- Gastronauti -

Tabasko vam je slab? Šta biste rekli na 25 puta jači sos?

Kompanija Tabasko predstavila je novu, ograničenu seriju svog poznatog sosa – “Tabasko skorpion sos”, ljutine 50.000 skovila.

Izvor: ladbible.com
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Na zvaničnom Tabaskovom sajtu navodi se da ljutina klasičnog tabaska iznosi 2.000-5.000 skovila (jedinica za merenje ljutine paprike, odnosno količine kapsaicina u njoj), što znači da je novi sos 10 do 25 puta jači od klasičnog tabaska.

Nažalost, Skorpion sos, čija je prodaja bila ograničena na teritoriju SAD, rasprodat je u roku od nekoliko sati, pa ostaje samo nada da će Tabasko u budućnosti možda opet proizvesti nešto slično.

U međuvremenu će biti dosta suznih očiju, curenja nosa i “gorućih” usana.

http://fieldguide.gizmodo.com/whats-the-most-secure-way-to-lock-your-smartphone-1796948710

Prati B92 na Viberu

Gastronauti

Srećan vam Svetski dan sladoleda!

Nastao je u drevnoj Kini, koristili su ga i Rimljani, u Evropu su ga doneli Arapi, masovna proizvodnja počinje tek u 19. veku u SAD, a danas je jedno od omiljenih osveženja tokom vrelih letnjih dana. Danas se obeležava Svetski dan sladoleda.

Gastronauti četvrtak 20.07. 17:15 Komentara: 8

Plemićka hrana koju može da priušti svaka sirotinjska trpeza

Jedan od kriterijuma slave jeste da ime znane osobe postane opštepoznata stvar. Oni koji pretenduju na slavu verovatno žele da se uz večnu slavu imena vezuje i njihov lik. To, međutim, nije uvek slučaj. Titularni naziv Džona Montagjua svakodnevno pominjemo, ali ne kada se setimo njegovog života i dela, već kada nam zakrče stomaci.

Gastronauti utorak 18.07. 08:10 Komentara: 1
strana 1 od 46 idi na stranu