Recepti

SuperWine 6.0: Vinski spektakl za pamćenje

Nedavno završeni SuperWine salon vina održan u luksuznoj yacht marini Porta Montenegra u Crnoj Gori ugostio je izabrane evropske vinarije i još jednom potvrdio status najatraktivnijeg vinskog događaja jugoistočne Evrope.

Utorak, 10.07.2018.

13:20

Izvor: B92

SuperWine 6.0: Vinski spektakl za pamćenje

Podeli:

Baš kao i prethodnih pet godina početak letnje sezone u Porto Montenegru obeležio je eksluzivni salon vina SuperWine, održan u Tivtu na bazenu Porto Montenegro Yahting kluba. Ovogodišnji salon obeležio je rekordan broj učesnika i gostiju, a prema njihovim ocenama verovatno i najkvalitetnija vinska ponuda do sada.

Popularnost italijanskih vina kod lokalne publike, nagrađena je učešćem prvaka italijanske vinske škole kao što su: Bertani, Mazzei, Ca' del Bosco, Tinazzi, Arnaldo Caprai, Santa Margherita, Fontanafredda, dok su ljubimci lokalne scene - crnogorske vinarije Krgović i Castel Savina i ove godine dobile komplimente od publike, baš kao i njihove makedonske kolege iz Tikveš vinarije.

*ALT

Vinarije iz Srbije: Kovačević, Zvonko Bogdan, Lastar, Petra i PIK Oplenac još jednom su opravdale poziv na SuperWine i potvrdile da im je mesto uz ugledne evropske vinske kuće, baš kao i vinarija Vista Hill, koja je svojim prvim nastupom na salonu vina SuperWine za kratko vreme pobrala simpatije gostiju.

Ostale ex-Yu kolege, najviše svojim autorskim prisustvom, Jakončič, Bodren, Enjingi ispraćene su pravim vinkim ovacijama čak i od one zahtevne vinske publike.

Ljubitelji penušavih vina pronašli su svoje favorite na štandu čuvene cave Vallformosa, kao i možda najpopularnijeg prosecca na svetu iz italijanske vinarije Mionetto. Ljubitelji ozbiljnih belih vina imali su pravu privilegiju da degustiraju čuvena chablis vina francuske vinarije Jean Durup, kao i čuvenim rizlinzima austrijske vinske kuće Nikolaihof.

*ALT

Posetioci Salona mogli su da uživaju u ekskluzivnim rakijama iz Naše male destilerije, destilerije Zarić, a ljubitelji mediteranskih zalogaja u gastronomskim specijalitetima pripremanim za štandovima grupacije Zaliv MN, kao i Montefish i Batrićević pršut.

Lista izlagača: Bertani, Mionetto, Mazzei, Nikolaihof, Jean Durup, Ca' del Bosco, Vinarija Zvonko Bogdan, Jakončič, Kovačević, Monteverdi Vini, Santa Margherita, Castel Savina, Vallformosa, Krgović, Lastar, Petra, Bodren, PIK Oplenac, Tikveš, Tinazzi, Enjingi, Fontanafredda, Naša mala destilerija, Arnaldo Caprai, Vista hills, Zarić destilerija, Zaliv MN, Montefish, Batrićević pršut.

*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare