Japanski lanac restorana za Ginisa

Japanska kompanija Ićibanija (Ichibanya Co.) ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći svetski lanac kari restorana.

Izvor: Tanjug
Foto: wikipedia.org, kici
Foto: wikipedia.org, kici

Ichibanya, zaključno sa 2012. godinom, poseduje 1.305 kari restorana u Japanu, pod imenom "Kuća karija Ićibanija", i 100 uslužnih objekata u inostranstvu, prenosi agencija Kjodo.

Ovaj rekord centralnoazijske kompanije, sa sedištem u japanskom gradu Ićinomija (Ichinomiya), zvanično je priznat prošlog četvrtka od strane Ginisa.

Nakon što je otvorila prvu radnju u matičnom Aići okrugu 1978. godine, Ićibanija je pokrenula lanac restorana u preostalih 47 okruga u Japanu do kraja 1994., kada je otvorila i prvi biznis u inostranstvu, na Havajima.

U poslovnoj godini koja se završila u maju 2012., Ićibanija je ostvarilla neto profit grupe od 2,2 milijardi jena (18,3 miliona evra), čime je ostvarila rekordnu zaradu treću godinu za redom, prodajom od 39,7 milijardi jena (oko 330 miliona evra).

Gastronauti

Vodič kroz tradicionalne italijanske pice

Pica je, bez sumnje, italijanski specijalitet. Međutim, kada putujete njenom otadžbinom, možete se iznenaditi kada u nekim mestima dobijete tananu, gotovo tečnu sredinu, okruženu debelom korom i filovanu paradajzom i svežom mocarelom. Ipak, baš to je originalna italijanska pica.

Gastronauti petak 26.02. 14:59 Komentara: 41
strana 1 od 36 idi na stranu