Sreda, 25.11.2015.

12:59

Ko su preci savremenih Evropljana?

Izvor: atlasobscura.com

Ko su preci savremenih Evropljana? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Jonah

pre 8 godina

Bela Vinča - Crni Vrh, srpska piramida Šiljak na Rtnju, Tarabić i voda (sas Moravu) koju će "žuti ljudi" piti, Jovanča nije gej (u nedostatku belog nosoroga od 50.000 evra), olimpijske igre u Jagodini na vodi, "pa mogu i ja da farbam šljunak" (sas Moravu), kanal Dunav-Morava-Vardar do Soluna...

EU Citizen

pre 8 godina

Kad god ovde izađe neki tekst koji se makar i preko najdaljih asocijacija može povezati sa nacionalizmom ili religijom, zaboli me glava od budala :)))

Spike

pre 8 godina

@Раде Милосављевић

Evo jednog lingvistickog dokaza "naucnika" na koje aludiras:

Ameba - Sameba - Srmeba - Sreba - Srba - Srbi

...sto je kljucni dokaz da su Srbi narod najstariji, tj. da smo nastali od ameba.

Salu na stranu, stavovi koje si naveo su delo kvaziistoricara, od Deretica pa u rikverc. Te "neoromanticarske" stavove, pune falsifikata, proizvoljnosti, i zloupotreba u tumacenju srpske, pre svega srednjovekovne, istorije je vise nego detaljno obradio profesor Radivoj Radic u svojoj knjizi "Srbi pre Adama i posle njega", i to vrlo uredno, sa sve citatima i referencama.

A sto se tice Kljosova, koga si pomenuo, izvoli, pa procitaj sam sta covek kaze o genealoskim analizama (http://anatole-klyosov.com/). Prvo, vrlo jasno istice ogranicenja, a nema ni reci o tome da smo narod najstariji, niti bilo sta sto podrzava navedene kvaziistoricare.

Don Giovanni

pre 8 godina

(Jura iz Krede, 25. novembar 2015 15:59)

Meni se baš svidelo jer sam oduvek znao da nisu svi Srbi isti i da na primer, da s nekim Srbima ja nemam baš ništa zajedničko, čak ni gene, a da imam i mogu naći mnogo toga zajedničkog s nekim Rusima, Nemcima, Englezima, pa čak i - pu! pu! pu! - Hrvatima!

Dosad nisam za to imao naučno objašnjenje nego samo nekakav osećaj da, nezavisno od nacije, svi mi smo na kraju krajeva ipak samo ljudi, da nas svuda ima raznih i da svuda možeš naći one s kojima će biti lepo i tebi i njima, kao i one koje je bolje da zaobiđeš u širokom luku.

Ova druga grupa je, najčešće i nažalost, brojnija od one prve, ali mi ona prva ipak vraća veru u ljude.

Раде Милосављевић

pre 8 godina

Све се чини, па и то да смо дошли са "Марса", само да не буде да смо потомци Винчана. Хајде, Европо, одговори зашто не бисмо били потомци винчанске цивилизације...зашто ћирилица има двадесет знакова једнаких винчанском писму? Зашто добар део светских научника тврди да је цивилизација настала на Дунаву, у Србији, а да то негира само бечко-берлинска школа и, готово листом, домаћи научници? Готово 500 извора тврди једно, а само Порфирогенит VII друго и то постаде истина коју Ватикан гура од десетог века. Људи, освеститет се док не буде касно. Погледајте професора Алексеја Кљосова, професорку Олгу Луковић Пјановић, Милоша Милојевића. Не наседајте мишљењима сујетних домаћих научника, зашто се не сагледају нови елементи археологије, генеалогије, лингвистике који нам доносе нова сазнања?

Ajme meni nije mi dobro

pre 8 godina

Srbi 15% Slaveni. Hrvati 30% Slaveni. Hrvati pretezno staroeuropljani (vise od Srba). Srbi pretezno staroeuropljani. Slicnost Hrvata i Srba preko 70%.

PG.081

pre 8 godina

Ovi sto pricaju o Vinci za koju se smatra da je naseljena prije 5 do 7 hiljada godina treba jos 100x da procitaju tekst pa mozda nesto i ukapiraju.

Odje je rijec o plemenima, lovcima ili kako vec hoces, koji su nastanili Evropu prije 40.000 godina!

Srbi, najstariji narod, sta ces...

Jonah

pre 8 godina

Selo "Brabonjak" u Norveškoj, faraon Serb+nešto, seoski imperator Zlatni iz Vojvodine u Rimu, srpska ćirilica kod antičkih Grka, srpske kofte, ćufte, dolme i srpska gastronomija od Anatolije do Bosfora, srpski jezik kod Turaka i Kurda su dokazi da su Srbi preci nauke i znanja, kao i lideri u EU regionu.

DEDA CVETKO

pre 8 godina

Boze, kako je to cudno i neobjasnjivo: kavkaska (odn. bela) rasa potice sa - Kavkaza. Da mi keva djuska pred draKstorom, u ZIVOTU ne bih pogodio!

Sta li ce sve antropolozi da izmisle? Da su i Srbi ljudi, sta li?

C, c, c!

kontrarevolucija

pre 8 godina

Srbi naravno,pa prva naselja u Evropi su Besni fok i Novi Beograd koji se pominje u 3 veku prenove ere.A i android je rec starih Srba kojom su opisivali nesto metafizicko i interaktivno... ;)

blue eyes

pre 8 godina

Danski naučnici kažu da su plave oči mutacija koja se javila na Balkanu i to primarno na desnoj obali Dunava na potezu Beograd Kladovo pre oko 18.000 godina. Prvo organizovano naseljavanje Britanskih ostrva je sprovedeno sa Balkana i da se ne ponavljam iz gore navedenih krajeva. Dokaz o poreklu je procenat plavih očiju na ostrvima: Irska 57%, Škotska 50%, Engleska 48%, Vels 45%...

Vanja

pre 8 godina

SRBI! TO JE ODGOVOR DOLAZANO I POTKREPLJENO NAUCNIM DOKAZIMA,A NE SAMO REKLA KAZALA. STRANI NAUCNICI SU AUTORI OVE TEME. NASI NE DAJ BOZE DA KAZU NESTO STO BI VELICALO SOPSTVEN NAROD. PRIZNACE CEO SVET OVO TEK KADA MI SAMI SEBI PRIZNAMO JER NE CENIMO SEBE ZASTO BI DRUGI!!! KOD SU I DALJE STRANI PLACENICI I BECKO BERLINSKA SKOLA KOJA UBIJA SRBE I SRPSTVO. SRBI NAROD NAKSTARIJI NIJE DZABE RECENO
(SRB, 25. novembar 2015 14:50)

NE ZNAM ZASTO PISES VELIKIM SLOVIMA, KAO DA JE OCIGLEDNIJE?!

Elem, te Proto-Indo-Evropljane kojima pripadamo i mi mozemo zvati Srbima, Rusima, Nemcima, Ircima, Indijcima, Arijevcima (tj Irancima) jer svi vodimo poreklo od te jedne skupine ljudi. Iz nje su nastale skoro sve danasnje Evroazijske nacije pa samim tim su tu bili i proto Srbi i proto Nemci i proto Indijci i ostali...

Sto se konkretno danasnjih Srba tice, mi smo mesavina starosedelaca Ilira (svi koji su crni, visoki, poput Grka, Albanaca ili Hercegovaca) i Slovena. Malo vise imamo ilirskih gena nego slovenskih. Zato vise licimo Mediteranskim narodima nego recimo Rusima. I da, samim tim smo velikim delom starosedeoci Evrope.

Ojha

pre 8 godina

Citav svet na celu sa Masonima,Iluminatima,Papom,Nemcima,i mojom zenom, kuje sve vreme zaveru protiv Srbije , Srbalja i pravoslavlja . Ma kakvi , Isus , Juda , Buda , Muhamed , svi su oni Srbi . Ta voda sto su nasli na Marsu , to su Srbi uzgajali beli luk . Srbi su inace preziveli Atlantidu ... Ali cutite o ovome , citavu istoriju su nam smestili na beckom i berlinskom kongresu . Cak i vanzemaljci pisu cirilicom i pricaju po srpski , i to kosovsko-resavskim dijalektom . Skoro im je moj komsija Zika prodao ajvar ...

max

pre 8 godina

 Jos nesto, valja se informisati o starom srpskom kalendaru po kome je danas 7.524. godina! Kada se poveze sve ovo, postaje jasno da nismo tikva bez korena i da se nismo doselili na Balkan u 8.-om veku nove ere kako zvanicna istorija tvrdi...
(vase ime, 25. novembar 2015 13:37)

Srpski kalendar ne postoji! kalendar na koji mislite je rimski kalendar i bio je u upotrebi u rimskom carstvu od negde 4. ili veka do 1453 kada su turci osvojili konstantinopolj. On broji godine od nastanka sveta po hriscanskom verovanju. Srbija koja je svoju srednjovekovnu kulturu bazirala na rimsko-vizantijskom nasledju koristi taj kalendar u srednjem veku, a crkva ga koristi do 20 veka.

Mi nismo tikva bez korena niti je to i jedan drugi narod. Nasi slovenski preci su presli dunav u 7. veku i to je sigurno tacno. naravno plemena i narodi koji su pre 7 veka ziveli na ovim prostorima su takodje nasi preci. tracani, kelti koji su ranije dosli na ove prostore su takodje nasi preci kao i narodi pre njih pa i oni koji su ovde ziveli u neolitu.

Jura iz Krede

pre 8 godina

Haplogrupe formirane na y kromosomu raspametile mitomane. Svi narodi su heterogeni, znaci formirani su od razlicitih etnickih skupina. Neki narodi su homogeniji od drugih ali ne postoji narod genetski potpuno homogen. Dakle razliciti Srbi imaju razlicito porijeklo, tako da neki Srbi imaju porijeklo isto kao neki Hrvati ili neki Bosnjaci ili neki Albanci, Svedjani ili Nijemci. Neki drugi Srbi imaju porijeklo kao neki Poljaci, kao neki Rusi, kao neki Madjari ili kao neki Turci. To znaci da marker koji muskarci nasledjuju od oca pokazuje iz koje "etnicke" skupine (iako tada nije bilo etnicke svijesti u danasnjem smislu) dolazi taj pojedinac i kojoj lozi pripada. Dakle kulturno i jezicno pripadati nekom narodu ne znaci imati istu genetiku. Veliki postotak Hrvata nosi marker star oko 25 000 godina (nose ga i Laponci, Svedjani i Nijemci i Srbi u Bosni, ali i dobar dio Srba u Srbiji i jos veci postotak Bosnjaka u BiH). Nekima se to nece ni malo svidjeti. :)))

d

pre 8 godina

realno evropljani nisu mogli doci iz azije i afrike jer bi bili zuti i crni.realno je da su sa balkana il pirineja ili juzne francuske.sve ostalo po genetici dominatnih u recesevni gena je nelogicno jer je crna dominatna kao i kose oci kao i crne oci.niko nebi imao plave oci da smo od azijata poreklom.u japanu zene koje imaju zelene oci ne placaju gradski prevoz

SRB

pre 8 godina

SRBI! TO JE ODGOVOR DOLAZANO I POTKREPLJENO NAUCNIM DOKAZIMA,A NE SAMO REKLA KAZALA. STRANI NAUCNICI SU AUTORI OVE TEME. NASI NE DAJ BOZE DA KAZU NESTO STO BI VELICALO SOPSTVEN NAROD. PRIZNACE CEO SVET OVO TEK KADA MI SAMI SEBI PRIZNAMO JER NE CENIMO SEBE ZASTO BI DRUGI!!! KOD SU I DALJE STRANI PLACENICI I BECKO BERLINSKA SKOLA KOJA UBIJA SRBE I SRPSTVO. SRBI NAROD NAKSTARIJI NIJE DZABE RECENO

Oliver Nedeljković

pre 8 godina

Srbi. Ne! Hrvati? Ma kakvi! Albanci. Majok, ba! Bosanci su! Ne. Ostali su! Ma nemam pojma, a i ne zanima me! Sta te ne zanima? Ne znam.

Jovan Deretic

pre 8 godina

Odgovor je jednostavan,preci evropljana su Srbi:)
Posto smo sagradili Vavilonsku kulu, i piramide,nastali smo Evropu...
P.s i Isus je bio Srbin,jer su Jevreji poreklom Srbi

haha

pre 8 godina

Ja sam slušao razne teorije,ali najuverljiviji mi je Deretić.Njegova teorija se podudara sa ruskom i iranskom.Vrlo je logična i lepo do detalja obradjena

R@l€

pre 8 godina

Drzite se vi genetike, ovaj zakljucak da se indoevropski po Aziji rasirio direktno sa Kavkaza, a ne mnogo kasnije iz Jamna kulture, je glupost...

vase ime

pre 8 godina

Toplo preporucujem obracanje paznje na Vincansku kulturu, kao i na Starcevacku kulturu, Lepenski Vir... Pismo koje je korisceno u vreme stare Vince(6.000-4.000 pre nove ere) neodoljivo podseca na nasu danasnju cirilicu. To daje novi aspekt prici o Cirilu i Metodiju. Jos nesto, valja se informisati o starom srpskom kalendaru po kome je danas 7.524. godina! Kada se poveze sve ovo, postaje jasno da nismo tikva bez korena i da se nismo doselili na Balkan u 8.-om veku nove ere kako zvanicna istorija tvrdi. Inace, tu istoriju smo preuzeli kao zvanicnu nakon Berlinskog kongresa 1878. Bili smo naterani da to prihvatimo. Mislim da kao narod skupo placamo to sto smo prekinuli kontakt sa vlastitom tradicijom, kulturom i istorijom.
Pozdrav svim ljudima dobre volje.

vase ime

pre 8 godina

Toplo preporucujem obracanje paznje na Vincansku kulturu, kao i na Starcevacku kulturu, Lepenski Vir... Pismo koje je korisceno u vreme stare Vince(6.000-4.000 pre nove ere) neodoljivo podseca na nasu danasnju cirilicu. To daje novi aspekt prici o Cirilu i Metodiju. Jos nesto, valja se informisati o starom srpskom kalendaru po kome je danas 7.524. godina! Kada se poveze sve ovo, postaje jasno da nismo tikva bez korena i da se nismo doselili na Balkan u 8.-om veku nove ere kako zvanicna istorija tvrdi. Inace, tu istoriju smo preuzeli kao zvanicnu nakon Berlinskog kongresa 1878. Bili smo naterani da to prihvatimo. Mislim da kao narod skupo placamo to sto smo prekinuli kontakt sa vlastitom tradicijom, kulturom i istorijom.
Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Jovan Deretic

pre 8 godina

Odgovor je jednostavan,preci evropljana su Srbi:)
Posto smo sagradili Vavilonsku kulu, i piramide,nastali smo Evropu...
P.s i Isus je bio Srbin,jer su Jevreji poreklom Srbi

haha

pre 8 godina

Ja sam slušao razne teorije,ali najuverljiviji mi je Deretić.Njegova teorija se podudara sa ruskom i iranskom.Vrlo je logična i lepo do detalja obradjena

Oliver Nedeljković

pre 8 godina

Srbi. Ne! Hrvati? Ma kakvi! Albanci. Majok, ba! Bosanci su! Ne. Ostali su! Ma nemam pojma, a i ne zanima me! Sta te ne zanima? Ne znam.

Jura iz Krede

pre 8 godina

Haplogrupe formirane na y kromosomu raspametile mitomane. Svi narodi su heterogeni, znaci formirani su od razlicitih etnickih skupina. Neki narodi su homogeniji od drugih ali ne postoji narod genetski potpuno homogen. Dakle razliciti Srbi imaju razlicito porijeklo, tako da neki Srbi imaju porijeklo isto kao neki Hrvati ili neki Bosnjaci ili neki Albanci, Svedjani ili Nijemci. Neki drugi Srbi imaju porijeklo kao neki Poljaci, kao neki Rusi, kao neki Madjari ili kao neki Turci. To znaci da marker koji muskarci nasledjuju od oca pokazuje iz koje "etnicke" skupine (iako tada nije bilo etnicke svijesti u danasnjem smislu) dolazi taj pojedinac i kojoj lozi pripada. Dakle kulturno i jezicno pripadati nekom narodu ne znaci imati istu genetiku. Veliki postotak Hrvata nosi marker star oko 25 000 godina (nose ga i Laponci, Svedjani i Nijemci i Srbi u Bosni, ali i dobar dio Srba u Srbiji i jos veci postotak Bosnjaka u BiH). Nekima se to nece ni malo svidjeti. :)))

max

pre 8 godina

 Jos nesto, valja se informisati o starom srpskom kalendaru po kome je danas 7.524. godina! Kada se poveze sve ovo, postaje jasno da nismo tikva bez korena i da se nismo doselili na Balkan u 8.-om veku nove ere kako zvanicna istorija tvrdi...
(vase ime, 25. novembar 2015 13:37)

Srpski kalendar ne postoji! kalendar na koji mislite je rimski kalendar i bio je u upotrebi u rimskom carstvu od negde 4. ili veka do 1453 kada su turci osvojili konstantinopolj. On broji godine od nastanka sveta po hriscanskom verovanju. Srbija koja je svoju srednjovekovnu kulturu bazirala na rimsko-vizantijskom nasledju koristi taj kalendar u srednjem veku, a crkva ga koristi do 20 veka.

Mi nismo tikva bez korena niti je to i jedan drugi narod. Nasi slovenski preci su presli dunav u 7. veku i to je sigurno tacno. naravno plemena i narodi koji su pre 7 veka ziveli na ovim prostorima su takodje nasi preci. tracani, kelti koji su ranije dosli na ove prostore su takodje nasi preci kao i narodi pre njih pa i oni koji su ovde ziveli u neolitu.

Ojha

pre 8 godina

Citav svet na celu sa Masonima,Iluminatima,Papom,Nemcima,i mojom zenom, kuje sve vreme zaveru protiv Srbije , Srbalja i pravoslavlja . Ma kakvi , Isus , Juda , Buda , Muhamed , svi su oni Srbi . Ta voda sto su nasli na Marsu , to su Srbi uzgajali beli luk . Srbi su inace preziveli Atlantidu ... Ali cutite o ovome , citavu istoriju su nam smestili na beckom i berlinskom kongresu . Cak i vanzemaljci pisu cirilicom i pricaju po srpski , i to kosovsko-resavskim dijalektom . Skoro im je moj komsija Zika prodao ajvar ...

PG.081

pre 8 godina

Ovi sto pricaju o Vinci za koju se smatra da je naseljena prije 5 do 7 hiljada godina treba jos 100x da procitaju tekst pa mozda nesto i ukapiraju.

Odje je rijec o plemenima, lovcima ili kako vec hoces, koji su nastanili Evropu prije 40.000 godina!

Srbi, najstariji narod, sta ces...

Vanja

pre 8 godina

SRBI! TO JE ODGOVOR DOLAZANO I POTKREPLJENO NAUCNIM DOKAZIMA,A NE SAMO REKLA KAZALA. STRANI NAUCNICI SU AUTORI OVE TEME. NASI NE DAJ BOZE DA KAZU NESTO STO BI VELICALO SOPSTVEN NAROD. PRIZNACE CEO SVET OVO TEK KADA MI SAMI SEBI PRIZNAMO JER NE CENIMO SEBE ZASTO BI DRUGI!!! KOD SU I DALJE STRANI PLACENICI I BECKO BERLINSKA SKOLA KOJA UBIJA SRBE I SRPSTVO. SRBI NAROD NAKSTARIJI NIJE DZABE RECENO
(SRB, 25. novembar 2015 14:50)

NE ZNAM ZASTO PISES VELIKIM SLOVIMA, KAO DA JE OCIGLEDNIJE?!

Elem, te Proto-Indo-Evropljane kojima pripadamo i mi mozemo zvati Srbima, Rusima, Nemcima, Ircima, Indijcima, Arijevcima (tj Irancima) jer svi vodimo poreklo od te jedne skupine ljudi. Iz nje su nastale skoro sve danasnje Evroazijske nacije pa samim tim su tu bili i proto Srbi i proto Nemci i proto Indijci i ostali...

Sto se konkretno danasnjih Srba tice, mi smo mesavina starosedelaca Ilira (svi koji su crni, visoki, poput Grka, Albanaca ili Hercegovaca) i Slovena. Malo vise imamo ilirskih gena nego slovenskih. Zato vise licimo Mediteranskim narodima nego recimo Rusima. I da, samim tim smo velikim delom starosedeoci Evrope.

SRB

pre 8 godina

SRBI! TO JE ODGOVOR DOLAZANO I POTKREPLJENO NAUCNIM DOKAZIMA,A NE SAMO REKLA KAZALA. STRANI NAUCNICI SU AUTORI OVE TEME. NASI NE DAJ BOZE DA KAZU NESTO STO BI VELICALO SOPSTVEN NAROD. PRIZNACE CEO SVET OVO TEK KADA MI SAMI SEBI PRIZNAMO JER NE CENIMO SEBE ZASTO BI DRUGI!!! KOD SU I DALJE STRANI PLACENICI I BECKO BERLINSKA SKOLA KOJA UBIJA SRBE I SRPSTVO. SRBI NAROD NAKSTARIJI NIJE DZABE RECENO

kontrarevolucija

pre 8 godina

Srbi naravno,pa prva naselja u Evropi su Besni fok i Novi Beograd koji se pominje u 3 veku prenove ere.A i android je rec starih Srba kojom su opisivali nesto metafizicko i interaktivno... ;)

d

pre 8 godina

realno evropljani nisu mogli doci iz azije i afrike jer bi bili zuti i crni.realno je da su sa balkana il pirineja ili juzne francuske.sve ostalo po genetici dominatnih u recesevni gena je nelogicno jer je crna dominatna kao i kose oci kao i crne oci.niko nebi imao plave oci da smo od azijata poreklom.u japanu zene koje imaju zelene oci ne placaju gradski prevoz

Jonah

pre 8 godina

Selo "Brabonjak" u Norveškoj, faraon Serb+nešto, seoski imperator Zlatni iz Vojvodine u Rimu, srpska ćirilica kod antičkih Grka, srpske kofte, ćufte, dolme i srpska gastronomija od Anatolije do Bosfora, srpski jezik kod Turaka i Kurda su dokazi da su Srbi preci nauke i znanja, kao i lideri u EU regionu.

Don Giovanni

pre 8 godina

(Jura iz Krede, 25. novembar 2015 15:59)

Meni se baš svidelo jer sam oduvek znao da nisu svi Srbi isti i da na primer, da s nekim Srbima ja nemam baš ništa zajedničko, čak ni gene, a da imam i mogu naći mnogo toga zajedničkog s nekim Rusima, Nemcima, Englezima, pa čak i - pu! pu! pu! - Hrvatima!

Dosad nisam za to imao naučno objašnjenje nego samo nekakav osećaj da, nezavisno od nacije, svi mi smo na kraju krajeva ipak samo ljudi, da nas svuda ima raznih i da svuda možeš naći one s kojima će biti lepo i tebi i njima, kao i one koje je bolje da zaobiđeš u širokom luku.

Ova druga grupa je, najčešće i nažalost, brojnija od one prve, ali mi ona prva ipak vraća veru u ljude.

R@l€

pre 8 godina

Drzite se vi genetike, ovaj zakljucak da se indoevropski po Aziji rasirio direktno sa Kavkaza, a ne mnogo kasnije iz Jamna kulture, je glupost...

Раде Милосављевић

pre 8 godina

Све се чини, па и то да смо дошли са "Марса", само да не буде да смо потомци Винчана. Хајде, Европо, одговори зашто не бисмо били потомци винчанске цивилизације...зашто ћирилица има двадесет знакова једнаких винчанском писму? Зашто добар део светских научника тврди да је цивилизација настала на Дунаву, у Србији, а да то негира само бечко-берлинска школа и, готово листом, домаћи научници? Готово 500 извора тврди једно, а само Порфирогенит VII друго и то постаде истина коју Ватикан гура од десетог века. Људи, освеститет се док не буде касно. Погледајте професора Алексеја Кљосова, професорку Олгу Луковић Пјановић, Милоша Милојевића. Не наседајте мишљењима сујетних домаћих научника, зашто се не сагледају нови елементи археологије, генеалогије, лингвистике који нам доносе нова сазнања?

DEDA CVETKO

pre 8 godina

Boze, kako je to cudno i neobjasnjivo: kavkaska (odn. bela) rasa potice sa - Kavkaza. Da mi keva djuska pred draKstorom, u ZIVOTU ne bih pogodio!

Sta li ce sve antropolozi da izmisle? Da su i Srbi ljudi, sta li?

C, c, c!

Ajme meni nije mi dobro

pre 8 godina

Srbi 15% Slaveni. Hrvati 30% Slaveni. Hrvati pretezno staroeuropljani (vise od Srba). Srbi pretezno staroeuropljani. Slicnost Hrvata i Srba preko 70%.

blue eyes

pre 8 godina

Danski naučnici kažu da su plave oči mutacija koja se javila na Balkanu i to primarno na desnoj obali Dunava na potezu Beograd Kladovo pre oko 18.000 godina. Prvo organizovano naseljavanje Britanskih ostrva je sprovedeno sa Balkana i da se ne ponavljam iz gore navedenih krajeva. Dokaz o poreklu je procenat plavih očiju na ostrvima: Irska 57%, Škotska 50%, Engleska 48%, Vels 45%...

EU Citizen

pre 8 godina

Kad god ovde izađe neki tekst koji se makar i preko najdaljih asocijacija može povezati sa nacionalizmom ili religijom, zaboli me glava od budala :)))

Spike

pre 8 godina

@Раде Милосављевић

Evo jednog lingvistickog dokaza "naucnika" na koje aludiras:

Ameba - Sameba - Srmeba - Sreba - Srba - Srbi

...sto je kljucni dokaz da su Srbi narod najstariji, tj. da smo nastali od ameba.

Salu na stranu, stavovi koje si naveo su delo kvaziistoricara, od Deretica pa u rikverc. Te "neoromanticarske" stavove, pune falsifikata, proizvoljnosti, i zloupotreba u tumacenju srpske, pre svega srednjovekovne, istorije je vise nego detaljno obradio profesor Radivoj Radic u svojoj knjizi "Srbi pre Adama i posle njega", i to vrlo uredno, sa sve citatima i referencama.

A sto se tice Kljosova, koga si pomenuo, izvoli, pa procitaj sam sta covek kaze o genealoskim analizama (http://anatole-klyosov.com/). Prvo, vrlo jasno istice ogranicenja, a nema ni reci o tome da smo narod najstariji, niti bilo sta sto podrzava navedene kvaziistoricare.

Jonah

pre 8 godina

Bela Vinča - Crni Vrh, srpska piramida Šiljak na Rtnju, Tarabić i voda (sas Moravu) koju će "žuti ljudi" piti, Jovanča nije gej (u nedostatku belog nosoroga od 50.000 evra), olimpijske igre u Jagodini na vodi, "pa mogu i ja da farbam šljunak" (sas Moravu), kanal Dunav-Morava-Vardar do Soluna...

vase ime

pre 8 godina

Toplo preporucujem obracanje paznje na Vincansku kulturu, kao i na Starcevacku kulturu, Lepenski Vir... Pismo koje je korisceno u vreme stare Vince(6.000-4.000 pre nove ere) neodoljivo podseca na nasu danasnju cirilicu. To daje novi aspekt prici o Cirilu i Metodiju. Jos nesto, valja se informisati o starom srpskom kalendaru po kome je danas 7.524. godina! Kada se poveze sve ovo, postaje jasno da nismo tikva bez korena i da se nismo doselili na Balkan u 8.-om veku nove ere kako zvanicna istorija tvrdi. Inace, tu istoriju smo preuzeli kao zvanicnu nakon Berlinskog kongresa 1878. Bili smo naterani da to prihvatimo. Mislim da kao narod skupo placamo to sto smo prekinuli kontakt sa vlastitom tradicijom, kulturom i istorijom.
Pozdrav svim ljudima dobre volje.

SRB

pre 8 godina

SRBI! TO JE ODGOVOR DOLAZANO I POTKREPLJENO NAUCNIM DOKAZIMA,A NE SAMO REKLA KAZALA. STRANI NAUCNICI SU AUTORI OVE TEME. NASI NE DAJ BOZE DA KAZU NESTO STO BI VELICALO SOPSTVEN NAROD. PRIZNACE CEO SVET OVO TEK KADA MI SAMI SEBI PRIZNAMO JER NE CENIMO SEBE ZASTO BI DRUGI!!! KOD SU I DALJE STRANI PLACENICI I BECKO BERLINSKA SKOLA KOJA UBIJA SRBE I SRPSTVO. SRBI NAROD NAKSTARIJI NIJE DZABE RECENO

haha

pre 8 godina

Ja sam slušao razne teorije,ali najuverljiviji mi je Deretić.Njegova teorija se podudara sa ruskom i iranskom.Vrlo je logična i lepo do detalja obradjena

d

pre 8 godina

realno evropljani nisu mogli doci iz azije i afrike jer bi bili zuti i crni.realno je da su sa balkana il pirineja ili juzne francuske.sve ostalo po genetici dominatnih u recesevni gena je nelogicno jer je crna dominatna kao i kose oci kao i crne oci.niko nebi imao plave oci da smo od azijata poreklom.u japanu zene koje imaju zelene oci ne placaju gradski prevoz

R@l€

pre 8 godina

Drzite se vi genetike, ovaj zakljucak da se indoevropski po Aziji rasirio direktno sa Kavkaza, a ne mnogo kasnije iz Jamna kulture, je glupost...

Jovan Deretic

pre 8 godina

Odgovor je jednostavan,preci evropljana su Srbi:)
Posto smo sagradili Vavilonsku kulu, i piramide,nastali smo Evropu...
P.s i Isus je bio Srbin,jer su Jevreji poreklom Srbi

Раде Милосављевић

pre 8 godina

Све се чини, па и то да смо дошли са "Марса", само да не буде да смо потомци Винчана. Хајде, Европо, одговори зашто не бисмо били потомци винчанске цивилизације...зашто ћирилица има двадесет знакова једнаких винчанском писму? Зашто добар део светских научника тврди да је цивилизација настала на Дунаву, у Србији, а да то негира само бечко-берлинска школа и, готово листом, домаћи научници? Готово 500 извора тврди једно, а само Порфирогенит VII друго и то постаде истина коју Ватикан гура од десетог века. Људи, освеститет се док не буде касно. Погледајте професора Алексеја Кљосова, професорку Олгу Луковић Пјановић, Милоша Милојевића. Не наседајте мишљењима сујетних домаћих научника, зашто се не сагледају нови елементи археологије, генеалогије, лингвистике који нам доносе нова сазнања?

Oliver Nedeljković

pre 8 godina

Srbi. Ne! Hrvati? Ma kakvi! Albanci. Majok, ba! Bosanci su! Ne. Ostali su! Ma nemam pojma, a i ne zanima me! Sta te ne zanima? Ne znam.

blue eyes

pre 8 godina

Danski naučnici kažu da su plave oči mutacija koja se javila na Balkanu i to primarno na desnoj obali Dunava na potezu Beograd Kladovo pre oko 18.000 godina. Prvo organizovano naseljavanje Britanskih ostrva je sprovedeno sa Balkana i da se ne ponavljam iz gore navedenih krajeva. Dokaz o poreklu je procenat plavih očiju na ostrvima: Irska 57%, Škotska 50%, Engleska 48%, Vels 45%...

Jonah

pre 8 godina

Selo "Brabonjak" u Norveškoj, faraon Serb+nešto, seoski imperator Zlatni iz Vojvodine u Rimu, srpska ćirilica kod antičkih Grka, srpske kofte, ćufte, dolme i srpska gastronomija od Anatolije do Bosfora, srpski jezik kod Turaka i Kurda su dokazi da su Srbi preci nauke i znanja, kao i lideri u EU regionu.

Ojha

pre 8 godina

Citav svet na celu sa Masonima,Iluminatima,Papom,Nemcima,i mojom zenom, kuje sve vreme zaveru protiv Srbije , Srbalja i pravoslavlja . Ma kakvi , Isus , Juda , Buda , Muhamed , svi su oni Srbi . Ta voda sto su nasli na Marsu , to su Srbi uzgajali beli luk . Srbi su inace preziveli Atlantidu ... Ali cutite o ovome , citavu istoriju su nam smestili na beckom i berlinskom kongresu . Cak i vanzemaljci pisu cirilicom i pricaju po srpski , i to kosovsko-resavskim dijalektom . Skoro im je moj komsija Zika prodao ajvar ...

Vanja

pre 8 godina

SRBI! TO JE ODGOVOR DOLAZANO I POTKREPLJENO NAUCNIM DOKAZIMA,A NE SAMO REKLA KAZALA. STRANI NAUCNICI SU AUTORI OVE TEME. NASI NE DAJ BOZE DA KAZU NESTO STO BI VELICALO SOPSTVEN NAROD. PRIZNACE CEO SVET OVO TEK KADA MI SAMI SEBI PRIZNAMO JER NE CENIMO SEBE ZASTO BI DRUGI!!! KOD SU I DALJE STRANI PLACENICI I BECKO BERLINSKA SKOLA KOJA UBIJA SRBE I SRPSTVO. SRBI NAROD NAKSTARIJI NIJE DZABE RECENO
(SRB, 25. novembar 2015 14:50)

NE ZNAM ZASTO PISES VELIKIM SLOVIMA, KAO DA JE OCIGLEDNIJE?!

Elem, te Proto-Indo-Evropljane kojima pripadamo i mi mozemo zvati Srbima, Rusima, Nemcima, Ircima, Indijcima, Arijevcima (tj Irancima) jer svi vodimo poreklo od te jedne skupine ljudi. Iz nje su nastale skoro sve danasnje Evroazijske nacije pa samim tim su tu bili i proto Srbi i proto Nemci i proto Indijci i ostali...

Sto se konkretno danasnjih Srba tice, mi smo mesavina starosedelaca Ilira (svi koji su crni, visoki, poput Grka, Albanaca ili Hercegovaca) i Slovena. Malo vise imamo ilirskih gena nego slovenskih. Zato vise licimo Mediteranskim narodima nego recimo Rusima. I da, samim tim smo velikim delom starosedeoci Evrope.

Don Giovanni

pre 8 godina

(Jura iz Krede, 25. novembar 2015 15:59)

Meni se baš svidelo jer sam oduvek znao da nisu svi Srbi isti i da na primer, da s nekim Srbima ja nemam baš ništa zajedničko, čak ni gene, a da imam i mogu naći mnogo toga zajedničkog s nekim Rusima, Nemcima, Englezima, pa čak i - pu! pu! pu! - Hrvatima!

Dosad nisam za to imao naučno objašnjenje nego samo nekakav osećaj da, nezavisno od nacije, svi mi smo na kraju krajeva ipak samo ljudi, da nas svuda ima raznih i da svuda možeš naći one s kojima će biti lepo i tebi i njima, kao i one koje je bolje da zaobiđeš u širokom luku.

Ova druga grupa je, najčešće i nažalost, brojnija od one prve, ali mi ona prva ipak vraća veru u ljude.

kontrarevolucija

pre 8 godina

Srbi naravno,pa prva naselja u Evropi su Besni fok i Novi Beograd koji se pominje u 3 veku prenove ere.A i android je rec starih Srba kojom su opisivali nesto metafizicko i interaktivno... ;)

PG.081

pre 8 godina

Ovi sto pricaju o Vinci za koju se smatra da je naseljena prije 5 do 7 hiljada godina treba jos 100x da procitaju tekst pa mozda nesto i ukapiraju.

Odje je rijec o plemenima, lovcima ili kako vec hoces, koji su nastanili Evropu prije 40.000 godina!

Srbi, najstariji narod, sta ces...

max

pre 8 godina

 Jos nesto, valja se informisati o starom srpskom kalendaru po kome je danas 7.524. godina! Kada se poveze sve ovo, postaje jasno da nismo tikva bez korena i da se nismo doselili na Balkan u 8.-om veku nove ere kako zvanicna istorija tvrdi...
(vase ime, 25. novembar 2015 13:37)

Srpski kalendar ne postoji! kalendar na koji mislite je rimski kalendar i bio je u upotrebi u rimskom carstvu od negde 4. ili veka do 1453 kada su turci osvojili konstantinopolj. On broji godine od nastanka sveta po hriscanskom verovanju. Srbija koja je svoju srednjovekovnu kulturu bazirala na rimsko-vizantijskom nasledju koristi taj kalendar u srednjem veku, a crkva ga koristi do 20 veka.

Mi nismo tikva bez korena niti je to i jedan drugi narod. Nasi slovenski preci su presli dunav u 7. veku i to je sigurno tacno. naravno plemena i narodi koji su pre 7 veka ziveli na ovim prostorima su takodje nasi preci. tracani, kelti koji su ranije dosli na ove prostore su takodje nasi preci kao i narodi pre njih pa i oni koji su ovde ziveli u neolitu.

Spike

pre 8 godina

@Раде Милосављевић

Evo jednog lingvistickog dokaza "naucnika" na koje aludiras:

Ameba - Sameba - Srmeba - Sreba - Srba - Srbi

...sto je kljucni dokaz da su Srbi narod najstariji, tj. da smo nastali od ameba.

Salu na stranu, stavovi koje si naveo su delo kvaziistoricara, od Deretica pa u rikverc. Te "neoromanticarske" stavove, pune falsifikata, proizvoljnosti, i zloupotreba u tumacenju srpske, pre svega srednjovekovne, istorije je vise nego detaljno obradio profesor Radivoj Radic u svojoj knjizi "Srbi pre Adama i posle njega", i to vrlo uredno, sa sve citatima i referencama.

A sto se tice Kljosova, koga si pomenuo, izvoli, pa procitaj sam sta covek kaze o genealoskim analizama (http://anatole-klyosov.com/). Prvo, vrlo jasno istice ogranicenja, a nema ni reci o tome da smo narod najstariji, niti bilo sta sto podrzava navedene kvaziistoricare.

Jura iz Krede

pre 8 godina

Haplogrupe formirane na y kromosomu raspametile mitomane. Svi narodi su heterogeni, znaci formirani su od razlicitih etnickih skupina. Neki narodi su homogeniji od drugih ali ne postoji narod genetski potpuno homogen. Dakle razliciti Srbi imaju razlicito porijeklo, tako da neki Srbi imaju porijeklo isto kao neki Hrvati ili neki Bosnjaci ili neki Albanci, Svedjani ili Nijemci. Neki drugi Srbi imaju porijeklo kao neki Poljaci, kao neki Rusi, kao neki Madjari ili kao neki Turci. To znaci da marker koji muskarci nasledjuju od oca pokazuje iz koje "etnicke" skupine (iako tada nije bilo etnicke svijesti u danasnjem smislu) dolazi taj pojedinac i kojoj lozi pripada. Dakle kulturno i jezicno pripadati nekom narodu ne znaci imati istu genetiku. Veliki postotak Hrvata nosi marker star oko 25 000 godina (nose ga i Laponci, Svedjani i Nijemci i Srbi u Bosni, ali i dobar dio Srba u Srbiji i jos veci postotak Bosnjaka u BiH). Nekima se to nece ni malo svidjeti. :)))

Ajme meni nije mi dobro

pre 8 godina

Srbi 15% Slaveni. Hrvati 30% Slaveni. Hrvati pretezno staroeuropljani (vise od Srba). Srbi pretezno staroeuropljani. Slicnost Hrvata i Srba preko 70%.

DEDA CVETKO

pre 8 godina

Boze, kako je to cudno i neobjasnjivo: kavkaska (odn. bela) rasa potice sa - Kavkaza. Da mi keva djuska pred draKstorom, u ZIVOTU ne bih pogodio!

Sta li ce sve antropolozi da izmisle? Da su i Srbi ljudi, sta li?

C, c, c!

Jonah

pre 8 godina

Bela Vinča - Crni Vrh, srpska piramida Šiljak na Rtnju, Tarabić i voda (sas Moravu) koju će "žuti ljudi" piti, Jovanča nije gej (u nedostatku belog nosoroga od 50.000 evra), olimpijske igre u Jagodini na vodi, "pa mogu i ja da farbam šljunak" (sas Moravu), kanal Dunav-Morava-Vardar do Soluna...

EU Citizen

pre 8 godina

Kad god ovde izađe neki tekst koji se makar i preko najdaljih asocijacija može povezati sa nacionalizmom ili religijom, zaboli me glava od budala :)))