Recepti

"Državna tajna": Đakonije sa menija predsedničke večere

Predsednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron sa svojim suprugama Melanijom i Brižit uživali su u četvrtak uveče u prilično klasičnoj večeri u restoranu "Žil Vern" na Ajfelovoj kuli, prenela je sinoć francuska televizija BFMTV.

Subota, 15.07.2017.

08:56

Izvor: Beta

GettyImages

Podeli:

Francuski mediji posebnu pažnju su posvetili Trampovoj dvodnevnoj poseti Parizu, ali i večeri u restoranu na 125 metara visine poznatog kuvara Alena Dikasa.

BFMTV se našalio da su detalji jelovnika tako "držani u tajnosti" kao da je u pitanju "državna tajna" da bi se na kraju ispostavilo da je večera bila prilično klasična, a ne toliko specijalna kako se predviđalo.

Prema navodima tog francuskog medija, predsednici su za predjelo imali paštetu na komadićima dvopeka, domaće dinstano povrće na "kraljičin način", ribu list u holandskom sosu, a kao glavno jelo goveđi file u sosu "Rosini" sa divljim jagodama i za desert čokoladni sufle.

Ne zna se koja su vina služena tokom večere, samo da je otvoren šampanjac na početku jela.

Tramp je boravio dvodnevnoj posetu Parizu gde je kao počasni gost prisustvovao vojnoj paradi povodom francuskog državnog praznika, koji se obeležava na dan pada Bastilje u Francuskoj revoluciji 14. jula 1789. Praznik je ove godine bio u znaku francusko - američkog prijateljstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare