Glatka i meka stopala u tri koraka

Ni koža na stopalima nije pošteđena u vrelim danima, pogotovo ako ste stalno u zatvorenoj ili neudobrnoj obući, te je neophodno je da se o njima starate na pravi način. Ni zadebljanje na petama nije ni prijatno ni lepo na oko, pa evo tri saveta kako da omekšate i negujete stopala.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 02.08.2018.

10:50

Glatka i meka stopala u tri koraka
Foto: Thinkstock

Za početak, neizostavna je redovna higijena i ovog dela tela. Ukoliko ste po ceo dan u zatvorenoj obući, bilo bi dobro da, kada posle napornog dana konačno stignete kući, izujete se i stopala operete mlakom vodom. Priuštite im s vremena na vreme i piling, a ona će vam na tome biti zahvalna.

Nakon kupke i pilinga uzmite u ruke kamen ili turpiju za stopala i blagim pokretima uklonite zadebljanu kožu. Ona možda neće nestati posle prvog puta, ali vi budite uporni.

Kada ste to uradili, počastite svoja stopala, na kojima stojite po ceo dan, kremom koja će pomoći da se koža hidrira. Koristite kreme koje sadrže ureu. Krema će takođe uticati na to da koža postane mekša i da se ne stvaraju zadebljanja.

Eucerin UreaRepair PLUS Krema za stopala sa 10% uree daje suvoj i izrazito suvoj koži stopala intenzivnu hidrataciju koja im je potrebna da bi bila meka i glatka. Ovaj sastojak pomaže smanjenju zadebljanja kože stopala i žuljeva.

Trenutno ublažava simptome suve kože, a pogodna je za osobe sa kserozom, psorijazom i dijabetesom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: