Ponedeljak, 17.10.2016.

10:38

Šta to Novak nosi oko vrata?

Izvor: B92

Šta to Novak nosi oko vrata? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

376 Komentari

Sortiraj po:

maki1986yu@yahoo.com

pre 7 godina

Jao jao sve sami vernici, a nema ni 20ak godina kako su Titovu sliku zamenili ikonom. Pricate o magijama vracarama karmama...samo dokaz da smo teska prcija i palanka od drzave i mentaliteta. Izgleda da svako ima svoju vracaru u kraju a?

Jehovini Svedoci su SEKTA

pre 7 godina

"Вреди запазити да Исус Христ није умро на крсту...", u istočnom hrišćanstvu kaže se Isus Hristos.
(Stavros, 17. oktobar 2016 23:50)

Auuuu,ovi Jehovini svedoci se bas razmnozili po Srbiji,sad propaganda i po komentarima B92,strasno!

analiza

pre 7 godina

Ne znam kada se u Novakovom zivotu pojavio gospodin lajfkouc.Novak je i ranije imao sklonost da osvoji brejk teskom mukom pa da ga lagano prospe.Ali,u zadnje vreme mu treba po desetak brejk sansi a servis gemove lagano gubi.Uz to razbija rekete i cepa majice.A ima coveka koji ga uci kako da zivi i vegan je i bavi se jogom i siri pozitivnu energiju.Tu nesto nije logicno.Lomljenje reketa i joga?Ametisti za smirenje i koncentraciju?Vidite,pre mi deluje da je Tipsarevic sklon takvoj filozofiji nego Novak.Ili je toliko izlozen negativnoj energiji raznih njuski koje kruze oko njegovih sto miliona ,da ne moze da podnese pritisak.A zanimanje LAJFKOUC je za mene cista foliraza.Je li zavrsio i fakultet za to,koji i gde?Mislim da je to tipicna pijavica koja iz Novaka crpe energiju,ne racunajuci devijaciju u ishrani i da tek ponekad Novak prasne kada ne moze da uradi ono sto je nekad s lakocom uradio i zato polomi reket.Resi se TE pijavice,Novace,pa se onda posveti deci i zeni i ZDRAVOJ ishrani.

ja

pre 7 godina

Kako ce da vrati krst, kad se ne oseca pravoslavac? Koja sprdnja.
(Jao Brate,

A kako sad pa nije pravoslavac kada je pre par godina dizo tri prsta u završnici na turnirima ? ili je možda pravoslavac po potrebi?

Aj, pa tako, sve najbolje.

pre 7 godina

I šta na kraju nosi oko vrata? Okovratnik?

hahahahahahahahahahaha... devet 'iljada sedamsto pedeset i tri komentara, au koliko je nama dobro. Crni Nolo, Nole, Noki, Đoka, i td, da nije iscepao majicu ne bi ni videli da ne nosi više krst, vuJIMe Oca i sina i svetog Vilandera Aman! :D
Dole, niže u komentarima, ateisti se šamaraju sa vernicima... tu su još i alapače i naivci koji veruju medijima više nego svojim očima.
Od Novaka došlo se do Maje Volk, starog Jevanđelja, sve do toga da Beker i Vajda idu na pecanje zajedno...
Onda nastupiše gurmani sa sarmama i čevapima. Jedi Nole ovo, jedi ono, hahaha...
Ja mislim da kad bi se desilo neko ČUDO, pa Novak zaista krenuo da čita ove komentare, siguran sam da bi e krstio nogama pola sata. Onda bi se smejao sat vremena, onda bi plakao dva sata, i na kraju bi mu Jelena ( inače glavni krivac haha ) skuvala čaj od Tibetanske koprive, a Maja Volk bi mu recitovala Krvavu Bajku od Desanke da skine negativnu auru it Srbistana!

IGOR

pre 7 godina

Dok sam čitao ove komentare, shvatio sam da stvarno , bar 80% srpske populacije, pre svega, NIJE PISMENO! E onda kreće ono još gore! Stidim se mišljenja ovih ljudi koji komentarišu! Treba ovde uvesti cenzuru. Mnogima ovde bi trebalo zabraniti i slobodu mišljenja...

Ja

pre 7 godina

A jesi li vodio i svoju voljenu zenu na Svetu goru? Da li verujes da je zena nize bice od tebe? Sto si se onda zenio, ako je nize bice? Sto nisi doveo kuci nekog monaha sa Svete gore, pa neka ti on radja decu!

Maja

pre 7 godina

Moraće zapeti jer mora finansijski pokriti ženine hirove, časopis, restoran u Monaku, traženje duhova po egzotičnim destinacijama, dobrotvorni gala skupovi u high tech fensi fazonu, vulumentu učitelja i savetnika, sve to jako košta. Možda ga i to nervira.

driskol brothers

pre 7 godina

Ovo je sve samo Đokovićeva loša gluma.

Zamoljen je od britanaca da posle RG "olabavi" da bi škotlanđanin bio prvi. Cilj: Da se Britanija izvuče iz depresije i separatizma i kroz sportske uspehe. Pogledajte im uspeh sportista na OI u Riu - najbolji ikada. Šta mislite da li slučajno?

Znači Đoković je "zamoljen". A kad te MI6 nešto zamoli...

Dopuna

pre 7 godina

"Вреди запазити да Исус Христ није умро на крсту...", u istočnom hrišćanstvu kaže se Isus Hristos.
@(Stavros, 17. oktobar 2016 23:50)

Tako je. ''Oni su Njegovi koji ispovedaju da je Isus Hristos.'' Jer, Hristos nije ime već zvanje, titula, misija, mesija... Sektaši Ga najčešće imenuju Njegovim imenom Isus (što nije slučajno, pošto Ga smatraju samo čovekom, odričući mu Božansku prirodu), ili ga imenuju Hrist, Krist, Gospodin... Teško prevaljuju preko usta i uma Hristos, ili Gospod, tako da ih po tome možemo raspoznati. Npr. ovaj ''reformisani'', time sam sebe odaje, ko je i u šta veruje.

avm

pre 7 godina

@ ...Novak sve trci da pise komentare na B92...
(Maximilien Robespierre, 18. oktobar 2016 00:51)

hahahahahahahahaah


Da nije možda ove godine zauzet treniranjem i igranjem tenisom pa ne stiže ni da spava.

Ili možda nema para za smartphone, pa je neobavešten kao Koštunica.

Ma ne, uopšte ne čita komentare navijača, baš ga briga šta ko misli o njemu, i u publici na stadionu, i u javnosti svetskoj i domaćoj. Videli smo. Posebno posle nebuloznih izjava o teniserkama i njihovim nagradama na početku ove godine. Morao je da se izvinjava na sve strane i uvede gestove ljubavi (slanje "srca") publici posle mečeva.

A koliko je sujetan i ne trpi kritiku, videli smo jer ne može ni ocu da odćuti primedbe, a kamoli navijačima.

petar

pre 7 godina

Nole! Vrati se ti svome krstu, on te je i doveo tu gde si!
(Darko, 17. oktobar 2016 14:55)


moj komsa nosi duplo vecu krstacu oko sije pa mu propao dragstor.
(neutralni felsh, 17. oktobar 2016 18:13)

Nije za veliko cudo sto mu propade drakstor kada nosi toliku krstacu oko vrata. Onaj ko nosi Krst oko vrata da bi ga istakao i da drugi vide, je ocigledan plod ljudske gordosti. A gordost je Bogu najmrskiji greh. Nisu svi hriscani koji spolja deluju kao hriscani. Svaki hriscanin treba nositi Krst oko vrata ali najvaznije je nositi Ga u srcu i umu. Krst se nosi sa strahopostovanjem, smirenoscu i ljubavlju.
Budi s Bogom !

marko, nis

pre 7 godina

Kakva mizoginija u komentarima. Kriva je naravno zena, krivo je odricanje od krsta i bla, bla...Djokovic pokazuje po prvi put neku licnu autonomiju i odmah dodje na udar Srba.

Rade Božić

pre 7 godina

I ON JE SAMO ČOVEK OD KRVI I MESA.POSTIGAO SVE GLAVNE CILJEVE U ŽIVOTU PRE VREMENA - PA SADA TRAŽI NOVU MOTIVACIJU.DOSTA NAS JE PREDSTAVLJAO U POZITIVNOM SVETLU IAKO TO NISMO NI MALO ZASLUŽILI.DUBOKI NAKLON ČOVEKU KOJI JE IMAO OVAKVU KARIJERU DO SADA.

Kiza

pre 7 godina

@Haler
Da,ali on je od tog istog naroda doziveo pocasti kakve nije doziveo nijedan sportista nigde na kugli zemaljskoj.Posle Garosa je ovde bukvalno proglasen Bogom,vecina ga smatra za najveceg Srbina ikada posle Tesle,da li ijedna nacija tako nesto tvrdi za svoje sportiste,primera radi Hrvati imaju Janicu i Sandru Perkovic koji su veci sportisti od Novaka,pa tesko da njih dve smatraju u top 50 Hrvata,mozda je bas to razlog zasto je danas svako tu gde jeste.
(lorencin, 17. oktobar 2016 21:01)

TACNO TAKO!
Ali je u pitanju Srbija i mentalitet.
Zamislite da nekim zescim cudom Srbija postane svetski prvak u fudbalu. Sta bi tek onda bilo.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

To sto ti nazivas "edukacijom" je praznoverje bez ikakvog osnova. "Konstantinova vizija", "polaganje mrtvaca na krst nakon cega je oziveo", i slicno su price bez ozbiljne istorijske osnove koje podsticu sujeverje i idolopoklonstvo. Veruj u pricice kakve hoces, ali znaj; Biblija je svugde ista, na svakom jeziku po celoj kugli zemaljskoj, zato je treba postovati i ziveti po njoj; a crkvene pricice se razlikuju od naroda do naroda, pa ih stoga treba i odbaciti kao neverodostojne.
(Reformisani hriscanin, 17. oktobar 2016 19:58)

Ja pričam o onome šta je bilo i šta je dokazano. Ako u Bibliju spada i Novi Zavet, a spada, onda nađi šta je Hrisros rekao sv.apostolu Petru: "Na tebi ću sazidati crkvu i vrata pakla je neće nadvladati"! Mislim da bi ti pričice crkve kojoj pripadaš trebao da odbaciš. Možda ti ne veruješ u Vaskrsenje, mada bi trebao pošto si poštovalac Starog Zaveta, a i tamo sve lepo piše. Za Vaskrsenje, kao i za pronalaženje Časnog Krsta postoje dokazi, kao i sam Krst, a ti meni dokaži da je sveri prorok Jona živeo 3 godine u utrobi kita, kao i da se sveti prorok Ilija vazneo na nebesa na vatrenim kočijama, a jeste bilo i jedno i drugo..

Zoran

pre 7 godina

Nole, da ti lepo dodjes u Srbiju. "Ubijes" jedno cetres s lukem. Sutra jedno pivo nastinu a posle burek. Tako nedelju dana. Kakve tvoje travke, to mogu ovi manekeni. Ti moras da bijes jako. Odes na dve zurke do jutra, ubijes se ko majka mila. E onda lepo nastavis sa treninzima.

Ne treba ti ni mentalni trener ni joga, nista. Odneseno ko rukpom. Slusaj ti mene...

A sto mene. Pa ja sma u tvojim godinama to jeo, al ja nisam bio tenis. Bio sam tako suv. Al sam znao da prekratim jednoolicnost na slican nacin kako ti pricam.

Maximilien Robespierre

pre 7 godina

@(asta la vista materialista, 17. oktobar 2016 18:20)

Auuu rodjace, a sta milsis da li sam ovo zaista napisao ja, i ako nisam ja onda je mozda neko drugi?
Novak sve trci da pise komentare na B92...

zoran

pre 7 godina

Krst nije hriscanski simbol, vec Hindu, 'ajde nazad u klupe.
Takodje Pravoslavlje nije vera slovenskih naroda.

Pa, vi da pratitet ono sto je Isus rekao nikada ne bi kritikovali, ali njegovo je ucenje tesko, nije za vas. Vi poput fariseja pratitte Isusa po telu, ali ne po Duhu; ako uopste znate sta to znaci.

Stavros

pre 7 godina

"Вреди запазити да Исус Христ није умро на крсту...", u istočnom hrišćanstvu kaže se Isus Hristos.

Lala na kvadrat

pre 7 godina

Izgleda da je do krsta. Ovde svi nose isti okacen o retrovizor, sve nam nije dobro koliko nam je dobro. E, Srbijo moja medju sljivama...

asta la vista materialista

pre 7 godina

@ (vd, 17. oktobar 2016 19:24)

U komentaru se on bavio politikom i ekonomijom a ne tenisom i uzrocima svoje loše forme, pa odatle i moja pretpostavka. Mada mislim da nam se smeši novi kandidat kao Vuk Jeremić...

Ne može on da podnese da ostane van javnosti posle sportske karijere, a s obzirom da u Srbiji ipak ima mnogo više obožavalaca nego u svetu...

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

...Затим се додаје да не постоји никакав, чак ни индиректан доказ  да би реч ставрос на грчком језику којим је писан „Нови завет“ могла означавати две греде. 

Библијски писци су на неколико места користили једну другу реч када су указивали на чему је Исус убијен. То је грчка реч ксилон(Дела апостолска 5:30; 10:39; 13:29;Галатима 3:13; 1. Петрова 2:24). Ова реч једноставно значи греда, то јест штап, мотка или дрво.
(BeKo, 17. oktobar 2016 17:07)

Stari Zavet je pisan na Hebrejskom (Jevrejskom) jeziku, a Novi Zavet na Aramejskom, a potom preveden na Grčki.. Bilo kako bilo, Hristos je raspet na Krstu, kao i mnogi koji su tako razapinjani u to vreme, ali to nije tema ovog teksta, već novakova amajlija kojom je zamenio Krst. Od tada kreće sve nizbrdo..

ilija

pre 7 godina

Ajde, krenuo novak malo da istražuje sebe, ili će da prestane da koketira sa istočnjačkim tantramantra ili će da se istopi. Njegov problem, nije ni prvi ni poslednji a nije ni bitno, svi putevi vode na isto mesto, reče neko mudriji.

lorencin

pre 7 godina

@Haler
Da,ali on je od tog istog naroda doziveo pocasti kakve nije doziveo nijedan sportista nigde na kugli zemaljskoj.Posle Garosa je ovde bukvalno proglasen Bogom,vecina ga smatra za najveceg Srbina ikada posle Tesle,da li ijedna nacija tako nesto tvrdi za svoje sportiste,primera radi Hrvati imaju Janicu i Sandru Perkovic koji su veci sportisti od Novaka,pa tesko da njih dve smatraju u top 50 Hrvata,mozda je bas to razlog zasto je danas svako tu gde jeste.

lela

pre 7 godina

ja kad sam ostavila cigarete posle 20 godina, verovala sam da mi vitamin C pomaze da ih ostavim!

mene je nebitno sta ostali misle o mom verovanju, ali ja sam danas nepusac.

Milivoj

pre 7 godina

Bolje bi mu bilo da se vrati hrišćanskim vrednostima i tenisu,da ne luta i filozofira jer dok se krstio i blagodario Bogu on je i napredovao i pobeđivao.

prolupao Nole :(

pre 7 godina

Primio se na sva moguca sujeverja i samo se blamira. Steta, tako pametan covek da mu uvaljuju gluposti. Od kada je poceo da "prica" sa vodom sve ide silaznom putanjom. Steta.....

Jadne zene

pre 7 godina

Lele,lele,koji komentari, "zena kriva",pa bolje da ima zenu nego decka,aman,mislim,meni svejedno ali jadna zena i uopste JADNE ZENE u srbiji uopste kad su za sve one uvek dezurni krivci...

Lacerta

pre 7 godina

Blago Noletu, kad u Srbiji ima ovoliko eksperata koji su mu odmah postavili dijagnozu i propisali terapiju:

"To mu je zato što je krst zamenio kamenom. Neka samo vrati krst, pa će sve biti u redu i opet kao ranije."

Ma, da, kako da ne. Kao što je stigao je na vrh samo zahvaljujći krstu, a ne zbog vanserijskog talenta i nezamislive količine zalaganja, treninga i ličnog truda.

Svi vi "stručnjaci" kao da niste čuli za onu "kad čovek stigne na vrh, postoji samo jedan put - nadole!"

Niko ne može biti večno na vrhu, pa ni Nole. Posle toliko godina na vrhu, možda je za njega došao taj, inače NEIZBEŽAN, trenutak kad više nije onaj nekadašnji i kreće nadole.

I ne, nema to nikakve vez s krstovima, molitvama, svetim vodicama, čudesnim kamenjem, ni drugm vrstama bajanja. To je samo normalna ljudska i sportska fizilogija, protiv koje se ne može.

sirotinjo i Bogu si teska

pre 7 godina

Siguran sam da se Nole nije odrekao casnog krsta, uostalom vaspitavao ga Srbin s Kosova.
A vi botovi..ajd ima mnogo provokatora, ali i mnogo vas koji jedva cekate da sklizne u blato.

još i to

pre 7 godina

Vidim 385 komentara na totalno banalnu izjavu. Poslah jedan komentar na komentar a da nisam znala tačno na šta se odnosi. Tek onda sam videla 'potencijalno' javljanje Novaka a mislim da sigurno nije. A vi koji se zgražavate nad činjenicom da svaka 'razularena rulja' daje sebi za pravo da komentariše Novaka Đokovića treba da se zapitate koliko tekstova nevezanih za sport nego njegov privatni život smo mogli da pročitamo ovih godina. Da li mislite da nekoga stvarno briga? I da li mislite da to sve nije smišljeno rađeno u cilju samopromocije? Uostalom Srbi su uvek bili tatamate za uništavanje svojih sportista upravo preterivanjem i preuveličavanjem. Tipično za siromašne, ex- komunističke zemlje i neke latino. Jedino se nadam da nema političkih ambicija. Dok bi rekao keks postao bi u ovoj suludoj državi šta želi.

jackbarnes

pre 7 godina

Nema on veze sa pravoslavljem i srpskim narodom. Čovjek je mondijalista, okrenut istočnjačkim duhovnim praksama. To je poznato već par godina.

Jelena

pre 7 godina

Hrišćanski krst (pravoslavni/katolički svejedno) se ne stavlja na sebe tek tako, niti se skida sa sebe tek tako.

Đoković ga je, sada se vidi, stavio tada zbog popularnosti.

A od ovog njegovog i njegove žene, izveštačenog new age prosipanja ljubavi i "prosvećivanja" ljudima se povraća.

Veoma umišljeni, uobraženi i isfolirani ljudi.

vd

pre 7 godina

@(asta la vista materialista
Slažem se sa vama u potpunosti jedino se nadam da ste strašno pogrešili u vezi političkih ambicija. Samo bi nam još to trebalo. Valjda jedino to nismo iskusili.

Reformisani hriscanin

pre 7 godina

Tek u 4.veku caru Konstantinu se u snu javlja Krst i glas: "Ovim pobeđuj"! Nakon toga, na štitove svoje vojske postavlja Krst i pobeđujue u ratu. Potom, njegova majka carica Jelena odlučuje da pronađe Krst na kom je Hristos razapet. Pronalazi ga na čudan način, jer su nađena sva tri krsta zajedno (dva na kojima su razbojnici raspeti). Položivši mrtvaca (čija je sahrana prolazila baš tuda u tom času) na sva tri krsta, na jednom od njih on je oživeo i tako je otkriven Krst na kom je Hristos razapet. Od tada se Krst počinje koristiti kao simbol hrišćanstva. Eto malo edukacije nekome ko poznaje Bibliju, a ne zna od kada se Krst koristi kao simbol hrišćanstva!!! (Tata spalio Đenku, 17. oktobar 2016 16:37)

To sto ti nazivas "edukacijom" je praznoverje bez ikakvog osnova. "Konstantinova vizija", "polaganje mrtvaca na krst nakon cega je oziveo", i slicno su price bez ozbiljne istorijske osnove koje podsticu sujeverje i idolopoklonstvo. Veruj u pricice kakve hoces, ali znaj; Biblija je svugde ista, na svakom jeziku po celoj kugli zemaljskoj, zato je treba postovati i ziveti po njoj; a crkvene pricice se razlikuju od naroda do naroda, pa ih stoga treba i odbaciti kao neverodostojne.

zlo

pre 7 godina

Ljudi, jel neko od vas stvarno poznaje Novakovu zenu? Iskudiste je ovde ko sotonu a meni deluje jako pristojno, nikakvih skandala i budalastina... Jedino lose o njoj sam cuo od nasih sveznajucih komentatora.

neutralni felsh

pre 7 godina

Nole! Vrati se ti svome krstu, on te je i doveo tu gde si! 
(Darko, 17. oktobar 2016 14:55) 


moj komsa nosi duplo vecu krstacu oko sije pa mu propao dragstor.

Haler

pre 7 godina

Ovo postaje bolesno: Preko 300 komentara ljudi koji je prema coveku odnose kao prema sopstvenom vlasnistvu,traze da jede po njihovoj meri,da se razvede, smeta im njegova zena,tasta,zaviruju sta nosi oko vrata. Prosetajte bre,ljudi. Pa nije Novak tu da leci vase frustracije zbog nedosttka ispunjenosti sopstvenih zivota! Covek je legenda. I mi nicim nismo ucestvovali u njenom stvaranju. Neka je covek ziv i zdrav, a vecini vas neka je bog na pomoci.

asta la vista materialista

pre 7 godina

Ako je zaista on napisao i potpisao komentar ispod, onda se ozbiljno brinem za njegovo zdravlje. Vidi se da ima političke ambicije a da ga tenis više ne interesuje, nijednom rečju ga nije pomenuo. Vidi se takođe da ne trpi kritike drugih a voli svima da prodaje "pamet" i filozofije. A očigledno je iz onoga što je napisao (ako je on napisao) da sve gleda u životu kroz materijalni status. Samo, imam važan info za tebe: obrazovanje se ne može kupiti, a čoveku daje mnogo veći status u životu nego bilo koja količina novca.

amk

pre 7 godina

Neko pametan sedne i pocne da razmislja i dodje do zakljucka da je najbolje da odredjene ideje usadi u glavu supruzi a ona ce dalje, svesno ili nesvesno da emituje na supruga. Zbog mira u kuci na svasta ce da se pristane...

Prosla su vremena fizickih napada i onesposobljavanja sportista, pokusali su sa svim cime su imali na i oko terena, vreme je za...

...inside job

Nebo

pre 7 godina

Citam,citam... i ne mogu da se nacudim koji smo mi zatucan narod.Imajte ako nista drugo postovanje prema Sampionu licemeri jedni nezahvalni..Nemam komentar..

**

pre 7 godina

Njegova je licna stvar sta ce da nosi oko vrata, i takodje je, bez obzira sta publika nalozena na jurenje svih mogucih rekorda i jedinstvenih ciljeva misli, dakle takodje je njegova licna stvar kako ce da igra, sta su mu ciljevi, zelje, ambicije. I njegova je privatna stvar sta mu se desava u zivotu, u kakvoj je fazi, sta jede i cime se bavi. A to sto je pola vas komentatora razularena rulja gladna ko zna cega, to je vas problem... Cast izuzecima.

Arch Enemy

pre 7 godina

Čitajući sve ovo mogu samo da kažem da sam tužan i zgrožen i ne mogu da vjerujem sa kim dijelim životni prostor u ovom vremenu!Nole,veliki čovječe Srbija možda nikad neće ni imati veličinu kao što si ti a evo ovako ti tvoji zemljaci vraćaju uspjehe sa kojim si ih bezbroj puta obradovao!Sretno u vremenu koje dolazi!

Olja T

pre 7 godina

Napred Nole. Uz tebe smo. Ako planiraš da ostaviš tenis uskoro, kandiduj se za predsednika. A mi te proglasimo za kralja. Ne mogu više da gledam ove kreature koje nam uništiše živote.

BeKo

pre 7 godina

@Tata spalio Đenku

Вреди запазити да Исус Христ није умро на крсту. Грчка реч ставрос, која се најчешће преводи са „крст“, у основи значи стуб или колац. О тој речи се у једном делу каже следеће: „[Ставрос] никада не означава две греде које су укрштене“ (The Companion Bible). Затим се додаје да не постоји никакав, чак ни индиректан доказ  да би реч ставрос на грчком језику којим је писан „Нови завет“ могла означавати две греде.

Библијски писци су на неколико места користили једну другу реч када су указивали на чему је Исус убијен. То је грчка реч ксилон(Дела апостолска 5:30; 10:39; 13:29;Галатима 3:13; 1. Петрова 2:24). Ова реч једноставно значи греда, то јест штап, мотка или дрво.

mister x

pre 7 godina

E pa bas ,imal ista na svijetu da nije srpsko ? Cuj po ovim komentarima pojedinaca i Krst i Kamen je sveto srpsko ili nesto iz tog domena !'Pa dokle vise,,!

B.H.

pre 7 godina

Тајанствена сила крста, ма колико да је необјашњива истинита је и беспорна. Још св. Златоуст говори о обичају свога времена, да се ставља знак крста „на царску диадему, на украс војника, на чланове тела, и то: на главу, прса, и срце, а исто тако на жртвенике и на постеље. Ако је нужно, вели он, изагнати демоне, ми употребљујемо крст, а исто тако он помаже за исцелење болести." Св. Бенедикт осенио је крсним знаком стакло, у коме је био отров, и стакло је прсло као од удара камена. Св. Јулијан прекрстио је поднету му чашу с отровом, и испио отров не осетивши никакве муке у телу своме. Св. мученица Василиса Никомидијска оградила је себе крсним знаком, стала посред пламена и остала неповређена. Св. муч. Авдон и Сенис прекрстише се, када љуте зверове на њих пустише, и зверови посташе ненасртљиви и кротки као јагањци. Против великих искушења демонских крсно знамење било је најсилније оружје у древних подвижника, као што је и данас. Најгрознија страшилишта ђаволска расејавала су се у ништа као дим, само кад би се човек прекрстио. Тако је благоволео сам Господ Исус Христос, да негдашњем знаку злочина и срама, крсту, да после Свога Распећа на крсном дрвету свепобедну силу и моћ.

Dox

pre 7 godina

Nolo, mani se od sektasa nego se najedi mesa i igraj tenis. Uhvatio se covek za budizam i jogu, umesto grickanja semenki i laprdanja o meditaciji, najedi se cevapa i popij dva piva pa da vidis kako ces da oderes kozu Skotlandjaninu.

nikola

pre 7 godina

Stradanje Isusovo....odnosno Noletovo....
Samo neka si ti meni živ i zdrav...pusti ove botove....ludaci bre sve....pa oni ne mogu da postignu za tri života ono što si ti postigao do sada....sve ljubomorne budale....a kako ćeš dalje....nebitno....ti si sada već legenda.....NAJBOLJI SPORTISTA SRBIJE SVIH VREMENA!!!!!

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Kao prvo, sam znak krsta je paganskog porekla, koristi se u spiritistickoj magiji i zloupotrebljen je kao idol u hriscanskoj crkvi kojemu se ljudi klanjaju jer crkva tako zapoveda (a ne pise tako u Bibliji). Nigde ne nalazimo u Svetom Pismu da je nosenje krsta bilo praksa medju apostolima ili hriscanima, niti bilo sta slicno onome sto se zove "zasenjivanjem krstom pokretom ruke". Takodje, zamerate mu da je vegetarijanac. Pa bas u Svetom pismu (Bibliji) pise kako Bog kaze, "Evo dam sam vam sve bilje sto nose seme po svoj zemlji, to ce vam biti za hranu" (1. Mojsijeva 1:29). Savetujete Novaka verskim savetima, a Bibliju uopste ni ne poznajete, sve mu govorite suprotno od onoga sto pise tamo.
(Reformisani hriscanin, 17. oktobar 2016 14:13)

Biblija se sastoji od Starog i Novog Zaveta. Hristovim rođenjem Stari Zavet je ispunjen i od tada počinje Novi Zavet. Novi Zavet se sastoji od 4 Jevanđelja, Dela apostolskih, Poslanica i Otkrovenja, a sve to su pisali apostoli. Krst je u to vreme bio simbol sramote i na njega su razapanjili. Tek u 4.veku caru Konstantinu se u snu javlja Krst i glas: "Ovim pobeđuj"! Nakon toga, na štitove svoje vojske postavlja Krst i pobeđujue u ratu. Potom, njegova majka carica Jelena odlučuje da pronađe Krst na kom je Hristos razapet. Pronalazi ga na čudan način, jer su nađena sva tri krsta zajedno (dva na kojima su razbojnici raspeti). Položivši mrtvaca (čija je sahrana prolazila baš tuda u tom času) na sva tri krsta, na jednom od njih on je oživeo i tako je otkriven Krst na kom je Hristos razapet. Od tada se Krst počinje koristiti kao simbol hrišćanstva. Eto malo edukacije nekome ko poznaje Bibliju, a ne zna od kada se Krst koristi kao simbol hrišćanstva!!!

Zabrinuta

pre 7 godina

Ono sto me brine je:
Povodom otvaranja restorana rekao je da su on i Jelena ostvarili zivotni san - prodavanje veganskih burgera?
Na RG je izjavio da je okruzen velikom ljubavi od sviju koji su oko njega.
Na ceremoniji u Torontu je pitao geldaoce da grle jedan drugog!?
Poklanjanje publici na sve cetiri strane, kao od sr a.
I najvise sto me brine je serva koja je za 30km na sat slabija otkako je vegan.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Ametist je sveti kamen pravoslavlja, smatra se kamenom istine i mudrosti. Nose ga i patrijarsi i visokosvestenstvo, mada ovi nasi vise voli da oko vrata nose kljuceve od Mercedesa i BMW-a.

Davor

pre 7 godina

Mislimda je bolje da nosi Hilandarski Krst,ali Nole zna najbolje šta za sebe da odabere.Ja lično nisam sujeveran,ali neko drugi jeste.
Bilo kako bilo amajlija ili ne,probudiće se Nole vratiće im za sve.

sasa jokic

pre 7 godina

Pucina je grdna@ cemu ovoliko karikiranje? Da nisi ti iz sekte koja ga je uvukla u ovo ludilo, pa ne zna gde udara, sta orica, sta hoce a sta nece?
Ljudi ga vole i pokusavaju da ga "dozovu" da se vrati gdw je bio do ore par meseci.
Neko rece da je on na ovo presao pre nego je postao No.1!? Nece biti, nole je izdao knjigu o ishrani pre nesto vise od godinu dana, i to je bila gluten free ishrana sa mesom, proteinima, neophodnim za sportiste, a sada se hrani kao pticica, manekenka, a izlozwn je nebidjenim naporima.
Do pre neki mesec, propovedao je pravoslavlje, nosio deveni krst, jeste upraznjavao jogu, ali nije budozam i tantre i mantre. Nije imao ove kvazi steucnjake raiki i razne druge gurue, nego Grica, Miljana, Vajdu i Bekera!!!! A sada ga vidimo u Marbelji kako meditira sa nekim sektasem, satro life coach!? Alo bre, Nole je najbolji teniser na svetu a ne depresivni klinac, on moze te gurue da uci uspehu, zivotu, a ne oni njega!!!

Srdjan

pre 7 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (perspektiva, 17. oktobar 2016 15:08)

Prvo, nije nadimak Nolo (nula) kako ti kazes, vec Nole.
Drugo, zahvaljujuci tom kako ti kazes "pravoslavnom spiritualizmu i praznoverju" mi smo opstali kao narod i to konstitutivni narod, koji ima svoje kraljevske i carske loze (veza sa svim carskim lozama svuda po svetu) i odrzali svoju duhovnu nit sa tim istim svojim precima i svojim poreklom.
To je simbolika naseg pravoslavnog krsta i nase vere, kako ti rece obicno praznoverje. Cim se odreknes svojih korena, svojih predaka, gubis naklonost istih koji su sveprisutni u nasim zivotima, delom i kroz nas same, jer delimo isti DNK, i ukazuju nam na pravi put, jer slozices se znaju mnogo vise od nas. Pa cuo si valjda za intuiciju, pobogu.
Nisu za tebe ove kompleksne sustinske duhovne teme, idi u shoping-mol i odgledaj neki filmic.

Nole, uz tebe smo! Ti si nase gore list!

Ranko Tutulugdzija

pre 7 godina

"you have exalted yourself against the Lord of heaven; you have praised the gods of silver and gold, of bronze, iron, wood and stone, which do not see, hear or understand But the God in whose hand are your life-breath and all your ways, you have not glorified." Daniel 5:23

Powerslave

pre 7 godina

hahah, Nolo satanista

koga je i zašto uopšte briga šta on nosi oko vrata? njegova stvar, glupost je u svakom slučaju.
ljudi su ovde u fazonu kako je ovo samo kamen, ali zato drveni krst ima neke super moći. kontam da takvi likovi misle da kad grmi to se zapravo bog naljutio i kažnjava nas, kao da smo se vratili u pećine.
zbog čega ovako loše igra u poslednje vreme to ne bih znao, ali reći da je to povezano sa nekim kamenom ili krstom je baš transfer blama.

Zemljanin

pre 7 godina

Juju, kakva je ovde gomila pacenika. Nezadovoljni svojim zivotima, pa traze da ih neko drugi 'usrecuje'. Samo ti Novace radi onako kako ti tvoje srce i svest nalaze. To je tvoj zivot i ti najbolje znas sta osecas.

Novak Đoković

pre 7 godina

Ok Srbi. Hvala vam na ovolikoj brizi i ovakvim iscrpljujućim kritikama i savetima.
Ja za uzvrat mogu samo da probam da vam uzvratim istom merom, jer ja sam neko kome je ipak stalo do svog naroda ma šta vi mislili o tome.
Pa vas pitam zašto dozvoljavate da vam poslove preotimaju neškolovani ljudi preko stranačkih vezica? Zašto ne uradite nešto po pitanju vaših plata koje su u rangu dzeparaca koje dobijaju neki tinejdzeri u Nemačkoj ili Švedskoj?
Zašto niste SVI izašli na protest povodom rušenja u Savamali, to je vaš narod, vaša braća i sestre. Zašto ne brinete za zdravstvo dok vam decu ubijaju neprofesionalni kvazi doktori?
Zašto dozvoljavate da vas svakodnevno lažu političari koji to rade trisedet godina, zašto glasate za njih? Zašto ćutite i prihvatate da vam na TV-u decu truju nekakve farme, parovi, i estrada koja nema veze sa muzikom koliko sa prostitucijom?
Zašto svoj život ne sredite, pa tek onda moj?

Ja sam odoh da zagrlim ženu, prošetam sina, obiđem neki muzej, pročitam knjigu i tako.
Ne zamerite mi jer sam se obezbedio, imam sto miliona samo od tenisa na računu pa imam vremena za sve, čak i da vas pitam ova pitanja i da brinem o vama.

Hvala na razumevanju, veliki pozdrav.

Laki2

pre 7 godina

Oh koliko "pravovjernika" živi u Serbiji. Ne stavljate vi njemu krst oko vrata, nego krst na leđa, a kako je krenulo još ćete ga i razapet na krst, a posle slavit kao sveca. Najgrđi mentalitet!

Zoran

pre 7 godina

Naravno da nenosenje krsta nema veze sa Novakovim neuspesima. Ali ima indirektno. On nesto menja u zivotu, nije necim zadovoljan, trazi srecu, vrednosti na nekoj drugoj strani, nesto ga muci, ... i zato se okrece kamenu, koji nije razlog za neuspehe, ali je ovo sto je uzrokovalo pojavu kamena oko vrata razlog. Znaci, stvari cesto idu u paketu. Da li nenosenje krsta treba povezati sa neuspehom? Da, u smislu da je deo paketa.

marjan

pre 7 godina

Упропасти га жена са веганском исхраном. Смршао је, нема снаге ни за шта више. Гледај Енди како је јак ко бик. Зато што једе месо, јаја, сир, млеко итд...

slavica

pre 7 godina

Federer dok je osvajao 17 GS i postavljao rekorde nije nosio ništa oko vrata niti gledao u nebo i molio se bogu na terenu da mu da trofeje.

Bojan NS

pre 7 godina

Priča se da ga zaludeo neki doktor hoštapler iz Beograda.
Bobice, duhovni mir i ljubav prema celom svetu.
Ko zna koliko ga to košta.....
(Petar, 17. oktobar 2016 15:08)

Bas tako. Ko fol crpi energiju iz zemlje, meditacija. Bolje da se mane vegetarijanstva. Zali se da je izgubio ostrinu a pase travu? Predatori jedu meso a lovina travu.

Arsenije

pre 7 godina

E čitam ovaj forum, i mislim se... Bože, koja gomila "labuda" na jednom mestu.;D Sem ovih časnih 10% izuzetaka, trebalo bi sve ove komentare izložiti kod Kesića u emisiju. Bolje da se čovek sprda sa njima i smeje, no da plačemo nad budalaštinama. Novak, fala Bogu, zasigurno znam da nema ni vremena, a ni potrebe, da čita ovdašnje baljezgarije. Aman, ljudi, to što vi volite/mrzite Novaka, što vas je (raz)očarao, što ste se identifikovali sa njim, pa sad uz uspehe, morate da progutate i njegove neuspehe (inače dobro vam poznate iz sopstvenih vam života), sve to - to je samo VAŠA stvar, vaš IZBOR, ne mešajte Novaka Đokovića u to!! Čovek ima svoj život, sem vama vidljivih uspeha i slave, i svoje mane, probleme, želje, dileme... i ima i svoje izazove i životnu misiju, baš kao i svako od nas. Bavite se svojim, malim ili velikim životima, okanite se njegovog, ili bilo čijeg drugog vama umišljenog života! Ispadate smešni komentarima koji ama nikom bitnom nisu ni najmanje relevantni, a ponajmanje Novaku Đokoviću!!!

Građanin

pre 7 godina

Realno, koga briga šta on i iz kojih pobuda nosi oko vrata?Mene lično interesuje da sabije komplet teniski vrh i da uživam u navijanju za njega.Počeo je da smara sa svojim ponašanjem na terenu, razbijanjem reketa, pretakanjem sa sudijama.Daj bre čoveče, igraj taj tenis, šta tebi fali u životu.Čemu nervoza, dekoncentracija, frka...Ajde vrati se na stari kolosek, pocepaj onog buljavog Endija i sve ostale!

Bosanac

pre 7 godina

Tebe Nole još samo polu mjesec i zvijezda mogu da spase...Bio bi to sjajan potez...Po ocu Crnogorac(pravoslavac),po materi Hrvat(katolik) a oko vrata mjesec i zvijezda...Bio bi najveća faca regiona...hahahaha...Ja samo ne kontam što tebe Srbi prisvajaju kad ti kap srpske krvi u sebi nemaš...Viču "Nole Srbine",a ti si ustvari Srbijanac...Svašta...hahahaha

novica

pre 7 godina

Prvi teniser sveta je baba Vanga?!
On , Nadal i Rodja odmaraju,Djoković i Nadal uz poraze,a Rodja zbog povrede.
Ova dvojica gube mečeve zbog apstinencije,nema stimulansa , nema pobeda i trofeja,normalno.Kirijosovo zezanje govori sve o mlataranju reketom,koje je neko proglasio vrhunskim sportom.
Izgleda da je cirkusu došao kraj.
Nema Rodje , nema tenisa.

perspektiva

pre 7 godina

Nole je jos u pocetku svoje karijere pokazao odredjene sklonosti ka "spiritualnom". Prvi korak je bilo preterano filozofiranje o Bogu, pravoslavlju pa druzenje sa nekim pravoslavnim misliocima, odlasci na Hilandar, otvoreno promovisanje nekih reklikvija koje su mu poklonili monasi i kojestarije. Ali tada to nikome nije smetalo posto je to deo "tradicije", to je deo toga sto je Nolo Srbin. Ovo je sad samo druga faza iste te price u koju je on skliznuo mnogo ranije. Licemerno je zamerati mu istocnjacki spiritualizam ako nam nije smetao pravoslavni. Ja ni Federera ni Nadala nikad nisam cuo da pricaju o Bogu i religiji i tu je sustina problema. Covek je teniser i sportista a hteo bi da bude izgleda filozof. Obaska sto bogate ljude vrebaji razni sektasi(setite se Medzika Dzonsona ili ovih holivudskih glumaca) i sto uopste nije nemoguce da je Jelena potpala pod taj uticaj a Novak je svakako demonstrirao da je prijemcljiv za tu vrstu price jos od druzenja sa popovima.

sam svoj krojac

pre 7 godina

“… dovodi telo i um u ravnotežu i odagnava nestrpljenje…”
Ocigledno ima suprotan efekat kad onako reketom lupa o zemlju, kao nikad do sada. A rekao je da nije sujeveran…
A trista kamencica nece moci da nadoknadi veru i tradiciju koju krstic pruza, niti moze da da pomogne kad ne jedes dovoljno.

Zoki

pre 7 godina

A ja sam sektas zato sto volim da citam Bibliju i nisam pravoslavac. Ovaj koji se drzi paganskih obicaja on je Srbin, krstio se kao klinac i sve ok. Onaj neki drugi tamo, psuje ko kocijas, vara zenu ali ode tri x godisnje u crkvu e i on je ok jer je "pravoslavac". Ja sam sektas. Ma jok, nevernici ste i pagani.

Smehotresna Zvezda Padalica

pre 7 godina

Ni stena oko vrata ne bi pomogla da se reše problemi u kojima je trenutno.Slava i novac su oduvek bili teška kombinacija za čoveka...

5ar

pre 7 godina

Jedno je sigurno u celoj ovoj priči; Nole u Vučić izazivaju najveću polemiku među Srbima.
Šta to govori o nama? Kada svaki pojedinac ima neizdrživu potrebu da pronikne u dušu jednog vrhunskog tenisera, te tačno zna šta ovaj jede, koliko se svađa sa ženom, da li veruje u Boga, i najzad kako bi istinski trebao da živi.
Šta to govori o narodu koji non-stop kuka na Premijera a na ulicu ne izlazi ni kad mu daju otkaz, ni kad nam decu ubiju neškolovani doktori, ni kad nam ruše kuće...
U tim 'savremenim' državama kojim težimo na ulicama se događa mali građanski rat samo kad neki političar bude uhvaćen u laži; ovde se samo kuka po Internetu.
Da li smo mi toliko nemoćni da bilo šta promenimo za naše dobro? Izgleda da jesmo, ali otkud onda tolika energija da se bavimo Novakom?
Realno, ako on u naredne dve godine osvoji 8 GS i završi karijeru 2019 kao GOAT, nama će i dalje biti plate 300 evra, a obaćenje će i dalje biti ''za dve godine''.
Te dve godine će postati 22 god. Lopovi će nas ojaditi, obogatiti se, povući, a mi kao narod ćemo ostati u mestu pljuvajući fudbalere, tenisere i estradu.
Eto to je Srbija 2016 i 20... Gomila kukavica! Ništa drugo!

Djordje

pre 7 godina

Zamislite molim vas covek nosi oko vrata nesto , a to nije hilendarski krst? Sta ce mo sad? Tragedija? Sad mu prisijte sve izgubljene meceve zbog toga sto ne nosi krst? Primitivna zemlja s jos primitivnijim medijima.

Obican gradjanin

pre 7 godina

Nije u krstu nego sto ne stoji cvrsto na zemlji i poceo da se bavi sa nebuloznim stvarima. Zamislite top-sportiste (Mesi, Ronaldo, nasi zlatni momci i devojke sa OI) da pocnu tako da sanjare i lupaju. Ili Murray (koji ce biti broj 1 sa ovim stavom Novakovim).

Kad sam video ovo na Jeleninom Instagramu https://www.instagram.com/p/BLNuZW9hl4L/?taken-by=jelenadjokovicndf ja sam digao ruke od Djokovica. Ona uziva u lepom zivotu i trazi neki mir u Ekvadoru zasluzujuci...uspesima njenog muza. Neka objasni nama koji svaki dan prezivljamo i koji nam je Novak donosio nadu, radost, ponos i srecu kako mi da pronadjemu tu mir?

dominus

pre 7 godina

Ko se razume u meditaciju zna da ovo Novakovo stanje nema veze s meditacijom. On je povređen i to ozbiljno, možda i reskira karijeru igrajući ove turnite sad. Neko je primetio da ne servira isto kao pre. Fizički nije dobar, što damim tim utiče i na psihu.

Žika

pre 7 godina

Nole vrati krst.

"Ја сам Господ Бог твој; немој имати других богова осим Мене."

"Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити."

Bog te blagoslovio tebe i tvoju familiju!

XXX

pre 7 godina

Odrekao se države, odrekao se vere, postao je budista. Žena mu zatrovala mozak tim pričama o jogi, širenju ljubavi, meditaciji, zdravoj hrani tipa semenke, salate, bobičasto voće, itd. Čovek nema 60 kg., nema snage da udari lopticu, a nekad su ga nazivali supermenom. Nažalost njegovo vreme prolazi, ali svaka čast na svemu postignutom.

Beobrad

pre 7 godina

Krst nazalost ne nosi, a nosi neki roze poludragi kamen!
Vrati krst Novace, seti se odlikovanja koje si dobio od patrijarha!
I zemlje koju si otkupio za izgradnju crkve!

sve sami vrshunski sportisti i uspesni ljudi

pre 7 godina

Mozemo mi svi komplet da mu pljunemo pod prozor, i mozemo samo da mu zavidimo.
Nit' sam njegov fan, nit' pratim tenis. Ali realno, ovoliko gluposti odavno nisam procitao u komentarima.
Pa ko ste bre vi da savetujete bilo koga koga treba da slusa, sta treba da jede i sta treba da nosi oko vrata?! Sta ste vi postigli u zivotu pa dajete sebi za pravo da pametujete? A tek ovi sto kazu vrati krst,vratice se pobede...dakle...

Александар

pre 7 godina

Пишем о овоме одавно у својим коментарима о Нолету. Драго ми је да се неко сетио да ово обради као тему.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Koja je ovo pravoslavna dzamahirija od drzave. Citajuci komentara, pitam se kako je ijedan nehriscanski, nepravoslavni, paganin, nevernik od sportiste ikada osvojio ista? Koji retard od Boga treba da budes pa da ocenjujes ljude na osnovu toga sta nose oko vrata. U ovoj drzavi je kao vecina pravoslavaca, a vidim da nam ide haos. Raj i blagostanje. Pobedjujemo u svim sportovima, ratovima...
(sima, 17. oktobar 2016 13:13)

Pa ni ne može biti bolje kada Boga nazivate retardom. Bog ne ceni ljude po tome šta nose oko vrata, već šta nose u srcu i duši. Mi smo pravoslavne veroispovesti, ali to ne znači i da smo pravoslavci u pravom smislu te reči, a pravi smisao je da voliš Boga i sve ljude kao samoga sebe. Eto.. Na žalost to je jako teško, jer u Srbiji je najteže podneti tuđi uspeh i reći dve čarobne reči "oprosti" i "izvini"..

Milosav

pre 7 godina

Nole izgleda kao da si malo izgubio kompas u poslednje vreme, batali kamanje oko vrata, specijalne dijete, najedi se brate mesa i vrati krst oko vrata, bice ti bolje veruj mi. I ne "mozgaj" previse, opusti se, igraj tenis, mazi Jelenicu i igraj se sa detetom (i radi na jos jednom). Imas ti jos dosta goriva u rezervoaru ali si samo malo pomesao brzine.
Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe.

Nemke

pre 7 godina

Nosi dva zuba od Stefana, oplakanih Jeleninim suzama iz 2 razreda srednje skole, prilikom odbijanja udvaranja tada anonimnog decaka Novaka..

Goran

pre 7 godina

Ne razumem ovoliki broj negativnih komentara na racun Novakove ishrane i njegovog upraznjavanja joge i meditacije. Pa Novak je sve te stvari zapoceo jos pre nego sto je postao broj 1. Ko se seca, pre nego sto je promenio rezim ishrane, Novak se dosta brzo umarao i cesto predavao meceve zbog umora. Sada, i ako ima neki problem, radi se sigurno ili o prikrivenoj povredi ili vise verovatno, o nekom licnom problemu, koji ga cini nervoznim. Evidentno je zasicenje, ali bice on ponovo onaj stari. Ishrana nema veze sa tim.

Reformisani hriscanin

pre 7 godina

Kao prvo, sam znak krsta je paganskog porekla, koristi se u spiritistickoj magiji i zloupotrebljen je kao idol u hriscanskoj crkvi kojemu se ljudi klanjaju jer crkva tako zapoveda (a ne pise tako u Bibliji). Nigde ne nalazimo u Svetom Pismu da je nosenje krsta bilo praksa medju apostolima ili hriscanima, niti bilo sta slicno onome sto se zove "zasenjivanjem krstom pokretom ruke". Takodje, zamerate mu da je vegetarijanac. Pa bas u Svetom pismu (Bibliji) pise kako Bog kaze, "Evo dam sam vam sve bilje sto nose seme po svoj zemlji, to ce vam biti za hranu" (1. Mojsijeva 1:29). Savetujete Novaka verskim savetima, a Bibliju uopste ni ne poznajete, sve mu govorite suprotno od onoga sto pise tamo.

biti normalan

pre 7 godina

Ama koga briga i sa kakvim pravom se uopste komentarise sta covek nosi, sta jede, u kakvim je odnosima sa zenom i familijom...Na sta to lici? Razumem da je u pitanju kvalitet igre, taktika, treneri, ponasanje na terenu, ali ovakvo zadiranje u privatnost je sramno! Hajde malo manje tudjeg, a malo vise sopstvenog zivota.

ii

pre 7 godina

Krst je zabranjeno nositi po bibliji,kao I svinjetina...citajte malo vise od naslova.svako idolopoklonstvo ,jer krst je nastao 400 g posla isusa.

Goran

pre 7 godina

"ako se odreknes krsta, odrekao si se I Gospoda raspetog na njemu,.
Covek je sa zenom uvucen u klasicnu zamku, I tesko da ce se otgnuti od bande ispiraca mozgova
(dr, 17. oktobar 2016 13:23)"

A ubeđivanje ljudi da nose krst oko vrata i da sprovode neke habala-dabala rituale, nije ispiranje mozga? Druge religije su sekte, a tvoja nije? Kad veruješ u Budu, Alaha, Jehovu - to ne valja, ali kad veruješ u Hrista, onda je super? I posle ti nekom pričaš o ispiranju mozga. Oladite, bre, svi ... niko vam ne brani da verujete, ali nemojte opterećivati druge ljude vašim hobijima. I ja volim da vozim bicikl, pa nikoga ne teram da to radi!
Što se tiče Noleta - boli me baš uvo šta nosi oko vrata, mene zanima kako on igra tenis.

Jokica

pre 7 godina

Menjamo navike, zivotnu filozofiju, stil, okruzenje, ljude, trazimo pomagala u sitnim predmetima, postajemo nesigurni, nepromisljeni, malodusni, dajemo nebulozne izjave, zavedeni progresivnim, kosmopolitski filozofijama ... tako to pocinje.
Povedi racuna Nole, seti se ko si ti i odakle si.
Ipak si ti jos uvek mlad i nezreo jer imas samo 29god, iako imas dete i fantasticnu karijeru, ali i sasvim sigurno da nisi pokupio svu mudrost ovog sveta. Kad dodjes u 40-tu otvorice ti se vidici malo vise.

pozz

pre 7 godina

Ne treba ništa da mu visi oko vrata, ni kamen ni krst. Treba da se vrati u realu, treba da se pomiri sa činjenicom da su pred njim još samo 3,4 godine, možda još samo 2 godine vrhunskog tenisa; alo, to je 24 meseca!
Ne treba mu religijsko/teološke gluposti! A ako se već uzda u Boga, trebalo bi da zna onu priču; čovek, veliki vernik u Boga, našao se u nedaći, potonuo mu čamac i on brzo ide ka provaliji vodopada.
Počne da se moli Bogu, za to vreme sa obale mu neki prolaznici ponude granu da se uhvati, ali on kaže - ne hvala, meni će Bog pomoći.
Bliži se provaliji i moli se, u tom trenu helikopter sa užetom iznad njega dođe da ga spasi, ali on i to odbije uzdaći se u pomoć Boga.
Na kraju padne, pogine, i ode na nebo. Prvo što je pitao Boga to je zašto mu nije pomogao a ceo život je bio vernik.
Bog mu kaže, pa pokušao sam, poslao sam ljude na obalu, a posle i helikopter.

Novak ima sve, sve je na njemu, ali ne može Bog umesto njega da udara lopticu. Ako već veruje u Boga neka zna da mu je on dao predispozicije, talenat, zdravlje, a ostalo je na njemu, ne zavisi od kamena, krsta, ishrane...samo od rada i treninga!

biti normalan

pre 7 godina

I jos nesto: ako vrati krst, tj., zameni jednu praznovericu drugom, ostace prvi jos sto godina? Ne mora ni da trenira? Ama, urazumite se!

Pučina je ... grdna

pre 7 godina

Bravo ljudi, tako treba! Nek ste mu rekli! Bravo za vas mudrace, poput "Tea" i stotine njegovih istomišljenika! Novaku, putem ovog foruma, konačno stiže neophodna pomoć od najuspešnijih iz našeg naroda, da se reši svih zabluda i gluposti koje ga sputavaju da i on ostvari poneki uspeh u životu, kao ovi virtuelni giganti "rijaliti" sveta. U njegovo ime se zahvaljujem na vašem dragocenom vremenu i savetima! Dakle, Nole, navali da krkaš, sve ono svadbarski, pekarski – masno i slasno, i da se ugojiš, ako ne kao oni, bar 10-20 kila, pa dobićeš i jači udarac, i za teren, i za kuću – pa ženu tuci ako te ne sluša, najbolje i da je oteraš i nađeš neku mlađu, sa kubikažom od nekoliko litara raznih punila! I obavezno okači oko vrata kajle od 4-5 kila i zlatnim krstom, replikom onog sa kupole hrama S.Save, da pokažeš svoju posvećenost SrBstvu i PravoSlavlju. To nešto novca koji zaradiš (puno manje nego ovdašnji hiperuspešni megaprofesionalci) ne arči uludo na tu posnu ‘ranu i neke dobrotvorne priloge, nego na dvorčeve i vile po svetu i na svoj vozni park od 10tak najluksuznijih auta i poneki aviončić. I prestani da tragaš za smislom života i razlogom svog postojanja, jerbo ti je sve to već poznato i objašnjeno u knjigama svetih otaca naše Crkve! To vreme utroši da više vežbaš, jer 12 sati dnevno je mnogo bolje nego tvojih 6 sati, pa će ti se, logično, nadalje duplirati i rezultati! E "moj" narode, ni pameti, ni srama, a ni sopstvenog života! Mora da je velika muka živeti stalno tuđe?!

Anya Lill

pre 7 godina

Kakvi komentari, primitivizam na sve strane, cast izuzecima. Samo fali da povezete marame i nalaktite se na plot kao babe, posto sve bolje znate -sta Novaku treba. Novak je postigao uspehe za 10 naših zivota i ima pravo i da pada, ako mu je do padanja. Navijaci koji ga vole samo kad mu ide,a pljuju ga kad mu ne ide,dakle vecina vas-njemu nije potrebna. Da se bavite sobom koliko dusebriznistvom, daleko biste dogurali. Novaku podrska, i doživotno priznanje.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Ja kad mi stigne racun od 12000 dinara za grejanje, koje je ocajno, i kad mi plata kasni 4 meseca, ja prvo sto uradim, 3 krsta oko vrata i 6 krugova oko crkve. 

Sutradan postanem direktor.
(nenapredno, 17. oktobar 2016 13:28)

Bitno da za internet imaš..

Delije Čikago

pre 7 godina

Sram vas bilo, da nije ovog čoveka bilo čemu bi se radovali u vašim tužnim životima, posle čovek da se ovde vrati u leglo primitivizma i šovinizma, ma trebao je još davno da uzme englesko državljanstvo, čujte srbi!!!

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Vrati Krst i bićeš opet ok. Onaj stari Novak. Vidi se na Noletu, na njegovom pogledu da nešto ne štima! Okani se gluposti, vrati se Gospodu. Skinuvši Krst, odrekao si se Gospoda, a seti se pogleda u nebo i molitvi koje si Mu upućivao. Nisi ga se tada stideo, a nije ni On tebe. Najvažnije u životu je da te se Gospod ne postidi..

srki s

pre 7 godina

Novače, povuci se dok si još koliko toliko u mogućnosti da upoznaš realan živott, van teniskog terena,jer ti si se praktično rodio i živiš za tenis.to nije mormalno.preseci odmah, dok još možeš jer ćeš baš psihički da odeš bez povratka.zaradio si zasluženo dovoljno para i počni da živiš život svaki dan u tenisu te dovodi u opasnost da ne možeš da presečeš.čoveče kaži dosta

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Zao mi je da jedan decko koji je imao sve u zivotu polako ali sigurno postaje pogubljenik. Mozes vezati sta hoces oko vrata, prezivas se na -ic, nikada neces biti prihvacen na zapadu, to je jednostavno tako. Ali izgleda da gospodja ne moze da pregrmi taj komplex pa i njega vuce za sobom. Lako bih ja to rijesio, izvoli kofere, alimentaciju koliko treba, a onda bih otisao da se najedem prasetine kao covjek :)))

дане

pre 7 godina

Трагично је да је Српска православна црква оваквом лику дала Орден Светог Саве. Ђоковић је само показао колико је јака његова вера.

plazoje

pre 7 godina

jedno je činjenica: otkada je počeo da filozofira upropastio je svoju igru.
nažalost ako ovako nastavi bolje da okači reket o klin,nego da se igra sa našim živcima...
gore glavu novače...

Х

pre 7 godina

Ноле, што си прсо? Ај искулирај мало, проведи мало времена негде у неком селу на некој планини у Србији. Мало се рестартуј, поведи и жену, без слушкиња, да мало види где јој је место. А и ти мало да искулираш, да се уразумиш, постанеш мушкарац који удара руком о сто када те не испоштује за било какву ситницу на време када си замислио. Баци ону педерску пудлицу и купи себи нормалног кера ако већ хоћеш. Поједи мало сира, кајмака, пршуте и напиј се озбиљно добре шљивовице, па онда изађи на турнир ко човек а не овако, у 30 година испадаш смешан, а са 18 си био нормалан.

nenapredno

pre 7 godina

Ja kad mi stigne racun od 12000 dinara za grejanje, koje je ocajno, i kad mi plata kasni 4 meseca, ja prvo sto uradim, 3 krsta oko vrata i 6 krugova oko crkve.

Sutradan postanem direktor.

sima

pre 7 godina

Koja je ovo pravoslavna dzamahirija od drzave. Citajuci komentara, pitam se kako je ijedan nehriscanski, nepravoslavni, paganin, nevernik od sportiste ikada osvojio ista? Koji retard od Boga treba da budes pa da ocenjujes ljude na osnovu toga sta nose oko vrata. U ovoj drzavi je kao vecina pravoslavaca, a vidim da nam ide haos. Raj i blagostanje. Pobedjujemo u svim sportovima, ratovima...

Roman

pre 7 godina

Ej...ali ovaj momak je dopustio da mu se istorijska prednost surva i istopi za godinu dana.

Smesno... smesno. Naravno da nece biti prvi do kraja godine

Super

pre 7 godina

On treba oko vrata da nabaci neku mladu svalerku da mu se vrati osmeh na lice pre svega. A posle moze i kristale da nosi i krstove sve je jedno. Kada je muskarac podmiren kako treba i ciglu oko vrata nece mu biti tesko da nosi. Mlad je on covek

zoran ivkovic

pre 7 godina

prosto neverovatno kako je djokovic dugo igrao konstantno na visokom nivou ! doslo je do krize i pada forme i jednom mora doci i do tog trenutka i kod djokovica se to desava sada ! nema to nikakve veze ni sa amajlijama oko vrata ,ni verom , ni suprugom Jelenom ! kriza kod nola je pocela po osvajanju rolangarosa ! novak je jedan od malobrojnih teniskih sampiona koji ima sva 4 grenslema ! mnogo je veliki igrac ali sada je pao u formi ! nesto sto mene cudi da nole ima ozbiljan problem sa prvim servisom vec duzi period ...on nikad nije ni imao servis tipa federera ,vec mnogo poena mora da zaradi u polju ....ono sto je zanimljivo marej ce preuzeti prvo mesto i ka tome stremi i ima ogromnu podrsku ...ali i ako preuzme prvo mesto bice zasluzeno ...ali on nikad nece biti veci teniser od nola ,rafe i federera ! jednostavno postojala je velika 3 a neko je na silu potencirao na velikoj 4 da bi mareja ugurao tu ....marej da nije britanac i nena ogromnu podrsku ponekad bi usao u prvih 10 ...kao conga

u prolazu

pre 7 godina

Sta vas briga sta nosi? Neka nosi papriku oko vrata pa ...? Ne branim ga jer sam fan,tenis ni ne gledam. Aman,gledajte svoja posla a ti crni B92 sta postade! Da,dobices vise klikova na ovakve "vesti",sabanizacija medija.
(Duci0167, 17. oktobar 2016 12:15)

Potpisujem! Dosta više!

Strajder

pre 7 godina

Zašto toliko vas smatra da ima nekakvo pravo da "poruči" Novaku šta da jede, kako da se ponaša prema svojoj ženi, šta da nosi oko vrata, kako da pristupa igri..? Ova cela stvar je otišla predaleko, ponašate se kao da je Novak neka vaša svojina, kao da vam je dužan nešto, samo zato što je, eto, poznat. Hoćete da svakome od vas zagledamo šta nosi oko vrata ili kako se ponaša u svom braku? Čovek živi svoj život, bilo bi pametno da to radite i vi. I ja volim da gledam Novaka kako igra tenis, ali tu se cela priča završava, ne zanima me ništa iz njegovog privatnog života. Najzad, i taj tenis je jedna najobičnija igra, sport, ljudi se takmiče ko će bolje da udara lopticu. To treba da vam bude zabava, razonoda, da palite TV da ga gledate tek kada završite sve obaveze, a ne da vam se centar sveta nalazi u Novakovim teniskim (ne)uspesima. Za pet godina će taj isti Novak da leži na nekim svojim osvojenim milijardama dolara i biće ga briga za sve, a vi ćete i dalje da sedite ispred TV-a i da komentarišete tuđe živote. Ovo najdobronamernije pričam.

baba Vanga

pre 7 godina

Kad procitah ovo pade mi napamet Vitni Hjuston. Najlepsa, najbolja i najbogatija pevacica svih vremena , ali i krajnje nesrecna i nezadovoljna pa je zavrsila onako kako je zavrsila...mozak je cudo nedokucivo...

City Girl

pre 7 godina

On je jos na Wimbledonu rekao da ima privatnih problema i ocigledno je da ih jos nije rešio. Nervozan, dekocentrisan i nezainteresovan na terenu. Tu ne pomažu ni krst ni amajlija. Da li su zaista privatni problemi ili je covek jednostavno pukao? Pa on je veci deo svoje mladosti proveo na terenima, u avionu, po hotelima, pod pritiskom, logicno je da to ima cenu. Ali ako mu je sve to zaista dosadilo, onda bi trebao da se povuce dok je na vrhu.

dr

pre 7 godina

iskustveno govorim da su joga i meditacija laz I obmana.

ako se odreknes krsta, odrekao si se I Gospoda raspetog na njemu,.
Covek je sa zenom uvucen u klasicnu zamku, I tesko da ce se otgnuti od bande ispiraca mozgova

nenapredno

pre 7 godina

Citam komentar ovog lika Savet Srba ili kako vec, ovo sa zvezdicama...i pre nego sto mi pukne zucna kesa od smeha imam dva pitanja.
1. da li si ikada napravio takav zivotni plan za sebe.
2. da li stvarno mislis da Novak cita komentare?

korelacija sa samim sobom

pre 7 godina

Poterao ga maler posle Pariza. A to i nije Maler nego Karma... Kad umislis neke stvari pa ti se desi zivot. Nijeda ga kritikujem, ali on je tek tad trebao da se dokaze.... Nigde u zivotu se ne zivi od stare slave niti tvoje probleme resava neko drugi. Ono sto uradis uradio si. Za sve sto uradi neko drugi, neko drugi i preuzme zasluge. Licno ne razumem tu spiritologiju, ali ako misli da treba da bude na nekom mestu psihicki i fizicki, onda ne treba da bude na terenu. Turniri ne cekaju da on prebrodi neke stvari u zivotu. Ne kazem da Murray koristi trenutak, ali Murray je na pravom mestu u pravo vreme.... i preslo mu je to u naviku. Nije da favorizujem Murraya ali on nije izlazio pred novinare i davao izjave o spajanju svog duhovnog ja sa samim sobom pa izlazio na teren da lomi rekete. Da najsturiju izjavu za javnost, izadje i pobedi. Ja stvarno ne razumem te price na kojima se potencira kad svi znamo da se tenis igra na terenu a ne pred kamerama i mikrofonom.

Данијел

pre 7 godina

А кад се сетим после победе на УС опен поглед ка небу и речи волим те Боже за све што си ми дао, колико пута поглед ка небу и речи молим те Боже само још овај пут. И давао му је Бог, није штедео, освојио је све што се могло освојити и онда...
ТРАС, све је заборавио и окренуо се нечему о чему ни он не зна шта је нити је у вези са нашим предањем. Сигурно је да то није његова идеја већ његове жене, а она залудна је имала доста времена да се састаје и разговара са свакаквима док је нису придобили.
Надам се да ће Новак смоћи снаге да се врати себи, и да очисти круг људи око своје породице који вребају као лешинари!

Srboljub

pre 7 godina

Три девојке су ходале по железничким шинама кад се нађоше између два
мимоилазећа воза али осташе живе. Ту у близини стајали су демони и
жестоко се расправљали.
– Што ниси гурнуо прву девојку под воз? – викали су на једног. – Сад
би њена душа припала нама.
– Нисам могао; на девојци је био крстић!
– А ти зашто си оклевао? На другој није било крстића! – викали су на другог.
– Она није имала крстић, али се осенила крсним знамењем.
– А зашто си ти зевао? Трећа је сасвим неверујућа!
– То јесте тачно, али њу је њена мајка закрстила пред полазак,
рекавши: „Иди с Богом!“
(petar, 17. oktobar 2016 11:59)

e, ima još bolji:

idu tri pijanca prugom, skoro bauljaju. Prvi reče:
"Al dugačko ovo stepenište, noge ne osećam više...".
Drugi dodade svoju opservaciju:
"Ajd' što je dugačko, nego ovaj gelender mnogo nizak..."
A treći će, osvrnuvši se:
"Ej, dragička! Ne brinite, evo ide lift!"

Naravoučenije: pustite čoveka da nosi oko vrata šta voli i šta mu trenutno čini dobro. Naravoučenije 2: hi-hi, religiozbni fanatici na aparatima, priceless.

monaco tax-men

pre 7 godina

odgovoriti zaokruzivanjem broja:
1. kamen mudrosti
2. dziberski talisman
3. kresivo za cigare

inace divno vaspitano dete visoko kulturnih roditelja od stila. reprezentativni srbistan specimen. gastarbajter iz monaka.

marko

pre 7 godina

vrati ti krst nista te ne kosta...lepsi ti je zivot bio sa njim...a i mi bi mogli nista nam ne bi falilo...od kad smo u komuniste otisli krenuli smo da posrcemo...hrvati krst nikad nisu skidali a bgm ni muslimani polumesec

ii

pre 7 godina

Znaci po svim ovim komentarima,novaku su bacene sihre,budizam,scajentologija,kamenje,veganstvo,zena,dijete,bolivudska glumica,novace nju ti oprastam ,ako tu tjeras kera....pustite covjeka da zivi,gledajte svoja posla.

Savet Srba

pre 7 godina

*Novak se ocigledno ne snalazi na terenu kao nekada i ti od vremena kad je uplovio u bracne vode..(nadam se da nisu „porodicni problemi")
*Ocigledno je da trosi puni energije na porodicu i td. a onda mu energija manjka na terenu..
*Ocigledno da joga ne pomaze.
*Amajlija(kamencic)provereno ne ponaze
*Dijete i izgladnjivanje ne vrede
(Jer je toliko omrsao da deluje nekako
anoreksicno-a tenis ipak treba malo vise
snage i mase,teretana pod obavezno!)
*Jacina servisa-vezbati,vezbati i samo vezbati!
*Igra na mrezi-vezbati,vezbati i samo vezbati!
*Psiho-terapeut i kondicioni trener zreli odavno za otkaz!
*Mala redukcija „Crvenih tepiha" (Ana je tako posrnula nepovratno)
*Redukcija manje-bitnih turnira! (Fokus na Gren slemove)!
*Uz Sve ovo,pod uslovom da i dalje zeli da pobedjuje bice „Onaj stari-nepobedivi"
-Nas No1e!
Srecno!

Duci0167

pre 7 godina

@Anica Sta da posti i ostale mambo dzambo gluposti? Ti imas svoj mir? Pustite ljude da zive kako hoce! Mi sto znamo drugima da dirigujemo zivot pa to na svetu nema.

Klapoje

pre 7 godina

Ma kakvi problemi! To jest, jesu problemi, ali oni hiljadu puta vidjeni. Klinac, ukebala ga neka zenska, pa dete, ozenio se protiv svoje volje, ne voli je, ona ga sputava, nagonski ga želi samo za sebe, hoce da izbaci iz zivota sve "njegovo", odvoji ga od njegovih. Ih, bre, ko da ne znate ...

beba mihalj

pre 7 godina

Zalosno je sto se, mnogi koji pisu,prave izuzetno pametni.Djokovica niko ne mrzi i sto bi.Doneo nam je velike radosti kao narodu,meni licno ili bilo kome nista nije dao, ali ocigledno je da sa njegovom
psihom nesto nije u redu.Sam sebi je najveci neprijatelj.Ima porodicu,ima mnogo para,pa se
iskremo nadam da ce mu to
pomoci. Naravno,kada je bio nacionalni heroj,niko ne moze nemo da gleda njegovo potonuce.

Goodman

pre 7 godina

Treba da vrati krstić s Hilandara oko vrata. 
Ovo srce, ili već šta je što sada nosi na lančiću, 
predstavlja tzv. ''IDOL''. Kada idol nosi neko ko 
ne veruje u Boga, to nema veliku težinu, ali kada
to nosi pravoslavac a naročito neko kao Nole koji 
je nosilac ordena Sv.Save, nije dobro. Zato što 
predstavlja regresiju, vraćanje, uzmak na paganski 
ili sujeverni teren, i stoga svojevrsno odricanje od Boga. 
Ma ko mu tog idola dao, i ma sa kakvim ''najlepšim'' željama, 
dužan je da se uputi u to kakvu ''medveđu uslugu'' čini Novaku.
(Joc@, 17. oktobar 2016 11:36)
e druze ajd vrati se u srednji vek bice ti extra tamo...

Лајави

pre 7 godina

Sta vas briga sta nosi? Neka nosi papriku oko vrata pa ...? Ne branim ga jer sam fan,tenis ni ne gledam. Aman,gledajte svoja posla a ti crni B92 sta postade! Da,dobices vise klikova na ovakve "vesti",sabanizacija medija.
(Duci0167, 17. oktobar 2016 12:15)
Новак је јавна личност и као што он има право да буде шта хоће и као што свако може да буде и ради шта хоће, тако и народ може да коментарише и износи мишљење о томе!!! Сви ми имамо и право избора и слободу мишљења!

razdrazljiv

pre 7 godina

Samo da ne ode u sajentologe.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Englez, 17. oktobar 2016 11:30)

Kada sam ja to napisao pre par meseci komentar mi nije objavljen. Inace, tada rekao: Nadam se da mu nije nekta sekta za petama, oni mogu da budu jako gadni... secam se clanaka iz 80-tih kako je Tom Kruz pokusavao da ih se otrese, a eto ga sad na vodecoj funkciji u sajentolozima... znaci, ne odustaju lako...
Ovaj moj komentar je bio baziran na njegovom mrsavom izgledu koji nikako nije posledica ishrane (inace, Nole nije vegatijanac u njegovoj knjizi ima nedeljni meni koji itekako sadrzi meso)... ovo meni lici na psihicku torturu neke vrste, neispavanost (odatle razdrazljivost i cepanje majica). U to se uklapa i nosenje kristala - gorski kristali imaju karakteristiku da absorbuju negativna zracenja, dosta ljudi ih drzi pored kompjutera.
Dakle, sve zajedno ukazuje na psihicki pritisak i probleme. Mnogo bih vise voleo da su u pitanju porodicni ili politicki problem, nego da ima probleme sa nekom od velikih sekti.

Deco, najvaznije je dobro zdravlje

pre 7 godina

Potpao je pod poguban uticaj zene nju ejdz sektasice.
Nije ni prvi niti poslednji, srce nas cesto tera da radimo samodestruktivne stvari.
Ostaje zal sto se to desava, ali najvaznije je zdravlje :]

Duci0167

pre 7 godina

Sta vas briga sta nosi? Neka nosi papriku oko vrata pa ...? Ne branim ga jer sam fan,tenis ni ne gledam. Aman,gledajte svoja posla a ti crni B92 sta postade! Da,dobices vise klikova na ovakve "vesti",sabanizacija medija.

mladen

pre 7 godina

"ametist se koristi u slucajevima velikih gubitaka i dusevne patnje..." Sta je to Djovak izgubio kad toliko pati? Ima 300 milona dolara i 12 GS titula + 30 mastersa! STA?

Asdf

pre 7 godina

Setite se Toronta i zavrsne ceremonije. Ja sam se zaledio. Narvno posto je pobedio niko to nije negativno prokomentarisao cak naprotiv. Verujte da sam u tom trenutku pomislio da je Novak potpuno odlepio i uprkos pobedi osecao dozu gorcine posle turnira u Torontu.
(Vale, 17. oktobar 2016 11:56)


Ja nisam gledao taj turnir. Šta se desilo tokom završne ceremonije?

Too Drunk To Fuck

pre 7 godina

Hahahaha, sta sam vam rekao u komentaru ispod :-))))))))))))))))
Nego, sto se tice Novaka i praznoverja, ja mislim da je bolje i da nosi kamencic, nego da stalno izvlaci gace iz dupeta i onda mirise prste...

javna licnost

pre 7 godina

Kakve li bi smo tek komentare pisali da odluci da batali tenis (ima pravo,njegov zivot) ili da izjavi da je biseksualac,ne smem ni da pomislim ali ujedno,to je cena slave,u zivotu se sve placa.

Ps

pre 7 godina

Ironija je u stvari ta da je Novak sve postigao napornim radom i treninzima, nikakav krst, nikakav kamen, i nikakva ishrana tu nema zasluga.
Što se tiče Jelene ja mislim da se tripujete žestoko. Novak ne sluša nikoga, on ima te neke ideje, tu neku filozofiju u zadnje vreme, i tu nema pomoći dok sam ne skonta da je previše utonuo u sve to.
Jelena je kriva toliko što ga možda podržava u tome, al' opet, žena mu je, majka sina, ne može a da ne podržava svog muža.
Veća krivica je na Vajdi i Bekeru koji kao treneri treba da mu skrenu pažnju da se previše izgubio u svemu tome, i da bi trebalo opet da trenira krvnički, jer nema druge opcije nego rad i samo rad, ako misli da bude ni manje ni više nego broj 1, ili još gore, da stigne RF.
Na kraju, ovo je još jedan primer kako religija može da upropasti i najbolje ljude. Želim mu brz povratak - ne u formu - nego u realnost.

bucika

pre 7 godina

Citajuci ove komentare dodjoh do zakljucka da je neko bacio cini na nasev Noleta. Onda bi trebalo da vrati krst ili sto pre ode na Hilandar. To je moje misljenje..

Goran

pre 7 godina

pa sta ako nosi kamen ko ste vi da sudite i da znate sta treba da radi,odakle vam pravo,kao navijate za nekoga a sprdate se sa njim,pa sta ako ne nosi krst,i nama je to pravoslavlje donelo sreće zadnjih 30 godina bas vidim,najbolje 3krsta da stavi možda mu se podigne forma.

realnost

pre 7 godina

Sve religije su sekte,a Djokovicev uzrok poraza nije sto nosi neki glupi kamen,nego zato sto je pad forme jednom morao da se desi,niste valjda svi mislili da ce doveka pobedjivati...svaka mu cast na celoj karijeri!

Cacanin

pre 7 godina

Covek je pred razvodom....velike sanse da napusti tenis do kraja godine.Cela porodica u rasulu.Ne govorim ovo iz neke zavisti ili mrznje vec proverena informacija.Obozavam ovog coveka i veoma sam ponosan....ali uzeli su nam naseg Noleta.....ponosa Srbije..Updavo sam pogledao par snimaka ...sve u vezi budizma,meditacije,joge..gde on licno prica na bini....da samo vidite ove ljude oko njega...uzassss.Zalosno...Boze oprosti i pomozi

Shomi

pre 7 godina

e ja inace ne pisem ove vase komentare, posmatram samo kako ljudi jedva cekaju nesto da procene ocene ili bolje receno osude.
pustite noleta na miru ljudi, covek je kao i svi ostali. ima uspona i podova. umesto da ste zahvalni sto imamo vrhunskog sportistu koji je uz to i dobar covek ili bolje receno dobra dusa vi ga pljujete cim ne ispuni vasa ocekivanja. dali nosi ametist ili krst ili nije pobedio sto peti put za redom....
krajnje cinichno.
pozdrav svim ljudima dobre volje i razumevanja za tudje muke.
pozdrav i svim ostalima.

Лајави

pre 7 godina

Његов живот, његова ствар, што се мене тиче нека буде и сибирски шаман! Но неспорно је да је генетици народа Европе страно вегетаријанство, свако ко то генетско наслеђе ниподоштава, не чини себи добро! Неспорно је да народи Европе имају своје методе душевног исцељења и мира, које су уз то и медицински доказане! Те методе су старије од будистичких медитација, јер потичу још од старих Египћана који су их пренели у стару Грчку, а које је касније преузело и хришћанство, а то је стара, добра и проверена МОЛИТВА!!! П.с. Што се тиче Новакове жене, не познајем је, али видим да је данас дошла нека мода да отац учествује у купању детета, припреми хране, мењању пелена. Што је све погрешно и деградира оца и његову улогу у одгоју, а вероватно га деградира и као мужа, ма колико то жене не желеле да признају!

sacha

pre 7 godina

Samo nek se pridrzava vegetarijanske ishrane uz zenu, i nek veruje u koje kakve gluposti. Strmoglavo pada od kako je poceo da veruje u razni razna sr...a.

sima

pre 7 godina

Ako se neko razume u tenis može da vidi Noletov položaj kod serviranja. To nije prirodan položaj i neka premota Noletove servise od ranije pa će videti. Novak servira ravno i direktno bez uvijanja,savijanja i tako dalje.. Kad ga vidite sada on se neprirodno izvija i namešta tako da može da servira kako mu telo dozvoljava. ČOVEK JE POVREĐEN i bilo bi lepo da to shavtite. Nikakve dijete, kamenje, trava, nisu problem nego povreda. On igra na silu da bi izvukao ovu godinu a svi oko njega kriju povredu ( osim onog glupog Bekera koji je prvi povredu i pomenuo zato će sad da leti). Ko god je sportista zna da ne postoji ništa gore za glavu kada ne možete da date sve od sebe a mislim da je ovo sa Noletom neka ozbiljnija povreda. E to zeza glavu našem nepobedivom a ne nešto drugo tako da ostavite No1e-ta na miru. Čovek ne najbolji teniser koji se rodio i mogu samo da zamislim šta mu je u glavi sada kad mu Batista-Agut pravi vinere a on fizički ne može to da spreči...eeee rođaci... Pa čovek je osvojio 4 Gren slema u nizu... pa i Fererija da teraš 300 na sat stalno raspao bi se. Ubili su mu telo pa glava sama pada ali ni to neće dugo zato Nole brate drž se da uzmeš prvo mesto, oporaviš se i sledeće godine deri ove polu-tenisere :)

Vaše ime

pre 7 godina

Njegov jedini Bog u životu treba da mu dubu reket i loptica. To mu je donelo slavu, novac, sve! Što više treniraš bolji si, kraj priče; uvek bilo i uvek će biti.
Kad kreneš da se oslanjaš na neke imaginarne sile, polako ali sigurno propadaš.

Andjela

pre 7 godina

Pocepa je deo majice...i onda pri 40:40 na servis protivnika svojevoljno otišao do klupe da uzme novu majicu....
prekršaj PRVE VRSTE...i sudija mu "progledao kroz prste" (zato što je br:1)....
jedan u nizu ne ferplej poteza.....
Tužno je to , kako nije uspeo da se disciplinuje (da u svoj tim uzme nekoga psihologa koji će da ga uči ferplej ponašanju)!

anica

pre 7 godina

Ne pomaze njemu nikakav kamen..mir se ne nalazi tako...pitajte ga je l se krsti i jel posti na Krstovdan i kako se prekrsti...sta znaci vera, poreklo i gen...puno me razocarao tim potezom...to se ne radi.

sasho

pre 7 godina

Novac te lagano vuče ka mraku hteo to čovek ili ne.Možda je Novaka manje povuko,ali oko njega su sve mračne sile u vidu njegove žene,oca kojima su novci pomračili svest.Za mene sem krsta oko vrata,moze doci simbol jing i jang.U svakom dobrom ima nesto lose i u svakom lose ima nesto dobro.Drze se Novače svojih dedova,pusti to kamenje.

sasa jokic

pre 7 godina

Upravo ova slika sa pocepanom majicom, govori koliko mu pomaze taj kamen....
Nole je za Srbiju uradio vise od bilo koga, i u tenisu dostigao vrh, ali je steta sto je promenio nacin zivota, i prakticno se odrekao prvog mesta i mogucnosti da postane GOAT.
To je njwgova stvar naravno, ali opet uzimajuci u obzir njegovu popularnost, koliko ga mladih ljudi u Srbiji obozava i cinjenicu da je mnogima uzor, mogao bi malo i o tome da razmisli.
Ja stvarno ne znam ko ga je "uvukao" u taj vegan i sliritualni svet, ali to definitivno ne ide sa vrhunskim sportom.
Nekako me sve to sa njim podseca na Dzona Lenona, najozbiljnije to mislim. Neverovatno je da je za par meseci od pozicije nepobedivog, spao na nivo prosecnog tenisera, bez fizicke i mentalne snage.

kao

pre 7 godina

Meni liči na Supermena kojem su smutili onda bućkuriš, pa se ovaj pogubio.
Kako god, kristal mu čini sve suprotno od onog što piše u textu.

mup

pre 7 godina

Kada Srbin potrazi snagu u necijim tudjim izvorima duhovnosti i ravnoteze, a odbaci svoj krst koji mu je pomogao da prevazidje sve poteskoce i iskusenja, onda se ta osoba srusi kao vavilonska kula u prah i nistavilo. Iza ovoga stoje strane obavestajne sluzbe koje su prvo zavrbovale Jelenu, a onda ona tim zen glupostima Novaka. Na terenu sa hilandarskim krstom mu nisu mogli nista i na to su udarili najsnaznije. Rezultat je ocigledan, za godinu dana ce se boriti da ostane medju 20. Krizi je doprinela i bolivudska glumica Dipika Padukone o kojoj zapadni mediji ne prestaju da pisu. Sve je pocelo 2014 kada je Novak igrao egzibicioni turnir u Indiji i upoznao tu lepu glumicu. Nedavno su vidjeni kako zajedno izlaze iz auta i posle toga je doslo do krize u braku Djokovica. Jelena je cak trazila i razvod, kao i podelu imovine od 150 miliona evra.

Sloba

pre 7 godina

Da, sada lomi reket smireno i sa puno ljubavi... Vracaj Borisa u tim i uzimaj se u najstrozu pamet u najskorije vreme. Sve ce doci na dobro. Manje price vise treninga je resenje.

Dušan

pre 7 godina

Federeru nikad nisu trebale amajlije, magije i neke više sile. Treba Novak da batali sve to i fokusira se na tenis. Ako mu se igra naravno, ako ne, onda nikom ništa.

Mich

pre 7 godina

Puko covek skroz posle RG, skinuo krst sa hilandara, da bi nosio neke feng sui gluposti, (Nisihori bi bas nisio krst sa Hilandara)
Jede sememke, pije pticije mleko, alo sine igras tenis treba ti snaga, kad zavrdis karijeru onda se glupiraj AKO IGRAS, ONDA IGRAJ KO COVEK.

Sosa

pre 7 godina

Stvarno ne znam ko više preteruje sa tim krstićima, hranom, i uopšte Novakovim zivotm, "novinari" ili čitaoci?! Ostavite čoveka i ženu mu na miru, da žive svoj život i rade svoj posao. Pa, jel morate u sve da se mešate i sve da komentarišete?! Gledajte svoja posla i budite u nečemu najbolji na svetu, pa još najbolji svih vremena, e onda ćete imati prava da nekom drugom date neki savet. Kod nas ništa novo, uvek sve vrhunski stručnjaci sede i sve komentarišu, sve znaju, bokte! Da igraju fudbal, tenis, da vode državu, da kuvaju, razumeju se u modu, muziku, film, ma nema šta ne znaju! A, ovamo kada ih vidiš... Budibosnama kakav svet.Gledajte malo više svoja posla i svoj život

Arch Enemy

pre 7 godina

Već sam jednom prilikom rekao ovdje da neko hoće da ,,napravi budalu" od ovog velikog čovjeka i tenisera podvaljujući mu istočnjačke šarene laže koje nemaju veze sa profesionalnim sportom i zato Nole odstranjuj to dok još nije kasno jer znam nešto o tim stvarima i znam gdje to vodi!Staze samospoznaje u kombinaciji sa retrogradnim načinom ishrane ostavi njima i poželi im svako dobro!

zoran

pre 7 godina

Novace
koliko god da si daleko otisao, nikad nije kasno i da se okrenes i krenes u pravom smeru, kojim nas godinama vodis !!!
Uzivaj u uspehu ali kreni od pocetka !

Savo iz Kikinde

pre 7 godina

"Vrati krst, vrati krst!" Ma, he*o vas krst. Samo se vi drz'te krsta, sve vam je do sada kao po loju islo. Vera u sebe, a ne u svevisnje bradonje. Knjige, knjige, a ne zvona i praporci!

saDopingPrelivom

pre 7 godina

Najveci Srbin ikada, nema sta. Zamenio hilandarski krst amajlijom, zamenio molitvu meditacijom, gusle saksofonom, a pogacu chia semenkama

Samo moje mišljenje...

pre 7 godina

Pa ono, nekada su vrhunski sportisti imali po jednu amajliju, eventualno sitniji ritual za koji samo oni znaju sve u cilju da skinu pritisak...
Ovo sada otišlo u krajnost, pogledajte samo Nadala sa svojim tikovima, a na dobrom je putu da mu se pridruži i Novak...

WTA

pre 7 godina

Ja ne mogu da verujem da ljudi dovode krst i strane vlade u vezu sa Novakovim porazima, ljudi šta je sa vašom mentalnom higijenom? Novak jednostavno ne igra svoj najbolji tenis, ali igraće ga ponovo... Ali šta ćemo s vašim zaključivanjem o prirodi i društvu?

Milisav

pre 7 godina

Covek ocigledno ima neke psiholoske probleme i pokusava da pobegne od njih na sve moguce nacine. Ovo je jedan od njih ali to je samo bezanje od pravih uzroka koje samo on zna.

Kutuzov

pre 7 godina

Ako ovaj dečko nije u neku sektu evo tu me seci.A i njegove izjave su u stilu Sai Babe!Ovog dečka sam podržavao od poraza u Zagrebu od Ljubičića sad već davne 2006 godine i podržavaću ga do kraja! Možda ću zvučati pesimistično, ali nemojmo se nadati Bog zna čemu od Novaka on je svoj zenit prošao, glad je utoljena, ciljevi su postignuti, vreme je da se polako svode računi jednoga od najboljih svih vremena.

P.S Uživajmo makar u igri Endija Mareja jer nam je on poslednje što je ostalo od zlatne ere tenisa.

Srba

pre 7 godina

Crni Nole šta se s tobom dešava? Nebitno je da li si prvi ili poslednji da li pobjeđuješ ili gubiš ali nemoj da izgubiš sebe. Polako mi djeluje da si počeo da se gubiš I da više ne znaš kuda bi I šta bi. Ne daj se Đole odoli iskušenjima i čuvaj porodicu od vanjskih uticaja. Mnogi koji se tako predstavljaju ne žele ti baš dobro. Neka Bog dragi bude uz tebe

goran

pre 7 godina

ja koji sam kopao oci ikom ko bi iole nagovestio stopostotno neobozavanje Noleta, sad sam digao ruke i krenuo i ja da se sprdam, brate ako tebi nije stalo, zasto da mi puls kad ti igras bude 124 (inace mi je normalan 70), pritisak 180/120... budi najveci sajentolog medj srbima, budi budista, nudista...

sve je laž osim smrti

pre 7 godina

Novače odi ti ponovo na Atos pa u miru porazmisli o svemu. Vera, samopouzdanje... sve što čoveku treba nalazi se u glavi. Nije ti potrebno da išta nosiš oko vrata.

Rodoljub

pre 7 godina

Сада ми је јасно шта му је. Када се неко одрекне крста у корист камена...нема ту среће...Ех Новаче, Новаче...То је последица бављења јогом. Заиста ми је жао. Он је слика српског народа. Сами се Бога одричемо и правимо себи идоле...Како да очекујемо добро када се добра одричемо?

bbROD

pre 7 godina

Nije problem ni u krstu ni u ametistu. Ni jedno ni drugo mu nece pomoci. Problem je u njemu ili necemu oko njega. Ocigledno je da postoji neki problem. Treba se uhvatiti u kostac s tim i resiti to a onda krenuti u napad na 18 GS. Jos uvek verujem da to mozes Nole

drasko

pre 7 godina

Sta reci, nisam neki vernik, tako reci nikakav, ali nije tesko primetiti njegov pad otkada je batalio nosenje krsta i okrenuo se indijskoj duhovnostj, filozofiji i veganstvu.

ljudska potreba za verovanjem

pre 7 godina

tzv savremene zene/devojke su antitradicionalno nastrojene, stoga pravoslavlje/katolicizam nadomescuju horoskopima,amajlijama,cinima itd

majtimajk

pre 7 godina

"Oni koji veruju u kristaloterapiju i feng šui, ametist smatraju kamenom koji dovodi telo u um u ravnotežu i odagnava nestrpljenje."

- pa vidi se, radi, potpuno je uravnotezen!

petar

pre 7 godina

Три девојке су ходале по железничким шинама кад се нађоше између два
мимоилазећа воза али осташе живе. Ту у близини стајали су демони и
жестоко се расправљали.
– Што ниси гурнуо прву девојку под воз? – викали су на једног. – Сад
би њена душа припала нама.
– Нисам могао; на девојци је био крстић!
– А ти зашто си оклевао? На другој није било крстића! – викали су на другог.
– Она није имала крстић, али се осенила крсним знамењем.
– А зашто си ти зевао? Трећа је сасвим неверујућа!
– То јесте тачно, али њу је њена мајка закрстила пред полазак,
рекавши: „Иди с Богом!“

ded

pre 7 godina

WTF!? Šta sam upravo pročitao? Komunikacija sa andjelima i flešbekovi iz prošlog života? Ravnoteža, energija, feng šui? Idi igraj tenis i ne glupiraj se više. Šta se desilo sa ovim čovekom za samo nekoliko meseci?

Vale

pre 7 godina

Setite se Toronta i zavrsne ceremonije. Ja sam se zaledio. Narvno posto je pobedio niko to nije negativno prokomentarisao cak naprotiv. Verujte da sam u tom trenutku pomislio da je Novak potpuno odlepio i uprkos pobedi osecao dozu gorcine posle turnira u Torontu.

edit

pre 7 godina

Momak ocito ima neki problem i to je na njemu da resi,osim ako ne postoji nesto ili neko ko ga drzi pod paskom iz nekog razloga.Pa sve da je i to,Novace,trgni se i uredi svoj zivot po svojoj meri u sportu ili nekom drugom zanimanju.Ne dozvoli neke "ucene" ili bilo sta.Greska je sto ljudi misle,zena mu ovo ili ono,nit se ona sta pit niti se pitala.Glumata neku "ludost"jer je sporedna licnost u familiji Djokovic,no ako njemu odgovara takva neka je,nek im odgaja dete pa dok traje nek traje.

Joc@

pre 7 godina

Treba da vrati krstić s Hilandara oko vrata.
Ovo srce, ili već šta je što sada nosi na lančiću,
predstavlja tzv. ''IDOL''. Kada idol nosi neko ko
ne veruje u Boga, to nema veliku težinu, ali kada
to nosi pravoslavac a naročito neko kao Nole koji
je nosilac ordena Sv.Save, nije dobro. Zato što
predstavlja regresiju, vraćanje, uzmak na paganski
ili sujeverni teren, i stoga svojevrsno odricanje od Boga.
Ma ko mu tog idola dao, i ma sa kakvim ''najlepšim'' željama,
dužan je da se uputi u to kakvu ''medveđu uslugu'' čini Novaku.

M

pre 7 godina

Javlja mi se da će jednog dana da iskaže bes i na tom ametistu. E onda će se vratiti u pravo stanje, kada bude shvatio da ne zavisi on od ametista nego da ametist zavisi od njega.

konzervativac

pre 7 godina

Pao je pod uticaj zene sa raznim meditacijama,feng suima i ostalim glupostima,to nikako nije dobro.Postaje vegan,gubi snagu i kilograme a Boga mi i duhovno mi u poslednje vreme deluje prazno i slabo,nema vise tog zara i zelje za pobedom u njegovim ocima.

DD

pre 7 godina

"Ја сам Господ Бог твој; немој имати других богова осим Мене."

"Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити."

Bilja

pre 7 godina

Једноставно сам шокирана. Зар је камен јачи од ХИЛАНДАРСКОГ КРСТА! НОВАЧЕ враћај се ПРАВОСЛАВНОЈ ВЕРИ И МОЛИТВИ - ТО ДОНОСИ ПРАВИ ДУШЕВНИ МИР И СРЕЋУ!!! БОГ НЕКА ТЕ ЧУВА!

AnalfaBOTa

pre 7 godina

"Ametist se smatra korisnim u slučaju da neko ima problema sa zakonom ili novcem"

Sad ce da navale oni prolivi u vezi sa porezom... Ugasili smo.

paja patak

pre 7 godina

Znači problem je jel nosi ili ne nosi krst što se tiče tenisa.
Ajde onda svi neka stave krst i eto ih na br.1
Vrlo jednostavno, zar ne?
Koliko ispranih mozgova ovde majko mila.
E da i mesa da pojede što više :-P

Heba

pre 7 godina

@Sosa,
Da, ali Djokovici se itekako mesaju u nas zivot. Izviruju iza sva kog ćoška, u svakim su novinama, emisijama, pametuju, izludeli su moje prijatelje, oterali naciju u neko ludilo, osvetnicki sportski rat, mrznju prema drugim sportistima, drugim nacijama.

megatronman

pre 7 godina

Ta njegova gospođa bi se trebala manje uplitati ako ne kompletno u njegov život a onda u njegovu ishranu, trening i uvjerenja/svjetonazor. Hrvatski primjer je boksač Mavrović. Vrlo sličan scenario. Odlična karijera, veza s ženom, vegetarijanstvo, kraj karijere. Novače, zaboravi vegansku ishranu.

Stara Škola

pre 7 godina

Cini se da je Nole malo "ispao iz koloseka"..Na zalost, ako nastavi da se hrani travama i receptima Maje Volk, da veruje u ove kristale i amajlije, vrv vise nikad nece dostici nivo koji je imao prosle godine..

Teo

pre 7 godina

Još jedna glupost u režiji Novakove žene. Umoran je ali ne od tenisa već od ostalih gluposti kojima se uz tenis bavi. Treba se najesti kako spada, naći dobrog kognitivno-bihevioralnog psihoterapeuta, alaliti sve i fokusirati se na tenis i česiti odmor. Još mu je ostalo par godina igranja a posle neka radi što ga volja i udovoljava ženi. Neka malo vidi kako se Vavrinka ponaša ili kako se ponašao njegov idol Pit Sampras. Strmoglavo pada a najgore je što se uz lošu igru ponaša katastrofalno i kvari sliku o sebi.

Mrkela

pre 7 godina

Sta god bilo, ne deluje. Bar ne po sportskom pitanju. Nadam se da ce uskoro na Hilandar da pazari novi krst, stavi ga i nastavi gdje je stao...

ostavite Novaka malo na miru

pre 7 godina

Kakve veze ima šta nosi oko vrata?! Njegova stvar.
Čovek ne može ni da diše, da se ne piše o tome. I ako ima neki problem, rešiće ga. Nije na nama da ga dodtano nerviramo.

Teo

pre 7 godina

Još jedna glupost u režiji Novakove žene. Umoran je ali ne od tenisa već od ostalih gluposti kojima se uz tenis bavi. Treba se najesti kako spada, naći dobrog kognitivno-bihevioralnog psihoterapeuta, alaliti sve i fokusirati se na tenis i česiti odmor. Još mu je ostalo par godina igranja a posle neka radi što ga volja i udovoljava ženi. Neka malo vidi kako se Vavrinka ponaša ili kako se ponašao njegov idol Pit Sampras. Strmoglavo pada a najgore je što se uz lošu igru ponaša katastrofalno i kvari sliku o sebi.

Duci0167

pre 7 godina

Sta vas briga sta nosi? Neka nosi papriku oko vrata pa ...? Ne branim ga jer sam fan,tenis ni ne gledam. Aman,gledajte svoja posla a ti crni B92 sta postade! Da,dobices vise klikova na ovakve "vesti",sabanizacija medija.

ostavite Novaka malo na miru

pre 7 godina

Kakve veze ima šta nosi oko vrata?! Njegova stvar.
Čovek ne može ni da diše, da se ne piše o tome. I ako ima neki problem, rešiće ga. Nije na nama da ga dodtano nerviramo.

Dušan

pre 7 godina

Federeru nikad nisu trebale amajlije, magije i neke više sile. Treba Novak da batali sve to i fokusira se na tenis. Ako mu se igra naravno, ako ne, onda nikom ništa.

ded

pre 7 godina

WTF!? Šta sam upravo pročitao? Komunikacija sa andjelima i flešbekovi iz prošlog života? Ravnoteža, energija, feng šui? Idi igraj tenis i ne glupiraj se više. Šta se desilo sa ovim čovekom za samo nekoliko meseci?

megatronman

pre 7 godina

Ta njegova gospođa bi se trebala manje uplitati ako ne kompletno u njegov život a onda u njegovu ishranu, trening i uvjerenja/svjetonazor. Hrvatski primjer je boksač Mavrović. Vrlo sličan scenario. Odlična karijera, veza s ženom, vegetarijanstvo, kraj karijere. Novače, zaboravi vegansku ishranu.

Strajder

pre 7 godina

Zašto toliko vas smatra da ima nekakvo pravo da "poruči" Novaku šta da jede, kako da se ponaša prema svojoj ženi, šta da nosi oko vrata, kako da pristupa igri..? Ova cela stvar je otišla predaleko, ponašate se kao da je Novak neka vaša svojina, kao da vam je dužan nešto, samo zato što je, eto, poznat. Hoćete da svakome od vas zagledamo šta nosi oko vrata ili kako se ponaša u svom braku? Čovek živi svoj život, bilo bi pametno da to radite i vi. I ja volim da gledam Novaka kako igra tenis, ali tu se cela priča završava, ne zanima me ništa iz njegovog privatnog života. Najzad, i taj tenis je jedna najobičnija igra, sport, ljudi se takmiče ko će bolje da udara lopticu. To treba da vam bude zabava, razonoda, da palite TV da ga gledate tek kada završite sve obaveze, a ne da vam se centar sveta nalazi u Novakovim teniskim (ne)uspesima. Za pet godina će taj isti Novak da leži na nekim svojim osvojenim milijardama dolara i biće ga briga za sve, a vi ćete i dalje da sedite ispred TV-a i da komentarišete tuđe živote. Ovo najdobronamernije pričam.

Joc@

pre 7 godina

Treba da vrati krstić s Hilandara oko vrata.
Ovo srce, ili već šta je što sada nosi na lančiću,
predstavlja tzv. ''IDOL''. Kada idol nosi neko ko
ne veruje u Boga, to nema veliku težinu, ali kada
to nosi pravoslavac a naročito neko kao Nole koji
je nosilac ordena Sv.Save, nije dobro. Zato što
predstavlja regresiju, vraćanje, uzmak na paganski
ili sujeverni teren, i stoga svojevrsno odricanje od Boga.
Ma ko mu tog idola dao, i ma sa kakvim ''najlepšim'' željama,
dužan je da se uputi u to kakvu ''medveđu uslugu'' čini Novaku.

Sosa

pre 7 godina

Stvarno ne znam ko više preteruje sa tim krstićima, hranom, i uopšte Novakovim zivotm, "novinari" ili čitaoci?! Ostavite čoveka i ženu mu na miru, da žive svoj život i rade svoj posao. Pa, jel morate u sve da se mešate i sve da komentarišete?! Gledajte svoja posla i budite u nečemu najbolji na svetu, pa još najbolji svih vremena, e onda ćete imati prava da nekom drugom date neki savet. Kod nas ništa novo, uvek sve vrhunski stručnjaci sede i sve komentarišu, sve znaju, bokte! Da igraju fudbal, tenis, da vode državu, da kuvaju, razumeju se u modu, muziku, film, ma nema šta ne znaju! A, ovamo kada ih vidiš... Budibosnama kakav svet.Gledajte malo više svoja posla i svoj život

Mrkela

pre 7 godina

Sta god bilo, ne deluje. Bar ne po sportskom pitanju. Nadam se da ce uskoro na Hilandar da pazari novi krst, stavi ga i nastavi gdje je stao...

goran

pre 7 godina

ja koji sam kopao oci ikom ko bi iole nagovestio stopostotno neobozavanje Noleta, sad sam digao ruke i krenuo i ja da se sprdam, brate ako tebi nije stalo, zasto da mi puls kad ti igras bude 124 (inace mi je normalan 70), pritisak 180/120... budi najveci sajentolog medj srbima, budi budista, nudista...

Mich

pre 7 godina

Puko covek skroz posle RG, skinuo krst sa hilandara, da bi nosio neke feng sui gluposti, (Nisihori bi bas nisio krst sa Hilandara)
Jede sememke, pije pticije mleko, alo sine igras tenis treba ti snaga, kad zavrdis karijeru onda se glupiraj AKO IGRAS, ONDA IGRAJ KO COVEK.

nenapredno

pre 7 godina

Ja kad mi stigne racun od 12000 dinara za grejanje, koje je ocajno, i kad mi plata kasni 4 meseca, ja prvo sto uradim, 3 krsta oko vrata i 6 krugova oko crkve.

Sutradan postanem direktor.

sima

pre 7 godina

Ako se neko razume u tenis može da vidi Noletov položaj kod serviranja. To nije prirodan položaj i neka premota Noletove servise od ranije pa će videti. Novak servira ravno i direktno bez uvijanja,savijanja i tako dalje.. Kad ga vidite sada on se neprirodno izvija i namešta tako da može da servira kako mu telo dozvoljava. ČOVEK JE POVREĐEN i bilo bi lepo da to shavtite. Nikakve dijete, kamenje, trava, nisu problem nego povreda. On igra na silu da bi izvukao ovu godinu a svi oko njega kriju povredu ( osim onog glupog Bekera koji je prvi povredu i pomenuo zato će sad da leti). Ko god je sportista zna da ne postoji ništa gore za glavu kada ne možete da date sve od sebe a mislim da je ovo sa Noletom neka ozbiljnija povreda. E to zeza glavu našem nepobedivom a ne nešto drugo tako da ostavite No1e-ta na miru. Čovek ne najbolji teniser koji se rodio i mogu samo da zamislim šta mu je u glavi sada kad mu Batista-Agut pravi vinere a on fizički ne može to da spreči...eeee rođaci... Pa čovek je osvojio 4 Gren slema u nizu... pa i Fererija da teraš 300 na sat stalno raspao bi se. Ubili su mu telo pa glava sama pada ali ni to neće dugo zato Nole brate drž se da uzmeš prvo mesto, oporaviš se i sledeće godine deri ove polu-tenisere :)

Arch Enemy

pre 7 godina

Već sam jednom prilikom rekao ovdje da neko hoće da ,,napravi budalu" od ovog velikog čovjeka i tenisera podvaljujući mu istočnjačke šarene laže koje nemaju veze sa profesionalnim sportom i zato Nole odstranjuj to dok još nije kasno jer znam nešto o tim stvarima i znam gdje to vodi!Staze samospoznaje u kombinaciji sa retrogradnim načinom ishrane ostavi njima i poželi im svako dobro!

Данијел

pre 7 godina

А кад се сетим после победе на УС опен поглед ка небу и речи волим те Боже за све што си ми дао, колико пута поглед ка небу и речи молим те Боже само још овај пут. И давао му је Бог, није штедео, освојио је све што се могло освојити и онда...
ТРАС, све је заборавио и окренуо се нечему о чему ни он не зна шта је нити је у вези са нашим предањем. Сигурно је да то није његова идеја већ његове жене, а она залудна је имала доста времена да се састаје и разговара са свакаквима док је нису придобили.
Надам се да ће Новак смоћи снаге да се врати себи, и да очисти круг људи око своје породице који вребају као лешинари!

sasa jokic

pre 7 godina

Upravo ova slika sa pocepanom majicom, govori koliko mu pomaze taj kamen....
Nole je za Srbiju uradio vise od bilo koga, i u tenisu dostigao vrh, ali je steta sto je promenio nacin zivota, i prakticno se odrekao prvog mesta i mogucnosti da postane GOAT.
To je njwgova stvar naravno, ali opet uzimajuci u obzir njegovu popularnost, koliko ga mladih ljudi u Srbiji obozava i cinjenicu da je mnogima uzor, mogao bi malo i o tome da razmisli.
Ja stvarno ne znam ko ga je "uvukao" u taj vegan i sliritualni svet, ali to definitivno ne ide sa vrhunskim sportom.
Nekako me sve to sa njim podseca na Dzona Lenona, najozbiljnije to mislim. Neverovatno je da je za par meseci od pozicije nepobedivog, spao na nivo prosecnog tenisera, bez fizicke i mentalne snage.

perspektiva

pre 7 godina

Nole je jos u pocetku svoje karijere pokazao odredjene sklonosti ka "spiritualnom". Prvi korak je bilo preterano filozofiranje o Bogu, pravoslavlju pa druzenje sa nekim pravoslavnim misliocima, odlasci na Hilandar, otvoreno promovisanje nekih reklikvija koje su mu poklonili monasi i kojestarije. Ali tada to nikome nije smetalo posto je to deo "tradicije", to je deo toga sto je Nolo Srbin. Ovo je sad samo druga faza iste te price u koju je on skliznuo mnogo ranije. Licemerno je zamerati mu istocnjacki spiritualizam ako nam nije smetao pravoslavni. Ja ni Federera ni Nadala nikad nisam cuo da pricaju o Bogu i religiji i tu je sustina problema. Covek je teniser i sportista a hteo bi da bude izgleda filozof. Obaska sto bogate ljude vrebaji razni sektasi(setite se Medzika Dzonsona ili ovih holivudskih glumaca) i sto uopste nije nemoguce da je Jelena potpala pod taj uticaj a Novak je svakako demonstrirao da je prijemcljiv za tu vrstu price jos od druzenja sa popovima.

Haler

pre 7 godina

Ovo postaje bolesno: Preko 300 komentara ljudi koji je prema coveku odnose kao prema sopstvenom vlasnistvu,traze da jede po njihovoj meri,da se razvede, smeta im njegova zena,tasta,zaviruju sta nosi oko vrata. Prosetajte bre,ljudi. Pa nije Novak tu da leci vase frustracije zbog nedosttka ispunjenosti sopstvenih zivota! Covek je legenda. I mi nicim nismo ucestvovali u njenom stvaranju. Neka je covek ziv i zdrav, a vecini vas neka je bog na pomoci.

neutralni felsh

pre 7 godina

Nole! Vrati se ti svome krstu, on te je i doveo tu gde si! 
(Darko, 17. oktobar 2016 14:55) 


moj komsa nosi duplo vecu krstacu oko sije pa mu propao dragstor.

Rodoljub

pre 7 godina

Сада ми је јасно шта му је. Када се неко одрекне крста у корист камена...нема ту среће...Ех Новаче, Новаче...То је последица бављења јогом. Заиста ми је жао. Он је слика српског народа. Сами се Бога одричемо и правимо себи идоле...Како да очекујемо добро када се добра одричемо?

monaco tax-men

pre 7 godina

odgovoriti zaokruzivanjem broja:
1. kamen mudrosti
2. dziberski talisman
3. kresivo za cigare

inace divno vaspitano dete visoko kulturnih roditelja od stila. reprezentativni srbistan specimen. gastarbajter iz monaka.

**

pre 7 godina

Njegova je licna stvar sta ce da nosi oko vrata, i takodje je, bez obzira sta publika nalozena na jurenje svih mogucih rekorda i jedinstvenih ciljeva misli, dakle takodje je njegova licna stvar kako ce da igra, sta su mu ciljevi, zelje, ambicije. I njegova je privatna stvar sta mu se desava u zivotu, u kakvoj je fazi, sta jede i cime se bavi. A to sto je pola vas komentatora razularena rulja gladna ko zna cega, to je vas problem... Cast izuzecima.

Anya Lill

pre 7 godina

Kakvi komentari, primitivizam na sve strane, cast izuzecima. Samo fali da povezete marame i nalaktite se na plot kao babe, posto sve bolje znate -sta Novaku treba. Novak je postigao uspehe za 10 naših zivota i ima pravo i da pada, ako mu je do padanja. Navijaci koji ga vole samo kad mu ide,a pljuju ga kad mu ne ide,dakle vecina vas-njemu nije potrebna. Da se bavite sobom koliko dusebriznistvom, daleko biste dogurali. Novaku podrska, i doživotno priznanje.

konzervativac

pre 7 godina

Pao je pod uticaj zene sa raznim meditacijama,feng suima i ostalim glupostima,to nikako nije dobro.Postaje vegan,gubi snagu i kilograme a Boga mi i duhovno mi u poslednje vreme deluje prazno i slabo,nema vise tog zara i zelje za pobedom u njegovim ocima.

majtimajk

pre 7 godina

"Oni koji veruju u kristaloterapiju i feng šui, ametist smatraju kamenom koji dovodi telo u um u ravnotežu i odagnava nestrpljenje."

- pa vidi se, radi, potpuno je uravnotezen!

Pučina je ... grdna

pre 7 godina

Bravo ljudi, tako treba! Nek ste mu rekli! Bravo za vas mudrace, poput "Tea" i stotine njegovih istomišljenika! Novaku, putem ovog foruma, konačno stiže neophodna pomoć od najuspešnijih iz našeg naroda, da se reši svih zabluda i gluposti koje ga sputavaju da i on ostvari poneki uspeh u životu, kao ovi virtuelni giganti "rijaliti" sveta. U njegovo ime se zahvaljujem na vašem dragocenom vremenu i savetima! Dakle, Nole, navali da krkaš, sve ono svadbarski, pekarski – masno i slasno, i da se ugojiš, ako ne kao oni, bar 10-20 kila, pa dobićeš i jači udarac, i za teren, i za kuću – pa ženu tuci ako te ne sluša, najbolje i da je oteraš i nađeš neku mlađu, sa kubikažom od nekoliko litara raznih punila! I obavezno okači oko vrata kajle od 4-5 kila i zlatnim krstom, replikom onog sa kupole hrama S.Save, da pokažeš svoju posvećenost SrBstvu i PravoSlavlju. To nešto novca koji zaradiš (puno manje nego ovdašnji hiperuspešni megaprofesionalci) ne arči uludo na tu posnu ‘ranu i neke dobrotvorne priloge, nego na dvorčeve i vile po svetu i na svoj vozni park od 10tak najluksuznijih auta i poneki aviončić. I prestani da tragaš za smislom života i razlogom svog postojanja, jerbo ti je sve to već poznato i objašnjeno u knjigama svetih otaca naše Crkve! To vreme utroši da više vežbaš, jer 12 sati dnevno je mnogo bolje nego tvojih 6 sati, pa će ti se, logično, nadalje duplirati i rezultati! E "moj" narode, ni pameti, ni srama, a ni sopstvenog života! Mora da je velika muka živeti stalno tuđe?!

Novak Đoković

pre 7 godina

Ok Srbi. Hvala vam na ovolikoj brizi i ovakvim iscrpljujućim kritikama i savetima.
Ja za uzvrat mogu samo da probam da vam uzvratim istom merom, jer ja sam neko kome je ipak stalo do svog naroda ma šta vi mislili o tome.
Pa vas pitam zašto dozvoljavate da vam poslove preotimaju neškolovani ljudi preko stranačkih vezica? Zašto ne uradite nešto po pitanju vaših plata koje su u rangu dzeparaca koje dobijaju neki tinejdzeri u Nemačkoj ili Švedskoj?
Zašto niste SVI izašli na protest povodom rušenja u Savamali, to je vaš narod, vaša braća i sestre. Zašto ne brinete za zdravstvo dok vam decu ubijaju neprofesionalni kvazi doktori?
Zašto dozvoljavate da vas svakodnevno lažu političari koji to rade trisedet godina, zašto glasate za njih? Zašto ćutite i prihvatate da vam na TV-u decu truju nekakve farme, parovi, i estrada koja nema veze sa muzikom koliko sa prostitucijom?
Zašto svoj život ne sredite, pa tek onda moj?

Ja sam odoh da zagrlim ženu, prošetam sina, obiđem neki muzej, pročitam knjigu i tako.
Ne zamerite mi jer sam se obezbedio, imam sto miliona samo od tenisa na računu pa imam vremena za sve, čak i da vas pitam ova pitanja i da brinem o vama.

Hvala na razumevanju, veliki pozdrav.

Shomi

pre 7 godina

e ja inace ne pisem ove vase komentare, posmatram samo kako ljudi jedva cekaju nesto da procene ocene ili bolje receno osude.
pustite noleta na miru ljudi, covek je kao i svi ostali. ima uspona i podova. umesto da ste zahvalni sto imamo vrhunskog sportistu koji je uz to i dobar covek ili bolje receno dobra dusa vi ga pljujete cim ne ispuni vasa ocekivanja. dali nosi ametist ili krst ili nije pobedio sto peti put za redom....
krajnje cinichno.
pozdrav svim ljudima dobre volje i razumevanja za tudje muke.
pozdrav i svim ostalima.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Ametist je sveti kamen pravoslavlja, smatra se kamenom istine i mudrosti. Nose ga i patrijarsi i visokosvestenstvo, mada ovi nasi vise voli da oko vrata nose kljuceve od Mercedesa i BMW-a.

Super

pre 7 godina

On treba oko vrata da nabaci neku mladu svalerku da mu se vrati osmeh na lice pre svega. A posle moze i kristale da nosi i krstove sve je jedno. Kada je muskarac podmiren kako treba i ciglu oko vrata nece mu biti tesko da nosi. Mlad je on covek

zlo

pre 7 godina

Ljudi, jel neko od vas stvarno poznaje Novakovu zenu? Iskudiste je ovde ko sotonu a meni deluje jako pristojno, nikakvih skandala i budalastina... Jedino lose o njoj sam cuo od nasih sveznajucih komentatora.

drasko

pre 7 godina

Sta reci, nisam neki vernik, tako reci nikakav, ali nije tesko primetiti njegov pad otkada je batalio nosenje krsta i okrenuo se indijskoj duhovnostj, filozofiji i veganstvu.

Milisav

pre 7 godina

Covek ocigledno ima neke psiholoske probleme i pokusava da pobegne od njih na sve moguce nacine. Ovo je jedan od njih ali to je samo bezanje od pravih uzroka koje samo on zna.

Zabrinuta

pre 7 godina

Ono sto me brine je:
Povodom otvaranja restorana rekao je da su on i Jelena ostvarili zivotni san - prodavanje veganskih burgera?
Na RG je izjavio da je okruzen velikom ljubavi od sviju koji su oko njega.
Na ceremoniji u Torontu je pitao geldaoce da grle jedan drugog!?
Poklanjanje publici na sve cetiri strane, kao od sr a.
I najvise sto me brine je serva koja je za 30km na sat slabija otkako je vegan.

ljudska potreba za verovanjem

pre 7 godina

tzv savremene zene/devojke su antitradicionalno nastrojene, stoga pravoslavlje/katolicizam nadomescuju horoskopima,amajlijama,cinima itd

sasa jokic

pre 7 godina

Pucina je grdna@ cemu ovoliko karikiranje? Da nisi ti iz sekte koja ga je uvukla u ovo ludilo, pa ne zna gde udara, sta orica, sta hoce a sta nece?
Ljudi ga vole i pokusavaju da ga "dozovu" da se vrati gdw je bio do ore par meseci.
Neko rece da je on na ovo presao pre nego je postao No.1!? Nece biti, nole je izdao knjigu o ishrani pre nesto vise od godinu dana, i to je bila gluten free ishrana sa mesom, proteinima, neophodnim za sportiste, a sada se hrani kao pticica, manekenka, a izlozwn je nebidjenim naporima.
Do pre neki mesec, propovedao je pravoslavlje, nosio deveni krst, jeste upraznjavao jogu, ali nije budozam i tantre i mantre. Nije imao ove kvazi steucnjake raiki i razne druge gurue, nego Grica, Miljana, Vajdu i Bekera!!!! A sada ga vidimo u Marbelji kako meditira sa nekim sektasem, satro life coach!? Alo bre, Nole je najbolji teniser na svetu a ne depresivni klinac, on moze te gurue da uci uspehu, zivotu, a ne oni njega!!!

Savo iz Kikinde

pre 7 godina

"Vrati krst, vrati krst!" Ma, he*o vas krst. Samo se vi drz'te krsta, sve vam je do sada kao po loju islo. Vera u sebe, a ne u svevisnje bradonje. Knjige, knjige, a ne zvona i praporci!

Nebo

pre 7 godina

Citam,citam... i ne mogu da se nacudim koji smo mi zatucan narod.Imajte ako nista drugo postovanje prema Sampionu licemeri jedni nezahvalni..Nemam komentar..

Savet Srba

pre 7 godina

*Novak se ocigledno ne snalazi na terenu kao nekada i ti od vremena kad je uplovio u bracne vode..(nadam se da nisu „porodicni problemi")
*Ocigledno je da trosi puni energije na porodicu i td. a onda mu energija manjka na terenu..
*Ocigledno da joga ne pomaze.
*Amajlija(kamencic)provereno ne ponaze
*Dijete i izgladnjivanje ne vrede
(Jer je toliko omrsao da deluje nekako
anoreksicno-a tenis ipak treba malo vise
snage i mase,teretana pod obavezno!)
*Jacina servisa-vezbati,vezbati i samo vezbati!
*Igra na mrezi-vezbati,vezbati i samo vezbati!
*Psiho-terapeut i kondicioni trener zreli odavno za otkaz!
*Mala redukcija „Crvenih tepiha" (Ana je tako posrnula nepovratno)
*Redukcija manje-bitnih turnira! (Fokus na Gren slemove)!
*Uz Sve ovo,pod uslovom da i dalje zeli da pobedjuje bice „Onaj stari-nepobedivi"
-Nas No1e!
Srecno!

saDopingPrelivom

pre 7 godina

Najveci Srbin ikada, nema sta. Zamenio hilandarski krst amajlijom, zamenio molitvu meditacijom, gusle saksofonom, a pogacu chia semenkama

Powerslave

pre 7 godina

hahah, Nolo satanista

koga je i zašto uopšte briga šta on nosi oko vrata? njegova stvar, glupost je u svakom slučaju.
ljudi su ovde u fazonu kako je ovo samo kamen, ali zato drveni krst ima neke super moći. kontam da takvi likovi misle da kad grmi to se zapravo bog naljutio i kažnjava nas, kao da smo se vratili u pećine.
zbog čega ovako loše igra u poslednje vreme to ne bih znao, ali reći da je to povezano sa nekim kamenom ili krstom je baš transfer blama.

WTA

pre 7 godina

Ja ne mogu da verujem da ljudi dovode krst i strane vlade u vezu sa Novakovim porazima, ljudi šta je sa vašom mentalnom higijenom? Novak jednostavno ne igra svoj najbolji tenis, ali igraće ga ponovo... Ali šta ćemo s vašim zaključivanjem o prirodi i društvu?

kao

pre 7 godina

Meni liči na Supermena kojem su smutili onda bućkuriš, pa se ovaj pogubio.
Kako god, kristal mu čini sve suprotno od onog što piše u textu.

Х

pre 7 godina

Ноле, што си прсо? Ај искулирај мало, проведи мало времена негде у неком селу на некој планини у Србији. Мало се рестартуј, поведи и жену, без слушкиња, да мало види где јој је место. А и ти мало да искулираш, да се уразумиш, постанеш мушкарац који удара руком о сто када те не испоштује за било какву ситницу на време када си замислио. Баци ону педерску пудлицу и купи себи нормалног кера ако већ хоћеш. Поједи мало сира, кајмака, пршуте и напиј се озбиљно добре шљивовице, па онда изађи на турнир ко човек а не овако, у 30 година испадаш смешан, а са 18 си био нормалан.

Srba

pre 7 godina

Crni Nole šta se s tobom dešava? Nebitno je da li si prvi ili poslednji da li pobjeđuješ ili gubiš ali nemoj da izgubiš sebe. Polako mi djeluje da si počeo da se gubiš I da više ne znaš kuda bi I šta bi. Ne daj se Đole odoli iskušenjima i čuvaj porodicu od vanjskih uticaja. Mnogi koji se tako predstavljaju ne žele ti baš dobro. Neka Bog dragi bude uz tebe

anica

pre 7 godina

Ne pomaze njemu nikakav kamen..mir se ne nalazi tako...pitajte ga je l se krsti i jel posti na Krstovdan i kako se prekrsti...sta znaci vera, poreklo i gen...puno me razocarao tim potezom...to se ne radi.

Klapoje

pre 7 godina

Ma kakvi problemi! To jest, jesu problemi, ali oni hiljadu puta vidjeni. Klinac, ukebala ga neka zenska, pa dete, ozenio se protiv svoje volje, ne voli je, ona ga sputava, nagonski ga želi samo za sebe, hoce da izbaci iz zivota sve "njegovo", odvoji ga od njegovih. Ih, bre, ko da ne znate ...

razdrazljiv

pre 7 godina

Samo da ne ode u sajentologe.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Englez, 17. oktobar 2016 11:30)

Kada sam ja to napisao pre par meseci komentar mi nije objavljen. Inace, tada rekao: Nadam se da mu nije nekta sekta za petama, oni mogu da budu jako gadni... secam se clanaka iz 80-tih kako je Tom Kruz pokusavao da ih se otrese, a eto ga sad na vodecoj funkciji u sajentolozima... znaci, ne odustaju lako...
Ovaj moj komentar je bio baziran na njegovom mrsavom izgledu koji nikako nije posledica ishrane (inace, Nole nije vegatijanac u njegovoj knjizi ima nedeljni meni koji itekako sadrzi meso)... ovo meni lici na psihicku torturu neke vrste, neispavanost (odatle razdrazljivost i cepanje majica). U to se uklapa i nosenje kristala - gorski kristali imaju karakteristiku da absorbuju negativna zracenja, dosta ljudi ih drzi pored kompjutera.
Dakle, sve zajedno ukazuje na psihicki pritisak i probleme. Mnogo bih vise voleo da su u pitanju porodicni ili politicki problem, nego da ima probleme sa nekom od velikih sekti.

bucika

pre 7 godina

Citajuci ove komentare dodjoh do zakljucka da je neko bacio cini na nasev Noleta. Onda bi trebalo da vrati krst ili sto pre ode na Hilandar. To je moje misljenje..

Sloba

pre 7 godina

Da, sada lomi reket smireno i sa puno ljubavi... Vracaj Borisa u tim i uzimaj se u najstrozu pamet u najskorije vreme. Sve ce doci na dobro. Manje price vise treninga je resenje.

Bilja

pre 7 godina

Једноставно сам шокирана. Зар је камен јачи од ХИЛАНДАРСКОГ КРСТА! НОВАЧЕ враћај се ПРАВОСЛАВНОЈ ВЕРИ И МОЛИТВИ - ТО ДОНОСИ ПРАВИ ДУШЕВНИ МИР И СРЕЋУ!!! БОГ НЕКА ТЕ ЧУВА!

sasho

pre 7 godina

Novac te lagano vuče ka mraku hteo to čovek ili ne.Možda je Novaka manje povuko,ali oko njega su sve mračne sile u vidu njegove žene,oca kojima su novci pomračili svest.Za mene sem krsta oko vrata,moze doci simbol jing i jang.U svakom dobrom ima nesto lose i u svakom lose ima nesto dobro.Drze se Novače svojih dedova,pusti to kamenje.

City Girl

pre 7 godina

On je jos na Wimbledonu rekao da ima privatnih problema i ocigledno je da ih jos nije rešio. Nervozan, dekocentrisan i nezainteresovan na terenu. Tu ne pomažu ni krst ni amajlija. Da li su zaista privatni problemi ili je covek jednostavno pukao? Pa on je veci deo svoje mladosti proveo na terenima, u avionu, po hotelima, pod pritiskom, logicno je da to ima cenu. Ali ako mu je sve to zaista dosadilo, onda bi trebao da se povuce dok je na vrhu.

AnalfaBOTa

pre 7 godina

"Ametist se smatra korisnim u slučaju da neko ima problema sa zakonom ili novcem"

Sad ce da navale oni prolivi u vezi sa porezom... Ugasili smo.

sima

pre 7 godina

Koja je ovo pravoslavna dzamahirija od drzave. Citajuci komentara, pitam se kako je ijedan nehriscanski, nepravoslavni, paganin, nevernik od sportiste ikada osvojio ista? Koji retard od Boga treba da budes pa da ocenjujes ljude na osnovu toga sta nose oko vrata. U ovoj drzavi je kao vecina pravoslavaca, a vidim da nam ide haos. Raj i blagostanje. Pobedjujemo u svim sportovima, ratovima...

dr

pre 7 godina

iskustveno govorim da su joga i meditacija laz I obmana.

ako se odreknes krsta, odrekao si se I Gospoda raspetog na njemu,.
Covek je sa zenom uvucen u klasicnu zamku, I tesko da ce se otgnuti od bande ispiraca mozgova

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Kao prvo, sam znak krsta je paganskog porekla, koristi se u spiritistickoj magiji i zloupotrebljen je kao idol u hriscanskoj crkvi kojemu se ljudi klanjaju jer crkva tako zapoveda (a ne pise tako u Bibliji). Nigde ne nalazimo u Svetom Pismu da je nosenje krsta bilo praksa medju apostolima ili hriscanima, niti bilo sta slicno onome sto se zove "zasenjivanjem krstom pokretom ruke". Takodje, zamerate mu da je vegetarijanac. Pa bas u Svetom pismu (Bibliji) pise kako Bog kaze, "Evo dam sam vam sve bilje sto nose seme po svoj zemlji, to ce vam biti za hranu" (1. Mojsijeva 1:29). Savetujete Novaka verskim savetima, a Bibliju uopste ni ne poznajete, sve mu govorite suprotno od onoga sto pise tamo.
(Reformisani hriscanin, 17. oktobar 2016 14:13)

Biblija se sastoji od Starog i Novog Zaveta. Hristovim rođenjem Stari Zavet je ispunjen i od tada počinje Novi Zavet. Novi Zavet se sastoji od 4 Jevanđelja, Dela apostolskih, Poslanica i Otkrovenja, a sve to su pisali apostoli. Krst je u to vreme bio simbol sramote i na njega su razapanjili. Tek u 4.veku caru Konstantinu se u snu javlja Krst i glas: "Ovim pobeđuj"! Nakon toga, na štitove svoje vojske postavlja Krst i pobeđujue u ratu. Potom, njegova majka carica Jelena odlučuje da pronađe Krst na kom je Hristos razapet. Pronalazi ga na čudan način, jer su nađena sva tri krsta zajedno (dva na kojima su razbojnici raspeti). Položivši mrtvaca (čija je sahrana prolazila baš tuda u tom času) na sva tri krsta, na jednom od njih on je oživeo i tako je otkriven Krst na kom je Hristos razapet. Od tada se Krst počinje koristiti kao simbol hrišćanstva. Eto malo edukacije nekome ko poznaje Bibliju, a ne zna od kada se Krst koristi kao simbol hrišćanstva!!!

sve je laž osim smrti

pre 7 godina

Novače odi ti ponovo na Atos pa u miru porazmisli o svemu. Vera, samopouzdanje... sve što čoveku treba nalazi se u glavi. Nije ti potrebno da išta nosiš oko vrata.

Samo moje mišljenje...

pre 7 godina

Pa ono, nekada su vrhunski sportisti imali po jednu amajliju, eventualno sitniji ritual za koji samo oni znaju sve u cilju da skinu pritisak...
Ovo sada otišlo u krajnost, pogledajte samo Nadala sa svojim tikovima, a na dobrom je putu da mu se pridruži i Novak...

Srboljub

pre 7 godina

Три девојке су ходале по железничким шинама кад се нађоше између два
мимоилазећа воза али осташе живе. Ту у близини стајали су демони и
жестоко се расправљали.
– Што ниси гурнуо прву девојку под воз? – викали су на једног. – Сад
би њена душа припала нама.
– Нисам могао; на девојци је био крстић!
– А ти зашто си оклевао? На другој није било крстића! – викали су на другог.
– Она није имала крстић, али се осенила крсним знамењем.
– А зашто си ти зевао? Трећа је сасвим неверујућа!
– То јесте тачно, али њу је њена мајка закрстила пред полазак,
рекавши: „Иди с Богом!“
(petar, 17. oktobar 2016 11:59)

e, ima još bolji:

idu tri pijanca prugom, skoro bauljaju. Prvi reče:
"Al dugačko ovo stepenište, noge ne osećam više...".
Drugi dodade svoju opservaciju:
"Ajd' što je dugačko, nego ovaj gelender mnogo nizak..."
A treći će, osvrnuvši se:
"Ej, dragička! Ne brinite, evo ide lift!"

Naravoučenije: pustite čoveka da nosi oko vrata šta voli i šta mu trenutno čini dobro. Naravoučenije 2: hi-hi, religiozbni fanatici na aparatima, priceless.

pozz

pre 7 godina

Ne treba ništa da mu visi oko vrata, ni kamen ni krst. Treba da se vrati u realu, treba da se pomiri sa činjenicom da su pred njim još samo 3,4 godine, možda još samo 2 godine vrhunskog tenisa; alo, to je 24 meseca!
Ne treba mu religijsko/teološke gluposti! A ako se već uzda u Boga, trebalo bi da zna onu priču; čovek, veliki vernik u Boga, našao se u nedaći, potonuo mu čamac i on brzo ide ka provaliji vodopada.
Počne da se moli Bogu, za to vreme sa obale mu neki prolaznici ponude granu da se uhvati, ali on kaže - ne hvala, meni će Bog pomoći.
Bliži se provaliji i moli se, u tom trenu helikopter sa užetom iznad njega dođe da ga spasi, ali on i to odbije uzdaći se u pomoć Boga.
Na kraju padne, pogine, i ode na nebo. Prvo što je pitao Boga to je zašto mu nije pomogao a ceo život je bio vernik.
Bog mu kaže, pa pokušao sam, poslao sam ljude na obalu, a posle i helikopter.

Novak ima sve, sve je na njemu, ali ne može Bog umesto njega da udara lopticu. Ako već veruje u Boga neka zna da mu je on dao predispozicije, talenat, zdravlje, a ostalo je na njemu, ne zavisi od kamena, krsta, ishrane...samo od rada i treninga!

Andjela

pre 7 godina

Pocepa je deo majice...i onda pri 40:40 na servis protivnika svojevoljno otišao do klupe da uzme novu majicu....
prekršaj PRVE VRSTE...i sudija mu "progledao kroz prste" (zato što je br:1)....
jedan u nizu ne ferplej poteza.....
Tužno je to , kako nije uspeo da se disciplinuje (da u svoj tim uzme nekoga psihologa koji će da ga uči ferplej ponašanju)!

Milosav

pre 7 godina

Nole izgleda kao da si malo izgubio kompas u poslednje vreme, batali kamanje oko vrata, specijalne dijete, najedi se brate mesa i vrati krst oko vrata, bice ti bolje veruj mi. I ne "mozgaj" previse, opusti se, igraj tenis, mazi Jelenicu i igraj se sa detetom (i radi na jos jednom). Imas ti jos dosta goriva u rezervoaru ali si samo malo pomesao brzine.
Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe.

Arch Enemy

pre 7 godina

Čitajući sve ovo mogu samo da kažem da sam tužan i zgrožen i ne mogu da vjerujem sa kim dijelim životni prostor u ovom vremenu!Nole,veliki čovječe Srbija možda nikad neće ni imati veličinu kao što si ti a evo ovako ti tvoji zemljaci vraćaju uspjehe sa kojim si ih bezbroj puta obradovao!Sretno u vremenu koje dolazi!

Jelena

pre 7 godina

Hrišćanski krst (pravoslavni/katolički svejedno) se ne stavlja na sebe tek tako, niti se skida sa sebe tek tako.

Đoković ga je, sada se vidi, stavio tada zbog popularnosti.

A od ovog njegovog i njegove žene, izveštačenog new age prosipanja ljubavi i "prosvećivanja" ljudima se povraća.

Veoma umišljeni, uobraženi i isfolirani ljudi.

Žika

pre 7 godina

Nole vrati krst.

"Ја сам Господ Бог твој; немој имати других богова осим Мене."

"Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити."

Bog te blagoslovio tebe i tvoju familiju!

Kutuzov

pre 7 godina

Ako ovaj dečko nije u neku sektu evo tu me seci.A i njegove izjave su u stilu Sai Babe!Ovog dečka sam podržavao od poraza u Zagrebu od Ljubičića sad već davne 2006 godine i podržavaću ga do kraja! Možda ću zvučati pesimistično, ali nemojmo se nadati Bog zna čemu od Novaka on je svoj zenit prošao, glad je utoljena, ciljevi su postignuti, vreme je da se polako svode računi jednoga od najboljih svih vremena.

P.S Uživajmo makar u igri Endija Mareja jer nam je on poslednje što je ostalo od zlatne ere tenisa.

Goran

pre 7 godina

pa sta ako nosi kamen ko ste vi da sudite i da znate sta treba da radi,odakle vam pravo,kao navijate za nekoga a sprdate se sa njim,pa sta ako ne nosi krst,i nama je to pravoslavlje donelo sreće zadnjih 30 godina bas vidim,najbolje 3krsta da stavi možda mu se podigne forma.

5ar

pre 7 godina

Jedno je sigurno u celoj ovoj priči; Nole u Vučić izazivaju najveću polemiku među Srbima.
Šta to govori o nama? Kada svaki pojedinac ima neizdrživu potrebu da pronikne u dušu jednog vrhunskog tenisera, te tačno zna šta ovaj jede, koliko se svađa sa ženom, da li veruje u Boga, i najzad kako bi istinski trebao da živi.
Šta to govori o narodu koji non-stop kuka na Premijera a na ulicu ne izlazi ni kad mu daju otkaz, ni kad nam decu ubiju neškolovani doktori, ni kad nam ruše kuće...
U tim 'savremenim' državama kojim težimo na ulicama se događa mali građanski rat samo kad neki političar bude uhvaćen u laži; ovde se samo kuka po Internetu.
Da li smo mi toliko nemoćni da bilo šta promenimo za naše dobro? Izgleda da jesmo, ali otkud onda tolika energija da se bavimo Novakom?
Realno, ako on u naredne dve godine osvoji 8 GS i završi karijeru 2019 kao GOAT, nama će i dalje biti plate 300 evra, a obaćenje će i dalje biti ''za dve godine''.
Te dve godine će postati 22 god. Lopovi će nas ojaditi, obogatiti se, povući, a mi kao narod ćemo ostati u mestu pljuvajući fudbalere, tenisere i estradu.
Eto to je Srbija 2016 i 20... Gomila kukavica! Ništa drugo!

jackbarnes

pre 7 godina

Nema on veze sa pravoslavljem i srpskim narodom. Čovjek je mondijalista, okrenut istočnjačkim duhovnim praksama. To je poznato već par godina.

u prolazu

pre 7 godina

Sta vas briga sta nosi? Neka nosi papriku oko vrata pa ...? Ne branim ga jer sam fan,tenis ni ne gledam. Aman,gledajte svoja posla a ti crni B92 sta postade! Da,dobices vise klikova na ovakve "vesti",sabanizacija medija.
(Duci0167, 17. oktobar 2016 12:15)

Potpisujem! Dosta više!

nenapredno

pre 7 godina

Citam komentar ovog lika Savet Srba ili kako vec, ovo sa zvezdicama...i pre nego sto mi pukne zucna kesa od smeha imam dva pitanja.
1. da li si ikada napravio takav zivotni plan za sebe.
2. da li stvarno mislis da Novak cita komentare?

Nemke

pre 7 godina

Nosi dva zuba od Stefana, oplakanih Jeleninim suzama iz 2 razreda srednje skole, prilikom odbijanja udvaranja tada anonimnog decaka Novaka..

korelacija sa samim sobom

pre 7 godina

Poterao ga maler posle Pariza. A to i nije Maler nego Karma... Kad umislis neke stvari pa ti se desi zivot. Nijeda ga kritikujem, ali on je tek tad trebao da se dokaze.... Nigde u zivotu se ne zivi od stare slave niti tvoje probleme resava neko drugi. Ono sto uradis uradio si. Za sve sto uradi neko drugi, neko drugi i preuzme zasluge. Licno ne razumem tu spiritologiju, ali ako misli da treba da bude na nekom mestu psihicki i fizicki, onda ne treba da bude na terenu. Turniri ne cekaju da on prebrodi neke stvari u zivotu. Ne kazem da Murray koristi trenutak, ali Murray je na pravom mestu u pravo vreme.... i preslo mu je to u naviku. Nije da favorizujem Murraya ali on nije izlazio pred novinare i davao izjave o spajanju svog duhovnog ja sa samim sobom pa izlazio na teren da lomi rekete. Da najsturiju izjavu za javnost, izadje i pobedi. Ja stvarno ne razumem te price na kojima se potencira kad svi znamo da se tenis igra na terenu a ne pred kamerama i mikrofonom.

Goran

pre 7 godina

"ako se odreknes krsta, odrekao si se I Gospoda raspetog na njemu,.
Covek je sa zenom uvucen u klasicnu zamku, I tesko da ce se otgnuti od bande ispiraca mozgova
(dr, 17. oktobar 2016 13:23)"

A ubeđivanje ljudi da nose krst oko vrata i da sprovode neke habala-dabala rituale, nije ispiranje mozga? Druge religije su sekte, a tvoja nije? Kad veruješ u Budu, Alaha, Jehovu - to ne valja, ali kad veruješ u Hrista, onda je super? I posle ti nekom pričaš o ispiranju mozga. Oladite, bre, svi ... niko vam ne brani da verujete, ali nemojte opterećivati druge ljude vašim hobijima. I ja volim da vozim bicikl, pa nikoga ne teram da to radi!
Što se tiče Noleta - boli me baš uvo šta nosi oko vrata, mene zanima kako on igra tenis.

dominus

pre 7 godina

Ko se razume u meditaciju zna da ovo Novakovo stanje nema veze s meditacijom. On je povređen i to ozbiljno, možda i reskira karijeru igrajući ove turnite sad. Neko je primetio da ne servira isto kao pre. Fizički nije dobar, što damim tim utiče i na psihu.

Laki2

pre 7 godina

Oh koliko "pravovjernika" živi u Serbiji. Ne stavljate vi njemu krst oko vrata, nego krst na leđa, a kako je krenulo još ćete ga i razapet na krst, a posle slavit kao sveca. Najgrđi mentalitet!

nikola

pre 7 godina

Stradanje Isusovo....odnosno Noletovo....
Samo neka si ti meni živ i zdrav...pusti ove botove....ludaci bre sve....pa oni ne mogu da postignu za tri života ono što si ti postigao do sada....sve ljubomorne budale....a kako ćeš dalje....nebitno....ti si sada već legenda.....NAJBOLJI SPORTISTA SRBIJE SVIH VREMENA!!!!!

Ps

pre 7 godina

Ironija je u stvari ta da je Novak sve postigao napornim radom i treninzima, nikakav krst, nikakav kamen, i nikakva ishrana tu nema zasluga.
Što se tiče Jelene ja mislim da se tripujete žestoko. Novak ne sluša nikoga, on ima te neke ideje, tu neku filozofiju u zadnje vreme, i tu nema pomoći dok sam ne skonta da je previše utonuo u sve to.
Jelena je kriva toliko što ga možda podržava u tome, al' opet, žena mu je, majka sina, ne može a da ne podržava svog muža.
Veća krivica je na Vajdi i Bekeru koji kao treneri treba da mu skrenu pažnju da se previše izgubio u svemu tome, i da bi trebalo opet da trenira krvnički, jer nema druge opcije nego rad i samo rad, ako misli da bude ni manje ni više nego broj 1, ili još gore, da stigne RF.
Na kraju, ovo je još jedan primer kako religija može da upropasti i najbolje ljude. Želim mu brz povratak - ne u formu - nego u realnost.

XXX

pre 7 godina

Odrekao se države, odrekao se vere, postao je budista. Žena mu zatrovala mozak tim pričama o jogi, širenju ljubavi, meditaciji, zdravoj hrani tipa semenke, salate, bobičasto voće, itd. Čovek nema 60 kg., nema snage da udari lopticu, a nekad su ga nazivali supermenom. Nažalost njegovo vreme prolazi, ali svaka čast na svemu postignutom.

marjan

pre 7 godina

Упропасти га жена са веганском исхраном. Смршао је, нема снаге ни за шта више. Гледај Енди како је јак ко бик. Зато што једе месо, јаја, сир, млеко итд...

biti normalan

pre 7 godina

Ama koga briga i sa kakvim pravom se uopste komentarise sta covek nosi, sta jede, u kakvim je odnosima sa zenom i familijom...Na sta to lici? Razumem da je u pitanju kvalitet igre, taktika, treneri, ponasanje na terenu, ali ovakvo zadiranje u privatnost je sramno! Hajde malo manje tudjeg, a malo vise sopstvenog zivota.

biti normalan

pre 7 godina

I jos nesto: ako vrati krst, tj., zameni jednu praznovericu drugom, ostace prvi jos sto godina? Ne mora ni da trenira? Ama, urazumite se!

Cacanin

pre 7 godina

Covek je pred razvodom....velike sanse da napusti tenis do kraja godine.Cela porodica u rasulu.Ne govorim ovo iz neke zavisti ili mrznje vec proverena informacija.Obozavam ovog coveka i veoma sam ponosan....ali uzeli su nam naseg Noleta.....ponosa Srbije..Updavo sam pogledao par snimaka ...sve u vezi budizma,meditacije,joge..gde on licno prica na bini....da samo vidite ove ljude oko njega...uzassss.Zalosno...Boze oprosti i pomozi

petar

pre 7 godina

Три девојке су ходале по железничким шинама кад се нађоше између два
мимоилазећа воза али осташе живе. Ту у близини стајали су демони и
жестоко се расправљали.
– Што ниси гурнуо прву девојку под воз? – викали су на једног. – Сад
би њена душа припала нама.
– Нисам могао; на девојци је био крстић!
– А ти зашто си оклевао? На другој није било крстића! – викали су на другог.
– Она није имала крстић, али се осенила крсним знамењем.
– А зашто си ти зевао? Трећа је сасвим неверујућа!
– То јесте тачно, али њу је њена мајка закрстила пред полазак,
рекавши: „Иди с Богом!“

Stara Škola

pre 7 godina

Cini se da je Nole malo "ispao iz koloseka"..Na zalost, ako nastavi da se hrani travama i receptima Maje Volk, da veruje u ove kristale i amajlije, vrv vise nikad nece dostici nivo koji je imao prosle godine..

Heba

pre 7 godina

@Sosa,
Da, ali Djokovici se itekako mesaju u nas zivot. Izviruju iza sva kog ćoška, u svakim su novinama, emisijama, pametuju, izludeli su moje prijatelje, oterali naciju u neko ludilo, osvetnicki sportski rat, mrznju prema drugim sportistima, drugim nacijama.

mladen

pre 7 godina

"ametist se koristi u slucajevima velikih gubitaka i dusevne patnje..." Sta je to Djovak izgubio kad toliko pati? Ima 300 milona dolara i 12 GS titula + 30 mastersa! STA?

mup

pre 7 godina

Kada Srbin potrazi snagu u necijim tudjim izvorima duhovnosti i ravnoteze, a odbaci svoj krst koji mu je pomogao da prevazidje sve poteskoce i iskusenja, onda se ta osoba srusi kao vavilonska kula u prah i nistavilo. Iza ovoga stoje strane obavestajne sluzbe koje su prvo zavrbovale Jelenu, a onda ona tim zen glupostima Novaka. Na terenu sa hilandarskim krstom mu nisu mogli nista i na to su udarili najsnaznije. Rezultat je ocigledan, za godinu dana ce se boriti da ostane medju 20. Krizi je doprinela i bolivudska glumica Dipika Padukone o kojoj zapadni mediji ne prestaju da pisu. Sve je pocelo 2014 kada je Novak igrao egzibicioni turnir u Indiji i upoznao tu lepu glumicu. Nedavno su vidjeni kako zajedno izlaze iz auta i posle toga je doslo do krize u braku Djokovica. Jelena je cak trazila i razvod, kao i podelu imovine od 150 miliona evra.

DD

pre 7 godina

"Ја сам Господ Бог твој; немој имати других богова осим Мене."

"Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити."

realnost

pre 7 godina

Sve religije su sekte,a Djokovicev uzrok poraza nije sto nosi neki glupi kamen,nego zato sto je pad forme jednom morao da se desi,niste valjda svi mislili da ce doveka pobedjivati...svaka mu cast na celoj karijeri!

marko

pre 7 godina

vrati ti krst nista te ne kosta...lepsi ti je zivot bio sa njim...a i mi bi mogli nista nam ne bi falilo...od kad smo u komuniste otisli krenuli smo da posrcemo...hrvati krst nikad nisu skidali a bgm ni muslimani polumesec

sve sami vrshunski sportisti i uspesni ljudi

pre 7 godina

Mozemo mi svi komplet da mu pljunemo pod prozor, i mozemo samo da mu zavidimo.
Nit' sam njegov fan, nit' pratim tenis. Ali realno, ovoliko gluposti odavno nisam procitao u komentarima.
Pa ko ste bre vi da savetujete bilo koga koga treba da slusa, sta treba da jede i sta treba da nosi oko vrata?! Sta ste vi postigli u zivotu pa dajete sebi za pravo da pametujete? A tek ovi sto kazu vrati krst,vratice se pobede...dakle...

plazoje

pre 7 godina

jedno je činjenica: otkada je počeo da filozofira upropastio je svoju igru.
nažalost ako ovako nastavi bolje da okači reket o klin,nego da se igra sa našim živcima...
gore glavu novače...

Asdf

pre 7 godina

Setite se Toronta i zavrsne ceremonije. Ja sam se zaledio. Narvno posto je pobedio niko to nije negativno prokomentarisao cak naprotiv. Verujte da sam u tom trenutku pomislio da je Novak potpuno odlepio i uprkos pobedi osecao dozu gorcine posle turnira u Torontu.
(Vale, 17. oktobar 2016 11:56)


Ja nisam gledao taj turnir. Šta se desilo tokom završne ceremonije?

Vale

pre 7 godina

Setite se Toronta i zavrsne ceremonije. Ja sam se zaledio. Narvno posto je pobedio niko to nije negativno prokomentarisao cak naprotiv. Verujte da sam u tom trenutku pomislio da je Novak potpuno odlepio i uprkos pobedi osecao dozu gorcine posle turnira u Torontu.

asta la vista materialista

pre 7 godina

Ako je zaista on napisao i potpisao komentar ispod, onda se ozbiljno brinem za njegovo zdravlje. Vidi se da ima političke ambicije a da ga tenis više ne interesuje, nijednom rečju ga nije pomenuo. Vidi se takođe da ne trpi kritike drugih a voli svima da prodaje "pamet" i filozofije. A očigledno je iz onoga što je napisao (ako je on napisao) da sve gleda u životu kroz materijalni status. Samo, imam važan info za tebe: obrazovanje se ne može kupiti, a čoveku daje mnogo veći status u životu nego bilo koja količina novca.

Srdjan

pre 7 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (perspektiva, 17. oktobar 2016 15:08)

Prvo, nije nadimak Nolo (nula) kako ti kazes, vec Nole.
Drugo, zahvaljujuci tom kako ti kazes "pravoslavnom spiritualizmu i praznoverju" mi smo opstali kao narod i to konstitutivni narod, koji ima svoje kraljevske i carske loze (veza sa svim carskim lozama svuda po svetu) i odrzali svoju duhovnu nit sa tim istim svojim precima i svojim poreklom.
To je simbolika naseg pravoslavnog krsta i nase vere, kako ti rece obicno praznoverje. Cim se odreknes svojih korena, svojih predaka, gubis naklonost istih koji su sveprisutni u nasim zivotima, delom i kroz nas same, jer delimo isti DNK, i ukazuju nam na pravi put, jer slozices se znaju mnogo vise od nas. Pa cuo si valjda za intuiciju, pobogu.
Nisu za tebe ove kompleksne sustinske duhovne teme, idi u shoping-mol i odgledaj neki filmic.

Nole, uz tebe smo! Ti si nase gore list!

bbROD

pre 7 godina

Nije problem ni u krstu ni u ametistu. Ni jedno ni drugo mu nece pomoci. Problem je u njemu ili necemu oko njega. Ocigledno je da postoji neki problem. Treba se uhvatiti u kostac s tim i resiti to a onda krenuti u napad na 18 GS. Jos uvek verujem da to mozes Nole

slavica

pre 7 godina

Federer dok je osvajao 17 GS i postavljao rekorde nije nosio ništa oko vrata niti gledao u nebo i molio se bogu na terenu da mu da trofeje.

Dox

pre 7 godina

Nolo, mani se od sektasa nego se najedi mesa i igraj tenis. Uhvatio se covek za budizam i jogu, umesto grickanja semenki i laprdanja o meditaciji, najedi se cevapa i popij dva piva pa da vidis kako ces da oderes kozu Skotlandjaninu.

Delije Čikago

pre 7 godina

Sram vas bilo, da nije ovog čoveka bilo čemu bi se radovali u vašim tužnim životima, posle čovek da se ovde vrati u leglo primitivizma i šovinizma, ma trebao je još davno da uzme englesko državljanstvo, čujte srbi!!!

Građanin

pre 7 godina

Realno, koga briga šta on i iz kojih pobuda nosi oko vrata?Mene lično interesuje da sabije komplet teniski vrh i da uživam u navijanju za njega.Počeo je da smara sa svojim ponašanjem na terenu, razbijanjem reketa, pretakanjem sa sudijama.Daj bre čoveče, igraj taj tenis, šta tebi fali u životu.Čemu nervoza, dekoncentracija, frka...Ajde vrati se na stari kolosek, pocepaj onog buljavog Endija i sve ostale!

javna licnost

pre 7 godina

Kakve li bi smo tek komentare pisali da odluci da batali tenis (ima pravo,njegov zivot) ili da izjavi da je biseksualac,ne smem ni da pomislim ali ujedno,to je cena slave,u zivotu se sve placa.

B.H.

pre 7 godina

Тајанствена сила крста, ма колико да је необјашњива истинита је и беспорна. Још св. Златоуст говори о обичају свога времена, да се ставља знак крста „на царску диадему, на украс војника, на чланове тела, и то: на главу, прса, и срце, а исто тако на жртвенике и на постеље. Ако је нужно, вели он, изагнати демоне, ми употребљујемо крст, а исто тако он помаже за исцелење болести." Св. Бенедикт осенио је крсним знаком стакло, у коме је био отров, и стакло је прсло као од удара камена. Св. Јулијан прекрстио је поднету му чашу с отровом, и испио отров не осетивши никакве муке у телу своме. Св. мученица Василиса Никомидијска оградила је себе крсним знаком, стала посред пламена и остала неповређена. Св. муч. Авдон и Сенис прекрстише се, када љуте зверове на њих пустише, и зверови посташе ненасртљиви и кротки као јагањци. Против великих искушења демонских крсно знамење било је најсилније оружје у древних подвижника, као што је и данас. Најгрознија страшилишта ђаволска расејавала су се у ништа као дим, само кад би се човек прекрстио. Тако је благоволео сам Господ Исус Христос, да негдашњем знаку злочина и срама, крсту, да после Свога Распећа на крсном дрвету свепобедну силу и моћ.

paja patak

pre 7 godina

Znači problem je jel nosi ili ne nosi krst što se tiče tenisa.
Ajde onda svi neka stave krst i eto ih na br.1
Vrlo jednostavno, zar ne?
Koliko ispranih mozgova ovde majko mila.
E da i mesa da pojede što više :-P

M

pre 7 godina

Javlja mi se da će jednog dana da iskaže bes i na tom ametistu. E onda će se vratiti u pravo stanje, kada bude shvatio da ne zavisi on od ametista nego da ametist zavisi od njega.

Arsenije

pre 7 godina

E čitam ovaj forum, i mislim se... Bože, koja gomila "labuda" na jednom mestu.;D Sem ovih časnih 10% izuzetaka, trebalo bi sve ove komentare izložiti kod Kesića u emisiju. Bolje da se čovek sprda sa njima i smeje, no da plačemo nad budalaštinama. Novak, fala Bogu, zasigurno znam da nema ni vremena, a ni potrebe, da čita ovdašnje baljezgarije. Aman, ljudi, to što vi volite/mrzite Novaka, što vas je (raz)očarao, što ste se identifikovali sa njim, pa sad uz uspehe, morate da progutate i njegove neuspehe (inače dobro vam poznate iz sopstvenih vam života), sve to - to je samo VAŠA stvar, vaš IZBOR, ne mešajte Novaka Đokovića u to!! Čovek ima svoj život, sem vama vidljivih uspeha i slave, i svoje mane, probleme, želje, dileme... i ima i svoje izazove i životnu misiju, baš kao i svako od nas. Bavite se svojim, malim ili velikim životima, okanite se njegovog, ili bilo čijeg drugog vama umišljenog života! Ispadate smešni komentarima koji ama nikom bitnom nisu ni najmanje relevantni, a ponajmanje Novaku Đokoviću!!!

Zoran

pre 7 godina

Naravno da nenosenje krsta nema veze sa Novakovim neuspesima. Ali ima indirektno. On nesto menja u zivotu, nije necim zadovoljan, trazi srecu, vrednosti na nekoj drugoj strani, nesto ga muci, ... i zato se okrece kamenu, koji nije razlog za neuspehe, ali je ovo sto je uzrokovalo pojavu kamena oko vrata razlog. Znaci, stvari cesto idu u paketu. Da li nenosenje krsta treba povezati sa neuspehom? Da, u smislu da je deo paketa.

Zoki

pre 7 godina

A ja sam sektas zato sto volim da citam Bibliju i nisam pravoslavac. Ovaj koji se drzi paganskih obicaja on je Srbin, krstio se kao klinac i sve ok. Onaj neki drugi tamo, psuje ko kocijas, vara zenu ali ode tri x godisnje u crkvu e i on je ok jer je "pravoslavac". Ja sam sektas. Ma jok, nevernici ste i pagani.

Bojan NS

pre 7 godina

Priča se da ga zaludeo neki doktor hoštapler iz Beograda.
Bobice, duhovni mir i ljubav prema celom svetu.
Ko zna koliko ga to košta.....
(Petar, 17. oktobar 2016 15:08)

Bas tako. Ko fol crpi energiju iz zemlje, meditacija. Bolje da se mane vegetarijanstva. Zali se da je izgubio ostrinu a pase travu? Predatori jedu meso a lovina travu.

Djordje

pre 7 godina

Zamislite molim vas covek nosi oko vrata nesto , a to nije hilendarski krst? Sta ce mo sad? Tragedija? Sad mu prisijte sve izgubljene meceve zbog toga sto ne nosi krst? Primitivna zemlja s jos primitivnijim medijima.

Obican gradjanin

pre 7 godina

Nije u krstu nego sto ne stoji cvrsto na zemlji i poceo da se bavi sa nebuloznim stvarima. Zamislite top-sportiste (Mesi, Ronaldo, nasi zlatni momci i devojke sa OI) da pocnu tako da sanjare i lupaju. Ili Murray (koji ce biti broj 1 sa ovim stavom Novakovim).

Kad sam video ovo na Jeleninom Instagramu https://www.instagram.com/p/BLNuZW9hl4L/?taken-by=jelenadjokovicndf ja sam digao ruke od Djokovica. Ona uziva u lepom zivotu i trazi neki mir u Ekvadoru zasluzujuci...uspesima njenog muza. Neka objasni nama koji svaki dan prezivljamo i koji nam je Novak donosio nadu, radost, ponos i srecu kako mi da pronadjemu tu mir?

amk

pre 7 godina

Neko pametan sedne i pocne da razmislja i dodje do zakljucka da je najbolje da odredjene ideje usadi u glavu supruzi a ona ce dalje, svesno ili nesvesno da emituje na supruga. Zbog mira u kuci na svasta ce da se pristane...

Prosla su vremena fizickih napada i onesposobljavanja sportista, pokusali su sa svim cime su imali na i oko terena, vreme je za...

...inside job

Goran

pre 7 godina

Ne razumem ovoliki broj negativnih komentara na racun Novakove ishrane i njegovog upraznjavanja joge i meditacije. Pa Novak je sve te stvari zapoceo jos pre nego sto je postao broj 1. Ko se seca, pre nego sto je promenio rezim ishrane, Novak se dosta brzo umarao i cesto predavao meceve zbog umora. Sada, i ako ima neki problem, radi se sigurno ili o prikrivenoj povredi ili vise verovatno, o nekom licnom problemu, koji ga cini nervoznim. Evidentno je zasicenje, ali bice on ponovo onaj stari. Ishrana nema veze sa tim.

ii

pre 7 godina

Znaci po svim ovim komentarima,novaku su bacene sihre,budizam,scajentologija,kamenje,veganstvo,zena,dijete,bolivudska glumica,novace nju ti oprastam ,ako tu tjeras kera....pustite covjeka da zivi,gledajte svoja posla.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Koja je ovo pravoslavna dzamahirija od drzave. Citajuci komentara, pitam se kako je ijedan nehriscanski, nepravoslavni, paganin, nevernik od sportiste ikada osvojio ista? Koji retard od Boga treba da budes pa da ocenjujes ljude na osnovu toga sta nose oko vrata. U ovoj drzavi je kao vecina pravoslavaca, a vidim da nam ide haos. Raj i blagostanje. Pobedjujemo u svim sportovima, ratovima...
(sima, 17. oktobar 2016 13:13)

Pa ni ne može biti bolje kada Boga nazivate retardom. Bog ne ceni ljude po tome šta nose oko vrata, već šta nose u srcu i duši. Mi smo pravoslavne veroispovesti, ali to ne znači i da smo pravoslavci u pravom smislu te reči, a pravi smisao je da voliš Boga i sve ljude kao samoga sebe. Eto.. Na žalost to je jako teško, jer u Srbiji je najteže podneti tuđi uspeh i reći dve čarobne reči "oprosti" i "izvini"..

sacha

pre 7 godina

Samo nek se pridrzava vegetarijanske ishrane uz zenu, i nek veruje u koje kakve gluposti. Strmoglavo pada od kako je poceo da veruje u razni razna sr...a.

Deco, najvaznije je dobro zdravlje

pre 7 godina

Potpao je pod poguban uticaj zene nju ejdz sektasice.
Nije ni prvi niti poslednji, srce nas cesto tera da radimo samodestruktivne stvari.
Ostaje zal sto se to desava, ali najvaznije je zdravlje :]

Goodman

pre 7 godina

Treba da vrati krstić s Hilandara oko vrata. 
Ovo srce, ili već šta je što sada nosi na lančiću, 
predstavlja tzv. ''IDOL''. Kada idol nosi neko ko 
ne veruje u Boga, to nema veliku težinu, ali kada
to nosi pravoslavac a naročito neko kao Nole koji 
je nosilac ordena Sv.Save, nije dobro. Zato što 
predstavlja regresiju, vraćanje, uzmak na paganski 
ili sujeverni teren, i stoga svojevrsno odricanje od Boga. 
Ma ko mu tog idola dao, i ma sa kakvim ''najlepšim'' željama, 
dužan je da se uputi u to kakvu ''medveđu uslugu'' čini Novaku.
(Joc@, 17. oktobar 2016 11:36)
e druze ajd vrati se u srednji vek bice ti extra tamo...

zoran

pre 7 godina

Novace
koliko god da si daleko otisao, nikad nije kasno i da se okrenes i krenes u pravom smeru, kojim nas godinama vodis !!!
Uzivaj u uspehu ali kreni od pocetka !

baba Vanga

pre 7 godina

Kad procitah ovo pade mi napamet Vitni Hjuston. Najlepsa, najbolja i najbogatija pevacica svih vremena , ali i krajnje nesrecna i nezadovoljna pa je zavrsila onako kako je zavrsila...mozak je cudo nedokucivo...

Jokica

pre 7 godina

Menjamo navike, zivotnu filozofiju, stil, okruzenje, ljude, trazimo pomagala u sitnim predmetima, postajemo nesigurni, nepromisljeni, malodusni, dajemo nebulozne izjave, zavedeni progresivnim, kosmopolitski filozofijama ... tako to pocinje.
Povedi racuna Nole, seti se ko si ti i odakle si.
Ipak si ti jos uvek mlad i nezreo jer imas samo 29god, iako imas dete i fantasticnu karijeru, ali i sasvim sigurno da nisi pokupio svu mudrost ovog sveta. Kad dodjes u 40-tu otvorice ti se vidici malo vise.

Lala na kvadrat

pre 7 godina

Izgleda da je do krsta. Ovde svi nose isti okacen o retrovizor, sve nam nije dobro koliko nam je dobro. E, Srbijo moja medju sljivama...

edit

pre 7 godina

Momak ocito ima neki problem i to je na njemu da resi,osim ako ne postoji nesto ili neko ko ga drzi pod paskom iz nekog razloga.Pa sve da je i to,Novace,trgni se i uredi svoj zivot po svojoj meri u sportu ili nekom drugom zanimanju.Ne dozvoli neke "ucene" ili bilo sta.Greska je sto ljudi misle,zena mu ovo ili ono,nit se ona sta pit niti se pitala.Glumata neku "ludost"jer je sporedna licnost u familiji Djokovic,no ako njemu odgovara takva neka je,nek im odgaja dete pa dok traje nek traje.

Too Drunk To Fuck

pre 7 godina

Hahahaha, sta sam vam rekao u komentaru ispod :-))))))))))))))))
Nego, sto se tice Novaka i praznoverja, ja mislim da je bolje i da nosi kamencic, nego da stalno izvlaci gace iz dupeta i onda mirise prste...

Vaše ime

pre 7 godina

Njegov jedini Bog u životu treba da mu dubu reket i loptica. To mu je donelo slavu, novac, sve! Što više treniraš bolji si, kraj priče; uvek bilo i uvek će biti.
Kad kreneš da se oslanjaš na neke imaginarne sile, polako ali sigurno propadaš.

Beobrad

pre 7 godina

Krst nazalost ne nosi, a nosi neki roze poludragi kamen!
Vrati krst Novace, seti se odlikovanja koje si dobio od patrijarha!
I zemlje koju si otkupio za izgradnju crkve!

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Zao mi je da jedan decko koji je imao sve u zivotu polako ali sigurno postaje pogubljenik. Mozes vezati sta hoces oko vrata, prezivas se na -ic, nikada neces biti prihvacen na zapadu, to je jednostavno tako. Ali izgleda da gospodja ne moze da pregrmi taj komplex pa i njega vuce za sobom. Lako bih ja to rijesio, izvoli kofere, alimentaciju koliko treba, a onda bih otisao da se najedem prasetine kao covjek :)))

Lacerta

pre 7 godina

Blago Noletu, kad u Srbiji ima ovoliko eksperata koji su mu odmah postavili dijagnozu i propisali terapiju:

"To mu je zato što je krst zamenio kamenom. Neka samo vrati krst, pa će sve biti u redu i opet kao ranije."

Ma, da, kako da ne. Kao što je stigao je na vrh samo zahvaljujći krstu, a ne zbog vanserijskog talenta i nezamislive količine zalaganja, treninga i ličnog truda.

Svi vi "stručnjaci" kao da niste čuli za onu "kad čovek stigne na vrh, postoji samo jedan put - nadole!"

Niko ne može biti večno na vrhu, pa ni Nole. Posle toliko godina na vrhu, možda je za njega došao taj, inače NEIZBEŽAN, trenutak kad više nije onaj nekadašnji i kreće nadole.

I ne, nema to nikakve vez s krstovima, molitvama, svetim vodicama, čudesnim kamenjem, ni drugm vrstama bajanja. To je samo normalna ljudska i sportska fizilogija, protiv koje se ne može.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Ja kad mi stigne racun od 12000 dinara za grejanje, koje je ocajno, i kad mi plata kasni 4 meseca, ja prvo sto uradim, 3 krsta oko vrata i 6 krugova oko crkve. 

Sutradan postanem direktor.
(nenapredno, 17. oktobar 2016 13:28)

Bitno da za internet imaš..

Лајави

pre 7 godina

Његов живот, његова ствар, што се мене тиче нека буде и сибирски шаман! Но неспорно је да је генетици народа Европе страно вегетаријанство, свако ко то генетско наслеђе ниподоштава, не чини себи добро! Неспорно је да народи Европе имају своје методе душевног исцељења и мира, које су уз то и медицински доказане! Те методе су старије од будистичких медитација, јер потичу још од старих Египћана који су их пренели у стару Грчку, а које је касније преузело и хришћанство, а то је стара, добра и проверена МОЛИТВА!!! П.с. Што се тиче Новакове жене, не познајем је, али видим да је данас дошла нека мода да отац учествује у купању детета, припреми хране, мењању пелена. Што је све погрешно и деградира оца и његову улогу у одгоју, а вероватно га деградира и као мужа, ма колико то жене не желеле да признају!

sirotinjo i Bogu si teska

pre 7 godina

Siguran sam da se Nole nije odrekao casnog krsta, uostalom vaspitavao ga Srbin s Kosova.
A vi botovi..ajd ima mnogo provokatora, ali i mnogo vas koji jedva cekate da sklizne u blato.

Maja

pre 7 godina

Moraće zapeti jer mora finansijski pokriti ženine hirove, časopis, restoran u Monaku, traženje duhova po egzotičnim destinacijama, dobrotvorni gala skupovi u high tech fensi fazonu, vulumentu učitelja i savetnika, sve to jako košta. Možda ga i to nervira.

Zemljanin

pre 7 godina

Juju, kakva je ovde gomila pacenika. Nezadovoljni svojim zivotima, pa traze da ih neko drugi 'usrecuje'. Samo ti Novace radi onako kako ti tvoje srce i svest nalaze. To je tvoj zivot i ti najbolje znas sta osecas.

Smehotresna Zvezda Padalica

pre 7 godina

Ni stena oko vrata ne bi pomogla da se reše problemi u kojima je trenutno.Slava i novac su oduvek bili teška kombinacija za čoveka...

lela

pre 7 godina

ja kad sam ostavila cigarete posle 20 godina, verovala sam da mi vitamin C pomaze da ih ostavim!

mene je nebitno sta ostali misle o mom verovanju, ali ja sam danas nepusac.

Лајави

pre 7 godina

Sta vas briga sta nosi? Neka nosi papriku oko vrata pa ...? Ne branim ga jer sam fan,tenis ni ne gledam. Aman,gledajte svoja posla a ti crni B92 sta postade! Da,dobices vise klikova na ovakve "vesti",sabanizacija medija.
(Duci0167, 17. oktobar 2016 12:15)
Новак је јавна личност и као што он има право да буде шта хоће и као што свако може да буде и ради шта хоће, тако и народ може да коментарише и износи мишљење о томе!!! Сви ми имамо и право избора и слободу мишљења!

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Vrati Krst i bićeš opet ok. Onaj stari Novak. Vidi se na Noletu, na njegovom pogledu da nešto ne štima! Okani se gluposti, vrati se Gospodu. Skinuvši Krst, odrekao si se Gospoda, a seti se pogleda u nebo i molitvi koje si Mu upućivao. Nisi ga se tada stideo, a nije ni On tebe. Najvažnije u životu je da te se Gospod ne postidi..

petar

pre 7 godina

Nole! Vrati se ti svome krstu, on te je i doveo tu gde si!
(Darko, 17. oktobar 2016 14:55)


moj komsa nosi duplo vecu krstacu oko sije pa mu propao dragstor.
(neutralni felsh, 17. oktobar 2016 18:13)

Nije za veliko cudo sto mu propade drakstor kada nosi toliku krstacu oko vrata. Onaj ko nosi Krst oko vrata da bi ga istakao i da drugi vide, je ocigledan plod ljudske gordosti. A gordost je Bogu najmrskiji greh. Nisu svi hriscani koji spolja deluju kao hriscani. Svaki hriscanin treba nositi Krst oko vrata ali najvaznije je nositi Ga u srcu i umu. Krst se nosi sa strahopostovanjem, smirenoscu i ljubavlju.
Budi s Bogom !

IGOR

pre 7 godina

Dok sam čitao ove komentare, shvatio sam da stvarno , bar 80% srpske populacije, pre svega, NIJE PISMENO! E onda kreće ono još gore! Stidim se mišljenja ovih ljudi koji komentarišu! Treba ovde uvesti cenzuru. Mnogima ovde bi trebalo zabraniti i slobodu mišljenja...

Rade Božić

pre 7 godina

I ON JE SAMO ČOVEK OD KRVI I MESA.POSTIGAO SVE GLAVNE CILJEVE U ŽIVOTU PRE VREMENA - PA SADA TRAŽI NOVU MOTIVACIJU.DOSTA NAS JE PREDSTAVLJAO U POZITIVNOM SVETLU IAKO TO NISMO NI MALO ZASLUŽILI.DUBOKI NAKLON ČOVEKU KOJI JE IMAO OVAKVU KARIJERU DO SADA.

дане

pre 7 godina

Трагично је да је Српска православна црква оваквом лику дала Орден Светог Саве. Ђоковић је само показао колико је јака његова вера.

Reformisani hriscanin

pre 7 godina

Kao prvo, sam znak krsta je paganskog porekla, koristi se u spiritistickoj magiji i zloupotrebljen je kao idol u hriscanskoj crkvi kojemu se ljudi klanjaju jer crkva tako zapoveda (a ne pise tako u Bibliji). Nigde ne nalazimo u Svetom Pismu da je nosenje krsta bilo praksa medju apostolima ili hriscanima, niti bilo sta slicno onome sto se zove "zasenjivanjem krstom pokretom ruke". Takodje, zamerate mu da je vegetarijanac. Pa bas u Svetom pismu (Bibliji) pise kako Bog kaze, "Evo dam sam vam sve bilje sto nose seme po svoj zemlji, to ce vam biti za hranu" (1. Mojsijeva 1:29). Savetujete Novaka verskim savetima, a Bibliju uopste ni ne poznajete, sve mu govorite suprotno od onoga sto pise tamo.

Jadne zene

pre 7 godina

Lele,lele,koji komentari, "zena kriva",pa bolje da ima zenu nego decka,aman,mislim,meni svejedno ali jadna zena i uopste JADNE ZENE u srbiji uopste kad su za sve one uvek dezurni krivci...

beba mihalj

pre 7 godina

Zalosno je sto se, mnogi koji pisu,prave izuzetno pametni.Djokovica niko ne mrzi i sto bi.Doneo nam je velike radosti kao narodu,meni licno ili bilo kome nista nije dao, ali ocigledno je da sa njegovom
psihom nesto nije u redu.Sam sebi je najveci neprijatelj.Ima porodicu,ima mnogo para,pa se
iskremo nadam da ce mu to
pomoci. Naravno,kada je bio nacionalni heroj,niko ne moze nemo da gleda njegovo potonuce.

ii

pre 7 godina

Krst je zabranjeno nositi po bibliji,kao I svinjetina...citajte malo vise od naslova.svako idolopoklonstvo ,jer krst je nastao 400 g posla isusa.

mister x

pre 7 godina

E pa bas ,imal ista na svijetu da nije srpsko ? Cuj po ovim komentarima pojedinaca i Krst i Kamen je sveto srpsko ili nesto iz tog domena !'Pa dokle vise,,!

zoran

pre 7 godina

Krst nije hriscanski simbol, vec Hindu, 'ajde nazad u klupe.
Takodje Pravoslavlje nije vera slovenskih naroda.

Pa, vi da pratitet ono sto je Isus rekao nikada ne bi kritikovali, ali njegovo je ucenje tesko, nije za vas. Vi poput fariseja pratitte Isusa po telu, ali ne po Duhu; ako uopste znate sta to znaci.

marko, nis

pre 7 godina

Kakva mizoginija u komentarima. Kriva je naravno zena, krivo je odricanje od krsta i bla, bla...Djokovic pokazuje po prvi put neku licnu autonomiju i odmah dodje na udar Srba.

Aj, pa tako, sve najbolje.

pre 7 godina

I šta na kraju nosi oko vrata? Okovratnik?

hahahahahahahahahahaha... devet 'iljada sedamsto pedeset i tri komentara, au koliko je nama dobro. Crni Nolo, Nole, Noki, Đoka, i td, da nije iscepao majicu ne bi ni videli da ne nosi više krst, vuJIMe Oca i sina i svetog Vilandera Aman! :D
Dole, niže u komentarima, ateisti se šamaraju sa vernicima... tu su još i alapače i naivci koji veruju medijima više nego svojim očima.
Od Novaka došlo se do Maje Volk, starog Jevanđelja, sve do toga da Beker i Vajda idu na pecanje zajedno...
Onda nastupiše gurmani sa sarmama i čevapima. Jedi Nole ovo, jedi ono, hahaha...
Ja mislim da kad bi se desilo neko ČUDO, pa Novak zaista krenuo da čita ove komentare, siguran sam da bi e krstio nogama pola sata. Onda bi se smejao sat vremena, onda bi plakao dva sata, i na kraju bi mu Jelena ( inače glavni krivac haha ) skuvala čaj od Tibetanske koprive, a Maja Volk bi mu recitovala Krvavu Bajku od Desanke da skine negativnu auru it Srbistana!

Bosanac

pre 7 godina

Tebe Nole još samo polu mjesec i zvijezda mogu da spase...Bio bi to sjajan potez...Po ocu Crnogorac(pravoslavac),po materi Hrvat(katolik) a oko vrata mjesec i zvijezda...Bio bi najveća faca regiona...hahahaha...Ja samo ne kontam što tebe Srbi prisvajaju kad ti kap srpske krvi u sebi nemaš...Viču "Nole Srbine",a ti si ustvari Srbijanac...Svašta...hahahaha

driskol brothers

pre 7 godina

Ovo je sve samo Đokovićeva loša gluma.

Zamoljen je od britanaca da posle RG "olabavi" da bi škotlanđanin bio prvi. Cilj: Da se Britanija izvuče iz depresije i separatizma i kroz sportske uspehe. Pogledajte im uspeh sportista na OI u Riu - najbolji ikada. Šta mislite da li slučajno?

Znači Đoković je "zamoljen". A kad te MI6 nešto zamoli...

zoran ivkovic

pre 7 godina

prosto neverovatno kako je djokovic dugo igrao konstantno na visokom nivou ! doslo je do krize i pada forme i jednom mora doci i do tog trenutka i kod djokovica se to desava sada ! nema to nikakve veze ni sa amajlijama oko vrata ,ni verom , ni suprugom Jelenom ! kriza kod nola je pocela po osvajanju rolangarosa ! novak je jedan od malobrojnih teniskih sampiona koji ima sva 4 grenslema ! mnogo je veliki igrac ali sada je pao u formi ! nesto sto mene cudi da nole ima ozbiljan problem sa prvim servisom vec duzi period ...on nikad nije ni imao servis tipa federera ,vec mnogo poena mora da zaradi u polju ....ono sto je zanimljivo marej ce preuzeti prvo mesto i ka tome stremi i ima ogromnu podrsku ...ali i ako preuzme prvo mesto bice zasluzeno ...ali on nikad nece biti veci teniser od nola ,rafe i federera ! jednostavno postojala je velika 3 a neko je na silu potencirao na velikoj 4 da bi mareja ugurao tu ....marej da nije britanac i nena ogromnu podrsku ponekad bi usao u prvih 10 ...kao conga

Davor

pre 7 godina

Mislimda je bolje da nosi Hilandarski Krst,ali Nole zna najbolje šta za sebe da odabere.Ja lično nisam sujeveran,ali neko drugi jeste.
Bilo kako bilo amajlija ili ne,probudiće se Nole vratiće im za sve.

novica

pre 7 godina

Prvi teniser sveta je baba Vanga?!
On , Nadal i Rodja odmaraju,Djoković i Nadal uz poraze,a Rodja zbog povrede.
Ova dvojica gube mečeve zbog apstinencije,nema stimulansa , nema pobeda i trofeja,normalno.Kirijosovo zezanje govori sve o mlataranju reketom,koje je neko proglasio vrhunskim sportom.
Izgleda da je cirkusu došao kraj.
Nema Rodje , nema tenisa.

sam svoj krojac

pre 7 godina

“… dovodi telo i um u ravnotežu i odagnava nestrpljenje…”
Ocigledno ima suprotan efekat kad onako reketom lupa o zemlju, kao nikad do sada. A rekao je da nije sujeveran…
A trista kamencica nece moci da nadoknadi veru i tradiciju koju krstic pruza, niti moze da da pomogne kad ne jedes dovoljno.

Kiza

pre 7 godina

@Haler
Da,ali on je od tog istog naroda doziveo pocasti kakve nije doziveo nijedan sportista nigde na kugli zemaljskoj.Posle Garosa je ovde bukvalno proglasen Bogom,vecina ga smatra za najveceg Srbina ikada posle Tesle,da li ijedna nacija tako nesto tvrdi za svoje sportiste,primera radi Hrvati imaju Janicu i Sandru Perkovic koji su veci sportisti od Novaka,pa tesko da njih dve smatraju u top 50 Hrvata,mozda je bas to razlog zasto je danas svako tu gde jeste.
(lorencin, 17. oktobar 2016 21:01)

TACNO TAKO!
Ali je u pitanju Srbija i mentalitet.
Zamislite da nekim zescim cudom Srbija postane svetski prvak u fudbalu. Sta bi tek onda bilo.

avm

pre 7 godina

@ ...Novak sve trci da pise komentare na B92...
(Maximilien Robespierre, 18. oktobar 2016 00:51)

hahahahahahahahaah


Da nije možda ove godine zauzet treniranjem i igranjem tenisom pa ne stiže ni da spava.

Ili možda nema para za smartphone, pa je neobavešten kao Koštunica.

Ma ne, uopšte ne čita komentare navijača, baš ga briga šta ko misli o njemu, i u publici na stadionu, i u javnosti svetskoj i domaćoj. Videli smo. Posebno posle nebuloznih izjava o teniserkama i njihovim nagradama na početku ove godine. Morao je da se izvinjava na sve strane i uvede gestove ljubavi (slanje "srca") publici posle mečeva.

A koliko je sujetan i ne trpi kritiku, videli smo jer ne može ni ocu da odćuti primedbe, a kamoli navijačima.

Duci0167

pre 7 godina

@Anica Sta da posti i ostale mambo dzambo gluposti? Ti imas svoj mir? Pustite ljude da zive kako hoce! Mi sto znamo drugima da dirigujemo zivot pa to na svetu nema.

Roman

pre 7 godina

Ej...ali ovaj momak je dopustio da mu se istorijska prednost surva i istopi za godinu dana.

Smesno... smesno. Naravno da nece biti prvi do kraja godine

prolupao Nole :(

pre 7 godina

Primio se na sva moguca sujeverja i samo se blamira. Steta, tako pametan covek da mu uvaljuju gluposti. Od kada je poceo da "prica" sa vodom sve ide silaznom putanjom. Steta.....

vd

pre 7 godina

@(asta la vista materialista
Slažem se sa vama u potpunosti jedino se nadam da ste strašno pogrešili u vezi političkih ambicija. Samo bi nam još to trebalo. Valjda jedino to nismo iskusili.

Александар

pre 7 godina

Пишем о овоме одавно у својим коментарима о Нолету. Драго ми је да се неко сетио да ово обради као тему.

BeKo

pre 7 godina

@Tata spalio Đenku

Вреди запазити да Исус Христ није умро на крсту. Грчка реч ставрос, која се најчешће преводи са „крст“, у основи значи стуб или колац. О тој речи се у једном делу каже следеће: „[Ставрос] никада не означава две греде које су укрштене“ (The Companion Bible). Затим се додаје да не постоји никакав, чак ни индиректан доказ  да би реч ставрос на грчком језику којим је писан „Нови завет“ могла означавати две греде.

Библијски писци су на неколико места користили једну другу реч када су указивали на чему је Исус убијен. То је грчка реч ксилон(Дела апостолска 5:30; 10:39; 13:29;Галатима 3:13; 1. Петрова 2:24). Ова реч једноставно значи греда, то јест штап, мотка или дрво.

Jehovini Svedoci su SEKTA

pre 7 godina

"Вреди запазити да Исус Христ није умро на крсту...", u istočnom hrišćanstvu kaže se Isus Hristos.
(Stavros, 17. oktobar 2016 23:50)

Auuuu,ovi Jehovini svedoci se bas razmnozili po Srbiji,sad propaganda i po komentarima B92,strasno!

Olja T

pre 7 godina

Napred Nole. Uz tebe smo. Ako planiraš da ostaviš tenis uskoro, kandiduj se za predsednika. A mi te proglasimo za kralja. Ne mogu više da gledam ove kreature koje nam uništiše živote.

Milivoj

pre 7 godina

Bolje bi mu bilo da se vrati hrišćanskim vrednostima i tenisu,da ne luta i filozofira jer dok se krstio i blagodario Bogu on je i napredovao i pobeđivao.

ilija

pre 7 godina

Ajde, krenuo novak malo da istražuje sebe, ili će da prestane da koketira sa istočnjačkim tantramantra ili će da se istopi. Njegov problem, nije ni prvi ni poslednji a nije ni bitno, svi putevi vode na isto mesto, reče neko mudriji.

Maximilien Robespierre

pre 7 godina

@(asta la vista materialista, 17. oktobar 2016 18:20)

Auuu rodjace, a sta milsis da li sam ovo zaista napisao ja, i ako nisam ja onda je mozda neko drugi?
Novak sve trci da pise komentare na B92...

Zoran

pre 7 godina

Nole, da ti lepo dodjes u Srbiju. "Ubijes" jedno cetres s lukem. Sutra jedno pivo nastinu a posle burek. Tako nedelju dana. Kakve tvoje travke, to mogu ovi manekeni. Ti moras da bijes jako. Odes na dve zurke do jutra, ubijes se ko majka mila. E onda lepo nastavis sa treninzima.

Ne treba ti ni mentalni trener ni joga, nista. Odneseno ko rukpom. Slusaj ti mene...

A sto mene. Pa ja sma u tvojim godinama to jeo, al ja nisam bio tenis. Bio sam tako suv. Al sam znao da prekratim jednoolicnost na slican nacin kako ti pricam.

Ja

pre 7 godina

A jesi li vodio i svoju voljenu zenu na Svetu goru? Da li verujes da je zena nize bice od tebe? Sto si se onda zenio, ako je nize bice? Sto nisi doveo kuci nekog monaha sa Svete gore, pa neka ti on radja decu!

Dopuna

pre 7 godina

"Вреди запазити да Исус Христ није умро на крсту...", u istočnom hrišćanstvu kaže se Isus Hristos.
@(Stavros, 17. oktobar 2016 23:50)

Tako je. ''Oni su Njegovi koji ispovedaju da je Isus Hristos.'' Jer, Hristos nije ime već zvanje, titula, misija, mesija... Sektaši Ga najčešće imenuju Njegovim imenom Isus (što nije slučajno, pošto Ga smatraju samo čovekom, odričući mu Božansku prirodu), ili ga imenuju Hrist, Krist, Gospodin... Teško prevaljuju preko usta i uma Hristos, ili Gospod, tako da ih po tome možemo raspoznati. Npr. ovaj ''reformisani'', time sam sebe odaje, ko je i u šta veruje.

ja

pre 7 godina

Kako ce da vrati krst, kad se ne oseca pravoslavac? Koja sprdnja.
(Jao Brate,

A kako sad pa nije pravoslavac kada je pre par godina dizo tri prsta u završnici na turnirima ? ili je možda pravoslavac po potrebi?

analiza

pre 7 godina

Ne znam kada se u Novakovom zivotu pojavio gospodin lajfkouc.Novak je i ranije imao sklonost da osvoji brejk teskom mukom pa da ga lagano prospe.Ali,u zadnje vreme mu treba po desetak brejk sansi a servis gemove lagano gubi.Uz to razbija rekete i cepa majice.A ima coveka koji ga uci kako da zivi i vegan je i bavi se jogom i siri pozitivnu energiju.Tu nesto nije logicno.Lomljenje reketa i joga?Ametisti za smirenje i koncentraciju?Vidite,pre mi deluje da je Tipsarevic sklon takvoj filozofiji nego Novak.Ili je toliko izlozen negativnoj energiji raznih njuski koje kruze oko njegovih sto miliona ,da ne moze da podnese pritisak.A zanimanje LAJFKOUC je za mene cista foliraza.Je li zavrsio i fakultet za to,koji i gde?Mislim da je to tipicna pijavica koja iz Novaka crpe energiju,ne racunajuci devijaciju u ishrani i da tek ponekad Novak prasne kada ne moze da uradi ono sto je nekad s lakocom uradio i zato polomi reket.Resi se TE pijavice,Novace,pa se onda posveti deci i zeni i ZDRAVOJ ishrani.

lorencin

pre 7 godina

@Haler
Da,ali on je od tog istog naroda doziveo pocasti kakve nije doziveo nijedan sportista nigde na kugli zemaljskoj.Posle Garosa je ovde bukvalno proglasen Bogom,vecina ga smatra za najveceg Srbina ikada posle Tesle,da li ijedna nacija tako nesto tvrdi za svoje sportiste,primera radi Hrvati imaju Janicu i Sandru Perkovic koji su veci sportisti od Novaka,pa tesko da njih dve smatraju u top 50 Hrvata,mozda je bas to razlog zasto je danas svako tu gde jeste.

srki s

pre 7 godina

Novače, povuci se dok si još koliko toliko u mogućnosti da upoznaš realan živott, van teniskog terena,jer ti si se praktično rodio i živiš za tenis.to nije mormalno.preseci odmah, dok još možeš jer ćeš baš psihički da odeš bez povratka.zaradio si zasluženo dovoljno para i počni da živiš život svaki dan u tenisu te dovodi u opasnost da ne možeš da presečeš.čoveče kaži dosta

Ranko Tutulugdzija

pre 7 godina

"you have exalted yourself against the Lord of heaven; you have praised the gods of silver and gold, of bronze, iron, wood and stone, which do not see, hear or understand But the God in whose hand are your life-breath and all your ways, you have not glorified." Daniel 5:23

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

...Затим се додаје да не постоји никакав, чак ни индиректан доказ  да би реч ставрос на грчком језику којим је писан „Нови завет“ могла означавати две греде. 

Библијски писци су на неколико места користили једну другу реч када су указивали на чему је Исус убијен. То је грчка реч ксилон(Дела апостолска 5:30; 10:39; 13:29;Галатима 3:13; 1. Петрова 2:24). Ова реч једноставно значи греда, то јест штап, мотка или дрво.
(BeKo, 17. oktobar 2016 17:07)

Stari Zavet je pisan na Hebrejskom (Jevrejskom) jeziku, a Novi Zavet na Aramejskom, a potom preveden na Grčki.. Bilo kako bilo, Hristos je raspet na Krstu, kao i mnogi koji su tako razapinjani u to vreme, ali to nije tema ovog teksta, već novakova amajlija kojom je zamenio Krst. Od tada kreće sve nizbrdo..

još i to

pre 7 godina

Vidim 385 komentara na totalno banalnu izjavu. Poslah jedan komentar na komentar a da nisam znala tačno na šta se odnosi. Tek onda sam videla 'potencijalno' javljanje Novaka a mislim da sigurno nije. A vi koji se zgražavate nad činjenicom da svaka 'razularena rulja' daje sebi za pravo da komentariše Novaka Đokovića treba da se zapitate koliko tekstova nevezanih za sport nego njegov privatni život smo mogli da pročitamo ovih godina. Da li mislite da nekoga stvarno briga? I da li mislite da to sve nije smišljeno rađeno u cilju samopromocije? Uostalom Srbi su uvek bili tatamate za uništavanje svojih sportista upravo preterivanjem i preuveličavanjem. Tipično za siromašne, ex- komunističke zemlje i neke latino. Jedino se nadam da nema političkih ambicija. Dok bi rekao keks postao bi u ovoj suludoj državi šta želi.

maki1986yu@yahoo.com

pre 7 godina

Jao jao sve sami vernici, a nema ni 20ak godina kako su Titovu sliku zamenili ikonom. Pricate o magijama vracarama karmama...samo dokaz da smo teska prcija i palanka od drzave i mentaliteta. Izgleda da svako ima svoju vracaru u kraju a?

Reformisani hriscanin

pre 7 godina

Tek u 4.veku caru Konstantinu se u snu javlja Krst i glas: "Ovim pobeđuj"! Nakon toga, na štitove svoje vojske postavlja Krst i pobeđujue u ratu. Potom, njegova majka carica Jelena odlučuje da pronađe Krst na kom je Hristos razapet. Pronalazi ga na čudan način, jer su nađena sva tri krsta zajedno (dva na kojima su razbojnici raspeti). Položivši mrtvaca (čija je sahrana prolazila baš tuda u tom času) na sva tri krsta, na jednom od njih on je oživeo i tako je otkriven Krst na kom je Hristos razapet. Od tada se Krst počinje koristiti kao simbol hrišćanstva. Eto malo edukacije nekome ko poznaje Bibliju, a ne zna od kada se Krst koristi kao simbol hrišćanstva!!! (Tata spalio Đenku, 17. oktobar 2016 16:37)

To sto ti nazivas "edukacijom" je praznoverje bez ikakvog osnova. "Konstantinova vizija", "polaganje mrtvaca na krst nakon cega je oziveo", i slicno su price bez ozbiljne istorijske osnove koje podsticu sujeverje i idolopoklonstvo. Veruj u pricice kakve hoces, ali znaj; Biblija je svugde ista, na svakom jeziku po celoj kugli zemaljskoj, zato je treba postovati i ziveti po njoj; a crkvene pricice se razlikuju od naroda do naroda, pa ih stoga treba i odbaciti kao neverodostojne.

asta la vista materialista

pre 7 godina

@ (vd, 17. oktobar 2016 19:24)

U komentaru se on bavio politikom i ekonomijom a ne tenisom i uzrocima svoje loše forme, pa odatle i moja pretpostavka. Mada mislim da nam se smeši novi kandidat kao Vuk Jeremić...

Ne može on da podnese da ostane van javnosti posle sportske karijere, a s obzirom da u Srbiji ipak ima mnogo više obožavalaca nego u svetu...

Stavros

pre 7 godina

"Вреди запазити да Исус Христ није умро на крсту...", u istočnom hrišćanstvu kaže se Isus Hristos.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

To sto ti nazivas "edukacijom" je praznoverje bez ikakvog osnova. "Konstantinova vizija", "polaganje mrtvaca na krst nakon cega je oziveo", i slicno su price bez ozbiljne istorijske osnove koje podsticu sujeverje i idolopoklonstvo. Veruj u pricice kakve hoces, ali znaj; Biblija je svugde ista, na svakom jeziku po celoj kugli zemaljskoj, zato je treba postovati i ziveti po njoj; a crkvene pricice se razlikuju od naroda do naroda, pa ih stoga treba i odbaciti kao neverodostojne.
(Reformisani hriscanin, 17. oktobar 2016 19:58)

Ja pričam o onome šta je bilo i šta je dokazano. Ako u Bibliju spada i Novi Zavet, a spada, onda nađi šta je Hrisros rekao sv.apostolu Petru: "Na tebi ću sazidati crkvu i vrata pakla je neće nadvladati"! Mislim da bi ti pričice crkve kojoj pripadaš trebao da odbaciš. Možda ti ne veruješ u Vaskrsenje, mada bi trebao pošto si poštovalac Starog Zaveta, a i tamo sve lepo piše. Za Vaskrsenje, kao i za pronalaženje Časnog Krsta postoje dokazi, kao i sam Krst, a ti meni dokaži da je sveri prorok Jona živeo 3 godine u utrobi kita, kao i da se sveti prorok Ilija vazneo na nebesa na vatrenim kočijama, a jeste bilo i jedno i drugo..

Joc@

pre 7 godina

Treba da vrati krstić s Hilandara oko vrata.
Ovo srce, ili već šta je što sada nosi na lančiću,
predstavlja tzv. ''IDOL''. Kada idol nosi neko ko
ne veruje u Boga, to nema veliku težinu, ali kada
to nosi pravoslavac a naročito neko kao Nole koji
je nosilac ordena Sv.Save, nije dobro. Zato što
predstavlja regresiju, vraćanje, uzmak na paganski
ili sujeverni teren, i stoga svojevrsno odricanje od Boga.
Ma ko mu tog idola dao, i ma sa kakvim ''najlepšim'' željama,
dužan je da se uputi u to kakvu ''medveđu uslugu'' čini Novaku.

Teo

pre 7 godina

Još jedna glupost u režiji Novakove žene. Umoran je ali ne od tenisa već od ostalih gluposti kojima se uz tenis bavi. Treba se najesti kako spada, naći dobrog kognitivno-bihevioralnog psihoterapeuta, alaliti sve i fokusirati se na tenis i česiti odmor. Još mu je ostalo par godina igranja a posle neka radi što ga volja i udovoljava ženi. Neka malo vidi kako se Vavrinka ponaša ili kako se ponašao njegov idol Pit Sampras. Strmoglavo pada a najgore je što se uz lošu igru ponaša katastrofalno i kvari sliku o sebi.

Duci0167

pre 7 godina

Sta vas briga sta nosi? Neka nosi papriku oko vrata pa ...? Ne branim ga jer sam fan,tenis ni ne gledam. Aman,gledajte svoja posla a ti crni B92 sta postade! Da,dobices vise klikova na ovakve "vesti",sabanizacija medija.

ostavite Novaka malo na miru

pre 7 godina

Kakve veze ima šta nosi oko vrata?! Njegova stvar.
Čovek ne može ni da diše, da se ne piše o tome. I ako ima neki problem, rešiće ga. Nije na nama da ga dodtano nerviramo.

anica

pre 7 godina

Ne pomaze njemu nikakav kamen..mir se ne nalazi tako...pitajte ga je l se krsti i jel posti na Krstovdan i kako se prekrsti...sta znaci vera, poreklo i gen...puno me razocarao tim potezom...to se ne radi.

Rodoljub

pre 7 godina

Сада ми је јасно шта му је. Када се неко одрекне крста у корист камена...нема ту среће...Ех Новаче, Новаче...То је последица бављења јогом. Заиста ми је жао. Он је слика српског народа. Сами се Бога одричемо и правимо себи идоле...Како да очекујемо добро када се добра одричемо?

monaco tax-men

pre 7 godina

odgovoriti zaokruzivanjem broja:
1. kamen mudrosti
2. dziberski talisman
3. kresivo za cigare

inace divno vaspitano dete visoko kulturnih roditelja od stila. reprezentativni srbistan specimen. gastarbajter iz monaka.

Bilja

pre 7 godina

Једноставно сам шокирана. Зар је камен јачи од ХИЛАНДАРСКОГ КРСТА! НОВАЧЕ враћај се ПРАВОСЛАВНОЈ ВЕРИ И МОЛИТВИ - ТО ДОНОСИ ПРАВИ ДУШЕВНИ МИР И СРЕЋУ!!! БОГ НЕКА ТЕ ЧУВА!

Super

pre 7 godina

On treba oko vrata da nabaci neku mladu svalerku da mu se vrati osmeh na lice pre svega. A posle moze i kristale da nosi i krstove sve je jedno. Kada je muskarac podmiren kako treba i ciglu oko vrata nece mu biti tesko da nosi. Mlad je on covek

Данијел

pre 7 godina

А кад се сетим после победе на УС опен поглед ка небу и речи волим те Боже за све што си ми дао, колико пута поглед ка небу и речи молим те Боже само још овај пут. И давао му је Бог, није штедео, освојио је све што се могло освојити и онда...
ТРАС, све је заборавио и окренуо се нечему о чему ни он не зна шта је нити је у вези са нашим предањем. Сигурно је да то није његова идеја већ његове жене, а она залудна је имала доста времена да се састаје и разговара са свакаквима док је нису придобили.
Надам се да ће Новак смоћи снаге да се врати себи, и да очисти круг људи око своје породице који вребају као лешинари!

Bosanac

pre 7 godina

Tebe Nole još samo polu mjesec i zvijezda mogu da spase...Bio bi to sjajan potez...Po ocu Crnogorac(pravoslavac),po materi Hrvat(katolik) a oko vrata mjesec i zvijezda...Bio bi najveća faca regiona...hahahaha...Ja samo ne kontam što tebe Srbi prisvajaju kad ti kap srpske krvi u sebi nemaš...Viču "Nole Srbine",a ti si ustvari Srbijanac...Svašta...hahahaha

perspektiva

pre 7 godina

Nole je jos u pocetku svoje karijere pokazao odredjene sklonosti ka "spiritualnom". Prvi korak je bilo preterano filozofiranje o Bogu, pravoslavlju pa druzenje sa nekim pravoslavnim misliocima, odlasci na Hilandar, otvoreno promovisanje nekih reklikvija koje su mu poklonili monasi i kojestarije. Ali tada to nikome nije smetalo posto je to deo "tradicije", to je deo toga sto je Nolo Srbin. Ovo je sad samo druga faza iste te price u koju je on skliznuo mnogo ranije. Licemerno je zamerati mu istocnjacki spiritualizam ako nam nije smetao pravoslavni. Ja ni Federera ni Nadala nikad nisam cuo da pricaju o Bogu i religiji i tu je sustina problema. Covek je teniser i sportista a hteo bi da bude izgleda filozof. Obaska sto bogate ljude vrebaji razni sektasi(setite se Medzika Dzonsona ili ovih holivudskih glumaca) i sto uopste nije nemoguce da je Jelena potpala pod taj uticaj a Novak je svakako demonstrirao da je prijemcljiv za tu vrstu price jos od druzenja sa popovima.

bucika

pre 7 godina

Citajuci ove komentare dodjoh do zakljucka da je neko bacio cini na nasev Noleta. Onda bi trebalo da vrati krst ili sto pre ode na Hilandar. To je moje misljenje..

B.H.

pre 7 godina

Тајанствена сила крста, ма колико да је необјашњива истинита је и беспорна. Још св. Златоуст говори о обичају свога времена, да се ставља знак крста „на царску диадему, на украс војника, на чланове тела, и то: на главу, прса, и срце, а исто тако на жртвенике и на постеље. Ако је нужно, вели он, изагнати демоне, ми употребљујемо крст, а исто тако он помаже за исцелење болести." Св. Бенедикт осенио је крсним знаком стакло, у коме је био отров, и стакло је прсло као од удара камена. Св. Јулијан прекрстио је поднету му чашу с отровом, и испио отров не осетивши никакве муке у телу своме. Св. мученица Василиса Никомидијска оградила је себе крсним знаком, стала посред пламена и остала неповређена. Св. муч. Авдон и Сенис прекрстише се, када љуте зверове на њих пустише, и зверови посташе ненасртљиви и кротки као јагањци. Против великих искушења демонских крсно знамење било је најсилније оружје у древних подвижника, као што је и данас. Најгрознија страшилишта ђаволска расејавала су се у ништа као дим, само кад би се човек прекрстио. Тако је благоволео сам Господ Исус Христос, да негдашњем знаку злочина и срама, крсту, да после Свога Распећа на крсном дрвету свепобедну силу и моћ.

petar

pre 7 godina

Три девојке су ходале по железничким шинама кад се нађоше између два
мимоилазећа воза али осташе живе. Ту у близини стајали су демони и
жестоко се расправљали.
– Што ниси гурнуо прву девојку под воз? – викали су на једног. – Сад
би њена душа припала нама.
– Нисам могао; на девојци је био крстић!
– А ти зашто си оклевао? На другој није било крстића! – викали су на другог.
– Она није имала крстић, али се осенила крсним знамењем.
– А зашто си ти зевао? Трећа је сасвим неверујућа!
– То јесте тачно, али њу је њена мајка закрстила пред полазак,
рекавши: „Иди с Богом!“

Х

pre 7 godina

Ноле, што си прсо? Ај искулирај мало, проведи мало времена негде у неком селу на некој планини у Србији. Мало се рестартуј, поведи и жену, без слушкиња, да мало види где јој је место. А и ти мало да искулираш, да се уразумиш, постанеш мушкарац који удара руком о сто када те не испоштује за било какву ситницу на време када си замислио. Баци ону педерску пудлицу и купи себи нормалног кера ако већ хоћеш. Поједи мало сира, кајмака, пршуте и напиј се озбиљно добре шљивовице, па онда изађи на турнир ко човек а не овако, у 30 година испадаш смешан, а са 18 си био нормалан.

Arch Enemy

pre 7 godina

Već sam jednom prilikom rekao ovdje da neko hoće da ,,napravi budalu" od ovog velikog čovjeka i tenisera podvaljujući mu istočnjačke šarene laže koje nemaju veze sa profesionalnim sportom i zato Nole odstranjuj to dok još nije kasno jer znam nešto o tim stvarima i znam gdje to vodi!Staze samospoznaje u kombinaciji sa retrogradnim načinom ishrane ostavi njima i poželi im svako dobro!

Savo iz Kikinde

pre 7 godina

"Vrati krst, vrati krst!" Ma, he*o vas krst. Samo se vi drz'te krsta, sve vam je do sada kao po loju islo. Vera u sebe, a ne u svevisnje bradonje. Knjige, knjige, a ne zvona i praporci!

saDopingPrelivom

pre 7 godina

Najveci Srbin ikada, nema sta. Zamenio hilandarski krst amajlijom, zamenio molitvu meditacijom, gusle saksofonom, a pogacu chia semenkama

Goran

pre 7 godina

pa sta ako nosi kamen ko ste vi da sudite i da znate sta treba da radi,odakle vam pravo,kao navijate za nekoga a sprdate se sa njim,pa sta ako ne nosi krst,i nama je to pravoslavlje donelo sreće zadnjih 30 godina bas vidim,najbolje 3krsta da stavi možda mu se podigne forma.

Sosa

pre 7 godina

Stvarno ne znam ko više preteruje sa tim krstićima, hranom, i uopšte Novakovim zivotm, "novinari" ili čitaoci?! Ostavite čoveka i ženu mu na miru, da žive svoj život i rade svoj posao. Pa, jel morate u sve da se mešate i sve da komentarišete?! Gledajte svoja posla i budite u nečemu najbolji na svetu, pa još najbolji svih vremena, e onda ćete imati prava da nekom drugom date neki savet. Kod nas ništa novo, uvek sve vrhunski stručnjaci sede i sve komentarišu, sve znaju, bokte! Da igraju fudbal, tenis, da vode državu, da kuvaju, razumeju se u modu, muziku, film, ma nema šta ne znaju! A, ovamo kada ih vidiš... Budibosnama kakav svet.Gledajte malo više svoja posla i svoj život

dr

pre 7 godina

iskustveno govorim da su joga i meditacija laz I obmana.

ako se odreknes krsta, odrekao si se I Gospoda raspetog na njemu,.
Covek je sa zenom uvucen u klasicnu zamku, I tesko da ce se otgnuti od bande ispiraca mozgova

goran

pre 7 godina

ja koji sam kopao oci ikom ko bi iole nagovestio stopostotno neobozavanje Noleta, sad sam digao ruke i krenuo i ja da se sprdam, brate ako tebi nije stalo, zasto da mi puls kad ti igras bude 124 (inace mi je normalan 70), pritisak 180/120... budi najveci sajentolog medj srbima, budi budista, nudista...

Žika

pre 7 godina

Nole vrati krst.

"Ја сам Господ Бог твој; немој имати других богова осим Мене."

"Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити."

Bog te blagoslovio tebe i tvoju familiju!

Savet Srba

pre 7 godina

*Novak se ocigledno ne snalazi na terenu kao nekada i ti od vremena kad je uplovio u bracne vode..(nadam se da nisu „porodicni problemi")
*Ocigledno je da trosi puni energije na porodicu i td. a onda mu energija manjka na terenu..
*Ocigledno da joga ne pomaze.
*Amajlija(kamencic)provereno ne ponaze
*Dijete i izgladnjivanje ne vrede
(Jer je toliko omrsao da deluje nekako
anoreksicno-a tenis ipak treba malo vise
snage i mase,teretana pod obavezno!)
*Jacina servisa-vezbati,vezbati i samo vezbati!
*Igra na mrezi-vezbati,vezbati i samo vezbati!
*Psiho-terapeut i kondicioni trener zreli odavno za otkaz!
*Mala redukcija „Crvenih tepiha" (Ana je tako posrnula nepovratno)
*Redukcija manje-bitnih turnira! (Fokus na Gren slemove)!
*Uz Sve ovo,pod uslovom da i dalje zeli da pobedjuje bice „Onaj stari-nepobedivi"
-Nas No1e!
Srecno!

sirotinjo i Bogu si teska

pre 7 godina

Siguran sam da se Nole nije odrekao casnog krsta, uostalom vaspitavao ga Srbin s Kosova.
A vi botovi..ajd ima mnogo provokatora, ali i mnogo vas koji jedva cekate da sklizne u blato.

Лајави

pre 7 godina

Његов живот, његова ствар, што се мене тиче нека буде и сибирски шаман! Но неспорно је да је генетици народа Европе страно вегетаријанство, свако ко то генетско наслеђе ниподоштава, не чини себи добро! Неспорно је да народи Европе имају своје методе душевног исцељења и мира, које су уз то и медицински доказане! Те методе су старије од будистичких медитација, јер потичу још од старих Египћана који су их пренели у стару Грчку, а које је касније преузело и хришћанство, а то је стара, добра и проверена МОЛИТВА!!! П.с. Што се тиче Новакове жене, не познајем је, али видим да је данас дошла нека мода да отац учествује у купању детета, припреми хране, мењању пелена. Што је све погрешно и деградира оца и његову улогу у одгоју, а вероватно га деградира и као мужа, ма колико то жене не желеле да признају!

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Ametist je sveti kamen pravoslavlja, smatra se kamenom istine i mudrosti. Nose ga i patrijarsi i visokosvestenstvo, mada ovi nasi vise voli da oko vrata nose kljuceve od Mercedesa i BMW-a.

sima

pre 7 godina

Koja je ovo pravoslavna dzamahirija od drzave. Citajuci komentara, pitam se kako je ijedan nehriscanski, nepravoslavni, paganin, nevernik od sportiste ikada osvojio ista? Koji retard od Boga treba da budes pa da ocenjujes ljude na osnovu toga sta nose oko vrata. U ovoj drzavi je kao vecina pravoslavaca, a vidim da nam ide haos. Raj i blagostanje. Pobedjujemo u svim sportovima, ratovima...

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Zao mi je da jedan decko koji je imao sve u zivotu polako ali sigurno postaje pogubljenik. Mozes vezati sta hoces oko vrata, prezivas se na -ic, nikada neces biti prihvacen na zapadu, to je jednostavno tako. Ali izgleda da gospodja ne moze da pregrmi taj komplex pa i njega vuce za sobom. Lako bih ja to rijesio, izvoli kofere, alimentaciju koliko treba, a onda bih otisao da se najedem prasetine kao covjek :)))

DD

pre 7 godina

"Ја сам Господ Бог твој; немој имати других богова осим Мене."

"Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити."

Kutuzov

pre 7 godina

Ako ovaj dečko nije u neku sektu evo tu me seci.A i njegove izjave su u stilu Sai Babe!Ovog dečka sam podržavao od poraza u Zagrebu od Ljubičića sad već davne 2006 godine i podržavaću ga do kraja! Možda ću zvučati pesimistično, ali nemojmo se nadati Bog zna čemu od Novaka on je svoj zenit prošao, glad je utoljena, ciljevi su postignuti, vreme je da se polako svode računi jednoga od najboljih svih vremena.

P.S Uživajmo makar u igri Endija Mareja jer nam je on poslednje što je ostalo od zlatne ere tenisa.

Dušan

pre 7 godina

Federeru nikad nisu trebale amajlije, magije i neke više sile. Treba Novak da batali sve to i fokusira se na tenis. Ako mu se igra naravno, ako ne, onda nikom ništa.

marko

pre 7 godina

vrati ti krst nista te ne kosta...lepsi ti je zivot bio sa njim...a i mi bi mogli nista nam ne bi falilo...od kad smo u komuniste otisli krenuli smo da posrcemo...hrvati krst nikad nisu skidali a bgm ni muslimani polumesec

ljudska potreba za verovanjem

pre 7 godina

tzv savremene zene/devojke su antitradicionalno nastrojene, stoga pravoslavlje/katolicizam nadomescuju horoskopima,amajlijama,cinima itd

Powerslave

pre 7 godina

hahah, Nolo satanista

koga je i zašto uopšte briga šta on nosi oko vrata? njegova stvar, glupost je u svakom slučaju.
ljudi su ovde u fazonu kako je ovo samo kamen, ali zato drveni krst ima neke super moći. kontam da takvi likovi misle da kad grmi to se zapravo bog naljutio i kažnjava nas, kao da smo se vratili u pećine.
zbog čega ovako loše igra u poslednje vreme to ne bih znao, ali reći da je to povezano sa nekim kamenom ili krstom je baš transfer blama.

Mrkela

pre 7 godina

Sta god bilo, ne deluje. Bar ne po sportskom pitanju. Nadam se da ce uskoro na Hilandar da pazari novi krst, stavi ga i nastavi gdje je stao...

ded

pre 7 godina

WTF!? Šta sam upravo pročitao? Komunikacija sa andjelima i flešbekovi iz prošlog života? Ravnoteža, energija, feng šui? Idi igraj tenis i ne glupiraj se više. Šta se desilo sa ovim čovekom za samo nekoliko meseci?

Novak Đoković

pre 7 godina

Ok Srbi. Hvala vam na ovolikoj brizi i ovakvim iscrpljujućim kritikama i savetima.
Ja za uzvrat mogu samo da probam da vam uzvratim istom merom, jer ja sam neko kome je ipak stalo do svog naroda ma šta vi mislili o tome.
Pa vas pitam zašto dozvoljavate da vam poslove preotimaju neškolovani ljudi preko stranačkih vezica? Zašto ne uradite nešto po pitanju vaših plata koje su u rangu dzeparaca koje dobijaju neki tinejdzeri u Nemačkoj ili Švedskoj?
Zašto niste SVI izašli na protest povodom rušenja u Savamali, to je vaš narod, vaša braća i sestre. Zašto ne brinete za zdravstvo dok vam decu ubijaju neprofesionalni kvazi doktori?
Zašto dozvoljavate da vas svakodnevno lažu političari koji to rade trisedet godina, zašto glasate za njih? Zašto ćutite i prihvatate da vam na TV-u decu truju nekakve farme, parovi, i estrada koja nema veze sa muzikom koliko sa prostitucijom?
Zašto svoj život ne sredite, pa tek onda moj?

Ja sam odoh da zagrlim ženu, prošetam sina, obiđem neki muzej, pročitam knjigu i tako.
Ne zamerite mi jer sam se obezbedio, imam sto miliona samo od tenisa na računu pa imam vremena za sve, čak i da vas pitam ova pitanja i da brinem o vama.

Hvala na razumevanju, veliki pozdrav.

drasko

pre 7 godina

Sta reci, nisam neki vernik, tako reci nikakav, ali nije tesko primetiti njegov pad otkada je batalio nosenje krsta i okrenuo se indijskoj duhovnostj, filozofiji i veganstvu.

megatronman

pre 7 godina

Ta njegova gospođa bi se trebala manje uplitati ako ne kompletno u njegov život a onda u njegovu ishranu, trening i uvjerenja/svjetonazor. Hrvatski primjer je boksač Mavrović. Vrlo sličan scenario. Odlična karijera, veza s ženom, vegetarijanstvo, kraj karijere. Novače, zaboravi vegansku ishranu.

Klapoje

pre 7 godina

Ma kakvi problemi! To jest, jesu problemi, ali oni hiljadu puta vidjeni. Klinac, ukebala ga neka zenska, pa dete, ozenio se protiv svoje volje, ne voli je, ona ga sputava, nagonski ga želi samo za sebe, hoce da izbaci iz zivota sve "njegovo", odvoji ga od njegovih. Ih, bre, ko da ne znate ...

Jelena

pre 7 godina

Hrišćanski krst (pravoslavni/katolički svejedno) se ne stavlja na sebe tek tako, niti se skida sa sebe tek tako.

Đoković ga je, sada se vidi, stavio tada zbog popularnosti.

A od ovog njegovog i njegove žene, izveštačenog new age prosipanja ljubavi i "prosvećivanja" ljudima se povraća.

Veoma umišljeni, uobraženi i isfolirani ljudi.

mup

pre 7 godina

Kada Srbin potrazi snagu u necijim tudjim izvorima duhovnosti i ravnoteze, a odbaci svoj krst koji mu je pomogao da prevazidje sve poteskoce i iskusenja, onda se ta osoba srusi kao vavilonska kula u prah i nistavilo. Iza ovoga stoje strane obavestajne sluzbe koje su prvo zavrbovale Jelenu, a onda ona tim zen glupostima Novaka. Na terenu sa hilandarskim krstom mu nisu mogli nista i na to su udarili najsnaznije. Rezultat je ocigledan, za godinu dana ce se boriti da ostane medju 20. Krizi je doprinela i bolivudska glumica Dipika Padukone o kojoj zapadni mediji ne prestaju da pisu. Sve je pocelo 2014 kada je Novak igrao egzibicioni turnir u Indiji i upoznao tu lepu glumicu. Nedavno su vidjeni kako zajedno izlaze iz auta i posle toga je doslo do krize u braku Djokovica. Jelena je cak trazila i razvod, kao i podelu imovine od 150 miliona evra.

Andjela

pre 7 godina

Pocepa je deo majice...i onda pri 40:40 na servis protivnika svojevoljno otišao do klupe da uzme novu majicu....
prekršaj PRVE VRSTE...i sudija mu "progledao kroz prste" (zato što je br:1)....
jedan u nizu ne ferplej poteza.....
Tužno je to , kako nije uspeo da se disciplinuje (da u svoj tim uzme nekoga psihologa koji će da ga uči ferplej ponašanju)!

Nebo

pre 7 godina

Citam,citam... i ne mogu da se nacudim koji smo mi zatucan narod.Imajte ako nista drugo postovanje prema Sampionu licemeri jedni nezahvalni..Nemam komentar..

Mich

pre 7 godina

Puko covek skroz posle RG, skinuo krst sa hilandara, da bi nosio neke feng sui gluposti, (Nisihori bi bas nisio krst sa Hilandara)
Jede sememke, pije pticije mleko, alo sine igras tenis treba ti snaga, kad zavrdis karijeru onda se glupiraj AKO IGRAS, ONDA IGRAJ KO COVEK.

WTA

pre 7 godina

Ja ne mogu da verujem da ljudi dovode krst i strane vlade u vezu sa Novakovim porazima, ljudi šta je sa vašom mentalnom higijenom? Novak jednostavno ne igra svoj najbolji tenis, ali igraće ga ponovo... Ali šta ćemo s vašim zaključivanjem o prirodi i društvu?

Dox

pre 7 godina

Nolo, mani se od sektasa nego se najedi mesa i igraj tenis. Uhvatio se covek za budizam i jogu, umesto grickanja semenki i laprdanja o meditaciji, najedi se cevapa i popij dva piva pa da vidis kako ces da oderes kozu Skotlandjaninu.

amk

pre 7 godina

Neko pametan sedne i pocne da razmislja i dodje do zakljucka da je najbolje da odredjene ideje usadi u glavu supruzi a ona ce dalje, svesno ili nesvesno da emituje na supruga. Zbog mira u kuci na svasta ce da se pristane...

Prosla su vremena fizickih napada i onesposobljavanja sportista, pokusali su sa svim cime su imali na i oko terena, vreme je za...

...inside job

Pučina je ... grdna

pre 7 godina

Bravo ljudi, tako treba! Nek ste mu rekli! Bravo za vas mudrace, poput "Tea" i stotine njegovih istomišljenika! Novaku, putem ovog foruma, konačno stiže neophodna pomoć od najuspešnijih iz našeg naroda, da se reši svih zabluda i gluposti koje ga sputavaju da i on ostvari poneki uspeh u životu, kao ovi virtuelni giganti "rijaliti" sveta. U njegovo ime se zahvaljujem na vašem dragocenom vremenu i savetima! Dakle, Nole, navali da krkaš, sve ono svadbarski, pekarski – masno i slasno, i da se ugojiš, ako ne kao oni, bar 10-20 kila, pa dobićeš i jači udarac, i za teren, i za kuću – pa ženu tuci ako te ne sluša, najbolje i da je oteraš i nađeš neku mlađu, sa kubikažom od nekoliko litara raznih punila! I obavezno okači oko vrata kajle od 4-5 kila i zlatnim krstom, replikom onog sa kupole hrama S.Save, da pokažeš svoju posvećenost SrBstvu i PravoSlavlju. To nešto novca koji zaradiš (puno manje nego ovdašnji hiperuspešni megaprofesionalci) ne arči uludo na tu posnu ‘ranu i neke dobrotvorne priloge, nego na dvorčeve i vile po svetu i na svoj vozni park od 10tak najluksuznijih auta i poneki aviončić. I prestani da tragaš za smislom života i razlogom svog postojanja, jerbo ti je sve to već poznato i objašnjeno u knjigama svetih otaca naše Crkve! To vreme utroši da više vežbaš, jer 12 sati dnevno je mnogo bolje nego tvojih 6 sati, pa će ti se, logično, nadalje duplirati i rezultati! E "moj" narode, ni pameti, ni srama, a ni sopstvenog života! Mora da je velika muka živeti stalno tuđe?!

Milosav

pre 7 godina

Nole izgleda kao da si malo izgubio kompas u poslednje vreme, batali kamanje oko vrata, specijalne dijete, najedi se brate mesa i vrati krst oko vrata, bice ti bolje veruj mi. I ne "mozgaj" previse, opusti se, igraj tenis, mazi Jelenicu i igraj se sa detetom (i radi na jos jednom). Imas ti jos dosta goriva u rezervoaru ali si samo malo pomesao brzine.
Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe.

Strajder

pre 7 godina

Zašto toliko vas smatra da ima nekakvo pravo da "poruči" Novaku šta da jede, kako da se ponaša prema svojoj ženi, šta da nosi oko vrata, kako da pristupa igri..? Ova cela stvar je otišla predaleko, ponašate se kao da je Novak neka vaša svojina, kao da vam je dužan nešto, samo zato što je, eto, poznat. Hoćete da svakome od vas zagledamo šta nosi oko vrata ili kako se ponaša u svom braku? Čovek živi svoj život, bilo bi pametno da to radite i vi. I ja volim da gledam Novaka kako igra tenis, ali tu se cela priča završava, ne zanima me ništa iz njegovog privatnog života. Najzad, i taj tenis je jedna najobičnija igra, sport, ljudi se takmiče ko će bolje da udara lopticu. To treba da vam bude zabava, razonoda, da palite TV da ga gledate tek kada završite sve obaveze, a ne da vam se centar sveta nalazi u Novakovim teniskim (ne)uspesima. Za pet godina će taj isti Novak da leži na nekim svojim osvojenim milijardama dolara i biće ga briga za sve, a vi ćete i dalje da sedite ispred TV-a i da komentarišete tuđe živote. Ovo najdobronamernije pričam.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Ja kad mi stigne racun od 12000 dinara za grejanje, koje je ocajno, i kad mi plata kasni 4 meseca, ja prvo sto uradim, 3 krsta oko vrata i 6 krugova oko crkve. 

Sutradan postanem direktor.
(nenapredno, 17. oktobar 2016 13:28)

Bitno da za internet imaš..

Beobrad

pre 7 godina

Krst nazalost ne nosi, a nosi neki roze poludragi kamen!
Vrati krst Novace, seti se odlikovanja koje si dobio od patrijarha!
I zemlje koju si otkupio za izgradnju crkve!

Goodman

pre 7 godina

Treba da vrati krstić s Hilandara oko vrata. 
Ovo srce, ili već šta je što sada nosi na lančiću, 
predstavlja tzv. ''IDOL''. Kada idol nosi neko ko 
ne veruje u Boga, to nema veliku težinu, ali kada
to nosi pravoslavac a naročito neko kao Nole koji 
je nosilac ordena Sv.Save, nije dobro. Zato što 
predstavlja regresiju, vraćanje, uzmak na paganski 
ili sujeverni teren, i stoga svojevrsno odricanje od Boga. 
Ma ko mu tog idola dao, i ma sa kakvim ''najlepšim'' željama, 
dužan je da se uputi u to kakvu ''medveđu uslugu'' čini Novaku.
(Joc@, 17. oktobar 2016 11:36)
e druze ajd vrati se u srednji vek bice ti extra tamo...

sima

pre 7 godina

Ako se neko razume u tenis može da vidi Noletov položaj kod serviranja. To nije prirodan položaj i neka premota Noletove servise od ranije pa će videti. Novak servira ravno i direktno bez uvijanja,savijanja i tako dalje.. Kad ga vidite sada on se neprirodno izvija i namešta tako da može da servira kako mu telo dozvoljava. ČOVEK JE POVREĐEN i bilo bi lepo da to shavtite. Nikakve dijete, kamenje, trava, nisu problem nego povreda. On igra na silu da bi izvukao ovu godinu a svi oko njega kriju povredu ( osim onog glupog Bekera koji je prvi povredu i pomenuo zato će sad da leti). Ko god je sportista zna da ne postoji ništa gore za glavu kada ne možete da date sve od sebe a mislim da je ovo sa Noletom neka ozbiljnija povreda. E to zeza glavu našem nepobedivom a ne nešto drugo tako da ostavite No1e-ta na miru. Čovek ne najbolji teniser koji se rodio i mogu samo da zamislim šta mu je u glavi sada kad mu Batista-Agut pravi vinere a on fizički ne može to da spreči...eeee rođaci... Pa čovek je osvojio 4 Gren slema u nizu... pa i Fererija da teraš 300 na sat stalno raspao bi se. Ubili su mu telo pa glava sama pada ali ni to neće dugo zato Nole brate drž se da uzmeš prvo mesto, oporaviš se i sledeće godine deri ove polu-tenisere :)

konzervativac

pre 7 godina

Pao je pod uticaj zene sa raznim meditacijama,feng suima i ostalim glupostima,to nikako nije dobro.Postaje vegan,gubi snagu i kilograme a Boga mi i duhovno mi u poslednje vreme deluje prazno i slabo,nema vise tog zara i zelje za pobedom u njegovim ocima.

sasho

pre 7 godina

Novac te lagano vuče ka mraku hteo to čovek ili ne.Možda je Novaka manje povuko,ali oko njega su sve mračne sile u vidu njegove žene,oca kojima su novci pomračili svest.Za mene sem krsta oko vrata,moze doci simbol jing i jang.U svakom dobrom ima nesto lose i u svakom lose ima nesto dobro.Drze se Novače svojih dedova,pusti to kamenje.

Srboljub

pre 7 godina

Три девојке су ходале по железничким шинама кад се нађоше између два
мимоилазећа воза али осташе живе. Ту у близини стајали су демони и
жестоко се расправљали.
– Што ниси гурнуо прву девојку под воз? – викали су на једног. – Сад
би њена душа припала нама.
– Нисам могао; на девојци је био крстић!
– А ти зашто си оклевао? На другој није било крстића! – викали су на другог.
– Она није имала крстић, али се осенила крсним знамењем.
– А зашто си ти зевао? Трећа је сасвим неверујућа!
– То јесте тачно, али њу је њена мајка закрстила пред полазак,
рекавши: „Иди с Богом!“
(petar, 17. oktobar 2016 11:59)

e, ima još bolji:

idu tri pijanca prugom, skoro bauljaju. Prvi reče:
"Al dugačko ovo stepenište, noge ne osećam više...".
Drugi dodade svoju opservaciju:
"Ajd' što je dugačko, nego ovaj gelender mnogo nizak..."
A treći će, osvrnuvši se:
"Ej, dragička! Ne brinite, evo ide lift!"

Naravoučenije: pustite čoveka da nosi oko vrata šta voli i šta mu trenutno čini dobro. Naravoučenije 2: hi-hi, religiozbni fanatici na aparatima, priceless.

nenapredno

pre 7 godina

Ja kad mi stigne racun od 12000 dinara za grejanje, koje je ocajno, i kad mi plata kasni 4 meseca, ja prvo sto uradim, 3 krsta oko vrata i 6 krugova oko crkve.

Sutradan postanem direktor.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Vrati Krst i bićeš opet ok. Onaj stari Novak. Vidi se na Noletu, na njegovom pogledu da nešto ne štima! Okani se gluposti, vrati se Gospodu. Skinuvši Krst, odrekao si se Gospoda, a seti se pogleda u nebo i molitvi koje si Mu upućivao. Nisi ga se tada stideo, a nije ni On tebe. Najvažnije u životu je da te se Gospod ne postidi..

Delije Čikago

pre 7 godina

Sram vas bilo, da nije ovog čoveka bilo čemu bi se radovali u vašim tužnim životima, posle čovek da se ovde vrati u leglo primitivizma i šovinizma, ma trebao je još davno da uzme englesko državljanstvo, čujte srbi!!!

Heba

pre 7 godina

@Sosa,
Da, ali Djokovici se itekako mesaju u nas zivot. Izviruju iza sva kog ćoška, u svakim su novinama, emisijama, pametuju, izludeli su moje prijatelje, oterali naciju u neko ludilo, osvetnicki sportski rat, mrznju prema drugim sportistima, drugim nacijama.

asta la vista materialista

pre 7 godina

Ako je zaista on napisao i potpisao komentar ispod, onda se ozbiljno brinem za njegovo zdravlje. Vidi se da ima političke ambicije a da ga tenis više ne interesuje, nijednom rečju ga nije pomenuo. Vidi se takođe da ne trpi kritike drugih a voli svima da prodaje "pamet" i filozofije. A očigledno je iz onoga što je napisao (ako je on napisao) da sve gleda u životu kroz materijalni status. Samo, imam važan info za tebe: obrazovanje se ne može kupiti, a čoveku daje mnogo veći status u životu nego bilo koja količina novca.

sasa jokic

pre 7 godina

Upravo ova slika sa pocepanom majicom, govori koliko mu pomaze taj kamen....
Nole je za Srbiju uradio vise od bilo koga, i u tenisu dostigao vrh, ali je steta sto je promenio nacin zivota, i prakticno se odrekao prvog mesta i mogucnosti da postane GOAT.
To je njwgova stvar naravno, ali opet uzimajuci u obzir njegovu popularnost, koliko ga mladih ljudi u Srbiji obozava i cinjenicu da je mnogima uzor, mogao bi malo i o tome da razmisli.
Ja stvarno ne znam ko ga je "uvukao" u taj vegan i sliritualni svet, ali to definitivno ne ide sa vrhunskim sportom.
Nekako me sve to sa njim podseca na Dzona Lenona, najozbiljnije to mislim. Neverovatno je da je za par meseci od pozicije nepobedivog, spao na nivo prosecnog tenisera, bez fizicke i mentalne snage.

XXX

pre 7 godina

Odrekao se države, odrekao se vere, postao je budista. Žena mu zatrovala mozak tim pričama o jogi, širenju ljubavi, meditaciji, zdravoj hrani tipa semenke, salate, bobičasto voće, itd. Čovek nema 60 kg., nema snage da udari lopticu, a nekad su ga nazivali supermenom. Nažalost njegovo vreme prolazi, ali svaka čast na svemu postignutom.

Srdjan

pre 7 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (perspektiva, 17. oktobar 2016 15:08)

Prvo, nije nadimak Nolo (nula) kako ti kazes, vec Nole.
Drugo, zahvaljujuci tom kako ti kazes "pravoslavnom spiritualizmu i praznoverju" mi smo opstali kao narod i to konstitutivni narod, koji ima svoje kraljevske i carske loze (veza sa svim carskim lozama svuda po svetu) i odrzali svoju duhovnu nit sa tim istim svojim precima i svojim poreklom.
To je simbolika naseg pravoslavnog krsta i nase vere, kako ti rece obicno praznoverje. Cim se odreknes svojih korena, svojih predaka, gubis naklonost istih koji su sveprisutni u nasim zivotima, delom i kroz nas same, jer delimo isti DNK, i ukazuju nam na pravi put, jer slozices se znaju mnogo vise od nas. Pa cuo si valjda za intuiciju, pobogu.
Nisu za tebe ove kompleksne sustinske duhovne teme, idi u shoping-mol i odgledaj neki filmic.

Nole, uz tebe smo! Ti si nase gore list!

Ja

pre 7 godina

A jesi li vodio i svoju voljenu zenu na Svetu goru? Da li verujes da je zena nize bice od tebe? Sto si se onda zenio, ako je nize bice? Sto nisi doveo kuci nekog monaha sa Svete gore, pa neka ti on radja decu!

дане

pre 7 godina

Трагично је да је Српска православна црква оваквом лику дала Орден Светог Саве. Ђоковић је само показао колико је јака његова вера.

razdrazljiv

pre 7 godina

Samo da ne ode u sajentologe.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Englez, 17. oktobar 2016 11:30)

Kada sam ja to napisao pre par meseci komentar mi nije objavljen. Inace, tada rekao: Nadam se da mu nije nekta sekta za petama, oni mogu da budu jako gadni... secam se clanaka iz 80-tih kako je Tom Kruz pokusavao da ih se otrese, a eto ga sad na vodecoj funkciji u sajentolozima... znaci, ne odustaju lako...
Ovaj moj komentar je bio baziran na njegovom mrsavom izgledu koji nikako nije posledica ishrane (inace, Nole nije vegatijanac u njegovoj knjizi ima nedeljni meni koji itekako sadrzi meso)... ovo meni lici na psihicku torturu neke vrste, neispavanost (odatle razdrazljivost i cepanje majica). U to se uklapa i nosenje kristala - gorski kristali imaju karakteristiku da absorbuju negativna zracenja, dosta ljudi ih drzi pored kompjutera.
Dakle, sve zajedno ukazuje na psihicki pritisak i probleme. Mnogo bih vise voleo da su u pitanju porodicni ili politicki problem, nego da ima probleme sa nekom od velikih sekti.

Ranko Tutulugdzija

pre 7 godina

"you have exalted yourself against the Lord of heaven; you have praised the gods of silver and gold, of bronze, iron, wood and stone, which do not see, hear or understand But the God in whose hand are your life-breath and all your ways, you have not glorified." Daniel 5:23

Olja T

pre 7 godina

Napred Nole. Uz tebe smo. Ako planiraš da ostaviš tenis uskoro, kandiduj se za predsednika. A mi te proglasimo za kralja. Ne mogu više da gledam ove kreature koje nam uništiše živote.

paja patak

pre 7 godina

Znači problem je jel nosi ili ne nosi krst što se tiče tenisa.
Ajde onda svi neka stave krst i eto ih na br.1
Vrlo jednostavno, zar ne?
Koliko ispranih mozgova ovde majko mila.
E da i mesa da pojede što više :-P

Лајави

pre 7 godina

Sta vas briga sta nosi? Neka nosi papriku oko vrata pa ...? Ne branim ga jer sam fan,tenis ni ne gledam. Aman,gledajte svoja posla a ti crni B92 sta postade! Da,dobices vise klikova na ovakve "vesti",sabanizacija medija.
(Duci0167, 17. oktobar 2016 12:15)
Новак је јавна личност и као што он има право да буде шта хоће и као што свако може да буде и ради шта хоће, тако и народ може да коментарише и износи мишљење о томе!!! Сви ми имамо и право избора и слободу мишљења!

jackbarnes

pre 7 godina

Nema on veze sa pravoslavljem i srpskim narodom. Čovjek je mondijalista, okrenut istočnjačkim duhovnim praksama. To je poznato već par godina.

Cacanin

pre 7 godina

Covek je pred razvodom....velike sanse da napusti tenis do kraja godine.Cela porodica u rasulu.Ne govorim ovo iz neke zavisti ili mrznje vec proverena informacija.Obozavam ovog coveka i veoma sam ponosan....ali uzeli su nam naseg Noleta.....ponosa Srbije..Updavo sam pogledao par snimaka ...sve u vezi budizma,meditacije,joge..gde on licno prica na bini....da samo vidite ove ljude oko njega...uzassss.Zalosno...Boze oprosti i pomozi

Александар

pre 7 godina

Пишем о овоме одавно у својим коментарима о Нолету. Драго ми је да се неко сетио да ово обради као тему.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Kao prvo, sam znak krsta je paganskog porekla, koristi se u spiritistickoj magiji i zloupotrebljen je kao idol u hriscanskoj crkvi kojemu se ljudi klanjaju jer crkva tako zapoveda (a ne pise tako u Bibliji). Nigde ne nalazimo u Svetom Pismu da je nosenje krsta bilo praksa medju apostolima ili hriscanima, niti bilo sta slicno onome sto se zove "zasenjivanjem krstom pokretom ruke". Takodje, zamerate mu da je vegetarijanac. Pa bas u Svetom pismu (Bibliji) pise kako Bog kaze, "Evo dam sam vam sve bilje sto nose seme po svoj zemlji, to ce vam biti za hranu" (1. Mojsijeva 1:29). Savetujete Novaka verskim savetima, a Bibliju uopste ni ne poznajete, sve mu govorite suprotno od onoga sto pise tamo.
(Reformisani hriscanin, 17. oktobar 2016 14:13)

Biblija se sastoji od Starog i Novog Zaveta. Hristovim rođenjem Stari Zavet je ispunjen i od tada počinje Novi Zavet. Novi Zavet se sastoji od 4 Jevanđelja, Dela apostolskih, Poslanica i Otkrovenja, a sve to su pisali apostoli. Krst je u to vreme bio simbol sramote i na njega su razapanjili. Tek u 4.veku caru Konstantinu se u snu javlja Krst i glas: "Ovim pobeđuj"! Nakon toga, na štitove svoje vojske postavlja Krst i pobeđujue u ratu. Potom, njegova majka carica Jelena odlučuje da pronađe Krst na kom je Hristos razapet. Pronalazi ga na čudan način, jer su nađena sva tri krsta zajedno (dva na kojima su razbojnici raspeti). Položivši mrtvaca (čija je sahrana prolazila baš tuda u tom času) na sva tri krsta, na jednom od njih on je oživeo i tako je otkriven Krst na kom je Hristos razapet. Od tada se Krst počinje koristiti kao simbol hrišćanstva. Eto malo edukacije nekome ko poznaje Bibliju, a ne zna od kada se Krst koristi kao simbol hrišćanstva!!!

neutralni felsh

pre 7 godina

Nole! Vrati se ti svome krstu, on te je i doveo tu gde si! 
(Darko, 17. oktobar 2016 14:55) 


moj komsa nosi duplo vecu krstacu oko sije pa mu propao dragstor.

zlo

pre 7 godina

Ljudi, jel neko od vas stvarno poznaje Novakovu zenu? Iskudiste je ovde ko sotonu a meni deluje jako pristojno, nikakvih skandala i budalastina... Jedino lose o njoj sam cuo od nasih sveznajucih komentatora.

Djordje

pre 7 godina

Zamislite molim vas covek nosi oko vrata nesto , a to nije hilendarski krst? Sta ce mo sad? Tragedija? Sad mu prisijte sve izgubljene meceve zbog toga sto ne nosi krst? Primitivna zemlja s jos primitivnijim medijima.

Arch Enemy

pre 7 godina

Čitajući sve ovo mogu samo da kažem da sam tužan i zgrožen i ne mogu da vjerujem sa kim dijelim životni prostor u ovom vremenu!Nole,veliki čovječe Srbija možda nikad neće ni imati veličinu kao što si ti a evo ovako ti tvoji zemljaci vraćaju uspjehe sa kojim si ih bezbroj puta obradovao!Sretno u vremenu koje dolazi!

driskol brothers

pre 7 godina

Ovo je sve samo Đokovićeva loša gluma.

Zamoljen je od britanaca da posle RG "olabavi" da bi škotlanđanin bio prvi. Cilj: Da se Britanija izvuče iz depresije i separatizma i kroz sportske uspehe. Pogledajte im uspeh sportista na OI u Riu - najbolji ikada. Šta mislite da li slučajno?

Znači Đoković je "zamoljen". A kad te MI6 nešto zamoli...

Anya Lill

pre 7 godina

Kakvi komentari, primitivizam na sve strane, cast izuzecima. Samo fali da povezete marame i nalaktite se na plot kao babe, posto sve bolje znate -sta Novaku treba. Novak je postigao uspehe za 10 naših zivota i ima pravo i da pada, ako mu je do padanja. Navijaci koji ga vole samo kad mu ide,a pljuju ga kad mu ne ide,dakle vecina vas-njemu nije potrebna. Da se bavite sobom koliko dusebriznistvom, daleko biste dogurali. Novaku podrska, i doživotno priznanje.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Koja je ovo pravoslavna dzamahirija od drzave. Citajuci komentara, pitam se kako je ijedan nehriscanski, nepravoslavni, paganin, nevernik od sportiste ikada osvojio ista? Koji retard od Boga treba da budes pa da ocenjujes ljude na osnovu toga sta nose oko vrata. U ovoj drzavi je kao vecina pravoslavaca, a vidim da nam ide haos. Raj i blagostanje. Pobedjujemo u svim sportovima, ratovima...
(sima, 17. oktobar 2016 13:13)

Pa ni ne može biti bolje kada Boga nazivate retardom. Bog ne ceni ljude po tome šta nose oko vrata, već šta nose u srcu i duši. Mi smo pravoslavne veroispovesti, ali to ne znači i da smo pravoslavci u pravom smislu te reči, a pravi smisao je da voliš Boga i sve ljude kao samoga sebe. Eto.. Na žalost to je jako teško, jer u Srbiji je najteže podneti tuđi uspeh i reći dve čarobne reči "oprosti" i "izvini"..

BeKo

pre 7 godina

@Tata spalio Đenku

Вреди запазити да Исус Христ није умро на крсту. Грчка реч ставрос, која се најчешће преводи са „крст“, у основи значи стуб или колац. О тој речи се у једном делу каже следеће: „[Ставрос] никада не означава две греде које су укрштене“ (The Companion Bible). Затим се додаје да не постоји никакав, чак ни индиректан доказ  да би реч ставрос на грчком језику којим је писан „Нови завет“ могла означавати две греде.

Библијски писци су на неколико места користили једну другу реч када су указивали на чему је Исус убијен. То је грчка реч ксилон(Дела апостолска 5:30; 10:39; 13:29;Галатима 3:13; 1. Петрова 2:24). Ова реч једноставно значи греда, то јест штап, мотка или дрво.

petar

pre 7 godina

Nole! Vrati se ti svome krstu, on te je i doveo tu gde si!
(Darko, 17. oktobar 2016 14:55)


moj komsa nosi duplo vecu krstacu oko sije pa mu propao dragstor.
(neutralni felsh, 17. oktobar 2016 18:13)

Nije za veliko cudo sto mu propade drakstor kada nosi toliku krstacu oko vrata. Onaj ko nosi Krst oko vrata da bi ga istakao i da drugi vide, je ocigledan plod ljudske gordosti. A gordost je Bogu najmrskiji greh. Nisu svi hriscani koji spolja deluju kao hriscani. Svaki hriscanin treba nositi Krst oko vrata ali najvaznije je nositi Ga u srcu i umu. Krst se nosi sa strahopostovanjem, smirenoscu i ljubavlju.
Budi s Bogom !

sve je laž osim smrti

pre 7 godina

Novače odi ti ponovo na Atos pa u miru porazmisli o svemu. Vera, samopouzdanje... sve što čoveku treba nalazi se u glavi. Nije ti potrebno da išta nosiš oko vrata.

biti normalan

pre 7 godina

I jos nesto: ako vrati krst, tj., zameni jednu praznovericu drugom, ostace prvi jos sto godina? Ne mora ni da trenira? Ama, urazumite se!

Deco, najvaznije je dobro zdravlje

pre 7 godina

Potpao je pod poguban uticaj zene nju ejdz sektasice.
Nije ni prvi niti poslednji, srce nas cesto tera da radimo samodestruktivne stvari.
Ostaje zal sto se to desava, ali najvaznije je zdravlje :]

Ps

pre 7 godina

Ironija je u stvari ta da je Novak sve postigao napornim radom i treninzima, nikakav krst, nikakav kamen, i nikakva ishrana tu nema zasluga.
Što se tiče Jelene ja mislim da se tripujete žestoko. Novak ne sluša nikoga, on ima te neke ideje, tu neku filozofiju u zadnje vreme, i tu nema pomoći dok sam ne skonta da je previše utonuo u sve to.
Jelena je kriva toliko što ga možda podržava u tome, al' opet, žena mu je, majka sina, ne može a da ne podržava svog muža.
Veća krivica je na Vajdi i Bekeru koji kao treneri treba da mu skrenu pažnju da se previše izgubio u svemu tome, i da bi trebalo opet da trenira krvnički, jer nema druge opcije nego rad i samo rad, ako misli da bude ni manje ni više nego broj 1, ili još gore, da stigne RF.
Na kraju, ovo je još jedan primer kako religija može da upropasti i najbolje ljude. Želim mu brz povratak - ne u formu - nego u realnost.

marjan

pre 7 godina

Упропасти га жена са веганском исхраном. Смршао је, нема снаге ни за шта више. Гледај Енди како је јак ко бик. Зато што једе месо, јаја, сир, млеко итд...

**

pre 7 godina

Njegova je licna stvar sta ce da nosi oko vrata, i takodje je, bez obzira sta publika nalozena na jurenje svih mogucih rekorda i jedinstvenih ciljeva misli, dakle takodje je njegova licna stvar kako ce da igra, sta su mu ciljevi, zelje, ambicije. I njegova je privatna stvar sta mu se desava u zivotu, u kakvoj je fazi, sta jede i cime se bavi. A to sto je pola vas komentatora razularena rulja gladna ko zna cega, to je vas problem... Cast izuzecima.

zoran

pre 7 godina

Novace
koliko god da si daleko otisao, nikad nije kasno i da se okrenes i krenes u pravom smeru, kojim nas godinama vodis !!!
Uzivaj u uspehu ali kreni od pocetka !

Vaše ime

pre 7 godina

Njegov jedini Bog u životu treba da mu dubu reket i loptica. To mu je donelo slavu, novac, sve! Što više treniraš bolji si, kraj priče; uvek bilo i uvek će biti.
Kad kreneš da se oslanjaš na neke imaginarne sile, polako ali sigurno propadaš.

Stavros

pre 7 godina

"Вреди запазити да Исус Христ није умро на крсту...", u istočnom hrišćanstvu kaže se Isus Hristos.

Srba

pre 7 godina

Crni Nole šta se s tobom dešava? Nebitno je da li si prvi ili poslednji da li pobjeđuješ ili gubiš ali nemoj da izgubiš sebe. Polako mi djeluje da si počeo da se gubiš I da više ne znaš kuda bi I šta bi. Ne daj se Đole odoli iskušenjima i čuvaj porodicu od vanjskih uticaja. Mnogi koji se tako predstavljaju ne žele ti baš dobro. Neka Bog dragi bude uz tebe

Shomi

pre 7 godina

e ja inace ne pisem ove vase komentare, posmatram samo kako ljudi jedva cekaju nesto da procene ocene ili bolje receno osude.
pustite noleta na miru ljudi, covek je kao i svi ostali. ima uspona i podova. umesto da ste zahvalni sto imamo vrhunskog sportistu koji je uz to i dobar covek ili bolje receno dobra dusa vi ga pljujete cim ne ispuni vasa ocekivanja. dali nosi ametist ili krst ili nije pobedio sto peti put za redom....
krajnje cinichno.
pozdrav svim ljudima dobre volje i razumevanja za tudje muke.
pozdrav i svim ostalima.

sacha

pre 7 godina

Samo nek se pridrzava vegetarijanske ishrane uz zenu, i nek veruje u koje kakve gluposti. Strmoglavo pada od kako je poceo da veruje u razni razna sr...a.

u prolazu

pre 7 godina

Sta vas briga sta nosi? Neka nosi papriku oko vrata pa ...? Ne branim ga jer sam fan,tenis ni ne gledam. Aman,gledajte svoja posla a ti crni B92 sta postade! Da,dobices vise klikova na ovakve "vesti",sabanizacija medija.
(Duci0167, 17. oktobar 2016 12:15)

Potpisujem! Dosta više!

nikola

pre 7 godina

Stradanje Isusovo....odnosno Noletovo....
Samo neka si ti meni živ i zdrav...pusti ove botove....ludaci bre sve....pa oni ne mogu da postignu za tri života ono što si ti postigao do sada....sve ljubomorne budale....a kako ćeš dalje....nebitno....ti si sada već legenda.....NAJBOLJI SPORTISTA SRBIJE SVIH VREMENA!!!!!

sasa jokic

pre 7 godina

Pucina je grdna@ cemu ovoliko karikiranje? Da nisi ti iz sekte koja ga je uvukla u ovo ludilo, pa ne zna gde udara, sta orica, sta hoce a sta nece?
Ljudi ga vole i pokusavaju da ga "dozovu" da se vrati gdw je bio do ore par meseci.
Neko rece da je on na ovo presao pre nego je postao No.1!? Nece biti, nole je izdao knjigu o ishrani pre nesto vise od godinu dana, i to je bila gluten free ishrana sa mesom, proteinima, neophodnim za sportiste, a sada se hrani kao pticica, manekenka, a izlozwn je nebidjenim naporima.
Do pre neki mesec, propovedao je pravoslavlje, nosio deveni krst, jeste upraznjavao jogu, ali nije budozam i tantre i mantre. Nije imao ove kvazi steucnjake raiki i razne druge gurue, nego Grica, Miljana, Vajdu i Bekera!!!! A sada ga vidimo u Marbelji kako meditira sa nekim sektasem, satro life coach!? Alo bre, Nole je najbolji teniser na svetu a ne depresivni klinac, on moze te gurue da uci uspehu, zivotu, a ne oni njega!!!

Milivoj

pre 7 godina

Bolje bi mu bilo da se vrati hrišćanskim vrednostima i tenisu,da ne luta i filozofira jer dok se krstio i blagodario Bogu on je i napredovao i pobeđivao.

plazoje

pre 7 godina

jedno je činjenica: otkada je počeo da filozofira upropastio je svoju igru.
nažalost ako ovako nastavi bolje da okači reket o klin,nego da se igra sa našim živcima...
gore glavu novače...

Reformisani hriscanin

pre 7 godina

Kao prvo, sam znak krsta je paganskog porekla, koristi se u spiritistickoj magiji i zloupotrebljen je kao idol u hriscanskoj crkvi kojemu se ljudi klanjaju jer crkva tako zapoveda (a ne pise tako u Bibliji). Nigde ne nalazimo u Svetom Pismu da je nosenje krsta bilo praksa medju apostolima ili hriscanima, niti bilo sta slicno onome sto se zove "zasenjivanjem krstom pokretom ruke". Takodje, zamerate mu da je vegetarijanac. Pa bas u Svetom pismu (Bibliji) pise kako Bog kaze, "Evo dam sam vam sve bilje sto nose seme po svoj zemlji, to ce vam biti za hranu" (1. Mojsijeva 1:29). Savetujete Novaka verskim savetima, a Bibliju uopste ni ne poznajete, sve mu govorite suprotno od onoga sto pise tamo.

srki s

pre 7 godina

Novače, povuci se dok si još koliko toliko u mogućnosti da upoznaš realan živott, van teniskog terena,jer ti si se praktično rodio i živiš za tenis.to nije mormalno.preseci odmah, dok još možeš jer ćeš baš psihički da odeš bez povratka.zaradio si zasluženo dovoljno para i počni da živiš život svaki dan u tenisu te dovodi u opasnost da ne možeš da presečeš.čoveče kaži dosta

novica

pre 7 godina

Prvi teniser sveta je baba Vanga?!
On , Nadal i Rodja odmaraju,Djoković i Nadal uz poraze,a Rodja zbog povrede.
Ova dvojica gube mečeve zbog apstinencije,nema stimulansa , nema pobeda i trofeja,normalno.Kirijosovo zezanje govori sve o mlataranju reketom,koje je neko proglasio vrhunskim sportom.
Izgleda da je cirkusu došao kraj.
Nema Rodje , nema tenisa.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

To sto ti nazivas "edukacijom" je praznoverje bez ikakvog osnova. "Konstantinova vizija", "polaganje mrtvaca na krst nakon cega je oziveo", i slicno su price bez ozbiljne istorijske osnove koje podsticu sujeverje i idolopoklonstvo. Veruj u pricice kakve hoces, ali znaj; Biblija je svugde ista, na svakom jeziku po celoj kugli zemaljskoj, zato je treba postovati i ziveti po njoj; a crkvene pricice se razlikuju od naroda do naroda, pa ih stoga treba i odbaciti kao neverodostojne.
(Reformisani hriscanin, 17. oktobar 2016 19:58)

Ja pričam o onome šta je bilo i šta je dokazano. Ako u Bibliju spada i Novi Zavet, a spada, onda nađi šta je Hrisros rekao sv.apostolu Petru: "Na tebi ću sazidati crkvu i vrata pakla je neće nadvladati"! Mislim da bi ti pričice crkve kojoj pripadaš trebao da odbaciš. Možda ti ne veruješ u Vaskrsenje, mada bi trebao pošto si poštovalac Starog Zaveta, a i tamo sve lepo piše. Za Vaskrsenje, kao i za pronalaženje Časnog Krsta postoje dokazi, kao i sam Krst, a ti meni dokaži da je sveri prorok Jona živeo 3 godine u utrobi kita, kao i da se sveti prorok Ilija vazneo na nebesa na vatrenim kočijama, a jeste bilo i jedno i drugo..

Goran

pre 7 godina

Ne razumem ovoliki broj negativnih komentara na racun Novakove ishrane i njegovog upraznjavanja joge i meditacije. Pa Novak je sve te stvari zapoceo jos pre nego sto je postao broj 1. Ko se seca, pre nego sto je promenio rezim ishrane, Novak se dosta brzo umarao i cesto predavao meceve zbog umora. Sada, i ako ima neki problem, radi se sigurno ili o prikrivenoj povredi ili vise verovatno, o nekom licnom problemu, koji ga cini nervoznim. Evidentno je zasicenje, ali bice on ponovo onaj stari. Ishrana nema veze sa tim.

Davor

pre 7 godina

Mislimda je bolje da nosi Hilandarski Krst,ali Nole zna najbolje šta za sebe da odabere.Ja lično nisam sujeveran,ali neko drugi jeste.
Bilo kako bilo amajlija ili ne,probudiće se Nole vratiće im za sve.

Dopuna

pre 7 godina

"Вреди запазити да Исус Христ није умро на крсту...", u istočnom hrišćanstvu kaže se Isus Hristos.
@(Stavros, 17. oktobar 2016 23:50)

Tako je. ''Oni su Njegovi koji ispovedaju da je Isus Hristos.'' Jer, Hristos nije ime već zvanje, titula, misija, mesija... Sektaši Ga najčešće imenuju Njegovim imenom Isus (što nije slučajno, pošto Ga smatraju samo čovekom, odričući mu Božansku prirodu), ili ga imenuju Hrist, Krist, Gospodin... Teško prevaljuju preko usta i uma Hristos, ili Gospod, tako da ih po tome možemo raspoznati. Npr. ovaj ''reformisani'', time sam sebe odaje, ko je i u šta veruje.

mister x

pre 7 godina

E pa bas ,imal ista na svijetu da nije srpsko ? Cuj po ovim komentarima pojedinaca i Krst i Kamen je sveto srpsko ili nesto iz tog domena !'Pa dokle vise,,!

Stara Škola

pre 7 godina

Cini se da je Nole malo "ispao iz koloseka"..Na zalost, ako nastavi da se hrani travama i receptima Maje Volk, da veruje u ove kristale i amajlije, vrv vise nikad nece dostici nivo koji je imao prosle godine..

Nemke

pre 7 godina

Nosi dva zuba od Stefana, oplakanih Jeleninim suzama iz 2 razreda srednje skole, prilikom odbijanja udvaranja tada anonimnog decaka Novaka..

dominus

pre 7 godina

Ko se razume u meditaciju zna da ovo Novakovo stanje nema veze s meditacijom. On je povređen i to ozbiljno, možda i reskira karijeru igrajući ove turnite sad. Neko je primetio da ne servira isto kao pre. Fizički nije dobar, što damim tim utiče i na psihu.

Bojan NS

pre 7 godina

Priča se da ga zaludeo neki doktor hoštapler iz Beograda.
Bobice, duhovni mir i ljubav prema celom svetu.
Ko zna koliko ga to košta.....
(Petar, 17. oktobar 2016 15:08)

Bas tako. Ko fol crpi energiju iz zemlje, meditacija. Bolje da se mane vegetarijanstva. Zali se da je izgubio ostrinu a pase travu? Predatori jedu meso a lovina travu.

Haler

pre 7 godina

Ovo postaje bolesno: Preko 300 komentara ljudi koji je prema coveku odnose kao prema sopstvenom vlasnistvu,traze da jede po njihovoj meri,da se razvede, smeta im njegova zena,tasta,zaviruju sta nosi oko vrata. Prosetajte bre,ljudi. Pa nije Novak tu da leci vase frustracije zbog nedosttka ispunjenosti sopstvenih zivota! Covek je legenda. I mi nicim nismo ucestvovali u njenom stvaranju. Neka je covek ziv i zdrav, a vecini vas neka je bog na pomoci.

marko, nis

pre 7 godina

Kakva mizoginija u komentarima. Kriva je naravno zena, krivo je odricanje od krsta i bla, bla...Djokovic pokazuje po prvi put neku licnu autonomiju i odmah dodje na udar Srba.

sve sami vrshunski sportisti i uspesni ljudi

pre 7 godina

Mozemo mi svi komplet da mu pljunemo pod prozor, i mozemo samo da mu zavidimo.
Nit' sam njegov fan, nit' pratim tenis. Ali realno, ovoliko gluposti odavno nisam procitao u komentarima.
Pa ko ste bre vi da savetujete bilo koga koga treba da slusa, sta treba da jede i sta treba da nosi oko vrata?! Sta ste vi postigli u zivotu pa dajete sebi za pravo da pametujete? A tek ovi sto kazu vrati krst,vratice se pobede...dakle...

Goran

pre 7 godina

"ako se odreknes krsta, odrekao si se I Gospoda raspetog na njemu,.
Covek je sa zenom uvucen u klasicnu zamku, I tesko da ce se otgnuti od bande ispiraca mozgova
(dr, 17. oktobar 2016 13:23)"

A ubeđivanje ljudi da nose krst oko vrata i da sprovode neke habala-dabala rituale, nije ispiranje mozga? Druge religije su sekte, a tvoja nije? Kad veruješ u Budu, Alaha, Jehovu - to ne valja, ali kad veruješ u Hrista, onda je super? I posle ti nekom pričaš o ispiranju mozga. Oladite, bre, svi ... niko vam ne brani da verujete, ali nemojte opterećivati druge ljude vašim hobijima. I ja volim da vozim bicikl, pa nikoga ne teram da to radi!
Što se tiče Noleta - boli me baš uvo šta nosi oko vrata, mene zanima kako on igra tenis.

Zoki

pre 7 godina

A ja sam sektas zato sto volim da citam Bibliju i nisam pravoslavac. Ovaj koji se drzi paganskih obicaja on je Srbin, krstio se kao klinac i sve ok. Onaj neki drugi tamo, psuje ko kocijas, vara zenu ali ode tri x godisnje u crkvu e i on je ok jer je "pravoslavac". Ja sam sektas. Ma jok, nevernici ste i pagani.

avm

pre 7 godina

@ ...Novak sve trci da pise komentare na B92...
(Maximilien Robespierre, 18. oktobar 2016 00:51)

hahahahahahahahaah


Da nije možda ove godine zauzet treniranjem i igranjem tenisom pa ne stiže ni da spava.

Ili možda nema para za smartphone, pa je neobavešten kao Koštunica.

Ma ne, uopšte ne čita komentare navijača, baš ga briga šta ko misli o njemu, i u publici na stadionu, i u javnosti svetskoj i domaćoj. Videli smo. Posebno posle nebuloznih izjava o teniserkama i njihovim nagradama na početku ove godine. Morao je da se izvinjava na sve strane i uvede gestove ljubavi (slanje "srca") publici posle mečeva.

A koliko je sujetan i ne trpi kritiku, videli smo jer ne može ni ocu da odćuti primedbe, a kamoli navijačima.

Vale

pre 7 godina

Setite se Toronta i zavrsne ceremonije. Ja sam se zaledio. Narvno posto je pobedio niko to nije negativno prokomentarisao cak naprotiv. Verujte da sam u tom trenutku pomislio da je Novak potpuno odlepio i uprkos pobedi osecao dozu gorcine posle turnira u Torontu.

Too Drunk To Fuck

pre 7 godina

Hahahaha, sta sam vam rekao u komentaru ispod :-))))))))))))))))
Nego, sto se tice Novaka i praznoverja, ja mislim da je bolje i da nosi kamencic, nego da stalno izvlaci gace iz dupeta i onda mirise prste...

ii

pre 7 godina

Krst je zabranjeno nositi po bibliji,kao I svinjetina...citajte malo vise od naslova.svako idolopoklonstvo ,jer krst je nastao 400 g posla isusa.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

...Затим се додаје да не постоји никакав, чак ни индиректан доказ  да би реч ставрос на грчком језику којим је писан „Нови завет“ могла означавати две греде. 

Библијски писци су на неколико места користили једну другу реч када су указивали на чему је Исус убијен. То је грчка реч ксилон(Дела апостолска 5:30; 10:39; 13:29;Галатима 3:13; 1. Петрова 2:24). Ова реч једноставно значи греда, то јест штап, мотка или дрво.
(BeKo, 17. oktobar 2016 17:07)

Stari Zavet je pisan na Hebrejskom (Jevrejskom) jeziku, a Novi Zavet na Aramejskom, a potom preveden na Grčki.. Bilo kako bilo, Hristos je raspet na Krstu, kao i mnogi koji su tako razapinjani u to vreme, ali to nije tema ovog teksta, već novakova amajlija kojom je zamenio Krst. Od tada kreće sve nizbrdo..

Milisav

pre 7 godina

Covek ocigledno ima neke psiholoske probleme i pokusava da pobegne od njih na sve moguce nacine. Ovo je jedan od njih ali to je samo bezanje od pravih uzroka koje samo on zna.

bbROD

pre 7 godina

Nije problem ni u krstu ni u ametistu. Ni jedno ni drugo mu nece pomoci. Problem je u njemu ili necemu oko njega. Ocigledno je da postoji neki problem. Treba se uhvatiti u kostac s tim i resiti to a onda krenuti u napad na 18 GS. Jos uvek verujem da to mozes Nole

realnost

pre 7 godina

Sve religije su sekte,a Djokovicev uzrok poraza nije sto nosi neki glupi kamen,nego zato sto je pad forme jednom morao da se desi,niste valjda svi mislili da ce doveka pobedjivati...svaka mu cast na celoj karijeri!

mladen

pre 7 godina

"ametist se koristi u slucajevima velikih gubitaka i dusevne patnje..." Sta je to Djovak izgubio kad toliko pati? Ima 300 milona dolara i 12 GS titula + 30 mastersa! STA?

City Girl

pre 7 godina

On je jos na Wimbledonu rekao da ima privatnih problema i ocigledno je da ih jos nije rešio. Nervozan, dekocentrisan i nezainteresovan na terenu. Tu ne pomažu ni krst ni amajlija. Da li su zaista privatni problemi ili je covek jednostavno pukao? Pa on je veci deo svoje mladosti proveo na terenima, u avionu, po hotelima, pod pritiskom, logicno je da to ima cenu. Ali ako mu je sve to zaista dosadilo, onda bi trebao da se povuce dok je na vrhu.

Obican gradjanin

pre 7 godina

Nije u krstu nego sto ne stoji cvrsto na zemlji i poceo da se bavi sa nebuloznim stvarima. Zamislite top-sportiste (Mesi, Ronaldo, nasi zlatni momci i devojke sa OI) da pocnu tako da sanjare i lupaju. Ili Murray (koji ce biti broj 1 sa ovim stavom Novakovim).

Kad sam video ovo na Jeleninom Instagramu https://www.instagram.com/p/BLNuZW9hl4L/?taken-by=jelenadjokovicndf ja sam digao ruke od Djokovica. Ona uziva u lepom zivotu i trazi neki mir u Ekvadoru zasluzujuci...uspesima njenog muza. Neka objasni nama koji svaki dan prezivljamo i koji nam je Novak donosio nadu, radost, ponos i srecu kako mi da pronadjemu tu mir?

pozz

pre 7 godina

Ne treba ništa da mu visi oko vrata, ni kamen ni krst. Treba da se vrati u realu, treba da se pomiri sa činjenicom da su pred njim još samo 3,4 godine, možda još samo 2 godine vrhunskog tenisa; alo, to je 24 meseca!
Ne treba mu religijsko/teološke gluposti! A ako se već uzda u Boga, trebalo bi da zna onu priču; čovek, veliki vernik u Boga, našao se u nedaći, potonuo mu čamac i on brzo ide ka provaliji vodopada.
Počne da se moli Bogu, za to vreme sa obale mu neki prolaznici ponude granu da se uhvati, ali on kaže - ne hvala, meni će Bog pomoći.
Bliži se provaliji i moli se, u tom trenu helikopter sa užetom iznad njega dođe da ga spasi, ali on i to odbije uzdaći se u pomoć Boga.
Na kraju padne, pogine, i ode na nebo. Prvo što je pitao Boga to je zašto mu nije pomogao a ceo život je bio vernik.
Bog mu kaže, pa pokušao sam, poslao sam ljude na obalu, a posle i helikopter.

Novak ima sve, sve je na njemu, ali ne može Bog umesto njega da udara lopticu. Ako već veruje u Boga neka zna da mu je on dao predispozicije, talenat, zdravlje, a ostalo je na njemu, ne zavisi od kamena, krsta, ishrane...samo od rada i treninga!

sam svoj krojac

pre 7 godina

“… dovodi telo i um u ravnotežu i odagnava nestrpljenje…”
Ocigledno ima suprotan efekat kad onako reketom lupa o zemlju, kao nikad do sada. A rekao je da nije sujeveran…
A trista kamencica nece moci da nadoknadi veru i tradiciju koju krstic pruza, niti moze da da pomogne kad ne jedes dovoljno.

kao

pre 7 godina

Meni liči na Supermena kojem su smutili onda bućkuriš, pa se ovaj pogubio.
Kako god, kristal mu čini sve suprotno od onog što piše u textu.

M

pre 7 godina

Javlja mi se da će jednog dana da iskaže bes i na tom ametistu. E onda će se vratiti u pravo stanje, kada bude shvatio da ne zavisi on od ametista nego da ametist zavisi od njega.

edit

pre 7 godina

Momak ocito ima neki problem i to je na njemu da resi,osim ako ne postoji nesto ili neko ko ga drzi pod paskom iz nekog razloga.Pa sve da je i to,Novace,trgni se i uredi svoj zivot po svojoj meri u sportu ili nekom drugom zanimanju.Ne dozvoli neke "ucene" ili bilo sta.Greska je sto ljudi misle,zena mu ovo ili ono,nit se ona sta pit niti se pitala.Glumata neku "ludost"jer je sporedna licnost u familiji Djokovic,no ako njemu odgovara takva neka je,nek im odgaja dete pa dok traje nek traje.

korelacija sa samim sobom

pre 7 godina

Poterao ga maler posle Pariza. A to i nije Maler nego Karma... Kad umislis neke stvari pa ti se desi zivot. Nijeda ga kritikujem, ali on je tek tad trebao da se dokaze.... Nigde u zivotu se ne zivi od stare slave niti tvoje probleme resava neko drugi. Ono sto uradis uradio si. Za sve sto uradi neko drugi, neko drugi i preuzme zasluge. Licno ne razumem tu spiritologiju, ali ako misli da treba da bude na nekom mestu psihicki i fizicki, onda ne treba da bude na terenu. Turniri ne cekaju da on prebrodi neke stvari u zivotu. Ne kazem da Murray koristi trenutak, ali Murray je na pravom mestu u pravo vreme.... i preslo mu je to u naviku. Nije da favorizujem Murraya ali on nije izlazio pred novinare i davao izjave o spajanju svog duhovnog ja sa samim sobom pa izlazio na teren da lomi rekete. Da najsturiju izjavu za javnost, izadje i pobedi. Ja stvarno ne razumem te price na kojima se potencira kad svi znamo da se tenis igra na terenu a ne pred kamerama i mikrofonom.

nenapredno

pre 7 godina

Citam komentar ovog lika Savet Srba ili kako vec, ovo sa zvezdicama...i pre nego sto mi pukne zucna kesa od smeha imam dva pitanja.
1. da li si ikada napravio takav zivotni plan za sebe.
2. da li stvarno mislis da Novak cita komentare?

Jokica

pre 7 godina

Menjamo navike, zivotnu filozofiju, stil, okruzenje, ljude, trazimo pomagala u sitnim predmetima, postajemo nesigurni, nepromisljeni, malodusni, dajemo nebulozne izjave, zavedeni progresivnim, kosmopolitski filozofijama ... tako to pocinje.
Povedi racuna Nole, seti se ko si ti i odakle si.
Ipak si ti jos uvek mlad i nezreo jer imas samo 29god, iako imas dete i fantasticnu karijeru, ali i sasvim sigurno da nisi pokupio svu mudrost ovog sveta. Kad dodjes u 40-tu otvorice ti se vidici malo vise.

lorencin

pre 7 godina

@Haler
Da,ali on je od tog istog naroda doziveo pocasti kakve nije doziveo nijedan sportista nigde na kugli zemaljskoj.Posle Garosa je ovde bukvalno proglasen Bogom,vecina ga smatra za najveceg Srbina ikada posle Tesle,da li ijedna nacija tako nesto tvrdi za svoje sportiste,primera radi Hrvati imaju Janicu i Sandru Perkovic koji su veci sportisti od Novaka,pa tesko da njih dve smatraju u top 50 Hrvata,mozda je bas to razlog zasto je danas svako tu gde jeste.

AnalfaBOTa

pre 7 godina

"Ametist se smatra korisnim u slučaju da neko ima problema sa zakonom ili novcem"

Sad ce da navale oni prolivi u vezi sa porezom... Ugasili smo.

Sloba

pre 7 godina

Da, sada lomi reket smireno i sa puno ljubavi... Vracaj Borisa u tim i uzimaj se u najstrozu pamet u najskorije vreme. Sve ce doci na dobro. Manje price vise treninga je resenje.

majtimajk

pre 7 godina

"Oni koji veruju u kristaloterapiju i feng šui, ametist smatraju kamenom koji dovodi telo u um u ravnotežu i odagnava nestrpljenje."

- pa vidi se, radi, potpuno je uravnotezen!

Smehotresna Zvezda Padalica

pre 7 godina

Ni stena oko vrata ne bi pomogla da se reše problemi u kojima je trenutno.Slava i novac su oduvek bili teška kombinacija za čoveka...

Maja

pre 7 godina

Moraće zapeti jer mora finansijski pokriti ženine hirove, časopis, restoran u Monaku, traženje duhova po egzotičnim destinacijama, dobrotvorni gala skupovi u high tech fensi fazonu, vulumentu učitelja i savetnika, sve to jako košta. Možda ga i to nervira.

Zoran

pre 7 godina

Naravno da nenosenje krsta nema veze sa Novakovim neuspesima. Ali ima indirektno. On nesto menja u zivotu, nije necim zadovoljan, trazi srecu, vrednosti na nekoj drugoj strani, nesto ga muci, ... i zato se okrece kamenu, koji nije razlog za neuspehe, ali je ovo sto je uzrokovalo pojavu kamena oko vrata razlog. Znaci, stvari cesto idu u paketu. Da li nenosenje krsta treba povezati sa neuspehom? Da, u smislu da je deo paketa.

slavica

pre 7 godina

Federer dok je osvajao 17 GS i postavljao rekorde nije nosio ništa oko vrata niti gledao u nebo i molio se bogu na terenu da mu da trofeje.

prolupao Nole :(

pre 7 godina

Primio se na sva moguca sujeverja i samo se blamira. Steta, tako pametan covek da mu uvaljuju gluposti. Od kada je poceo da "prica" sa vodom sve ide silaznom putanjom. Steta.....

Zoran

pre 7 godina

Nole, da ti lepo dodjes u Srbiju. "Ubijes" jedno cetres s lukem. Sutra jedno pivo nastinu a posle burek. Tako nedelju dana. Kakve tvoje travke, to mogu ovi manekeni. Ti moras da bijes jako. Odes na dve zurke do jutra, ubijes se ko majka mila. E onda lepo nastavis sa treninzima.

Ne treba ti ni mentalni trener ni joga, nista. Odneseno ko rukpom. Slusaj ti mene...

A sto mene. Pa ja sma u tvojim godinama to jeo, al ja nisam bio tenis. Bio sam tako suv. Al sam znao da prekratim jednoolicnost na slican nacin kako ti pricam.

Roman

pre 7 godina

Ej...ali ovaj momak je dopustio da mu se istorijska prednost surva i istopi za godinu dana.

Smesno... smesno. Naravno da nece biti prvi do kraja godine

Građanin

pre 7 godina

Realno, koga briga šta on i iz kojih pobuda nosi oko vrata?Mene lično interesuje da sabije komplet teniski vrh i da uživam u navijanju za njega.Počeo je da smara sa svojim ponašanjem na terenu, razbijanjem reketa, pretakanjem sa sudijama.Daj bre čoveče, igraj taj tenis, šta tebi fali u životu.Čemu nervoza, dekoncentracija, frka...Ajde vrati se na stari kolosek, pocepaj onog buljavog Endija i sve ostale!

Duci0167

pre 7 godina

@Anica Sta da posti i ostale mambo dzambo gluposti? Ti imas svoj mir? Pustite ljude da zive kako hoce! Mi sto znamo drugima da dirigujemo zivot pa to na svetu nema.

biti normalan

pre 7 godina

Ama koga briga i sa kakvim pravom se uopste komentarise sta covek nosi, sta jede, u kakvim je odnosima sa zenom i familijom...Na sta to lici? Razumem da je u pitanju kvalitet igre, taktika, treneri, ponasanje na terenu, ali ovakvo zadiranje u privatnost je sramno! Hajde malo manje tudjeg, a malo vise sopstvenog zivota.

Zemljanin

pre 7 godina

Juju, kakva je ovde gomila pacenika. Nezadovoljni svojim zivotima, pa traze da ih neko drugi 'usrecuje'. Samo ti Novace radi onako kako ti tvoje srce i svest nalaze. To je tvoj zivot i ti najbolje znas sta osecas.

Zabrinuta

pre 7 godina

Ono sto me brine je:
Povodom otvaranja restorana rekao je da su on i Jelena ostvarili zivotni san - prodavanje veganskih burgera?
Na RG je izjavio da je okruzen velikom ljubavi od sviju koji su oko njega.
Na ceremoniji u Torontu je pitao geldaoce da grle jedan drugog!?
Poklanjanje publici na sve cetiri strane, kao od sr a.
I najvise sto me brine je serva koja je za 30km na sat slabija otkako je vegan.

Jadne zene

pre 7 godina

Lele,lele,koji komentari, "zena kriva",pa bolje da ima zenu nego decka,aman,mislim,meni svejedno ali jadna zena i uopste JADNE ZENE u srbiji uopste kad su za sve one uvek dezurni krivci...

Rade Božić

pre 7 godina

I ON JE SAMO ČOVEK OD KRVI I MESA.POSTIGAO SVE GLAVNE CILJEVE U ŽIVOTU PRE VREMENA - PA SADA TRAŽI NOVU MOTIVACIJU.DOSTA NAS JE PREDSTAVLJAO U POZITIVNOM SVETLU IAKO TO NISMO NI MALO ZASLUŽILI.DUBOKI NAKLON ČOVEKU KOJI JE IMAO OVAKVU KARIJERU DO SADA.

ilija

pre 7 godina

Ajde, krenuo novak malo da istražuje sebe, ili će da prestane da koketira sa istočnjačkim tantramantra ili će da se istopi. Njegov problem, nije ni prvi ni poslednji a nije ni bitno, svi putevi vode na isto mesto, reče neko mudriji.

Lala na kvadrat

pre 7 godina

Izgleda da je do krsta. Ovde svi nose isti okacen o retrovizor, sve nam nije dobro koliko nam je dobro. E, Srbijo moja medju sljivama...

zoran

pre 7 godina

Krst nije hriscanski simbol, vec Hindu, 'ajde nazad u klupe.
Takodje Pravoslavlje nije vera slovenskih naroda.

Pa, vi da pratitet ono sto je Isus rekao nikada ne bi kritikovali, ali njegovo je ucenje tesko, nije za vas. Vi poput fariseja pratitte Isusa po telu, ali ne po Duhu; ako uopste znate sta to znaci.

IGOR

pre 7 godina

Dok sam čitao ove komentare, shvatio sam da stvarno , bar 80% srpske populacije, pre svega, NIJE PISMENO! E onda kreće ono još gore! Stidim se mišljenja ovih ljudi koji komentarišu! Treba ovde uvesti cenzuru. Mnogima ovde bi trebalo zabraniti i slobodu mišljenja...

baba Vanga

pre 7 godina

Kad procitah ovo pade mi napamet Vitni Hjuston. Najlepsa, najbolja i najbogatija pevacica svih vremena , ali i krajnje nesrecna i nezadovoljna pa je zavrsila onako kako je zavrsila...mozak je cudo nedokucivo...

Arsenije

pre 7 godina

E čitam ovaj forum, i mislim se... Bože, koja gomila "labuda" na jednom mestu.;D Sem ovih časnih 10% izuzetaka, trebalo bi sve ove komentare izložiti kod Kesića u emisiju. Bolje da se čovek sprda sa njima i smeje, no da plačemo nad budalaštinama. Novak, fala Bogu, zasigurno znam da nema ni vremena, a ni potrebe, da čita ovdašnje baljezgarije. Aman, ljudi, to što vi volite/mrzite Novaka, što vas je (raz)očarao, što ste se identifikovali sa njim, pa sad uz uspehe, morate da progutate i njegove neuspehe (inače dobro vam poznate iz sopstvenih vam života), sve to - to je samo VAŠA stvar, vaš IZBOR, ne mešajte Novaka Đokovića u to!! Čovek ima svoj život, sem vama vidljivih uspeha i slave, i svoje mane, probleme, želje, dileme... i ima i svoje izazove i životnu misiju, baš kao i svako od nas. Bavite se svojim, malim ili velikim životima, okanite se njegovog, ili bilo čijeg drugog vama umišljenog života! Ispadate smešni komentarima koji ama nikom bitnom nisu ni najmanje relevantni, a ponajmanje Novaku Đokoviću!!!

Laki2

pre 7 godina

Oh koliko "pravovjernika" živi u Serbiji. Ne stavljate vi njemu krst oko vrata, nego krst na leđa, a kako je krenulo još ćete ga i razapet na krst, a posle slavit kao sveca. Najgrđi mentalitet!

Reformisani hriscanin

pre 7 godina

Tek u 4.veku caru Konstantinu se u snu javlja Krst i glas: "Ovim pobeđuj"! Nakon toga, na štitove svoje vojske postavlja Krst i pobeđujue u ratu. Potom, njegova majka carica Jelena odlučuje da pronađe Krst na kom je Hristos razapet. Pronalazi ga na čudan način, jer su nađena sva tri krsta zajedno (dva na kojima su razbojnici raspeti). Položivši mrtvaca (čija je sahrana prolazila baš tuda u tom času) na sva tri krsta, na jednom od njih on je oživeo i tako je otkriven Krst na kom je Hristos razapet. Od tada se Krst počinje koristiti kao simbol hrišćanstva. Eto malo edukacije nekome ko poznaje Bibliju, a ne zna od kada se Krst koristi kao simbol hrišćanstva!!! (Tata spalio Đenku, 17. oktobar 2016 16:37)

To sto ti nazivas "edukacijom" je praznoverje bez ikakvog osnova. "Konstantinova vizija", "polaganje mrtvaca na krst nakon cega je oziveo", i slicno su price bez ozbiljne istorijske osnove koje podsticu sujeverje i idolopoklonstvo. Veruj u pricice kakve hoces, ali znaj; Biblija je svugde ista, na svakom jeziku po celoj kugli zemaljskoj, zato je treba postovati i ziveti po njoj; a crkvene pricice se razlikuju od naroda do naroda, pa ih stoga treba i odbaciti kao neverodostojne.

Lacerta

pre 7 godina

Blago Noletu, kad u Srbiji ima ovoliko eksperata koji su mu odmah postavili dijagnozu i propisali terapiju:

"To mu je zato što je krst zamenio kamenom. Neka samo vrati krst, pa će sve biti u redu i opet kao ranije."

Ma, da, kako da ne. Kao što je stigao je na vrh samo zahvaljujći krstu, a ne zbog vanserijskog talenta i nezamislive količine zalaganja, treninga i ličnog truda.

Svi vi "stručnjaci" kao da niste čuli za onu "kad čovek stigne na vrh, postoji samo jedan put - nadole!"

Niko ne može biti večno na vrhu, pa ni Nole. Posle toliko godina na vrhu, možda je za njega došao taj, inače NEIZBEŽAN, trenutak kad više nije onaj nekadašnji i kreće nadole.

I ne, nema to nikakve vez s krstovima, molitvama, svetim vodicama, čudesnim kamenjem, ni drugm vrstama bajanja. To je samo normalna ljudska i sportska fizilogija, protiv koje se ne može.

zoran ivkovic

pre 7 godina

prosto neverovatno kako je djokovic dugo igrao konstantno na visokom nivou ! doslo je do krize i pada forme i jednom mora doci i do tog trenutka i kod djokovica se to desava sada ! nema to nikakve veze ni sa amajlijama oko vrata ,ni verom , ni suprugom Jelenom ! kriza kod nola je pocela po osvajanju rolangarosa ! novak je jedan od malobrojnih teniskih sampiona koji ima sva 4 grenslema ! mnogo je veliki igrac ali sada je pao u formi ! nesto sto mene cudi da nole ima ozbiljan problem sa prvim servisom vec duzi period ...on nikad nije ni imao servis tipa federera ,vec mnogo poena mora da zaradi u polju ....ono sto je zanimljivo marej ce preuzeti prvo mesto i ka tome stremi i ima ogromnu podrsku ...ali i ako preuzme prvo mesto bice zasluzeno ...ali on nikad nece biti veci teniser od nola ,rafe i federera ! jednostavno postojala je velika 3 a neko je na silu potencirao na velikoj 4 da bi mareja ugurao tu ....marej da nije britanac i nena ogromnu podrsku ponekad bi usao u prvih 10 ...kao conga

ii

pre 7 godina

Znaci po svim ovim komentarima,novaku su bacene sihre,budizam,scajentologija,kamenje,veganstvo,zena,dijete,bolivudska glumica,novace nju ti oprastam ,ako tu tjeras kera....pustite covjeka da zivi,gledajte svoja posla.

5ar

pre 7 godina

Jedno je sigurno u celoj ovoj priči; Nole u Vučić izazivaju najveću polemiku među Srbima.
Šta to govori o nama? Kada svaki pojedinac ima neizdrživu potrebu da pronikne u dušu jednog vrhunskog tenisera, te tačno zna šta ovaj jede, koliko se svađa sa ženom, da li veruje u Boga, i najzad kako bi istinski trebao da živi.
Šta to govori o narodu koji non-stop kuka na Premijera a na ulicu ne izlazi ni kad mu daju otkaz, ni kad nam decu ubiju neškolovani doktori, ni kad nam ruše kuće...
U tim 'savremenim' državama kojim težimo na ulicama se događa mali građanski rat samo kad neki političar bude uhvaćen u laži; ovde se samo kuka po Internetu.
Da li smo mi toliko nemoćni da bilo šta promenimo za naše dobro? Izgleda da jesmo, ali otkud onda tolika energija da se bavimo Novakom?
Realno, ako on u naredne dve godine osvoji 8 GS i završi karijeru 2019 kao GOAT, nama će i dalje biti plate 300 evra, a obaćenje će i dalje biti ''za dve godine''.
Te dve godine će postati 22 god. Lopovi će nas ojaditi, obogatiti se, povući, a mi kao narod ćemo ostati u mestu pljuvajući fudbalere, tenisere i estradu.
Eto to je Srbija 2016 i 20... Gomila kukavica! Ništa drugo!

maki1986yu@yahoo.com

pre 7 godina

Jao jao sve sami vernici, a nema ni 20ak godina kako su Titovu sliku zamenili ikonom. Pricate o magijama vracarama karmama...samo dokaz da smo teska prcija i palanka od drzave i mentaliteta. Izgleda da svako ima svoju vracaru u kraju a?

beba mihalj

pre 7 godina

Zalosno je sto se, mnogi koji pisu,prave izuzetno pametni.Djokovica niko ne mrzi i sto bi.Doneo nam je velike radosti kao narodu,meni licno ili bilo kome nista nije dao, ali ocigledno je da sa njegovom
psihom nesto nije u redu.Sam sebi je najveci neprijatelj.Ima porodicu,ima mnogo para,pa se
iskremo nadam da ce mu to
pomoci. Naravno,kada je bio nacionalni heroj,niko ne moze nemo da gleda njegovo potonuce.

analiza

pre 7 godina

Ne znam kada se u Novakovom zivotu pojavio gospodin lajfkouc.Novak je i ranije imao sklonost da osvoji brejk teskom mukom pa da ga lagano prospe.Ali,u zadnje vreme mu treba po desetak brejk sansi a servis gemove lagano gubi.Uz to razbija rekete i cepa majice.A ima coveka koji ga uci kako da zivi i vegan je i bavi se jogom i siri pozitivnu energiju.Tu nesto nije logicno.Lomljenje reketa i joga?Ametisti za smirenje i koncentraciju?Vidite,pre mi deluje da je Tipsarevic sklon takvoj filozofiji nego Novak.Ili je toliko izlozen negativnoj energiji raznih njuski koje kruze oko njegovih sto miliona ,da ne moze da podnese pritisak.A zanimanje LAJFKOUC je za mene cista foliraza.Je li zavrsio i fakultet za to,koji i gde?Mislim da je to tipicna pijavica koja iz Novaka crpe energiju,ne racunajuci devijaciju u ishrani i da tek ponekad Novak prasne kada ne moze da uradi ono sto je nekad s lakocom uradio i zato polomi reket.Resi se TE pijavice,Novace,pa se onda posveti deci i zeni i ZDRAVOJ ishrani.

Samo moje mišljenje...

pre 7 godina

Pa ono, nekada su vrhunski sportisti imali po jednu amajliju, eventualno sitniji ritual za koji samo oni znaju sve u cilju da skinu pritisak...
Ovo sada otišlo u krajnost, pogledajte samo Nadala sa svojim tikovima, a na dobrom je putu da mu se pridruži i Novak...

javna licnost

pre 7 godina

Kakve li bi smo tek komentare pisali da odluci da batali tenis (ima pravo,njegov zivot) ili da izjavi da je biseksualac,ne smem ni da pomislim ali ujedno,to je cena slave,u zivotu se sve placa.

lela

pre 7 godina

ja kad sam ostavila cigarete posle 20 godina, verovala sam da mi vitamin C pomaze da ih ostavim!

mene je nebitno sta ostali misle o mom verovanju, ali ja sam danas nepusac.

asta la vista materialista

pre 7 godina

@ (vd, 17. oktobar 2016 19:24)

U komentaru se on bavio politikom i ekonomijom a ne tenisom i uzrocima svoje loše forme, pa odatle i moja pretpostavka. Mada mislim da nam se smeši novi kandidat kao Vuk Jeremić...

Ne može on da podnese da ostane van javnosti posle sportske karijere, a s obzirom da u Srbiji ipak ima mnogo više obožavalaca nego u svetu...

još i to

pre 7 godina

Vidim 385 komentara na totalno banalnu izjavu. Poslah jedan komentar na komentar a da nisam znala tačno na šta se odnosi. Tek onda sam videla 'potencijalno' javljanje Novaka a mislim da sigurno nije. A vi koji se zgražavate nad činjenicom da svaka 'razularena rulja' daje sebi za pravo da komentariše Novaka Đokovića treba da se zapitate koliko tekstova nevezanih za sport nego njegov privatni život smo mogli da pročitamo ovih godina. Da li mislite da nekoga stvarno briga? I da li mislite da to sve nije smišljeno rađeno u cilju samopromocije? Uostalom Srbi su uvek bili tatamate za uništavanje svojih sportista upravo preterivanjem i preuveličavanjem. Tipično za siromašne, ex- komunističke zemlje i neke latino. Jedino se nadam da nema političkih ambicija. Dok bi rekao keks postao bi u ovoj suludoj državi šta želi.

Maximilien Robespierre

pre 7 godina

@(asta la vista materialista, 17. oktobar 2016 18:20)

Auuu rodjace, a sta milsis da li sam ovo zaista napisao ja, i ako nisam ja onda je mozda neko drugi?
Novak sve trci da pise komentare na B92...

Kiza

pre 7 godina

@Haler
Da,ali on je od tog istog naroda doziveo pocasti kakve nije doziveo nijedan sportista nigde na kugli zemaljskoj.Posle Garosa je ovde bukvalno proglasen Bogom,vecina ga smatra za najveceg Srbina ikada posle Tesle,da li ijedna nacija tako nesto tvrdi za svoje sportiste,primera radi Hrvati imaju Janicu i Sandru Perkovic koji su veci sportisti od Novaka,pa tesko da njih dve smatraju u top 50 Hrvata,mozda je bas to razlog zasto je danas svako tu gde jeste.
(lorencin, 17. oktobar 2016 21:01)

TACNO TAKO!
Ali je u pitanju Srbija i mentalitet.
Zamislite da nekim zescim cudom Srbija postane svetski prvak u fudbalu. Sta bi tek onda bilo.

Aj, pa tako, sve najbolje.

pre 7 godina

I šta na kraju nosi oko vrata? Okovratnik?

hahahahahahahahahahaha... devet 'iljada sedamsto pedeset i tri komentara, au koliko je nama dobro. Crni Nolo, Nole, Noki, Đoka, i td, da nije iscepao majicu ne bi ni videli da ne nosi više krst, vuJIMe Oca i sina i svetog Vilandera Aman! :D
Dole, niže u komentarima, ateisti se šamaraju sa vernicima... tu su još i alapače i naivci koji veruju medijima više nego svojim očima.
Od Novaka došlo se do Maje Volk, starog Jevanđelja, sve do toga da Beker i Vajda idu na pecanje zajedno...
Onda nastupiše gurmani sa sarmama i čevapima. Jedi Nole ovo, jedi ono, hahaha...
Ja mislim da kad bi se desilo neko ČUDO, pa Novak zaista krenuo da čita ove komentare, siguran sam da bi e krstio nogama pola sata. Onda bi se smejao sat vremena, onda bi plakao dva sata, i na kraju bi mu Jelena ( inače glavni krivac haha ) skuvala čaj od Tibetanske koprive, a Maja Volk bi mu recitovala Krvavu Bajku od Desanke da skine negativnu auru it Srbistana!

Jehovini Svedoci su SEKTA

pre 7 godina

"Вреди запазити да Исус Христ није умро на крсту...", u istočnom hrišćanstvu kaže se Isus Hristos.
(Stavros, 17. oktobar 2016 23:50)

Auuuu,ovi Jehovini svedoci se bas razmnozili po Srbiji,sad propaganda i po komentarima B92,strasno!

ja

pre 7 godina

Kako ce da vrati krst, kad se ne oseca pravoslavac? Koja sprdnja.
(Jao Brate,

A kako sad pa nije pravoslavac kada je pre par godina dizo tri prsta u završnici na turnirima ? ili je možda pravoslavac po potrebi?

vd

pre 7 godina

@(asta la vista materialista
Slažem se sa vama u potpunosti jedino se nadam da ste strašno pogrešili u vezi političkih ambicija. Samo bi nam još to trebalo. Valjda jedino to nismo iskusili.

Asdf

pre 7 godina

Setite se Toronta i zavrsne ceremonije. Ja sam se zaledio. Narvno posto je pobedio niko to nije negativno prokomentarisao cak naprotiv. Verujte da sam u tom trenutku pomislio da je Novak potpuno odlepio i uprkos pobedi osecao dozu gorcine posle turnira u Torontu.
(Vale, 17. oktobar 2016 11:56)


Ja nisam gledao taj turnir. Šta se desilo tokom završne ceremonije?