Mesečni horoskop za oktobar 2015. godine

Pogledajte šta vam zvezde predviđaju za tekući mesec.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2015.

00:00

Default images

OVAN

Ljubav

Oni koji mnogo očekuju verovatno će u potpunosti biti nezadovoljni situacijom u svojim emotivnim vezama i brakovima, bar u prvom delu meseca. Konstantno ćete se vraćati na iste situacije sa partnerom, u potpunosti onemogućeni da neke stvari razrešite na pravi način. Pojedini mogu u ovim „bitkama“ sa voljenom osobom čak početi da gube nadu da će nešto ikada krenuti na bolje. No, ne treba očajavati. Iako komplikovana, ljubavna situacija počinje da se rešava u drugom delu meseca. Ne samo da će se odnosi popraviti, već je itakako moguće podići ih na neki viši nivo. Neka duža emotivna partnerstva idu ka zajedničkom životu, čak i bračnoj zajednici. Ipak, trebaće mnogo stvari uskladiti, napraviti mnogo priprema, izboriti se sa nekom problematikom koja će čak dolaziti i od strane drugih ljudi koji pokušavaju da utiču na vašu vezu. Ali bitno je da se sve može raščistiti i rešiti. Ono što je najvažnije je, da posle dužeg vremena, kraj meseca dočekujete zadovoljni i mirni. Vredelo je boriti se, zar ne? Što se slobodnih pripadnika znaka tiče, iako ćete pomisliti da vas sreća i prave prilike konstantno zaobilaze, vidi se da i za vas postoji itekako dobra šansa da započnete neki odnos koji ima šanse da traje. Doduše, prvo se morate suočiti (nadamo se – poslednji put) sa prošlošću koju nekako teško prevazilazite. Prvi deo meseca je namenjen baš za to – da se neke priče privedu kraju i da vi možete da oslobođeni, nastavite dalje. Drugi deo meseca je vaš – no, ono što se najviše nameće jeste pronalaženje partnera kroz poslovne okolnosti ili kroz neke svakodnevne obaveze. Zar je bitno gde vam je sudbina ugovorila susret, ako je to prava osoba za vas? Velika mogućnosti i započinjanja odnosa i kontakta sa osobama sa drugih prostora....

Posao

Tokom celog meseca vladar vašeg znaka je u tranzitu kroz polje poslovnih obaveza i znak Device. Svakako je da od ovoga ne da nećete moći da pobegnete, već je naprotiv, neophodno da se svakom, pa i najsitnijem problemu posvetite u potpunosti. Prva polovina meseca je dosta problematična i često ćete gubiti fokus, nadu, optimizam i smatrati da su se sama nebesa udružila u nameri da vas spreče da napravite bilo šta konkretnije. Saradnje će ići otežano, usporeno, a materijalni momenat je dosta nestabilan. Ipak, čini mi se da će se jedna forma preseka napraviti polovinom meseca, od tada aktuelne konjukcije Marsa i Jupitera u polju posla koji će otvoriti vrata nekim saradnjama (možda čak i sa strancima), ali će vas u svakom slučaju pogurati ka nekim mirnijim poslovnim vodama. Drugi deo oktobra je već mnogo pogodniji i za pokretanje novih poslova i za dizanje starih na jedan produktivniji nivo. Nemojte da zaboravite – od ulaska Saturna u vaše polje planova i ekspanzije (a tamo će biti sve do kraja 2017-e godine) morate biti malo realniji i sa punom pažnjom i odgovornošću se posvetiti onome što nameravate da pokrenete. Samo na taj način ćete izvući najbolje iz ovog dugogodišnjeg perioda.

Zdravlje

Znak Device je vaše polje zdravlja, i obzirom da ćemo tokom ovog meseca imati stelijum planeta u njemu, morate dosta ozbiljno shvatiti i svoje svakodnevne navike i svoje stanje organizma. Prvenstveno se stres i nervoza mogu odraziti kroz digestivni trakt, kroz probavu, rad creva. No, ne treba zaboraviti – sada možete napraviti neke značajnije zaokrete, ostaviti loše navike i posvetiti se više sebi!

BIK

Ljubav

Saturn jeste izašao iz vašeg polja ozbiljnih emotivnih partnerstava i braka, ali je prešao u znak Strelca, čiji ga dispozitor opet vodi u vaše polje ljubavi. Jedne forme težine ste se rešili, ali ste je sada natovarili sebi na nešto malo drugačiji, no i dalje komplikovan način. Kako bi se ovo recimo moglo odraziti kod pojedinih? Na primer – izašli ste iz nekog partnerstva koje vam je bilo kao kamen oko vrata i upleli se u drugu formu odnosa, sa nekim potpuno novim, da biste posle nekog vremena shvatili da ste suštinski dobili isti tip osobe....Sad vam je jasno ono – od sudbine se ne može pobeći...No, hajmo redom – oni u emotivnim vezama i brakovima u prvoj će polovini meseca jako sumnjati u partnerstvo u kome su. Za to može biti zaslužno partnerovo ponašanje, koje će izazivati ljubomoru i nesigurnost u vama. Vrlo često će se dogoditi da će vaši pokušaji da razgovarate samo naletati na blokadu od strane voljene osobe. Najgora je varijanta ako vi budete nasrtali i svađali se, jer se u takvim slučajevima mogu dogoditi čak i trenutni prekidi. Neki će se odnosi u drugom delu meseca oporaviti i malo krenuti na bolje, a u pojedinima čak može doći i do nekih ozbiljnih tema i planova za dalje. Oni koji su slobodni će ulazak Venere u polje ljubavi u prvoj dekadi oktobra dočekati u vrlo lošem raspoloženju. Usamljeni ste, a nekih pravih prilika ni od korova. No, ova stagnacija neće trajati nešto naročito dugo, jer konjukcija Jupitera i Venere u trećoj dekadi meseca donosi velike mogućnosti započinjanja ozbiljnijeg odnosa i to preko prijatelja, izlazaka, proslava, kolega, a jednim delom i preko poslovnih okolnosti.

Posao

Kako god okrenuli, ovaj mesec vam je vrlo promenljiv po pitanju posla i biće teško pohvatati dobre i loše periode jer će se oni u velikoj meri smenjivati. Ono što vam odgovara jeste direktno kretanje vladara polja posla i zarada, Merkura pred kraj prve dekade oktobra, jer će se poslovi koji su bili u stagnaciji ponovo pokrenuti i neke zaostale obaveze konačno rešiti. Međutim, u tačno tom periodu vaša je vladarka pod kvadratom tranzitnog Saturna pa ste vi prinuđeni da se povinujete nekim okolnostima koje vas sprečavaju da stvari radite na svoj način. Opterećenost obavezama je velika i taj trend će se nastaviti sve do kraja ovog meseca. O odnosima sa nadređenima će biti neophodno voditi računa. Sunce u vašem polju poslovnih obaveza u kombinaciji sa direktnim Merkurom doneće u drugom delu oktobra malo više prilika za nove saradnje, nove ugovore...a ovaj period bi i nezaposleni trebali da koriste da eventualno pronađu neki poslić. Naročito bi za tako nešto mogao biti pogodna poslednja nedelja oktobra kada bi vam neki honorarni posao mogao „uleteti“ baš neočekivano.

Zdravlje

Bikovi se već godinama bore sa opozicijom Urana i kvadratom Plutona na svoje polje zdravlja. Tokom ovog meseca najnapetija vam je druga dekada kada će biti dosta stresnih situacija, kada će vaša energija biti u velikom padu i kada potencijalno otvarate vrata problemima sa imunitetom, ali i sa varenjem, a neke loše navike će početi da uzimaju svoj danak.

BLIZANCI

Ljubav

Krajem prve dekade ovog meseca, vladar vašeg znaka se pokreće direktno kroz polje ljubavi. Imali ste priliku da ispravite neke greške iz prošlosti, imali ste priliku da se ponovo ujedinite sa ljudima sa kojima ste izgubili kontakt i sada je vreme da nastavite dalje...hm..da li je? Sve ovo što sam napisala bi itekako imalo smisla da se u trenutku vašeg pokušaja „čupanja“ iz okova prošlosti, sama vladarka vašeg polja ljubavi, Venera, ne hvata u koštac sa kvadratom od strane tranzitnog Saturna...Moguće je da ste vi spremni da pustite i zauvek zaboravite nekog, ali druga strana to neće dozvoliti tek tako. Obzirom da ćete u manjoj ili većoj meri kroz ceo ovaj mesec imati preispitivanja, ne bih rekla da će neka poglavlja biti lako zatvoriti. U svakom slučaju dosta burno, dosta neizvesno i samo od postavke u vašim ličnim natalnim kartama zavisi kako ćete proći kroz sve ovo. Za slobodne je pogotovo ovo zbunjujuć period jer u jednom trenutku mogu pomisliti da su našli svoju srodnu dušu, ljubav svog života, da bi se u sledećem već suočili sa padom druge strane u svojim očima. A kako će kroz ove bure i oluje proći oni u dužim emotivnim vezama i brakovima? Moram da napomenem da tranzit Marsa kroz polje doma i porodice donosi jednu prilično napetu energiju i tenziju u familijarnim relacijama. Da bi se ova energija nekako transformisala u podsticajnu, vi i bračni partner napravite neke dobre planove o preuređenju ili izmenama u zajedničkom domaćinstvu. Oni koji su u dužim emotivnim vezama mogu se naprečac odlučiti na zajednicu i to u drugom delu oktobra.

Posao

Ne može se poreći da će dosta Blizanaca u ovom periodu itekako razmišljati o pokretanju privatnog posla. Ne samo da je ulazak Jupitera u ovo polje pokrenuo vaše misli u tom pravcu, već će tokom oktobra i tranziti Marsa i Venere još više potencirati na ovom usmerenju. Doduše, za one koji se odluče za ovu „matematiku“ stoji savet – za pokretanje privatnog posla je mnogo bolja druga polovina meseca. Što se tiče onih koji se već duže bave privatnim preduzetništvom – stagnacija koja je krenula tokom prošlog meseca imaće svoju eskalaciju do sredine druge dekade oktobra. Nekih dugova ćete se rešiti, a uspeti i da naplatite potraživanja. Značajan nov ugovor, nov saradnik i dobra finansijska inekcija u drugom delu meseca. Oni Blizanci koji rade za nekog još uvek imaju da nadoknade neke zaostatke, ali će se sa time relativno brzo izaći na kraj. Loša komunikacija sa saradnicima i kolegama obeležiće prvu dekadu oktobra. Mogućnost novog posla ili dobijanja značajnog projekta sredinom ovog perioda. Ono što vas muči je materijalni segment koji je dosta loš u prvom delu meseca i tek će kasnije početi da pokazuje neke znake oporavka.

Zdravlje

Saturn se sklonio iz vašeg polja zdravlja, što je svakako dobra vest. No, vladar ovog polja je u tranzitu kroz znak Device, koji generalno vlada baš zdravstvenom simbolikom i ne može se poreći da vas neće tek tako lako ostaviti neki problemi koje vučete. Sredinom meseca možete naći pravo rešenje za svoje probleme ili kontaktirati dobrog i pouzdanog lekara koji vam može pomoći.

RAK

Ljubav

Prvo za one u brakovima, kao i za one Rakove koji su u dužim emotivnim vezama – Mlad Mesec u polju doma i porodice donosi pripadnicima ovog znaka da stvari u porodičnom okruženju počinju da idu na bolje. Ne treba zaboraviti da je simbolika Mladog Meseca – nov početak – tako da od početka druge dekade oktobra uložite više diplomatije, više šarma, više volje i želje za balansom u odnos sa bračnim partnerom i sve će doći na svoje mesto mnogo brže nego što mislite. Istina je da stvari neće ići baš kao „po loju“ u početku, mnoge stvari vas dvoje morate da iznesete na dnevni red i rešite, ali smatram da postoji velika šansa da se prilagodite jedno drugom i nastavite dalje zajedno mnogo bolje nego do sada. Pojedine duže emotivne veze mogu krenuti kroz formu zajedničkog života i braka jer shvatate da je osoba koja je pored vas baš ona – prava. Prošli ste kroz teške periode, prošli ste kroz možda i neku formu odvajanja, i više ne želite da se igrate i čekate. Vreme je za prave stvari. Ako ćemo suditi po slici samog ulaska u ovaj mesec – slobodnima se ne smeše baš neki naročito srećni trenuci. Naglašena je potreba za ljubavlju, ali su naglašene i okolnosti koje ne dozvoljavaju da do toga lako dođe. Moram da priznam da ne vidim nešto pravih šansi da se zaista ustalite u jednoj emotivnoj vezi i da će se sve odvijati u manje više prolaznim varijantama ili ćete se jako brzo razočaravati u nove ljude koje upoznate. Mislim da je možda bolje da jedno vreme budete sami. I to ima svojih prednosti....

Posao

Tokom celog meseca će biti naglašen problem u više poslovnih segmenata. Prvo – odnosi sa partnerima i saradnicima će biti dosta teško uskladivi i moguće je da će neke od saradnji tokom ovog perioda biti i prekinute ili upasti u ozbiljnu krizu. Drugo – suočavate se sa gomilanjem poslovnih obaveza koje nikako ne možete da ispoštujete na vreme pa ćete povremeno imati ozbiljne padove energije i iscrpljivanje. I treće – komunikacija sa ljudima sa kojima radite je u blago rečeno katastrofalnom stanju i odavde je moguće da će i ići koren svih problema. Vidite, ulaskom Marsa u znak Device, vaše polje komunikacije, dogovora – vi jeste dobili jednu jaku i podsticajnu energiju, ali je problem u tome kako je uskladiti a da vas druga strana ne shvati kao napadača, kao nekoga ko je neodmeren i sa kim se ne može dogovoriti. Ili ćete pak vi tako doživljavati drugu stranu....Moguće je da će problematika po ovom pitanju biti naglašenija u prvom delu meseca, dok ćete u drugom već uspevati da neke stvari pomirite u sebi, da ne brzate, već da uključite i malo više lepih manira i tolerancije u odnose sa drugima. Na neke velike prilive slobodno ne računajte, a sa ovim što zarađujete dosta ćete teško pokrivati svoje obaveze i dugovanja.

Zdravlje

Mesec kada energiju lako gubite a jako je teško nadoknađujete. Ako želite da koliko toliko zadržite otpornost svog organizma, moraćete da usvojite da povremeno morate povući ručnu kočnicu i odmoriti se. Velike probleme donose i stresne okolnosti sa kojima ne umete lako da se izborite.

LAV

Ljubav

Lavovima se od skora Saturn ugnjezdio u polje ljubavi i ne pokazuje neke veće namere da ode...jeste da vas on svojim prisustvom podržava, ali od ove planete čak je i podrška teška....Znate ono – ne podržavaj me više molim te, ubi me podrškom! Pošto u svakoj šali ima pomalo istine, pa i u ovoj - Lavovi će vrlo brzo da se suoče sa prvim packama od strane zloglasnog učitelja. Prva polovina meseca je kao stvorena za to, dok Venera iz vašeg znaka polako ulazi u kvadrat sa ovom planetom. Problemi u komunikaciji sa emotivnim ili bračnim partnerom će postati više nego očigledni i bogami će pripadnicima ovog znaka trebati dosta strpljenja da ovaj period izguraju. Očigledno je da nešto morate promeniti i to će vam i biti omogućeno pozicijom Mladog Meseca u vašem polju komunikacije i znaku Vage. U prevodu ovo, dragi moji Lavovi znači – malo manje vodite računa o ličnim interesima, a malo više o partnerskim, zajedničkim – i na taj način ćete uspeti da svoje relacije dovedete u normalne tokove. Drugi deo meseca je više nego dobar po vas, što samo pokazuje da se sa malo volje sve može rešiti. A kako će slobodni proći kroz ovaj mesec? U prvom delu ovog perioda – kao bosi po trnju, očigledno. Čini mi se da ste se zakačili samo za jednu osobu pa ne puštate. A ona baš i ne pokazuje neke konkretnije namere prema vama. Povremeno niste sigurni da li vas zavlači ili ne, da li joj se dopadate ili ne, ali znate da nekako ne možete da se maknete i da svoje interesovanje usmerite na nekog drugog. Pošto „tiha voda breg roni“ sačekajte drugi deo meseca kada biste i mogli ostvariti svoje želje i namere sa ovom personom....

Posao

Prvi deo meseca vuče jednu jaču formu poslovne stagnacije i suočavanje sa okolnostima koje ne možete prevladati. U ovom periodu će se dogovori odvijati teško i pored volje i energije koju ulažete u posao. Moguće je da se čak suočite i sa nekom formom propasti planova, pa ne bi bilo dobro vršiti veća finansijska ulaganja, jer je pitanje da li ćete iz ovoga bilo šta izvući. Sredinom meseca se dešavaju prvi pomaci na bolje i u tom periodu počinjete da nazirete da ćete sa nekim problemima i uspeti da izađete na kraj. Doduše, ovo neće biti na lak način (mada mislim da niste ni pomislili na to) jer se vidi da ćete biti zatrpani gomilom posla i da će vam trebati sva vaša energija i upornost da izađete iz nekih situacija. Neki će Lavovi u ovom periodu napraviti velike zaokrete, pa čak i promeniti posao, a u isto vreme je ovo dobar trenutak da se nezaposleni više aktiviraju i pronađu nešto za sebe. Stoji da je ovo trenutak kada su oni koji traže posao u fazonu „daj šta daš“ jer ćete teško doći do onoga što želite, pa ćete prihvatati i one forme poslova koji ne odgovaraju vašem znanju i iskustvu. Poslednja dekada meseca je dobra za dogovore, sastanake, komunikaciju – samo se potrudite da ne obećavate više nego što možete ispuniti.

Zdravlje

U velikoj meri ste raščistili zdravstvenu problematiku koja je postojala u prethodnom periodu. Mesec pred vama je dosta stabilan po ovom pitanju, mada su neke sitnije tegobe moguće u prvom delu. Treba obratiti pažnju na stomačnu regiju, na probleme sa kičmom, nogama, čak i šećerom u krvi.

DEVICA

Ljubav

Tu nema nešto posebno da se priča – zbog stelijuma planeta u vašem znaku, naročito od ulaska Venere krajem prve dekade meseca, bićete itekako privlačni i zanimljivi suprotnom polu. Vrlo brzo ćete shvatiti i početi da koristite prednosti koje vam ovakve pozicije daju. Okružićete sebe ljudima koji su vam zanimljivi i koji će se na neki način takmičiti i boriti za vašu naklonost. Sad, koliko ćete biti mudri u svojim izborima i odabiru partnera, to je već pitanje. Ne može da se ospori da vi u ovom trenutku zaista ne znate šta želite po pitanju ljubavi, bitno vam je da se provedete dobro i da uživate u životu, nadajući se da će se nešto samo od sebe desiti i doneti vam osobu sa kojom možete da budete srećni. Čini mi se da mnogi od vas još uvek nisu spremni na nešto obavezujuće. Moguće je da će vam ova razmišljanja poremetiti druga polovina meseca, kada vam ide jedna zaista izuzetna prilika i osoba koja se pored vas može zadržati. U dužim emotivnim vezama baš taj drugi deo meseca može doneti suštinsku potrebu da svoje odnose ozvaničite ili da ih dignete na viši nivo. No, pre toga ćete trebati da prođete kroz neke situacije koje pojedinim parovima mogu dosta teško pasti. Ovo može biti odvojenost, zahlađenje odnosa ili treća osoba koja se meša u vašu vezu. Što se Devica u brakovima tiče, računajte da vam je prvi deo oktobra dosta naporan i da će biti teško održavati skladne odnose. Moguće je da će vas finansijski problemi suviše okupirati i unositi nemir i razdražljivost. Sve se može srediti sa malo više volje.

Posao

Moj je život borba neprestana – verovatno će ovo itekako prolaziti Devicama kroz glavu tokom prve polovine ovog meseca. Odugovlačenje I pritisci vezani za posao, a nekako će vas najviše “boleti” taj finansijski momenat, jer se isplate prolongiraju, kasne ili su umanjene. Neki već ugovoreni poslovi za koje ste postavili solidnu osnovu mogu vam se izmaknuti ispred nosa ili ćete se kroz njih suočiti sa odlaganjima. Sve do polovine oktobra I vi lično imate problem u komunikaciji sa saradnicima, u dogovorima, u ostvarivanju planova I trebaće vremena da se vratite na pravi kolosek. Međutim, ne može se osporiti da se situacija od drugog dela ovog perioda zaista okreće u vašu korist. Podrška od strane partnera jača, a tada će biti moguće čak I pokrenuti jednu jaku saradnju ili dobiti podršku od osobe koja je spremna da finansijski ili intelektualno stane iza vas. Čuvena konjukcija Jupitera I Venere baš u vašem znaku donosi velike poslove, donosi saradnje sa strancima, donosi onaj momenat kada shvatite da vas je nebo konačno pogledalo. Situacije se okreću u vašu korist u poslednjem trenutku.

Zdravlje

Obzirom na transit Marsa kroz vaš znak sigurno je da ćete imati više energije nego inače, ali ne treba zanemariti da on vuče I potencijal za stres I nervozu koji vašem osetljivom stomaku neće ni malo prijati. Doduše, samo je prvi deo meseca postavljen komplikovanije, već posle toga se ide ka mentalnom I fizičkom oporavku.

VAGA

Ljubav

Za vas je ovo emotivno izuzetno značajan mesec. No, da bi razvejali neke iluzije – to što je značajan ne znači da će biti I lagan. Da, svesna sam da ste I u prethodnom period vrlo često prolazili u ljubavi kao “bosi po trnju” ali prihvatili ili ne prihvatili, to je sada jednostavno tako. Mnogo toga ne zavisi od vaših volja I želja, pa će se pojedini pripadnici ovog znaka tokom ovog meseca suočiti sa neminovnim prekidom odnosa u kojima su bili. Da ne plašimo, već da krenemo redom….Vaša vladarka Venera će maltene do polovine meseca trpeti loše uticaje Saturna I Neptuna, zbog čega će u emotivnim vezama doći do jednog žestokog pada u komunikaciji. Ovo može biti potaknuto sumnjama između vas I partnera, problemima u svakodnevici koji se nekako uvek postave između vas dvoje I donose vam da se odvajate I da gradite zidove koje je teško preskočiti. Sredina ovog meseca će odlučiti – da li ostajete zajedno ili se odvajate, jer su tada najjači “pucajući” moment kada treba biti posebno oprezan u partnerskim odnosima. Sve ovo možemo primeniti I na one Vage koje su u brakovima gde se mešanje “spoljnjeg činioca” može itekako osetiti. Moguća su otkrića prevara I sa vaše I sa partnerove strane. U svakom slučaju, drugi mogu itekako uticati na vaš odnos. Slobodni će kroz ovu prvu polovinu meseca proći dvojako – neki će osećati kompletnu usamljenost I nezadovoljstvo emotivnom situacijom, dok će drugi ući u odnos koji je po svim elementima karmičke prirode, I gde će druga strana verovatno biti zauzeta ili znatno starija od vas. Za ljubav je najbolje sačekati drugi deo meseca, kada imate zaista pravu priliku da otpočnete odnos koji ima smisla I koji može da traje. Ne zalećite se, bolje je sačekati ono pravo….

Posao

I pored podrške Sunca koje će u vašem znaku biti veći deo meseca, kao I Merkura koji će već krajem prve dekade krenuti direktnim hodom, ipak ne možemo reći da će poslovno ovo biti lagan period za vas. Teškoće očekujte sve do Mladog Meseca u vašem znaku polovinom ovog perioda, jer od tada kreće jedno podsticajnije vreme, verovatno zbog toga što ćete vi na malo drugačiji način I reagovati I postaviti se prema drugima. Pre toga, problemi će biti više nego evidentni – čini mi se da će biti aktivirana čak I nelojalna konkurencija (koja može biti baš iz vašeg kruga najbližih saradnika) I da ćete zbog istih biti prinuđeni da pravite određene kompromise da biste završili ono što želite, a što je vezano za vama bitne partnerske saradnje. Takođe, poslovna okolina vam može nametati poslove koje drugi iz nekih razloga nisu stigli da odrade, pa ćete se odjednom naći prenatrpani poslom I situacijom da ne znate odakle da krenete. Nametanje odgovornosti I obaveza biće više nego očigledno. Ipak, kao što sam napomenula – drugi deo meseca je neuporedivo lakši I donosi vam početak posla ili rada na nekom projektu koji hoće od vas zahtevati preciznost I koncentraciju, ali će vam isto tako doneti velike mogućnosti za napredak.

Zdravlje

Manjak fizičke aktivnosti, neredovna ili neprikladna ishrana, stres koji svakodnevno doživljavate – sve je ovo podloga prvo za borbu sa kilogramima, a potom I za razne zdravstvene tegobe. Moguće je da ćete u drugom delu meseca ipak odlučiti da se više posvetite sebi, što bi svakako bilo dobro.

ŠKORPIJA

Ljubav

Saturn jeste napustio vaš znak, ali ako ste zbog toga mislili da će u emotivnom životu odmah granuti sunce, a vi veselo odskakutati u srećnu budućnost, prevarili ste se. I to će vam vrlo brzo postati jasno. Sve možemo da kažemo samo ne to da je prvi deo meseca dobar za ljubav. Naprotiv. Mislim da će vam ovo biti jedan od težih emotivnih perioda, bilo da ste usamljeni ili u nekoj formi emotivnog, bračnog odnosa. Slobodni će se suočiti sa velikim unutrašnjim nezadovoljstvom I toplo vam preporučujemo da u prvom delu meseca ne ulazite ni u kakve nove odnose da biste se “čupali” iz ovog stanja, jer je više nego verovatno da ćete naleteti na osobu koja će vam samo doneti još veću konfuziju I emotivne probleme. Bolje budite sami I sačekajte da se ono pravo dogodi, zašta je potrebno još samo malo vremena. Naime, drugi deo meseca je odličan za emotivno vezivanje I Škorpijama tada idu više nego dobre prilike da započnu vezu koja će od samih svojih početaka ukazivati da ste konačno pronašli svoju srodnu dušu. Što se tiče pripadnika ovog znaka koji su trenutno u emotivnim vezama ili brakovima – pripremite se na gromovite udarce koje će biti teško izbeći. Najgore od svega je što ćete vi sve ono što se bude dešavalo samo dodatno preuveličavati u svojoj podsvesti I žestoko patiti zbog toga. Naravno – u pitanju su sumnje u partnerovu vernost, njegova nedefinisanost, čudna ponašanja koja će vas “bosti u mozak”. Na sve ovo, pojedini će odgovoriti na njima svojstven način – pretvorićete se u detektiva, uporni da iščačkate šta se to dešava. Drugi će pak odgovoriti drugačije – I sami će se uplesti u tajne veze, da bi makar na kratko otklonili loše osećaje koji pokušavaju da ih nadvladaju. Kako će sve ovo završiti…..Bog sveti zna….

Posao

Naviknite se I prihvatite – ovo je mesec rmbanja za sve pare. E, kad smo već kod tih para, obradovaću vas – para će biti, naročito u drugom delu meseca kada će u vaš novčanik krenuti da se slivaju novci (koje ste doduše zaradili) sa više strana, a ne može se poreći da vam tada ide I jedna izuzetno dobra poslovna ponuda koja će vam tek otvoriti vrata što se finansijskog boljitka tiče. Prvi deo meseca će biti više rezervisan za vraćanje dugova, kojima sada već konačno nazirete kraj. Dakle – do kraja prve polovine oktobra spremite sve svoje živce (od onih koji su vam ostali) I bacite se u koštac sa problematikom koja će biti svakodnevnog karaktera. Problemi u odnosima sa poslovnim saradnicima, problemi u planovima koji se moraju drastično menjati, problem sa pokretanjem bilo čega novog, problemi sa konkurencijom koja vas “udara” tačno tamo gde vas boli….i tako dalje…Gde god pomislite da može biti pa I najmanjeg problema – budite sigurni da će I biti. Marfijev zakon u svojoj punoj snazi. Ali, budite svesni – kada jednom izgurate ovo dosta teško vreme, pred vama će se otvoriti ponude o kojima ste samo mogli da sanjate ili koje odavno priželjkujete. Sve što vam stigne u drugom delu meseca – od Boga je kao nagrada za sve ono što ste pretrpeli u prethodnim godinama….

Zdravlje

Zdravstvene prilike su dosta loše u prvom delu meseca I neophodno je obratiti više pažnje na sebe. Problem je u tome što vi verovatno nećete imati vremena za to I što ćete potiskivati I zanemarivati signale koje vam organizam šalje. Pravite teren za ozbiljniju zdravstvenu problematiku ako malo ne ukočite….

STRELAC

Ljubav

Ulaskom Saturna u vaš znak vi ste ušli u dugogodišnji period kada ćete sa mnogo više odgovornosti morati da se posvetite I sebi I svojim emotivnim odnosima. Pred onima koji su u braku je vreme kada treba kroz strpljenje I razumevanje sačuvati ono što imate, što će povremeno biti dosta teško. Jedan od tih perioda je baš sada, naročito tokom prve polovine meseca kada nerazumevanje mađu bračnim drugovima, međusobno optuživanje ili zahlađenje odnosa mogu postati mnogo očigledniji. Mislim da je trenutak da pokrenete I zajednički razrešite neka pitanja da ne biste kasnije shvatili da je situacija izmakla kontroli. Što se tiče onih u dužim emotivnim vezama, komunikacija na dnevnoj bazi će biti maltene nemoguća, pa očekujte da ćete I vi I partner imati trenutke kada ćete se povlačiti u sebe ili biti preopterećeni dnevnim poslovnim aktivnostima. Bitno je da jedno drugom naglasite da ste tu, da se ništa nije promenilo između vas dvoje I da je ovo samo period smanjene ljubavne aktivnosti. Slobodni mogu doživeti veliko razočaranje ako se preko noći upletu u nešto što je izgledalo kao ostvarenje svih vaših želja. Jako je malo verovatno da je ova osoba iskrena prema vama I da vredi da joj date svoje srce….No, pošto naravno sve nije baš tako crno – očekujte poboljšanje raspoloženja I prave emotivne prilike u drugom delu meseca. Popravljanje odnosa u vezama I brakovima, a slobodnima nešto baš po njihovoj meri….Ovu osobu je već vredelo čekati toliko dugo…

Posao

Sama slika početka ovog meseca ne obećava lakoću u poslovnom segmentu. Ipak, ono što je dobro je da ćete vi I pored svega što se bude dešavalo, naći potrebnu snagu I volju da izgurate I čak prilike okrenete u svoju korist. Dobre stvari će ići jednim delom od vas lično, ali se mora primetiti da će biti I podrške od strane prijatelja, kolega I jednim delom kroz usluge od osoba koje imaju veliki poslovni uticaj. Zastoj u poslovnim partnerstvima trajaće sve do polovine meseca I zaista je očigledno da će biti problema u uspostavljanju normalne komunikacije I dogovora sa saradnicima. Neki vaši pokušaji da pokrenete će biti zablokirani kroz okolnosti ili kroz nemogućnosti drugih da prepoznaju dobre ideje I predloge. Mesec ne obećava neku naročitu finansijsku stabilnost, ali računajte da će većih šansi za zaradu biti u drugom delu perioda. Taj čuveni drugi deo oktobra ipak će doneti jedno veliko olakšanje I pomoć pripadnicima vašeg znaka. Ovo ne znači da će se magično preko noći sve promeniti, već da ćete uspeti da otklonite neke prepreke, prevaziđete sukobe I nerazumevanje I da će saradnje krenuti nekim svojim uobičajenim tokom. Vaš veliki trud I rad će se nastaviti, samo što ćete sada već videti neke prave koristi od toga.

Zdravlje

Energija koju Saturn nosi svojim tranzitom kroz vaš znak je dosta opterećujuća I povremeno možete imati velike padove I raspoloženja I imuniteta. Moguće je da će vam biti teško da se izdignete iz nekih situacija, što će se odraziti kroz probleme sa napetošću, varenjem, povećanjem šećera u krvi.

JARAC

Ljubav

Još uvek ćete u prvom delu ovog meseca vući nesklad koji je započeo izrazitije da se oseća u septembru. Prvo bih se osvrnula na one u braku, gde će pojedini Jarčevi početi da gube nadu da sa partnerom mogu razrešiti komplikovane situacije. Ako već ne možete da sednete I dogovorite se, makar oboje izbegnite situacije gde ćete kroz manipulaciju pokušavati da okrenete vodu na svoju vodenicu. To će vas samo dublje uvući u vrtlog laži, obmanjivanja, proračunatosti. I za vas I za one u dužim emotivnim vezama možda bi pre preporuka bila da se odvojite na par dana, da sami sa sobom razmislite I onda polovinom meseca opet pokušate da se vratite jedno drugom, kada se strasti smire I kada se bude moglo razumnije razmišljati. Shvatili ste iz ovoga što sam napisala da I onima koji su u emotivnim vezama ruže neće cvetati u prvom delu meseca. Očigledno je da postoji veliki teren za nesporazume I da će vama I voljenoj osobi biti komplikovano da iz svega ovoga izađete bez problema. Ako sebi I dragom biću date šansu, drugi deo meseca vas može vratiti jedno drugom I ponovo probuditi osećaj sklada I emotivnu povezanost. Što se slobodnih Jarčeva tiče, oni itekako mogu upasti u nečiju slatku zamku. Ili pak takvu istu mogu postaviti nekom drugom. Poenta je da će se u prvom delu meseca otvoriti mogućnosti za nešto novo, ali shvatite da će to, osim početka koji može biti bajkovit, biti jedna prilično naporna priča u kojoj će vam trebati svo vaše strpljenje da biste istrajali. Ako ste već u potrazi za ljubavlju, bacite se u osvajanje od drugog dela oktobra jer one osobe sa kojima pokrenete emotivnu vezu vrede truda.

Posao

U ovaj mesec ulazite sa jednom neizvesnošću što se poslova tiče. Svesni ste da se dosta toga nakupilo što bi trebalo rešiti, ali u ovom trenutku ne vidite jasno šta trebate uraditi niti imate dobre planove. Dosta toga se može izjaloviti na prilično neočekivan ili čudan način, pa nije ni čudo što će pojedini Jarčevi povremeno misliti da ih je samo nebo ureklo I da iz tog razloga ne mogu ništa konkretnije da urade. Naravno da nije to, ovo što se dešava je samo posledica nakupljenih grešaka I pogrešnih poteza iz prethodnog perioda koji su morali da dođu na naplatu, kad tad. Jeste da će dosta toga ići “na mišiće” ali više je nego sigurno da ćete uz vašu čuvenu upornost I strpljivost uspeti da preokrenete situaciju I sačekate neke povoljnije okolnosti koje idu u drugom delu oktobra. E baš taj drugi deo ovog meseca pripadnicima ovog znaka daje mogućnost saradnje sa strancima, daje mogućnost jednog pravog udruživanja koje će biti dosta finansijski isplativo, a isto tako daje mogućnost da ono što je “blokiralo” sada konačno krene. Ovo je mesec kada se može promeniti posao, kada se može popeti jedan stepenik više na hijerarhijskoj lestvici, kada nezaposleni mogu pronaći nešto za sebe….

Zdravlje

Ovog meseca zdravstvene prilike ne idu u vašu korist. Psihičko I fizičko opterećenje može rezultovati vraćanjem hroničnih bolesti, padom imuniteta ili većim problemima u stomačnom delu. Da biste se rasteretili I olakšali sebi, prijaće vam fizička aktivnost ili makar što više šetnji….

VODOLIJA

Ljubav

U ovaj mesec Vodolije ulaze malo prodrmane u emotivnom smislu. Neke situacije iz poslednje dekade septembra poremetile su u manjoj ili većoj meri vaše emotivne odnose I brakove I sada ste vrlo oprezni u smislu kako nastupiti I kako se postaviti na dalje. Oni od vas, koji budu pametni I svesni da na silu ne mogu da promene neke okolnosti, već se budu prilagodili – proći će bez velikih opterećenja kroz prvi deo meseca, koji je I najnestabilniji. Međutim, ukoliko ste jedna od onih u isto vreme impulsivnih I tvrdoglavih Vodolija – budite svesni da će vam druga strana, emotivni ili bračni partner, odgovoriti istom merom. Setite se priče o dva ovna na brvnu I kako su oba upala u reku jer niko od njih nije hteo da popusti. E, sad ukoliko ne želite da vaša partnerska priča bude baš ovakva – da se tvrdoglavite I inatite umesto da spustite loptu, onda se bolje pripremite da malo popustite vi, malo voljena osoba….i da se stvari dovedu u normalu. Baš u emotivnim vezama, ukoliko se budete pridržavali principa miroljubivosti I tolerancije u drugom delu meseca može doći do velikih pozitivnih promena. Ovo mogu biti planovi za početak zajedničkog života, pa čak I ponude o ulasku u brak. Eto, mislite o tome pre nego što krenete sa svađom…..Što se slobodnih tiče, ako volite karmičke odnose I komplikovane priče – sve vam je u prvom delu meseca otvoreno da se upustite baš u takvu vrstu lepote. Ludo će vam srce zaigrati za nekim, a kada srce poludi, pamet ispari kao rukom odnesena. Ja bih na vašem mestu preskočila ovo I sačekala drugi deo meseca kada već ima pravih razloga da se istinski zaljubite u nekog. I budete srećni….

Posao

Prvo ću napomenuti – drugi deo meseca I konjukcija Jupitera I Venere u vašem polju novca od drugih ljudi itekako može pomoći vašoj novčanoj situaciji. To će biti period kada se na lakši način može doći do novca, da li kroz naplatu potraživanja, da li kroz poklone, pozajmice, da li kroz sudske postupke ili otpremninu. Ovo je dobro vreme I za kredite, ako već morate da se dodatno zadužujete. Novac uložen u tom period ima velike tendencije da vam se vrati uvećan. Eto, imajte ovo na umu….a mi da pređemo generalno na poslovnu situaciju tokom oktobra….Primetićete I sami da kako mesec bude odmicao imate sve manje prostora za manevrisanje u poslovnim saradnjama I odnosima. Neke situacije će početi da “stežu” a pojedine Vodolije će se suočiti I sa kompletnom blokadom od strane partnera, odustajanjem od posla ili zahlađenjem odnosa. Dosta slabo I za svaku vrstu privatnog posla, jer su prilivi znatno smanjeni. Ovaj trend neće se nastaviti dugo jer je druga polovina meseca dosta povoljnija. Usmeravanjem na prioritete I ulaganjem dosta snage uspećete da vratite stvari na staro. Doduše, neće sve ići preko noći I lako, ali je povoljan ishod više nego izvestan. Rad za strance I saradnja sa njima je posebno dobro aspektovana.

Zdravlje

U prvom delu meseca se suočavate sa smanjenim imunitetom što se može odraziti kroz prehlade, viruse, infekcije. Nekome će se to najviše odraziti na grlo I bubrege, dok će drugi imati stomačnih I probavnih problema. Sve ovo je posledica napornog perioda koji ćete ipak privesti kraju polovinom oktobra.

RIBE

Ljubav

Žao mi je što moram da počnem sa lošim vestima, ali jednostavno – tako je kako je. Prvi deo meseca je u potpunosti sumoran što se ljubavi tiče. Oni u emotivnim vezama kao da su se pogubili u potpunosti, više ne znaju da li da veruju sebi, da li da veruju partneru….jedino što je sigurno da je ovo vreme sumnji, konfuzija, ljubomore, razmišljanja o partnerovoj iskrenosti. Ne može se doduše poreći da I partner na isti način sumnja u vas, pa je više nego tragično to što ćete oboje kroz ceo ovaj proces patiti. Da li je moguće izaći iz ovog začaranog kruga? Pa naravno da jeste, ali ćete morati da budete malo strpljiviji. Najveća bi greška bila da u afektu prekinete odnos sa voljenom osobom, a da pre toga ne sednete I ozbiljno porazgovarate o vašoj vezi. Ne zaboravite – sunce se uvek ponovo rađa…a vama će svanuti od drugog dela meseca. Porast ljubavi, optimizma I Ribe konačno u mogućnosti da zaista uživaju sa dragim bićem. Oni u brakovima će proći kroz neke slične nedoumice, s tim što ćete ipak imati prilike da kroz svakodnevnu komunikaciju sa bračnim partnerom ipak nešto brže dođete do rešenja. A kako će kroz sve ove brzake proći slobodnjaci? Obzirom na vašu romantičnu prirodu I spremnost da se zanesete “na keca” potpuno sam uverena da ćete se u prvom delu meseca zaljubiti kao zmaj. Ne znam da li vredi govoriti da je osoba za kojom ćete odlepiti vrlo verovatno nedostojna vaše ljubavi I vašeg poverenja…Ako ste već toliko željni sreće, budite strpljivi I sačekajte malo – drugi deo oktobra nosi prave šanse za vas….

Posao

Saturn u polju karijere, Jupiter u polju poslovno partnerskih odnosa, zajedno sa Marsom I Venerom…sve se zaista vrti oko ozbiljne poslovne tematike, ali nije zgoreg napomenuti da će se od vas očekivati mnogo više nego do sada. Neke ozbiljne priče se mogu otvoriti Ribama, naročito u drugom delu meseca, ali zbog prisustva Saturna koji gleda kvadratom na vaš znak, nikako ne očekujte lakoću jer je neće biti. Težina, mnogo posla, mnogo obaveza a nedovoljna finansijska isplativost najviše će vas pratiti u prvom delu oktobra, kada neke Ribe mogu imati ozbiljne padove I poslovne promašaje, naročito ako budu pokušavale da na manipulativan ili nelegalan način dođu do onoga što žele. Smatrajte se upozorenim, I shvatite – možda muljanje I proračnatost mogu da prođu povremeno, ali sada ne. Drugi deo meseca je zato zaista podsticajan, em ćete konačno videti kraj nekih teškoća, em se zaista otvaraju prilike za dobre finansijske prilive. Sve će funkcionisati prilično solidno, ali to ne znači da ćete raditi manje. Naprotiv – more I more poslovnih obaveza vam predstoji….ali nije teško raditi ako se od toga vidi vajda, zar ne?

Zdravlje

I sami znate da su povremena upadanja u depresivna stanja jedan od vaših najvećih problema. Nekada uspevate da se izborite sa time, nekada ne. Prvi deo meseca će vam biti naporan po tom pitanju jer čim nema vašeg prirodnog optimizma I čim upadnete u “bedak” to vam se odrazi I na zdravlje. Mogući su problem sa stomakom, kičmom I sa očima. Čuvajte sebe malo bolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: