Nedeljni horoskop za period od 09.02. - 15.02.2015.

Pogledajte šta vam zvezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja, ali i kakva hrana će vam najviše prijati ove nedelje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.02.2015.

00:00

Default images

Ovan

Nedostatak kalijuma dovodi do razdražljivosti. Koristite namernice bogate kalijumom.

Ljubav

Eh, ta ljubav. Celi život tragamo za „njom“. Kako bi bilo divno da svi imamo jednu istu definicuju i stav po pitanju ljubavi. Na početku nedelje, vi Ovnovi se susrećete sa egzaktinom konjunkijom Venere i Hirona u vašem 12.polju, polju strahova, blokada, skrivenih stvari i tajni, osećanja krivice, tajnih neprijatelja, tajnih veza... Ovo je i kuća iluzija, pa neće biti sve onako kako vam se čini kada je vaš partner u pitanju. „Da volite i da vas neko voli“ je ona skrivena i duboka potreba. „Ranjeni isceljitelj“ Hiron se vezao za vašeg vladara polja braka i partnerstva –Veneru i doneće vam „lični ključ“ da se oslobodite onoga što vas pritiska, bilo da ste u ozbiljnoj vezi i braku ili partnerstvu koje je neobavezno i tajno. Sve što nema skladnost ne vredi i zato se ne vrtite u začaranom krugu kada su emocije u pitanju. Neko od prijatelje nije najbolji savetnik sada. Čitava nedelja vam neće dozvoliti da dođete do pravog zaključka. Vaši planovi se ne ostvaruju i situacije nameću da ste tu zbog drugih i za druge, a ponajmanje za sebe. Nećete biti zadovoljni sobom,bez obzira na vašu lepotu i vrednost. Pazite se ljubomore, sukoba sa umišljenim ili stvarnim suparnicama. Posesivnost može biti jedan od ometajućih faktora stabilnosti vašeg odnosa. Neke veze koje su već krenule put nestabilnosti će tokom početka nedelje doživeti svoj kraj. Ovo posebno važi za predstavnike druge dekade. Uglavnom će početak nedelje biti obeležen frustracijama i potrebom da se oslobodite prevelikog pritiska. Tamo gde se ne traži stabilnost, već su kontakti obojeni erotskom energijom biće burno, strasno i takvi odnosi će najbolje proći ove dane. Oni koji će „lečiti“ već postojeću emotivnu bol kroz strast mogu proći dobro ukoliko ne usmere svoju potrebu za stabilnom vezom na novu osobu koja im naglo ulazi u život. Sve što se dešava je privremeno. Posebnom 13. i 14. februar ima pozitivniju energiju za Ovnove druge i treće dekade. U ljubavnim kontaktima će proći loše samo oni koji daju lažna obećanja. Partnerstva tokom tih dana imaju velike mogućnosti da nađu izlaz iz već „krhke“ veze.

Posao

Sve više dolaze do izražaja situacije iz prošlosti kada je polje posla u pitanju. Rešavanje starih problema imaće posebno oni Ovnovi koji rade za neke veće institucije, firme. Ne odugovlačite u nekim odlukama, ali isto tako ne žurite a iskazivanjem svog ličnog stava kada je polje posla u pitanju, jer možete da imate veće ili bolje reći burnije posledice. Pluton iz polja karijere vas „gađa“ ( kvadrat) posebno one Ovnove druge dekade i donosi promene koje ne možete da kontrolišete. Vi lično ste spremni za budućnost, ali vas Pluton zbog svoje pozicije u Jarcu navodi na prošlost, hteli vi to ili ne. Sve dok se ne rešite tereta prošlosti ništa novo ne možete da sagradite i stvorite, iako ste više nego ikada svesniji šta hoćete. Mogu da nedostaju neki delovi „slagalice“, ali nakon ove nedelje vi ćete imati jasniju misao po pitanju vaših planova. Velike stvari, a sa druge strane ograničavajuće okolnosti doprinose da Ovnovi prve dekade jasnije izražavaju svoje stavove, misli i osećanja. Shvatili ste da put promena je jedini i ispravan put i to je dobro.

Novac

Bolje vam je da budete jako oprezni pri novčanim transakcijama. Sve prošlo može da vas stigne i na ovom polju. Plaćajte zaostale računa. Sređujte stare dugove da biste mirnije spavali. Čitava nepredvidljiva situacija na polju novca vam ne da mira ni na javi ni u snu. Oni koji rade ilegalno ili su deo neke nezakonite priče imaju bolju priču što se tiče dobitka, ali morate biti više nego oprezni pri svakoj akciji. Smeštanja, rekla-kazala priče mogu biti deo uzroka, a posledice toga možete da pretpostavite.

Zdravlje

Krvni sudovi mogu biti kritična zona. Nervi i disajni putevi. Sada vam je najkorisniji san i odmor. Ne izlažite se velikim naporima, kao i naglim promenama temperature.

Bik

Za ispravan rad štitaste žlezde jedite namernice bogate jodom.

Ljubav

Platonske veze i simpatije mogu da se pokrenu u pravom smeru, posebno ako ovakav kontakt već duže vreme traje. Brojne pometnje u ovom polju biste mogli sami sebi da stvorite ako se vežete za nekadašnja razočarenja koja nemaju nikakve veze sa sadašnjom emocijom. Neko će vam nesebično pomoći da rešite ljubavne probleme. Neki od vas će iskusiti svoje prve ljubavi, neki od vas prvi seksualni odnos, neko razmišljati da li da postave odnos na viši nivo, dok neki će razmišljati da uplove u bračne vode. Planovi će biti vođeni osećanjima, možda u trenu puni idealizma, zaronjeni u potrebu da nađu svoju mirnu luku. Prošlost ulazi u naše pore, pa će nekima od vas upravo ta prošlost zakucati ponovo na vrata i tražiti da razjasni nekadašnje emotivne potrebe. Treća dekada će uglavnom preživljavati pozitivnije situacije u ovom polju i to sredinom nedelje. Druga dekada Bika može imati porodične probleme, iako imaju sve šanse da reše sve nesuglasice.Neki od vas će imati dosta sreće u rešavanju ljubavnih problema svojih prijatelja.

Posao

Oni koji se bave humanitarnim radom, koji rade u socijalnim službama, oni Bikovi čiji je posao vezan za internet mogu da pokrenu priče koje će sebi i drugima doneti materijalnu sigurnost. Ovde je prisutna jaka osetljivost na komentare, na izgled vaših radova ili načina na koji radite. Možda se pojedini okreću drugačijem načinu funkcionisanje. Još uvek živi strah od naglih promena, padova, oscilacija životnih, pa ih sama ta energija tera da se “budite”, ponekada ne prijatno. Istražujte svoje domete, pravite restrikcije loših navika da biste uklonili svaku dalju smetnju. Ne mešajte ljubav i posao tokom.

Novac

Ova nedelja je poslednja u jednom nizu od mesec i po dana kada ste imali većih troškova. Neo od vas je trošio na zadovljstva, pojedinima se dešavale situacije gde su jednostavno morali da pomognu novčano svoje bližnje ili da plaćaju račune koji su se nagomilali. Takođe nedelja kada novac koji čekate može da pristigne, posebno nakon 12.februara kada vladar vašeg polja novca ( Merkur ) krene direktno.

Zdravlje

Kičma može biti vaša bolna tačka tokom ove nedelje. Neophodan vam je sport tj. neko fizičko angažovanje.

Blizanci

Trebali biste ishranom da poboljšate nervnu napetost i iscrpljenost organizma.

Ljubav

Blizanci generalno u ljubavi kao da preispituju sve loše stvari koje su im se dešavale od ranije. Pojedini će upoređivati svoju prošlu ljubav sa vezom u kojoj su sada. Mnogima će cilj biti sa srede svoje odnose bilo da su oni bračni ili ne. Moguće je da ćete biti tvrdoglaviji nego inače. Pojedini će pokušati da dođu do svog cilja bez skrupula, dok će drugi da dživljavaju patnju na sebi svojstven način, a to je da sami sebi govore i podsećaju gde im je mesto.Savet je da ostavite prošlost iza vas i krenete dalje. Okolina i bližnji će imati različite stavove od vas kada su vaša partnerstva i ljubav u pitanju.

Posao

Duboko ste krenuli da razumete promene kroz koje prolazite u ovoj oblasti. Ne menjaju vam se ciljevi, ali vi drugačiji, na totalno različit način funkcionišete. Tek se pripremate za nove početke. Vaš cilj je vaša samostalnost i to će vam biti jak pokretač za sve odluke koje trebate da doneste. Vaš vladar Merkur kreće direktno u kući poslovnih uspeha, inostranstva, visokog obrazovanja, dostignuća, mudrosti, kući dobre sreće. Samim tim vaša svest, volja, a i okolnosti pokreću napred. Ono što ne biste trebali da radite jested da ignorišete ljude. Ne znate kada će vam ko zatrebati. Izbegavajte konfrontacije jer umesto da se podignete možete da padnete.

Novac

Vladar vašeg polja novca je lepo vam započinje nedelju svojim tranzitom u znaku Vage. Obri kontakti, novčane transakcije. Nedelja će biti promenjljiva. Pazite na troškove. 13. i 14. možete očekivati dobar priliv novca iz inostranstva. Za neke od vas novac dolazi preko partnera.

Zdravlje

Osetljiviji su vam zglobovi i koža. Lako se umarate i nervozni ste tokom ove nedelje.

Rak

Okrenite se proteinima i morskim plodovima.

Ljubav

Pojedini će tragati za uzvišenom ljubavlju. Neki Rakovi će lečiti svoje emotivne rane negde na putu, dok oni koji su već duže vreme bez partnera mogu sresti ljubav koja će ih prodrmati. Ne žurite u odlukama. Pustite da sve teče spontano I lagano. Ne namećite pritisak da sve mora biti idealno. Razvedeni mogu pokrenuti priču o drugom braku, bilo das u u odnosu koji treba da se definiše na još stabilniji način bilo das u nedavno upoznali nekog ko im odgovara u potpunosti kao partner. U ovoj oblasti ste već duži period osetljiviji. U ovoj nedelji možete dobiti jaču potrebu da ovo polje sredite i da se pokrenete na drugačiji način. Rakovi treće dekade mogu imati strasnu, ali kratku emotivnu priču.

Posao

Kako je Saturn ( s kraja protekle godine ) krenuo put vašeg polja posla, vi sve više želite da ova oblast bude na čvrstim temeljima. Pouzdani ste, ali isto tako tražite od saradnika ili podređenih da budu prema vama u takvom raspoloženju. Trudite se da izbegavate stresne situacije iako će ih srećom biti manje nego inače. Početak nedelje može da vas emotvivno uzdrma pa da poremeti vašu sigurnost. Pazite da vam vaši lični problemi na oduzimaju energiju i vreme koje trebate da uložite u ovoj oblasti.

Novac

Dosta nervoze je prisutno zbog nestabilne materijalne situacije. Neki od vas će imati vesti o nasledstvu ili većoj novčanoj pomoći. Razvedeni roditelji mogu konačno pokrenuti dobru priču što se alimentacije tiče. Vrednosni papiri mogu vas obradovati od sredine ove nedelje. Neki stari planovi mogu da se pokrenu tokom ove nedelje kada su finansije u pitanju.

Zdravlje

Više pažnje trebate da posvetite stanju vašeg organizma.Već izvesno vreme razmišljate koje lekare trebate da posetite da biste jednostavno znali da lit rebate veću pažnju da posvetite nečemu. Način ishrane morate da korigujete. Mogući problemi sa kardiovaskularnim sistemom.

Lav

Izbegavajte previše mesa i alkohol.

Ljubav

Tokom ove nedelje pažnja vam je dosta usmerena na partnerske odnose. I ove sedmice izbegavajte rasprave i svađu. Neke stare priče ostavite tamo gde im je mesto, u prošlosti. Pojedini nisu još uvek raščistili sa sobom šta žele u ovoj oblasti kada je stara emocija u pitanju. Bitno je da ste vi drugačiji i da na drugačiji način funkcionišete i samim tim ćete postaviti svoju ljubav na zdravu i stabilnu osnovu za budućnost. Neki od vas bi trebali da se paze tajnih veza i flertova. Može se već tokom kraja ove nedelje otkriti neka takva priča. Zamislite posledice.

Posao

Oni koji se bave trgovinom, ortačke firme, socijalne službe, rad na internetu mogu da budu uspešniji u narednom periodu ili da se barem pokrenu u pravom smeru. Papirologija vam konačno ide na ruku.Ugovore, legate ipak ne potpisujte tokom ove nedelje. Sačekajte sledeću. Ko ima kontakta sa inostranstvom može dobiti informacije koje izvesno vreme čeka. Vreme je za postavljanje planova, akcije ipak tokom sledeće nedelje. Studenti mogu imati više sreće na kraju ove sedmice kada su ispiti u pitanju.

Novac

Novac od nasledstva, sponzorstva, pomoć drugih može biti priča broj jedan kada su neki predstavnici ovog znaka u pitanju. Neki od vas mogu imati otvorenu konfronataciju oko novca. Vraćajte dugove, plaćajte račune. Budite realni u ovoj oblasti.

Zdravlje

Vežbe, fizička aktivnost. Žene ovog znaka bi trebale da se reše viška kilograma, pa u tom pravcu se pokrenite tokom ove sedmice. Pazite na pankrea, kukove, butine. Izbegavajte stres i preterivanje u jelu i piću.

Devica

Podložni ste bolestima creva. Koristite adekvatne namernice.

Ljubav

Nećete imati saglasnost partnera ako ste rođeni u poslednjoj dekadi ovog znaka. Biće vam potreban neko da vas stimuliše. Mogući usponi i padovi u braku mogu da dobiju pravi oblik tokom ove sedmice. Pojedine Device nemaju snagu da se odupru strasti, ali ne zaboravite da ste još uvek skloni idealizovanju partnera. Neki od vas su već otkrili prevaru partnera. Ovo je nedelja kada će vam situacije tražiti da znate u kom pravcu idete, jer neki odnosi jednostavno moraju da dožive promenu, transformaciju. Neki od vas će preći preko te loše epizode, dok drugima će ovo biti poslednja kap u čaši.

Posao

Već od sredine nedelje vas saradnici neće “mučiti” svojom neefikasnošću. Biće vam lakše da sređujete dokumentaciju i papirologiju ako je to deo vašeg posla. Vreme je da započnete neku novu, drugačiju fazu. Vi ste već na neki način spremni. Loše vesti mogu biti samo lažna dojava, tako da ne obraćajte pažnju na to sada. Drugi I dalje imaju više koristi od vašeg rada nego vi. Imajte to na umu kada poželite da nešto promenite u načinu svog funkcionisanja u ovoj oblasti. Neki od vas planiraju da menjaju posao, pa je to moguće već koliko na kraju ove sedmice. Pojedine Device će raditi na planu o dodatnom poslu. Brze reakcije nisu još uvek preporučljive.

Novac

Mogući su dobici preko trgovine, sudskih procesa, ortakluka. Za neke će to biti samo u najavi za naredni period. Pojedini će imati neprijatna suočavanja sa partnerom oko novca, raspolaganja materijalnim dobrima i zajedničkim finansijama.

Zdravlje

Problemi sa moždanom cirkulacijom.Već neko vreme živite na rubu psihičke i fizičke iscrpljenosti. Osetljivi su vam zubi, gornja vilica i oči. Potrebno je da se više krećete.

Vaga

Lagani i redovni obroci.Jedine puno salate.

Ljubav

Slobodni će uživati u slobodnim aktivnostima, zabavama nespremni da se još uvek daju jednoj osobi. Postoji mogućnost da sretnete mnoge zanimljive osobe tokom ove nedelje. Oni koji pokrenu dubinu osećanja mogu da dožive trenutke blaženstva. Većina vas će ipak velike strasti, dubinu emocija imati u vezi koju ne odobravaju vaši bliski. Misli i planovi su vam okrenuti ka toj osobi, ali planovi ne mogu da se ostvaruju sada. Neki će svoje srce naći u odnosima koji su tajni i zabranjeni. Oni bračni bi trebalo da paze da se nekadašnje tajne ne otkriju sada. Taman ste sredili svoje odnose sa partnerom.

Posao

U slučaju da nemate posao, postoji mogućnost da ga nađete sada. Vama je više nego potreban, ne samo zbog novčanih neprilika. Pazite da početo ushićenje se ne pretvori u razočarenje kada uvidite kakvi su ljudi sa kojima treba da radite. Neki su ograničeni u ovoj oblasti. Komplikacije se i dalje nižu. Otvorena neprijateljstva, pritvorena neprijateljstva – sve je deo vaše poslovne realnosti koja vas umara i tera da napravite neki iskorak iz ovog ružnog “sna”. Izloženi ste napadima, neugodnostima, ali je dobro što je ovo poslednja nedelja u nizu nekih zastoja.

Novac

Novac dolazi, odlazi. Bitno je da ga ima na računu – ponekada pomislite. Ova oblast zahteva oprez, ali se vidi brz oporavak kroz ovo polje.

Zdravlje

Hormonski poremećaji, zadržavanje vode u organizmu. Sve što vam izaziva zdravstvene smetnje korugujte. Nećete imati dobar odnos sa svojim lekarom. Moguće su teškoće oko nalaženja odgovarajućih lekova.

Škorpija

Nemasno meso, morski plodovi, riba. Sve je ovo idealna hrana za vas.

Ljubav

Željni ste provoda, novina, novih ljudi. Moguće je da ljubav procveta. Ovo posebno važi za one iz treće dekade koji su spremni da se daju u potpunosti svom partneru. Ovo je period naglašene seksualnosti. Jaka naklonost suprotnog polja, iskazivanja potreba je naglašeno. Većina vas će ipak završiti u zoni flerta ili erotskog kontakta. Dobri odnosi sa decom mogu biti aktuelni za mnoge Škorpije. Možda konačno sredite neke nesuglasice iz prethodnog perioda.

Posao

Uporno želite nešto da promenite. Ova sedmica ima nagoveštaja da se polako otisnete u te željene promene. Morate mnogo da se potrudite da pokažete šta umete i šta možete. Sve to će se u nekom doglednom periodu isplatiti. Ne smete trošiti energiju uludo. Predstavnici druge dekade se okreću više poslu, iako su više umorniji od svoje “sabraće”. Nervna napetost i krize umora i iscrpljenosti su više prisutne kod predstavnike te dekade. Nešto morate da menjate, hteli vi to ili ne.

Novac

Stabilnim koracima idete napred. Tu i tamo se desi neki peh. Ovo polje će vam biti organizovanije ako dobro rasporedite novac. Prilivi i odlivi su konstatni, ali je bitno da finansije pristižu.

Zdravlje

Skloni ste upalama i psihosomatskim bolestima tokom ove nedelje.

Strelac

Izbegavajte masna i začinjena jela. Koristite namernice bogate vitaminom B

Ljubav

Nemir u porodičnim odnosima je posledica mešanja bliskih. Mir sa partnerom kada su planovi u pitanju. Moguće da još uvek nemate izlaza iz neke priče, ali definitivno je nedelja kada će neke informacije da promene i pokrenu završetak vaše agonije. Većina vas je usmerena na erotiku i prolazne priče. Tako vam je lakše. Pojedini su skloni da se upuste u nekoliko ljubavnih veza. Jednostavno je to vaš beg od nekih problema koji su prisutni u kući, porodici, bilo da ste u braku ili ste slobodni. Streknite svest šta je vaša najdublja potreba inače se vi u svim odnosima osećate sputano i kao gubitnik.

Posao

Privatni poslovi mogu biti ugroženi nemirom koji dolazi od bliskih ako je kolektiv tipa porodične firme. Neke nesuglasice jenjavaju, ali greške, mutne radnje izbijaju na površinu. Generalno ćete se više baviti problemima porodice i kuće, ali to ujedno može biti podstek da sredite ovo polje koje nije ni malo stabilno. Neki od vas će poželeti da promene posao,a adekvatne zamene još uvek nema.

Novac

Neka ozbiljnija ulaganja još uvek izostaju. Moguće je da pokrećete planove u ovoj oblasti. Još vek su pristutni sitniji novčani dobici.

Zdravlje

Emotivni pritisci i nerazumevanje okoline doprinosi psihosomatskim problemima. Fizička aktivnost

Jarac

Izbegavajte čokolade, sokove i alkohol. Preporučuje se planinarenje i hodanje.

Ljubav

Kratki ljubavni susreti. Vodite neumornu borbu sa sobom šta vam je činiti sa jednom osobom u vašoj neposrednoj okolini. Postoji jaka hemija. Možda ste na korak do ostavrenja snova, s tim što ti snovi nemaju kod vas još potpuni oblik. Ptencijalni partner ne želi kratku vezu. Nije usmeran/a samo na flert i erotske susrete, pa će vam to biti kočnica da se upustite u tu priču. Neki od vas imaju jaku želju da se dopadaju okolini. Bračni se zadovoljavaju postojećim odnosom. Neki od vas su sigurni da je osoba pored njih ona prava i jedina.

Posao

Neko nezadovoljstvo može biti pristuno, ali generalno nemate lošu postavku ovog polja.Rešavajte stare i zaostale stvari. Pokrenite se u nekim planovima. Gledajte da te planove ne otkrivate. Prisutni su strahovi od krahova, gubitaka. Morate se izboriti prvo sami sa sobom oko toga. Osećate ko vam nije naklonjen. Ne zanemarite uticaj neke osobe koja iz senke radi na tome da vam oslabi uticaj u ovom polju.

Novac

Nakon kretanje Merkura napred vi imate na računu novac koji već neko vreme čekate. Moguće da je ova nedelja vezana samo za papir ili dokument koji je za vas dobitan.

Zdravlje

Preterivanje u bilo čemu nije dobro u ovom polju. Takođe ne zanemarite postojeće zdravstvene probleme.

Vodolija

Uzimajte namernice bogate fosforom. Riba je najbogatija tim mineralom.

Ljubav

Ljubav teče svojim tokom. Neki od vas iščekuju željeno. Pojedini se sve više odlučuju za brak i zajdništvo, bez obzira da li su u dugoj vezi ili su osobu svog života sreli u skorije vreme. Predstoji vam harmoničan brak ako se odlučujete na taj korak sada. Mnogi se protive tome. Videćete ko vam je prijatelj i ko vam misli dobro. Pobedićete neprijatelje.

Posao

Neke stvari se pokreću i u ovoj oblasti. Pazite da ne pravite nagle pokrete I odluke. Nije još uvek vreme za prekide postojećeg posla. Ako ste nezaposleni moguće su dobre vesti na kraju ove nedelje. Ne smete prerano da se radujete, iako imate razloga za to. Nekako vas je strah da vam se planovi ne poremete. Mnogi od vas menjaju concept ponašanja prema saradnicima i kolegama

Novac

Ova oblast vam je nezadovoljavajuća.Imate prilive novca, ali novac odlazi brže od željenog.

Zdravlje

Bolesti mogu biti posledica iscprljenosti organizma. Pazite na zube, kosti i krvnu sliku.

Ribe

Nedostaje vam joda u organizmu. Jedite morske polodove.

Ljubav

Potrebna vam je zaštita od zlih ljudi i jezika. Skloni ste da se osamite. Partner vas ne razume, a i vi njega/nju. Pojedini će doći do tačke razdora, razvoda. Neki odnosi se ne mogu više popraviti. Pazite da na vaše mišljenje ne utiču tuđe reči. Okolnosti iz prošlosti su bile neobične I ograničavajuće i vi niste mogli da utičete na ovu oblast onako kako ste želeli. Kratak i buran susret na kraju sedmice. Erotski spoj je u pitanju. Na vama ostaje šta ćete uraditi.

Posao

Oblast posla donosi obrte. Stare situacije i dalje su aktuelne. Problemi se mogu širiti. Nešto mora da pukne da bi se stvorilo novo. Pazite šta potpisujete tokom ove sedmice. Iako vam se neke dobre vesti prosleđuju, budite oprezni. Neprijatelj vas budno prati. Nadređeni imaju različito mišljenje o vama. Budite mirni i ne iskazujete kome ste naklonjeni.

Novac

Priliv preko partnera ili porodice. Neko od vas će dobiti novac od sudskog procesa.

Zdravlje

Nerva napetost, virusne infekcije, problemi sa stopalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: