Nedelja, 26.03.2017.

10:18

Astronaut koji je hodao po Mesecu: Znam istinu o vanzemaljcima

Izvor: NY Post

Astronaut koji je hodao po Mesecu: Znam istinu o vanzemaljcima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 7 godina

Objasnite molim, kojom tehnologijom su sleteli na Mesec?
(prstom u marmeladu, 27. mart 2017 13:00)


mozemo ali necemo. uostalom, zasto svi moraju sve da znaju? da zele da znaju, vec bi znali i ne bi postavljali pritajeno zlurada pitanja.

neutralni felsh

pre 7 godina

A jel znate koliko ima pahulja snega kada pada sneg? ... bezbroj...ali nema dve iste...tako da i planete nema ko što je zemlja...ubeđen sam u to... ne znamo mi šta imamo, nismo svesni....
(Dr. Vasa, 26. mart 2017 17:05)


odlicno poredjenje, odlicno!

Alek

pre 7 godina

Bez veze je tvrditi da nema inteligentnog života negde u svemiru! Ko zna koliko oblika života postoji a nama ne bi bili jasni. Možda mi nismo sposobni da to svatimo. Možda i znaju za nas, ali smo mi nekakvi insekti ili paraziti, primitivni organizmi koji su se namnožili tamo na nekoj planeti i čak smo i uspeli malo da napustimo planetu i sl. Ali koga briga za nas! Što bi se neko nama obraćao i još nudio neka rešenja. Boli uvo "svemirca" za zemljanina i njegove probleme!
Ja sam jednom na nebu video neverovatno kretanje svetlosnih lopti oko putničkog aviona na koridoru prema Sofiji. Tako su brzo menjali pravce kretanja oko aviona, a čini se da su bili na sličnoj visini. Video sam kasnije na Youtube snimke istih takvih lopti. (Pogledati "Svetla iznad Jerusamila") Takvo kretanje ne može da ostvari ni jedna naprava ljudske tehnologije. Tako da ja verujem da nikako nismo sami. Ali su saznanja o njima nama nedostupna... Ko zna, možda nas eksploatišu, ili posmatraju kao dete kad posmatra mrave i mravinjak. Što bi nam pomagali uopšte nešto, možda su zli, možda su duhovna bića. Ko zna kakvih su sklopova i na kakvim nivoima... pozdrav i izvinjavam se na dužini posta - evo krompira: 0

Konstantin

pre 7 godina

Da li su ova gospoda zaista stigli do Meseca je izuzetno dobro pitanje...
Zapitaj mo se zasto niko od tada nije imao interes da ode do Meseca. Da li znate sata su Van Allen Belts to su pojasi radijacije koji okruzuju zemlju i prolazak kroz njih bi sa tehnologijom kojom raspolazemo bio fatalan za posadu... Tako da za sada mozemo sam do uzivamo u okviru Zemljine orbite...

optimist

pre 7 godina

A po čemu je on merodavan da kaže nešto o vanzemaljcima time što se šetao po mesecu. Liči mi na onaj vic kad pitaju Muju da li je čito "Na drini ćupriju, i šta misli o njoj", a on odgovara - " šta čito, šeto po njoj!"

Joc@

pre 7 godina

Zamislite da pitate DETE kako radi automobil. Ono će reći: ''Pa jednostavno,
šta tu ima da se priča; ima kabinu, točkove i unutra motor. Motor radi
brm brm brm, točkovi se okreću, i eto to je.''

Ako niste zadovoljni ovim odgovorom pa isto to pitate INŽENJERA,
objasniće vam nesravnjivo jasnije, svu primenjenu termodinamiku i
elektrotehniku i na svako potpitanje dati tako detaljne odgovore
da bi se po njima mogao sačiniti automobil.

Ukoliko vas i ovo ne zadovoljava, na isto pitanje FIZIČAR će sve prethodno
dopuniti i objašnjenjima proseca sagorevanja goriva, kristalne rešetke legura,
prianjanje guma na asfalt, anomalije antifriza, elektronske sklopove
i komponente, hardvere i softvere računara, GPS navigaciju, itd.

Ko se interesuje za još preciznija znanja o automobilu, želeći da sve
predhodno shvati još dublje i još jasnije, i za to se obrati
MIKROFIZIČARU, on će pored svih prethodnih nivoa protumačiti
atomsku strukturu svakog materijala od kog je sačinjen automobil,
statističku neodređenost stanja svakog materijala,
fotone koji ishode iz farova itd.

*
U ovako velikom dijapazonu se kreću i nasa znanja o zivotu. Neko je
zadovoljan prvim, dečjim, čisto fenomenološkim poznanjem života,
dok drugoga može zadovoljiti tek onaj najdublji nivo spoznaje,
koji nam je neophodan za stvaranje života iz nežive materije.

Joc@

pre 7 godina

Stav da je nebeskih tela tako mnogo pa da ''sigurno mora da ima'' zivota jos negde osim na Zemlji, stoji samo ukoliko je nastanak zivota slucajan, statisticki verovatan. Tada bi, odista, bilo neverovatno da ga nema. Medjutim, svaki pa i najnajjednostavniji oblik zivota do te NEVEROVATNE mere je slozen, da je nama ljudima, kao najinteligentnijim stvorenjima na Zemlji, i sa tako mocnim saznanjima i naukama, nedostupno cak i detaljno objasnjenje kako taj zivot radi. (Naravno, objasnjenje, koje bi ulazilo u sustinu, i pomocu koga bismo bili sposobni da neki takav oblik zivota SACINIMO.) U takvoj situaciji, mislim da je suvise naivno smatrati pojavu zivota spontano, samostvaralacki, uz odsusutvo neke kreativne, inteligentne intervencije.

Dr. Vasa

pre 7 godina

A jel znate koliko ima pahulja snega kada pada sneg? ... bezbroj...ali nema dve iste...tako da i planete nema ko što je zemlja...ubeđen sam u to... ne znamo mi šta imamo, nismo svesni....

strelac

pre 7 godina

Kakva glupost!Pa svi znaju da čovek nikad nije bio na Mesecu,niti je bilo moguce to uraditi sa tehnikom koju su imali u to vreme.Uzgred,sami Amerikanci su to priznali.

Joc@

pre 7 godina

Argument da je nebeskih tela tako mnogo pa da ''sigurno mora da ima'' zivota jos negde osim na Zemlji, stoji samo ukoliko je nastanak zivota slucajan, statisticki verovatan. Tada bi, odista, bilo neverovatno da ga nema. Medjutim, svaki pa i najnjajednostavniji oblik zivota do te mere je slozen, da je nama ljudima, kao najinetigentnijim stvorenjima na Zemlji, i sa tako mocnim saznanjima i naukama, nedostupno cak i objasnjenje kako taj zivot radi. (Naravno, objasnjenje, koje bi ulazilo u sustinu, i pomocu koga bismo bili sposobni da neki takav, najnjajednostavniji oblik zivota sacinimo.) U takvoj situaciji, mislim da je suvise naivno smatrati pojavu zivota spontano, uz odsusutvo neke kreativne, inteligentne intervencije.

istina

pre 7 godina

Ovde se istina servira na kasicicu jer vecina populacije ne bi mogla da pojmi da u cetvrtoj dimenziji vreme i prostor ne postoje. Oni nas posmatraju kao sto mi posmatramo primate u zooloskom vrtu iza ogledala.

istina

pre 7 godina

Ovde se istina servira na kasicicu jer vecina populacije ne bi mogla da pojmi da u cetvrtoj dimenziji vreme i prostor ne postoje. Oni nas posmatraju kao sto mi posmatramo primate u zooloskom vrtu iza ogledala.

carlito

pre 7 godina

hodao si po mesecu zemljace isto kao i ja a sto se raka tice,i na zemlji je davno otkriven lek . to sto on kao slika nije inspiracija nego plod maste. dajte manite me molim vas

Kiza

pre 7 godina

Za pocetak, bilo bi dobro, na primer, da gospodin objasni prvo kako su uspeli da prolete kroz Van Alenov prsten kroz koji ne moze da prodje nista zbog ogromne radijacije koja topi sve zivo.

UK

pre 7 godina

Ovu istinu znam i ja, a nisam hodao po Mesecu. Nikakav dokaz nije izneo pa da moze da se kaze da je istina. Ali za inspiraciju koja je nepresusna mu verujem, i mnogo zavidim, jer ne mogu ni da zamislim taj osecaj kada stojis negde drugde, i vidis ono sto svi drugi ljudi nikada nece, a to je nas dom.

Logika

pre 7 godina

Pa pazi... Jedan od razloga je to što mislim da su naprednije civilizacije altruistične, pa bi sigurno došli i rekli: 'Dolazimo u miru i znamo da kod vas rak ubija ljude. Mi smo taj problem rešili pre 50 godina i pokazaćemo vam kako i vi to da uradite'".

Sasvim moguće. Samo što bi onda velike korporacije zarađivale još više a lek bi morali da prilagode svojoj doktrini "pritaji ali nikad ne izleči".

Ikac Jagodinac

pre 7 godina

E , jest mudro zbori ... može biti ovako , može biti onako , a može biti i sasvim drugačije od ta dva . Joj , što ja nisam neki naučnik , koje bi samo ja teorije imao ...

Sizif

pre 7 godina

Има на нету да се нађе текст о статистичкој вероватноћи настанка живота (апропо ових милијарди звезда, тј 1 са 9 нула). Е, па вероватноћа да нама данас позната најједноставнија ћелија случајно сложи свој ДНК низ је 1 са 200 нула, а неке ћелије су сложеније стотине и хиљаде пута...

Slavisa

pre 7 godina

"'Dolazimo u miru i znamo da kod vas rak ubija ljude. Mi smo taj problem rešili pre 50 godina i pokazaćemo vam kako i vi to da uradite'"."

Rak ubija ljude zato sto oni koji vladaju to zele. Non stop nam pricaju o Marsu, a recite mi kad bi vam rekli da morate da nadjete ili lek za rak ili da posaljete rover na Mars i da on otud salje slike, sta biste vi odabrali smatrajuci da je lakse?

dragan

pre 7 godina

Pa i nije nesto rekao. A to sto postiji toliko zvezda, a nema ni najmanjeg nalaza koji bi ukazivao na zivot tamo, sluzi da se mi zamislimo, gde nam je greska u razmisljanju.

( ako je Mesec planeta )

pre 7 godina

Normalniji, razumniji i realniji stav i razmišljanje nisam skoro pročitao.
I to ni manje ni više nego od lika koji je zaista hodao po drugoj planeti.

Јклљм

pre 7 godina

"Postoji toliko milijardi zvezda i oko njih ima toliko planeta, da statistički postoji mnogo planeta na kojima ima života", rekao je on.

Статистички 99% износе глупости за које немају доказе, нити ће икад имати.

nothing wrong with me

pre 7 godina

"Možda su neke od njih slične nama od pre 100.000 godina, neke su na našem sadašnjem nivou, a neke koje su 10.000 godina napredniji od nas".

Neke su pogodne za zivot ali nema napredne civilizacije

BSN

pre 7 godina

Kakav pompezan naslov! Ispade kao da je covek sleteo usred vanzemaljske baze na Mesecu, a oni ga ugostili kao Jana Bibijana.

"Bin je proveo 1.671 sati i 45 minuta u svemiru, od čega je 10 sati i 26 minuta proveo na Mesecu i u Zemljinoj orbiti."

Aktivnosti na Mesecevoj povrsini su trajale ukupno 7 casova i 45 minuta, ostatak se odnosi na njegov boravak u Skylab 3 misiji, 1973., u trajanju od 60 dana. Apolo 12 misija je trajala 10 dana.

Joc@

pre 7 godina

Zamislite da pitate DETE kako radi automobil. Ono će reći: ''Pa jednostavno,
šta tu ima da se priča; ima kabinu, točkove i unutra motor. Motor radi
brm brm brm, točkovi se okreću, i eto to je.''

Ako niste zadovoljni ovim odgovorom pa isto to pitate INŽENJERA,
objasniće vam nesravnjivo jasnije, svu primenjenu termodinamiku i
elektrotehniku i na svako potpitanje dati tako detaljne odgovore
da bi se po njima mogao sačiniti automobil.

Ukoliko vas i ovo ne zadovoljava, na isto pitanje FIZIČAR će sve prethodno
dopuniti i objašnjenjima proseca sagorevanja goriva, kristalne rešetke legura,
prianjanje guma na asfalt, anomalije antifriza, elektronske sklopove
i komponente, hardvere i softvere računara, GPS navigaciju, itd.

Ko se interesuje za još preciznija znanja o automobilu, želeći da sve
predhodno shvati još dublje i još jasnije, i za to se obrati
MIKROFIZIČARU, on će pored svih prethodnih nivoa protumačiti
atomsku strukturu svakog materijala od kog je sačinjen automobil,
statističku neodređenost stanja svakog materijala,
fotone koji ishode iz farova itd.

*
U ovako velikom dijapazonu se kreću i nasa znanja o zivotu. Neko je
zadovoljan prvim, dečjim, čisto fenomenološkim poznanjem života,
dok drugoga može zadovoljiti tek onaj najdublji nivo spoznaje,
koji nam je neophodan za stvaranje života iz nežive materije.

strelac

pre 7 godina

Kakva glupost!Pa svi znaju da čovek nikad nije bio na Mesecu,niti je bilo moguce to uraditi sa tehnikom koju su imali u to vreme.Uzgred,sami Amerikanci su to priznali.

Dr. Vasa

pre 7 godina

A jel znate koliko ima pahulja snega kada pada sneg? ... bezbroj...ali nema dve iste...tako da i planete nema ko što je zemlja...ubeđen sam u to... ne znamo mi šta imamo, nismo svesni....

optimist

pre 7 godina

A po čemu je on merodavan da kaže nešto o vanzemaljcima time što se šetao po mesecu. Liči mi na onaj vic kad pitaju Muju da li je čito "Na drini ćupriju, i šta misli o njoj", a on odgovara - " šta čito, šeto po njoj!"

neutralni felsh

pre 7 godina

A jel znate koliko ima pahulja snega kada pada sneg? ... bezbroj...ali nema dve iste...tako da i planete nema ko što je zemlja...ubeđen sam u to... ne znamo mi šta imamo, nismo svesni....
(Dr. Vasa, 26. mart 2017 17:05)


odlicno poredjenje, odlicno!

Ikac Jagodinac

pre 7 godina

E , jest mudro zbori ... može biti ovako , može biti onako , a može biti i sasvim drugačije od ta dva . Joj , što ja nisam neki naučnik , koje bi samo ja teorije imao ...

BSN

pre 7 godina

Kakav pompezan naslov! Ispade kao da je covek sleteo usred vanzemaljske baze na Mesecu, a oni ga ugostili kao Jana Bibijana.

"Bin je proveo 1.671 sati i 45 minuta u svemiru, od čega je 10 sati i 26 minuta proveo na Mesecu i u Zemljinoj orbiti."

Aktivnosti na Mesecevoj povrsini su trajale ukupno 7 casova i 45 minuta, ostatak se odnosi na njegov boravak u Skylab 3 misiji, 1973., u trajanju od 60 dana. Apolo 12 misija je trajala 10 dana.

Logika

pre 7 godina

Pa pazi... Jedan od razloga je to što mislim da su naprednije civilizacije altruistične, pa bi sigurno došli i rekli: 'Dolazimo u miru i znamo da kod vas rak ubija ljude. Mi smo taj problem rešili pre 50 godina i pokazaćemo vam kako i vi to da uradite'".

Sasvim moguće. Samo što bi onda velike korporacije zarađivale još više a lek bi morali da prilagode svojoj doktrini "pritaji ali nikad ne izleči".

Sizif

pre 7 godina

Има на нету да се нађе текст о статистичкој вероватноћи настанка живота (апропо ових милијарди звезда, тј 1 са 9 нула). Е, па вероватноћа да нама данас позната најједноставнија ћелија случајно сложи свој ДНК низ је 1 са 200 нула, а неке ћелије су сложеније стотине и хиљаде пута...

Јклљм

pre 7 godina

"Postoji toliko milijardi zvezda i oko njih ima toliko planeta, da statistički postoji mnogo planeta na kojima ima života", rekao je on.

Статистички 99% износе глупости за које немају доказе, нити ће икад имати.

Alek

pre 7 godina

Bez veze je tvrditi da nema inteligentnog života negde u svemiru! Ko zna koliko oblika života postoji a nama ne bi bili jasni. Možda mi nismo sposobni da to svatimo. Možda i znaju za nas, ali smo mi nekakvi insekti ili paraziti, primitivni organizmi koji su se namnožili tamo na nekoj planeti i čak smo i uspeli malo da napustimo planetu i sl. Ali koga briga za nas! Što bi se neko nama obraćao i još nudio neka rešenja. Boli uvo "svemirca" za zemljanina i njegove probleme!
Ja sam jednom na nebu video neverovatno kretanje svetlosnih lopti oko putničkog aviona na koridoru prema Sofiji. Tako su brzo menjali pravce kretanja oko aviona, a čini se da su bili na sličnoj visini. Video sam kasnije na Youtube snimke istih takvih lopti. (Pogledati "Svetla iznad Jerusamila") Takvo kretanje ne može da ostvari ni jedna naprava ljudske tehnologije. Tako da ja verujem da nikako nismo sami. Ali su saznanja o njima nama nedostupna... Ko zna, možda nas eksploatišu, ili posmatraju kao dete kad posmatra mrave i mravinjak. Što bi nam pomagali uopšte nešto, možda su zli, možda su duhovna bića. Ko zna kakvih su sklopova i na kakvim nivoima... pozdrav i izvinjavam se na dužini posta - evo krompira: 0

Joc@

pre 7 godina

Stav da je nebeskih tela tako mnogo pa da ''sigurno mora da ima'' zivota jos negde osim na Zemlji, stoji samo ukoliko je nastanak zivota slucajan, statisticki verovatan. Tada bi, odista, bilo neverovatno da ga nema. Medjutim, svaki pa i najnajjednostavniji oblik zivota do te NEVEROVATNE mere je slozen, da je nama ljudima, kao najinteligentnijim stvorenjima na Zemlji, i sa tako mocnim saznanjima i naukama, nedostupno cak i detaljno objasnjenje kako taj zivot radi. (Naravno, objasnjenje, koje bi ulazilo u sustinu, i pomocu koga bismo bili sposobni da neki takav oblik zivota SACINIMO.) U takvoj situaciji, mislim da je suvise naivno smatrati pojavu zivota spontano, samostvaralacki, uz odsusutvo neke kreativne, inteligentne intervencije.

Konstantin

pre 7 godina

Da li su ova gospoda zaista stigli do Meseca je izuzetno dobro pitanje...
Zapitaj mo se zasto niko od tada nije imao interes da ode do Meseca. Da li znate sata su Van Allen Belts to su pojasi radijacije koji okruzuju zemlju i prolazak kroz njih bi sa tehnologijom kojom raspolazemo bio fatalan za posadu... Tako da za sada mozemo sam do uzivamo u okviru Zemljine orbite...

nothing wrong with me

pre 7 godina

"Možda su neke od njih slične nama od pre 100.000 godina, neke su na našem sadašnjem nivou, a neke koje su 10.000 godina napredniji od nas".

Neke su pogodne za zivot ali nema napredne civilizacije

( ako je Mesec planeta )

pre 7 godina

Normalniji, razumniji i realniji stav i razmišljanje nisam skoro pročitao.
I to ni manje ni više nego od lika koji je zaista hodao po drugoj planeti.

dragan

pre 7 godina

Pa i nije nesto rekao. A to sto postiji toliko zvezda, a nema ni najmanjeg nalaza koji bi ukazivao na zivot tamo, sluzi da se mi zamislimo, gde nam je greska u razmisljanju.

UK

pre 7 godina

Ovu istinu znam i ja, a nisam hodao po Mesecu. Nikakav dokaz nije izneo pa da moze da se kaze da je istina. Ali za inspiraciju koja je nepresusna mu verujem, i mnogo zavidim, jer ne mogu ni da zamislim taj osecaj kada stojis negde drugde, i vidis ono sto svi drugi ljudi nikada nece, a to je nas dom.

Joc@

pre 7 godina

Argument da je nebeskih tela tako mnogo pa da ''sigurno mora da ima'' zivota jos negde osim na Zemlji, stoji samo ukoliko je nastanak zivota slucajan, statisticki verovatan. Tada bi, odista, bilo neverovatno da ga nema. Medjutim, svaki pa i najnjajednostavniji oblik zivota do te mere je slozen, da je nama ljudima, kao najinetigentnijim stvorenjima na Zemlji, i sa tako mocnim saznanjima i naukama, nedostupno cak i objasnjenje kako taj zivot radi. (Naravno, objasnjenje, koje bi ulazilo u sustinu, i pomocu koga bismo bili sposobni da neki takav, najnjajednostavniji oblik zivota sacinimo.) U takvoj situaciji, mislim da je suvise naivno smatrati pojavu zivota spontano, uz odsusutvo neke kreativne, inteligentne intervencije.

istina

pre 7 godina

Ovde se istina servira na kasicicu jer vecina populacije ne bi mogla da pojmi da u cetvrtoj dimenziji vreme i prostor ne postoje. Oni nas posmatraju kao sto mi posmatramo primate u zooloskom vrtu iza ogledala.

Kiza

pre 7 godina

Za pocetak, bilo bi dobro, na primer, da gospodin objasni prvo kako su uspeli da prolete kroz Van Alenov prsten kroz koji ne moze da prodje nista zbog ogromne radijacije koja topi sve zivo.

neutralni felsh

pre 7 godina

Objasnite molim, kojom tehnologijom su sleteli na Mesec?
(prstom u marmeladu, 27. mart 2017 13:00)


mozemo ali necemo. uostalom, zasto svi moraju sve da znaju? da zele da znaju, vec bi znali i ne bi postavljali pritajeno zlurada pitanja.

carlito

pre 7 godina

hodao si po mesecu zemljace isto kao i ja a sto se raka tice,i na zemlji je davno otkriven lek . to sto on kao slika nije inspiracija nego plod maste. dajte manite me molim vas

istina

pre 7 godina

Ovde se istina servira na kasicicu jer vecina populacije ne bi mogla da pojmi da u cetvrtoj dimenziji vreme i prostor ne postoje. Oni nas posmatraju kao sto mi posmatramo primate u zooloskom vrtu iza ogledala.

Slavisa

pre 7 godina

"'Dolazimo u miru i znamo da kod vas rak ubija ljude. Mi smo taj problem rešili pre 50 godina i pokazaćemo vam kako i vi to da uradite'"."

Rak ubija ljude zato sto oni koji vladaju to zele. Non stop nam pricaju o Marsu, a recite mi kad bi vam rekli da morate da nadjete ili lek za rak ili da posaljete rover na Mars i da on otud salje slike, sta biste vi odabrali smatrajuci da je lakse?

strelac

pre 7 godina

Kakva glupost!Pa svi znaju da čovek nikad nije bio na Mesecu,niti je bilo moguce to uraditi sa tehnikom koju su imali u to vreme.Uzgred,sami Amerikanci su to priznali.

Dr. Vasa

pre 7 godina

A jel znate koliko ima pahulja snega kada pada sneg? ... bezbroj...ali nema dve iste...tako da i planete nema ko što je zemlja...ubeđen sam u to... ne znamo mi šta imamo, nismo svesni....

Јклљм

pre 7 godina

"Postoji toliko milijardi zvezda i oko njih ima toliko planeta, da statistički postoji mnogo planeta na kojima ima života", rekao je on.

Статистички 99% износе глупости за које немају доказе, нити ће икад имати.

Konstantin

pre 7 godina

Da li su ova gospoda zaista stigli do Meseca je izuzetno dobro pitanje...
Zapitaj mo se zasto niko od tada nije imao interes da ode do Meseca. Da li znate sata su Van Allen Belts to su pojasi radijacije koji okruzuju zemlju i prolazak kroz njih bi sa tehnologijom kojom raspolazemo bio fatalan za posadu... Tako da za sada mozemo sam do uzivamo u okviru Zemljine orbite...

( ako je Mesec planeta )

pre 7 godina

Normalniji, razumniji i realniji stav i razmišljanje nisam skoro pročitao.
I to ni manje ni više nego od lika koji je zaista hodao po drugoj planeti.

Joc@

pre 7 godina

Zamislite da pitate DETE kako radi automobil. Ono će reći: ''Pa jednostavno,
šta tu ima da se priča; ima kabinu, točkove i unutra motor. Motor radi
brm brm brm, točkovi se okreću, i eto to je.''

Ako niste zadovoljni ovim odgovorom pa isto to pitate INŽENJERA,
objasniće vam nesravnjivo jasnije, svu primenjenu termodinamiku i
elektrotehniku i na svako potpitanje dati tako detaljne odgovore
da bi se po njima mogao sačiniti automobil.

Ukoliko vas i ovo ne zadovoljava, na isto pitanje FIZIČAR će sve prethodno
dopuniti i objašnjenjima proseca sagorevanja goriva, kristalne rešetke legura,
prianjanje guma na asfalt, anomalije antifriza, elektronske sklopove
i komponente, hardvere i softvere računara, GPS navigaciju, itd.

Ko se interesuje za još preciznija znanja o automobilu, želeći da sve
predhodno shvati još dublje i još jasnije, i za to se obrati
MIKROFIZIČARU, on će pored svih prethodnih nivoa protumačiti
atomsku strukturu svakog materijala od kog je sačinjen automobil,
statističku neodređenost stanja svakog materijala,
fotone koji ishode iz farova itd.

*
U ovako velikom dijapazonu se kreću i nasa znanja o zivotu. Neko je
zadovoljan prvim, dečjim, čisto fenomenološkim poznanjem života,
dok drugoga može zadovoljiti tek onaj najdublji nivo spoznaje,
koji nam je neophodan za stvaranje života iz nežive materije.

Logika

pre 7 godina

Pa pazi... Jedan od razloga je to što mislim da su naprednije civilizacije altruistične, pa bi sigurno došli i rekli: 'Dolazimo u miru i znamo da kod vas rak ubija ljude. Mi smo taj problem rešili pre 50 godina i pokazaćemo vam kako i vi to da uradite'".

Sasvim moguće. Samo što bi onda velike korporacije zarađivale još više a lek bi morali da prilagode svojoj doktrini "pritaji ali nikad ne izleči".

Ikac Jagodinac

pre 7 godina

E , jest mudro zbori ... može biti ovako , može biti onako , a može biti i sasvim drugačije od ta dva . Joj , što ja nisam neki naučnik , koje bi samo ja teorije imao ...

Kiza

pre 7 godina

Za pocetak, bilo bi dobro, na primer, da gospodin objasni prvo kako su uspeli da prolete kroz Van Alenov prsten kroz koji ne moze da prodje nista zbog ogromne radijacije koja topi sve zivo.

carlito

pre 7 godina

hodao si po mesecu zemljace isto kao i ja a sto se raka tice,i na zemlji je davno otkriven lek . to sto on kao slika nije inspiracija nego plod maste. dajte manite me molim vas

Sizif

pre 7 godina

Има на нету да се нађе текст о статистичкој вероватноћи настанка живота (апропо ових милијарди звезда, тј 1 са 9 нула). Е, па вероватноћа да нама данас позната најједноставнија ћелија случајно сложи свој ДНК низ је 1 са 200 нула, а неке ћелије су сложеније стотине и хиљаде пута...

BSN

pre 7 godina

Kakav pompezan naslov! Ispade kao da je covek sleteo usred vanzemaljske baze na Mesecu, a oni ga ugostili kao Jana Bibijana.

"Bin je proveo 1.671 sati i 45 minuta u svemiru, od čega je 10 sati i 26 minuta proveo na Mesecu i u Zemljinoj orbiti."

Aktivnosti na Mesecevoj povrsini su trajale ukupno 7 casova i 45 minuta, ostatak se odnosi na njegov boravak u Skylab 3 misiji, 1973., u trajanju od 60 dana. Apolo 12 misija je trajala 10 dana.

dragan

pre 7 godina

Pa i nije nesto rekao. A to sto postiji toliko zvezda, a nema ni najmanjeg nalaza koji bi ukazivao na zivot tamo, sluzi da se mi zamislimo, gde nam je greska u razmisljanju.

Slavisa

pre 7 godina

"'Dolazimo u miru i znamo da kod vas rak ubija ljude. Mi smo taj problem rešili pre 50 godina i pokazaćemo vam kako i vi to da uradite'"."

Rak ubija ljude zato sto oni koji vladaju to zele. Non stop nam pricaju o Marsu, a recite mi kad bi vam rekli da morate da nadjete ili lek za rak ili da posaljete rover na Mars i da on otud salje slike, sta biste vi odabrali smatrajuci da je lakse?

istina

pre 7 godina

Ovde se istina servira na kasicicu jer vecina populacije ne bi mogla da pojmi da u cetvrtoj dimenziji vreme i prostor ne postoje. Oni nas posmatraju kao sto mi posmatramo primate u zooloskom vrtu iza ogledala.

optimist

pre 7 godina

A po čemu je on merodavan da kaže nešto o vanzemaljcima time što se šetao po mesecu. Liči mi na onaj vic kad pitaju Muju da li je čito "Na drini ćupriju, i šta misli o njoj", a on odgovara - " šta čito, šeto po njoj!"

nothing wrong with me

pre 7 godina

"Možda su neke od njih slične nama od pre 100.000 godina, neke su na našem sadašnjem nivou, a neke koje su 10.000 godina napredniji od nas".

Neke su pogodne za zivot ali nema napredne civilizacije

Joc@

pre 7 godina

Stav da je nebeskih tela tako mnogo pa da ''sigurno mora da ima'' zivota jos negde osim na Zemlji, stoji samo ukoliko je nastanak zivota slucajan, statisticki verovatan. Tada bi, odista, bilo neverovatno da ga nema. Medjutim, svaki pa i najnajjednostavniji oblik zivota do te NEVEROVATNE mere je slozen, da je nama ljudima, kao najinteligentnijim stvorenjima na Zemlji, i sa tako mocnim saznanjima i naukama, nedostupno cak i detaljno objasnjenje kako taj zivot radi. (Naravno, objasnjenje, koje bi ulazilo u sustinu, i pomocu koga bismo bili sposobni da neki takav oblik zivota SACINIMO.) U takvoj situaciji, mislim da je suvise naivno smatrati pojavu zivota spontano, samostvaralacki, uz odsusutvo neke kreativne, inteligentne intervencije.

UK

pre 7 godina

Ovu istinu znam i ja, a nisam hodao po Mesecu. Nikakav dokaz nije izneo pa da moze da se kaze da je istina. Ali za inspiraciju koja je nepresusna mu verujem, i mnogo zavidim, jer ne mogu ni da zamislim taj osecaj kada stojis negde drugde, i vidis ono sto svi drugi ljudi nikada nece, a to je nas dom.

istina

pre 7 godina

Ovde se istina servira na kasicicu jer vecina populacije ne bi mogla da pojmi da u cetvrtoj dimenziji vreme i prostor ne postoje. Oni nas posmatraju kao sto mi posmatramo primate u zooloskom vrtu iza ogledala.

neutralni felsh

pre 7 godina

A jel znate koliko ima pahulja snega kada pada sneg? ... bezbroj...ali nema dve iste...tako da i planete nema ko što je zemlja...ubeđen sam u to... ne znamo mi šta imamo, nismo svesni....
(Dr. Vasa, 26. mart 2017 17:05)


odlicno poredjenje, odlicno!

Joc@

pre 7 godina

Argument da je nebeskih tela tako mnogo pa da ''sigurno mora da ima'' zivota jos negde osim na Zemlji, stoji samo ukoliko je nastanak zivota slucajan, statisticki verovatan. Tada bi, odista, bilo neverovatno da ga nema. Medjutim, svaki pa i najnjajednostavniji oblik zivota do te mere je slozen, da je nama ljudima, kao najinetigentnijim stvorenjima na Zemlji, i sa tako mocnim saznanjima i naukama, nedostupno cak i objasnjenje kako taj zivot radi. (Naravno, objasnjenje, koje bi ulazilo u sustinu, i pomocu koga bismo bili sposobni da neki takav, najnjajednostavniji oblik zivota sacinimo.) U takvoj situaciji, mislim da je suvise naivno smatrati pojavu zivota spontano, uz odsusutvo neke kreativne, inteligentne intervencije.

Alek

pre 7 godina

Bez veze je tvrditi da nema inteligentnog života negde u svemiru! Ko zna koliko oblika života postoji a nama ne bi bili jasni. Možda mi nismo sposobni da to svatimo. Možda i znaju za nas, ali smo mi nekakvi insekti ili paraziti, primitivni organizmi koji su se namnožili tamo na nekoj planeti i čak smo i uspeli malo da napustimo planetu i sl. Ali koga briga za nas! Što bi se neko nama obraćao i još nudio neka rešenja. Boli uvo "svemirca" za zemljanina i njegove probleme!
Ja sam jednom na nebu video neverovatno kretanje svetlosnih lopti oko putničkog aviona na koridoru prema Sofiji. Tako su brzo menjali pravce kretanja oko aviona, a čini se da su bili na sličnoj visini. Video sam kasnije na Youtube snimke istih takvih lopti. (Pogledati "Svetla iznad Jerusamila") Takvo kretanje ne može da ostvari ni jedna naprava ljudske tehnologije. Tako da ja verujem da nikako nismo sami. Ali su saznanja o njima nama nedostupna... Ko zna, možda nas eksploatišu, ili posmatraju kao dete kad posmatra mrave i mravinjak. Što bi nam pomagali uopšte nešto, možda su zli, možda su duhovna bića. Ko zna kakvih su sklopova i na kakvim nivoima... pozdrav i izvinjavam se na dužini posta - evo krompira: 0

neutralni felsh

pre 7 godina

Objasnite molim, kojom tehnologijom su sleteli na Mesec?
(prstom u marmeladu, 27. mart 2017 13:00)


mozemo ali necemo. uostalom, zasto svi moraju sve da znaju? da zele da znaju, vec bi znali i ne bi postavljali pritajeno zlurada pitanja.