Slavni Brajan Feri dobio počasni doktorat

U vreme poplave doktorata i "doktorata" svaka nova akademska titula (barem kod nas) gleda se na poseban način. U slučaju slavnog Brajana Ferija ne bi trebalo da postoji nikakva sumnja da je titulu dobio zasluženo.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.07.2014.

10:35

Default images

Nekadašnji frontmen grupe Roxy Music vratio se na svoj fakultet u Njukaslu u Engleskoj da bi primio počasni doktorat. Britanski roker diplomirao je likovnu umetnost početkom 70-ih godina, a 11. jula došao je na fakultet koji ga je nagradilo počasnim doktoratom iz muzike.

"Osećam se počašćenim što me je moj bivš fakultet nagradilo. Uživao sam za vreme studiranje u Njukaslu i imao sam sreće da sam naišao na neke divne profesore i kolege," izjavio je Feri pre svečanosti dodele i dodao da muzika i umetnosti vode njegov život i da je sve počelo upravo na fakultetu u Njukaslu.

"Feri je odličan primer i nadahnuće našim studentima koji će ovoga leta diplomirati," rekao je predstavnik fakulteta dr. Džon Hogan.

Foto: Chris Hakkens/Flickr/Wiki/CC

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: