Utorak, 15.08.2017.

17:10

Helen Miren: Melanija će pokazati svoju mračnu slovensku dušu

Izvor: Tportal.hr

Helen Miren: Melanija æe pokazati svoju mraènu slovensku dušu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

148 Komentari

Sortiraj po:

Sanja

pre 3 godine

Interesantno je da Helen Miren koja je iz istočne Evrope ne zna da Slovenija nije u istočnoj Evropi. Toliko o njenom osnovnom poznavanju geografije, slovenskih korena, a i o osvetljenosti slovenske duše. A sam taj izraz je dokaz da Sloveni imaju dušu, za razliku od sveta kome ona pripada. Nikad nismo čuli za izraz široka germanska duša, ili anglosaksonska duša. Tu duše nema, pojela je želja za slavom i pohlepa.

Dragan

pre 6 godina

Imam nesto malo iskustva. Postoje zene sa mracnom dusom, ali da su to bas slovenske zene... Ne znam odakle joj to. Cak i ne postoji stereotip da su slovenske duse "mracne".

NNN

pre 6 godina

Auuu, u sve me diraj samo u mražnu slvoensku dušu nemoj!

Helen Miren je celog veka bila prelepa, čak je i lepo ostarila, baš sam se čudio kako Britanka može da bude tako lepa, kad ono slovenska duša :)

Dušan

pre 6 godina

@cokoladica
Kada bi samo znao,koliko si u pravu!
Ništa tužnije i mučnije nema od Slovena katolika! To jednostavno nije prirodna vera,slovenskih naroda!
Obasjaće nas valjda sjaj,neke nove Vizantije!!Jedinog prirodnog stanja za Slovene.

Bili Zejn

pre 6 godina

Jelen je inače ruskinja po ćaletu i potpuno se drugačije zvala...wiki radi posao... inače janičar gori od turčina kako kažu...

E sad...

pre 6 godina

Helen ljubomorna na Melaniju ....Melanija je jos mlada,lepa ,zgodna ,bogata ima skori sve ...sve sem mladog muza ...sto de tice slovenske duse Helen pokazuje svoj nizak nivo obrazovanja....nije cula za dostojevskog ,puskina ,za tolstoja i mnostvo drugih ....direktno rusija je dala mnogo pisaca ,kompozitora ,umetnika ....ocigledno Helen je slabo citala da vidi koliko sloveni imaju duse ...u knjigama se sve vidi ....sloveni su po prirodi veseli i vole salu i imaju dusu a zapadnjaci su oholi i prepotentni vise grubi ...e sad sloveni su i za muziku i drustvo i zabavu ...i maju poroke vole sve ....ali su i jako kreativni ...e sad u svakom zitu ima i kukolja
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoran ivkovic, 15. avgust 2017 20:37)

Auuu, tek tebi nista nije jasno. Ako si uopste procitao tekst, onda si funkcionalno nepismen i nisi razumeo nista osim naslova. A to da ona nije cula za Dostojevskog.... Ruskinja, glumica, obrazovana, odrasla U Engleskoj... to mozes samo da se tesis. Da si ti procitao i jedan pasus Dostojevskog, razumeo bi o cemu prica. Koliko si ti nacitan i obrazovan, vidi se po tvom komentaru. Za pocetak izbaci postapalice.

Darko

pre 6 godina

Seća li se itko jedne starije serije iz 90 ih u kojoj je ona bila glavna policajka i lovila je jednog silovatelja koji je poreklom srbin iz bosne i trazeni ratni zlocinac?
(Leteci covek iz Ljubovije, 15. avgust 2017 19:34)

Prime Suspect 1991

Срђан

pre 6 godina

Некад сам баш волео да читам коментаре јер прочиташ нешто између редова. Научиш нешто ново. А сад читам коментаре и схватам да 90 посто не прочита текст до краја већ одмах острашћено коментарише без да промисли на секунд. Постали смо баш озлојеђена нација. Гунђава. На прву. Благи ужас.

miloje74

pre 6 godina

Jesmo narod najgori... Ovi Englezi nam sve zakuvali, huskaju Ukrajince, Hrvate i ostali Slovenski otpad da ratuju za njih, a mi nesretnici na svu muku jos sami sebe pljujemo. Idemo ko navijene masine i sebi pucamo u noge... Objasnjavaju ovde kako su Rusi mracni, navode Dostojevskog, Solzenjicina... Ljude koji su najdublje pogledali u ljudsku dusu, da poredite sa ovom pilicarskom matematikom i jadom i bedom danasnje zapadne civilizacije... E pa nismo svi isti, a delimo se na one koji u Boga veruju i one koji samo u svoje du*e gledaju!

nikad

pre 6 godina

Ona nije NIKAD bila seksepilna.Bila je jedna ruzna zena,mada dobra glumica u englenskim serijama.Kad je otisla u Ameriku pocele su operacije pa se malo doterala i bolje da cuti.Inace je mnogo starija nego sto kaze.Svi lazu za godine cim se malo ili vise operiraju.

Boske

pre 6 godina

Pogodila je barem da Sloveni imaju dusu, dok se o osvjetljenosti iste vec da raspravljati. No, sta je sa njenim svijetom, koji duse uopste nema?

nika...

pre 6 godina

Zove se Jelena Lidija Vasiljevna Mironova, otac joj je Rus, mati Engleskinja,deda po ocu bio je general u ruskoj vojsci i diplomata...
Posle Oktobarske revolucije prebegao je u Englesku....

S obzirom da ima pola ruskih, tj slovenskih gena,verujem da zna o cemu prica....

Raymond

pre 6 godina

Nemamo mi mracnu dusu. Mi nemamo mozga.
(Jagoda, 15. avgust 2017 20:59)

Ko velis, budale? Pa nije bas tako jednostavno. Tacno je da masa nema mozga, ali je tacno da bas zbog toga moze biti i jako mracna, zla. E to je kod nas slucaj, ali ne samo kod nas, takav je ceo region bivse Jugoslavije, od Triglava pa do Djevdjelije. Zato smo se i raspali, jer su neki bili jos mracniji od mracnih.

Ратковић

pre 6 godina

Живим у САД већ 18 година.
Поносан сам на своје српско и словенско порекло и увек и свугде то истичем.Тако васпитавам и своју децу,да буду добри и поносни грађани САД и да очувају свест да су Срби и словенског порекла.
Никада нисам имао проблем ни са једним Американцем нити у једној ситуацији због свог порекла.Чак шта више.Упознајем их са нашом културом,музиком, храном, историјијом, водим их у нашу цркву.Желе да посете Србију.
Сви ви који овде мрзите сами себе и своје порекло сте за дубоку жаљење.
Имате избор,промените име, презиме,веру, заборавите ко сте и и шта сте.Нико вам то не брани.

Перица

pre 6 godina

Енглези измислили, Немци усавршили и пренели на индустријски ниво.

Одговор - концентрациони логори.

Госпођи Миронов, потомку дипломате царске Русију не приличи то што је рекла!

sax

pre 6 godina

Helen Miren neka priča za sebe šta hoće ali Sloveni nemaju mračnu dušu...nepredvidivu, iracionalnu, divlju da, ali ne mračnu. A Melanija je Slovenka, Slovenci imaju tu germansku crtu, malo su hladni i proračunati ali ne mračni.

Branka

pre 6 godina

Ne palite se s komentarima... Nije teško naći originalnu izjavu na engleskom. Rekla je: 'I'm Eastern European, you know; [we've] got these dark souls,' Mirren added. Poreklom je Ruskinja.

Mile

pre 6 godina

Bio sam u Moskvi zaista su namrsteni na ulici i preozbiljni, a sad zivim u Poljskoj - komsija ne kaze ni hvala kad im pridrzite vrata od lifta. Ne znam da li je do slovenstva ili komunizma, ali ja kao Balkanac ne mogu da se uporedim ni sa Rusima ni sa Poljacima, iskreno to bi me uvredilo jer smo mi ipak srdacnija nacija i izljubimo se i izgrlimo i smejemo se za razliku od ovih plavih mrstavaca. Mi mozda jesmo delom Sloveni, ali smo i porekla od mnogih naroda koji su ziveli na Balkanu i pre Slovena - a koji su pre neki mediteranci. Zato smo i lepsi i visi od drugih Slovena, a i poznato je da su izmesani narodi lepsi. Kapiram da su razni ratnici, najjaci i najsposobniji prolazili ovim predelima i odvajali najlepse zene jer im se tako moglo.

K.G.

pre 6 godina

Sad ce komentari Srba kako Englezi mrze ljude slovenskog porekla. E pre nego sto bilo napisete znajte da je ova polu-ruskinja i da joj je prezime Mironof.
(Amerikanac, 15. avgust 2017 17:36)


Pa ona je ista kao i ti. Ona pljunu po svim slavenima da bi bila veća amerikanka a i ti iz istog razloga pljunu na svoje srbe da bi bio bliži tom zapadu. Istina je da kod slavena ima ljudi sa mračnom dušom, dobar primer ste i ti i ona.

Runner

pre 6 godina

И ја сам, искрено, хтео да опљунем по госпођи Мирен због ове несрећне формулације ал'сам се онда сетио руских класика Гогоља, Чехова, Достојевског и његових романа "Браћа Карамазови" и "Злочин и казна" и главног лика Раскољникова, па онда Распућина, Лењина и Берије потом Шаламова и "Прича са Колиме", Солжењицина и "Архипелага Гулаг", Василија Гросмана "Све тече" а и ови наши нису ништа бољи. Сетимо се само бруталности Мајског преврата из 1903 год. те шуцкора и усташа и њихових зверстава у И и ИИ светском рату, па пасјих гробаља и Голог отока. Кад би човек мало прочепркао и мрачну страну осталих славена, Пољака, Чеха, Словака и Бугара о Украјинским фашистима да и не говорим, нашло би се ту свашта што би поткрепило ову констатацију Хелен Мирен. Истина боли и реже к'о нож.

Nebojsa

pre 6 godina

Душа нам је мрачна вероватно ѕато што нисмо иѕмислили колонијалиѕам, фашиѕам, расиѕам, холокауст и још много тога.

bla bla

pre 6 godina

Kako se ljubitelji lika i dela druga Donalda lako uvrede. Odmah te proglase rasistom (znate li vi uopste sta je rasizam?), neko strpa Helen (Britansku glumicu) u Kalifornju...

Za Melaniju me nije briga, jedna vise sponzorusa. Kome je lepa sa onim skupljenim ocima, neka im bude. Da bi joj dusa bila mracna treba prvo da je ima. Lako je sada da mu okrene ledja kada je shvatila da ga ceo normalan svet mrzi (osim Srba naravno).

Braco Srbi gledajte malo raznovrsnije vesti, pa ce vam biti jasno zasto je za civilizovanog coveka sramota braniti bilo sta sto tramp predstavlja. Znate li uposte sta se desavalo u subotu i kako je on reagovao?

Јабучило

pre 6 godina

Тугује, од среће тугу тка, моја проста душа словенска.
Рече један којег не волим.

prosto ko pasulj

pre 6 godina

Pa sta je sada zena toliko lose rekla? Budite vi rus. Oderite vodku zbog hiljada razloga, pa da vidite da li vam je dusa svetla.

verba volant

pre 6 godina

Helan Miren je polu-ruskinja i verovatno polazi od Rusa. Slovenska duša jeste široka, toliko da u njoj ima mesta i za mrak. Pola ruske književnosti se bavi mrakom u ruskoj duši, a Dostojevski gotovo samo njime.
Mi, Balkanci smo malo drugačiji, jer nas je "zveknulo" sunce Mediterana, ali mislim da je parčence mraka ostalo. I kad dodaš "pusto tursko", eto ti Bore Stankovića i njegovih knjiga.

Raya

pre 6 godina

(K.G., 15. avgust 2017 21:04)

Slušaj "slaven", kao prvo, imena naroda se pišu velikim slovima, a kao drugo, nismo mi slaveni, nego "Sloveni", a kao treće zena nije Amerikanka, nego Engleskinja - Ruskinja.

izadje na videlo

pre 6 godina

gospodja, ili gospodjica (zaista neznam) Mirren ima pravo da misli i prica sta god hoce, a glumacke zvezde su inace sklone nepotrebnom pametovanju (kao da gluma nije zanat!!!)ali ljude odredjuje ono sta rade a ne sta pricaju!
Vidjali smo Helen u svakakvim ulogama, narocito u pocetku karijere - valjda se tada trudila da suzbije tu "mracnu slovensku dusu " u sebi!Bila je veoma popularna i istakla se u tim filmovima....ali...eto, zaboravilo se!

gradinar

pre 6 godina

Словенска душа може бити свакаква, али - постоји.
У једном делу света не постоји душа, већ уместо ње ту стоји његово величанство - долар.

Ko nema u vuglu ima u guglu

pre 6 godina

Helen Miren je poreklom Ruskinja i cesto o tome prica. Procitajte original intervju - ona o dusi Melanije govori u pozitivnom svetlu. Ne pecajte se lako na "svi nas mrze".

zoran ivkovic

pre 6 godina

Helen ljubomorna na Melaniju ....Melanija je jos mlada,lepa ,zgodna ,bogata ima skori sve ...sve sem mladog muza ...sto de tice slovenske duse Helen pokazuje svoj nizak nivo obrazovanja....nije cula za dostojevskog ,puskina ,za tolstoja i mnostvo drugih ....direktno rusija je dala mnogo pisaca ,kompozitora ,umetnika ....ocigledno Helen je slabo citala da vidi koliko sloveni imaju duse ...u knjigama se sve vidi ....sloveni su po prirodi veseli i vole salu i imaju dusu a zapadnjaci su oholi i prepotentni vise grubi ...e sad sloveni su i za muziku i drustvo i zabavu ...i maju poroke vole sve ....ali su i jako kreativni ...e sad u svakom zitu ima i kukolja

Morana

pre 6 godina

Čoveče, da li je moguće da ljudi pročitaju naslov i odmah krenu da komentarišu. Žena lepo reče da ima slovenske korene, tj. govori svesno znajući da govori i o sebi. Kakvi anglo saksonski vas antrag snašao...

mup

pre 6 godina

Delim njeno mišljene. Pogledajte koliko surovosti i zločina beše počinjeno na tlu istočne Evrope. U Rusiji su se tako surovo satirali i ubijli da su sami sebe desetkovali. Nemci su došli kao šlag, a ni sa Poljacima nisu sadili cveće i razvijali dobrosusedske odnose. Kod nas u Srbiji, pa u Crnoj Gori u ratovima iskazasmo neviđenu želju da uništimo jedni druge po ideološkim podelama. Mržnja između Bugara i Srba, Srba i Hrvata uz obavezna zverstva dočim se ukaže prilika. To što volimo da se družimo i sto smo gostoprimljivi je samo privremeno dok ne zapuca.

Dejan

pre 6 godina

Helen Miren je poreklom Ruskinja, mada mora biti veci Englez od Engleza da bi se pokazala.😂Inace, kao mlada je izgledala potpuno isto kao Dzenifer Lorens...

dzericak

pre 6 godina

Ne znam za mračnu dušu, ali naši ljudi, Rusi, Poljaci, Belorusi, Ukrajinci (nisam siguran za Čehe i Slovake) jesu u principu namršteni. Pogledajte reprezentacije kad se poredjaju pred intoniranje himni, to može da pruži neki uvid.

Gmaz

pre 6 godina

Možemo mi da se tapšemo po ramenu da nemamo "mračnu slovensku dušu", ali imamo. Pre svega mislim na samodestrukciju koja nigde nije tolika kao u slovenskim zemljama. Kada si najradosniji razbiješ čašu o glavu. Sivilo na ulicama, zajedljivost i beskrajno beznađe. Želja da niko nikada ne uspe, pa čak ni mi sami, da bi se videlo koliko je svet mračan.

E, na taj mrak je mislila. Ne prepoznajete ga?

Informisani

pre 6 godina

Nisu u pravu oni koji misle da je tihi animozitet prema Slovenima samo teorija zavere. Naime, istocni Nemci, koji smesno sebe smatraju zapadom, jos uvek imaju tu naivnu iskrenost i otkrice vam da ne podnose luzicke Srbe, jedinu nacionalnu manjinu u Nemackoj. Bio sam zgranut kad su mi govorili da ne podnose Cehe i Poljake i to iz vrlo licnih razloga. Taj animozitet je dobijao cak i statisticku podrsku pa su neki vise mrzeli Poljake jer ima vise kradu kola. Na zapadu Nemacke retko cete cuti ovako iskrene izlive jer je prihvacena forma ponasanja da budete "open minded". Zato se moze desiti da vrlo organizovano na poslu pokusaju da vas maltretiraju i ignorisu a da vam razlozi ostanu potpuno nejasni. Tako brutalni izlivi se dogadjaju kod radnika koji obavljaju prostije delatnosti. Npr., sefica cistacica na frajburskoj klinici je hladno odbrusila Poljakinji da od nje moze da napravi sapun kao nekada sto su masovno radili. Tako da mislim da ljudi jesu u pravu kad uzimaju Engleze ili Nemce vrlo oprezno. Naravno, nisu svi takvi ali jedna dobra vecina vas sigurne nece prihvatiti iz sasvim iracionalnih i vrlo primitivnih razloga koje nasi "super Europljani" nikako da prihvate da postoje kod tih naroda.

Sunovrat ljudskih dusa

pre 6 godina

U mom komsiluku jesu svi mracni. Zivim u inostranstvu, pa kad dodjem u zavicaj, a oni me svi gledaju ispod oka, ne pozdravljaju me, okrecu glavu, nesto se domundjavaju medju sobom. Coveka skoro strah da uhvati. Zli smo mi, ali mi toga nismo svesni.

vonjko

pre 6 godina

ovi sto se primaju na prvu loptu bi mogli pročitati neku knjigu... kako nismo mračni kada nam je najveca narodna mantra "da komsiji crkne krava"?... proputujte svetom malo i uporedite se sa drugim narodima (ne samo da smo mracni nego zasluzujemo svoju mracnu sudbinu)

Sin lovca na medvede

pre 6 godina

Establišment je duboko ukorenjen u sve pore Ametičkog društva. Ništa u Americi poe Trampa nece više biti isto. Sledi borba, duga, mukotrpna, ali uspesna običnog Amerikanca za istinske ideale i povratak ugleda Amerike u svetu kao najdržave u svakom pogledu, sto po potencijalima svakako i jeste.

Mirko Pantic

pre 6 godina

Koji rasista!
(Pera, 15. avgust 2017 17:35)
Zasto?

Ona je po ocu ruskinja,belogardejka,posto je njen otac izbegao posle revolucije.Njeno poreklo je jasno,iako je rodjena u Engleskoj.

Da,mi sloveni imamo mracnu dusu i generalno smo naopaki.Sposobni smo za mnogo toga dobrog ,ali i za nevidjena zla.

adriano_galliani

pre 6 godina

Обично ми не сметају овако глупе генерализације и негативни коментари али заиста... Словени па "мрачни"? Мислим, сви имају мрачне стране али то никако није доминантна карактеристика словенских народа. Мени чак и смета што нисмо "мрачнији" него само алкохол, народњаци, весеље, удри, туци.. Мада је и наслов мало изван контекста па није баш овако драматично.

Dzo

pre 6 godina

Mislim da ste pogresno shvatili sta je zena u stvari htela da kaze. Helen je pametna i jako opasna zena. Pre bih rekao da je mislila da su sve slovenske zene takve. Pametne i opasne. Ostaje nam da vidimo sta ce Melanija sledece da uradi. Nije ona ni malo naivna.

Vladimir

pre 6 godina

Ova izjava me podseća na jednu scenu iz filma Crveno usijanje Voltera Hila. Švarceneger igra ruskog agenta koji dolazi u USA da juri gruzijske teroriste. Negde pred kraj Arnold i glavni negativac jure autobusima jedan prema drugom bez želje da odustanu. Računam da Helen ima u vidu nešto slično. I dok se to kod Japanaca vezuje za samuraje i njihovu spremnost da umru svakog dana (znači nešto časno), kod Slovena je to "mračna slovenska duša". Rasizam, glupa izjava ili možda samo odjek slovenskih gena? U svakom slučaju može se diskutovati na tu temu. Nisam baš šsiguran da bi neki od tih Slovena (npr. Srbi) ispali najpametniji.

Марко

pre 6 godina

Лепо је Путин рекао да би нас западњаци све потаманили само кад би знали да неће добити по носу... Да је памети Словени би се држали једни других, ал џабе кад смо разједињени због религије и којекаквих ратова...

Leteci covek iz Ljubovije

pre 6 godina

Seća li se itko jedne starije serije iz 90 ih u kojoj je ona bila glavna policajka i lovila je jednog silovatelja koji je poreklom srbin iz bosne i trazeni ratni zlocinac?

Srodna dusa

pre 6 godina

Helen je po ocu Ruskinja (Vasily Petrovitch Mironoff), prema tome ona zna o cemu govori.Druga je stvar sto mi verujemo da je slovenska dusa sjajna,ljupka i prostodusna.

разваљот

pre 6 godina

@kupanje cini cuda
Pођена као Јелена Лидија Васиљевна Миронова 26. јула 1945. године у западном Лондону.

ernesto che

pre 6 godina

generalizovati stvari na ovaj nacin mogu nedovoljno inteligentni ljudi( ona to nije ) ili iskompleksirani ljudi ( bice da je ovo drugo).

Dobrivoje

pre 6 godina

Rođena je kao Ilena Vasiljevna Mironova, pa sad trućajte koliko god hoćete o anglosaksonskom rasizmu! Ja sam nažalost rođen i odrastao ovde, Srbin sam iz čačka koliko da mi se neki domaći ultradesničar i klerofašista ne brine za pedigre i da mi ne prebrojava krvna zrnca, i najviše mi je žao što sam primoran da celog života trpim ,,toplu slovensku dušu"! nekako ubija ta ,,toplina"!

sisoje

pre 6 godina

"Mracna slovenska dusa" - izjavi i ostade ziva i potvrdi onu staru izreku: " nije zlato sve sto sija"! Cesto je omot toliko sjajan da te porazi njegov sadrzaj.

Felix

pre 6 godina

Poludim na ovakve izjave ! Nije da smo cvečke mi na Balkanu i pobijemo se svakih 50 godina onako radi reda ali Vi da nas učite iz Amerike o Demokraciji ,ljudkosti i humanosti !? Vi !? Koji ste istrebili Indijance , uništili Irak,Libiju ,Siriju itd da ne nabrajam. Ko Vam daje pravo da djelite moralne lekcije i da je pravo i pravda samo što dolazi iz Bijele Kuće !? Babuskaro broj svoje dolare i uživaj u svojoj "Demokraciji" a nas ostavi na miru . Nikad više nijedan tvoj film neću gledat !

QTTVKJG

pre 6 godina

Vecina komentatora nisu ni procitala clanak, ahahaha. Daj uvedite kao oni Norvezani test razumevanja clanka pre nego sto se komentarise. A Melanija je vec pokazala tamnu stranu svoje duse propagiranjem teorije zavera da se Obama nije rodio u Americi, koja je rasisticka teorija zavera.

Internet je dostupan

pre 6 godina

Ljudi ne lupajte. Žena je ruskog porekla i pravo ime joj je Helena Lidija Mironov. Po očevoj strani vodi poreklo od ruske aristokratske porodice koja je napustila Rusiju nakon Oktobarske revolucije. Kakva anglo-saksonka, kakvi bakrači. Jednom je izjavila da su Englezi, narod siledžija. Inače, nisam od onih koji tvrde da su nam Englezi za sve krivi i koji svuda traže teorije zavere.

sisoje

pre 6 godina

Svojom izjavom doticna, da kazem, dama otkrila je vise nego sto je pozeljno. Nema pojma o slovenskoj dusi etiketirajuci je "mracnom". Sazaljevam neznanje!

nasa umisljenost

pre 6 godina

He he, kako je samo strecnulo slavenske narcise. Tacno je to sta je rekla al istina boli.
Gospodo, pa i nas velikan Tesla je imao mracnu dusu.

Jozef K.

pre 6 godina

Baka kaše:"...ja sam poreklom iz Istočne Evrope...".
Na Vikipedii piše da se rodila u Čisviku u VB kao Ilyena Lydia Vasilievna Mironova. Dakle ne treba da se nerviramo. Mislm da je pre govorila o tamnoj odn. tajanstvenoj, skrivenoj strani slovenske duše, a takva postoji. Moramo se sa tim složiti

Ned Stark

pre 6 godina

@vodokotlic Povuci se.
Otac joj je Petar Vasiljevic Mironov. A rodjena je u Londonu.

Staro londonsko predgradje Kalifornija je mesto gde se kasnije doselila.

Igor

pre 6 godina

Slavenski narodi kao grupa naroda (naravno računajući sve Slavenske narode i Ruse) su veća i moćnija grupa naroda od Germana i Romana. Međutim u EU su zadnja rupa na sviralu, sve se pitaju zemlje iz ove druge dve grupe naroda i politički i ekonomski, a slavenske zemlje u EU su njihovi vazali. Srbija i ostale zemlje balkana teže da uđu u EU i da se pridruže svojoj braći vazalima.

Trovach

pre 6 godina

Germani su Slovene opisivali kao prepredene, a to nikako ne bi trebalo da nas vredja. Moras biti takav da bi opstao. Nas problem je sto smo uvek bili neorganizovani i sve slovenske drzave, manje vise, deluju kao da su na rubu anarhije. Mozda su samo Cesi, Slovaci, Slovenci i Poljaci malo stabilniji, ali to je zbog veceg germanskog uticaja.

cokoladica

pre 6 godina

Pa i nije pogresila. Jedno je slobodna dusa Srba i Rusa, a drugo ostalih Slovena koji su vekovima u katancima katolicanstva i protestantizma. Razmisljajte malo o tome, to je to.

ok je nakon tri dana

pre 6 godina

Slovenska duša jeste mračna u očima zapada a vjerovatno i u očima ljudi koji su Sloveni a tamo su odrasli. Zašto? Ima ona stara izreka: Dva Rusa se pijani probude u jarku i pitaju jedan drugog ima li Boga?
Sloveni tragaju za smislom i mnogo su posvećeniji duhovnosti i razvoju duhovne strane ličnosti, pogotovo Pravoslavni Sloveni.
Germani, Romani i Kelti žele zadovoljštinu u vidu bogatstva i luksuza, dok Slovenima to pada u drugi plan zbog dubljeg razmišljanja i nenalaženja smisla u tim stvarima. Otuda i razlika u pogledu na bitisanje.
Ako ima nešto nakon života većina Slovena je u debeloj prednosti u odnosu na ove druge.

hej Sloveni

pre 6 godina

Au kakvi komentari. Jel cita neko uopste clanak ili izvlacite zakljucke samo po naslovu? Mi smo jedna ogorcena nacija puna otrova, jedino sto znamo je da mracimo. I onda kao zena nije u pravu. Uzgred, naslov sugerise jedno, a ono sto je zena rekla je nesto sasvim drugo.

mbođ

pre 6 godina

Sad ce komentari Srba kako Englezi mrze ljude slovenskog porekla. E pre nego sto bilo napisete znajte da je ova polu-ruskinja i da joj je prezime Mironof.
(Amerikanac, 15. avgust 2017 17:36)

Kome objasjavas, vidis da niko ni tekst nije procitao.

Zena u Odiseji 2010 glumi na tecnom ruskom, u tekstu se zapravo deklarisala kao "slovenska dusa", naravno da nije vredjala slovenske narode. Svasta..

Iskrena Glumica

pre 6 godina

Nemoze se kriviti citav narod da je mracan ako sama imas mracnu dusu. Zapitaj se zahvaljujuci kome i cemu je imas. Sigurno to nije tvoje polu poreklo nego nacin kako zivis i u sta si se sve pretvorila usled niza kompromisa koje koje si ucinila nebili se privolela Holivudu i zaradila koji dinar vise.

To se vidi i po tvojim filmovima koji su sve samo ne umetnost. Znaci totalno si komercijalizovala umetnost glume i sada si samo obican stanc glumac u nepreglednom nizu bezlicnih glumaca Holivuda.

Sen Zil

pre 6 godina

Helen Miren,rodjena kao Elena Lidija Vasiljevna Mironova...Rusko dete rodjeno u Engleskoj.Onda se svega toga odrekla zarad karijere da bi danas bila "veca" engleskinja od svih zena tamo...Da,moze se reci da je to odlika slovenske duse,prihvatanje tudjeg kao svojeg a onda mrznja i odbojnost prema svemu onom sto je bilo prije toga...Mracna dusa?!Samo u Holivudu,tj americkoj propagandi.

Anakonda

pre 6 godina

Vidim po komentarima da niko ne shvata da je ona uputila kompliment. Nasa slovenska duša je nazvana mračnom, jer nismo nasmejani klimoglavi takojevići, jer imamo stav, jer smo kritični i držimo do sebe, ko god pored nas stajao. Mi se usuđujemo da budemo protiv, bez obzira na posledice. Možda nije bas najpametnije, ali to smo mi, Klingonci :)

ja

pre 6 godina

Dal ste bre uopšte čitali tekst dalje od naslova!? Možda nije najsrećniji izbor reči, ali nije to rekla u negativnom smislu, već kao pohvalu Melaniji - u smislu da ne trpi s*anja i da može da oduva Trampa kad god hoće. I još se nadovezala da je i ona sama takva zato što je poreklom Slovenka. Naime, njeno prezime je, u originalu, Mironov. Deda joj je bio ruski pukovnik i diplomata, koga je revolucija zatekla u Engleskoj. Nije se vratio u Rusiju zato što je bio pristalica Cara...

Šta reći

pre 6 godina

Ne znam kako jedna osoba koja ja sličnog porekla kao i Melanija može o svojima tako da govori u prisustvu tuđina?! To je prosto izdaja!!!

kupanje cini cuda

pre 6 godina

"Mracna slovenska dusa"
Iz kog veka ti dolazis sestro?!? Vrlo moderan nacin razmisljanja obzirom da nacizam i fasizam ponovo gaze svetom.

Milos

pre 6 godina

istocno evropski narodi imaju mracne duse!? pa meni je poznato da zapadno evropski narodi nemaju dusu uopste, ali ovo sa mracnim dusama je zbilja jadno...

Branko Potezica

pre 6 godina

Helen pokazala svoj mračni Anglo-saksonsi rasizam, poziva se na neko svoje kvazislovenstvo i korene iz istocne evrope a u pitanju je ono staro ako je Turcin(Englez) krvav do lakata poturica(Helen) mora bii do ramena. Tako je udri-pljuni po svojima i mi u Srbiji imamo dosta takvih kao sto si ti.

olja

pre 6 godina

Dobra glumica, izuzetno dobra. Mozda zahvaljujuci toj "mracnoj slovenskoj dusi". Dakle, i iz tog "mraka" moze da nikne biser. Nema to, naravno, veze sa gospodjom Tramp. Ona je samo jedna sitna proracunata dusica. A i takvih ima na ovoj nasoj slovenskoj (slavenskoj) strani.

Amerikanac

pre 6 godina

Sad ce komentari Srba kako Englezi mrze ljude slovenskog porekla. E pre nego sto bilo napisete znajte da je ova polu-ruskinja i da joj je prezime Mironof.

kupanje cini cuda

pre 6 godina

"Mracna slovenska dusa"
Iz kog veka ti dolazis sestro?!? Vrlo moderan nacin razmisljanja obzirom da nacizam i fasizam ponovo gaze svetom.

Milos

pre 6 godina

istocno evropski narodi imaju mracne duse!? pa meni je poznato da zapadno evropski narodi nemaju dusu uopste, ali ovo sa mracnim dusama je zbilja jadno...

Branko Potezica

pre 6 godina

Helen pokazala svoj mračni Anglo-saksonsi rasizam, poziva se na neko svoje kvazislovenstvo i korene iz istocne evrope a u pitanju je ono staro ako je Turcin(Englez) krvav do lakata poturica(Helen) mora bii do ramena. Tako je udri-pljuni po svojima i mi u Srbiji imamo dosta takvih kao sto si ti.

Runner

pre 6 godina

И ја сам, искрено, хтео да опљунем по госпођи Мирен због ове несрећне формулације ал'сам се онда сетио руских класика Гогоља, Чехова, Достојевског и његових романа "Браћа Карамазови" и "Злочин и казна" и главног лика Раскољникова, па онда Распућина, Лењина и Берије потом Шаламова и "Прича са Колиме", Солжењицина и "Архипелага Гулаг", Василија Гросмана "Све тече" а и ови наши нису ништа бољи. Сетимо се само бруталности Мајског преврата из 1903 год. те шуцкора и усташа и њихових зверстава у И и ИИ светском рату, па пасјих гробаља и Голог отока. Кад би човек мало прочепркао и мрачну страну осталих славена, Пољака, Чеха, Словака и Бугара о Украјинским фашистима да и не говорим, нашло би се ту свашта што би поткрепило ову констатацију Хелен Мирен. Истина боли и реже к'о нож.

olja

pre 6 godina

Dobra glumica, izuzetno dobra. Mozda zahvaljujuci toj "mracnoj slovenskoj dusi". Dakle, i iz tog "mraka" moze da nikne biser. Nema to, naravno, veze sa gospodjom Tramp. Ona je samo jedna sitna proracunata dusica. A i takvih ima na ovoj nasoj slovenskoj (slavenskoj) strani.

verba volant

pre 6 godina

Helan Miren je polu-ruskinja i verovatno polazi od Rusa. Slovenska duša jeste široka, toliko da u njoj ima mesta i za mrak. Pola ruske književnosti se bavi mrakom u ruskoj duši, a Dostojevski gotovo samo njime.
Mi, Balkanci smo malo drugačiji, jer nas je "zveknulo" sunce Mediterana, ali mislim da je parčence mraka ostalo. I kad dodaš "pusto tursko", eto ti Bore Stankovića i njegovih knjiga.

Amerikanac

pre 6 godina

Sad ce komentari Srba kako Englezi mrze ljude slovenskog porekla. E pre nego sto bilo napisete znajte da je ova polu-ruskinja i da joj je prezime Mironof.

Šta reći

pre 6 godina

Ne znam kako jedna osoba koja ja sličnog porekla kao i Melanija može o svojima tako da govori u prisustvu tuđina?! To je prosto izdaja!!!

Gmaz

pre 6 godina

Možemo mi da se tapšemo po ramenu da nemamo "mračnu slovensku dušu", ali imamo. Pre svega mislim na samodestrukciju koja nigde nije tolika kao u slovenskim zemljama. Kada si najradosniji razbiješ čašu o glavu. Sivilo na ulicama, zajedljivost i beskrajno beznađe. Želja da niko nikada ne uspe, pa čak ni mi sami, da bi se videlo koliko je svet mračan.

E, na taj mrak je mislila. Ne prepoznajete ga?

Ko nema u vuglu ima u guglu

pre 6 godina

Helen Miren je poreklom Ruskinja i cesto o tome prica. Procitajte original intervju - ona o dusi Melanije govori u pozitivnom svetlu. Ne pecajte se lako na "svi nas mrze".

Јабучило

pre 6 godina

Тугује, од среће тугу тка, моја проста душа словенска.
Рече један којег не волим.

mup

pre 6 godina

Delim njeno mišljene. Pogledajte koliko surovosti i zločina beše počinjeno na tlu istočne Evrope. U Rusiji su se tako surovo satirali i ubijli da su sami sebe desetkovali. Nemci su došli kao šlag, a ni sa Poljacima nisu sadili cveće i razvijali dobrosusedske odnose. Kod nas u Srbiji, pa u Crnoj Gori u ratovima iskazasmo neviđenu želju da uništimo jedni druge po ideološkim podelama. Mržnja između Bugara i Srba, Srba i Hrvata uz obavezna zverstva dočim se ukaže prilika. To što volimo da se družimo i sto smo gostoprimljivi je samo privremeno dok ne zapuca.

K.G.

pre 6 godina

Sad ce komentari Srba kako Englezi mrze ljude slovenskog porekla. E pre nego sto bilo napisete znajte da je ova polu-ruskinja i da joj je prezime Mironof.
(Amerikanac, 15. avgust 2017 17:36)


Pa ona je ista kao i ti. Ona pljunu po svim slavenima da bi bila veća amerikanka a i ti iz istog razloga pljunu na svoje srbe da bi bio bliži tom zapadu. Istina je da kod slavena ima ljudi sa mračnom dušom, dobar primer ste i ti i ona.

Morana

pre 6 godina

Čoveče, da li je moguće da ljudi pročitaju naslov i odmah krenu da komentarišu. Žena lepo reče da ima slovenske korene, tj. govori svesno znajući da govori i o sebi. Kakvi anglo saksonski vas antrag snašao...

Sunovrat ljudskih dusa

pre 6 godina

U mom komsiluku jesu svi mracni. Zivim u inostranstvu, pa kad dodjem u zavicaj, a oni me svi gledaju ispod oka, ne pozdravljaju me, okrecu glavu, nesto se domundjavaju medju sobom. Coveka skoro strah da uhvati. Zli smo mi, ali mi toga nismo svesni.

Mirko Pantic

pre 6 godina

Koji rasista!
(Pera, 15. avgust 2017 17:35)
Zasto?

Ona je po ocu ruskinja,belogardejka,posto je njen otac izbegao posle revolucije.Njeno poreklo je jasno,iako je rodjena u Engleskoj.

Da,mi sloveni imamo mracnu dusu i generalno smo naopaki.Sposobni smo za mnogo toga dobrog ,ali i za nevidjena zla.

Dzo

pre 6 godina

Mislim da ste pogresno shvatili sta je zena u stvari htela da kaze. Helen je pametna i jako opasna zena. Pre bih rekao da je mislila da su sve slovenske zene takve. Pametne i opasne. Ostaje nam da vidimo sta ce Melanija sledece da uradi. Nije ona ni malo naivna.

Anakonda

pre 6 godina

Vidim po komentarima da niko ne shvata da je ona uputila kompliment. Nasa slovenska duša je nazvana mračnom, jer nismo nasmejani klimoglavi takojevići, jer imamo stav, jer smo kritični i držimo do sebe, ko god pored nas stajao. Mi se usuđujemo da budemo protiv, bez obzira na posledice. Možda nije bas najpametnije, ali to smo mi, Klingonci :)

gradinar

pre 6 godina

Словенска душа може бити свакаква, али - постоји.
У једном делу света не постоји душа, већ уместо ње ту стоји његово величанство - долар.

Informisani

pre 6 godina

Nisu u pravu oni koji misle da je tihi animozitet prema Slovenima samo teorija zavere. Naime, istocni Nemci, koji smesno sebe smatraju zapadom, jos uvek imaju tu naivnu iskrenost i otkrice vam da ne podnose luzicke Srbe, jedinu nacionalnu manjinu u Nemackoj. Bio sam zgranut kad su mi govorili da ne podnose Cehe i Poljake i to iz vrlo licnih razloga. Taj animozitet je dobijao cak i statisticku podrsku pa su neki vise mrzeli Poljake jer ima vise kradu kola. Na zapadu Nemacke retko cete cuti ovako iskrene izlive jer je prihvacena forma ponasanja da budete "open minded". Zato se moze desiti da vrlo organizovano na poslu pokusaju da vas maltretiraju i ignorisu a da vam razlozi ostanu potpuno nejasni. Tako brutalni izlivi se dogadjaju kod radnika koji obavljaju prostije delatnosti. Npr., sefica cistacica na frajburskoj klinici je hladno odbrusila Poljakinji da od nje moze da napravi sapun kao nekada sto su masovno radili. Tako da mislim da ljudi jesu u pravu kad uzimaju Engleze ili Nemce vrlo oprezno. Naravno, nisu svi takvi ali jedna dobra vecina vas sigurne nece prihvatiti iz sasvim iracionalnih i vrlo primitivnih razloga koje nasi "super Europljani" nikako da prihvate da postoje kod tih naroda.

mbođ

pre 6 godina

Sad ce komentari Srba kako Englezi mrze ljude slovenskog porekla. E pre nego sto bilo napisete znajte da je ova polu-ruskinja i da joj je prezime Mironof.
(Amerikanac, 15. avgust 2017 17:36)

Kome objasjavas, vidis da niko ni tekst nije procitao.

Zena u Odiseji 2010 glumi na tecnom ruskom, u tekstu se zapravo deklarisala kao "slovenska dusa", naravno da nije vredjala slovenske narode. Svasta..

vonjko

pre 6 godina

ovi sto se primaju na prvu loptu bi mogli pročitati neku knjigu... kako nismo mračni kada nam je najveca narodna mantra "da komsiji crkne krava"?... proputujte svetom malo i uporedite se sa drugim narodima (ne samo da smo mracni nego zasluzujemo svoju mracnu sudbinu)

izadje na videlo

pre 6 godina

gospodja, ili gospodjica (zaista neznam) Mirren ima pravo da misli i prica sta god hoce, a glumacke zvezde su inace sklone nepotrebnom pametovanju (kao da gluma nije zanat!!!)ali ljude odredjuje ono sta rade a ne sta pricaju!
Vidjali smo Helen u svakakvim ulogama, narocito u pocetku karijere - valjda se tada trudila da suzbije tu "mracnu slovensku dusu " u sebi!Bila je veoma popularna i istakla se u tim filmovima....ali...eto, zaboravilo se!

ja

pre 6 godina

Dal ste bre uopšte čitali tekst dalje od naslova!? Možda nije najsrećniji izbor reči, ali nije to rekla u negativnom smislu, već kao pohvalu Melaniji - u smislu da ne trpi s*anja i da može da oduva Trampa kad god hoće. I još se nadovezala da je i ona sama takva zato što je poreklom Slovenka. Naime, njeno prezime je, u originalu, Mironov. Deda joj je bio ruski pukovnik i diplomata, koga je revolucija zatekla u Engleskoj. Nije se vratio u Rusiju zato što je bio pristalica Cara...

Dobrivoje

pre 6 godina

Rođena je kao Ilena Vasiljevna Mironova, pa sad trućajte koliko god hoćete o anglosaksonskom rasizmu! Ja sam nažalost rođen i odrastao ovde, Srbin sam iz čačka koliko da mi se neki domaći ultradesničar i klerofašista ne brine za pedigre i da mi ne prebrojava krvna zrnca, i najviše mi je žao što sam primoran da celog života trpim ,,toplu slovensku dušu"! nekako ubija ta ,,toplina"!

hej Sloveni

pre 6 godina

Au kakvi komentari. Jel cita neko uopste clanak ili izvlacite zakljucke samo po naslovu? Mi smo jedna ogorcena nacija puna otrova, jedino sto znamo je da mracimo. I onda kao zena nije u pravu. Uzgred, naslov sugerise jedno, a ono sto je zena rekla je nesto sasvim drugo.

dzericak

pre 6 godina

Ne znam za mračnu dušu, ali naši ljudi, Rusi, Poljaci, Belorusi, Ukrajinci (nisam siguran za Čehe i Slovake) jesu u principu namršteni. Pogledajte reprezentacije kad se poredjaju pred intoniranje himni, to može da pruži neki uvid.

Internet je dostupan

pre 6 godina

Ljudi ne lupajte. Žena je ruskog porekla i pravo ime joj je Helena Lidija Mironov. Po očevoj strani vodi poreklo od ruske aristokratske porodice koja je napustila Rusiju nakon Oktobarske revolucije. Kakva anglo-saksonka, kakvi bakrači. Jednom je izjavila da su Englezi, narod siledžija. Inače, nisam od onih koji tvrde da su nam Englezi za sve krivi i koji svuda traže teorije zavere.

Jozef K.

pre 6 godina

Baka kaše:"...ja sam poreklom iz Istočne Evrope...".
Na Vikipedii piše da se rodila u Čisviku u VB kao Ilyena Lydia Vasilievna Mironova. Dakle ne treba da se nerviramo. Mislm da je pre govorila o tamnoj odn. tajanstvenoj, skrivenoj strani slovenske duše, a takva postoji. Moramo se sa tim složiti

nasa umisljenost

pre 6 godina

He he, kako je samo strecnulo slavenske narcise. Tacno je to sta je rekla al istina boli.
Gospodo, pa i nas velikan Tesla je imao mracnu dusu.

Марко

pre 6 godina

Лепо је Путин рекао да би нас западњаци све потаманили само кад би знали да неће добити по носу... Да је памети Словени би се држали једни других, ал џабе кад смо разједињени због религије и којекаквих ратова...

Trovach

pre 6 godina

Germani su Slovene opisivali kao prepredene, a to nikako ne bi trebalo da nas vredja. Moras biti takav da bi opstao. Nas problem je sto smo uvek bili neorganizovani i sve slovenske drzave, manje vise, deluju kao da su na rubu anarhije. Mozda su samo Cesi, Slovaci, Slovenci i Poljaci malo stabilniji, ali to je zbog veceg germanskog uticaja.

Srodna dusa

pre 6 godina

Helen je po ocu Ruskinja (Vasily Petrovitch Mironoff), prema tome ona zna o cemu govori.Druga je stvar sto mi verujemo da je slovenska dusa sjajna,ljupka i prostodusna.

QTTVKJG

pre 6 godina

Vecina komentatora nisu ni procitala clanak, ahahaha. Daj uvedite kao oni Norvezani test razumevanja clanka pre nego sto se komentarise. A Melanija je vec pokazala tamnu stranu svoje duse propagiranjem teorije zavera da se Obama nije rodio u Americi, koja je rasisticka teorija zavera.

ok je nakon tri dana

pre 6 godina

Slovenska duša jeste mračna u očima zapada a vjerovatno i u očima ljudi koji su Sloveni a tamo su odrasli. Zašto? Ima ona stara izreka: Dva Rusa se pijani probude u jarku i pitaju jedan drugog ima li Boga?
Sloveni tragaju za smislom i mnogo su posvećeniji duhovnosti i razvoju duhovne strane ličnosti, pogotovo Pravoslavni Sloveni.
Germani, Romani i Kelti žele zadovoljštinu u vidu bogatstva i luksuza, dok Slovenima to pada u drugi plan zbog dubljeg razmišljanja i nenalaženja smisla u tim stvarima. Otuda i razlika u pogledu na bitisanje.
Ako ima nešto nakon života većina Slovena je u debeloj prednosti u odnosu na ove druge.

Igor

pre 6 godina

Slavenski narodi kao grupa naroda (naravno računajući sve Slavenske narode i Ruse) su veća i moćnija grupa naroda od Germana i Romana. Međutim u EU su zadnja rupa na sviralu, sve se pitaju zemlje iz ove druge dve grupe naroda i politički i ekonomski, a slavenske zemlje u EU su njihovi vazali. Srbija i ostale zemlje balkana teže da uđu u EU i da se pridruže svojoj braći vazalima.

разваљот

pre 6 godina

@kupanje cini cuda
Pођена као Јелена Лидија Васиљевна Миронова 26. јула 1945. године у западном Лондону.

zoran ivkovic

pre 6 godina

Helen ljubomorna na Melaniju ....Melanija je jos mlada,lepa ,zgodna ,bogata ima skori sve ...sve sem mladog muza ...sto de tice slovenske duse Helen pokazuje svoj nizak nivo obrazovanja....nije cula za dostojevskog ,puskina ,za tolstoja i mnostvo drugih ....direktno rusija je dala mnogo pisaca ,kompozitora ,umetnika ....ocigledno Helen je slabo citala da vidi koliko sloveni imaju duse ...u knjigama se sve vidi ....sloveni su po prirodi veseli i vole salu i imaju dusu a zapadnjaci su oholi i prepotentni vise grubi ...e sad sloveni su i za muziku i drustvo i zabavu ...i maju poroke vole sve ....ali su i jako kreativni ...e sad u svakom zitu ima i kukolja

Vladimir

pre 6 godina

Ova izjava me podseća na jednu scenu iz filma Crveno usijanje Voltera Hila. Švarceneger igra ruskog agenta koji dolazi u USA da juri gruzijske teroriste. Negde pred kraj Arnold i glavni negativac jure autobusima jedan prema drugom bez želje da odustanu. Računam da Helen ima u vidu nešto slično. I dok se to kod Japanaca vezuje za samuraje i njihovu spremnost da umru svakog dana (znači nešto časno), kod Slovena je to "mračna slovenska duša". Rasizam, glupa izjava ili možda samo odjek slovenskih gena? U svakom slučaju može se diskutovati na tu temu. Nisam baš šsiguran da bi neki od tih Slovena (npr. Srbi) ispali najpametniji.

Dejan

pre 6 godina

Helen Miren je poreklom Ruskinja, mada mora biti veci Englez od Engleza da bi se pokazala.😂Inace, kao mlada je izgledala potpuno isto kao Dzenifer Lorens...

Ned Stark

pre 6 godina

@vodokotlic Povuci se.
Otac joj je Petar Vasiljevic Mironov. A rodjena je u Londonu.

Staro londonsko predgradje Kalifornija je mesto gde se kasnije doselila.

Sen Zil

pre 6 godina

Helen Miren,rodjena kao Elena Lidija Vasiljevna Mironova...Rusko dete rodjeno u Engleskoj.Onda se svega toga odrekla zarad karijere da bi danas bila "veca" engleskinja od svih zena tamo...Da,moze se reci da je to odlika slovenske duse,prihvatanje tudjeg kao svojeg a onda mrznja i odbojnost prema svemu onom sto je bilo prije toga...Mracna dusa?!Samo u Holivudu,tj americkoj propagandi.

cokoladica

pre 6 godina

Pa i nije pogresila. Jedno je slobodna dusa Srba i Rusa, a drugo ostalih Slovena koji su vekovima u katancima katolicanstva i protestantizma. Razmisljajte malo o tome, to je to.

adriano_galliani

pre 6 godina

Обично ми не сметају овако глупе генерализације и негативни коментари али заиста... Словени па "мрачни"? Мислим, сви имају мрачне стране али то никако није доминантна карактеристика словенских народа. Мени чак и смета што нисмо "мрачнији" него само алкохол, народњаци, весеље, удри, туци.. Мада је и наслов мало изван контекста па није баш овако драматично.

Leteci covek iz Ljubovije

pre 6 godina

Seća li se itko jedne starije serije iz 90 ih u kojoj je ona bila glavna policajka i lovila je jednog silovatelja koji je poreklom srbin iz bosne i trazeni ratni zlocinac?

Срђан

pre 6 godina

Некад сам баш волео да читам коментаре јер прочиташ нешто између редова. Научиш нешто ново. А сад читам коментаре и схватам да 90 посто не прочита текст до краја већ одмах острашћено коментарише без да промисли на секунд. Постали смо баш озлојеђена нација. Гунђава. На прву. Благи ужас.

E sad...

pre 6 godina

Helen ljubomorna na Melaniju ....Melanija je jos mlada,lepa ,zgodna ,bogata ima skori sve ...sve sem mladog muza ...sto de tice slovenske duse Helen pokazuje svoj nizak nivo obrazovanja....nije cula za dostojevskog ,puskina ,za tolstoja i mnostvo drugih ....direktno rusija je dala mnogo pisaca ,kompozitora ,umetnika ....ocigledno Helen je slabo citala da vidi koliko sloveni imaju duse ...u knjigama se sve vidi ....sloveni su po prirodi veseli i vole salu i imaju dusu a zapadnjaci su oholi i prepotentni vise grubi ...e sad sloveni su i za muziku i drustvo i zabavu ...i maju poroke vole sve ....ali su i jako kreativni ...e sad u svakom zitu ima i kukolja
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoran ivkovic, 15. avgust 2017 20:37)

Auuu, tek tebi nista nije jasno. Ako si uopste procitao tekst, onda si funkcionalno nepismen i nisi razumeo nista osim naslova. A to da ona nije cula za Dostojevskog.... Ruskinja, glumica, obrazovana, odrasla U Engleskoj... to mozes samo da se tesis. Da si ti procitao i jedan pasus Dostojevskog, razumeo bi o cemu prica. Koliko si ti nacitan i obrazovan, vidi se po tvom komentaru. Za pocetak izbaci postapalice.

miloje74

pre 6 godina

Jesmo narod najgori... Ovi Englezi nam sve zakuvali, huskaju Ukrajince, Hrvate i ostali Slovenski otpad da ratuju za njih, a mi nesretnici na svu muku jos sami sebe pljujemo. Idemo ko navijene masine i sebi pucamo u noge... Objasnjavaju ovde kako su Rusi mracni, navode Dostojevskog, Solzenjicina... Ljude koji su najdublje pogledali u ljudsku dusu, da poredite sa ovom pilicarskom matematikom i jadom i bedom danasnje zapadne civilizacije... E pa nismo svi isti, a delimo se na one koji u Boga veruju i one koji samo u svoje du*e gledaju!

Bili Zejn

pre 6 godina

Jelen je inače ruskinja po ćaletu i potpuno se drugačije zvala...wiki radi posao... inače janičar gori od turčina kako kažu...

Boske

pre 6 godina

Pogodila je barem da Sloveni imaju dusu, dok se o osvjetljenosti iste vec da raspravljati. No, sta je sa njenim svijetom, koji duse uopste nema?

nika...

pre 6 godina

Zove se Jelena Lidija Vasiljevna Mironova, otac joj je Rus, mati Engleskinja,deda po ocu bio je general u ruskoj vojsci i diplomata...
Posle Oktobarske revolucije prebegao je u Englesku....

S obzirom da ima pola ruskih, tj slovenskih gena,verujem da zna o cemu prica....

Ратковић

pre 6 godina

Живим у САД већ 18 година.
Поносан сам на своје српско и словенско порекло и увек и свугде то истичем.Тако васпитавам и своју децу,да буду добри и поносни грађани САД и да очувају свест да су Срби и словенског порекла.
Никада нисам имао проблем ни са једним Американцем нити у једној ситуацији због свог порекла.Чак шта више.Упознајем их са нашом културом,музиком, храном, историјијом, водим их у нашу цркву.Желе да посете Србију.
Сви ви који овде мрзите сами себе и своје порекло сте за дубоку жаљење.
Имате избор,промените име, презиме,веру, заборавите ко сте и и шта сте.Нико вам то не брани.

nikad

pre 6 godina

Ona nije NIKAD bila seksepilna.Bila je jedna ruzna zena,mada dobra glumica u englenskim serijama.Kad je otisla u Ameriku pocele su operacije pa se malo doterala i bolje da cuti.Inace je mnogo starija nego sto kaze.Svi lazu za godine cim se malo ili vise operiraju.

Felix

pre 6 godina

Poludim na ovakve izjave ! Nije da smo cvečke mi na Balkanu i pobijemo se svakih 50 godina onako radi reda ali Vi da nas učite iz Amerike o Demokraciji ,ljudkosti i humanosti !? Vi !? Koji ste istrebili Indijance , uništili Irak,Libiju ,Siriju itd da ne nabrajam. Ko Vam daje pravo da djelite moralne lekcije i da je pravo i pravda samo što dolazi iz Bijele Kuće !? Babuskaro broj svoje dolare i uživaj u svojoj "Demokraciji" a nas ostavi na miru . Nikad više nijedan tvoj film neću gledat !

Sin lovca na medvede

pre 6 godina

Establišment je duboko ukorenjen u sve pore Ametičkog društva. Ništa u Americi poe Trampa nece više biti isto. Sledi borba, duga, mukotrpna, ali uspesna običnog Amerikanca za istinske ideale i povratak ugleda Amerike u svetu kao najdržave u svakom pogledu, sto po potencijalima svakako i jeste.

sisoje

pre 6 godina

Svojom izjavom doticna, da kazem, dama otkrila je vise nego sto je pozeljno. Nema pojma o slovenskoj dusi etiketirajuci je "mracnom". Sazaljevam neznanje!

Mile

pre 6 godina

Bio sam u Moskvi zaista su namrsteni na ulici i preozbiljni, a sad zivim u Poljskoj - komsija ne kaze ni hvala kad im pridrzite vrata od lifta. Ne znam da li je do slovenstva ili komunizma, ali ja kao Balkanac ne mogu da se uporedim ni sa Rusima ni sa Poljacima, iskreno to bi me uvredilo jer smo mi ipak srdacnija nacija i izljubimo se i izgrlimo i smejemo se za razliku od ovih plavih mrstavaca. Mi mozda jesmo delom Sloveni, ali smo i porekla od mnogih naroda koji su ziveli na Balkanu i pre Slovena - a koji su pre neki mediteranci. Zato smo i lepsi i visi od drugih Slovena, a i poznato je da su izmesani narodi lepsi. Kapiram da su razni ratnici, najjaci i najsposobniji prolazili ovim predelima i odvajali najlepse zene jer im se tako moglo.

Branka

pre 6 godina

Ne palite se s komentarima... Nije teško naći originalnu izjavu na engleskom. Rekla je: 'I'm Eastern European, you know; [we've] got these dark souls,' Mirren added. Poreklom je Ruskinja.

Перица

pre 6 godina

Енглези измислили, Немци усавршили и пренели на индустријски ниво.

Одговор - концентрациони логори.

Госпођи Миронов, потомку дипломате царске Русију не приличи то што је рекла!

Darko

pre 6 godina

Seća li se itko jedne starije serije iz 90 ih u kojoj je ona bila glavna policajka i lovila je jednog silovatelja koji je poreklom srbin iz bosne i trazeni ratni zlocinac?
(Leteci covek iz Ljubovije, 15. avgust 2017 19:34)

Prime Suspect 1991

Dušan

pre 6 godina

@cokoladica
Kada bi samo znao,koliko si u pravu!
Ništa tužnije i mučnije nema od Slovena katolika! To jednostavno nije prirodna vera,slovenskih naroda!
Obasjaće nas valjda sjaj,neke nove Vizantije!!Jedinog prirodnog stanja za Slovene.

ernesto che

pre 6 godina

generalizovati stvari na ovaj nacin mogu nedovoljno inteligentni ljudi( ona to nije ) ili iskompleksirani ljudi ( bice da je ovo drugo).

sax

pre 6 godina

Helen Miren neka priča za sebe šta hoće ali Sloveni nemaju mračnu dušu...nepredvidivu, iracionalnu, divlju da, ali ne mračnu. A Melanija je Slovenka, Slovenci imaju tu germansku crtu, malo su hladni i proračunati ali ne mračni.

sisoje

pre 6 godina

"Mracna slovenska dusa" - izjavi i ostade ziva i potvrdi onu staru izreku: " nije zlato sve sto sija"! Cesto je omot toliko sjajan da te porazi njegov sadrzaj.

Raya

pre 6 godina

(K.G., 15. avgust 2017 21:04)

Slušaj "slaven", kao prvo, imena naroda se pišu velikim slovima, a kao drugo, nismo mi slaveni, nego "Sloveni", a kao treće zena nije Amerikanka, nego Engleskinja - Ruskinja.

bla bla

pre 6 godina

Kako se ljubitelji lika i dela druga Donalda lako uvrede. Odmah te proglase rasistom (znate li vi uopste sta je rasizam?), neko strpa Helen (Britansku glumicu) u Kalifornju...

Za Melaniju me nije briga, jedna vise sponzorusa. Kome je lepa sa onim skupljenim ocima, neka im bude. Da bi joj dusa bila mracna treba prvo da je ima. Lako je sada da mu okrene ledja kada je shvatila da ga ceo normalan svet mrzi (osim Srba naravno).

Braco Srbi gledajte malo raznovrsnije vesti, pa ce vam biti jasno zasto je za civilizovanog coveka sramota braniti bilo sta sto tramp predstavlja. Znate li uposte sta se desavalo u subotu i kako je on reagovao?

prosto ko pasulj

pre 6 godina

Pa sta je sada zena toliko lose rekla? Budite vi rus. Oderite vodku zbog hiljada razloga, pa da vidite da li vam je dusa svetla.

Iskrena Glumica

pre 6 godina

Nemoze se kriviti citav narod da je mracan ako sama imas mracnu dusu. Zapitaj se zahvaljujuci kome i cemu je imas. Sigurno to nije tvoje polu poreklo nego nacin kako zivis i u sta si se sve pretvorila usled niza kompromisa koje koje si ucinila nebili se privolela Holivudu i zaradila koji dinar vise.

To se vidi i po tvojim filmovima koji su sve samo ne umetnost. Znaci totalno si komercijalizovala umetnost glume i sada si samo obican stanc glumac u nepreglednom nizu bezlicnih glumaca Holivuda.

Nebojsa

pre 6 godina

Душа нам је мрачна вероватно ѕато што нисмо иѕмислили колонијалиѕам, фашиѕам, расиѕам, холокауст и још много тога.

Raymond

pre 6 godina

Nemamo mi mracnu dusu. Mi nemamo mozga.
(Jagoda, 15. avgust 2017 20:59)

Ko velis, budale? Pa nije bas tako jednostavno. Tacno je da masa nema mozga, ali je tacno da bas zbog toga moze biti i jako mracna, zla. E to je kod nas slucaj, ali ne samo kod nas, takav je ceo region bivse Jugoslavije, od Triglava pa do Djevdjelije. Zato smo se i raspali, jer su neki bili jos mracniji od mracnih.

NNN

pre 6 godina

Auuu, u sve me diraj samo u mražnu slvoensku dušu nemoj!

Helen Miren je celog veka bila prelepa, čak je i lepo ostarila, baš sam se čudio kako Britanka može da bude tako lepa, kad ono slovenska duša :)

Dragan

pre 6 godina

Imam nesto malo iskustva. Postoje zene sa mracnom dusom, ali da su to bas slovenske zene... Ne znam odakle joj to. Cak i ne postoji stereotip da su slovenske duse "mracne".

Sanja

pre 3 godine

Interesantno je da Helen Miren koja je iz istočne Evrope ne zna da Slovenija nije u istočnoj Evropi. Toliko o njenom osnovnom poznavanju geografije, slovenskih korena, a i o osvetljenosti slovenske duše. A sam taj izraz je dokaz da Sloveni imaju dušu, za razliku od sveta kome ona pripada. Nikad nismo čuli za izraz široka germanska duša, ili anglosaksonska duša. Tu duše nema, pojela je želja za slavom i pohlepa.

Amerikanac

pre 6 godina

Sad ce komentari Srba kako Englezi mrze ljude slovenskog porekla. E pre nego sto bilo napisete znajte da je ova polu-ruskinja i da joj je prezime Mironof.

zoran ivkovic

pre 6 godina

Helen ljubomorna na Melaniju ....Melanija je jos mlada,lepa ,zgodna ,bogata ima skori sve ...sve sem mladog muza ...sto de tice slovenske duse Helen pokazuje svoj nizak nivo obrazovanja....nije cula za dostojevskog ,puskina ,za tolstoja i mnostvo drugih ....direktno rusija je dala mnogo pisaca ,kompozitora ,umetnika ....ocigledno Helen je slabo citala da vidi koliko sloveni imaju duse ...u knjigama se sve vidi ....sloveni su po prirodi veseli i vole salu i imaju dusu a zapadnjaci su oholi i prepotentni vise grubi ...e sad sloveni su i za muziku i drustvo i zabavu ...i maju poroke vole sve ....ali su i jako kreativni ...e sad u svakom zitu ima i kukolja

K.G.

pre 6 godina

Sad ce komentari Srba kako Englezi mrze ljude slovenskog porekla. E pre nego sto bilo napisete znajte da je ova polu-ruskinja i da joj je prezime Mironof.
(Amerikanac, 15. avgust 2017 17:36)


Pa ona je ista kao i ti. Ona pljunu po svim slavenima da bi bila veća amerikanka a i ti iz istog razloga pljunu na svoje srbe da bi bio bliži tom zapadu. Istina je da kod slavena ima ljudi sa mračnom dušom, dobar primer ste i ti i ona.

Branko Potezica

pre 6 godina

Helen pokazala svoj mračni Anglo-saksonsi rasizam, poziva se na neko svoje kvazislovenstvo i korene iz istocne evrope a u pitanju je ono staro ako je Turcin(Englez) krvav do lakata poturica(Helen) mora bii do ramena. Tako je udri-pljuni po svojima i mi u Srbiji imamo dosta takvih kao sto si ti.

kupanje cini cuda

pre 6 godina

"Mracna slovenska dusa"
Iz kog veka ti dolazis sestro?!? Vrlo moderan nacin razmisljanja obzirom da nacizam i fasizam ponovo gaze svetom.

Šta reći

pre 6 godina

Ne znam kako jedna osoba koja ja sličnog porekla kao i Melanija može o svojima tako da govori u prisustvu tuđina?! To je prosto izdaja!!!

Milos

pre 6 godina

istocno evropski narodi imaju mracne duse!? pa meni je poznato da zapadno evropski narodi nemaju dusu uopste, ali ovo sa mracnim dusama je zbilja jadno...

izadje na videlo

pre 6 godina

gospodja, ili gospodjica (zaista neznam) Mirren ima pravo da misli i prica sta god hoce, a glumacke zvezde su inace sklone nepotrebnom pametovanju (kao da gluma nije zanat!!!)ali ljude odredjuje ono sta rade a ne sta pricaju!
Vidjali smo Helen u svakakvim ulogama, narocito u pocetku karijere - valjda se tada trudila da suzbije tu "mracnu slovensku dusu " u sebi!Bila je veoma popularna i istakla se u tim filmovima....ali...eto, zaboravilo se!

Runner

pre 6 godina

И ја сам, искрено, хтео да опљунем по госпођи Мирен због ове несрећне формулације ал'сам се онда сетио руских класика Гогоља, Чехова, Достојевског и његових романа "Браћа Карамазови" и "Злочин и казна" и главног лика Раскољникова, па онда Распућина, Лењина и Берије потом Шаламова и "Прича са Колиме", Солжењицина и "Архипелага Гулаг", Василија Гросмана "Све тече" а и ови наши нису ништа бољи. Сетимо се само бруталности Мајског преврата из 1903 год. те шуцкора и усташа и њихових зверстава у И и ИИ светском рату, па пасјих гробаља и Голог отока. Кад би човек мало прочепркао и мрачну страну осталих славена, Пољака, Чеха, Словака и Бугара о Украјинским фашистима да и не говорим, нашло би се ту свашта што би поткрепило ову констатацију Хелен Мирен. Истина боли и реже к'о нож.

Felix

pre 6 godina

Poludim na ovakve izjave ! Nije da smo cvečke mi na Balkanu i pobijemo se svakih 50 godina onako radi reda ali Vi da nas učite iz Amerike o Demokraciji ,ljudkosti i humanosti !? Vi !? Koji ste istrebili Indijance , uništili Irak,Libiju ,Siriju itd da ne nabrajam. Ko Vam daje pravo da djelite moralne lekcije i da je pravo i pravda samo što dolazi iz Bijele Kuće !? Babuskaro broj svoje dolare i uživaj u svojoj "Demokraciji" a nas ostavi na miru . Nikad više nijedan tvoj film neću gledat !

Dejan

pre 6 godina

Helen Miren je poreklom Ruskinja, mada mora biti veci Englez od Engleza da bi se pokazala.😂Inace, kao mlada je izgledala potpuno isto kao Dzenifer Lorens...

Sen Zil

pre 6 godina

Helen Miren,rodjena kao Elena Lidija Vasiljevna Mironova...Rusko dete rodjeno u Engleskoj.Onda se svega toga odrekla zarad karijere da bi danas bila "veca" engleskinja od svih zena tamo...Da,moze se reci da je to odlika slovenske duse,prihvatanje tudjeg kao svojeg a onda mrznja i odbojnost prema svemu onom sto je bilo prije toga...Mracna dusa?!Samo u Holivudu,tj americkoj propagandi.

olja

pre 6 godina

Dobra glumica, izuzetno dobra. Mozda zahvaljujuci toj "mracnoj slovenskoj dusi". Dakle, i iz tog "mraka" moze da nikne biser. Nema to, naravno, veze sa gospodjom Tramp. Ona je samo jedna sitna proracunata dusica. A i takvih ima na ovoj nasoj slovenskoj (slavenskoj) strani.

cokoladica

pre 6 godina

Pa i nije pogresila. Jedno je slobodna dusa Srba i Rusa, a drugo ostalih Slovena koji su vekovima u katancima katolicanstva i protestantizma. Razmisljajte malo o tome, to je to.

Јабучило

pre 6 godina

Тугује, од среће тугу тка, моја проста душа словенска.
Рече један којег не волим.

sisoje

pre 6 godina

"Mracna slovenska dusa" - izjavi i ostade ziva i potvrdi onu staru izreku: " nije zlato sve sto sija"! Cesto je omot toliko sjajan da te porazi njegov sadrzaj.

Iskrena Glumica

pre 6 godina

Nemoze se kriviti citav narod da je mracan ako sama imas mracnu dusu. Zapitaj se zahvaljujuci kome i cemu je imas. Sigurno to nije tvoje polu poreklo nego nacin kako zivis i u sta si se sve pretvorila usled niza kompromisa koje koje si ucinila nebili se privolela Holivudu i zaradila koji dinar vise.

To se vidi i po tvojim filmovima koji su sve samo ne umetnost. Znaci totalno si komercijalizovala umetnost glume i sada si samo obican stanc glumac u nepreglednom nizu bezlicnih glumaca Holivuda.

sisoje

pre 6 godina

Svojom izjavom doticna, da kazem, dama otkrila je vise nego sto je pozeljno. Nema pojma o slovenskoj dusi etiketirajuci je "mracnom". Sazaljevam neznanje!

mup

pre 6 godina

Delim njeno mišljene. Pogledajte koliko surovosti i zločina beše počinjeno na tlu istočne Evrope. U Rusiji su se tako surovo satirali i ubijli da su sami sebe desetkovali. Nemci su došli kao šlag, a ni sa Poljacima nisu sadili cveće i razvijali dobrosusedske odnose. Kod nas u Srbiji, pa u Crnoj Gori u ratovima iskazasmo neviđenu želju da uništimo jedni druge po ideološkim podelama. Mržnja između Bugara i Srba, Srba i Hrvata uz obavezna zverstva dočim se ukaže prilika. To što volimo da se družimo i sto smo gostoprimljivi je samo privremeno dok ne zapuca.

Марко

pre 6 godina

Лепо је Путин рекао да би нас западњаци све потаманили само кад би знали да неће добити по носу... Да је памети Словени би се држали једни других, ал џабе кад смо разједињени због религије и којекаквих ратова...

ok je nakon tri dana

pre 6 godina

Slovenska duša jeste mračna u očima zapada a vjerovatno i u očima ljudi koji su Sloveni a tamo su odrasli. Zašto? Ima ona stara izreka: Dva Rusa se pijani probude u jarku i pitaju jedan drugog ima li Boga?
Sloveni tragaju za smislom i mnogo su posvećeniji duhovnosti i razvoju duhovne strane ličnosti, pogotovo Pravoslavni Sloveni.
Germani, Romani i Kelti žele zadovoljštinu u vidu bogatstva i luksuza, dok Slovenima to pada u drugi plan zbog dubljeg razmišljanja i nenalaženja smisla u tim stvarima. Otuda i razlika u pogledu na bitisanje.
Ako ima nešto nakon života većina Slovena je u debeloj prednosti u odnosu na ove druge.

gradinar

pre 6 godina

Словенска душа може бити свакаква, али - постоји.
У једном делу света не постоји душа, већ уместо ње ту стоји његово величанство - долар.

adriano_galliani

pre 6 godina

Обично ми не сметају овако глупе генерализације и негативни коментари али заиста... Словени па "мрачни"? Мислим, сви имају мрачне стране али то никако није доминантна карактеристика словенских народа. Мени чак и смета што нисмо "мрачнији" него само алкохол, народњаци, весеље, удри, туци.. Мада је и наслов мало изван контекста па није баш овако драматично.

ernesto che

pre 6 godina

generalizovati stvari na ovaj nacin mogu nedovoljno inteligentni ljudi( ona to nije ) ili iskompleksirani ljudi ( bice da je ovo drugo).

Leteci covek iz Ljubovije

pre 6 godina

Seća li se itko jedne starije serije iz 90 ih u kojoj je ona bila glavna policajka i lovila je jednog silovatelja koji je poreklom srbin iz bosne i trazeni ratni zlocinac?

Sunovrat ljudskih dusa

pre 6 godina

U mom komsiluku jesu svi mracni. Zivim u inostranstvu, pa kad dodjem u zavicaj, a oni me svi gledaju ispod oka, ne pozdravljaju me, okrecu glavu, nesto se domundjavaju medju sobom. Coveka skoro strah da uhvati. Zli smo mi, ali mi toga nismo svesni.

Informisani

pre 6 godina

Nisu u pravu oni koji misle da je tihi animozitet prema Slovenima samo teorija zavere. Naime, istocni Nemci, koji smesno sebe smatraju zapadom, jos uvek imaju tu naivnu iskrenost i otkrice vam da ne podnose luzicke Srbe, jedinu nacionalnu manjinu u Nemackoj. Bio sam zgranut kad su mi govorili da ne podnose Cehe i Poljake i to iz vrlo licnih razloga. Taj animozitet je dobijao cak i statisticku podrsku pa su neki vise mrzeli Poljake jer ima vise kradu kola. Na zapadu Nemacke retko cete cuti ovako iskrene izlive jer je prihvacena forma ponasanja da budete "open minded". Zato se moze desiti da vrlo organizovano na poslu pokusaju da vas maltretiraju i ignorisu a da vam razlozi ostanu potpuno nejasni. Tako brutalni izlivi se dogadjaju kod radnika koji obavljaju prostije delatnosti. Npr., sefica cistacica na frajburskoj klinici je hladno odbrusila Poljakinji da od nje moze da napravi sapun kao nekada sto su masovno radili. Tako da mislim da ljudi jesu u pravu kad uzimaju Engleze ili Nemce vrlo oprezno. Naravno, nisu svi takvi ali jedna dobra vecina vas sigurne nece prihvatiti iz sasvim iracionalnih i vrlo primitivnih razloga koje nasi "super Europljani" nikako da prihvate da postoje kod tih naroda.

Sin lovca na medvede

pre 6 godina

Establišment je duboko ukorenjen u sve pore Ametičkog društva. Ništa u Americi poe Trampa nece više biti isto. Sledi borba, duga, mukotrpna, ali uspesna običnog Amerikanca za istinske ideale i povratak ugleda Amerike u svetu kao najdržave u svakom pogledu, sto po potencijalima svakako i jeste.

Dušan

pre 6 godina

@cokoladica
Kada bi samo znao,koliko si u pravu!
Ništa tužnije i mučnije nema od Slovena katolika! To jednostavno nije prirodna vera,slovenskih naroda!
Obasjaće nas valjda sjaj,neke nove Vizantije!!Jedinog prirodnog stanja za Slovene.

dzericak

pre 6 godina

Ne znam za mračnu dušu, ali naši ljudi, Rusi, Poljaci, Belorusi, Ukrajinci (nisam siguran za Čehe i Slovake) jesu u principu namršteni. Pogledajte reprezentacije kad se poredjaju pred intoniranje himni, to može da pruži neki uvid.

Gmaz

pre 6 godina

Možemo mi da se tapšemo po ramenu da nemamo "mračnu slovensku dušu", ali imamo. Pre svega mislim na samodestrukciju koja nigde nije tolika kao u slovenskim zemljama. Kada si najradosniji razbiješ čašu o glavu. Sivilo na ulicama, zajedljivost i beskrajno beznađe. Želja da niko nikada ne uspe, pa čak ni mi sami, da bi se videlo koliko je svet mračan.

E, na taj mrak je mislila. Ne prepoznajete ga?

nikad

pre 6 godina

Ona nije NIKAD bila seksepilna.Bila je jedna ruzna zena,mada dobra glumica u englenskim serijama.Kad je otisla u Ameriku pocele su operacije pa se malo doterala i bolje da cuti.Inace je mnogo starija nego sto kaze.Svi lazu za godine cim se malo ili vise operiraju.

Srodna dusa

pre 6 godina

Helen je po ocu Ruskinja (Vasily Petrovitch Mironoff), prema tome ona zna o cemu govori.Druga je stvar sto mi verujemo da je slovenska dusa sjajna,ljupka i prostodusna.

Mirko Pantic

pre 6 godina

Koji rasista!
(Pera, 15. avgust 2017 17:35)
Zasto?

Ona je po ocu ruskinja,belogardejka,posto je njen otac izbegao posle revolucije.Njeno poreklo je jasno,iako je rodjena u Engleskoj.

Da,mi sloveni imamo mracnu dusu i generalno smo naopaki.Sposobni smo za mnogo toga dobrog ,ali i za nevidjena zla.

Igor

pre 6 godina

Slavenski narodi kao grupa naroda (naravno računajući sve Slavenske narode i Ruse) su veća i moćnija grupa naroda od Germana i Romana. Međutim u EU su zadnja rupa na sviralu, sve se pitaju zemlje iz ove druge dve grupe naroda i politički i ekonomski, a slavenske zemlje u EU su njihovi vazali. Srbija i ostale zemlje balkana teže da uđu u EU i da se pridruže svojoj braći vazalima.

vonjko

pre 6 godina

ovi sto se primaju na prvu loptu bi mogli pročitati neku knjigu... kako nismo mračni kada nam je najveca narodna mantra "da komsiji crkne krava"?... proputujte svetom malo i uporedite se sa drugim narodima (ne samo da smo mracni nego zasluzujemo svoju mracnu sudbinu)

Vladimir

pre 6 godina

Ova izjava me podseća na jednu scenu iz filma Crveno usijanje Voltera Hila. Švarceneger igra ruskog agenta koji dolazi u USA da juri gruzijske teroriste. Negde pred kraj Arnold i glavni negativac jure autobusima jedan prema drugom bez želje da odustanu. Računam da Helen ima u vidu nešto slično. I dok se to kod Japanaca vezuje za samuraje i njihovu spremnost da umru svakog dana (znači nešto časno), kod Slovena je to "mračna slovenska duša". Rasizam, glupa izjava ili možda samo odjek slovenskih gena? U svakom slučaju može se diskutovati na tu temu. Nisam baš šsiguran da bi neki od tih Slovena (npr. Srbi) ispali najpametniji.

Morana

pre 6 godina

Čoveče, da li je moguće da ljudi pročitaju naslov i odmah krenu da komentarišu. Žena lepo reče da ima slovenske korene, tj. govori svesno znajući da govori i o sebi. Kakvi anglo saksonski vas antrag snašao...

nasa umisljenost

pre 6 godina

He he, kako je samo strecnulo slavenske narcise. Tacno je to sta je rekla al istina boli.
Gospodo, pa i nas velikan Tesla je imao mracnu dusu.

QTTVKJG

pre 6 godina

Vecina komentatora nisu ni procitala clanak, ahahaha. Daj uvedite kao oni Norvezani test razumevanja clanka pre nego sto se komentarise. A Melanija je vec pokazala tamnu stranu svoje duse propagiranjem teorije zavera da se Obama nije rodio u Americi, koja je rasisticka teorija zavera.

verba volant

pre 6 godina

Helan Miren je polu-ruskinja i verovatno polazi od Rusa. Slovenska duša jeste široka, toliko da u njoj ima mesta i za mrak. Pola ruske književnosti se bavi mrakom u ruskoj duši, a Dostojevski gotovo samo njime.
Mi, Balkanci smo malo drugačiji, jer nas je "zveknulo" sunce Mediterana, ali mislim da je parčence mraka ostalo. I kad dodaš "pusto tursko", eto ti Bore Stankovića i njegovih knjiga.

miloje74

pre 6 godina

Jesmo narod najgori... Ovi Englezi nam sve zakuvali, huskaju Ukrajince, Hrvate i ostali Slovenski otpad da ratuju za njih, a mi nesretnici na svu muku jos sami sebe pljujemo. Idemo ko navijene masine i sebi pucamo u noge... Objasnjavaju ovde kako su Rusi mracni, navode Dostojevskog, Solzenjicina... Ljude koji su najdublje pogledali u ljudsku dusu, da poredite sa ovom pilicarskom matematikom i jadom i bedom danasnje zapadne civilizacije... E pa nismo svi isti, a delimo se na one koji u Boga veruju i one koji samo u svoje du*e gledaju!

Trovach

pre 6 godina

Germani su Slovene opisivali kao prepredene, a to nikako ne bi trebalo da nas vredja. Moras biti takav da bi opstao. Nas problem je sto smo uvek bili neorganizovani i sve slovenske drzave, manje vise, deluju kao da su na rubu anarhije. Mozda su samo Cesi, Slovaci, Slovenci i Poljaci malo stabilniji, ali to je zbog veceg germanskog uticaja.

Dobrivoje

pre 6 godina

Rođena je kao Ilena Vasiljevna Mironova, pa sad trućajte koliko god hoćete o anglosaksonskom rasizmu! Ja sam nažalost rođen i odrastao ovde, Srbin sam iz čačka koliko da mi se neki domaći ultradesničar i klerofašista ne brine za pedigre i da mi ne prebrojava krvna zrnca, i najviše mi je žao što sam primoran da celog života trpim ,,toplu slovensku dušu"! nekako ubija ta ,,toplina"!

Anakonda

pre 6 godina

Vidim po komentarima da niko ne shvata da je ona uputila kompliment. Nasa slovenska duša je nazvana mračnom, jer nismo nasmejani klimoglavi takojevići, jer imamo stav, jer smo kritični i držimo do sebe, ko god pored nas stajao. Mi se usuđujemo da budemo protiv, bez obzira na posledice. Možda nije bas najpametnije, ali to smo mi, Klingonci :)

Перица

pre 6 godina

Енглези измислили, Немци усавршили и пренели на индустријски ниво.

Одговор - концентрациони логори.

Госпођи Миронов, потомку дипломате царске Русију не приличи то што је рекла!

Boske

pre 6 godina

Pogodila je barem da Sloveni imaju dusu, dok se o osvjetljenosti iste vec da raspravljati. No, sta je sa njenim svijetom, koji duse uopste nema?

hej Sloveni

pre 6 godina

Au kakvi komentari. Jel cita neko uopste clanak ili izvlacite zakljucke samo po naslovu? Mi smo jedna ogorcena nacija puna otrova, jedino sto znamo je da mracimo. I onda kao zena nije u pravu. Uzgred, naslov sugerise jedno, a ono sto je zena rekla je nesto sasvim drugo.

Ned Stark

pre 6 godina

@vodokotlic Povuci se.
Otac joj je Petar Vasiljevic Mironov. A rodjena je u Londonu.

Staro londonsko predgradje Kalifornija je mesto gde se kasnije doselila.

Dzo

pre 6 godina

Mislim da ste pogresno shvatili sta je zena u stvari htela da kaze. Helen je pametna i jako opasna zena. Pre bih rekao da je mislila da su sve slovenske zene takve. Pametne i opasne. Ostaje nam da vidimo sta ce Melanija sledece da uradi. Nije ona ni malo naivna.

Ko nema u vuglu ima u guglu

pre 6 godina

Helen Miren je poreklom Ruskinja i cesto o tome prica. Procitajte original intervju - ona o dusi Melanije govori u pozitivnom svetlu. Ne pecajte se lako na "svi nas mrze".

разваљот

pre 6 godina

@kupanje cini cuda
Pођена као Јелена Лидија Васиљевна Миронова 26. јула 1945. године у западном Лондону.

mbođ

pre 6 godina

Sad ce komentari Srba kako Englezi mrze ljude slovenskog porekla. E pre nego sto bilo napisete znajte da je ova polu-ruskinja i da joj je prezime Mironof.
(Amerikanac, 15. avgust 2017 17:36)

Kome objasjavas, vidis da niko ni tekst nije procitao.

Zena u Odiseji 2010 glumi na tecnom ruskom, u tekstu se zapravo deklarisala kao "slovenska dusa", naravno da nije vredjala slovenske narode. Svasta..

Jozef K.

pre 6 godina

Baka kaše:"...ja sam poreklom iz Istočne Evrope...".
Na Vikipedii piše da se rodila u Čisviku u VB kao Ilyena Lydia Vasilievna Mironova. Dakle ne treba da se nerviramo. Mislm da je pre govorila o tamnoj odn. tajanstvenoj, skrivenoj strani slovenske duše, a takva postoji. Moramo se sa tim složiti

sax

pre 6 godina

Helen Miren neka priča za sebe šta hoće ali Sloveni nemaju mračnu dušu...nepredvidivu, iracionalnu, divlju da, ali ne mračnu. A Melanija je Slovenka, Slovenci imaju tu germansku crtu, malo su hladni i proračunati ali ne mračni.

Nebojsa

pre 6 godina

Душа нам је мрачна вероватно ѕато што нисмо иѕмислили колонијалиѕам, фашиѕам, расиѕам, холокауст и још много тога.

Bili Zejn

pre 6 godina

Jelen je inače ruskinja po ćaletu i potpuno se drugačije zvala...wiki radi posao... inače janičar gori od turčina kako kažu...

Internet je dostupan

pre 6 godina

Ljudi ne lupajte. Žena je ruskog porekla i pravo ime joj je Helena Lidija Mironov. Po očevoj strani vodi poreklo od ruske aristokratske porodice koja je napustila Rusiju nakon Oktobarske revolucije. Kakva anglo-saksonka, kakvi bakrači. Jednom je izjavila da su Englezi, narod siledžija. Inače, nisam od onih koji tvrde da su nam Englezi za sve krivi i koji svuda traže teorije zavere.

Ратковић

pre 6 godina

Живим у САД већ 18 година.
Поносан сам на своје српско и словенско порекло и увек и свугде то истичем.Тако васпитавам и своју децу,да буду добри и поносни грађани САД и да очувају свест да су Срби и словенског порекла.
Никада нисам имао проблем ни са једним Американцем нити у једној ситуацији због свог порекла.Чак шта више.Упознајем их са нашом културом,музиком, храном, историјијом, водим их у нашу цркву.Желе да посете Србију.
Сви ви који овде мрзите сами себе и своје порекло сте за дубоку жаљење.
Имате избор,промените име, презиме,веру, заборавите ко сте и и шта сте.Нико вам то не брани.

Mile

pre 6 godina

Bio sam u Moskvi zaista su namrsteni na ulici i preozbiljni, a sad zivim u Poljskoj - komsija ne kaze ni hvala kad im pridrzite vrata od lifta. Ne znam da li je do slovenstva ili komunizma, ali ja kao Balkanac ne mogu da se uporedim ni sa Rusima ni sa Poljacima, iskreno to bi me uvredilo jer smo mi ipak srdacnija nacija i izljubimo se i izgrlimo i smejemo se za razliku od ovih plavih mrstavaca. Mi mozda jesmo delom Sloveni, ali smo i porekla od mnogih naroda koji su ziveli na Balkanu i pre Slovena - a koji su pre neki mediteranci. Zato smo i lepsi i visi od drugih Slovena, a i poznato je da su izmesani narodi lepsi. Kapiram da su razni ratnici, najjaci i najsposobniji prolazili ovim predelima i odvajali najlepse zene jer im se tako moglo.

E sad...

pre 6 godina

Helen ljubomorna na Melaniju ....Melanija je jos mlada,lepa ,zgodna ,bogata ima skori sve ...sve sem mladog muza ...sto de tice slovenske duse Helen pokazuje svoj nizak nivo obrazovanja....nije cula za dostojevskog ,puskina ,za tolstoja i mnostvo drugih ....direktno rusija je dala mnogo pisaca ,kompozitora ,umetnika ....ocigledno Helen je slabo citala da vidi koliko sloveni imaju duse ...u knjigama se sve vidi ....sloveni su po prirodi veseli i vole salu i imaju dusu a zapadnjaci su oholi i prepotentni vise grubi ...e sad sloveni su i za muziku i drustvo i zabavu ...i maju poroke vole sve ....ali su i jako kreativni ...e sad u svakom zitu ima i kukolja
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoran ivkovic, 15. avgust 2017 20:37)

Auuu, tek tebi nista nije jasno. Ako si uopste procitao tekst, onda si funkcionalno nepismen i nisi razumeo nista osim naslova. A to da ona nije cula za Dostojevskog.... Ruskinja, glumica, obrazovana, odrasla U Engleskoj... to mozes samo da se tesis. Da si ti procitao i jedan pasus Dostojevskog, razumeo bi o cemu prica. Koliko si ti nacitan i obrazovan, vidi se po tvom komentaru. Za pocetak izbaci postapalice.

nika...

pre 6 godina

Zove se Jelena Lidija Vasiljevna Mironova, otac joj je Rus, mati Engleskinja,deda po ocu bio je general u ruskoj vojsci i diplomata...
Posle Oktobarske revolucije prebegao je u Englesku....

S obzirom da ima pola ruskih, tj slovenskih gena,verujem da zna o cemu prica....

ja

pre 6 godina

Dal ste bre uopšte čitali tekst dalje od naslova!? Možda nije najsrećniji izbor reči, ali nije to rekla u negativnom smislu, već kao pohvalu Melaniji - u smislu da ne trpi s*anja i da može da oduva Trampa kad god hoće. I još se nadovezala da je i ona sama takva zato što je poreklom Slovenka. Naime, njeno prezime je, u originalu, Mironov. Deda joj je bio ruski pukovnik i diplomata, koga je revolucija zatekla u Engleskoj. Nije se vratio u Rusiju zato što je bio pristalica Cara...

Срђан

pre 6 godina

Некад сам баш волео да читам коментаре јер прочиташ нешто између редова. Научиш нешто ново. А сад читам коментаре и схватам да 90 посто не прочита текст до краја већ одмах острашћено коментарише без да промисли на секунд. Постали смо баш озлојеђена нација. Гунђава. На прву. Благи ужас.

bla bla

pre 6 godina

Kako se ljubitelji lika i dela druga Donalda lako uvrede. Odmah te proglase rasistom (znate li vi uopste sta je rasizam?), neko strpa Helen (Britansku glumicu) u Kalifornju...

Za Melaniju me nije briga, jedna vise sponzorusa. Kome je lepa sa onim skupljenim ocima, neka im bude. Da bi joj dusa bila mracna treba prvo da je ima. Lako je sada da mu okrene ledja kada je shvatila da ga ceo normalan svet mrzi (osim Srba naravno).

Braco Srbi gledajte malo raznovrsnije vesti, pa ce vam biti jasno zasto je za civilizovanog coveka sramota braniti bilo sta sto tramp predstavlja. Znate li uposte sta se desavalo u subotu i kako je on reagovao?

Branka

pre 6 godina

Ne palite se s komentarima... Nije teško naći originalnu izjavu na engleskom. Rekla je: 'I'm Eastern European, you know; [we've] got these dark souls,' Mirren added. Poreklom je Ruskinja.

Raymond

pre 6 godina

Nemamo mi mracnu dusu. Mi nemamo mozga.
(Jagoda, 15. avgust 2017 20:59)

Ko velis, budale? Pa nije bas tako jednostavno. Tacno je da masa nema mozga, ali je tacno da bas zbog toga moze biti i jako mracna, zla. E to je kod nas slucaj, ali ne samo kod nas, takav je ceo region bivse Jugoslavije, od Triglava pa do Djevdjelije. Zato smo se i raspali, jer su neki bili jos mracniji od mracnih.

Darko

pre 6 godina

Seća li se itko jedne starije serije iz 90 ih u kojoj je ona bila glavna policajka i lovila je jednog silovatelja koji je poreklom srbin iz bosne i trazeni ratni zlocinac?
(Leteci covek iz Ljubovije, 15. avgust 2017 19:34)

Prime Suspect 1991

Dragan

pre 6 godina

Imam nesto malo iskustva. Postoje zene sa mracnom dusom, ali da su to bas slovenske zene... Ne znam odakle joj to. Cak i ne postoji stereotip da su slovenske duse "mracne".

Raya

pre 6 godina

(K.G., 15. avgust 2017 21:04)

Slušaj "slaven", kao prvo, imena naroda se pišu velikim slovima, a kao drugo, nismo mi slaveni, nego "Sloveni", a kao treće zena nije Amerikanka, nego Engleskinja - Ruskinja.

prosto ko pasulj

pre 6 godina

Pa sta je sada zena toliko lose rekla? Budite vi rus. Oderite vodku zbog hiljada razloga, pa da vidite da li vam je dusa svetla.

NNN

pre 6 godina

Auuu, u sve me diraj samo u mražnu slvoensku dušu nemoj!

Helen Miren je celog veka bila prelepa, čak je i lepo ostarila, baš sam se čudio kako Britanka može da bude tako lepa, kad ono slovenska duša :)

Sanja

pre 3 godine

Interesantno je da Helen Miren koja je iz istočne Evrope ne zna da Slovenija nije u istočnoj Evropi. Toliko o njenom osnovnom poznavanju geografije, slovenskih korena, a i o osvetljenosti slovenske duše. A sam taj izraz je dokaz da Sloveni imaju dušu, za razliku od sveta kome ona pripada. Nikad nismo čuli za izraz široka germanska duša, ili anglosaksonska duša. Tu duše nema, pojela je želja za slavom i pohlepa.