- Gastronauti -

"Državna tajna": Đakonije sa menija predsedničke večere

Predsednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron sa svojim suprugama Melanijom i Brižit uživali su u četvrtak uveče u prilično klasičnoj večeri u restoranu "Žil Vern" na Ajfelovoj kuli, prenela je sinoć francuska televizija BFMTV.

Izvor: Beta
Podeli
GettyImages
GettyImages

Francuski mediji posebnu pažnju su posvetili Trampovoj dvodnevnoj poseti Parizu, ali i večeri u restoranu na 125 metara visine poznatog kuvara Alena Dikasa.

BFMTV se našalio da su detalji jelovnika tako "držani u tajnosti" kao da je u pitanju "državna tajna" da bi se na kraju ispostavilo da je večera bila prilično klasična, a ne toliko specijalna kako se predviđalo.

Prema navodima tog francuskog medija, predsednici su za predjelo imali paštetu na komadićima dvopeka, domaće dinstano povrće na "kraljičin način", ribu list u holandskom sosu, a kao glavno jelo goveđi file u sosu "Rosini" sa divljim jagodama i za desert čokoladni sufle.

Ne zna se koja su vina služena tokom večere, samo da je otvoren šampanjac na početku jela.

Tramp je boravio dvodnevnoj posetu Parizu gde je kao počasni gost prisustvovao vojnoj paradi povodom francuskog državnog praznika, koji se obeležava na dan pada Bastilje u Francuskoj revoluciji 14. jula 1789. Praznik je ove godine bio u znaku francusko - američkog prijateljstva.

Prati B92 na Viberu

Gastronauti

Srećan vam Svetski dan sladoleda!

Nastao je u drevnoj Kini, koristili su ga i Rimljani, u Evropu su ga doneli Arapi, masovna proizvodnja počinje tek u 19. veku u SAD, a danas je jedno od omiljenih osveženja tokom vrelih letnjih dana. Danas se obeležava Svetski dan sladoleda.

Gastronauti četvrtak 20.07. 17:15 Komentara: 8

Plemićka hrana koju može da priušti svaka sirotinjska trpeza

Jedan od kriterijuma slave jeste da ime znane osobe postane opštepoznata stvar. Oni koji pretenduju na slavu verovatno žele da se uz večnu slavu imena vezuje i njihov lik. To, međutim, nije uvek slučaj. Titularni naziv Džona Montagjua svakodnevno pominjemo, ali ne kada se setimo njegovog života i dela, već kada nam zakrče stomaci.

Gastronauti utorak 18.07. 08:10 Komentara: 1
strana 1 od 46 idi na stranu