Subota, 09.09.2017.

19:59

Pogledajte mapu svih ulica na svetu koje nose Titovo ime

Izvor: Klix.ba, Aljazeera

Pogledajte mapu svih ulica na svetu koje nose Titovo ime IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Valentin

pre 6 godina

Ne nalaze se na ovoj mapi baš sve ulice. U našem selu glavna ulica se zove Maršala Tita. Proverite u pitanju je selo Lug na Fruškoj Gori.

Mr M

pre 6 godina

@Ne mogu da zamislim
Imas jednu ulicu u Pnom Penu i na znakovima pise ili Josep Broz Tito ili Yugoslavie.. Ja mislim da se sad ulica zove Yugoslavie, a da je Josep Broz Tito stari naziv, ali ko ce ga znati.. Ironija je da je u toj ulici nemacka ambasada

Pogan

pre 6 godina

(petar, 09. septembar 2017 20:58)

I Staljin je bio borac protiv fasizma, pa je za vreme njegove tiranije ubijen i zatvaran ogroman broj ljudi. Ne zelim da poredim Tita i Staljina, samo kazem da ti rezon i nije neki.

Yugocinik

pre 6 godina

"Drugim rečima, ne postoji normalna država u kojoj se nalazi Titova ulica!"
(Maja, 9. septembar 2017 21:32)

Hoces reci da su sve one krunisane glave, predsednici i premijeri iz celog sveta koji su dosli na njegovu sahranu iz nenormalnih drzava.

Pogledaj malo ko je i koliko najistaknutijih ljudi tog doba je doslo sa svih svetskih kontinenata da mu odaju priznanje. To se ni za koga nikada nece vise ponoviti.

Pa nece bas biti da su svi oni nenormalni, a samo smo mi normalni pa smo sve sto je on stvorio razvalili u krvi i razaranju. Zato nas i ceo svet prezire, a ne mrzi-kako mi uobrazavamo, a sve zbog takvih kao Vi Majo.

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Jednom riječju, svjetska bijeda ga ima.
(Torcida Jupiter, 9. septembar 2017 21:49)

Drugim rečima, ne postoji normalna država u kojoj se nalazi Titova ulica!
(Maja, 9. septembar 2017 21:32)



Tebi Italija nije normalna država? Aaaauuuu...

Jovana A.

pre 6 godina

Kod nas u Surdulici jedna od najvećih i glavnih ulica ponosno nosi ime Jugoslovenska. Druga, takodje važna, nosila je ime Maršala Tita, a onda su je nacionalisti preimenovali u Kralja Milana.

Stefan

pre 6 godina

Logicno u Hr Istra jer znaju da ne bi bili u Hr da nije bilo njega i jos bitnije pre njega su Italijani mahom ziveli na obali a oni u unutrasnjosti.Medjumurje(Severozapad Hrvastke) isto pre toga pripadalo Madjarskoj i malo njegov rodni kraj. Srbija u Vojvodini kolonisti i manjine vidi se manje u Sremu manje i jednih i drugih u odnosu na Banat i Backu. U ostatku Srbije posle ustava iz 1974 nije on vise bio tako voljen uopste , isto to moze da se primetiti da u krajevima BiH i u onim manjim mestima u Hr u kojima jos Srbi drze vecinu je uklonjen iz istog razloga iako su Srbi iz Hr i Bih cinili okosnicu partizanskog pokreta. BiH i Makedonija tesko da bi i postojale da nije bilo njega tako da logicno. Ocigledno da Albanci sa Kosova jos ne prepoznaju ko im je otvorio put ka nezavisnosti. A takodje se jasno vidi da su za razliku od Istre koja nije imala talas naseljavanja Dalmaciju naselili Hrvati iz unutrasnje Dalmacije i BiH koji i ne znaju da su se zahvaljujuci njemu naselili u Zaru(Zadar) i Spalato(Split).

djeneral

pre 6 godina

Diglo se puno buke oko hrvatskog preimenovanja, a znam da se puno Marsala Tita preimenovalo u neke neutralne nazive(Oslobodjenje...) i u Srbiji. Iskulirajte, tek ce se menjati istorija.

Džoni

pre 6 godina

U mom gradu u Bačkoj a i u susednim gradovima i selima većinom glavne ulice nose Titovo ime. Ja živim u ulici M. Tita. Ovde su nazivi ulica ostali nepromenjeni još od vremena komunizma tako da imamo i Lenjinovu, Bratstva i Jedinstva, I. L. Ribara, Save Kovačevića, Žarka Zrenjanina, itd. Iskreno ja to ni ne primećujem nego evo sada me ovaj tekst zamisli!

Borko

pre 6 godina

Dosta više sa tim zločincem koji je upropastio srpski narod
(....., 9. septembar 2017 21:40)

Da se podsetimo da taj "zlocinac" nije politicki aktivan jos od 78/79 god. Imali smo vremena od tada da uredimo Srbiju po svome.... pa jedno deset puta. I vidi se napredak od kad smo preuzeli kormilo, u svakom pogledu. Bas nam dobro ide, a?

Velimir

pre 6 godina

Za vreme Titove diktature Beograd je bio velegrad u svakom pogledu, a Srbija je imala ugled kako u svetu tako i na Balkanu. Da li je to stina ili deo komunisticke propagande, odlucite sami. Porodilista su bila puna dece, sela puna radnih ljudi, frizider puni hrane, a zatvori puni kriminalaca. Nije srusena ni jedna srpska crkva, ali eto.. nisu popovi vozili mercedese, pa je to bilo strasno mracno vreme. Izvinite, kome ovo sto sam naveo smeta, taj nije normalan. I nemojte opet o redovima i bonovima za benzin molim vas. Ovi matorci danas sto danas kopaju po kontejnerima ni nemaju u sta da sipaju benzin. A i da stanu negde u red za hleb.. mislite da bi im brat Srbin dao? Tito je davao i delio, i u tome je ta mala razlika. Nikakvo bogatstvo nije u grob odneo, zena mu je umrla u bedi, a pogledajte kako mu zive deca i unuci. Sram treba da nas bude!

Bata

pre 6 godina

Komentari i ovo što se vidi je pokazatelj kakvi smo postali, na istoriji i vremenu je da proceni kakav je neko bio, a jedino se mi stidimo naše istorije te je malo malo pa menjamo. Tito zaslužuje ulicu, ako ni zboč čega drugog onda zbog mira i koliko toliko normalnog života u kojem su naši roditelji odrastali, zbog toga što je bio svetski uticajan političar i zabeležen za svagda u svetskim knjigama o istoriji. Industrija je ne samo opstala nego i hranila naciju, ista ona koje danas više nema zbog onih koji su bili posle njega i mahali politikom koja je između iostalog sklanjala Titovo ime iz svega, hajde starih ulica koje su nekada imale druga imena, nego i sa ulica koje su komunisti za vlasti po prvi put i odradili, asfaltirali i pustili u rad... Ma koliko neki režali činjenica je da je više onih koji sa setom gledaju na ta vremena...

Vladan R

pre 6 godina

@ dott

Nije bio ni za zivota, ni nakon zivota najbogatiji, jer nista od navedenog nije pripadalo njemu, vec drzavi. Da je tako kao sto kazes, onda bi bar nesto ostali njegovim potomcima ili supruzi. Sad lepo uporedi sta je od imovine ostalo potomcima Karadjordjevica, pa onda pricaj pricu koliko je neko bio bogat. I nije Tito bio idejni tvorac Jugoslavije, vec upravo pomenuti Kardjordjevici.

Tripco

pre 6 godina

Jasno mi je za sve one ulice kod nesvrstanih (zapravo, čudi me da ih nema i više), nego, nije mi jasno čime je tolko Talijane zadužio?

hill

pre 6 godina

Tito je najvise postovan u siromasnim zemljama jer se borio za sirotinju, a ovi ga nisu zaboravili. Siromasne narode Azije i Afrike je gledao kao prijatelje, dok ih tzv. elita i dan danas smatra nizom rasom. Mozemo pricati sta hocemo za njega ali Tito je znacajna istorijska licnost postovana na svakom kraju svijeta, dok ove nase danasnje nazovi politicare niko ne pita ni za sta.

србијо...побогу!!!

pre 6 godina

Србија нема чему да се нада! ... Осакаћени смо и као народ и као држава. Када побијеш већи део интелигенције једног народа... шта преостаје?! Мрак... вишедеценијски. Сад навалите на минус, само извол'те.

Raff

pre 6 godina

Nije važno što misle domaći izdajnici, nego cijeli svijet. Pogledajte tko je sve došao na Titov sprovod da mu oda počast. To je bio sprovod najvećem državniku i ratniku dvadesetog stoljeća! Uz najveće počasti je dočekivan u Washingtonu, Londonu, Berlinu, Moskvi. Ovi današnji bijedni političari ne predstavljaju nigdje ništa.

naissus

pre 6 godina

Daleko interesantnije je da mnogi gradovi u Srbiji imaju ulicu Matije Gupca (Gubec), koji je hrvatska istorijska ličnost, a oni izbrisaše i one bezazlene nazive tipa Beogradska i sl.

Najboli je opancarev lepak

pre 6 godina

Da necete vi iz Srbije da nam menjate imena ulica u Vojvodini,ovde to ljudima nesmeta cak niko ni ne govori o tome .

bbb

pre 6 godina

ranko


Zbog toga nam je Francuska zahvalila 90 tih godina , jer se pricalo da SFRJ pomaze i izvozi oruzlje Alzricima u borbi za oslobodjenje od Francuske a brodovi koji su prevozil robu su imali nazive sprskih gradova.

