- Gastronauti -

Italijanski kuvar otkriva idealno vreme kuvanja savršene paste

Pasta u svakom obliku je jedno od onih jela kojih nam nikada nije dosta. Kuvar Mario Batali otkriva koliko vremena je zaista potrebno da bi se ona savršeno skuvala.

Izvor: dailymail.co.uk
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Ovaj majstor italijanske kuhinje iz Njujorka kaže da je testeninu potrebno kuvati minut kraće od vremena koje je propisano na pakovanju, čime se postiže da pasta ima savršenu teksturu.

Potom je potrebno da je ocedite i dodate u je sos, sa kojim bi trebalo zajedno da se kuva oko 40 sekundi.

Ne treba nikada samo "nabacati" sos odozgo preko paste u činiji, već ih svakako prvo treba, na kratko, prokuvati zajedno sa sosom.

"Ja prvo pročitam šta piše na pakovanju, pa od toga oduzmem jedan minut od vremena koje poizvođač preporučuje. Kada ih ocedim, kuvam je 40 sekundi u sosu", kaže Batali, "Dakle, stavite ih zajedno u tiganj, prokuvajte i, potom, skinite sa vatre."

Mario Batali zaključuje da će ukoliko je ovako kuvate, pasta uvek imati odličan ukus sa bilo kojim sosom da je uparite.

Prati B92 na Viberu

Gastronauti

Srećan vam Svetski dan sladoleda!

Nastao je u drevnoj Kini, koristili su ga i Rimljani, u Evropu su ga doneli Arapi, masovna proizvodnja počinje tek u 19. veku u SAD, a danas je jedno od omiljenih osveženja tokom vrelih letnjih dana. Danas se obeležava Svetski dan sladoleda.

Gastronauti četvrtak 20.07. 17:15 Komentara: 8

Plemićka hrana koju može da priušti svaka sirotinjska trpeza

Jedan od kriterijuma slave jeste da ime znane osobe postane opštepoznata stvar. Oni koji pretenduju na slavu verovatno žele da se uz večnu slavu imena vezuje i njihov lik. To, međutim, nije uvek slučaj. Titularni naziv Džona Montagjua svakodnevno pominjemo, ali ne kada se setimo njegovog života i dela, već kada nam zakrče stomaci.

Gastronauti utorak 18.07. 08:10 Komentara: 1
strana 1 od 46 idi na stranu