Pao je još jedan tabu: Mis Španije je prva "misica" lezbijka

Za lepotice ovenčane titulom Miss godinama su važila neverovatno stroga pravila. Pored ostalog, one nisu smele da budu udate, naravno ni razvedene, a ako bi se otkrilo da su se slikale nage, odmah bi ostale bez krune.

Život

Izvor: B92

Utorak, 26.08.2014.

09:59

Default images

Gotovo sva takmičenja slepo su se držala (neka se i dalje drže) za današnje vreme neverovatno zastarelih pravila, pa ne čudi da je priznanje dvostruke Miss Španije Patrisije Jurene da je lezbijka sada odjeknulo u celom svetu, piše Jutarnji.

Jurena, "okrunjena" 2008. i 2013, odlučila je da se više neće skrivati. Na svoj Instagram profil postavila je fotografiju na kojoj leži sa svojom devojkom, španskom pevačicom i didžejem Vanesom Kortes. Fotografija je jednostavno potpisana sa “Romeo i Julija”.

Jurena, čije je poslednje takmičenje lepote bilo ono za Miss Universe, postala je tako prva Miss jedne države koja je otvoreno priznala svoju homoseksualnost.

“Ne žalim što sam to učinilia jer sam srećna sa svojim životom”, rekla je 24-godišnjakinja za britanski "Telegraf". Javno priznanje na koje se odlučila sasvim spontano naišlo je na veliko odobravanje i podršku na društvenim mrežama.

Godine 2012. prvi su put dve gej lepotice otvoreno priznale da vole isti pol. Takmičile su se za titulu Miss Kalifornije i ne treba pogađati - nisu se probile u sledeću fazu takmičenja.

Kao najliberalnije takmičenje do sada pokazalo se ono za Miss Universe Donalda Trampa, koji je pre dve godine dozvolio da učestvuju transrodne lepotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: