- Gastronauti -

Na Roštiljijadi u LE pojedeno 50 tona roštilja i pečenja (VIDEO)

Leskovačku Roštiljijadu za sedam dana posetilo je više stotina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva. Turisti iz Bugarske, Slovačke, Grčke i svih bivših republika SFRJ pojeli su oko 50 tona roštilja i pečenja.

Izvor: B92
Podeli

Ne samo nekad, već se i sad u Leskovcu dobro jede. Pored vrućih i zadimljenih pljeskavica, ćevapa, uštipaka i mućkalica, dijete gube bitku.

Svakog dana štandove sa roštiljem duž glavne Leskovačke ulice posetilo je između 30 i 40 hiljada gostiju. U vreme Roštiljijade prepuni su i svi leskovački restorani. Stanari zgrada u centru grada jedini imaju privilegiju da 24 sata prate Roštiljijadu.

Za razliku od majstora roštilja, oni koji naplaćuju korišćenje javnog toaleta, ne mogu da se pohvale dobrom zaradom.

Tokom Roštiljijade održana su takmičenja majstora roštilja i učenika ugostiteljskih škola. Glavne nagrade su osvojili bugarski i niški kulinari. Na roštiljijadi je napravljena i pljeskavica od 65 kilograma.

Prati B92 na Viberu

Gastronauti

Koliko Nemci zaista vole pivo?

Oktoberfest – najveći svetski festival piva! Oko 1.500 pivara i više od 5.000 različitih vrsta piva. Nemačka je definitivno zemlja piva! Ali to očito nije najomiljenije nemačko piće, piše DW. Šta to Nemci mnogo više piju od piva?

Gastronauti utorak 5.09. 10:35 Komentara: 0
strana 1 od 48 idi na stranu