Srbijanac

pre 6 godina

U Vojvodini veći gradovi nemaju ulicu po maršalu Sombor, Novi Sad, Kikinda, Zrenjanin...samo Subotica ostala, dok su po manjim naseljima ulice po maršalu davale izbeglice iz Bosne i Krajine. Moram reći da sam iznenadjen što se Srbije tiče, jer ako se nevaram davno su ulice po maršalu menjane, a ostali su gradovi Loznica, Kraljevo, Niš i Vranje. Sve ulice koje nose naziv po maršalu treba promeniti i dati nazive po istorijskim ličnostima koji su zadužili taj grad.

Kriticar

pre 6 godina

Vladimir Putin Street u sred Washington-a. :) Za nekih 10-20 godina :) Sala na stranu. Komsije, vama bi trebalo svaka druga ulazica nositi Titovo ime. Morate da mu budete zauvek zahvalni.

PAOK

pre 6 godina

Sasvim logicno i normalno.Najveci priljatelji tadasnje Jugoslavije(jedino je Brzil iznenadjenje).Parma i okolina su uvek bili komunisticki bastion.Ista,Vojvodina,Bosna,BJRM su najvise i dobili u kominuzmu.Juznije od Beograda samo 4,5 ulica sto pokazuje koji su krajevi bili vise cetnicki.

samo da pojasnim

pre 6 godina

U Moskvi nije ulica nego malo siri trotoar koji se nalazi na uglu Profesojuzne i Nahimovskog prospekta. Ima na zgradi tabla na kojoj pise plosad Marsala Tita. Tu je i metro stanica i stanica za mnogo autobuskih linija.

Dott

pre 6 godina

Tito je za zivota, ali samo za zivota bio daleko najbogatiji covek planete ikad.
U gotovo svim zemljama sveta postojala je njegova vila u glavnim gradovima tih zemalja, u mnogim i u vise gradova, u bivsoj Jugoslaviji ne postoji grad u kojem je nije imao. Da bi nakon njegove smrti njegova supruga zivela krajnje skromno.

Boris

pre 6 godina

To pokazuje samo koji smo mi srbi mulci ... Mozda Tito I nije bio los, vjerovatno ali nije nam neku srecu ni ostavio .. Pogresno je ustrojio drzavu i zato smo imali sta smo imali ..

konzervativac

pre 6 godina

Prilicno je tuzno da se cak i Hrvati kojima je dao sve odricu Tita a da u Srbiji koju je unistio i dalje opstaju ulice Josipa Broza.U Beogradu je koliko toliko promenjeno jer su vraceni stari nazivi ulica ali kad sam boravio poslovno u jednom gradu u Backoj ostao sam sokiran nazivom ulica.Kao da je 46.Titova,Ive Lole Ribara,Lenjinova,Marskova,brigade jedne brigade druge,Bratstva i jedinstva.I sve to nakon sto su covek i taj rezim rasparcali i unistili srpsku naciju od cega se i danas ne oporavljamo.Posle neki kazu Srbi su nacionalisti.Srbi su najmanji nacionalisti u regionu.Cak mislim da smo najvise naivni jer jedino su Srbi naseli na jugoslovensku pricu i jedini bi Srbi opet naseli na istu.A podrzavam uklanjanje svih naziva ulica totalitarnih rezima u Srbiji pa tako i komunistickog.

petar

pre 6 godina

Svi oni koji imaju časti, nisu brisali ime J.B.Tita. Prvo je bio lider koji je bio svetski priznat, drugo, bio je borac protiv fašizma, bio i ostao deo istorije kao pozitivna ličnost bez obzira što neki misle drugačije.

petar

pre 6 godina

Svi oni koji imaju časti, nisu brisali ime J.B.Tita. Prvo je bio lider koji je bio svetski priznat, drugo, bio je borac protiv fašizma, bio i ostao deo istorije kao pozitivna ličnost bez obzira što neki misle drugačije.

PAOK

pre 6 godina

Sasvim logicno i normalno.Najveci priljatelji tadasnje Jugoslavije(jedino je Brzil iznenadjenje).Parma i okolina su uvek bili komunisticki bastion.Ista,Vojvodina,Bosna,BJRM su najvise i dobili u kominuzmu.Juznije od Beograda samo 4,5 ulica sto pokazuje koji su krajevi bili vise cetnicki.

konzervativac

pre 6 godina

Prilicno je tuzno da se cak i Hrvati kojima je dao sve odricu Tita a da u Srbiji koju je unistio i dalje opstaju ulice Josipa Broza.U Beogradu je koliko toliko promenjeno jer su vraceni stari nazivi ulica ali kad sam boravio poslovno u jednom gradu u Backoj ostao sam sokiran nazivom ulica.Kao da je 46.Titova,Ive Lole Ribara,Lenjinova,Marskova,brigade jedne brigade druge,Bratstva i jedinstva.I sve to nakon sto su covek i taj rezim rasparcali i unistili srpsku naciju od cega se i danas ne oporavljamo.Posle neki kazu Srbi su nacionalisti.Srbi su najmanji nacionalisti u regionu.Cak mislim da smo najvise naivni jer jedino su Srbi naseli na jugoslovensku pricu i jedini bi Srbi opet naseli na istu.A podrzavam uklanjanje svih naziva ulica totalitarnih rezima u Srbiji pa tako i komunistickog.

samo da pojasnim

pre 6 godina

U Moskvi nije ulica nego malo siri trotoar koji se nalazi na uglu Profesojuzne i Nahimovskog prospekta. Ima na zgradi tabla na kojoj pise plosad Marsala Tita. Tu je i metro stanica i stanica za mnogo autobuskih linija.

Kriticar

pre 6 godina

Vladimir Putin Street u sred Washington-a. :) Za nekih 10-20 godina :) Sala na stranu. Komsije, vama bi trebalo svaka druga ulazica nositi Titovo ime. Morate da mu budete zauvek zahvalni.

Srbijanac

pre 6 godina

U Vojvodini veći gradovi nemaju ulicu po maršalu Sombor, Novi Sad, Kikinda, Zrenjanin...samo Subotica ostala, dok su po manjim naseljima ulice po maršalu davale izbeglice iz Bosne i Krajine. Moram reći da sam iznenadjen što se Srbije tiče, jer ako se nevaram davno su ulice po maršalu menjane, a ostali su gradovi Loznica, Kraljevo, Niš i Vranje. Sve ulice koje nose naziv po maršalu treba promeniti i dati nazive po istorijskim ličnostima koji su zadužili taj grad.

Velimir

pre 6 godina

Za vreme Titove diktature Beograd je bio velegrad u svakom pogledu, a Srbija je imala ugled kako u svetu tako i na Balkanu. Da li je to stina ili deo komunisticke propagande, odlucite sami. Porodilista su bila puna dece, sela puna radnih ljudi, frizider puni hrane, a zatvori puni kriminalaca. Nije srusena ni jedna srpska crkva, ali eto.. nisu popovi vozili mercedese, pa je to bilo strasno mracno vreme. Izvinite, kome ovo sto sam naveo smeta, taj nije normalan. I nemojte opet o redovima i bonovima za benzin molim vas. Ovi matorci danas sto danas kopaju po kontejnerima ni nemaju u sta da sipaju benzin. A i da stanu negde u red za hleb.. mislite da bi im brat Srbin dao? Tito je davao i delio, i u tome je ta mala razlika. Nikakvo bogatstvo nije u grob odneo, zena mu je umrla u bedi, a pogledajte kako mu zive deca i unuci. Sram treba da nas bude!

Yugocinik

pre 6 godina

"Drugim rečima, ne postoji normalna država u kojoj se nalazi Titova ulica!"
(Maja, 9. septembar 2017 21:32)

Hoces reci da su sve one krunisane glave, predsednici i premijeri iz celog sveta koji su dosli na njegovu sahranu iz nenormalnih drzava.

Pogledaj malo ko je i koliko najistaknutijih ljudi tog doba je doslo sa svih svetskih kontinenata da mu odaju priznanje. To se ni za koga nikada nece vise ponoviti.

Pa nece bas biti da su svi oni nenormalni, a samo smo mi normalni pa smo sve sto je on stvorio razvalili u krvi i razaranju. Zato nas i ceo svet prezire, a ne mrzi-kako mi uobrazavamo, a sve zbog takvih kao Vi Majo.

Dott

pre 6 godina

Tito je za zivota, ali samo za zivota bio daleko najbogatiji covek planete ikad.
U gotovo svim zemljama sveta postojala je njegova vila u glavnim gradovima tih zemalja, u mnogim i u vise gradova, u bivsoj Jugoslaviji ne postoji grad u kojem je nije imao. Da bi nakon njegove smrti njegova supruga zivela krajnje skromno.

Boris

pre 6 godina

To pokazuje samo koji smo mi srbi mulci ... Mozda Tito I nije bio los, vjerovatno ali nije nam neku srecu ni ostavio .. Pogresno je ustrojio drzavu i zato smo imali sta smo imali ..

Borko

pre 6 godina

Dosta više sa tim zločincem koji je upropastio srpski narod
(....., 9. septembar 2017 21:40)

Da se podsetimo da taj "zlocinac" nije politicki aktivan jos od 78/79 god. Imali smo vremena od tada da uredimo Srbiju po svome.... pa jedno deset puta. I vidi se napredak od kad smo preuzeli kormilo, u svakom pogledu. Bas nam dobro ide, a?

Raff

pre 6 godina

Nije važno što misle domaći izdajnici, nego cijeli svijet. Pogledajte tko je sve došao na Titov sprovod da mu oda počast. To je bio sprovod najvećem državniku i ratniku dvadesetog stoljeća! Uz najveće počasti je dočekivan u Washingtonu, Londonu, Berlinu, Moskvi. Ovi današnji bijedni političari ne predstavljaju nigdje ništa.

hill

pre 6 godina

Tito je najvise postovan u siromasnim zemljama jer se borio za sirotinju, a ovi ga nisu zaboravili. Siromasne narode Azije i Afrike je gledao kao prijatelje, dok ih tzv. elita i dan danas smatra nizom rasom. Mozemo pricati sta hocemo za njega ali Tito je znacajna istorijska licnost postovana na svakom kraju svijeta, dok ove nase danasnje nazovi politicare niko ne pita ni za sta.

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Jednom riječju, svjetska bijeda ga ima.
(Torcida Jupiter, 9. septembar 2017 21:49)

Drugim rečima, ne postoji normalna država u kojoj se nalazi Titova ulica!
(Maja, 9. septembar 2017 21:32)



Tebi Italija nije normalna država? Aaaauuuu...

Vladan R

pre 6 godina

@ dott

Nije bio ni za zivota, ni nakon zivota najbogatiji, jer nista od navedenog nije pripadalo njemu, vec drzavi. Da je tako kao sto kazes, onda bi bar nesto ostali njegovim potomcima ili supruzi. Sad lepo uporedi sta je od imovine ostalo potomcima Karadjordjevica, pa onda pricaj pricu koliko je neko bio bogat. I nije Tito bio idejni tvorac Jugoslavije, vec upravo pomenuti Kardjordjevici.

Bata

pre 6 godina

Komentari i ovo što se vidi je pokazatelj kakvi smo postali, na istoriji i vremenu je da proceni kakav je neko bio, a jedino se mi stidimo naše istorije te je malo malo pa menjamo. Tito zaslužuje ulicu, ako ni zboč čega drugog onda zbog mira i koliko toliko normalnog života u kojem su naši roditelji odrastali, zbog toga što je bio svetski uticajan političar i zabeležen za svagda u svetskim knjigama o istoriji. Industrija je ne samo opstala nego i hranila naciju, ista ona koje danas više nema zbog onih koji su bili posle njega i mahali politikom koja je između iostalog sklanjala Titovo ime iz svega, hajde starih ulica koje su nekada imale druga imena, nego i sa ulica koje su komunisti za vlasti po prvi put i odradili, asfaltirali i pustili u rad... Ma koliko neki režali činjenica je da je više onih koji sa setom gledaju na ta vremena...

Najboli je opancarev lepak

pre 6 godina

Da necete vi iz Srbije da nam menjate imena ulica u Vojvodini,ovde to ljudima nesmeta cak niko ni ne govori o tome .

Jovana A.

pre 6 godina

Kod nas u Surdulici jedna od najvećih i glavnih ulica ponosno nosi ime Jugoslovenska. Druga, takodje važna, nosila je ime Maršala Tita, a onda su je nacionalisti preimenovali u Kralja Milana.

Džoni

pre 6 godina

U mom gradu u Bačkoj a i u susednim gradovima i selima većinom glavne ulice nose Titovo ime. Ja živim u ulici M. Tita. Ovde su nazivi ulica ostali nepromenjeni još od vremena komunizma tako da imamo i Lenjinovu, Bratstva i Jedinstva, I. L. Ribara, Save Kovačevića, Žarka Zrenjanina, itd. Iskreno ja to ni ne primećujem nego evo sada me ovaj tekst zamisli!

naissus

pre 6 godina

Daleko interesantnije je da mnogi gradovi u Srbiji imaju ulicu Matije Gupca (Gubec), koji je hrvatska istorijska ličnost, a oni izbrisaše i one bezazlene nazive tipa Beogradska i sl.

Stefan

pre 6 godina

Logicno u Hr Istra jer znaju da ne bi bili u Hr da nije bilo njega i jos bitnije pre njega su Italijani mahom ziveli na obali a oni u unutrasnjosti.Medjumurje(Severozapad Hrvastke) isto pre toga pripadalo Madjarskoj i malo njegov rodni kraj. Srbija u Vojvodini kolonisti i manjine vidi se manje u Sremu manje i jednih i drugih u odnosu na Banat i Backu. U ostatku Srbije posle ustava iz 1974 nije on vise bio tako voljen uopste , isto to moze da se primetiti da u krajevima BiH i u onim manjim mestima u Hr u kojima jos Srbi drze vecinu je uklonjen iz istog razloga iako su Srbi iz Hr i Bih cinili okosnicu partizanskog pokreta. BiH i Makedonija tesko da bi i postojale da nije bilo njega tako da logicno. Ocigledno da Albanci sa Kosova jos ne prepoznaju ko im je otvorio put ka nezavisnosti. A takodje se jasno vidi da su za razliku od Istre koja nije imala talas naseljavanja Dalmaciju naselili Hrvati iz unutrasnje Dalmacije i BiH koji i ne znaju da su se zahvaljujuci njemu naselili u Zaru(Zadar) i Spalato(Split).

Valentin

pre 6 godina

Ne nalaze se na ovoj mapi baš sve ulice. U našem selu glavna ulica se zove Maršala Tita. Proverite u pitanju je selo Lug na Fruškoj Gori.

србијо...побогу!!!

pre 6 godina

Србија нема чему да се нада! ... Осакаћени смо и као народ и као држава. Када побијеш већи део интелигенције једног народа... шта преостаје?! Мрак... вишедеценијски. Сад навалите на минус, само извол'те.

djeneral

pre 6 godina

Diglo se puno buke oko hrvatskog preimenovanja, a znam da se puno Marsala Tita preimenovalo u neke neutralne nazive(Oslobodjenje...) i u Srbiji. Iskulirajte, tek ce se menjati istorija.

Mr M

pre 6 godina

@Ne mogu da zamislim
Imas jednu ulicu u Pnom Penu i na znakovima pise ili Josep Broz Tito ili Yugoslavie.. Ja mislim da se sad ulica zove Yugoslavie, a da je Josep Broz Tito stari naziv, ali ko ce ga znati.. Ironija je da je u toj ulici nemacka ambasada

Tripco

pre 6 godina

Jasno mi je za sve one ulice kod nesvrstanih (zapravo, čudi me da ih nema i više), nego, nije mi jasno čime je tolko Talijane zadužio?

bbb

pre 6 godina

ranko


Zbog toga nam je Francuska zahvalila 90 tih godina , jer se pricalo da SFRJ pomaze i izvozi oruzlje Alzricima u borbi za oslobodjenje od Francuske a brodovi koji su prevozil robu su imali nazive sprskih gradova.

Pogan

pre 6 godina

(petar, 09. septembar 2017 20:58)

I Staljin je bio borac protiv fasizma, pa je za vreme njegove tiranije ubijen i zatvaran ogroman broj ljudi. Ne zelim da poredim Tita i Staljina, samo kazem da ti rezon i nije neki.

konzervativac

pre 6 godina

Prilicno je tuzno da se cak i Hrvati kojima je dao sve odricu Tita a da u Srbiji koju je unistio i dalje opstaju ulice Josipa Broza.U Beogradu je koliko toliko promenjeno jer su vraceni stari nazivi ulica ali kad sam boravio poslovno u jednom gradu u Backoj ostao sam sokiran nazivom ulica.Kao da je 46.Titova,Ive Lole Ribara,Lenjinova,Marskova,brigade jedne brigade druge,Bratstva i jedinstva.I sve to nakon sto su covek i taj rezim rasparcali i unistili srpsku naciju od cega se i danas ne oporavljamo.Posle neki kazu Srbi su nacionalisti.Srbi su najmanji nacionalisti u regionu.Cak mislim da smo najvise naivni jer jedino su Srbi naseli na jugoslovensku pricu i jedini bi Srbi opet naseli na istu.A podrzavam uklanjanje svih naziva ulica totalitarnih rezima u Srbiji pa tako i komunistickog.

Srbijanac

pre 6 godina

U Vojvodini veći gradovi nemaju ulicu po maršalu Sombor, Novi Sad, Kikinda, Zrenjanin...samo Subotica ostala, dok su po manjim naseljima ulice po maršalu davale izbeglice iz Bosne i Krajine. Moram reći da sam iznenadjen što se Srbije tiče, jer ako se nevaram davno su ulice po maršalu menjane, a ostali su gradovi Loznica, Kraljevo, Niš i Vranje. Sve ulice koje nose naziv po maršalu treba promeniti i dati nazive po istorijskim ličnostima koji su zadužili taj grad.

Dott

pre 6 godina

Tito je za zivota, ali samo za zivota bio daleko najbogatiji covek planete ikad.
U gotovo svim zemljama sveta postojala je njegova vila u glavnim gradovima tih zemalja, u mnogim i u vise gradova, u bivsoj Jugoslaviji ne postoji grad u kojem je nije imao. Da bi nakon njegove smrti njegova supruga zivela krajnje skromno.

Boris

pre 6 godina

To pokazuje samo koji smo mi srbi mulci ... Mozda Tito I nije bio los, vjerovatno ali nije nam neku srecu ni ostavio .. Pogresno je ustrojio drzavu i zato smo imali sta smo imali ..

petar

pre 6 godina

Svi oni koji imaju časti, nisu brisali ime J.B.Tita. Prvo je bio lider koji je bio svetski priznat, drugo, bio je borac protiv fašizma, bio i ostao deo istorije kao pozitivna ličnost bez obzira što neki misle drugačije.

PAOK

pre 6 godina

Sasvim logicno i normalno.Najveci priljatelji tadasnje Jugoslavije(jedino je Brzil iznenadjenje).Parma i okolina su uvek bili komunisticki bastion.Ista,Vojvodina,Bosna,BJRM su najvise i dobili u kominuzmu.Juznije od Beograda samo 4,5 ulica sto pokazuje koji su krajevi bili vise cetnicki.

Kriticar

pre 6 godina

Vladimir Putin Street u sred Washington-a. :) Za nekih 10-20 godina :) Sala na stranu. Komsije, vama bi trebalo svaka druga ulazica nositi Titovo ime. Morate da mu budete zauvek zahvalni.

србијо...побогу!!!

pre 6 godina

Србија нема чему да се нада! ... Осакаћени смо и као народ и као држава. Када побијеш већи део интелигенције једног народа... шта преостаје?! Мрак... вишедеценијски. Сад навалите на минус, само извол'те.

samo da pojasnim

pre 6 godina

U Moskvi nije ulica nego malo siri trotoar koji se nalazi na uglu Profesojuzne i Nahimovskog prospekta. Ima na zgradi tabla na kojoj pise plosad Marsala Tita. Tu je i metro stanica i stanica za mnogo autobuskih linija.

bbb

pre 6 godina

ranko


Zbog toga nam je Francuska zahvalila 90 tih godina , jer se pricalo da SFRJ pomaze i izvozi oruzlje Alzricima u borbi za oslobodjenje od Francuske a brodovi koji su prevozil robu su imali nazive sprskih gradova.

Velimir

pre 6 godina

Za vreme Titove diktature Beograd je bio velegrad u svakom pogledu, a Srbija je imala ugled kako u svetu tako i na Balkanu. Da li je to stina ili deo komunisticke propagande, odlucite sami. Porodilista su bila puna dece, sela puna radnih ljudi, frizider puni hrane, a zatvori puni kriminalaca. Nije srusena ni jedna srpska crkva, ali eto.. nisu popovi vozili mercedese, pa je to bilo strasno mracno vreme. Izvinite, kome ovo sto sam naveo smeta, taj nije normalan. I nemojte opet o redovima i bonovima za benzin molim vas. Ovi matorci danas sto danas kopaju po kontejnerima ni nemaju u sta da sipaju benzin. A i da stanu negde u red za hleb.. mislite da bi im brat Srbin dao? Tito je davao i delio, i u tome je ta mala razlika. Nikakvo bogatstvo nije u grob odneo, zena mu je umrla u bedi, a pogledajte kako mu zive deca i unuci. Sram treba da nas bude!

Stefan

pre 6 godina

Logicno u Hr Istra jer znaju da ne bi bili u Hr da nije bilo njega i jos bitnije pre njega su Italijani mahom ziveli na obali a oni u unutrasnjosti.Medjumurje(Severozapad Hrvastke) isto pre toga pripadalo Madjarskoj i malo njegov rodni kraj. Srbija u Vojvodini kolonisti i manjine vidi se manje u Sremu manje i jednih i drugih u odnosu na Banat i Backu. U ostatku Srbije posle ustava iz 1974 nije on vise bio tako voljen uopste , isto to moze da se primetiti da u krajevima BiH i u onim manjim mestima u Hr u kojima jos Srbi drze vecinu je uklonjen iz istog razloga iako su Srbi iz Hr i Bih cinili okosnicu partizanskog pokreta. BiH i Makedonija tesko da bi i postojale da nije bilo njega tako da logicno. Ocigledno da Albanci sa Kosova jos ne prepoznaju ko im je otvorio put ka nezavisnosti. A takodje se jasno vidi da su za razliku od Istre koja nije imala talas naseljavanja Dalmaciju naselili Hrvati iz unutrasnje Dalmacije i BiH koji i ne znaju da su se zahvaljujuci njemu naselili u Zaru(Zadar) i Spalato(Split).

Yugocinik

pre 6 godina

"Drugim rečima, ne postoji normalna država u kojoj se nalazi Titova ulica!"
(Maja, 9. septembar 2017 21:32)

Hoces reci da su sve one krunisane glave, predsednici i premijeri iz celog sveta koji su dosli na njegovu sahranu iz nenormalnih drzava.

Pogledaj malo ko je i koliko najistaknutijih ljudi tog doba je doslo sa svih svetskih kontinenata da mu odaju priznanje. To se ni za koga nikada nece vise ponoviti.

Pa nece bas biti da su svi oni nenormalni, a samo smo mi normalni pa smo sve sto je on stvorio razvalili u krvi i razaranju. Zato nas i ceo svet prezire, a ne mrzi-kako mi uobrazavamo, a sve zbog takvih kao Vi Majo.

Najboli je opancarev lepak

pre 6 godina

Da necete vi iz Srbije da nam menjate imena ulica u Vojvodini,ovde to ljudima nesmeta cak niko ni ne govori o tome .

Borko

pre 6 godina

Dosta više sa tim zločincem koji je upropastio srpski narod
(....., 9. septembar 2017 21:40)

Da se podsetimo da taj "zlocinac" nije politicki aktivan jos od 78/79 god. Imali smo vremena od tada da uredimo Srbiju po svome.... pa jedno deset puta. I vidi se napredak od kad smo preuzeli kormilo, u svakom pogledu. Bas nam dobro ide, a?

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Jednom riječju, svjetska bijeda ga ima.
(Torcida Jupiter, 9. septembar 2017 21:49)

Drugim rečima, ne postoji normalna država u kojoj se nalazi Titova ulica!
(Maja, 9. septembar 2017 21:32)



Tebi Italija nije normalna država? Aaaauuuu...

Tripco

pre 6 godina

Jasno mi je za sve one ulice kod nesvrstanih (zapravo, čudi me da ih nema i više), nego, nije mi jasno čime je tolko Talijane zadužio?

Raff

pre 6 godina

Nije važno što misle domaći izdajnici, nego cijeli svijet. Pogledajte tko je sve došao na Titov sprovod da mu oda počast. To je bio sprovod najvećem državniku i ratniku dvadesetog stoljeća! Uz najveće počasti je dočekivan u Washingtonu, Londonu, Berlinu, Moskvi. Ovi današnji bijedni političari ne predstavljaju nigdje ništa.

Vladan R

pre 6 godina

@ dott

Nije bio ni za zivota, ni nakon zivota najbogatiji, jer nista od navedenog nije pripadalo njemu, vec drzavi. Da je tako kao sto kazes, onda bi bar nesto ostali njegovim potomcima ili supruzi. Sad lepo uporedi sta je od imovine ostalo potomcima Karadjordjevica, pa onda pricaj pricu koliko je neko bio bogat. I nije Tito bio idejni tvorac Jugoslavije, vec upravo pomenuti Kardjordjevici.

Jovana A.

pre 6 godina

Kod nas u Surdulici jedna od najvećih i glavnih ulica ponosno nosi ime Jugoslovenska. Druga, takodje važna, nosila je ime Maršala Tita, a onda su je nacionalisti preimenovali u Kralja Milana.

hill

pre 6 godina

Tito je najvise postovan u siromasnim zemljama jer se borio za sirotinju, a ovi ga nisu zaboravili. Siromasne narode Azije i Afrike je gledao kao prijatelje, dok ih tzv. elita i dan danas smatra nizom rasom. Mozemo pricati sta hocemo za njega ali Tito je znacajna istorijska licnost postovana na svakom kraju svijeta, dok ove nase danasnje nazovi politicare niko ne pita ni za sta.

Bata

pre 6 godina

Komentari i ovo što se vidi je pokazatelj kakvi smo postali, na istoriji i vremenu je da proceni kakav je neko bio, a jedino se mi stidimo naše istorije te je malo malo pa menjamo. Tito zaslužuje ulicu, ako ni zboč čega drugog onda zbog mira i koliko toliko normalnog života u kojem su naši roditelji odrastali, zbog toga što je bio svetski uticajan političar i zabeležen za svagda u svetskim knjigama o istoriji. Industrija je ne samo opstala nego i hranila naciju, ista ona koje danas više nema zbog onih koji su bili posle njega i mahali politikom koja je između iostalog sklanjala Titovo ime iz svega, hajde starih ulica koje su nekada imale druga imena, nego i sa ulica koje su komunisti za vlasti po prvi put i odradili, asfaltirali i pustili u rad... Ma koliko neki režali činjenica je da je više onih koji sa setom gledaju na ta vremena...

Pogan

pre 6 godina

(petar, 09. septembar 2017 20:58)

I Staljin je bio borac protiv fasizma, pa je za vreme njegove tiranije ubijen i zatvaran ogroman broj ljudi. Ne zelim da poredim Tita i Staljina, samo kazem da ti rezon i nije neki.

naissus

pre 6 godina

Daleko interesantnije je da mnogi gradovi u Srbiji imaju ulicu Matije Gupca (Gubec), koji je hrvatska istorijska ličnost, a oni izbrisaše i one bezazlene nazive tipa Beogradska i sl.

Džoni

pre 6 godina

U mom gradu u Bačkoj a i u susednim gradovima i selima većinom glavne ulice nose Titovo ime. Ja živim u ulici M. Tita. Ovde su nazivi ulica ostali nepromenjeni još od vremena komunizma tako da imamo i Lenjinovu, Bratstva i Jedinstva, I. L. Ribara, Save Kovačevića, Žarka Zrenjanina, itd. Iskreno ja to ni ne primećujem nego evo sada me ovaj tekst zamisli!

djeneral

pre 6 godina

Diglo se puno buke oko hrvatskog preimenovanja, a znam da se puno Marsala Tita preimenovalo u neke neutralne nazive(Oslobodjenje...) i u Srbiji. Iskulirajte, tek ce se menjati istorija.

Valentin

pre 6 godina

Ne nalaze se na ovoj mapi baš sve ulice. U našem selu glavna ulica se zove Maršala Tita. Proverite u pitanju je selo Lug na Fruškoj Gori.

Mr M

pre 6 godina

@Ne mogu da zamislim
Imas jednu ulicu u Pnom Penu i na znakovima pise ili Josep Broz Tito ili Yugoslavie.. Ja mislim da se sad ulica zove Yugoslavie, a da je Josep Broz Tito stari naziv, ali ko ce ga znati.. Ironija je da je u toj ulici nemacka ambasada