Nedelja, 23.08.2015.

22:19

Žene "padaju" na duhovite muškarce

Izvor: Novosti

Žene "padaju" na duhovite muškarce IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

damin gambit-u potrazi za novim pseudonimom

pre 8 godina

@neutralni felsh

Ovim komentarom ste me malo rastužili. I ja sam se setila onih koji su me naučili da igram. Naučila sam pravila gledajući igru svojih roditelja. Oboje su bili dosta dobri. Imala sam oko sedam kada sam ih dočekala s posla sa uredno poredjanim figurama i željom da posle ručka igramo šah.
(moja najdraža, mladja sestra, je još uvek "lečila lutke"; kasnije su nabavili i drugu tablu) Otac je preuzeo ulogu učitelja. Igrali smo svakodnevno. Kalkulisao je sa remijima, ali me nikad nije pustio da ga pobedim. ( Za to je bila zadužena majka). Prvi put sam ga pobedila sa dvanaest. Bio je to praznik za mene. Kasnije sam shvatila da je to bio i njegov praznik. Tek, TV je stajao u kući, uglavnom, bezveze.

Gde nadjoste baš Zagorku Golubović?:). Naravno da ima zezanja sa feminizmom, ali ne bez posledica. U vreme naših velikih feminističkih debata uvek bi se našao koji pametnjaković da potegne šah kao argument. Daj, dečko, da te vidimo. Nećeš mi tu tek tako izigravati Bobija Fišera. Ti skalpovi su mi najmiliji.Ovde završavam sa šahom.

Vaš stil komentarisanja mi se veoma dopada. Strpljiva sam, ali ponekad brinem da se ne zaletim. Imate spektakularne završnice, ponekad, prave minijature. Sad mi je jasnije otkuda. Razbarušenost je bio kompliment. Kad dodam fudbal, pa gotovo da ste renesansni tip. ( malo prejako, što da ne:)

damin gambit-u potrazi za novim pseudonimom

pre 8 godina

@neutralni felsh
(nastavak)

Fudbal je svakako iznenadjenje. Ne, nikad ne pravim paušalne skupove, a u fudbal se razumem najbolje od svih u porodici. Moji momci vole košarku. Ja njima: mlate se tu četrdeset minuta da bi igrali penal završnicu, oni meni muško šovinističke zavrzlame. Zabavi nikad kraja:)

Imala sam želju da Vas podržim u simultanki koju ste odigrali pre neki dan na temu holokausta ( nisam ni uspela prebrojim table). No odustala sam, kada sam videla kako Vam ide. Irelevantno, neirelevantno, dobili ste sve, što se mene tiče. Ja neman živce da se raspravljam sa onima koji mašu žrtvama.

I na kraju, mislim da nas čeka veliki posao sa izbegličkom krizom. Veoma se plašim desnice. Tu ćemo morati da se angažujemo svi da bi smo, kolko tolko, ostali normalno društvo. Digla sam ruke od politike, ali ovde će biti potrebni baš svi.

neutralni felsh

pre 8 godina

@ damin gambit

(nastavak)

na komentima drugih ukazujem samo na logicke i eticke greske, pravopisne i stilske me ne zanimaju. valjda zarad opsteg dobra - kao drustvu, odavno nam fali kriticka javnost, pa bih valjda da neskromno nadoknadim deficit. podrzite me nekada u toj borbi ;)
zao mi je ako vas nekad namuci moj razbaruseni portabl stil pisanja. previse pisem onako kako govorim, mislim da je to jedini razlog. paradoksalno, moja trenutna profesija je blisko u vezi sa konciznim para-marketinskim pisanjem. jos jedan od dualizama koji ce mi doci glave :)
moramo se zezati sa svime, cak i sa feminizmom. zasto tvrdite da ne? zasto imam utisak kao da slusam zagorku golubovic? ;) svi smo mi sala, u sali zivimo, iz sale smo nasali i ka sali putujemo. jedimo treba da se trudimo da sve te sale ne budu neslane. to mastodonti nikako da shvate, a Vi to svakako niste.

neutralni felsh

pre 8 godina

@ damin gambit

nije se pomislilo da paradirate sahom! naprotiv, izuzetno cenim kad neko odneguje stare pasije iz ranijih mladosti i pridrzava ih se "u skoro svim porama zivota". naprotiv, zavidim vam na istrajnosti i kontinuiranom usmerenju. egzemplarno, ja sam iz skole pobegao u fudbal, iz fudbala na studije, iz studija u inostranstvo, iz inostranstva u fudbal, iz fudbala u ko zna koje vode; pocevsi na jednom zavrsio sam na skroz drugom mestu, ako tako moze da se nazove visak sklonosti ka sirokim dijapazonima... i skoro nista nisam obavio do kraja. mozda tek neku partiju preferansa. zato me je vase zapazanje o razbarusenosti toliko potreslo ;) premda sam mentalnu disciplinu donekle uspostavio tek mnogo kasnije.
knjigu sam citao retroaktivno, jer sam u doba meca korcnoj-spaski imao nekoliko godinica. ali se dobro secam oca u to vreme, i zanosa kojim se pratio svaki potez, i potonje analize sa komsijama. nikada oca nisam pobedio u sahu, jednom me je pustio, skoro sam plakao od muke. i on je voleo korcnoja. i ja, nesto kasnije, dok sam citao knjigu. to vreme markantnih sampiona i opste sah-histerije nikad nece da se vrati.

(nastavak)

damin gambit

pre 8 godina

@(neutralni felsh, 25. avgust 2015 18:21)

Nije mi bila namera da "paradiram" šahom. Zadržala sam se na njemu taman koliko je trebalo. Kada su ponudili više rada, odlučno sam rekla ne. Nisam želela ropstvo. Kako bih uz studije i šah uradila još toliko toga što me je interesovalo? Više sam volela samu igru. Takmičenja me nisu interesovala. Par kategorničkih skalpova i to je sve.
Uživo sam pratila meč koji pominjete, ushićena naravno. Tri puta sam predvidela kovertirani potez:). Navijala sam za Korčnoja.

Eto, cele studije sam provela igrajući preferans. Za šahistu jednostavan, ali kratak, živahan, brz, adrenalinski.

Sa delom o svrsi komentarisanja se slažem potpuno. Uzgred, na greške češće ukazujete Vi. Ja obično kuliram. Lova na svoje i tudje greške mi je preko glave. Ne znam kako je ostalima, ali ja se "ubijam" od konvertovanja Vaših iskaza na meni jasne i razumljive. Ponekad mi se čini da zaboravljate da ovde nemamo ni culo vida, ni čulo sluha, a taj smesak moze da znači svašta. A tek dvosmislice:) , ludilo.

Nisam razbarušena, ali sam znatiželjna, pa je i ovo komentarisanje deo toga. Sa feminizmom nema zezanja. To je siguran način da me razbesnite.

PS. Kako sam se nadala dobro sam prošla u ovom odgovoru. Kuku meni, pretila je opasnost da postanem mastodont :)

neutralni felsh

pre 8 godina

(damin gambit, 25. avgust 2015 09:44)

ne, niste pogresili - feminista jesam, ako tako egzoticno treba nazvati nekog ko pored naklonosti zastupa ideju da su zene u svemu jednake sa muskarcima. moja nezgrapna sala nije bila toliko u vezi zena i njihovog poimanja literature (vestacki i kobno podeljene na "laku" i "tesku" ko da je industrija), koliko na racun opsteg zenskog citalackog mesta, narocito na racun stereotipskih konotacija. cudi me da to niste primetili? u svakom slucaju, mislim da saljivo peckanje ili podbadanje, makar i nicim izazvano, ne znaci manjak postovanja nego visak zelje za komunikacijom, makar zajednickim osmehom. i adekvatnom i sarmantnom kontra-reakcijom, zar ne? :)
hvala na upitanju, negde u sedmom sam gutao opus artura klarka, a negde iz tog doba secam se i divne knjige branislava rakica "kako su ratovali korcnoj-spaski"... interesovanje za kapora, nekada simpaticnog "mondenskog kent-viski poludisidenta", prestalo je usled njegovog politickog angazovanja 90-ih.

p.s. lapsus je bio posledica moje inflacije u pisanju komentara na nasem sajtu. ne unosite dedukciju, koliko god promucurna bila :) fenomen lapsusa nema mnogo veze sa mentalnom disciplinom. ekvivalentno, komentarski simulakrum nije partija saha na nivoima na koje ste, verujem, Vi navikli, nego kolokvijalno i nonsalantno pokretanje figurica, na nonsalantnim meta-nivoima gde su pobeda i poraz akterima vrlo irelevantni pojmovi.
znao sam da ste odlican sahista, premalo ste ražbaruseni ;)

damin gambit

pre 8 godina

... jok, nego je momo kapor, drage citateljke ;)
(neutralni felsh, 24. avgust 2015 02:18)

lapsus, nije roman *tvrdjava*, nego *ostrvo*.
(neutralni felsh, 24. avgust 2015 11:14)

Izgleda da sam pogrešila u proceni da ste feminista. Ovakva, ničim izazvna šala na račun ženskog roda Vam loše stoji. Malo koji devojčurak nije čitao "Beleške jedne Ane". Ne, odmah posle " Družbe Pere Kvžice" smo navalile na Mešu Selimovića. Baš me zanima šta ste Vi čitali u sedmom razredu.

PS.Lapsus koji ste napravili je previd zbog koga se predaje partija. Taknuto-maknuto:) Ovo što ste uradili je postfestum analiza. Znala sam da niste šahista, previše ste ražbarušeni:)

Komentatorka

pre 8 godina

@Eh
Nigde ne pominjem humor, već šarm u smislu harizme. Gebels sigurno nije imao EQ ni u tragovima. Da, narcisoidan sigurno. Samim tim opasan manipulator.

xyz

pre 8 godina

Pa kada ste PATETIČARI!!!
pratim komentare redovno! konstantno ali konstantno patetišete
Malo skupite (kahones) i PROBAJTE da uz sav taj vaš ŠARM I HUMOR napravite nešto... Uvek se pojavi neki baja sa "ramenina" i novcanikom...to nije tačnooo...to su sve izgovori... A i da dobijete NE vauu mozeš misliti
Niste mi jasni

Eh

pre 8 godina

"Elem, za imati šarma (čitaj duha) treba biti izvanredno emocionalno inteligentan."

(Komentatorka, 24. avgust 2015 13:19)

Pa ne bas, odnosno nije pravilo. Skoro je bio clanak o Gebelsu gde je pisalo da je imao izvanredan smisao za humor. O Jozefu Gebelsu pricamo. Kakvu je emocionalnu inteligenciju on posedovao? Naravno, sa druge strane imas Jim Kerija, Robina Vilijamsa, kao duhovite osetljive tipove. Tako da humor je ocigledno neka nadkategorija, ili imas smisao za humor ili ne, dodje mu kao neki dar. A da ne pricamo sto je i delom subjektivna kategorija. Ono sto je tebi smesno, meni nije i obrnuto. Tako da je ovaj clanak malo "labav" da tako kazem. Ispada da svi moramo posedavati smisao za humor ako mislimo da stvaramo porodicu. Pre ce biti da se treba biti interesantan drugoj strani, zanimljiv, biti dobar sagovornik. Nemaju svi taj dar da odlicno barataju sarkazmom, ironijom, da sarmiraju na taj nacin. Inace, ako se malo dublje analizira, ljudi koji su generalno skloni da sarmiraju i kojima je na taj nacin stalo do tudjeg misljenja cesto su narcisi, odnosno sa narcisoidnim poremecajem licnosti. Upravo je Gebels takav bio. Izuzetno opasni ljudi.

Komentatorka

pre 8 godina

@Kalindi
"Cak je bio i inteligentan"

Čak?
Uzgred, za pare se čak i poslodavac trpi, u Srbiji.

Elem, za imati šarma (čitaj duha) treba biti izvanredno emocionalno inteligentan.
Žene, kao i muškarci sa navedenom vrlinom su uspešni u komunikaciji bilo koje vrste - samim tim dolaze i uspesi na drugim poljima. E, tu se nalazi veza između naslova i manifestacije.

Kalindi

pre 8 godina

Ovi koji pricaju da zene vole samo pare ocigledno traze samo takve zene. Jedan bivsi je imao para, i to bas-bas mnogo. Cak je bio i inteligentan, imao jos dobrih osobina. Aaaali, one lose su prevagnule i prestala sam da ga postujem (time i volim) i zato je bivsi. Zasto se misli da ce za pare neko trpeti budalu kraj sebe? Zar biste vi trpeli za pare, dragi muskarci?
Onaj osecaj kada ste sami sa nekim i ne postoji lepse od toga se nikakvim parama ne moze kupiti.

neutralni felsh

pre 8 godina

isto to vazi i za muskarce, valjda? kome treba preozbiljni i prelepi mastodont koji niti kapira niti ume da kaze nesto smesno?
uzgred, zenska introspekcija bez smisla za humor, to jest samoironiju, vrlo je mucna i nesrecna pojava. u nasoj knjizevnosti najbolje ju je opisao mesa selimovic u romanu tvrdjava, izmedju ostalog sublimirano kroz predivnu sintagmu *rob samosvesti*... jok, nego je momo kapor, drage citateljke ;)
(neutralni felsh, 24. avgust 2015 02:18)


lapsus, nije roman *tvrdjava*, nego *ostrvo*.

маннијак

pre 8 godina

Колико више ових коментара око новца и жена, аман...? х) да, падају на новац спонзоруше и ку*ве у 90% случајева, не разумем докле ће више људи да пишу то у неком ироничном тону, а превише јадно испадне.
Поздрав

Trovach

pre 8 godina

Moja supruga voli kada pricam kao inspektor Kluzo, ali ne radim to cesto da joj ne dosadi. Volim da je nasmejem jer se i ja tada bolje osecam.

chombe

pre 8 godina

Ja bez problema sarmiram zene, ali sta posle? Fali love za produzetak igre, a nje nema kao ranije. A bez para nema vecere, putovanja, sopinga i ostalih radosti. Onda humor vise ne pomaze.

masterkg

pre 8 godina

Ja sam veoma duhovit ali zene ne padaju na mene,pored toga ja sam i veoma sarmantan ali opet nista.Mislim da ovakva istrazivanja treba da idu u drugom pravcu npr.fizicka snaga,finansije.Jer kako objasniti da ja pored duhovitosti,sarma,inteligencije,visoko moralnih nacela,stambene situiranosti,redovnih primanja i sa 45 god. ne mogu da imam makar i prosecnu devojku(zaboravio sam da kazem da sam skroman) a o zeni mogu samo da sanjam.Ja razumem da je ovo novo vreme i ne trazim mladu devojku(mada bih zeleo)ali me cude zene od 40,50 i 60 godina koje su isto same.Ipak,optimizam na kraju iako mi optimizam nije jaca strana,naime treba reci da u zivotu nisam imao puno uspeha(sport,devojke,skola,posao...)tako da nisam mogao da jacam svoje samopouzdanje.I na samom kraju nadam se da cu pronaci i ja drugaricu.Puno vas postujem i cenim,vas verni citalac.
(ljubisa, 24. avgust 2015 02:50)
Ljubiša legendo .... :-))))
probaj da curama prezentuješ tu duhovitost i šarm, poradi na samopouzdanju (može i sa stručnjakom) i videćeš da će cure da nasrnu samo tako ....

Ros Geler

pre 8 godina

retko ko moze biti duhovit ako razmislja o prevarama manipulacijom i ostalim glupostima nase politike (n n, 24. avgust 2015 00:13)
Sto se mene tice humor je jedan od nacina da se borim protiv toga i da ne poludim u ovoj nenormalnoj drzavi sa nenormalnim politicarima.

blackdog

pre 8 godina

O da. Duhovit na onaj sarkastican nacin, ali nikako zajedljiv. Da ume da se sali na sopstveni racun ali i da prihvati salu upucenu njemu. Prepricavanje masnih viceva, ismevanje ljudi na nacionalnoj i rasnoj osnovi, sovinisticke opaske ne spadaju pod "smisao za humor". Nazalost, vecina takvih frajera smatra sebe izuzetno duhovitima. Da bi bio duhovit neophodno je da budes inteligentan, da umes da "doskocis" sagovorniku i kad tebe neko potkaci da shvatis kao salu a ne da se naburis ili, jos gore, pomahnitas i pocnes da vredjas.

Nekada sam bas bio duhovit

pre 8 godina

Ovo je tacno. Muskarci su dosta duhoviti, ne poznajem jednu devojku sa jakim smislom za humor. Bitno je samo dosta dobro baratati sa sarkazmom, jer on pokazuje inteligenciju, a to je dobra kombinacija.

upravotako

pre 8 godina

Ovo je tačno ali u jednom normalnom društvu sa stabilnim standardom ali Srbija sa milion nezaposlenih( pri čemu je stopa nezaposlenosti kod žena preko 40%),prkosi svim naučnim istraživanjima.

peta del boske

pre 8 godina

Devojke vole humor, ali iz mog nekog iskustva retko koja zna da napravi dobar humor. Bez uvrede za humoristicke devojke jer mozda samo nisam imao toliko srece... :D

dejan76

pre 8 godina

Smisao za humor ne bi trebalo da bude važna stavka ženama u izboru partnera.
To što je muškarac duhovit samo znači da ima razumevanje pojmova i pojava tako da može da ih tumači na način koji izaziva smeh. Ali to razumevanje na govori ništa o tome šta mu je u srcetu, šta želi, ne želi.

thriller.!

pre 8 godina

Iskreno,smatram sebe za jako duhovitog decka. Ja sam jedan od onih u drustvu koji pravi 'budalu' od sebe u i stalno zasmejava. Ali sada mi nije jasno,ako devojke padaju na duhovitost,zasto sam onda vodio ljubav samo sa jednom devojkom? Mozda ipak samo ja mislim da sam duhovit.

mica

pre 8 godina

Slazem se .Zene gledaju da li je duhovit,bolje I to nego namcor.Nije presudno,ali svakako da je veliki plus u bilo kakvoj komunikaciji I sa partnerom(ili novim deckom) I uopsteno u zivotu.Puno puta sam cula da muskarci gledaju izgled I to ih privuce kod zena.To je tacno.A zene privuce kada muskarac prica,a jos kada je duhovit I iskren,to prolazi.

Vitez Koja

pre 8 godina

Zene hoce ljubav, romantiku, paznju, strast, osecajnog muskarca koji se ne boji da pokaze emocije, da bude pravi muskarac, da zna sta hoce, da je uspesan, zgodan, obrazovan, da bude grub kad treba, snalazljiv, sposoban, veran, duhovit, odan. A muskarci hoce one koje ne traze sve ovo jer toga nema.

ljubisa

pre 8 godina

Ja sam veoma duhovit ali zene ne padaju na mene,pored toga ja sam i veoma sarmantan ali opet nista.Mislim da ovakva istrazivanja treba da idu u drugom pravcu npr.fizicka snaga,finansije.Jer kako objasniti da ja pored duhovitosti,sarma,inteligencije,visoko moralnih nacela,stambene situiranosti,redovnih primanja i sa 45 god. ne mogu da imam makar i prosecnu devojku(zaboravio sam da kazem da sam skroman) a o zeni mogu samo da sanjam.Ja razumem da je ovo novo vreme i ne trazim mladu devojku(mada bih zeleo)ali me cude zene od 40,50 i 60 godina koje su isto same.Ipak,optimizam na kraju iako mi optimizam nije jaca strana,naime treba reci da u zivotu nisam imao puno uspeha(sport,devojke,skola,posao...)tako da nisam mogao da jacam svoje samopouzdanje.I na samom kraju nadam se da cu pronaci i ja drugaricu.Puno vas postujem i cenim,vas verni citalac.

neutralni felsh

pre 8 godina

isto to vazi i za muskarce, valjda? kome treba preozbiljni i prelepi mastodont koji niti kapira niti ume da kaze nesto smesno?
uzgred, zenska introspekcija bez smisla za humor, to jest samoironiju, vrlo je mucna i nesrecna pojava. u nasoj knjizevnosti najbolje ju je opisao mesa selimovic u romanu tvrdjava, izmedju ostalog sublimirano kroz predivnu sintagmu *rob samosvesti*... jok, nego je momo kapor, drage citateljke ;)

zzzz

pre 8 godina

Nema to veze s humorom vec sa tim dal im je dosadno kad su pored vas ili im je zanimljivo. Humor je jedan od nacina (i najcesci) da nekog zabavite. Ali ne mora da bude jedini. Bitno je da imate o cemu da pricate, a u fazi upoznavanja najlakse je vaditi se na humor. Kasnije, kad se dobro upoznate mozete da pricate o necemu drugom, prosto nema potrebe da se zabavljate nekim humorom.

Del

pre 8 godina

Uporne, duhovite i sposobne za zivot (ne, to ne znaci da je pun para). I to je to. Svako ko drugacije tvrdi je jurio ili klinke ili splavarke.

Aron

pre 8 godina

Na Zapadu možda, ovde ne. U Srbiji je to vrlo skup, težak i naporan posao, i to mi muškarci najbolje znamo. To dali si duhovit ili nisi to nema nikakve veze sa tim da li se dopadaš nekoj devojci ili ne. O tome se vrlo malo priča i u suštini je veliki tabu. Tako sam na primer jednog mog druga video kako stalno obilazi oko neke devojke, stalno sam ih video zajedno i kada sam ga pitao da li su u vezi on je odgovorio da mu je to samo poznanica. Dok bi posle nekoliko meseci to njemu i zvanično postala devojka jer se izgleda celo to vreme on uporno udvarao i na kraju uspeo. Tako sam i ja uvek radio jer drugačije ne može, a kada to kažeš u javnosti svi misle da si lud i pričaju ti neke kao priče kako su žene "lake" i tome slično. Dobro, one jesu lake ali za one koji imaju mnogo para.

joja

pre 8 godina

Dan danas, posle 15 godina koliko sam sa devojkom, kasnije i suprugom, zasmejavam je svaki dan, ali bukvalno i to me cini jako srecnim, a ocigledno i nju :)

komsija

pre 8 godina

mislim da je ovo greska zene uglavnom duhovitog momka gledaju kao nekog sarlatana da ne kazem budalu i ako se smeju njegovim pricama i forama , na kraju devojku uvek odvede onaj hladni baja sa sirokim ramenima i prodornim pogledom ,barem je takav slucaj ovde . A iz nekog svog iskustva duhoviti momci uglavnom nisu fizicki atraktivni i obratno.

joja

pre 8 godina

Dan danas, posle 15 godina koliko sam sa devojkom, kasnije i suprugom, zasmejavam je svaki dan, ali bukvalno i to me cini jako srecnim, a ocigledno i nju :)

Vitez Koja

pre 8 godina

Zene hoce ljubav, romantiku, paznju, strast, osecajnog muskarca koji se ne boji da pokaze emocije, da bude pravi muskarac, da zna sta hoce, da je uspesan, zgodan, obrazovan, da bude grub kad treba, snalazljiv, sposoban, veran, duhovit, odan. A muskarci hoce one koje ne traze sve ovo jer toga nema.

Del

pre 8 godina

Uporne, duhovite i sposobne za zivot (ne, to ne znaci da je pun para). I to je to. Svako ko drugacije tvrdi je jurio ili klinke ili splavarke.

blackdog

pre 8 godina

O da. Duhovit na onaj sarkastican nacin, ali nikako zajedljiv. Da ume da se sali na sopstveni racun ali i da prihvati salu upucenu njemu. Prepricavanje masnih viceva, ismevanje ljudi na nacionalnoj i rasnoj osnovi, sovinisticke opaske ne spadaju pod "smisao za humor". Nazalost, vecina takvih frajera smatra sebe izuzetno duhovitima. Da bi bio duhovit neophodno je da budes inteligentan, da umes da "doskocis" sagovorniku i kad tebe neko potkaci da shvatis kao salu a ne da se naburis ili, jos gore, pomahnitas i pocnes da vredjas.

Nekada sam bas bio duhovit

pre 8 godina

Ovo je tacno. Muskarci su dosta duhoviti, ne poznajem jednu devojku sa jakim smislom za humor. Bitno je samo dosta dobro baratati sa sarkazmom, jer on pokazuje inteligenciju, a to je dobra kombinacija.

Kalindi

pre 8 godina

Ovi koji pricaju da zene vole samo pare ocigledno traze samo takve zene. Jedan bivsi je imao para, i to bas-bas mnogo. Cak je bio i inteligentan, imao jos dobrih osobina. Aaaali, one lose su prevagnule i prestala sam da ga postujem (time i volim) i zato je bivsi. Zasto se misli da ce za pare neko trpeti budalu kraj sebe? Zar biste vi trpeli za pare, dragi muskarci?
Onaj osecaj kada ste sami sa nekim i ne postoji lepse od toga se nikakvim parama ne moze kupiti.

ljubisa

pre 8 godina

Ja sam veoma duhovit ali zene ne padaju na mene,pored toga ja sam i veoma sarmantan ali opet nista.Mislim da ovakva istrazivanja treba da idu u drugom pravcu npr.fizicka snaga,finansije.Jer kako objasniti da ja pored duhovitosti,sarma,inteligencije,visoko moralnih nacela,stambene situiranosti,redovnih primanja i sa 45 god. ne mogu da imam makar i prosecnu devojku(zaboravio sam da kazem da sam skroman) a o zeni mogu samo da sanjam.Ja razumem da je ovo novo vreme i ne trazim mladu devojku(mada bih zeleo)ali me cude zene od 40,50 i 60 godina koje su isto same.Ipak,optimizam na kraju iako mi optimizam nije jaca strana,naime treba reci da u zivotu nisam imao puno uspeha(sport,devojke,skola,posao...)tako da nisam mogao da jacam svoje samopouzdanje.I na samom kraju nadam se da cu pronaci i ja drugaricu.Puno vas postujem i cenim,vas verni citalac.

komsija

pre 8 godina

mislim da je ovo greska zene uglavnom duhovitog momka gledaju kao nekog sarlatana da ne kazem budalu i ako se smeju njegovim pricama i forama , na kraju devojku uvek odvede onaj hladni baja sa sirokim ramenima i prodornim pogledom ,barem je takav slucaj ovde . A iz nekog svog iskustva duhoviti momci uglavnom nisu fizicki atraktivni i obratno.

peta del boske

pre 8 godina

Devojke vole humor, ali iz mog nekog iskustva retko koja zna da napravi dobar humor. Bez uvrede za humoristicke devojke jer mozda samo nisam imao toliko srece... :D

thriller.!

pre 8 godina

Iskreno,smatram sebe za jako duhovitog decka. Ja sam jedan od onih u drustvu koji pravi 'budalu' od sebe u i stalno zasmejava. Ali sada mi nije jasno,ako devojke padaju na duhovitost,zasto sam onda vodio ljubav samo sa jednom devojkom? Mozda ipak samo ja mislim da sam duhovit.

Trovach

pre 8 godina

Moja supruga voli kada pricam kao inspektor Kluzo, ali ne radim to cesto da joj ne dosadi. Volim da je nasmejem jer se i ja tada bolje osecam.

upravotako

pre 8 godina

Ovo je tačno ali u jednom normalnom društvu sa stabilnim standardom ali Srbija sa milion nezaposlenih( pri čemu je stopa nezaposlenosti kod žena preko 40%),prkosi svim naučnim istraživanjima.

Aron

pre 8 godina

Na Zapadu možda, ovde ne. U Srbiji je to vrlo skup, težak i naporan posao, i to mi muškarci najbolje znamo. To dali si duhovit ili nisi to nema nikakve veze sa tim da li se dopadaš nekoj devojci ili ne. O tome se vrlo malo priča i u suštini je veliki tabu. Tako sam na primer jednog mog druga video kako stalno obilazi oko neke devojke, stalno sam ih video zajedno i kada sam ga pitao da li su u vezi on je odgovorio da mu je to samo poznanica. Dok bi posle nekoliko meseci to njemu i zvanično postala devojka jer se izgleda celo to vreme on uporno udvarao i na kraju uspeo. Tako sam i ja uvek radio jer drugačije ne može, a kada to kažeš u javnosti svi misle da si lud i pričaju ti neke kao priče kako su žene "lake" i tome slično. Dobro, one jesu lake ali za one koji imaju mnogo para.

zzzz

pre 8 godina

Nema to veze s humorom vec sa tim dal im je dosadno kad su pored vas ili im je zanimljivo. Humor je jedan od nacina (i najcesci) da nekog zabavite. Ali ne mora da bude jedini. Bitno je da imate o cemu da pricate, a u fazi upoznavanja najlakse je vaditi se na humor. Kasnije, kad se dobro upoznate mozete da pricate o necemu drugom, prosto nema potrebe da se zabavljate nekim humorom.

маннијак

pre 8 godina

Колико више ових коментара око новца и жена, аман...? х) да, падају на новац спонзоруше и ку*ве у 90% случајева, не разумем докле ће више људи да пишу то у неком ироничном тону, а превише јадно испадне.
Поздрав

masterkg

pre 8 godina

Ja sam veoma duhovit ali zene ne padaju na mene,pored toga ja sam i veoma sarmantan ali opet nista.Mislim da ovakva istrazivanja treba da idu u drugom pravcu npr.fizicka snaga,finansije.Jer kako objasniti da ja pored duhovitosti,sarma,inteligencije,visoko moralnih nacela,stambene situiranosti,redovnih primanja i sa 45 god. ne mogu da imam makar i prosecnu devojku(zaboravio sam da kazem da sam skroman) a o zeni mogu samo da sanjam.Ja razumem da je ovo novo vreme i ne trazim mladu devojku(mada bih zeleo)ali me cude zene od 40,50 i 60 godina koje su isto same.Ipak,optimizam na kraju iako mi optimizam nije jaca strana,naime treba reci da u zivotu nisam imao puno uspeha(sport,devojke,skola,posao...)tako da nisam mogao da jacam svoje samopouzdanje.I na samom kraju nadam se da cu pronaci i ja drugaricu.Puno vas postujem i cenim,vas verni citalac.
(ljubisa, 24. avgust 2015 02:50)
Ljubiša legendo .... :-))))
probaj da curama prezentuješ tu duhovitost i šarm, poradi na samopouzdanju (može i sa stručnjakom) i videćeš da će cure da nasrnu samo tako ....

mica

pre 8 godina

Slazem se .Zene gledaju da li je duhovit,bolje I to nego namcor.Nije presudno,ali svakako da je veliki plus u bilo kakvoj komunikaciji I sa partnerom(ili novim deckom) I uopsteno u zivotu.Puno puta sam cula da muskarci gledaju izgled I to ih privuce kod zena.To je tacno.A zene privuce kada muskarac prica,a jos kada je duhovit I iskren,to prolazi.

chombe

pre 8 godina

Ja bez problema sarmiram zene, ali sta posle? Fali love za produzetak igre, a nje nema kao ranije. A bez para nema vecere, putovanja, sopinga i ostalih radosti. Onda humor vise ne pomaze.

neutralni felsh

pre 8 godina

isto to vazi i za muskarce, valjda? kome treba preozbiljni i prelepi mastodont koji niti kapira niti ume da kaze nesto smesno?
uzgred, zenska introspekcija bez smisla za humor, to jest samoironiju, vrlo je mucna i nesrecna pojava. u nasoj knjizevnosti najbolje ju je opisao mesa selimovic u romanu tvrdjava, izmedju ostalog sublimirano kroz predivnu sintagmu *rob samosvesti*... jok, nego je momo kapor, drage citateljke ;)

Ros Geler

pre 8 godina

retko ko moze biti duhovit ako razmislja o prevarama manipulacijom i ostalim glupostima nase politike (n n, 24. avgust 2015 00:13)
Sto se mene tice humor je jedan od nacina da se borim protiv toga i da ne poludim u ovoj nenormalnoj drzavi sa nenormalnim politicarima.

xyz

pre 8 godina

Pa kada ste PATETIČARI!!!
pratim komentare redovno! konstantno ali konstantno patetišete
Malo skupite (kahones) i PROBAJTE da uz sav taj vaš ŠARM I HUMOR napravite nešto... Uvek se pojavi neki baja sa "ramenina" i novcanikom...to nije tačnooo...to su sve izgovori... A i da dobijete NE vauu mozeš misliti
Niste mi jasni

neutralni felsh

pre 8 godina

isto to vazi i za muskarce, valjda? kome treba preozbiljni i prelepi mastodont koji niti kapira niti ume da kaze nesto smesno?
uzgred, zenska introspekcija bez smisla za humor, to jest samoironiju, vrlo je mucna i nesrecna pojava. u nasoj knjizevnosti najbolje ju je opisao mesa selimovic u romanu tvrdjava, izmedju ostalog sublimirano kroz predivnu sintagmu *rob samosvesti*... jok, nego je momo kapor, drage citateljke ;)
(neutralni felsh, 24. avgust 2015 02:18)


lapsus, nije roman *tvrdjava*, nego *ostrvo*.

Komentatorka

pre 8 godina

@Kalindi
"Cak je bio i inteligentan"

Čak?
Uzgred, za pare se čak i poslodavac trpi, u Srbiji.

Elem, za imati šarma (čitaj duha) treba biti izvanredno emocionalno inteligentan.
Žene, kao i muškarci sa navedenom vrlinom su uspešni u komunikaciji bilo koje vrste - samim tim dolaze i uspesi na drugim poljima. E, tu se nalazi veza između naslova i manifestacije.

dejan76

pre 8 godina

Smisao za humor ne bi trebalo da bude važna stavka ženama u izboru partnera.
To što je muškarac duhovit samo znači da ima razumevanje pojmova i pojava tako da može da ih tumači na način koji izaziva smeh. Ali to razumevanje na govori ništa o tome šta mu je u srcetu, šta želi, ne želi.

Eh

pre 8 godina

"Elem, za imati šarma (čitaj duha) treba biti izvanredno emocionalno inteligentan."

(Komentatorka, 24. avgust 2015 13:19)

Pa ne bas, odnosno nije pravilo. Skoro je bio clanak o Gebelsu gde je pisalo da je imao izvanredan smisao za humor. O Jozefu Gebelsu pricamo. Kakvu je emocionalnu inteligenciju on posedovao? Naravno, sa druge strane imas Jim Kerija, Robina Vilijamsa, kao duhovite osetljive tipove. Tako da humor je ocigledno neka nadkategorija, ili imas smisao za humor ili ne, dodje mu kao neki dar. A da ne pricamo sto je i delom subjektivna kategorija. Ono sto je tebi smesno, meni nije i obrnuto. Tako da je ovaj clanak malo "labav" da tako kazem. Ispada da svi moramo posedavati smisao za humor ako mislimo da stvaramo porodicu. Pre ce biti da se treba biti interesantan drugoj strani, zanimljiv, biti dobar sagovornik. Nemaju svi taj dar da odlicno barataju sarkazmom, ironijom, da sarmiraju na taj nacin. Inace, ako se malo dublje analizira, ljudi koji su generalno skloni da sarmiraju i kojima je na taj nacin stalo do tudjeg misljenja cesto su narcisi, odnosno sa narcisoidnim poremecajem licnosti. Upravo je Gebels takav bio. Izuzetno opasni ljudi.

Komentatorka

pre 8 godina

@Eh
Nigde ne pominjem humor, već šarm u smislu harizme. Gebels sigurno nije imao EQ ni u tragovima. Da, narcisoidan sigurno. Samim tim opasan manipulator.

damin gambit

pre 8 godina

... jok, nego je momo kapor, drage citateljke ;)
(neutralni felsh, 24. avgust 2015 02:18)

lapsus, nije roman *tvrdjava*, nego *ostrvo*.
(neutralni felsh, 24. avgust 2015 11:14)

Izgleda da sam pogrešila u proceni da ste feminista. Ovakva, ničim izazvna šala na račun ženskog roda Vam loše stoji. Malo koji devojčurak nije čitao "Beleške jedne Ane". Ne, odmah posle " Družbe Pere Kvžice" smo navalile na Mešu Selimovića. Baš me zanima šta ste Vi čitali u sedmom razredu.

PS.Lapsus koji ste napravili je previd zbog koga se predaje partija. Taknuto-maknuto:) Ovo što ste uradili je postfestum analiza. Znala sam da niste šahista, previše ste ražbarušeni:)

neutralni felsh

pre 8 godina

(damin gambit, 25. avgust 2015 09:44)

ne, niste pogresili - feminista jesam, ako tako egzoticno treba nazvati nekog ko pored naklonosti zastupa ideju da su zene u svemu jednake sa muskarcima. moja nezgrapna sala nije bila toliko u vezi zena i njihovog poimanja literature (vestacki i kobno podeljene na "laku" i "tesku" ko da je industrija), koliko na racun opsteg zenskog citalackog mesta, narocito na racun stereotipskih konotacija. cudi me da to niste primetili? u svakom slucaju, mislim da saljivo peckanje ili podbadanje, makar i nicim izazvano, ne znaci manjak postovanja nego visak zelje za komunikacijom, makar zajednickim osmehom. i adekvatnom i sarmantnom kontra-reakcijom, zar ne? :)
hvala na upitanju, negde u sedmom sam gutao opus artura klarka, a negde iz tog doba secam se i divne knjige branislava rakica "kako su ratovali korcnoj-spaski"... interesovanje za kapora, nekada simpaticnog "mondenskog kent-viski poludisidenta", prestalo je usled njegovog politickog angazovanja 90-ih.

p.s. lapsus je bio posledica moje inflacije u pisanju komentara na nasem sajtu. ne unosite dedukciju, koliko god promucurna bila :) fenomen lapsusa nema mnogo veze sa mentalnom disciplinom. ekvivalentno, komentarski simulakrum nije partija saha na nivoima na koje ste, verujem, Vi navikli, nego kolokvijalno i nonsalantno pokretanje figurica, na nonsalantnim meta-nivoima gde su pobeda i poraz akterima vrlo irelevantni pojmovi.
znao sam da ste odlican sahista, premalo ste ražbaruseni ;)

damin gambit

pre 8 godina

@(neutralni felsh, 25. avgust 2015 18:21)

Nije mi bila namera da "paradiram" šahom. Zadržala sam se na njemu taman koliko je trebalo. Kada su ponudili više rada, odlučno sam rekla ne. Nisam želela ropstvo. Kako bih uz studije i šah uradila još toliko toga što me je interesovalo? Više sam volela samu igru. Takmičenja me nisu interesovala. Par kategorničkih skalpova i to je sve.
Uživo sam pratila meč koji pominjete, ushićena naravno. Tri puta sam predvidela kovertirani potez:). Navijala sam za Korčnoja.

Eto, cele studije sam provela igrajući preferans. Za šahistu jednostavan, ali kratak, živahan, brz, adrenalinski.

Sa delom o svrsi komentarisanja se slažem potpuno. Uzgred, na greške češće ukazujete Vi. Ja obično kuliram. Lova na svoje i tudje greške mi je preko glave. Ne znam kako je ostalima, ali ja se "ubijam" od konvertovanja Vaših iskaza na meni jasne i razumljive. Ponekad mi se čini da zaboravljate da ovde nemamo ni culo vida, ni čulo sluha, a taj smesak moze da znači svašta. A tek dvosmislice:) , ludilo.

Nisam razbarušena, ali sam znatiželjna, pa je i ovo komentarisanje deo toga. Sa feminizmom nema zezanja. To je siguran način da me razbesnite.

PS. Kako sam se nadala dobro sam prošla u ovom odgovoru. Kuku meni, pretila je opasnost da postanem mastodont :)

neutralni felsh

pre 8 godina

@ damin gambit

nije se pomislilo da paradirate sahom! naprotiv, izuzetno cenim kad neko odneguje stare pasije iz ranijih mladosti i pridrzava ih se "u skoro svim porama zivota". naprotiv, zavidim vam na istrajnosti i kontinuiranom usmerenju. egzemplarno, ja sam iz skole pobegao u fudbal, iz fudbala na studije, iz studija u inostranstvo, iz inostranstva u fudbal, iz fudbala u ko zna koje vode; pocevsi na jednom zavrsio sam na skroz drugom mestu, ako tako moze da se nazove visak sklonosti ka sirokim dijapazonima... i skoro nista nisam obavio do kraja. mozda tek neku partiju preferansa. zato me je vase zapazanje o razbarusenosti toliko potreslo ;) premda sam mentalnu disciplinu donekle uspostavio tek mnogo kasnije.
knjigu sam citao retroaktivno, jer sam u doba meca korcnoj-spaski imao nekoliko godinica. ali se dobro secam oca u to vreme, i zanosa kojim se pratio svaki potez, i potonje analize sa komsijama. nikada oca nisam pobedio u sahu, jednom me je pustio, skoro sam plakao od muke. i on je voleo korcnoja. i ja, nesto kasnije, dok sam citao knjigu. to vreme markantnih sampiona i opste sah-histerije nikad nece da se vrati.

(nastavak)

neutralni felsh

pre 8 godina

@ damin gambit

(nastavak)

na komentima drugih ukazujem samo na logicke i eticke greske, pravopisne i stilske me ne zanimaju. valjda zarad opsteg dobra - kao drustvu, odavno nam fali kriticka javnost, pa bih valjda da neskromno nadoknadim deficit. podrzite me nekada u toj borbi ;)
zao mi je ako vas nekad namuci moj razbaruseni portabl stil pisanja. previse pisem onako kako govorim, mislim da je to jedini razlog. paradoksalno, moja trenutna profesija je blisko u vezi sa konciznim para-marketinskim pisanjem. jos jedan od dualizama koji ce mi doci glave :)
moramo se zezati sa svime, cak i sa feminizmom. zasto tvrdite da ne? zasto imam utisak kao da slusam zagorku golubovic? ;) svi smo mi sala, u sali zivimo, iz sale smo nasali i ka sali putujemo. jedimo treba da se trudimo da sve te sale ne budu neslane. to mastodonti nikako da shvate, a Vi to svakako niste.

damin gambit-u potrazi za novim pseudonimom

pre 8 godina

@neutralni felsh

Ovim komentarom ste me malo rastužili. I ja sam se setila onih koji su me naučili da igram. Naučila sam pravila gledajući igru svojih roditelja. Oboje su bili dosta dobri. Imala sam oko sedam kada sam ih dočekala s posla sa uredno poredjanim figurama i željom da posle ručka igramo šah.
(moja najdraža, mladja sestra, je još uvek "lečila lutke"; kasnije su nabavili i drugu tablu) Otac je preuzeo ulogu učitelja. Igrali smo svakodnevno. Kalkulisao je sa remijima, ali me nikad nije pustio da ga pobedim. ( Za to je bila zadužena majka). Prvi put sam ga pobedila sa dvanaest. Bio je to praznik za mene. Kasnije sam shvatila da je to bio i njegov praznik. Tek, TV je stajao u kući, uglavnom, bezveze.

Gde nadjoste baš Zagorku Golubović?:). Naravno da ima zezanja sa feminizmom, ali ne bez posledica. U vreme naših velikih feminističkih debata uvek bi se našao koji pametnjaković da potegne šah kao argument. Daj, dečko, da te vidimo. Nećeš mi tu tek tako izigravati Bobija Fišera. Ti skalpovi su mi najmiliji.Ovde završavam sa šahom.

Vaš stil komentarisanja mi se veoma dopada. Strpljiva sam, ali ponekad brinem da se ne zaletim. Imate spektakularne završnice, ponekad, prave minijature. Sad mi je jasnije otkuda. Razbarušenost je bio kompliment. Kad dodam fudbal, pa gotovo da ste renesansni tip. ( malo prejako, što da ne:)

damin gambit-u potrazi za novim pseudonimom

pre 8 godina

@neutralni felsh
(nastavak)

Fudbal je svakako iznenadjenje. Ne, nikad ne pravim paušalne skupove, a u fudbal se razumem najbolje od svih u porodici. Moji momci vole košarku. Ja njima: mlate se tu četrdeset minuta da bi igrali penal završnicu, oni meni muško šovinističke zavrzlame. Zabavi nikad kraja:)

Imala sam želju da Vas podržim u simultanki koju ste odigrali pre neki dan na temu holokausta ( nisam ni uspela prebrojim table). No odustala sam, kada sam videla kako Vam ide. Irelevantno, neirelevantno, dobili ste sve, što se mene tiče. Ja neman živce da se raspravljam sa onima koji mašu žrtvama.

I na kraju, mislim da nas čeka veliki posao sa izbegličkom krizom. Veoma se plašim desnice. Tu ćemo morati da se angažujemo svi da bi smo, kolko tolko, ostali normalno društvo. Digla sam ruke od politike, ali ovde će biti potrebni baš svi.

komsija

pre 8 godina

mislim da je ovo greska zene uglavnom duhovitog momka gledaju kao nekog sarlatana da ne kazem budalu i ako se smeju njegovim pricama i forama , na kraju devojku uvek odvede onaj hladni baja sa sirokim ramenima i prodornim pogledom ,barem je takav slucaj ovde . A iz nekog svog iskustva duhoviti momci uglavnom nisu fizicki atraktivni i obratno.

Aron

pre 8 godina

Na Zapadu možda, ovde ne. U Srbiji je to vrlo skup, težak i naporan posao, i to mi muškarci najbolje znamo. To dali si duhovit ili nisi to nema nikakve veze sa tim da li se dopadaš nekoj devojci ili ne. O tome se vrlo malo priča i u suštini je veliki tabu. Tako sam na primer jednog mog druga video kako stalno obilazi oko neke devojke, stalno sam ih video zajedno i kada sam ga pitao da li su u vezi on je odgovorio da mu je to samo poznanica. Dok bi posle nekoliko meseci to njemu i zvanično postala devojka jer se izgleda celo to vreme on uporno udvarao i na kraju uspeo. Tako sam i ja uvek radio jer drugačije ne može, a kada to kažeš u javnosti svi misle da si lud i pričaju ti neke kao priče kako su žene "lake" i tome slično. Dobro, one jesu lake ali za one koji imaju mnogo para.

dejan76

pre 8 godina

Smisao za humor ne bi trebalo da bude važna stavka ženama u izboru partnera.
To što je muškarac duhovit samo znači da ima razumevanje pojmova i pojava tako da može da ih tumači na način koji izaziva smeh. Ali to razumevanje na govori ništa o tome šta mu je u srcetu, šta želi, ne želi.

neutralni felsh

pre 8 godina

isto to vazi i za muskarce, valjda? kome treba preozbiljni i prelepi mastodont koji niti kapira niti ume da kaze nesto smesno?
uzgred, zenska introspekcija bez smisla za humor, to jest samoironiju, vrlo je mucna i nesrecna pojava. u nasoj knjizevnosti najbolje ju je opisao mesa selimovic u romanu tvrdjava, izmedju ostalog sublimirano kroz predivnu sintagmu *rob samosvesti*... jok, nego je momo kapor, drage citateljke ;)

chombe

pre 8 godina

Ja bez problema sarmiram zene, ali sta posle? Fali love za produzetak igre, a nje nema kao ranije. A bez para nema vecere, putovanja, sopinga i ostalih radosti. Onda humor vise ne pomaze.

ljubisa

pre 8 godina

Ja sam veoma duhovit ali zene ne padaju na mene,pored toga ja sam i veoma sarmantan ali opet nista.Mislim da ovakva istrazivanja treba da idu u drugom pravcu npr.fizicka snaga,finansije.Jer kako objasniti da ja pored duhovitosti,sarma,inteligencije,visoko moralnih nacela,stambene situiranosti,redovnih primanja i sa 45 god. ne mogu da imam makar i prosecnu devojku(zaboravio sam da kazem da sam skroman) a o zeni mogu samo da sanjam.Ja razumem da je ovo novo vreme i ne trazim mladu devojku(mada bih zeleo)ali me cude zene od 40,50 i 60 godina koje su isto same.Ipak,optimizam na kraju iako mi optimizam nije jaca strana,naime treba reci da u zivotu nisam imao puno uspeha(sport,devojke,skola,posao...)tako da nisam mogao da jacam svoje samopouzdanje.I na samom kraju nadam se da cu pronaci i ja drugaricu.Puno vas postujem i cenim,vas verni citalac.

zzzz

pre 8 godina

Nema to veze s humorom vec sa tim dal im je dosadno kad su pored vas ili im je zanimljivo. Humor je jedan od nacina (i najcesci) da nekog zabavite. Ali ne mora da bude jedini. Bitno je da imate o cemu da pricate, a u fazi upoznavanja najlakse je vaditi se na humor. Kasnije, kad se dobro upoznate mozete da pricate o necemu drugom, prosto nema potrebe da se zabavljate nekim humorom.

thriller.!

pre 8 godina

Iskreno,smatram sebe za jako duhovitog decka. Ja sam jedan od onih u drustvu koji pravi 'budalu' od sebe u i stalno zasmejava. Ali sada mi nije jasno,ako devojke padaju na duhovitost,zasto sam onda vodio ljubav samo sa jednom devojkom? Mozda ipak samo ja mislim da sam duhovit.

peta del boske

pre 8 godina

Devojke vole humor, ali iz mog nekog iskustva retko koja zna da napravi dobar humor. Bez uvrede za humoristicke devojke jer mozda samo nisam imao toliko srece... :D

upravotako

pre 8 godina

Ovo je tačno ali u jednom normalnom društvu sa stabilnim standardom ali Srbija sa milion nezaposlenih( pri čemu je stopa nezaposlenosti kod žena preko 40%),prkosi svim naučnim istraživanjima.

Nekada sam bas bio duhovit

pre 8 godina

Ovo je tacno. Muskarci su dosta duhoviti, ne poznajem jednu devojku sa jakim smislom za humor. Bitno je samo dosta dobro baratati sa sarkazmom, jer on pokazuje inteligenciju, a to je dobra kombinacija.

Kalindi

pre 8 godina

Ovi koji pricaju da zene vole samo pare ocigledno traze samo takve zene. Jedan bivsi je imao para, i to bas-bas mnogo. Cak je bio i inteligentan, imao jos dobrih osobina. Aaaali, one lose su prevagnule i prestala sam da ga postujem (time i volim) i zato je bivsi. Zasto se misli da ce za pare neko trpeti budalu kraj sebe? Zar biste vi trpeli za pare, dragi muskarci?
Onaj osecaj kada ste sami sa nekim i ne postoji lepse od toga se nikakvim parama ne moze kupiti.

Del

pre 8 godina

Uporne, duhovite i sposobne za zivot (ne, to ne znaci da je pun para). I to je to. Svako ko drugacije tvrdi je jurio ili klinke ili splavarke.

маннијак

pre 8 godina

Колико више ових коментара око новца и жена, аман...? х) да, падају на новац спонзоруше и ку*ве у 90% случајева, не разумем докле ће више људи да пишу то у неком ироничном тону, а превише јадно испадне.
Поздрав

xyz

pre 8 godina

Pa kada ste PATETIČARI!!!
pratim komentare redovno! konstantno ali konstantno patetišete
Malo skupite (kahones) i PROBAJTE da uz sav taj vaš ŠARM I HUMOR napravite nešto... Uvek se pojavi neki baja sa "ramenina" i novcanikom...to nije tačnooo...to su sve izgovori... A i da dobijete NE vauu mozeš misliti
Niste mi jasni

Komentatorka

pre 8 godina

@Kalindi
"Cak je bio i inteligentan"

Čak?
Uzgred, za pare se čak i poslodavac trpi, u Srbiji.

Elem, za imati šarma (čitaj duha) treba biti izvanredno emocionalno inteligentan.
Žene, kao i muškarci sa navedenom vrlinom su uspešni u komunikaciji bilo koje vrste - samim tim dolaze i uspesi na drugim poljima. E, tu se nalazi veza između naslova i manifestacije.

Vitez Koja

pre 8 godina

Zene hoce ljubav, romantiku, paznju, strast, osecajnog muskarca koji se ne boji da pokaze emocije, da bude pravi muskarac, da zna sta hoce, da je uspesan, zgodan, obrazovan, da bude grub kad treba, snalazljiv, sposoban, veran, duhovit, odan. A muskarci hoce one koje ne traze sve ovo jer toga nema.

Ros Geler

pre 8 godina

retko ko moze biti duhovit ako razmislja o prevarama manipulacijom i ostalim glupostima nase politike (n n, 24. avgust 2015 00:13)
Sto se mene tice humor je jedan od nacina da se borim protiv toga i da ne poludim u ovoj nenormalnoj drzavi sa nenormalnim politicarima.

neutralni felsh

pre 8 godina

isto to vazi i za muskarce, valjda? kome treba preozbiljni i prelepi mastodont koji niti kapira niti ume da kaze nesto smesno?
uzgred, zenska introspekcija bez smisla za humor, to jest samoironiju, vrlo je mucna i nesrecna pojava. u nasoj knjizevnosti najbolje ju je opisao mesa selimovic u romanu tvrdjava, izmedju ostalog sublimirano kroz predivnu sintagmu *rob samosvesti*... jok, nego je momo kapor, drage citateljke ;)
(neutralni felsh, 24. avgust 2015 02:18)


lapsus, nije roman *tvrdjava*, nego *ostrvo*.

Eh

pre 8 godina

"Elem, za imati šarma (čitaj duha) treba biti izvanredno emocionalno inteligentan."

(Komentatorka, 24. avgust 2015 13:19)

Pa ne bas, odnosno nije pravilo. Skoro je bio clanak o Gebelsu gde je pisalo da je imao izvanredan smisao za humor. O Jozefu Gebelsu pricamo. Kakvu je emocionalnu inteligenciju on posedovao? Naravno, sa druge strane imas Jim Kerija, Robina Vilijamsa, kao duhovite osetljive tipove. Tako da humor je ocigledno neka nadkategorija, ili imas smisao za humor ili ne, dodje mu kao neki dar. A da ne pricamo sto je i delom subjektivna kategorija. Ono sto je tebi smesno, meni nije i obrnuto. Tako da je ovaj clanak malo "labav" da tako kazem. Ispada da svi moramo posedavati smisao za humor ako mislimo da stvaramo porodicu. Pre ce biti da se treba biti interesantan drugoj strani, zanimljiv, biti dobar sagovornik. Nemaju svi taj dar da odlicno barataju sarkazmom, ironijom, da sarmiraju na taj nacin. Inace, ako se malo dublje analizira, ljudi koji su generalno skloni da sarmiraju i kojima je na taj nacin stalo do tudjeg misljenja cesto su narcisi, odnosno sa narcisoidnim poremecajem licnosti. Upravo je Gebels takav bio. Izuzetno opasni ljudi.

damin gambit

pre 8 godina

... jok, nego je momo kapor, drage citateljke ;)
(neutralni felsh, 24. avgust 2015 02:18)

lapsus, nije roman *tvrdjava*, nego *ostrvo*.
(neutralni felsh, 24. avgust 2015 11:14)

Izgleda da sam pogrešila u proceni da ste feminista. Ovakva, ničim izazvna šala na račun ženskog roda Vam loše stoji. Malo koji devojčurak nije čitao "Beleške jedne Ane". Ne, odmah posle " Družbe Pere Kvžice" smo navalile na Mešu Selimovića. Baš me zanima šta ste Vi čitali u sedmom razredu.

PS.Lapsus koji ste napravili je previd zbog koga se predaje partija. Taknuto-maknuto:) Ovo što ste uradili je postfestum analiza. Znala sam da niste šahista, previše ste ražbarušeni:)

mica

pre 8 godina

Slazem se .Zene gledaju da li je duhovit,bolje I to nego namcor.Nije presudno,ali svakako da je veliki plus u bilo kakvoj komunikaciji I sa partnerom(ili novim deckom) I uopsteno u zivotu.Puno puta sam cula da muskarci gledaju izgled I to ih privuce kod zena.To je tacno.A zene privuce kada muskarac prica,a jos kada je duhovit I iskren,to prolazi.

masterkg

pre 8 godina

Ja sam veoma duhovit ali zene ne padaju na mene,pored toga ja sam i veoma sarmantan ali opet nista.Mislim da ovakva istrazivanja treba da idu u drugom pravcu npr.fizicka snaga,finansije.Jer kako objasniti da ja pored duhovitosti,sarma,inteligencije,visoko moralnih nacela,stambene situiranosti,redovnih primanja i sa 45 god. ne mogu da imam makar i prosecnu devojku(zaboravio sam da kazem da sam skroman) a o zeni mogu samo da sanjam.Ja razumem da je ovo novo vreme i ne trazim mladu devojku(mada bih zeleo)ali me cude zene od 40,50 i 60 godina koje su isto same.Ipak,optimizam na kraju iako mi optimizam nije jaca strana,naime treba reci da u zivotu nisam imao puno uspeha(sport,devojke,skola,posao...)tako da nisam mogao da jacam svoje samopouzdanje.I na samom kraju nadam se da cu pronaci i ja drugaricu.Puno vas postujem i cenim,vas verni citalac.
(ljubisa, 24. avgust 2015 02:50)
Ljubiša legendo .... :-))))
probaj da curama prezentuješ tu duhovitost i šarm, poradi na samopouzdanju (može i sa stručnjakom) i videćeš da će cure da nasrnu samo tako ....

blackdog

pre 8 godina

O da. Duhovit na onaj sarkastican nacin, ali nikako zajedljiv. Da ume da se sali na sopstveni racun ali i da prihvati salu upucenu njemu. Prepricavanje masnih viceva, ismevanje ljudi na nacionalnoj i rasnoj osnovi, sovinisticke opaske ne spadaju pod "smisao za humor". Nazalost, vecina takvih frajera smatra sebe izuzetno duhovitima. Da bi bio duhovit neophodno je da budes inteligentan, da umes da "doskocis" sagovorniku i kad tebe neko potkaci da shvatis kao salu a ne da se naburis ili, jos gore, pomahnitas i pocnes da vredjas.

Trovach

pre 8 godina

Moja supruga voli kada pricam kao inspektor Kluzo, ali ne radim to cesto da joj ne dosadi. Volim da je nasmejem jer se i ja tada bolje osecam.

Komentatorka

pre 8 godina

@Eh
Nigde ne pominjem humor, već šarm u smislu harizme. Gebels sigurno nije imao EQ ni u tragovima. Da, narcisoidan sigurno. Samim tim opasan manipulator.

joja

pre 8 godina

Dan danas, posle 15 godina koliko sam sa devojkom, kasnije i suprugom, zasmejavam je svaki dan, ali bukvalno i to me cini jako srecnim, a ocigledno i nju :)

neutralni felsh

pre 8 godina

(damin gambit, 25. avgust 2015 09:44)

ne, niste pogresili - feminista jesam, ako tako egzoticno treba nazvati nekog ko pored naklonosti zastupa ideju da su zene u svemu jednake sa muskarcima. moja nezgrapna sala nije bila toliko u vezi zena i njihovog poimanja literature (vestacki i kobno podeljene na "laku" i "tesku" ko da je industrija), koliko na racun opsteg zenskog citalackog mesta, narocito na racun stereotipskih konotacija. cudi me da to niste primetili? u svakom slucaju, mislim da saljivo peckanje ili podbadanje, makar i nicim izazvano, ne znaci manjak postovanja nego visak zelje za komunikacijom, makar zajednickim osmehom. i adekvatnom i sarmantnom kontra-reakcijom, zar ne? :)
hvala na upitanju, negde u sedmom sam gutao opus artura klarka, a negde iz tog doba secam se i divne knjige branislava rakica "kako su ratovali korcnoj-spaski"... interesovanje za kapora, nekada simpaticnog "mondenskog kent-viski poludisidenta", prestalo je usled njegovog politickog angazovanja 90-ih.

p.s. lapsus je bio posledica moje inflacije u pisanju komentara na nasem sajtu. ne unosite dedukciju, koliko god promucurna bila :) fenomen lapsusa nema mnogo veze sa mentalnom disciplinom. ekvivalentno, komentarski simulakrum nije partija saha na nivoima na koje ste, verujem, Vi navikli, nego kolokvijalno i nonsalantno pokretanje figurica, na nonsalantnim meta-nivoima gde su pobeda i poraz akterima vrlo irelevantni pojmovi.
znao sam da ste odlican sahista, premalo ste ražbaruseni ;)

damin gambit

pre 8 godina

@(neutralni felsh, 25. avgust 2015 18:21)

Nije mi bila namera da "paradiram" šahom. Zadržala sam se na njemu taman koliko je trebalo. Kada su ponudili više rada, odlučno sam rekla ne. Nisam želela ropstvo. Kako bih uz studije i šah uradila još toliko toga što me je interesovalo? Više sam volela samu igru. Takmičenja me nisu interesovala. Par kategorničkih skalpova i to je sve.
Uživo sam pratila meč koji pominjete, ushićena naravno. Tri puta sam predvidela kovertirani potez:). Navijala sam za Korčnoja.

Eto, cele studije sam provela igrajući preferans. Za šahistu jednostavan, ali kratak, živahan, brz, adrenalinski.

Sa delom o svrsi komentarisanja se slažem potpuno. Uzgred, na greške češće ukazujete Vi. Ja obično kuliram. Lova na svoje i tudje greške mi je preko glave. Ne znam kako je ostalima, ali ja se "ubijam" od konvertovanja Vaših iskaza na meni jasne i razumljive. Ponekad mi se čini da zaboravljate da ovde nemamo ni culo vida, ni čulo sluha, a taj smesak moze da znači svašta. A tek dvosmislice:) , ludilo.

Nisam razbarušena, ali sam znatiželjna, pa je i ovo komentarisanje deo toga. Sa feminizmom nema zezanja. To je siguran način da me razbesnite.

PS. Kako sam se nadala dobro sam prošla u ovom odgovoru. Kuku meni, pretila je opasnost da postanem mastodont :)

neutralni felsh

pre 8 godina

@ damin gambit

nije se pomislilo da paradirate sahom! naprotiv, izuzetno cenim kad neko odneguje stare pasije iz ranijih mladosti i pridrzava ih se "u skoro svim porama zivota". naprotiv, zavidim vam na istrajnosti i kontinuiranom usmerenju. egzemplarno, ja sam iz skole pobegao u fudbal, iz fudbala na studije, iz studija u inostranstvo, iz inostranstva u fudbal, iz fudbala u ko zna koje vode; pocevsi na jednom zavrsio sam na skroz drugom mestu, ako tako moze da se nazove visak sklonosti ka sirokim dijapazonima... i skoro nista nisam obavio do kraja. mozda tek neku partiju preferansa. zato me je vase zapazanje o razbarusenosti toliko potreslo ;) premda sam mentalnu disciplinu donekle uspostavio tek mnogo kasnije.
knjigu sam citao retroaktivno, jer sam u doba meca korcnoj-spaski imao nekoliko godinica. ali se dobro secam oca u to vreme, i zanosa kojim se pratio svaki potez, i potonje analize sa komsijama. nikada oca nisam pobedio u sahu, jednom me je pustio, skoro sam plakao od muke. i on je voleo korcnoja. i ja, nesto kasnije, dok sam citao knjigu. to vreme markantnih sampiona i opste sah-histerije nikad nece da se vrati.

(nastavak)

neutralni felsh

pre 8 godina

@ damin gambit

(nastavak)

na komentima drugih ukazujem samo na logicke i eticke greske, pravopisne i stilske me ne zanimaju. valjda zarad opsteg dobra - kao drustvu, odavno nam fali kriticka javnost, pa bih valjda da neskromno nadoknadim deficit. podrzite me nekada u toj borbi ;)
zao mi je ako vas nekad namuci moj razbaruseni portabl stil pisanja. previse pisem onako kako govorim, mislim da je to jedini razlog. paradoksalno, moja trenutna profesija je blisko u vezi sa konciznim para-marketinskim pisanjem. jos jedan od dualizama koji ce mi doci glave :)
moramo se zezati sa svime, cak i sa feminizmom. zasto tvrdite da ne? zasto imam utisak kao da slusam zagorku golubovic? ;) svi smo mi sala, u sali zivimo, iz sale smo nasali i ka sali putujemo. jedimo treba da se trudimo da sve te sale ne budu neslane. to mastodonti nikako da shvate, a Vi to svakako niste.

damin gambit-u potrazi za novim pseudonimom

pre 8 godina

@neutralni felsh

Ovim komentarom ste me malo rastužili. I ja sam se setila onih koji su me naučili da igram. Naučila sam pravila gledajući igru svojih roditelja. Oboje su bili dosta dobri. Imala sam oko sedam kada sam ih dočekala s posla sa uredno poredjanim figurama i željom da posle ručka igramo šah.
(moja najdraža, mladja sestra, je još uvek "lečila lutke"; kasnije su nabavili i drugu tablu) Otac je preuzeo ulogu učitelja. Igrali smo svakodnevno. Kalkulisao je sa remijima, ali me nikad nije pustio da ga pobedim. ( Za to je bila zadužena majka). Prvi put sam ga pobedila sa dvanaest. Bio je to praznik za mene. Kasnije sam shvatila da je to bio i njegov praznik. Tek, TV je stajao u kući, uglavnom, bezveze.

Gde nadjoste baš Zagorku Golubović?:). Naravno da ima zezanja sa feminizmom, ali ne bez posledica. U vreme naših velikih feminističkih debata uvek bi se našao koji pametnjaković da potegne šah kao argument. Daj, dečko, da te vidimo. Nećeš mi tu tek tako izigravati Bobija Fišera. Ti skalpovi su mi najmiliji.Ovde završavam sa šahom.

Vaš stil komentarisanja mi se veoma dopada. Strpljiva sam, ali ponekad brinem da se ne zaletim. Imate spektakularne završnice, ponekad, prave minijature. Sad mi je jasnije otkuda. Razbarušenost je bio kompliment. Kad dodam fudbal, pa gotovo da ste renesansni tip. ( malo prejako, što da ne:)

damin gambit-u potrazi za novim pseudonimom

pre 8 godina

@neutralni felsh
(nastavak)

Fudbal je svakako iznenadjenje. Ne, nikad ne pravim paušalne skupove, a u fudbal se razumem najbolje od svih u porodici. Moji momci vole košarku. Ja njima: mlate se tu četrdeset minuta da bi igrali penal završnicu, oni meni muško šovinističke zavrzlame. Zabavi nikad kraja:)

Imala sam želju da Vas podržim u simultanki koju ste odigrali pre neki dan na temu holokausta ( nisam ni uspela prebrojim table). No odustala sam, kada sam videla kako Vam ide. Irelevantno, neirelevantno, dobili ste sve, što se mene tiče. Ja neman živce da se raspravljam sa onima koji mašu žrtvama.

I na kraju, mislim da nas čeka veliki posao sa izbegličkom krizom. Veoma se plašim desnice. Tu ćemo morati da se angažujemo svi da bi smo, kolko tolko, ostali normalno društvo. Digla sam ruke od politike, ali ovde će biti potrebni baš svi.