Recepti

Medalje za srpske kulinare na takmičenju u Sloveniji

Srpski kulinari su na Drugom Međunarodnom kulinarskom takmičenju održanom u Kranjskoj Gori, u Sloveniji, osvojili ukupno četiri zlatne medalje, tri srebrne, dve bronzane i dva pehara za drugo i treće mesto u ukupnom plasmanu.

Ponedeljak, 15.05.2017.

17:56

Izvor: B92

Medalje za srpske kulinare na takmičenju u Sloveniji

Podeli:

Na ovom takmičenju, održanom od 8. do 11. maja, naši kulinari osvojili su nagrade u konkurenciji od preko 100 takmičara iz čitave Evrope, saopštila je Kulinarska federacije Srbije.

Devet medalja i dva pehara, kragujevački i beogradski kulinari osvojili su u kategorijama ''nacionalno jelo na moderan način'' i ''moderno jelo''. Uspeh je utoliko veći jer je ostvaren pred respektabilnim imenima svetskog kulinarstva koja su sačinjavala žiri manifestacije.

U sastavu Kulinarske federacije Srbije su HoReCa asocijacija Kragujevac, Asocijacija šefova kuvara Srbije i Kulinarska Asocijacija Srbije. U veoma jakoj i selektovanoj konkurenciji na ovogodišnjem takmičenju, naši kulinari još jednom su pokazali da Srbiju treba uvrstiti u jednu od najvećih kulinarskih sila u Jugoistočnoj Evropi, ističe se u saopštenju.

U nagrađenom timu su: Uglješa Stepanović (KAS) - Zlatna medalja, srebrna medalja i pehar za drugo mesto, Milan Stevanović (HoReCa) - Srebrna medalja, bronzana medalja i pehar za treće mesto. Petar Bojković (KAS) - Zlatna medalja, Milan Savić (KAS) - Bronzana medalja Darko Bojić (KAS) - Zlatna medalja, Stefan Ristović (HoReCa, AŠKS) - Zlatna medalja, srebrna medalja i Dragan Jerotić (AŠKS) - diploma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare