- Gastronauti -

Na Roštiljijadi u LE pojedeno 50 tona roštilja i pečenja (VIDEO)

Leskovačku Roštiljijadu za sedam dana posetilo je više stotina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva. Turisti iz Bugarske, Slovačke, Grčke i svih bivših republika SFRJ pojeli su oko 50 tona roštilja i pečenja.

Izvor: B92
Podeli

Ne samo nekad, već se i sad u Leskovcu dobro jede. Pored vrućih i zadimljenih pljeskavica, ćevapa, uštipaka i mućkalica, dijete gube bitku.

Svakog dana štandove sa roštiljem duž glavne Leskovačke ulice posetilo je između 30 i 40 hiljada gostiju. U vreme Roštiljijade prepuni su i svi leskovački restorani. Stanari zgrada u centru grada jedini imaju privilegiju da 24 sata prate Roštiljijadu.

Za razliku od majstora roštilja, oni koji naplaćuju korišćenje javnog toaleta, ne mogu da se pohvale dobrom zaradom.

Tokom Roštiljijade održana su takmičenja majstora roštilja i učenika ugostiteljskih škola. Glavne nagrade su osvojili bugarski i niški kulinari. Na roštiljijadi je napravljena i pljeskavica od 65 kilograma.

Gastronauti

Pihtije kakve do sada sigurno niste probali /VIDEO

Majstore srpske kuhinje Ivana Markovića i Filipa Ugrenovića obučavali su najbolji! U prethodnih 11 sepizoda Coca-Cola gastro-serijala “Nezaboravni ukusi Srbije“ obišli su razna srpska sela i mnoge tradicionalne recepte sačuvali od zaborava. U najnovijoj epizodi odlaze u Zaječar, gde će ih Vera Tomić naučiti kako da naprave pihtije od boba, koje će potom i pojednostaviti kako bi stvorili što praktičniji recept za svakodnevnu upotrebu.

Gastronauti ponedeljak 6.11. 14:01 Komentara: 1

Niste probali najegzotičniju srpsku čorbu?! Velika greška

U najnovijem gastro-serijalu Coca Cola "Nezaboravni ukusi Srbije“ pogledajte kako je izgledala Ivanova i Filipova poseta Aleksincu, gde ih je ugostila Violeta, od koje su naučili da prave najegzotičniju čorbu od semenki bundeva. Pogledajte takođe i na koji način je Ivan modernizovao tradicionalnu pripremu ovog jela kako bi se bolje uklopilo u našu savremenu svakodnevicu, a podsetite se i drugih tradicionalnih recepata, te postanite majstor srpske kuhinje.

Gastronauti petak 3.11. 09:30 Komentara: 5
strana 1 od 51 idi na stranu