Recepti

Srbi se takmiče za medalju na kulinarskoj Olimpijadi u Erfurtu

Najveće svetsko gastronomsko takmičenje, kulinarska Olimpijada "IKA Culinary Olympics", biće organizovano od 22. do 25. oktobra u nemačkom gradu Erfurtu, a Srbija će imati jednog predstavnika, udruženje kuvara "Junior Chef Club".

Sreda, 19.10.2016.

11:00

Izvor: Tanjug

Srbi se takmiče za medalju na kulinarskoj Olimpijadi u Erfurtu

Podeli:

Kako je navedeno u saopštenju, boje Srbije ove godine braniće mladi tim među kojima su Aleksandar Tomić, Jovan Mijušković, Aleksandra Sarić, Teodora Kosorić, Stefan Živković na čelu sa trenerima Aleksandrom Ilićem i Nikolom Biševcem.

Mladi kuvari, do 23 godine, će se tamičiti u seniorskoj kategoriji "Nacionalni sto", a tema je tenis kao sport.

Kroz tri celine - hladna predjela, glavna jela i dezerte, naš tim će predstavili deo srpske gastronomije i sportske ishrane adekvatne za taj sport.

Kapiten tima Tomić podsetio je da su mnogi uspesi mladih kulinarskih nada zabeleženi ove godine na međunarodnim turnirima. On je dodao da bi, s obzirom da su na svetskom kupu u Luksemburgu pre dve godine osvojili bronzanu medalju, sjajan uspeh bio da tu medalju osvoje i ove godine na Olimpijadi.

"Kada si fokusiran na svoj posao i radiš ga najbolje što možes, podrška privrede je zagarantovana. Tako i ove godine nismo tražili pomoć države za treninge i pripreme za ceo olimpijski ciklus, jer su sponzori prepoznali da je ulaganje u mlade zapravo njihova investicija", rekao je trener i menadžer srpskog tima Biševac.

Prestižno takmičenje održava se jednom u četiri godine, a ove godine naš tim učestvivaće sa još 2.000 takmičara i najboljim kuvarima iz više 60 zemalja sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare