Recepti

Mlečna industrija "uzvraća udarac": Stiže gazirano mleko

Poslednjih godina, mleko je na "crnoj listi" onih koji vode računa o ishrani. Prvo je bilo "problem" punomasno mleko, pa smo dobili obrano, sa manje mlečne masti, pa... još obranije. Sve dok nije postalo kao vodica u kojoj je razmućeno malo bele tempere. Naravno, sve to "zdravlja radi".

Utorak, 26.09.2017.

11:50

Izvor: Mondo

Mlečna industrija
Foto: Thinkstock

Podeli:

Onda više ni to nije bilo dovoljno, pa su u modu ušla sva moguća (i nemoguća) mleka: sojino, bademovo, kokosovo i tako redom. Jer, odjednom je kravlje mleko postalo "nezdravo".

Ali, izgleda da mlečna industrija planira da "uzvrati udarac" - kako vratiti mleko u modu? Ponudite ljudima nešto krajnje neočekivano. Gazirano mleko, na primer.

Poštedećemo vas opisa procesa proizvodnje, pošto je pomalo uznemirujuće. Ali, ukratko, proizvođač mleka Aria najavljuje planove o puštanju u prodaju gaziranog voćno-mlečnog pića, za početak na britanskom tržištu i u Singapuru.

Glavna ciljna grupa su tinejdžeri, boja će biti ružičasta, a dobijaće se mešanjem mleka sa voćem, da bi napitak na kraju bio i gaziran.

Gazirano mleko je kreacija nemačkog biohemičara Svena Tormalena, i Meta Vokera, koji je ranije radio u "Hajncu", a oni ovo mleko opisuju kao vrstu surutke bez masnoće. Primarna ciljna grupa su tinejdžeri, ali piće bi trebalo da bude zgodno i za koktele.

Ako sve bude išlo po planu, u kompaniji Aria se nadaju da će ovo piće probuditi interesovanje mladih za mleko, što bi trebalo da poveća prodaju mleka i mlečnih proizvoda do 2020. godine.

Pa... ako im gazirano mleko ne pomogne... Ne preostaje im još mnogo toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.