Muzej seksa - letnja atrakcija Njujorka

Golicavo i uz mnogo smeha, zabave i selfija - mogućnost skakanja na džinovskim grudima na naduvavanje glavna je atrakcija ovog vrelog njujorškog leta.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 11.07.2014.

11:42

Default images

Kako temperature rastu, posetioci masovno hrle u Muzej seksa da bi skakali u dvorcu za odrasle pod nazivom "Jump For Joy" (Skači od sreće) a s nadimkom "House of Boobs" (Kuća grudi), prenosi AFP.

"Zamak" je glavni eksponat koketne izložbe londonskih konceptualnih umetnika Bompasa i Para koji su inspiraciju pronašli u nevaljaloj strani staromodnih Britanaca i francuskom luna-parku.

Vrisci posetilaca poput "Bože, ja ne idem na to! " ili "Ja definitivno idem na to" odzvanjaju zamkom od ženskih grudi. Ogromne dojke različitih oblika i boja štrče iz zidova zamka, dok se posetioci (i muškarci i žene) zabavljaju skačući po njima i oko njih, smejući se oduševljeno, fotografišući se mobilnim telefonima ili aparatima.

"Kuća grudi je veoma zabavna", rekla je nastavnica iz Nju Džersija Mišel Alen na pitanje šta joj se najviše dopalo.

Ališa, 25-godišnja medicinska sestra, kojoj je bilo neprijatno da kaže prezime, rekla je da je bolje nego što je očekivala tokom svog "turističkog dana" sa svojim drugaricama.

Ova atrakcija obećava nalet endorfina, koji je isti kao i onaj koji se oslobađa tokom orgazma. Dakle, da li je Ališa dostigla orgazmičke visine? "Ne", rekla je ona kroz smeh i dodala da jedino što ima je glavobolja i grč u nozi, "a i dehidrirala sam".

Bompas i Par su miljenici londonske umetničke scene a od 2007. godine ovaj duo uglavnom radi na polju dizajna u kulinarstvu i velikih arhitektonskih instalacija.

Funland from Museum of Sex on Vimeo.

Oni su dizajnirali pet atrakcija za ovu izložbu nazvanu "Funland: Pleasures and Perils of the Erotic Fairground" (Zemlja zabave: Zadovoljstva i opasnosti erotskog zabavnog parka) i nadaju se da će je, posle izlaganja u Njujorku, prikazati i u Londonu sledećeg proleća.

U okviru izložbe je i Grope Mountain (Pipava planina), odnosno stene za slobodno penjanje, na kojima su držači u obliku muških i ženskih polnih organa, kao i prilično jeziv "Tunel ljubavi" ili lavirint pun ogledala koji se završava skulpturom neuhvatljive g-tačke.

Sem Bompas je rekao da ga manje interesuje sam rad, a više osmesi i radost koje ova izložba pruža posetiocima.

"Sve deluje nepristojno, ali i zadovoljavajuće, rekao je on AFP-u. Pristupili smo seksualnosti s tipično britanskim humorom, što izložbu čini prilično razigranom."

Kustos u muzeju Mark Snajder rekao je da su od otvaranja izložbe 26. juna imali oko 10.000 posetilaca. "Najbolje je što ljudi koji nisu sigurni da li žele da uđu na izložbu na kraju prošetaju lavirintom ili odu do Kuće grudi i sjajno se provedu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: