Četvrtak, 27.08.2015.

22:06

Kada pijanac napadne majstora borilačkih veština (VIDEO)

Izvor: Dnevnik

Kada pijanac napadne majstora borilaèkih veština (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Toki

pre 8 godina

Ne znam bas ko je ovde koga prvi napao. Uostalom, po jednom od kodeksa borilackih vestina, majstor istih mora u slucaju da je napadnut cak i da bezi, pre nego da se odbrani i da upozori napadaca o svojim vestinama! Jer ne daj boza da majstor krene da se brani, tu pucaju kosti odmah!
(samo odbrana, 28. avgust 2015 11:06)
Sad da ti odgovorim, moram ti razbiti iluzije. Ja jos nisam cuo za kodeks da majstor borilackih vestina, kad je napadnut, bezi?!?! I odakle ti to da majstor kad krene da se brani, pucaju kosti? Jel ti uopste znas cemu sluze borilacke vestine? Treniranjem borilackih vestina se razvija karakter, licnost itd. Sve ono sto polako nestaje. Sve i da majstor dodje u situaciju da mora da se brani, on nece nikome polomiti kosti, nece mu se 'krvi napiti'. Dobro utreniran majstor gleda da onesposobi protivnika/ke. Nemojte da se lozite na filmske gluposti. Znam likova koji su vezbali par meseci i napustili samo da bi se 'duvali' po gradu pa su jedne noci naleteli na lika koji ih je pobacao samo tako (prethodno su ga vredjali, psovali...). Ne zaboravite: Onaj koji trenira bilo kakav borilacki sport ne sme prvi da zapocne tucu. Po zakonu, smatra se da ima hladno oruzje u rukama i kazne su veoma velike. Na kraju, borilacke vestine se vezbaju kako da izgradite karakter, tako i da pomognete drugom u nevolji.

Maks

pre 8 godina

@ tebra iz Bloka
Taj čovek nije "mlatarao rukama" da ga udari, nego je odmahnuo rukom u stranu kada je rekao "beat it, mean" (u prevodu "ma beži bre, čoveče") i spustio ruke (i vidi se da su to neki bezveze pokreti, a ne neki "borbeni položaj")... nakon otprilike tri sekunde nakon što je spustio ruke i stajao mirno, "instruktor" skače na njega.

Na to dodaj i da je tog "instruktora" dovela ta "devojka" koja radi tamo baš s namerom da čoveka koji je stajao na ulici ispred lokala taj "instruktor" isprebija i najuri (uzgred... da li je ulica njihovo vlasništvo?)... na FB stranici tog kluba, na kojoj je ta "devojka" objavila taj klip, ona je napisala da je pokušavala da ga najuri više puta, al' da je on nastavio da stoji tu... ne pominje uopšte da je on nekog fizički napao pre nego što se taj "instruktor" pojavio, niti da ju je pipnuo uopšte... samo pominje da ju je navodno opsovao (dok je pokušavala da ga najuri), da je navodno pokazao neki nepristojan gest i da je navodno "bio odvratan"... nju je izgleda razbesnelo što je stajao ispred i što ju je navodno opsovao kada je pokušavala da ga najuri... ona piše da je onda otišla da zove tog "instruktora" i da se nadala da će "instruktor" da ga "rastrgne na komade" (njene reči)... znači, ona je otišla i dovela "instruktora" da ga bije... ona kaže da je on navodno onda "pokušavao" da "bije" tog instruktora, ali na klipu se upravo suprotno vidi, to jest taj "instruktor" njega prvi napada, šamara i psuje, a ne obratno.

nebotovan

pre 8 godina

Iživljavanje nad pijanim čovekom. Mogao je samo da dune u njegovom pravcu, ovaj bi pao ...
(Ludak na slobodi, 27. avgust 2015 22:54)
a sta je po tebi ovde izivljavanje? instruktor je upravo to i uradio, jednu jednostavnu polugu kako bi onesposobio pijanca i laganu cuskicu po temenu da se smiri jer je poceo da se rita. ovo je najblaze sto je mogao da uradi, jednostavnije i bezbolnije od ovog ne moze

iskren

pre 8 godina

u vecini gradova kod nas, gde postoji dosta momaka spremnih na tucu ovaj "majstor" bi podvio rep. Cim se on izivljava na slabijem nema tu pravog srca za tucu, da ne kazem sta drugo!

Minhen

pre 8 godina

Ja se bavim Kung Fu već 33godine,ni jedan borac borilačkih veština nesme nasrnuti na fizička lica mora upozoriti svojom iskaznicom o borilačkim veštinama,i gospodin je trebao otići s mesta posle spavašavanja devojeke ukoliko nije njegov zivot je Bio ugrozen

iskren

pre 8 godina

Verbalna uvreda, ako je uopste postojala, nije uvek opravdanje za fizicku silu! Mislim da je ovaj"napucani" mogao lako da primeti da je njegov potencijalni protivnik slabiji i da nezna da se borilacki postavi. Drzao je ispruzenu ruku i ostavio sebe totalno frontalno otvorenim.Cak se nije ni preteci ponasao ui toj meri da to zasluzuje napad! Valjda je poenta borilackih vestina odbrana a ne napad?
Ovo mi pre lici na show off (pokazivanje )pred nekim!

tebra iz Bloka

pre 8 godina

@Goran
Nije ga on prvi napao druže, momak je bio agresivan, i malo je mlatarao rukama, za par sekundi bi nasrnuo. Ko god je odrastao na ulici može da prepozna situaciju.

samo odbrana

pre 8 godina

Ne znam bas ko je ovde koga prvi napao. Uostalom, po jednom od kodeksa borilackih vestina, majstor istih mora u slucaju da je napadnut cak i da bezi, pre nego da se odbrani i da upozori napadaca o svojim vestinama! Jer ne daj boza da majstor krene da se brani, tu pucaju kosti odmah!

pametnjakovic

pre 8 godina

Ovo tip otvorio klub borilackih vestina pa nasao nekog pijanog crnju da se k*rci da bi se nalozili klinci a inace rekao bih da je los sve vreme dok ga je gledao planirao je ovaj zahvat ;)

Treća strana medalje

pre 8 godina

Odličan je za bodyguard-a nekog bogataša koji ako mu se prohte može da zeza tu devojku... to nad pijancem nije neki potez za loženje jer nismo videli kakav je ovaj lik kad popije, možda je još gori i agresivniji od ovog nesrećnika.

Dimitrije

pre 8 godina

ako im je ovo instruktor za borilacke vestine onda su amerikanci u zabludi,ovaj instruktor bi u srbiji dobijao batine na 8 sati kao pentraksil

Maks

pre 8 godina

Pa na ovom snimku se vidi da je taj tetovirani "instruktor" prvi skočio na čoveka, zatim ga je sapleo i počeo da ga šutira i da ga šamara.

Na snimku se ne vidi da je taj čovek (kojeg je taj tetovirani napao) vređao nekog, niti da je pretio nekom... šta je bilo pre snimka mi ne znamo... ali na ovom snimku čovek ga pita šta ga gledaju kao da je uradio nešto loše, nakon čega kaže "beat it, man", što bi u prevodu bilo "ma beži bre, čoveče" i samo je odmahnuo rukom u stranu (dok je govorio to) i spustio ruku... par trenutaka nakon toga taj "instruktor" skače na njega.

Potražio sam više informacija o tom događaju na Google... i našao sam FB stranicu tog kluba na kojoj je taj video objavljen, gde je ta "devojka" koja se pominje (i koja kaže da je ona snimila taj klip) napisala da ona radi tamo i da taj čovek nije hteo da se skloni odatle (stajao je valjda ispred lokala) kada mu je ona rekla, nego ju je navodno napsovao kada ga je isterivala i ona kaže da se navodno on uhvatio za onu stvar (niju nju hvatao... ne pominje uopšte ni da ju je pipnuo, niti da je on njoj prišao uopšte)... i da je ona onda otišla da zove tog "instruktora" i da se ona nadala da će da ga "rastrgne na parčiće" (njene reči)... ona onda kaže da je taj čovek navodno "bio agresivan" prema tom "instruktoru" i da je on navodno "pokušavao" da "da bije" tog instruktora, al' u ovom video klipu je upravo suprotno.

Ispada da su isprebijali čoveka jer je stajao ispred lokala i nije hteo da se skloni.

Zanimljivo

pre 8 godina

(Kee, 27. avgust 2015 22:40)

Ako ćemo po zakonu (pozitivno pravo Srbije KZ)- nužna odbrana, podrazumeva da je učinilac branio svoje dobro ili dobro nekog drugog (život, zdravlje i sl.) od istovremenog, protivpravnog napada. Učinilac mora da vodi računa da ne bude u prekoračenju nužne odbrane i uzvrati istom merom. On može da predupredi napad kao ovaj mladić koji je doživeo agresivan nastup pijaca kao početak napada, ali takođe mora da vodi računa o tome da ne bude u putativnoj nužnoj odbrani (ukoliko je pogrešno pomislio da je ugrožen, onda kada to nije slučaj).. Baš me zanima kako bi sud odlučio u konkretnom slučaju.

Nev

pre 8 godina

Po nasem zakonu samoodbrana mora biti istovremena sa napadom i primerena napadu, tj. u ovom slucaju prekrsen je zakon samim napadom na tipa bez obzira dali je ovaj pre toga nekog napao. Recimo neko vas udari i onda se povuce sto znaci da je napad prestao. Ako bi vi njega tada napali to bi bio vas napad na doticnog a ne samoodbrana. Zato je vazno "istovremenost" ali i primerenost (da nebude on vas gurne a vi njega ubijete). Po zakonu on je samo mogao biti "gradjanski" uhapsen jer u zakonu obojica su "bully". Tako da ako je ova prica istinita obojica ce "fasovati" svako za svoj potez bar da su u nasoj zemlji. Za US ne znam kako idu zakoni ali iz videa vidi se samo napad tako da neverujem da ce biti drugacije...

ovčica Šone

pre 8 godina

U skladu sa nazivom mesta odakle je upravo izašao ("akademija borilačkih veština") je i reakcija, "akademska". Jedva je čekao da pokaže svoje znanje, pravi štreber.

Inače, kao što par komentara ukazuje, "pijandura" ima pravo da tuži akademika za napad jer ga on sam nije fizički napao. Trash talk nije fizički napad, a zakonom naravno nije zabranjeno biti pripit. MMA paljevine, koje odobravaju akciju, bi mogle da prave razliku izmedju filmova, oktagona i realnosti na ulici - nije dozvoljeno da "umirujete" ljude samo zato što ste u stanju. To je posao za policiju.

McUracPalac

pre 8 godina

razumem ove borilačke veštine, ali kad neko mlatara mačetom u cilju da nekog ubode , to mi nije jasno. pa i to mače je nečije dete. :)

zigot

pre 8 godina

ovo se meni jednom "desilo" ... bio sam klinac od 17 godina i vracao sam se kuci sa treninga (realni aikido)... dolazim na bus stanicu kad ono neki ovakav alkos ni manje ni vise nego samara zenu (predpostaljam svoju)... kako sam se priblizavao vidim zena skici i pokusava da se otrgne dok se alkos razmahao po njenoj glavi... okrenem se oko sebe i vidim ljudi stoje okolo i gledaju... odmah sam bacio torbu, prisao coveku i rekao mu "ajde lupi mene" ... on me tu kao nesto gurnuo da bi opet dohvatio zenu i tu sam ga instantno oborio jednom pa onda i drugi put... nisam ga udario ni jednom ali je dobro zveknuo njuskom o patos dva puta... kad' je video da je djavo odneo salu udaljio se... nikad' necu zaboraviti tu uplakanu zenu i "hvala sine" ... ne podrzavam nasilje ali sa siledzijama ne mozes bas uvek lepo

Misko

pre 8 godina

Nabildovani dziber. Napao mentalno poremecenog i verovatno pripitog beskucnika kojih u San Francisku ima na pretek. Medjutim vecina njih je preplasena od samog zivota, daleko od toga da zaista ozbiljno mogu da ugroze nekoga. Uglavnom tako galame i psjuju nesto, ali kada im se covek obrati ustuknu bez izuzetka. Uputiti par ozbiljnih reci i udaljiti se bi bilo vise nego dovoljno. Slepac i dziber, isti kao sto su bili kod nas oni u trenerkama 90-ih godina.

dukiVrs

pre 8 godina

Problem kod tih boraca kod nas je sto nemaju meru uglavnom i pred sudijom je otezavajuca okolnost to njihovo znanje borilackih vestina pa moze da se vodi i kao pokusaj ubistva.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Kee!

Kada ispruziš ruke ispred sebe, dotle je "tvoj prostor"!
Svako tvoje "pomeranje" zbog nečije upotrebe sile ti dozvoljava reakciju!
A i moze sve da se "ušteluje" po zakonu!
Krav Maga:-)

Za "postepenu" reakciju si 101% u pravu!

Goran

pre 8 godina

Inace, ovaj instruktor nije mnogo pametan kad je okacio na internet snimak gde prebija coveka. Na snimku se vidi da je prvi napao coveka, sledi mu tuzba i velika osteta.

Vlada

pre 8 godina

@Kee

Ako cemo po americkom zakonu, onda je ovde majstor borilackih vestina prekrsio zakon. I ako se vidi da je to zasluzio ovaj, ako ga tuzi dobice ga na sudu.

Kee

pre 8 godina

Naravno da je pazio da ga ne povredi. Jedno od prvih pravila u borilackim vestinama je da kad te neko napadne imas pravo da uzvratis samo za mrvicu jace nego sto je bio napad, u protivnom ti se pretvaras u siledziju, cak i pred zakonom.

Kee

pre 8 godina

Naravno da je pazio da ga ne povredi. Jedno od prvih pravila u borilackim vestinama je da kad te neko napadne imas pravo da uzvratis samo za mrvicu jace nego sto je bio napad, u protivnom ti se pretvaras u siledziju, cak i pred zakonom.

Goran

pre 8 godina

Inace, ovaj instruktor nije mnogo pametan kad je okacio na internet snimak gde prebija coveka. Na snimku se vidi da je prvi napao coveka, sledi mu tuzba i velika osteta.

Vlada

pre 8 godina

@Kee

Ako cemo po americkom zakonu, onda je ovde majstor borilackih vestina prekrsio zakon. I ako se vidi da je to zasluzio ovaj, ako ga tuzi dobice ga na sudu.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Kee!

Kada ispruziš ruke ispred sebe, dotle je "tvoj prostor"!
Svako tvoje "pomeranje" zbog nečije upotrebe sile ti dozvoljava reakciju!
A i moze sve da se "ušteluje" po zakonu!
Krav Maga:-)

Za "postepenu" reakciju si 101% u pravu!

dukiVrs

pre 8 godina

Problem kod tih boraca kod nas je sto nemaju meru uglavnom i pred sudijom je otezavajuca okolnost to njihovo znanje borilackih vestina pa moze da se vodi i kao pokusaj ubistva.

zigot

pre 8 godina

ovo se meni jednom "desilo" ... bio sam klinac od 17 godina i vracao sam se kuci sa treninga (realni aikido)... dolazim na bus stanicu kad ono neki ovakav alkos ni manje ni vise nego samara zenu (predpostaljam svoju)... kako sam se priblizavao vidim zena skici i pokusava da se otrgne dok se alkos razmahao po njenoj glavi... okrenem se oko sebe i vidim ljudi stoje okolo i gledaju... odmah sam bacio torbu, prisao coveku i rekao mu "ajde lupi mene" ... on me tu kao nesto gurnuo da bi opet dohvatio zenu i tu sam ga instantno oborio jednom pa onda i drugi put... nisam ga udario ni jednom ali je dobro zveknuo njuskom o patos dva puta... kad' je video da je djavo odneo salu udaljio se... nikad' necu zaboraviti tu uplakanu zenu i "hvala sine" ... ne podrzavam nasilje ali sa siledzijama ne mozes bas uvek lepo

iskren

pre 8 godina

Verbalna uvreda, ako je uopste postojala, nije uvek opravdanje za fizicku silu! Mislim da je ovaj"napucani" mogao lako da primeti da je njegov potencijalni protivnik slabiji i da nezna da se borilacki postavi. Drzao je ispruzenu ruku i ostavio sebe totalno frontalno otvorenim.Cak se nije ni preteci ponasao ui toj meri da to zasluzuje napad! Valjda je poenta borilackih vestina odbrana a ne napad?
Ovo mi pre lici na show off (pokazivanje )pred nekim!

Dimitrije

pre 8 godina

ako im je ovo instruktor za borilacke vestine onda su amerikanci u zabludi,ovaj instruktor bi u srbiji dobijao batine na 8 sati kao pentraksil

tebra iz Bloka

pre 8 godina

@Goran
Nije ga on prvi napao druže, momak je bio agresivan, i malo je mlatarao rukama, za par sekundi bi nasrnuo. Ko god je odrastao na ulici može da prepozna situaciju.

Maks

pre 8 godina

Pa na ovom snimku se vidi da je taj tetovirani "instruktor" prvi skočio na čoveka, zatim ga je sapleo i počeo da ga šutira i da ga šamara.

Na snimku se ne vidi da je taj čovek (kojeg je taj tetovirani napao) vređao nekog, niti da je pretio nekom... šta je bilo pre snimka mi ne znamo... ali na ovom snimku čovek ga pita šta ga gledaju kao da je uradio nešto loše, nakon čega kaže "beat it, man", što bi u prevodu bilo "ma beži bre, čoveče" i samo je odmahnuo rukom u stranu (dok je govorio to) i spustio ruku... par trenutaka nakon toga taj "instruktor" skače na njega.

Potražio sam više informacija o tom događaju na Google... i našao sam FB stranicu tog kluba na kojoj je taj video objavljen, gde je ta "devojka" koja se pominje (i koja kaže da je ona snimila taj klip) napisala da ona radi tamo i da taj čovek nije hteo da se skloni odatle (stajao je valjda ispred lokala) kada mu je ona rekla, nego ju je navodno napsovao kada ga je isterivala i ona kaže da se navodno on uhvatio za onu stvar (niju nju hvatao... ne pominje uopšte ni da ju je pipnuo, niti da je on njoj prišao uopšte)... i da je ona onda otišla da zove tog "instruktora" i da se ona nadala da će da ga "rastrgne na parčiće" (njene reči)... ona onda kaže da je taj čovek navodno "bio agresivan" prema tom "instruktoru" i da je on navodno "pokušavao" da "da bije" tog instruktora, al' u ovom video klipu je upravo suprotno.

Ispada da su isprebijali čoveka jer je stajao ispred lokala i nije hteo da se skloni.

pametnjakovic

pre 8 godina

Ovo tip otvorio klub borilackih vestina pa nasao nekog pijanog crnju da se k*rci da bi se nalozili klinci a inace rekao bih da je los sve vreme dok ga je gledao planirao je ovaj zahvat ;)

samo odbrana

pre 8 godina

Ne znam bas ko je ovde koga prvi napao. Uostalom, po jednom od kodeksa borilackih vestina, majstor istih mora u slucaju da je napadnut cak i da bezi, pre nego da se odbrani i da upozori napadaca o svojim vestinama! Jer ne daj boza da majstor krene da se brani, tu pucaju kosti odmah!

ovčica Šone

pre 8 godina

U skladu sa nazivom mesta odakle je upravo izašao ("akademija borilačkih veština") je i reakcija, "akademska". Jedva je čekao da pokaže svoje znanje, pravi štreber.

Inače, kao što par komentara ukazuje, "pijandura" ima pravo da tuži akademika za napad jer ga on sam nije fizički napao. Trash talk nije fizički napad, a zakonom naravno nije zabranjeno biti pripit. MMA paljevine, koje odobravaju akciju, bi mogle da prave razliku izmedju filmova, oktagona i realnosti na ulici - nije dozvoljeno da "umirujete" ljude samo zato što ste u stanju. To je posao za policiju.

Misko

pre 8 godina

Nabildovani dziber. Napao mentalno poremecenog i verovatno pripitog beskucnika kojih u San Francisku ima na pretek. Medjutim vecina njih je preplasena od samog zivota, daleko od toga da zaista ozbiljno mogu da ugroze nekoga. Uglavnom tako galame i psjuju nesto, ali kada im se covek obrati ustuknu bez izuzetka. Uputiti par ozbiljnih reci i udaljiti se bi bilo vise nego dovoljno. Slepac i dziber, isti kao sto su bili kod nas oni u trenerkama 90-ih godina.

McUracPalac

pre 8 godina

razumem ove borilačke veštine, ali kad neko mlatara mačetom u cilju da nekog ubode , to mi nije jasno. pa i to mače je nečije dete. :)

Treća strana medalje

pre 8 godina

Odličan je za bodyguard-a nekog bogataša koji ako mu se prohte može da zeza tu devojku... to nad pijancem nije neki potez za loženje jer nismo videli kakav je ovaj lik kad popije, možda je još gori i agresivniji od ovog nesrećnika.

nebotovan

pre 8 godina

Iživljavanje nad pijanim čovekom. Mogao je samo da dune u njegovom pravcu, ovaj bi pao ...
(Ludak na slobodi, 27. avgust 2015 22:54)
a sta je po tebi ovde izivljavanje? instruktor je upravo to i uradio, jednu jednostavnu polugu kako bi onesposobio pijanca i laganu cuskicu po temenu da se smiri jer je poceo da se rita. ovo je najblaze sto je mogao da uradi, jednostavnije i bezbolnije od ovog ne moze

iskren

pre 8 godina

u vecini gradova kod nas, gde postoji dosta momaka spremnih na tucu ovaj "majstor" bi podvio rep. Cim se on izivljava na slabijem nema tu pravog srca za tucu, da ne kazem sta drugo!

Zanimljivo

pre 8 godina

(Kee, 27. avgust 2015 22:40)

Ako ćemo po zakonu (pozitivno pravo Srbije KZ)- nužna odbrana, podrazumeva da je učinilac branio svoje dobro ili dobro nekog drugog (život, zdravlje i sl.) od istovremenog, protivpravnog napada. Učinilac mora da vodi računa da ne bude u prekoračenju nužne odbrane i uzvrati istom merom. On može da predupredi napad kao ovaj mladić koji je doživeo agresivan nastup pijaca kao početak napada, ali takođe mora da vodi računa o tome da ne bude u putativnoj nužnoj odbrani (ukoliko je pogrešno pomislio da je ugrožen, onda kada to nije slučaj).. Baš me zanima kako bi sud odlučio u konkretnom slučaju.

Maks

pre 8 godina

@ tebra iz Bloka
Taj čovek nije "mlatarao rukama" da ga udari, nego je odmahnuo rukom u stranu kada je rekao "beat it, mean" (u prevodu "ma beži bre, čoveče") i spustio ruke (i vidi se da su to neki bezveze pokreti, a ne neki "borbeni položaj")... nakon otprilike tri sekunde nakon što je spustio ruke i stajao mirno, "instruktor" skače na njega.

Na to dodaj i da je tog "instruktora" dovela ta "devojka" koja radi tamo baš s namerom da čoveka koji je stajao na ulici ispred lokala taj "instruktor" isprebija i najuri (uzgred... da li je ulica njihovo vlasništvo?)... na FB stranici tog kluba, na kojoj je ta "devojka" objavila taj klip, ona je napisala da je pokušavala da ga najuri više puta, al' da je on nastavio da stoji tu... ne pominje uopšte da je on nekog fizički napao pre nego što se taj "instruktor" pojavio, niti da ju je pipnuo uopšte... samo pominje da ju je navodno opsovao (dok je pokušavala da ga najuri), da je navodno pokazao neki nepristojan gest i da je navodno "bio odvratan"... nju je izgleda razbesnelo što je stajao ispred i što ju je navodno opsovao kada je pokušavala da ga najuri... ona piše da je onda otišla da zove tog "instruktora" i da se nadala da će "instruktor" da ga "rastrgne na komade" (njene reči)... znači, ona je otišla i dovela "instruktora" da ga bije... ona kaže da je on navodno onda "pokušavao" da "bije" tog instruktora, ali na klipu se upravo suprotno vidi, to jest taj "instruktor" njega prvi napada, šamara i psuje, a ne obratno.

Minhen

pre 8 godina

Ja se bavim Kung Fu već 33godine,ni jedan borac borilačkih veština nesme nasrnuti na fizička lica mora upozoriti svojom iskaznicom o borilačkim veštinama,i gospodin je trebao otići s mesta posle spavašavanja devojeke ukoliko nije njegov zivot je Bio ugrozen

Toki

pre 8 godina

Ne znam bas ko je ovde koga prvi napao. Uostalom, po jednom od kodeksa borilackih vestina, majstor istih mora u slucaju da je napadnut cak i da bezi, pre nego da se odbrani i da upozori napadaca o svojim vestinama! Jer ne daj boza da majstor krene da se brani, tu pucaju kosti odmah!
(samo odbrana, 28. avgust 2015 11:06)
Sad da ti odgovorim, moram ti razbiti iluzije. Ja jos nisam cuo za kodeks da majstor borilackih vestina, kad je napadnut, bezi?!?! I odakle ti to da majstor kad krene da se brani, pucaju kosti? Jel ti uopste znas cemu sluze borilacke vestine? Treniranjem borilackih vestina se razvija karakter, licnost itd. Sve ono sto polako nestaje. Sve i da majstor dodje u situaciju da mora da se brani, on nece nikome polomiti kosti, nece mu se 'krvi napiti'. Dobro utreniran majstor gleda da onesposobi protivnika/ke. Nemojte da se lozite na filmske gluposti. Znam likova koji su vezbali par meseci i napustili samo da bi se 'duvali' po gradu pa su jedne noci naleteli na lika koji ih je pobacao samo tako (prethodno su ga vredjali, psovali...). Ne zaboravite: Onaj koji trenira bilo kakav borilacki sport ne sme prvi da zapocne tucu. Po zakonu, smatra se da ima hladno oruzje u rukama i kazne su veoma velike. Na kraju, borilacke vestine se vezbaju kako da izgradite karakter, tako i da pomognete drugom u nevolji.

Nev

pre 8 godina

Po nasem zakonu samoodbrana mora biti istovremena sa napadom i primerena napadu, tj. u ovom slucaju prekrsen je zakon samim napadom na tipa bez obzira dali je ovaj pre toga nekog napao. Recimo neko vas udari i onda se povuce sto znaci da je napad prestao. Ako bi vi njega tada napali to bi bio vas napad na doticnog a ne samoodbrana. Zato je vazno "istovremenost" ali i primerenost (da nebude on vas gurne a vi njega ubijete). Po zakonu on je samo mogao biti "gradjanski" uhapsen jer u zakonu obojica su "bully". Tako da ako je ova prica istinita obojica ce "fasovati" svako za svoj potez bar da su u nasoj zemlji. Za US ne znam kako idu zakoni ali iz videa vidi se samo napad tako da neverujem da ce biti drugacije...

Goran

pre 8 godina

Inace, ovaj instruktor nije mnogo pametan kad je okacio na internet snimak gde prebija coveka. Na snimku se vidi da je prvi napao coveka, sledi mu tuzba i velika osteta.

Kee

pre 8 godina

Naravno da je pazio da ga ne povredi. Jedno od prvih pravila u borilackim vestinama je da kad te neko napadne imas pravo da uzvratis samo za mrvicu jace nego sto je bio napad, u protivnom ti se pretvaras u siledziju, cak i pred zakonom.

Vlada

pre 8 godina

@Kee

Ako cemo po americkom zakonu, onda je ovde majstor borilackih vestina prekrsio zakon. I ako se vidi da je to zasluzio ovaj, ako ga tuzi dobice ga na sudu.

dukiVrs

pre 8 godina

Problem kod tih boraca kod nas je sto nemaju meru uglavnom i pred sudijom je otezavajuca okolnost to njihovo znanje borilackih vestina pa moze da se vodi i kao pokusaj ubistva.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Kee!

Kada ispruziš ruke ispred sebe, dotle je "tvoj prostor"!
Svako tvoje "pomeranje" zbog nečije upotrebe sile ti dozvoljava reakciju!
A i moze sve da se "ušteluje" po zakonu!
Krav Maga:-)

Za "postepenu" reakciju si 101% u pravu!

tebra iz Bloka

pre 8 godina

@Goran
Nije ga on prvi napao druže, momak je bio agresivan, i malo je mlatarao rukama, za par sekundi bi nasrnuo. Ko god je odrastao na ulici može da prepozna situaciju.

Misko

pre 8 godina

Nabildovani dziber. Napao mentalno poremecenog i verovatno pripitog beskucnika kojih u San Francisku ima na pretek. Medjutim vecina njih je preplasena od samog zivota, daleko od toga da zaista ozbiljno mogu da ugroze nekoga. Uglavnom tako galame i psjuju nesto, ali kada im se covek obrati ustuknu bez izuzetka. Uputiti par ozbiljnih reci i udaljiti se bi bilo vise nego dovoljno. Slepac i dziber, isti kao sto su bili kod nas oni u trenerkama 90-ih godina.

iskren

pre 8 godina

Verbalna uvreda, ako je uopste postojala, nije uvek opravdanje za fizicku silu! Mislim da je ovaj"napucani" mogao lako da primeti da je njegov potencijalni protivnik slabiji i da nezna da se borilacki postavi. Drzao je ispruzenu ruku i ostavio sebe totalno frontalno otvorenim.Cak se nije ni preteci ponasao ui toj meri da to zasluzuje napad! Valjda je poenta borilackih vestina odbrana a ne napad?
Ovo mi pre lici na show off (pokazivanje )pred nekim!

Dimitrije

pre 8 godina

ako im je ovo instruktor za borilacke vestine onda su amerikanci u zabludi,ovaj instruktor bi u srbiji dobijao batine na 8 sati kao pentraksil

nebotovan

pre 8 godina

Iživljavanje nad pijanim čovekom. Mogao je samo da dune u njegovom pravcu, ovaj bi pao ...
(Ludak na slobodi, 27. avgust 2015 22:54)
a sta je po tebi ovde izivljavanje? instruktor je upravo to i uradio, jednu jednostavnu polugu kako bi onesposobio pijanca i laganu cuskicu po temenu da se smiri jer je poceo da se rita. ovo je najblaze sto je mogao da uradi, jednostavnije i bezbolnije od ovog ne moze

samo odbrana

pre 8 godina

Ne znam bas ko je ovde koga prvi napao. Uostalom, po jednom od kodeksa borilackih vestina, majstor istih mora u slucaju da je napadnut cak i da bezi, pre nego da se odbrani i da upozori napadaca o svojim vestinama! Jer ne daj boza da majstor krene da se brani, tu pucaju kosti odmah!

iskren

pre 8 godina

u vecini gradova kod nas, gde postoji dosta momaka spremnih na tucu ovaj "majstor" bi podvio rep. Cim se on izivljava na slabijem nema tu pravog srca za tucu, da ne kazem sta drugo!

Nev

pre 8 godina

Po nasem zakonu samoodbrana mora biti istovremena sa napadom i primerena napadu, tj. u ovom slucaju prekrsen je zakon samim napadom na tipa bez obzira dali je ovaj pre toga nekog napao. Recimo neko vas udari i onda se povuce sto znaci da je napad prestao. Ako bi vi njega tada napali to bi bio vas napad na doticnog a ne samoodbrana. Zato je vazno "istovremenost" ali i primerenost (da nebude on vas gurne a vi njega ubijete). Po zakonu on je samo mogao biti "gradjanski" uhapsen jer u zakonu obojica su "bully". Tako da ako je ova prica istinita obojica ce "fasovati" svako za svoj potez bar da su u nasoj zemlji. Za US ne znam kako idu zakoni ali iz videa vidi se samo napad tako da neverujem da ce biti drugacije...

ovčica Šone

pre 8 godina

U skladu sa nazivom mesta odakle je upravo izašao ("akademija borilačkih veština") je i reakcija, "akademska". Jedva je čekao da pokaže svoje znanje, pravi štreber.

Inače, kao što par komentara ukazuje, "pijandura" ima pravo da tuži akademika za napad jer ga on sam nije fizički napao. Trash talk nije fizički napad, a zakonom naravno nije zabranjeno biti pripit. MMA paljevine, koje odobravaju akciju, bi mogle da prave razliku izmedju filmova, oktagona i realnosti na ulici - nije dozvoljeno da "umirujete" ljude samo zato što ste u stanju. To je posao za policiju.

pametnjakovic

pre 8 godina

Ovo tip otvorio klub borilackih vestina pa nasao nekog pijanog crnju da se k*rci da bi se nalozili klinci a inace rekao bih da je los sve vreme dok ga je gledao planirao je ovaj zahvat ;)

McUracPalac

pre 8 godina

razumem ove borilačke veštine, ali kad neko mlatara mačetom u cilju da nekog ubode , to mi nije jasno. pa i to mače je nečije dete. :)

Maks

pre 8 godina

Pa na ovom snimku se vidi da je taj tetovirani "instruktor" prvi skočio na čoveka, zatim ga je sapleo i počeo da ga šutira i da ga šamara.

Na snimku se ne vidi da je taj čovek (kojeg je taj tetovirani napao) vređao nekog, niti da je pretio nekom... šta je bilo pre snimka mi ne znamo... ali na ovom snimku čovek ga pita šta ga gledaju kao da je uradio nešto loše, nakon čega kaže "beat it, man", što bi u prevodu bilo "ma beži bre, čoveče" i samo je odmahnuo rukom u stranu (dok je govorio to) i spustio ruku... par trenutaka nakon toga taj "instruktor" skače na njega.

Potražio sam više informacija o tom događaju na Google... i našao sam FB stranicu tog kluba na kojoj je taj video objavljen, gde je ta "devojka" koja se pominje (i koja kaže da je ona snimila taj klip) napisala da ona radi tamo i da taj čovek nije hteo da se skloni odatle (stajao je valjda ispred lokala) kada mu je ona rekla, nego ju je navodno napsovao kada ga je isterivala i ona kaže da se navodno on uhvatio za onu stvar (niju nju hvatao... ne pominje uopšte ni da ju je pipnuo, niti da je on njoj prišao uopšte)... i da je ona onda otišla da zove tog "instruktora" i da se ona nadala da će da ga "rastrgne na parčiće" (njene reči)... ona onda kaže da je taj čovek navodno "bio agresivan" prema tom "instruktoru" i da je on navodno "pokušavao" da "da bije" tog instruktora, al' u ovom video klipu je upravo suprotno.

Ispada da su isprebijali čoveka jer je stajao ispred lokala i nije hteo da se skloni.

zigot

pre 8 godina

ovo se meni jednom "desilo" ... bio sam klinac od 17 godina i vracao sam se kuci sa treninga (realni aikido)... dolazim na bus stanicu kad ono neki ovakav alkos ni manje ni vise nego samara zenu (predpostaljam svoju)... kako sam se priblizavao vidim zena skici i pokusava da se otrgne dok se alkos razmahao po njenoj glavi... okrenem se oko sebe i vidim ljudi stoje okolo i gledaju... odmah sam bacio torbu, prisao coveku i rekao mu "ajde lupi mene" ... on me tu kao nesto gurnuo da bi opet dohvatio zenu i tu sam ga instantno oborio jednom pa onda i drugi put... nisam ga udario ni jednom ali je dobro zveknuo njuskom o patos dva puta... kad' je video da je djavo odneo salu udaljio se... nikad' necu zaboraviti tu uplakanu zenu i "hvala sine" ... ne podrzavam nasilje ali sa siledzijama ne mozes bas uvek lepo

Zanimljivo

pre 8 godina

(Kee, 27. avgust 2015 22:40)

Ako ćemo po zakonu (pozitivno pravo Srbije KZ)- nužna odbrana, podrazumeva da je učinilac branio svoje dobro ili dobro nekog drugog (život, zdravlje i sl.) od istovremenog, protivpravnog napada. Učinilac mora da vodi računa da ne bude u prekoračenju nužne odbrane i uzvrati istom merom. On može da predupredi napad kao ovaj mladić koji je doživeo agresivan nastup pijaca kao početak napada, ali takođe mora da vodi računa o tome da ne bude u putativnoj nužnoj odbrani (ukoliko je pogrešno pomislio da je ugrožen, onda kada to nije slučaj).. Baš me zanima kako bi sud odlučio u konkretnom slučaju.

Treća strana medalje

pre 8 godina

Odličan je za bodyguard-a nekog bogataša koji ako mu se prohte može da zeza tu devojku... to nad pijancem nije neki potez za loženje jer nismo videli kakav je ovaj lik kad popije, možda je još gori i agresivniji od ovog nesrećnika.

Toki

pre 8 godina

Ne znam bas ko je ovde koga prvi napao. Uostalom, po jednom od kodeksa borilackih vestina, majstor istih mora u slucaju da je napadnut cak i da bezi, pre nego da se odbrani i da upozori napadaca o svojim vestinama! Jer ne daj boza da majstor krene da se brani, tu pucaju kosti odmah!
(samo odbrana, 28. avgust 2015 11:06)
Sad da ti odgovorim, moram ti razbiti iluzije. Ja jos nisam cuo za kodeks da majstor borilackih vestina, kad je napadnut, bezi?!?! I odakle ti to da majstor kad krene da se brani, pucaju kosti? Jel ti uopste znas cemu sluze borilacke vestine? Treniranjem borilackih vestina se razvija karakter, licnost itd. Sve ono sto polako nestaje. Sve i da majstor dodje u situaciju da mora da se brani, on nece nikome polomiti kosti, nece mu se 'krvi napiti'. Dobro utreniran majstor gleda da onesposobi protivnika/ke. Nemojte da se lozite na filmske gluposti. Znam likova koji su vezbali par meseci i napustili samo da bi se 'duvali' po gradu pa su jedne noci naleteli na lika koji ih je pobacao samo tako (prethodno su ga vredjali, psovali...). Ne zaboravite: Onaj koji trenira bilo kakav borilacki sport ne sme prvi da zapocne tucu. Po zakonu, smatra se da ima hladno oruzje u rukama i kazne su veoma velike. Na kraju, borilacke vestine se vezbaju kako da izgradite karakter, tako i da pomognete drugom u nevolji.

Minhen

pre 8 godina

Ja se bavim Kung Fu već 33godine,ni jedan borac borilačkih veština nesme nasrnuti na fizička lica mora upozoriti svojom iskaznicom o borilačkim veštinama,i gospodin je trebao otići s mesta posle spavašavanja devojeke ukoliko nije njegov zivot je Bio ugrozen

Maks

pre 8 godina

@ tebra iz Bloka
Taj čovek nije "mlatarao rukama" da ga udari, nego je odmahnuo rukom u stranu kada je rekao "beat it, mean" (u prevodu "ma beži bre, čoveče") i spustio ruke (i vidi se da su to neki bezveze pokreti, a ne neki "borbeni položaj")... nakon otprilike tri sekunde nakon što je spustio ruke i stajao mirno, "instruktor" skače na njega.

Na to dodaj i da je tog "instruktora" dovela ta "devojka" koja radi tamo baš s namerom da čoveka koji je stajao na ulici ispred lokala taj "instruktor" isprebija i najuri (uzgred... da li je ulica njihovo vlasništvo?)... na FB stranici tog kluba, na kojoj je ta "devojka" objavila taj klip, ona je napisala da je pokušavala da ga najuri više puta, al' da je on nastavio da stoji tu... ne pominje uopšte da je on nekog fizički napao pre nego što se taj "instruktor" pojavio, niti da ju je pipnuo uopšte... samo pominje da ju je navodno opsovao (dok je pokušavala da ga najuri), da je navodno pokazao neki nepristojan gest i da je navodno "bio odvratan"... nju je izgleda razbesnelo što je stajao ispred i što ju je navodno opsovao kada je pokušavala da ga najuri... ona piše da je onda otišla da zove tog "instruktora" i da se nadala da će "instruktor" da ga "rastrgne na komade" (njene reči)... znači, ona je otišla i dovela "instruktora" da ga bije... ona kaže da je on navodno onda "pokušavao" da "bije" tog instruktora, ali na klipu se upravo suprotno vidi, to jest taj "instruktor" njega prvi napada, šamara i psuje, a ne obratno.