“Nisam shvatala šta ta reč znači”

Iako je ranije izjavljivala da nije feministkinja, američka pevačica Keti Peri promenila je svoje mišljenje.

Život

Izvor: Izvor: B92, Time

Utorak, 18.03.2014.

16:41

Default images

Kada je 2012. godine osvojila nagradu za izvođača godine, koju tradicionalno dodeljuje časopis “Bilbord”, Keti Peri je u razgovoru sa novinarima izjavila:

“Nisam feministkinja, ali verujem u snagu žena.”

Međutim, kada ju je ove sedmice australijski televizijski voditelj Karl Stefanović upitao da li sebe vidi kao feministkinju, KetiPeri je imala drugačiji odgovor:

“Feministkinja? Hm, zapravo da”, kazala je ona. “Ranije nisam shvatala šta ta reč znači, a sada znam - znači da volim sebe kao ženu, ali da takođe mogu da volim i muškarce.”

Feminizam je i dalje vruća tema među zvezdama, jer mnoge pevačice i glumice izbegavaju da se izjasne kao feministkinje. Za razliku od njih, mlada glumica Lena Danam, autorka i zvezda serije “Girls”, nedavno je otvoreno kritikovala filmsku industriju tvrdeći kako glumci iz te serije dobijaju znatno više različitih ponuda za filmove, dok su ponude za glumice malobrojne i uz to svedene na nekoliko stereotipa.

I muzička zvezda Bijonse zagazila je ponosno u feminističke vode i na novom albumu ugostila nigerijsku književnicu Čimamandu Ngozi Adičie, koja u pesmi “Flawless” govori o pogrešno postavljenom svetu u kom odrastaju devojke i mladići.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: