- Gastronauti -

Italijanski kuvar otkriva idealno vreme kuvanja savršene paste

Pasta u svakom obliku je jedno od onih jela kojih nam nikada nije dosta. Kuvar Mario Batali otkriva koliko vremena je zaista potrebno da bi se ona savršeno skuvala.

Izvor: dailymail.co.uk
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Ovaj majstor italijanske kuhinje iz Njujorka kaže da je testeninu potrebno kuvati minut kraće od vremena koje je propisano na pakovanju, čime se postiže da pasta ima savršenu teksturu.

Potom je potrebno da je ocedite i dodate u je sos, sa kojim bi trebalo zajedno da se kuva oko 40 sekundi.

Ne treba nikada samo "nabacati" sos odozgo preko paste u činiji, već ih svakako prvo treba, na kratko, prokuvati zajedno sa sosom.

"Ja prvo pročitam šta piše na pakovanju, pa od toga oduzmem jedan minut od vremena koje poizvođač preporučuje. Kada ih ocedim, kuvam je 40 sekundi u sosu", kaže Batali, "Dakle, stavite ih zajedno u tiganj, prokuvajte i, potom, skinite sa vatre."

Mario Batali zaključuje da će ukoliko je ovako kuvate, pasta uvek imati odličan ukus sa bilo kojim sosom da je uparite.

Prati B92 na Viberu

Gastronauti

Putem krompirića iz Mekdonaldsa obiđite svet (FOTO)

Svi volimo krompiriće iz Meka, ali da li ste znali da u nekim državama imate egzotičnije varijante? Tako bismo, na primer, sve dali da probamo McPatas koji se prodaju u Latinskoj Americi, ali i u Francuskoj, Australiji, Hong Kongu, Libanu i Britaniji. Posle ovih specijaliteta običan pomfrit nam više nije zanimljiv.

Gastronauti petak 16.06. 10:21 Komentara: 3

"Za mene je kuhinja nešto najlepše što je majka Srbija iznedrila"

Ponovo se na Prvoj TV emituje jedna od najomiljenijih emisija o kulinarstvu, a iako glavnog junaka "Paklene kuhinje“ Sašu Mišića ne gledamo pred TV ekranima, i dan-danas je veran kuhinji. Pre “Paklene kuhinje”, a i sada, Saša se bavi razradom sistema za nove restorane, obnavljanjem starih, savetovanjem prilikom pravljenja menija i upotpunjavanjem kuhinja u hotelima, restoranima I wellness centrima. Kada mu vreme dozvoljava, učestvuje u žiriju raznoraznih gurmanskih manifestacijama.

Gastronauti četvrtak 15.06. 12:35 Komentara: 4
strana 1 od 44 idi na stranu