Recepti

Devet najboljih burgera na svetu / FOTO

Juneći, pileći, vegetarijanski, sa sirom, sa sosovima, sa pikantnim krastavčićima i lukom - kombinacija je bezbroj. Hamburger je klasika brze hrane, koja je poslednjih godina uzdignuta na novi, viši nivo.

Sreda, 23.08.2017.

12:55

Izvor: independent.co.uk

Devet najboljih burgera na svetu / FOTO
Gettyimages / Ilustracija

Podeli:

Zastupljen je svugde širom sveta, pa ga možete naći kako u uličnim kioscima tako i u "fensi" restoranima. A od kako postoji Instagram, mnogi ljubitelji vole da postavljaju slike najrazličitijih i najekstravagantnijih mogućih burgera na tu mrežu, piše Independent.

1. Najskuplji - Fleur, Las Vegas

Ovaj burger se naširoko smatra najskupljim parčetom mlevenog mesa u zemički na svetu. Košta 5.000 dolara i sastoji se od najbolje kobe govedine, guščije džigerice (foie gras) i mnogo tartufa. U cenu je uključena i boca retkog petrus vina, a gosti, posle jela, mogu da zadrže čaše.

A post shared by @alrakiacom on

2. Najukusniji - Patty and Bun, London

Londonski lanac brze hrane prepoznatljiv je po sočnim junećim pljeskavicama i brioš zemičkama. Favorit mnogih gostiju je "Smoki Robinson", u koji, pored govedine, od priloga idu: sir, paradajz, zelena salata, luk, slanina, kečap i dimljeni sos.

A post shared by pattyandbun (@pattyandbun) on

3. Najkotroverzniji - In-N-Out burger, Kalifornija

Različit je u svakom pogledu. Najpopularniji je u Los Anđelesu, a njegova glavna "fora" je u potpuno svežim sastojcima i želji da bude što "proteinskiji". Zato se kod nekih burgera umesto zemičke koriste listovi zelene salate.

4. Najviše "fensi" - Five Guys, širom sveta

Izglasan za najpopularniji lanac brze hrane u Britaniji, takođe, koristi sveže i kvalitetne sastojke, ali se razlikuje po tome što kupac može da u svoj burger da stavi priloga i preliva koliko god hoće.

A post shared by Five Guys UK (@fiveguysuk) on

5. Najomiljeniji međi burger "gikovima" - Au Cheval, Čikago

The Burger Guide je ovaj burger proglasio najboljim na svetu. Au Cheval nudi obične i duple čizburgera, uz mogućnost dodavanja jaja i slanine.

"Ovi burgeri se odlikuju mekoćom i sočnošću junetine koji, u kombinaciji sa topljenim sirom, jajima, slaninom i ostalim dodacima čine bogato, haotično i potpuno drugačije iskustvo", navodi se u recenziji.

A post shared by Au Cheval (@auchevalchicago) on

6. Najveganskiji - Bill’s halloumi burger, Velika Britanija

Kao i njegovi mesni parnjaci, i ovaj burger sadrži veliki broj ukusnih sastojaka: grilovane crvene paprike, grilovan halumi sir, humis i slatki čili sos...

7. Najekstravagantniji - Roast burger, Roast, London

Ukoliko se dvoumite između burgera i prave večere, onda je ovo za vas. Cela večera u jednom burgeru: pečena junetina, kelj, crveni kupus, šargarepa, preliv od rotkvica i topljeni čedar sir. Sve to dolazi u zemički začinjenoj ruzmarinom i belim lukom.

A post shared by ROAST (@roast_restaurant) on

8. Naj... bez zemičke - Eastway Brasserie, London

Ovo je burger za one koji su izbacili hleb iz ishrane. Zemička je napravljena od makarona sa sirom, a u njoj se nalaze preliv od govedine, "čupana" svinjetina, zelena salata, paradajz i crveni luk.

9. Najosobeniji - Dip and Flip, London

Ovaj Londonski fast fud svoje burgere od junetine ili jagnjetine, sa različitim prilozima, služi umočene u sos po izboru gosta.

A post shared by Dip & Flip (@dipflippo) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.