Šaja LaBaf - maratonac i konceptualni umetnik

Holivudski glumac Šaja LaBaf, zvezda serijala "Transformers", juče je optrčao 144 kruga oko amsterdamskog Stedelijk muzeja u okviru svog najnovijeg konceptualnog performansa.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 26.09.2014.

09:51

Default images

Obučen u ljubičaste helanke i zeleni top, 28-godišnji glumac ignorisao je medije pre nego što je počeo svoj "metamarathon" oko muzeja.

"Trčanje oko muzeja je performans koji su osmislili Šaja i još dvojica umetnika koje je Stedelijk pozvao u kontekstu simpozijuma koji se trenutno unutra održava", rekao je AFP-u kustos Hendrik Folkerts.

U muzeju se održava konferencija o tome kako svet doživljavaju generacije rodjene 1980ih, okružene sveprisutnim društvenim medijima i kultom slavnih, dodao je on.

Simpozijumu pod nazivom "metamodernism" prisustvovalo je 600 umetnika, filozofa i mislilaca iz celog sveta.

Jučerašnji LaBafov performans usledio je posle niza neobičnih ispada, uključujući odlazak sa konferencije za novinare na festivalu u Berlinu kada je rekao da galebovi prate brod jer misle da će sardine biti bačene u more, dolazak na premijeru Lars fon Trirove "Nimfomanke" sa papirnom kesom na glavi na kojoj je bilo napisano "više nisam poznat".

LaBaf je u februaru učestvovao u performansu u jednoj holivudskoj galeriji koji je podrazumevao da je sedeo u sobi u koju su posetioci ulazili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: