Recepti

Šankeri podelili svoja iskustva: Kao gost nikada nemojte da...

Koliko puta ste bezuspešno pokušavali da privučete pažnju konobara ili šankera kako biste naručili piće? “Biznis insajder” je nakon razgovora sa 30 šankera iz različitih zemalja sveta objavio savete kako se ponašati za šankom ukoliko želite da odmah budete usluženi.

Nedelja, 21.01.2018.

13:35

Izvor: B92

Šankeri podelili svoja iskustva: Kao gost nikada nemojte da...
Foto: Thinkstock

Podeli:

Osim toga, šankeri su podelili i neka negativna iskustva i otkrili šta nikada, ali baš nikada ne treba raditi kada pokušavate da ih dozovete dok su u gužvi.

"Recite: ‘Izvinite’, lagano podignute ruke, nema potrebe da mašete. Samo sačekajte svoj red. Garantujem vam da vas vidimo. I nikad nemojte da pucketate prstima."

"Niste jedina mušterija u baru, doći ću kad stignem. Pogotovo ako je gužva. Nemojte odmah vikati ako ste čekali duže od minuta da vas uslužimo. Ako izgledate kao da ćete sve svoje frustracije istresti na nama, ignorisaćemo vas sve dok se ne smirimo dovoljno da možrmo da se nosimo s tim vašim stavom."

"Mahanje jednim prstom mora da je izašlo iz sedmog kruga pakla."

"Imajte spreman novac, ali nemojte mahati s njim po šanku."

"Ako je gužva, podneću lagano, brzinsko mahanje. Stalno gledam po šanku i imam u glavi isplanirano ko je sledeći. Potrudiću se koliko mogu da vam dam do znanja da ću uskoro doći do vas. A kad mi mašete i nakon toga, to je malo previše. Vidimo vas, nema potrebe da mašete ili na bilo koji način gestikulirate rukama."

"Glavna stvar je kontakt očima. Gledajte gore, nemojte buljiti u telefon i objavljivati fotografije na Instagramu."

"Ne penjite se na barske stolice i ne pokušavajte da nas dohvatite preko šanka. Samo čekajte strpljivo, vidimo vas i doći ćemo do vas kad dođe vaš red."

"Nemojte me dozivati nadimcima poput šećeru ili slično. Preskočiću vas."

"Pristojno: ‘Izvini’, uvek dobro prođe."

"Stanite za šank tako da vas možemo videti, nekad vas jednostavno ne vidimo, nije da vas ignorišemo."

"Odlučite šta ćete naručiti pre nego dođemo do vas."

"Čekajte. Strpljivo. Napraviću kontakt očima s vama kad budem mogao da primim vašu narudžbinu. Usluživanje je proces."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.