- Gastronauti -

Kafa će se služiti na drugačiji način? Hit koji osvaja svet

Zaljubljenici u kafu dobili su priliku da svoj omiljeni napitak piju na nešto drugačiji način. Dobro, ne svi.

Izvor:
Podeli

Vlasnica australijskog kafića Vanija došla je na krajnje neobičnu ideju – da umesto u šoljicama, kafu služi u voću i povrću.

Kerotćino ili šargarepućino napravljen je iz čiste zabave, a mnogi veruju da bi mogao da postane pravi hit među ljubiteljima najpopularnijeg napitka.

Osim u izdubljenoj šargarepi, kapućino sipa i u izdubljenoj jabuci, a problem je u tome što se iz ovakvih "posuda“ mnogo teže pije, jer šargarepa ne zadržava napitak.

Ipak, ima onih koji bi ga vrlo rado probali iako je do sada ukus ostao prava misterija.

Prati B92 na Viberu

Gastronauti

Srećan vam Svetski dan sladoleda!

Nastao je u drevnoj Kini, koristili su ga i Rimljani, u Evropu su ga doneli Arapi, masovna proizvodnja počinje tek u 19. veku u SAD, a danas je jedno od omiljenih osveženja tokom vrelih letnjih dana. Danas se obeležava Svetski dan sladoleda.

Gastronauti četvrtak 20.07. 17:15 Komentara: 8

Plemićka hrana koju može da priušti svaka sirotinjska trpeza

Jedan od kriterijuma slave jeste da ime znane osobe postane opštepoznata stvar. Oni koji pretenduju na slavu verovatno žele da se uz večnu slavu imena vezuje i njihov lik. To, međutim, nije uvek slučaj. Titularni naziv Džona Montagjua svakodnevno pominjemo, ali ne kada se setimo njegovog života i dela, već kada nam zakrče stomaci.

Gastronauti utorak 18.07. 08:10 Komentara: 1
strana 1 od 46 idi na stranu