudi! A druga smesna stvar je sto do srpskog mozga uopste ne moze da dopre cinjenica da je moguce biti pripadnik nekog naroda,iako poreklom iz nekog drugog naroda.

Kalimero

pre 6 godina

Ha ha ha, ovo treba da bude smesno?
Omalovazavati nesto a nemas apsolutno nikakvu ideju o istoriji grba i zastave je isto kao kad bih ja omalovazavao neciju nobelovu nagradu za knjizevnost....

Frere Jacques

pre 6 godina

Nemam nikakav problem da se neko za*ebava na račun hrvatske zastave i grba, ali pod uslovom da je stvarno smiješan, a ovaj to nije!

đole

pre 6 godina

Pazi ove što se kao sprdaju da nije smeo da isproziva američku i britansku, a zapravo je te dve zastave prve isprozivao. Američka mu je pinovana na profilu, tako da nju vidite prvu. Dovoljno je bilo da samo odete na njegov tviter nalog i proverite.

Fore mu jesu glupe, ali i vi imate komplekse kada mislite da nije vređao svoje a da niste ni proverili. Jedino dobra fora, od ovih koje sam mu video, je sa norveškom zastavom u kojoj je pronašao 7-8 zastava drugih država. Ostalo je uglavnom vređanje da privuče pažnju.

Vanja

pre 6 godina

Nije mnogo ni pogrešio što se tiče naše zastave. Redizajnom 2010.su mesto orlova napravili papige. Užas. Prešaren grb previše detalja. Sve to isto može ali pojednostavljeno.

dekameron

pre 6 godina

Čovek je samo prokomentarisao izgled naše zastave, ništa komično niti uvredljivo. Mnogi su i kod nas bili protiv dvoglavog orla jer on predstavlja podeljenost i stalni dualizam. Ja sam protiv one krune jer mi nismo monarhija. Kada budemo onda može kruna.

boris

pre 6 godina

Nije toliki problem pojedinačni slučaj ismevanja zastave, grba i sl. Ovde je dublji i globalniji problem što se niskointeligentne fore forsiraju u mainstream.
Pogledajte film Idiocracy, posle nekog vremena nije više komedija.

brm

pre 6 godina

Britanski komicar ? Valjda, britanski komican ! Cudno da nije komentarisao britansku zastavu koja je olicenje ponistenja krstacama.
(buki, 6. oktobar 2017 12:44)

Naravno da je komentarisao britansku zastavu, i to drugu po redu. Prvu je komentarisao američku...američku je zapravo i pinnovao na svom profilu tako da se taj post prvi vidi kada odeš na njegov tviter.

Istina najviše boli. Očekujem puno minusa.

pre 6 godina

Objektivno zastava nam i nije neka lepotica. Dovoljno je videti boje koje deluju kao da su stare i isprane.

Zastava je jedan od najvažnijih simbola države i trebalo bi da bude lepa i da ostaje urezana u sećanje svakom ko je vidi. Naravno, mi baš i nemamo ukusa za lepo, pa nam je takva i zastava. Da smo pametni menjali bi simbole na bolje, ali ovde će stručnjaci za heraldiku da raspredaju o važnosti autentičnosti simbola što je potpuna besmislica, jer su i ti simboli nasledili neke prethodne simbole. Ne daj bože da se pomene promena boja i dvoglavih orlova, Srbende će odmah da te linčuju, jer su veoma vezani za svoje simbole. A kada ih pitaš kako to da je orao Krstaš, koji se nalazi na grbu i za kojega su svi tako vezani, pred izumiranjem, rekli bi ti da nemaju trenutno vremena da se bave tom tematikom.

E to se zove licemerje.

Da se ja pitam, a nažalost se ne pitam, promenio bih i zastavu i grb, a promenio bih i himnu (previše je depresivna), saobraćajne tablice i još mnogo toga.

поп Ћира

pre 6 godina

Можда је комичар, али уопште није смешан, чак шта више, испао је прилично глуп

Zoran

pre 6 godina

Mali moras prvo da znas da je ta srbija imala na kraljevskom dvoru upravo ovog dvoglavog orla jos dok tvoj pra pra pra pra pra deda nije jo ni bio u planu.Zato idi uci za ispite i smiri hormone uz neki pornic danas.
(Milan Novi Sad, 6. oktobar 2017 16:14)

Zaboravio si viljuške i noževe!

panco

pre 6 godina

Hajmo realno. Da nije prokomentarisao nasu zastavu, smejali bi se. Medjutim, proradili nam komplakesi cim je nasu spomenuo. Inace sve je u pravu.

Goran

pre 6 godina

"Englez...Ken Cheng...nemam sta da citam, sve mi je jasno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan_C, 6. oktobar 2017 12:26) "

Objasni nama, sa jevtinijim kartama, bar jednu stvar (od tih svih) koja ti je jasna. Hajde, majke ti, šta ti pametno govori to što je on Britanac koji se zove Ken Chang (osim toga da je čovek Kinez, da se odselio, on ili njegovi roditelji, u Britaniju i da tamo živi)?

A za humor ... pa, nekome je smešno ... meni nije, tupavo je. Ali, pazi, ni naše urnebesne komedije negde ne mogu da razumeju, uopšte.

BBP

pre 6 godina

@(Uvek sam se pitao sto dvoglavi orao, tako nesto ne postoji a i da postoji ne bi pozivelo bas dugo). Nislija
Dvoglavi orao predstavlja vladu i narod, koji su okrenuli glavu jedno od drugog.

Pera

pre 6 godina

Uvek sam se pitao sto dvoglavi orao, tako nesto ne postoji a i da postoji ne bi pozivelo bas dugo
(Nislija, 6. oktobar 2017 13:55)
Minut-dva guglovanja i naci ces odgovor. Zastave i grbovi su SIMBOLIKA tradicije, istorije, teznji jednog naroda.

mali je mozak

pre 6 godina

Koji smo mi plicak od naroda! Neko se nasalio na racun naseg 'ponosa' a mi udarili po rasnoj osnovi. Kakvi smo, grb nam je jos i super...

To me jedino nasmeja...

pre 6 godina

"Ken Čeng, britanski komičar"?!?!?

Zar ovo već nije vic?

Šta je ovaj rodom, kelt odgajan na pirinču?

Inače kafanski stoljnaci stavili za grb kuhinjksu rukavicu!

boris

pre 6 godina

Neobrazovano govedo koje nikada nije čulo za srednji vek niti gledalo umetnička dela iz tog perioda. Ne razume neko podneblje pa ismeva.
Mogu i ja da kažem da je vezan za kontinent sa koga etnički potiče pa zato zna za sijamske blizance, ali ne i za težnju za simetrijom u Evropi.
Očito mnogo vremena provodi u kuhinji i nikada nije igrao nijednu logičku igru kad ima takav komentar za HR zastavu.

Još jedan od plitkoumnih željnih brze slave. Ima na YT onih koji imaju neka znanja i suptilnije komentare, pa bi bilo lepo da malo njih forsirate - zdravije je.

ovaj_narod_ne_zaslužuje_bolje

pre 6 godina

U pravu je čovek. To sam i ja komentarisao pre mnogo mnogo godina.... dvoglavi orao, moš misliti. Gde to ima pa još u Srbiji?

anbeast

pre 6 godina

Aj sto se podsmeva zastavama - briga me, ionako nema na svetu gotovo nicega sto bi trebalo da bude tabu za dobru sprdnju. Volim I humor koji dotice stereotipe (doduse, tu ima fina linija dobrog ukusa koju ne valja prelaziti), ali ovo je bas smesno koliko nije smesno. Cak nije u pitanju ni los prevod, I na engleskom su "sale" glupe. Dostojne trogodisnjaka (izvinjavam se duhovitijim trogodisnjaka) :) E sad nesto drugo, kad god bude neka ovakva vest, dogadjaj, pa se ovi ozbiljni uvrede sto se neko sali sa "svetinjama" ja se setim Ekovog Imena ruze I "izgubljene" druge knjige Aristotelove Poetike :) Opasniji su ovi ozbiljni I "puni pijeteta".....

Vlajko

pre 6 godina

nije da sad nesto hejtujem zbog toga sto se sprda snasom zastavom, al brate mili nije ni malo smesno, ajd da je nesto reko i uvredljivo al da je smesno, al ovo je kanal duboki. nije on bas pod vaser vagu.

neutralni felsh

pre 6 godina

Ovom treba zabraniti ulazak u Srbiju! (Vlada, 6. oktobar 2017 17:32)

e sad si mu unistio smisao zivota. ko tebi da zabrane ulazak u sijera leone.

rocky balboa

pre 6 godina

Blago ti je njemu kad nema pametnijeg posla. Da mi je njegov mozak na 2-3 dana da se malo odmorim.

A komentari su mu...ma nemam komentara, grohotom se smejem.

BLJAK

Soprano

pre 6 godina

Dečko se sprda. To je razumljivo za njegovu profesiju, iako se meni lično takva šala ne dopada. No, ono što zapada za oči, jeste papagajski kljun na našem dvoglavom orlu.

Milan Novi Sad

pre 6 godina

Mali moras prvo da znas da je ta srbija imala na kraljevskom dvoru upravo ovog dvoglavog orla jos dok tvoj pra pra pra pra pra deda nije jo ni bio u planu.Zato idi uci za ispite i smiri hormone uz neki pornic danas.

Goran

pre 6 godina

Britansku zastavu nosim na svojim gacama(imam ih nekoliko sa tim motivom kupljene kod Kineza), taman pozadi da na nju sednem ili ispustim svoje gasove. Za to je odlicna. Imam i jedan stoljnjak sa motivima njihove zastave. Mislim da je odlican dezen za stoljnjak, cak bolji od hrvatske.

Barjak

pre 6 godina

Duhovito. Jeste kao sijamski blizanac. Nasmejao sam se na svaki komentar zastava , a ovi koji govore da nije smešno verovatno ne znaju da se smeju na bilo šta !

srbin

pre 6 godina

a jeli imao .uda da komentariše.Britansku ili američku zastavu?
(Pera, 06. oktobar 2017 11:39)

A da pre nešto napišeš prvo proveriš? Kako li tek donosiš zaključke o nekim krupnijim stvarima, kad nisi samo mogao da otvoriš njegov Twitter?

DaLanik

pre 6 godina

Daj narode kulirajte, lik se samo zeza uostalom nije ni rekao nista uvredljivo, nije neki super ultra dobar fazon ali treba izmisliti o svakoj zastavi nesto, simpaticno je. Uopste nije neukusno.

mich

pre 6 godina

Mogao je da iskomentarise zastavu neke "ozbiljnije" drzave...ah da zaboravio sam licemeri su to teski, inace na Engleskom grbu su lavovi koji lice na geparda...

Smesan je,u stvari kada bolje razmislim...nije

pre 6 godina

Ako je ovaj profesionalni komicar ovako komican i duhovit i na sceni nece se 'leba najesti od tog zanata..

mile tranzicija

pre 6 godina

Da je ikada ucio bilo sta shvatio bi poente zastava. One govore mnogo vise od boje i nisu tako jednostavne kao americka ili engleska. U njima je istorija. Ovome mogu da se smeju samo budale.

josip_zg

pre 6 godina

Nije da trolavam, ali me zanima zasto albanija i srbija imaju dvoglavog orla na zastavama. Kakve veze mitoloska bica imaju veze sa stvarnim drzavama.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Dobro je da je njemu smesno, bar ce nekog ovim humorom da nasmeje-sebe, elem evo jedan savet, moze ujutru sebe da gleda u ogledalo-ima ce zasto da se smeje i bez stranih zastava...

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Jako duhovito?! Na Zapadu je veoma popularno kada frustrirane osobe sa ideoloski suparnicke strane, odnosno Istoka, osetivsi se dovoljno udsljenima i bezbednima, kake po obelezjima tih drzava ali, kada su u pitanju njihova znamenja prica je sasvim drugacija?!

B

pre 6 godina

Da se sprdao s britanskom zastavom: uzeli bi mu drzavljanstvo i proterali ga.
Da se sprdao sa americkom: vodjena raketa namenjena sefu Al Kaide u Jemenu bi "malo" promasila metu i aterirala mu na glavu. Kolateralna steta...
Da se sprdao sa kineskom zastavom streljali bi ga, izvadili mu organe koji se mogu prodati na crno (ne nuzno tim redom i ne nuzno uz anesteziju). Naplatili bi vrednost metka kojim su ga streljali.

Gaston

pre 6 godina

Ovaj se predstavlja za komičara??? Sa ovakvim kvalitetom fora? Udjite u bilo koje školsko dvorište u Srbiji za vreme velikog odmora i čućete jedno 10 puta bolje fazone nego što ih ima ovaj "komičar".

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Meni najlepsa zastava BiH. Lepa i jednostavna, upecatljiva i jasna. Ove ostale sa krunama, gde spada i nasa, su prevazidjene i dosadne, kic.
(Nk)
------
Gospodine, nije zastava umetničko delo pa da nam bude interesantna i upečatljiva?! Zašto sebi ne priznate jednostavnu činjenicu da, ako volite bosansku zastavu, sasvim sigurno vam se neće svideti srpska niti zastava Republike Srpske. Za mene je najlepša, naša, srpska zastava, mada će to nekim "ultramodernistima" zvučati retrogradno i iznad svega uvredljivo?!

Washington

pre 6 godina

Pa dobro uspeo je da dobije medijski prostor. Ali iskreno sale su amaterske, ja sam se bas ponadao da nas je dobro sprzio nekom forom. Pih.

Gradjanin

pre 6 godina

Tragedija je što naši istoričari ne promovišu našu istoriju, nego se kao nagađa jeli to bilo ili nije! Kada je car Dušan uveo svoj Zakonik, onda je uveo i partijski sistem i tada su formirane i prve partije u evropi, odvojio je crkvu od države i formirao dvodomnu skupštinu. Po tom konceptu kraljevi, car i plemstvo dolaze od Boga i njihovi predstavnici su u gornjoj skupštini, a predstavnici naroda u donjoj! Kasnije je i Vizantija prihvatila partijsi sistem i dvodomnu skupštinu, i kuriozitet je da je pred napad Turaka na Konstantinopolj postojala Turska partija koja je bila druga po znazi u parlamentu!
Jedna glava je crkvena, a druga je narodna po sadašnjem tumačenju, a nekada je jedna glava bila crkvena i plemićka, a druga narodna, pri čemu su i plemići odgovarali pred istim sudovima kao i narod - po Dušanovom zakoniku! Tu je i onaj čuveni pečat na ćirilici pedeset godina pre Ćirila i Metodija, kao i onaj vikinški mač sa inskripcijom na tadašnjoj ćirilici, ali ko će to da obznani svetu!? (Anti)Srpska akademija nauka!? E, moji likovi! Ko je naša elita i gde se mi nalazimo - jadni mi ovako pametni sa ovako ... elitom! Zatupljuju nas na svaki moguć način, i korene nam zatiru!
Nije dvoglavi orao mutant bolesne srbijanske mašte, nego vrhunski domet razvoja demokratije! Englezi su tada imali neki prenos zemlje sa kralja na plemića, što je začetak tapijskog sistema, i to im je vrhunac demokratije - a šta su klozetske šolje u Smederevskoj tvrđavi iz toga perioda?!

genius

pre 6 godina

Ja stvarno ne razumem šta je smešno ni u jednom od ovih fazona, a britanski humor mi je blizak.
Osim toga, gospodinu je heraldika jača strana, koliko i humor, očigledno...

stevica

pre 6 godina

Zastava još i đene-đene, ali himna nam je užas... Dosadna popovska pesmica kojom se forsira religija onako kako bi i sami Saudijci i Pakistanci pozavideli. Mora se menjati ovavezno. Hvala Bogu u Srbiji se još uvek velika većina ljudi protivi tome da postanemo nekakva pravoslavna džamahirija.

BAKI

pre 6 godina

Svako li se danas zove "komičarem"...Stvarno sam umro od smeha,posebno što je tema stvarno smešna.Šta te briga za istoriju i za značenje pojedinih simbola na obeležjima jedne države,jedne nacije.Mi u našoj maloj Srbiji imamo izreku za to :".... ko lud na brašno".

n6

pre 6 godina

mislim da je srpska zastava najkompleksnija i najzahtevnija na svetu u grafičkom smislu. čik probaj da je nacrtaš slobodnom rukom... dok su većina njih u par boja i to je to.

Laza

pre 6 godina

Fore su na nivou starijih razreda osnovne škole, eventualno prva godina srednje, ali nisu bas inspirativne... U tom maniru Engleska zastava više liči na pokrov za pokojnika, a Britanska kao da izjavljuje "nisam vernik".

Pera

pre 6 godina

A mene zanima zbog čega je srpska zastava uopšte promenjena i zašto nije ostala prosto crveno/plavo/bela, već smo morali da dodajemo na nju i te orlove? Valjda su nas na to naterali svetski moćnici da bi se razlikovala od ruske? Ili da raskinemo sa tradicijom srpske post-turske države?

Ako može neko da pojasni. Hvala.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

@Krivi kurjak;
--------------------
Pa, ako vam je svejedno, sto se javljate? Nama je "vizantijski orao", sa ocilima, sasvim u redu. Uostalom i mi smo deo te kulture. Ako Vam vise odgovara dvoglavi ili troglavi Arapin, izvolite. To je pravo koje Vam niko ne moze oduzeti.

loki

pre 6 godina

ovi "komicari" retko kad su smesni. za srbijanski grb koji je plagijat vizantijskog i veze nema sa srbima mozes svasta reci. amerikanci zaista imaju retardiran humor ako im je ovo smesno.

KG

pre 6 godina

Naša ptica je malkice neuhranjena
Ali, ovaj Kinez je kreten. Ko mu daje za pravo da ismeva tudje simbole? Ne valja mu zastava sopstvene zemlje samo je kineska dobra. BudaletNina.

ŠKK

pre 6 godina

a jeli imao .uda da komentariše.Britansku ili američku zastavu?
(Pera, 6. oktobar 2017 11:39)

Mislim da nije imao šta ružno da kaže na nešto što je lepo. Svidelo se to tebi ili ne, i američka i britanska zastava su jedne od lepših.

Krivi Kurjak

pre 6 godina

Pa, ako vam je svejedno, sto se javljate? Nama je "vizantijski orao", sa ocilima, sasvim u redu. Uostalom i mi smo deo te kulture. Ako Vam vise odgovara dvoglavi ili troglavi Arapin, izvolite. To je pravo koje Vam niko ne moze oduzeti.
(Mladen Mladenovic, 6. oktobar 2017 17:03)
Ma meni je samo važno da mi ga niko ne može oduzeti, a za ostalo ću se već nekako snaći. Lepi Pozdrav.;)

Miki

pre 6 godina

Nije preterano duhovit, ali ni zastave zapravo nisu nešto preterano ozbiljno.
Za preporuku su oporo duhoviti satirični komentari uz pojedine zastave, koje je svojevremeno uradio portugalski list "Grande Reportagem". Projekat su nazvali "Meet the World"

aha

pre 6 godina

hahaha pa dobar je za hrvatsku, bosansku i vijetnamsku :D
sto se nase tice mogao je da se sprda sto se tice mnogih drugih stvari, ovo sto je izabrao i nije toliko smesno

Maxx

pre 6 godina

Nasa zastava je naopako okrenuta Ruska zastava. A grb predstavlja zajednicku moc vladanja narodom , crkva + drzava pod krunom na vrhu naravno.

nisam ja, ja je

pre 6 godina

Nikakav problem sto se sprda sa zastavama, samo... bar da ima neka zastava sa dzakom brasna kao grbom, pa da i razumemo zasto se toliko smeje.

veljo gegelj

pre 6 godina

uvek su mi se gadili smradovi koji se bave ovim kvazi poslom. britanski komicar ceng???? i jos pokeras. nasa zastava ima istoriju a ti si svoju pos*o onog trenutka kad si postao britanac. ceng. britanac. britanci cak i ne postoje.mesavina engleza,skota,velsana i iraca i ko zna cega sve ne u zadnjih pedesetak godina.

ovaj_narod_ne_zaslužuje_bolje

pre 6 godina

U pravu je čovek. To sam i ja komentarisao pre mnogo mnogo godina.... dvoglavi orao, moš misliti. Gde to ima pa još u Srbiji?

Vlada

pre 6 godina

Dakle, britanski komicar azijskog ili juzno-azijskog porekla se podsmeva onome za sta su mnogi dali svoje zivote. A kada bih sada na ovom portalu napisao neku neslanu salu o njemu vi taj komentar nikako ne biste objavili ili bih bio optuzen za rasizam ili tako nesto. To je ta sloboda govora i demokratija.

mala

pre 6 godina

Mozda ja nemam smisla za humor pa mi ovo nije smesno. A i mislim da je uvredljivo i zakonom zabranjeno da se ljudi sprdaju sa himnom, grbom i zastavom neke drzave. Da li je napravio neku "duhovitu" dosetku na racun britanske ili kineske zastave? (cini mi se da je kinez poreklom ako ne gresim).

Milan Novi Sad

pre 6 godina

Mali moras prvo da znas da je ta srbija imala na kraljevskom dvoru upravo ovog dvoglavog orla jos dok tvoj pra pra pra pra pra deda nije jo ni bio u planu.Zato idi uci za ispite i smiri hormone uz neki pornic danas.

Zlatko

pre 6 godina

Vrhunski humor za ograničene ljude.... kao u američkom sitkomu kad izlazi neki ružni muškarac preobučen u ženu, a ovaj pored kaže: Šta je ovo, miss jugoslavije? Ili ono u Mućkama sa jugoslovenskim vinom (u fazonu ima u garaži neko najgore i najjeftinije)... za zapadnog gledaoca sa svim ograničenjima i predrasudama prema istoku i "zemljama trećeg sveta" sasvim dovoljno za smeh

Barjak

pre 6 godina

Duhovito. Jeste kao sijamski blizanac. Nasmejao sam se na svaki komentar zastava , a ovi koji govore da nije smešno verovatno ne znaju da se smeju na bilo šta !

Goran

pre 6 godina

A na Engleskom grbu postoji jednorog koji kao postoji. I sada se uhvatio dvoglavog orla a ne vidi jednoroga na Engleskom grbu. Ali, pardon. On sigurno nije cuo da postoje grbovi jer rekao bih da mu licno obrazovanje nije jaca strana.

Gradjanin

pre 6 godina

Tragedija je što naši istoričari ne promovišu našu istoriju, nego se kao nagađa jeli to bilo ili nije! Kada je car Dušan uveo svoj Zakonik, onda je uveo i partijski sistem i tada su formirane i prve partije u evropi, odvojio je crkvu od države i formirao dvodomnu skupštinu. Po tom konceptu kraljevi, car i plemstvo dolaze od Boga i njihovi predstavnici su u gornjoj skupštini, a predstavnici naroda u donjoj! Kasnije je i Vizantija prihvatila partijsi sistem i dvodomnu skupštinu, i kuriozitet je da je pred napad Turaka na Konstantinopolj postojala Turska partija koja je bila druga po znazi u parlamentu!
Jedna glava je crkvena, a druga je narodna po sadašnjem tumačenju, a nekada je jedna glava bila crkvena i plemićka, a druga narodna, pri čemu su i plemići odgovarali pred istim sudovima kao i narod - po Dušanovom zakoniku! Tu je i onaj čuveni pečat na ćirilici pedeset godina pre Ćirila i Metodija, kao i onaj vikinški mač sa inskripcijom na tadašnjoj ćirilici, ali ko će to da obznani svetu!? (Anti)Srpska akademija nauka!? E, moji likovi! Ko je naša elita i gde se mi nalazimo - jadni mi ovako pametni sa ovako ... elitom! Zatupljuju nas na svaki moguć način, i korene nam zatiru!
Nije dvoglavi orao mutant bolesne srbijanske mašte, nego vrhunski domet razvoja demokratije! Englezi su tada imali neki prenos zemlje sa kralja na plemića, što je začetak tapijskog sistema, i to im je vrhunac demokratije - a šta su klozetske šolje u Smederevskoj tvrđavi iz toga perioda?!

ŠKK

pre 6 godina

a jeli imao .uda da komentariše.Britansku ili američku zastavu?
(Pera, 6. oktobar 2017 11:39)

Mislim da nije imao šta ružno da kaže na nešto što je lepo. Svidelo se to tebi ili ne, i američka i britanska zastava su jedne od lepših.

mile tranzicija

pre 6 godina

Da je ikada ucio bilo sta shvatio bi poente zastava. One govore mnogo vise od boje i nisu tako jednostavne kao americka ili engleska. U njima je istorija. Ovome mogu da se smeju samo budale.

logical scepticism

pre 6 godina

I nije narocito duhovito. Da jeste, onda bi se Beni Hill, Pajtonovci ili Mister Bin odavno zezali sa zastavama. Pre je nedostatak komicne kreativnosti ovde slucaj.

B

pre 6 godina

Da se sprdao s britanskom zastavom: uzeli bi mu drzavljanstvo i proterali ga.
Da se sprdao sa americkom: vodjena raketa namenjena sefu Al Kaide u Jemenu bi "malo" promasila metu i aterirala mu na glavu. Kolateralna steta...
Da se sprdao sa kineskom zastavom streljali bi ga, izvadili mu organe koji se mogu prodati na crno (ne nuzno tim redom i ne nuzno uz anesteziju). Naplatili bi vrednost metka kojim su ga streljali.

panco

pre 6 godina

Hajmo realno. Da nije prokomentarisao nasu zastavu, smejali bi se. Medjutim, proradili nam komplakesi cim je nasu spomenuo. Inace sve je u pravu.

loki

pre 6 godina

ovi "komicari" retko kad su smesni. za srbijanski grb koji je plagijat vizantijskog i veze nema sa srbima mozes svasta reci. amerikanci zaista imaju retardiran humor ako im je ovo smesno.

Vanja

pre 6 godina

Nije mnogo ni pogrešio što se tiče naše zastave. Redizajnom 2010.su mesto orlova napravili papige. Užas. Prešaren grb previše detalja. Sve to isto može ali pojednostavljeno.

Istina najviše boli. Očekujem puno minusa.

pre 6 godina

Objektivno zastava nam i nije neka lepotica. Dovoljno je videti boje koje deluju kao da su stare i isprane.

Zastava je jedan od najvažnijih simbola države i trebalo bi da bude lepa i da ostaje urezana u sećanje svakom ko je vidi. Naravno, mi baš i nemamo ukusa za lepo, pa nam je takva i zastava. Da smo pametni menjali bi simbole na bolje, ali ovde će stručnjaci za heraldiku da raspredaju o važnosti autentičnosti simbola što je potpuna besmislica, jer su i ti simboli nasledili neke prethodne simbole. Ne daj bože da se pomene promena boja i dvoglavih orlova, Srbende će odmah da te linčuju, jer su veoma vezani za svoje simbole. A kada ih pitaš kako to da je orao Krstaš, koji se nalazi na grbu i za kojega su svi tako vezani, pred izumiranjem, rekli bi ti da nemaju trenutno vremena da se bave tom tematikom.

E to se zove licemerje.

Da se ja pitam, a nažalost se ne pitam, promenio bih i zastavu i grb, a promenio bih i himnu (previše je depresivna), saobraćajne tablice i još mnogo toga.

Krivi Kurjak

pre 6 godina

Hahaha pazi likove što se vređaju. Evo vam jedna informacija koju možda niste znali, dvoglavi je pruzet od Vizantije, isto kao i ocila. A inače totemska životinja Srba je Vuk. Mislim meni je svejedno, mogli su da ture i dvoglavog arapina ili kafanski stolnjak , ah da...

boris

pre 6 godina

Neobrazovano govedo koje nikada nije čulo za srednji vek niti gledalo umetnička dela iz tog perioda. Ne razume neko podneblje pa ismeva.
Mogu i ja da kažem da je vezan za kontinent sa koga etnički potiče pa zato zna za sijamske blizance, ali ne i za težnju za simetrijom u Evropi.
Očito mnogo vremena provodi u kuhinji i nikada nije igrao nijednu logičku igru kad ima takav komentar za HR zastavu.

Još jedan od plitkoumnih željnih brze slave. Ima na YT onih koji imaju neka znanja i suptilnije komentare, pa bi bilo lepo da malo njih forsirate - zdravije je.

polo

pre 6 godina

Evo kako se pali narod... nije ni cudo sto Srbi misle da je ceo svet protiv nas

Kazu ljudi, cudo da nije isprozivao americku, britansku i ostalo... A covek se nasalio sa svim zastavama. Ako pogledate statuse videcete brojeve 73/195, 74/195 itd znaci da je svih 195 zastava predstavio. A b92 je samo nama zanimljive stavio u rubriku i onda ljudi pomisle kako ceo svet samo o nama prica i kako samo nas mrzi. I covek naravno ne misli da su zastave smesne nego je samo mastom izvukao nesto smesno. Iz svake stvari koja postoji na ovom svetu mastom mozemo da izvucemo nesto smesno. Ljudi su pravili smesne stvari sa Ajnstajnom, papom pa i samim Isusom Hristom

Soprano

pre 6 godina

Dečko se sprda. To je razumljivo za njegovu profesiju, iako se meni lično takva šala ne dopada. No, ono što zapada za oči, jeste papagajski kljun na našem dvoglavom orlu.

Goran

pre 6 godina

Britansku zastavu nosim na svojim gacama(imam ih nekoliko sa tim motivom kupljene kod Kineza), taman pozadi da na nju sednem ili ispustim svoje gasove. Za to je odlicna. Imam i jedan stoljnjak sa motivima njihove zastave. Mislim da je odlican dezen za stoljnjak, cak bolji od hrvatske.

To me jedino nasmeja...

pre 6 godina

"Ken Čeng, britanski komičar"?!?!?

Zar ovo već nije vic?

Šta je ovaj rodom, kelt odgajan na pirinču?

Inače kafanski stoljnaci stavili za grb kuhinjksu rukavicu!

Pera

pre 6 godina

A mene zanima zbog čega je srpska zastava uopšte promenjena i zašto nije ostala prosto crveno/plavo/bela, već smo morali da dodajemo na nju i te orlove? Valjda su nas na to naterali svetski moćnici da bi se razlikovala od ruske? Ili da raskinemo sa tradicijom srpske post-turske države?

Ako može neko da pojasni. Hvala.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Dobro je da je njemu smesno, bar ce nekog ovim humorom da nasmeje-sebe, elem evo jedan savet, moze ujutru sebe da gleda u ogledalo-ima ce zasto da se smeje i bez stranih zastava...

Вук Шетоња

pre 6 godina

Кад сам био омладинац, за неког ко није разумео виц коме се друштво смеје - рекло би се да се смеје "на мобу". Овим духовитостима иоле образован човек може да се cмеје само "на мобу"... На страну мањкавост духовитости "комичара", али овакав однос према симболима нација показује тешку мањкавост васпитања и велику бахатост... Типично за празноглавце које "избацила поплава"... То што се на исти начин односи и према застави своје нације ни мало га не оправдава. Напротив...

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

@Krivi kurjak;
--------------------
Pa, ako vam je svejedno, sto se javljate? Nama je "vizantijski orao", sa ocilima, sasvim u redu. Uostalom i mi smo deo te kulture. Ako Vam vise odgovara dvoglavi ili troglavi Arapin, izvolite. To je pravo koje Vam niko ne moze oduzeti.

Fei Li

pre 6 godina

Ubedljivo najčudnije stvar u vezi naše zastave je što na njoj imamo krunu, a nismo monarhija.

Mislim da smo po tom detalju mi i Crnogorci jedinstveni na svetu.

Posteno i haos je bolji

pre 6 godina

Po mom misljenju, covek je u pravu. Nasa zastava je neinspirativna. Trebalo bi je osavremeniti dodavanjem, u gornji levi ugao, lika Naseg Premudrog pogleda uperenog unapred. Koje bi to zadovoljstvo bilo slediti takav barjak.
Sto je od mene, dosta je. Zasluzio sam bar kilo jagnjetine i kilo i kilo. Kolege molim da navale sa plusevima, cekaju vas sendvici.

KG

pre 6 godina

Naša ptica je malkice neuhranjena
Ali, ovaj Kinez je kreten. Ko mu daje za pravo da ismeva tudje simbole? Ne valja mu zastava sopstvene zemlje samo je kineska dobra. BudaletNina.

n6

pre 6 godina

mislim da je srpska zastava najkompleksnija i najzahtevnija na svetu u grafičkom smislu. čik probaj da je nacrtaš slobodnom rukom... dok su većina njih u par boja i to je to.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Meni najlepsa zastava BiH. Lepa i jednostavna, upecatljiva i jasna. Ove ostale sa krunama, gde spada i nasa, su prevazidjene i dosadne, kic.
(Nk)
------
Gospodine, nije zastava umetničko delo pa da nam bude interesantna i upečatljiva?! Zašto sebi ne priznate jednostavnu činjenicu da, ako volite bosansku zastavu, sasvim sigurno vam se neće svideti srpska niti zastava Republike Srpske. Za mene je najlepša, naša, srpska zastava, mada će to nekim "ultramodernistima" zvučati retrogradno i iznad svega uvredljivo?!

поп Ћира

pre 6 godina

Можда је комичар, али уопште није смешан, чак шта више, испао је прилично глуп

mich

pre 6 godina

Mogao je da iskomentarise zastavu neke "ozbiljnije" drzave...ah da zaboravio sam licemeri su to teski, inace na Engleskom grbu su lavovi koji lice na geparda...

pera

pre 6 godina

au, koje ste vi iskompleksirane balkanske paljevine... te, sto nije englesku, te sto nije americku... i jos branite nasu zastavu, te kakva je ova zastava a kakva je ona... ko deca od 5 godina "moj tata je jaci od tvog"... prvo, "opleo" je po svim zastavama (195 zastava) i, da, i po americkoj, i to je nju prvu opleo jednostavno rekavsi da je s**nje... i po britanskoj (ona je druga poredu), i albanskoj i saudijskoj itd... drugo, tacno, nije smesan, mnogi komentari su mu bezidejni i glupi, ali sam siguran da se ne biste toliko gicali da vas nije dirnuo u nacionalni ponos... sto bi rekao ralphie may "it's just a f**king joke"... i kako vam nije glupo da kao "branite" zastavu svoje drzave od komentara nekog ispodprosecnog komicara...?

Pera

pre 6 godina

Uvek sam se pitao sto dvoglavi orao, tako nesto ne postoji a i da postoji ne bi pozivelo bas dugo
(Nislija, 6. oktobar 2017 13:55)
Minut-dva guglovanja i naci ces odgovor. Zastave i grbovi su SIMBOLIKA tradicije, istorije, teznji jednog naroda.

stevica

pre 6 godina

Zastava još i đene-đene, ali himna nam je užas... Dosadna popovska pesmica kojom se forsira religija onako kako bi i sami Saudijci i Pakistanci pozavideli. Mora se menjati ovavezno. Hvala Bogu u Srbiji se još uvek velika većina ljudi protivi tome da postanemo nekakva pravoslavna džamahirija.

Kalimero

pre 6 godina

Ha ha ha, ovo treba da bude smesno?
Omalovazavati nesto a nemas apsolutno nikakvu ideju o istoriji grba i zastave je isto kao kad bih ja omalovazavao neciju nobelovu nagradu za knjizevnost....

rocky balboa

pre 6 godina

Blago ti je njemu kad nema pametnijeg posla. Da mi je njegov mozak na 2-3 dana da se malo odmorim.

A komentari su mu...ma nemam komentara, grohotom se smejem.

BLJAK

mali je mozak

pre 6 godina

Koji smo mi plicak od naroda! Neko se nasalio na racun naseg 'ponosa' a mi udarili po rasnoj osnovi. Kakvi smo, grb nam je jos i super...

Obren

pre 6 godina

Ako je ovaj komičar ja sam astonaut. Apsolutno ništa smešno, svaki dan sretneš bar 10 ljudi sa boljim smislom za humor. I još glumi neko ludilo, vređa svoje, tužan lik a ne smešan...

dekameron

pre 6 godina

Čovek je samo prokomentarisao izgled naše zastave, ništa komično niti uvredljivo. Mnogi su i kod nas bili protiv dvoglavog orla jer on predstavlja podeljenost i stalni dualizam. Ja sam protiv one krune jer mi nismo monarhija. Kada budemo onda može kruna.

josip_zg

pre 6 godina

Nije da trolavam, ali me zanima zasto albanija i srbija imaju dvoglavog orla na zastavama. Kakve veze mitoloska bica imaju veze sa stvarnim drzavama.

Frere Jacques

pre 6 godina

Nemam nikakav problem da se neko za*ebava na račun hrvatske zastave i grba, ali pod uslovom da je stvarno smiješan, a ovaj to nije!

srbin

pre 6 godina

a jeli imao .uda da komentariše.Britansku ili američku zastavu?
(Pera, 06. oktobar 2017 11:39)

A da pre nešto napišeš prvo proveriš? Kako li tek donosiš zaključke o nekim krupnijim stvarima, kad nisi samo mogao da otvoriš njegov Twitter?

Aleksandar

pre 6 godina

Ako je ovaj debil komicar, koliki li su tek debili oni koji se smeju ovim njegovim "Posalicama"
Svaki "Crap" se danas zove komicarem.

đole

pre 6 godina

Pazi ove što se kao sprdaju da nije smeo da isproziva američku i britansku, a zapravo je te dve zastave prve isprozivao. Američka mu je pinovana na profilu, tako da nju vidite prvu. Dovoljno je bilo da samo odete na njegov tviter nalog i proverite.

Fore mu jesu glupe, ali i vi imate komplekse kada mislite da nije vređao svoje a da niste ni proverili. Jedino dobra fora, od ovih koje sam mu video, je sa norveškom zastavom u kojoj je pronašao 7-8 zastava drugih država. Ostalo je uglavnom vređanje da privuče pažnju.

Zoran

pre 6 godina

Mali moras prvo da znas da je ta srbija imala na kraljevskom dvoru upravo ovog dvoglavog orla jos dok tvoj pra pra pra pra pra deda nije jo ni bio u planu.Zato idi uci za ispite i smiri hormone uz neki pornic danas.
(Milan Novi Sad, 6. oktobar 2017 16:14)

Zaboravio si viljuške i noževe!

Italijanka srpskog porekla

pre 6 godina

Ne znam da li je smesno ili tuzno koliko Srbi i sebe i sve oko sebe uzimaju za ozbiljno.Opustite se malo ljudi! A druga smesna stvar je sto do srpskog mozga uopste ne moze da dopre cinjenica da je moguce biti pripadnik nekog naroda,iako poreklom iz nekog drugog naroda.

Goran

pre 6 godina

"Englez...Ken Cheng...nemam sta da citam, sve mi je jasno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan_C, 6. oktobar 2017 12:26) "

Objasni nama, sa jevtinijim kartama, bar jednu stvar (od tih svih) koja ti je jasna. Hajde, majke ti, šta ti pametno govori to što je on Britanac koji se zove Ken Chang (osim toga da je čovek Kinez, da se odselio, on ili njegovi roditelji, u Britaniju i da tamo živi)?

A za humor ... pa, nekome je smešno ... meni nije, tupavo je. Ali, pazi, ni naše urnebesne komedije negde ne mogu da razumeju, uopšte.

zauvek Cigan a ne Delija

pre 6 godina

Vrhunski humor za ograničene ljude.... kao u američkom sitkomu kad izlazi neki ružni muškarac preobučen u ženu, a ovaj pored kaže: Šta je ovo, miss jugoslavije? Ili ono u Mućkama sa jugoslovenskim vinom (u fazonu ima u garaži neko najgore i najjeftinije)... za zapadnog gledaoca sa svim ograničenjima i predrasudama prema istoku i "zemljama trećeg sveta" sasvim dovoljno za smeh
(Zlatko, 06. oktobar 2017 11:42)

U Mućkama nije bilo Jugoslovensko vino nego Rumunski rizling...i da meni je smešan Engleski humor (Mućke, Crna guja, Nepristojni ljudi...), samo što ovaj veze sa tim humorom nema...

Vatri

pre 6 godina

@(Pera, 6. oktobar 2017 11:39)

Da imao je mu*a, americka zastava je bila prva koju je komentarisao komentarom "The US flag: god it's shite", izvor je njegov twitter ;)

Maxx

pre 6 godina

Nasa zastava je naopako okrenuta Ruska zastava. A grb predstavlja zajednicku moc vladanja narodom , crkva + drzava pod krunom na vrhu naravno.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Jako duhovito?! Na Zapadu je veoma popularno kada frustrirane osobe sa ideoloski suparnicke strane, odnosno Istoka, osetivsi se dovoljno udsljenima i bezbednima, kake po obelezjima tih drzava ali, kada su u pitanju njihova znamenja prica je sasvim drugacija?!

Smesan je,u stvari kada bolje razmislim...nije

pre 6 godina

Ako je ovaj profesionalni komicar ovako komican i duhovit i na sceni nece se 'leba najesti od tog zanata..

aha

pre 6 godina

hahaha pa dobar je za hrvatsku, bosansku i vijetnamsku :D
sto se nase tice mogao je da se sprda sto se tice mnogih drugih stvari, ovo sto je izabrao i nije toliko smesno

BAKI

pre 6 godina

Svako li se danas zove "komičarem"...Stvarno sam umro od smeha,posebno što je tema stvarno smešna.Šta te briga za istoriju i za značenje pojedinih simbola na obeležjima jedne države,jedne nacije.Mi u našoj maloj Srbiji imamo izreku za to :".... ko lud na brašno".

boris

pre 6 godina

Nije toliki problem pojedinačni slučaj ismevanja zastave, grba i sl. Ovde je dublji i globalniji problem što se niskointeligentne fore forsiraju u mainstream.
Pogledajte film Idiocracy, posle nekog vremena nije više komedija.

Budi kreativan

pre 6 godina

Ovom treba zabraniti ulazak u Srbiju! (Vlada, 6. oktobar 2017 17:32)

A sta onda treba raditi sa onima na nasoj strani koji neprestano zvizde tudjoj himni na utakmicama?

BBP

pre 6 godina

@(Uvek sam se pitao sto dvoglavi orao, tako nesto ne postoji a i da postoji ne bi pozivelo bas dugo). Nislija
Dvoglavi orao predstavlja vladu i narod, koji su okrenuli glavu jedno od drugog.

Krivi Kurjak

pre 6 godina

Pa, ako vam je svejedno, sto se javljate? Nama je "vizantijski orao", sa ocilima, sasvim u redu. Uostalom i mi smo deo te kulture. Ako Vam vise odgovara dvoglavi ili troglavi Arapin, izvolite. To je pravo koje Vam niko ne moze oduzeti.
(Mladen Mladenovic, 6. oktobar 2017 17:03)
Ma meni je samo važno da mi ga niko ne može oduzeti, a za ostalo ću se već nekako snaći. Lepi Pozdrav.;)

Gaston

pre 6 godina

Ovaj se predstavlja za komičara??? Sa ovakvim kvalitetom fora? Udjite u bilo koje školsko dvorište u Srbiji za vreme velikog odmora i čućete jedno 10 puta bolje fazone nego što ih ima ovaj "komičar".

lal

pre 6 godina

meni je paradoksalno da je engleski humor toliko "raznovrstan"... od chenga do del boja...
mada ni kod nas nije bolje... od kursadzija do balkanskog spijuna...

genius

pre 6 godina

Ja stvarno ne razumem šta je smešno ni u jednom od ovih fazona, a britanski humor mi je blizak.
Osim toga, gospodinu je heraldika jača strana, koliko i humor, očigledno...

anbeast

pre 6 godina

Aj sto se podsmeva zastavama - briga me, ionako nema na svetu gotovo nicega sto bi trebalo da bude tabu za dobru sprdnju. Volim I humor koji dotice stereotipe (doduse, tu ima fina linija dobrog ukusa koju ne valja prelaziti), ali ovo je bas smesno koliko nije smesno. Cak nije u pitanju ni los prevod, I na engleskom su "sale" glupe. Dostojne trogodisnjaka (izvinjavam se duhovitijim trogodisnjaka) :) E sad nesto drugo, kad god bude neka ovakva vest, dogadjaj, pa se ovi ozbiljni uvrede sto se neko sali sa "svetinjama" ja se setim Ekovog Imena ruze I "izgubljene" druge knjige Aristotelove Poetike :) Opasniji su ovi ozbiljni I "puni pijeteta".....

Vlajko

pre 6 godina

nije da sad nesto hejtujem zbog toga sto se sprda snasom zastavom, al brate mili nije ni malo smesno, ajd da je nesto reko i uvredljivo al da je smesno, al ovo je kanal duboki. nije on bas pod vaser vagu.

DaLanik

pre 6 godina

Daj narode kulirajte, lik se samo zeza uostalom nije ni rekao nista uvredljivo, nije neki super ultra dobar fazon ali treba izmisliti o svakoj zastavi nesto, simpaticno je. Uopste nije neukusno.

Miki

pre 6 godina

Nije preterano duhovit, ali ni zastave zapravo nisu nešto preterano ozbiljno.
Za preporuku su oporo duhoviti satirični komentari uz pojedine zastave, koje je svojevremeno uradio portugalski list "Grande Reportagem". Projekat su nazvali "Meet the World"

neutralni felsh

pre 6 godina

Ovom treba zabraniti ulazak u Srbiju! (Vlada, 6. oktobar 2017 17:32)

e sad si mu unistio smisao zivota. ko tebi da zabrane ulazak u sijera leone.

Laza

pre 6 godina

Fore su na nivou starijih razreda osnovne škole, eventualno prva godina srednje, ali nisu bas inspirativne... U tom maniru Engleska zastava više liči na pokrov za pokojnika, a Britanska kao da izjavljuje "nisam vernik".

brm

pre 6 godina

Britanski komicar ? Valjda, britanski komican ! Cudno da nije komentarisao britansku zastavu koja je olicenje ponistenja krstacama.
(buki, 6. oktobar 2017 12:44)

Naravno da je komentarisao britansku zastavu, i to drugu po redu. Prvu je komentarisao američku...američku je zapravo i pinnovao na svom profilu tako da se taj post prvi vidi kada odeš na njegov tviter.

nisam ja, ja je

pre 6 godina

Nikakav problem sto se sprda sa zastavama, samo... bar da ima neka zastava sa dzakom brasna kao grbom, pa da i razumemo zasto se toliko smeje.

Washington

pre 6 godina

Pa dobro uspeo je da dobije medijski prostor. Ali iskreno sale su amaterske, ja sam se bas ponadao da nas je dobro sprzio nekom forom. Pih.