Počelo slavlje: Novak i Jelena na Svetom Stefanu

Svadbeno slavlje najbolje tenisera sveta Novaka Đokovića i njegove buduće supruge Jelene Ristić počelo je 9. jula na Svetom Stefanu u Crnoj Gori, dok se crkveno venčanje u krugu porodice i najbližih prijatelja očekuje narednih dana.

Život

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2014.

10:31

Default images

Zaljubljeni par sleteo je ranije privatnim avionom na tivatski aerodrom, dok su Đokovićeva porodica, roditelji i braća, doputovali iz Beograda redovnom avionskom linijom. Svadbeno veselje počelo je u sredu, kasno popodne, a kako Blic saznaje, crkveno venčanje neće biti održano, kao što je planirano 10. jula, već dva dana kasnije, u subotu, 12. jula.

Dolazak slavnog tenisera i njegove verenice satima su čekale brojne novinarske ekipe raspoređene u okolini tivatskog aerodroma. Đoković, u plavo-beloj majici i crvenom šortsu, s torbom u kojoj su bila dva teniska reketa, i njegova devojka Jelena Ristić viđeni su na obezbeđenoj pisti kada su se sastali s njegovom porodicom pre nego što su otišli s aerodroma, preneo je AFP.

Đoković je, prema pisanju medija, odseo na Svetom Stefanu, a njegov boravak u Crnoj Gori obezbeđivaće pripadnici crnogorske policije, specijalci policije Srbije i privatno obezbeđenje hotela. Ceremonija venčanja se drži u strogoj tajnosti i ono će, prema pisanju medija, biti upriličeno u sredu (ili po nekim izvorima u četvrtak) na Svetom Stefanu, posle čega će uslediti zabava na popularnoj Kraljičinoj plaži, decenijama korišćenoj za odmor državnog vrha Crne Gore.

Portparol Đokovićeve porodice je za AFP rekao samo da će medijima biti poslato saopštenje, ne navodeći detalje. Par, koji čeka prvo dete, navodno je hteo privatno venčanje samo s najbližim prijateljima i rodbinom.

Srpskim medijima prisustvo na venčanju biće zabranjeno, piše Yahoo Sports, a fotografije s venčanja biće prodate za veliku sumu novca, koja će otići u dobrotvorne svrhe. Svi ljudi koji će raditi u organizaciji ovog venčanja potpisali su ugovor o poverljivosti.
Foto: Petar Jovanoviæ/E-Stock (Tivat, Crna Gora)
"Blic" saznaje da su sobarice, hostese, kuvari, članovi obezbeđenja i svi ostali koje su angažovali za slavlje potpisali dokument kojim su se obavezali da neće otkrivati detalje svadbene ceremonije, kao i da neće koristiti mobilne telefone i foto-aparate. Takođe, isti izvor tvrdi da, dok traje veselje, turistima neće biti dozvoljeno da dođu na ostrvo, a deo puta biće zatvoren dva dana.

Reporteri AFP kažu da su Sveti Stefan i obližnja luksuzna Kraljičina plaža, gde će biti održano slavlje, zatvoreni za javnost uz diskretno, ali efikasno obezbeđenje da bi se sprečio eventualni dolazak uljeza ili paparaca na venčanje.

Venčanju će prisustvovati Đokovićevi treneri Boris Beker i Marjan Vajda, a mediji spekulišu da bi među gostima moglo da bude i nekoliko tenisera, kao što su Marija Šarapova i Endi Mari.

Đoković (27), koji je posvetio titulu iz Vimbldoma budućoj supruzi i detetu, najavio je da će napraviti pauzu u teniskoj karijeri. "Predstoje mi mnogi lepi trenuci: venčanje, postaću otac za nekoliko meseci... Provodiću vreme sa svojom porodicom i budućom suprugom", kazao je Đoković novinarima.

Mitropolija crnogorsko-primorska negirala je medijske spekulacije da je mitropolit Srpske pravoslavne crkve blagoslovio venčanje u maloj crkvi na ostrvu tokom aktuelnog posta. Iz Mitropolije je saopšteno da će se crkveno venčanje obaviti po okončanju posta, koji traje do 12. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: