Mesečni horoskop za avgust 2017. godine

Pogledajte šta vam zvezde predviđaju za tekući mesec.

Izvor: B92

Utorak, 01.08.2017.

00:01

Mesečni horoskop za avgust 2017. godine

Ovan

Ljubav

Polje doma i porodice podržano je tranzitom Venere tokom većeg dela avgusta meseca. Iako je ovo izuzetna prilika da svoje bračne zajednice dovedete u neko fino, korektno, dosta stabilno stanje, ipak ćete povremeno morati da obratite više pažnje na odnos sa partnerom. Naime, verovatno je da ćete na neke situacije koje su oboma bitne gledati na različite načine, pa postoji prostor za nesporazume I sitnija razmimoilaženja. Od početka treće dekade avgusta situacija se u znatnoj meri popravlja, a ovo je u isto vreme odličan period I za zajednički odmor, pa čak I za planiranje prinova. U dužim emotivnim vezama tokom većeg dela meseca vi I voljena osoba ćete težiti drugačijem modelu ponašanja, što može vaš odnos dovesti I do nekih napetih momenata. Vi ćete biti u fazonu izlazaka I prijatelja, dok će partner biti emotivniji nego inače I imati velike planove za vašu budućnost, za koje vi sada niste spremni. Smirivanje i stabilizacija tek pred kraj avgusta. Slobodni Ovnovi će u većem delu meseca biti zaista samo u fazonu letnjih avantura I prolaznih odnosa sa suprotnim polom. Nešto ozbiljnije za vas dolazi tek od početka treće dekade meseca, kada ćete prvi put poželeti da sa jednom osobom zaista I ostanete….

Posao

Prva polovina avgusta meseca prilično je nestabilna kada su poslovni, a pogotovo finansijski tokovi u pitanju. Generalno gledano, najbolje je da svoje godišnje odmore iskoristite u tom periodu, jer će umor od poslovne svakodnevice biti više nego evidentan. Retrogradnost Merkura će vas “potkačiti” najviše po pitanju novih dogovora, jer će usporavati početke I realizaciju. Drugi deo meseca uvodi vas u stabilnije poslovne situacije, u većoj meri pokreće postojeće poslovne aranžmane, ali vam otvara prostor I za nove saradnje, naročito one vezane za inostranstvo. U ovom periodu možete pokrenuti I veoma važne projekte koji će imati trajnost I stabilnost. Privatni segment će ojačati tokom ovog perioda.

Zdravlje

Pošto će Merkur, koji vlada vašim poljem zdravlja I životnih navika biti retrogradan u drugom delu avgusta, bio bi dobar momenat za vas da proverite makar kroz neke osnovne kontrole kod lekara stanje svog organizma. U prvom delu avgusta bi bilo dobro da krenete na neki vid rekreacije.

Bik

Ljubav

Pomračenje Sunca u vašem polju doma I porodice u trećoj dekadi meseca dovodi one u bračnim zajednicama na “trusan” teren u ovom periodu. Zato je neophodno da od samog početka avgusta sa partnerom pokušavate da pronađete zajednički jezik I da ne ostavljate probleme nerešene. Manje – više slična situacija je I za Bikove u dužim emotivnim vezama. Prve dve dekade meseca “potrošite” na pravi način – češće izlazite sa partnerom, potrudite se da neki opuštajući momenti budu deo vaše svakodnevice. Vi ćete biti otvoreniji, lakše iskazivati emocije I nežnost prema voljenoj osobi, a druga strana će, I pored velikih obaveza kojima će biti okupirana, ipak odvajati dovoljno vremena za vas. Ono što će najbolje funkcionisati je seksualni element veze, pa je pravi trenutak da tople letnje noći još dodatno “začinite”. Slobodni Bikovi imaju dobru šansu da pronađu osobu sa kojom će se “na prvu loptu” povezati. Ipak, čini mi se da ćete morati da naučite da budete strpljiviji nego inače, jer će se sam početak I konkretizacija odnosa, iako sa dobrom početnom vibracijom, ipak odlagati. Ono što vas svakako čeka jeste dosta druženja, dosta pokreta I novih poznanstava, pa ćete lakše “trošiti” vreme dok sačekate da se izabranik vašeg srca konačno “smisli”.

Posao

Tokom prve dekade avgusta uglavnom ćete biti usmereni na svakodnevne poslovne obaveze I generalno gledano – pomalo otaljavati sve ono što imate da uradite. Mirna situacija, bez mnogo dešavanja, bez velikih promena u ovom periodu. Već u drugoj dekadi avgusta ulazite u jedan napetiji period, najviše iz razloga što ćete krenuti u dejstvo, razraditi se I pokrenuti. Kontakti sa novim poslovnim saradnicima, dogovori I mnogo sastanaka, od kojih će neki biti veoma uspešni, dok ćete za pokretanje drugih ipak morati da sačekate pogodniji period, jer će retrogradno kretanje Merkura jednim delom odložiti neka vaša dejstva. Pošto ova planeta vlada I vašim finansijskim segmentom, od polovine meseca očekujte ili manji obim novca, ili komplikovaniju naplatu potraživanja.

Zdravlje

Tokom druge dekade imaćete manji pad kada je zdravlje u pitanju. U tom periodu biste trebali da se više odmarate, da se trudite da se sklanjate od stresnih I napetih situacija. Doduše, neki od vas će baš u tim danima shvatiti da moraju da promene nešto u načinu ishrane ili da krenu na rekreaciju. Ostatak avgusta je solidan u zdravstvenom segmentu.

Blizanci

Ljubav

Uglavnom pozitivan period za Blizance koji su u emotivnim vezama i bračnim zajednicama. Vaš vladar će otpočeti svoj period retrogradnosti u polju doma, porodice, pa je izvesno da ćete pokušavati da unesete više sklada, više lepih i prijatnih trenutaka sa partnerom. Jupiter, koji vlada vašim partnerstvima u dobrom je aspektu sa Saturnom koji se nalazi u polju emotivnih veza, pa će i vaše voljeno biće činiti sve ono što je u njegovoj moći da učvrsti vaš odnos. Dobro polje komunikacije, naročito jako u drugom delu avgusta meseca obećava neke fine razgovore, ali i više zajedničkih izlazaka, druženja, možda i kraćih putovanja sa partnerom. Nema nekih posebnih upozorenja niti saveta za vas, osim da se prepustite uživanju, da shvatite da život i ljubav ne čine uvek velike, grandiozne stvari, već i one slatke sitnice...i da ne kasnite previše sa obećanjima koje ste dali voljenoj osobi....i sve bi trebalo da bude u savršenom redu. Što se slobodnih pripadnika ovog znaka tiče, imaćete zanimljive kontakte sa suprotnim polom tokom celog avgusta, ali najizraženije u njegovoj drugoj polovini. Ovaj period naročito pogoduje onim Blizancima koji su rešili da se „srede i smire“, jer će vam dolaziti vrlo ozbiljne prilike, koje mogu postati i trajna vrednost u vašem životu.

Posao

Prva polovina meseca je uglavnom ispunjena žurbom I velikim ulaganjem truda u poslovni segment, ali I pozitivnim rezultatima. U ovom periodu čekaju vas kontakti sa saradnicima, česta kraća putovanja, mnogobrojni sastanci. Ipak, bićete solidno organizovani I uspevati da sve ovo privedete kraju na zadovoljavajući način. Od polovine meseca, možete upadati lako u zastoje, kašnjenja, verovatno je da ćete morati da se vraćate na neke obaveze koje ste u međuvremenu propustili ili su vam vraćene na ispravku. Tokom druge dekade naročito, imaćete I nešto više problema sa finansijama, moguće je da nećete uspeti da naplatite neka potraživanja, ili ćete imati povećane troškove, možda I neka pogrešna ulaganja. U poslednjoj dekadi avgusta možete ostvariti izuzetno jaku poslovnu saradnju, moguće I sa strancima.

Zdravlje

Nešto više pažnje bi trebalo obratiti na saobraćaj, ali I ukoliko se bavite profesionalno sportom ili povremenom rekreacijom. Stoje mogućnosti za povrede, koje mogu biti I u nepažnji ili rastresenosti. Pošto vaš vladar ide unazad, moguće je da ćete imati povremene odlive energije, lako se umarati I biće vam potrebno više odmora I sna.

Rak

Ljubav

Venera u tranzitu kroz vaš znak I polje ličnosti definitivno vam daje mogućnosti da kroz ljubav, jačanje pažnje I nežnosti prema voljenoj osobi na lakši način prođete kroz avgust mesec. Naime, u vašem polju doma nalazi se tranzitni Jupiter, što generalno nije loše, ali će ova Venera praviti kvadratni aspekt sa ovom planetom, donoseći da povremeno, a naročito od početka retrogradnosti Merkura, polovinom meseca, dolazi do razmimoilaženja I negativnih situacija sa partnerom. Rasprave mogu biti vezane sa finansijski aspekt, ali I za ljubomoru I posesivnost, koju možete ispoljavati I vi I voljena osoba. Najbolje bi bilo da probleme, dok su još “sitni” rešavate, da ih ne ostavljate za drugi dan I ne gurate pod tepih. Lakše ćete ostvarivati sklad tokom treće dekade avgusta. Za usamljene – iako će vam Venera u vašem znaku donositi šarmantnost, ljupkost, neodoljivost, pojačanu privlačnost a I davati vam veću potrebu da nađete srodnu dušu, ipak je Mars, planeta koja vlada vašim poljem ljubavi u znaku u kojem se on I ova Venera “ne vide”. Ovo bi moglo da označi da ćete više uspeha imati sa nekim osobama koje vam I nisu toliko bitne, dok će vam one prave šanse izmicati iz ruku, ili nećete moći da osvojite osobu koju želite. Kada pred kraj meseca Venera pređe u Lava, u kojem se taj Mars I nalazi, možda I možete da je iskoristite I “smuvate” se sa simpatijom. U međuvremenu, ludujte i zabavljajte se, jer ćete imati mogućnosti za veći broj letnjih avanturica.

Posao

Sunce I Mars u vašem polju posla I novca više će “raditi” za vas u drugom delu avgusta meseca, dok ćete u prvom njihov tranzit pre osećati kroz pojačanu nervozu I napetost I moguće probleme sa prilivima ili sa troškovima. Jako polje komunikacije, čak I sa retrogranim Merkurom donosi vam mogućnosti da pokrenete nove poslovne priče, ali I da u postojećima otvorite nove uslove I pogodnosti za sebe, naročito od sredine meseca pa na dalje. Doduše, moraćete neke svoje planove da malo odložite ili da prihvatite da ćete povremeno morati da budete strpljiviji. Poslednjih nedelju dana u mesecu otvaraju vam jake saradnje sa velikim firmama, ali I sa inostranstvom.

Zdravlje

Venera u vašem polju ličnosti štitiće vas jednim delom tokom avgusta kada je zdravlje u pitanju. No, neki od vas je mogu “pogrešno iskoristiti” I to najviše kroz pojačanu sklonost ka hrani, smanjenu fizičku aktivnost, gomilanje kilograma. Savetuje vam se da budete češće u pokretu.

Lav

Ljubav

Pomračenje Meseca u polju ozbiljnih emotivnih I bračnih partnerstava I pomračenje Sunca u vašem polju ličnosti prilično su jakog uticaja na odnose koji su vam bitni. U najblažem slučaju doneće vam probleme u emotivnom životu, a od toga kako se postavite prema njima, zavisiće I krajnji ishod dešavanja. Morate razumeti da ste ipak u periodu koji vama donosi dovoljnu snagu ličnosti da biste mogli da okrenete situaciju ka pozitivnom rešenju. Što više budete usmereni na potrebe I partnera, a ne samo na ono što je vama bitno, više ćete uraditi da odnosi koji su vam važni ostanu stabilni. Preporučuje vam se da što više uključite voljenu osobu u svoje aktivnosti, da provodite više vremena zajedno I to u nekim situacijama koje oboma prijaju. Usamljeni pripadnici ovog znaka sa jakom pozicijom Marsa I Sunca u polju ličnosti definitivno će se potruditi da budu u samom centru dešavanja I “okupani” pogledima suprotnog pola. Od vas sada zavisi da li ćete ovu energiju usmeriti samo na prolazne, letnje avanture ili ćete se usmeriti više na stvaranje trajnog I stabilnog odnosa, što je sada itekako moguće. Naročito je druga polovina meseca više nego pogodna da se vrlo ozbiljno zaljubite I otpočnete odnos koji može postati za vas veoma bitan.

Posao

Pozicije Sunca I Marsa u polju ličnosti Lavovima donose potrebu da izbiju u prvi plan, vaš autoritet će jačati I izuzetno će vam prijati što vas saradnici prepoznaju, hvale I žele da ojačaju poslovne kontakte sa vama. Ono čega se treba čuvati jeste da ne stavite samo svoj interes u prvi plan, da ne pomislite da možete sami I da vam niko nije potreban. Ego maknite u stranu i posvetite se jačanju kontakata i pregovora sa jakim firmama i pojedincima koji su sada itekako spremni da vas saslušaju. Merkur u drugom delu meseca ide retrogradno kroz vaše polje finansija i u tom periodu treba biti oprezniji kada su investicije u pitanju. Takođe, moguće je da ćete imati nešto smanjene prilive novca u tim danima.

Zdravlje

Mesec je izuzetno pogodan za one koji se bave sportom ili za one Lavove koji žele da poprave svoju kondiciju ili krenu da se bave rekreacijom. I pored jake energije koja je sada kod vas više nego prisutna, povremeno ćete osećati umor, iscrpljenost I shvatićete da vam je potrebno više odmora I relaksacije. Oni Lavovi koji imaju problema sa kardio vaskularnim sistemom neka se češće kontrolišu.

Devica

Ljubav

Venera pravi dobar aspekt na vaš znak, Jupiter kao vladar polja partnerstava je u stabilnoj I jakoj poziciji I generalno gledano – barem u prvom delu meseca ne biste trebali da imate bilo kakvih većih problema u odnosu sa voljenom osobom. Sunce I Mars u vašem polju podsvesti će raditi svoj posao – donositi vam povremeno nedoumice I nesigurnost vezane za odnose u kojima ste, ali njihov uticaj nećete osećati u tolikoj meri tokom prve dekade meseca. Problem nastaje od retrogradnog kretanja vašeg vladara Merkura, tokom druge dekade ovog perioda. Živci će vam postajati sve tanji, počećete da se vraćate na stare, već rešene probleme sa voljenom osobom, da sitničarite I kritikujete I onda kada je to potrebno, ali uglavnom – kada nije. U danima oko pomračenja Sunca u vašem polju podsvesti tenzija u vama će biti prilično jaka I trebalo bi voditi računa da ne povučete neke ishitrene poteze koji mogu dovesti do distanciranja I zahlađenja odnosa. Usamljene Device će imati promenljiv emotivni život. One prilike koje vam se budu pojavljivale verovatno neće biti previše inspirativne za vas, dok će one osobe koje ćete istinski želeti da osvojite nekako ostajati van vašeg domašaja. Neki od vas mogu ući I u tajni odnos sa zauzetom osobom, što će vrlo brzo početi jako da vas opterećuje.

Posao

Najteže će vam biti da se izborite sa opterećenjima na dnevnoj bazi. Dosta toga ne možete da kontrolišete ili vam je nepoznato kada su vaše pozicije u pitanju, a imaćete I osećaj da bilo kakav napredak ili poboljšanje dolazi izuzetno sporo, koliko god se vi trudili. Moraćete da preispitate I neke svoje postupke iz prethodnog perioda, da ponovo prođete kroz planove I ispravite neke detalje, prilagodite se zahtevima na tržištu koji su se u međuvremenu promenili. I pored retrogradnosti vašeg vladara Merkura, stvari će definitivno krenuti na bolje od ulaska Sunca u vaš znak, tokom treće dekade avgusta. Finansijskim segmentom ćete ipak biti zadovoljni, jer ćete tu intuitivno povlačiti prave poteze.

Zdravlje

Ne baš jednostavan mesec kada je zdravstveni segment u pitanju. Često ćete biti nervozni, imunitet vam nije u najboljoj fazi, a verovatno je da ćete imati problem i sa konstantnim vraćanjem nekih simptoma za koje ste smatrali da ste ih rešili. Najbolje bi bilo da jedan dobar deo avgusta meseca iskoristite za odmor. Ako je to nemoguće, makar pokušajte da se hranite uravnoteženije, da se više odmarate i dovoljno spavate.

Vage

Ljubav

Vagama koje su u emotivnim vezama I brakovima avgust može biti prilično opuštajuć mesec. Planete u ovom periodu zaista « rade » za vas i ne biste trebali da imate teškoća u odnosu sa voljenom osobom, iako će planeta vladar partnerstava Mars, tokom prvog dela meseca biti u nešto nepovoljnijem aspektu. Sa voljenom osobom se potrudite da odete na letovanje ili da makar više vremena provodite u zajedničkim, zabavnim aktivnostima – posećujte društvena dešavanja, izlazite, družite se sa prijateljima. Partner će biti strasniji nego inače, vas će « pucati » romantika i sve ovo u kompletu će vrlo podsticajno delovati na oboje. Ne bi me začudilo da neki od vas ozbiljno počnu da razmišljaju da je partner sa kojim su u vezi « onaj pravi » i da polako kuju planove za budućnost. Usamljeni pripadnici ovog znaka sa Marsom i Suncem u polju prijatelja, društvenih kontakata i mreža, izlazaka – svakako imaju velike šanse da ostvare jednu zanimljivu emotivnu konekciju. Da li ćete izabrati da od prijatelja načinite ljubav, ili ćete prilikom izlaska shvatiti da ste se u potpunosti « pronašli » sa nekom osobom, suštinski nije ni važno….bitno je da u ovom mesecu možete privući ljubav u svoj život.

Posao

Venera, planeta koja vlada vašim znakom, prolaziće do poslednje nedelje avgusta kroz vaše polje karijere i pozicije. Mars i Sunce u polju podrške od strane drugih, budućnosti, kontakata, veza, protekcije dodatno rade u korist vaše poslovne sigurnosti, pa je pred Vagama jedan vrlo dobar period koji će im donositi nove poslovne prilike i mogućnosti da učvrste svoje pozicije, ali i da napreduju u većoj meri od očekivanog. Vaši su planovi sada itekako ostvarivi i jedino ćete morati da obratite pažnju na finansijski segment polovinom avgusta, kada su mogući gubici i neisplativost što se investicija tiče. I pored dobrih pozicija i poslovnog uspeha, često ćete biti zabrinuti i u preispitivanjima svojih poteza, naročito u drugom delu meseca.

Zdravlje

Fizički – bićete vrlo dobro i teško je da ćete moći da se požalite na neku veću zdravstvenu problematiku. Malo ćete imati teškoća sa psihičkim stanjem, jer ćete povremeno biti previše opterećeni, možda umorni, nenaspavani ili pod stresom.

Škorpija

Ljubav

Iako ćete u velikoj meri biti posvećeni ličnim ciljevima, naročito onim poslovnim – uspevaćete da pronađete dovoljno vremena za voljenu osobu. Naročito je polovinom avgusta dobar period da vi i partner odete put neke dalje destinacije zajedno. Odnos sa voljenom osobom će biti prilično korektan, jer će druga strana imati prilično razumevanja za vas, povremeno vam “gledati kroz prste” kada su vaše obaveze u pitanju I biti spremna da vam se prilagodi. U vašoj glavi se već izvesno vreme kuju planovi za budućnost sa partnerom, I nešto od ovoga ćete biti spremni I da iznesete na dnevni red tokom treće dekade avgusta. Generalno gledano – pozitivan period za one u vezama I bračnim zajednicama. Što se usamljenih Škorpija tiče, one pred sobom svakako imaju mesec koji je ispunjen dešavanjima I vrlo često – dobrom zabavom I provodom. Bićete u centru pažnje kod pripadnika suprotnog pola I osvajati ličnim magnetizmom I nekom aurom uspešnosti koja će se širiti oko vas. Neki od vas će težiti samo avanturi, ali I tu postoji “zamka” – ono što ćete smatrati samo kombinacijom može vam doneti zaljubljivanje, pa pripazite na svoje srce! U drugom delu meseca moguć je kontakt sa bivšom simpatijom.

Posao

Škorpijama je u ovom periodu jako naglašeno polje karijere, pozicije, ali i sve ono što je vezano za inostranstvo, proširenje poslovanja i ekspanziju. Tokom celog meseca očekuje vas velika angažovanost, ali i jak, preduzetnički i ambiciozan duh, koji će otvoriti vrata novim saradnjama i učvrstiti odnose sa postojećim poslovnim partnerima. Iako ćete biti zadovoljni situacijama u poslovnom segmentu, i vama je jasno da oni pravi rezultati tek dolaze ka vama. Ono što je veoma važno jeste da će planovi koje gajite godinu dana unazad, a vezani su za inostranstvo, početi da se ostvaruju. Tokom celog perioda pratiće vas sreća kada su finansije u pitanju.

Zdravlje

U prvom delu meseca, dok vaš vladar Mars bude pod jakim uticajem Sunca, imaćete promenljiv energetski status. Biće vam potrebno više odmora i relaksacije. U drugom delu avgusta zdravstvena situacija se znatno popravlja. Tokom celog ovog perioda prijaće vam da budete u pokretu, fizički aktivni, a i vaš libido će se pojačati.

Strelac

Ljubav

Partner i vi nećete uvek uspevati da se uskladite tokom ovog perioda, što će naročito biti vidljivo u drugom delu avgusta, kada planeta vladar partnerskih odnosa Merkur, krene retrogradnim hodom. Do tog momenta možda biste mogli da pokušate da koliko toliko stabilizujete odnos, da možda rešite neke situacije za koje znate da će pre ili kasnije izaći na dnevni red….Generalno gledano, vi nećete biti zadovoljni odnosom sa voljenom osobom, a i druga strana će i te kako imati svojih primedbi na vašu vezu i komunikaciju. Saturn u vašem polju ličnosti krenuće pred kraj avgusta direktnim hodom i biće u odličnom aspektu sa Jupiterom koji vlada vašim znakom. Do tog perioda trebalo bi da dobro izanalizirate celokupnu situaciju sa voljenom osobom i shvatite šta vam je činiti na dalje….Ukoliko ste usamljeni, ovaj period vam je više otvoren za avanturu sa jednom ili sa više osoba, nego za pravu emotivnu priču. U drugom delu meseca, osoba sa kojom ste ranije ostvarili emotivnu konekciju, pokušaće ponovo da vam se približi. Samo od vas zavisi da li ćete se vraćati na «stare staze» ili ćete odmah odustati od ove priče.

Posao

Ovaj je mesec izuzetno pogodan za Strelčeve koji sarađuju sa strancima, jer imaju velike mogućnosti da prošire obim poslovanja. U drugom delu avgusta otvoriće vam se mogućnosti i za češća poslovna putovanja van zemlje. Generalno gledano – Merkur u vašem polju karijere, planeta koja vlada i partnerskim odnosima doneće vam priliku da napravite neke značajnije poteze, ojačate postojeće saradnje i učvrstite svoje pozicije. Kada Merkur krene retrogradno tokom drugog dela meseca, moraćete da se posvetite obavezama koje ste propustili, da doradite neke poslovne projekte ili da se vratite na saradnje koje ste iz nekog razloga «zapustili». ipak, ovaj period će vam doneti mogućnosti i da obnovite neke pokidane saradničke odnose.

Zdravlje

Vaše zdravlje je pod pritiskom samo tokom druge dekade meseca, kada ćete biti skloni preterivanju u hrani, piću, ali i drugim životnim zadovoljstvima. Stariji pripadnici znaka u tom periodu mogu biti osetljiviji nego inače, a mogu im se vratiti i neke hronične tegobe.

Jarac

Ljubav

Planeta ljubavi Venera, tokom većeg je dela avgusta u vašem polju ozbiljnih emotivnih i bračnih partnerstava. Jarčevima se smeši jedan lep ljubavni mesec, koji bi trebali da posvete jedno drugom i dublje se povežu na emotivnom nivou. Imaćete par momenata kada će odnos malo « klackati » i to najviše zbog ljubomore i posesivnosti koja se može probuditi kod vas, polovinom avgusta. U tim danima pokažite više tolerancije prema voljenoj osobi. Ono što je još interesantno jeste da neki od vas i pored dobre situacije sa partnerom, mogu pasti pod čarima osobe sa kojom poslovno sarađuju. Nešto što će otpočeti kao laki flert vrlo brzo vas može uzeti « pod svoje », a druga strana se može jako intenzivno vezati za vas. Budite oprezni. Usamljeni pripadnici ovog znaka mogu doživeti fatalnu privlačnost i jak erotski poticaj prema jednoj osobi. Sve će se između vas dvoje odvijati velikom brzinom, sa mnogo preterivanja i u strasti, ali i u drugim segmentima – brzo ćete oboje postati jako posesivni, a definitivno je da vam se neki postupci ove osobe baš i neće dopasti. Pitanje je u kom pravcu će se ova priča odvijati na dalje. Nekima od vas će i osoba iz prošlosti zakucati na vrata, pokušavajući da vas podseti na ono što ste imali ranije….

Posao

Neuporedivo povoljniji poslovni mesec od onih koje ste ostavili iza sebe. Venera u polju poslovnih partnerstava, stabilan Jupiter u polju karijere, Merkur u polju koje vlada inostranstvom – sve su ovo pozicije koje su izuzetno podsticajne za vas i koje vas guraju u pravcu nekih jačih poslovnih obavezivanja. Vladar vašeg znaka, Saturn, konačno kreće direktnim hodom pred kraj meseca i u jakom je aspektu sa Jupiterom, što će Jarčevima konačno doneti ostvarenje poslovnih težnji, a nekima od vas i napredak u službi ili neku formu nagrađivanja. U vreme retrogradnosti Merkura, u drugom delu avgusta – biće potrebno više vaše organizovanosti i od vas će se tražiti da se angažujete oko nekih obaveza ili projekata koje ste zapustili ili stavili u drugi plan.

Zdravlje

Zbog pozicije Venere bićete povremeno skloni preterivanju, naročito tokom druge dekade meseca. Pošto vladar vašeg polja zdravlja u tom periodu kreće retrogradno, evidentno je da ćete morati da više pažnje obratite i na svoje životne navike, ali i na odnos prema svom zdravlju.

Vodolija

Ljubav

Pomračenje Meseca u vašem polju ličnosti, pomračenje Sunca u polju ozbiljnih emotivnih i bračnih priča, na sve to u ovom polju će biti i Sunce i Mars – sve ono što je vezano za odnose sa osobama koje volite sada je pod dejstvom jedne izuzetno jake energije sa kojom treba prilično oprezno upravljati. Vi i vaše voljeno biće non stop ćete igrati igre dominacije i kontrole – ko je jači, ko upravlja odnosom, čija se reč poštuje i sluša….oboje ćete pokušavati da nametnete svoje i mora se priznati da ako upadnete u ovaj začarani krug, prilično je nesigurno u kom bi se pravcu dalje situacija razvijala. Zato je zaista neophodno da oboje pokažete mnogo tolerancije, mnogo volje za kompromisom, mnogo spremnosti da izađete jedno drugom u susret. Ove velike količine energije najbolje je trošiti u aktivnostima – u zajedničkim izlascima sa društvom, odlaskom na letovanje, društvenim dešavanjima….i naravno – kroz strast. Usamljeni pripadnici ovog znaka otkrili su u sebi novu snagu, novu energiju, postavili su svoje emotivne interese na potpuno drugačije osnove nego do sada. Tražićete osobe koje su slične vama – jake, nezavisne, sa kojima možete da razgovarate, ali i ka kojima vas vuče reka strasti. U drugom delu avgusta posebno će se zahuktati dešavanja sa jednom osobom, koja u vama budi neverovatnu želju. Da će dešavanja kakvih želite biti, to je definitivno, ali moram da priznam da je malo verovatno da ovo postane ozbiljna priča na duži rok…

Posao

U polju poslovnih partnerstava dejstvo Marsa i Sunca činiće da ovaj segment bude u fokusu tokom avgusta. Druge možete iskoristiti za svoje ciljeve i planove, ali samo ako budete odigrali mudro i proračunato. Ne preporučuju se nikakvi drastični, impulsivni potezi niti isključivost sa saradnicima. Venera u vašem polju poslovne svakodnevice govori da možete imati veliku naklonost drugih, i da možete računati na njihovu pomoć ukoliko budete imali stabilan nastup i pokažete volju da se usaglasite. Drugi deo avgusta donosi jake prilike za saradnju sa strancima, ali pošto je tada Merkur već retrogradan, očekujte neke zastoje ili sporost u konkretizaciji dogovora. Pošto Merkur prolazi kroz vaše polje naplate potraživanja i novca od drugih ljudi, suočićete se sa nešto slabijim prilivima u tom periodu.

Zdravlje

U polju zdravlja jeste Venera, pa je pravi trenutak za promene koje će vam doneti da se osećate i izgledate dobro. Pošto će Mars i Sunce tokom celog avgusta praviti opoziciju na vaš znak, izvesno je da ćete biti pod stresom i pritiskom, koji bi bilo najbolje izbacivati kroz fizičke aktivnosti, ali i kroz pojačanu relaksaciju, opuštanje i dobar san.

Ribe

Ljubav

Mesec u kojem se dešava retrogradnost Merkura, planete koja vlada vašim partnerskim odnosima, i to baš u polju veza i braka. Prvi deo meseca je za zauzete Ribe dosta stabilan, vi lično ste našli neku dozu mira u sebi, znate šta želite kada je voljena osoba u pitanju i trudićete se da joj kroz nežnost, podršku i pažnju pokažete koliko vam je stalo do nje. Ipak, u drugom delu avgusta i neka pitanja koja ste do sada potiskivali i zanemarivali moraju izaći na dnevni red. Pošto su aspekti drugih planeta u tom periodu prilično podržavajući za vas, ovo bi moglo biti vreme da vi i voljena osoba konačno rešite neka pitanja iz prošlosti koja su vas do sada opterećivala i možda činila da se osećate nesigurno. Iako ćete često imati promenljiva raspoloženja, ne može se poreći da ovo može biti prilično dobar mesec za parove. Usamljeni pripadnici ovog znaka sa Venerom u polju ljubavi svakako će imati novih emotivnih prilika. Pomračenje Mesca u vašem polju tajni može doneti početak novog, tajnog odnosa, ali pojedinim Ribama će dati i dovoljno snage da prekinu neku komplikovanu situaciju sa zauzetom osobom ili da joj pristupe na potpuno drugačiji način. Drugi deo avgusta meseca može vam vratiti neku bivšu ljubav u život, a vi razmislite da li ćete joj dati ponovnu priliku ili ne. Generalno gledano – za početke novih ljubavi mnogo je pogodniji drugi deo avgusta meseca, naročito period od 22,-og pa na dalje.

Posao

Sve će se u poslovnom segmentu dešavati u potpunosti van vaše kontrole. Promena može biti na dnevnoj bazi, količina obaveza će biti prilično opterećujuća po vas, a događaće se i situacije sa poslovnim saradnicima i kolegama koje će donositi nepredviđene preokrete i « iskakanje » iz dosadašnjih, ustaljenih tokova. No, vladar vašeg znaka je u stabilnom aspektu sa Saturnom u polju karijere, i ono što je evidentno jeste da je sve ovo što se događa em povoljno po vas, em vas « gura » u pravcu jakih pozicija ili zasluženog napredovanja. Ono što ste svojim radom u proteklim godinama istinski zaradili, sada ćete moći i da naplatite. U finansijskom segmentu – znatno poboljšanje u drugom delu meseca.

Zdravlje

U vašem polju zdravlja su Sunce i Mars, a u njemu će se dogoditi i pomračenje. Fizički – bilo bi dobro da se ozbiljnije posvetite zdravstvenom segmentu i poradite na svojim navikama. Psihički – pomračenje Meseca u polju podsvesti doneće vam period stresa, mentalnog disbalansa i opterećenosti.

Autor horoskopa: Astro centar "Moj astrolog" www.mojastrolog.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: